Ilmoitukset

Nimimerkki MachoFantastico ei jatka enää joukkueessa. Kun penkkikomennukset ja opastukset eivät nostaneet hänen kirjoitustensa tasoa, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kirjoitusoikeuksien poisto.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin VilleLeino provoilut taukoavat kahdeksi kuukaudeksi. Käyttäjän murheellinen rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Malkkinen laajentaa viikon ajan sanavarastoaan ennen paluutaan palstalle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Kimmo Stasi trollaus on palkittu kuukauden pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Iso Paha ansaitsi itselleen viikon huilitauon HIFK-osion turhasta, sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään.

Nimimerkki Rambokala on saanut viikon pelikiellon keskityttyään NHL-osiossa henkilökohtaiseen hyökkäykseen asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis on seuraavat kaksi kuukautta vilttiketjussa ja toivottavasti hän tänä aikana opettelee keskustelemaan ilman provosointeja ja flametusta. 

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. _Samppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
  Reaves on todellakin fyysinen peloite jokaista jengiä vastaan, mutta kärsii paljon maineestaan jäähyjen muodossa ja esim. eilinen Forbortin taklaus ei olisi aiheuttanut jäähyä yhdellekään toiselle Vegasin pelaajalle. Oikein roolitettuna ja hieman pienemmällä peliajalla varsin käyttökelpoinen pelaaja edelleen, ja ilmeisesti jokaisen edustamansa jengin pukukopissa ollut todella pidetty kaveri. 2-3 minuuttia pois peliajasta niin näkisin Reavesin olevan hyvä lisä Vegasin junaan. Playoffseissa tuomarilinja muuttuu paljon, eikä siellä enää eilisen kaltaisesta taklauksesta anneta kenellekään jäähyä. Predatorsilla oli viime keväänä McLeod nelosessa, ja mä ainakin henk. koht. ottaisin sata kertaa sadasta Reavesin mielummin Flyersiin.
   
 2. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Tiedän toki, että hän on ollut pidetty koppipelaaja. Se taisi tulla esiin joissakin noissa Road to Winter Classic tms. sarjoissa, joissa seurattiin Bluesia. Kyllähän se taklaus Forbortiin oli selästä ja uskoisin, että siitä olisi häkki heilunut muillekin. Toki kukaan ei olisi sitä taklausta saanut perille niin painavana kuin Reaves. Vegasin nelosketju on toiminut muutamassa eri variaatiossa mainiosti ja siksi olisin valmis istuttamaan Reavesin heti kun se on mahdollista. Bellemaren loukkaantumisen unohdin edellisessä viestissäni eli hän ja Carrier syrjäyttävät varmasti Reavesin palatessaan, jollei sitten Reaves ala latoa kiekkoa säkkiin kuten Carpenter on tehnyt. Alaketjuihin on tarjolla tällä hetkellä kaikkien ollessa terveinä Tatar, Eakin, Tuch, Nosek, Bellemare, Hyka, Carpenter, Carrier, Lindberg ja Reaves, joista kahdella viimeksi mainitulla on vähiten annettavaa.
   
 3. Bourque#77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
  Lainaus:
  On kyllä nihkeäksi muuttumasssa NHL, jos tuosta Reaves:n pommista Forbort:n kuuluu saada jäähy. Ja tämä näin Kings lasien takaa sanottuna. Olen samaa mieltä kuin @_Samppa ,että tuossa nimi selässä toi jäähyn, ei niinkään teko itsessään.
   
 4. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Katsoin tuon taklauksen uudestaan ja edelleen olen sitä mieltä, että se osuu selkään kyljen sijasta ja Forbort paiskautuu päin laitaa siksi niin voimakkaasti. Ei tuossa mielestäni ole mitään puolusteltavaa. Joka tapauksessa Reavesilta tyhmyyttä antaa tuomarille edes mahdollisuus viheltää jäähy.
   
 5. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Ei luoja mitä tuubaa. Reaves saa tuosta puhtaasta taklauksesta jäähyn. Kyllä nimen perusteella tuli tällä kertaa niinkuin muutama kirjoittaja on täällä maininnut. Harmi että suunta on tämä.
   
 6. _Samppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
  Lainaus:
  Joo, uskallan kyllä nostaa kädet pystyyn samantien jos aletaan arvioimaan kompetenssia kertoa Vegasin pelitavasta ja ketjujen toimivuudesta, siitä en ala edes vänkäämään. Reaves on mulle enemmänkin vain sen vähenevän pelaajatyypin edustaja joista kovin pidän, mutta joita niin kovin vähän liigasta enää löytyy. Mitä nyt muutamia Vegasin pelejä olen katsonut niin onhan Reaves vähän sellainen susi lampaan vaatteissa tuohon jengiin, ja avut ovat jossain ihan toisaalla kuin mitä joukkueen pelitapa edellyttää. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan josko roikkuisi kokoonpanossa ja oikeasti ansaitsisi paikan siellä, kun nuo mainitsemasi palaset takaisin käytössä.
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Olisiko tuosta Reavesin taklauksesta videota tarjolla, en onnistunut meinaan YouTubesta löytämään kyseistä taklausta?
   
 8. _Samppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
  Lainaus:
  Tuostapa: Reaves boarding penalty on Forbort - Видео Dailymotion
  Oli vähän mainosta alkuun mutta sai skipattua 10s jälkeen.
   
 9. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
  Jännä nähdä millaiseksi William Karlssonin jatkosopimus muodostuu. Tilanne on sellainen, että Vegas melko helposti voi päätyä maksamaan ylihintaa, etenkin jos Karlsson tekee kaudella sen 30 maalia. Hän on tällä kaudella laukonut 24% laukauksistaan maaliin, eikä tuo korkea prosentti olisi voinut tulla parempaan aikaan. Mielestäni mikään ei viittaa siihen, että hän nykyisen kaltaisessa roolissa pystyisi jatkossa paukuttamaan samoja maalimääriä. Perinteisesti nämä ovat olleet hyviä paikkoja maksaa liikaa.
   
 10. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
 11. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  64/82 Vegas vs. Karlsson

  Fleury palasi maalille. Kokoonpano oli todella repalainen, kun mm. Neal, Sbisa ja Schmidt olivat sivussa. Puolustajaparit olivat Merrill-Engelland, McNabb-Theodore ja Hunt-Miller. Hyka pelasi nelosessa Nosekin ja Reavesin kanssa, kun Tuch oli kolmosessa yhdessä Eakinin ja Carpenterin kanssa. Tatar sai tilaisuutensa kakkosessa. Alivoimaparit olivat Karlsson-Smith ja Eakin-Nosek ainakin. Engelland ja McNabb uurastivat takalinjoilla. Ylivoimat olivat Hunt-Miller-Tatar-Haula-Perron ja Theodore-Smith-Marchessault-Karlsson-Tuch.

  Alku oli loistava, kun Karlsson katkoi sinisellä, syötti viereen Marchessaultille ja tämä jatkoi maalille Smithille, joka veivasi läheltä kiekon rystyllä maalin kattoon. Aadawa tasoitti heti perään, kun Engellandin rännipurku ei mennyt Tuchin toimesta ulos alueelta lopullisesti, vaan Ryan syötti nopeasti riiston jälkeen maalin eteen ja Stone sulatti Fleuryn jäihin ja siirsi sen kiekon tyhjiin, kun Merrill ei ehtinyt pitämään häntä kurissa.

  Avauskympillä Vegas sai kaksi jäähyä putkeen. Niiden aikana vaarallisimmat paikat olivat Hoffmanin ja Karlssonin tuliset laukaukset viivasta yli ja ohi maalin. Ylivoimien jälkeen Vegasin peli tasaviisikoin oli epävarmaa kiekollisesti. Sens sumputti keskialueen siten, että kärkikarvaaja oli puolustajien välissä ja loput neljä makasivat alempana, joten Vegas ei päässyt hyödyntämään nopeuttaan keskialueen ylityksessä, kun Aadawa ei lähtenyt pölhökustaamaiseen koulupoikaprässiin. 15 minuutin kohdalla kotijoukkueella oli vain yksi laukaus maalia kohti, kun esimerkiksi Nosek laukoi kolmesti puolustajien jaloista, mutta yksikään kudeista ei mennyt perille. Lopulta sitten Claesson otti jäähyn erän loppupuolella. Se hyödynnettiin, kun Haula ja Miller kiekottelivat ahtaassa tilassa kiekon kanssa ja pitivät sen Vegasilla. Sitten Miller levitti viivassa Huntille, joka antoi takaisin Millerille ja tämä laukoi ranteella maalille ja Haula melkein ohjasi kiekon sisään, mutta lopulta se meni suoraan. Avauserän kudit merkittiin lopulta 3-8 vieraille, mutta maalit 2-1. Kings-peleissä Vegas oli tuskaillut maalinteon kanssa, joten positiivista oli se, että nyt se osa-alue parani avauserässä, vaikka Sensilla oli enemmän maalipaikkoja. Ottawa blokkasi kaikkiaan 11 laukausta, joka on hurja määrä. Muutamia pitkiä hyökkäyksiä kotijoukkuekin sai luotua, mutta ei laatupaikkoja. Haulan vitja oli ehkäpä eniten kulmaralleja luonut ketju.

  Toisen erän alkuun Sens tasoitti, kun Miller hyppäsi vaihtoon liian myöhään, joten Stone vapautti Ryanin läpi ja tämä viimeisteli puikoista. Engelland ei ehtinyt sulkemaan läpisyöttöä. Sen jälkeen kotijoukkue otti kiekon hallinnan itselleen. Kolmosvitja rakensi paikan McNabbille vasemmalle laidalle, mutta hänen etuyläkulmanosto epäonnistui. Juuri ennen erän puoliväliä puolestaan Marchessault pääsi läpi, mutta Anderson ryösti hänet räpylällä. Sens toki vei vedot 4-7 avauskympillä, mutta laukaukset lähtivät kaukaa ja tulivat nopeiden kääntöjen päätteeksi. Puolivälissä Nosekin maila nousi päädyssä vastustajan naamariin ja Aadawa pääsi taas ylivoimalle. Se toimi, kun Duchene laukoi ranteella vasemmasta siivesta poikkisiirron jälkeen takakulmaan ohi Engellandin blokin.

  Jälkimmäisellä kympillä tasaviisikoin Sens jatkoi momentumiaan ja Vegas vikisi omalla alueella, kun vierasjoukkue vyöryi jatkuvasti. Ketjujakin sekoitettiin, kun Nosek ja Carpenter vaihtoivat paikkoja. Viisi minuuttia ennen loppua Sens tuli jälleen helposti alueelle. Pageau käytti kiekon Karlssonille ja latasi sitten kaukaa yläkulmaan vastakiekkoon saatuaan syötön takaisin. Hivenen Fleuryn piikkiin, koska veto lähti ilman maskia, vaikka olikin tarkka. Haulan ketjulle miinukset. Tatar seurasi Karlssonia ja kukaan ei merkannut Pageauta. Puolitoista minuuttia ennen loppua Haula pääsi Tatarin kanssa 2v1-hyökkäykseen, mutta Anderson tuli vastaan ja peitti suomalaisen oman vedon. Toisen erän vedot kirjattiin 18-17 lopulta, vaikka Vegas oli viisi minuuttia ennen loppua tilastossa perässä 10-16. Erän lopun ylivoima edesauttoi laukausmäärän kasvua, mutta Marchessaultilla oli tarkkuudessa parantamista.

  Päätöserän alkuun saatiin kavennus, kun aitioiden edessä laiturit riistivät ja vapauttivat Karlssonin vasemmalta puolittain läpi ja tämä viimeisteli varmasti kauden 35. maalinsa. Sitä ennen Pageau oli kiertänyt McNabbin, mutta Fleury pelasti patjatorjunnalla. Heti kavennuksen jälkeen puolestaan Haula ajoi maalille Perronin kudin jälkeen, mutta suti kiekon vain tolppaan. Eakin katkaisi hyvän vaiheen kaatamalla vieraiden yksilön Vegasin alueella. Puolustajaparejakin oli sekoitettu muuten, kun McNabb pelasi Millerin kanssa, Hunt Merrillin ja Theodore Engellandin. Vegas tasoitti alivoimalla, kun oman alueen laitapainin jälkeen Nosek ja Miller pelasivat Carpenterin vauhtiin. Tämä leikkasi laidasta keskelle ja laukoi kahden Sens-pelaajan välistä kiekon maaliin längistä. Tuuletus oli villi hyppääminen pleksiä vasten. Tasatilanne ei kauaa kestänyt, kun Karlsson toimitti viivasta maalille ja Burrows ohjasi kiekon maaliin. Haula missasi blokin viivatoimitukseen ja se Sens rankoi.

  Kahdeksan minuuttia ennen loppua Nosek otti hyökkäyspäässä turhan jäähyn kaatamalla Cecin. Jo toinen huono jäähy tsekiltä. Alivoima onneksi toimi mainiosti. Heti sen perään kuitenkin Smith karkasi läpi, kun Hunt sähläsi kiekon kanssa viivassa, mutta Fleury nollasi hitaan mörssärin suoran laukausyrityksen. Pari minuuttia ennen loppua Fleury otettiin veks, mutta tasoitusta ei tullut. Haulalla oli paikka slotista lopussa, mutta veto meni päin maalivahtia. Kolmas perättäinen tappio valitettavasti lopputuloksena.

  Fleurya ei voi syyttää, pelasti maaleja torjunnoillaan. Hyökkääjistä ykkönen oli erinomainen tehden kaksi maalia tasakentin. Kakkosesta Tatar jätti edelleen haalean kuvan itsestään. Haulalle passi, mutta olisi voinut maalata paristakin paikasta. Alaketjuista Tuch oli näkyvä, mutta tehoton. Carpenter paransi muutaman ohipelin jälkeen. Nosek oli periaatteessa hyvä, mutta otti kaksi turhaa boksia. Reaves oli edelleen hyödytön ja hiihteli pelin ulkopuolella. Hyka oli neloseen tiputuksen johdosta todella näkymätön. Puolustajista Miller oli varmin molempiin suuntiin. Engelland puolestaan otti lukeman -3. McNabb pääsi tulittamaan viivasta, mutta tuloksetta.
   
 12. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  65/82 Merrillin kotiinpaluu

  Oli aika aloittaa jälleen vieraskiertue, tällä kertaa New Jerseysta. Fleury oli maalissa. Puolustajaparit olivat McNabb-Miller, Theodore-Engelland ja Hunt-Merrill. Hyka pelasi Haulan vitjassa, Tuch ja Tatar Eakinin laidoilla ja nelosessa Carpenter, Reaves sekä Nosek. Neal ja Schmidt olivat sivussa edelleen. Bellemare on nähty harjoituksissa, joten ehkäpä hän palaisi pian.

  Avauserä oli isäntien. Fleury piti Vegasia pystyssä torjumalla monta vaarallista maalipaikkaa mm. erän lopussa Zachan ja Mooren yritykset läheltä. Vegas pääsi kertaalleen erässä jauhamaan ylivoimaa, kun Marchessault revittiin jään pintaan päädyssä, mutta ylivoima ei ollut mikään kovinkaan kummallinen. Kertaalleen myös ykkösketjun Florida-kaksikko pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta Joonatanin passi Smithille katkottiin. Vegasilla oli vaikeuksia saada hyökkäysalueen hyökkäyspeli rullaamaan ja ylipäätään ylittää keskialue kiekollisena. Devils puolestaan tuli monesti jalalla laitoja pitkin röyhkeästi maalia kohti ja pääsivät murtautumaan laidasta uhkaamaan Fleurya. Devils veikin laukaukset 11-8. Erän viimeisellä minuutilla Haula pääsi kokeilemaan slotista kääntörannaria, joka osui Schneiderin patjoihin. Maaliton avauserä Fleuryn ansiosta.

  Toinen erä oli jo parempi vierailta. Se meni johtoon, kun päädystä kaivettiin kiekko viivan tuntumaan. Perron passasi Merrilille, joka laukoi vasemmalta ja reboundiin ehti Perron, joka siirsi kiekon puolityhjään rysään. Vegas hallitsi erää siihen asti, että Devils sai ylivoiman ja tasoitti ennen erän puoliväliä, kun Smith ja Engelland hävisivät kamppailun, Hall passasi vasempaan siipeen ja Vatanen pommitti one-timerin ohi Fleuryn, joka oli liukumassa etutolpalle, mutta Sami laukoi takakulmaan eikä Karlsson ehtinyt blokkaamaan. Tuohon asti tosiaan Vegas oli saanut kulmarallit rullaamaan paremmin kuin avauserässä tasaviisikoin. Vegas kuittasi itsensä uudestaan johtoon 11 minuutin kohdalla, kun nelosketju rouhi hyökkäysalueella. Reaves kaivoi kiekon laidasta alas viivaan, Theodore levitti ja Engelland laukoi etukulmasta kiekon sisään. Jälkimmäisellä kympillä myös Marchessault pääsi taas 2v1-tilanteeseen, mutta tällä kertaa hänen oma ratkaisu osui logoon. Devilsin YV-tasoituksen jälkeen ote oli hetkellisesti siirtynyt isännille, mutta Engellandin maali palautti momentumin vieraille. Merrill otti jäähyn 14 minuutin hujakoilla ja ylivoimalla Zacha ohjasi slotista patjoihin, mutta sen lähemmäs tasoitusta Devils ei päässyt. Kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä kotijoukkueella oli liikaa pelaajia jäällä. Ylivoimaa ehti kulua vain 10 sekuntia, kunnes kiekko oli maalissa. Aloituksen jälkeen vierailta nähtiin hyvät tukitoimet, joiden ansiosta kiekko pelattiin viivaan Huntille, joka levitti Perronille oikealle. Schneider torjui vedon tämän vedon, mutta Tatar siirsi karat sisään Vegas-uransa avausosumalla. Seuraavassa vaihdossa Devils kavensi, kun päätydumppauksen perään mennyt Miller hukkasi kiekon jalkoihinsa. Hall riisti sen ja käänsi vanhanaikaisella kiekon Fleuryn längistä sisään. 15 sekuntia ennen erän loppua Miller melkein paikkasi virheensä, kun kiekko tuli päädystä läpi hänelle asti viivaan, mutta rannari pysähtyi jäässä jo maanneeseen Schneideriin. Lopulta tauolle mentiin 2-3 tilanteessa.

  Päätöserä oli melko unettava. Vedot kirjattiin isännille 9-4. Avauskympillä Severson ja Maroon pääsivät oikealta laidalta puolittaisille paikoille, mutta molempien yritykset himmennettiin mailablokeilla. Puolivälissä erää Carpenter puolestaan laukoi 2v1-tilanteessa kohti etualakulmaa, mutta Schneider venyi torjuntaan. Erä oli kokoajan semihyvin vieraiden hallussa. Vegas ei toki itse pystynyt tuottamaan maalipaikkoja, mutta se piti huolen myös siitä, että Devilskään ei päässyt A-luokan maalipaikoille. Viisikon etäisyydet pysyivät myös lyhyinä ja siten vierasjoukkue pääsi kiekottelemalla paineen alta pois keskialueelle, jossa toki keinot loppuivat usein kesken. Pari minuuttia ennen loppua Devils otti maalivahdin pois ja sai silloin vasta raivoisan kirin päälle, mutta Hallin paria vetoa siivestä lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt.

  Fleury oli maaginen varsinkin avauserässä, kiitos hänelle siitä. Alakerran uusitut pakkiparit toimivat hyvin. Engelland teki maalin, Theodore sai syötön. Samoin kolmosparin Hunt ja Merrill saivat passit mieheen. Ykköspari McNabb-Miller vaikutti tasapainoiselta, ainoa miinus Millerin virheestä toisessa maalissa. Hyökkääjistä sitten neloselle plussaa maalista, Reaves pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa Vegas-nutussa. Vaikutti olevan paremmin pelin sisällä. Kolmosvitjasta Tatar sai apinan pois selästä, hyvä niin. Tuch oli vahva molemmissa päissä, hän hoiti monesti omalta alueelta kiekot pois keskialueelle. Kakkosessa Perronille maali ja passi, Hyka jäi vähän pelin ulkopuolelle. Ykkönen ei tehoillut ja muutamaa laitureiden 2v1-tilannetta lukuun ottamatta se pelasi lievän ohipelin.

  Gallant totesi tänään harjoitusten jälkeen, että Bellemare tosiaan saattaa pelata Columbusta vastaan, jos tuntee olonsa hyväksi. Haula puolestaan sai lepopäivän, koska hän sai päätöserässä kovan taklauksen käsivarteensa. Lisäksi Gallant kieltäytyi sen tarkemmin arvioimasta Nealin, Schmidtin, Sbisan, Lindbergin ja Carrierin poissaolojen pituutta.
   
 13. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  66/82 Karlssonin kotiinpaluu

  Fleury oli maalissa tietysti. Puolustajaparit samat. Hyka oli viltissä, kun Bellemare palasi kokoonpanoon. Tuch pelasi kakkosessa, Tatar ja Carpenter kolmosessa ja Nosek-Bellemare-Reaves oli nelonen.

  16 sekunnin kohdalla kotijoukkue meni johtoon. Engelland heitti maalin takaa ränniin eikä Marchessault saanut kiekkoa ulos alueelta. Dubois laukoi maalille, Atkinson paini ja Panarin siirsi irtokiekon maalin kulmalta sisään. Avausvitosella Vegasin paras paikka tuli Haulalle, kun Tuch katkoi omissa ja pääsi 2v1- hyökkäykseen, mutta Haulan oma ratkaisu meni Korpisalon syliin. Sen jälkeen kärkiketjut mylläsivät vielä isäntien päässä peräkkäiset vaihdot, mutta Smithin slotista lähtenyttä kääntörannaria parempaa paikkaa ei syntynyt. Sen sijaan kotijoukkue iski pian illan toisensa, kun sen paras ketju eli Atkinson-Dubois-Panarin oli jälleen pyörimässä kulmissa. Lopulta Dubois punnersi laidasta slottiin ja laukoi kiekon sisään, vaikka Karlsson koitti epätoivoisesti pysyä mukana. Onneksi Gallant haastoi maalin ja se hylättiin paitsiona. Sen jälkene neppailtiin tasaisesti. Vierailta Haula laukoi ahkerasti ja kyseinen ketju oli Vegasin paras avauserässä. 12 minuutin kohdalla Björkstrand pääsi oikealta puolittain läpi, mutta Fleury torjui kilvellä. Vegas käänsi monta kertaa nopeasti pelin keskialueelta yhdellä pakki-pakki syötöllä, jonka jälkeen kiekko heitettiinkin jo punaiselta päätyyn ja mentiin perään. Se toimi ihan kivasti, kun laitureilla oli rytmitys kunnossa ja he pääsivät hyvällä vauhdilla kamppailemaan eivätkä Columbuksen puolustajat saaneet purettua painetta. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Marchessaultilla oli avopaikka ja hän sai jäädytettyä jo Korpisalon jäihin, mutta aikaili vedon kanssa ja ajautui liian pieneen kulmaan. Avauserä oli kuitenkin vahva Vegasilta ja se vei laukaukset 9-19.

  Toisen erän alkuun tuli tasoitus, kun Tuch antoi kiekon vauhtiin Perronille, joka ylitti sinisen, pyörähti kulmassa ja sitten tarjoili slottiin Haulalle paikan, josta suomalainen ei erehtynyt, vaan sijoitti takakulmaan. Loistava esityö. Maalin jälkeen Vegas jatkoi paineistamista, mutta Korpisalo koppasi b-sektorin laukaukset. Kahdeksan minuutn kohdalla sitten kotijoukkue iski, kun viivasta Werenski pelasi syvyyteen Panarinille, joka passasi takaisin ja Zach laukoi vastakiekkoon kiekon maaliin ohi Engellandin blokin. Vastustajan paras ketju iski siis taas. Sen jälkeen sitten Hunt ja Miller toimittivat peräkkäisissä vaihdoissa kiekkoa viivasta maalille, mutta ohjurit eivät uponneet. Haulakin ohjasi Millerin passin läheltä verkkoihin. Erän puolivälissä vajaat kaksi minuuttia edellisestä maalista Columbus maalasi taas, kun Jenner voitti Carpenterin aloituksessa ja paine jäi Vegasin alueelle. Rännikiekossa oli Cole, joka laukoi vasemmalta laidalta etukulmaan ja Fleury imi vedon. Engelland katsoi hölmistyneenä vieressä, mutta maalivahdin maali tuo oli. Yhdeksän minuuttia ennen erän loppua Smith laukoi päädystä kimmonneen kiekon rimaan. Hyvin kuvaavaa Karlssonin illalle puolestaan oli se, että vitonen ennen erän loppua hän suti kiekosti ohi one-timerissa ja liukui sitten päin päätyä. Mikään ei onnistunut. Erän jälkimmäisellä kympillä kotijoukkueelta nähtiin muutama vahva kulmaralli ja maalipaikka. Kaksi minuuttia ennen loppua Eakinia koukattiin ja Vegas sai ylivoiman. Smith kolattiin laitaan ja hän loukkasi olkapäänsä. Kuvio saatiin kuntoon vasta, kun Haulan viisikko oli askissa. Tatar oli slotissa ja Hunt viivassa Millerin kanssa. Paras paikka tuli Perronille, joka laukoi oikealta, mutta Korpisalo ohjasi vedon kulmaan.

  Päätöserän avausvaihdossa Marchessault pääsi nokikkain Korpisalon kanssa, mutta tämä tuli vastaan ja peitti vedon. Smith ei palannut askiin päätöserään, joten Tatar paikkasi häntä. Vitosen kohdalla Jones kamppaili kädet ylhäällä Perronia vastaan ja sai jäähyn. Ylivoimalla Marchessault pommitti one-timerin siivestä tuloksetta. Hetkeä myöhemmin Perron kikkaili itsensä slottiin, mutta veto jäi piippuun ja seuraavaksi hän kaatoikin Colen, joten Columbus pääsi vuorostaan ylivoimalle. Carpenter kaatoi puolestaan omalla alueella vastustajan pelaajan, joten kotijoukkue sai toisen ylivoiman vielä putkeen, mutta sekin kestettiin. Atkinsonille tuli ylivoiman lopussa paras paikka oikealta, mutta Fleury torjui ilman maskia lähteneen laukauksen. Viimeisellä kympillä kunnollista kiriä ei nähty, vain muutama yksittäinen veto laidasta. Pari minuuttia ennen loppua sitten Fleury otettiin veks. Panarin syötti omista toiselle laidalle, ja Dubois ehti tökkäämään kiekon tyhjiin punaviivalta ennen kuin Miller ehti väliin. Lopputulos 4-1.

  Vegas kaatui huonoon viimeistelyyn, mutta hivenen myös huolestuttaa se, että kupla on puhkeamassa, koska avainyksilöitä on sairastuvalla. Viimeisestä viidestä pelistä on nyt neljä tappiota. Fleury imi kolmannen maalin, ei ollut parhaimmillaan. Korpisalo vei veskaritaiston. Puolustajista Engelland-Theodore keräsi miinuksia kaksi kappaletta. McNabb-Miller oli ehjin pari. Hyökkääjistä Haulan ketju oli paras ja teki ainoan maalinkin. Erik kirjasi itselleen peräti kuusi laukausta maalia kohden ja laiturit Tuch sekä Perron kolme kappaletta. Ykkösestä Smith loukkaantui valitettavasti, toivottavasti ei ole pitkään sivussa. Kolmosesta kukaan ei oikein erottunut, ehkä Carpenter oli enemmän pelin sisällä kuin Eakin ja Tatar. Nelosessa Bellemare palasi kokoonpanoon, mutta ei esittänyt vielä mitään ihmeellistä. Nosekilta ja Reavesilta peruspelaamista.
   
 14. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Vegas aloitti yliopistopelaajien naarauksen tekemällä tulokassopparin puolustaja Zach Whitecloudin kanssa. Pakki liittyy joukkueeseen Buffalossa.

  Golden Knights Sign Free Agent Defenseman Zach Whitecloud | NHL.com

  Vegas Golden Knights Twitterissä: "George McPhee on Whitecloud: "He’s a very well-rounded player, a highly sought-after defenseman by a lot of clubs and we are delighted to acquire him as our first college signing.""

  Hauskaa oli se, että SinBinVegas-sivusto oli vain vajaata tuntia aikaisemmin julkaissut artikkelin, jossa arviovat 3 hankinnan arvoista vapaana agenttina olevaa yliopistopelaajaa, ja arvatkaapa kuka oli yksi heistä?

  Three Undrafted College Free Agents That Should Be On VGK's Radar - SinBin.vegas

  Ja sen verran vielä lisätietoa, että koska soppari tehtiin vasta nyt, niin Whitecloud ei ole AHL-kelpoinen vaan viettää loppukauden ison seuran kirjoilla. Pääsee poika hyvällä palkalla jos ei muuta niin tutustumaan NHL-elämään. :)
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2018 klo 22.27
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tämä kaveri oli myös Friedmannin viimeisimmässä 31 thoughtsissa, joka julkaistiin pari tuntia sitten. Nopeaa toimintaa.

  Elliotte ennusti Kingsin olevan lähimpänä kaveria.
   
 16. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  67/82 Tatarin ja Nosekin kotiinpaluu

  Fleury maalissa. Pakkiparit samat kuin viimeisimmissä peleissä. Hyka pelasi kakkosessa, Tuch ja Carpenter kolmosessa ja nelosessa sitten Nosek, Bellemare ja Reaves. Tatar edelleen ykkösvitjassa.

  Avausmaali syntyi melko pian, kun Tuch ylitti sinisen pujottelemalla välistä ja sitten laukoi napakasti etukulmaan. Muita erän alun paikkoja olivat Haulan epäonnistunut syöttö 2v1-tilanteessa Perronille ja Bertuzzin tolppaone-timer kuuden minuutin kohdalla. Maalipaikat olivat 3-3 mainoksille mentäessä. Peli oli koko erän suhteellisen tasaista ja aaltoilevaa. Detroit pääsi alueelle laitojen kautta, koska Vegasin keskialueen puolustuspeli ei ollut hirmu hyvää. Vedot kirjattiin erässä 9-11. Svechnikov roikkui Marchessaultissa sen verran, että Vegas sai jälkimmäisellä kympillä ylivoiman, jonka aikana Theodore kilautti tolppaan. Sitä ennen tasaviisikoin Frk melkein tasoitti takatolpalta reboundista, mutta Karlssonin takapaine esti maalin synnyn.

  Toisen erän alkuun kakkosketjun ralli tuotti ylivoiman, kun Green hidasti Haulaa. Ylivoimalla parhaat tontit tulivat viivaan Theodorelle. Sen jälkeen nyhjättiin melkein erän puoleenväliin asti. Detroit laukoi pari kertaa oikeasta laidasta ruuhkan takaa, mutta Fleury oli hereillä. Yhdeksän minuutin kohdalla sitten Tatar taklasi vaihtoon mennessään kiekotonta pelaajaa ja DET sai ylivoiman. Se teki kuitenkin karmean vaihtovirheen ja Karlsson passi eteenpäin Eakinille, joka rokotti alivoimalla läpiajosta kilpialakulmaan. Kuusi minuuttia ennen erän päätöstä Jensen melkein pääsi avopaikkaan maalin edessä, mutta ei aivan yltänyt kiekkoon. Minuuttia myöhemmin Engelland-Theodore pari hukkasi miehensä ja Helm pääsi vapaasti laukomaan kulmasta tulleeseen syöttöön one-timerin, mutta Fleury ryösti. Reboundissa oli vielä Glendening kokeilemassa tuloksetta. Sen jälkeen sitten Vegas lisäsi johtoa, kun Eakin sai kiekon vauhtiin kaartoonsa ja laukoi ranteella slotista takakulmaan kotijoukkueen miesvartioinnin pettäessä. Hetken päästä puolestaan kolmosvitja rouhi päädyssä ja kiekko ajautui Tuchille, joka laukoi keskeltä ruuhkan takaa matalan laukauksen maaliin. Viimeisellä minuutilla Vegas pääsi ylivoimalle, mutta se ei tuottanut kummoisia maalipaikkoja.

  Kolmatta erää en vaivautunut vielä katsomaan, koska maaleja siinä ei syntynyt ja peli oli taputeltu kahden erän jälkeen. Muokkaan kommentit siitä ehkä jälkikäteen tähän viestiin.

  Fleurylle nollapeli ja oli maaginen. Puolustajat pelasivat pääosin hyvin, muutama merkkausvirhe, mutta nolla maalia omiin on kiitettävä suoritus. Theodore väläytteli hyökkäyspään vaarallisuuttaan pitkästä aikaa. Hyökkääjistä kärkiketjut jäivät tehoitta, mutta varsinkin Haulan vitjalla oli silti hyviä kulmaralleja. Erityiskehut Eakinille ja hänen ketjulleen, joka teki pari maalia ja sitten vielä se alivoimamaali kaupan päälle mukaan luettuna.
   
 17. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  68/82 Sabres & Golden Knights

  Fleury maalissa. Schmidt palasi ykköspariin McNabbin rinnalle, joten Miller siirtyi Huntin pariksi ja Merrill tippui vilttiin. Hyökkäysketjut olivat samat.

  Peli alkoi vauhdikkaasti. Tuch pääsi häntä katsomaan tulleiden yli 400 fanin iloksi jo avausvaihdossaan laukomaan kahdesti, toisen kerran läheltä reboundiin, mutta Lehner oli muurina. Theodore puolestaan kikkaili itsensä viivasta lähemmäs vetopaikkaan hetken päästä. Isäntien paras paikka avausvitosella siunaantui Reinhartille, joka laukoi vapaasti oikealta, mutta Fleury peitti kulmat. Girgensons puolestaan laukoi kahdeksan minuuttia ennen erän loppua oikeasta siivestä one-timerin, jonka Fleury torjui olkapäällään. Peli oli tosiaan vauhdikasta ensimmäiseen mainoskatkoon asti, mutta sen jälkeen molemmat tarkensivat pelaamistaan ja maalipaikat vähenivät. Kertaalleen O'Reilly melkein löysi kulmasta maalille liukuneen Reinhartin, mutta McNabb katkoi passin. Seitsemän minuuttia ennen erän loppua puolestaan Millerin veto kimposi päätyyn ja Perron kiersi maalin, mutta ei pystynyt löytämään Haulan lapaa maalin edestä. Viimeisellä vitosella ainoa merkittävä tapahtuma oli se, että Haula sai mailan naamariin siniviivalla, mutta jäähy jäi viheltämättä. Viihdyttävän alun jälkeen peli puuroutui ja kudit kirjattiin avauserästä lopulta 7-11.

  Toinen erä oli sitten hivenen vaikeampi vieraille, koska Sabres vei vedot 15-7. Avauskympillä Vegas jäähyili kahdesti. Ensin erän alkuun Haula joutui jäähylle ja ylivoimalle Sabres rakensi vasemman siiven kautta vetopaikkoja O'Reillyn ja Reinhartin toimesta. Sabresin momemtum jatkui ylivoiman jälkeen ja kuteja sateli kohti Fleurya aina ensimmäiseen mainoskatkoon asti, jolle mentiin Ristolaisen viivavedon päätteeksi. Sen jälkeen Karlsson otti vuorostaan jäähyn, mutta jälkimmäisen alivoiman Vegas kesti vaivattomammin. Tuon tapon jälkeen sitten vieraiden hyökkäyspeli alkoi rullaamaan hetkellisesti, kun Eakinin ketjun vahva vaihto siirsi otteen vieraille. Sentteri itse laukoi oikeasta laidasta hivenen ohi takakulman. Sen jälkeen sekoitetut kärkiketjut eli Marchessault-Karlsson-Perron ja Hyka-Haula-Tatar saivat pari kulmarallia aikaan, kunnes sitten viimeinen vitonen oli jälleen isänniltä vahva. Neljä minuuttia ennen loppua Ristolainen laukoi viivasta ruuhkaan ja Fleury selvitti niukasti tilanteen. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Marchessault leikki voitolla, kun hän suojasi kiekkoa, mutta purku pysähtyi viivaan ja seurauksena Wilson pääsi nostamaan vapaasti rystyltä maalin kulmalta. Lopulta Vegas selviytyi tauolle tasalukemissa 0-0.

  Päätöserään alkuun Sabres rankoi kolmen minuutin kohdalla, kun Theodore-Engelland pari töhöili vaihteeksi. Theodore hukkasi kiekon viivassa yrittäessään levitystä Engellandille ja vastaiskusta Pouliot passasi maalille Baileylle, joka veivasi Fleuryn jäihin ja siirsi tyhjiin, kun Theodore ei saanut sitten edes Pouliotin syöttöä katki. Kolme minuuttia myöhemmin Tuch punnersi maalin takaa nollakulman tasolle ja löysi rystyltä maalin eteen nousseen Bellemaren, mutta Lehner ryösti hänet sensaatiomaisella torjunnalla. Gorges nukkui tuossa tilanteessa. Samassa tilanteessa Baptiste otti väkivaltaisuusjäähyn. Kakkosviisikko Theodore-Tatar-Marchessault-Karlsson-Tuch aloitti jäällä. Marchessault laukoi kolmesti vasemmasta siivestä, mutta jatkokiekoissa ei ollut jatkajia. Erän puolivälissä Carpenter laukoi sinisen jälkeen maalille, mutta Eakin ja Tuch eivät saaneet pomppivaa kiekkoa sisään. Kuusi minuuttia ennen loppua Girgensons punnersi oikeaa kaistaa maalille, mutta rystyvippi ei ohittanut Fleurya. Vegasin kirivaihde ei ottanut käynnistyäkseen viimeisellä kympillä, vaan Sabres kiekotteli hyvin ja kulutti kelloa. Tasoitus kuitenkin syntyi onnekkaasti viimeisen vitosen alkuun, kun Perron löysi painottomalta puolelta Engellandin, joka viivytti kutia ja sai Lehnerin keulimaan jäihin. Sitten Deryk kiersi maalin ja sijoitti kiekon maaliin heittäytyvän Scandellan kautta etukulmasta. Pari minuuttia ennen loppua Nelson nosti kiekon katsomoon paineen alla ja Vegas sai tilaisuuden ratkoa pelin ylivoimalla. Enemmän kuitenkin sai pelätä alivoimaalia, koska Vegas sai kuvion kuntoon vasta 20 sekuntia ennen jäähyn loppua. Perron kokeili kerran pienestä kulmasta tuloksetta.

  Jatkojen alkuun Karlsson tarjoili päädystä slottiin Marchessaultille, jolla oli aikaa ja tilaa, mutta veto jäi pehmeäksi jäänuoliaiseksi. Parin minuutin jälkeen Tuch ajoi maalille, mutta ei yltänyt viimeistelemään ennen kuin hänet pelattiin irti kiekosta. Sen jälkeen Sabres vastahyökkäsi, kunnes Vegas jälleen käänsi nopeasti ja Schmidt käytti kiekkoa Baptisten jaloissa ja laukoi lopulta rystyltä haaston päätteeksi niukasti ohi takakulmasta. Minuutti ennen loppua Carpenter tarjosi oikealta kaistalta takatolpalle, mutta Tatar puttasi tyhjistä suoraan Lehnerin patjaan. Kolmen varausvuoron arvoisen yksilön pitäisi tehdä noista paikoista. Lopulta mentiin pilkuille asti.

  O'Reilly aloitti ja laukoi ohi oikealta kurkipotkun jälkeen jäätä pitkin. Perron tuli keskeltä vauhdilla ja nosti rystyltä kiekon sisään. Reinhartin puolestaan Fleury ryösti hanskalla. Seuraavaksi fanien sankarille Tuchille pedattiin paikka sinetöidä, mutta Lehnerin tökkäys päätti Tuchin veivit. Josefson oli Sabresin viimeinen mies ja hän naulasi ranteella kiekon läheltä ylös. Karlsson haki suoraa laukausta viiksiltä, mutta Lehner torjui patjoillaan, joten mentiin äkkikuolemavaiheeseen. Pominville laukoi Karlssonin tavoin patjoihin suoraan. Marchessault puolestaan tuli hitaasti vasemmalta keskelle ja laukoi oikeaan tolppaan. Pouliot sai Fleuryn jäihin, mutta kiekko karkasi kun piti viimeistellä rystyltä. Haula naulasi matalan vedon etukulmasta sisään ja Vegas vei pisteet maalein 1-2.

  Fleury oli hyvä, ei valittamista. Pakistossa Theodore-Engelland pupelsi vastustajalle maalin ja nimenomaan Theodore. Engelland sentään sitten teki tasoituksen, joten hänelle puhtaat paperit. Sbisaa on ikävä joka tapauksessa, jotta Theodoren saisi veks. Schmidt palasi ryminällä ja kellotti peliaikaa vajaat 25 minuuttia. Hyökkääjistä kehut kolmosketjulle taas, Eakin on herännyt eloon Carpenterin ja Tuchin kanssa. Tuchin otteissa näkyivät sadat ihmiset, jotka olivat tulleet katsomaan häntä. Oli pelin sisällä, mutta kädet tärräsivät viimeistellessä. Kärkiketjuista Perron erottui eniten edukseen. Tatar ei vakuuta vieläkään, tuhlaajapoika. Ei ole päässyt kunnolla sisään ja hiihtelee pelin ulkopuolella liikaa. Nelosketjusta Reaves pelasi 10 minuuttia, mutta tuntui siltä, että olisi pelannut vielä vähemmän, koska oli melko tehokkaasti tutkalta pimennnossa valtaosan pelistä. Kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen siihen, että Vegas raapi voiton hieman huonommallakin pelillä. Aloitusympyrässä muuten Sabres dominoi 68-prosenttisesti, todettakoon se vielä nippelitietona.
   
 18. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  69/82 Bellemaren kotiinpaluu

  Fleury maalissa. Merrill korvasi Huntin puolustuksessa. Tuch pelasi ykkösketjussa, Tatar kakkosessa ja Hyka kolmosessa. Nelonen oli ennallaan.

  Bellemare sai kunnian olla aloitusviisikossa. Patrick pääsi laukomaan slotista ajassa 2:30, mutta tuon kohtalaisen paikan Fleury hoiti helposti. Perään Read pääsi vasemmalta kaistalta laukomaan vapaasti suoraan syliin. Viiden minuutin kohdalla kotijoukkueella oli liikaa pelaajia jäällä ja Vegas sai ylivoiman. Hyka pelasi kakkosviisikossa viivassa Theodoren kanssa. Muut yksilöt olivat Karlsson, Marchessault ja Tuch. Tuch pääsikin läpi keskeltä, kun hän sai terävän syötön vasemmasta laidasta lapaansa, mutta rystyveivi pysähtyi Mrazekin jalkaulokkeisiin. Schmidt puolestaan oli Huntin tilalla viivassa toisessa viisikossa. Miller, Perron, Haula ja Tatar olivat tutusti muut jampat. Vieraat hyödynsivät ylivoiman, kun aloitusvoiton jälkeen kiekko pelattiin viivaan Schmidtille, joka levitti takaisin oikeaan laitaan Perronille. Tämä pelasi syvyyteen Haulalle, joka käänsi nollakulmasta kiekon maalille ja Mrazek imi sen sisään mailansa kautta. Samalla Perron saalisti 46. syöttöpisteensä, joka on tulokasjoukkueiden ennätys kenttäpelaajien osalta. Yhdeksän minuutin kohdalla Miller pelasi pienestä tilasta viivaan Merrillille, joka lähetti jäänuoliaisen vasemmalle kulmalle, mutta Karlsson ohjasi niukasti ohi. Puolivälissä erää Theodore joutui boksiin, kun hän kaatoi maalille ajaneen vastustajan. Alivoimaa pelasivat Nosek-Bellemare-Engelland-McNabb ja Eakin-Karlsson-Miller-Schmidt koostumukset. Nosek blokkasi alussa kudin ja linkutti koppiin, mutta palasi toisessa erässä kehiin. Alivoima toimi hyvin ja parin purun myötä Flyers ei saanut pahoja tilanteita luotua. Heti alivoiman jälkeen kuitenkin Konecny kaarsi keskelle ja lähetti ohjurin maalille, johon Lindblom sai lavan väliin, mutta Fleury oli muurina.

  Kuusi minuuttia ennen erän loppua Flyersin pojat lätytettiin 2v0-hyökkäykseen, mutta Reaves polki alas ja pelasti tilanteen heittäytymällä ja sai katkottua syötön viereen. Molemmat käänsivät peliä nopeasti ja tempo oli tapissa. Flyers pelasi tuttua kiekkoa eli toimitti kiekkoa kulmasta viivaan ja sieltä maalille ahkerasti. Pari minuuttia ennen loppua Fleury laittoi kiekon peliin, Miller pisti huonon rännipurun, jonka Filppula katkaisi ja pelasi viivaan, josta seurasi jälleen toimitus maalille, mutta Fleury piti luukut kiinni. Tauolle mentiin lopulta 0-1 tilanteessa. Laukaukset kohti maalia kirjattiin tasan yhdeksän. Katsojaystävällinen erä, jossa koohotettiin päästä päähän.

  Toisen erän vedot merkittiin 16-8 ja Flyers oli hallitsevampi osapuoli. Se tasoitti erän alussa, kun Theodore ei saanut kiekkoa ulos lasin kautta, vaan laukoi sen päin Konecnya. Couturier poimi irtokiekon, siirsi viereen Girouxille ja tämän rannelaukaus sujahti yläkulmaan. Tuttu pakkipari otti jälleen miinusta juniori-Theodoren takia... nuo kiekot pitää vain saada ulos alueelta. Flyers jatkoi sen jälkeen momemtumiaan. Vegasin ainoa paikka avauskympillä tuli vitosen kohdalla, kun Tatar antoi McDonaldille painetta viivassa ja Vegas pääsi 3v1-hyökkäykseen. Tatar syötti Perronille, joka levitti takaisin. Sen jälkeen slovakki ylitti sinisen ja tiputti taakse Haulalle, joka laukoi Mrazekin kilpeen. Seitsemän minuutin kohdalla Marchessaultin maila nousi hyökkäyspäässä vastustajan kasvoihin ja kotijoukkue pääsi miesylivoimalle. Voracek-Couturier akseli loi painetta maalille oikealta puolelta, mutta lopulta ruuhka selvitettiin. Erän puolivälissä Couturier tiputti vasemmasta laidasta alas ja Provorov pääsi tälläämään vastakiekon logoon. 13 minuutin kohdalla puolestaan Bellemare laukoi kaukaa vasemmalta tolppaan puolustajan jaloista punnerruksen jälkeen ranteella. Hetkeä myöhemmin kakkosvitja sai hyvän päätypelin aikaan. Perron kiersi maalin ja laukoi, mutta Tatar ei saanut hakattua jatkokiekkoa sisään. Minuutti myöhemmin puolestaan Marchessault vapautti keskialueen siirrolla ketjutoverit 2v1-tilanteeseen, mutta Tuchin passi oikealta puolelta ei löytänyt Karlssonin lapaan. Kolme minuuttia ennen erän loppua Lindblom pääsi vapaasti laukomaan maalin edestä irtokiekkoon, mutta Fleury otti eleettömän torjunnan kehollaan. Flyers pääsi koko erän ajan melko vaivattomasti vieraiden alueelle ja sai sitä kautta paljon laukauksia aikaan. Vegas joutui käyttämään paljon siirtokiekkoja päästäkseen omista ulos ja ne kiekot sitten Flyers poimi ja käänsi paineen uudestaan vieraiden alueelle, jolloin Vegas ei päässyt rullauttamaan omaa hyökkäyspeliään.

  Päätöserän vedot kirjattiin 15-12. Puolentoista minuutin kohdalla Perron levitti oikealta puolelta ja Tatar laukoi vasemmalta b-pisteeltä logoon. Perään kolmosketju loi paikan, kun Carpenter laukoi oikealta kohti maalia ja Hyka oli ronkkimassa irtokiekkoa. Neljän minuutin kohdalla Fleury aikaili maalin takana. Flyers sai kiekon ja se pelattiin slottiin Sanheimille, mutta Markku-Andre ehti ryöstämään pojan räpylällään ja ottamaan pelin hienoimman torjunnan. Heti perään Vegas sai ylivoiman, kun Theodore laukoi toisesta aallosta kohti maalia, jonne myös Haula porhalsi ja hän sai mailan naamaansa samalla. Ensimmäinen paikka ylivoimalla tuli Millerille, kun Perron pelasi oikeasta siivestä slottiin Tatarille, joka jatkoi toiselle puolelle ja Miller pommitti one-timerin ohi. Sen jälkeen Giroux pääsi melkein läpi, mutta Miller ja Tatar polkivat hänet kiinni. Ylivoima toimi lopulta, kun Tuchin aloitusvoiton jälkeen kuvio saatiin kuntoon. Marchessault syötti viivaan, Theodore pommitti ja Karlsson siirsi vapaasti reboundin sisään oikealta kulmalta. Seuraavassa vaihdossa Flyers pääsi ylivoimalle, kun Voracek punnersi keskelle ja McNabb roikkui itsensä jäähylle. Tasoitus syntyi, kun Voracek antoi oikealta puolelta hidastetun lättysyötön vasemmalle takatolpalle Simmondsin lapaan. Tämä otti haltuun ja laukoi sitten etuyläkulmaan. Tuo oli Fleuryn maali, koska Schmidtin oli mahdotonta katkoa syöttöä ilmasta ja Engelland piti oman miehensä maalin edessä, joten Fleuryn tehtävä oli peittää vetouhka pienestä kulmasta. Heti perään vierasjoukkue hölmöili toisen jäähyn, kun Gostisbehere harhautti keskialueelle Karlssonin ja tämän taklaus kampitti Flyers-puolustajan. Onneksi Flyers YV ei toiminut toistamiseen, vaan paras paikka oli Gostin viivakuti logoon. Alivoima oli tiivis ja peitti vaarallisimmat vetosektorit.

  Viimeisellä kympillä ei jäähyjä jaettu. Viisi minuuttia ennen loppua Engelland sai päädystä viivaan syötön, käveli lähemmäs maalia, mutta veto kimposi verkkoihin. Minuutin päästä puolestaan Karlsson sai syötön päädystä maalin eteen, mutta laukoi läheltä ohi. Kolme minuuttia ennen loppua sitten syntyi voittomaali. Sekavitja oli jäällä, kun Merrill piti viivan kiinni ja paineen alueella. Sen jälkeen Bellemare voitti kamppailunsa vasemmassa laidassa ja pelasi Eakinille päätyyn, joka passasi b-pisteelle Carpenterille ja tämä naputti ykkösellä kiekon takakulmaan. Kolme härkämiestä yksilöä, joiden vahva kamppailupelaaminen tuotti voitto-osuman. Maalinjälkeisessä vaihdossa Konecny laukoi terävästi puolustajan jaloista keskeltä yli. Flyers otti maalivahdin tietysti pois lopussa. Viimeisellä minuutilla Konecny pääsikin laukomaan slotista one-timerin tuloksetta ja viimeisillä sekunneilla Simmonds kokeili läheltä, mutta Schmidt makasi jäässä ja blokkasi vedon. Lopputulos 2-3 ja Fleurylle uran 400. voitto.

  Fleurylle tosiaan 38 torjuntaa ja oli pelin MVP. Puolustajista kuraa Theodorelle avausmaalista, toisaalta oli mukana sitten toisessa maalissa ylivoimalla. Merrill-Miller ja McNabb-Schmidt pareilta ehjät esitykset tasaviisikoin. Hyökkääjistä kehut kärkisenttereille, jotka maalasivat. Perron oli myös erinomainen. Kolmosketjun jantterit Hyka, Eakin ja Carpenter olivat niin ikään mainioita. Nelosvitjasta Bellemare esiintyi edukseen ex-kotiyleisön edessä.
   
 19. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  70/82 Golden Knights vs. Devils

  Fleury aloitti maalissa. Kenttäpelaajisto oli identtinen aiempaan peliin nähden. Neal ja Smith ovat jo lähellä paluuta, Sbisa on hieman pidempään poissa. Lindberg ja Carrier ovat kysymysmerkkejä.

  Ensimmäinen paikka tuli kahden minuutin kohdalla, kun Haula pääsi kokeilemaan paikoiltaan ranteella slotista, mutta veto meni Kinkaidin syliin. Ensimmäiset neljä minuuttia olivat yhtä päätä, kun Vegas voitti kamppailut ja piti paineen Devils-alueella. Vieraiden ainoa paikka avausvitosella syntyi, kun Vatanen lähetti ohjurin viivasta ja Palmieri ohjasi kiekon yli. Vegas sai ylivoiman, kun Perron kaadettiin kulmassa. Devils kuitenkin iski alivoimalla, kun vastaiskusta juoksukiekon perään luistellut Coleman huitaisi lätkän Fleuryn längistä sisään ennen kuin Miller ehti väliin. Kahdeksan minuutin kohdalla heti jäähyn jälkeen Schmidt passasi viivasta takatolpalle Haulalle, jolla oli tyhjä maali, mutta kiekko ei aivan tullut pomppimatta perille. Vastaiskusta Devils rokotti taas, kun Hischer nousi oikeaa laitaa ja syötti maalille, mutta Tatar ohjasi kiekon ilmasta omaan maaliin. Vegas kuitenkin jatkoi painostustaan edelleen epäansaituista maaleista huolimatta. Vedot olivat 10-3 maalia kohti 13 minuutin kohdalla. Tuch, Tatar ja Reaves kokeilivat peräkkäisissä vaihdoissa läheltä maalintekoa, mutta vedot menivät ohi tai päin. Hyökkäysalueaika oli avauserässä varmasti viisinkertainen vierasjoukkueeseen verrattuna. Ajassa 16:30 Hall pääsi puolittain läpi, mutta Fleury tuli vastaan ja torjui ensimmäisen laukauksensa kymmeneen minuuttiin. McNabb hoiti irtokiekon pois omista. Lopulta avauserän vedot kirjattiin 13-7 maalia kohti. Lisäksi kotijoukkue laukoi kuusi kertaa blokkiin ja kymmenesti ohi, mutta silti vain Devils onnistui maalinteossa.

  Toisen erän alku oli parempi vierailta ja se pääsi jopa kiekottelemalla pois omista. Erän alussa tuli heti kylmää vettä niskaan, kun muutamalla syötöllä Devils rakensi vasemman laidan kautta paikan slottiin, josta Zajac latasi terävällä rannarilla kiekon alakulmaan vapaasti. Butcher teki esityön kuljettamalla kiekkoa laitaa ylös, tiputtamalla sen Grabnerille, joka sitten passasi slottiin. Haulalta, Engellandilta ja Milleriltä hukkuivat miehet valitettavasti. Heti perään syntyi 4-0, kun Greenen lasin kautta lähetetty purku meni Engellandin läpi pomppivana. Takana kyttäsi läpiajoa Noesen, joka sijoitti kiekon längistä sisään. Se riitti Fleurylle, joka päästi Lagacen maaliin. Maalivahdin vaihdonkaan jälkeen Vegas ei saanut hyökkäyspeliään rullaamaan avauserän tapaan, vaan Devils säilytti momentumin ja loi muutaman paikan. Lopulta ennen mainoskatkoa kakkosvitjan syöttöketju loi paikan slottiin nousseelle Schmidtille, joka laukoi rystyltä Kinkaidin rinnassa olleeseen logoon. Ainoan kerran tällä kaudella muuten Vegas oli ollut neljän maalin tappiolla syksyllä Öljyä vastaan vieraissa.

  Erän puolivälissä Hall kiersi vauhdilla maalin, stoppasi kulmaan ja syötti sitten keskelle Palmierille, joka laukoi patjoihin. Sen jälkeen Grabner kampitti vastaiskuun lähteneen Karlssonin ja isännät pääsivät ylivoimalle. Toivo heräsi, kun Haula voitti aloituksen, Schmidt viivatanssi, levitti Millerille, joka laukoi matalan vedon ja Haula siirsi reboundin ohi Kinkaidin. Tatar kuitenkin joutui pian boksiin kiinnipitämisestä. Alivoimalla Vegasilla oli kaksi hyvää paikkaa. Ensin Nosek riisti Hallilta kiekon Devils-maalin edessä, mutta Kinkaid pelasti tilanteen mailavenytyksellä. Minuutti myöhemmin Carpenter rytmitti ja hidasti peliä hyökkäysalueella pysymällä kiekossa. Sitten hän löysi painottomalta puolelta Millerin, joka latasi vasempaan tolppaan. Kuusi minuuttia oli erää jäljellä, kun Marchessault syötti viivan tuntumasta oikealta tolpalle Karlssonille, jolla oli aikaa tähdätä läheltä, mutta hän laukoi päin maalivahtia. Minuutin päästä Tuch laukoi samaan vasempaan tolppaan kuin Miller ja vieläpä identtisestä paikasta. Jatkotilanteessa Perron kampitettiin päädyssä ja Vegas sai ylivoiman. Ylivoima oli kuitenkin ideaköyhä. Minuutti ennen erän päätöstä sitten Vegas teki illan toisensa ansaitusti pyöritettyään koko jälkimmäisen kympin, kun ykkösketjun kulmapelin jälkeen Miller katkaisi purun viivassa ja lähetti kiekon ranteella maalille. Veto meni puolustajan läpi etukulmasta sisään. Tauolle mentiin lukemissa 2-4 ja vedot maalia kohti olivat 31-18.

  Kolmannen erän alussa tuli niin ikään kylmää vettä niskaan, kun kahden minuutin kohdalla Coleman laukoi oikealta Merrillin blokkiin, mutta sai kiekon takaisin itselleen ja toinen yritys meni sitten Lagacen längistä maaliin. Seitsemän minuutin kohdalla puolestaan Miller ja Eakin hävisivät kulmapainin, Hischier nousi esiin ja syötti sitten viereen vasemmalle tolpalle, josta Grabner puttasi vain kiekon sisään. Sitä ennen Vegasilla ei juurikaan ollut edes paikkoja kaventaa. Puolivälissä erää Miller sai kiekon naamariin ja joutui hetkeksi paikkailtavaksi. Heti perään Merrill puolestaan kaatoi sinisellä Grabnerin, joka oli karkaamassa läpi. Ylivoimalla tuhisi heti, kun Vatanen antoi oikeaan siipeen Hallille, joka syötti syvyyteen Maroonille maalin kulmalle. Tämä jatkoi heti poikittain Engellandin lävitse Palmierille toiselle puolelle, joka latasi ranteella kiekon rytmistä maalin kattoon. Kaunis kuvio. 12 minuutin kohdalla Butcherin maila osui Hykan naamaan ja kotijoukkue puolestaan sai lohtuylivoiman, jossa kiekko liikkui ihan mallikkaasti, mutta vedot lähtivät liian kaukaa. Viisi minuuttia ennen päätössummeria Devils maalasi jo kahdeksannen kerran, kun se riisti keskialueella, Hall polki sinisen yli oikeaa laitaa ja laukoi McNabbin jaloista. Kiekko kimposi keskeltä takaisin Hallille, joka oli jatkanut matkaansa maalin kulmalle ja sai vapaasti siirtää kiekon maaliin. Pari minuuttia ennen loppua Moore kampesi Tatarin jäähän maalin edessä. Vegas kavensi ylivoimalla viimeisellä minuutilla, kun Haula teki samanlaisen maalin kuin viime pelissä. Hän syötti nollakulmasta kohti takatolppaa, mutta Severson ohjasi kiekon sisään mailallaan. Loppulukemat 3-8 ja kauden rumin tappio. SOG 42-28.

  Maalivahteja ei voi pahemmin syyttää, kenttäpelaajiston piikkiin enemmän ja toki Devils oli äärimmäisen onnekas ja tehokas. Toki ehkä se ensimmäinen maali oli otettavissa Fleurylta. Puolustajista Engelland pelasi huonosti ja keräsi -4. Schmidtille myös -4 tehotilastoon. Miller oli paras puolustaja ja keräsi 1+1 tehot. Hyökkäyssuuntaan kuningas ja pinnoja olisi voinut tulla enemmänkin. Hyökkääjistä sitten Haula maalasi kahdesti, mutta tehotilastoon merkittiin -5 peräti kuten Perronille ja Tatarille -4 eli tuo vitja otti eniten osumaa tasaviisikoin. Ainoastaan nelosketju ja Tuch jäivät nollille tehotilastossa. Tuch oli hyvä tasaviisikoin ja olisi ansainnut jokusen tehopisteen. Ykkösketjussa Marchessaultin kylmä putki jatkuu, en muista milloin hän on edes viimeksi maalannut. Näköjään yhdeksän ottelua sitten ja kiikarit ovat tulleet nyt kuudessa pelissä putkeen. Toki tänäänkin pinnoja olisi voinut tulla, jos esim. Karlsson olisi tehnyt siitä yhdestä paikasta läheltä maalia toisessa erässä. Hyka oli melko huono, hävisi paljon kamppailuja.
   
 20. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  71/82 Vegas vs. Wild, osa 3

  Kauden kolmas keskinäinen. Fleury aloitti maalissa. Neal ja Subban palasivat takaisin rosteriin. Neal ei kuitenkaan palannut Haulan ja Perronin rinnalle, vaan pelasi ykkösessä Karlssonin ja Marchessaultin kanssa. Tatar jatkoi kakkosessa, Tuch tippui takaisin Eakinin ja Carpenterin rinnalle. Nelonen oli ennallaan. Puolustajaparit olivat myös samat eli Hunt jatkoi viltissä.

  Kahden minuutin kohdalla Ennis sai syötön vasemmalle kulmalle, mutta laukoi tolppaan. Toki Fleury oli hyvin mukana sivuttaisliikkeessä. Pari minuuttia myöhemmin Nosek oli reboundissa maalin edessä nelosketjun hyvän paineen päätteeksi, kun ykköspari Schmidt-McNabb toimitti kiekkoa viivasta maalille, mutta Stalock torjui kaiken. Hetken päästä Parise roikkui Nealissa keskialueella ja kotijoukkue sai ylivoiman. Neal pelasi ylivoimaa kakkosviisikossa Smithin paikalla eli Tatar jatkoi Haulan viisikossa ylivoimalla. Kakkosviisikko loi hyviä paikkoja, mm. Theodore pääsi laukomaan keskeltä ja Marchessault siivestä minuutin mittaisen pyörityksen aikana. Seitsemän minuutin jälkeen Wild meni johtoon, kun Zucker tökkäsi kulmassa kiekon pois Theodorelta. Niederreiter otti irtokiekon, syötti takaisin Zuckerille päädystä ja tämä laukoi Fleuryn kypärän kautta kiekon maaliin vasemmalta b-pisteeltä. Eakinkaan ei kyennyt katkomaan viimeistä passia Theodoren pupellettua sitä ennen.

  Puolivälissä erää nähtiin pitkä pyöritys kakkosketjulta, mutta Wild puolusti keskustan tiiviisti ja Vegas kierrätti vain kiekkoa laitaa pitkin puolelta toiselle pääsemättä vetopaikoille. Seuraavaksi Merrill laukoi viivasta ja Carpenter ohjasi niukasti ohi. Wildin laiturit pelasivat omalla alueella lähellä siniviivaa ja pyrkivät blokkaamaan molempien Vegas-puolustajien viivalaukaukset. Kahdeksan minuuttia ennen erän päätöstä Zucker pääsi laukomaan vapaasti oikealta, mutta hän laukoi suoraan Fleuryn syliin. Tatar otti jälkimmäisellä kympillä jäähyn, kun hän oman syöttönsä jälkeen kaatoi Coylen mailallaan huolimattomasti. Ylivoimalla Mikke lätytti Pariselle keskelle, mutta tämä laukoi patjoihin. Reboundissa oli Dumba, joka laukoi oikealta puolelta etutolppaan ohi Schmidtin blokin. Perään kotijoukkue sai ylivoiman, kun Parise huitoi mailansa rikki Milleriin. Ylivoima oli kuitenkin vaisu. Tauolle mentiin lopulta 0-1 lukemissa. Vedot maalia kohti kirjattiin 8-11 ja blokit 4-8. Wild puolusti hyvin ja molempien maalivahdit olivat vireessä. Ylivoimallahan lähinnä maalipaikat syntyivät, koska tasaviisikoin peli oli tiukkaa kamppailua tilasta.

  Toisen erän alussa Neal blokkasi Dumban vedon ja karkasi 2v1-hyökkäykseen Karlssonin kanssa. Karlsson kuitenkin laukoi one-timerin ohi oikealta puolelta. Kolmen minuutin kohdalla Stalock avasi hyökkäyssiniselle, jossa kyttäsi Eriksson Ek. Hän pääsi vapaasti ampumaan vasemmalta, mutta veto meni räikeästi ohi vasemmalta. Kaksi minuuttia myöhemmin Granlund syötti vasempaan laitaan, josta Parise ajoi maalille ja nosti läheltä yli. Koivu ampui rystyltä räpylään samassa vaihdossa. Kuuden minuutin kohdalla sitten Wild osui toistamiseen, kun Cullen punnersi laidasta keskelle, laukoi ja Coyle siivosi rystyltä reboundin sisään etukulmasta. Ennen tuota tuomari oli tiellä, kun Miller koitti avata peliä, jolloin paine jäi alueelle ja siitä Wild rankoi, joten hieman jäi hapan maku tuosta maalista. Kaksi minuuttia myöhemmin vieraat iskivät kolmannen osumansa, kun vastaiskusta Zucker haki syöttöä takatolpalle Staalille. Kiekko ajautui kuitenkin maalin taakse, josta Zucker haki sen ja syötti Dumballe maalin eteen ja tämä laukoi helposti kiekon maaliin ohi jäässä maanneiden Fleuryn ja Schmidtin. McNabb pinchasi liian syvälle siniviivalla ja Wild rankoi armotta vastahyökkäyksestä. Kuoppa oli siis taas kaivettu.

  Erän puolivälissä Marchessault otti jäähyn korkeasta mailasta hyökkäyssinisellä. Paras paikka vieraiden ylivoimalla tuli Dumballe siipeen one-timerin muodossa, mutta Fleury torjui olkapäällään. Viisi minuuttia ennen loppua Eakin laukoi rystyltä räpylään läheltä paitsion purkauduttua. Sitä ennen nelosvitja pelasi ihan OK kulmarallin hyökkäysalueella. Reilut kolme minuuttia ennen erän loppua Merrill heittäytyi keskialueella kiekon perään, mutta ei osunut siihen ja kaatoi samalla Ennisin jäähyn arvoisesti. Huolimatonta pelaamista. Nosek-Bellemare ja Eakin-Karlsson kaksikot pelasivat kuitenkin hyvän alivoiman ja Wild ei laukonut kertaakaan. Sen sijaan Karlsson pääsi kokeilemaan haaston päätteeksi keskeltä kääntölaukausta, joka meni ohi maalin. Tauolle mentiin 0-3 lukemissa ja vedot olivat vieraille 15-24.

  Neljäs kotitappio putkeen oli tulossa ja samalla Wild oli viemässä kauden keskinäiset puhtaasti 3-0. Päätöserän alussa Vegas kiekotteli kohtuullisesti, mutta edelleen maalipaikoille pääsy oli vaikeaa. Wild oli aseeton kiekolla, mutta puolusti kurinalaisesti. Haula pääsi slotista ampumaan ranteella yli neljän minuutin jälkeen. Kemiat vaikuttivat olevan hakusessa kärkiketjuilla. Avauskymppi oli kaikkinensa tiukkaa kamppailua ja paikat olivat vähissä, kun miehet olivat iholla. Omissa kotijoukkueella ei ollut hätää, mutta maalipaikkoja ei syntynyt toiseenkaan päätyyn. Puolivälissä erää Wild sai parhaan paikkansa, kun Ennis oli jälleen vapaana takatolpalla ja tällä kertaa hän puttasi ohi.

  Yhdeksän minuuttia ennen loppua Tuch pääsi reboundiin McNabbin laukauksen jälkeen, mutta sohi kiekon päin Stalockia. Heti perään kuitenkin Vegas pääsi ylivoimalle. Se hyödynsi viimeisen oljenkorren, kun ylivoiman juuri umpeuduttua Miller puski yksin keskelle kiekon kanssa, Perron sai pelivälineen haltuunsa sen jälkeen ja antoi nopean passin oikealta puolelta vasemmalle kulmalle, jossa oli Haula vapaana ja hän puttasi kiekon vain sisään Stalockin ehtimättä reagoida tilanteeseen. Vitonen ennen loppua Perron kuskasi kiekkoa keskialueella ja jakoi oikeaan laitaan Haulalle, joka ohitti puolustajan ja ajoi maalille. Valitettavasti yhden käden rystysiirto meni ohi takakulmasta. Maalivahti otettiin pois kolme minuuttia ennen loppua. Granlund haki heti aloituksen jälkeen maalia, mutta laukoi ohi omasta päästä. Vegas kavensi viimeisellä minuutilla, kun pitkällisen kiekottelun jälkeen Haula sai kiekon viivasta oikeaan kulmaan. Hän löysi keskeltä Perronin, joka laukoi ja Stalock pomputti kiekon taakseen maaliviivalle, josta Carpenter lakaisi sen verkkoon. Seuraavassa vaihdossa kuitenkaan Vegas ei saanut painetta päätyyn, vaan kiekko jäi pyörimään siniselle, josta Granlund syötti keskelle Koivulle, joka jatkoi laitaan Pariselle ja tämä laukoi punaviivalta tyhjiin illan viimeisen maalin puoli minuuttia ennen loppua.

  Fleurylle ensimmäista kertaa tällä kaudella toinen häviö putkeen varsinaisella peliajalla. Perron-Haula akselille puhtaat paperit, he kannattelevat joukkuetta hyökkäyspäässä. Nelosketju oli myös hyvä, mutta Eakinin ja Karlssonin ketjuille jäi parannettavaa. He ottivat tehotilastoon karusti pakkasta. Puolustajista Engelland ja Schmidt selvisivät ilman miinuksia ja he myös pelasivat kaikkein ehjimmin. Theodorelta valitettava moka ensimmäisessä maalissa vaihteeksi. Vaikka hän on hyödyllinen ylivoimalla, ei aina jaksaisi sitä, että mies lahjoittaa maalin per peli vastustajalle.
   
 21. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  72/82 RItarit vs. Liekki

  Fleury edelleen maalivahtina. Kenttäpelaajisto edelleen sama eli Hunt viltissä ja Neal jatkoi ykkösessä.

  Ensimmäinen paikka tuli keskialueen käännön jälkeen, kun Neal pääsi ketjutovereiden syötöstä laukomaan keskeltä Smithin syliin kaukaa. Alusta asti näki, että kyseessä on päiväpeli ja intensiteetti ei ole aivan tapissa. Flamesin ensimmäinen tilanne syntyi kolmen minuutin jälkeen, kun Hamonic laukoi viivasta päätypelin jälkeen. Kuuden minuutin kohdalla Gaudreau katkaisi syötön maalin edessä ja kokeili läheltä ratkaisua, mutta Fleury peitti kulmat. Huolimaton purku maalin takaa Marchessaultilta. Flames laukoi melko ahkerasti ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä ja se pääsi huomattavasti helpommin hyökkäysalueelle Vegasiin verrattuna. Laukaukset maalia kohti kirjattiin 2-8 tuossa kohdin. Yhdeksän minuutin kohdalla Flames vastahyökkäsi ja Juhani Jääkiekko tiputti toiseen aaltoon slottiin Hamiltonille, jolla oli vapaa paikka ampua ranteella, mutta veto meni suoraan räpylään. Eakinilta huonoa merkkauspelaamista. Erän puolivälissä Marchessaultin maila nousi Backlundin kasvoihin ja Vegas joutui alivoimalle.

  Alivoima toimi kohtalaisesti. Flames laukoi vain viivasta tai siivestä ja ne vedot Fleury kyllä torjuu ilman maskia. Giordano lähinnä toimitti kiekkoa maalille. 13 minuutin kohdalla oli kotijoukkueen vuoro hyökätä pitkästä aikaa. Perron piti kiekkoa ja vapautti sitten Schmidtin oikealta laidalta ajamaan maalille, mutta ujutus ei mennyt sisään. Seuraavien neljän minuutin aikana kumpikaan ei saanut pitkiä syöttöketjuja luotua, vaan syötöt karkailivat minne sattuu. Avauserä päättyi lopulta maalittomana. Flames vei laukaukset maalia kohti peräti 20-6. Vegasin hyökkäyspeli ei rullannut ja keskialueen puolustuspeli rakoili, jolloin Flames vyöryi alueelle ja loi paikkoja taustoille päätypelien kautta.

  Toisen erän avausvaihdossa Tatar menetti laidassa, Bennetti riisti ja syötti poikittain Jankowskille, joka latasi ohi maalin, vaikka puolet maalista oli tyhjänä. Vajaan kolmen minuutin kohdalla kotijoukkue loi ensimmäisen paikkansa, kun Schmidt sai syötön sinisen ylityksen jälkeen oikealle ja hän jatkoi heti maalille ajaneelle Karlssonille, mutta tämän ohjaus jäi vajaaksi. Hetken päästä Reaves ajoi Brodien yli ja peliä jatkettiin tasavajaalla välienselvittelyn jälkeen. Karlsson ja Marchessault pääsivät minuutin jälkeen 2v1-hyökkäykseen. Ruotsalainen jätti ovelasti taakse, mutta Joonatan laukoi keskeltä täysin vapaasta paikasta räpylään ja kylmä putki jatkui. Hetken päästä Hamilton kaatoi Karlssonin päädyssä ja kotijoukkue sai ylivoiman. Ylivoima toimikin, kun takakolmiossa Schmidt syötti Millerille, joka vaihtoi puolen Perronille ja sai heti kiekon takaisin. Sen jälkeen Miller laukoi one-timerin kohti Smithia ja se muutti suuntaa matkalla painuen maaliin. Lisää tuli hetken kuluttua, kun Karlsson latasi one-timerin sisään Nealin syötöstä. Tilanne aukeni yhtäkkiä keskialueen pompun ansiosta. Hamilton ei kyennyt katkomaan poikkipassia.

  Ennen erän puoliväliä Flames kärsi vielä rangaistuksen liian monesta pelaajasta ammeessa, mutta kotijoukkue ei saanut mitään mainittavaa aikaan, vaikka se olikin ottanut pelin virtauksen hallinnan itselleen avausmaalin jälkeen. 13 minuutin kohdalla kotijoukkue osui jälleen, kun Marchessault päätti seitsemän ottelun pisteettömän putken. Hän pyöri aikansa päädyssä ja syötti sitten sieltä vasemmalle b-pisteelle, josta Karlsson laukoi paikoiltaan kiekon ykkösellä Smithin varusteiden läpi maaliin. Kauden 38:s osuma ruotsalaiselle. Kuutisen minuuttia ennen loppua jatkettiin jälleen tasavajaalla pienen kahakan päätteeksi, jossa oli tietysti Reaves osallisena. Vegas lähtikin pian nopeasti omissa, kun Schmidt neppasi eteenpäin Karlssonille, joka teki oman ratkaisun 2v1-hyökkäyksen päätteeksi ja laukoi ranteella vasemman tolpan kautta kiekon sisään oikealta puolelta. Luonnollinen hattutemppu yhden erän aikana, vautsi vau! Flamesin pelihuumori oli lyöty jäärailoon. Reilut pari minuuttia ennen erän loppua Merrill kaatoi kulmassa Stajanin mailallaan ja Flames sai mahdollisuuden koppimaaliin. Se olikin lähellä kaventaa, kun Ferland pääsi laukomaan oikealta puolelta, mutta Fleury venyi torjuntaan sivuttaisliikkeessä ja jatkotilanteessa Backlund ei saanut kiekkoa sisään rystyltä maalin edestä, kun Fleury liukui takaisin maalilleen ja torjui vedon takajalallaan. Toinen erä Vegasille puhtaasti 4-0. Toisen erän vedot merkittiin silti Flamesille niukasti 12-13, mutta viimeinen vartti oli kyllä mainio kasvojenpesu isänniltä kahden edellisen kotiottelun kurista.

  Päätöserän alkuun Tatar pelasi ykkösessä ja Neal oli siirretty Haulan ketjuun. Tuo muutos toki tehtiin jo toisessa erässä, mutta se pysyi voimassa myös kolmannessa erässä. Minuutin jälkeen Monahan ohjasi kulmasta tulleen syötön hieman ohi maalin. Hetken päästä Reaves ja Nosek melkein pääsivät vastahyökkäämään, mutta kiekko karkasi tsekiltä lavasta. Uusvanha kakkosketju rakensi paikan hyökkäysalueella suojaamisella ja muutamalla syötöllä Merrillille, joka laukoi yli viivan tuntumasta ranteella Haulan siirrosta. Viiden minuutin jälkeen Marchessault laukoi vasemmalta yli takakulmasta puolustajan jaloista. Vegas kiekotteli mainiosti lavasta lapaan ja pääsi nyt syöttelemällä keskialueen yli paremmin kuin edellisissä kotipeleissä. Samalla kenttätasapaino oli suhteellisen hyvä ja Flames ei päässyt vastaiskuihin, vaan heitti paljon siirtokiekkoja, joista Vegas käänsi paineen takaisin vieraiden alueelle. Kasvanut itseluottamus näkyi myös siinä, että alaketjutkin pysyivät kiekossa hyökkäysalueella ja rakensivat paikkoja viivaan.

  Yhdeksän minuuttia ennen loppua Versteeg laukoi rystyltä keskeltä Fleuryn syliin, kun kotijoukkue menetti kiekon omalla sinisellä viisi sekuntia aiemmin. Se oli erän ensimmäinen virhe kotijoukkueelta. Seuranneesta oman pään aloituksesta Theodore heitti lasin kautta kiekon ulos, Carpenter jatkoi keskelle Tuchille vauhtiin, joka pääsi läpi, mutta kuti ei uponnut längeistä. Seuraavat minuutit Vegas vain heitti kiekon punaiselta päätyyn ja tukki keskialueen saaden kiekon itselleen takaisin uudelleen ja uudelleen vaivattomasti. Flames sai kevyttä painetta aiheutettua, mutta pari yksittäistä laukausta lähtivät suhteellisen kaukaa. Kotijoukkueen yksilöillä alkoi myös hieman polttaa kiekko lavassa loppuhetkillä, koska tavoitteena oli varmasti saada nollapeli Fleurylle, mutta lopulta kello saatiin kulutettua loppuun ja Vegas otti täydet pisteet maalein 4-0!

  Fleury oli maaginen kahdessa ensimmäisessä erässä, kiitokset siitä. Ykkönen heräsi tehoilemaan kunnolla, kun Karlsson iski hatun ja Marchessault katkaisi kuivan kauden. Neal oli myös erinomainen. Kakkosketjusta Perron oli näkyvin ja suojasi tutusti monta kertaa kiekkoa itsevarmasti eikä hätkähtänyt paineen alla. Kolmonen jäi hivenen pimentoon. Nelosesta Nosek-Bellemare ahkeroi alivoimalla ja Reaves oli mukana torikokouksissa. Puolustajista Miller ja Schmidt olivat parhaat kuten heidän kuuluukin olla. Theodorelta vaihteeksi hyvä peli omallakin alueella. Merrill otti yhden turhan boksin ja on jäähyherkin, siksi näkisin Huntin mieluusti kokoonpanossa välillä.
   
 22. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  73/82 Leipsicin paluu

  Leipsic palasi treidinsä jälkeen takaisin T-Mobile Areenalle. Fleury aloitti maalissa. Kenttäpelaajisto oli sama kuin viime peleissä.

  Ykkösvitja vastasi avausmaalista neljän minuutin kohdalla. McNabb pelasi ränniin maalin taakse Karlssonille, joka otti haltuun ja syötti slottiin uineelle Marchessaultille ja tämä laukoi tolpan kautta kiekon sisään. Siihen päättyi 11 ottelun maaliton putki. Lisää seurasi minuutti myöhemmin kolmosketjun toimesta. Oman pään aloituksen jälkeen Eakin polki vahvasti ylöspäin. Sen jälkeen kiekko pysähtyi siniselle, josta Tuch syötti nousevalle Theodorelle, joka haastoi keskelle ja sai puolittaisen laukauksen kohti maalia. Kiekko pomppasi ilmaan ja sen jälkeen Eakin huitaisi sen ilmasta sisään ohi hölmistyneen Markströmin. Jokinen oli hauska nähdä myös tavoittelemassa tuhannen NHL-pelin unelmaa. Hän pääsi laukomaan vasemmalta puolelta kääntölaukauksen yhdeksän minuutin kohdalla, mutta se blokattiin ja sen jälkeen oman pään lähdön jälkeen hänen ristipistonsa karkasi pitkäksi kiekoksi. Avauskymppi oli suhteellisen tasainen, molemmilla taisi olla viitisen vetoa kohti maalia, mutta vieraiden maalipaikat eivät olleet vaarallisia, vaan vedot lähtivät kaukaa laidoista ja ne Fleury poimi marjoina. Kuitenkin Vancouver sai yhtä lailla päätypelejä aikaan kuin kotijoukkuekin. Erän puolivälissä ykkösvitja meinasi osua toistamiseen, kun Tatar löysi hidastuksensa jälkeen oikeasta laidasta lähteneellä syötöllään keskeltä Karlssonin, mutta tämän naulausyritys alakulmaan osui patjaan.

  Viimeisen vitosen aluksi Millerin valelaukaus olikin syötti siipeen Haulalle vapaata linjaa pitkin, mutta Markström venyi patjoineen eteen. Sitä ennen Canucksilla oli ollut muutama ihan hyvä pyöritys jälkimmäisellä kympillä, mutta edelleen A-sektorin paikkoja se ei pystynyt luomaan Vegasin puolustettua keskustan hyvin. Del Zotto otti jäähyn tuon Haulan paikan jälkeen estämisestä ja seurauksena oli ylivoima. Tuch purjehti vauhdilla alueelle ja pääsi laukomaan läheltä, mutta viimeistely ontui tutusti. Perronilla oli myös oma paikkansa vasemmalta puolelta, mutta yritys etuyläkulmaan kilpistyi maalivahtiin. Viimeisellä minuutilla Vegas iski ratkaisevan tuntuisen kolmannen maalin, kun nelosketju kihautti kiekon reppuun. Reaves voitti kamppailun laidassa, Nosek otti irtokiekon, ajoi maalille ja lätytti viereen Bellemarelle, joka laukoi keskeltä kiekon längistä sisään. Laitureilta hyvin pelattu kamppailutilanne, jonka hedelmät Bellemare korjasi. Avauserän vedot kirjattiin lopulta 15-7 isännille, joten paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä.

  Toisen erän alkuun maalille vaihdettiin Subban, koska Fleury otettiin pois maalilta varotoimenpiteenä. Gallant ei kuitenkaan osannut sanoa pelin jälkeen juuta eikä jaata varsinaiseksi syyksi. Theodore laukoi vajaan parin minuutin kohdalla rystyltä ylärimaan suojauksensa päätteeksi oikeasta laidasta. Sama mies pamautti viivasta ohitse Bellemaren 100-0 aloitusvoiton jälkeen pari minuuttia myöhemmin. Viiden minuutin kohdalla Marchessault sai kiekon siniselle, piti sen itsellään ja laukoi sitten keskeltä kohti takayläkulmaa, mutta Markströmin hanska heilahti. Vierasjoukkueella ei pahemmin maalipaikkoja ollut erän alkupuoliskolla, vaan Vegas sai selvästi enemmän päätypelejä aikaan sekä käännettyä pelin vaivattomasti pois omista. Tylsä pelihän tämä silti oli katsoa, koska Vancouverista ei uhkaa ollut ja kotijoukkueelle riitti virkamiesmäinen esitys. Yleisökin oli melko hiljainen kiimaisempiin otteluihin verrattuna. Toisen erän ainoa jäähy vihellettiin kahdeksan minuutin tienoilla, kun Virtanen kaatoi Schmidtin Vegas-maalin takana. Jokinen sai vastuuta alivoimalla ja hoiti hommansa kiitettävästi purkaen kertaalleen rystyllä kulmasta. Viisi minuuttia ennen loppua Marchessault pääsi puolittain 2v1-hyökkäykseen Tatarin kanssa ja laukoi itse yli. Jatkotilanteessa pyöritys jatkui ja Schmidt levitti Haulalle vasemmalle puolelle, joka antoi alaspäin slottiin Tatarille, jonka ensimmäinen kuti blokattiin, mutta toisella yrittämällä slovakki sai kiekon maaliin. Canucks vei laukaukset maalia kohti 11-7, mutta edelleenkään yhtään hyvää maalipaikkaa silmiini ei osunut. Subban poimi kiekot eleettömästi kaukaa tai ohjasi vedot kulmiin.

  Päätöserän alkua tähditti Subban, jonka luistimen terän vaihto kesti ikuisuuden. Canucks sai ylivoiman kolmen minuutin jälkeen, kun Bellemare koukkasi maalille ajanutta vastustajaa. Alivoimalla Haula katkaisi omalla sinisellä poikkisyötön ja olisi polkenut läpi, jollei Edler olisi kampittanut häntä ja ottanut jäähyä suosiolla. Tasavajaalla Virtanen laukoi kaukaa puolustajan jaloista ylärimaan, kun Subbanin hanska kauhoi tyhjää. Ylivoimalla puolestaan paras paikka tuli aivan lopussa, kun Karlssonin paineen seurauksena Biega antoi hätäisen rännikiekon maalin taakse, jonka Tuch katkoi ja syötti maalin eteen Nealille, mutta tämä laukoi suoraan logoon. Subbanin nollat rikottiin hieman ennen erän puoliväliä, kun Sutter sai ristipiston oikeaan laitaan, polki laitaa ylös ja laukoi sitten pienestä kulmasta kiekon längistä sisään. Maalivahdin maali, vaikka Theodorekin olisi voinut puolustaa lähempää. Päätöskymppiin en jaksanut keskittyä kuin sivusilmällä sen läpsyttelyn vuoksi, joten siitä ei sen enempää kerrottavaa.

  Maalivahdeilta perustorjuntoja, jotka riittivät tänään. Kenttäpelaajisto oli melko tasainen, kukaan ei pettänyt ja se kuuluisa oma peli riitti voittoon heikkoa vastustajaa vastaan. Puolustuksesta on vaikea nostaa ketään ylitse muiden, jokainen hoiti hommansa kiitettävästi. Hyökkääjistä Haulan ketju jäi ainoastaan ilman maalia, muut osuivat. Tatar oli hyvin pelin sisällä ykkösketjussa, josko se siitä lähtisi. Alaketjuille tosiaan maalit mieheen, enempää ei voi vaatia. Tuch oli kolmosketjun paras yksilö.
   
 23. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  74/82 San Jose vs. Vegas

  Subban aloitti maalissa, Fleury ei ollut mukana. Kenttäpelaajisto oli identtinen edelleen, Hunt viltissä.

  San Jose aloitti vahvasti ja pyöritti ensimmäiset vaihdot, mutta vierasjoukkue vastasi avausmaalista, kun Theodore laukoi viivasta tolppaan, Tatar poimi irtokiekon kulmasta ja pelasi takaisin viivaan, jossa Theodore levitti Marchessaultille ja tämä syötti takaisin maalille liukuneelle Tatarille, joka veivasi rystyltä kiekon sisään. Sen jälkeen Vegasin hyökkäyspeli jälleen jäätyi. San Jose viljeli paljon päätykiekkoja, mutta Vegasin puolustajat käänsivät peliä paineen alla kohtalaisen hyvin, vaikka tempo oli hurja. Yhdeksän minuutin kohdalla Tuch katkaisi isäntien karmean harhasyötön ja pääsi laukomaan vapaasti läheltä, mutta veto meni oikealta ohi. Tuhlaajapoika jatkoi tuhlaamistaan. San Jose laukoi paljon viivasta ja haki ohjauksia, mutta Subban torjui kaiken. Vegas sai viisi minuuttia ennen loppua ylivoiman. Haulan viisikko loi yhden paikan, kun Perron pääsi laukomaan keskeltä Haulan kuljetuksen jälkeen, mutta veto meni niukasti ohi ja samassa Haula otti jäähyn taklaamisesta. Tasavajaalla Vlasic pujotteli tekopaikkaan, mutta Sharksin erän paras paikka päättyi jäätymiseen viimeistelyssä. Vegasin jäähyn umpeuduttua Eakin karkasi puolittain läpi, mutta veto kilpistyi Jonesin patjoihin lopulta.

  Toinen erä alkoi huonosti, kun vajaan neljän minuutin kohdalla Burns laukoi viivasta Eakinin blokin ohi ja kiekko lepatti takakulmaan maskin lävitse. Viiden minuutin jälkeen Vlasic lähti koppiin Millerin taklauksen jälkeen. Tilanteesta tuomittiin neljän minuutin jäähy, joka lisäsi entisestään ahdistusta vieraissa, koska Sharks oli vienyt laukaukset erässä siihen mennessä kuusi-nolla. Ensimmäinen paikka ylivoimalla tuli Kanelle, joka hakkasi Couturen vasemmalta lähteneen laukauksen paluukiekkoa sisään tuloksetta. Millerin ollessa boksissa Merrill sai alivoimavastuuta Schmidtin parina. Subban oli alivoimalla liekeissä todellisena kumiukkona. Jälkimmäisellä alivoimapuolikkaalla Sharks ei saanut enää kuviota kuntoon. Tatar pääsi kokeilemaan läheltä Karlssonin lätyn jälkeen, mutta ajautui hieman liian lähelle Jonesia. Kane puolestaan kilautti rautoihin suorasta hyökkäyksestä juuri ennen erän puoliväliä.

  12 minuutin kohdalla laukaukset olivat muuten jo 26-12 isännille. Keskialueen ylittäminen oli tuskaa toisessakin erässä. Neljä minuuttia ennen erän loppua Haulan ketju ja Miller-Merrill pari sai vajaan minuutin mittaisen pyörityksen aikaan, mutta Millerin laukaukset eivät löytäneet tietään maaliin. Sitä ennen Engelland sai Vlasicin mailan naamaansa tämän saattaessa vetonsa loppuun. Joka tapauksessa minuutit 12-18 erästä olivat ihan hyvää puolustuspelaamista Vegasilta, koska Sharks ei saanut siinä ajassa yhtään laukausta kohti maalia. Braunin lavasta lähti reilu minuutti ennen loppua vasemmalta b-pisteeltä ranne Subbanin syliin. Seuraavasta aloituksesta Tierney kaivoi kiekon viivaan, Burns laukoi maalille ja Subban tiputti eteen, mutta venyi vielä Meierin reboundyritykseen huimasti. Merrill hukkasi tuossa tilanteessa miehensä ja Perron otti puolestaan jäähyn. Subbanin johdolla Vegas kesti puolet alivoimasta ja tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

  Päätöserän alun alivoimarippeilla LeBlancin kudin blokkasi McNabb. Hän sai jäähyn heti perään siirtämällä irtonaista mailaa. Sharks sai pyörittää hetken kahden miehen ylivoimaa, mutta Subban torjui Burnsin one-timerin siivestä. Hetken päästä Kane ohjasi Couturen vedon niukasti ohi. Monesti kyllä Kane oli hyvin maskissa, kun Couture toimitti kiekkoa maalille vasemmalta puolelta. Ylivoiman jälkeen vedot kohti maalia olivat 35-15. Vieraiden erän ensimmäinen laukaus tuli neljän minuutin kohdalla, kun Tatar laukoi kaukaa oikealta kilven kautta ohi. Viiden minuutin jälkeen oli sitten ylivoimaa tiedossa, kun LeBlanc otti estämisjäähyn. Miller kuitenkin torppasi Karlssonin selästä jäihin kulmassa ja siihen kuihtui se ylivoima vajaan minuutin jälkeen. Sharksin ylivoimalla Pavelskilla oli täysin vapaa paikka maalin kulmalta laukoa kiekko maaliin Burnsin laukauksen paluukiekosta, mutta hän nosti läheltä liian ylös.

  Yhdeksän minuuttia ennen loppua Perron syötti päädystä slottiin kierron päätteeksi, mutta Haula laukoi suoraan syliin bravuuripaikaltaan. Minuutti myöhemmin Kane punnersi laidasta keskelle, mutta laukoi onneksi patjoihin avopaikasta. Tempo jatkui hurjana päätöskympilläkin kuten koko pelin ajan ja kamppailupelaaminen oli intensiivistä. Subbanilla oli kasassa jo 40 torjuntaa ennen viimeisen vitosen alkua. Jonesilla puolestaan puolet vähemmän. Neljä minuuttia ennen loppua kolmosketjun laitureiden päätypeli tuotti paikan keskelle maalin eteen Eakinille, mutta hän ei saanut kunnon laukausta aikaan huonon haltuunoton takia. Lopulta peli meni jatkoille.

  Jatkoajan alkuun Marchessault laukoi takapatjaan ja pääsi itse yrittämään reboundiin tuloksetta. Sitten hän riisti kiekon ja sai toistamiseen mahdollisuuden vasemmalta puolelta, mutta senkin matalan vedon Jones torjui eikä Karlsson ehtinyt ajoissa reboundiin. Sharks puolestaan ratkoi ensimmäisestä paikastaan, kun Couture hassutti rystymiinalla Schmidtin ja laukoi sitten slotista rystyllä kiekon alakulmaan ohi Subbanin. Hieno matsi, jossa oli jo playofftunnetta rutkasti.

  Subban oli pelin paras. Puolustajista Millerin liike säväytti. McNabb blokkasi neljä vetoa ja Schmidt kolme. Alivoima toimi muutenkin hyvin, koska Sharks ei onnistunut kuudella yrityksellään. Subban toki oli siinä viimeisenä lukkona. Hyökkääjistä Bellemaren kolme ja Marchessaultin neljä blokkia pitää toki myös mainita. Joukkue pelasi kokonaisuutena uhrautuvasti. Ykkösketju värkkäsi ainoan maalin, siitä plussaa. Tatar alkaa hiljalleen päästä sisälle pelitapaan ja negatiiviset mielikuvat lientyvät häntä kohtaan kuten myös Reavesia, joka on lopettanut jäähyilyn ja päässyt ihan hyvin kartalle Nosekin ja Bellemaren kanssa nelosessa. Kolmosesta jäi mieleen Tuchin tuhlailut jälleen. Vaikka hän on loistava kiekonkuskaaja, viimeistelyt ontuvat. Haulan vitja pelasi omissa ihan OK, mutta hyökkäysalueen hyökkäyspeli takkusi kuten muillakin ketjuilla. Sharks oli parempi ja ansaitsi voiton, onneksi saimme silti ryöstettyä yhden pisteen mukaan, joka oli samalla historiallisen debyyttikautemme sadas NHL:n runkosarjassa.
   
 24. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  75/82 Colorado vs. Vegas

  Kauden toinen keskinäinen, ensimmäinen päättyi lokakuussa 7-0 voittoon. Fleury palasi rosteriin yhden huilipelin jälkeen. Puolustuksessa Engelland oli sivussa. Hunt pelasi Merrillin kanssa ja Miller Theodoren.

  En jaksa tällä kertaa kerrata jokaista tilannetta, joten nostan raportissani esiin vain viisi pointtia per erä.

  1. erä
  - Alku oli suhteellisen samanlainen kuin San Josessa eli Vegasin oma hyökkäyspeli ei rullannut, vaan Colorado loi selvästi enemmän kulmaralleja. Ainoat paikat ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä tulivat Huntin noususta aloituksen jälkeen sekä ykkösvitjan nopeasta vastahyökkäyksestä, mutta Marchessault ja Tatar eivät saaneet Karlssonin laukauksen paluukiekkoa sisään.
  - Perron blokkasi vedon ja jäi makaamaan, mutta palasi kehiin. Merrill puolestaan otti jälleen jäähyn, tällä kertaa estämisestä kun Compher meinasi päästä ohi. Alivoima jatkoi siitä mihin jäi San Josea vastaan. Ainoastaan alussa kotijoukkue sai kuvion hetkeksi kuntoon, mutta pyöritys loppui pian, kun MacKinnon sössi kiekon ulos alueelta.
  - Toisella puolikkaalla Haulan vitja oli mankelissa kauan omissa Rantasen ketjua vastaan ja Erik otti seurauksena jäähyn selästä tuuppaamisesta. Se kostautui, kun Söderberg naulasi takakulmalta eikä Miller kyennyt katkomaan passia Eakinin ja Theodoren ylipelattua itsensä ulos tilanteesta sitä ennen ja jättäen Millerin yksin puolustamaan kahta pelaajaa.
  - Vegas sai erän lopussa ylivoiman kun Milleria kopautettiin käsille. Hunt otti paikkansa ykkösviisikon viivassa Millerin vierestä. Kumpikaan viisikko ei luonut mainittavia paikkoja.
  - Kotijoukkue vei laukaukset kohti maalia 13-11, mutta numerot mairittelevat vieraita. Avs murtautui jatkuvasti laitojen kautta vieraiden alueelle ja pelasi vahvasti päädyssä sekä laitojen lähellä voittaen suurimman osan kamppailuista.

  2. erä
  - Marchessaultilta turha hyökkäyspään jäähy kamppaamalla Girardi, mutta AV toimi ihan kivasti, vaikka Carpenter meinasi ohjata omiin maalin edestä. Onneksi Fleury oli hereillä sivuttaisliikkeessä.
  - Jäähyn jälkeen myös Vegas paransi hyökkäyspelaamistaan ja sai pidempiä ja ennen kaikkea enemmän kulmaralleja luotua. Peli eteni jouhevasti virraten päästä päähän. Avs toki loi omista hyökkäyksistään parempia maalipaikkoja, kun Vegas laukoi huonoista sektoreista eikä päässyt ytimeen.
  - Rantanen lensi ikävästi päin laitaa McNabbin taklatessa kulmassa selästä, mutta jäähyä ei tullut eikä Rantanenkaan jäänyt makaamaan, vaan sai samassa vaihdossa vielä kokeilla maalin kulmalta pariinkiin otteeseen maalintekoa.
  - Haulan ketju oli paras tässä erässä. Muista yksilöistä Marchessault oli kiekollisena hyvä ja teki oikeita siirtoja. Kolmonen sai myös suhteellisen usein paineen kotijoukkueen alueelle. Puolustajista Hunt laukoi ahkerasti viivasta.
  - Laukaukset Vegasille 9-10, mutta kuten totesin laukaukset lähtivät lähinnä viivasta tai laidasta 1v1-tilanteissa ja ne Varlamov kyllä poimi. Avsin jalkanopeus tuotti vaarallisemmat maalipaikat.

  3. erä
  - Marchessaultilta mahtava tasoitus erän alussa. Haaston päätteeksi patenttivartaloharhautus ja kuti sivuttaisliikkeestä oikealta puolelta riman alle. Theodorelta hyvä avaus keskikaistalle.
  - Carpenterille samanlainen jäähy kuin Joonatanille toisessa erässä, hivenen helpommin tosin puhallettu. Takakolmio Rantanen-Barrie-MacKinnon loi kaksi vetopaikkaa viivaan, joista toisen Barrie kilautti rautoihin.
  - Perron otti jälleen osumaa, tällä kertaa törmätessään keskialueella Söderbergin kanssa. Fleury pelasti vastaantulollaan läpiajotilanteen synnyn. Comeau kaatui hämmennyksissään Fleuryn tultua vastaan siniviivalle eikä kyennyt lyömään tyhjiin.
  - Vegasin hyökkäyspelaaminen parantui entisestään alun AV-tapon jälkeen. Se alkoi saamaan laukauksia taustoilta ilman jatkuvaa blokkiuhkaa. Avsin puolustusalueen puolustuspeli oli selvästi heikompaa kuin aiemmissa erissä ja Varlamov kohtasi pahempia laukauksia ja vierasjoukkue pääsi maalin eteen reboundeille useammin.
  - Haulan vitja ja Marchessault säväyttivät sekä kolmosketju. Puolustajista Schmidt pääsi laukomaan paljon viivasta suoraan syötöstä tuloksetta.

  Jatkoaika/rankkarit
  - Toinen jatkoaika putkeen 1-1 tasapelin päätteeksi
  - Johnson läpi vaihtovirheen seurauksena, mutta Fleury eleetön torjunta seisoessa. Toisessa päässä Millerin nousu loi paikan Nealille, mutta tämän jäänuoliainen ei uponnut.
  - MacKinnon kahdesti puolittain läpi, mutta takakarvaus pelasti. Schmidt ja Miller hyvää työtä. Theodore toiseen päätyyn kolme kutia samassa vaihdossa.
  - Pilkkukisassa Perron haki längeistä tuloksetta. MacKinnon nosti läheltä yli. Haula haki myös putkista, mutta patjaan pysähtyi kiekko. Rantanen kilautti tolppaan Suomesta saapuneiden tukijoukkojen harmiksi. Marchessault lähes pysähtyi viiksille ja laukoi mailanvarteen. Landeskog kilpialakulmaan voittomaali jussijokismaisella osumalla.

  Fleury oli mainio, kolmoserän vastaantulo kruununa. Hyökkääjistä kehut kakkos- ja kolmosketjulle sekä Marchessaultille. Puolustajista Theodore, Schmidt, Miller ja Hunt olivat kaikki suhteellisen hyvin pelin sisällä hyökkäyssuuntaankin.
   
 25. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  76/82 Vegas vs. Colorado, osa 2

  Avsin vuoro oli kyläillä Vegasissa. Fleury aloitti maalissa. Ketjut olivat samat kuin viime pelissä, mutta toisesta erästä lähtien Tuch nostettiin ykköseen, Tatar tiputettiin Eakinin rinnalle kolmoseen sekä Reaves ja Carpenter vaihtoivat vielä paikkoja eli toisin sanoen aikoinaan hyvin yhteen pelannut Nosek-Bellemare-Carpenter koottiin yhteen samalla kun Tuch nostettiin ykköseen, jolloin Eakinin rinnalle jäivät jämät eli Tatar ja Reaves. Noilla ketjuilla peli näyttikin paremmalta mitä avauserässä, jolloin Colorado vei laukaukset kohti maalia 6-13. Fleury otti muutamia erinomaisia torjuntoja. Vegasin pelaaminen parantui oikeastaan sen jälkeen, kun se teki avausmaalin toisen erän alussa ylivoimalla. Siihen asti Avs oli luonut parempia paikkoja ja pääsi laukomaan avauserässäkin pariin otteeseen b-pisteiden välistä, mutta ne vedot menivät liian päin Fleurya. Laukausten laatu oli siis heikko ja toki Fleury omalla sijoittumisellaan hoiti loput. Mutta tosiaan toisen erän alussa Vegas meni johtoon, kun Coloradon jäähyä ehti kulua vain kahdeksan sekuntia. Aloituksen jälkeen Theodore sai kiekon viivaan, piti sitä hetken ja levitti sitten vasemmalle Marchessaultille, joka laukoi suoraan syötöstä. Kiekko kimposi Karlssonille, joka huitoi sitä kohti maalia, mutta se menikin maalin kulmalle Tuchille, joka painiessaan sai hutaistua kiekon jäitä pitkin maaliin. Avs tasoitti toisella puolikkaalla erää, kun Comeau purjehti vasenta laitaa ylös, sai laukauksen aikaan Huntin mailan alta ja takapatjarebound kimposi Johnsonille, joka laukoi tarkasti etukulmaan. Kotijoukkue kuitenkin kuittasi itsensä takaisin johtoon puolen minuutin päästä, kun Jostin maila nousi heti keskialoituksen jälkeen ikävästi Bellemaren visiirin alle ja verta alkoi valua jäälle, jolloin seurauksena oli tuplakakkonen. Kakkosviisikko teki toisen YV-osumansa, kun Theodore levitti tällä kertaa oikealle puolelle Marchessaultille, joka käveli viivasta lähemmäs ja laukoi sitten ranteella kiekon riman alle. Tuch teki loistavan maskin eikä Varlamov nähnyt mitään.

  Päätöserän alussa Vegas naulasi pelin, kun kakkosvitja lähti omista terävästi. Neal siirsi laitaan Haulalle, joka näki toisesta aallosta mukaan nousseen Theodoren ja tämä laukoi ranteella slotista kiekon oikeaan yläkulmaan. Päätöserä oli täysin yhtä päätä pl. Perronin erän puolivälissä ottama jäähy korkeasta mailasta, jolloin Avs sai paineen kotijoukkueen alueelle, mutta muutoin se oli mankelissa Vegasin vietyä laukaukset 15-4. Varlamov otettiin ajoissa pois maalilta ja lopulta viimeisellä minuutilla Marchessault sai laidasta vapautettua Karlssonin läpi ja tämä sai kuljettaa kiekon tyhjiin. Samalla ruotsalainen sai 40 maalia täyteen. Vapise Patrik Laine.

  Tällä kertaa tosiaan tynkä raportti, joten kerron enemmän tapahtumista yksilöiden kautta. Fleury oli tosiaan erinomainen kuten jo totesin. Varsinkin ottelun ensimmäisellä puolikkaalla hän nollasi monta laukausta läheltä viiksien välistä hyvällä sijoittumisella. Puolustajista Hunt jäi mieleen, kun hän avauserässä blokkasi yhden one-timerin, joka olisi muutoin mennyt sisään etukulmasta, koska Fleury oli vielä sivuttaisliikkeessä laukauksen lähdettyä. McNabb puolestaan pelasti avauserän lopussa Rantasen ja MacKinnon 2v1-tilanteen katkaisemalla suomalaisen poikkisyötön. Vegasilla oli puolestaan heti pelin alussa 2v1-hyökkäys, mutta silloin Barrie katkoi muistaakseni Haulan syötön Nealille. Tai toisinpäin. Se oli melkeinpä isäntien avauserän paras maalipaikka muutaman viivavedon lisäksi. Theodore pelasi hyvän ottelun keräten 1+1 tehot ja laukoen ahkerasti. Millerin vierellä homma tuntuu sujuvan paremmin kuin Engellandin kanssa. Miller itsessään oli tässä pelissä näkymätön, mutta hoiti ruutunsa omalla alueella. Kolmospari Hunt-Merrill oli ihan OK yhdessä, ei loistanut eikä pettänyt.

  Hyökkääjistä sitten voisi aloittaa vaikkapa nelosvitjan Nosekista ja Bellemaresta, jotka blokkasivat alivoimalla tukun kiekkoja. Bellemare on kyllä sellainen soturi, josta ei voi olla pitämättä. Mieleen jäi yksi toisen erän alivoima, jossa juuri tämä kaksikko oli yli minuutin verran peittämässä syöttölinjoja ja laukauksia keräten mustelmia ja lopulta tilanne hoidettiin. Reaves kilautti kertaalleen tolppaan ja tosiaan toisesta erästä lähtien pelasi jämäketjussa Tatarin ja Eakinin kanssa. Tatar oli suhteellisen näkymätön, Eakin pääsi pari kertaa laukomaan tuloksetta mm. avauserässä Theodoren paikalta viivasta. Alivoimalla jämäkkää työtä tutusti. Sitten päästäänkin kärkiketjuihin. Uusittu ykkönen teki ylivoimalla pari maalia, mutta oli myös tasaviisikoin illan vahvin ketju. Varsinkin Tuch oli elementissään päästessään haastamaan kiekon kanssa kovalla vauhdilla useasti. Hienoa, että hän sai myös pitkästä aikaa onnistumisen ylivoimalla. Ehdottomasti kuitenkin tuon ketjun pitää jatkaa yhdessä kunnes Smith joskus palaa rosteriin. Hän on ollut nyt jo 10 peliä sivussa. Marchessault oli niin ikään hyvä ja vietti kolmen pisteen iltaa kuten Karlsson. Kakkosvitja teki yhden maalin ja oli hyvin pelin sisällä. Haula tuhlasi rutkasti paikkoja varsinkin päätöserässä ohjaten kerran Varlamovin längistä kiekon niukasti ohi ja toisen kerran heti erän alussa riiston jälkeen hän pääsi läheltä laukomaan vapaasti, mutta veto osui takapatjaan.

  Alku oli melko samanlainen kuin Coloradossa, mutta pelin edetessä Vegas paransi kuin sika juoksuaan ja varmisti samalla playoffpaikan. Mainiota, että se tehtiin itse voittamalla ja vieläpä kotiyleisön edessä. Sharksiin eroa on kuutisen pinnaa divisioonassa ja toivotaan, että se ero kestää runkosarjan loppuun asti.