Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 020 849
  • 61 552

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Zaporizzjan suunnasta Melitopoliin on ollut viime kesästä saakka se todennäköisin ja onnistuessaan hedelmällisin hyökkäyssuunta. Toinen olisi Dneperin yli, ja jos Melitopolin suunnalla saadaan jonkinlaista läpimurtoa aikaiseksi, niin minusta toimistotuolikenraalina sitä olisi tuettava Dneperin yli suuntautuvalla hyökkäyksellä.

Kuten viime kesästä asti on arvioitu, niin läpimurto Melitopoliin onnistuessaankin voi jättää Ukrainan joukot pahaan asemaan kahden tulen väliin. Näin kävi keväällä 2022, kun Mariupolista oli pakko vetäytyä. Jotta sama ei toistuisi, niin kiilaa olisi hyvä saada levennettyä ja vahvistettua, ja mielestäni se olisi helpompaa kohti Krimille vieviä siltoja kuin koettaa hakea jalansijaa Donetskin alueelta. Siksi siis mieluusti näkisin hyökkäyksen Dneperin yli jostain Hersonin seuduilta, mikäli Zaporizzja-Melitopol -linjalla päästään etenemään.
Ei voi olla ns sattumaa tai satunaista kokeilua ja juuri nyt tuo maihinnousu erikoisoperaatio. Jos tuolta suunnalta saataisiin painetta, niin tunkiolandian on pakko ragoida siihen. Tämä jättää Melitopolin länsisivun avoimeksi paremmin.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ei voi olla ns sattumaa tai satunaista kokeilua ja juuri nyt tuo maihinnousu erikoisoperaatio. Jos tuolta suunnalta saataisiin painetta, niin tunkiolandian on pakko ragoida siihen. Tämä jättää Melitopolin länsisivun avoimeksi paremmin.
Juuri näin, samaa mieltä. Ja tuossa alkukesästä Ukraina haki sillanpääasemaa Dneperin yli, en tiedä nykyistä tilannetta, että vieläkö se siellä on.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ei voi olla ns sattumaa tai satunaista kokeilua ja juuri nyt tuo maihinnousu erikoisoperaatio. Jos tuolta suunnalta saataisiin painetta, niin tunkiolandian on pakko ragoida siihen. Tämä jättää Melitopolin länsisivun avoimeksi paremmin.
Tunkioimperiumin on jo nyt pakko reagoida, mikä vähentää automaattisesti manner-Ukrainan puolella olevien terroristiraiskaajien määrää ja kalustoa. Jos jättävät reagoimatta Krimin vierailuun, niin se on melko houkutteleva kutsu Ukrainan erikoisjoukoille tulla telttailemaan pidemmäksikin aikaa ja mm. katkomaan ne terroristiraiskaajien huoltoreitit syvältä selustan puolelta kommandoiskuin sen sijaan että niiden hankaloitukseen käytetään sinänsä päteviä, mutta pirun kalliita ja rajallisesti saatavia pitkän kantaman ohjuksia.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tuo Hornet UA:lle keskustelu on kyllä mielenkiintoinen. Suomella ei ole varaa vähentää määrällisesesti yhtään hävittäjää. Mutta jos saataisiinkin F-35:ia etuajassa tai Hornetteja lainaksi, niin sitten voitaisiinko joku erä Hornetteja luovuttaa UA:lle? Tai jenkit tuovat luovutettavan määrän vaikka F-15:sta, jotka varattu Suomen ilmatilan suojeluun Viroon. Lapin ilmatilaa tuolta ei voi valvoa, mutta eteläistä kyllä. Suomen maaperälle pysyvästi uudentyyppiset koneet kyllä heti paljastaisivat, että jotain menossa.

Varsinkin jos Suomen Hornetit oikeasti lentoikänsä päässä. Silloinhan niillä ei ole mitään jälleenmyynti arvoa, joten nyt hyötykäyttöön vaan.

Tosin huono puoli on ettei Horneteille ole "jälleenmyynti lupaa", joka USA:lta vaaditaan. Eli salassa ei oikein pysty toimittamaan, kun korkeintaan määrän suhteen(eikös nuo julkisia päätöksiä?)
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Norjan TV 2:n tietojen mukaan myös Norja aikoo lahjoittaa Ukrainalle F-16-hävittäjiä. Aiemmin yhdysvaltalaishävittäjien lahjoittamisesta ovat kertoneet Hollanti ja Tanska.

Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe vierailee parhaillaan Kiovassa, missä vietetään tänään myös Ukrainan kansallispäivää.

TV 2:n mukaan Norjalla on kaikkiaan 57 kappaletta F-16-koneita, joita maa on korvaamassa F-35-hävittäjillä.

Hyvä Norja! Missä menee raja? Moneen kertaan joskus uhottiin, että hävittäjien antaminen tekisi NATOsta suoraan osallisen sotaan. Ei halua Venäjä eskaloitumista. Rajoja pitää venyttää ja testata. Pidemmän kantaman ohjuksia Ukrainalle ja paljon. Venäjä moukaroinut yli vuoden siviilikohteita Ukrainassa. Ei saisi ampua Venäjälle. Mutta se Krimin silta olisi aika laittaa 50m palasiksi...
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ja miinoittaminen on kuin jääkiekon ohjauspeli. Miinoittamalla jonkin tietyn strategisesti "hankalan" alueen, voidaan pakottaa viholainen liikkumaan toisella alueella, jossa sen tuhoaminen on mahdollista ja/tai helpompaa. Näin ymmärsin viime viikolla sotilasprofessori, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtisen kertovan Ylellä. Enpä ole aiemmin osannut ottaa miinoittamista "ohjauspelinä", mutta tottakai se niin on. :-P Olen melkein kuin mestaristrategi :-P
Niinhän sitä aina luulisi. Erich Von Manstein taasen käytti reittiä mikä panssareille luultiin mahdottomaksi Ranskan valtauksessa. Ohjauspeli toimi, mutta sieltä löytyi aukko jonka piti olla mahdoton. Tämän jälkeen lyötiin vihun selustaan kun nuo linnoitteet ei oikein koskaan toimi 360(ainut toimiva tainnut olla Siegfried Line, mutta aatu käski sen joukot toisiin hommiin ja sen jälkeen sitä saaneet uudelleen miehitettyä :) . Aukko kun saatu, niin sitten takaa päin kimppuun ja sen jälkeen pioneerien helppo raivata tie edessä oleville joukoille. Tuollainen vastaava paikka nyt UA:n pitää löytää tai sitten ottaa vastaan ko. paikassa isot miehistötappiot!

Itse tarjoan paikaksi joen ylitystä. Sitä pidetään mahdottomana tai ainakin helvetin vaikeana. Von Manstein ylitti vesistöt siten, että helvetin moinen tykistötuli päälle. Tarkoitus ei sinänsä ollut osua mihinkään, vaikka osuakin sai. Metelin oli vain tarkoitus peittää syöksyveneiden äänet kun vesistöä ylitettiin. Jotain tälläistä UA kaipaa!

Von Manstein oli ainut Wehrmachtin marsalkoista joka palveli Länsi-Saksan armeijassa ww2:sen jälkeen. Käsittääkseni Leopard 1 on hänen pyyntönsä. Ja nyt yllättäen vaunu UA:n sodassa. Ehkä mietteitä kannattaisi lukea. Samoin Suomen WW2:ssa käyttämä "sturmi" oli Von Mansteinin "tilaus".
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hataria huhuja, että siellä on edetty verrattain paljon lisää Tokmakin suuntaan - kertovat Venäjän linjojen natisevan ja puolustuslinjojen välissä olevan tyhjiö.

Noh. Toivotaan ja odotellaan virallisempaan tietoa.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eikö tuo Tokmak ainakin ole jonkulainen logistinen solmukohta?
Erittäin tärkeä, koska kaikki Krimiltä Melitopolin kautta kulkeva rautatieliikenne kulkee itään päin Tokmakin kautta. Muuta linjaa Melitopolin tasalta idän suuntaan ei ole. Kun tietää, mikä on ryysyjen kyky järjestää toimiva huolto kumipyörillä, niin jokainen haltuun saatu rautateiden solmukohta tietää heille vaikeuksia.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Pentagonin mukaan Yhdysvallat aloittaa ukrainalaislentäjien kouluttamisen F16-hävittäjiä varten syyskuussa.

Lentäjät käyvät ensin englannin kielen kurssin Lacklandin lentotukikohdassa San Antoniossa Texasissa, minkä jälkeen he siirtyvät lokakuussa varsinaiseen lentokoulutukseen Arizonaan.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Lisää TU-22 pommittajia ilmeisesti tuhottu tai vaurioitettu
Jonkin verran ollut esim. Twitterissä ihmettelyä siitä, mitä Ukraina hakee noilla Moskovan kerrostalojen ym. pommittamisella. Yksi syy varmaan on pelon herättäminen venäläisten "paremmassa väessä", että saadaan tuotua sota heidänkin näköpiiriinsä, mutta olisiko yksi syy myös se, että saataisiin vähän hämmennettyä venäläisten ilmatorjuntaa, ja sitä kautta saataisiin paremmin läpi näitä iskuja myös strategisesti tärkeisiin kohteisiin? Viime aikoina iskut Moskovan ympäristön siviilikohteisin lisääntyneet, mutta samalla saatu myös läpi näitä iskuja venäläisten pommittajiin.

Mitä tulee tuohon ukrainalaisten huhuttuun nopeaan etenemiseen Robotynen kaatumisen jälkeen, niin kyllä se ihan realistinen skenaario on, että venäläiset on satsanneet kaikkensa tuohon ensimmäiseen linjaan ja pyrittiin pysäyttämään ukrainalaiset tuolla ankaralla miinoitamisella ja Kamovien tarjoamalla ilmatuella, ja ehkä pakottamaan heidät hyökkäyksen kannalta mahdollisimman epäedullisille alueille. Monesti taidetaan tehdä juuri toisin päin, mutta en pitäisi yhtään ihmeenä mikäli Venäjän linjat selustassa olisi merkittävästi heikommat ja tuo Robotynen kaatuminen saattaa tarjota heille nyt sen kaivatun paikan isompaan läpimurtoon. Niin lujaa venäläiset ovat tuota Robotyneä puolustaneet.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime aikoina iskut Moskovan ympäristön siviilikohteisin lisääntyneet, mutta samalla saatu myös läpi näitä iskuja venäläisten pommittajiin.
Tarkennetaan, että varsinaisia siviilikohteitahan nuo eivät ole olleet, vaan mm. tiedustelupalvelujen konttoreita on ollut rakennuksissa, joihin on isketty. Asuintaloihin osuneet ovat taas vaikuttaneet olleen ilmatorjunnan reitiltään suistamia. Tämä näin ulkomuistista ja uutisten perusteella, voin olla väärässäkin.

Enkä siis tässä syytä sinua vääristelystä tai mistään sen kaltaisesta, vaan halusin vaan tarkentaa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Robotynen taistelun voimasuhteista. 1:2 puolustajan eduksi. Melkonen teko tuolla suhteella ja sen miinotuksen läpi vielä voittaa taistelu





The battle of Robotyne is over with a Ukrainian victory. One of the largest battles of the war so far. On the Ukrainian side you had the following units
47th Mechanized Brigade
65th Mechanized Brigade
116th Territoral Defense Brigade
117th Territoral Defense Brigade
118th Mechanized Brigade
71st Jaeger Brigade
46th Air Mobile Brigade
82nd Air Assault Brigade
Skala battalion,
78th Special Purpose Regiment
73rd Center NGU
3rd Brigade NGU
14th Brigade About
40,000-48,000 strong
On the Russian side you had the following units.
PMC Tsars Wolves
4th Military Base Battalion
810th Guards Naval Infantry Brigade
503rd Motor Rifle Regiment
249th Motor Rifle Regiment
291st Guards Motor Rifle Regiment
1441st Motor Rifle Regiment
56th Air Assault Brigade
1430th Territoral Motor Rifle Regiment
108th Air Assault Brigade
201st Motor Rifle Regiment
6th Cossack Motor Rifle Regiment
BARS 3
BARS 14
BARS 11
BARS 1
100th Reconnaissance Brigade
1429 Territoral Motor Rifle Regiment
22nd Guards Spetsnaz Brigade
417th Reconnaissance Battalion
70th Motor Rifle Regiment
50th Artillery Regiment
7th Guards Mountain Air Assault Division
42nd Guards Motorized Rifle Division
292nd Artillery Regiment
291st Artillery Brigade
121st Territorial Motorized Rifle Regiment
About 80,000-117,000 strong
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tässä hakkerien sanoma käännettynä



We live in the best country and all other countries envy us. We are the ones who are making Nato shake from fear when our oligarchs are vacationing in foreign resorts. We are the last stronghold of democracy and every day we prove it by putting grandmothers in autozaks and oppositionists in prisons. We have the most stable economy in the world because to buy one stinking dollar Americans will need as much as a hundred of our rubles. Our president is the one and only and so are his doppelgangers. Only we have a friendly neighborhood of Orthodox churches and Muslim rallies in the center of Moscow, inshallah. We successfully survived the 90's and defeated corruption, and we will do it again, to be sure We spent 15 years building a spacecraft for billions of rubles to f*** the moon properly. We can repeat that it was us who started the biggest bloody war in Europe since WWII. We proudly take our boys to war to ride in a new Lada. Foreigners call our country the Russian warship to f*** yourself. And yet it's still our our sh*thole Russia
 

Vepe21

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kiekko-Vantaa, Mainz 05
Aina kun lukee uutisia näistä ukrainalaisten saavuttamista voitoista sekä varsinkin heidän takaisin valtaamistaan paikoista, tulee mieleen, että on tuo Ukraina sitten maantieteellisesti pirun iso paikka.
Kuinka iso? No...melkein kaksi kertaa Suomen kokoinen, kuten tästä linkistä voi nähdä.
On joo iso maa kyseessä.

Jos hakee vertausta näistä viime päivien tapahtumista Suomeen, niin jos se Krimin mahdollinen maihinnousu laitetaan Hankoon, niin tuo Robotynen valtaus vastaisi sitä, että olisi saatu haltuun Konginkangas ja pyritään etenemään Äänekoskelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös