Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 047 908
  • 61 631

Undrafted

Jäsen
Miksi venäläiset laittoivat lentokieltoalueen Donetskiin ja miksi Ukraina ei tee sitä muualle? Venäjä saa tehdä mutta Ukraina ei?
Ukrainahan voi julistaa lentokieltoalueen. Kiellon valvominen on sitten toinen juttu. Tähän asti Ukraina kaivannut Natoa kieltoa valvomaan, mutta valvominen veisi Naton ja Venäjän suoraan konfliktiin.

Edit: Joskus jää telineisiin ja välisuomalaiset ehtii ensin...
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Yle alkoi näyttää Areenassa sarjaa nimelta Kansan palvelija.

Sitä on aika hämmentävää katsella kun Zelensky näyttelee ukrainan presidenttiä ja välillä tajuaa että sehän on jumaliste oikeasti ukrainan pressa. Sarjaa on kuvattu esim. Janukovitsin entisessä presidentin talossa minkä Honkarakenne on rakentanut.

Näyttelijä joka näytteli presidenttiä sarjassa ja tämän sarjan ansiosta sai oligarkin rahallisen jättituen jonka avulla kansa sitten valitsi oikeaksi presidentiksi.


Sarja on helvetin hyvä. Kertoo siis historian opettajasta josta tulee presidentti.
Mitä tapahtuu läpikorruptoituneelle maalle kun presidentiksi pääsee ihminen joka haluaa kitkeä kaiken korruption ja hyväveli järjestelmän.
Vahva suositus tälle sarjalle.
Minäkin suosittelen. Tuli heti väijyttyä monta jaksoa. Hyvin tehtyä laadukasta viihdettä ja vieläpä mielenkiintoisesta aiheesta. Toki turha kai edes mainita, että pääosan esittäjä on paitsi erinomainen näyttelijä myös oikeassa elämässä aika äijä!
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Miksi venäläiset laittoivat lentokieltoalueen Donetskiin ja miksi Ukraina ei tee sitä muualle? Venäjä saa tehdä mutta Ukraina ei?
Periaatteessa Ukrainakin sitä toteuttaa ampumalla kaiken alas mihin rahkeet riittää.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Mitä aseistariisunta tälläisessä tilanteessa meinaisi? Venäjähän järjestäisi heti jonkun hässäkän jossa sanoo Ukrainan uhanneen heitä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Riittäisi tosiaan parin kirjaimen vaihtaminen ;) HS:ssa oli kolumni tästä, jossa katsottiin, ettei mielipiteen takia voisi poistaa tieteellistä arvoa. Olen kyllä ko. kolumnistin kanssa eri mieltä siitä, että Bäckmanin kohdalla olisi enää kyse mielipiteen ilmauksesta, vaan maksettua propagandaahan hän esittää. Siitä kuitenkin samaa mieltä, että demokratiassa tämmöiset tyypitkin on vain siedettävä, ja terveessä demokratiassa heitä ei enemmistö otakaan vakavasti, ja pelaavat lähinnä vastustajan pussiin. Henkilökohtaisesti pidän desanttia maanpetturina.
Yliopistolaki ei tällä hetkellä mahdollista dosentin arvonimen poistamista, kun se on kerran myönnetty. Lakimuutosta puuhataan, mutta byrokratiassa kestää. Jotta asia saataisiin vireille, Suomen yliopistojen rehtorien liiton pitäisi kuukauden sisällä tehdä esitys siitä, miten lakia muutettaisiin. Tiede- ja kulttuurimimisteri Kurvisen mukaan tavoitteena on, että eduskunta saisi asian käsiteltäväkseen tämän vuoden aikana.


Tätähän Venäjällä on Putinin aikanakin tehty jo pitkän aikaa. Jos tietty ihminen halutaan saada syrjään, niin rikos kyllä keksitään. Hodorkovskin vangitsemisen aikoihin taisi käydä niin, että Venäjän oikeuslaitos kaapattiin lopullisesti täysin Kremlin valtaan, ja koko instituutiosta tuli täysi vitsi.

Venäjällä nämä teatterioikeudenkäynnit ja suoranaiset vainot eivät ilmeisesti kuitenkaan toistaiseksi ole kohdistuneet sillä tavalla vielä tavalliseen kansaan, kuin Stalinin hulluina aikoina. Mieltä on pitänyt ihan näkyvästi osoittaa, jotta olet putkaan joutunut, mutta ei sieltä kai mitään perus Igoreita ole minnekään työleireille ja teloituskomppanioiden eteen lähetetty. Lähinnä niitä vaikutusvaltaisia ja/tai rikkaita ihmisiä on vainottu, jotka ovat potentiaalisesti olleet jonkinlainen uhka Putinin vallalle.
Ei nyt mikään perus-Igor, mutta tiedeyhteisön edustajatkin ovat vaarassa, jos yrittävät kertoa epämiellyttäviä totuuksia. Tästä esimerkkinä historioitsija Juri Dmitrijev, joka sai yli kymmenen vuoden linnatuomion. Virallisesti häntä syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta ihmisoikeusjärjestö Memorial, jonka Karjalan-osaston johtaja hän on, pitää syytettä poliittisena. Todellisena syynä pidetään sitä, että mies kaiveli Karjalassa Stalinin vainoissa kuolleitten joukkohautoja, kun taas Venäjän Virallinen Totuus on tällä hetkellä, että vainajat ovat suomalaisten teloittamia. Isä Aurinkoisen loistetta ei saa himmentää.

 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitä aseistariisunta tälläisessä tilanteessa meinaisi? Venäjähän järjestäisi heti jonkun hässäkän jossa sanoo Ukrainan uhanneen heitä.
Yksityiskohtiahan ei tiedetä, eli kelpaisiko Venäjälle "hyökkäysaseista" riisunta, vai haluavatko oikeasti Ukrainan täysin aseettomaksi. Joka tapauksessahan Ukraina ei tällaiseen suostu, koska Venäjähän tottakai yrittäisi sitten uudestaan. Heh. Ukraina voisi vastavuoroisesti vaatia Venäjän aseistariisuntaa.
 

Lohipoika

Jäsen
Turku, tuo Suomen...

"Ylen saamien tietojen mukaan asiaan on ottanut kaupunkiorganisaation sisällä kantaa myös pormestari Minna Arve, joka on kieltänyt lipputangolla tapahtuvan mielenilmauksen. Salmelainen vahvistaa keskustelleensa asiasta Arven kanssa.
– On katsottu että tämä ei ole sopiva kohta siihen (lipputangon pystyttämiseen), Salmelainen sanoo.
Pormestari Arve kertoo Ylelle tekstiviestitse, ettei hän tiedä, mistä tapauksessa on kyse."


Että silleen...
Just...

Sateenkaarilippuja kyllä maalataan jalkakäytävään, mutta tällainen sitten kielletään...
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset

331 GA -rykmentin tukikohta on Kostroma n. 1000km Suomen rajasta ja n. 340km Moskovan yläpuolella. Kostroma on Hyvinkään ystävyyskaupunki.

Vaikka välimatkat on huikeita, niin tämäkin paikka on niin sanotusti lähellä Suomen rajaa ja osa Venäjän läntistä sotilaspiiriä. 331 GA -rykmentti on osa 98 GA divisioonaa, jonka tukikohta on Ivanovossa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ukraina on kylmän viileästi jaksanut pysyä pelkästään puolustussodassa. Venäjän rivit on sen verran sekaisin että luulisi Ukrainalla olevan kykyä tehdä iskuja myös Venäjän puolella esim lentokentille, varastoihin tms.

Toisaalta tästä Venäjä saisi oikeutusta pommittaa vielä enemmän. Onko kykyä tuollaisiin on tietysti arvoitus, mutta muitakin operaatioita ovat onnistuneet tekemään joten voisi kuvitella että tällaisia tulisi enemmän. Edelleen tuntuu oudolta ettei siltaa Krimille ole yritetty tuhota. Vai onko?

Kyllä Ukraina tekee vastaiskuja, tällä viikolla varmaan päivittäin olen lukenut näistä. Ne tosiaankin tapahtuvat maan sisällä eikä Venäjän puolella. Mielestäni on parempi nyt keskittyä puolustamiseen, koska se kykenee tuottamaan Venäjälle isoja tappioita. Hyökätessä joutuu itse ottamaan enemmän riskejä eikä Ukrainan kannata tuhlata resurssejaan. Venäjä on kumminkin niin iso maa ja varastojakin riittää, ja Ukraina ei pysty hirveän moneen varmastikaan iskemään, joten hyödyt eivät ole mielestäni riskien arvoisia.
 
Viimeksi muokattu:

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Kaikki eivät kelpaa Ukrainan armeijalle. Ja jotkut taas kelpaavat:
 

Liitteet

  • ukrainasot.jpg
    ukrainasot.jpg
    118,6 KB · kertaa luettu: 460

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös