PIDÄTYSKESKUSTEN olot eivät kuitenkaan olleet mitään verrattuna siihen systemaattiseen kidutukseen, jota jotkut pidätetyt saivat osakseen.
Yhtä kidutusmuotoa kutsuttiin ”puheluksi Leninille” tai ”puheluksi Putinille”. Siinä kidutettavalle annettiin sähköiskuja jalkoihin, sormiin tai sukupuolielimiin ”Tapik”-nimisen sotilaspuhelimen avulla.
Muita menetelmiä olivat muun muassa vankien ripustaminen kattoon kädet sidottuina "papukaija-asentoon", kuristaminen kaapeleilla, tukehduttaminen muovipusseilla tai kaasunaamareilla, raiskaukset ja muu seksuaalinen väkivalta.
Joukot kiduttivat niin siviilejä kuin sotavankeja. Kidutuksen tarkoituksena oli saada tietoa Ukrainan asevoimista, pakottaa tunnustuksia, pakottaa uhreja yhteistyöhön tai vain heidän rankaisemisensa. Kidutukseen kuului usein pitkät kuulustelusessiot.
Uhrit laitettiin usein käsirautoihin ja heidän jalkansa sidottiin yhteen. Silmät peitettiin hupulla tai teipillä ja päähän laitettiin vaatteita tai pusseja.
Joidenkin entisten vankien mukaan venäläiset kutsuivat heitä ”natseiksi”, ”fasisteiksi” tai ”terroristeiksi” ja pakottivat heidät ”denatsifikaatiosessioihin”, joihin kuului raakaa väkivaltaa.
Uhrit kertoivat venäläisten hakanneen heitä kiväärien takaosalla, antaneen sähköiskuja, raiskanneen heidät ja altistaneen heitä pitkäksi ajaksi kylmälle. Joissain tapauksissa kidutusta seurasi teloitus.
Yksi entinen pidätetty joutui kidutuksen kohteeksi koska puhui ukrainaa eikä ”muistanut sanoja Venäjän kansallislauluun”.
Vankeja siirrettiin myös Venäjälle. Siellä vangitseminen alkoi usein raa’alla ”hyväksymismenettelyllä”. Uhrit kertoivat taas sähköiskuista, tukehduttamisella muovipusseilla ja alasti pakottamisesta. Yksi entinen pidätetty joutui kidutuksen kohteeksi koska puhui ukrainaa eikä ”muistanut sanoja Venäjän kansallislauluun”.
KOMISSIO keräsi todistusaineistoa summittaisista teloituksista 17 paikkakunnalla, joita Venäjä miehitti. Komissio vahvisti 65 miehen, kahden naisen ja yhden 14-vuotiaan pojan teloituksen. Alueilla, joilla komissio vieraili, suurin osa teloituksista tapahtui muutaman ensimmäisen kuukauden aikana.
Teloituksia edelsi yleensä pidätys, kuulustelu, kidutus tai muunlainen kaltoinkohtelu. Jotkut uhreista löytyi kädet ja jalat sidottuina.
Yleisin tappamistapa oli laukaus päähän lähietäisyydeltä.
RAPORTIN mukaan komissio havaitsi myös pienen määrän Ukrainan asevoimien tekemiä rikkomuksia, kuten sotavankien väärinkohtelua.