Edmonton Oilers (5.) – Chicago Blackhawks (12.), Läntisen konferenssin Qualifying Round

  • 14 593
  • 53

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Parin vuoden tauon jälkeen on mukava taas kirjoitella ketjuavausta otteluparille, vaikkei tätä vielä ehkä täysin pudotuspelikierrokseksi mielläkään. Joka tapauksessa vallitseva maailmantilanne antoi tähän mahdollisuuden ja toisen otsikossa esiintyvän joukkueen kannattajana on vähän helpompi hymyillä. Takaoven kautta sisään ja oli lopputulos mikä tahansa, näen tämän pelkästään vain etuna tulevaisuuden kannalta. Vastustajalle ja heidän kannattajilleen mikä tahansa lopputulema ei varmastikaan tyydytä, sillä keskeytynyt runkosarja oli varsin mainio ja kun joukkueessa pelaa kenties NHL:n kaksi parasta pelaajaa, ovat odotukset ihan eri sfääreissä. Keistä tässä nyt sitten on puhe? No tietysti Edmonton Oilersista sekä Chicago Blackhawksista.

Edmonton Oilers kiteytyy helposti jääkiekkoa seuraavien ajatuksissa kahteen nimeen: Connor McDavid sekä Leon Draisaitl eikä siihen ole oikeastaan mutistavaa. Kaksi sarjan parasta pelaajaa, jotka pystyvät tarvittaessa itse kääntämään ottelusarjan joukkueensa eduksi. Saksalaisen nousu kuluneella kaudella ihan sinne kirkkaimpaan kärkeen mahdollisti Oilersin hyvän runkosarjan eikä enää voida puhua vain yhden pelaajan joukkueesta. Onko se McDavidilta pois? Ei ole, vaan nimenomaan se on maailman parhaalle pelaajalle valtava apu, jotta ei joudu olemaan kanadalaisen kiekkokulttuurin pihdeissä aivan yksin.

Onhan siellä Edmontonissa tietysti muitakin. En esitä tuntevani joukkuetta ihan niin hyvin kuin arvon Oilersin kannattajat ja saadaan varmasti lukea parempia analyyseja, mutta esimerkiksi mahtavan alkuvuoden pelannut Kailer Yamamoto sekä jo kokenut Ryan Nugent-Hopkins tuovat taitoa ja leveyttä hyökkäykseen. Trade deadlinella hankitut Tyler Ennis sekä todella nopea Andreas Athanasiou tuovat varmasti jalkanopeudellaan ongelmia haukkojen puolustukselle ja kun lätkitään vielä fyysinen monsteri Zack Kassian nuoren Adam Boqvistin eteen, niin onhan tuossa vahva hyökkäys ennakkoon heikohkoa puolustusta vastaan. Minkälainen on sitten oranssipaitojen puolustus? Tähän ottelupariin todella laadukas. Ruotsalaiset Larsson sekä Klefbom olisivat heti Blackhawksin kaksi kolmesta parhaasta puolustajasta ja kun heität vielä kakkospariin hienon kauden pelanneen Darnell Nursen, niin ydinkolmikko on jo paljon edellä vastustajan vastaavaa. Bear tuo kiekollista taitoa lisää ja Russell alivoimaspesialistina on varmasti arvokas lisä tiukoissa pudotuspeliotteluissa puolustettaessa johtoasemaa. Mutta missä ne ongelmakohdat sitten voivat olla? Mikä voi koitua kohtaloksi?

Maalivahdit. Edelleenkin korosta etten tunne Oilersia ihan niin paljon kun vain kahdesti runkosarjassa kohdattiin, mutta nimet Mike Smith sekä Mikko Koskinen eivät herätä vieraasta näkökulmasta yhtään luottamusta. Enkä esitä edes tuntevani maalivahtipelaamista noin lajinakaan, mutta tässä näen sen mahdollisen akilleen kantapään. Hyviä maalivahteja molemmat, mutta onko kummastakaan siihen tärkeimpään projektiin? Tiedätte mistä on kyse.

Patrick Kane. Ehkä se viimeisen kymmenen vuoden kovapäisin pelaaja, joka erityisesti kovissa paikoissa nousee esille. Muutaman ratkaisun poika on muistaakseni latonut, vaikka toki Mike Smithistä on huonoja muistikuvia eräältä surulliselta keväältä, kun Raffi Torres... Oho, nyt lähti vähän laukaalle.

Chicago Blackhawksin vahvuus on heittämällä hyökkäyspelaaminen. Kuluneella kaudella se oli runkosarjassa varsin viihdyttävää ja paikoittelen pelaaminen näytti jopa tähtisikermäiseltä, mutta vastapainoksi niitä ohipelejä tuli turhan usein. Joka tapauksessa hyökkäyksestä löytyy kaksi todella vahvaa pudotuspelipelaajaa jo mainitun #88:n lisäksi Jonathan Toewsin muodossa, jolle isketään varmasti isot saappaat muuan Connor McDavidia vastaan. Pienenä nyanssina mainittakoon, ettei McDavid ole urallaan oikein ollut parhaimillaan Blackhawksia vastaan kun taas Chicagon ykköstähti Kane on ollut Oilersia vastaan lähes poikkeuksetta erinomainen. Voiko tässä jo löytyä se pieni hiuksenhieno ero? Ehkä pelataan ensin.

Jo mainittujen Kanen sekä Toewsin lisäksi nimet Alex DeBrincat, Brandon Saad, Dylan Strome sekä Dominik Kubalik tuovat ison kasan tulivoimaa sekä erityisosaamista haukkojen hyökkäykseen. Erityisesti kevään 2015 sankarilta Saadilta haluaisin odottaa isoa panosta, sillä juuri näitä otteluita varten hänet pari vuotta sitten hankittiin takaisin. DeBrincat sekä Strome pääsevät ensimmäistä kertaa pudotuspelikiekon makuun kuten myös tulokkaana 30 maalia paukuttanut Kubalik. Lisätään listalle vielä nuorista pelaajista musta hevonen Alex Nylander, joka on latonut maaleja training campilla vasemmalta sekä oikealta ja vuosi sitten kolmantena varattu Kirby Dach, joka näyttää videoklippien perusteella jo ihan isännältä sentterin paikalla Blackhawksin omissa scrimmageissa. Vahvuus on siis selkeästi hyökkäyksessä, mutta isoja kysymysmerkkejä on. Liian paljon Kaneen hyökkäys nojaa, löytyykö sitä nimien perusteella odotettavaa leveyttä? Laitan vielä todennäköisimmät hyökkäysketjut, joilla treeneissä on paljon vedetty:

Alex DeBrincat - Jonathan Toews - Brandon Saad
Alex Nylander - Dylan Strome - Patrick Kane
Drake Caggiula - Kirby Dach - Dominik Kubalik
Matthew Highmore - Ryan Carpenter - David Kämpf

Siirrytään sitten nopeasti Blackhawksin akilleen kantapäähän eli puolustukseen ainakin näin ennakkoon. Duncan Keith on edelleen loistava puolustaja, mutta kiekollinen pelaaminen on ottanut steppejä taaksepäin. Hänen parinaan pelaa Adam Boqvist, joka taas tuo sen offensiivisen puolen varmasti mukanaan, mutta vielä ollaan kaukana hänen potentiaalistaan. Mahtavan kokemuksen nuori ruotsalainen tästä saa ja itse uskon kirkkaaseen tulevaisuuteen. Ilmeisesti Boqvist on treenannut tauon aikana todella kovaa ja ainakin scrimmageissa näyttää siltä nuorelta Karlssonilta kiekon kanssa, mutta onhan se nyt ihan eri asia pelata harjoituksissa hieman eri intensiteetillä tuttuja kavereita vastaan, jotka eivät kuitenkaan vie jokaista taklausta loppuun asti (lue: jo mainittu Kassian). Haukkojen suunnalta kuuluu kuitenkin positiivisiakin uutisia eli Calvin de Haan tekee sittenkin paluun tälle kaudelle jälleen operoidun olkapään kanssa. Kanadalainen oli yksi Chicagon parhaista puolustajista terveenä ollessaan ja tuo sitä stabiiliutta takalinjoille yhdessä suomalaisen Olli Määttän sekä amerikkalaisen Connor Murphyn kanssa. Kuudentena puolustajana paidan pukee todennäköisesti päälleen Slater Koekkoek, joka pelasi ihan mukiinmenevän runkosarjan.

Kun tuon nimilistan puolustajien osalta kirjoitti, niin kaksi asiaa sieltä nousi esiin: paljon puukäsiä, mutta sitä vahvaa peruspuolustamista sekä yhden kaiken voittaneen nimen puuttuminen. Kyllä, huhut ovat totta. Brent Seabrook ei pelaa tulevalla pudotuspelisesongilla. Jatkoajan mielestä se on iso lovi, niin. Miten sen nyt sitten ottaa. Tässä vielä se todennäköisin kuusikko pareittain:

Duncan Keith - Adam Boqvist
Calvin de Haan - Connor Murphy
Olli Määttä - Slater Koekkoek

Maalivahtiaspektiin en halua ottaa vielä kantaa, koska se on Blackhawksin osalta todella epäselvä. Yöllisten raporttien mukaan Corey Crawford on liittymässä treenivahvuuteen Edmontoniin vaikkei kertaakaan ole vielä yhteisissä treeneissä ollut. Jos Crawford pukee ja on kunnossa, näen maalivahtipelissä edun kokemuksen puolesta. Jos Crawford ei pelaa, etu on iso Oilersille.

Mikä sitten ratkaisee ja mitä kannattaa seurata?

1. Oilersin hyökkäys vs. Blackhawksin puolustus - vilkasjalkainen hyökkäys, loistava ylivoima sekä sarjan kaksi parasta hyökkääjää kuulostaa aika pelottavalta, kun tietää miten huonosti Blackhawks pahimmillaan puolustaa. Paljon toivotaan Toewsilta ja hyökkääjiltä apua puolustuksessa, mitä ei hirveästi näkynyt runkosarjassa, mutta maalintekokilpailuun ei ole varaa, vaikka vahva hyökkäys Chicagollakin on.
2. Kane, Toews, Keith vs. McDavid ja Draisaitl. Ne isoimmat nimet molemmilta joukkueilta vastakkain. Kaiken voittaneet ja kokeneet vastaan jo kerran todella pahasti pudotuspeleissä epäonnistuneet maailman parhaat pelaajat. Todennäköisesti se ero tapahtuu näiden herrojen välillä vai käykö niin, että ulkopuolelta tulee ne sankarit?
3. Corey Crawford. Ilmestyykö paikalle?

Seuraa heitä: Kailer Yamamoto (EDM) sekä Kirby Dach (CHI).

Huh, olipas se rankkaa. Pahoittelut Oilersin kannattajille vähän latteasta esittelystä, mutta ehkä te hoidatte sen vähän kattavammin. Toivotaan asiallista keskustelua, pientä nahinaa ja mahtavia pelejä. Sekä sen k-alkuisen sanan poissaoloa.

Blackhawks in 5.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Voi tulla tiukka sarja, mutta vaikea nähdä millä eväillä Blackhawks lähtee vastaaman haasteeseen. Toivottavasti tulee positiivinen yllätys.

1. Maalivahdit, tosiaan pelaako Crawford vai ei? Jos Crawford pelaa, niin se vaikuttaa ihan varmasti myös muun joukkueen pelaamiseen positiivisesti plus Corey voi vielä napata niitä voittoja. Riippuen vastustajan pelityylistä, niin Oilers pystyy kuitenkin mätsäämään aika hyvin Smithillä tai Koskisella.

2. Mikäli Blackhawks lähtee kisaamaan maalinteosta tulee väistämättä rumaa jälkeä. En näe oikein skenaariota, missä Hawks pystyy mätsäämään tuota kärkikuusikkoa vastaan ja vaikka maaleja tehtäisiin molempiin päätyihin, niin laitan silti kaikki rahani sille, että kun Drai ja McDavid lyödään pelin lopulla yhteen niin sieltä tulee väistämättä maali. Tippet voi myös peluuttaa ykkösheppoja aika surutta, toki bottom-6 on ihan selkeä heikkous Oilersilla, mutta on siellä kuitenkin sokerina pohjalla Neal ja Ennis, jotka voivat myös tehdä maaleja.

3. Mikäli Blackhawks lähtee puolustamaan tiiviisti, niin riittääkö tässäkään tapauksessa materiaali? Kovin on hidasta kaveria alakerta täynnä, vaikka puolustus kokikin kovan takaiskun Seabrookin poisjäännin myötä (hymiö perään) niin eipä nyt esim. Koekkoek kummoinen upgrade ole. Terveenä Oilersilla on selkeä etu pakistossa ja löytyy vielä tarvittavaa tulivoimaakin.

Mut joo, jos siellä ois Lehner vielä niin ennustaisin tasaseimpaa sarjaa. Nyt on kyllä pakko antaa selvä (60% - 40%) etu Oilersille. Paljon lepää Toewsin ja Kanen harteilla, lisäksi odottaisin junnujen nostavan tasoaan. Oilersilla ei ihan samalla tavalla ole potentiaalia nostaa tasoaan vaan mielestäni pelasivat jo runkosarjassa aika äärirajoilla monen pelaajan potentiaalin suhteen. Voivat korkeintaan toivoa, että AA, Neal jne. pelaisivat omalla tasollaan ja Yamamoto selviäisi tässä kyydissä, kun panokset kovenevat.

E: Ja tehkää nyt muutkin näitä avauksia! Saadaan kiima hiljalleen nousemaan, kun playoffit alkaa muutaman päivän päästä!!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Siellä on nyt Connor Mörffikin venäyttänyt sivusensa, että alkaa tuo Hawks-pakisto olemaan aika rempallaan. Aivan varmasti olisi jo Seabrookillekin käyttöä. Rightin kätisyyksiä vain yksi käytettävissä (Boqvist). Se avaa melkoisen kaistan Oilersin vahvoille luistejoille painaa vasemmalta läpi näitä leftin pakkeja vastaan, jotka joutuvat pelaamaan oikealla.

On tässä sarjassa kyllä melkoinen epätasapaino, kun Chicago myi noita pelaajia, Erik Gustafssonille olisi varmasti tässä tilanteessa käyttöä, mutta myöhäistä nyt. Samoin Lehner starttaisi lähes varmasti Crawfordin epävarma tilanne huomioiden. Viikon harjoittelulla kylmänä askiin? Tämä pitää toki nähdä.

Se etteikö Oilersilla olisi potentiaalia nostaa tasoaa, ei ehkä näy suoraan tuosta, mutta kärsivät kauden aikana paljon loukkaantumisista ja nyt ainoa loukkaantumisten varalle hankittu puute taitaa olla Mike Green. Rosterista löytyy se leveys nyt "potentiaalin nostona" terveyden kautta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hienoa @Lico, hyvä avaus! Kieltämättä on kiva nähdä pitkästä aikaa kiekkoa, vaikka en tästä NHL:n paluusta ole mitenkään erityisemmin innostunut missään kohtaa. Onhan se vaan lopulta silti aika siistiä, että kohta sitä taas pääsee väijymään hokia.

Mitä tulee sitten tähän sarjaan tai oikeastaan mihin sarjaan tahansa, niin näissä karkeloissa yllätysmomentti on tapissa. En lähde veikkailemaan mitään, mutta en ole yllättynytkään mistään. En näe, että tässä voidaan suoraan lähteä vertaamaan joukkueiden tasoeroja käyttäen runkosarjan otteita jonain mittarina. Uskon, että tullaan näkemään hyvinkin yllätykselliset ja ennakkoon vaikeasti ennustettavat sarjat. Erityisesti nämä ensimmäiset parit, kun pelataan paras viidestä.

Chicagon suhteen ei mitään odotuksia ole, mutta parasta tässä on, että Dachit ja Boqvistit saavat kaivattua kokemusta pudotuspeleistä. Tavallaan myös toivon, että Crawford ei pelaisi Edmontonia vastaan vaan Delia, Lankinen tai Subban saisivat mahdollisuuden näyttää mihin taipuvat tosipaikan edessä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Mielestäni tämä on lännen mielenkiintoisin taistelupari, mikä on omalla kohdallani huomattavaa, koska en kummastakaan joukkueesta erityisemmin välitä.

Niin kuin tuolla arvailuketjussa höpisin niin tässä on nuoruus vastaan kokemus. Jos Edmonton menee jatkoon tästä voisin kuvitella sen antavan hyvän boostin joukkueelle, jos kaatavat nämä kokeneet kehäketut. Toisaalta olisi suomalaisittain hauska nähdä, jos Lankinen nollaisi McDavidit. Chicagon porukka ei ole mitenkään huono jengi, vaikka ovatkin lähtökohtaisesti hieman heikompia johtuen tuosta epäselvästä maalivahtitilanteesta ja pakisto ei ole hirveän häikäisevä, kaukana niistä mestaruusvuosien kokoonpanoista. Siltikään en ole täysin vakuuttunut Edmontonin puolustuksesta ja maalivahtiosastosta ja Chicagolta löytyy tulivoimaa. Olisikohan luvassa maalijuhlat, jos molempien puolustus vuotaa?

Edmontonia edelleen veikkaan tästä jatkoon, koska en näe Chicagon pysäyttävän kaksipäistä hirviötä, jonka nimi on McDavid-Draisaitl. Toews voi nollata yhden, mutta kuka nollaa toisen? Edmonton on muutenkin hieman liukkaampi ja pakistokin on hieman parempi. Jos Crawford ei pelaa niin maalivahtiosasto menee myös Edmontonille. Siinä tapauksessa olisi jo noloa, jos Edmonton ei menisi jatkoon tästä parista.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itsellä on sellainen fiilari että erityisesti tänä vuonna joukkueiden henkinen tila tulee ratkaisemaan paljon. Näen että Chicagolla on tän asian suhteen hieman haasteelisempi tilanne.

Joukkue oli myyjä trade-dediksellä. Se on aina GM:ältä sellainen "Kiitos kaudesta pojat. Osan näen sitten syksyllä leirillä, osan en. Nauttikaa kesästä." - viesti pelaajille. Se että pyyhe heitettiin jo kerran kehään ja nyt se on pakosta haettu takas ei ehkä ole se paras keino hakea motivaatiota. Chicago ja Towes oli se toinen jengi joka äänesti paluuta vastaan. Tää vähän vihjaa siihen että pojat ei vältämättä ois halunnut palata sieltä lomilta.

Joukkueen johtavat pelaajat on nostelleet muutaman kannun uransa aikana. Towes, Kane, Keith ja Crawford on kaikki yli kolmekymppisiä, joten play-off kiima ei heillä ehkä ole samaa luokkaa kuin niillä jotka jahtaa sitä ekaa kannua. Tosin ehkä hekin tajuavat että tää nyt voi olla viimeinen sauma voittaa jotain yhdessä ja se taas sitten motivoi. Kuten Leijonat viime vuoden MM-höntsissä ja Tanska vuonna 92 EM-kisoissa osotti että kun kukaan ei odota sulta mitään niin silloin on helppo pelata, ja myös menestystä voi tulla.

Mutta oma fiilis on että Chicagolla ei motivaatio ole ihan 100% ja kotiluolassa pelaavalla vastustajalla saattaa olla, kun pääsevät taas pelamaan pleijareita. Siksi tästä sarjasta veikkasin ainota 3-0 lakasu tulosta play-off veikkausketjussa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
mä luotan Toewsin sanaan enemmän kuin Friedmannin. Ei Toewsilla ole mitään syytä valehdella asiasta.
Ok. Kyllä mä kanssa luulen että Towesilla on parempi info siitä miten äänesti.
 

ipaz

Jäsen
Kuulopuheiden mukaan Connor McDavid on treenannut huolellisesti koko breikin ajan ja on nyt kovakuntoisempi ja nopeampi kuin koskaan. Edmontonista tulleiden tietojen mukaan kapteeni on suorastaan lentänyt jäällä harjoitusleirillä. Kuulostaa pelottavalta.

Oilersilla on myös joukkuetta yhteen hitsannut tapahtuma takanaan, kun erittäin pidetty joukkuekaveri Colby Cave menehtyi huhtikuussa. Joukkue pelaa todella vahvasti #WeSkateForColby asenteen turvin ja sillä voi olla olla ennennäkemätön henkinen vaikutus tekemiseen.

Chicagolla puolustuksen tilanne ja mv Crawfordin pelikunto tuo epävarmuutta ainakin tällaisen NHL:n tusinatarkkailijan mielipiteeseen siitä, miten tässä sarjassa käy. Uskon Oilersin vievän, mutta en lähde arpomaan että montako peliä siihen tarvitaan.
 
Jos Corey Crawford ei ehdi koronan jäljiltä päästä hyvään kondikseen, niin kuka on Chicagon aloittava molari 1. pelissä Edmontonia vastaan? Chicago pelaa ensi yönä ensimmäisen ja ainoan treenipelinsä Bluesia vastaan ja onkin mielenkiintoista nähdä maalivahtien peluutus. Itsellä siis ei harmainta aavistustakaan kuka siellä on tolppien välissä ykkösvaihtoehtona jos Crawford ei pelaa. Lankinen, Delia ja Subban ovat kaikki sitä samaa massaa minun papereissa.

Collin Delia:
18 NHL-matsia, 0 pudotuspeleissä
AHL:ssä 10 matsia pudotuspeleissä

Malcolm Subban:
66 NHL-matsia (1 pelattu minuutti Blackhawksissa), 0 pudotuspeleissä
AHL:ssä 11 matsia pudotuspeleissä

Kevin Lankinen:
0 NHL matsia, 0 pudotuspeleissä (NHL ja AHL)

Valitse näistä sitten. Tason puolesta luottaisin itse Lankiseen. Kokemus (se vähäinenkin) puhuu Subbanin puolesta ja Chicagolle tutuin molari on sitten Delia.

@Lico ansiokkaassa avausviestissä ollaan laittamassa molarietua Chicagolle. Kyllä itse kääntäisin tämän taiston helposti Oilersille, vaikka Crawford pelikunnossa olisikin. Juuri tällä hetkellä GM:nä tai koutsina olisin luottavaisempi Koskinen-Smith kaksikkoon kuin Chicagon rulettiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Yksi mielenkiintoinen osa-alue, joka tuosta ansiokkaasta avausviestistä puuttui on valmennus. Ilman sen syvällisempää analyysiä voidaan lähtökohtaisesti ihan vaan jo kokemuksen puolesta vaakakuppi kääntää selvästi Edmontonin puolelle. Blackhawksin toimistolla oppisopimusvalmentajaan kuitenkin uskotaan vahvasti. No ainakin hyvää oppia sinne penkin taaksekin on nyt luvassa.

Noin ennakkoon paperilla hyvin harva osa-alue kääntyy Chicagon eduksi, mutta lauantain jälkeen ollaan jo hieman viisaampia, kun on nähty ensimmäinen taistelu tämän parin osalta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ei viitti kauheasti henkseleitä paukutella, varsinkaan kun Oilersin edustus ketjussa on luokkaa 0, mutta koitetaan herätellä. Varsinkin heitä.

Molemmat joukkueet avasivat ja päättivät harkkakautensa hyvin tuloksin. Blues oli eilen todella hidas, mutta luisteluvoima Oilersilla on ihan eri tasolla. Crawford oli hyvä ja aloittanee lauantaina. Sanotaanko näin, että odotukset vähän kasvoivat, mutta molemmat joukkueet lisäävät kierroksia kyllä ylihuomenna.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kiitoksia @Lico lle erinomaisesta avausviestistä. Itse olin varsin luottavainen alkuun Oilersin helpohkosta jatkoonmenosta, koska Blackhawks toimi kuitenkin myyjänä deadlinella ja siellä selkeästi ollaan rakennusvaiheessa uuden rungon kanssa. Tuli tuossa katsottua kooste Blues-Blackhawks pelistä ja kyllähän siellä kokeneemmat Toews sekä Kane ja nuoremmista Kubalik olivat selkeästi valmiita kauden jatkumiseen ja peli oli muutenkin kypsemmän näköistä kuin esim Flyers-Pens pelissä. Sen enempää en varmaankaan osaa ottelusta johtopäätöksiä tulevaan sarjaan vetää, kun Oilersin ja Bluesin pelityyli on sen verran erilainen.

Keskinäiset kohtaamiset menivät tällä kaudella 2-1 Blackhawksille maalieron ollessa 10-9 myös Blackhawksin eduksi. Erikoistilannepelaamisissa ylivoimalla Oilers vie selkeästi voiton 29.50 onnistumisprosentilla Blackhawksien 15.21 onnistumisprosenttia vastaan. Alivoimapelaamisessa Oilers on niukasti parempi prosenttien ollessa 84.42 vs 82.13. Tuskin noista tilastoista voi suuria johtopäätöksiä vetää näin pitkän tauon jälkeen, mutta kyllä sillä varmasti itseluottamukseen on vaikutusta.

Mielenkiintoista on myös nähdä, yrittääkö Toewsin kenttä toimia päällystakkina McDavidin ketjulle, vaiko mielestäni vaarallisemmalle Draisaittelin ketjulle. Tässä uskon myös olevan yksi ratkaisevista tekijöistä, koska McDavid piti harjoituspelissä pilkkanaan useamman kerran Calgaryn puolustajia tavaramerkiksi tulleilla nousuillaan, joista myöskin syntyi sitten sen pelin kolmas maali. Uskon että tullaan näkemään kovavauhtinen, maalirikas ottelusarja josta Oilers tulee selviytymään jatkoon terävämmän kärkensä sekä paremman ylivoiman turvin viidessä ottelussa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
McDavid pitää aina ottaa aisoihin luisteluvoimaisimmalla sentterillä, esim Detroitin Dylan Larkin ollut NHL:n vaikeimpia vastuksia McDavidille, koska jalka riittää. Onko Chicagolla ketään sellaista? Dach on kookas ja nuori, varmasti nopeampi urahuipussaan, muttei nyt. Toews ei ole raketti luistimilla, vaikka älyllä uskomattomasti asioita paikkaakin. Stromekaan ei riitä. Eikä sitä varjostusta voi jättää nelossentterinkään harteille.

Oilers vie tämän sarjan pystyyn juuri sen takia, että Chicago ei mitenkään pysty laittamaan päällystakkia molemmille supersenttereille, kun jo sen yhden kanssa tekee tiukkaa. Se huonommin kiinniotettu supersentteri ratkaisee dominoinnillaan tämän sarjan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Harmi ettei Chicagolla ole Larkinin kaltaista talenttia riveissään. Aika harvassapa toisaalta ovat ne sentterit tai pelaajat ylipäätään, jotka McDavidille pärjäävät luistelukisassa. Edmontonin ja McDavidin onneksi Detroit ei ole vastassa.

Vakavalla naamalla, tottahan tuo on että tekemistä Blackhawksilla riittää ja tosiaan ennakoon Edmonton vaikuttaa Chicagoa vahvemmalta joukkueelta. Kenties tuota sentterimätsäystä enemmän huolestuttaa Blackhawksin hieman verkkainen puolustus. Mikäli Blackhawks jatkaa samalla voimakkaalla karvauksella, mitä se harrasti harjoituspelissä Bluesia vastaan ja viisikon etäisyydet ovat yhtä isot niin sitten tulee hätä. McDavidille ei pitäisi jättää keskialueelle tilaa polkea itsensä täyteen vauhtiin tai muuten siinä saa Määtät ja kumppanit etsiä hyvinkin nopeasti kuplasta poistumisteitä ulos.

Eli omat lääkkeeni näitä supertähtiä vastaan olisi enemmänkin tiivis viisikkopuolustaminen kuin puhdas mies vastaan mies puolustaminen, joka lähtökohtaisesti on tässä jo tuhoon tuomittu. Kävi miten kävi niin hienoa nähdä edes sitten muutaman ottelun verran omat suosikit tositoimissa. Paras voittakoon.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän tässä jo kiima nousee, on tätä kovasti odotettu. Blackhawks ja Oilers ovat vuosien saatossa tarjonneet lukuisia viihdyttäviä kiekkonäytöksiä ja uskon, että tämä sarja ei tee asiaan poikkeusta. Kane ja Toews vs McDavid ja Draisaitl. Jo pelkästään tuolla lähtökohdalla asetelma on herkullinen. Oilersin ylivoimapeli oli runkosarjassa koko liigan parasta, joten Blackhawksin on syytä pysyä pois jäähyaitiosta. Erikoistilanteet nousevat pudotuspeleissä arvoon arvaamattomaan.

Andreas Athanasioulta odotan huomattavasti enemmän, kuin mitä tähän asti on nähty. Jos AA saa putken kulkemaan, on siinä Oilersille yksi hyökkäyspään ase lisää. Ihan luottavaisin mielin tässä voi olla varsinkin tuon Flames-ottelun jälkeen. Let the playoffs begin!
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Edmonton lähtee suosikkina sarjaan, mutta altavastaajana on helppo iskeä. Runkosarjassa voitot 2-1 Chicagolle, joten ei Edmonton mikään mahdoton voitettava ole. Tosin runkosarja oli vuosisata sitten, joten siihen ei kannata liikaa katsoa. McDavid ja Draisatl on pelottavia pelaajia, mutta joukkueena Oilers on tosipeleissä arvoitus. Chicagolla sen sijaan kokemusta riittää ja jos veteraanit lähtevät täysillä viimeiseen taistoon ja saavat muun joukkueen mukaan, niin Edmontonille voi tulla noutaja. Sanotaan kuitenkin, että Oilers vie tämän 3-1.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tänään mennään. Sen liiemmin lisäilemättä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jos Oilers tässä sarjassa johonkin kaatuu, niin arvattavimmin puolustukseen. Nähtyjen pelien perusteella, joista toki kuukausia jo kulunut, tuo pakisto on huono. Joukkuepuolustuksella tuota saa paikattua, mutta saadaanko toimimaan kun ei kaudellakaan paketti meinannut kestää peleissä.

Tämä, etenkin kun Chicagollakin on hyviä hyökkäysaseita kuten Kane ja Kubalik ja onhan se Dach väläytellyt kanssa. Jos Chicago pyrkii pitämään mahdollisimman paljon kiekkoa niin McDavidit eivät pääse tekemään taikojaan ja joutuvat puolustamaan, missä eivät tosiaankaan ole vahvimmillaan. Chicagolla on kaikki mahdollisuudet kääntää sarja itselleen, mikä tekeekin tästä taisteluparista mielenkiintoisimman otteluparin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Noin. Ei se ennakkosuosikki ainakaan lakaise Chicagoa altaan. Edmontonin ylivoima oli totutun tehokasta, mutta muuten kyllä loppua lukuunottamatta Chicago oli pelaamisessa selvästi edellä. Seuraavaan peliin odotan sisuuntunutta öljyryhmää. McDavid oli kovin vaisu ja taisi silti tehtailla neljä tehopistettä? Mennään eteenpäin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Oilers oli odotuksiin nähden heikko, mutta ensimmäinen (tai toinen, miten haluaa ottaa) kunnon matsi neljään kuukauteen, niin vähän voi olla hakemista. Ehkä eniten ihmetytti tunteen puuttuminen, jota taas Blackhawksilta löytyi todella paljon. Tai ainakin se välittyi tähän talouteen, tiedä sitten. Toki onnistumiset Blackhawksilta varmasti toivat energiaa koko joukkueeseen. 33 taklausta on Blackhawksilta aika paljon, johon ei ole näin kannattajana tottunut ja se kyllä näkyi.

Isot nimet olivat isoja nimiä, Kanelta tähtisikermästä heikoin ottelu ihan molemmilta joukkueilta. Kubalik ainakin yhden ottelun perusteella on mennyt vielä eteenpäin runkosarjasta ja onhan tuo laukaus nyt hirmuinen. Ylipäätänsä Toewsin ketju oli aikamoinen possession-ketju ja näytti vähän muutaman vuoden takaiselta Saad - Toews - Hossa -sommitelmalta.

Maalivahtipeli meni hieman Crawfordille, vaikkei häneltä ollukaan mikään erinomainen esitys. Pientä haparointia, mutta maalivahdeilla tatsin löytäminen voi viedä aikaa. Siksi tämä voitto tulikin erinomaiseen paikkaan, sillä itseluottamus nousee. Niin joukkueella kuin kannattajalla.

Kirby Dachin pelaaminen ei näytä 19-vuotiaalta. Ei hävinnyt ainuttakaan kaksinkamppailua. Harmi ettei vielä uskalla ratkaista itse, mutta se tulee ajan kanssa. Älytön matsi ja se kulminoitui tuohon kolmannen erän vaihtoon, jossa koulutti kolmea Oilersin pelaajaa yhtä aikaa yksin hyökkäysalueella, kun ketjukaverit menivät vaihtoon.

Maanantaina jatkuu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olihan tuo eka puolisko Oilersilta ihan järkyttävän huonoa peliä. Osa siitä menee varmaan pitkän pelaamattomuuden piikkiin, mutta ei se ihan kaikkea selitä. Peliin valmistautuminen meni ihan vihkoon, joukkue ei ollut ollenkaan hereillä kun kiekko tippui jäähän. Maalivahdin vaihto selkeästi herätti joukkueen ja kolmas erä oli jo ihan hyvää peliä. Ylivoimapelin tehokkuus oli oikeastaan ainoa positiivinen asia Oilersin pelissä eilen. Blackhawks oli kuitenkin tänään parempi ihan kaikessa ja ansaitsi voittonsa.

Seuraavaan peliin Koskinen alusta asti maaliin. Ja nyt se pudotuspelivaihde päälle koko joukkueelle. Enää ei olla runkosarjassa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Seuraavaan peliin Koskinen alusta asti maaliin. Ja nyt se pudotuspelivaihde päälle koko joukkueelle. Enää ei olla runkosarjassa.

Eiköhän se sieltä löydy. Jos Edmontonin puolelta jotain hyvää tästä pelistä hakee ylivoiman lisäksi, niin luulisi hyvänä herätyksenä toimineen? Koskinen varmasti aloittaa maalilla seuraavan pelin ja selostajat epäilivät, että näin olisi käynyt kaikesta huolimatta. Itse en Smithin piikkiin laittaisi kuitenkaan kuin tuota Stromen maalia, jossa hän itse söhläsi kiekon Stromelle. Vaikea alku oli hänelle kyllä.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllähän Toews pyyhki johtajan esimerkillään McDavidilla lattiaa. Taisi joka ainoan aloituksenkin viedä. Täysin samat ajatukset @oiler99 kanssa. Lisäksi James Neal ja yleensäkin Oilersin neloskenttä näytti todella hyvältä. Chiassonin maali oli senttien päässä kun kilautti yläputkeen hyvän pyörityksen jälkeen. Athanasioun heräämistä vielä odottelen ja alivoima oli surkeaa. Toivottavasti toimii hyvänä herätyksenä joukkueelle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vielä hieman lisään omia ajatuksiani tähän. Vajaan viiden kuukauden patoutumat purkautuvat nyt näppäimistöltä ruudulle, pahoittelut siitä kaikille. Pakko vielä vähän purkautua kuitenkin.

Peliin valmistautuminen meni ihan vihkoon, joukkue ei ollut ollenkaan hereillä kun kiekko tippui jäähän.

Tässä Chicagon valmennustiimi oli onnistunut Edmontonia paremmin. Viisikon reagointi ja tukipelaaminen oli Chicagolla Edmontonia paremmalla tasolla ja tämän seikan laskisin nimenomaan valmistautumisen/pelivalmiuden piikkiin. Kuten jo aikaisemminkin on todettu, niin erityisesti näillä ensimmäisillä kierroksilla tälläiset asiat ovat ratkaisevassa roolissa, kun taukoa pelaamisesta on ollut monta kuukautta. Mitä pidemmälle turnauksessa edetään, niin sitä enemmän tämä seikka tasoittuu, mutta hereillä pitää olla heti alusta alkaen mikäli meinaa olla mukana leikissä pidempään. Edmontonilla ei ole enää toista peliä aikaa nukkua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös