Venäjän nykytilanne

  • 3 441 030
  • 18 366

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Alkaa varmaan Moskovan rakennuksista suuri osa olla putkiremontti-iässä. Kuinkakohan paljon Moskovassa on ylipäätään edes ennen sotaa tehty putkiremontteja? No nyt olisi ainakin paljon remontoitavaa, mutta onko remonteille tekijöitä? Tai varaa niihin 16% koroilla. Nyt tuli vielä sopivasti pari vähän lauhempaa päivää Moskovaan. Tekee hyvää (putkirikkoja tulee vielä paljon lisää).

Ainakin varautuvat selkeästi massiiviseen remonttien määrään. Ukrainasta on roudattu Venäjälle massoittain Venäjän mittakaavassa moderneja WC-istuimia ja muuta kylpyhuonekalustoa odottamaan remonttibuumin alkua.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kuinkahan paljon varastelu eri tasoilla on Venäjällä lisääntynyt sodan alkamisen jälkeen? Jos siellä aistitaan että nykymeno voisi mennä johonkin kaaoksenomaiseen, niin nyt vielä voi olla monen hyvä varastaa kaikki minkä välistä kehtaa vetää.

Tämähän on vaan hyvä. Rikolliset jäävät kiinni ja joutuvat vankilaan, mistä heidät sitten rekrytoidaan rintamalle.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Sanat ”venäläinen” ja ”tupakoiminen” tarkoittaa yleensä suuria rakennuspaloja. Nyt ovat joutuneet siirtymään lämmityspillin käyttöön sulattaessaan jäätyneitä putkia. Tarkoittaakohan tämä sitä, että näemme kohta valtavan nousupiikin rakennuspalojen määrässä? Näin länsimaalaisena vähän toivon, että näin kävisi…
 

Liitteet

  • IMG_6896.jpeg
    IMG_6896.jpeg
    265,1 KB · kertaa luettu: 195

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tässä saattaa olla yksi tekijä siihen, miksi itänaapurissa vähän paleltaa tällä hetkellä.

Tämä on ollut aika ilmiselvä tikittävä aikapommi naapurissamme siitä lähtien kun aloittivat terroristis-raiskauksellisen erikoisoperaationsa ja sen myötä mm. "kansallistivat" (lue: varastivat) länsifirmojen omaisuuden kun lyhytnäköisyyttään eivät uskoneet että noissa hommissa voi mitään riskejä realisoitua. Suomessa jos on korjausvelkaa niin naapurissamme ei tuommoisesta kannata edes puhua kun mittaluokka on niin tolkuton ettei sen pohdinnassa ole järkeä. Käytännössä kaikki länsiteknologia on rikollisorganisaation hallinnoimassa epävaltiossa muuttunut kertakäyttöiseksi ja se on sitten ihan laitteen perusominaisuuksista kiinni, miten kauan menee ennen kun hajoaa. Lentokoneet hajoaa nopeammin ja energiainfra hieman hitaammin.

Pahan akselin kumppaneistakaan ei juuri ole iloa. Esimerkiksi paksun pojan P-Koreasta saa varmasti kaikenlaista kapistusta ihmisten murhaamiseen ja olojen kurjistamiseen, mutta mitään ihmiskunnan kannalta hyödyllistä teknologiaa on turha sieltä yrittää löytää. Iranilla on toki energiainfraa ja siihen varmaan osaamista, mutta kaikki on käytännössä kotoperäistä kun tempaisivat oman irtaantumisensa länsiteknologiasta jo 70-luvulla siinä missä itänaapurissamme infra rahoitettiin ja rakennettiin Euroopan toimesta viimeisten parin vuosikymmenen aikana. Kiinakaan ei tässä nimenomaisessa tapauksessa ole avuksi, eikä edes -stanien kautta ole mahdollista salakuljettaa tarvittavia komponentteja, etenkin kun salakuljetusväylät on korvamerkitty niille palikoille joilla saadaan ihmisten kurjuuden vähentämisen sijaan maksimoitua sitä (esimerkiksi ne naapurin murhaamisvälineissä käytetyt mikrosirut).

Kremlissä ei toki kylmä tule ihan ensimmäisenä, mutta toivotaan nyt edes että Moskovassa ja Pietarissa alamaisilla, niin siellä saattaa jollain alamaisella alkaa vitutuskäyrä lämmittämään aktiiviseen vastarintaan asti. Toivotaan myös mahdollisimman laajalti näkyvää kontrastia kurjistuvan alamaiston (jopa sen moskovalaisen ja pietarilaisen isovenäläisen herrarodun, muttei silovikkien, edustajien) ja edelleen ökyilyä ja porsastelua harrastavan eliitin välillä kun kateus ja katkeruus ovat oikeastaan ainoat positiiviset voimavarat mitä naapurin alamaistolta tällä hetkellä voisi toivoa, nuo kun saattaisivat johtaa väkivaltaiseen vallankeikaukseen. Toki noilla motiiveilla kun valta keikahtaa niin seuraavakin johtoklikki on se mikä uhoaa ja messuaa kovimpaan ääneen "korruptionvastaisesta taistelusta" samalla kun suunnittelee jo miten näpsäkimmin povarinsa vuoraa valtion varoilla, mutta antaisi tuo taas sentään hengähdystaukoa tunkioimperiumin rajojen ulkopuolelle.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
terroristis-raiskauksellisen erikoisoperaationsa
Arvostan tätä termiä "terroristis-raiskauksellinen erikoisoperaatio" :-D

Kyllähän nuo pakotemuurit tosiaan on vuotaneet, ja vuotavat edelleen, ja siksi pystyvät edelleenkin tuottamaan muun muassa ohjuksia ja muuta länsiteknologiaa vaativaa murhausvälinettä. Mutta tuollaisen energia- ja teollisuusinfran kohdalla puhutaan kyllä jo niin valtavan isosta mittakaavasta, että tuolla sen on pakko alkaa jossakin vaiheessa näkymään isommin, että korvaavia varaosia ja teknologiaa ei saada ihan normaaleja reittejä pitkin. Varmasti jotain osia saadaan noihinkin jonkun -stanin kautta tuotua, ja varmasti löytyy jotain kiinalaista korvaavaa roskaa, mutta määrä ja laatu ei todennäköisesti kyllä pitkässä juoksussa riitä siihen, että tuo infra saataisiin pidettyä pystyssä ja toimivana. Edessä on kyllä todennäköisesti ongelmia.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Ah, jotenkin perin venäläistä.

Venäjän valtiollinen vaalilautakunta eli viralliselta nimeltään Pikkuhitlerin Uudelleenvalinnan Takaava Idealistinen Neuvosto tässä vain näyttää esimerkkiä länsimaiselle hintti-pedofiili-natsivaltioille kuinka demokratia on oikeissa käsissä kuin muovailuvahaa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Arvostan tätä termiä "terroristis-raiskauksellinen erikoisoperaatio" :-D
Menee Venäjä-Suomi sanakirjan mukaan:
- sotilaallinen erikoisoperaatio = terroristis-raiskauksellinen erikoisoperaatio
- Putin = kääpiö
- Venäjä = tunkio
jne.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Lainaan tähän ketjuun.

monessa länsimaita hiertävässä asiassa Venäjällä on sillä tavalla näppinsä pelissä, että se pyrkii eri tavoin kärjistämään jo valmiina olevia ristiriitoja. Tästä oli syksyllä ihan hyvä lehtijuttukin jostain vuodetusta asiakirjasta, kuinka Venäjän tiedustelupalvelu analysoi ja valikoi sisäisiä erimielisyyksiä aiheuttavia tekijöitä ja lähtee niitä eskaloimaan.
Se on vaan käsittämätön muutenkin tuo venäläinen mielenlaatu, kun heilläkin olisi ollut hyvä mahdollisuus pyrkiä samaan elintasoon sekä kehitykseen länsimaiden kanssa, mutta kun se vaan näyttää olevan tavoiteltavampaa, että muilla menee yhtä huonosti kuin heillä sen sijaan, että pyrkisivät itse kehittymään ja kehittämään omaa yhteiskuntaansa. Eliitti tietysti porsastelee edelleen vanhaan malliin, mutta enenevissä määrin kaikki alkaa vaikuttaa keskiluokkaankin suurkaupungeissa ja siinä vaiheessa voi yhteiskuntarauhakin alkaa järkkyä yllättävänkin nopeasti.

Pakotteiden vaikutuksista ja niiden hitaudesta on ollut paljon puhetta, mutta aika tässäkin tekee tehtävänsä. Ne tulevat iskemään ja kovaa, koska heillä itsellään ei ole osaamista korjata ja ylläpitää länsimaisia järjestelmiä, eivätkä pakotteiden kiertämiselläkään kykene saamaan kuin murto-osan tarvitsemastaan tekniikasta. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, että jossain vaiheessa rysähtää ja kovaa ja sitten ihmetellään.

Tuokin oli muuten hauska asia, kun uhosivat Euroopan jäätyvän talvella, mutta nyt sitten itse värjöttelevät pakkasessa, kun täällä kaikki toimii oikein hyvin. Kyllä venäläinen osaa.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Se on vaan käsittämätön muutenkin tuo venäläinen mielenlaatu, kun heilläkin olisi ollut hyvä mahdollisuus pyrkiä samaan elintasoon sekä kehitykseen länsimaiden kanssa, mutta kun se vaan näyttää olevan tavoiteltavampaa, että muilla menee yhtä huonosti kuin heillä sen sijaan, että pyrkisivät itse kehittymään ja kehittämään omaa yhteiskuntaansa.
Luin jonkun venäjän tuntijan analyysia Venäjästä ja venäläisistä, ja hän totesi että venäläiset näkevät maailman nollasummapelinä. Eli muun maailman menestys ja hyvinvointi on pois venäläisiltä, ja vastaavasti Venäjä ei pysty kehittymään mikäli muuta maailmaa ei ensin poljeta paskaan. Sen takia siellä nähdään parhaana (ainoana) vaihtoehtona tämä Russkij mir, eli kun muut on syöty pois ja venäläistetty, niin sitten Venäjä voi kukoistaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Noi kun menee jäihin...
Kiire tulee kuivailla. Ensi yöksi pakastuu nykyisestä nollasta 10 pakkasasteeseen ja viikonlopuksi tuo vielä tuplautuu jonnekin -20 asteen paikkeille. Voi harmi.

No, Novosibirskissä on vielä paskamaisempi tilanne: lämpimän veden keskusputkisto on mennyt spektaakkelimaisesti hajalle. Kadut tulvivat kuumaa vettä, ja eri lähteiden mukaan jopa lähes puolet kaupunginosista ovat nyt ilman kuumaa vettä ja lämmitystä. Siperian pakkaset huitelevat tällä hetkellä -20 ja -30 välillä. Nyt sitten mitataan venäläisen vesihuollon osaaminen.

(Itse olen töissä vesihuollosta vastaavassa kuntayhtymässä, ja vaikka Suomessa ei tuollaista järjestelmää olekaan - eikä 50-vuotiaat putket hajoile täällä tuolla tavalla - niin tuossa äsken yksi vesihuollon putkimestari sanoi että täälläkin tuollaisen sotkun selvittämiseen menisi todella pitkään).

Videoita tilanteesta:




Ukrainalaismedia ottaa ilon irti Venäjän paskuudesta:

Vastaavia lämpimän veden putkirikkoja on tapahtunut nyt alkuvuodesta vaikka kuinka monessa kaupungissa. Nopean vilkaisun perusteella viimeiseen viikkoon mahtuu useampi kuin yksi päivässä. Toistan: voi harmi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mun mielestä tuossa @jalperi laittamassa viestiketjussa oli hieno kuva yhdestä huoneistosta, kun posliini oli antanut hiukan periksi vessassa. Tunkiopaskat saivat kirjaimellisesti pyöriä omissa paskoissaan... parempi väestö pääsee haistelemaan johtajansa aikaansaamia saavutuksia.

Voilá!



 
Viimeksi muokattu:

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kiire tulee kuivailla. Ensi yöksi pakastuu nykyisestä nollasta 10 pakkasasteeseen ja viikonlopuksi tuo vielä tuplautuu jonnekin -20 asteen paikkeille. Voi harmi.

No, Novosibirskissä on vielä paskamaisempi tilanne: lämpimän veden keskusputkisto on mennyt spektaakkelimaisesti hajalle. Kadut tulvivat kuumaa vettä, ja eri lähteiden mukaan jopa lähes puolet kaupunginosista ovat nyt ilman kuumaa vettä ja lämmitystä. Siperian pakkaset huitelevat tällä hetkellä -20 ja -30 välillä. Nyt sitten mitataan venäläisen vesihuollon osaaminen.

(Itse olen töissä vesihuollosta vastaavassa kuntayhtymässä, ja vaikka Suomessa ei tuollaista järjestelmää olekaan - eikä 50-vuotiaat putket hajoile täällä tuolla tavalla - niin tuossa äsken yksi vesihuollon putkimestari sanoi että täälläkin tuollaisen sotkun selvittämiseen menisi todella pitkään).

Videoita tilanteesta:




Ukrainalaismedia ottaa ilon irti Venäjän paskuudesta:

Vastaavia lämpimän veden putkirikkoja on tapahtunut nyt alkuvuodesta vaikka kuinka monessa kaupungissa. Nopean vilkaisun perusteella viimeiseen viikkoon mahtuu useampi kuin yksi päivässä. Toistan: voi harmi.

Onhan tuo idän ihmemaan lämpö- ja vesihuoltojärjestelmän muoto todella haavoittuvainen suunnilleen kaikelle. Kun on halvalla tehty valmista litkua massiivisessa lämpölaitoksessa niin kiertämään patterissa, kuin tulemaan hanastakin ulos, niin riittää että yksi laite periaatteessa välissä hajoaa, niin kaikki menee pieleen helvetin isolla alueella. Suomessa kun lämpöä ja käyttövettä tuodaan erillään ja siirretään lämpö toisesta nesteestä toiseen joka kohteessa erikseen, niin mitään tuollaista katastrofia ei pääse syntymään kovin helpolla.

Upea järjestelmä, mutta oli halpa ja nopea tehdä.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onhan tuo idän ihmemaan lämpö- ja vesihuoltojärjestelmän muoto todella haavoittuvainen suunnilleen kaikelle. Kun on halvalla tehty valmista litkua massiivisessa lämpölaitoksessa niin kiertämään patterissa, kuin tulemaan hanastakin ulos, niin riittää että yksi laite periaatteessa välissä hajoaa, niin kaikki menee pieleen helvetin isolla alueella. Suomessa kun lämpöä ja käyttövettä tuodaan erillään ja siirretään lämpö toisesta nesteestä toiseen joka kohteessa erikseen, niin mitään tuollaista katastrofia ei pääse syntymään kovin helpolla.

Upea järjestelmä, mutta oli halpa ja nopea tehdä.
Siis ymmärränkö oikein, että Venäjällä yleisesti hanasta tuleva lämmin vesi on samaa vettä, kuin mitä menee lämpöpattereihin?
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Siis ymmärränkö oikein, että Venäjällä yleisesti hanasta tuleva lämmin vesi on samaa vettä, kuin mitä menee lämpöpattereihin?
Tuskin enää uudemmissa järjestelmissä, mutta aikoinaan on tuollaisia rakennettu. Käyttövedellä lämpiää patterit kuten täälläkin aikoinaan tehtiin lattialämmityksien ja rättipattereiden kanssa. Tässä oli ainakin ennen myös ongelma sitten siinä, että hanasta ei tullut lämmintä käyttövettäkään, kun lämpölaitos laitettiin kesäsulkuun. Noista muinaisista järjestelmistä erityisen haavoittuvan se, että tuo lämmin vesi tuodaan valmiiksi lämpölaitoksesta ja syötetään taloihin sellaisenaan pyörimään ilman lämmönvaihdinta ja erillisiä piirejä. Järjestelmään kytkettyjen laitteiden määrä lisääntyy tuollaisessa viritelmässä merkittävästi esim meillä käytettävään kaukolämpöverkkoon nähden.
 
Hienoa kuvamateriaalia tulee Venäjän putkirikoista! Hyvä, että Moskovassakin taas pakastuu, niin kaikki jäätyy uudestaan. Novosibirskin tilanne näyttää hienolta.. nyt mennään -10 ja -25 asteen välillä ja sunnuntaina nollakeliä, sitten ensi viikolla -30. Alkaa putket paukkua niin pirusti ja tuo lämpöinen virtakin jäätyy mukavasti.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mun mielestä tuossa @jalperi laittamassa viestiketjussa oli hieno kuva yhdestä huoneistosta, kun posliini oli antanut hiukan periksi vessassa. Tunkiopaskat saivat kirjaimellisesti pyöriä omissa paskoissaan... parempi väestö pääsee haistelemaan johtajansa aikaansaamia saavutuksia.

Voilá!




Ikävää, mutta Venäjällä kansa kestää mitä vaan.

Sikäli on näin fysikaaliselta kannalta asioita pohtiessa pakko todeta, että maassa, jossa yleinen kuolinsyy on kellarin kymmenennestä kerroksesta putoaminen, tapahtuu muitakin jänniä asioita. Siellä näemmä paska valuu ylöspäin.

Viimeinen lause on totta vain konkreettisesti. Kuvainnollisesti näin ei tapahdu ainakaan valtiojohdossa.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Jumankauta naapurissa on edistytty kun on nykyään jo pöntöt. Ennen oli vain reikä lattiassa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jumankauta naapurissa on edistytty kun on nykyään jo pöntöt. Ennen oli vain reikä lattiassa.

Ilmeisesti eivät ole IS:n päivittyvän seurannan mukaan kovin tyytyväisiä pönttöihin, kun otsikon perusteella syyttävät niiden toimimattomuudesta Yhdysvaltoja:

"Paskovilta raju syytös Yhdysvalloille".

Sitä en sitten tiedä, että miksi ovat tuohon laittaneet kuvituskuvaksi Dmitri Peskovin naamataulun...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös