Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 031 890
  • 61 580

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kannattaa seurata Kiinan reaktioita - aluksi Kiina oli kovin pidättäytyväinen tuomitsemaan Venäjän toimia ja käytännössä Venäjän hiljainen tukija, mutta jotain on tapahtunut ja nyt Kiina suorastaan kehottaa Venäjää ja Ukrainaa neuvotteluihin. Mielenkiintoista.



Kiina pelkää maailmantalouden taantumaa mitä tämä sota voi laajamittaisine pakotteineen aiheuttaa. Tällaisilla kannanotoilla on oikeasti merkitystä. Kiina voisi tämä hulluuden halutessaan lopettaa, koska siinä vaiheessa kun he asettuvat lännen tueksi, niin Venäjä jää aika yksin enkä näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin perääntymisen.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tsetseniasta oli aiemmin tänään kuvaa Twitterissä satapäisestä ellei isommastakin miesjoukosta lähdössä Ukrainaan. Nyt tuli sitten ensimmäinen video aika pahaan kuntoon menneestä sankarista ja palaneesta Z-panssarista. Huh huh. Raakaa peliä.

Ei voi muuta kuin toivoa että sitkeys riittää puolustajilla. Tämä on niin alussa vielä ja täydennys on Ukrainalle haaste, materiaaliapua tulee tipottain kun ämpärillä pitäisi kaataa. Venäjällä riittää tykinruokaa eli nopeasti kasvava paine hyökkääjän sisältä on minusta ainoa toivo selvitä tästä ilman mitään Ukrainan kahtiajakoa.
 

Tuima

Jäsen
Uskomaton Johtaja! Todellisen kriisitilanteen aikana mitataan ihmisen suuruus, ja Zelensky on kyllä about 10 metriä pitkä. Ukrainalaiset saavat olla ylpeä tuollaisesta johtajasta. Epäilen, että edes 5% maailman johtajista olisi suurimman hädän hetkellä noin vakuuttava ja rauhallinen.

Tämä!
Allekirjoittaneen Zelenskyi on yllättänyt aivan täysin. Muistan kun showmies voitti vaalit ja länsimainen media suhtautui erittäin skeptisesti tähän "koomikkopresidenttiin". Nyt on osoittautunut aivan vitun kovaksi johtajaksi, aivan helvetin tiukassa tilanteessa. Oikea johtaja johtaa esimerkillään.
Toivottavasti Kiova kestää kuin Kollaa!
 

Barney

Jäsen

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voit olla toki oikeassakin. Mutta siitä et varmaan ole eri mieltä, että mikäli jäsenyyttä ruvettaisiin ajamaan eteenpäin, niin ei siitä presidentti tiedottaisi televisiossa?
Ei, en todellakaan odottanut sellaista ilmoitusta näin äkkiarvaamatta.

Niinistö puhui kansanäänestyksen mahdollisuudestakin vielä hiljakkoin, se olisi hyvinkin julkinen ja valmisteluja vaativa projekti. Voi olla että hän ei enää sitä näe tarpeelliseksi, mutta uskon että hän edelleen näkee NATO-jäsenyyden olevan pitkän ja julkisen parlamentaarisen prosessin takana. En tiedä, onko siellä sellaista "nopea ja salainen" vaihtoehtoa mietitty ollenkaan. Toki olen mielelläni väärässä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä!
Allekirjoittaneen Zelenskyi on yllättänyt aivan täysin. Muistan kun showmies voitti vaalit ja länsimainen media suhtautui erittäin skeptisesti tähän "koomikkopresidenttiin". Nyt on osoittautunut aivan vitun kovaksi johtajaksi, aivan helvetin tiukassa tilanteessa. Oikea johtaja johtaa esimerkillään.
Toivottavasti Kiova kestää kuin Kollaa!

Tämä. Kovimpia johtajia euroopassa.

Aivan järjettömän kova respect Zelenskyille. Toivottavasti ei henki mene tässä sodassa, mutta se taitaa olla vääjäämätöntä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
"Ei enää sotaa pyydän" ja "Putin on minun presidenttini". Ovechkin ei siis ilmeisesti näe noiden kahden asian välistä kausaliteettia. Vittu miten tyhmä jätkä.

Sanoin jo tämän vuosia sitten, tämä Putlerinnuolija ei ole arvoinen nousemaan 99:n edelle missään kategoriassa.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Suomen haettava NATOn jäsenyyttä

Nyt on julkaistu myös tuo adressi, missä toivotaan Suomen hakevan Nato-jäsenyyttä. Eli ei siis aloite kansanäänestyksestä, vaan suorasta Nato-jäsenyyden hakemisesta.
Täytyypä käydä allekirjoittamassa. Saavatpahan Saukki ja Sanna nähdä, että tässä maassa kansalla on vielä järki päässä, vaikkei päättäjillä olekaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on osoittautunut aivan vitun kovaksi johtajaksi, aivan helvetin tiukassa tilanteessa. Oikea johtaja johtaa esimerkillään.
Kova on joo, mut ei pressa saa osallistua taisteluihin. Miestä tarvitaan elävänä. Ei Ukrainassa vastarinta lopu, vaikka Kiova kaatuisi. On töitä.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pentagonin mukaan Venäjän hyökkäys Kiovaan on jäljessä aikataulusta.

On se saatanan sinnikäs kansa ja meinaa liikuttua aina, kun lukee mitä urotekoja siellä tehdään koko maailman puolesta.

PS. Minulla on uusi sinikeltainen suosikkijoukkue, jota suosittelen vahvasti jokaiselle.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on sitten Oviekin ottanut kantaa tilanteeseen:

Vaikka tässä ei Putinista sanota pahaa, silti tämä on askel oikeaan suuntaan. Ovie on aika pahassa raossa, eikä kaveri varmuudella ole mikään älykkö, vaan tosiaan urheilija. Ja jos miettii eräitä suomalaisia maalintekijöitä ja näiden poliittisia ulostuloja, niin meillä ei sillälailla ole mitään kehuttavaa.
 

Andrius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Saksa
Kuten kaikki tiedämme Venäjä on aloittanut hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. En halua kommentoida tämän traagisen tapahtuman syitä tai jatkuvia valitettavia tapahtumia, koska nämä useimmat meistä tietävät. Sen sijaan kohdistan katseeni tulevaisuuteen ja siihen miten sitä on mahdollista rakentaa.



Venäjän valtio on aloittanut sodan suvereenia valtiota vastaan. Luottamusta ei enää ole valtioon, jota johtaa Putin. Ajattelen, että ei ole sellaista käsitettä kuin ”Venäjä”. On maa-alue Venäjä, on kansa Venäjä, sekä on valtio Venäjä, jota Putin johtaa. Historiallisita syistä usein ajattelemme että käsite ”Venäjä” tarkoittaa näitä kaikkia. Lähihistoria valitettavasti osittaa että käsite ”Venäjä”, tällä hetkelle, tarkoittaa Putinin Venäjää. Se ei tarkoita venäjän kansaa, sillä demokratiaa siinä mielessä kuin me sen ymmärrämme ei Putinin venäjällä ole ollut.



Tulevaisuus näyttää synkältä. Venäjän valtio, käyttää valtaa ei ainoastaan ulkovaltoja vastaan vaan myös omaa kansaansa vastaan. Ydinpeloitteen tukema valtio on haastava vastustaja. Itse näen ainoana vaihtoehtona eirtyisen ankaran kohdistetun pakoitteiden tien. Pakoitteet tulisi kohdistaa jokaiseen oligarkiin, duuman jäseneen, Putinin lähipiirissä olevaan sekä jokaiseen jolla on pieninitäkin vaikutusvaltaa Putiniin. Pakoiteet tulis kohdistaa näiden henkilöiden rahoihin, omistuksiin mutta myös heidän läheisten oleskeluun lännessä. Jokainen venäläinen jolla on suora tai epäsuora vaikutusmahdollisuus Putiniin tulee kuulua pakotteiden piiriin. Uskon, että ainoastaan tällaiset toimet saattavat pysäyttää uhan, joka on laskeutunut läntisen maailman arvojen päälle
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös