Tämä väite on yhtälailla tarkoitushakuista propagandaa kun väite ei alunperinkään ollut, että he maksaisivat kaikista veroista tuo vaan kyse oli vain ansiotuloveroista ja jo puolitoista päivää sitten tarkensin, että "tuo 70% on nimenomaan valtion osuus".Eli tuo 70% tuloveroista on siis tosta valtion tuloverosta, joka on siis tuloperusteisista veroista vain 18%, eli vaikka nyt kuntaverossa onkin lievä progressio tulonhankintavähennyksen kautta, niin kyllähän toi "hyvätuloiset maksaa 70% veroista" on vain ja ainoastaan tarkoitushakuista propagandaa.
Tämä valtion budjetit vs kunnan budjetit ovat aina hieman hankalia pyörittelyjä, kuten aiemmissa viestissäni jo kerroinkin. AIka monet tietävät, että valtion budjetti on sen 50 mrd € ja velka 100 mrd€. mutta kuntien osuuden löytäminen on selvästi vaikeampaa eikä todellakaan yleisessä tiedossa. Helpointa sen laskeminen lienee BKT:sta jolloin 28% 250mrd:sta tekisi 70mrd.
Myös periaatteellisella tasolla voitaisiin ajatella, että kunnallisverolla katetaan kuntien palvelut (niiden kustannuksethan jakautuvat huomattavasti tasaisemmin). jolloin yhden henkilön poistuminen poolista olisi lähellä plusmiinus nollaa. Ei tule tuloja, mutta ei synny myöskään kustannuksia. Valtion veroilla katetaan sitten tulonsiirrot, joihin poislähtijät eivät enää osallistu. Toki monenlaisia poikkeuksia löytyy kumpaankin suuntaan, mutta noin karrikoidusti.
Tulkitsen, että tämä oli vastaus minun viesteihini. Minä en kuitenkaan puhunut veroista, vaan sanoin että "eläkemaksut ovat defacto-veroja" ja perustelinkin miksi. Ne ovat veronomaisia maksuja.Tietysti jos ajattelee palkasta perittävät eläke ja sosiaalimaksut mukaan.. no sitten pitää puhua niistä, eikä veroista.
Ei ole tainnut tässä ketjussa kukaan haluta järjestelmää tuolta osin muuttaa eli olkiukko.Sosiaaliturvavakuutus on tutkitusti tehokkain valtion ottamana vs. yksityinen vakuutusjärjestelmä. Jos haluaa sen muutoksesta puhua, puhuu siitä…