Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Vili Sopanen – tähtiainesta?

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Dvozak, 25.09.2007 klo 22.33.

 1. Vilin kommentti asiasta YLE:n haastattelussa.
  Lainaus:
   
 2. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Laitappa vaikka lukulasit päähän, kyynärpäätä käkättimeen tuosta ei saa millään. Olkapään ja kyynärpään välinen alue osuu nuppiin, eikä vauhtikaan ole kova. Kakkonen olisi ollut oikea tuomio.

  Sekä Sopasesta että Saarelasta on sanottu, että seuraava aivotärähdys voi lopettaa uran. Feikkaamisesta en pidä, mutta kai noillakin asioilla voi osansa olla?
   
 3. aave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Lainaus:
  Seison korjattuna. Sovitaan sitten, että olkavarsi osuu päähän. Muuttaako se tilannetta? Selvennätkö vielä myös mitä merkitystä vauhdilla on?

  Itse näen videosta, että kiekotonta pelaajaa osutaan päähän tilanteessa, jossa ei sellaista kukaan odota. Nimenomaan isku osuu ensimmäisenä päähän. Kiekollista taklattaessa 2 minuuttia olisi voinut riittää, kiekotonta taklatessa ei.

  Tahattomuus tai tahallisuus ei myöskään poista taklaajan vastuuta. Se, että Sopanen ei sen pahemmin loukkaannu, voidaan huomioida pelikiellon pituudessa. Käytännössä Kiilholman pelikiellosta jää 1-2 ottelua pois, sillä Sopanen ei loukkaannu.
   
 4. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Vauhdilla on tietysti oleellinen merkitys, vauhti x massa jne. Siksi sääntökirjassakin on kohta ryntääminen. Tässä tapauksessa, ennen videota nähtyäni, oletin että kyseessä olisi ollut huomattavasti törkeämpi rike. Rikkeessä ei ole ole juuri vauhtia, mutta kontakti osuu päähän. Sopanen on kiekoton, joten 5+20 min on hyväksyttävissä, mutta en näe aihetta lisärangaistuksille.
   
 5. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Voi olla että olkatoppaus hipaisee nenää mutta kyynärpää osuu ainakin.

  Lainaus:
  Aurinkolasit päässä näyttää alla olevan kuvan perusteella kyynärpäältä.

  Lainaus:
  Ihan perusasia jääkiekossa, että kiekottoman pelaajan taklaaminen on kiellettyä. Jos vielä osuu päähän vitonen tulee jo muutenkin.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • Sopanen.jpg
   Sopanen.jpg
   Tiedostokoko:
   235,1 KB
   kertaa luettu:
   251
 6. aave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Lainaus:
  Melkoista dadaa kirjoittelet fysiikan laeista. Mitä jos pysyttäisiin jääkiekon sääntökirjan rajoissa? Rangaistusta ei annettu mainitsemastasi ryntäyksestä, vaan se annettiin sääntö 150 mukaisesti estämisestä. Siinä kohta VII sanoo seuraavaa:

  "Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa estämisen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus. "

  Ei siis tarvitse loukkaantua pahemmin, vaan riittää jos piittaamattomasti vaarantaa.

  Lopuksi vielä: onneksi lisärangaistukset selvittää Sampo, ei kumpikaan meistä.
   
 7. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Tähän mainitsemasi kohtaan otin kantaa. Jos olet siinä käsityksessä, että vauhdilla ei ole osuutta tai asiaa jääkiekossa rangaistuksia jaettaessa, niin olet väärässä! Ryntääminen tuomitaan esimerkiksi juuri vauhdin perusteella (voidaan tuomita myös jos pelaaja hypää). Jo maalaisjärjellä pitäisi ymmärtää että vauhdilla iso merkitys.
   
 8. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  No on se luojan kiitos, ettei Kiilholma tuohon tuon kovempaa tullut. Kiekotonta kaveria päähän, penaltia tulee vaikka seisois paikallaan. Luoja.
   
 9. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Lainaus:
  Jäähy ainakin tuli estämisestä, joten tuomaritkaan eivät nähneet taklauksessa tai tönäisyssä kyynerpäätä tai muuta rikettä.
   
 10. Alarik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  No sinä varmasti silti pystyt tuon liitteen kuvan perusteella sen näkemään. Tämä myös huomioidaan jälkipuinneissa, oikeutetusti ulos ja peli tai pari pannaa luultavasti päälle. Onneksi ei ollut kovempaa vauhtia, turha kontakti.
   
 11. bay22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nurmisen Pasin Posse
  Lainaus:
  Yksi pelihän tuosta napsahti:
  Liiga.fi - Liiga määrää Juha Kiilholman pelikieltoon

  Vilistä on pakko sanoa, että nyt mies on sillä tasolla mitä me kaikki optimistit ollaan jo vuosia odotettu. Hodgmanin ja Laschin jälkeen ei kukaan turkoosi ole dominoinut kentällä tuolla tavalla.
   
 12. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Vili Sopanen. 100 Liigamaalia Pelicansin paita päällä, viimein meni rajapyykki rikki!

  Congrats!
   
 13. lahts Jäsen

  Jos tämä on ensimmäinen matsi liigassa ns"älykiekolla" Vai onko kierroksen kaikissa mittelöissä käytössä ensimmäistä kertaa vai vain Tampesterissa.
  (Ruutu+ kommentaattorin mukaan)
  Niin Vilistä tuli sitten ensimmäinen maalari kyseisellä kiekkomallilla. Jää siis historian kirjoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2016 klo 19.42
 14. weagles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Warkaus Eagles
  Tällä kaudella kokeillaan älykiekolla vain Tampereella. Hyvä, että historia muodostui meille positiiviseksi. Toivottavasti saadaan myös eka älykiekolla pelattu voitto plakkariin.
   
 15. Jari66 Jäsen

  Vilillä näyttäisi vuoden saikullaan ainakin laukaisuharjoitukset maistuneen.
   
 16. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Itse otsikkoon liittyen; kyllä tässä on se kaveri jolla on mahdollisuus nostaa Pelicans tällä kaudella sääleistä mahdollisesti jonnekin ylemmäs.

  Mestareilla ja muillakin venyjillä on aina ollut se yksi, Petunkin kaipaama keihäänkärki tai jopa useampi sellainen. Meidän yksinäinen keihäänkärki on tämä Vili. Lahen Vili.

  Oikeestaan ei pelota pätkääkään. Mennään kattoon mitä tulee.
   
 17. lahts Jäsen

 18. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Sopas Vili teki tänään julleja vastaan kauden toisen kypärätemppunsa. Edellinen sellainen tuli Lukkoa vastaan syyskuun lopulla 2016.
  Saas nähä, kuinka Vilin vire jatkuu keskiviikkona kotimatsissa Ässiä vastaan.
   
 19. McInen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  En haluaisi olla pahanilmanlintu mutta silti on pakko sanoa, ettei Vilin pelaaminen kovin hääviä ole hurjista tehoista huolimatta. Toki maalintekijöitä tarvitaan joka joukkueeseen ja erityisesti meille mutta kyllä Vili on (jopa Viliksi) luvattoman löysä erityisesti puolustuspäässä mutta myös hyökkäyksessä.

  Nimikkosuoritus on kiekkoa kuljettaen veto kaarelta (joskus jopa siniviivalta) logoon ilman ajatustakaan syötöstä. Fyysinen dominointi vastustajan maalin takana loistaa pääosin poissaolollaan. Ässä-pelissä tosin nähtiin lyhyt väläys tätä vanhaa Viliä.

  Jotenkin jää kuva pelaajasta, joka joko hieman lusmuilee tai sitten vaan varoo heittämästä itseään kehiin. Omaan silmään on jotenkin irvokasta että Vili teki tänään "vaatimattomat" 3+1 HIFKiä vastaan kun samassa pelissä oli monia oikeasti työteliäitä ja tehokkaita (Juntti 2+2 ja Julle 0+4) jotka jäivät otsikoissa Vilin varjoon puhumattakaan niistä pelaajista, jotka tekivät töitä joka sekunti nousematta parrasvaloihin (esim. Björninen).

  Toivon todella, että Vili palaa pian omalle tasolleen muutenkin kuin pisteiden valossa.
   
 20. Jari66 Jäsen

  Joo. Tosi heikko esitys Vilitä, 3+1. Ei muuta kuin äijä poppariosastolle.
   
 21. McInen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  En ole ehdottanut poppariosastoa. Katsoitko pelin paikanpäällä? Onko mielestäsi Vilin peli sitä, mitä se parhaimmillaan on ollut ja mitä se mielestäni tälläkin hetkellä voisi olla? Kuten yritin sanoa, tehot olivat tässä pelissä loistavat ja PPG:kin on hieno. Silti Vilissä olisi mielestäni aineksia paljon parempaan. Ei ehkä pisteiden vaan kokonaisvaltaisen pelaamisen muodossa.
   
 22. Lainaus:
  Mun mielestä Sopanen on ollut kyllä aina hyvin pisteitä tekevä puolilöysä ja kokoaan käyttämätön hyökkääjä. Ja mikäs siinä kun niitä pisteitä on tullut.
   
 23. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärrän täysin, mitä haet tässä takaa. Sopanen teki tänään hurjat tehot ja niinhän sitä tulosyksikköä mitataankin tehoissa. Silti pelaaminen oli tänään ihan perussyötöistä lähtien vajavaista. Onnistunut iltapuhde noilla tehoilla kuitenkin, mutta parannettavan varaa on paljon.
   
 24. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Ihan asiaa McInen puhut. Vili jatkoi tänään pitkään jatkuneita vaisuja otteitaan, mutta onneksi ne HIFKiä vastaan riittivät tehoihin. Ehkä ihan niin montaa hasardia ei tänään tullut kuitenkaan kuin edellisissä peleissä.

  Joidenkin se vain on mahdotonta nähdä tulosten taakse. Ei Sopanen tänään juurikaan paremmin pelannut kuin edellisissä peleissä, joissa sai moitteita. Samoin koko joukkue pelasi Ässiä vastaan ihan yhtä hyvän pelin kuin tänään zzzsadilaisia vastaan. Ei käynyt tuuri Ässiä vastaan ja heillä molari onnistui. HIFK:n molari/t ei onnistunut ja kiekko pomppi. Saman tason esityksellä 2-3 kuonoon ja 8-3 voitto. Pääasia että pelattiin hyvin molemmat pelit.

  Harmi että Vili ei ole pelannut niin hyvin kuin parhaillaan/mihin kykenee syksyn pelitauon jälkeen, joka johtui joko vanhoista tai uusista vammoista.
   
 25. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Olin paikan päällä vaikka asia ei sinulle mitenkään kuulu. Vili on tällä hetkellä tasan piste per peli tahdissa niin kuin viittasit. Mulle riittää tässä vaiheessa.

  Kannattaa kuunnella post-gamesta (ESS) Vilin haastattelu ja kommentit yhteisön tuesta. Siinäpä asia nivottuna tulosten taakse näkemisestä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2017 klo 16.51