Mainos

Videot

  • 438 915
  • 1 049

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Jos en nyt aivan väärässä ole, niin tuo sääntö että peli vihelletään poikki kiekon osuessa maalivahdin maskiin, on tullut vasta myöhemmin.

Ja nykyään sääntö on: Jos maalivahdin kasvosuojukseen osuu kova laukaus, erotuomari katkaisee pelin. Eli on erotuomarin harkinnassa, mikä on kova laukaus.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl

kovalev

Jäsen

TKH

Jäsen
Lieneekö tässä maailman vanhinta videokuvaa jääkiekko-ottelusta? Kyseinen filmi on filmattu helmikuussa 1898 Newarkissa, New Jerseyssä, eli 111 vuotta sitten.

http://www.youtube.com/watch?v=uhmWGQ8WVS4&feature=related

Saattaa hyvinkin olla vanhinta kuvaa. Samaa pätkää näytettiin muuten jääkiekon vuosisata -dokkarin alussa. Olen tainnut tuon saman pätkän nähdä myös joissakin muissa jääkiekkohistoriaa käsittelevissä dokumenteissa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
MM-kisat 1981, mitalisarjan jälkimmäinen Ruotsin ja Neuvostoliiton kohtaaminen.

Kooste 2.erä
Kooste 3.erä

Ruotsilla oli vielä mahdollisuus voittaa kultaa, mutta se olisi vaatinut vähintään neljän maalin voittoa. Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta sitten repesi. Lopputulos käsittämätön 1-13, siis ruotsalaisten kotikisoissa. Tämä oli ero kulta- ja hopeamitalijoukkueen välillä.
Tämänkin koosteen perusteella näkee hyvin miten hyvä ketju Kapustin-Shepelev-Shalimov oli 1980-luvun alussa. Kolmikko rakenteli ottelussa taitavilla sommitelmilla useamman maalin.

Kannattaa myös katsoa miten helposti neuvostoliittolaiset aukaisivat Ruotsin puolustuksen suurimmassa osassa näistä maaleista. Ihan kuin kentällä olisi ollut A-sarjan ja B-sarjan joukkueet, vaikka kyse oli MM-finaalista. Tasoero oli kammottava.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mapkob kirjoitti:
Onhan noita taitavia pelaajia ollut vaikka minkälaisia, mutta jos joku kysyisi, kuka on mielestäni kaikkien aikojen paras hyökkääjä, vastaisin Pavel Bure. Ihan käsittämätön ja doiminoiva pelaaja hyökkäyspäässä. Tilillä useita (ehkä) kaikkien aikojen NHL maaleja ja yksilösuorituksia.

Sama olisi ehdottomasti myös minun vastaus. Luin tuossa pari päivää sitten Buresta jutun, joka oli tehty Panthers-siirron yhteydessä. Siellä oli maininta siitä, kuinka vahva Bure on/oli parhaimmillaan. Monet tahot nimittäin epäilivät jo hormoonien käyttöä, sillä Buren penkkitulos oli parhaimmillaan päälle 150:n. Tämän lisäksi jalat olivat täyttä betonia.

Taidot hyökkäyspäässä ja nopeus ovat vertaansa vailla vieläkin. Ovetshkin muistuttaa nykykiekkoilussa eniten Burea, mutta kun ottaa huomioon Buren pienen koon, niin kyllähän kyseessä oli täysin ainutlaatuinen pelaaja. Kaivaten muistelen!
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Ääh, 150kg penkistä varsinkin vähän "laittomalla" tekniikalla tehtynä ei ole rauta eikä mikään tollaselle epäilemättä täynnä nopeita lihassoluja olevalle kaverille.
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Heh, kerrankin olen samaa mieltä jonkun kanssa ihmisen fysiologiasta. Jos on lahjakas urheilija, rauta on kevyttä. Ja Burehan varmasti oli. Tulee elävästi mieleen rk:n putsaamistilaisuus, kun radiosta kuului: Bure, Bure, Bure,...
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Heh, kerrankin olen samaa mieltä jonkun kanssa ihmisen fysiologiasta. Jos on lahjakas urheilija, rauta on kevyttä.

Pitäisikö tästä vetää se päätelmä, että Wayne Gretzky ei ollut lahjakas urheilija? Entä Jari Kurri, Teemu Selänne, Saku Koivu jne.. Kyllä 150kg on kova tulos jääkiekkoilijalle, tehtiin se sitten miten hyvänsä. Asia olisi eri, jos keskusteltaisiin penkkipunnertajista tai voimanostajista, mutta jääkiekossa penkkitulokset ovat sivuasia. Tero Pitkämäki, joka harjoittelee penkkiä säännöllisesti osana harjoitusohjelmaansa, ei nostanut tuon enempää äärettömän epäpuhtaalla tekniikallakaan, kun hän heitti Helsingin MM-kisoissa 2005.

Ärsyttää lukea näitä tekstejä joissa milloin väitetään jonkun Tomek Valtosen ottavan 200kg penkissä ja seuraavassa lauseessa väitetään ettei se ole tulos eikä mikään silläå meidän Janecky nostaa ainakin 250. Kokeilkaa itse nostaa se 150kg vaikkapa useankin päät6oimisen harjoitteluvuoden jälkeen ja tulkaa sitten kertomaan onko se hyvin jääkiekkoilijalta, jonka harjoittelu koostuu lähinnä aivan muista elementeistä.
 

Winspector

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sen lisäksi että ottelu pelattiin Ruotsin kotijäällä oli Ruotsilla jalkeilla myös kelvollinen joukkue. Maalissa pelasi Peter Lindmark, ja kenttäpelaajista voisi mainita Håkan Loobin, Bengt-Åke Gustafssonin, Thomas Steenin, Tomas Jonssonin, Anders Eldebrinkin, Mats Näslundin, Patrik Sundströmin, Ulf Isakssonin ja Inge Hammarströmin. Joukkue voitti kisoissa hopeaa ja oli erittäin nimekäs. Voi kysyä, että miten tuo joukkue pystyi häviämään MM-kultaottelun kotijäällä 1-13 sen jälkeen, kun ensimmäinen erä pelattiin 0-0? Neuvostoliitolla oli vuonna 1981 jalkeilla kaikkien aikojen paras joukkue kaikki sarjat ja järjestelmät huomioon ottaen, mutta silti 1-13 tappiota niinkin nimekkäällä joukkueella kuin mitä Ruotsilla oli ei voi oikein selittää millään.

IHWC1981 SWE-SOV ottelun kolmanteen erään Ruotsin maalille luisteli Lindmarkin tilalle Reino Sundberg. Harvoin jos koskaan on käynyt ketään, etenkään ruotsalaista, niin sääliksi kuin kävi Reinoa tuolloin neukkujen pyörityksessä. Yksi erä MM-tasolla "finaalissa" ja seitsemän päästettyä maalia sekä Skandinavium-hallin taululla lukemat 1-13...

Kaikki Neuvostoliiton 13 maalia syntyivät tasakentällisin, btw.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
IHWC1981 SWE-SOV ottelun kolmanteen erään Ruotsin maalille luisteli Lindmarkin tilalle Reino Sundberg. Harvoin jos koskaan on käynyt ketään, etenkään ruotsalaista, niin sääliksi kuin kävi Reinoa tuolloin neukkujen pyörityksessä. Yksi erä MM-tasolla "finaalissa" ja seitsemän päästettyä maalia sekä Skandinavium-hallin taululla lukemat 1-13...
Neuvostoliiton vuoden 1981 MM-joukkueen yksi ominaisuus oli se, ettei yksikään ketju tai pakkipari ollut selvästi muiden yläpuolella, vaan joukkue jyräsi kaikki ottelunsa tasaisesti neljää ketjua ja kolmea pakkiparia peluuttaen.

CCCP pelasi seuraavilla ketjuilla ja pakkipareilla:

Vladimir Krutov-Vladimir Petrov-Sergei Makarov
Vladimir Golikov-Aleksandr Maltsev-Nikolai Drozdetski
Sergei Kapustin-Sergei Shepelev-Viktor Shalimov
Andrei Homutov-Viktor Zhluktov-Aleksandr Skvortsov

Vjatsheslav Fetisov-Aleksei Kasatonov
Vasili Pervuhin-Zinetula Biljaletdinov
Sergei Babinov-Valeri Vasiljev

Vladislav Tretjak
Vladimir Myshkin

Nikolai Makarov oli seitsemäs pakki ja Juri Lebedev kolmastoista hyökkääjä.

KLM-ketjuhan ei tässä turnauksessa ollut vielä kasassa, vaan nuorten Krutovin ja Makarovin välissä pelasi vanha Vladimir Petrov, joka pelasi hyvän turnauksen.

Neuvostoliiton paras pistemies oli kakkosketjun sentteri Aleksandr Maltsev, jonka joutsenlaulu nämä kisat olivat. Maltsev oli mukana MM-kisoissa vielä kerran vuonna 1983, mutta ei ollut enää samassa iskussa kuin oli vuoden 1981 turnauksessa. Maltsevin ketju oli Neuvostoliiton tehokkain ja ehkä myös paras näissä kisoissa.

Kolmosketjuna pelasi ensimmäisen kerran arvokisoissa esiintynyt Moskovan Spartakin puhdas seuraketju Kapustin-Shepelev-Shalimov. Ketju esiintyi yhdessä valitettavan vähän aikaa, sillä Shalimov oli jo 31-vuotias vuoden 1981 kisoissa, eikä mahtunut enää joukkueeseen vuoden 1983 jälkeen. Myös Kapustin ja Shepelev jäivät pois maajoukkueesta 1980-luvun puolivälin jälkeen. Mutta 1980-luvun alussa tämä ketju oli yhtä hyvä kuin mikä tahansa muu ketju maailmassa. Myöhemmin saman vuoden syksynä tämä ketju myös ratkaisi Kanada Cupin Neuvostoliitolle.

Nelosketjuun oli koottu 19-vuotias ensimmäisen arvoturnauksensa pelannut Homutov sekä kokeneet Zhluktov ja Skvortsov. Zhluktov oli pitkälti aliarvostettu pelaaja Neuvostoliiton maajoukkueessa 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun alussa.

Vuoden 1981 joukkuetta pidän kaikkien aikojen parhaana siksi, että siinä oli mukana vielä moni 1970-luvun suurpelaaja huippukuntoisena (Maltsev, Petrov, Vasiljev), uusia nuoria kasvoja (Makarov, Fetisov, Kasatonov, Krutov, Homutov, Drozdetski) sekä "keski-ikäisiä" uransa huipulla olleita huippupelaajia (Biljaletdinov, Golikov, Kapustin, Shepelev, Shalimov, Zhluktov, Pervuhin, Babinov, Skvortsov), sekä maalissa tietysti uransa parasta vaihetta elänyt Tretjak.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ja Ruotsin ainokainen ylivoimalla.
Minulle -79 joukkue on silti se kaikkein häikäisevin, vaikken siltä joukkueelta ole montaa ottelua nähnyt.
Vaikea näiden kahden joukkueen väliltä on valita,varsinkin kun ne sijoittuvat ajankohdallisesti vain kahden vuoden päähän toisistaan, eli joukkueet koostuivat pääosin samoista pelaajista.

HPM -ketjusta vain Petrov oli mukana vuoden 1981 joukkueessa, mutta toisaalta Maltsev, Fetisov, Krutov ja Kasatonov puuttuivat vuoden 1979 joukkueesta, kuten myös erinomaisesti vuoden 1981 turnaukset pelanneet Shepelev ja Shalimov. Maltsev ja Fetisov olivat molemmat kaudella 78-79 loukkaantuneina, ja Kasatonov ja Krutov nousivat maajoukkueeseen vasta vuoden 1980 olympiakisoissa. Myös Nikolai Drozdetskin puuttuminen vuoden 1979 joukkueesta kannattaa mainita, sillä Drozdetski oli 1980-luvun alussa yksi maailman kärkihyökkääjiä.

Paperilla vuoden 1981 joukkue näyttää paremmalta, mutta vuoden 1979 joukkueen ylivoima sekä Challenge Cupissa että vuoden 1979 Moskovan MM-kisoissa oli häkellyttävää. Muistaakseni selostaja Juha Jokinen taisi ihmetellä, että Neuvostoliitto voitti hopeajoukkue Tshekkoslovakian mitalisarjassa "vain" 6-1.

Vuoden 1981 MM-joukkue joutui tyytymään MM-kisoissa tasapeleihin sekä Tshekkoslovakiaa että Kanadaa vastaan (tosin se myös voitti Kanadan 8-1 ja Tshekkoslovakian 8-3), mutta Ruotsi-ottelin 13-1 röykytys oli sellaista mihin Neuvostoliitto ei kyennyt edes vuoden 1979 MM-kisoissa. Vuoden 1981 joukkue voitti myös Kanada Cup -finaalissa (jonka muuten tuomitsi viimeistä kertaa ei-kanadalainen tuomari) kotijoukkueen maalein 8-1, vaikka Kanadalla oli silloin jalkeilla ehkä kaikkien aikojen nimekkäin joukkueensa (Gretzky, Lafleur, Robinson, Potvin, Perreault, Dionne, Bourque, Bossy, Trottier, Gillies, Hartsburgh, Middleton, Gainey jne.)
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Nuorena se on vitsa väännettävä

Tämä kaveri on harjoitellut rankkareita muulloinkin kuin joukkueharkoissa, varmaan PS tykkäisi kovasti. Mutta kuuleman mukaan näin ei saa tehdä Suomessa...

PS. En löytänyt oikein sopivaa ketjua, mutta onhan tuo Nuori-Suomi-myyttikin maajoukkueen alla...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Youtube:

Koodi:
[URL="http://www.youtube.com/watch?v=iUr_0T4rifM"]Nike Hockey Commercial 2009 - "Prepare For Combat" (Finnish version)[/URL]

Yllä siis linkki Suomen Niken uunituoreeseen Leijonat/olympialaiset -TV-spottiin.

e. parempi kuvanlaatu.
 
Viimeksi muokattu:

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Kylläpäs oli hienosti tehty spotti!.

Musiikki sopi todella hyvin tohon ja sitten oli tietysti hauska huomata miten mainoksen tekijät oli saanut Niken logon näkymään pelaajien vaatteissa ja varusteissa käytänössä joka kuvassa. Siis tottakai se näkyy koska on Niken mainos jne mutta hyvin oli kuvattu.

Kiitos linkistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös