Viinaa halvalla Saksasta – mitä, missä ja miten?

  • 516 684
  • 1 435

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Katselin pikaisesti tuon alks.fin viskitarjonnan läpi ja vaikkei edes oteta huomioon sitä, että valikoima on varsin bulkkipaikotteinen, hinnat ovat ihan törkyluokkaa jos vaikka vertaa BB:n hintoihin. Mutta tämä nyt koskee vain viskejä. Miedommista en tiedä kun en seuraile.

Mutta oli mulla kysymyskin: Onko täällä ketään, joka olisi käyttänyt oldwhisky.netin palveluita?

Kyseisen italialaisen(!) putiikin valikoima on mykistävä ja hintataso usein erittäin hyvä. Kovasti tekisi mieli pistää tilaukseen jokunen useamman satasen pullo.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Alan asiantuntijat, minkälaisia määriä te olette ulkomailta alkoholia tilanneet? Onko näissä jotain rajoituksia, että eivät tule perille, jos menee jonkun tietyn rajan yli tms tai, mahdollisesti joutuu maksaan rajalla jotain ekstraa? Itselle ei täällä käytetyt lavat ja laatikot kauheasti sano mitään…

Kiitos vastauksista, jos jaksatte antaa faktatietoa.
Oletko tilaamassa jotain poikkeuksellisen isoa satsia? Kyllä noita ihan normaaleja kuormalava-satseja on yksityishenkilöt tilanneet ja siinä on jo satoja kiloja juotavaa eli normaali, janoinenkin kaveri pärjännee alkukesään asti.

Itse olen tilannut pienempiä annoksia koska oma säilytystilani on aika maltillista. Yleensä muutamassa pahvilaatikossa tullut tarvittavat juomat, tilaa sitten useammin jos tai kun on tarvetta.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Täytyy vähän ihmetellä miten lähetys lopulta päätyy itselle.
Saksasta (tai Latviasta) tavara tulee ensin Viroon ja sieltä Suomeen.
Tämä! Tein nyt joulun alla (tarkalleen 20.12.) ekaa kertaa Alksilta tilauksen niin, että toinen paketti Latvian ja toinen Saksan varastolta. Latviasta tullut oli perillä Joensuussa 29. joulukuuta ja Saksasta lähtenyt 4. tammikuuta.

Siinähän ei ole mitään yllättävää tai ihmeellistä, että Latvian paketit tulevat Viron kautta (näyttävät lähettävän rajakaupunki Valgasta eli ehkä postikulut ovat vaan Virosta halvemmat Suomeen kuin Latviasta), näin se on aina mennyt. Mutta miksi ihmeessä myös Saksan varastolta tuleva tavara kiertää Viron kautta? Vai voiko sitten todella olla jostain syystä halvempaa niin, että kuskaavat itse ensin lähetykset Saksasta Latviaan/Viroon kuin että lähettäisivät ne suoraan Saksasta?
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF, sympatiapisteet Ässille
Huh huh kun tilauksen tulo kesti tällä kertaa ja meni tiukille huomisia juominkeja ajatellen. 27.12. Tein tilauksen. 2 pakettia, jotka sisälsivät 4 laatikkoa olutta, 1 laatikon lonkeroa, 2 punkku pönikkää ja pullon fisua. Tänään olivat vihdoin noudettavissa lähikaupalta.

Hieman meinasi nousta kylmä hiki, jotta pitääkö tarjottavat käydä ostamassa paikallisesta marketista. Olisi tullut hippusen kalliimmaksi tuo.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Alkaa olla nuo Alks.fi toimituskulut sellaisia että eipä juuri kiinnosta enää tilata. Varsinkin kun ei ole minkäänlaista paljousalennusta.

Mutta helmiä sieltä:
- 3 litran punaviini, valkoviini, roseviini humppakuutio 5-6 euroa.
- 24 olutta, 6,99 euroa.
- 24 Hartwall Gin Long Drinkiä, eri maut, 22 euroa. Säästö yli 40 euroa per laatikko.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Alkaa olla nuo Alks.fi toimituskulut
Niin.. aika koviksi on toimituskulut nousset saksanmaaltaa. Se aikaisemmin oli alle e20€ jaettuna esim 3lle olutlaatikolle oli ihan kilpailukykyinen, mutta nyt alkaa bulkki oluen tilaaminen oleen vähän kyseenalasta. jaksaako parin euron takia (panttti huomioon ottaen siis) bulkkiolutta tilata





.. laatuviskien.. tai no, bulkinkin kanssa pl. LB5 (samanhintasta!?) ehkä viä
 

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
Ei jumalauta, tilaako/onko joku oikeasti tilannut pelkkää bulkkiolutta? Oishan se tosi kiva saada tilattua toiselta puolelta Eurooppaa ilman toimituskuluja. Minusta vielä kivempaa olisi, jos ne holitkin saisi vielä ilmaiseksi.

Jos nyt mietitään Alksin yhden laatikon hintaa toimitukselle, 22€. Kuulostaahan se "kovalta", jos tilaa pelkkää olutta, tai vertaa, että se itse lonkerokeissi maksaa saman verran. Mutta kun siihen laatikkoon menee kolme lonkero keissiä, yhden keissin kulut ovat alle 8€. Yhden lonkero keissin hinnaksi tulee siis karvan alta 30€. Suomessa vastaava on 60€. Säästöä siis kolmelle keissille versus Suomen hinnat tulee 90€. Toimituksineen. Ja täällä itketään, että olisi kallista? Juu, varmasti on hinnat noussut, mutta ei tuosta kyllä vieläkään ei-kannattavaa saa.

Vähän sama ilmiö, kuin myyt jotain 100€ tuotetta 5€:lla Tori.fissa. Ostaja laittaa viestiä ja möyhyää, ettei voi maksaa 5€ ostoksesta 5€ postikuluja, koska postikulujen hinta on prosentuaalisesti liian iso koko kaupan hintaan nähden. Unohtuu vaan se seikka, että kyseessä on edelleen se 100€ tuote.

Summa summarum, mitä vitun väliä sillä on mitä ne postikulut maksaa, jos sitä holia saa edelleen reilusti halvemmalla kuin Suomesta? Tietysti, jos tilaatte sitä pelkkää A Le Coqia...
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Alkaa olla nuo Alks.fi toimituskulut sellaisia että eipä juuri kiinnosta enää tilata. Varsinkin kun ei ole minkäänlaista paljousalennusta.
Jonkinmoista paljousalennusta näköjään kyllä saa, kun tilaa hieman enemmän. Latviasta 5 laatikkoa kotiovelle kuskattuna 99,99 euroa vaikuttaisi aika optimoidulta, kun yksi laatikko Matkahuollosta tms. noudettuna on 22 euroa.

Ihan ei tosiaan tuon hinnaston logiikka aukene, kun samaiset viisi laatikkoa ilman kotiinkuljetusta maksaisi 105 euroa eli enemmän kuin kotiinkuljetuksella. Ja sitten taas jos viidennen päälle ottaisi kuudennen boksin, se olisikin suhteessa jo paljon edellisiä kalliimpi.

Mutta kokeillaan nyt tätä. Kyllä sitä keksi hyviä latvialaisia oluita (Zeltalle edelleen vahva suositus, jos maukkaista ja vähän persoonallisemmista lagereista tykkää, Aldaris Gaišais taas on erittäin mainio peruslager) ja Hartwallin lonkkua sen tarvittavan määrän ottaa. Eipähän tarvii seuraavaan puoleen vuoteen olla paikallista K-Marketia kiusaamassa näiden 25 kilon pakettien kanssa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jonkinmoista paljousalennusta näköjään kyllä saa, kun tilaa hieman enemmän. Latviasta 5 laatikkoa kotiovelle kuskattuna 99,99 euroa vaikuttaisi aika optimoidulta, kun yksi laatikko Matkahuollosta tms. noudettuna on 22 euroa.

Kyllähän tuo alkaa olemaan semmoinen rahdin hinta kuitenkin että kaverit kasaan ja tilaamaan lavallinen kerralla, n. 800-900 kiloa kuitenkin liikkuu reilulla parilla sadalla eurolla, riipuen toki mitä tilaa ja mistä, mutta tuo on keino jolla esim. laatikon rahdin saa tiputettua jopa lähemmäksi paria euroa per laatikko.

Tuo muutenkin alkaa olemaan sillä tasolla rahdin osalta että ihan älyttömästi ei tarvitsisi valtion mietojen kohdalla hintaa tiputtaa niin veisi pohjan isolta massalta tilata mietoja ulkomailta, mutta sitten tehdään aina indeksikorotus joka vuosi ja taas alkaa pienetkin tilaukset kannattaa kummasti..
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Kyllähän tuo alkaa olemaan semmoinen rahdin hinta kuitenkin että kaverit kasaan ja tilaamaan lavallinen kerralla, n. 800-900 kiloa kuitenkin liikkuu reilulla parilla sadalla eurolla, riipuen toki mitä tilaa ja mistä, mutta tuo on keino jolla esim. laatikon rahdin saa tiputettua jopa lähemmäksi paria euroa per laatikko.
Mielestäni tässä puhutaan nyt kuitenkin kahdesta vähän eri asiasta. Jos haluaa ostaa tolkuttoman määrän bulkkiolutta, niin silloin varmasti kuormalavallisen tilaaminen Saksasta on rahallisesti selvästi paras vaihtoehto.

Sen sijaan esim. Hartwallin lonkeroa näistä kaupoista ei taida saada? Kun sitä saa Latviasta postikuluineen noin 30€/24-pack, niin se on ihan ok hinta. Puolet halvempaa kuin Suomesta ostettuna.

Oluen tilaamisessa Latviasta ei tosiaan säästä juuri mitään, jos katsoo pelkkää hintaa. Sen sijaan makunsa puolesta esim. Aldariksen tuotteet peittoavat omasta mielestäni selvästi kotimaiset halvimmat bulkkilagerit, joten tilaaminen on siksi mielekästä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Itse olen tilannut toistaiseksi vain väkeviä Alksista, mutta niissä tulee kyllä hurja säästö kotimaiseen monopoliin verrattuna. Laskeskelin tuossa, että Saksan varastolta tilasin viimeksi n. 10 litraa 30-40 prosenttisia juomia, sisältäen useampia eri rommeja, reilusti vodkaa ja vahvempia liköörejä. Sellainen setti, mikä mahtuu yhteen laatikkoon. Tämän kokonaishinnaksi rahteineen muodostui 147,40 euroa.

Aivan kaikkia samoja tuotteita ei Alkosta löytynyt, mutta otin vertailuun vahvuudeltaan ja kutakuinkin laadultaan vastaavia tuotteita, valiten kuitenkin valikoiman edullisimmat. Vastaava n. 10 litran kokoelma olisi kustantanut 315,64 euroa, mistä voi ehkä sen muutaman euron tiputtaa pantteina pois. Ei noissa vissiin ole kuin 0,10-0,20 euroa pantit, en ole tarkemmin edes ajatellut asiaa. Kyllä minä jatkossakin sen 2-3 kertaa vuodessa tällaisen setin tilaan, vaikka en nyt täysin Alkoa boikotoikaan. On se säästö kuitenkin niin merkittävä, ja saa vieläpä monesti testattua tuotteita, mitä ei Alkosta löydy.

Jossain vaiheessa tekisi mieli myös noita lonkeroita tilailla, mutta tahtoo olla varastointi oma haasteensa, kun ei ole liiaksi asti lämmintä säilytystilaa. Talvella liiteri ja kylmä ulkosauna voivat koitua lonkeroille kohtaloksi, kenties kesälläkin, jos oikein helteiseksi menee. Ja oma kulutus taas ei ole niin reipasta, että tuollaiset laatikot ihan parissa viikossa katoaisi :)

Edit: Pisteet muuten Alksille siitä, että ainakin nuo väkevät on pakattu todella kompaktisti. Laatikko on toki painava haettava, mutta ensimmäiseen tilaukseen verrattuna nyt oli huomattavasti miellyttävämpi kantaa autoon. On just eikä melkein pakattu niin, kuten tilausta tehdessä pohjakartta näyttää. Yksi lasipullo tai kaksi muovipulloa omassa lohkossaan.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Hassua on se, että alks.fi:n laatikkoon mahtuu 12kpl litran jallupulloja, mutta nyt kun litraisia * jalluja ei ollut saatavilla, niin tilasin *** 0,5l pulloja - ja niitähän mahtui laatikkoon 40kpl! Siinä ei tule paljoa rahtikulua pulloa päälle.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Hassua on se, että alks.fi:n laatikkoon mahtuu 12kpl litran jallupulloja, mutta nyt kun litraisia * jalluja ei ollut saatavilla, niin tilasin *** 0,5l pulloja - ja niitähän mahtui laatikkoon 40kpl! Siinä ei tule paljoa rahtikulua pulloa päälle.
Näppärä satsi tuollainen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: U2

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Hassua on se, että alks.fi:n laatikkoon mahtuu 12kpl litran jallupulloja, mutta nyt kun litraisia * jalluja ei ollut saatavilla, niin tilasin *** 0,5l pulloja - ja niitähän mahtui laatikkoon 40kpl! Siinä ei tule paljoa rahtikulua pulloa päälle.

Näemmä toimii myös oman luotettavan budjettivalinnan suhteen, 32% Halti Viinaa irtoaa myös laatikolliseen 40 x 0,5 litraa, hieman alle 200 euroa + rahti. Siinä ei tarvitse kauaa miettiä, kannattaako tilata, jos on vaikka jotkut isommat juhlat järjestämässä. Eihän tuo nyt mitään premium-tavaraa ole, mutta hyvin vertautuu johonkin Leijonaan, mistä saisi maksaa melkein 500 euroa samasta määrästä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: U2

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Näemmä toimii myös oman luotettavan budjettivalinnan suhteen, 32% Halti Viinaa irtoaa myös laatikolliseen 40 x 0,5 litraa, hieman alle 200 euroa + rahti. Siinä ei tarvitse kauaa miettiä, kannattaako tilata, jos on vaikka jotkut isommat juhlat järjestämässä. Eihän tuo nyt mitään premium-tavaraa ole, mutta hyvin vertautuu johonkin Leijonaan, mistä saisi maksaa melkein 500 euroa samasta määrästä.
Oikein taloudellinen ihminen, joka haluaa minimoida kuljetuskustannukset suhteessa alkoholin määrään, tilaisi Viru Valgen 79% versiota saman määrän puolen litran pulloissa. Siitä paatuneempikin juoppo ottaisi aika monet kännit.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Oikein taloudellinen ihminen, joka haluaa minimoida kuljetuskustannukset suhteessa alkoholin määrään, tilaisi Viru Valgen 79% versiota saman määrän puolen litran pulloissa. Siitä paatuneempikin juoppo ottaisi aika monet kännit.
Tulikin kokeiltua Haltin 79% (jota enää ei näköjään valikoimissa ole), niin täytyy myöntää että olipahan harvinaisen riittoisa pullo...
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Kertokaas asiantuntijat hyvän hintalaadun konjakkia ulkomailta. Olen enemmän viskimiehiä ja juhlista jääneet pullon pohjat Hennessy VSOP:ta maistelin viikonloppuna. Oli pehmeää omaan makuun vaikkei muuten mitään ihmeellisiä makuja tarjonnut. Berlin bottle myy 38€ pullo. Olisko samaan hintakategoriaan parempaa suositusta?
 

Alba

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Packers, Ukraina
Kertokaas asiantuntijat hyvän hintalaadun konjakkia ulkomailta. Olen enemmän viskimiehiä ja juhlista jääneet pullon pohjat Hennessy VSOP:ta maistelin viikonloppuna. Oli pehmeää omaan makuun vaikkei muuten mitään ihmeellisiä makuja tarjonnut. Berlin bottle myy 38€ pullo. Olisko samaan hintakategoriaan parempaa suositusta?
En tiedä olenko asiantuntija ja viskejä pääosin itsekin viime vuosina kuluttanut, mutta nostetaan pari suosikkia esiin. Larsen vsop on sieltä pehmeimmästä päästä ja toisena Martell vsop on ton hintaluokan paras omasta mielestäni. Martellin konjakeissa on joku maku mikä istuu omaan suuhun parhaiten.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
En tiedä olenko asiantuntija ja viskejä pääosin itsekin viime vuosina kuluttanut, mutta nostetaan pari suosikkia esiin. Larsen vsop on sieltä pehmeimmästä päästä ja toisena Martell vsop on ton hintaluokan paras omasta mielestäni. Martellin konjakeissa on joku maku mikä istuu omaan suuhun parhaiten.
Martell:ille ääni täältäkin. Jokusen pullon tuli ostettua sitäkin viiem satsissa ja vertailuna tokaisu "ai ai kun hyvää".

Tummia rommeja ostanut muutaman lekan ja hyvää nekin, ei ole hinnan kiroissa todellakaan.
Shamppanjaa (kerran) ja kuoharia, freixenetin eri makuja ostettu ja hyvää ollut. Vieläpä hyvin edullisia.

Jos joku oli pettymys ja niin yököttävää että tuli juomatta, oli Mojito Cuerpo. Hyi.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voishan sitä itsekin tehdä koetilauksen miten homma toimii. Mitä kauppapaikkaa suosittelisitte tai ette ainakaan suosittelisi?

Siis tarkoitan, että mulla spämmi sähköposti täynnä tarjouksia eri toimijoilta, esim. Netpris ollut viime aikoina aktiivinen...
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Voishan sitä itsekin tehdä koetilauksen miten homma toimii. Mitä kauppapaikkaa suosittelisitte tai ette ainakaan suosittelisi?
Alks.fi:stä minulla on positiivisia kokemuksia. Toimitusaika on ollut 1-2 viikkoa. Kerran paketissa oli muitten juomien joukossa kaksi halvempaa vodkaa kuin mitä olin tilannut. Kun illalla lähetin heidän infoonsa asiasta sähköpostia niin aamupäivällä vastattiin ja pyydettiin lähettämään pullosta ja lähetyslistasta kuvat. Ne lähetettyäni minulta pian kysyttiin haluanko hyvityksen rahana vai heidän kuponkinaan, mitä voi käyttää seuraavassa tilauksessa. Ja pahoiteltiin, että heidän varastossaan on uusia työntekijöitä, joista joku ilmeisesti mokasi. Sain hintaeron lisäksi myös pyytämäni pienen vahingonkorvauksen. Asiointi tapahtui suomen kielellä.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Laitoin bissetilauksen alksiin sisään, tällä kertaa Saksan varastolta. Latvian paketti tullut aina kahdessa päivässä Suomeen ja sen jälkeen seikkaillut Matkahuollon kyydissä 5 päivää joten 7-8 päivää kestänyt. Saas nähdä miten tuo Saksan laatikko tulee kotimaahan.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laitoin bissetilauksen alksiin sisään, tällä kertaa Saksan varastolta. Latvian paketti tullut aina kahdessa päivässä Suomeen ja sen jälkeen seikkaillut Matkahuollon kyydissä 5 päivää joten 7-8 päivää kestänyt. Saas nähdä miten tuo Saksan laatikko tulee kotimaahan.
Muutaman kokemuksen kautta (yhtäaikaiset tilaukset sekä Latviaan että Saksaan) ero on yksi päivä Latvian hyväksi. En tiedä miten kollit ovat matkanneet missäkin, mutta toimitusaika on ollut tuo mainitsemasi 7-8 päivää.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tilasin faijalle alks.fi juomaa kun ei häneltä noi datajutut luonnistu. Su tein tilauksen 12l viskiä ja 3 laatikkoa olutta. Maanantaina tuli viestiä että 2 pakettia lähetetty ja eilen torstaina oli lähikaupassa. Nämä tulivat Latvian varastolta. Suhteellisen nopeaa ja vaivatonta etten sanoisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös