Venäjän nykytilanne

  • 3 423 315
  • 18 324

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuon Veronika Stepanovan ulinaa on näpätty suunnilleen joka toisen Venäjän urheilubannia koskevan uutisen kylkeen. Veronika on ilmeisesti myös aika aktiivinen tuomaan ajatuksiaan julki; joko käskettynä tai omasta aloitteesta, ihan sama. On jotenkin sen oloinen pimu, että z-henkiset mietteet saattavat irrota häneltä ihan motivoimattakin.

Jos kansainväliset hiihtoladut pysyvät Veronikan ulottumattomissa vielä pitkään, niin nuoren urheilijan kannattaisi vaihtaa lajia sellaiseen, joka tarjoaa pääsyn kansainvälisiin mittelöihin. Luontevimmin ja nopeimmin tähän tarjoutuu mahdollisuus värväytymällä Puutiaisen hyökkäysarmeijaan. Vaikka roistovaltion panssarikalusto on kärsinyt runsaita menetyksiä etenkin tuoreemman pään osalta, niin suosittelen silti Veronikalle näytön paikkaa Venäjän armeijan panssarivoimissa. Panssarivaunun miehistössä Veronikan ura voisi lähteä konkreettisesti aivan uudenlaiseen lentoon.
Toivottavasti keli suosii, jos vaunusta loppuu polttoaine, niin pääsee hiihtämään
 

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Stepanovan lausunnossa toistuu jälleen kerran eräs vähintäänkin ontuva rinnastus, johon törmää nykyään usein venäläisessä maailmanselityksessä:
"Voisitteko muistuttaa minua, kuinka monta hallitusta ja sotaa vastustavaa lausuntoa Israelin Avishag Semberg (Tokion olympiamitalisti taekwondossa) on joutunut antamaan ennen kuin hän sai kilpailla kansainvälisesti? Vai onko tämä eri tapaus, Stepanova kirjoitti Telegram-kanavalleen."

Stepanova oikeastaan vastaa jo itselleen - se todellakin on monella tasolla erilainen tapaus. Vastapallona voisi pyytää Stepanovaa vaikkapa luettelemaan kaikki ne Venäjän puolella olevat asutuskeskukset, joihin Ukraina on tehnyt raketti-iskuja. Bonuspisteitä jokaisesta ennen Venäjän yksipuolista hyökkäystä saati sitten Krimin miehitystä. Niinpä niin, tasan nollahan niitä taitaa olla.

Tökerö ja mauton harhautusyritys kaiken kaikkiaan, mutta kaipa tuokin uppoaa niihin, jotka ovat jo valmiiksi Z-uskovaisia.
Suomessahan tämän "mitä siitä me tehtiin, katsokaa nyt, tekeehän sitä muutkin" -harhauttamisen kiistaton mestari on ollut Erkki Tuomioja, lieneekö saanut oppinsakin samasta retoriikkakoulusta ja samoilta oppi-isiltä kuin Stepanova.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hämmentävä kirjoitus kerta kaikkiaan.

Venäjän kansa haluaa voimakasta johtajaa ja suostuu diktatuuriin. Venäjä käy parhaillaan rikollista ja oikeudetonta hyökkäyssotaa, toteuttaa tai pyrkii toteuttamaan kansanmurhaa, eikä kummankaan asian suhteen ole ensimmäistä kertaa liikkeellä. Olennaisen suuri osa Venäjän kansasta tukee tätä toimintaa joko aktiivisesti, tai suhtautuu siihen passiivisuutensa, välinpitämättömyytensä tai vääristyneiden isänmaallisuuskäsitystensä takia suopeasti.

Ei tuota kansaa eikä sen suurkaupungeissa asuvaa väkeä voi em. seikat huomioiden kutsua sivistyskansaksi. Ei, vaikka kansakunnasta on ponnistanut muutama kohtalaisen hyvin onnistunut säveltäjä, kirjailija, kuvataiteilija ja moni muu. Eikä venäläisestä tai muustakaan kansanmurhaimperialismia tukevasta ihmisestä tule sillä sivistynyttä, että osaa siteerata sujuvasti Pushkinia, Dostojevskia ja Tolstoita.

Sen sijaan Solzhenitsynin siteeraaminen saattaa jo olla merkki sivistyksen tarttumisesta. Jos ihminen tuntee ja sisäistää Solzhnitsynin, niin hänen voisi kuvitella päässeen eroon ainakin pahimmista totalitarismisympatioista.
Sofi Oksanen suhtautuu kriittisesti esimerkiksi Tolstoihin, joka välittää kirjoissaan imperialistista maailmankuvaa. Ao. linkin toinen, noin 2min videopätkä.

 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sofi Oksanen suhtautuu kriittisesti esimerkiksi Tolstoihin, joka välittää kirjoissaan imperialistista maailmankuvaa. Ao. linkin toinen, noin 2min videopätkä.

Siinä olisi työsarkaa useammallekin tulevaisuuden väitöstutkijalle ja dosentiksi pyrkivälle, siis ottaa venäläisiä klassikkokirjailijoita tarkasteluun esimerkiksi isovenäläisen imperialismin heijastajina ja vahvistajina eri aikakausina.

@Uleåborgir
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sofi Oksanen suhtautuu kriittisesti esimerkiksi Tolstoihin, joka välittää kirjoissaan imperialistista maailmankuvaa. Ao. linkin toinen, noin 2min videopätkä.

Fiksuja ajatuksia Sofi Oksaselta muutenkin, kuten tämä:

Kun Venäjä valittiin vuoden 2014 Helsingin kirjamessujen teemamaaksi, Oksanen kritisoi päätöstä. Kritiikkiin suhtauduttiin nuivasti, sanoo Oksanen. Hänen mukaansa oli ongelmallista kannattaa Venäjän valtion toimintaa, etenkin, kun Venäjä oli tässä vaiheessa jo miehittänyt Krimin niemimaan.

"Suomalaiset ovat olleet sokeita Venäjän imperialismille, ja tämä sokeus on yksi esimerkki suomettumisen seurauksista".
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja suurin osa venäläisistä uskoo, ettei yksilöllä ole valtaa vaikuttaa siihen, miten järjestelmä toimii.


Ei vaan tuodaan esille erilaisia näkökulmia niin kuin vapaan median maassa on tapana.

Putin haluaa venäläisten uskovan, että Länsi on kokonaisuudessaan paha, ja vaikka meillä pakotteet nähdään vain keinoina avata venäläisten silmiä, Putin käyttää tilannetta hyväksi omassa propagandassaan. Suomella on ollut Venäjällä hyvä maine, mikä on ollut omiaan uskomaan, ettei Putin ole oikeassa.

On siis hyvä tuoda sekin näkemys, mitä vaikutuksia pakotteilla on niihin venäläisiin, jotka eivät ole tähän asti pitänyt Länttä pahana. Se, onko kolumni hyvä vai huono, on taas täysin eri asia.
Erikoinen näkökulma mielestäni ja erikoinen kolumni. Erilaisten näkemyksien esille tuonti on tottakai sallittua, kuten myös niiden arvostelukin.

Sanoisin, että jos joku venäläinen kokee suomalaisten nykyiset toimet ”pahana”, niin on joko putinisti, tai muuten vain paikallisen median aivopesemä kuten itsekin myönnät. Suomen maine tässä kärsii niiden venäläisten osalta, jotka meitä ovat alempiarvoisina jo pitäneetkin. Fiksut venäläiset kyllä ymmärtävät ketkä niitä pahoja ovat ja miksi Suomi tekee kuten tekee.

Se on Venäjän propagandan kannalta loppupeleissä ihan sama mitä Suomi tekee tai jättää tekemättä, venäläinen propaganda pyrkii kääntämään sen omaksi edukseen joka tapauksessa. Jos tässä lähdettäisiin toimimaan kuten venäläisille on eduksi, niin siitä vasta Venäjän propaganda innostuisikin.
 

Byvajet

Jäsen
Sanoisin, että jos joku venäläinen kokee suomalaisten nykyiset toimet ”pahana”, niin on joko putinisti, tai muuten vain paikallisen median aivopesemä kuten itsekin myönnät.

Jos katsot uusimman 1420:n, niin aivan äärimmäisen aivopestyltähän Venäjän syrjäseudun väestö vaikuttaa. Se toistaa viivasuoraan sille syötettyä todellisuuskäsitystä, jota peruskansalla ei ole mahdollisuutta kyseenalaistaa.

On turha kuvitella, että Venäjän kurittaminen muuttaisi peruskansan käsitystä lännestä. Mitä paremmin pakotteet purevat, sitä vahvemmin kansa asettuu oman hallinnon taakse ja demonisoi länttä.

V*ttuilu ja alistaminen eivät ole missään ihmisten välisissä suhteissa tehokas tapa vaikuttaa asioihin. Ne eivät toimi parisuhteessa, eivät lapsen ja vanhemman välisessä suhteessa, eivät opettajan ja oppilaan välisessä suhteessa, eivätkä kansojen välisissä suhteissa.

Siksi globaali diplomatia on jatkuvaa hienovaraista viestintää ja sormien läpi katsomista, jossa samaan aikaan hyväksytään ja tuomitaan. Kiinan kanssa yritetään rakentaa taloudellista yhteistyötä samaan aikaan kun kritisoidaan varovaisesti sen ihmisoikeusongelmia sen sijaan että ruvettaisiin sanelemaan ehtoja ja vetämään ehdottomia rajoja.

Urheilun arvokilpailuja annetaan moraalittomasti toimiviin maihin, mutta samalla niitä kritisoidaan.

Tällä tavalla globaali maailma nyt vain toimii. Se on ristiriitainen keskinäisten riippuvuuksien verkosto, jossa ehdottomuudet saavat väistyä ratkaisukeskeisyyden tieltä. Näin lopulta tullaan toimimaan Venäjänkin kanssa. Nyt on meneillään moraalinen performanssi, jolla julistetaan omia arvoja, mutta ajan myötä palataan samanlaiseen malliin, jota esimerkiksi moraalittomaan Kiinaan sovelletaan. Ja hyvä niin, koska laiha sopu on aina parempi kuin lihava riita.



 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Erikoinen näkökulma mielestäni ja erikoinen kolumni. Erilaisten näkemyksien esille tuonti on tottakai sallittua, kuten myös niiden arvostelukin.

Sanoisin, että jos joku venäläinen kokee suomalaisten nykyiset toimet ”pahana”, niin on joko putinisti, tai muuten vain paikallisen median aivopesemä kuten itsekin myönnät.
Kolumniin en ottanut kantaa, vaan sinun esittämääsi kannanottoon.

Jälkimmäisessä olet liian ehdoton. Meidän on ymmärrettävä, että isoa osaa ei politiikka tai maailmanmeno kiinnosta, vaan itsekkäästi oma tilanne. Kun tällainen ihminen ajattelee Lännestä hyvää, koska sieltä saa mukavia kulutustuotteita, on hän siinä vaiheessa alttiimpi valtion propagandalle, kun Länsi asettaa pakotteita, joiden johdosta kulutustuotteiden saaminen hankaloituu.

Työelämässä kielitaidon lisäksi tarvitaan joskus ymmärrystä paikallisesta kulttuurista. Tätäkin tilannetta pitää osata katsoa niin, miten Venäjällä Länsi nähdään ja miten siihen pyritään vaikuttamaan, eikä vain katsoa asioita omasta näkökulmastamme. Kun katsomme asioita monenlaisista näkökulmista, ymmärrämme paremmin myös sen, miksi niin lähellä kuin Italiassa vaalit voittaa Putin-mielinen puolue.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ei muuta kuin torjuntaohjusjärjestelmiä laivankansi täyteen, ja Suomen rannikkopuolustuksen käyttöön tuo murtaja.
Puuttuu vain laiva. Rakentamisen oli määrä alkaa ensi vuonna. Alan työllisyydelle tämä on iso paukku. Hallitukselta on turha odottaa apuja kun ollaan Helsingissä eikä laivaa voi syödä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Puuttuu vain laiva. Rakentamisen oli määrä alkaa ensi vuonna. Alan työllisyydelle tämä on iso paukku. Hallitukselta on turha odottaa apuja kun ollaan Helsingissä eikä laivaa voi syödä.
Saatiinko tämä telakka jo pois venäläisestä omistuksesta? Erityisosaamiselle olisi muuallekin tarvetta. Omistuksen ongelma oli jossain välissä.

Telakat Suomessa taitaa olla nyt muuten hyvällä mallilla joitakin vuosia eteenpäin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Meidän on ymmärrettävä, että isoa osaa ei politiikka tai maailmanmeno kiinnosta, vaan itsekkäästi oma tilanne. Kun tällainen ihminen ajattelee Lännestä hyvää, koska sieltä saa mukavia kulutustuotteita, on hän siinä vaiheessa alttiimpi valtion propagandalle, kun Länsi asettaa pakotteita, joiden johdosta kulutustuotteiden saaminen hankaloituu.

Pakotteiden rooli on se, että niillä vaikeutetaan Putinin, oligarkkien ja venäläisten yritysten toimintaa. Kansa tuskin katsoo edes pahalla - ainakaan esimerkiksi Navalnyin mukaan - jos venäläinen eliitti kärsii pakotteista.

Mutta entäs kansa itse, miten se suhtautuu pakotteisiin, jotka koskevat sitä itseään ja onko kansa alttiimpi Putinin propagandalle juuri pakotteista johtuen? En muista mitään tutkimusta aiheesta.

Kun katsomme asioita monenlaisista näkökulmista, ymmärrämme paremmin myös sen, miksi niin lähellä kuin Italiassa vaalit voittaa Putin-mielinen puolue.

Sen verran toki voisit näkökulmaasi faktojen suuntaan avartaa, että Italian vaaleja ei voittanut Putin-mielinen puolue, vaan kaikki sellaiset hävisivät. Melonin johtama puolue otti rökälevoiton ja Italian veljet on ollut alusta asti Venäjä-pakotteiden takana, Suomen NATO-jäsenyyden takana ja Ukrainan kaikenlaisen avun takana. Lega Nord äärioikeiston puheenjohtaja Matteo Salvinin tuki Putinille ei ole salaisuus, ja Lega kärsi selvän tappion - ei voittanut vaaleja.

Suomalais-italialainen tietokirjailija Anton Monti, joka kirjoittaa muun muassa Italian politiikasta ja yhteiskunnasta, avaa tilannetta:

 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Saatiinko tämä telakka jo pois venäläisestä omistuksesta? Erityisosaamiselle olisi muuallekin tarvetta. Omistuksen ongelma oli jossain välissä.

Telakat Suomessa taitaa olla nyt muuten hyvällä mallilla joitakin vuosia eteenpäin.
Menee kyllä ohi otsikon aiheen, mutta en nyt malta linkata uutista Rauman suhteen: Telakat | Vaikeuksissa olevan Rauman telakan kohtalo riippuu nyt pahasti myöhästyneestä Tallinnan laivasta – ”Jokainen viikko hankaloittaa tilannetta”
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kolumniin en ottanut kantaa, vaan sinun esittämääsi kannanottoon.

Jälkimmäisessä olet liian ehdoton. Meidän on ymmärrettävä, että isoa osaa ei politiikka tai maailmanmeno kiinnosta, vaan itsekkäästi oma tilanne. Kun tällainen ihminen ajattelee Lännestä hyvää, koska sieltä saa mukavia kulutustuotteita, on hän siinä vaiheessa alttiimpi valtion propagandalle, kun Länsi asettaa pakotteita, joiden johdosta kulutustuotteiden saaminen hankaloituu.

Työelämässä kielitaidon lisäksi tarvitaan joskus ymmärrystä paikallisesta kulttuurista. Tätäkin tilannetta pitää osata katsoa niin, miten Venäjällä Länsi nähdään ja miten siihen pyritään vaikuttamaan, eikä vain katsoa asioita omasta näkökulmastamme. Kun katsomme asioita monenlaisista näkökulmista, ymmärrämme paremmin myös sen, miksi niin lähellä kuin Italiassa vaalit voittaa Putin-mielinen puolue.
Yritän katsoa asiaa sen venäläisen näkökulmasta enkä edelleenkään näe asiaa kuin sinä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jos katsot uusimman 1420:n, niin aivan äärimmäisen aivopestyltähän Venäjän syrjäseudun väestö vaikuttaa. Se toistaa viivasuoraan sille syötettyä todellisuuskäsitystä, jota peruskansalla ei ole mahdollisuutta kyseenalaistaa.

On turha kuvitella, että Venäjän kurittaminen muuttaisi peruskansan käsitystä lännestä. Mitä paremmin pakotteet purevat, sitä vahvemmin kansa asettuu oman hallinnon taakse ja demonisoi länttä.

V*ttuilu ja alistaminen eivät ole missään ihmisten välisissä suhteissa tehokas tapa vaikuttaa asioihin. Ne eivät toimi parisuhteessa, eivät lapsen ja vanhemman välisessä suhteessa, eivät opettajan ja oppilaan välisessä suhteessa, eivätkä kansojen välisissä suhteissa.

Siksi globaali diplomatia on jatkuvaa hienovaraista viestintää ja sormien läpi katsomista, jossa samaan aikaan hyväksytään ja tuomitaan. Kiinan kanssa yritetään rakentaa taloudellista yhteistyötä samaan aikaan kun kritisoidaan varovaisesti sen ihmisoikeusongelmia sen sijaan että ruvettaisiin sanelemaan ehtoja ja vetämään ehdottomia rajoja.

Urheilun arvokilpailuja annetaan moraalittomasti toimiviin maihin, mutta samalla niitä kritisoidaan.

Tällä tavalla globaali maailma nyt vain toimii. Se on ristiriitainen keskinäisten riippuvuuksien verkosto, jossa ehdottomuudet saavat väistyä ratkaisukeskeisyyden tieltä. Näin lopulta tullaan toimimaan Venäjänkin kanssa. Nyt on meneillään moraalinen performanssi, jolla julistetaan omia arvoja, mutta ajan myötä palataan samanlaiseen malliin, jota esimerkiksi moraalittomaan Kiinaan sovelletaan. Ja hyvä niin, koska laiha sopu on aina parempi kuin lihava riita.



Jos on kuten väität, eli että epävaltion alamaiset ovat aivottomia robotteja, niin mitä mikään määrä hienovaraista diplomatiaa auttaisi? Tai ylipäätään yhtään mikään ulkopuolisten tekemä, kun ne robotit kerta imevät sen virallisen totuutensa ainoastaan isännältään? Eikö tuossakin tilanteessa olisi nimenomaan vaan sitä parempi, mitä kurjempaan tilaan paskavaltio laitetaan asukkaineen, kun se minimoi niiden kyvyn harjoittaa terrorismia ulkomailla? Ja eihän sitä tiedä vaikka jossain vaiheessa syttyisi viimeistään nälkämellakat kun alamaiset ts. järjestelmän orjat tajuaisivat ruveta kummastelemaan että minkä takia silovikit ja tv:n puhuvat päät voivat paksusti ja ajelevat luksuspirsseillä kun kansalainen jälttää pilaantunutta perunaa.

Kaksinaismoralismiakin esiintyy, mutta on mielestäni vähintään tarkoitushakuista puhua moraaliposeerauksesta tapauksessa jossa oletusarvoisesti (joskaan ei toteutuneesti) täysin ylivoimainen toimija lähtee suorittamaan pienempään naapuriinsa kansanmurhaa. Toki toivoisin että myös Kiinan omiin vähemmistöihinsä kohdistuneeseen tuhontaan, samoin kuin diktatuurien ja epävaltioiden vaikutusvaltaan kansainvälisillä pelikentillä (etenkin urheilussa) puututtaisiin. Itäinen mafiaorganisaatio on kuitenkin harrastanut tuota paskaansa täysin avoimesti ja sen kontolla on ihan tolkuton määrä raatoja ja tuhottuja elämiä verrattuna mihinkään muuhun toimijaan vuosikymmeniin. Eikä ole toki yrityksen puutteesta jäänyt muilta kiinni, on monenlaista valtioterroria ja ihan järjestöpohjaistakin terroria ollut käynnissä ja toki esimerkiksi Ugandassa pistettiin melko reippaalla kädellä väkeä vaineeseen ja hirmutekolistauksia uusiksi, mutta silti tuo itärajamme rupisemmalla puolella sijaitseva paskalämpäre on aivan omassa luokassaan.

Että katsotaan niitä hienovaraisemman vaikuttamisen ja ystävyysdiplomatian keinoja sitten kun silovikit on saaneet kunnolla päihin ja kansa tajunnut kaataa järjestelmän kun ei tilalle ainakaan paskempaa voi tulla. Parastahan olisi luonnollisesti että raunioista nousisi useampi moniääninen aluevaltio, todennäköisin lopputulema luonnollisesti nykyisestä edelleen muutamaa aluetta (ainakin -stanit ja Tsetsenia) köyhempi kaunainen viritys jonka Kiina kaappaa ystävälliseen ohjaukseen alusmaakseen.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puuttuu vain laiva. Rakentamisen oli määrä alkaa ensi vuonna. Alan työllisyydelle tämä on iso paukku. Hallitukselta on turha odottaa apuja kun ollaan Helsingissä eikä laivaa voi syödä.
Okay, no ei ollut tuokaan multa kovinkaan hyvä idea... :-)
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Miksi tuollaista olisi tuollaisessa tilanteessa julkaistu ollenkaan? Päätoimittaja on sitäpaitsi hyväksynyt artikkelin julkaisun, se on luokkaa ”kommentti” eli se edustaa henkilökohtaisemmin sitä mitä mieltä kirjoittaja itse on. Tuo tarralappumaininta tuntuu erikseen kytkennältä minkä toimittaja on siihen tuonut ja haluaa (todennäköisesti) signaloida omaa aatettaan ja näkemystä (kait sitä pitää venäjästä pitää jos sitä halutaan ensi opiskella, sitten muuttaa sinne asumaan toimittajaksi). Sehän on jo melko vanha juttu kans, eikä varmasti moni edes tiedä siitä (kysyis kadulla ja 1/100 osais edes sanoa asiasta)

Ylipäätään Suomalaisten pitää unohtaa se jatkuva kelailu siitä mitä mieltä joku venäläinen sattuu olemaan. Ja mielummin mä haluan että ne on venäläiset jotka paheksuu kuin sen, että ne on länsi ja meidän uudet liittolaiset. Suomi on länttä hei.

Eikö se Hesarin päätoimittaja juuri yhdessä oikeustapauksessa pessyt kätensä ja heitti toimittajat bussin alle. Sellainen päätoimittelija siellä. Omissa silmissä koko aviisin arvostus tippui samalla aika monta pykälää. Jännä että tuollaisenkin paskan jälkeen saa jatkaa hommissa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Pakotteiden rooli on se, että niillä vaikeutetaan Putinin, oligarkkien ja venäläisten yritysten toimintaa. Kansa tuskin katsoo edes pahalla - ainakaan esimerkiksi Navalnyin mukaan - jos venäläinen eliitti kärsii pakotteista.
Ei varmasti se kansa, jolla ei ole varaa mihinkään. Mutta ei tarvitse kuulua eliittiin päästääkseen ostamaan Oltermannia Suomeen. Suomen maineestaan tässä oli kysymys.
Sen verran toki voisit näkökulmaasi faktojen suuntaan avartaa, että Italian vaaleja ei voittanut Putin-mielinen puolue, vaan kaikki sellaiset hävisivät.
Katsotaan nyt, kuinka kauan mikäkin maa jaksaa.

Italian tilalle voidaan vaihtaa Ranska. Miksi ranskalaisia ei asia niin paljon kiinnosta. Tai miksi Intiassa ei lainkaan. Suomessa tilannetta pitää yrittää nähdä paitsi omasta näkökulmastamme, myös Venäjän, Ranskan ja Intian.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei varmasti se kansa, jolla ei ole varaa mihinkään. Mutta ei tarvitse kuulua eliittiin päästääkseen ostamaan Oltermannia Suomeen. Suomen maineestaan tässä oli kysymys.

Suomea on pidetään Venäjällä yksinkertaisen ystävällisenä maana, joka uskoo kun Venäjä jotain lupaa. Tuo on syytä rikkoa jatkossa, jos siitä vielä jotain on jäljellä. Emme ole mitään näistä suhteessa Venäjään. Tällä uudella maineella pärjäämme myös hyvin tulevien liittolaistemme kanssa. Venäläiset kunnioittavat Suomea siitä alkaen kun huomaavat, että Suomi ajaa tiukasti omaa etuaan.

Italian tilalle voidaan vaihtaa Ranska. Miksi ranskalaisia ei asia niin paljon kiinnosta. Tai miksi Intiassa ei lainkaan. Suomessa tilannetta pitää yrittää nähdä paitsi omasta näkökulmastamme, myös Venäjän, Ranskan ja Intia

Me olemme lännen etuvartio. Emme toki ainoa. Mutta ainoa länsimaa ja jatkossa ainoa NATO-maa, jolla on 1 300 km maarajaa Venäjän kanssa. Olemme erikoistapaus. Siinä on valtava ero Ranskaan tai Intiaan. Mitä tulee Venäjään, oleellista on pitää huoli siitä, että Suomeen ei valita enää koskaan hallitusta ja presidenttiä, jotka antavat Venäjän määrätä edes vähän, mitä Suomi tekee. Venäläisten arvostuksen voitamme sillä, että paitsi olemme itsenäisiä, käyttäydymme myös kuten itsenäinen valtio käyttäytyy. Näin emme ole tehneet edes 2000-luvulla kaikissa asioissa.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sen verran toki voisit näkökulmaasi faktojen suuntaan avartaa, että Italian vaaleja ei voittanut Putin-mielinen puolue, vaan kaikki sellaiset hävisivät. Melonin johtama puolue otti rökälevoiton ja Italian veljet on ollut alusta asti Venäjä-pakotteiden takana, Suomen NATO-jäsenyyden takana ja Ukrainan kaikenlaisen avun takana. Lega Nord äärioikeiston puheenjohtaja Matteo Salvinin tuki Putinille ei ole salaisuus, ja Lega kärsi selvän tappion - ei voittanut vaaleja.
Guardianin sotaseurannasta lainattua:

Giorgia Meloni, set to become Italy’s next prime minister, promised “her full support” for Ukraine on Tuesday in a phone call with the Ukrainian president, Volodymyr Zelenskiy, her Brothers of Italy party said.
Reuters reports:
Meloni has been one of the few Italian political leaders to wholeheartedly endorse outgoing prime minister Mario Draghi’s decision to ship weapons to Ukraine, even though she was in opposition to his government.
By contrast, Meloni’s two political allies, the League and Forza Italia, which were both in Draghi’s coalition, have been much more ambivalent, reflecting their historically close ties with the Russian president, Vladimir Putin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Heinäluoma oikoo tässä haastattelussa sitä hiukan kiusalliseksi muuttunutta väittelyään Halla-Ahon kanssa:


Aivan aluksi hän haluaa ilmaista harminsa Halla-ahon ja hänen sananvaihtoaan kuvaavan viraalivideon leikkauksesta. Sananvaihto liittyi väittelyssä osioon, jossa käsiteltiin Itävallan oikeistopopulistisen varaliittokanslerin Heinz-Christian Strachen tapausta ja perussuomalaisten kuulumista osin Venäjää sympatisoivaan leiriin europarlamentissa.

Strachesta levisi video, jossa hän oli valmis kauppaamaan poliittista vaikutusvaltaansa venäläiselle oligarkille. Heinäluoma kertoo tuohtuneensa siitä, että Halla-aho vertasi Paavo Lipposen Nord Stream -konsultointia tällaiseen selvästi laittomaan korruptioon. Tuo konteksti ei lyhyessä klipissä näy.

”Tämän levittäminen on ollut perussuomalaisten onnistuneimpia some-virityksiä. Siinä Halla-aho näyttäytyy sankarina, joka ennusti tulevaisuutta.”

En nyt oikein tiedä, että muuttuiko tuo väittely yhtään vähemmän kiusalliseksi tämän Heinäluoman puolustautumisenkaan jälkeen.
 

Fordél

Jäsen
Heinäluoma oikoo tässä haastattelussa sitä hiukan kiusalliseksi muuttunutta väittelyään Halla-Ahon kanssa:




En nyt oikein tiedä, että muuttuiko tuo väittely yhtään vähemmän kiusalliseksi tämän Heinäluoman puolustautumisenkaan jälkeen.
Hyvin kiusalliselta näyttää myös Kimmo Kiljusen välihuuto:

"EU on jo nyt varsin riippuvainen Venäjästä energiantoimitusten suhteen, ja kaasuputkihanke entisestään lisää tätä riippuvuutta ja sen poliittista merkitystä. (Edustaja Kimmo Kiljusen välihuuto: ’Se on hieno asia!’)"

Ja tällaisia henkilöitä meillä on ollut ja on edelleen päättäjinä. Toivotaan, että nuoremmat sukupolvet ovat tässä(-kin) asiassa viisaampia, ja näkevät metsän puilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös