Tästä ole eri mieltä.
Leskinen on kokenut ammattilainen joka tietää mitä voittaminen vaatii. Pike antoi myös luottoa sen mukaan että Leskinen olisi joukkueen ykköstykki. Dyk pelasi alkukaudella myös todella huonosti MUTTA ei yhdessäkään ottelussa suoristanut selkäänsä vaan teki helvetisti töitä. Mua ei siis juurikaan haitannut vaikka pisteitä ei tullutkaan. Dyk pelasi kuitenkin joukkueelle.
Leskisen taas ei tehnyt POFFeissa muuta kuin hallaa joukkueelle
Lundell puolestaan on kuitenkin juniori ja vasta matkalla kohti täyttä ammattilaisuutta. Hän on vasta oppimassa miten käsitellä pettymyksiä ja vaikeuksia. Lisäksi hänellä todettiin varmuudella Korona ja 2kk huili peleistä. Siitä huolimatta Lundell pelasi koko ajan joukkueelle, halusi ja yritti vaikka vaikeaa oli.
Vaikka rima pidettäisiin yhtä korkealla molemmilla, niin Leskinen oli surkea ja Lundell Ok. Henkilökohtaisesti en vaan voi sietää pelaajia jotka eivät pelaa joukkueelle, aina!
Nämä riippuvat aina vähän siitä, millä tavoin asioita katselee. Dykistä olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä, mutta hänen pelityylinsä perustuukin kovaan työntekoon, koska hänen taitonsa ovat tavallaan rajalliset. Työtä tekemätön Dyk olisi joukkueelleen täysin hyödytön, koska ilman työtä hän ei tekisi pistettäkään. Leskinen puolestaan kuuluu niihin harvoihin pelaajiin, jotka huonoinakin iltoina ja laiskalta näyttäessään kirjauttavat vähintään 0 + 1, ainakin terveenä ollessaan. Siinä on heidän eronsa. Jos historiaa kaivellaan, esim. Jan Caloun oli vastaava pelaaja. Eipä hänkään näyttänyt aina joukkueelle pelaavan, mutta tulosta syntyi ja sen myötä joukkuekin voitti. Vastaavia esimerkkejä löytyy Matti Hagmanista lähtien.
Kyllä, Lundellilla on varmasti ollut korona, mikä pilasi hänen loppukautensa. Mutta ei hän OK ollut, kuten ei Leskinenkään ollut. Kummankin pudotuspelit sujuivat huonosti: harhasyöttöjä, mielikuvituksetonta hyökkäyspelaamista, kummallisia virheitä jne. Sen pohjalta en millään lähtisi jaottelemaan, että nimenomaan Lundell kuitenkin pelasi joukkueelle ja nimenomaan Leskinen ei, koska heidän pelityylinsäkin ovat erilaiset.
Jos spekuloidaan tilanteella, ettei mitään koronaa olisi ollutkaan, olisin odottanut, että Leskinen olisi voittanut pudotuspelien pistepörssin ja Lundell olisi ollut johtava ykkösketjun sentteri. Tuossa tilanteessa ei myöskään olisi mitenkään voitu mennä sen taakse, että Lundell on vasta juniori ja vasta matkalla kohti täyttä ammattilaisuutta. Hän on NHL:n ykköskierroksen varaus, ja odotusten pitää olla sen mukaiset. Häneltä olisi pitänyt voida odottaa samaa kuin Olli Jokiselta vuonna 98 tai Mikael Granlundilta vuonna 2011.
Sillä, että riman pitää olla kaikille samalla korkeudella, tarkoitan seuraavaa: Hyvin usein IFK:n kannattajien joukossa tapahtuu siten, että pelaaja, joka ei syystä tai toisesta ole kannattajien suosiossa, saa niskaansa täysin kohtuuttomia syytöksiä, kun taas kannattajien suosimat pelaajat pääsevät vastaavista tilanteista kuin koira veräjästä. Logiikka tuntuu toisinaan olevan seuraava:
- Ville Peltonen ja Sami Kapanen epäonnistuvat vuoden 1995 pudotuspeleissä: syynä on loistavasti pelannut Kari Takko.
- Mikael Granlund epäonnistuu vuoden 2012 pudotuspeleissä: syynä on typerä moottorisahamies, joka peluuttaa joukkuetta väärin.
- Anton Lundell epäonnistuu vuoden 2021 pudotuspeleissä: syynä on korona.
- Ville Leskinen epäonnistuu vuoden 2021 pudotuspeleissä: syynä on Ville Leskinen.
Tasapuolistako? Ei mielestäni.