Artturenos
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Wikin mukaan Venäjän bkt on sijalla 12 Etelä-Korean ja Espanjan välissä. Eli sen puolen muskelit puuttuu kokonaan. Jäljelle on vahvat asevoimat, ydinaseet ja suuri koko höystettynä kehitysmaan talousrakenteella. Nykyisellään on lähinnä nostalgista puhua Venäjästä suurvaltana. Alueellisesti toki mahtitekijä, mutta ei suurvalta. Kiinaan ei voi edes verrata. Luettelo valtioista bruttokansantuotteen mukaan – Wikipedia
Venäjä on sellainen maa, että se ei vättämättä edes ole ikinä halunnut loistaa missään bkt tilastoissa. Ihmiset pysyvät paremmin ruodussa, kun heitä hieman kurittaa pienemmällä elintasolla, ja sitten on pieni osa oligarkkeja jotka ovat se Venäjän valta ja valtio oikeasti. Venäjän bkt siis pitäisi laskea hieman eri tavalla, ja jättää ainakin puolet kansasta ulos koska ei heillä ole mitään oikeaa arvoa tuossa järjestelmässä. Muistaakseni Moskovassa on maailman eniten miljardöörejä, joten mistään täysin persaukisesta toiminnasta ei voida puhua, vaikka rahaa ei juuri kierrätetä kansan kautta sisäisessä taloudessa kasvattamassa bkt:ta. Venäjä on silti maailman harvoja valtioita, joka oikeasti voi tehdä mitä itseään huvittaa ja elää omassa kuplassaan jos se näin haluaa. Ikävä kyllä Eurooppan bkt on enemmän riippuvainen Venäjästä kun Venäjän Euroopasta, kun Venäjällä ei ole edes Neuvostoliiton jälkeen ollut koskaan aikomusta tuoda länsimaista kulttuuria jossa hyvinvointia jaetaan tasaisesti kansan keskuudessa.
Venäjä eristäytynee lisää ja lisää, ja samalla lämmittelee suhteitaan Kiinaan jonne aikoo myydä kaasunsa ja öljynsä jos kovempi paikka tulee. Huonolta näyttää Euroopan kannalta tämä tilanne Venäjän suhteen ei voi muuta sanoa, ja ikinä ei olisi pitänyt kasvattaa Venäjä rippuvuutta näin mitä Eurooppa on tehnyt.
edit- Ja Venäjä saisi jo pelkästään sillä kasvatettua bkt:n ihan eri leveleile, jos se kierrättäisi rahaa kuten normaalit länsimaiset valtiot tekevät rikkaamilta köyhille. Tuo Venäjän talous on siis oikeasti sellainen omanlainen maailmansa, joka vertaantuu huonost millään mittarillai länsimaiseen tapaan jossa raha liikkuu huomattavan paljon enemmän taskusta taskuun, kun verottaja ja valtio pakottaa rahan liikkeelle.
Viimeksi muokattu: