Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Aika erikoinen kommentti siihen nähden, että McPheehän on monien mielestä kunnolla vetämässä vituiksi. Juurikin sinä taisit olla yksi niistä. Nimenomaan ne tulevaisuuden varausvuorothan olivat tärkeitä, ja nyt se varausvuoro on jäämässä aivan liian myöhäiseksi. Pickardin kauppaa tuolloin perusteltiin mm. sillä, että joukkue ei saa olla liian hyvä ja/tai tasokas, jotta joukkue pääsee napsimaan hyviä varausvuoroja heti ensimmäisillä kausilla. Laajennusjengille nimenomaan oli hyvä asia, että Pickardin tasoista backupia ei löydy koko organisaatiosta.

  Jos taas ajattelee Pickardin kauppaamista - maalivahtia, joka oli jo läpäissyt waiverit ja josta saatava vastine oli puhdas nolla - ja ideana on tällä kaudella menestyä, niin kauppa on edelleen järjetön. Oikeastaan vieläkin järjettömämpi, koska tarvetta kaupalle ei ollut.

  Niin ne takit näemmä viuhuu, vähän miten itselle sopii.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018 klo 04.04
 2. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Enhän minä näistä mitään ymmärrä, mutta aikamoinen palkankorotus paukahti Marchessaultille. Mutta kaipa siellä tiedetään mitä tarjotaan ja tehdään? Olisi vaan kuvitellut, että millin (tai no ainakin puoli milliä) halvemmallakin (per kausi) olisi tarttunut sopimukseen?

  Haula tulee olemaan näillä otteilla kyllä aikamoinen kultakimpale Vegasille nykyisen sopimuksensa loppuun asti.

  Noin yleisesti ottaen täytyy sanoa, etten olisi ikimaailmassa arvannut Vegasin pelaavan näin vahvaa (alku)kautta! Enkä varsinkaan Shipachyov sekoilujen jälkeen. Onhan tätä "tuhkimotarinaa" kiva kuitenkin seurata. Pleijarit olisivat kova saavutus! Saapas nähdä miten paketti pysyy kasassa seuraavat pari-kolme kuukautta.
   
 3. KiVi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nanna Karalahti
  Olivatko laajennusdraftisäännöt Vegasille olennaisesti edullisemmat kuin aiemmille uusille joukkueille?
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Oikeastaan ei, mutta uskoisin että keskimääräisen middle6 -pelaajan ja 4-5 pakin taso on noussut selvästi 20 vuoden takaisiin tilanteisiin verrattuna. NHL on aivan järjettömän paljon tasaisempi nykyään.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Eipä noilla näytöillä mitään nelosella alkavaa sopimusta oltaisi tehty enää nykypäivänä. UFA-status, viime kaudella 30 maalia/51 pistettä ja tällä kaudella kauden puolivälissä yli piste-per-peli tahdissa... Onhan tuo sopimus hyvin ansaittu. Toki siinä aina tällaisilla late bloomereilla ja etenkin viimeisellä sopimuskaudella tahtiaan parantaneilla on se kysymys että kauanko se taso sitten kestää loppupeleissä, mutta ihan puhtaasti näyttöjen pohjalta ansaittu sopimus.

  Jos vertaa vaikka vastikään jatkosopimukseen tehneeseen toiseen smurffiin, Cam Atkinsoniin, niin tämähän on erinomainen sopimus. Atkinson on puolitoista vuotta vanhempi, sai vuotta pidemmän sopimuksen ja vuosiansiotkin $0.875 miljoonaa korkeammat. Atkinson teki toki viime kaudella 11 pistettä enemmän (pelasi seitsemän peliä enemmän) ja omaa aiemmilta kausilta enemmän näyttöjä. Tällä kaudella taso kavereilla ihan toisenlainen. Atkinsonilla sopimuksen tehdessään 15 pelissä tehot 4+2, kun taas Marchessaultilla 35 peliä tehoilla 15+22. Atkinsonilla taso lisäksi pysynyt tuon jälkeen alkukauden tasolla, joten ehkä kenties tuo esimerkki auttoi Vegasia nyt saamaan muutaman dollarin pois Marchessaultin sopimuksesta.

  Reilly Smith sai RFA-statuksella sen pitkän viiden millin vuosiansiot tuottavan sopimuksen vuosi sitten tehtyään sopimuksen tekemistä edeltävällä kaudella tehot 25+25. Siihenkin nähden hyvä sopimus. Toki tuossa ne riskitkin tulevat esille, kun Smith pelasi heikomman kauden sen jälkeen (edellisen sopimuksen viimeinen kausi kun teki jatkon vuotta etukäteen) ja sitten joukkue halusi pois tuosta sopimuksesta. Nyt on myös Smith palannut sille aiemmalle tasolleen Vegasissa kuitenkin.

  Sitten taas Winnipegissa sinne 40 pisteeseen asettunut Mathieu Perreault teki vuosi sitten hieman yli neljän millin vuosiansiot tuottavan sopimuksen. Marchessault on osoittanut tasonsa olevan selvästi Perreaultia korkeammalla ja vain alle millin suuremmat vuosiansiot sai silti.

  Kaiken kaikkiaan hyvin tämä sopimus on linjassa muihin 40-50 pisteen UFA-laitureihin. Ja kun ottaa huomioon Marchessaultin tämän hetken tahdin olevan selvästi tuon ylitse, niin kaiken kaikkiaan erinomainen sopimus Vegasille tämä. Edelleen, ei mitenkään riskitön sopimus (viides ja kuudes sopimuskausi etenkin suuremmat riskit kuin viiden millin palkka, mutta niihinhän tässä varauduttiin tekemällä sopimus etupainotteisesti jolloin todellinen palkka kahdella viimeisellä kaudella on alhaisempi ja siten sopimus helpompi siirreltävä tai ulosostettava silloin), mutta jos Marchessault jatkaa tällä tahdilla kauden loppuun saakka ja vetää 70+ pisteen kauden niin vapailta markkinoilta olisi varmastikin löytynyt useampi joukkue jotka olisivat laittaneet tuohon millin kaudessa lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018 klo 12.38
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Atkinsonilla on ollut joku lievä loukki päällä koko kauden, joka on vaikuttanut tasoon. Mutta mahdollinen tyytyväisyys-efekti tässäkin kytemässä. Saas nähdä.

  Lainaus:
  Marchessaultin maalitahti per peliaika on Pastrnakin, Tarasenkon, JvR:n, Skinnerin tasoa kahdelta viime kaudelta. Aika kovia nimiä. NHL:n TOP30 maalintekijä siis peliajan suhteen. Soppari on kakkosketjulaisen palkkaa, joten mielestäni todella edullinen lappu. Ottaa huomioon kyllä kaikki ukon muut puutteet.
   
 7. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Kyllähän esim. Panthers pelasi kaksi ensimmäistä kautta suurin piirtein tasan voittojen ja tappioiden suhteen ja kolmannella kaudella pääsi jopa Stanley Cup -finaaleihin saakka. Sitten kun olisi pitänyt osata rakentaa pitkän tähtäyksen menestystä draftin kautta, niin siitä ei olekaan tullut mitään.

  Sitä ennen San Josélla ja Ottawalla oli ollut katastrofaaliset ekat kaudet ja ilmeisesti tuon San Josén tapahtuksen jälkeen sääntöjä on muutettu. Ottawa puolestaan taisi menestyä aluksi tahallaan huonosti, jotta saa varata draftista korkealla. Se ei tosin mennyt ihan putkeen. No toki sieltä tuli Yashin numerolla kaksi ekassa draftissa, mutta seuraavana vuonna ottivat numerolla 1 legendaarisen Alexandre Daiglen. Ttoisaalta sitä seuraavana vuonna löytyi sitten numerolla 133 (!) Daniel Alfredsson.

  Pärjäämällä heti alussa saa joukkueelle faneja ja seuran jotenkin osaksi sitä communitya, mutta toisaalta jos alku menisi huonosti, pääsisi varaamaan paremmilla sijoilla. Floridan tapauksessa oli hupaisaa se, että kun alkuhuuma oli ohitse ja seura alkoi menestyä vähän huonommin, se siirtyi pelaamaan uuteen halliin, joka sijaitsee "keravalla" eli jo hankittu fanipohjakin osittain menetettiin.
   
 8. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Äläpä laita sanoja mun suuhuni. En ole tietääkseni missään kohdin sanonut, että Vegasin tämän hetken lento olisi McPheeltä vituiksi vetämistä. Päinvastoin, mieshän on tehnyt kaikki muut GM:t ja asiantuntijat naurunalaisiksi luotsaamalla seuransa suoraan kärkiporukoihin.

  Kysehän on koko varausvuoroajattelussa siitä lähtökohdasta, että pitää joko pärjätä tarpeeksi hyvin (pudotuspelit) tai olla sitten mahdollisimman paska, jotta ne varausvuorot on kärkipäätä. Tiedät tämän kyllä itsekin. Nyt Vegas näyttäisi kaikkien yllätykseksi venyvän tohon ekaan vaihtoehtoon, mutta jos ei kulkisi tuohon malliin niin olisi olennaisinta olla mahdollisimman paska. Ja sehän se todennäköisempi vaihtoehto oli kauden kulkua ennustettaessa vielä alkukauden hyvien otteidenkin jälkeen. Kyllä ne varausvuorot ja niiden hankkiminen on edelleen ihan yhtä tärkeetä kuin aikaisemminkin, mutta mahdollisen menestyksen myötä niiden hankkiminen on vaikeampaa, jos et voikkaan myydä pelaajiasi trade deadlinella, kun ootte ite menossa poffeihin.

  Se onkin sitten mielenkiintoinen aihe, että onko Vegasin mahdollinen menestys hyvä vai huono asia organisaatiolle tässä vaiheessa? Tuoko mahdollinen lyhytkestoinen menestys (=poffeihin pääsy) organisaatiolle enemmän hyötyä esim. fanimäärän kasvamisena ja organisaation bondauksena kaupunkiin kuin se, että seura jäisi reilusti poffeista ulos ja hankkisi niitä varausvuoroja/prospekteja pelaajakaupoilla kuten odotusarvo kauden alla oli? Mitäs sitten tapahtuu, jos vegasin meno hyytyy sen verran, että ovat trade deadlinen aikaan kiikun kaakun poffien suhteen? Kumpi ratkaisu tehdään, hankitaanko vahvistuksia vai pistetäänkö lihoiksi huippukauden pelanneet kaverit, joille ei jatko ole kelvannut/tarjottu? Teet niin tai näin, niin aina ratkaisun mukana tulee hyviä puolia ja huonoja puolia.

  Ja mitä tohon Pickardiin tulee, niin enemmän kommentti oli siihen, kun täällä oltiin aikanaan sitä mieltä varmana tietona, että Subbanin vaihto Pickardiin oli emämunaus McPheeltä. Subbaninhan ei pitänyt saada mitään kiinni ja Vegasin vajota pohjalle Flöörin loukkaantumisen myötä. Pickard taas puolestaan piti olla varma NHL-tason kakkonen. Eli Subbanin hankinta ja Pickardin ulostaminen dumattiin kaikkien toimesta McPheeltä aivottomana hankintana. Nyt ensimmäinen pelaa itseään läpi NHL-tasolla minimipalkalla ja Pickard tienaa farmivahtina millin kaudesta Torontossa. Ei käynyt edes Pens noukkimassa kakkoseksi vaikka halvalla ois varmaan saaneet Torontostakin. Ja se on totta, että en itsekään uskonut Subbanin yltävän moiseen vireeseen, vaan Vegasin alkukauden lennon loppuvan Flöörin loukkaantumisen myötä. Pohjaporukkaan kuuluminen oli meikäläisen odotusarvo Vegasin suhteen ja sen takia Subban sopi Pickardia paremmin niiden kärkivarausvuorojen metsästämiseen.

  Silti olen iloinen Vegasin hyvästä menestyksestä ja siitä, että McPhee on tähän asti tehnyt oikeita valintoja pelaajasiirroissaan. Ja se vielä että oliko Pickardin kaupalle tarvetta. Semmonen tuli vielä näin jälkikäteen mieleen, että Vegasillahan ois tuolloin ollut ymmärrykseni mukaan 5 veskaria sopparin alla eikä seuralla taida olla EcHL-farmiakaan? Eli käsissä oli yksi veska liikaa ja silloin se millin yksisuuntaisella paperilla pelannut kallein varavahti sai lähteä kun joku kerran suostui jotain maksamaankin vielä? Voi olla että on ihan höpöhöpö-teoria, mutta tulipahan vaan mieleen.
   
 9. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Marchessaultin pistesaldo edelliseltä ja kuluneelta kaudelta oli tiedossa, mutta en totta tosiaan tarkastellut tuota suhteessa peliaikaan. En minä sopparia edelleenkään varsinaisesti edullisena osaa pitää, mutta sinun ja @Bosco selvennusten jälkeen linjassa olevana parin riskiä toki huomioiden. Ensinnäkin kyseessä on kuitenkin jo 27 vuotias late bloomer, jolla nyt takana puolitoista kautta vahvaa suorittamista. Toiseksi ehkä hiukan nikottelin vastaan tuota sopimuksen pituutta. Vuosi tuosta pois samalla keskipalkalla, niin tuskin olisin mitään vaivautunut edes kirjoittamaan. No, aika näyttää ja ihan mielelläni olen myös väärässä tämän suhteen. Ainahan näitä tuhkimotarinoita on kiva lukea ja seurata.

  Selvennettäköön vielä sen verran, ettei väärää mielikuvaa pääse kenellekään jäämään. Minusta on ollut todella mahtavaa seurata näiden toisten seurojen "hylsyjen" onnistumista, joten sympatiat ovat todellakin pelaajien puolella kun ovat näin mahtavasti ja laajalla rintamalla onnistuneet. Seuraava testi onkin juuri tuo, että miten taso säilyy varsinkin sen jälkeen, kun rahakkaampi jatkosopimus on taskussa. Ihmismieli on siitä oikukas että usein pakko on paras kaveri...
   
 10. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  39/82 Blues vs. Vegas

  Fleury aloitti maalissa. Bellemare oli sivussa lapsen syntymän vuoksi, joten Lindberg siirtyi laidasta keskelle ja Carrier palasi loukkaantumisen jälkeen pelaavaan kokoonpanoon.

  Merrill kaatoi Barbashevin kulmassa vajaan neljän minuutin kohdalla ja Blues sai illan ensimmäisen ylivoiman. Alku oli ollut melko hermostunut vierailta ja sisältänyt pari perättäistä pitkää kiekkoa. Alivoimalla Fleury torjui pari kertaa patjoillaan putkeen ottaen komean tuplatorjunnan. Stastny oli tuossa tilanteessa Pietrangelon laukauksen reboundissa. Kahdeksan ja puolen minuutin jälkeen Tuch nousi alueelle, passasi taakse Schmidtille, joka ajautui pieneen kulmaan vasemmalla ja haki sieltä passia maalille, mutta kiekko ei löytänyt omia hyvästä maltista huolimatta. Blues sen sijaan meni johtoon erän puolivälissä, kun yksinkertaisen kulmapelin päätteeksi Steen laukoi oikealta b-pisteeltä kiekon Theodoren jaloista etukulmasta sisään. Kyllähän tuo olisi ollut silti otettavissa. Syöttöpiste hyvän screenin tehneelle Schennille. Ansaittu avausmaali, koska ei Vegas ollut saanut oman hyökkäyspelaamisensa rytmiään toimimaan ollenkaan.

  Erän puolivälin jälkeen Miller pääsi laukomaan viivasta vapaasti ykkösketjun voitettua hyökkäyspään aloituksen jatkopelin, mutta Hutton tuli vastaan ja peitti vedon. Hetken päästä Tage Thompson pääsi läpi Perronin pihdeistä, mutta sijoitti kiekon rystyltä ohi maalista. Samassa vaihdossa Haula ja Neal pääsivät ylivoimahyökkäykseen, mutta Nealin syöttöyrityksen katkaisi Sobotka alimpana miehenä. Tuch puolestaan pääsi vasemmasta laidasta seuraavaksi puolittain läpi, mutta rystynosto meni yli. Avauserän vedot merkittiin 14-9. Jälkimmäisellä kympillä Vegas sai jälleen tutun rytmin pelaamiseensa ja alkoi painostaa Bluesia. Kaksijakoinen erä, joka päättyi 1-0 lukemissa.

  Toisen erän avausvaihdossa ykkösketju oli mankelissa omissa, mutta Fleury torjui Pietrangelon viivavedon kulmaan. Blues jatkoi paineistamista seuraavissa vaihdoissa ja vierasjengi oli jälleen ongelmissa erän alussa. Neljän minuutin kohdalla Pietrangelo kuljetti alueelle ja loi vetopaikan oikeasta laidasta itselleen, mutta Fleury torjui kiekon eteensä ja puolustajat siivosivat sen pois. Avausvitosella Blues vei vedot 5-0. Stastny ja Sobotka pääsivät 2v1-hyökkäykseen hetken päästä, mutta Fleuey torjui kilvellä Stastnyn laukauksen kohti vasenta alakulmaa. Seitsemän minuutin kohdalla puolestaan Brodziak antoi kovan passin oikeasta laidasta maalille, mutta Berglund sai kiekon vielä ohi takakulmalta. Schmidt oli myöhässä tilanteessa. Vastaiskusta Nosek punnersi maalille oikeasta laidasta, mutta Hutton seurasi sivuttaisliikkeen ja oli muurina edessä.

  Juuri ennen erän puoliväliä Vegas tasoitti. Monesti kauden aikana nähty kuvio toimi vihdoin, kun Neal passasi laidasta ja Haula osui keskeltä one-timerillaan kerrankin ilman maskia. Heti seuraavassa vaihdossa Vegas sekoili omissa, jolloin Sobotka sai kiekon ilmaiseksi maalin eteen, mutta hän haki vielä passin Thompsonille viereen, jonka kudin Perron blokkasi. Hetken päästä puolestaan Tuch otti jäähyn omalla sinisellä kamppaamalla Pääjärven. Alivoima kuitenkin kestettiin. Sen jälkeen Marchessaultilla oli päätykiekosta paikka naulata tyhjiin, mutta hän oli huonossa asennossa eikä saanut laukausta aikaan vasemmasta siivestä. Smith tuli paikalle ja koitti vuorostaan sutia kiekon sisään nollakulmasta tuloksetta. Kiekko vieri maaliviivaa nuollen ohi. Kolme minuuttia ennen loppua Eakin rouhi kulmasta kiekon viivaan ja McNabb tulitti, mutta maalinedusruuhka blokkasi vedon. Viimeisellä minuutilla Karlsson syötti keskeltä vasempaan siipeen, josta Joonatan laukoi terävästi paikoiltaan, mutta Hutton torjui olkapäällään. Laukaukset merkittiin 26-19 kahden erän jälkeen. Haulan tasoitukseen asti erä oli jälleen hyvin Bluesin kontrollissa, mutta sen jälkeen Vegas sai luotua paremmat paikat jälkimmäisellä kympillä.

  Päätöserä alkoi paremmin kuin kaksi aiempaa. Haula sai pystysyötön ja punnersi rystyllä vedon aikaan Paraykon painostuksesta huolimatta, mutta veto meni ohi. Seuraavassa vaihdossa Leipsic pääsi keskeltä laukomaan ranteella rytmistä Tuchin syötettyä oikeasta laidasta, mutta Hutton koppasi kiekon. Kotijoukkueen ensimmäinen paikka tuli reilun kahden minuutin jälkeen Barbasheville, kun Merrill antoi surkean poikkisyötön, jonka venäläinen katkoi ja laukoi sitten vasemmalta Millerin jaloista. Kuuden minuutin kohdalla Blues osui onnekkaasti. Parayko tuli alueelle oikealta ja laukoi maalille. Kiekko pysähtyi tolpan juureen ja sen bongasi ensimmäisenä Stastny, joka puttasi sen sisään Fleuryn luullessa kiekon olevan hänen hallussa torjunnan jälkeen. Vieressä seissyt Lindbergkaan ei huomannut mitään. Hetkeä aiemmin Tuch meinasi norsukiekon jälkeen päästä läpi, mutta Hutton tuli vastaan pitkälle ja esti maalipaikan.

  Maalin jälkeen vierailla oli pari puolittaista paikkaa, mm. Neal laukoi ranteella ilman maskia vasemmalta, mutta Hutton jatkoi eleettömästi maalillaan. Erän puolivälin jälkeen Vegas sai ylivoiman, kun Sobotka piti kiinni Nealista mailallaan. Miller pelasi ykkösylivoimassa Marchessaultin tilalla ja hän saikin loistopaikan, kun Haula passasi hänelle syvyydestä vasempaan siipeen, mutta Hutton torjui läheltä lähteneen noston. Muutoin YV jätti toivomisen varaa. Seuraava paikka tasaviisikoin tuli Leipsicille, kun Tuch syötti kulmasta maalin eteen, mutta Brendan ei saanut vetoa aikaan ahdistettuna. Neljä minuuttia ennen loppua ykkösvitjan tasapaino petti ja Blues hyökkäsi neljällä kahta vastaan. Pääjärvi jätti Stastnylle, jonka veto keskeltä pysähtyi onneksi Fleuryn syliin.

  Minuutti myöhemmin Neal laukoi tulisesti suorasta luistelusta oikealta ohi maalin. Kaksi minuuttia ennen loppua Fleury lähti pois maalilta ja Vegas sai hyökkäyspään aloituksen sekä mahdollisuuden ottaa aikalisä. Brodziak meinasi upottaa tyhjiin puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta Tuch oli edessä. Sen jälkeen Vegas loi minuutissa monta paikkaa, mutta Blues kesti jollain ilveellä. Nealilla oli muun muassa kaksi paikkaa upottaa oikeasta siivestä kiekko pussiin Millerin poikkisyötöistä. Lopussa vieraat eivät enää saaneet paikkaa luotua, vaan Blues purki ja voitti maalein 2-1 katkaisten Vegasin 13 ottelun pisteputken ja kahdeksan ottelun voittoputken.

  Harmillinen tilastotappio tähän väliin kautta. Fleury ei ollut terävimmillään, molemmat maalit olivat estettävissä. Hyökkääjistä kolmosketju oli pirteä, vaikka palkintoa ei tullut. Varsinkin Tuch-Leipsic akseli toimi. Haulan vitja teki ainoan maalin, mutta Nealin tuhlailusta miinusta. Nelonen oli melko pimennossa Nosekia lukuun ottamatta. Ykkösketju loi paikkoja, mutta tuhlasi myös, joten puhtaita papereita ei voi antaa. Puolustajista Miller oli hyvä ja näkyvä. Merrillilta puolestaan hieman heikompi matsi vaihteeksi, avauserässä jäähy ja pari harhasyöttöä. Schmidt ei myöskään ollut parhaimmillaan.
   
 11. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Muutoin olen viestistäsi ihan samaa mieltä, koska ehkä vähän tarpeettomastikin kärjistin ja provosoin tuossa ensimmäisessä viestissäni. Pointtinani - jos se nyt ohitse meni - oli se, että teki McPhee niin tai näin, niin se on joillekin henkilöille aina oikein päin. Ja toki tämän ketjun sekä HFBoardsin perusteella myös joillekin aina väärin päin, koska mies saa kyllä myös ansaitsematonta paskaa niskaansa. Taannoin Pickard kauppaa perusteltiin (aika yleisestikin, en nyt osoita tätä pelkästään sinulle) joukkueen heikentämisellä. Nyt odottamattoman alkuliidon jälkeen McPhee onkin yhtäkkiä nero, koska hän näki Subbanin potentiaalin ja Pickard oli ns. "turha", ja tarkoituksena ei ollutkaan edes heikentää joukkuetta. Tarkoitusperät eivät voi muuttua, vaikka lopputulos olisikin loistava, ja sitä tuossa enimmäkseen (ainakin yritin) kritisoida. Osa toki on jälkiviisastelua, joka on huutajille aina helppoa, mutta kyllä niitä hutejakin mahtuu jokaiselle GM:lle.

  Lainatusta osasta olin ja olen osittain edelleen sitä mieltä, että Pickardista saatu kuutoskieppi + T. Lindberg oli vastineena paskaa. Minä rehellisesti luulin, että Pickardin vaihtoarvo olisi ollut kauden mittaan korkeampi, mutta hautautuminen Toronton farmiin saattaa kertoa muusta, ja siitä, että olin yksinkertaisesti väärässä uskossa. Voi hyvinkin olla, että yliarvioin kakkosvahtien arvoa. Kritisoin Pickardin kauppaamista jo kaupan aikaan sillä, että mitään varsinaista pakkoa tuota kauppaa ei olisi ollut tehdä, ja kauden mittaan Pickardista saatava vastine olisi voinut olla huomattavasti parempi, mikä olisi myös ollut erittäin tärkeää Vegasin kannalta. Maalivahteja loukkaantuu, tarpeita syntyy, ja hinta kasvaa. Ottaen nyt kuitenkin huomioon myös sen, että olisihan sieltä Coloradosta voinut poimia pelaajan, joka edes jollain tavalla kuuluisi GM:n tulevaisuuden suunnitelmiin. Tuon muutaman kuukauden aikana ei mitään niin dramaattista kuitenkaan ehtinyt tapahtumaan. Käytännössä Coloradosta valittiin siis 6th rounder ja T. Lindberg, mikä on kyllä perkeleen heikko saatava yksittäiseltä joukkueelta expansion draftista, vaikka ei sieltä lähellekään joka joukkueelta mitään taattua laatua ollutkaan saatavissa.

  Kenties McPhee oli myös samassa uskossa, että Pickardista saatava vastine olisi korkeampi, ja päätyi siksi Pickardiin. Mene ja tiedä. Siltikin, vaikka isossa kuvassa tuolla kaupalla ei suurta merkitystä ole, niin tuo kauppa/varaus oli päin persettä hoidettu McPheeltä.
   
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  @Kari Runk ei tämä näin nopea menestyminen varmaan ollut McPheen suunnitelmissa ja Pickardin kauppaamisen ajoitus oli huono. Kukaan ei etsi kauden alussa uutta kakkosmaalivahtia vaan odotellaan jonkin aikaa, että miltä omat maalivahdit näyttävät. Sitten toki Shipachyovin kohtelu oli outoa. Muuten tehty melko hyvää jälkeä tulevaisuutta ja nykyisyyttä ajatellen.

  PDOcastissa oli hyvä keskustelu Vegasia ja Wyshynskillä oli hyvä teoria siitä miksi joukkue pärjää. Joukkue koostuu pitkälti pelaajista, joilla on paljon näyttöhaluja ja joukkueella ei ole mitään menestyspaineita.
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ensi kaudesta tulee varmasti haasteellisempi ja on aika epärealistista odottaa samanlaista lentoa, mutta on mun mielestä Vegasilla pullat kohtalaisesti uunissa tulevillekin kausille ja tulevana kesänä varmasti haalivat lisää varausvuoroja jollain tavalla. Tuskin ykköskierrokselle, mutta myöhemmille kierroksille varmasti.

  Cody Glass, Nick Suzuki, Nicolas Hague ja Erik Brännström on nelikko, joka on tällä kaudella joko dominoinut junioreissa tai pelannut hyvin miesten keskuudessa Ruotsissa. Edelleen uskon, että sekä Glass että Suzuki olisivat ansainneet paikkansa Kanadan joukkueesta junnukisoissa, mutta turha sitä on enää murehtia. Joka tapauksessa tuossa on potentiaalia ihan kohtalaiseen sentterikalustoon sekä kaksi potentiaalista top-4 puolustajaa nuorien Schmidtin, Millerin sekä Theodoren aisapareiksi. Mitään takeita ei ole mistään, ei edes nykyisistä rosteripelaajista, mutta kyllä tulevaisuus näyttää mun mielestä varsin hyvältä.
   
 14. Japi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
  Lainaus:
  Oman muistikuvani mukaan Daigle oli ennen draftia lähes niin selvä ykkösvaraus kuin vain voi olla. Hänestä vain ei tullut huippupelaajaa. Ylivoimaisesti hehkutetuin pelaaja tuon vuoden draftia edeltävänä vuonna. Yashin taas oli huippuvalinta vuoden 1992 ykkösvaraukseen verrattuna, vaikka eihän Roman Hamrlikkaan ollut hullumpi pelimies:)
   
 15. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  40/82 Chicago vs. Vegas

  Subban aloitti maalissa. Puolustuksessa Sbisa palasi kokoonpanoon Merrillin tilalle. Hyökkäyspäässä puolestaan Carpenter sai mahdollisuuden kokeilla nelosen keskellä, jolloin Lindberg joutui katsomoon tämän pelin ajaksi Carpenterin tehdessä Vegas-debyyttinsä.

  Ensimmäiseen kahteen minuuttiin Vegas laukoi ainakin viisi kertaa kohti Glassia. Marchessault laukoi oikealta suorasta luistelusta, Miller viivasta ja Eakin slotista matalan vedon patjoihin. Vajaan kolmen minuutin kohdalla Carrier ajoi maalille ja pakotti Fransonin rikkomaan häntä. Alivoimalla Wingels karkasi läpi Perronin pelatessa huolimattomasti, mutta Subban piti luukut kiinni ja torjui. Viime ottelussa ylivoimaan tehty muutos oli pysynyt eli Miller oli siirretty ykkösylivoimaan ja Marchessault kakkoseen. Tämä muutos toimi, kun Vegas sai palkinnon vahvasta alustaan. Marchessault laukoi ylivoiman lopussa oikeasta laidasta kiekon vain maalille ja se kimposi Karlssonin mailasta Tuchin luistimeen ja siitä ohi Glassin. Kuuden minuutin kohdalla puolestaan vieraat saivat 3v1-tilanteen nopealla käännöllä. Leipsic passasi takaviistoon ja Tuch laukoi vapaasti läheltä, mutta Glass ryösti hänet hanskalla. Vegas vei laukaukset kohti maalia peräti 2-12 ottelun alussa.

  Hiljalleen mainostauon jälkeen myös kotijoukkue alkoi saamaan kulmaralleja aikaan. Se tuli alueelle monesti oikean laidan kautta rightin puolen laitureiden kuskatessa kiekkoa pieneen kulmaan. Erän puolivälissä Perron riisti ylhäällä ja Neal pääsi laukomaan vasemmalta, mutta Glass torjui ja menetti maskin, jolloin peli vihellettiin poikki. Hetkeä myöhemmin Engelland sai boksin poikittaisesta mailasta. Kotijoukkue sai kyllä kuvion pyörimään pari kertaa, mutta se pyöritti peliä muodon ulkopuolella laidoissa vaarattomasti, jolloin Vegas kesti alivoiman Bellemaren poissaolosta huolimatta. Sbisa otti toki oman ruutunsa yhtenä alivoimapuolustajana. Nelisen minuuttia ennen erän loppua puolestaan kolmosvitja loi samassa vaihdossa pari paikkaa Leipsicin johdolla. Seuraavassa vaihdossa ykkösvitja hyödynsi kolmosen hankkiman hyökkäyspään aloituksen. Joonatan voitti aloituksen viivaan, Schmidt piti kiekon hetken itsellään, kunnes syötti sen laitaa pitkin, jonne Smith oli kaartanut. Tämä passasi oikeasta laidasta slottiin lipuneelle Marchessaultille, jonka one-timer upposi maaliin. Loistavasti toteutettu sovittu aloituskuvio. Kaksi minuuttia myöhemmin Chicago kavensi. McNabbin rännisiirto katkottiin maalin takana ja kiekko pelattiin päädystä slottiin, josta Saad laukoi ranteella kiekon maalille ja se pomppasi vielä maalin kulmalta Hinostrozasta sisään. Toewsilta hyvä esityö maaliin päädystä. Viimeisellä minuutilla Blackhawks vyöryi vahvasti ja Panik tarjoili laidasta passin keskelle, mutta Subban torjui Sharpin laukauksen ja reboundissakin Sbisan nukkuessa Subban oli hereillä Kampfin ronkkiessa kiekkoa sisään. Avauserän vedot merkittiin lopulta 10-21. Vieraat olivat avauskympillä pelin päällä, mutta sen jälkeen kotijoukkue terävöityi ja sai luotua paremmat kulmarallit erän loppupuolella. 21 laukausta kohti maalia on myös uusi organisaation ennätys yhdessä erässä maalia kohti lauotuissa laukauksissa.

  Toisen erän alussa Haula pääsi laukomaan heti läheltä Nealin syötöstä, mutta Glass torjui kilvellä yläkulmasta. Minuutin päästä Schmaltz esti keskialueella Karlssonia pelin ulkopuolella ja Vegas pääsi ylivoimalle. Alivoimalla Chicagolla oli melkeinpä paremmat paikat, mutta Subban oli flow'ssa ja torjui mm. yhden Panikin vedon läheltä ylivoiman lopussa. Kuuden minuutin kohdalla Vegas siirtyi takaisin kahden maalin johtoon, kun Schmidt avasi pitkällä omista Karlssonin ja Smithin yv-hyökkäykseen. Ruotsalainen lätytti keskelle ja Smith laukoi päätypleksiin, mutta Karlsson oli hereillä ja siivosi irtokiekon maaliin jäitä pitkin, kun Seabrook ei osunut kiekkoon, vaan luisteli siitä ohi. Hetken päästä Sbisa ja Hayden myllyttivät ja ottivat vitoset mieheen.

  Kahdeksan minuutin kohdalla Sharp sai kiekon lapaansa Panikilta sinisellä, nousi vasenta laitaa ja laukoi kiekon ranteella suorasta luistelusta sisään etukulmasta ilman maskia. Hivenen helppo maali Subbanille. Seuraavassa vaihdossa Marchessaultilla oli paikka osua keskeltä Smithin esityöstä, mutta Glass tuli vastaan ja peitti kulmat. Kotijoukkue sai luotua seuraavien minuuttien aikana pitkiä hyökkäyksiä ja mm. Panik ajoi röyhkeästi maalille melkein taivuttaen kiekon sisään. Myös Toewsin vitja pelasi yhden erinomaisen vaihdon ollen pitkän tovin Vegasin alueella. Viisi minuuttia ennen loppua Carpenter väläytti ja laukoi oikeasta laidasta kudin maalille, jonka Glass pomputti, mutta nelosvitja ei saanut reboundia sisään ruuhkasta. Viimeiset viisi minuuttia erästä mentiin railakkaasti päästä päähän ja kotijoukkue oli se, joka teki maalin. Carrierin syöttö McNabbille ei osunut lapaan ja haukat käänsivät pelin ennen kuin Vegas sai kiekon pois omista. Hinostroza antoi poikkisyötön ja Schmaltz laukoi one-timerin puolityhjään maaliin varmasti. Saadille kakkossyöttö riistosta. Halpa maali, mutta ansaittu tasoitus pelitapahtumiin nähden, koska Vegasilla alkoi jaloissa painamaan eilinen ottelu mitä pidemmälle erä eteni, vaikka vedot kahden erän jälkeen olivat 23-35 vieraiden hyväksi.

  Päätöserä alkoi karmeasti, kun Toews naulasi Hinostrozan poikkisyötöstä kiekon vasemmalta maalin kulmalta sisään. Saadilta vahva maalilleajo, jolla hän teki tilan syöttölinjalle. Nosek kamppasi pari minuuttia myöhemmin Murphyn ja isännät saivat ylivoiman, jonka Vegas selvitti kuitenkin. Viiden minuutin jälkeen Vegas tasoitti, kun Perron syötti kulmasta ja Eakin sai naulata keskeltä one-timerin. Veto lähti melko kaukaa, joten Glassin piikkiin tuon voi laittaa. Juuri ennen erän puoliväliä Theodore pääsi nokikkain Glassin kanssa, kun hän sai lätyn lapaan keskelle, mutta rystynosto päätyi Glassin hanskaan.

  Eakinin tasoituksen jälkeen Vegas oli kuin eri joukkue ja sai kuuluisan momentumin itselleen. Se nousi takaisin peliin mukaan kuin Fenix-lintu tuhkasta ollen jo hetken lannistettuna. Gallant sekoitti päätöserässä myös ketjuja vaihtaen Perronin ja Leipsicin paikkoja. Kuusi minuuttia ennen loppua ykkönen kuitenkin osui, kun Murphy ei pitänyt viivaa ja Smith pääsi karkaamaan läpi. Hän viimeisteli varmasti kilpialakulmaan vieden Vegasin jälleen johtoon. Neljä minuuttia ennen loppua Hinostroza passasi kulmasta maalin eteen, mutta Saad nosti kiekon yli ja ohi avopaikasta. Kaksi minuuttia ennen loppua kotijoukkue otti Glassin pois uunista. Vegas sai jatkuvasti vaihdettua tuoreet ukot jäälle eikä Chicago saanut kunnon painetta aikaan kuin parikymmentä sekuntia ennen loppua, mutta silloin kaksi kutia blokattiin ja Vegas voitti maalein 4-5.

  Todella erikoinen ottelu. Vegas hallitsi alkua, Chicago oli vahva keskivaiheilla ja lopussa jälleen Vegasilla seisoi sittenkin. Kummankin maalivahtipeli jätti myös toivomisen varaa. Yksilötasolla molemmat joukkueet antoivat ilmaisia maaleja. Plussaa ykkösvitjalle tehoilusta, he olivat mukana neljässä maalissa viidestä. Haulan vitjalle kirjattiin tehotilastoon -3 & -4, toinen kärkiketjuista ei suoriutunut kovinkaan vahvasti ja hajotettiin ansaitusti kolmoserässä. Eakinille ja Tuchille maalit, kolmosen pojilta hyviä hyökkäyspään vaihtoja kuten viime pelissä. Carpenter oli ihan OK debyytissään, tehotilastoon -1 12 minuutin peliajalla. Puolustajista McNabb oli ehkä eniten vaikeuksissa Chicagon painostusjaksojen aikana. Sbisa palasi peleille keräten neljä blokkia. Miller puolestaan kirjautti kuusi taklausta. Schmidt paransi hyökkäyssuuntaan tekemistään viime peliin verrattuna.
   
 16. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Ei varmasti kukaan osannut tällaista odottaa. Playoffeissa joukkue on jo todella suurella todennäköisyydellä, ja niistä ulosjääminen vaatisi jo melkoisen sulamisen. Nyt on kyse siitä, että saako joukkue kotiedun vähintäänkin ensimmäiselle kierrokselle ja sitä myöten hyvät mahdollisuudet voittaa ainakin yksi pudotuspelisarja. Huikeaa kiekkoa Golden Knights kyllä pelaa illasta toiseen.
   
 17. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  41/82 Rangers ja puolivälin krouvi

  Tämän ottelun jälkeen raporttijuna kääntyy toiselle puolikkaalle, luojan kiitos. Fleury aloitti maalissa. Puolustuksessa Sbisa oli ylävartalovamman takia sivussa ja Hunt korvasi hänet. Sbisa on day-to-day kaiketi eli mistään vakavasta ei ole kyse. Bellemare palasi myös kokoonpanoon synnytyslaitokselta, joten Lindberg ja Carpenter olivat viltissä. Nelosketju Carrier-Bellemare-Nosek oli siis pitkästä aikaa yhdessä, viimeksi kaiketi marraskuun lopulla herrat olivat samaan aikaan käytettävissä.

  Ensimmäinen vitonen pelattiin tasaista kiekkoa, kumpikaan ei dominoinut. Vegas rakensi tilanteensa lähinnä pelaamalla syvyydestä viivaan ja laukomalla sieltä kohti Pavelecia. Rangers ei saanut yhtä paljon kuteja aikaan, vaikka se sai pelin painopisteen kyllä päätyyn, mutta sieltä se ei kyennyt rakentamaan ihan niin tehokkaasti vetopaikkoja kuin kotijoukkue. Erän puolivälissä nähtiin hyvin alkua kuvaava vaihto, kun Tuch pysyi kiekossa hyökkäysalueella ja tarjosi viivaan McNabbille, joka laukoi parikin kertaa, mutta aina edessä oli blokkaaja. Rangers blokkasi avauskympin aikana peräti seitsemän kutia ja koko avauserässä blokit kirjattiin 12-0 vieraille. Rangers puolusti sillä tavalla viisaasti, että kotijoukkue ei päässyt ylivoimahyökkäyksiin ollenkaan, vaan pelin alla oli vierailla aina riittävästi miehiä ja parhaat vetosektorit se puolusti tiukasti omalla alueella, jolloin Vegas joutui pelaamaan viivan kautta. Rangers siirtyi johtoon 13 minuutin jälkeen, kun Skjei avasi sinisen päälle ja kahdella syötöllä Zibanejadille pelattiin vetopaikka keskelle, josta ruotsalainen junnumaailmanmestari laukoi kiekon hanskakäden yläkulmaan. McNabb oli maskissa blokkaamassa, mutta ei saanut pysäytettyä kiekkoa. Syöttöpisteet Lettierille ja Grabnerille.

  Hetkeä myöhemmin isännillä oli liikaa pelaajia jäällä ja Rangers pääsi ylivoimalle. Paras paikka tuli Lettierille ylivoiman lopussa, kun Nash tarjoili hänelle kiekon oikealta maalin kulmalta vasempaan siipeen, mutta Fleury ehti mukaan sivuttaisliikkeeseen ja torjui. Vegas tasoitti vajaat kolme minuuttia ennen erän loppua, kun Rangers lähti omista ja Hayes ei saanut kiekkoa haltuun, jolloin sarjan yksi parhaista kiekonriistojoukkueista hyödynsi tilanteen. Perron antoi 20 senttimetrin syötön Nealin lapaan ja tämä laukoi vasemmasta laidasta kiekon ranteella tarkasti takayläkulmaan. Erinomainen paine ja karvaus menetyksen jälkeen, joka johti riistoon ja maaliin. Seuraavassa vaihdossa Neal satutti rannettaan saatuaan siihen kiekon, mutta palasi kehiin toisessa erässä. Sen sijaan avauserää oli jäljellä reilu minuutti, kun Desharnais leikkasi keskelle puolittaisessa 2v1-tilanteessa ja laukoi Engellandin jaloista, mutta Fleury otti näyttävän hanskakopin ja tauolle mentiin lukemista 1-1.

  Toista erää pelattiin minuutti, kun ykkösketju loi samassa vaihdossa kaksi paikkaa. Ensin Karlsson ajoi maalille oikeasta laidasta, mutta Pavelec piti patjat jäässä. Heti perään Karlsson ja Smith pääsivät 2v1-hyökkäykseen, mutta Smithin oma ratkaisu oikeasta laidasta suuntautui liian keskelle maalia. Vieraiden ensimmäiset paikat tulivat kolmen minuutin kohdalla, kun Nash toisti samassa vaihdossa kahdesti saman tempun eli hän kiersi maalin ja sitten laukoi kääntörannarin vasemmasta laidasta maalille jäitä pitkin suojattuaan kiekkoa ensin rystyllä. Pari minuuttia myöhemmin Miller oli luistelemassa viivasta kohti irtokiekkoa, kun McDonagh kamppasi hänet ja Vegas sai ylivoiman, joka oli kuitenkin todella heikko ja jälleen vaihteeksi kuvion kuntoon saaminen oli ylivoimainen rasti. Neljä minuuttia ennen erän loppua vieraat saivat yhden erän harvoista kudeistaan, kun Nieves laukoi paikoiltaan vasemmasta siivestä ja Fleury otti kilpiliiman. Erää oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, kun Schmidt ja Carrier pääsivät 2v1-hyökkäykseen. Schmidt teki oman ratkaisun oikeasta laidasta pitkän spurttinsa päätteeksi, mutta veto kohti längejä nousi hivenen liikaa ja osui patjan yläreunaan. Reilu minuutti ennen erän päätöstä Eakin kiersi maalin vauhdilla ja passasi takaviistoon Millerille, joka pommitti keskeltä ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Perron ja Haula pääsivät niin ikään ylivoimahyökkäykseen aivan erän viime sekunneilla. Engelland riisti omassa kulmassa ja siirsi kiekon laitaa pitkin Perronille, joka kuljetti alueelle ja syötti sitten vasempaan laitaan Haulalle, jonka kuti pysähtyi Rangersin logoon. Toisessa erässä kotijoukkue vei kudit 14-5. Se sai kyllä pitkiä hyökkäyksiä aikaan paljon, mutta hyviltä paikoilta se ei päässyt laukomaan erän alkua ja loppua lukuun ottamatta, jolloin se pääsi yhteensä neljä kertaa 2v1-hyökkäykseen, mutta joka kerta Pavelec oli vahvempi. Omalla alueella ei juurikaan hätää ollut missään vaiheessa.

  Heti päätöserän alkuun Hunt koukkasi itsensä boksiin häirittyään liikaa Nashia laidassa. Zibanejad pääsi tulittamaan vasemmasta siivestä ylivoiman alkuun, mutta ilman maskia lähtenyt veto oli helppo marja Markku-Andrélle. Nash puolestaan haki kuljetuksen päätteeksi laukauksen keskeltä, mutta se meni seinille ylivoiman lopussa. Lopulta 20. peräkkäinen onnistunut AV-tappo oli tosiasia. Kotijoukkueella oli vaikeuksia saada hyökkäyspeliä rullaamaan totutusti ja erän avauskymppi miekkailtiin enemmän Vegasin alueella kuin Rangersin. Vajaan kahdeksan minuutin kohdalla Haulan vitja nukkui hyökkäyspään aloituksessa, jolloin muutamalla passilla Lettieri pääsi karkaamaan läpiajoon Huntin ja Millerin välistä. Onneksi hän kuitenkin nosti rystyltä ohi maalin räikeästi. Yhdeksän minuutin kohdalla Vegas siirtyi johtoon yhtäkkiä. Engelland antoi omista terävän passin siniviivalle, josta Marchessault jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella vasempaan laitaan Smithille. Tämä puolestaan oli hyvässä vauhdissa ja passasi toiselle puolelle Karlssonille, joka painoi one-timerin vapaasti oikeasta siivestä maaliin. Kaikkiaan jo kauden 22. pussukka ruotsalaiselle.

  Seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua Haula pääsi suorasta luistelusta kokeilemaan vasemmalta b-pisteeltä, mutta Pavelec koppasi suomalaisen rannelaukauksen. Kolme minuuttia myöhemmin oikeasta siivestä Nash pääsi laukomaan poikkisyötöstä, mutta Fleury ehti mukaan sivuttaisliikkeeseen ja otti ison torjunnan. Skjei puolestaan pääsi läheltä yrittämään Fleuryn ohitusta Zuccarellon viivaheiton reboundista, mutta kotijoukkueen maalivahdin patjat olivat tiellä. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua Karlsson riisti päädyssä kiekon Skjeilta ja tarjoili maalin kulmalle Marchessaultille, joka pääsi laukomaan kahdesti läheltä, mutta tsekkivahti pysyi isona ja pysäytti kiekot. Vieraat ottivat veskarin pois kaksi minuuttia ennen loppua. Smith meinasi ehtiä purkukiekkoon ensimmäisenä puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta vieraiden puolustaja oli hivenen nopeampi ja Smith ei päässyt naulaamaan peliä. Rangersin paras ja ainoa paikka tuli lopussa Zuccarellon toimitettua kiekon maalille oikealta, mutta kukaan ei ollut ohjaamassa kiekkoa sisään. Haula heitti vielä pitkän kiekon kahdeksan sekuntia ennen loppua ja Lettieri sai yhden kudin aikaan, mutta lopulta Vegas kesti ja voitti maalein 2-1 ottaen toisen voiton putkeen. Seuraava peli onkin vasta lauantaina, joten välipäivinä voisi kirjoitella jonkinlaista analyysia kauden ensimmäisestä puolikkaasta.

  Fleury oli hyvä, otti voittavat kopit. Hyökkääjistä kärkiketjut iskivät maalit mieheen, hyvä. Nelosvitja ei ihan löytänyt vielä sitä kemiaa, joka sillä oli tuossa muodossa alkusyksyllä. Eakin oli ehkä kolmosketjun paras yksilö tässä pelissä, vahvaa vääntöä molemmissa päissä. Puolustajista sitten Miller ja Schmidt olivat aktiivia hyökkäyssuuntaan, Theodore jäi vähän näkymättömämmäksi. Engelland pelasi vahvan peruspelin ja hänen kauttaan syntyi voittomaali sekä toisessa erässä yksi ylivoimahyökkäys eli avauspelaaminen toimi. McNabb oli vieraiden maalissa huolimaton blokissaan, siitä pientä miinusta. Rangers oli hyvä puolustussuuntaan pl. toisen erän neljä 2v1-tilannetta. Muutoin Vegas ei kyllä helpolla saanut laadukkaita paikkoja aikaan.
   
 18. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  42/82 Vegas vs. PuljuÖljy

  Lepoviikon päätteeksi Oilers saapui vieraaksi. Fleury aloitti maalissa. Hyökkäysvitjat olivat tutut, samoin pakkiparit. Sbisa on loukkaantumisen vuoksi sivussa 6-8 viikkoa, joten Huntilla on nyt mahdollisuus vakiinnuttaa paikka tai sitten Merrillilla. Tässä pelissä Hunt jatkoi Millerin parina.

  Avauserän alussa ei tapahtunut yhtään mitään, kunnes kolmen minuutin kohdalla Larsson esti laidassa Carrierin etenemisen ja sai jäähyn. Ylivoimalla paras paikka tuli Nealille, joka pyörähti maalin eteen saatuaan passin syvyyteen Perronilta, mutta Talbot oli hereillä ja ohjasi Nealin runttausyrityksen kulmaan. Heti perään Nurse kaatoi Leipsicin ja Vegas sai uuden ylivoiman. Siinä Karlsson pääsi kertaalleen laukomaan slotista, mutta Talbot torjui kilvellään kiekon katsomoon. Oilers kesti tuonkin alivoiman suhteellisen vaivatta. Hieman ennen erän puoliväliä puolestaan omissa Bellemare sai Nursen laukauksen viivasta suoraan päähänsä ja lähti koppiin välittömästi. Yhdeksän minuuttia ennen erän loppua Engelland pääsi laukomaan viivasta vapaasti sivuttaisliikkeestä, mutta Talbot torjui maskitta lähteneen vedon. Puoli minuuttia myöhemmin Sekera syötti oikealle maalin kulmalle Draisaitlille, joka laukoi one-timerin, mutta Fleury liukui patjoineen sulkemaan etukulman. McNabb joutui tuossa tilanteessa ottamaan vetoa pois, joten saksalainen sai laukoa vapaasti. Minuutti myöhemmin puolestaan Fleury joutui tökkäämään kiekon pois Oilers-hyökkääjän lavasta tämän noustua yksin maalin takaa maalille. Kuusi minuuttia ennen erän loppua McNabb takertui kiinni Nugent-Hopkinsiin ja kaatoi hänet kulmassa, joten Öljy sai puolestaan YV-mahdollisuuden. Bellemare palasi askiin alivoimalle omalle paikalleen Nosekin pariksi, joten hän selvisi säikähdyksellä pääosumasta. Seuraava AV-pari oli tutusti Smith-Karlsson ja kolmas Haula-Eakin. Oilers ei tainnut saada kutiakaan aikaan, vaan alivoimapelaaminen toimi jälleen mainiosti. Periaatteessa ei haittaa, jos ylivoima yskii, kun alivoima on ollut niin timanttia viime ajat. Tämä oli nimittäin 21. peräkkäinen onnistunut alivoimapeli.

  Vajaat kolme minuuttia ennen erän loppua McDavid kiersi puoliksi Theodoren ja pääsi kokeilemaan nostoa läheltä, mutta Fleury oli hereillä. Puolitoista minuuttia ennen loppua Tuch osti aikaa hyökkäysalueella vasemmassa laidassa ja syötti sitten poikittain Bellemarelle, joka pääsi laukomaan suoraan syötöstä Talbotin syliin. Viimeisellä minuutilla vielä Perron tarjoili laidasta slottiin Haulalle bravuuritontille, mutta veto blokattiin. Laukaukset merkittiin vieraille 8-12 avauserässä. Suhteellisen tasainen erä, jossa kummallakaan ei ollut mitään erityisiä painostusjaksoja. Molempien alivoima toimi myös mainiosti.

  Toisen erän alkuun Perron haastoi laidasta keskelle ja Lucic kamppasi hänet mailallaan, joten Vegas sai illan kolmannen ylivoimansa. Kakkosylivoima Tuch-Smith-Karlsson-Marchessault-Schmidt aloitti jäällä, mutta ei saanut vetoakaan aikaan minuutissa. Ykkösylivoima Neal-Haula-Perron-Miller-Theodore ei suorittanut sen paremmin, kertaalleen Haula laukoi suorasta luistelusta plekseihin ylivoiman lopussa. Reilun kuuden minuutin jälkeen Smith riisti keskialueella ja pääsi 2v1-hyökkäykseen Karlssonin kanssa, mutta Karlsson haki jostain syystä vielä syöttöä takaisin Smithille takatolpalle Smithin passattua kiekon ruotsalaiselle vasempaan laitaan. Jatkotilanteessa Marchessault kokeili vielä vanhanaikaista tuloksetta. Kahdeksan minuutin kohdalla vieraat siirtyivät johtoon, kun Haulan vitja menetti kiekon päädyssä ja Klefbom käynnisti hyökkäyksen. Kiekko pelattiin parilla passilla keskialueen yli oikeaan laitaan, jossa Nurse suojasi kiekkoa ajaen maalille samalla. Hän heitti kiekon vain maalille McNabbin koittaessa estää passia keskelle ja Maroon ohjasi kiekon sisään. Vegas tasoitti juuri ennen erän puoliväliä, kun Engelland kuljetti ensin kiekoon päätyyn ja sai paineen jäämään sinne. Jatkotilanteessa Smith otti kiekon päädyssä, kuljetti kohti siniviivaa ja kääntyi sitten takaisin kohti etukulmaa. Sitten Smith ajoi röyhkeästi maalille ja nosti kiekon kliinisesti läheltä ylös etukulmasta.

  Minuutti myöhemmin sitten Klefbom joutui boksiin estämisestä. Hunt pääsi Schmidtin paikalle kokeilemaan kakkosylivoimalle ja samalla Miller sekä Marchessault vaihtoivat paikkoja. Se ei auttanut, vaan Huntin levitys Millerille katkottiin ja purettiin. Ykkösylivoimakaan ei saanut mitään aikaan ja Öljy kesti jälleen alivoiman. Hetken päästä Kassian haastoi McNabbin myllyttämään, koska Nugetti otti vastaan painavan niitin McNabbilta aitioiden edessä. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Theodore nousi viivasta ja laukoi terävästi vasemmalta, mutta Talbot otti kopin. Hetkeä myöhemmin nähtiin hieno tilanne Vegasin päässä, kun McTaavi pyöri kiekon kanssa sähäkästi viivassa ja ajaen sitten kohti maalia, mutta Schmidt pysyi hänessä kiinni kuin takiainen ja puolusti miehensä kulmaan. Samassa vaihdossa Draisaitl otti boksin ja Vegas sai jo illan viidennen ylivoiman. Ylivoima oli edelleen samaa kuraa ja Oilers otti viidennen tapon putkeen. Surkea saldo isännillä kotona NHL:n huonointa alivoimaa vastaan. Ylivoiman jälkeen Theodore huitoi itsensä jäähylle ja Öljy sai vaihteeksi ylivoiman. Oilersin YV loi pari vaarallista paikkaa, mutta Fleury oli mies paikallaan ja toisti mm. avauserän torjuntansa oikealta kulmalta sivuttaisliikkeessä. Erän viimeisillä sekunneilla Smith spurttasi irtokiekon perään ja riisti kiekon Russellilta päädyssä. Joonatan nappasi irtokiekon ja syötti slottiin Karlssonille, joka latasi kiekon ylähyllylle kauden 23. maalillaan vieden Vegasin johtoon legendaarisella pukukoppimaalilla.

  Päätöserän alussa Theodorella oli kohtalainen paikka nousunsa päätteeksi tehdä pussukka, mutta kuti suuntautui Talbotin syliin läheltä. Vieraat puolestaan tulivat tasoihin kolmen minuutin jälkeen, kun McNabbin viivaheitto jäi vajaaksi ja Oilers iski vauhdilla kolmella kahta vastaan. McDavid ylitti keskialueen vauhdilla, syötti vasempaan laitaan, josta Maroon antoi poikkisyötön Caggiulalle ja tämän one-timer upposi Fleuryn selän taakse. Hetkeä myöhemmin Draisaitl otti illan toisen jäähynsä kampattuaan Theodoren. Kuudeskaan YV ei kuitenkaan tuottanut tulosta valitettavasti. Paras paikka tuli ylivoiman lopussa Smithille, joka liukui keskelle ja laukoi suhteellisen paikoiltaan Talbotin syliin. Yhdeksän minuutin kohdalla Karlsson taklasi hyökkäysalueella vieraiden pelaajaa Oilersin lähtiessä hyökkäykseen ja sai estämisjäähyn. Vieraiden YV jatkoi myös yhtä tehottomana, joten peliä jatkettiin tasalukemista viimeisellä kympillä. Vegas vei kudit päätöserässä 15-6, mutta ei siellä mitään hirveän kummoisia paikkoja ollut. Tuch toki kertaalleen päädystä pelasi slottiin Carrierille paikan, mutta Oilers-pelaaja sai lavan väliin viime hetkellä.

  Jatkoilla sitten ensimmäistä kertaa organisaation historiassa Vegas hävisi ottelun jatkoajalla. Avausminuutilla ensin McDavid keräsi vauhtia ja ajoi alueelle, kunnes menetti kiekon. Sen jälkeen Vegas kiekotteli hetken ja Marchessault pääsi 2v1-tilanteeseen Smithin kanssa, mutta kuti jäi piippuun. Vastaiskusta sitten Öljy kuittasi pelin, kun Caggiula lätytti laidasta keskelle Nurselle, joka pääsi nokikkain Fleuryn kanssa ja laukoi kiekon oikeaan alakulmaan. Huolimatonta pelaamista kenttätasapainon kannalta ykkösvitjan laitureilta oman maalipaikan jälkeen, jonka Oilers hyödynsi.

  Fleurya ei maaleista voi syyttää, otti pari ihan hyvää koppia sivuttaisliikkeessä. Hyökkääjistä kehut silti ykkösvitjalle kahdesta maalista. Haulan vitja oli vaisu. Tuch oli kolmosketjusta energisin. Nelosketju hakee edelleen syksyn kemiaansa. Puolustajista McNabb ei ollut hyvä, jatkosopimuksen teon jälkeen otteissa on ollut hakemista. Schmidt oli oiva päällystakki McDavidille. AV oli edelleen hyvää, YV luokatonta.
   
 19. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  43/82 Preds vs. Golden Knights

  Tulospiilo ohi. Fleury aloitti maalissa. Eakin ja Leipsic olivat sivussa kokoonpanosta. Heidät korvasi kolmosvitjassa Lindberg sekä Carpenter.

  Ottelu oli kokonaisuudessaan todella intensiivistä jääkiekkoa, jossa luistelu ja kamppailupelaaminen korostuivat tavallistakin enemmän. Aivan kuten edellisessä vieraspelissä Nashvillea vastaan, jonka Vegas voitti rankkareilla. Avauserässä vieraat veivät laukaukset 15-9. Oikeastaan kaikki tilanteet, jotka Preds loi olivat suhteellisen vaarallisia eikä Fleury saanut ilmaisia torjuntoja. Paras paikka oli Sissonsilla, joka laukoi maalin edestä ohi vasemmalta avopaikasta. Vegas pääsi avauserässä hyvin pois paineen alta eikä kotijoukkue saanut kulmarallia pyörimään täydellä höyryllä. Vieraat sen sijaan aloittivat varsinkin erän vahvasti ja avausvitosella jokainen vitja painoi pelin isäntien päätyyn ja sai vetoja. 13 minuutin kohdalla Emelin taklasi Vegasin siniviivalla Nosekia ylävartaloon ja sai jäähyn. Samalla tsekki loukkaantui eikä palannut enää kaukaloon, joten varsinkin Neal ja Smith joutuivat vetämään tuplavaihtoja. Ennen peliä Gallant oli teroittanut, että ylivoimalla pitää saada enemmän laukauksia ja toimittaa kiekkoa vain maalille. Tästä oli kopissa keskusteltu, koska ennen tätä peliä Vegasin saldo ylivoimalla oli 1/23 joulukuun Tampa-pelistä lähtien. Ylivoima näyttikin paljon paremmalta ja rennommalta, vaikka lopulta Vegasin saldo oli tässäkin pelissä 0/4 ylivoimalla. Theodore pelasi kakkosylivoimassa yhdessä Tuchin sekä ykkösketjun kanssa. Hunt puolestaan jatkoi Millerin kanssa kakkosketjun takana ykkösylivoimassa eli nuo muutokset ovat kaiketi pysyviä, koska Schmidt tiputettiin viime pelissäkin pois ylivoimaviisikoista. Vieraat tosiaan laukoivat ahkerasti ylivoimalla ja mm. siksi Marchessault keräsi koko pelissä kymmenen laukausta maalia kohden eli melkein neljänneksen Vegasin koko laukausmäärästä. Erän lopussa Neal huitoi keskialueella vihulaista näpeille ja sai boksin, jonka Vegas selvitti.

  Toisessa erässä sitten avauskymppi oli vahvasti isäntien hallintaa. Nyt Vegas ei enää päässyt paineen alta pois yhtä helposti kuin avauserässä ja Predsin kulmarallit toimivat tutusti. Se pelasi monesti syvyydestä kiekon viivaan, josta puolustaja pääsi pommittamaan vastakiekkoon ilman, että laituri ehti blokkaamaan, jolloin kiekot menivät Fleurylle asti, mutta onneksi hän oli vireessä. Kuten oli myös Saros, joka oli ottelun hahmo 43 torjunnallaan. Toisen erän vedot menivät Vegasille 15-11, vaikka alussa Preds johti tilastoa jo 10-3, mutta erän jälkimmäisellä puoliskolla vieraat saivat taas pelinsä rullaamaan myös hyökkäysalueella. Osittain Vegasin heräämistä auttoi Sissonsin kaksi jäähyä viiden minuutin sisään. Edelleen ylivoima oli raikasta ja kuteja sateli, mutta Juuse vain oli muuri. Yksi tilanne oli hauska, kun Saros katkoi mailallaan passin maalin eteen ja sitten koppasi kiekon hanskaan. Samassa tilanteessa Salomäki painoi Haulan jäihin maalin edessä ja piti huolen ettei tämä saanut osumaa kiekkoon. Kolme suomalaista siis yhdessä kasassa. Erän viimeisellä minuutilla Carrier taklasi Johansenia leukaan ja tämä jätti pelin kesken. Carrier selvisi kuitenkin ilman jäähyä.

  Päätöserässä sitten Fleury nappasi Sissonsin läpiajon kiinni heittäytyen kyljelleen ja torjuen patjallaan, mutta hetken päästä Fiala siirsi isännät johtoon kahdeksan minuutin kohdalla, kun Subbanin lämäri kimposi takatolpalle ja Fiala oli vapaana siirtämässä kiekon tyhjiin ennen kuin Perron ehti väliin. Ennen kahta edellä mainittua paikkaa mm. Nealilla oli ollut oiva paikka oikeasta laidasta, mutta Saros torjui kilvellä kiekon kulmaan. Vegas aloitti erän hyvin, mutta Predsin maali lamaannutti hetkeksi. Kiri jäi hieman vajaaksi ja neljä minuuttia ennen loppua Perronin hankkima jäähy Boninolle kiinnipitämisestä jäi myös hyödyntämättä, kun vieraat saivat vain yhden vedon maalille ylivoiman aikana. Preds pelasi johtoasemassa varmasti ja oli lähempänä maalintekoa Fialan osuessa tolppaan laidan läheltä. Pari minuuttia ennen loppua Fleury otettiin pois ja Preds heitti monta pitkää kiekkoa, mutta Saros kesti ja Nashville voitti. Päätöserässä Preds blokkasi peräti 14 kutia ja varsinkin lopussa Vegas ei saanut vain kiekkoa toimitettua maalille lihamuurin läpi. Kuten ei myöskään sillä lopun ylivoimalla.

  Tuloksesta huolimatta hyvä esitys, Juuse oli vain liian ylivoimainen. Ylivoima näytti jo paremmalta ja alivoima oli edelleen virheetöntä. Fleury oli pelin toiseksi paras pelaaja. Puolustajista Hunt laukoi kuudesti, Engelland blokkasi neljä kutia ja McNabb kolme. McNabb-Schmidt paria ei juuri voi syyttää takaiskumaalista, vaikka he olivat silloin kentällä. Theodore oli melko näkymätön. Hyökkääjistä Marchessault tosiaan laukoi paljon. Kakkosketjulta parempi peli kuin Oilersia vastaan, mutta Haulan ja Nealin ruuti oli märkää. Perron oli jälleen hyvä ahtaissa väleissä. Kolmonen oli uusittu, mutta pelasi todella hyvin yhteen. Carpenterilla oli pari paikkaa, toisessa erässä mm. slotista hän laukoi logoon Tuchin passattua päädystä. Lindberg oli myös hyvin pelin sisällä. Nelosesta Nosek loukkaantui ja Carrierin näytöksi jäi Johansenin ajelu, toivottavasti jälkiseuraamuksia ei tule. Bellemare oli suhteellisen pimennossa alivoimia lukuun ottamatta.
   
 20. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  44/82 Tampa vs. Vegas

  Kärkikamppailu, jossa Fleury aloitti maalissa. Eakin palasi kokoonpanoon ja otti kolmosesta oman ruutunsa, jolloin Carpenter siirtyi nelosen laitaan Nosekin paikalle, joka oli lentänyt Vegasiin tutkittavaksi Preds-pelissä tulleen ylävartalovamman takia. Alaketjut olivat siis Lindberg-Eakin-Tuch ja Carrier-Bellemare-Carpenter.

  Vegas aloitti pelin loistavasti, kun Neal ohjasi 56 sekunnin kohdalla Engellandin viivaheiton maaliin. Ensimmäisessä vaihdossa puolestaan vierasjoukkue pääsi jo 2v1-tilanteeseen, mutta Smith laukoi suoraan logoon Joonatanin passista vasemmalta. Seuranneen hyökkäyspään aloituksen tosiaan Vegas hyödynsi ja piti paineen alueella. Perron antoi kulmasta ristiin viivaan, Engelland laukoi ja Neal ohjasi maalin kulmalta vapaasti ennen kuin Girardi ehti väliin. Engelland sai syötön myötä täyteen 100 pistettä NHL:ssä. Maalin jälkeen Tampa otti otteen ja loi parissa vaihdossa putkeen hyvät paikat. Ensin Kucherov tarjosi Stammerille siipeen ja hetken päästä Namestnikov pääsi läheltä laukomaan maalin ohi. Viiden minuutin kohdalla Haulan vitja loi kaksi paikkaa kymmenen sekunnin sisään. Ensin Neal laukoi vasemmalta ohi ja heti perään hän syötti slottiin luistelleelle Perronille, joka laukoi niin ikään ohi. Pari minuuttia myöhemmin puolestaan kolmosvitja loi upean paikan, jonka Schmidt tuhlasi. Eakin kaivoi laidasta kiekon keskelle Lindbergille, joka ei laukonut, vaan syötti vielä viereen oikeaan siipeen Schmidtille, mutta tämä missasi tyhjän maalin one-timerilla.

  Hieman erän puolenvälin jälkeen Carpenter pääsi laukomaan vapaasti keskeltä Bellemaren jätön päätteeksi, mutta Vasilevski oli hereillä, vaikka tiputtikin kiekon ja jatkotilanteessa syntyi pieni ruuhka Tampa-maalille. 12 minuutin kohdalla puolestaan ykköskentän karvaus purettiin ja Johnson pääsi hyvällä vauhdilla kiertämään Engellandin, mutta Fleuryn heittäytyminen ja mailalla tökkääminen esti Johnsonia laukomasta onnistuneesti. Vajaa neljä minuuttia ennen erän loppua Haulan vitja osui taas. Neal antoi päätyyn hyvän paineen ja sai riiston taklauksellaan. Haula poimi irtokiekon ja syötti viivaan McNabbille, joka levitti Schmidtille ja tämän lepakkokiekko pörräsi etukulmasta sisään ohi Vasilevskin. Minuutti ennen erän loppua Point sai ilmaiseksi pomppukiekon Engellandin lavasta, mutta ei onnistunut ohittamaan rystyltä Fleurya maalin edestä. Viimeisellä minuutilla suorahyökkäyksen päätteeksi Sergachev antoi viivasta ohjurin maalille, mutta Kunitz ei onnistunut ohittamaan vierasjoukkueen tulikuumaa maalihenkilöä. Kotijoukkue voitti laukaustilaston 12-8, mutta sai yllättävän vähän pitkiä hyökkäyksiä. Toki enemmän kuin vierasjoukkue, jonka oma hyökkäyspelaaminen toimi ajoittain ja ajoittain sitten keskialueen ylittäminen oli tuskaa. Molemmilla oli paikkansa, mutta Vegas hyödynsi omansa paremmin.

  Toisen erän alkuun Kunitz kävi hieman tuuppaamassa Fleurya tämän otettua jo kiekon haltuunsa ja siitä syntyi lyhyt kenttäkokous. Puolentoista minuutin kohdalla vieraat loivat historian hitaimman suoran hyökkäyksen. Lopulta hitaiden siirtojen päätteeksi Perron laukoi rystyltä ohi maalin keskeltä Theodoren esityöstä. Heti perään Tuch puolestaan riisti hyökkäysalueella ja passasi vasemmalta slottiin, josta Lindberg laukoi päin Vasilevskia, joka oli maskissa. Vegas pelasi kurinalaista kiekkoa omassa päässä ja käytti aktiivisesti mailaa puolustaessa, joka vaikeutti Tampan pelaamista, vaikka se saikin paineen vieraiden päätyyn. Vajaan kahdeksan minuutin kohdalla hyökkäyssinisen riiston jälkeen Eakin passasi vasemmalle Lindbergille, joka pääsi vauhdista laukomaan ranteella, mutta jälleen päin maalivahtia. Hetken päästä puolestaan Theodore pommitti viivasta vastakiekkoon nelosvitjan päätypelin jälkeen. Sen jälkeen sitten Karlsson otti pelin ensimmäisen jäähyn kampattuaan Kunitzin aloituksen jälkeen.

  Carpenter oli ottanut myös Nosekin paikan alivoimalla tämän poissaollessa. Bellemare oli toinen aloittava hyökkääjä Engellandin ja McNabbin operoidessa alakerrassa. Vieraiden ykkösylivoima pyöritti yli minuutin ja iski sitten todellisen tic-tac-toe maalin, kun Carpenterin purku ei mennyt läpi ja Sergachev piti viivan kiinni levittäen heti Kucheroville, joka levitti Stammerille ja tämä levitti vielä ykkösellä takatolpalle Engellandin lavan vierestä ja Palat sai putata kiekon tyhjiin. Siihen päättyi myös Vegasin 25 perättäistä alivoimakertaa jatkunut tappoputki. 33 minuutin hujakoilla Tuch passasi vasemmalta maalin kulmalle syvyyteen, josta Lindberg haki keskeltä ykkösellä Eakinin lapaa, mutta tämä oli pidettynä eikä saanut vetoa aikaan. Minuutti myöhemmin Gourde koukkasi itsensä jäähylle ja Vegas pääsi vuorostaan ylivoimalle. Ykkösylivoima aloitti jäällä. Hunt-Miller pari oli edelleen Haulan vitjan ohella siis jäällä. Ennen tätä peliä Vegas oli tehnyt yhden maalin ylivoimalla viimeisessä kymmenessä pelissä (1/27). Ylivoima ei ollut niin hyvännäköistä kuin Predsia vastaan, vaan jälleen syöttöjen laadussa oli parantamisen varaa ja Marchessaultin veto ranteella viivasta oli parasta mihin Vegas kykeni. Ylivoiman jälkeen Vegas kuitenkin iski illan kolmannen, kun Engelland avasi laidan kautta siniselle Perronille, joka veivasi sen jälkeen kärkimiinalla Strålmanin sivuun ja laukoi keskeltä kiekon kilpialakulmaan. Fantastinen pussukka Perronin patenttharhautuksella. Hetkeä aiemmin Kucherovilla oli ollut paikka tasoittaa takatolpalta, mutta Fleury otti maukkaan patjatorjunnan sivuttaisliikkeessä. Toisen erän jälkeen vedot olivat isännille 21-19, mutta maalit 1-3.

  Päätöserään alkuun Vegas iski neljännen, kun Marchessault otti aloitusvoiton Namestnikovista ja Karlsson latasi kaarelta kiekon ohi Vasilevskin tolpan kautta taka-alakulmaan. Pari minuuttia myöhemmin Lindberg purjehti laidasta slottiin, mutta jälleen viimeistely ontui. Hetken päästä sitten Vegas pääsi ylivoimalle Dotchinin huitomisjäähyn ansiosta. Maali jäi tekemättä eikä se ollut oikeastaan lähelläkään. Kahdeksan minuutin kohdalla Tampa sai erän parhaan paikkansa maalin edessä, mutta Fleury nollasi jälleen Kunitzin. Vegas piti hyvin kotijoukkueen kurissa 4-1 johtomaalin jälkeen ja määritti pelin rytmin pääosin. Erän puolivälissä Karlsson ja Smith pääsivät ylivoimahyökkäykseen alivoimalla Bellemaren istuessa estämisjäähyllä. Smith syötti Karlssonille, joka antoi heti takaisin, mutta Smith ei osunut tyhjään maaliin, vaan osui etutolppaan, josta kiekko vieri Vasilevskin kautta kulmaan.

  Tampa pääsi kahden miehen ylivoimalle hetkeksi, kun Karlsson kaatoi keskialueella Pointin, mutta Fleury otti kiinni Stammerin pommin ja McNabb puolestaan blokkasi Kucherovin vedon, jolloin Bellemare saatiin ammeeseen neljäntenä miehenä. Lopulta Vegas kesti tupla-alivoiman ja viimeiset kuusi minuuttia pelailtiin alta pois. Toiseksi viimeisellä minuutilla Johnson ohjasi läheltä, mutta Fleury oli tarpeeksi vastassa ja torjui. Viimeisellä minuutilla vielä Dotchin ja Lindberg myllyttivät vihellyksen jälkeen. Voiton myötä saldomme on nyt 13-0-0 palmukaupunkien joukkueita vastaan.

  Fleury voitti veskaritaiston, jälleen vain yksi kiekko omiin. Puolustajista Hunt-Miller pari oli näkymättömin, mutta kaksi muuta paria olivat loistavia. Schmidtille voittomaali ja Engellandille sadas tehopiste. McNabb oli puolustussuuntaan hyvä. Hyökkääjistä Haulan vitja heräsi ja takoi kolme säkkiä. Ykkösvitjalle myös onnistuminen eli isot olivat isoja. Kolmosketjullakin oli paikkansa, mutta varsinkin Lindberg tuhlaili. Carpenterista pidän kyllä paljon, sillä hän on tullut hyvin sisään joukkueeseen ja on alaketjuihin oiva lisä rightin kätisenä. Liike on sulavaa ja lisäksi hän pääsee vetopaikoille.
   
 21. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  45/82 Flo Rida vs. Vegas

  Veli Subban aloitti maalissa. Muutoin kokoonpanossa ei ollut muutoksia. Gallantille, Smithille ja Marchessaultille tunteikas paluu entiseen kotihalliin. Vegas aloitti vahvasti ja kahdessa ensimmäisessä vaihdossa kärkiketjut saivat pitkät kulmarallit aikaan, jolloin Barkov joutui heittämään pari pitkää kiekkoa. Kolmen minuutin jälkeen kolmospari ja nelosketju ottivat takaiskun omissa, kun Bjugstad syötti päädystä riiston jälkeen maalille ja McGinn laukoi rystyllä Subbanin nenän edestä kiekon sisään. Seuraava huippupaikka tuli vieraille, kun Karlsson ja Smith pääsivät 2v1-tilanteeseen. Karlsson haki passia, mutta se katkottiin. Hän jatkoi silti yrittämistä ja kaivoi kiekon päädystä toiseen aaltoon Marchessaultille, joka syötti vielä maalin kulmalle, mutta Smith laukoi ohi tyhjästä maalista pyörivään kiekkoon. Samassa vaihdossa Miller sai naamaansa mailan ja poistui koppiin. Tuon huippupaikan jälkeen Florida alkoi saamaan pelin haltuunsa ja Subban joutui kunnolla työllistetyksi. Muun muassa Barkov laukoi läheltä irtokiekon suoraan logoon. 13 minuutin kohdalla vedot olivat isännille 7-3 ja vieraat eivät olleet saaneet erän avausvitosen jälkeen juurikaan yhtään mitään aikaan hyökkäysalueella.

  Tasoitus syntyi yhtäkkiä, kun Haula toi oikeaa laitaa pitkin kiekon alueelle, hidasti, rytmitti ja löysi sitten poikkisyötöllä Perronin, joka laukoi ranteella vasemmasta siivestä kiekon maalin kattoon. Tässä kohdin erää oli pelattu 14:22. Seuraavassa vaihdossa Perron hankki vielä haastollaan jäähyn isännille. Minuutti oli kulunut ylivoimaa, kun Haula löysi Millerin ja tämä laukoi seinille keskeltä. Sen jälkeen Trocheck ja Sasha karkasivat ylivoimahyökkäykseen Milleriä vastaan. Trocheck laukoi itse ja oli ensimmäisenä vielä hakkaamassa reboundia, mutta kiekko ajautui toiselle tolpalle Sashan lapaan, joka runttasi kiekon sisään Subbanin patjan ja tolpan välistä niukasti. Hyvä asia kausivetoni kannalta (Barkov voittaa suomipörssin), mutta huono asia kannattamani NHL-joukkueen kannalta. Huntilta muuten huolimaton pinchaus, joka johti ylivoimahyökkäykseen. Avauserän laukaukset merkittiin lopulta 10-9 ja maalit 2-1. Alku oli hyvä, mutta sitten Flo Rida otti otteen itselleen vajaaksi kymmeneksi minuutiksi, kunnes Perronin tasoitus herätti Vegasin hetkeksi, mutta Barkovin alivoimamaali vei isännät johdossa tauolle.

  Toisen erän alussa Petrovic sulki kulmassa kiekon kädellä ja sai jäähyn. Ylivoimalla Smithilla oli hyvä paikka vasemmalta nostaa kiekko etukulmaan Marchessaultin levityksestä, mutta hän laukoi ohi. Vegas tuli tasoihin seitsemän minuutin kohdalla, kun Karlsson oli täysin yksin takatolpalla ja ylös noussut Theodore löysi hänet vasemmasta laidasta. Jo kauden 25. maali ruotsalaiselle ykkössentterillemme, vaikka eräs urheilutoimittaja Haulaa ykkössentteriksi tuputtaakin Twitterissä. Hieman ennen tasoitusmaalia Bjugstad kilautti rimaan nopean vastaiskun päätteeksi oikeasta laidasta, joten lähellä oli kotijoukkue mennä kahden maalin johtoon ennen tasoitusta. Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Huberdeaun levitys keskialueella löysi Dadonovin, joka ajoi maalille laidasta, mutta viime hetkellä vieraiden puolustaja sai hänet irti kiekosta. Minuutti myöhemmin puolestaan McCann pääsi läpi, kun McNabb menetti kiekon Trocheckille omalla sinisellä ja tämä vapautti McCannin, mutta Subban ryösti alakulmasta onneksi.

  Erän puolivälissä Vegas sai jälleen ylivoiman. kun isännillä oli liikaa pelaajia jäällä. Ylivoimaa kesti kuitenkin vain 40 sekuntia ennen kuin Perron kamppasi Barkovin. Seitsemän minuuttia ennen erän loppua Perron palasi ammeeseen Vegasin kestettyä jämäalivoiman ja sen jälkeen Vrbata laukoi tulisesti sinisen jälkeen oikeasta laidasta Subbanin syliin. Minuutti myöhemmin puolestaan Neal missasi slotista avopaikan, kun Perron syötti päädystä hänelle, mutta Neal ei saanut ranteella kiekkoa sisään auki olleeseen oikeaan yläkulmaan. Hetken päästä puolestaan Eakinilla oli paikka takakulmalla poikkisyöttöön, mutta hän ei osunut kunnolla kiekkoon. Kolme minuuttia ennen erän loppua Perron laukoi slotista, mutta kuti blokattiin. Joka tapauksessa jälleen vahva vaihto Haulan ketjulta, joka jatkui tuon vedonkin jälkeen. Toisen erän jälkeen laukaukset olivat 17-25 eli Vegas vei tilaston selvästi toisessa erässä ja oli muutenkin niskan päällä varsinkin jälkimmäisellä kympillä.

  Päätöserän ensimmäinen huippupaikka osui Carrierille, joka pääsi läpi onnekkaan keskialueen pompun päätteeksi, mutta laukoi ohi kilpialakulmasta valitettavasti. Vajaan neljän minuutin kohdalla Panthers meni johtoon, kun ensin Yandle riisti kyseenalaisesti omissa kiekon Carrierilta ja tämä kaatui. Vastaiskusta sitten Yandle syötti toiseen aaltoon Barkoville, jonka laukaukseen Subban sai räpylän väliin, mutta irtokiekon laukoi maaliin Dadonov. Vieraiden kiri ei oikein ottanut lähteäkseen millään johtomaalin jälkeen ja Panthersilla ei ollut omissa hätää. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Barkov meinasi päästä irtokiekkoon maalin edessä, mutta hänet sidottiin tiukasti. Viitisen minuuttia ennen loppua puolestaan Perronilla oli paikka maalin kulmalla kulmapelin jälkeen, mutta Reimer venyi kiekon tielle. Samassa vaihdossa Neal pääsi kokeilemaan keskeltä Haulan syötöstä, mutta veto epäonnistui ja lipui Reimerin alle. Kolme minuuttia ennen loppua Joonatan levitti ja Miller pommitti siivestä, mutta laukaus painui ohi takakulmasta. Hetken päästä puolestaan sitten isot pojat tasoittivat, kun Haula rytmitti jälleen sinisen läheisyydessä ja löysi taustalta Nealin, joka harhautti vauhdilla Trocheckin laittamalla kiekon toiselta puolelta ja menemällä itse toiselta ja sen jälkeen laukoi sitten ranteella kiekon takayläkulmaan keskeltä. Wau, wau ja wow. Kakkospassi Karlssonille, joka avasi omista ristipistolla Haulalle laitaan. Maali oli Nealin 20. ja samalla kymmenes peräkkäinen kausi, kun hän yltää kyseiseen maalimäärään.

  Lopulta mentiin sitten jatkoille. Haula-Karlsson-Schmidt kolmikko aloitti vierailla vastassaan Sasha-Huberdeau-Ekblad. Vegas sai paineen isäntien päätyyn, mutta vastaiskusta Florida rankoi. Ensin Huberdeau lätytti Barkovin puolittain läpi ja hän nosti rystyltä kiekon Subbanin patjaan Karlssonin takapaineesta huolimatta. Irtokiekon Karlsson löi sitten ilmasta suoraan slottiin, johon tuli Ekblad toisesta aallosta ja hän laukoi kiekon sisään Subbanin palautuessa vielä edellisestä torjunnasta. Piste vieraista kelpaa kuitenkin ja vieraspelikiertue huipentuu sitten Carolinaan sunnuntaina. Harmillisesti voittoputki palmukaupunkeja vastaan päättyi ja 13-0-0 saldo tuhoutui. Noh, kuitenkin pinnoja on herunut mukaan joka pelistä noita kaupunkeja vastaan.

  Ei ollut mikään kauden paras peli Vegasilta, mutta tosiaan piste kelpaa sekavan esityksen päätteeksi. Subban oli kohtalainen, otti pari huipputorjuntaa, mutta reboundkontrollissa oli parantamisen varaa. Puolustajista Hunt-Miller pari oli jälleen heikoin, Huntin voisi vaihtaa Merrilliin vaihteeksi. Hyökkääjistä alaketjujen suorittaminen jäi vajaaksi hyökkäysalueella, varsinkin kolmosketjun. Kärkiketjut olivat jälleen hyviä ja vastasivat maaleista.
   
 22. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  46/82 Karoliina vs. Kultaiset Ritarit

  Fleury palasi maalille. Leipsic palasi myös kokoonpanoon, jolloin Lindberg tippui nelosen laitaan ja Carpenter katsomoon.

  Puolentoista minuutin jälkeen Neal pääsi laukomaan oikeasta laidasta suorasta luistelusta, mutta Darling torjui vaivatta vedon. Hetkeä myöhemmin Vegas siirtyi johtoon, kun Bellemare siirsi omista kiekon keskialueelle Tuchille, jonka no-look kääntö löysi Carrierin siniseltä. Hän ajoi alueelle ja sitten käänsi toiseen aaltoon Bellemarelle, joka latasi kiekon slotista maaliin. Nopea kääntö tuotti tulosta. Seuraavassa vaihdossa Bellemare koukki itsensä boksiin. Ylivoimalla siivissä Rask ja Teuvo sekä viivassa Faulk pyörittivät vaarallisesti ja laukoivat, mutta Fleury kesti. Paras paikka tuli Teräväiselle Raskin poikkisyötöstä. Ylivoiman jälkeen kotijoukkue jatkoi vyöryään ja vieraiden hyökkäyspelaaminen oli siirtokiekkoihin tyytymistä. 11 minuutin kohdalla Vegas sai pitkästä aikaa pitkän hyökkäyksen aikaan, kun nelosketju pörräsi kulmissa ja Carrier pääsi laukomaan keskeltä nousun päätteeksi.

  Mainosten jälkeen Faulk kaatoi Perronin maalin kulmalla ja vieraat saivat ottelun ensimmäisen ylivoiman. Pitkästä aikaa ylivoima myös toimi, kun ykkösviisikko osui. Miller käytti kiekon keskellä Haulalla saaden sen takaisin ja syötti sitten Perronille oikeaan siipeen, joka tiputti kiekon viivaan ja Miller pommitti kiekon maaliin keskeltä. Seuraavassa vaihdossa meno vain yltyi, kun Vegas lähti omista nopeasti laitariiston jälkeen. Karlsson syötti keskialueelta siniselle Marchessaultille, joka otti pari potkua ja laukoi salamannopeasti ranteella kiekon ohi seisovan Darlingin. Kakkossyöttö McNabbille, jonka riistosta tilanne alkoi ja kahdella syötöllä kiekko oli maalissa. Samalla Ward vaihdettiin maaliin Darlingin tilalle aikalisän päätteeksi. Vajaat seitsemän minuuttia ennen erän loppua Eakin otti jäähyn aloitusympyrässä huidottuaan Raskia käsille ennen kuin kiekko tippui jäähän.

  Alivoimalla Lindberg kulutti kelloa hyvin laidassa. Canesin saatua kiekon alueelle Lindholm pyörähti kulmalta maalin eteen, mutta Fleury ei hämääntynyt runnomisyrityksestä. Kaksi minuuttia ennen erän päätöstä nelosketju pyöri taas vahvasti kulmissa ja lopulta Carrier sai paikan maalin edessä kääntää kiekon sisään, mutta Ward sai venytettyä itsensä eteen. Carrierilta ja koko nelosvitjalta loistava avauserä. Hetkeä aiemmin Fleury jäädytti Raskin toisessa päässä. Minuutti ennen loppua Lindholm ja Marchessault myllyttivät, kun Joonatan puolusti niitin alle jäänyttä Schmidtia. Canes hyödynsi ylivoiman, kun Skinner passasi toimistosta ja Slavin tälläsi vasemmalta kiekon takayläkulmaan. Engelland oli myöhässä blokkaamassa tilanteessa. Avauserän laukaukset merkittiin 10-9 & maalit 1-3. Wardin maalille vaihdon jälkeen Vegas sai vain yhden laukauksen aikaan häntä kohti.

  Toinen erä alkoi Faulkin jäähyllä, kun hän esti Nealin etenemisen laidassa. Ylivoiman lopussa Theodoren viivaheiton jälkeen vieraat saivat pienen paineen Wardin maalille Tuchin ansiosta, mutta muutoin ylivoima oli vaisu. Jäähyn jälkeen Canes jatkoi siitä mihin jäi avauserän lopussa eli oli kiekollisesti hallitsevampi joukkue puolinopeilla lähdöillään. Vajaan kuuden minuutin kohdalla Neal laukoi vasemmalta pisteeltä hankalasta asennosta Wardin syliin kakkosketjun päästyä kontrolloidusti alueelle pitkästä aikaa. Seuraavassa vaihdossa Canesin avaus pomppasi Teuvon luistimista laidasta slottiin, jossa Perron oli yksin, mutta hän laukoi matalan laukauksen patjan kautta kulmaan. Hetkeä myöhemmin Carolina laukoi pari kertaa viivasta peräkkäisissä vaihdoissa, mutta Fleury näki laukaukset ja torjui ne vaivatta kulmaan.

  12 minuuttia oli kellossa, kun nelosvitja rouhi taas onnistuneesti ja Carrier laukoi viivasta sekä jatkopelin jälkeen Miller slotista, joka johti myös isäntien jäähyyn, kun Rask löi Milleriä käsille tämän laukoessa. Ylivoima toimi vasta lopussa, kun Miller levitti, Hunt laukoi ja reboundin Neal taituroi sisään rystyltä selkä maaliin päin. Loistava maalintekijän oivallus ja sinnehän se limppu lipui längistä sisään. Jo toinen ylivoimamaali, joten kaivattuja onnistumisia sillä osastolla. Jäähyn jälkeen Canes jatkoi näennäistä hallintaansa, mutta ei saanut juurikaan laukauksia aikaan. Varsinkaan hyvistä sektoreista, vaan Vegas ohjasi vastustajan yksilöt laitoihin. Puoli minuuttia ennen erän loppua Williams osui mailallaan McNabbia naamariin kulmassa kiihkeässä miekkailutilanteessa ja sai jäähyn.

  Vegas ei hyödyntänyt päätöserän alun ylivoimaansa, vaan Canes purki välittömästi kiekon pois muutamaan otteeseen. Hetkeä myöhemmin Tuch oli riiston jälkeen aivan yksin maalin edessä veivaamassa Wardia jäihin, mutta viimeistely ei onnistunut. Seuraavien minuuttien aikana isännät heittivät kolme pitkää kiekkoa lyhyen ajan sisään avauspelin yskiessä. Vegasilla ei ollut johtoasemassa mitään hätää ja rutiinikiekottelu riitti hurrikaaneja vastaan. Kotijoukkue sai ensimmäisen kunnon laukauksen kohti Fleurya vasta kuuden ja puolen minuutin kohdalla, kun Nordström punnersi päädystä maalin kulmalle ja tavoitteli etuyläkulmaa. Jatkotilanteessa Haula huitoi Skinneria käsille ja Canes sai ylivoimalla viimeisen oljenkorren tulla peliin mukaan. Teuvo laukoi kerran vasemmalta löysästi logoon ja Skinner tolppaan ylivoiman lopussa vasemmalta kaarelta. Heti jäähyn päätyttyä Karlsson karkasi keskeltä läpi Haulan passista, mutta veto meni karkeasti ohi oikealta.

  Erän puolenvälin jälkeen Miller nousi viivasta oikeaa laitaa pidettyään ensin viivan kiinni upeasti ja passasi sitten takatolpalle Leipsicille, joka sai putata kiekon tyhjiin kauden toisellaan. Loppupelin annoin sitten vain pyöriä taustalla, koska tulos oli tiedossani ja panosta ei enää ollut, joten päätöskymppiä on sen kummemmin turha analysoida.

  Fleury oli kliininen, kolmas peli putkeen jossa hän päästi vain yhden omiin. Hyökkääjistä nelosvitja oli ehdottomasti paras, pidin lukuisista kulmaralleista. Carrier pelasi yhden kauden parhaista peleistään. Muut kolme ketjua pääsivät myös tehoille eli onnistumiset jakautuivat tasaisesti. Puolustajista sitten Miller oli erinomainen. Samoin McNabb. Theodorelta hivenen näkymättömämpi matsi kuten myös Engellandilta. Vieraskiertueelta tarttui mukaan viisi pistettä kahdeksasta, joka on hyvä tulos ja nosti samalla meidät NHL:n kärkeen. Tällä viikolla sitten Kekäläinen ja Tavares saapuvat kylään ennen tähdistöviikonloppua.
   
 23. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  47/82 Vegas vs. Columbus

  Fleury jatkoi maalissa. Myöskään kenttäpelaajistossa ei nähty muutoksia. Avausminuutilla Anderson pääsi vapaasti ampumaan oikeasta laidasta, mutta kuti suuntautui päin Fleurya. Vieraat jatkoivat vyöryään seuraavat pari minuuttia ja mm. Dubois pääsi kokeilemaan slotista, mutta veto blokattiin. Sen jälkeen Karlsson antoi keskikaistalle kiekon vauhtiin Marchessaultille, joka haastoi kaksi vierasjoukkueen pelaajaa ja veivasi itsensä vetopaikkaan väkisin heidän välistään. Werenski joutui koukkaamaan itsensä jäähylle. Ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta, vaikka molemmat viisikot saivat kiekon alueelle ja kuvion kuntoon. Tuch kokeili rystyltä läheltä ja Hunt puolestaan pommitti pari kertaa vasemmalta. Kuuden minuutin jälkeen Dubois pääsi hieman varkain lähelle Fleurya, mutta veto jäi piippuun kuljetuksen päätteeksi. Reilu minuutti ennen erän puoliväliä sitten tuli palkinto, kun Marchessault suojasi hyvin kiekkoa liikkeessä ajautuen viivaan, jossa hän syötti levityksen Engellandille, joka toimitti kiekon maalille ja reboundin kaapi sisään rystyltä Karlsson. Vieraat haastoivat maalin maalivahdin estämisenä, mutta tuomio pysyi voimassa. Wennberg oli se pelaaja, joka hävisi kamppailun maalin edessä William Walloittajalle.

  Erän puolivälissä ensin Dubois pääsi lataamaan one-timerin suorasta luistelusta, mutta Fleury pysyi mukana sivuttaisliikkeessä ja torjui. Vastaiskusta Carrier tavoitteli puolittaisen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Schmidtia maalilta, mutta syöttö jäi liian taakse. Hetkeä myöhemmin Miller roikkui liikaa kiinni vastustajassa kulmassa ja sai jäähyn. Alivoimalla Bellemare-Eakin-McNabb-Engelland nelikko selvitti ensimmäisen minuutin helposti. Ylivoiman lopussa Smith vapautti polviltaan omalta siniseltä Karlssonin läpiajoon pienellä siirrolla keskialueelle, mutta Bobrovski torjui laukauksen kilpialakulmasta. Melko helposti selvitetty alivoima loppupeleissä. Dubois pääsi jälleen laukomaan ylivoiman jälkeen, mutta Fleury liimasi Huntin jaloista lähteneen laukauksen. Sitä seuraavassa tilanteessa Fleury puolestaan pysäytti Panarinin laukauksen läheltä reilut viisi minuuttia ennen erän loppua. Columbus sai ansaitun tasoituksen vajaat neljä minuuttia ennen erän päätöstä, kun Foligno kuljetti omista ja ristiinluistelun jälkeen hän jätti kiekon Nutivaaralle, joka tuli toisesta aallosta ja laukoi 3v2-tilanteen päätteeksi kiekon keskeltä vapaasti paikasta ohi Fleuryn. Miller-Hunt pari otti miinukset, mutta heitä ei voi maalista syyttää, vaan surkeaa kenttätasapainoa hyökkääjiltä kolmosketjusta ja karmeaa sokkosyöttöä kulmasta suoraan Folignon lapaan sekä Tuchin vaihtoonmenoa, kun olisi pitänyt polkea omiin. Minuutti ennen loppua Nutivaara väläytteli jälleen ja kuskasi kiekon keskialueen yli ja jätti viereen, mutta Vegas riisti sen jälkeen kiekon itselleen. Viimeisellä minuutilla Perron vielä laukoi oikeasta laidasta Haulan jätöstä, mutta Bobi torjui kiekon maalin taakse ja erä päättyi lukemiin 1-1. Vieraat veivät laukaukset 14-12. Oikeudenmukainen lopputulos avauserästä.

  Toisen erän alussa kolmen minuutin hujakoilla Hunt pommitti viivasta ja Bobi pomputti kiekon eteensä olkapäästään, mutta Tuch ja Eakin eivät onnistuneet miekkailemaan kiekkoa sisään. Vegas aloitti erän vahvasti ja sai luotua pitkiä hyökkäyksiä sekä laukauksia laitojen läheltä. Viiden minuutin jälkeen Smith laukoi keskeltä ja rebound kimposi slottiin, josta Karlsson latasi ykkösellä kiekon ohi maalista. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Haula suojasi kiekkoa ja ajoi maalille oikealta, mutta viimeistely uupui. Nutivaara oli sen verran lähellä, että Erik ei päässyt vapaasti laukomaan. Hetken päästä puolestaan Eakin avasi omista laitaa pitkin Leipsicille, joka hidasti ja passasi sitten toiseen aaltoon Schmidtille, joka syötti heti takaisin, jolloin Leipsicilla oli tyhjä maali, mutta Jones pelasti blokillaan varman maalin. Vastaiskusta sitten vieraat rokottivat, kun McNabb höntyili itsensä ulos tilanteesta ja 3v1-tilanteen päätteeksi Jones heitti oikeasta laidasta kiekon maalille ohi heittäytyvän Schmidtin ja irtokiekon nosti sisään helposti Anderson, joka sai palkinnon vahvasta ottelun alustaan.

  Hetken päästä Perron koukkasi itsensä boksiin. Karlsson pääsi jälleen läpi alivoimalla, mutta viimeistely epäonnistui jälleen, kun Werenski ehti huitomaan ruotsalaista näpeille. Seuranneen aloituksen Marchessault kaapi omille, Schmidt levitti ja Miller latasi one-timerin ohi Bobrovskin viivasta. Seuraavat minuutit jäivätkin sitten näkemättä, kun Viaplay tarjosi pelkkää mustaa ruutua tulospiilonkin aikana. Lähetys ja kuva palasi, kun erää oli jäljellä 7:30. Siinä välissä Hunt oli ylivoiman viime sekunneilla vienyt Vegasin johtoon Theodoren ja Nealin syötöistä ja reilun 12 minuutin jälkeen puolestaan Neal oli lisännyt johdon kahteen maaliin ketjutovereidensa syötöistä. Huntin maali oli lämäri vasemmalta kaarelta ja maali oli miehen ensimmäinen Vegas-nutussa. Neal puolestaan sai Haulalta passin oikeasta laidasta vasemmalle takatolpalle ja puttasi kiekon ohi Bobin. Viisi minuuttia ennen loppua Calvert sai syötön Wennbergilta maalin eteen, mutta hän onnistui siirtämään kiekon ohi puolityhjästä maalista jäitä pitkin. Kaksi minuuttia myöhemmin Schmidt sirkkaili poikikkain viivassa ja syötti sitten terävästi takatolpalle, mutta Leipsic ohjasi kiekon ohi vasemmalta. Paine jatkui alueella ja ykkösvitja pääsi pyörittämään, mutta Joonatanin siivestä lähtenyttä kutia parempaa paikkaa ei irronnut isännille. Jokisen ketjulle tuli kuitenkin todella pitkä vaihto omissa. Vegas voitti laukaukset toisessa erässä 20-7. Vieraiden johtomaalin jälkeen kotijoukkue iski kolme maalia viiteen minuuttiin ja lamaannutti vieraat. Viimeisellä minuutilla Nutivaara pääsi laukomaan viivasta, mutta Lindberg blokkasi laukauksen ulos alueelta, joten koppiin mentiin 4-2 lukemissa.

  Päätöserän alussa Neal riisti kiekon ja laukoi sitten avausminuutilla vasemmasta laidasta nopealla irrotuksella kiekon etuyläristikkoon. Kolmen minuutin jälkeen Anderson pääsi saman kulmarallin aikana kaksi kertaa slotista laukomaan, mutta molemmat vedot menivät vasemmalta ohi. Päätysyötöt tarjoili Dubois. Pari minuuttia myöhemmin Panarin kikkaili itsensä laidasta slottiin ja Hunt koukki itsensä boksiin estäen kunnollisen rystylaukauksen. Ylivoimalla Jones käytti kiekon viivasta ja sitten saatuaan sen takaisin laukoi rytmistä oikealta kaistalta rimaan. Sen parempaa paikkaa vieraat eivät luoneet ja Vegas kesti rangaistuksen. Jokinen ja Nutivaarakin saivat ylivoimavastuuta kakkosviisikossa. Ihan hyvin Jusa oli mielestäni pelin sisällä ja liike näytti riittävältä. Kiekolla hän ei toki hirveästi päässyt tekemään ratkaisuja. Yhdeksän minuutin jälkeen tasavajaalla Vegas iski lopullisen naulan arkkuun, kun Theodore lähetti omista norsukiekon, jonka Wiljami otti ilmasta haltuun ja veivasi sitten rystyltä kiekon maaliin onnistuen vihdoin läpiajosta. Johnson ja Savard olivat ratkaisevasti myöhässä.

  Seitsemän minuuttia ennen loppua Foligno otti illan toisen ykkössyöttönsä, kun hän löysi Calvertin vasemmasta laidasta ja tämä laukoi ykkösellä vaikeasta asennosta kiekon takakulmaan. Engelland hävisi kamppailun keskialueella, joka avasi puolittaisen 2v1-tilanteen, jonka vieraat hyödynsivät eikä Hunt saanut syöttöä katki. Päätöserässä Vegas laukoi vain viidesti kohti Bobia, kun Columbus puolestaan laukoi 11 kertaa kohti Fleurya. Jos Jonesin kuti ylivoimalla olisi uponnut, pelistä olisi voinut tulla vielä tiukka, mutta Karlssonin toisen maalin jälkeen peli oli selvä. Neljä minuuttia ennen loppua Fleury otti maukkaan torjunnan, kun Johnson pommitti vasemmasta laidasta suorasta luistelusta. Kaksi minuuttia ennen loppua vieraat ottivat maalivahdin pois ja heti Anderson antoi poikittiasta hyökkäysalueella Theodorelle joutuen boksiin. Minuutti ennen loppua sitten maali oli taas tyhjä ja Haula iski illan kuudennen maalin kotijoukkueelle Perronin syötettyä laidasta kiekon keskelle ja Erik laukoi omasta päästä kiekon maaliin. Kakkospassin kirjasi Hunt.

  Fleurylle jälleen voitto rutiinipelillä. Puolustajista McNabb ei pelannut päätöserässä, toivottavasti ei ole kauaa sivussa. Hunt-Miller pari oli aika ajoin kuutamolla omissa, mutta paikkasivat sitten onnistumisilla hyökkäyspäässä. Hyökkääjistä Karlsson teki pari maalia ja paikkoja oli tehdä enemmänkin. Haulan vitjalle myös pari onnistumista, joten kärkiketjut olivat jälleen terävinä. Alaketjujen panos hyökkäysalueella jäi vajaaksi.
   
 24. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  48/82 Vegas vs. Isles

  Fleury jatkoi maalissa. McNabb oli sivussa viime pelissä tulleen loukkaantumisen myötä, joten pitkästä aikaa Jason Garrison pääsi pelaamaan NHL:ssä. Alkukaudesta hän pelasi muutaman pelin ylhäällä. Garrison pelasi Schmidtin parina. Muutoin kokoonpanossa ei ollut muutoksia.

  Keskityin tällä kertaa kolmeen keskeiseen pointtiin per erä eli en kirjannut yksittäisten pelaajien maalipaikkoja sen kummemmin. Avauserästä voisi mainita Islesin blokit ja aloitusvoitot, Vegasin vyöryn avausvitosen jälkeen ja Halakin tulikuumuuden. Tosiaan Halak oli muurina, kun Vegas vyöryi avausvitosen jälkeen jatkuvasti vieraiden alueelle. Fleurylla ei juurikaan hommia ollut. Isles blokkasi uhrautuvasti kymmenisen kutia sekä mailalla että keholla, vaikka tilastoihin merkittiin vain kolme blokkia vartalolla. Varsinkin kolmosvitja Tuch-Eakin-Leipsic oli loistava, mutta viimeistely ontui. Leipsic hukkasi yhden läpiajonkin ja loi pari muuta hyvää paikkaa. Nelosketjusta Lindberg kilautti tolppaan kertaalleen slotista. Ykkösketju oli kolmosen jälkeen toiseksi paras vitja hyökkäyssuuntaan.

  Toisessa erässä sitten Isles paransi huomattavasti suorittamistaan molemmissa päissä. Kun hyökkäät hyvin, puolustat hyvin. Ja toisin päin. Toisen erän laukaukset merkittiinkin vieraille 11-9. Heillä oli avausvitosella kolme laadukasta paikkaa, joiden aikana Haulan vitja oli pulassa omissa. Ensin Aho nousi takakulmalle ja Barzal passasi, mutta Fleury ehti mukaan sivuttaisliikkeeseen. Samassa vaihdossa Pelech laukoi keskeltä vapaasti rimaan ja hetkeä myöhemmin Beauvillier kokeili vapaasti maalin kulmalta, mutta Fleury oli tarpeeksi vastassa ja peitti maalin. Kotijoukkueen parhaat paikat avauskympillä tulivat Karlssonille ja Marchessaultille. Ruotsalainen karkasi puolittain läpi avausvaihdossa, mutta Halak torjui matalan vedon. Smith puolestaan tarjoili Joonatanille paikan 2v1-tilanteen päätteeksi, mutta Halakin hanska ryösti Marchessaultin laukauksen oikealta puolelta. Vieraat saivat ansaitun palkinnon hyvästä toisesta erästään erän puolivälissä, kun Barzal levitti poikittain hyökkäysalueella ja painottomalta puolelta Ross Johnston toimitti kiekon maalille, mutta valitettavasti Eakinin peittäessä jäätä kiekko ohjautui hänen lavastaan Fleuryn längistä maaliin. Fleury oli tosiaan muutenkin selvästi työllistetympi toisessa erässä verrattuna avauserään. Kuten totesin, Isles paransi paljon. Vegas ei enää päässyt keskialueen yli kiekon kanssa, vaan joutui heittämään enemmän siirtokiekkoja, jolloin vieraiden pakisto pääsi helpommin paineen alta pois ja Isles puolestaan sai enemmän päätypelejä aikaan. Vegasin laukaukset tulivat lähinnä suorasta luistelusta kaukaa laidasta, jolloin Halak poimi ne helposti ilman maskia.

  Päätöserän alussa molemmat joukkueet ottivat jäähyt. Ensin Smith hyökkäysalueen kulmassa kaatoi Mayfieldin ja hetken päästä puolestaan Milleriltä huidottiin maila käsistä tilanteen ulkopuolella. Molempien alivoima kuitenkin peitti syöttösuunnat tehokkaasti. Avauskympillä vieraat jatkoivat tiivistä puolustuspelaamistaan ja blokkasivat vetoja mailalla tai keholla. Vegasin kaikki laukaukset lähtivät viivasta, jonne Isles antoi tilan, mutta boksasi sitten maalin edestä miehet pois, jolloin Halakilla oli helppo työ poimia marjat, kun vaadittavat maalinteon tukitoimet uupuivat. Kahdeksan minuutin jälkeen Miller polki oman maalin takaa vauhtia, mutta menetti sitten kohtalokkaasti omissa kiekon Barzalille, joka käytti kiekon Beauvillierille ennen kuin syötti oikeasta laidasta slottiin Eberlelle, joka odotti että Neal ensin heittäytyy jäihin ja laukoi sitten läheltä ylös ohi Fleuryn ottelun voittomaalin.

  Vegas vei laukaukset päätöserässä peräti 17-5, mutta Islesin 12 kirjattua blokkia sekä tulikuuma Halak olivat liikaa. Päätöskympillä Vegas sai vielä yhden ylivoiman, jonka se hyödynsi, kun ensin Millerin viivakanuuna oli blokattu pari kertaa, mutta sitten Perron sai laukauksen lihamuurin läpi ja Haula ohjasi maalin edestä kiekon sisään. Fleury lähti maalilta minuutti ennen loppua ja Vegas saikin hyvän myllytyksen viimeisellä minuutilla, mutta reboundeissa ei oltu tarpeeksi terävinä. Tuch meinasi lapioida Marchessaultin siipivedon jälkeen kiekon maalin edestä sisään, mutta ei aivan yltänyt kiekkoon ennen kuin Halak sulki sen. Lopputulos lopulta 1-2.

  Eipä siinä, vasta kauden kolmas tappio varsinaisella peliajalla kotona. Aiemmat olivat Detroitille ja Dallasille. Isles voitti samalla toistamiseen Vegasin tällä kaudella, kun he kaatoivat kotonaan Vegasin syksyllä muistaakseni 6-3 pelissä, jossa Dansk loukkaantui ja Lagace sai NHL-debyyttinsä. Avauserän maalipaikat olisi pitänyt hyödyntää, sillä nyt Isles selvisi toiseen erään vain Halakin ansiosta ja sai melko halvalla molemmat maalinsa.

  Fleurysta ei pahaa sanottavaa, eipä voinut maaleille mitään. Puolustuksesta Theodoren napakat passit jäivät mieleen. Huntilla poltti kiekko lavassa ajoittain. Milleriltä karmea moka, siitä miinusta. Garrison oli ihan OK, melko näkymätön. Muutama hyvä taustanousu häneltä kuitenkin nähtiin. Hyökkääjistä sitten Haulan ketju paransi pelin edetessä ja oli varsinkin päätöserässä härkämäinen. Kolmonen taantui pelin edetessä, avauserä oli heiltä mahtava. Ykkönen oli tasainen läpi ottelun, tänään ei vain uponnut. Nelosketjusta ei ole sen kummempaa sanottavaa, hoiti oman ruutunsa.
   
 25. Aivan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Calgaryn pakin surkealla avustuksella Haula tasoitti pelin lopussa. Haulan kunniaksi se, että oli oikeassa paikassa haistelemassa. Ja seuraavaan vaihtoon heti karkas Marchessault ja teki hienolla vedolla voittomaalin. Nopeesti käänty peli. Aika flow on Vegasilla.