Veikkausliiga 2009

  • 70 048
  • 388

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jyväskylässä yleisöä tänään 4299, Maarianhaminassa yli 2700 ja Vaasassa yli 2500. Ihan OK mielestäni. Tampereen yleisömäärä vähemmän OK.

Hallitseva Suomen mestari Inter Turusta voitti muuten Tukholman AIK:n tänään harjoituspelissä 0-2.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Olin tänään pitkästä pitkästä aikaa katsomassa Veikkausliigaa. Tamu-Inter oli homman nimi. Ensimmäinen puoliaika oli totutun tutun turvallista täyttä paskaa. Tamun topparit potkivat pitkiä palloja hyökkääjille, mutta eihän siitä mitään tule ja pelinrakentamisesta maatapitkin ei ollut tietoakaan.

Puoliaika Tamu 0-1 Inter

Toinen puoliaika alkoi parilla Tamun maatapitkin(!) järjestetyllä paikalla, mutta kuinka ollakkaan Inter iski 0-2. Tästä alkoikin semmoinen hurmos, että alta pois turkulaiset! Ensin Tamun kärki puskee/ohjaa pallon takanurkkaan. Hetki tästä ja Interin maalivahti kampittaa samaisen hyökkääjän. PILKKU! Turun maalivahdille punainen ja tässä kohtaa viisi Interin kannattajaa yrittää rynnätä kentälle! Järjestysmiesten kanssa ottivat puolen minuutin/minuutin väännöt kunnes olivat sillassa jokainen. Oli siinä meillä Tamperelaisilla naurussa pitelemistä! James asteli pallon taakse ja pilkku varmasti sisään. 2-2 Turkulaisten kakkosmaalivahti jähmettyi paikalleen. Eräät katsojat epäilivät josko turkulaisilla olisi sittenkin kuuluisa vasenpakki maalissa... Eikä tässä vielä kaikki. Tamu iski lisäajalla voittomaalin 3-2!

On muuten kumma millaista potkimista jalkapallomatseissa harrastetaan. Eräskin turkulainen oli kaatunut tamperelaisen kanssa maahan ja potkaisi tätä valehtelematta täysillä suoraan mahaan. Edes NHL:ssä ei mitään vastaavaa! Jos sielä jotain tapahtuu sielä tapellaan... Päivänselvä punaisen paikka, mutta taisi linjuri olla junantuoma ja kertoi avustajalle jotta annetaaha vaan keltainen. Ei mulla muuta. Anteeksi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Turkulaisten kakkosmaalivahti jähmettyi paikalleen. Eräät katsojat epäilivät josko turkulaisilla olisi sittenkin kuuluisa vasenpakki maalissa...
Eikös Interillä ollut kolmosmaalivahti jo tuossa puikoissa, kun Bantamoi sai suoran punaisen edellisessä pelissä. Toki pelin sisäinen kakkonen oli.
 

Salama44

Jäsen
Espooseen nykyaikainen jalkapallostadion!

Olipa loistavia jalkapallouutisia tänään urheilukanavan lähetyksessä ottelusta Honka-TPS. Hongan hallituksen puheenjohtaja Jouko Harjunpää kertoi, että ensi helmikuussa alkaa nykyisen kunnostetun kentän pohjoispuolelle uuden jalkapallostadionin rakentaminen. Stadion on Suomen ensimmäinen katettu jalkapallostadion ja katsojapaikkoja on aluksi 13 000 ja myöhemmin yläparvelle on mahdollista rakentaa 6000 lisäpaikkaa jolloin kapasiteetti olisi 19 000. Stadionille tulee kaikki nykyaikaiset palvelut VIP-tiloineen ym. Hienoa, että Espoo on lähtenyt suunnannäyttäjäksi sille mitä Suomessa todella tarvitaan jos halutaan että täällä joskus pelataan kansainvälistä huippujalkapalloa. Tämä on ihan muuta kuin se aluksi suunniteltu 6000 katsojan pikkustadion.

Jo vanhan kentän kunnostaminen oli hieno teko Espoon kaupungilta, mutta tämä uusi stadion vie kyllä jo sanat suusta ja tuntuu aika uskomattomalta ensikuulemalta. Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä etteikö Veikkausliigan peleihin saada pääkaupunkiseudulta yli 10 000 katsojan lukemia jos olosuhteet ovat tuollaiset. Kaikki kansainväliset pelit ja huippuottelut vetävät kyllä stadionin täyteen. On se vaan sellainen edistysaskel suomalaisessa jalkapallossa. Kun olosuhteet paranevat ja katsojia tulee lisää niin tulee myös kovempia pelaajia ja se tuo lisää katsojia.

Toinen hieno asia Harjunpäältä oli myöntää Finnair Stadionin evakkoretki virheeksi. Honka teki noissa peleissä tappiota 18 000 euroa, mutta siitä on opittu eikä samaa virhettä tehdä enää uudestaan.
 

Ride

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Arto92
Espoon uusi stadion

Toteutuessaan tämä olisi kyllä todella kova juttu. Espoossa alkaisi olemaan olosuhteet todellakin kunnossa! Mutta mutta, muutama asia epäilyttää. Nimittäin olisiko Espooseenkin tulossa tekonurmi? Toisekseen, en usko ennen kuin näen. Harjunpään jutut on ainakin ennen ollut "aika" lennokkaita. Kuka tämän uuden stadionin muuten omistaisi? (kaupunki/Honka?)

Joka tapauksessa helvetin hieno juttu!
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä etteikö Veikkausliigan peleihin saada pääkaupunkiseudulta yli 10 000 katsojan lukemia jos olosuhteet ovat tuollaiset.

En nähnyt lähetystä, mutta miten tuo oleellisesti eroaa Töölön stadionista? Se on tietääkseni katettu (tosin monelta osaa täysin susi) jalkapallostadion ja kapasiteetti vajaa 11 000, eipä ole kauheasti pullistellut.

Toki hienoa että Espoossa saadaan ehkä jotain aikaankin, tosin näihin Harjunpään visioihin kannattaa suhtautua samaan tapaan kuin kiinteistövälittäjään tai autokauppiaaseen. Kunhan nyt edes jonkinlaisen stadikan saisivat sinne.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Onhan tuota Sairanenkin puhunut uudesta stadionista Turkuun, Mitään konkreettista ei ole kuitenkaan vielä tapahtunut.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
En nähnyt lähetystä, mutta miten tuo oleellisesti eroaa Töölön stadionista? Se on tietääkseni katettu (tosin monelta osaa täysin susi) jalkapallostadion ja kapasiteetti vajaa 11 000, eipä ole kauheasti pullistellut.
Ilmeisesti tarkoitus on olla kokonaan katettu, siis myös kenttä.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Ilmeisesti tarkoitus on olla kokonaan katettu, siis myös kenttä.

Luinpa MTV3:n sivuilta tuosta. Kattaminen ja toimiminen talvihallina taitaa valitettavasti tarkoittaa keinonurmea. Kasvihuonevalaistuksen käyttö ei olisi mielestäni mahdoton ideana, mutta taitaa maksaa liikaa. Tosin, onhan tässä maassa jäähallejakin auki kesähelteillä...
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hienoltahan nuo Tapiolan stadionsunnittelmat kuullostavat, mutta vielä tässä vaiheessa olen hyvin skeptinen toteutumisen suhteen. Sen verran lapsen kengissä urheilupaikka rakentaminen on Suomessa, että olisihan se historiallista, jos tuollainen suunnitelma saataisin toteutettua ja vieläpä näin lyhyellä aikataululla. Mutta onhan sitä suuria suunnitelmia ollut ennenkin, mutta suunnitelman astelle kaikki urheiluhankkeet tuppaavat lopulta jäävän. Pikaluisteluhallista on puhuttu iät ja ajat, samoin lentomäkeä on puuhattu pitkään ja viimeisimpänä Tamperelle on suunniteltu uutta jäähallia. Mutta viimeistään rahoitukseen puutteseen tuntuvat kaikki hankkeet lopulta kaatuvan. Sekin kertoo paljon, että yli 70-vuotta vanha Olympiastadion on yhä edelleen Suomen merkittävin urheilupyhättö...

Eli tätä taustaa vasten en olisi kovin toiveikas tämänkään hankkeen suhteen, varsinkin tuo aikataulu, että työt alkaisivat jo ensi helmikuussa ja valmista olisi 2011 kauden alkuun menessä, kuulostaa mahdottomalta.

Mutta kieltämättä tuossa on hankkeessa on selkeästi omat etunsa. Ensinnäkin tuon kokoiselle stadionin elinehto on hyvä sijainti ja toimivat liikenneyhteydet ja päätös Länsimetrosta tuli tämän hankkeen kannalta juuri sopivaan aikaan. Aivan Urheilupuiston viereen pitäisi tulla metroasema, joten ainakin julkiset liikenneyhteydet pitäisi olla kunnossa.

Stadionin kokonaan kattaminen on sitten toinen suuri etu, sillä se mahdollista ympärivuotisen käytön. Espoossahan on talvella pulaa hallivuoroista, joten kaupungin päättäjien silmissä käyttö talvella harjoitushallina palvelisi myös junioreita. Se on tietysti kokonaan toinen asia, kuinka paljon tuosta hallista lopulta löytyisi harjoitusvuoroja junioreille. Nimittäin sehän on selvää, että pelkkään jalkapallon käyttöön tuon kokoista "hallistadionia" ei ole järkevä rakentaa, vaan konsertit ja muut tapahtumat tulevat olemaan se merkittävin tulonlähde.

Mutta mielenkiinolla tässä odotellaan miten asia tästä tulee lähiaikoina etenemään, vai niinköhän tämäkään lopulta etenee itse suunnitelmia pidemmälle? Realistisena voisi pitää sitä, että joskus viiden vuoden päästä metro kulkee ja "hallistadion" on pystyssä.
 

Red Devil

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, TPS, HC Boners
Haka "jäädytti" Tsaarin numeron tänään. Voi vain kuvitella mitä Popon mielessä liikkui kun paitansa sai. Sedu tuskin oli tämän takana.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse taas luulen, että nimenomaan Sedu on jäädytyksen takana. Ihan selvästi haluaa paikkailla välejä Valluun.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Itsekkin olen aivan varma, että Sedu ton takana oli ja yrittää sillä saada anteeksi koskislaisilta sitä, että potki Vallun pois ja ehkä jopa heidän pahimpaan kilpakumppaniinsa historiankin valossa.

Tepsi haki tänään tyylikkäästi komean 3-0 voiton tehtaan varjosta ja nousi mestaruustaistoon mukaan ja 19.päivä Tepsillä on seuraava kova kanto kaskessa, kun Kupittaalla vastaan asettuu sarjakärki Klubi, siitä voitto niin ollaan todellakin mukana mestaruustaistossa.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Aika selvästi kyllä näkyi Sedun kädenjälki Valkeakoskella Suurimaksi osaksi hyvässä, mutta jalkapalloon ei oikein sovi musan soittaminen, kun kello pyörii. Rupesi aika paljon häiritsemään. Toisaalta matsi ole sen verran hyvä, että eipä sekään kovin suuri asia ollut loppupeleissä. Hieno peli ja hyvä lopputulos. Tässähän rupeaa jo tosissaan odottelemaan sunnuntain Klubimatsia.
 
Turkulaiset huomio!
Voiko Veritakselta ostaa lippuja ennen matsia. Jos ei tilaa lippuja etukäteen vaan vasta stadionilta ostaisin niin onnistuuko tämmöinen? Yritin etsiä tietoa mutta en löytänyt.

Kyllä voi ostaa ainakin Interin matseissa. Tepsin peleistä en tiedä kun en ole hetkeen käynyt, mutta eiköhän heillekin maksava asiakas kelpaa.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On kyllä pirun mielenkiintoinen matsi tiedossa Tepsin ja Klubin välillä. Nimittäin Haka hävisi jälleen tänään ja nyt tästä ottelusta voi alkaa puhua jo todellisena kärkikamppailuna.

Kausi on vasta vähän yli puolenvälin, mutta tämä ottelu voi olla jo aika ratkaisevaa mestaruuden kannalta. Todellinen 6 pisteen ottelu, voitolla TPS nousee jo pisteen pähän HJK:sta, mutta vastaavasti tappiolla joukkueiden ero venähtäisi peräti 7 pisteeseen, joka alkaa olla jo liian kova ero kurottavaksi loppukauden aikana. TPS:n puolella tässä ollaan jo ihan valmiiksi, mutta liigankin kiinnostavuuden kannalta toivoisi, ettei HJK ainakaan voita huomenna.

TPS on kuitenkin kotiedun turvin pienoinen ennakkosuosikki, varsinkin kun HJK:ta varmasti rasittaa jonkun verran Liettuan euroreissu.

Sen verran vielä lipuista, että meikäläinen Espoossa asuvana osti liput ennakkoon netistä. Homma toimi mainiosti tuota kautta, muutamassa minuutissa liput oli tulostettuna kädessä tai jos kotona ei ole tulostinta, niin vaihtoehtona oli myös nouto portilta. Aika hyvin lippuja on ennakkoon mennyt, tietysti varmaan lippuja saa ostettua vielä paikanpäältäkin, mutta tuttuun tapaan aikaa saa varata jonkun verran, että selvittää jonot ennen kuin itse matsi alkaa. Joten suosittelen kyllä ainakin tuota noutoa, jos olet kauempaa tulossa, kuten meikäläinen.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Turkulaiset huomio!
Voiko Veritakselta ostaa lippuja ennen matsia. Jos ei tilaa lippuja etukäteen vaan vasta stadionilta ostaisin niin onnistuuko tämmöinen? Yritin etsiä tietoa mutta en löytänyt.
Suosittelen netistä ostamissa. Mahdollisuus on siihen, että istumapaikat myydään loppuun portilta, jos ei ole ajoissa liikenteessä. Tai ainakin, jos kohtuu hyvän paikan haluaa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Suosittelen netistä ostamissa. Mahdollisuus on siihen, että istumapaikat myydään loppuun portilta, jos ei ole ajoissa liikenteessä. Tai ainakin, jos kohtuu hyvän paikan haluaa.

Veritaksella uusi päätykatsomo avattu illan peliin...
http://fc.tps.fi/ajankohtainen_20090719 161500

Veikkausliigan tämän illan kärkiottelu, TPS - HJK, vaikuttaa sellaiselta yleisömenestykseltä, että TPS päätti avata myös Veritas Stadionin uuden päätykatsomon.

Päätyyn saa lippuja vain Stadionin lipunmyyntipisteestä. Päätykatsomon molemmat portit ovat auki.
 

scholl

Jäsen
Olisin todella halunnut lähteä tämän illan peliin Turkuun. Rautiainen olisi ollut hauska nähdä tositoimissa. Oon vaan niin pirun väsynyt juhlimisesta, ettei jaksa ajaa. Saamari sentään. Toivottavasti katsomot ovat täynnä ja Klubi ottaa murskavoiton.

Mauton temppu Hakalta jäädyttää Popovitshin numero. a) Nuo jäädyttämiset kuuluisi tehdä vasta kun ura on päättynyt ja b) koko touhu ei sovi mielestäni futikseen.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Èn vittuile vaan ihan asiallinen kysymys, kun sattuisi kiinnostamaan.

En ole pitänyt tilastoa, mutta RoPS on epäonnistunut tällä kaudella ainakin 5 jos ei useammassakin rangaistuspotkussa. Onkohan se jonkin sortin ennätys, vai onko jokin muu joukkue laittanut missään päin maailmaa vielä huonommaksi?

Muutenkin tuo vierassaldo on murheellinen. Onko se Veikkausliigan historian huonoin tällä hetkellä? Onko mikään joukkue hävinnyt koko kaudella kaikkia vieraspelejään?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Muutenkin tuo vierassaldo on murheellinen. Onko se Veikkausliigan historian huonoin tällä hetkellä? Onko mikään joukkue hävinnyt koko kaudella kaikkia vieraspelejään?

Huonompi saldohan KuPSilla on tältä kaudelta, tosin vain maalierolla (ja JJK:n saldo vain maalierolla parempi, kaikilla siis yksi vierastasapeli). Tässä vaiheessa kautta ei ole mitään mieltä verrata aiempien koko kausien tilastoihin, mutta eivät kai KuPS tai KooTeePee viime kaudellakaan yhtään vieraspeliään voittaneet. Kotka taisi pelata kaksi tasapeliä.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
No sitten tässä ei ehkä synnykään mitään ennätystä ainakaan vieraspisteiden vähyyden perusteella. Pitääpä sitten kauden lopuksi laskea, jos löytää helpot tilastot, miten monta epäonnistunutta rangaistuspotkua "seuraamallani" veikkausliigajoukkue RoPSilla onkaan.

Kitos vastaajalle.
 

Myrrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Èn vittuile vaan ihan asiallinen kysymys, kun sattuisi kiinnostamaan.

En ole pitänyt tilastoa, mutta RoPS on epäonnistunut tällä kaudella ainakin 5 jos ei useammassakin rangaistuspotkussa. Onkohan se jonkin sortin ennätys, vai onko jokin muu joukkue laittanut missään päin maailmaa vielä huonommaksi?

Veikkausliigan sivuilta löytyy tilasto erikoistilannemaaleista. Tilaston mukaan RoPS on saanut kuusi rankkaria, joista ainoastaan yhdestä on syntynyt maali. Saman tilaston mukaan muut joukkueet ovat saaneet yhteensä ainoastaan 10 rankkaria.

Linkki Veikkausliigan tilastoon: http://www.veikkausliiga.com/Erikoistilannemaalit.aspx
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Hieno suoritus FC Lahdelta, HJK:sta ei aivan voi sanoa samaa. Aikamoinen puppelointi käsittääkseni itseään heikompaa joukkuetta vastaan, kun tiedossa olisi ollut rahakas matsi Fulhamia vastaan. No, jos ei vaikka sitten matsi Fulhamia vastaan kiinnostanut. Ei siinä, varmasti Vetra Vilna on ihan hyvä jengi ja varmasti ainakin ansaitsivat jatkopaikkansa.

Toivottavasti Honka ei sössi. Siihen en toki usko - joukkue osoitti hienosti jo viime kaudella osaavansa pelata europelejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös