Venäjän nykytilanne

  • 3 433 640
  • 18 349

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Mitenköhän tuosta Putlerista tulee mieleen juuri sellainen pieni, hemmoteltu lapsi joka ei koskaan saanut haluamaansa. Juuri sellainen, jolla ei hiekkalaatikolla ollut kaikkia haluamiaan leluja. Ei ollut sitä hienointa hiekkalinnaa, ja rakentamansa joku kävi kuitenkin potkimassa hajalle. Ankea lapsuus Leningradissa/Pietarissa/kenties tulevassa Putingradissa. Sepeliä hiekkalaatikossa, pelkkiä puisia leluja sekä mökin ikkunat metsään päin. Kun ei itsellä ole jotain, niin laitetaan sitten paskaksi.

Vladolf- "parka" kasvaa siinä omassa pienessä pumpulipallossaan ja harhakuvitelmissaan, kuinka Neukkulassa kaikki oli hyvin ja kaikki kansojen vankilasta paenneet ovat vain harhautuneet oikealta tieltä. Kaikkihan sinne takaisin haluavat, kysykää vaikka Baltian mailta ja Ukrainalta. Kazakstanissakin aletaan olla huolissaan, mitä kaikkea judoka keksiikään.

Luultavasti Putler makailee silkkilakanoissaan vodkapäissään ja huutelee ääneen sitä lännen, NATOn sekä demokratian pelkoaan, samalla kun Šoigu ja Gerasimov kuiskuttelevat hellästi korvaan "että kaikki on hyvin, pikku Vladi. Käy nyt vain nukkumaan. Ei sängyn alla ole mörköjä. Nuku vain, nuku nyt vain." Ja Putler vaipuu syvään uneen miesten hänet kapaloituaan, peukaloaan imien sekä uusista joukkohaudoista unelmoiden.

Samalla Sergei ja Valeri miettivät keinoja lähteä ns. vittuun koko paikasta sekä pestä kätensä koko paskasta.


:
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Mutta tosiaan talvisodassa Suomen pelasti ihan faktisesti se, että vihollinen kuvitteli meillä olevan kavereita. Heh.
Gordon F. Sandersin kirja "Taistelu Suomesta 1939-1940" kertoo hyvin seikkaperäisesti tuosta Ranskan ja Britannian avustusoperaatiosta. Mikäli kirjaa on uskominen ranskalaiset olivat asian kanssa hyvin tosissaan, mutta Britannia hieman vastahakoinen. Tai ei ainakaan valmis sitoutumaan yhtä suureen siirtoarmeijaan, kuin mitä Ranska tavoitteli. Toisaalta myös Ruotsin nihkeä suhtautuminen siirtoarmeijan läpikulkuun vaikeutti suunnitelmaa.

Maaliskuun alkupäivinä Suomi oli jo lähes polvillaan kun Ranskasta ilmoitettiin että koittakaan jaksaa vielä, meiltä on tulossa 50 000 ukkoa apuun. Tämä lupaus ilmeisesti vielä laittoi valtionjohdon miettimään, mutta kun Tanner kysyi että kuinka pian ukot on Suomessa niin vastaus oli että huhtikuussa. Tähän Mannerheim totesi että huhtikuuhun mennessä venäläiset ovat Helsingissä, joka sinetöi päätöksen suostua rauhanehtoihin.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Pieniä vaikeuksia autojen huolloissa Venäjällä
Mitä enemmän on teollisuutta kaaoksessa Venäjällä, sen parempi. Vieläkö niiltä loppuisi ruoka, niin ehkä sitten nälkäinen kansa lähtisi kaduille mellakoimaan, kuten ensimmäisen maailmansodan aikana.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Toisaalta, business as usual, valistaa Peškov:
"Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi myöhemmin uutistoimisto Tassin mukaan, että Putin ei ole tyytymätön Manturovin viranhoitoon.
Kyse oli tavanomaisesta työasioiden hoitamisesta”, Peskov sanoi." (HS)
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Sofi Oksasen vastaus kysymykseen, miksi pikku Igor ei osaa puhua totta:

Oksanen on ollut piikki sananvapautemme lihassa, mutta nyt häntä vainoaa uusi hiljaisuus. Kukaan kirjailijoistamme ei kommentoi, koska ei halua tai ei osaa. Kirjailijoidemme tai taiteilijoidemme yleensä vasemmistosympatiat ovat syviä eikä kukaan halua taittaa sanan peistä nuoruutensa paratiisia vastaan tai vanhempiensa nuoruuden. Oksasta on pidetty friikkinä, mutta nyt hänen ennustuksensa ovat osuneet oikeaan. Venäjä on todella sellainen, mitä Oksanen on koko ajan sanonut sen olevan. (Sukunimi on sinänsä oikea, mutta etunimi väärä.)

Ja meillä on tietty lipposia, ahoja, väyrysiä ja lukuisa joukko muita poliitikkoja ja elinkeinoelämän edustajia, jotka ovat olleet täysin Putinin marionetteja. Hekään eivät pidä Oksasesta. Toivovat, että akka olisi jo hiljaa. Mutta eivät kehtaa enää vastata kun ovat pohjia myöten suossa.

Itse juttu on lyhyt analyysi siitä, mitä nyt näemme tapahtuvan. Moskovan suuri sirkus pyörii, eliitti näyttelee osaansa eikä kukaan uskalla puhua totta. Oksanen listaa syitä valehteluun. Varmaan pahinta on se, että yhteiskunta on kokonaisuudessaan valheen läpitunkema. Totuus ei ole mikään arvo, informaatio on. Ja informaatiota annetaan jatkuvasti eikä välitetä edes siitä, uskooko joku sen.

Tässä on se huvittava piirre, että kun totuuttakin Venäjällä puhutaan satunnaisesti, kukaan ei usko tai tunnista sitä. Kun kaikki valehtelevat, silloin mahdollisuus tunnistaa totuus on todella pieni.

Yllättävän moni näyttää kuitenkin uskovan, osa venäläisistä ja sitten on dosentteja, jotka nielevät kaiken sen tuuban, mitä Kreml syöttää. Toisaalta on niin, että monella venäläisillä on tietysti suodatin päällä, mutta muilla myötäjuoksijoilla ei. Länsimaiset eivät tunnu ymmärtävän, että joku voi ylipäätään valehdella täysin sujuvasti ja vailla mitään moraalisia pidäkkeitä. Trumpin ja Bolsonaron menestyksen peruspilarit näyttävät toimivan täälläkin.

Erikoisimpiin myytteihin kuuluu ajatus Venäjän kutsumuksesta, maan erikoislaatuisuudesta. Venäjällä kuvitellaan, että sillä on maailmanhistoriassa jokin Suuri Tehtävä. Oksanen ei kerro, mistä tämä ajatus on peräisin. Solzenitsyn jo aikoinaan vaali tätä myyttiä, kaiketi jopa Dostojevski. Nykyinen sotakin perustellaan tällä myytillä, Venäjän on puolustauduttava kuvitteellisia uhkia vastaan, koska Venäjä on maa, jonka valtaamisesta länsi unelmoi. Venäjä taistelee suuren kutsumuksensa ylläpidossa.

Venäläiset tuntuvat niin sanoakseni aivan tosissaan uskovan, että länsimaat haluavat vallata Ladan tehtaat päästäkseen osalliseksi sen edistyksellisestä teknologiasta. Tarkemmin sanoen, he tietävät toki, että teknologia tulee muualta ja Venäjältä ei tule teknologian tai muunkaan edistysaskeleita, mutta silti tämäkin kelpaa pönkittämään myyttiä. On jotakin, mitä länsi uhkaa viedä Venäjältä.

Köyhyys, korruptio, valheet, diktatuuri, mielivalta - mikähän olisi se aineellinen tai henkinen pääoma, joka Venäjässä meitä erityisesti kiehtoisi? Venäjän suuret kirjailijat, heidän teoksensa ovat jo maailmanperintöä, joten tässäkään suhteessa Venäjän valtaus ei kiinnosta ketään.

Tai sitten asia onkin toisinpäin: venäläiset tahtovat, että edes joku kiinnostuisi heidän surkeasta maastaan, joka on vuosisatojen hallinnollisen rappion seurauksena tärveltynyt roskavaltioksi, jota tuskin siedettäisiin ilman ydinaseitaan. Ja koska länsi ei kiinnostu muusta kuin luonnonvaroista, silloin Venäjän on vietävä oma erinomainen kulttuurinsa ulkomaille, toisin sanoen, vallattava maata ja pakotettava se venäläisyyteen.

"Jos et tahdo veljein olla, pääsi murskaan korennolla" - kas siinä venäläisyyttä parhaimmillaan, sen eettinen perusta.
 
Viimeksi muokattu:

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IS:n uutisvirrasta:

Medvedev hämmentää jälleen: Kehottaa Japanin pääministeriä tekemään harakirin

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev on jälleen tyrmistyttänyt lausunnoillaan. Nyt hän väittää Japanin pääministeri Fumio Kishidan alistuneen Yhdysvalloille ja Medvedev kehottaa Kishidaa tekemään rituaali-itsemurhan, harakirin.

Japanissa ei ole toistaiseksi kommentoitu Medvedin lausuntoa, kertoo Reuters.

Medvedev toimi Venäjän presidenttinä vuosina 2008-12. Sodan aikana lukuisia kärkeviä lausuntoja suoltanut Medvedev on nykyisin Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja.


Aina vaan alemmaksi vajoaa terroristivaltion ääliöiden puheet. Alhaista sakkia koko regiimi. Mitä ihmettä ne kuvittelee saavuttavansa tuollaisilla puheilla?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Nikolai Gogol, ukrainalainen klassikkokirjailija, jonka Neuvostoliitto kätevästi omi itselleen, tiesi mainiosti venäläisten perusluonteen kirjoittaessaan kuuluisat teoksensa Reviisori (1836) ja Kuolleet sielut (1842). Molemmat olivat venäläisen sensuurin hampaissa jo tsaarin aikana, ennenkuin sosialistisesta Neuvostoliitosta tiedettiin mitään.
Kummassakin kuvaillaan osuvasti valtaapitävien luovuutta kansan harhauttamiseksi tarkoitettujen satujen keksimisessä.
Nykyään hohol (näin nimi ääntyy ukrainaksi) onkin jo otettu käyttöön ukrainalaisten pilkkanimeksi.
Gogol tuskin kuuluu nyky-Venäjän oppilaitosten suosittelemiin kirjailijoihin.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Aina vaan alemmaksi vajoaa terroristivaltion ääliöiden puheet. Alhaista sakkia koko regiimi. Mitä ihmettä ne kuvittelee saavuttavansa tuollaisilla puheilla?
Helppoa se on huudella terroristivaltion muurien takaa, mutta jos tuo pikkusintti keksisi matkustaa vaikkapa Alabamaan, niin kauaa hän ei ehtisi päätään aukoa siellä.
Kremliä ilmiselvästi ottaa päähän se, että Japani on vuosikymmenien hiljaiselon jälkeen päättänyt alkaa panostaa oikein kunnolla asevoimiinsa. Sahalinin saari sekä Kuriilien saaret hiertävät edelleen noiden kahden maiden suhteita ja se tosiseikka, että jenkit ovat Japanin tukena, ottaa myös päähän terroristivaltiota.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Liikaa en kuitenkaan antaisi palstatilaa sen ja sen venäläisen mahtimiehen käsittämättömille lausunnoille, sai niistä miten raflaavia otsikoita hyvänsä. Venäjällä ollaan varmasti perillä länsimaalaisesta mediakentästä ja sen klikkiotsikkokulttuurista ja mikäli he saavat huomion hetkeksi sodasta vaikkapa ruotsalaisiin sukupuolineutraaleihin vessoihin, pelaamme heidän pussiin tiedostamattakin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nikolai Gogol, ukrainalainen klassikkokirjailija, jonka Neuvostoliitto kätevästi omi itselleen, tiesi mainiosti venäläisten perusluonteen kirjoittaessaan kuuluisat teoksensa Reviisori (1836) ja Kuolleet sielut (1842). Molemmat olivat venäläisen sensuurin hampaissa jo tsaarin aikana, ennenkuin sosialistisesta Neuvostoliitosta tiedettiin mitään.
Kummassakin kuvaillaan osuvasti valtaapitävien luovuutta kansan harhauttamiseksi tarkoitettujen satujen keksimisessä.
Nykyään hohol (näin nimi ääntyy ukrainaksi) onkin jo otettu käyttöön ukrainalaisten pilkkanimeksi.
Gogol tuskin kuuluu nyky-Venäjän oppilaitosten suosittelemiin kirjailijoihin.
Tämä on erityisen mielenkiintoinen asia. Siis se, ovatko jo Venäjän klassisen kauden suuret kirjailijat tai joku heidän teoksistaan joutunut sensuurin kohteeksi? Tuskin Tolstoi ainakaan tai Pushkin.

Pikainen arvaukseni olisi ei, koska nykyinen mediatodellisuus vaikuttaa hyvin suureen joukkoon ihmisiä ja semmoinen asia kuin kirjallisuus on taantuva kulttuurin osa-alue. Toisin sanoen, Putin ei usko, että kirjallisuudella on merkitystä mielipiteen muokkaajana. Ja Putin ei pysty enää samanlaiseen kontrolliin kuin Stalin aikoinaan.

Mutta varmaan näytelmät, elokuvat ja muu esittävä taide ovat sensuurin kohteena. Myös klassisen kauden kirjallisuuteen perustuvat esitykset, jos ohjaaja on näihin lisännyt paljon nykymaailmaan liittyviä elementtejä. Näin arvuuttelen, mutta joku Venäjällä asuva kulttuurielämän tuntija voisi tässä asiassa valistaa tietämätöntä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tässä vertailtua useampia kyselytutkimuksia ja vedetty niistä johtopäätöksiä












 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä vertailtua useampia kyselytutkimuksia ja vedetty niistä johtopäätöksiä













No mikäs ihme tuo on, että venäläiset kannattavat rauhanneuvotteluita. Niin kannattaa Putinkin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Eipä tämäkään yllätä.

VENÄLÄISET vakuutusyhtiöt ovat joutuneet lopettamaan kolareissa vahingoittuneiden autojen korjaamisen käytännössä kokonaan, kertoo sanomalehti Izvestija.

Tilanteen taustalla on yhä pahentunut vakava osapula, jonka vuoksi onnettomuuksissa vahingoittuneita autoja ei pystytä enää korjaamaan niiden takuu- ja vakuutusehtojen mukaisella tavalla.

Käytännössä korjausjärjestelmän romahtaminen ja korjausprosentin tippuminen lähes nollaan on johtanut siihen, että vakuutusyhtiöt maksavat nyt vakuutettujen ajoneuvojen omistajille vahinkokorvauksen rahana ja itse korjaustyö jää usein kokonaan tekemättä.

Samalla entistä useampi vain lievästikin vaurioitunut ajoneuvo on muuttunut Venäjällä jopa kokonaan korjauskelvottomaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös