Mikä ihmeen high risk? Ihan hyvinhän se on aloittanut ottaen huomioon lähtökohdat ja varmasti tulee olemaan kova vahvistus mitä pidemmälle kausi etenee. Ei tuommoisia pelaajia tipu syliin kuin aniharvoin ja silloin ne on hankittava jos on vähänkään saumaa.
High risk siinä mielessä, että hän on jo liigassa kannuksensa ansainnut tekijä, jonka palkka on korkea ja jolta odotetaan tulosta tehojen valossa. Kaikkien ison rahan pelimiesten palkkaukset pitävät sisällään korkean riskin, kunnes tekevät tulosta pisteiden muodossa tai mistä syystä ikinä onkaan palkattu. Että ei Leskinen sinänsä muista tekijämiehistä erotu erityisen negatiivisesti. Mutta niin kauan, kun Leskisen potentiaalin omaavan pelaajan peli on ainoastaan ”lupauksia herättävää ja ajan kanssa tulee varmasti myös tulosta”-osastoa, hän pysyy high risk-tyypin pelaajana. Kun konkreettista tulosta alkaa tulla, riskikerroin tietenkin laskee. Mitään varmuutta meillä kenelläkään ei Leskisen onnistumisista ole, paitsi jos on näkijän kykyjä, mutta todennäköisyys tehokkuudelle on suurempi kuin keskitason möttösten kohdalla. Mutta käsi sydämelle, kuinka moni pitäisi Leskistä hyvänä hankintana, jos hänellä olisi kauden päättyessä vaikkapa 15 pistettä kasassa? Kuinka moni näkee, että Leskinen on niin yleishyödyllinen pelaaja, että hänen arvonsa mitataan muuten kuin tehopisteillä?
Mutta ei Leskinen mikään floppi ole ollut. Kaikki tietää potentiaalin ja kaikki mahdollisuudet onnistua on olemassa. Aikaa on kulunut vasta hyvin vähän. Mutta ihmismieli toimii niin, varsinkin näillä pistenikkareilla, että tehoja pitää alkaa tulla pian. Muuten alkaa pipoa ja rannetta kiristellä. Monesti nämä ovat vieläpä itse itsensä kovimpia kritisoijia ja odotukset ovat kovat. Lopputulos nähdään Leskisenkin osalta sitten kauden jälkeen, kuten muidenkin osalta.