Vancouver Canucks (3) - Los Angeles Kings (6), Playoffs 2010, Länsi, 1. kierros

  • 10 488
  • 48

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Playoffsit kolkuttaa jo ovella ja avaan ketjun tälle otteluparille. Tässä on vain hyvin pintapuolisesti joitain asioita tästä otteluparista, mutta pääasia että ketju on nyt avattu ja syvemmät analyysit tulkoot sarjan edetessä.

Läntisen konferenssin kolmonen ja samalla luoteisen divisioonan ykkönen Canucks kohtaa siis Los Angeles Kingsin joka sijoittui lännessä kuudenneksi. Aiemmat kohtaamiset tällä kaudella on mennyt kolmesti Canucksille ja viimeinen kohtaaminen päättyi Kingsien maalikarkeloihin.
LA-VAN 1-2rl.
VAN-LA 4-1
VAN-LA 3-1
LA-VAN 8-3


Tilastoja, suluissa sijoitus liigassa: (lähde: nhl.com)
Vancouver 49-28-5, 103p.
PP% 20,9 (6.)
PK% 81,6 (18.)
Kotipelit:
G 148 (2.)
GA 86 (1.)
Vieraspelit:
G 120 (3.)
GA 132 (24.) !

Los Angeles 46-27-9, 101p.
PP% 20,8 (7.)
PK% 80,3 (20.)
Kotipelit:
G 122 (12.)
GA 106 (16.)
Vieraspelit:
G 109 (11.)
GA 105 (7.)

Pelaajat ja maalivahdit
Vancouver Canucks
H. Sedin GP 82, 29+83=112p.
D. Sedin GP 63, 29+56=85p.
R. Kesler GP 82, 25+50=75p.
A. Burrows GP 82, 35+32=67p.
M. Samuelsson GP 74, 30+23=53p.
M. Raymond GP 82, 25+28=53p.

Maalivahdit:
R. Luongo GP 68, GAA 2.57 Sv% .913 (4 nollapeliä)
A. Raycroft GP 21, GAA 2.42 Sv% .911 (1 nollapeli)

Los Angeles Kings
A. Kopitar GP 82, 34+47=81p.
D. Doughty GP 82, 16+43=59p.
D. Brown GP 82, 24+32=56p.
R. Smyth GP 67, 22+31=53p.
A. Frolov GP 81, 19+32=51p.
J. Stoll GP 73, 16+31=47p.

Maalivahdit:
J. Quick GP 72, GAA 2.54 Sv% .907 (4 nollapeliä)
E. Ersberg GP 11, GAA 2.40 Sv% .906



Ottelupäivät(Eastern time):
to 15.4. klo 22.00 Vancouver - Los Angeles
la 17.4. klo 22.00 Vancouver - Los Angeles
ma 19.4. klo 22.00 Los Angeles - Vancouver
ke 21.4. klo 22.00 Los Angeles - Vancouver
pe 23.4. klo 22:00 Vancouver - Los Angeles (tarvittaessa)
su 25.4. Los Angeles - Vancouver (tarvittaessa)
ti 27.4. Vancouver - Los Angeles (tarvittaessa)


NHL.com ennakko: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=525027

***

Areena on teidän arvon palstalaiset, ei muuta kuin spekulaatiot ja faktat pöytään. Itse olen melko luottavaisin mielin että Canucks tämän hoitaa, lko. puolustusta joka huutaa sinne kipeästi Mitcheliä kokemuksen kera.
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Kiitokset Nässelle ketjunavauksesta. Itsekin harkitsin ketjun avaamista, mutta luotto omiin analysointi- ja kirjoitustaitoihin ei ole yhtä kovaa kuin luotto Roberto Luongoon. Koitetaan olla astetta aktiivisempia palstalla nyt vaikka playoffien kunniaksi. Toivottavasti tänne saadaan aktivoitua myös palstan harvoja Kings-faneja, niin saadaan kunnon playoff-kähinä käyntiin.

On kyllä mukava nähdä taas Kings playoffseissa. Nuori jännittävä joukkue, josta löytyy ratkaisijoita monesta ketjusta. Etenkin nuo fyysiset hyökkääjät tyyliin Brown, Simmonds ja miksei Smythkin ovat joukkueen aseena. Odotankin tästä yhtä kierroksen fyysisimmistä ottelupareista. Canucks voi joutua jäähysumaan, jos Bieksan, SOB:n, Keslerin ja "Auger" Burrowsin fyysinen peli lähtee väärille raiteille. Jonny Quickin runkosarjan loppu oli sanalla sanoen vaisu, mutta nuoren miehen playoff-kunto voi olla ihan mitä tahansa. Sokerina pohjalla löytyy maailmanluokan puolustaja Drew Doughty, joka viimeistään olympialaisissa tuli jokaisen lätkää seuraavan tietoisuuteen.

Kuten moneen kertaan on todettu, Canucks-puolustus ei ole siinä kunnossa kun playoffeihin lähtiessä toivoisi. Mitchellin tilanne on aika lailla pimennossa, mutta kai siitä lähdetään, että apuja ei ole siltä suunnalta tulossa ihan heti. Glassman Salo oli sivussa runkosarjan lopulla mutta on omien sanojensa mukaan nyt 110-prosenttisessa tikissä. Näkisin kuitenkin että jos joukkueen perusrouhijat Alberts ja O'Brien saavat pakettinsa kasaan ja pitävät, hyökkääjien avustuksella, puolustuspelin hallussa, niin sarja muuttuu astetta helpommaksi.

Playoffit ovat kyllä ihmisen parasta aikaa. Loppuun pakollinen "puolueeton" ja "asiantunteva" veikkaus: Canucks kuudessa pelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitokset minunkin puolesta Nässelle ketjun avauksesta.

Jälleen on edessä se pitkään odotettu aika kaudesta ja vuodesta kun NHL:n playoffit käynnistyvät. Tätä varten on yritetty saada joukkueen pakettia kasaan kesästä ja syksystä lähtien ja nyt on aika katsoa miten tuossa on onnistuttu. Vancouver sai vastaansa Los Angelesin, jota minä pidän mielenkiintoisena nuorena tulevaisuuden joukkueena. Kings on myös fyysinen joukkue ja sarjassa saatetaan nähdä kuumia hetkiä. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ottelusarja tulossa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa aikojen saatossa toistaiseksi kolme kertaa playoffeissa ja voitot noista sarjoista ovat Los Angelesille 2-1. Vancouver voitti joukkueiden välisen ottelusarjan keväällä 1982, edeten tuona keväänä Stanley Cupin finaaleihin. Kingsin vuoro oli voittaa puolestaan keväillä 1991 ja 1993 - jälkimmäisenä vuotena Kings eteni Stanley Cupin finaaleihin. Kahtena kolmesta kaudesta näiden joukkueiden välisen sarjan voittanut joukkue on siis edennyt finaaleihin saakka - molemmilla kerroilla tosin hävitäkseen.

Kings jäi runkosarjassa vain kahden pisteen päähän Vancouverista. Los Angeles oli NHL:n kymmenen parhaan seuran joukossa tehdyissä maaleissa, päästetyissä maaleissa, 5-5-pelissä, taklauksissa ja ylivoimassa. Alivoimassa Kings oli suunnilleen yhtä hyvä/huono kuin Canucks. Varsin varteen otettava playoff-joukkue kaiken kaikkiaan, vaikka loppukausi ei ollutkaan paras mahdollinen (Kings keräsi ottelumääriin nähden NHL:n 18. eniten pisteitä Olympiatauon jälkeen, kun Canucks oli samassa tilastossa viides).

Kings on vähän samanlainen joukkue kuin viime kaudella Canucksin playoffeissa pudottanut Chicago. Toki Chicago on vielä vaarallisempi paperilla, heillä oli selvästi kokeneempi maalivahti ja nopeampi puolustus, mutta molemmilla joukkueilla on nuoria ja nälkäisiä tulevaisuuden pelaajia riveissään, jotka ovat vielä tällä hetkellä kokemattomia, mutta nyt valmiita haastamaan eikä heidän harteilleen laiteta vielä isoja paineita. Kingsilla pelaajat kuten Drew Doughty ja Anze Kopitar ovat pelipaikoillaan NHL:n eliittiä.

Los Angelesilla on hyvin kokoa, fyysistä osaamista ja hyökkäyksessä maalinteon syvyyttä. Joukkueella ei ollut runkosarjassa tosin Kopitarin jälkeen muita yli 25 maalin pelaajia, mutta peräti 11 pelaajaa teki yli 10 maalia. Koohottaja Dustin Brown ja kokenut Ryan Smyth ovat fyysisiä hyökkääjiä, joiden merkityksen voisi kuvitella nousevan playoffeissa. Carolinassa mestaruuden muutama kausi sitten voittanut Justin Williams on kunnostautunut aikaisemmin urallaan playoffeissa.

Kingsin puolustus on kärjestä hyvä nuoren tulevaisuuden suurpuolustajan Doughtyn ansiosta (Doughty pelaa ensimmäisiä playoffejaan), mutta muita hyviä kahden suunnan pakkeja joukkueella ei ole. Jack Johnson kunnostautui hyökkäyspäähän 36 pisteen arvoisesti, mutta hänen aikanaan tehtiin ylivoimaisesti eniten maaleja omaan päähän tasakentin (peräti 80 osumaa - vertailun vuoksi Canucksin huonoin vastaava oli Edlerin 56 päästettyä tasakenttämaalia...).

Viime kaudella Stanley Cupin voittaneen puolustavan puolustajan Scuderin ansiot ovat puolestaan puolustuspelissä, mutta hänestäkään ei voi puhua hyvällä tahdollakaan kahden suunnan puolustajana. Muista puolustajista fyysiset oman pään pelaajat Matt Greene ja Sean O'Donnell olivat ajoittain suurissa ongelmissa runkosarjassa Vancouverin nopeiden hyökkääjien kanssa ja Randy Jones tunnetaan oman pään nukahduksista.

Kokonaisuutta katsoen Kingsin puolustusta vaivaa liikkeen puute. Hyvänä puolena on fyysisyys, mutta Canucksin kärkipelaajat ovat tunnetusti menestyneet hyvin fyysisiä puolustuksia vastaan. Esimerkiksi edelleen jostain ihmeen syystä jossain paikoissa pehmeydestä syytetyt Sedinit ovat jo vuosien ajan tuhonneet fyysisyyteen keskittyvän puolustukset, mutta ovat olleet tietyissä ongelmissa hyvin sijoittuvien, liikenopeudeltaan riittävien ja maltilla pelaavien alakertojen kanssa.

Maalilla uransa ensimmäisiä NHL:n playoffeja kohta pelaava Jonathan Quick oli melkein koko kauden vakuuttava, mutta floppasi loppukaudesta - ilmeisesti ylityöllistettynä. Quick päästi taakseen Olympiatauon jälkeisissä 17 pelissä 12 ottelussa kolme maalia tai enemmän. Hänen saldonsa Olympiatauon jälkeen ei ollut sekään mikään kovin mairitteleva 4-7-4. Läntisen konferenssin playoff-joukkueita vastaan Quick pelasi loppukauden saldolla 1-3-2.

Vancouver on muuttanut pelitapaansa tälle kaudelle aikaisemmasta puolustavasta ja peruuttavasta enemmän hyökkäykseen ja nopeuteen keskittyväksi. Joukkueella olikin ainoana seurana kuusi vähintään 25 maalia tehnyttä hyökkääjää. Canucks teki myös koko NHL:n toiseksi eniten maaleja, vaikka joukkue kärsi samalla NHL:n viidenneksi eniten loukkaantumisista.

Ykkösketjun Sedinit olivat selvästi Läntisen konferenssin tehokkain parivaljakko runkosarjassa. Henrik voitti koko NHL:n pistepörssin ja Daniel olisi mennyt pisteissä tasaisen vauhdin taulukolla suunnilleen samoihin, mikäli olisi pelannut täyden kauden. Kaksoset ovat saaneet kausi kaudelta lisää liikettä ja Vancouverin suurimpana etuna ottelusarjassa pitäisikin olla ykkösketjun toimivuus.

Kakkosketjussa monipuolinen Ryan Kesler on mahdollinen Selke Trophy -voittaja, ja hänen panoksensa ansiosta Vancouverilla oli mahdollisesti koko NHL:n paras keskusta kahden eniten pelaavan ketjun osalta. Kakkosketjun laidoille Canucks voi heittää 30 maalia runkosarjassa tehneen Samuelssonin, 25 maalin nopean Raymondin (jonka nopeus voisi toimia hienosti Kingsin hieman hitaisiin puolustajiin), runkosarjassa loukkaantumisista kärsineen kokeneen Demitran tai vaikka Raymondin ohella toisen nuoren, lupaavan ja nopean hyökkääjän Grabnerin.

Kolmosketjuun Canucksilla riittää kakkosesta "ulos jääneitä" laitureita. Ketjun sentteri Wellwood nosti merkittävästi pelinsä tasoa runkosarjan loppupuolella ja teki lopulta roolissaan varsin mukavat 14 maalia. Hän oli samalla myös koko kauden aikana vain 24 kertaa jäällä vastustajan tehdessä maalin. Wellwoodin tilalle moni valaspaita toivoisi isompaa ja fyysisempää kolmosketjun sentteriä, mutta toisaalta Wellwoodin ansiosta Vancouverilla on mahdollista kasata kolme hyökkäystehoista vastaavaa ketjua ja keskellä riittää ainakin taitoa.

Nelosketjuun Canucks koki menetyksen sentteri Johnsonin loukkaantumisen seurauksena, vaikka Johnson ei olekaan ollut tällä kaudella roolissaan lopulta kokonaisuutta katsoen niin hyvä kuin toivoin (paljon loukkaantumisia). Johnsonin roolin nelosen keskellä ottanee energiapelaaja Rick Rypien tai pääosin laiturina tunnettu Matt Pettinger. Kumpikaan ei ole sentterinä ihannetyyppiä.

Nelosen laidalle pitkän loukkaantumisen jälkeen palannut Steve Bernier oli arvokas playoff-pelaaja viime kaudella ja on sitä toivottavasti tälläkin kaudella. Toiselle puolelle Canucks laittaa todennäköisesti Jannik Hansenin, vaikka myös fyysinen Darcy Hordichuk on mahdollinen nelosketjun hyökkääjä. Veikkaan kuitenkin Hordia monipuolisemman Hansenin saavan mahdollisuuden ainakin alkuun.

Puolustuksessa Vancouverilta puuttuu aivotärähdyksestä kärsivä ykköspakki Mitchell, jonka menetys on paha takaisku. Canucksin kolme eniten käytettyä puolustajaa tulevat olemaan Mitchellin sijaan Christian Ehrhoff, Sami Salo ja/tai Alex Edler. Kolmikon jälkeen Vancouverin nelospakkina tulee pelaamaan Kevin Bieksa, jonka ura on ollut loukkaantumistenkin vuoksi laskussa, mutta jolla riittäisi lahjoja parempaan. Syvyyspuolustajiksi Canucksilla on Shane O'Brienia, Andrew Albertsia ja Aaron Romea.

Vancouverin puolustuksesta puuttuu Doughtyn kaltainen varsinainen huippupuolustaja ja Mitchellin sivussa ollessa Scuderin kaltainen varjostava puolustaja, mutta osasto on parempi kahden suunnan pelissä kuin Los Angelesin vastaava. Canucksin puolustus on mennyt viime kaudesta yhden askeleen eteenpäin liikkeessä paljon vastuuta saavan tämän hetken ykköspakki Ehrhoffin ansiosta. Yleisesti ajateltuna Canucksin puolustus on etukäteen Kingsin tavoin mielestäni keskitasoa, vaikka esimerkiksi TSN rankkasi osaston juuri vähän aikaa sitten NHL:n 6. parhaaksi (Kings oli samassa listauksessa 10. paras).

Maalilla Roberto Luongon kausi oli hänelle Olympiakultaa lukuun ottamatta melko huono, mutta Luongolla on kykyjä kääntää jopa kokonainen ottelusarja. Normaalisti Luongo on onnistunut isoissa peleissä niin maajoukkueessa kuin NHL:ssä, mutta viime kevään Chicago-sarja teki poikkeuksen tässä, ja tuo tuorein muisto ison pelin pettämisestä luo kysymysmerkin edelleen (yhdessä loppukauden kanssa) hänen ylle.

Playoffeihin Luongo lähtee silti Quickiin nähden varsin hyvistä asetelmista, vaikka loppukausi olisikin saanut mennä paremmin. Siinä kun Quickin saldo Olympiatauon jälkeen oli 4-7-4, Luongon vastaava oli kuitenkin varsin hyvä 9-5-2. Ja siinä kun Quickin saldo samalta ajalta Läntisen konferenssin playoff-joukkueista oli 1-3-2, Luongon vastaava oli sekin ihan kelvollinen 5-3-2. Molemmat maalivahdit otettiin silti kaksi kertaa pois maalilta kesken pelin tauon jälkeen, joten kumpikaan ei voi olla loppukauteensa tyytyväinen.

Kokonaisuutena Canucksin puolella on nopeus, kokemus, hyökkäyksen kärki, mahdollinen tähtimaalivahti ja kotietu. Los Angelesin puolella on puolestaan nuoren joukkueen nälkä ja paineettomuus sekä fyysisempi peli. Minä arvioisin Vancouverin eduiksi pelipaikoiltaan maalivahtipelin ja hyökkäyksen. Puolustuksissa joukkueet lähtevät mielestäni kokonaisuutena melko lailla tasaisista asetelmista sarjaan, mutta Mitchellin loukkaantuminen ja Doughtyn sarjan ykköspakin asema kääntää etua ehkä hieman Kingsin suuntaan.

Arvio: Viime kaudella Canucks meni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon otteluvoitoin 4-0 St. Louisista. Tänä vuonna uskon Kingsin pystyvän voittoihin parissa pelissä, mutta veikkaan silti tunteella Vancouverille sarjaa 4-2 voitoin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Yaha, eli Kings sitten pääsi playoffseihin :). No joo, änärin seuraaminen jäi tällä kaudella lähes nolliin erinäisten syiden takia. NFL on vienyt päähuomion ja jopa NBA:takin on tullut enemmän seurattua kuin NHL:ää. Sinänsä outoa enkä tiedä mistä johtuu muttei kiekko ole vaan jaksanut tällä kaudella hirveästi kiinnostaa. Olympialaisten myötä vähän taas kiinnostus heräsi ja sopivasti pääsin todistamaan Losin hiipumista loppukaudesta.

Quick tosiaan tahkonnut 72 peliä tällä kaudella! Mitä hemmettiä, toisen kauden veskari ja pelaa brodeurmaisia ottelumääriä. Ersbergiin ei ole mitään luottoa joten pakko peluuttaa sitten kai Quickia. Bernier jotain matseja taisi myös ylhäällä pelata. Paha tässä nyt on suurempia edes kirjoitella kun ei tosiaan ole tullut kunnolla seurattua Kingsin touhuja. Vähän veikkaan kuitenkin, että Canucks tästä jatkoon menee. Losille kausi on jo nyt selkeästi plusmerkkinen, varmasti voitontahtoa vielä löytyy, mutta tuskin samalla lailla kuin vastustajalla. No jos sieltä edes yksi tai kaksi voittoa pystyttäisiin ottamaan, niin olisin suht koht tyytyväinen.
 

TML

Jäsen
Mielenkiintoinen ja ennakkoon ehkä tasaisin pari lännestä. Itse uskon vahvasti että tässä parissa nähdään Game 7.

Canucks on pelannut hyvän kauden muutaman tähtipelaajansa avulla. Sedinit ovat olleet vakuuttavia ja todellinen ilo silmälle. Highlight reel maaleja pelistä toiseen ja aivan uskomattomia suorituksia. Hienoa että heidät on vihdoin noteerattu kunnolla mediassakin. Vancouverissa tuskin kukaan kauheasti yllättyi veljesten tehoista, potentiaaliahan on aina löytynyt. Myös Luongo on ollut koko kauden hyvä torjuttuaan jo olympiakullankin itselleen. Hän on paljon vartijana jälleen kerran.

Kings oli yksi niistä monista joukkueista lännessä, jotka ylittivät taas itsensä. Tuskin kukaan Kingsiä pleijareihin veikkasi, mutta niin vain kuninkaat hinasivat itsensä aina kutospaikalle. Vastaankin osui mielestäni sopiva vastustaja.
Drew Doughty on noussut norris-pakiksi ja Anze Kopitarista on kasvanut liigan TOP10 sentteri. Muut nuoretkin ovat tehneet kovan esiinmarssin konkareiden kuten Ryan Smythin seuratessa vierestä.

Joskus diggasin kovastikkin Vancouverista ja heille on aina voinut toivoa hyvää Leafsin ja Flamesin ohella kanukki-joukkueista. Nyt kuitenkin tuntuu että sympatiat on Kingsin puolella. Kings on ollut todella mielenkiintoista seurattavaa aina silloin kun ovat pleijareihin päässeet 2000-luvulla. Toivottavasti nähdään samanmoinen tuhkimotarina kuin Wingsiä vastaan 2000-luvun alussa.

Oma veikkaus: Kings vie 3-4.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Muutama sana ekasta matsista heti pelin jälkeen ennen töihin lähtöä.

Loistava juttu, että voitto tuli mutta kyllä sieltä nousi esiin pari huolestuttavaakin asiaa. Mutta ensin niihin hyviin asioihin. Sedinien ketju jatkoi siitä mihin runkosarjassa jäivät. Kaikki kolme maalia olivat Sedinien yhdessä Samuelssonin kanssa värkkäämiä. Ja varsinkin toinen maali oli kyllä nätti. Luongo otti maalilla pari tärkeää torjuntaa, varsinkin jatkoerässä, silloin kun niitä tarvittiin.

Alex Edler oli silti omasta mielestä vakuuttavin tässä matsissa. Pakiston selkeä liideri ja varsin hieno taklaus Doughtyyn kohokohtana.

Sitten niihin muutamiin ongelmakohtiin. Hyökkäyksen ketjut eivät toimineen, siis Sedinien ketjua lukuunottamatta. Ja tämä näkyi sitten peliajan kasaantumisena Sedineille ja Keslerille. Kolmosessa paras oli Wellwood, joka taisteli varsin väkevästi. Mutta Raymond ja Hansen eivät pelanneet parasta peliään. Eikä myöskään Demitra päässyt parhaimmilleen. Nelonen ei juuri jääaikaa saanut, joten siitä ei oikein voi sanoa mitään.

Pakistossa sitten Albertsin ulosajo aiheutti vielä lisää kuormitusta kärkinelikolle. Johtuen tästä tai jostain muusta niin virheitä nähtiin niin Bieksalta kuin Ehrhoffiltakin. Eikä tuo Bieksan peli näytä vieläkään oikein hääviltä. Mutta hän ei tänään toki surkeakaan ollut. Kyllähän siellä varsinkin av:lla on Mitchellin mentävä aukko pakistossa.

Seuraavaan peliin vähän viilauksia ketjuihin ja Rome kehiin?
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Erittäin hieno kausi takana Kings-nipulta, valitettavasti ei täälläkään alkukauden jälkeen ole ehtiny pelejä katsomaan kuin ihan satunnaisesti ja kommentointi kings ketjuun jäänyt kokonaan. Voisi yrittää ryhdistäytyä taas tämän asian tiimoilta :) Niin ja mitä tuossa loppukaudesta katselin että olisi ollut mahdollista saada esim San Jose vastaan mikä olisi ollut ehkä mukavin kohdata ensimmäisellä kierroksella. Kuitenkin Canucks Luongon ja Sediinien johdolla on yksi playoffin vahvimmista joukkueista. Mutta pelkästään playoffeihin pääsy oli huippu suoritus. Tulevaisuudessa tuolla organisaatiolla mennään sitten pidemmälle ja toivottavasti ihan loppuun asti.

Sitten ensimmäisestä pelistä vähän havaintoja: Vancouver peliä tasakentällisin hallitsi, jäähyjä ei kauheesti annettu ja hyvää playoff kiekkoa nähtiin heti avausottelussa. Maalivahdit olivat molemmissa päässä vakuuttavia, varsinkin Quick jolla loppukaudesta kuitenkin oli erittäin huono jakso. Luongo nyt ei niinkään varsinaisella peliajalla loistanut, mutta tosiaan jatkoajalla pelasti yhden varman maalin viivalta. Jatkoerässä myös Quick otti H.Sedinin vedon hienosti hanskaansa vaarallisessa 2vs1 hyökkäyksessä.

Kopitarin johtama ykköskenttä sai parhaiten kiekon pyörimään hyökkäyspäässä, mutta ei saanut iskettyä sisään. Sedinineitä pidettiin ihan hyvin Handzusin kentän toimesta vartioinnissa, mutta aika pitelemättömiä nuo herrat valitettavasti oli. Brown oli hyvällä päällä ja pelasi loistavasti järkätessään 2-2 tasoitusmaalin. Muita hyvin esiin tulleita mielestäni oli Greene, Scuderi sekä Modin.

game 2 täytyisi saada enemmän painetta myös tasakenttällisin. Molemmat maalit kuitenkin värkättiin ylivoimalla. Puolustuksen täytyy pelata erittäin tarkasti ja pidettävä sedinit kurissa, myös Quickin täytyy pitää tuo taso jos tästä halutaan jatkoon päästä. Varmasti mielenkiintoinen ja tasainen sarja tiedossa.
 

TML

Jäsen
Luukut auki saatiin tässäkin parissa. Mielestäni viihdyttävin matsi mitä on toistaiseksi nähty näissä pleijareissa. Hyvään malliin nähtiin pommeja puolin ja toisin, eikä mitään kyttäilyä nähty.

Canucks oli hallitsevampi osapuoli etenkin kolmannessa erässä. Sedinit olivat totutun vaarallisia, mutta taustatukea ei kyllä kauheasti tullut. Samuelsson teki toki kaksi maalia, mutta Canucksin 2- ja 3-ketjuilta odotin parempaa peliä. Tai muutamalta yksilöltä ehkä vähän parempaa peliä.

Canucksin puolustus näytti yhden pelin perusteella olevan edellä Kingsin vastaavaa. Doughty-Scuderi kestää kyllä vertailun ja on sarjan paras pari, mutta sitten tulee Canucksin pakit joista etenkin Edler pelasi mahtavasti.

Kingsillä Modin, Frolov ja Brown olivat ihan hyviä, Kopitar ei vielä päässyt väläyttelemään kuin pari kertaa. Quick torjui ihan hyvin maalilla ja piti Canucksin alkurynnistyksen kurissa.

Albertsilta ruma pommi Richardsoniin, mutta ei tainnut Richardsonille käydä pahemmin joten tuskin on tulossa 1-2 peliä enemmän pannaa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Kyllä nyt teki Roberto sellaisen seivin jatkoajalla, että oksat pois. Tämä seivi nousee jo Canucks historian kaikkien aikojen torjuntojen joukkoon! Aivan käsittämätön torjunta jatkoajalla playoffseissa:

http://www.youtube.com/watch#!v=z6yhgaER9q8&playnext_from=TL&videos=zwS4NDk-VLM&feature=sub

Yhdistettynä tilanteeseen, takuulla miehen uran hienoin torjunta!

Minä en aivan yhdy kritiikkiin kaikkian Vancouverin kentällisiä kohtaan. Toki tehoja ei nähty kuin Sedinien kentältä, mutta kyllä esimerkiksi Mr.Smithin kritisoima Wellwoodin kentällinen sai paikoitellen varsin hyviä painostusjaksoja vastustajan päähän ja kyllä ainakin hyökkäyssuuntaan heidän pelinsä toimi kelvollisesti. Enemmän odotan pikemminkin Keslerin vitjalta, vaikkakin heilläkin oli omat jaksonsa ja ketjun laituri Samuelsson viimeisteli Sedinien takana kaksi maalia.

Kolmannessa erässä Canucks pelasi vahvan erän josta torjunnat Luongo 2 ja Quick 13 antavat osviittaa. Tasaviisikoin peli oli suurilta osin kontrollissa. Huolestuttavaa pelissä oli lähinnä erikoistilanteet. Canucksien ylivoima ei ollut erityisen vahvaa ja Kingsien yv-taasen oli. LA oli yllättävän passiivinen koko ottelun ajan. Tempoltaan varsin hyvä ottelu ja varmasti jatkossa on syytä odottaa viihdyttävää sarjaa. Pientä huolellisuutta vaan otteisiin ja Rome sairastuvalta Albertsin tilalle, niin eiköhän hyvä tule.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Yksi tärkeä tapahtuma jäi matsista mainitsematta aamulla nimittäin Burrowsin tärkeä poisto - Doughty, reiluksi kahdeksi minuutiksi pois pyörittämästä vitosen ylivoimaa. Mikäli Alex vielä yritti tuota niin loistavaa pelisilmää!

Missäs muuten Tanner Glass on? Hän sopisi omasta mielestä paremmin neloseen kuin Pettinger. Ja toisi lisää taklauksia.
 

HaltingSinuhe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, FC Inter
Tuli katsottua vain 1. erä suorana, sitten tipahdin kiitos kandin kirjoittamisen tuskan ja univelan.. semmosta se opiskelu on, haittaa pleijarien seuraamista!

Se käsitys minkä sain tästä matsista tuon erän ja sitten highlightien perusteella, antaa odottaa aika positiivisia asioita tulevalta. Siinä missä Quick piti aivan huikeilla torjunnoilla Kingsit pelissä, pelasi Luongo myös tarpeeksi itsevarmasti. Jatkoajan ihmepelastus antaa varmasti tuleviin peleihin onnistumisen tuomaa itseluottamusta ja sitä kautta varmuutta. Tämä on äärimmäisen tärkeää.

Puolustuksessa.. noh, oli Alberts, joka sanailun mukaan teki aika pahoja virheitä omassa päässä. Toivottavasti se Rome saataisiin takaisin hänen tilalleen. Kun kyseessä on käytännössä ainoa pelissä aidosti tyrinyt tyyppi, toivoisi hänelle hetken mietintätaukoa hommiin. Vaikka ei hänestäkään kovin paljoa haittaa ole, kun sitten taas vertaa Edlerin jäätävään tasonnostoon. Uskomattomia niittejä!

Hyökkäys toimii tällaisenaan hyvin. Tietysti toivoisin Grabneria mukaan kuvioihin, mutta toisaalta tällaisenaankin ketjut vain sattuvat toimimaan, joten miten rikkoa ehjää ekan matsin jälkeen? Tietty Hansenin siirtämistä neloseen voisi harkita, mutta jos hän kerran toimii niin perusvarmasti kuin jengi väittää (itse en ehtinyt tehdä havaintoja), niin miksi? Kun hän kerran on pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa tiimissä ja AV viimein antaa hänen pelata kokoonpanossa ilman jatkuvaa pelkoa paikastaan, niin antaa mennä vaan. Toisaalta Bernierin herättelyä vastaan en olisi vastaan, ja siinä onkin ehkä ainoa mies hyökkäyksestä jota voisin harkita pois kentältä pressiboksiin. Olikos se niin että Pettinger pelasi myös sentteriä? Siinä tapauksessa Hansen-Pettinger-Bernier voisi olla.. noh, mielenkiintoinen kokeilu!

Ja ei Glassia nyt peliin mielestäni, kiitos, ei tässä vaiheessa vielä, kun homma toimii. Mies oli aika komeetta jossain kohtaa runkosarjaa, mutta muistan sitten loppuvaiheissa huomaavani alituiseen, kuinka haparoivaksi hänen pelinsä taittui ajan myötä.. pysykööt pois kentältä ainakin nyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä nyt teki Roberto sellaisen seivin jatkoajalla, että oksat pois. Tämä seivi nousee jo Canucks historian kaikkien aikojen torjuntojen joukkoon! Aivan käsittämätön torjunta jatkoajalla playoffseissa:

http://www.youtube.com/watch#!v=z6yhgaER9q8&playnext_from=TL&videos=zwS4NDk-VLM&feature=sub

Yhdistettynä tilanteeseen, takuulla miehen uran hienoin torjunta!
Tuo oli todellinen pelin pelastustorjunta. Mutta kuten yleensä aina noissa isoissa torjunnoissa, myös tässä voidaan hakea syyllisiä. Samuelsson päästi oman miehensä (Johnson) nousemaan siniviivalta maalipaikkaan, Bieksa antoi Handzusille liikaa tilaa oman maalin edessä ja Handzus näytti tuulettavan maalia liian aikaisin, eikä pitänyt mailaansa jäässä kuten maalin edessä pitäisi. Nuo eivät toki poista Luongon torjunnan arvoa ja merkitystä. Jos Canucks menee pitkälle playoffeissa, tuo torjunta muistetaan kauan vaikka se tulikin jo ensimmäisessä pelissä.

Muuten pelistä sen verran, että Vancouver hallitsi tapahtumia, mutta Quick pelasi hienosti ja Kings oli jo erittäin lähellä varastaa pisteet tuolla Johnsonin maaliviivalle päätyvällä laukauksella. Canucks vei ensimmäistä ja kolmatta erää selvästi: ensimmäisessä vedot 17-6 ja kolmannessa 13-2. Toinen erä oli heikoin, ja ainakin osasyynä oli Albertsin saama vitonen ja pelikielto. Se sekoitti pakkaa ja erää pahasti. Vancouver on aina ongelmissa kun joukkue joutuu pelaamaan puolet pelistä viidellä pakilla. Siihen nähden esitys oli hyvä.

Yksilöistä ja ketjuista ykkösketjun peli toimi runkosarjan tapaan hienosti. Kaksoset keräsivät Canucksin kolmesta maalista yhteensä 1+3 pistettä. Myös kolmonen oli mielestäni varsin hyvä (etenkin sentterin osalta), ja osoituksena onnistuneesta pelistä oli esimerkiksi Wellwoodin saamat melkein 20 minuuttia peliaikaa. Luongo pelasi maalilla myös varsin mallikkaasti, ottaen tuon pelin tärkeimmän torjunnan. Mielestäni Vancouverin paras oli kuitenkin puolustaja Edler, joka pelasi ehkä parhaimman pelinsä minkä olen häneltä nähnyt.

Pettymyspuolelle lasken kakkosketjun pelin, vaikka Silmäväli olikin hienosti esillä kokeneena playoff-pelaajana kahdella maalilla. Keslerin ketju oli muuten kuitenkin pienissä ongelmissa. Tai sanotaanko, että tuota Johnsonin tilannetta lukuun ottamatta ketjun puolustuspeli toimi hyvin, mutta hyökkäyspäähän ketju ei saanut mielestäni riittävästi painetta. Ehkä peluutuksillakin oli oma merkityksensä tuossa? Keslerit pelasivat Stollin ketjua vastaan aika paljon, ja kieltämättä Stollit onnistuivat.

Noita peluutuksia on aina mielenkiintoista seurata playoffeissa, kun joukkueet hakevat aktiivisesti tiettyjä taistelupareja ja ketjuja toisiaan vastaan. Ensimmäisessä pelissä ei useinkaan nähdä mitään kovin isoa yllätystä noissa, mutta sarjan edetessä nuo tulevat varmasti muokkaantumaan.

Kingsin puolelta Scuderi-Doughty -kaksikko sai odotetusti päävastuun Sedinien ketjun paimentamisesta, ja he onnistuivatkin tehtävässään pääosin hyvin. Scuderi pelasi 19 vaihtoa Sedineita vastaan ja Doughty 17 vaihtoa. He pääsivät tehotilastossa nollille, mikä oli Kingsin puolelta varmasti toiveenakin. Kääntöpuolena runkosarjan kolmanneksi tehokkain puolustaja Doughty jäi vartiointitehtävässään vain yhteen laukaukseen, mikä sopi puolestaan Canucksille paremmin kuin hyvin.

Kingsin hyökkäysketjuista Kopitarin ketju pelasi paljon Sedineita vastaan (esimerkiksi Kopitar pelasi 22 vaihtoa yhteensä 33 vaihdostaan Kaksosten ketjua vastaan), mikä oli sekin odotettua. Kingsin ykkönen jäi niin ikään varjostustehtävässään aika heikkoihin saldoihin (yksi syöttö ja -3 yhteensä ketjulta). Tämä paljon pelaavien pelaajien taistelu kääntyi siis vahvasti Kaksosten eduksi tässä ensimmäisessä pelissä, mikä oli odotettuakin runkosarjan perusteella.

Ketjujen peluutuksissa ei nähty siinä mielessä ensimmäisessä pelissä suuria yllätyksiä, että Keslerin ketju sai vastaansa paljon Stollin ketjua ja Handzusit pelasivat puolestaan Wellwoodeja vastaan. Saa nyt sitten nähdä mitä Murray tulee tekemään jatkossa. Vigneaultille sopii varmasti ainakin ensimmäisen pelin perusteella, että Kingsin parhaat miehet ovat Sedineiden kimpussa ja siitä huolimatta Kaksoset saavat käännettyä peliä toisessa päässä.

Yksi asia näyttäisi olevan Kingsin puolelta joukkueen kannalta onneksi kunnossa. Maalivahti Quick ei onnistunut runkosarjan lopussa, mutta oli ensimmäisessä pelissä kuin kokenut veteraanimaalivahti ja mielestäni Kingsin paras pelaaja. Vancouverin olisi paras onnistua iskemään yksi maali seuraavan pelin alussa Quickin taakse ja horjuttaa näin kokemattoman maalivahdin itseluottamusta.

Kingsin murheenkryyninä oli ensimmäisessä pelissä tasakenttäpeli, jota Canucks hallitsi hyvällä liikkeellään. Se olisi pakko saada Kingsin puolelta toimimaan. Ylivoimilla Laa Laan miehet näyttivät kyllä vaarallisuutensa ja tekivät molemmat maalit ylivoimilla. Canucksin puolelta annan seuraavaksi ehkä liiankin kovan tuomion vähän kylmille ja helposti haukuttaville Canucksin marginaalipelaajille, mutta Andrew Albertsin molemmat jäähyt kostautuivat ja farminosto (Ryan Johnsonin loukkaantumisen takia) Matt Pettinger oli jäällä alivoimalla kummankin Kingsin ylivoimamaalin aikana - jälkimmäisen jälkeen hänet penkitettiin.

Pettinger on ilmeisesti seuraavasta pelissä sivussa, mitä harjoitusten ketjuista on voinut kuulemma päätellä. Grabner on nostettu mukaan hänen tilalleen, mutta ei kai itävaltalaista nelosketjuun laiteta? Alberts sai puolestaan Vigneaultilta synninpäästön ensimmäisen pelin jälkeen; "Alberts has done exactly what we expected when we got him. He's a depth defenceman who is physical and can move the puck." En nyt tiedä tuosta kiekon liikuttamisesta. Tai kai sekin on vähän sitä, mitä hänen roolissaan valmennus odottaa, vaikkei todellakaan mitään silmiä hivelevän kaunista olekaan.

Mielestäni Alberts on kuitenkin parantanut peliään pikku hiljaa muuten vaikean alun jälkeen. Toki nuo kaksi jäähyä ja niiden myötä tulleet kaksi Kingsin ylivoimaa ja kaksi maalia omaan päähän eivät anna hyvää kuvaa Albertsista, mutta jos nuo jäähyt (joista toinen, viiden minuutin jäähy, sotki Canucksin toisen erän peliä pahasti) annetaan anteeksi ja keskitytään vain hänen peruspeliinsä, niin kyllä hän fyysisen syvyyspakin roolin on täyttänyt viime peleissä. Toisaalta taas.. hyvä syvyyspuolustaja saa olla vaikka kuinka näkymätön, mutta jos hän sotkee pienellä jääajallaan joukkueen peliä jäähyillään, niin ei kovin hyvin mene.

Albertsin tulevaisuudessa on kyse aika pitkälle kiinni siitä, annetaanko nuo Albertsin jäähyt anteeksi vai ei. Jos hän pelaa omaa yksinkertaista ja fyysistä peliä parhaimmillaan, hän on tärkeä lisä alakertaan. Hän selvästi pitää kovasta pelistä ja taklaamisesta. Jos hänen pelinsä puolestaan läikkyy yli, hän vain vahingoittaa joukkuetta. Suorapuheisen Vigneaultin lausunnoista saisi ainakin sellaisen käsityksen, että hän antaisi tuon vitosen kaikesta huolimatta anteeksi;

"His hit was no different than the hit in the Boston-Buffalo game where (Steve) Begin hit a player and got no penalty. Alberts was six inches taller than the player he hit and when he hit him square, his head hit the boards. Mutta tuolla isolla koolla ja sillä oliko jäähy vahinko vai ei, ei ole merkitystä, jos lopputuloksena on vitonen.

Albertsin itsensä mukaan Richardson kääntyi viime hetkillä ja tuloksena oli siksi pahan näköinen tilanne;

"It wasn't intentional. He turned his back at the last second. If you turn your back at the last second, there is nothing I can do.

"Maybe it's cause he's a smaller guy, and I'm a bigger guy.

"I didn't think I deserved the (game misconduct)," he said. "It's not my call, it's what the official's saw."


Mitä tulee tuohon Tanner Glassin peliin, niin mutkat suoraksi vetämällä alkukaudesta hän oli mielestäni hyvä ja loppukaudesta huono. Itse voisin kuitenkin katsoa mitä Glass saisi aikaan, kun pelaisi fyysisesti nelosketjussa ensi kauden tulevaisuudestaan. Hän on parhaimmillaan hyvä ja ahkera taklaaja sekä kova karvaaja, jolla voisi olla annettavaa joukkueelle omassa roolissaan - loppukauden ongelmistaan huolimatta. Etenkin nyt kun Pettingerin ja Bernierin peli on ollut hakemista ja vaihdoksia on joka tapauksessa tulossa Pettingerin suunnalla. Ilmeisesti Grabner saa kuitenkin paikan nyt alkuun ainakin ja ketjuja saatetaan rikkoa tätä kautta vähän enemmänkin.
 
Viimeksi muokattu:

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Kyllä nyt on niin päässyt käymään että ainakin viralliseen pöytäkirjaan on merkitty Grabner neloseen yhdessä Rypienin (pelasi jo edellisessä ottelussa keskellä) ja Bernierin kanssa. Etuna tässä on tietysti se että nelonen saa aimo annoksen hyökkäyspään vaarallisuutta. Grabner on kuitenkin nopea ja hänellä on piilevä kyky laittaa limppua reppuun. Tosin useammin Grabo tuppaa vetelemään kaikkialle muualle paitsi sinne verkon perukoille. Itse olisin kuvitellut ukon menevän kolmoseen ja Hansenin putoavan neloseen. Mutta ehkä tällä versiolla pidetään molemmissa ketjuissa tuota balanssia hyökkäys,- ja puolustuspäähän.

Yksi siirto minkä olisin mieluusti nähnyt olisi ollut Samuelssonin siirtäminen ykköseen. Syynä ei ole pelkästään tuo onnistunut connection toissapäivältä. Toinen huomioitava asia on että Samuelsson pelasi/pelaa kaksosten kanssa ylivoimalla. Tämä johti ensimmäisessä pelissä siihen että YV:n loppuessa kentällä nähtiin usein sekakenttää jossa pelasi Burrows ja nelosesta X ja Y. Samaten AV:lla Burrowsin pelaaminen sekoitti tasakentällisiin palaamista. Mikäli Burr ja Mikke vaihtaisi paikkoja päästäisiin suorilta normikentällisiin aina erikoistilanteen päätyttyä.

Aamun matsissa odotan itse mielenkiinnolla Doughtyn pasmojen sekoittamista. Ekassa pelissä tuo jo alkoi, ja onkin tärkeää että Kingsien ykköspakkia härnätään ja otetaan kovilla otteilla. Burrows-show oli viihdyttävintä antia mutta kyllä muultakin osastolta tuota nähtiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä nyt on niin päässyt käymään että ainakin viralliseen pöytäkirjaan on merkitty Grabner neloseen yhdessä Rypienin (pelasi jo edellisessä ottelussa keskellä) ja Bernierin kanssa. Etuna tässä on tietysti se että nelonen saa aimo annoksen hyökkäyspään vaarallisuutta. Grabner on kuitenkin nopea ja hänellä on piilevä kyky laittaa limppua reppuun. Tosin useammin Grabo tuppaa vetelemään kaikkialle muualle paitsi sinne verkon perukoille. Itse olisin kuvitellut ukon menevän kolmoseen ja Hansenin putoavan neloseen. Mutta ehkä tällä versiolla pidetään molemmissa ketjuissa tuota balanssia hyökkäys,- ja puolustuspäähän.
Minäkin olisin kuvitellut, että Grabner laitettaisiin Wellwoodin vierelle ennemmin kuin saamaan kiekkoa Bernierilta ja/tai Rypienilta. Toivottavasti olisin väärässä, mutta jostain syystä tuntuu, että kaksikko Bernier/Rypien ei saa kiekkoa liikkeelle nopealle laiturilleen riittävästi ja Grabnerista tulee heidän kanssaan pelatessaan vähän hyödytön pelaaja. Mutta toisaalta taas, vaikka Grabnerin paras puoli on hyökkäyspäässä, hän on oppinut Arnielin koulussa myös kahden suunnan peliä ja hänen kahden suunnan peliä usein aliarvioidaan - hän voi siis sopiakin tuohon koostumukseen, joten en ala lynkkaamaan tätä siirtoa tässä vaiheessa. Katsotaan miten käy.

Kingsin puolelta on myös tulossa pari muutosta peliin. Peter Harrold korvaa ensimmäisessä pelissä ongelmissa olleen Randy Jonesin puolustuksessa. Odotettu siirto, sillä Jones ei vakuuttanut. Hyökkäyksessä Justin Williams ja Raitis Ivanans korvataan puolestaan Scott Parsella ja Rich Clunella. Eipä tätäkään siirtoa tarvitse ihmetellä.

Sitä voi sen sijaan ihmetellä, että onko Williams pelaamassa edelleen vammojen rasittamana? Williams oli vaisu ensimmäisessä pelissä ja hänen pitäisi olla kuitenkin joukkueen tärkeitä hyökkääjiä kokemuksellaan playoffeista. Hän oli voittamassa Carolinalle mestaruutta 2006, ja teki tuolloin playoffien viimeisen maalin ratkaisevassa seitsemännessä pelissä kolmannessa erässä. Kuka muuten muistaa vielä Williamsin ensimmäisen NHL-pelin? Se oli sama peli, jossa Sedinit tekivät ensiesiintymisen NHL:ssä. Kyseisen pelin shown varasti Williams tekemällä tehot 1+2.

Vai onko Williams katsellut viime kauden pelejä ja tätä kautta kaukaa viisaana välttelemässä Canucksin moottoriturpien Burrows ja Kesler kommentteja hänen Kelly-vaimostaan? Viime kaudellahan Burrows-Kesler -kaksikko otti St.Louisin David Backesin kohteekseen hänen Kelly-nimisen vaimonsa suhteen. Omasta mielestäni tuo oli... no, näin valaslaseilla katsottuna ehkä vähän peliin kuulumatonta. Mutta pakollisena puolustuspuheenvuorona perään, kaukalossa sanotaan pelaajien toimesta muutakin, mikä ei peliin kuulu. No, tuskin kyse on tuosta Williamsin Kelly-vaimosta, mutta osuipahan vain tiettyä yhtäläisyyttä Backesiin ja Canucksin moottoriturpiin.

Ronning kirjoitti:
Aamun matsissa odotan itse mielenkiinnolla Doughtyn pasmojen sekoittamista. Ekassa pelissä tuo jo alkoi, ja onkin tärkeää että Kingsien ykköspakkia härnätään ja otetaan kovilla otteilla. Burrows-show oli viihdyttävintä antia mutta kyllä muultakin osastolta tuota nähtiin.
Operaatio Doughty on yksi tämän parin seuratuimpia tapahtumia tässäkin katsomossa. Burrows pääsee ainakin vauhtiin tuossa sopan sekoittamisessa. Pitää vain toivoa, että Canucksin runkosarjan paras maalintekijä ja koko NHL:n runkosarjan maalipörssin 10. sijoittunut Burrows pysyisi tällä kaudella muuten paremmin kunnossa kuin viime vuoden playoffeissa. Tuolloin hän oli rikki kolmestakin kohtaa samaan aikaan, mutta pelasi kuitenkin kauden loppuun saakka, vaikkakin tehottomasti.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Tässä vielä tuo Burr-Doughty akselin kirkkain helmi edellisestä matsista http://www.youtube.com/watch?v=aeLrlWYVGbI&playnext_from=TL&videos=B77GQlU5yTQ&feature=sub Alexin asenne on kyllä mahtava, hänet on kuin rakennettu Play Offseja varten. Täytyy toivoa tuon terveyden säilymisen lisäksi että Burrows itse säilyttää kuitenkin malttinsa. Tuollainen päänrääpiminen ja se ainainen tökkimishaastaminen voi helposti mennä yli, varsinkin jos vastapuoli ei reagoikaan.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Kings sitten meni ja tasoitti sarjan. No, mitään ei tietysti olla menetetty tässä vaiheessa ja nollista lähdetään ensimmäisessä Losin pelissä. Käteen jäi muutama hajahuomio jotka voisin käydä tässä pikaisesti läpi ennen "yöpuulle" menoa.

1. Andrew Alberts. Toivottavasti Ablyn pelit olisi näissä POffeissa pelattu. Ennemmin sitä melkein menisi ylimääräisellä hyökkääjällä ja viidellä pakilla kuin tällä sankarilla. Matt Pettinger hoitaisi Albertsin tontin suunnilleen samalla tasolla mutta ilman noita typeriä jäähyjä. Kaverilla on 23 jäähyminuuttia ensimmäiseen kahteen peliin. Lisäksi kun Andrew on hyökkäyssuuntaan turhake ja puolustuspäässäkin, jos ei nyt epävarma niin vähintään huolimaton, niin toivoisin että 41 ei tällä kaudella enää kentällä pyörisi. En olisi uskonut että Aaron Romea voisi joskus koko B.C. kaivata, mutta kyllä tällä hetkellänäin on.

2. Sami Salo. Kaksi asiaa Salosta jäi harmittamaan tästä pelistä. Toinen koskee Samia itseään ja toinen suomalaisten pakkien perisyntiä. Aloitetaan jälkimmäisestä, eli siniviivalla kiekon menettämisestä. Tuntuu että vaikka olisi kuinka eliittipakki ja erikoistunut mihin tahansa jääkiekon hienouteen niin suomalaiset eivät osaa olla päästämättä vastustajaa hyökkäyssiniseltään läpi maalintekoon. Tätä on nähty vuosikausia Niinimaasta Timoseen ja ties kehen. Tietysti sitä katsoo Leijonia aina tarkemmin, mutta jotenkin sitä vaan otteluista toiseen törmää vastaaviin hasardeihin niin auttamatta sitä miettii onko kyseessä genetiikka vai onko suomalaisessa viivapelaamisessa joku vika. Ymmärrän että kiekko ei aina voi pysyä alueen sisällä mutta järjestäen itsensä ulos pelaaminen ja vastustajan karkuun päästäminen on kyllä suomipakin suurimpia perisyntejä.

Toinen Salossa pännivä asia koskee itse asiassa myös viivapelaamista. Olen tässä tämän kauden loppupuolella(Olympialaisten jälkeen paria lukuunottamatta kaikki pelit nähtynä) tullut siihen tulokseen että Samin YV-ratkaisu on lähes joka ikinen kerta tuo suora veto saman tien. Eikä siinä mitän, vetojahan kannattaa vetää. Mutta kun Salo on jo ennestään kuulu vedostaan ja siihen lisättynä tuo variaation puutos, on Vancouverin YV:tä vastaan tuon takia helpompi pelata. Kun aina tietää että Salo vetää. Haluaisin nähdä häneltä joskus jatkosyötön tai pari ottelussa. Ihan vain että tuo YV ei olisi niin ennalta arvattava.

3. Roberto Luongo. Kapteeni on löytämässä virettään sopivaan aikaan. Ja vaikka vielä säätö ei aivan ole kohdallaan, korvaa Luongon työmäärä tuota terävyyden puutosta. Tässä kahden ottelun aikana on nähty erittän vahvaa torjuntatyöskentelyä ja monet torjunnat ovat olleet puhdasta tahtoa venyä kiekon edelle. Vähän huolettaa maalin takana seikkailut mutta se johtuu varmaan enemmän J.Myllyksen lapsena aiheuttamista traumoista kun Bobbyn tekemisistä. Mutta oletteko te pistäneet merkille että on aika monasti lennellyt maila käsistä viime aikoina? Mistähän sekin kertoo..?

