Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 022 512
  • 61 554

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Näistä muistaa lähinnä uutiset vankeinvaihdosta (ja miten Ukrainalle palaavat kertovat systemaattisesta kidutuksesta ja nälkiinnyttämisestä, mikä on toki täysin odotettua vaikka sitä miten toivoisi että paskastanissa opittaisiin joskus ihmisiksi olemaan).

Vankeinvaihdot ovat ainakin uutisointien mukaan olleet jossain sadoissa. Varmasti näin pitkän sodan aikana on paljon enemmän napattu kiinni, ei sentään vielä missään WW2 mittakaavassa mutta kuitenkin.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers

Ihan se ja sama oliko kyseessä Ukrainan oma ohjus vai ei - kenelläkään ei olisi mitään tarvetta ampua tuolla yhtään mitään, jos Venäjä ei antaisi siihen syytä hyökkäämällä vieraaseen maahan. Syy on vain ja ainoastaan Venäjän.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi

Ihan se ja sama oliko kyseessä Ukrainan oma ohjus vai ei - kenelläkään ei olisi mitään tarvetta ampua tuolla yhtään mitään, jos Venäjä ei antaisi siihen syytä hyökkäämällä vieraaseen maahan. Syy on vain ja ainoastaan Venäjän.
Se on loppujen lopuksi tosiaan ihan sama, osuuko jonnekin siviilikohteeseen Venäjän ampuma ohjus vai Ukrainan ampuma ohjus, joka on ammuttu taivaalle torjuakseen venäläisten ampumia ohjuksia. Joka tapauksessa vastuussa asiasta on Venäjä, koska tuskin Ukraina räiskisi ilmatorjuntaohjuksia taivaalle asutuskeskusten läheisyydessä jos tuo tunkiopaska ei ampuisi päivittäin puikkojaan ja lentäviä mopojaan kohti Ukrainaa.

IT-miesten mielenterveydenkin takia varmaan saada tuollaiset harhaan menneet laukaisut sysättyä äkkiä venäläisten viaksi ja vastuulle, koska voisin kuvitella että rassaa hieman päänuppia jos oma ohjus harhautuu jonnekin torille ja surmaa siviilejä, vaikka tuota nyt ei voi mitenkään pitää heidän vikanaan koska sodassa nyt vaan sattuu kaikenlaista.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Joo kaikki yhteystyö Rosatomin kanssa EU-alueelta seis:
Nuclear prison: how Rosatom turned Europe’s largest nuclear power plant into a torture chamber and how the world can stop it -tutkielmaan.

Truth Hounds dokumentoi Venäjän sotarikoksia Ukrainassa.

– Todistajat kertoivat Truth Houndsille laittomien vankiloiden verkostosta ydinvoimalan alueella ja Enerhodarin kaupungissa, joissa siviilejä kidutetaan ja kohdellaan epäinhimillisesti, järjestö kertoo tiedotteessaan.
 

Sundance

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool

Ihan se ja sama oliko kyseessä Ukrainan oma ohjus vai ei - kenelläkään ei olisi mitään tarvetta ampua tuolla yhtään mitään, jos Venäjä ei antaisi siihen syytä hyökkäämällä vieraaseen maahan. Syy on vain ja ainoastaan Venäjän.

Tässä ensin kuva alkuperäiseltä(?) (Zelenskyin twitteristä) 6.9. julkaistulta videolta ja perään sama freimi NYT:n videolta.

NYT:n videolla, kun kuva pysäytetaan ja punainen ympyrä piirtyy auton kattoon, niin ohjus ilmestyy siihen vasta viidennen freimin kohdalla ja siis mikään kuvassa ei ole niiden viiden freimin aikana liikkunut mihinkään (paitsi se punainen ympyrä).

Edit: Toki voi olla että Twitterin pakkaus on voinut hävittää jotain videosta ja NYTin video on jostain paremmasta lähteestä. Siltikin heidän videossa kuva, jossa "ohjus" ensimmäisen kerran näkyy, on sama (eli kukaan eikä mikään liiku milliäkään kuvien välillä) kuin edellinen kuva, jossa ohjusta ei näy. Ehkä joku osaa selittää?
 

Liitteet

  • alkup.jpg
    alkup.jpg
    574,5 KB · kertaa luettu: 203
  • nyt.jpg
    nyt.jpg
    606,3 KB · kertaa luettu: 199
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Britannian puolustusministeri Grant Shapps sanoo maansa lähettävän kymmeniä tuhansia tykistöammuksia Ukrainaan vielä tänä vuonna. Shapps kertoi asiasta tiistaina Saksan Ramsteinin sotilastukikohdassa käytyjen Ukraine Defense Contact Groupin neuvotteluiden yhteydessä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Venäläisten koneista miehitetyillä alueilla. 319 lentokonetta ja 313 helikopteria. Riittää tuhottavaa.




According to Ukrainian OSINT group vishun, this is the distribution of Russian planes and helicopters by type by geoloc The aviation fleet as of early-mid August was:
57 Su-25
39 Su-30
57 Su-34
32 Su-35
40 Su-24
11 MiG-29
3 Su-57
80 Su-27
Helicopters:
53 Ka-52
25 Mi-28 and 12 Mi-28N
22 Mi-26
48 Mi-24/Mi-35
153 Mi-8
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisekseen, hitto kun tuollainen Kaliningradin ekslaavi on ylipäätään päässyt tulemaan. Puolalaisten ja liettualaisten olisi pitänyt olla topakampia 90-luvun alussa, ja läntti tunnettaisiin nykyään nimellä Karaliaučius tai Królewiec, tai edes nimellä Königsberg.

Sellainen ajatus tuli mieleen, että sitten kun Venäjä nostaa valkoisen lipun salkoon, korvauksia on ihan pirusti maksettavana. Siispä Venäjä luovuttaa Kaliningradin Saksalle Königsberginä, ja tällä kuitataan osa sotakorvauksista. Saksa hyvittää puolestaan Ukrainaa ja auttaa Ukrainan jälleenrakennuksessa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Venäjän edustaja ei tykänny, että Zelenskyin puhe YK:n kokouksessa oli ensimmäisenä. Albanian pääministeri, joka toimi puheejohtajana, totesi siihen Venäjän edustajalle, että "miksi ette lopeta sotaa, niin Zelenskyin ei tarvitsisi puhua"



Russia's UN envoy wanted to sabotage Zelensky's speech: he was "shut down" by the representative of AlbaniaThe Permanent Representative of russia to the UN, Vasily Nebenzya, tried to sabotage Volodymyr Zelensky's speech. He was upset that Zelensky's address was scheduled to be the first at the Security Council.During a UN Security Council meeting, Nebenzya addressed the chair of the meeting, Albanian Prime Minister
@ediramaal
, claiming that he prematurely announced the approval of Zelensky's speech."We want to ask on what grounds you propose to allow the President of Ukraine to speak before the members of the Security Council, who are also represented here at the level of heads of state and governments," said Nebenzya.He complained that Zelensky was allegedly given the privilege to speak first and threatened Albania, suggesting its chairmanship would be "tarnished". The russian representative grumbled, implying that laws for Western countries are supposedly "unwritten".The acting chair responded, saying that Zelensky's address is "not a special operation, but a continuation of a good tradition and practice", as Zelensky also spoke first last year. He added: "Why don't you (russia) end the war, and then Mr. Zelensky won't need to speak."
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tässä muuten vahvistus elokuulta sille, että Ukrainan ilmottamat lukemat on kuolleita venäläisiä sotilaita (14.8).




Col Shtefan (Stirlitz) of the Ukrainian Armed Forces puts to rest the question of whether Ukraine's daily reports on Russian losses include just those killed or all casualtiesConclusion: They're just those killedThat number, by the way, is now 254,380Stirlitz says the number of wounded is that figure times three -- in other words, another 750,000 or so -- meaning 1 million total Russian casualtiesWhile this number may seem high, keep in mind that about half of the wounded would have likely returned to battle after medical treatment
@Shtirlitz53
says the figures don't, however, include Wagner mercenaries
Nämä lukemat kyllä vastaa aika hyvin niitä Venäjän myöntämien kaatuneiden ja veteraanien todistuksia(259k+936k).

Edit. Lisätään vielä tämäkin vaikka tässä pitkälti läpikäytyä asiaa jo:




Evidence has emerged in Russian government documents to confirm Ukrainian reports of Russia's staggering losses in the war, which now stand at 273,460 killed
Russia's labour and social development ministry has ordered 259,493 death certificates since the all-out war's start, according to tender documents discovered by independent Russia media Verstka
The discrepancy with Ukraine's higher figure can be accounted for by the fact that until June, Russia only provided death certificates to families of deceased regular army personnel
About 20,000 Wagner mercenaries are thought to have been killed in the war - virtually all in fighting before June"
The numbers may indirectly indicate the approximate scale of the Russian group participating in the battles and losses," Verstka reports
The same ministry also ordered over 936,000 combat veteran certificates - a figure that coincides with Ukrainian and other figures for the number of starting and newly recruited troops Russia has deployed to Ukraine since Feb. 24, 2022An amalgam of Ukrainian, Western and independent Russian data suggests...

About 2.4 Russian troops are wounded for each soldier killed in the war (a rate much lower, for example, than the U.S. WWII wounded-to-killed rate of 4-to-1 - owing to poor Russian combat medicine)' This suggests about 650,000 Russian have been wounded''

60% of Russian wounded - or about 390,000 - have likely returrned to duty after medical treatment This leaves just over 400,000 Russian troops deployed in Ukraine - almost perfectly coinciding with Ukrainian figures
 
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Zelenskyi YK:n turvallisuusneuvostossa:

– Meidän ei pidä jäädä odottamaan, että Venäjän aggressio menee ohi, vaan meidän on toimittava nyt.

Zelenskyi otti kantaa myös turvallisuusneuvoston nykytilaan. Hänen mukaansa sen tulisi olla täysin tilivelvollinen YK:n jäsenmaille ja sen pysyvien jäsenten tulisi heijastaa nykytodellisuutta.

Venäjä on turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen ja on onnistunut sodan aikana lamauttamaan sen aseman veto-oikeudellaan.

– On epäoikeudenmukaista, että Venäjällä on pysyvä edustus turvallisuusneuvostossa samaan aikaan, kun miljardeilla ihmisillä sitä ei ole.

Zelenskyin mukaan Venäjä on turvallisuusneuvoston jäsen laittomasti.

– Heidän edustajansa ovat valehtelijoita, joiden tehtävänä on valkopestä Ukrainassa parhaillaan käynnissä oleva aggressio ja kansanmurha.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Kuinka paljon Puola on tähän mennessä lähetellyt aseita?

IL bongattua:

Pääministeri: Puola lopettaa aseiden lähettämisen Ukrainaan

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki sanoi televisiohaastattelussa myöhään keskiviikkona, että Puola aikoo lopettaa aseiden lähettämisen Ukrainaan, kertoo maan kansallinen uutistoimisto PAP.

– Sen sijaan keskitymme varustamaan nopeasti omaa puolustustamme nykyaikaisilla aseilla, pääministeri sanoi Polsat News -kanavan ohjelmassa.

Pääministerin kommentti on seurausta Ukrainan ja Puolan välisestä kärjistyneestä kiistasta liittyen ukrainalaisen viljan tuontiin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huolestuttava tilanne kaikkinensa, mikäli Ukrainan ja Puolan suhteet ovat heikkenemässä.
 
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kuinka paljon Puola on tähän mennessä lähetellyt aseita?

IL bongattua:

Pääministeri: Puola lopettaa aseiden lähettämisen Ukrainaan

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki sanoi televisiohaastattelussa myöhään keskiviikkona, että Puola aikoo lopettaa aseiden lähettämisen Ukrainaan, kertoo maan kansallinen uutistoimisto PAP.

– Sen sijaan keskitymme varustamaan nopeasti omaa puolustustamme nykyaikaisilla aseilla, pääministeri sanoi Polsat News -kanavan ohjelmassa.

Pääministerin kommentti on seurausta Ukrainan ja Puolan välisestä kärjistyneestä kiistasta liittyen ukrainalaisen viljan tuontiin.
Reilu kolme viikkoa vaaleihin. Ei paljon muuta lisättävää.

Tämän lisäksi haiskahtaa tuo EU:n päätös, jossa viljan tuontikieltoa ei uusittu. Oisko siellä voitu paremmin konsultoida noiden naapurimaiden tilannetta? Ja etenkin Zelenskin julkinen vittuilu aiheesta.
Noh, Putler varmaan tyytyväinen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kuinka paljon Puola on tähän mennessä lähetellyt aseita?

IL bongattua:

Pääministeri: Puola lopettaa aseiden lähettämisen Ukrainaan


Tämä on huono juttu, jos maat yksi kerrallaan lopettavat asetoimitukset. Selvää varmasti on, että vanhaa kalustoa laitetaan menemään Ukrainaan surutta mutta kun ne ovat loppu, niin kynnys uusien modernien aseiden lähettämiseen on suuri. Moni maa kokee, että haluaa pitää niitä varalla oman maansa puolustamiseen. Vaikeaa siitä on ketään ristille naulita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös