Venäjän nykytilanne

  • 3 430 642
  • 18 335

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tietenkään ole, mutta maa on kuitenkin rauhallinen ja pärjää ihan kohtuullisesti. Lukasenka siis valittaisiin vapaissakin vaaleissa, koska mitään muutosta ei tarvita.
Onhan Venäjäkin rauhallinen ja kansalliskaarti rauhoittamassa -oikeudella ampua väkijoukkoja- jos jotain pullikointia ilmenee. Oliko ihan oikeasti jotain muuta pointia kuin pulmustaa diktatuuria?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
VSiksipä kirjoitin "jossain määrin". Jeltsin/Putin vaalivertailussa Jeltsin on kuitenkin hevosenmitalla voittaja.

Täytyy nyt myöntää, että Jeltsinin aikaa ei tullut seurattua Venäjää kovin tarkkaan, kun en pitänyt häntä vihollisena, jollainen Putin ilmiselvästi jo alkutaipaleellaan paljasti olevansa. Taisi olla puhe 'Venäjä ei enää anna, Venäjä ottaa' -puhe, joka pisti meikäläisen kellot soimaan.

Olet oikeassa. Tuon kisan Putin vie 6-0.

Noin muuten, oppositoin tukahduttaminen jatkui Jeltsinin aikana ja Jeltsin oli myös se "demokraattinen" taho, joka valitsi Putinin seuraajakseen. Siitä missä kunnossa Jeltsin oli tuon valintansa aikana on useita erilaisia tulkintoja, mutta yhtä kaikki, Jeltsin ei suinkaan ollut se hyväsydäminen patriootti, joka ohjasi Venäjää kohti demokratiaa, vaan pikemminkin kovaa, epärehellistä peliä sukulaisineen pelannut miljardeilla korruptoitunut entinen NKP-pomo, joka - suoraan omalla käskyllä tai epäsuorasti - tapatti tuhansia kansalaisia mm. erityisen likaisissa Tsetsenian sodissa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omassa sarjassaan Jeltsin kuitenkin nousee aika korkealle, ihan parhaimpien joukkoon. Se sarja sisältää Venäjän tsaarit, NL:n pomot ja uudelta ajalta Jeltsinin, Putinin ja hänen asiankannattajansa Meden.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vladimir Valloittaja on osoittanut olevansa raskassarjalainen huumorissa: "tulos kertoo venäläisten kasvaneesta poliittisesta kypsyydestä".
Pääkirjoitus: Putinin valta sai lisäsinetin IL

Tosin olen hivenen epävarma, että tarkoittiko tuon läpäksi. ;D

Tuossa pääkirjoituksessa tuodaan myös esiin se pohja, jonka perusteella olen ennustellut kriisiä Baltiaan.
Vaaleista huolimatta Venäjän ongelmat eivät väisty. Talouskasvu on niukkaa ja valta keskittynyt Putinin käsiin, eikä rakenteellisia uudistuksia ole tehty. Lisäksi Venäjän talous nojaa lähinnä öljyyn ja kaasuun eikä investointeja ole näköpiirissä.

Toistaiseksi Putin on onnistunut lisäämään suosiotaan ulkopoliittisin keinoin, kuten Krimin valtauksella. Presidentti on myös onnistunut varsin hyvin propagandastrategiassaan, jossa syyllinen kansalaisten kärsimyksiin löytyy aina muualta kuin Venäjän omista toimista, ennen muuta Yhdysvalloista ja Natosta, mutta enenevissä määrin myös EU:sta.
Putlerilla on tällä hetkellä kokemuksia 3 menestyksestä sotimisen ja suosion kombinaatiosta ja yhdestä hudista. Huti on Syyria ja ne menestykset Tsetsenia, Georgia ja Ukraina. Eli säpistä pitää omien rajojen lähellä, helppo johtopäätös. Koska viholliseksi on maalattu länttä 15 vuotta, niin ilmansuuntakin on selvillä. Kansan valmistelua on tapahtunut propagandan keinoin kaikkia länsinaapureita vastaan ja asiantuntijoiden mukaan Latviassa olisi hapatus mennyt perhearvoineen parhaiten läpi. Todennäköisin kohde. Myös Suomessa on hapatus mennyt läpi, mutta se koskee enemmän valtaeliittiä kuin kansaa. Menneisyyden vanhus Sauli Niinistö on tässä kärjessä. Alkaa pärjäämään "saavutuksissaan" kohta Tavja Haloselle.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kotimaassa putinistit on jo saaneet vaiennettua erimieliset. Uutena alueena krimiläiset tarvitsevat koulutusta valtakunnan tavoille. Esim marilaiset on saaneet mielipidehoitoa mm rautaputken pätkillä ja samasta yhtenäisyyttä korostavat hoitamisesta on päässet krimiläiset osaksi. (Menetelmät toki vaihtelee.)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kotimaassa putinistit on jo saaneet vaiennettua erimieliset. Uutena alueena krimiläiset tarvitsevat koulutusta valtakunnan tavoille.

Lisäksi Putinin ilosanomaa on ryhdytty levittämään aiempaa innokkaammin syyrialaisten keskuuteen. Keinoiksi on valittu kansainvälisten avustusaattueiden tuhoaminen, siviilien joukkoteurastus sekä todennäköisesti muita sotarikoksia - ainakin YK:n pääsihteerin mukaan. Siviiliväestön asuinalueita on pommitettu edistyneillä ja tehokkailla aseilla, kuten fosforipommeilla. Alla linkissä lisää aiheesta:

Syyrian sota kiihtyy ja sanat kovenevat – Yhdysvallat: Venäjän toimet barbarismia | Syyrian sisällissota | HS
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aleppossa on satojatuhansia ilman vettä tulitauon jälkeisten pommitusten ansiosta. Aivan yhtä tahallista kuin pelastustyöntekijöiden ja sairaaloiden tuhonta. Diplomatia ei toimi ja toisaalta IT-ohjusten antaminen kapinallisille on mahdotonta. Ainoa tapa kusta Putinin muroihin taitaa olla Assadin tappaminen.

Tuo vesi on paha juttu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuskin tämä yllätyksenä tulee kenellekään, mutta malesialaisen matkustajakoneen heinäkuussa 2014 pudottanut Buk-ilmatorjuntaohjus tuotiin Ukrainaan Venäjältä. Ohjus ammuttiin Venäjä-mielisten kapinallisten hallitsemalta alueelta. Tuhoisan iskun jälkeen ohjusjärjestelmä palautettiin Venäjälle.

Tutkijat: Malesialaiskoneen tuhonnut ohjus tuotiin Venäjältä ja palautettiin laukaisun jälkeen sinne | Ukrainan sota | HS

Venäjä kiisti tutkimustulokset jo eilen, mutta mitäpä muuta ne roistot voivat tehdä. Myöntäminen ei tule kuuloonkaan.
 
K

kiwipilot

Juu eipä yllätä ei. Mutta se mikä aina yllättää, on täälläkin lymyävät ryssän puolustelijat, jopa tässä MH casessakin. Suurella varmuudella tännekin ryntäävät pian Verkko- ja Magneettimedian lukijat sekä MitäVittulijat kertomaan kuinka länsi, yle ja hesari sekä juutalaiset.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
RT tv-kanavaa vilkaisin eilen lyhyesti ja ihmettelin, että miksi alareunassa kerrottiin Venäjän julkaisseen uutta tutkadataa MH keissiin. Enää en ihmettele, pitihän putinistien saada suojasavua ilmaan.

MH17 ei ole enää Vladimir Valloittajan pahin yksittäinen rikos ulkomailla, Aleppon pommitukset vie voiton.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
RT tv-kanavaa vilkaisin eilen lyhyesti ja ihmettelin, että miksi alareunassa kerrottiin Venäjän julkaisseen uutta tutkadataa MH keissiin. .

Linkissä yksityiskohtaisemmin Venäjän uudesta tutkadatasta. Linkki on tässä.

Venäjän puolustusministeriö järjesti heinäkuussa 2014 tiedotustilaisuuden, jossa se esitteli samaan tapaan tutkadataansa turmahetkeltä. Tuolloin Venäjä näytti todisteina materiaalia, jonka se kertoi osoittavan, että MH17-koneen pudotti ukrainalainen Su-25-rynnäkkökone, joka oli vain 3-5 kilometrin päässä siitä. Ukrainalaishävittäjä loistaa kuitenkin nyt poissaolollaan. Uudet tutkatiedot kumoavat Venäjän omat aiemmat väitteet ja saattavat samalla venäläisten vuonna 2014 esittämien tutkatietojen oikeellisuuden varsin kyseenalaiseksi.

Venäjän valtion median mukaan uudet tutkatiedot ovat peräisin Länsi-Venäjällä sijaitsevalta tutka-asemalta. Almaz-Antey on sekä Buk-ohjuksen että kyseisen tutka-aseman laitteiden valmistaja. Venäläisten mukaan tutka-aseman tietokoneiden muistisirut oli vaihdettu juuri lentoturman jälkeen ja ne löytyivät vasta nyt. Venäjä on aiemmin kertonut, ettei se kykene toimittamaan tutka-asemiensa raakadataa turmahetkeltä, koska sitä ei ole säilytetty.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Johtopäätöksenä hollantilaisten tutkimuksesta voi todeta, että tapahtumat on kaikilta osin uskottavasti näytetty toteen. Venäjän selitykset ovat vaihdelleet sen mukaan, mitä alasampumista aiemmin tutkineet ovat sanoneet. Näin ollen Venäjä on maalannut itsensä nurkkaan, josta ei ole ulospääsyä ilman, että rehellisesti myöntää sen, mitä todellisuudessa tapahtui. Tällaista Putin ei tule tekemään, vaan toimii kuten Aleppon osalta. Tässä casessa ei kaiketi tapeta enempää siivilejä kuin mitä on jo tapettu, mutta totuus tapahtumista häivytetään kaikin keinoin.

Mitä tulee @kiwipilot tekstiin siltä osin, että kohta tänne ryntää ryssän puolustelijat, niin tämän osalta arvaan, että näin ei tule käymään. Tehtävä on liian vaativa, suorastaan mahdoton paatuneimmallekin Putinin perseennuolijalle. Joten hiljaisuus on se, minkä näemme. Tai kuulemme, ihan miten vaan.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Mitä tulee @kiwipilot tekstiin siltä osin, että kohta tänne ryntää ryssän puolustelijat, niin tämän osalta arvaan, että näin ei tule käymään. Tehtävä on liian vaativa, suorastaan mahdoton paatuneimmallekin Putinin perseennuolijalle. Joten hiljaisuus on se, minkä näemme. Tai kuulemme, ihan miten vaan.
Harmi että Originalilla on tänne vapaalle bänniä koska se saattaisi jopa tulla.
Kyllähän noi Aleppon pommituskset on jotain aivan helvetin sairasta, mutta mitä Ryssiltä voi odottaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
mutta totuus tapahtumista häivytetään kaikin keinoin.
Sitähän nämä uudet löydetyt "muistisirut" tarkoittaa. Lisätään yksi kerros lisää valheita ja siten pyritään sotkemaan ihmisten ajatuksia ja herättämään epäilyjä. MH17 pudottaminen oli sotatoimi ja sen seurausten pehmentäminen on myös samaa hybridisotaa.

Venäjä olisi voinut uhrata jonkun novorussian pikkupomon, mutta uskollisille ei helposti niin käy ja lopputuloksena Venäjän omat kasvot on menneet.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Venäjä miehittää useaa naapurimaataan, pudottaa Euroopan yllä matkustajalentokoneen sekä pommittaa avustussaattueita ja siviilejä Syyriassa. Mutta hei, onneksi meillä on sellaisia poliitikkoja kuin Vanhanen, Tuomioja ja Heinäluoma jotka muistuttavat että myös NATO on lisännyt aktiivisuutta Itämeren alueella. Tasapuolisuutta on vaalittava ja Venäjän demonisointia vältettävä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jo on kumma, ettei Suomessa tajuta näiden huostaanottojen olevan politiikkaa. Ei sillä, että haluaisin puuttua lastensuojelun toimintaan, mutta kyllä maan turvallisuus on myös tärkeä asia. Haluaisin nämä asiat perustellen esille vaikkapa Ylen venäjänkielisissä lähetyksissä.
Turpo-aspekti täytyy myös ymmärtää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Venäjän propagandassa ylläpidetään varmuuden vuoksi näemmä taas tauon jälkeen yllä kuvaa Suomesta maana, jossa asiat eivät toimi

Paitsi että kyseessä on yksi hybridisodan ilmentymä, Venäjä valmistelee venäläisiä siihen tällä hetkellä hyvin pieneen mahdollisuuteen, että Venäjä hyökkäisi Suomeen esimerkiksi suurvaltasuhteiden heikentyessä merkittävästi. Tällöin kyseessä olisi Venäjän propagandassa Suomessa asuvan venäläisväestön ihmisoikeuksien turvaaminen, jonka ihmisoikeuksia suomalaisviranomaiset ovat jatkuvasti ja pitempään rikkoneet. Venäjä ei enää voinut katsoa sivusta sitä, että venäläisiä ahdisteltiin, suljettiin leireille, erotettiin perheistään ja vainottiin mitä kammottavimmilla tavoilla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjän ohjailtu media kertoo paksuja meistä ja jos ulkopoliittiseen johtoomme on luottamista, niin suhteet on erinomaiset. Joten luotammeko omien silmiemme todistukseen vai Niinistön höpötykseen?

Alepon takia lännen ja Venäjän suhde näyttäisi olevan painumassa uuteen pohjaennätykseen Ukrainan kriisin alun jälkeen. Aikaisemmin on Venäjästä puhuttu neuvottelukumppanina ja selaisin neutraalein termein, nyt lähestytään syyttämistä siviilien massamurhasta. Ihan vielä ei ole sanottu suoraan, mutta rivien välistä on jo tyhmempikin ymmärtänyt. Eli erittäin värikästä kieltä diplomaattien tms käyttämäksi. Jos Venäjä ei muuta toimintaansa, niin lännelle jää kaksi vaihtoehtoa: olla heikko ja avuton tai tehdä jotain. Se jokin olisi puuttuminen konfliktiin kapinallisten eduksi-> Venäjä saa näyttöjä ulkoisesta vihollisesta sisäiseen käyttöön. Tällä ja Trumpin suhteilla Venäjään voi olla vielä presidenttiä tekevä vaikutus....mielenkiintoisia aikoja meneillään.

Syyrian kriisissä pitäisi antaa Venäjälle näpäytys ja tapaa al-Assad.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Venäjän ohjailtu media kertoo paksuja meistä ja jos ulkopoliittiseen johtoomme on luottamista, niin suhteet on erinomaiset. Joten luotammeko omien silmiemme todistukseen vai Niinistön höpötykseen?

Niin, se että on jo vuosia jatkunut tälläinen painostus ja disinformaatio, kertoo aika korutonta kieltä. YYA-aikoina saimme edes sen vastineeksi, että Suomi jätettiin varsin rauhaan Neuvostoliiton median suhteen. Nyt tämä painostus ja Suomen esittäminen negatiivisessa valossa jatkuu edelleen vaikka hyvin tiedämme, että Putin voisi halutessaan sen pysäyttää kertaheitolla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eipäs vähätellä. Kylkiäisinä tuli merkittävä määrä poliittisesti motivoitunutta kauppaa, jonka loppuminen sai aikaan merkittävän laman.

Toki myös tuo ja jonkinlainen semi-vakiintunut suurpoliittinen asemakin saavutettiin. Toistaiseksi Niinistön toimia on aika vaikea arvioida, että mitä oikein yrittää saavuttaa - on hän nyt parempi kuin nämä Heinäluomat ja Vanhaset, jotka ovat ihan täysillä menossa takaisin 70-luvulle. Sitä on jo todella vaikea ymmärtää, ja tunnustan etten tajunnut suomettuneisuuden istuvan noin syvässä näissä 70-luvulla nuorisopolitiikan sisäpiireihin nousseissa. Ihmeellinen juttu.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toki myös tuo ja jonkinlainen semi-vakiintunut suurpoliittinen asemakin saavutettiin.
Jep, 60-luvulla NATO löysi 3000 ydinasemaalia Suomesta. 70-luvulla maailmalla keksittiin meidän menosta termi suomettuminen. 80-luvulla lännessä oltiin uskovinaan puolueettomuuteen, koska sen katsottiin haittaavan Neuvostoliiton vaikutusvaltaa ylipäätään. Suomi oli vakiintunut osaksi Neuvostoliiton etupiiriä.
Toistaiseksi Niinistön toimia on aika vaikea arvioida, että mitä oikein yrittää saavuttaa
Yrittää välttää sodan, hinnasta viis. Valmistautuminen tuohon mahdollisuuteen ei kuulu Niinistön työkalupakkiin, koska idiootti luulee omilla toimillaan olevan merkitystä. Tähän mennessä Putinin sodat on alkaneet vähintään yhtä paljon sisäpoliittisista syistä. Esim Ukrainassa pelotti värivallankumouksen leviäminen Venäjälle kuin Ukrainan luisuminen länteen. Niinistö yrittää pukea sellaisia vaateita päälleen, joita ei ole olemassa. Ruotsi on vähän samanlaisessa asemassa kuin Suomi ja ei niin yllättäen Niinistöä kehutaan siellä. Hekin haluavat löytää olemattomia vaatteista.
Sitä on jo todella vaikea ymmärtää, ja tunnustan etten tajunnut suomettuneisuuden istuvan noin syvässä näissä 70-luvulla nuorisopolitiikan sisäpiireihin nousseissa. Ihmeellinen juttu.
Useimiten ihmisen musiikkimaku ei sitten teinivuosien muutu merkittävästi. Toki laajenee, mutta ne wanhat hyvät säilyy. (Ramones!) Näillä poliitikoilla sama juttu. Sen ajan politiikan täytyy olla parempaa, koska silloin vielä otti eteen...tämä kertoo kaiken oleellisen suomalaisten poliitikkojen laadusta. Kun et muualla pärjää, niin politiikasta löytyy aina tilaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös