Parin vuoden tauon jälkeen on mukava taas kirjoitella ketjuavausta otteluparille, vaikkei tätä vielä ehkä täysin pudotuspelikierrokseksi mielläkään. Joka tapauksessa vallitseva maailmantilanne antoi tähän mahdollisuuden ja toisen otsikossa esiintyvän joukkueen kannattajana on vähän helpompi hymyillä. Takaoven kautta sisään ja oli lopputulos mikä tahansa, näen tämän pelkästään vain etuna tulevaisuuden kannalta.
On taas vähän helpompi hymyillä. Ja nyt ollaan oikeissa pudotuspeleissä.
Viime yönä varmistui kaksi parivaljakkoa läntisen konferenssin puolivälieriin. Round robinin lännen puolella voittanut Vegas Golden Knights esiintyi todella vahvasti runkosarjassa sijoittuen konferenssissaan kolmanneksi ollen viimeisen kymmenen ottelun aikana koko sarjan kolmanneksi paras joukkue. K-alkuinen (vai c?) kirosana tuli siis Nevadan ylpeydelle todella huonoon saumaan, mutta vain kolmen ottelun perusteella voinee sanoa ritareiden olevan tärkeimmillä hetkillä jälleen kunnossa. Trade deadlinella joukkuetta vahvistettiin tärkeällä hankinnalla Alec Martinezin kautta sekä leveyttä hankittiin niin hyökkäykseen Cousinsin kuin maalivahtiosastolle Robin Lehnerin muodossa. Myönnettäkööt tässä vaiheessa jo, että tällä palstalla on huomattavasti laadukkaampi Vegas-asiantuntija, joka varmasti täyttää ketjun laadukkaammilla analyyseillään sekä mahdollisesti videoklippienkin muodossa, joten mitä turhia tässä sen enempää kirjoittamaan.
No ei vaan. Mun mielestä Golden Knights on nyt kolmen kauden aikana näyttänyt sen, ettei heitä saa eikä pidä enää aliarvioida. Karlssonit, Marchessaultit, Schmidtit sekä Theodoret tulivat, todistivat itsensä sekä jäivät jokaisen vähänkään NHL:ää seuraavien mieleen. Tykkään joukkueen pelaajatyypeistä todella paljon ja kun hommasivat NHL:n parhaan kahden suunnan laitahyökkääjän Mark Stonen, oli meikäläisen helppo hypätä Vegasin kelkkaan vuosi sitten. Meno näytti hyvältä, jatkoon piti mennä aina yhteen tuomarivirheeseen asti, josta ei sen enempää. Tuo joukkue on lyhyessä ajassa käynyt todella paljon läpi, kaksi isoa pettymystä, joista se karvaampi on varmasti tappio cinderella-tarinassa ihan siellä kalkkimetreillä kaksi vuotta sitten. Kaikilla joukkueilla on jotain mille pelata. Vegasilla on se joku ekstra siellä lataus siellä taustalla.
Ihan kuin mulla olisi joku bias tätä kirjoittaessa Golden Knightsia kohtaan, mutta ehei. Tai onhan mulla tavallaan, kelkkaan en nimittäin hyppää. Miksi? Chicago Blackhawks on pudotuspeleissä kahden kauden tauon jälkeen!
Qualifying-kierrokselle monien mielestä ansaitsettomasti edennyt Blackhawks on kiistatta altavastaajan asemassa tulevassa puolivälieräsarjassa. Joukkue toki onnistui tiputtamaan viidenneksi sijoittuneen, kahden supertähden Oilersin otteluvoitoin 3-1 ja ansaitsi sitä kautta paikkansa varsinaisissa pudotuspeleissä. Esitys oli erinomainen odotuksiin nähden ja pudotuspelien nuorimpana joukkueena varustettuna muutamalla kolmen (tai kahden) sormuksen miehellä ansaittiin valtavasti arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Tämä kuplakiekko on tarjonnut useita yllätyksiä ja yksi niistä oli Blackhawksin eteneminen tähän vaiheeseen. Nyt täytyy takoa kun rauta on kuuma, vaikka paperilla ja pelien vilkuilijoiden mielestä erot altavastaajan näkökulmasta kasvoivat entisestään.
Käydään hiukan läpi Blackhawksia edellisestä sarjasta. Jonathan Toews oli edellisellä kierroksella ottelusarjan paras pelaaja. Hänen ympärilleen kasattiin ketju, joka pystyi dominoimaan molemmissa päissä kenttää, mutta se nälkä voittaa Kapteenilla on taas olemassa. Dominik Kubalik sekä Brandon Saad täyttivät omat odotukset siinä Toewsin laidoilla ja odotinkin heiltä isoa panosta, koska pelityylit lähtökohtaisesti sopivat pudotuspelikiekkoon. Kasikasi oli aika hiljainen, mutta teki silti pisteen per peli ja haluaisin ainakin itse uskoa Kanen ilmestyvän tähän sarjaan, jotta sitä leveyttä hyökkäyspeliin saataisiin. Mutta ehkä se yllättävin käänne oli se, että 19-vuotias Kirby Dach näytti kaikille, että hän pystyy pelaamaan yli 20 minuuttia jokaisena iltana jokaisessa tilanteessa ja riittävän laadukkaasti, jotta voidaan puhua tällä hetkellä kahden ensimmäisen ketjun sentteristä. Siis aivan jäätävä esitys ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että vuosi sitten Blackhawks varasi sen parhaan pelaajan koko varaustilaisuudesta. Hyvän taustatuen sarjassa tarjosi myös ex-Knightin Ryan Carpenterin johtama nelosketju.
Jottei menisi yksilöiden täydelliseksi hehkuttamiseksi, niin oli siellä paljon parannettavaakin usealla kolmen ensimmäisen ketjun. Jo mainitun Kanen lisäksi Alexit DeBrincat sekä Nylander olivat suhteellisen heikkoja vaikka ensin mainittu antaakin vähän enemmän myös kiekottomassa pelissä mutta silti. Blackhawksin kakkossentteri Dylan Strome menetti paikkansa Kanen keskeltä Dachille ihan ansaitusti ja peliaika pieneni todella paljon sarjan edetessä. Paljon, paljon parannettavaa, mutta jos nuo neljä kaveria nostavat tasoaan sekä ykkös- että nelosketju pitävät tasonsa, voisiko Hawksilla olla mahdollisuus? Maalivahtiosastolla Corey Crawford valoi luottoa tulevaan, kun nosti tasoaan ratkaisevan ottelun kolmannessa erässä ollen erän ylivoimaisesti paras pelaaja ja ylipäätänsä puolustuspelaaminen on ottanut harppauksen runkosarjasta eteenpäin, joka oli ja on edelleen ennakkoon se akilleen kantapää. Duncan Keith, Calvin de Haan sekä Connor Murphy olivat todella tasaisia läpi sarjan muutamia uinahduksia lukuunottamatta. Vastus kovenee, muuttuu vieläkin fyysisemmäksi ja nopeammaksi sekä mielestäni taitavammaksi, joten jos tästä sarjasta jatkoon haluaa mennä, vaaditaan kaikilta vieläkin parempaa.
Isoja kysymyksiä jo framilla eikä vielä edes tiedetä koska pelataan. Ehkä keskiviikkona? Laitetaan tähän kuitenkin muutama pointti, joihin sarja voinee ratketa:
- Mikä on Max Paciorettyn tilanne? Mikäli ilmestyy kaukaloon, tulee Vegasin hyökkäyksestä vieläkin pelottavampi. Stone, Marchessault, Karlsson, Stastny, Pacioretty, Tuch, pommikoneet nelosketjussa. Huh.
- Edellisestä ranskalaisesta poimitaan rivien välistä se Vegasin fyysisyys. Paine tulee olemaan valtaisa kiekon kanssa ympäri kenttää ja erityisesti Blackhawksin puolustusalueella. Onko siihen olemassa joku resepti?
- Ilmestyykö Blackhawksin hieman epäonnistuneet hyökkääjät?
- Maalivahtipeli, kuten aina. Blackhawksilla tilanne on selkeä, Crawford pelaa. Pelaako Knightsin maalilla Blackhawksilta hankittu Lehner vai Cupin pari kertaa voittanut Fleury?
- Vegas on ennakkoon ajatellen hieman yhtenäisempi joukkue, miten paljon Blackhawks kasvoi ottelusarjavoiton myötä?
Odotan jälleen todella vauhdikasta sekä viihdyttävää sarjaa ja edelleen paljon maaleja. Vegas pelaa todella nopeaa jääkiekkoa, mutta myös Blackhawks osaa pelata nopeasti ja erityisesti kääntää suunnan puolustuksesta hyökkäykseen erittäin nopeasti. Fyysisyydessä Hawks jää Vegasille aika paljonkin, mutta se ihan terävin kärki saattaa taidon puolesta kääntyä hieman Blackhawksille. Se tapa miten Blackhawks hyökkäsi Oilersia vastaan erityisesti ykkösketjun sekä Dachin osalta puree myös varmasti Vegasia vastaan. Puolueettomalle katsojalle varmasti todella kivaa katseltavaa nämä kaksi joukkuetta tulevat tarjoamaan, mutta vaikeaa se on näin kannattajille, kun hermot olivat koetuksella jo edellisessä sarjassa.
Otteluohjelma ja aikataulu:
GAME 1: 12.8, kello 05:30
GAME 2: 14.8, kello 00:30
GAME 3: 16.8, kello 03:00
GAME 4: 17.8, kello 01:30
GAME 5*: 19.8, kello X:XX
GAME 6*: 21.8, kello X:XX
GAME 7*: 23.8, kello X:XX
Tuli taas nopeasti kirjoitettua jotain enkä viitsi hirveästi viedä muilta kanssakirjoittajilta sisältöä pois kirjoittamalla itse kaiken. Toivottavasti kelpaa.
Blackhawks in 6.
Viimeksi muokattu: