Mainos

Venäjän nykytilanne

  • 3 845 913
  • 19 601

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Japanin uutislähteiden mukaan Venäjä on aloittamassa isoa sotaharjoitusta kiistellyillä saarilla Japanin pohjoispuolella. Isoista sotaharjoituksista lähti liikkeelle vähän ajan päästä tuo Ukrainan hyökkäys, joten ovatko japanilaiset sitten seuraava kohde?

Venäjän sotaharjoitukset varmaankin ovat sitä varten, että näyttävät Japanille, että saaret ovat heidän. Vähän sellaista pullistelua. Mihinkään hyökkäykseen eivät tietenkään ole lähdössä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Venäjän sotaharjoitukset varmaankin ovat sitä varten, että näyttävät Japanille, että saaret ovat heidän. Vähän sellaista pullistelua. Mihinkään hyökkäykseen eivät tietenkään ole lähdössä.
Ja tämä sotaharjoitus tapahtuu 3000 sotilaan voimin. Tietenkin iso harjoitus, mutta ei ihan sitä kapasiteettia mitä valtaukseen vaaditaan.
 

julle-jr

Jäsen
Ja tämä sotaharjoitus tapahtuu 3000 sotilaan voimin. Tietenkin iso harjoitus, mutta ei ihan sitä kapasiteettia mitä valtaukseen vaaditaan.
Eiks Venäjä ja Japani edelleen ole sodassa nimenomaan tuolla alueella. Tai siis rauhaa ei ole tehty toisen maailmansodan jälkeen kun Venäjä valtasi nuo saaret Japanin ollessa ns. sillassa. Varmaan nyt haluavat osoittaa Japanille, että vaikka Venäjä nyt puolestaan on sekasortoisessa tilassa, ei kannata yrittää miehittää saaria.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Eiks Venäjä ja Japani edelleen ole sodassa nimenomaan tuolla alueella. Tai siis rauhaa ei ole tehty toisen maailmansodan jälkeen kun Venäjä valtasi nuo saaret Japanin ollessa ns. sillassa. Varmaan nyt haluavat osoittaa Japanille, että vaikka Venäjä nyt puolestaan on sekasortoisessa tilassa, ei kannata yrittää miehittää saaria.
Periaatteessa rauhansopimus puuttuu mut tuskin enää sodanjulistus pätee. Eli sellainen välitila. Japani tuskin katselee valmistautumatta.

Japani pelaa jatkuvasti sotapelejä yhdysvaltain armeijan kanssa eikä todellakaan ole mikään nössö. Maassa on useita asejärjestelmien toimittajia ja Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries ynnä muut ”zaibatsut” (Sumimoto) pystyvät toimittamaan kaikkea avaruusaseista ohjuksiin ja häivetekniikkaan.

 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tässä Ukrainan sodan aikana Japanin suhtautuminen Venäjään on muuttunut melko radikaalisti. Pääministeri Fumio Kishida totesi pari viikkoa sitten että Venäjä on miehittänyt laittomasti toisen maailmansodan jälkeen Kuriilien eteläsaaria ja vaativat vähintään vuoden 1855 sopimuksen rajoja palautettavaksi. Nykyisistä rajoista ei ole mitään sopimusta ja nykyisen tilanteen takia neuvottelut toisen maailmansodan ratkaisusta ovat menneet jäihin. Samaan aikaan Japani vaatii lisää sanktioita Venäjälle. Japan pledges more Russian sanctions at G-7 summit

Kuitenkin 1930-40 luvuilla Keisarillisen Japanin omat projektit menivät suhteellisen päin helvettiä ja tästä syystä maalla ei ole virallista armeijaa tällä hetkelkä, wikipedian mukaan puolustusvoimat kyllä löytyy sekä Yhdysvalloilla on sotilastukikohtia ympäri maata. Tämän lisäksi historiallisista syistä suhteet Kiinaan sekä Koreaan (molempiin) eivät perustu millekään kovin vahvalle keskinäiselle luottamukselle, jolloin nämä valtiot eivät myöskään katsoisi hyvällä Japanin alueen edes pientä laajenemista.

Kuvan lähde: Kuriilit – Wikipedia
Japanilla ei välttämättä ole "armeijaa", mutta "itsepuolustusvoimat" on erittäin vahva ja laadukkaasti sekä kalliilla varustettu ja USA:n kanssa yhteensopivaksi rakennettu erittäin voimakas paikallinen entiteetti. Esimerkiksi huomattavasti Ukrainan asevoimia voimakkaampi tekijä sotilaallisesti.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Ei näköjään strategin järki paljon päätä pakota, kun ei pärjätä edes Ukrainan armeijalle, Japani vihjaillut haluavansa saarensa takaisin ja nyt pistetään sotaharkat päälle sinne. Plus tietty samalla siirretty idästä romua Ukrainan suuntaan, eli entistä vähemmän joukkoja siellä reservissä. Väitän että jos Japani haluaisi, se saisi tällä hetkellä nuo saaret takaisin päivässä ja Venäjällä ei siihen olisi mitään vastaanpanemista.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En oikein usko, että Japani lähtee mitään peliliikkeitä tekemään enkä myöskään, että maailma suorastaan paranisi siitä. Mutta olisihan se aika jäätävä veto tähän kohtaan. Ei taitaisi Venäjä tuolle paljon voida just nyt.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Venäjää ei edelleenkään länsimailla ymmärretä oikein. Venäjän ymmärtäminen edellyttää pientä aikamatkaa menneisyyteen länsi-Euroopan perspektiivissä tai yksinkertaisesti matkaa kolmanteen maailmaan. Toinen asia on se, että julma hyökkäyssota ei sinänsä välttämättä seuraa edes arkaaisen yhteiskunnan toiminnasta.

Karin analyysi Venäjän historiallisesta kerrostuneisuudesta on mielenkiintoinen ja ansiokas. Näyttää siltä, että Venäjä on onnistunut noukkimaan eri aikakausistaan ne pahimmat asiat, kuten äärimmäisen autoritäärisen hallintokulttuurin. Karin analyysia täytyy kuitenkin täydentää ja samalla korostaa sitä, että hyvin monessa maassa "venäläisittäin toimiminen" on luonteva osa jokapäiväistä elämää. Edes Suomessa tämä tapa ei ole kokonaan kadonnut.

Otetaan vaikkapa esimerkiksi nepotismi. Tämä on tapa, jossa rikas sukulainen pitää huolta köyhimmistä sukulaisistaan tarjoamalla heille palkintovirkoja ja etuja hallinnossa, jopa yrityksistä. Tässä ei ole mitään uutta tai ennenkokematonta. Näin maailma toimii edelleenkin, koska sukulaisten suosimista pidetään monessa maassa suorastaan velvollisuutena. Veri on vettä sakeampaa.

Sukulaisten suosimista voidaan laajentaa ja se voi muuntua kavereiden suosimiseksi. Roomalaisessa yhteiskunnassa tunnettiin patronuksen ja klientin välinen suhde (ja itseasiassa samantapaisia järjestyksiä oli globaalisti), jossa patronus otti klientin suojelukseensa ja klientti puolestaan toimi aina patronuksen etuja ajaen. Jos tätä suhdetta verrataan työnantaja-työläinen-suhteeseen, huomataan, että suhde on huomattavasti syvempi. Työsopimus kertoo vain sen, mitä työntekijän pitää tehdä tarkoin määriteltynä työaikana ja korvaus tästä maksetaan rahassa. Klientti saattoi tehdä patronuksen hyväksi paljon enemmän kuin vain normaalin työpanoksen ja patronus toisaalta voi huolehtia klientin perheestäkin. Putin on Venäjällä se suurin patronus, joka huolehtii uskollisten klienttiensä asioista.

Kansallisuusajattelu on taas Venäjällä hiukan arveluttavampaa, koska kansallisuuden korostaminen Venäjän valtiossa voisi johtaa reaktioihin, jotka uhkaavat valtiollista yhteyttä. Mutta kansallisuus on yksi näistä luonnollisista siteistä, jotka lisäävät ihmisten halua toimia samojen päämäärien eteen.

Venäjän valtiota vie edelleen eteenpäin unelma slaavien yhteydestä, tässäkin kansallisuus tai heimoyhteys tulee voimakkaasti esiin. Tämä on se rahaa ja markkinoita suurempi, elämää suurempi päämäärä, joka ajaa myös Putinia eteenpäin. Venäjä ja koko slaavilainen maailma pitää pelastaa demokratialta ja liberalismilta.

Jos emme näe tätä päämäärää, emme ymmärrä puoliakaan siitä, miksi Putin hyökkää Ukrainaan. Taloudelliset seikat, vaikka tärkeitä, eivät ole tätä hyökkäystä eteenpäin vievä voima. Muistetaan sekin, että USA plus muut tekivät nimenomaan arvoja korostavan hyökkäyksen Irakiin taannoin. Sinnekin piti väkisin viedä demokratiaa. Toki myös ihan taloudelliset seikat ohjasivat tätä kv. yhteisön sotilasoperaatiota.

Länsimailla luonnollisesti arvostamme omia vapauksiamme, mutta emme näe sitä, että suuressa osassa maailmaa meidän arvomme eivät ole korkeassa huudossa. Ihmiskunnan sivilisaatioprosessin alusta alkaen monessa yhteiskunnassa keskeisin käsite on ollut järjestys, ordo tai harmonia. Yhteiskunnissa on ollut yksi hallitsija, hallitsijan virkamiehet ym ja kansa. Kaikilla on ollut oma paikkansa yhteiskunnassa, orjia myöten. Tätä voisin kutsua luonnolliseksi järjestykseksi, jota länsimaiden liberalismi on kiivaasti pyrkinyt haastamaan.

Myös länsimailla on ihmisiä ja poliitikkoja, jotka tukeutuvat toisenlaiseen ajatteluun, vaikka ovatkin täysin riippuvaisia markkinavoimien toiminnasta. Se tiukka sopimusvarainen järjestys, jota itse noudatamme, on seurausta kapitalistisen työn yleistymisestä ja yksilön syntymisestä. Yksilön, joka vapaasti myy itseään markkinoilla ja joka itse päättää, mitä tekee elämässään. Tämä monadi ei ole moraalisesti lainkaan vastuussa jostakin yhteiskunnan kokonaisuudesta ja hän voi nousta ryysyistä rikkauksiin yhdessä yössä, vaikkapa lottovoiton avulla (tai jos keksii jonkun todella hyvän yritysidean).

Tietenkin on niin, että liberalismi tunkeutunut talouden alueella erittäin vahvasti Venäjälle 90-luvulla ja on ollut osasyynä omaisuuden keskittymiseen erittäin harvojen käsiin. Putin puolestaan nostaa tätä vastaan omat unelmansa, jotka liittyvät arvoihin. Kapitalistista taloutta ei voi edes arkaainen sosiaalinen järjestelmä todella haastaa, mutta yhteiskunnan järjestys voi rakentua hyvin autoritäärisesti kapitalistisen talouden päälle. Näin erityisesti Kiinassa. Intia taas on kokonaan toinen juttu, maa, jossa uskonto edelleenkin määrän paljon ihmisten elämästä.

Eräällä tavalla Putin on venäläinen Don Quijote, joka yrittää mahdotonta, kumota jotakin, mitä ei voida enää kumota, markkinataloutta ja siihen liittyvää vapaata informaatiota. Venäjä pyrkii tähän omien luonnonrikkauksiensa kautta, mutta kun ne ovat loppuneet tai käyttökiellossa, Venäjä kokee totaalisen romahduksen heimoyhteiskunnaksi, jossa on kuitenkin vielä tieto siitä, miten ydinaseita käytetään. Kiina on taas oppinut ja erittäin viisaasti on valjastanut markkinat puolueen käyttöön. Mihin tosiaan liberalismia ja demokratiaa edes tarvittaisiin Kiinassa? Täysin turha asia monituhatvuotisen sivilisaation historiassa.

Tässä mielessä Venäjää odottaa toimiminen Kiinan vasallina, Kiina on se, joka vetää Geppetton lailla langoista kun pitäisi saada Pinokkio liikkumaan. Venäjä on laiminlyönyt yhteiskuntansa teknologisen kehittämisen ja nyt taloussaarto pahentaa tilannetta entisestään. Haave slaavilaisten yhteydestä karkaa kauemmaksi. Kun oma armeija vähitellen käy käyttökelvottomaksi, Putin mainitaan aina historiassa henkilönä, joka aikaansai kaaoksen yhteiskuntaan. Hän palautti Venäjän keskiaikaan. Ongelmana tässä on se, että suuri joukko venäläisistä oli jo ehtinyt maistaa vapautta ja etuoikeuksia, nyt on taas edessä sosialismin autuus siis köyhyys.

Venäjä on tätä, kaveri jolla on liian suuret luulot itsestään, joka ei koskaan oppinut kehittämään itseään. Matka agraariyhteiskunnasta kommunismin kautta ryöstökapitalismiin ja edelleen putinismiin ei ole tehnyt maata vauraammaksi eikä vahvemmaksi. Venäjä eli Putin on aivan järkyttävän kateellinen muille maille, jotka nauttivat elintason kohemisesta reaalisosialismin jälkeen. Venäjä on kuin adhd, joka ei kertakaikkiaan osaa toimia viisaasti. Innostutaan vuoroin siitä vuoroin tästä aatteesta, mutta mikään aate ei luo kestävää perustaa yhteiskunnalle.

Slaavien yhteisyys ei tuo maalle vaurautta. Se ei luo järjestystä yhteiskuntaan. Venäjää voidaan hallita vain pakolla ja väkivallalla, kunnes loppuvat energiateollisuudenkin pelimerkit. Toivotaan, että mokoma barbaarinen rosvovaltio lakkaa olemasta ja sijaan astuu monia pikkuvaltioita, joita ei yhdistä Venäjään mikään, paitsi historia. Tsetsenian ym. itsenäistymiset ovat pitemmän ajan kehityssuuntia.

Vaikka luonnollinen järjestys voikin olla tavoitteena monella maalla, paras tapa saada aikaan ei-liberaali kestävä yhteiskunta on Kiinan malli. Valtaa pitää puolue, jossa ei yksikään toimija voi nousta liian korkealle. Ja jossa osataan käyttää taloutta yhteiskunnan vakauden ylläpitämiseen. Kiina on kuin käärme, joka voi vaania saalistaan kymmeniä tai satoja vuosia, sen täytyy vain odottaa sopivaa hetkeä, sillä ei ole mihinkään kiire toisin kuin venäläis-mongolivaltiolla, jolla ei ole sivistyksen taakkaa hartioillaan. Liberaalidemokratia voi kadota jonain päivänä, itse näen vanhemman järjestyksen ihmiskunnan viimeisenä järjestyksenä ennen maapallon kuumenemista kekäleeksi.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Olisi mielenkiintoista tietää, mistä Putin kuvittelee voivansa repiä ne kaikki miljoonat sotilaat, joita mahdolliset sodat Puolaa ja Japania vastaan vaativat? Se, että venäläisiä on runsaat 145 miljoonaa, ei tarkoita, että heillä olisi kymmeniä miljoonia ukkoja ja akkoja valmiina palvelukseen. Kalustoa on vielä jäljellä varastoissa, mutta uusien kasaaminen ja hankkiminen onkin sitten hankalampaa pakotteiden vuoksi. Lisäksi noista miljoonista reserviläisistä suurin osa taitaa olla perheellisiä, joita ei välttämättä innosta lähteä sotimaan hullun johtajan käskystä, vaikka he olisivat kuinka fanaattisia putinisteja.

Ukrainan sota on osoittanut, että ainoa ihminen maailmassa, joka pitää Venäjän armeijaa uhkatekijänä, on Putin itse. Kun vastassa on maa, jolla on moderni armeija, reilusti itsesuojeluvaistoa sekä halua puolustaa omaa maataan kynsin ja hampain, ei siinä Putinin palkka-armeijat paljoa paina.

Venäjälle tekisi ihan hyvää pilkkoa se mahdollisimman pieniksi palasiksi, kuten täällä on jo todettukin ja tehdä noille uusille valtioille sama temppu kuin Japanille tehtiin toisen maailmansodan jälkeen: täydellinen aseistariisunta, demokratisointi ja miehityshallinto johtamaan. Se voisi tietenkin nostattaa kansan kadulle, mikä olisi ihan normaali reaktio. Edellä mainitun skenaarion toteuttaminen olisi varsin haastava temppu toteuttaa eikä kovinkaan realistinen, mutta se voisi tuoda turvaa Venäjän rajanaapureille.

Liian suuri maa liian pienen joukon määräysvallan tekee maasta kuin maasta banaanitasavallan eikä sitä tosiseikkaa muuta mikään.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Japanin "itsepuolustusjoukot" ovat varsinkin ilmassa ja merellä täysin ylivoimaisia venäjän itä-Aasian voimiin nähden. Venäläiset saisivat vielä pahemmin turpiinsa kuin 1904-05, jopa ilman USAn apua.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Huumausaineet pitää poistaa pakotelistoilta. Kun Venäjän nuorisosta tehdään rahattomia ja ryösteleviä narkkareita amfetamiinilla ja fentanyylillä, niin romahdus nopeutuu.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Taustaa:
Venäjän federaatio on monikansallinen yhteiskunta, koti yli 160 etniselle ryhmälle, johon sisältyy alkuperäiskansoja.[190] Vuonna 2002 toimitetun väestölaskennan mukaan venäjän väestöstä 79,8 prosenttia on venäläisiä. Muita kansallisuusryhmiä ovat tataarit (3,8 %), ukrainalaiset (2 %), baškiirit (1,2 %), tšuvassit (1,1 %), mordvalaiset ja valkovenäläiset. Alle puoli prosenttia väestönosuuden muodostavia kansallisuuksia ovat muun muassa armenialaiset, avaarit, tšetšeenit, saksalaiset, juutalaiset, kazakit, marit ja udmurtit.

Venäjän valtiollinen rakenne koostuu 83 federaatiosubjektista, joiden joukossa on 21 tasavaltaa, joissa on edustettuina etnisiä vähemmistöjä.

Venäjälle tekisi ihan hyvää pilkkoa se mahdollisimman pieniksi palasiksi, kuten täällä on jo todettukin ja tehdä noille uusille valtioille sama temppu kuin Japanille tehtiin toisen maailmansodan jälkeen: täydellinen aseistariisunta, demokratisointi ja miehityshallinto johtamaan. Se voisi tietenkin nostattaa kansan kadulle, mikä olisi ihan normaali reaktio. Edellä mainitun skenaarion toteuttaminen olisi varsin haastava temppu toteuttaa eikä kovinkaan realistinen, mutta se voisi tuoda turvaa Venäjän rajanaapureille.

Liian suuri maa liian pienen joukon määräysvallan tekee maasta kuin maasta banaanitasavallan eikä sitä tosiseikkaa muuta mikään.

Mahdollisuuksia pilkkomiseen olisi, toki sellainen olisi mahdollista konventionaalisen sodan jälkeenkin tyyliin Saksa. Mutta on vaikeaa nähdä, miten ulkovallat voisivat pilkkoa Venäjän. Ydinaseita tuskin jätetään lavetille, jos jokin ulkovaltio tunkeutuisi Venäjän alueelle.

Toivoa olisi enemmän Venäjän sisäisestä romahduksesta talouden romahduksen jälkeen, jossa tasavallat alkaisivat tiedostaa omaa olemassaoloaan Venäjästä erillisinä valtioina. Epäilemättä jokaisessa tasavallassa on oma keskusvallan ylläpitämä hallintorakenne johtajineen, mutta kun tämä rakenne heikkenee, se voisi avata mahdollisuuksia kansallisen ajattelun kasvuun ja toimintaan. Joku oligarkkihan voisi nähdä tässä tilaisuutensa tulleen, rahoittaa kansallista armeijaa ja käynnistää keskusvaltaa vastustavia toimia.

Sisällissota olisi toinen mahdollisuus, jolloin ilmaantuisi kaksi tai useampi sodan osapuoli. Sisällissota vähitellen rapauttaisi valtiollisen rakenteen ja avaisi mahdollisuuksia useiden valtioiden synnylle.

Venäjän sisäinen romahdus kutsuisi myös Kiinan pöytään, joten historian kulku ei tässäkään tapauksessa menisi ihan länsimaiden intressien mukaan. Mutta jos esimerkiksi meidän naapurustoomme tulisi Karjalan tasavalta puskuriksi, se olisi kannaltamme loistava asia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on (entisen) työni puolesta erittäin hyvä verkosto mm. Tsekeissä, Latviassa, Slovakiassa ja Kroatiassa. Virossa on ystäväni firman työntekijöistä noin 18/20. Aika paljon kuulee ihan oikeita asioita ja arkipäivän elämää. Kaverilla asuu anoppi Neuvosto-Karjalassa ja hyvin saa infoa asioista Neuvostoliitosta. Ohi valtamedian ja Matti Röngän.

Itse olen tehnyt työkeikkaa Pietarissa ja Baltiassa parisen vuotta. Aika ohut on siis oma kokemukseni Venäjältä ja venäläisistä. Sen tiedän, että kun siitä rauhanpuolustajien paskatunkiosta eroon pääsin oli mielikuva aika tavalla valmis. Itä-Euroopassa asuu hienoja ihmisiä, jotka tuntevat venäläisen sielunmaiseman paremmin kuin minä. Onneksi.

“Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”
Friedrich Nietzsche

Ryssäviha on em. maissa käsittämätöntä näin suomalaisen näkökulmasta. Minulla - verbaalisesti lahjakkaalla ihmisellä - loppuvat sanat kuvaamaan asiaa. Nietzsche sanoi edellä olevassa lainauksessa sen minua paljon paremmin, terävämmin ja älykkäämmin jo 150 vuotta sitten. Mongolit totesivat toki saman asian jo vuonna 1237 valloittaessaan Moskovan.

Paskatunkio.

Neuvosto-Venäjän nyt tapahtumassa oleva luhistuminen on alkanut ja on hyvässä vauhdissa. Taas kerran. Tämän ei pidä kuitenkaan antaa hämätä. Venäjä kerää taas voimiaan, jos sitä ei murskata. Putinin jälkeen valtaan tulee toinen venäläinen eikä mikään muutu keulakuvan vaihtuessa venäläisestä toiseen, kolmanteen tahi neljänteen.

Ainoa toive lapsieni tulevaisuuden eteen on liittyä lopullisesti sivistysvaltoiden joukkoon. Se on ainoa tapa saada rauhanturvaajien musta ja kaiken sivistyksen tuhoava varjo väistymään.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Putin palaa näköjään näillä puhdistuksillaan tyylikkäästi presidentin uransa alkuun, sillä noina aikoinahan hän käytännössä heitti pihalle kaikki vanhat patut ja etsiessään esimerkiksi sopivaa pääministeriä kävi läpi neljä eri vaihtoehtoa (Kasjanov, Hristenko, Fradkov & Zubkov) kahdeksan vuoden aikana. Tuon Hristenkon ura pääministerinä kesti huikeat kaksi viikkoa vuoden 2004 alussa.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Edit:
Ja "Ei sodalle" sloganista tehdään natsi iskulausetta Venäjän TV:ssä


On ne kovia. En ihan heti osaisi yhdistää natsia pasifistiin, mutta kun kerran Puttelandian riippumattomat tiedotusvälineet näin kertovat, pakkohan se on näin sitten olla. Eli tästä voitaneen johtaa päätelmä, että perimmäinen ajatus toisessa maailmansodassa oli sodanvastaisuuden ja aseistariisunnan ilosanoman levittäminen?

Koska päästään maailmankaikkeuden synnyn kimppuun? Ensin oli Venäjä...
 

J.C.S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Putte on oikeasti poistanut nuo kaikki täällä mainitut napamiehet markkinoilta, niin sillä alkaa luottomiehet loppumaan. Voi olla että jos sattuisi vaikka joku kohtaus iskemään niin kävisi kuin Joe-sedälle, saisi makailla kaikessa rauhassa useamman tunnin omissa hajúissaan ennenkuin kukaan uskaltaisi vilkaista kuinka johtaja jaksaa.
Ja lopuksi kuuluisi "Th-tha-tha that's all folks".
 

Undrafted

Jäsen
Kun Venäjällä kovasti vauhkotaan fasisteista ja natseista, niin olisi kiva tietää miten venäläiset itse määrittelevät kyseiset termit. Tuo tuorein ”pasifistit on natseja” on jo ideana sellainen, että luulisi suurimman osan kansasta herättävän miettimään mitä heille kerrotaan.

Jännä pelikuvio myös ensin uhota itse kaikenlaista mukaanlukien ydiniskua, kaikki vastareaktiot uhkailun kohteelta nähdään sitten russofobiana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kun Venäjällä kovasti vauhkotaan fasisteista ja natseista, niin olisi kiva tietää miten venäläiset itse määrittelevät kyseiset termit. Tuo tuorein ”pasifistit on natseja” on jo ideana sellainen, että luulisi suurimman osan kansasta herättävän miettimään mitä heille kerrotaan.

Jännä pelikuvio myös ensin uhota itse kaikenlaista mukaanlukien ydiniskua, kaikki vastareaktiot uhkailun kohteelta nähdään sitten russofobiana.
Riippuu vähän, keneltä kysyy. Vanhemmat ihmiset, jotka ovat valtiolla töissä, lienevät kaikkein eniten Putinin talutusnuorassa ja pitävät tämän sanomaa totena, koska he ovat kokeneet Neuvostoliiton viime hetket ja nähneet myös uuden Venäjän synnyn. Noille ihmisille, joita lienee rajan takana vähintään kymmeniä miljoonia, Putin edustaa omalla tavallaan tuttua ja turvallista tuulahdusta menneiltä loiston ajoilta. Ja kun tämän luoma propagandakoneisto on vuosikymmenien ajan aivopessyt erinäisillä ohjelmilla ja lehdillä kansaa vihaamaan länsimaita ja suhtautumaan näihin heikkoina ja sen vuoksi vähempiarvoisina kuin kunnon venäläiset, nämä ovat ostaneet täydellisesti Putinin oman tulkinnan fasisteista ja natseista.

Kun maassa on populaatiota yli 140 miljoonaa asukasta, niin on luonnollista, että siellä on myös laaja ns. kepulainen kansanosa, joka sijoittuu mielipiteiltään turvallisesti keskivaiheille. Osa heistä saattaa uskoa jotain siitä, mitä päämediat suoltavat, mutta eivät ihan kaikkea. Tämä porukka on se, jonka suosiosta taistelevat sekä putinistit että varsinkin näiden vastustajat.

Viimeisenä ja ilmeisesti kaikkein nopeimmin kasvavana joukkona ovat ne ihmiset, jotka pystyvät seuraamaan tapahtumia myös muiden medioiden kautta ja jotka vastustavat Putinia. He kyllä tietävät, mitä fasistit ja natsit tarkoittavat, mutta Putinin salaisen poliisin kytätessä heitä kuten Gestapo pahimmillaan, heidän mahdollisuutensa saada äänensä kuuluviin on varsin rajallista. Heidän järjestämiä mielenosoituksia on kyllä viime vuosina alkanut esiintyä koko ajan enenevissä määrin ympäri Venäjää ja sitä kautta he ovat saaneet houkuteltua uusia tukijoita joukkoihinsa, varsinkin tuolta mainitsemastani ns. kepujen joukosta.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Kun Venäjällä kovasti vauhkotaan fasisteista ja natseista, niin olisi kiva tietää miten venäläiset itse määrittelevät kyseiset termit.
Venäjällä fasismi määrittyy eri tavalla kuin meillä. Yksinkertaisesti sanottuna fasisti on siellä sellainen henkilö, joka uskaltaa kritisoida hallintoa ja sen toimia. Kaikki russofobia yms. uppoaa samaan kastiin. Tämä oli niitä asioita, joita on tullut opittua itänaapurista sen jälkeen, kun täysimittainen invaasio Ukrainaan alkoi.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tässä Kamil Galeevilta taas mielenkiintosta tietoa ja analyysia Venäjän armeijan kyvystä ja sanktioiden vaikutuksista.

Edit:
Kun tuon luki niin vaikuttaa siltä, että esim autoteollisuus, maatalous, aseteollisuus ja rautatieteollisuus ei tuu toimimaan ja esimerkiksi Jekateriburing poliisilla on määräys ettei ulkomaalaisia autoja saa käyttää koska ei oo vara-osia tarjolla. Tuossa oli myös mainittu, että kaupan työntekijät jo vetää esim sokeria kilokaupalla välistä pois ennen kun lasti päätyy kauppojen hyllyille.
Ketjun lopusta mielenkiintosta analyysia miten Venäjä voi hajota:
That will be the major factor of Russian collapse. It's not that regional authorities will suddenly declare independence. They won't, at least for now. It's that they will act in the best interest of their regions. Because if a catastrophe happens there, they'll be blamed for it
In acting in the best interest of their regions under the deficit of literally everything they'll inevitably stock up, thus breaking supply lines and technological chains. With the communication lines deteriorating due to sanctions it will be easier and easier to do
Russia won't fall because of collective morally justified action. It's cohesion will be broken by its own officials aiming to avoid catastrophe in their own region. That will be a de facto economic separatism, political one will come much later
In discussing the collapse of Russia and rise of separatist states on its ruins, many focus on ethnic conflicts and identity politics. That's not completely wrong. I'll argue however that the main drivers of collapse will be geographic and socio economic
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös