vapaamatkustaja
Jäsen
Muutama kyssäri vedonlyönnin verotuksesta. Otetaan kuitenkin alkuun pieni pohjustus.
ETA-alueelle pelaamisestahan ei peritä veroja, se on mulle selvää. Mutta sitten muutama epäselvä juttu. Ensinnäkin olen kuullut monennäköistä tietoa Marathonbetista. Osa väittää sen olevan ETA-aluetta, osa väittää että se ei kuulu ETA-alueeseen. Mikä on totuus?
Olen pelaillut sellaisen vuoden Marathonille. Helvetin hyvä buukkeri, tai siis ainakin siihen asti, kunnes iskee limitit päälle. No nyt ne limitit sieltä pukkaavat pikkuhiljaa päälle. Ei tosin vielä kovin dramaattisesti, sillä esim tällä hetkellä saisin huomiseen Lukko-SaiPa pronssipeliin kotivoitolle yli 100 euroa sisään. Mutta jokatapauksessa alkutilanteeseen verrattuna limitit ovat tulleet selvästi vastaan (ainakin osaan sarjoista, kuten NHL ja NBA). No nyt pelitilillä on kuitenkin omaan varallisuuteen nähden aika poskettoman paljon rahaa. Ja kun pikkuhiljaa ne limitit sieltä pukkaa, niin ajattelin että samakai sieltä nyt on raapaista joku osa rahoista pois.
Katselin noita aiempia tilitietoja, niin olin tähän mennessä olin tallettanut Maralle x euroa ja vastaavasti tuosta x määrästä kotiuttanut aikojen saatossa 65%, eli toisin sanoen 0,65x. Olisiko jossain vaiheessa pitänyt jo maksaa veroja, vaikka en ole varsinaisesti tehnyt voittoa, vaan jäänyt periaatteessa tappiolle 35%? Vai lasketaanko sitä verotettavaa suoranaisesti yhtälöllä "kotiukset - talletukset"? Oletan siis tässä tilanteessa Maran kuuluvan ei-ETA-alueeseen.
Pinnacle nyt on ainakin sellainen buukkeri, joka ei kuulu ETA-alueeseen. En ole kuitenkaan Pinnyltä vielä kertaakaan kotiutellut, vaan olen tehnyt pelkkiä talletuksia. Mutta onko sillä merkitystä? Jos vaikka (teoreettisesti) vuoden alussa Pinnyn tilin saldo oli 1000 euroa ja vuoden päättyessä 2000 euroa, joudunko maksamaan veroja tästä voittamastani 1000 eurosta, jota en kuitenkaan kotiuta? Vai joudunko vasta sitten maksamaan siitä veroja, kun kotiutan sen pankkitilille? Ainakin se tuntuisi loogiselta, sillä eikai verottajalla ole mitään asiaa/kiinnostusta käydä tsekkaamassa vedonlyöntitilin rahasummaa.
Entäpä sellainen teoreettinen tilanne, jossa talletan Pinnylle vuoden aikana 3000 euroa ja kotiutan 2000 euroa. Olen siis käytännössä jäänyt tappiolle Pinnylle pelaamisesta 1000 euroa. Verotettavaa vai ei? (oma veikkaus, että tuo 2000e on verotettavaa)
Olen jonkun verran yrittänyt lueskellla läpi ylikerroin.comin keskusteluja aiheesta, mutta yksiselitteisen selkeää vastausta en ole löytänyt. Haluaisin kuitenkin saada asiaan selvyyden, sillä jos nämä vielä "veropetokset" vielä joskus muutaman vuoden päästä verottajalle selviää, voi jälki olla omalle taloudelle aika katastrofaalista, sillä eikös niistä jotain viivästyskorkoa anneta? Eli en haluaisi pelleillä näiden asioiden kanssa.
Vähän saattoi tulla epäselvää tekstiä, mutta you got the point.
--------------------
Kertoillaan nyt samalla vielä vähän omista saavutuksista betsirintamalla, kun ei ole pitkään aikaan tänne tullut kirjoiteltua. Viimeiset puoli vuotta on menneet loistavasti ja olen pystynyt tahkoamaan tasaisesti voittoa. Joka kuukausi reippaasti voitolla ja oikeastaan viikko 10 taisi olla johonkin puoleen vuoteen about ainut viikko, jolloin olen jäänyt miinukselle. Vaikka summista en puhukaan, niin sen verran voin paljastaa, että puhutaan omaan varallisuuteen nähden ihan kohtuullisista euromääristä.
Omalla kohdalla suurin osa betsivoitoista tulee nimenomaan live-vedoista. Esimerkiksi jääkiekkopelissä voi lyödä mielestään ylikertoimisia vetoja näkemänsä perusteella, vaikka palautusprosentit live-vedoissa onkin heikommat kuin ennen peliä lyötävissä vedoissa. Toki pre-match vetojakin tulee lyötyä, mutta jos vaihtoehtona on lyödä niukka ylikertoiminen veto ennen peliä tai katsoa peli TV:stä ja iskeä samalla live-vetoja, on valintani ehdottomasti live-veto.
Siinä mielessä tämä voi olla osalle lohdullinen tieto, että voittaakseen ei tarvitse välttämättä osata laskea voimalukuja tai pelin maalinodotusarvoja, vaan myös live-vedossa on tarjolla hyviä ja joskus jopa räikeitä ylikertoimia. Jos jonkun pidempiaikaisen vihjeen voisi antaa, niin Veikkauksen "Tekeekö X pelaaja maalin" -kohteissa on poikkeuksetta ilmaa sen puolesta, ettei pelaaja tee maalia. Toki en tässä sitä väitä, että voimalukulaskenta olisi täysin turhaa. Mutta jos oppii sisäistämään live-vedonlyönnin lainalaisuudet ja löytämään ylikertoimia, on voittava pelaaminen mahdollista myös sillä tavalla. Ainakin se omalla kohdalla on toiminut hyvin. Mutta tässä pitää myös huomioida se, että jotkut buukkerit ovat herkkiä asettemaan limittejä live-vetoon ja itsekin tiedostan sen, että tämä leikkiminen live-vetojen kanssa tulee loppumaan joku päivä.
Omalta osalta Sotshin pariviikkoiset olympiakisat oli jättimenestys. Etenkin maastohiihdossa, josta itsellä on erittäin hyvä tietopohja, pystyin tekemään isoja voittoja. Ja nimenomaan live-vedossa. Monet buukkerit, jotka eivät normaalisti tavallisiin maailmancupin kisoihin edes suostu avaamaan live-vetoa olivat laittaneet paljon kohteita auki. Muutama buukkeri (ei mainita nimiä) avasi monia H2H-kohteita, joka oli itselle jättipotti. Yhteislähdöissä buukkereilla jää väkisin moni asia huomaamatta, jos auki on esimerkiksi kymmenen H2H-kohdetta. Sieltä pystyi helposti huomaamaan, kuinka joku hiihtäjä tippuu/tulee tippumaan joukosta ja siihen vain betsiä sisään. Esimerkiksi naisten 30 kilometrin vapaan kisassa Charlotte Kalla floppasi aivan täysin, mutta vaikka hän oli jo tippunut joukosta pois, sai häntä vastaan järkyttävän hyviä kertoimia. Yhteislähdöissä kun ei ole hirveästi enää kärkikamppailuihin palaamista, jos jää kärjelle yli 20sek. Yleensä jo hiihtäjän naamanilmeestä näkee, milloin on helppoa ja milloin ei. Ja tällä "taktiikalla" pystyin tahkoamaan kivoja voittoja läpi kisojen, eikä varsinaisia huteja tullut kuin yksi kappale ja sekin tuli väliaikalähtökisassa.
Ehkä erityisenä kruununa jäi mieleen miesten parisprintti, jossa Suomen voitolle viimeisessä vaihdossa sai muistaakseni kertoimen 4.50 (mukana kärjessä silloin oli enää kolme joukkuetta). Tiesin Jauhojärven olevan todella vahvassa vireessä ja Suomen voiton olevan mahdollinen ja kertoimen olevan selkeä ylikerroin. Toki loppuvaiheessa ne betsivoitot tuntuivat aivan sivuseikalta, kun Musti toi Suomen voittajana maaliin ja allekirjoittanut juoksi kämppää ympäri huutaen.
Mutta menestyksellä on hintansa. Esimerksi Betsson kyllästyi voittavaan pelaamiseni ja asetti aivan naurettavat panoskatot kaikille live-kohteille. Esimerkiksi hiihdon H2H-kohteeseen on live-vedossa vaikea saada 3 euroa sisään. Sama pätee myös jääkiekkoon, jossa 1X2 kohteelle on vaikea saada 5 euroa sisään. Sen takia Betsson kuuluu itsellä nykyisin "Haista paska" -buukkereiden joukkoon ja olen suurimman osan varoistani jo kotiuttanut sieltä pois. Pitäkööt tunkkinsa, kun kyseessä on muutenkin totaalisurkea buukkeri.
Itse olen myös hurahtanut Formuloiden livebetsaamiseen, joka on osoittautunut tälläkin kaudella tuottavaksi sijoitukseksi, sääntömuutoksista ja sitä kautta suurista voimasuhdemuutoksista huolimatta. Toki Formulat ovat 100-kertaa monimutkaisempi laji kuin vaikka jääkiekko tai jalkapallo, joten siinä mielessä suosittelen livebetsaamista vain niille, jotka tuntevat lajia. Ummikko voi olla hieman pihalla kisan luonteesta ja tehdä näin ollen vääriä pelipäätöksiä. Tästä olen jo tainnut joku kerta aiemminkin tänne kirjoitella, mutta esimerkiksi joitakin taktisia elementtejä hoksaamalla (esim. varikkopysähdysten määrä, ajankohta jne) voi löydää mukavia ylikertoimia. Ja vaikka joku buukkeri olisikin kilpailun tapahtumista kärryillä, lähes poikeuksetta joku nukkuu ja pelattavaa löytyy.
Lisäksi Formuloista voi löytyä hiihdon tapaan pelattavaa, jos buukkerin kohdetarjonta on laaja ja joku kilpailuun oleellisesti liittyvä asia esim. sijoilla 10-14 jää huomaamatta. Itsellä on kisan aikana auki kaksi läppäriä, jossa toisessa on auki reaaliaikainen seuranta (muutaman sekunnin TV-lähetystä edellä) ja toisessa 4-6 betsisivustoa. Vaikka sektoriaikoja ei ole enää nykyään saatavilla, voi edellisen kierrosajan perusteella saada jo osviittaa mahdollisista renkaiden loppumisesta/tulevista ohituksista yms. Ja jos taas joku pidempiaikaisempi vinkki pitäisi antaa, niin suomalaisia (etenkin Räikköstä) vastaan pelaamalla saa usein Veikkaukselta liian hyviä kertoimia. Esimerkiksi "Sijoittuuko Räikkönen 3 parhaan joukkoon" kohteessa on hyvin usein ilmaa vaihtoehdon "ei" kohdalla.
Ja toki myös se pitää huomauttaa, että Formuloissa mikään ei ole varmaa. Toisin kuin hiihdossa, jos joku on muilta 30sek karussa, on siitä huolimatta turva-auto, tekniset viat yms. mahdollisia, jotka voivat viedä voiton. Eli ne alle 1.10 kertoimet jättäisin huolella rauhaan, toisin kuin hiihdossa niitä voi silloin tällöin hyvän harkintakyvyn kanssa pelata, koska hiihton kohdalla johtopaikan menettäminen (esim. kaatumisen/välinerikon/simahtamisen johdosta) on huomattavasti epätodennäköisempää kuin formuloissa.
ETA-alueelle pelaamisestahan ei peritä veroja, se on mulle selvää. Mutta sitten muutama epäselvä juttu. Ensinnäkin olen kuullut monennäköistä tietoa Marathonbetista. Osa väittää sen olevan ETA-aluetta, osa väittää että se ei kuulu ETA-alueeseen. Mikä on totuus?
Olen pelaillut sellaisen vuoden Marathonille. Helvetin hyvä buukkeri, tai siis ainakin siihen asti, kunnes iskee limitit päälle. No nyt ne limitit sieltä pukkaavat pikkuhiljaa päälle. Ei tosin vielä kovin dramaattisesti, sillä esim tällä hetkellä saisin huomiseen Lukko-SaiPa pronssipeliin kotivoitolle yli 100 euroa sisään. Mutta jokatapauksessa alkutilanteeseen verrattuna limitit ovat tulleet selvästi vastaan (ainakin osaan sarjoista, kuten NHL ja NBA). No nyt pelitilillä on kuitenkin omaan varallisuuteen nähden aika poskettoman paljon rahaa. Ja kun pikkuhiljaa ne limitit sieltä pukkaa, niin ajattelin että samakai sieltä nyt on raapaista joku osa rahoista pois.
Katselin noita aiempia tilitietoja, niin olin tähän mennessä olin tallettanut Maralle x euroa ja vastaavasti tuosta x määrästä kotiuttanut aikojen saatossa 65%, eli toisin sanoen 0,65x. Olisiko jossain vaiheessa pitänyt jo maksaa veroja, vaikka en ole varsinaisesti tehnyt voittoa, vaan jäänyt periaatteessa tappiolle 35%? Vai lasketaanko sitä verotettavaa suoranaisesti yhtälöllä "kotiukset - talletukset"? Oletan siis tässä tilanteessa Maran kuuluvan ei-ETA-alueeseen.
Pinnacle nyt on ainakin sellainen buukkeri, joka ei kuulu ETA-alueeseen. En ole kuitenkaan Pinnyltä vielä kertaakaan kotiutellut, vaan olen tehnyt pelkkiä talletuksia. Mutta onko sillä merkitystä? Jos vaikka (teoreettisesti) vuoden alussa Pinnyn tilin saldo oli 1000 euroa ja vuoden päättyessä 2000 euroa, joudunko maksamaan veroja tästä voittamastani 1000 eurosta, jota en kuitenkaan kotiuta? Vai joudunko vasta sitten maksamaan siitä veroja, kun kotiutan sen pankkitilille? Ainakin se tuntuisi loogiselta, sillä eikai verottajalla ole mitään asiaa/kiinnostusta käydä tsekkaamassa vedonlyöntitilin rahasummaa.
Entäpä sellainen teoreettinen tilanne, jossa talletan Pinnylle vuoden aikana 3000 euroa ja kotiutan 2000 euroa. Olen siis käytännössä jäänyt tappiolle Pinnylle pelaamisesta 1000 euroa. Verotettavaa vai ei? (oma veikkaus, että tuo 2000e on verotettavaa)
Olen jonkun verran yrittänyt lueskellla läpi ylikerroin.comin keskusteluja aiheesta, mutta yksiselitteisen selkeää vastausta en ole löytänyt. Haluaisin kuitenkin saada asiaan selvyyden, sillä jos nämä vielä "veropetokset" vielä joskus muutaman vuoden päästä verottajalle selviää, voi jälki olla omalle taloudelle aika katastrofaalista, sillä eikös niistä jotain viivästyskorkoa anneta? Eli en haluaisi pelleillä näiden asioiden kanssa.
Vähän saattoi tulla epäselvää tekstiä, mutta you got the point.
--------------------
Kertoillaan nyt samalla vielä vähän omista saavutuksista betsirintamalla, kun ei ole pitkään aikaan tänne tullut kirjoiteltua. Viimeiset puoli vuotta on menneet loistavasti ja olen pystynyt tahkoamaan tasaisesti voittoa. Joka kuukausi reippaasti voitolla ja oikeastaan viikko 10 taisi olla johonkin puoleen vuoteen about ainut viikko, jolloin olen jäänyt miinukselle. Vaikka summista en puhukaan, niin sen verran voin paljastaa, että puhutaan omaan varallisuuteen nähden ihan kohtuullisista euromääristä.
Omalla kohdalla suurin osa betsivoitoista tulee nimenomaan live-vedoista. Esimerkiksi jääkiekkopelissä voi lyödä mielestään ylikertoimisia vetoja näkemänsä perusteella, vaikka palautusprosentit live-vedoissa onkin heikommat kuin ennen peliä lyötävissä vedoissa. Toki pre-match vetojakin tulee lyötyä, mutta jos vaihtoehtona on lyödä niukka ylikertoiminen veto ennen peliä tai katsoa peli TV:stä ja iskeä samalla live-vetoja, on valintani ehdottomasti live-veto.
Siinä mielessä tämä voi olla osalle lohdullinen tieto, että voittaakseen ei tarvitse välttämättä osata laskea voimalukuja tai pelin maalinodotusarvoja, vaan myös live-vedossa on tarjolla hyviä ja joskus jopa räikeitä ylikertoimia. Jos jonkun pidempiaikaisen vihjeen voisi antaa, niin Veikkauksen "Tekeekö X pelaaja maalin" -kohteissa on poikkeuksetta ilmaa sen puolesta, ettei pelaaja tee maalia. Toki en tässä sitä väitä, että voimalukulaskenta olisi täysin turhaa. Mutta jos oppii sisäistämään live-vedonlyönnin lainalaisuudet ja löytämään ylikertoimia, on voittava pelaaminen mahdollista myös sillä tavalla. Ainakin se omalla kohdalla on toiminut hyvin. Mutta tässä pitää myös huomioida se, että jotkut buukkerit ovat herkkiä asettemaan limittejä live-vetoon ja itsekin tiedostan sen, että tämä leikkiminen live-vetojen kanssa tulee loppumaan joku päivä.
Omalta osalta Sotshin pariviikkoiset olympiakisat oli jättimenestys. Etenkin maastohiihdossa, josta itsellä on erittäin hyvä tietopohja, pystyin tekemään isoja voittoja. Ja nimenomaan live-vedossa. Monet buukkerit, jotka eivät normaalisti tavallisiin maailmancupin kisoihin edes suostu avaamaan live-vetoa olivat laittaneet paljon kohteita auki. Muutama buukkeri (ei mainita nimiä) avasi monia H2H-kohteita, joka oli itselle jättipotti. Yhteislähdöissä buukkereilla jää väkisin moni asia huomaamatta, jos auki on esimerkiksi kymmenen H2H-kohdetta. Sieltä pystyi helposti huomaamaan, kuinka joku hiihtäjä tippuu/tulee tippumaan joukosta ja siihen vain betsiä sisään. Esimerkiksi naisten 30 kilometrin vapaan kisassa Charlotte Kalla floppasi aivan täysin, mutta vaikka hän oli jo tippunut joukosta pois, sai häntä vastaan järkyttävän hyviä kertoimia. Yhteislähdöissä kun ei ole hirveästi enää kärkikamppailuihin palaamista, jos jää kärjelle yli 20sek. Yleensä jo hiihtäjän naamanilmeestä näkee, milloin on helppoa ja milloin ei. Ja tällä "taktiikalla" pystyin tahkoamaan kivoja voittoja läpi kisojen, eikä varsinaisia huteja tullut kuin yksi kappale ja sekin tuli väliaikalähtökisassa.
Ehkä erityisenä kruununa jäi mieleen miesten parisprintti, jossa Suomen voitolle viimeisessä vaihdossa sai muistaakseni kertoimen 4.50 (mukana kärjessä silloin oli enää kolme joukkuetta). Tiesin Jauhojärven olevan todella vahvassa vireessä ja Suomen voiton olevan mahdollinen ja kertoimen olevan selkeä ylikerroin. Toki loppuvaiheessa ne betsivoitot tuntuivat aivan sivuseikalta, kun Musti toi Suomen voittajana maaliin ja allekirjoittanut juoksi kämppää ympäri huutaen.
Mutta menestyksellä on hintansa. Esimerksi Betsson kyllästyi voittavaan pelaamiseni ja asetti aivan naurettavat panoskatot kaikille live-kohteille. Esimerkiksi hiihdon H2H-kohteeseen on live-vedossa vaikea saada 3 euroa sisään. Sama pätee myös jääkiekkoon, jossa 1X2 kohteelle on vaikea saada 5 euroa sisään. Sen takia Betsson kuuluu itsellä nykyisin "Haista paska" -buukkereiden joukkoon ja olen suurimman osan varoistani jo kotiuttanut sieltä pois. Pitäkööt tunkkinsa, kun kyseessä on muutenkin totaalisurkea buukkeri.
Itse olen myös hurahtanut Formuloiden livebetsaamiseen, joka on osoittautunut tälläkin kaudella tuottavaksi sijoitukseksi, sääntömuutoksista ja sitä kautta suurista voimasuhdemuutoksista huolimatta. Toki Formulat ovat 100-kertaa monimutkaisempi laji kuin vaikka jääkiekko tai jalkapallo, joten siinä mielessä suosittelen livebetsaamista vain niille, jotka tuntevat lajia. Ummikko voi olla hieman pihalla kisan luonteesta ja tehdä näin ollen vääriä pelipäätöksiä. Tästä olen jo tainnut joku kerta aiemminkin tänne kirjoitella, mutta esimerkiksi joitakin taktisia elementtejä hoksaamalla (esim. varikkopysähdysten määrä, ajankohta jne) voi löydää mukavia ylikertoimia. Ja vaikka joku buukkeri olisikin kilpailun tapahtumista kärryillä, lähes poikeuksetta joku nukkuu ja pelattavaa löytyy.
Lisäksi Formuloista voi löytyä hiihdon tapaan pelattavaa, jos buukkerin kohdetarjonta on laaja ja joku kilpailuun oleellisesti liittyvä asia esim. sijoilla 10-14 jää huomaamatta. Itsellä on kisan aikana auki kaksi läppäriä, jossa toisessa on auki reaaliaikainen seuranta (muutaman sekunnin TV-lähetystä edellä) ja toisessa 4-6 betsisivustoa. Vaikka sektoriaikoja ei ole enää nykyään saatavilla, voi edellisen kierrosajan perusteella saada jo osviittaa mahdollisista renkaiden loppumisesta/tulevista ohituksista yms. Ja jos taas joku pidempiaikaisempi vinkki pitäisi antaa, niin suomalaisia (etenkin Räikköstä) vastaan pelaamalla saa usein Veikkaukselta liian hyviä kertoimia. Esimerkiksi "Sijoittuuko Räikkönen 3 parhaan joukkoon" kohteessa on hyvin usein ilmaa vaihtoehdon "ei" kohdalla.
Ja toki myös se pitää huomauttaa, että Formuloissa mikään ei ole varmaa. Toisin kuin hiihdossa, jos joku on muilta 30sek karussa, on siitä huolimatta turva-auto, tekniset viat yms. mahdollisia, jotka voivat viedä voiton. Eli ne alle 1.10 kertoimet jättäisin huolella rauhaan, toisin kuin hiihdossa niitä voi silloin tällöin hyvän harkintakyvyn kanssa pelata, koska hiihton kohdalla johtopaikan menettäminen (esim. kaatumisen/välinerikon/simahtamisen johdosta) on huomattavasti epätodennäköisempää kuin formuloissa.
Viimeksi muokattu: