Mitäs jos jätettäisiin ne maalivahdit kokonaan huitomatta?
Ihan hyvä ajatus, mutta ei taida toimia käytännössä. Luongo voisi varmaan kertoa, miltä tuntuu ottaa playoffeissa vastustajan kyynerpäätä päähän (Andrew Ladd), tulla vastustajan hyökkääjän jyräämäksi (edestäpäin ja vaihtelun vuoksi takamuksella) oman maalin sisään parikin kertaa ottelusarjan aikana (Dustin Byfuglien) tai saada vastustajan hyökkääjän kova viikateisku pohkeille kun on jo ottanut torjunnan ja maannut jäässä (Ben Eager ja Corey Perry). Sieltä teidänkin joukkueesta löytyy pelaaja, joka on kunnostautunut aikaisemmin urallaan Luongon huitojana (Thornton) playoffeissa.
Eikä tämä ole mitään itkua jo pelatuista ottelusarjoista, vaan karua kieltä näiden pelien todellisesta luonteesta. Toistaiseksi Canucks on kohdellut Thomasta silkkihansikkain ja Thomas on vienyt maalivahtina fyysisenkin pelin tässä sarjassa nimiinsä kirkkaasti.
Muuten tuosta neljännestä pelistä voisi kirjoittaa sen verran, että pelihän oli ihan kuin uusintaa katsoisi:
- Ensimmäisellä kierroksella Vancouver meni Chicagoa vastaan ottelusarjassa 3-0 johtoon, kunnes Canucks romahti kahdessa pelissä peräkkäin. Tässä Boston-sarjassa mentiin puolestaan 2-0 johtoon ennen tuota oman pään romahtamista kolmannessa ja neljännessä pelissä.
- Chicago sai ensimmäisellä kierroksella neljänteen peliin Dave Bollandin takaisin ja piristyi. Boston otti nyt kolmanteen peliin Shawn Thorntonin takaisin ja piristyi.
- Molemmissa sarjoissa Vancouverin voittoja on seurannut todella isot tappiot.
- Vancouver pelasi kummassakin Bruins-sarjan tappiopelissä ensimmäisen erän hyvin, mutta romahti toisessa.
- Alex Edler käynnisti ensimmäisessä tappiopelissä oman pään vuotamisen, kun hänen mailansa meni syöttöä antaessa rikki ja Bruins sai ilmaisen vastaiskun sinisen päältä. Alex Edler käynnisti toisessa tappiopelissä oman pään vuotamisen, kun hän oli noussut liian ylös puolustuslinjasta ja Boston onnistui pääsemään Edlerin laidalta läpiajoon.
- Kummassakin tappiossa puolustuspäässä nähtiin yhtä isoja virheitä. Ensimmäisessä tappiopelissä ensimmäinen maali tuli kyseisen Edlerin mailan rikkoutumisen jälkeen (huonoa tuuria), toisen maalin teki Kesler alivoimalla omiin ja kolmannessa Canucksin ylivoima sähläsi pahasti päästäen Marchandin alivoimalla maalintekoon. Toisessa tappiopelissä ensimmäinen maali oli seurausta Edlerin liian innokkaasta keskialueen tukemisesta, toinen maali ohjautui Salon mailasta ja kolmannessa Ballard sähläsi oman maalin takana.
Näitä uusintoja tarkastellen seuraavasta pelistä olisi luvassa (jos tässä mennään jatkossakin kuten Blackhawks-sarjassa mentiin) Vancouverin pelillistä hallintaa, mutta Bostonin voitto.
Pari viivaa vielä:
- Vancouverin puolustus herättää ensimmäistä kertaa tällä kaudella todellista huolta. Ykköspakki Dan Hamhuis jätti isomman aukon mitä edes uskoin. Christian Ehrhoff pelaa selvästi loukkaantuneena ja Keith Ballardilla ei ole pelituntumaa (mikä näkyi muutamankin kerran neljännessä pelissä isoina virheinä).
- Vancouverin ylivoima on toiminut koko kauden, mutta ei nyt. Ylivoima oli neljännessä pelissä niin huonoa, että se vain tappoi muuta peliä.
- Tim Thomas pelaa aivan loistavaa peliä. Helppo yhtyä noihin Moustache Daven sanoihin; Juuri nyt vaikuttaisi epätodennäköiseltä, että hirmuvireessä oleva Thomas häviäisi kaksi peliä seuraavasta kolmesta.
- Henrik Sedinin tuska on ilmeinen. Mies nousee jäästä kuin se vanha mummo, millaiselta hän näytti Nashvillea vastaan. Neljän pelin saldo on 0+0=0, kaksi laukausta, -2 ja aloitukset 37.2%. Ykkössentteriltä voisi toivoa "vähän" enemmän, mutta vähän hankala tietysti on vaatia, kun ei tiedä millainen vamma siellä on.
Sarja on nyt tasan 2-2, mikä ei yllätä minua ollenkaan, kun veikkasin tämän menevän seitsemään peliin. Sarjan kulussakin mennään uusintaa viime vuodesta, sillä silloin Chicago vei kaksi ensimmäistä ja Flyers 3. ja 4. pelin. Chicago voitti sitten kotona viidennen ja lopulta mestaruuden kuudennessa. Nytkin veikkaan viidennen pelin voittajaa mestariksi.