Veikkausliiga 2010

  • 67 916
  • 354

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja koska tää olis ihan uus kehitelmä, niin ei tarvitse nykyisiä liiga rakenteita noudatella, vaan pelattaisiin siellä, missä katsojia olisi. Turkuun, Tampereelle ja Ouluun kaksi joukkuetta, että saataisiin paikalliskahinat samantien ja pääkaupunki seudulle tyyliin kaksi stadiin ja yksi Espooseen ja yksi Vantaalle.

Mutta mihin jäi Jyväskylä? Eiköhän täälläkin saataisi aika messevät yleisöryntäykset aikaan, kun sarjan hännillä rämpivän JJK:nkin peleihin saapuu jokaisena peli-iltana normaalisti 3000-4000 ihmistä. On tämä Jyväskylä ihmeellinen kaupunki, kuinka ihmiset jaksavat joka kerta lähteä Harjulle pettymään, kun kotijoukkue ei saa edes maalia aikaan.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oikeastaan tämä JJK:n viimeisin uutinen kuvaa kaiken mikä markkinoinissa ja uutisoinissa JJK tekee oikein ja miksi se ylipätäänsä saa lippujakin myytyä. Sen sivuilla on jatkuvasti erilaisia välillä hullujakin juttuja ja kansaa oikeasti houkutellaan tulemaan otteluun.

Esimerkiksi voisi luula että JJK-KUPS ottelu olisi voinut olla aika hankala markkinointikohde. JJK rämpinyt kotona kokoajan huonolla pelillä ilman voittoja ja vastustaja taas kärkijoukkueita. KUPS murskanut aina JJK:n maan rakoon jne..

Mutta ei, Joni Veslainen aloitti sanasodan ja markkinoinin monta viikkoa ennen ottelua. Sai kansan liikkeelle ja ennakkoliput meni kuumille kiville. Oteluun myytiin yli 2000 ennakkolippua. Aina tietyin väliajoin muistitti, että yleisöä tulossa paljon ja mahdollisesti yleisöäennätys menossa rikki, tämäkös saa sitten ihmiset ostamaan hullunlailla ennakkolippuja ja katsojia 4300.

Itsellä tuli sarjataulukkoakin selatessa hieman yllätyksenä esimerkiksi MYPAN:n tilanne, joukkuehan on yllättävänkin hyvin mukana ja missä kansa? kouvolassa? Ehkä kuvaa hyvin tätä JJK:n tilannetta kun ottelut pelattiin vaajakoskella evakossa niin kansa ei löytänyt sinne ja jäätiin usealla tuhannella siitä mitä normaalisti on harjulla missä lyhyt matka keskustasta ja ylipäätänsä kaikkialta lähiseudulta helppo tulla. Pitäisi saada nämä ottelut sielläkin keskitettyä lähemmäksi kansaa, kouvola talousaluena todella iso ja lähiseudulla taitaa kansaa olla lähes yhtäpaljon kuin vaikkapa Jyväskylässä ja silti katsojamäärät ihan eri vaikka lipun hinnat jopa halvemmat ja menestys parempaa..

Kausikorttimyynti on kyllä yksi seikka jossa minusta monen seuran kyllä pitäisi pystyä parantamaan tuloksiaa. Futiksessa kun kelit ja myös ne vastukset aiheuttaa sen verran isoja eroja ottelujen välissä, että kannattavampaa myydää kausikortit vähän vaikka alennuksella kun saada satunnaiskatsojia vain mukaan.. Myös ennakkomyyntiä monella paikkakunnalla saisi ottaa mallia vaikkapa Jyväskylästä.. kelillä kun monesti tosiaan väliä, mutta harvapa ennakkolippuja enää pystyy myymään pois...
 

scholl

Jäsen
Yksi ihmeellinen juttu vielä tuosta HJK-Honka pelistä, jonka olen saattanut unohtaa mainita on se, että pallopojat olivat kotimatsissa Klubia vastaan. Se vitutti kuin pientä oravaa. Hittolainen, jos on kotimatsi ja oma joukkue on tappiolla niin silloin uusi pallo pitää heittää pelaajalle heti nopeasti. Nyt pelaajat hakivat niitä palloja kymmenien metrien päästä ja aikaa kului. Vertailun vuoksi olen esim. katsonut 3,5 Bundesligapeliä tänä viikonloppuna ja niissä pallo on tullut keskimäärin hyvin nopeasti. Pallopojankin duuni pitää harjoitella. Miten reagoidaan missäkin tilanteissa ja kuinka pallo toimitetaan nopeasti. Ei sinne tarvi mennä lepsuilemaan. Mä en jaksa ainakaan tollaista fleguilua katsoa. En muutenkaan, enkä varsinkaan, jos oma joukkue on tappiolla.
 

C.Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen kortteliliiga
Lahdessa ollaan menossa jalkapallossa pitkästä aikaan hyvään suuntaan, kun HMV-FCLahti on tippumassa Ykköseen ja vastaavasti kaupungin suurin ja kaunein, FC Kuusysi, on nousemassa sinne.

Kunhan vain rohkenevat muuttaa nimensä ihan reilusti takaisin Kuusysiksi, niin saavat minut ja monet muut vanhat kyykkälaiset katsomoon. Ja tietenkin sinivalkoinen peliasu takaisin.

Hyi helvetti. Ne on raitapaidat mitkä jyrää. Ei kannata vielä kuuluttaa Lahen putoomista. Tänää voitto klupista niin asiat näyttää taas hiukan valosammilta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mutta mihin jäi Jyväskylä? Eiköhän täälläkin saataisi aika messevät yleisöryntäykset aikaan, kun sarjan hännillä rämpivän JJK:nkin peleihin saapuu jokaisena peli-iltana normaalisti 3000-4000 ihmistä.

Juu, kyseessä oli vain esimerkki. Eli tottakai siellä, missä yleisö jaksaisi tulla seuraamaan, pitää pelata. Tahdoin vain sanoa, että kun olisi uusi viritelmä, niin silloin ei tarvisi hirttäytyä näihin suomettumisen ajan sääntöihin. Tyyliin, ettei joukkue esim. saa vaihtaa paikkakuntaa tarvittaessa ja että aina mennään heikoimman joukkueen ehdoilla.
 

scholl

Jäsen
Kesälajiudesta yms seikoista joiden vuoksi jengi ei tule matsiin, HJK-VPS pelattiin upeassa heinäkuun kesäillassa, lauantaina klo 19.00 ja jengiä oli paikalla jotain 1500.

La klo 19 on ihan älytön kellonaika. Ehkä huonoin kaikista. Pari kolme kautta sitten oli la pelejä klo 16. Se oli loistava aika. Voi käydä pelissä, ottaa siinä pari bisseä, sitten mennä sen jälkeen suihkuun, valmistautua päivälliselle ja päivällisen jälkeen lähteä vielä viihteelle. Varsinkin kesällä se olisi tosi kiva mennä illalla vielä terasseille jne., mutta jos peli loppuu klo 21, eikä silloin ole vielä ehtinyt suihkuun tai syödä mitään niin la-illan vietto menee ihan päin honkia, jos peliin menee.

Se la klo 16 toimii myös syksyllä kylmemmälläkin ilmalla. Paljon vain päälle ja himassa sitten lämpimään suihkuun.

Eilen Lahti oli onnistunut kyllä myymään hyvin pääsylippuja. Urho TV:n kuva oli vain sellaista pikselimössöä, joten katsoin vain hetken ja seurasin sitten Vizekusenia lopun aikaa.
 

scholl

Jäsen
Tietääkseni ainakin MYPA:lla on tilanne niin, että kotiottelujen menot ei kata tuloja. Eli ottelun järjestämisestä koituvat menot ovat isommat kuin lipputuloista ja oheistuotteista saatavat tulot.

TPS uhkasi siirtää pelit Pate Nurtsille, koska sanoivat, että Veritaksella ottelutapahtumat ovat tappiollisia sen takia, että vuokrat ovat korkeita ja stadionmyynti menee Interin pussiin. Haka taas puolestaan tienaa käsittääkseni 3000e per kotimatsi, joka on aika pieni luku.
 

scholl

Jäsen
Otteluita pitäisi olla enemmän, varsinkin kesällä, jos nykyisellä kalenterilla mennään. 12 joukkueen 3 kertainen sarja niin että joka toinen vuosi yksi kotimatsi enemmän ja joka toinen sitten vähemmän. Tai sitten 10 sarjassa nelinkertaisesti.

Tuosta tulee mielestäni vähän liikaa pelejä ellei kautta saada pidennettyä. Osalla on kuitenkin eurokarsinnat ja 2 peliä per vko tahtia ei voi pelata jatkuvasti.

Ehkä se systeemi pitäisi olla kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen 8 parasta pelaavat ylemmän loppusarjan ja 4 huonointa karsintasarjan. Silloin pelejä olisi 29 parhaimmilla joukkueilla + cup + europelit. Toki 10 joukkuetta olisi vielä parempi kuin 12, mutta tällä hetkellä voi olla vaikeata sanoa, mitkä ne 10 olisivat ja sarjaa pitää supistaa maltillisesti, joten joku aika on mentävä kahdellatoistalla sitten, kun supistetaan.
 

scholl

Jäsen
Kesä- heinäkuussa on kaikista vaikeinta saada paikalla yritysvieraita. Heinäkuussa porukka on mökeillä, joten se ei ole edes peruskatsojan kannalta kovinkaan hyvää aikaa. Joten kauden pidentäminen ja olosuhteiden kehittäminen on paras tapa kehittää sarjaa.

Kevät on niin kylmää ja lumista, joten ei voida realistisesti ajatella pelien aloittamista maaliskuussa. Kesä on hyvää aikaa ja mökkeily on aikansa elänyt myytti. On todella paljon ihmisiä, jotka viettävät nykyään aikaa Stadissa. Osa ei edes halua minnekään landelle. Paljon suurempi ongelma on em/mm-kisat, joiden aikana ihmisillä on hyvin vähän aikaa mennä kts Veikkausliigaa.

Yritysvieraiden taloudellinen merkitys otteluissa taas on aika marginaalinen. Klubin matseissa suurin osa aitioista on aina tyhjiä, muissa kuin ravintolakatsomossa kioskit vetävät niin huonosti, että firmaporukat eivät kuluta sen enempää rahaa kuin muutkaan ja ravintolakatsomossa se porukan määrä on kuitenkin sen verran vähäistä, etten pidä sitä kovin merkittävänä taloudellisesti, mitä yritysvieraat tuovat stadionmyyntinä bissen, ruokien ja muun merkeissä. Muilla paikkakunnilla tilanne on vielä huonompi. Lätkässä tilanne on ihan eri.

Ekranas-matsi oli hyvä esimerkki siitä, että heinäkuussakin jos on hieno sää porukka on mahdollista saada otteluun liikkeelle, sillä kyllähän Stadissa on valtavasti ihmisiä. Uimastadion, beachit ja terassit aivan täynnä ihmisiä.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
La klo 19 on ihan älytön kellonaika. Ehkä huonoin kaikista. Pari kolme kautta sitten oli la pelejä klo 16. Se oli loistava aika. Voi käydä pelissä, ottaa siinä pari bisseä, sitten mennä sen jälkeen suihkuun, valmistautua päivälliselle ja päivällisen jälkeen lähteä vielä viihteelle. Varsinkin kesällä se olisi tosi kiva mennä illalla vielä terasseille jne., mutta jos peli loppuu klo 21, eikä silloin ole vielä ehtinyt suihkuun tai syödä mitään niin la-illan vietto menee ihan päin honkia, jos peliin menee.

SM-liigan matsit alkavat nykyään kaikki 18.30 ja ovat lähes kolmetuntisia. Eipä näytä sinne vaikuttavan. Eli pysyn kannassani; jos homma oikeasti kiinnostaisi, alkamisajalla ei olisi mitään merkitystä.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Kevät on niin kylmää ja lumista, joten ei voida realistisesti ajatella pelien aloittamista maaliskuussa. Kesä on hyvää aikaa ja mökkeily on aikansa elänyt myytti. On todella paljon ihmisiä, jotka viettävät nykyään aikaa Stadissa.
Rakennettaan stadionit, joissa on vaikka suljettava katto. Niin saadaan ainakin kautta roimasti pidennettyä. Toki kallista ja ei varmasti kovin nopeaa, mutta onhan tänne kohtuullisen kokoisia jäähallejakin saatu rakennettua.

Mökkeily ja veneily taitaa kyllä olla aika kasvava trendi Suomessa.


Yritysvieraiden taloudellinen merkitys otteluissa taas on aika marginaalinen. Klubin matseissa suurin osa aitioista on aina tyhjiä, muissa kuin ravintolakatsomossa kioskit vetävät niin huonosti, että firmaporukat eivät kuluta sen enempää rahaa kuin muutkaan ja ravintolakatsomossa se porukan määrä on kuitenkin sen verran vähäistä, etten pidä sitä kovin merkittävänä taloudellisesti, mitä yritysvieraat tuovat stadionmyyntinä bissen, ruokien ja muun merkeissä. Muilla paikkakunnilla tilanne on vielä huonompi. Lätkässä tilanne on ihan eri.


Veikkausliigajoukkueiden tuloista yrityksiltä taitaa tulla tavalla tai toisella 75% prosenttia.
 

scholl

Jäsen
SM-liigan matsit alkavat nykyään kaikki 18.30 ja ovat lähes kolmetuntisia. Eipä näytä sinne vaikuttavan. Eli pysyn kannassani; jos homma oikeasti kiinnostaisi, alkamisajalla ei olisi mitään merkitystä.

Kyllä ainakin ennen la matsit ovat alkaneet klo 17. Klo 19 alkamisaika toimii silloin, jos pelissä voi syödä niin, että matsin näkee samalla kuten Bluesilla on ollut lauantaisin. Jos sinne menee ja varaa pöydän niin voi lähteä suoraan pelin jälkeen viihteelle. Talvella jää muutenkin terassiosio väliin ja lätkämatsiin voi periaatteessa mennä iltaviihdevaatetuksessa. Viikolla ja su myöhäinen alkamisaika on hyvä, mutta la ei.

Mielestäni on muutenkin turha verrata lätkämatseihin. Pitäisi miettiä tuota kuviota lajispesifisti ja mielestäni enemmänkin saada kiinni siitä, mitä Keski-Euroopassa tehdään eli vietetään kaunis päivä futiksen parissa. Jos se matsi alkaisi la klo 16 niin moni voisi mennä vieraspeliinkin. Aloittaisi aamulla jo kevyen keitotuksen ja pukeutuisi seuran väreihin, ottaisin junan alle jonnekin paikkakunnalle x, kävisi siellä terassilla lounaalla, menisi peliin ja pelin jälkeen junalla vielä illaksi himaan.

Rakennettaan stadionit, joissa on vaikka suljettava katto. Niin saadaan ainakin kautta roimasti pidennettyä. Toki kallista ja ei varmasti kovin nopeaa, mutta onhan tänne kohtuullisen kokoisia jäähallejakin saatu rakennettua.

Kunnilta ei löydy rahaa ja yksityinen puoli ei kovin helposti tuollaisia rakenna, koska niihin on mahdotonta saada riittävästi tapahtumia ja futis ei ole riittävän suuri bisnes. Kyllä tekonurmella varustettu kenttä kunnollisin katsomoin tarjoaa riittävän pitkän kauden. Kautta voi esim. hieman pidentää niin, että pohjoisen joukkueet eivät pelaisi ekaan kolmeen viikkoon yhtään kotiottelua.

HJK Helsingissä, TPS sekä Inter kimpassa Turussa ja varauksin espoolaiset taitavat olla ainoita Suomessa, joilla olisi jonkinlaiset realistiset mahdollisuudet rakentaa katettu stadion. Se olisi aika vittumainen tilanne muutenkin, koska futiksessa kilpailuun kuuluu se, että liigaan voi nousta joukkue urheilullisin kriteerein ilman, että siellä paikkakunnalla olisi joku katettu stadion.

Mökkeily ja veneily taitaa kyllä olla aika kasvava trendi Suomessa.

Osittain on, mutta ihmiset ovat kärsimättömämpiä kuin ennen ja haluavat tehdä useita asioita. Harva jaksaa kökkiä enää kesällä 4vkoa mökillä, vaan menevät jonain päivänä veneilemään ja jonain päivänä tekevät jotain muuta. Helsingissä ainakin on enemmän jengiä kesällä kuin ennen.

Veikkausliigajoukkueiden tuloista yrityksiltä taitaa tulla tavalla tai toisella 75% prosenttia.

Yhteistyökumppaneilta tulee, mutta aika vähän sitä kautta, että yhteistyökumppaneita kävisi peleissä ja käyttäisi niissä paljon rahaa. Sponsorit jakavat ilmaislippuja jne., mikä on oikein ja väärin, mutta sitä voi tehdä kesälläkin. Kyllä niitä otteluita, mihin halukkaat yritysvieraatkin pääsevät, on kauden aikana kuitenkin riittävästi. Harva kiireinen bisnestyyppi kuitenkaan joka matsissa ehtii käymään.

Harkimo on kyllä huvittava veijari. Mies on pääasiallinen syypää siihen, että Veikkausliigan palkat aikoinaan räjähtivät. Mies maksoi sellaisia palkkoja FC Jokereissa, että meni paitsi omat fyrkat niin sai sen kohonneen palkkatason takia Klubinkin kuluttamaan CL-fyrkat. Nyt sitten sama mies on ehdottomassa palkkakattoa. Kaikista huvittavinta on se, että sehän on sama ehdotus, jonka Hongan Joukot ovat ehdottaneet jo aiemmin tällä kaudella. Taitaa olla niin, että kun Harkimon pitää päästä julkisuuteen niin mies lukee vanhoja Veikkaaja-lehtiä ja pohtii minkä jutun sieltä voisi esittää omana ideanaan. Vau, mikä euron diili.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Paljonko sen palkkakaton sitten pitäisi olla jos semmoinen tulee? 10 miljoonaa?

Ok, pari isointa seuraa ehkä tuhlaa rahoja turhuuksiin, mutta jos vähänkään halutaan huippupelaajia ja nostaa liigan tasoa niin rahaa tarvitaan. Ehkä koko futikselle kaiken kaikkiaan tämä voisi olla etu kun omat kasvatit pääsee pelaamaan, mutta ehkä pitäisi vain ulkomaalaisten määrää rajoittaa tai jotain?
 

scholl

Jäsen
Ok, pari isointa seuraa ehkä tuhlaa rahoja turhuuksiin

Eniten rahaa suhteessa ovat kyllä tuhlanneet ne, jotka ovat halunneet isoja haastaa eli Hjallis, Sairanen ja Sedu. Niin ja TamU.

Luulen, että moni seura budjetoi siirtokorvauksia ennen kauden alkua. Sitten jos ketään ei saada myytyä ja siirtyvät kauden päätteeksi ilmaisilla siirroilla niin joukkue heikkenee ja tulee miinustulos. 14 joukkueeseen ei millään riitä kaikkiin hyviä pelaajia, joten se vaikuttaa palkkaan, mutta suurempi vaikutus on sillä, miten pelaajat arvostavat junnuvalmennusta. Eli jos nuori pelaaja tekee pitkän sopimuksen seuran kanssa (kuten taisi olla Sakari Mattilalla Klubin kanssa) niin silloin seura saa siirtokorvauksia. Jos taas ei tee ja lähtee ilmaiseksi niin se tekee aikalailla hallaa liigajoukkueelle.

Surullista tietysti Suomen tilanteessa on se, että suurinkin seura joutuu täällä myymään kauden tärkeimmällä hetkellä parhaan pelaajansa, jos kysyntää on. Viimeksi kun myytiin Jensen niin Klubi menetti mestaruuden. Jännä nähdä onko sama kohtalo nyt, kun Medo siirtynee Partizan Belgradiin. Hieno laukaus Finskillä toi miehelle työpaikan. Onnea sille taipaleelle ja toivottavasti Klubi saa siirrosta paljon rahaa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Palkkakatto ei ratkaise mitään Suomen Veikkausliigassa. Ei palkat ole karanneet mitenkään käsistä, vaan tuloja ei ole osattu kehittää. Siihen pitäisi jatkossakin panostaa, ei menojen leikkaukseen. Toki joku Sedu perseillyt urakalla, mutta se onkin eri asia. Menot ovat niin pienet, että nyt jos päälle laitetaan palkkakatto, niin Suomi jää ikuisesti marginaaliseksi maaksi. Nykyiset tulot pitäisi vain osata suunnata oikein, esim. kehittäen juniori- ja valmennustoimintaa.

Siirroista saadaan nykyisin kyllä ihan liian vähän rahaa ja tähän on syyllisiä seurat, kun eivät osaa tarpeeksi hyvässä tahdissa kehittää pelaajia ja tehdä sopimuksia sekä neuvotteluita millä rahaa saadaan. Jos pelaaja on tarpeeksi hyvä, niin hänestä pitää myös vaatia kunnon korvaus, eikä olla iloinen kun vaan kaveri saadaan myytyä. Mielestäni kuvaavaa oli kun kesken kauden päästetään keskeisiä pelaajia trialille seuroihin, se on sitä kunnioituksen puuttumista. Kyllä pelaajaa pitää tulla tänne katsomaan, jos hän on tarpeeksi hyvä.
 

scholl

Jäsen
Mielestäni kuvaavaa oli kun kesken kauden päästetään keskeisiä pelaajia trialille seuroihin, se on sitä kunnioituksen puuttumista. Kyllä pelaajaa pitää tulla tänne katsomaan, jos hän on tarpeeksi hyvä.

Tuo on aivan totta. Käsittämätöntä, että Medokin oli poissa keskeisestä Veikkausliigapelistä sen takia, kun oli näytillä Olympiakosissa. Ihme tosiaan, etteivät Kreikan tyypit voineet tulla tänne katsomaan esim. jotain europeliä. Nyt mies ei siirry kai kuitenkaan Kreikkaan, joten mikä oli hyöty.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin kauan ei voida puhua palkkakatoista kun jääkiekko on maan ykköslaji. Jos siitä sitten aletaan mennä paljonkin yli niin sitten voidaan varmasti jotain harkita. Parastahan olisi juurikin tiivistää liigaa kuten nyt ollaan tekemässäkin.

Nyt taidetaan jäädä parhaimpien pelaajien kohdalla jonkin verran viellä mitä lätkässä palkat on ja keskivertoliigapelaajan kohdalla taidetaan jäädä sitten jo aika rajustikkin. Hyvä jos ammattilaisena pystyy nyttenkaan kaikki pelaajat pelaamaan kun keskiverto kuukausipalkka taitaa olla melkein Siwan kassan luokkaa..

Tuloissa on kyllä monilla joukkueilla parannettavaa. Varsinkin lipputuloissa on parantamisen varaa monella joukkueella. Monella on konsepti muuten kunossa, mutta kansaa ei saada maksamaan sisälle vaan työnetään jotain vapaalippuja, että joku edes tulee otteluun. Myös sponsoripuolella on varmasti parannettavaa, mutta monessa kaupungissa mennään lätkän ehdoilla.
 

scholl

Jäsen
Niin kauan ei voida puhua palkkakatoista kun jääkiekko on maan ykköslaji.

Tottakai voidaan. Kyllähän koko lajin voidaan päättää olevan puoliammattilaislaji kuten 80-luvulla. 90%:lla status opiskelija ja sitten loppu joukkueesta ammatein automyyjä, kopiokonemyyjä, luokanopettaja. Se vain johtaisi siihen, että sarjasta tulisi entistä huonompi, kun jokainen kynnelle kykenevä lähtisi johonkin Ruotsin divariin.

Parhaimmille pelaajille täytyy maksaa sen takia, että ne saataisiin pidettyä Veikkausliigassa edes jonkin aikaa ja siirrot tapahtuvat sitten toivottavasti siirtokorvausten kera. Samoin paluumuuttajia on hyvä saada sarjan kiinnostavuuden takia.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Nyt taidetaan jäädä parhaimpien pelaajien kohdalla jonkin verran viellä mitä lätkässä palkat on ja keskivertoliigapelaajan kohdalla taidetaan jäädä sitten jo aika rajustikkin.

JJK:n TJ Joni Vesalaisen sanoo YLE:n uutisessa että keskipalkka, oletettavasti tarkoitti koko liigaa, pyöriin 2000 eurossa. Eli ei tuossa kyllä kauhean paljon ole varaa pudottaa.

En tiedä millaista kattoa Harkimo on ajatellut, itse näkisin että ainoa järkevä katto on koko liigan tuloihin sidottu katto jossa sitten pelaajapalkkiot voisivat olla esimerkiksi 55% tai jotain vastaavaa koko liigan tuloista, katto olisi sitten koko potti jaettuna joukkuemäärällä +/- joku tietty kohtuullinen summa. Näissä Platinilaisissa fair play kulukatoissa ja vastaavissa en näe mitään järkeä. Joka tapauksessa jos tälläiseen NHL tyyliseen kattoon mentäisiin niin tulisi se ongelma että voisi olla todella vaikea rakentaa mitään joukkuetta jolla olisi edes jotain mahdollisuuksia pärjätä eurokentillä. No voi tietenkin sanoa että ei sellaisia ole nytkään, mutta ei välttämättä Klubi tai joku muu ole kauhean kaukana siitä että pääsisi Europa liigan lohkovaiheessa. Tuo olisi jo kova juttu jos tuohon pääsisi, siitä tulisi paljon hyvää koko liigalle.

Tosin en tiedä yhtään mikä Veikkausliigan liikevaihto on, minkä prosentin liikevaihdosta nykyisin maksavat palkkoina? Esittikö Hjallis mitään tarkempaa dataa tai perusteluja vai heittikö vain että olisi hyvä olla palkkakatto. Tavallaan olen kyllä samaa mieltä että esimerkiksi Eurooppalaisissa sarjoissa toimitaan enemmän tai vähemmän tyhmästi kun ei palkkoja rajoiteta, mutta onko Veikkausliigalla kovin paljon mahdollisuuksia ruveta palkkoja merkittävästi pienentämään jos ei haluta olla melkein puhdas harrastelijasarja, kun oletettavasti kukaan muu Euroopassa ei tälläistä suunnittele. Toki tuollainen NHL tyylinen katto toimii niin että jos tulot nousevat niin palkatkin nousevat, mutta olisko palkkataso sitten jo todella alhainen jos tuollainen nyt iskettäisiin, no en tiedä noita liikevaihtoja joten vaikea sanoa.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
ei välttämättä Klubi tai joku muu ole kauhean kaukana siitä että pääsisi Europa liigan lohkovaiheessa. Tuo olisi jo kova juttu jos tuohon pääsisi, siitä tulisi paljon hyvää koko liigalle.

Niin ja jos pääsee eurokentillä jatkuvasti pelaamaan niin on mahdollista kehittyä jonkinlaiseksi Suomen Rosenborgiksi tai FC Kööpenhaminaksi. Kyllä se olisi koko Suomen etu, että täällä olisi yksi tai useampi vahvoja seuroja. Eihän se Ajaxinkaan vika 90-luvulla ollut, että muut seurat Hollannissa menestyivät huonommin ja joutuivat pelaamaan huonommalla/halvemmalla joukkueella tai Bayern Münchenin, että ovat tehneet viimeiset 30 vuotta parempaa duunia kuin muut saksalaisseurat.

Mitä tulee Platiniin... Olen itsekin sitä mieltä, että Euroopan futiksen kannalta ei ole hyvä tuollaiset sheikkiomistajat etc., jotka maksavat ylisuuria siirtokorvauksia ja seurat tekevät satoja miljoonia turskaa. Jonkunlainen pyrkimys hyvään taloudenpitoon pitäisi olla olemassa. Se, että jos vähän tulee tappiota ja se pystytään hoitamaan niin se ei ole ongelma, mutta jos pelisäännöt pyritään muuttamaan holtittomalla "pelaamisella" niin se ei ole oikein.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siirroista saadaan nykyisin kyllä ihan liian vähän rahaa ja tähän on syyllisiä seurat, kun eivät osaa tarpeeksi hyvässä tahdissa kehittää pelaajia ja tehdä sopimuksia sekä neuvotteluita millä rahaa saadaan. Jos pelaaja on tarpeeksi hyvä, niin hänestä pitää myös vaatia kunnon korvaus, eikä olla iloinen kun vaan kaveri saadaan myytyä. Mielestäni kuvaavaa oli kun kesken kauden päästetään keskeisiä pelaajia trialille seuroihin, se on sitä kunnioituksen puuttumista. Kyllä pelaajaa pitää tulla tänne katsomaan, jos hän on tarpeeksi hyvä.

Juurikin näin, Medon tuorein siirtokuvio kuvastaa suomalaisseurojen tilanetta varsin mainiosti.

Iltasanomat:

Medo oli Brysselissä seuraamassa, kun Partizan varmisti paikan lohkovaiheeseen voittamalla Anderlechtin. Medo oli Brysselissä HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnion kanssa ja matkalla neuvoteltiin Medon siirrosta.

Medo ei pelaa torstaina HJK:n riveissä, kun helsinkiläiset kohtaavat Besiktasin Euroopan liigan ratkaisevassa karsintapelissä.

Medo pelaa viimeisen ottelunsa HJK:ssä ensi maanantaina, kun joukkue kohtaa Veikkausliigassa IFK Mariehamnin.

Medo ei siis pelaa HJK:n huomisessa elintärkeässä europelissä, koska oli katselemassa Brysselissä Partizanin peliä. Miksi ihmeessä Medo piti ottaa tuonne neuvottelumatkalle mukaan? Eikö pelaajilla ole nimenomaan agentit sitä varten, että he hoitavat sopimusasiat ja pelaaja keskittyy pelaamiseen?

Se kertoo aika paljon, että HJK suostuu jättämään joukkueensa parhaimman pelaajan tärkeän europelin ulkopuolelle. Jos HJK todella tavoittelee voittoa, niin tällaiseen ei yksinkertaisesti olisi varaa.

Tuntuu vähän, ettei HJK:ssa ihan ymmärretä europelien talousmatematiikka. Esimerkiksi Mestarien liigan tiensä selvittänyt Partizan tienasi pelkästään palkintorahoina yli 7 miljoonaa euroa, vaikka häviäisikin kaikki alkulohkon matsit. Tähän sitten vielä päälle lipputulot ja tienestit mahdollisista voitoista ja tasapeleistä.

Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheeseenkin selviämisestäkin irtoaisi miljoona euroa. Lisäksi päälle kolmen kotiottelun lipputulot ja mahdolliset menetymisbonukset.

Europelit on todella suuri mahdollisuus suomalaisseuroille myös taloudellisessa mielessä. Europeleistä olisi mahdollisuus tienata moninkertaiset summat suomalaisseurojen siirtokorvauksiin nähden. Samalla ne ovat myös oiva näyttöpaikka pelaajille.

Eli niin kauan, kun Medo on HJK:n pelaaja, niin voisi todellakin kuvitella hänen myös pelaavan tärkeitä europelejä. Medohan ei voi pelata enää tällä kaudella muiden seurojen paidassa europelejä, joten siitä ei tässä tapauksessa ole kyse.

Ja meikäläiselle ei kyllä avaudu, että jos Medo ei pelaa huomisessa europelissä, niin miksi ihmeessä Medo sitten kuitenkin pelaisi vielä maantaina liigapelissä MIFKiä vastaan.

Kaikkein huvittavintahan tässä olisi se, jos Medo ei lopulta siirry yhtään mihinkään. HJK päästää tähtipelaajansa matkustelemaan ympäri Euroopaa omien pelien kustannuksella ja kuitenkin lopulta itselle jää luu käteen joka suhteessa.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mitä tulee Platiniin... Olen itsekin sitä mieltä, että Euroopan futiksen kannalta ei ole hyvä tuollaiset sheikkiomistajat etc., jotka maksavat ylisuuria siirtokorvauksia ja seurat tekevät satoja miljoonia turskaa. Jonkunlainen pyrkimys hyvään taloudenpitoon pitäisi olla olemassa.

Ylisuuret siirtokorvaukset toki maksetaan toisille seuroille joten muut seurat vain hyötyvät korvauksista jos ne tosiaan ovat ylisuuria, palkat ovat se ainoa ongelma.

Toki lähtökohtaisesti pyrkimys toudenpitoon olisi hyvä olla, mutta onglema milestäni on systeemissä joka on rakennettu ja jossa ei olla mietitty kokonaisuuksia niinkään vaan yksittäisiä seuroja. Mikäli haluat menestyä jossain järkevässä ajassa ja et ole näitä suuria niin ei ole muita vaihtoehtoja kuin lyödä tajuton määrä rahaa peliin. Tai mitä vaihtoehtoja on olemassa?

Platinilainen ajatteluhan lähtee siitä että rajoitettaisiin kulut seuran omaan liikevaihtoon joka taas olisi omiaan sementoimaan nykyiset suuret suuriksi ja myöskin rohkaisisi kehittämään sitä oman seuran liikevaihtoa eikä ajatella laajemmin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Medohan ei voi pelata enää tällä kaudella muiden seurojen paidassa europelejä, joten siitä ei tässä tapauksessa ole kyse.

Itse asiassa taitaa mennä niin, että Medo on edustuskelpoinen Partizanin UCL-peleissä, kun ei nyt pelaa kummassakaan Besiktas-ottelussa. Aikaisemmilla vaiheilla ei käsittääkseni ole vaikutusta tuon asian suhteen. Jos ja kun tilanne on tämä, niin eipä tuossa Medon pelaamattomuudessa ole mitään erikoista.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä tulee Platiniin... Olen itsekin sitä mieltä, että Euroopan futiksen kannalta ei ole hyvä tuollaiset sheikkiomistajat etc., jotka maksavat ylisuuria siirtokorvauksia ja seurat tekevät satoja miljoonia turskaa. Jonkunlainen pyrkimys hyvään taloudenpitoon pitäisi olla olemassa. Se, että jos vähän tulee tappiota ja se pystytään hoitamaan niin se ei ole ongelma, mutta jos pelisäännöt pyritään muuttamaan holtittomalla "pelaamisella" niin se ei ole oikein.
Enpä olisi uskonut, että nimim. schollilta saa tällaista tekstiä lukea. Tämä on nykymaailmaa. Samalla tavalla minä voisin sanoa, ettei ole hyväksi suomalaiselle jääkiekolle Salonojan ja Harkimon kaltaiset omistajat. Jokerit olisi jo konkassa ja Blues on lähtökohtaisesti pikkuseura, joka ei ilman namusetää olisi saavuttanut edes sitä vähää, mitä on tähän mennessä.

Kannattaisi myös seurojen miettiä, kannattaako Cityltä sun muilta kiristää järjettömiä summia pelaajista. Sen jälkeen on aika turha kitistä markkinoiden inflatisoitumisesta. No, City ei onneksi taipunut Villan 30 miljoonan punnan pyyntöön Milneristä (24 millillä irtosi), mutta varsinkin Balotellin hinta pysyi aisoissa, eikä Inter onnistunut vedätyksessään.

Edit: Minä ottaisin edelleen mielelläni rahamiehiä mukaan suomifutikseenkin. Mistä suomalaisessa jalkapallossa on puute? Aivan, rahasta.
 
Viimeksi muokattu:

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse asiassa taitaa mennä niin, että Medo on edustuskelpoinen Partizanin UCL-peleissä, kun ei nyt pelaa kummassakaan Besiktas-ottelussa. Aikaisemmilla vaiheilla ei käsittääkseni ole vaikutusta tuon asian suhteen. Jos ja kun tilanne on tämä, niin eipä tuossa Medon pelaamattomuudessa ole mitään erikoista.

UEFA on tosiaan näköjään muuttanut sääntöjään tältä osin täksi kaudeksi.

The executive committee has agreed that a player who appears for a club in any of the preliminary rounds of the Champions League or Europa League can play for another team in the competition proper, so long as his original team is eliminated in the preliminary competition.

Linkki

Mutta tämähän ei poista sitä tosiasiaa, että jos HJK todella tavoittelisi jatkoonpääsyä olisi Medo kentällä. Mikäli HJK sattuisi voittamaan ja etenemään jatkoon, Medon siirto Partizaniin todennäköisesti kariutuisi.

Mutta samalla Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pääsystä kilahtaisi HJK:n kassaan miljoonia euroja, joka kuittaisi siirtokorvauksesta saadut rahat moninkertaisesti.

Vastaavasti jos HJK tippuu jatkosta, Medo säilyisi uusien sääntöjen myötä edustuskelpoisena europeleissä, vaikka pelaisikin huomenna Besiktasia vastaan. Näin ollen HJK olisi vapaa myymään Medon Partizaniin.

Eli meikäläinen päähän ei kyllä mahdu HJK:n päätös jättää Medo tällaisen huippupelin ulkopuolelle. Varsinkin, kun Medoa aiotaan kuitenkin vielä peluuttaa maanantaina MIFKiä vastaan.

Ja edelleen sekin on vielä mahdollista, että siirto syystä taikka toisesta kariutuu. Siinä sitä sitten onkin selitelemistä, miksi Medo ei pelannut elintärkeässä euromatsissa, vaikka olisi aivan hyvin voinut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös