Eilen meni balvenie 12yr doublewood pullosta reilu puolet ihan maistellessa. Oikein toimvaa...
Ei huono setti viime lauantaina:
Scapa 14yo
Laphroaig 10yo
Laphroaig quarter cask
Talisker 10yo
Glenlivet 15 yo french oak reserve
Glenlivet 12 yo
Cardhu
Lisukkeena pari kuubalaista sikaria.
Varsin onnistunut ilta oli.
Sitten tuli hankittua pullo Bowmorea 15yr Englannin reissulta. Ne Islay viskit mitä olen maistellut, niin ovat kyllä pääsääntöisesti maistuneet allekirjoittaneelle. Bowmorea ei ole tullut vielä korkattua. Mitenkäs, onko Bowmore maistunut jatkoaikalaisille?
Laittakaahan joku asiantuntija vinkkejä mikä laadukas bourbonpullo kannattaisi tuoda tuliaisina täältä New Yorkista, hintakatto vaikka noin $100. Toistaiseksi ainokas laadukas bourdon mitä on tullut testattua on ollut Jack Daniels single barrel josta kyllä pidin mutta jos kokeilisi jotain muuta.
Tuota Cardhu'a etsiskelin jokin aika sitten, mutta sitä ei tullut mistään löydettyä. Kuulin jopa yhdessä vaiheessa jutun, että tukkureiden oli vaikea saada sitä edes hankittua. Millainen viski on kyseessä, kannattaako etsiä jostain pullo sitä käsiinsä?
Talisker 10yo
Varsin onnistunut ilta oli.
Tuota Cardhu'a etsiskelin jokin aika sitten, mutta sitä ei tullut mistään löydettyä. Kuulin jopa yhdessä vaiheessa jutun, että tukkureiden oli vaikea saada sitä edes hankittua. Millainen viski on kyseessä, kannattaako etsiä jostain pullo sitä käsiinsä?
Jotain rotevaa lientä. Laproaigh ja Ardbeg olisivat vahvoilla omiksi valinnoiksi.Ei nyt suoranaisesti liity aiheeseen, mutta olisi parit juhlat tulossa viikon sisään ja tänään kävin taskumatin hommaamassa. Millähän juomingilla se kannattaisi täydentää?
Hyllystä löytyy Cardhu-pullo. Mielestäni superpehmeän makuinen, mutta jos hakee erikoisia makuvivateita, niin sitten saattaa jäädä kokonaisuutena mielikuva valjusta viskistä.
Cardhua tässä juuri nautiskelen ja täytyy sanoa että on kyllä erinomainen viski, todella suunmukainen. Aikaisemmin on tullut juotua enemmän savuisia Islay viskejä mutta tällä hetkellä mieltymys on enemmän ja enemmän muuttumassa laadukkaisiin irkkuihin sekä pehmeämpiin skotteihin ja Cardhu sopii niihin vaatimuksiin täydellisesti. Pullo vaan tyhjenee uhkaavaa vauhtia, pitää Skotlannin reissulla katsoa jos tuota löytyisi Edinburghin lentokentältä, tällä hetkellä työnalla oleva pullo on Barcelonan kentältä peräisin.
Vesitippa ei muuta juoman luonnetta (kuten esim Labroigh Quater Caskissa tapahtuu). Mutta juoma näyttää lähes "kirkkaalta" tai erittäen halvalta viskiltä.
Ei Islay viskien veroista, ja 44 ekellä saa jo Islay maltejakin, joten savuviskin ystävälle hyvä tuttavuus, vaan tuskin tulee osaksi vakio kamaa viskikaappiin.
Asiasta on kiistelty ennenkin, joten kerrataan vielä. Veden lisääminen on henkilökohtainen juttu. Eli ihan oikeassa olet - omalta kohdaltasi. Itse lisään sitä, jos viski tuntuu siltä, että vesitilkka parantaa makua. En tuijota prosentteihin. Toki cask strenght viittaa yleensä aika vahvasti siihen, että turhan tujua on raakana.Paljonkos tuossa Isle of Mull viskissä on prosentteja? Itse pidän hyvänä nyrkkisääntönä sitä, että Quarter Cask ja Cask Strenght vaativat aina tilkan vettä vahvuutensa takia, mutta muuten vettä ei pidä lisäämän missään nimessä.
Japanissa on hyvin tavallista lisätä viskiin reilusti haaleaa vettä, jolloin seosta käytetään ilta-aikaan ruokajuomana. Tapansa kullakin.Jotkut lisäävät viskiinsä jopa puolet vettä. Ja on kuulemma hyvää.
Bushmillsiä juoskentelen tässä. Mielestäni kohtuullinen hintaansa nähden. Laskiko taso liian alas? Täällä ollaan aina niin kalliiden viskien perään:)
Japanissa on hyvin tavallista lisätä viskiin reilusti haaleaa vettä, jolloin seosta käytetään ilta-aikaan ruokajuomana. Tapansa kullakin.