4. Mikael Samuelsson. Mielestäni Canucksin kuumin hyökkääjä. Edelleen pitäisi nostaa Sedinien vierelle tuomaan tehoja. Burrowsilla on ollut hyvää sähinää mutta tämän hetken vertailuissa Samuelssonilla osuu ja Burrilla ei. Moni (minä mukaanlukien) oli tätä hankintaa vastaan kesällä, mutta täytyy nostaa hattua Gillisille vielä kerran Miken hommaamisesta. Pelaa kuin ei olisi Red Wingseistä poistunutkaan(tyylillisesti) ja omalla panoksellaan muuttanut Canucksin puolustavasta joukkueesta hyökkääväksi. Ratkaisupelaaja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kings voitti tosiaan toisen pelin samoin luvuin jatkoajalla kuin hävisi ensimmäisen. Vancouver meni ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon Bernierin ja Samuelssonin maaleilla, mutta hukkasi johtonsa toisessa erässä jäähyihin ja huonosti toimineeseen alivoimaan (Canucks kaipaa Mitchellia ja Johnsonia alivoimiin), kun Kingsilta osuivat ylivoimalla Modin ja Salon kompuroinnin jälkeen tasakentin Simmonds.

Kolmas erä oli maaliton, vaikka molemmilla oli paikkoja. Jatkoajalla Kings teki voittomaalin hieman ikävällä tavalla väärän Canucksin vaihdon jälkiseurauksena, josta Vigneault kertoi oman mielipiteensä;

”It was the wrong call. You’re allowed five feet and the rule is the player coming on the ice cannot play the puck, that puck touched one of our players, it touched Kevin Bieksa trying to get off the ice because he was cut. You’ve got two referees that have red stripes on their sweaters, they should make the call if they think it’s a penalty, not the linesman. It’s unfortunate, but that’s the way it is.”

Ikävä päätös pelille siinä mielessä, että näihin tuomareiden vetoihin ei toivoisi näin tärkeän pelin 67 minuutin taistelun jälkeen päättyvän, mutta aina välillä näissä käy näin. Toki tuo ei pelkästään tuohon linjatuomarin erikoiseen päättynyt, vaan kunniaa pitää antaa myös Kingsin ylivoimalle ja toisaalta on pakko haukkua Canucksin alivoimaa, joka ei toimi sitten ollenkaan. Myös Luongo olisi voinut olla ratkaisevassa tilanteessa onnekkaampi, sillä kiekko kimposi hänen torjunnastaan sivulle, mutta osui hänen epäonnekseen oman mailansa päähän, josta se kimposi sisään.

Toinen peli oli tasakenttäpelissä ensimmäistä tasaisempi, mutta Vancouver hallitsi mielestäni tässäkin pelissä sitä lievästi. Ongelmiakin kuitenkin oli. Joukkue tuntui syöttelevän liikaa ja pelaavan liian siistiä paikkaa, eikä laukonut riittävästi edes hyvistä paikoista. Lisäksi joukkueen turhat jäähyt ja alivoima tuottavat tällä hetkellä suurta tuskaa. Tasakenttäpeliinsä Canucks voi olla toistaiseksi tyytyväinen, sillä Kings on tehnyt kahdessa pelissä vain yhden maalin tasakentin ja sekin syntyi Salon hyökkäyspään yksilövirheen jälkeen, kun Sami kompuroi omiin jalkoihinsa.

Tasakenttäpelin lisäksi myös ylivoima on ollut toistaiseksi ihan mallikasta, sillä 28.6% olisi huippulukema pitkässä sarjassa. Mutta toisaalta kun kaveri ampuu omalla ylivoimallaan kiekot sisään peräti 44.4%:n tehoilla, niin kalpeneehan tuo Canucksin ylivoima toki siinä vertailussa. Alivoimalla Canucksin lukema on kahden pelin jälkeen umpisurkea, 55.6%, ja se olisi ihan pakko saada toimimaan mikäli kautta aiotaan jatkaa tämän sarjan jälkeen. Siinäkin mielessä tasatilanne kahden pelin jälkeen on ihan oikea tulos, että Vancouver on voittanut tasakenttäpelin, mutta Kings puolestaan erikoistilanteet.

Yksilöistä Vancouverilta erottuivat mielestäni kentän paras pelaaja Kesler, kolmosketju Wellwood, Hansen ja Raymond ja puolustuksessa jälleen Edler. Myös Luongo oli jälleen hyvä, ja kuten nimimerkki Ronning totesikin, hän on löytämässä parasta virettään. Sedinit olivat tässä pelissä hieman ensimmäistä peliä enemmän pimennossa ja etenkin ketjun kolmas lenkki Burrows tuhri liikaa paikkoja. Minäkin olen siis sillä kannalla, että Canucksin pitäisi laittaa Sedineiden ketjuun Silmäväli, sillä hän vaikuttaa olevan kuuma ja kun toisaalta Burrowsin ja Keslerin yhteistyö on tuttua, niin he sopivat yhteen hyvin.

Pettymysten puolelle lasken jälleen Albertsin, jonka jäähyt olivat kalliita energiapuolelle, vaikka eivät tällä kertaa kostautunutkaan suoraan maalien muodossa. Kärkipään hyökkääjistä Demitra kierteli liikaa pelin ulkopuolella. Lisäksi pitää ihmetellä, mitä järkeä on laittaa Grabner neloseen ja antaa hänelle alle kolme minuuttia peliaikaa. Eikö sitäkin olisi kannattanut tuhlata vaikka Glassiin tai Hordichukiin, jotka olisivat voineet tehdä pienellä jääajalla helpommin jälkeä fyysisellä puolella kuin Grabner kiekollisella puolella (elleivät olisi sitten ottaneet jäähyjä Albertsin tapaan)?

Pakko nostaa näin tappion alla positiivisessa mielessä erikseen esiin Keslerin peli. Hän oli ensimmäisessä pelissä vähän näkymätön, mutta pelasi todella hyvän toisen pelin. Tuloksena oli kaksi syöttöä, yli 25 minuuttia peliaikaa kaikissa mahdollisissa tilanteissa, kolme blokkia, kaksi taklausta, peräti kuusi kiekonriistoa (en muista pitkään aikaan vastaavaa lukemaa kenellekään toiselle Canucks-hyökkääjälle yhdestä pelistä) ja aloitukset omille 61.1%:sti. Todellinen MVP-suoritus, mikäli Canucks olisi vienyt pelin.

Kingsin puolelta joukkueen nuori puolustaja Drew Doughty oli erinomainen toisessa ottelussa hyvän, mutta hyökkäyspäähän vaatimattoman ensimmäisen pelin jälkeen. Doughty pelasi peräti 33 minuuttia ja syötti tuon Kopitarin voittomaalin hienosti. Hänellä on kaikki tärkeimmät elementit nousta NHL:n ykköspakiksi tulevaisuudessa. Doughtyn lisäksi myös Kopitar oli maalinsa ohella erittäin hyvä.

Sarja on nyt tasan 1-1 ja kaikki on jatkon suhteen auki. Kings on vienyt Canucksin kotiedun, mutta en oikein odottanutkaan, että Canucks voittaisi kahta peliä putkeen. Vieraista pitää napata nyt yksi voitto ja ottaa se kotietu jälleen itselle. Siihen on kaikki mahdollisuudet nyt nähdyllä tasakenttäpelillä, mutta alivoima olisi pakko saada toimimaan paremmin ja toisaalta turhia jäähyjä pitää välttää. Albertsin katsomokomennus helpottaisi ainakin noita kahta viimeisintä.

1. Andrew Alberts. Toivottavasti Ablyn pelit olisi näissä POffeissa pelattu. Ennemmin sitä melkein menisi ylimääräisellä hyökkääjällä ja viidellä pakilla kuin tällä sankarilla.
Eiköhän hänen panoksensa ole nyt viimeistään nähty, mutta ei kiitos viidelle pakille kuitenkaan. Albertsilla läikkyy todella pahasti yli tällä hetkellä jäähyjen muodossa ja vaikka hän on mielestäni parantanut peliään kentällä ollessaan alun jälkeen, enää ei uusia mahdollisuuksia pidä mielestäni missään nimessä tarjota.

Toisessa pelissä hän pelasi yhdeksän minuuttia ja otti siinä ajassa kolme kakkosta. Hyvää noissa jäähyissä oli tällä kertaa se, että toisin kuin ensimmäisessä pelissä (jossa Kings teki molemmat maalinsa Albertsin jäähyjen aikana), toisessa pelissä ei kolissut Albertsin jäähyjen aikana. Tuo ei silti tietenkään poista noiden kakkosten merkitystä, sillä jäähyt sotkevat ja kuluttavat muiden peliä.

Kahdessa ensimmäisessä pelissä Alberts päästi Kingsin ylivoimalle neljän kakkosen ja yhden vitosen verran, eli Canucks joutui pelaamaan alivoimalla syvyyspakkinsa jäähyjen vuoksi yhteensä 13 minuuttia. Tuo määrä on aivan hirveä kahteen peliin yhden pelaajan tuottamaksi. Vaikuttaa pahasti siltä, että Canucks laittoi kätensä syvälle *askaan kun meni hankkimaan hänet siirtotakarajalla. Toistaiseksi hän on ollut lähinnä Kingsin paras ase tässä sarjassa.

Ihmettelen kovasti, miten tuollainen pakki oli Carolinassa pelatessaan joukkueen paras tehotilastossa ja miten hän ei siellä ottanut tuolla tyylillä kuin 22 kakkosta? Nyt hänellä on aivan ylivoimainen ykköspaikka NHL:n playoffien jäähypörssissä, sillä Albertsilla on 23 minuuttia jäähyjä kahden pelin jälkeen ja kakkosena tulevalla Patrick Kaletalla on 10 minuuttia jäähyjä. Valmennus varmaan tiedostaa sen, että noiden jäähyjen tulemisen voi estää vain yhdellä tavalla.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Eiköhän hänen panoksensa ole nyt viimeistään nähty, mutta ei kiitos viidelle pakille kuitenkaan. Albertsilla läikkyy todella pahasti yli tällä hetkellä jäähyjen muodossa ja vaikka hän on mielestäni parantanut peliään kentällä ollessaan alun jälkeen, enää ei uusia mahdollisuuksia pidä mielestäni missään nimessä tarjota.

Juu no ei tietenkään tarkoitus ollut vihjaista että olisi kannattavaa jatkaa viidellä pakilla, vielä kun yksi heistä on Kevin Bieksa(onneksi nämä jantterit on muuten laitettu samaan pariin, pysyy jännite yllä ottelujen aikana). Tuli vaan ottelun aikana mieleen kerran jos toisenkin mieleen ""Bring out Rome, bring out Oberg.... Bring out somebody - frigging bring out Matt Pettinger!!!"

Hyvää noissa jäähyissä oli tällä kertaa se, että toisin kuin ensimmäisessä pelissä (jossa Kings teki molemmat maalinsa Albertsin jäähyjen aikana), toisessa pelissä ei kolissut Albertsin jäähyjen aikana. Tuo ei silti tietenkään poista noiden kakkosten merkitystä, sillä jäähyt sotkevat ja kuluttavat muiden peliä.

Ja se että Alivoima hoiti hommansa ei millään muotoa ole Albertille plussaa. Kuten itsekin totesit, Andrew on suurin yksittäinen heikkous Canucksin pelissä. Toivotaan että Valmennusjohto nyt tekee sen minkä tarvitsee, tämä on no brainer.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mukavaa nähdä, että "minä vihaan Andrew Albertsia" -lahko saa peli peliltä lisää jäseniä. Ja ihan syystä, kyllähän tuo vauvan näköinen NHL-puolustajan irvikuva on ollut täysi paska Canucks-paidassa, ja hänen piikkiin on mennyt järkyttävän monta maalia (tai syntynyt hyviä maalitilanteita) ottaen huomioon kuinka vähän aikaa hän on Canucksissa pelaillut. Alberts on surkea kiekon kanssa, hidas jalalla ja kerrassaan ala-arvoinen luistelija kokonaisuudessaan (käännökset, ensimmäiset potkut), huono sijoittumaan, häviää kaikki kaksinkamppailut jos vähänkin pitää irrota laidasta, ottaa turhia ja tyhmiä jäähyjä... Ei mikään menestysresepti.

Oikeastaan ainoa hyvä puoli Albertsissa on ollut se, että hänen vierellään Bieksa on näyttänyt jopa hyvältä puolustajalta. En tiedä mitä sieniä Canucksin pro scoutit söivät Carolina-matseissaan tällä kaudella kun menivät Albertsin hankkimista Gillisille suosittelemaan (vai pelasiko Alberts sitten Carolinassa hyvin, vaikea uskoa näillä näytöillä), mutta tuskin ainakaan palkankorotusta on näille sankareille luvassa.

Albertsin surkeuteen kentällä kun vielä lisätään se, että hänen sopimusta on ensi kausi jäljellä (1.050mil/yr), ja se, että vaihdossa Carolinaan Canucks antoi 3. kierroksen varauksen, niin voisi sanoa että Gillis haukkasi ensimmäistä kertaa GM-urallaan tuossa kaupassa kyllä ison lusikallisen kakkaa. 3. kierroksen varauksen menettäminen kirpaisee entisestään kun katsoo kuinka lupaavan pelurin Canucks Gillisin johdolla varasi tuolla kierroksella viime kesänä. Kaiken kaikkiaan jälleen yksi "onnistunut" deadline-hankinta, huoh, milloinhan ne oppii.

No, onneksi V vihjasi ottelun jälkeen siihen suuntaan että Albertsin pelit on nyt ainakin toistaiseksi pelatut. En tiedä onko Rome parantunut kolmanteen matsiin mennessä, mutta Baumgartnerkin olisi parannus.

"Alberts, who cost the Canucks a third-round entry draft pick at the trade deadline, took three more minors Saturday. He has likely played his way out of Vigneault's lineup.

'Obviously his penalties weren't very good and we'll see what happens next game,' said Vigneault bluntly, not protecting his player this time.
"

En oikein tiedä mikä Canucksin alivoimassa mättää. Willie on ollut kuitenkin niin kauan poissa ettei sen luulisi olevan enää mikään "syy", ja runkosarjassa Canucksin alivoimaprosentti oli parempi ilman Ryan Johnsonia (hänen ollessa loukkaantuneena siis) kuin Ryan Johnsonin kanssa. Jotain tarttis tehdä, vaikkakaan ei tuo alivoimapeli ollut missään vaiheessa kautta joukkueen vahvuuksia. Tällä hetkellä se vaan on turhan heikkoa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika hiljaista tässä ketjussa. Joka tapauksessa tänään nähtiin näiden joukkueiden kolmas kohtaaminen ja tällä kertaa Kingsin kotikentällä.

Alku oli täysin Nucksin. Äijää tuli kuin höyryveturia karvauksessa pakkien silmille, eikä Kingsin puolustus käytännössä ehtinyt antaa järkeviä syöttöjä tai muutakaan. Alun perusteella ei ollut yllätys, että Canucks menikin jo varhaisessa vaiheessa johtoon, kun Harrold oli seikkailemassa ja Raymond jäi tolpalle vapaaksi.

Kings pääsi kuitenkin alun jälkeen vähän paremmin mukaan ja eipä tuossa ylivoimassa ole hirveästi moittimista, tänään se toimi 100% teholla ja kaikista kolmesta jäähystä kuitattiin maalilla. Doughty pelaa viivaa erittäin hyvin ja tänään tehoina 1+3. Johnson ei jäänyt pekkaa pahemmaksi ja keräsi syöttöpisteen kolmeen maaliin.

Quickilta erittäin hyvä peli. Pari reboundia kimpoili vähän turhaa, mutta otti hyviä koppeja kyllä.

Smyth sai ottelun alussa aika kovan tällin ja iski päänsä laitaan. Huojui noustessaan ja kompuroi omiin jalkoihinsa matkalla vaihtoon. Jatkoi kuitenkin peliä normaalisti ja katkaisi kolmannessa erässään Canucksin takaa-ajon lämärillään.

Hyvä ja jännittävä matsi. Keskiviikkona lisää.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Se on pakko vielä todeta, että NHL:n ehkä yliarvostetuin maalivahti Roberto Luongo ei vakuuttanut tässäkään matsissa.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on pakko vielä todeta, että NHL:n ehkä yliarvostetuin maalivahti Roberto Luongo ei vakuuttanut tässäkään matsissa.

Yliarvostetuimmasta en tiedä, mutta ihan totta, että Luongo ei ollut mitenkään erikoisen hyvä tänään ja poistuikin veräjän suulta Richardsonin helpon maalin jälkeen.

Myös Kingsin toinen maali Luongon piikkiin, kun ei pystynyt kontrolloimaan viivalta tulleen rannelaukauksen reboundia ja torjui sen suoraan Handzusille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Se on pakko vielä todeta, että NHL:n ehkä yliarvostetuin maalivahti Roberto Luongo ei vakuuttanut tässäkään matsissa.
Vaikka olen kova Luongo-fani, niin melkein yhdyn tähän analyysiisi. Luongon viimeinen vuosi on ollut hänen NHL-uransa heikoin vuosi, vaikka Olympiakultaa tulikin Kanadan ykkösvahtina ja Kings-sarjan ensimmäisessä pelissä nähtiin todellinen pelin kääntämistorjunta. Juuri tällä hetkellä hän on siis minunkin mielestä yliarvostettu maalivahti, sillä hän on monen papereissa tähtipelaaja, mutta esitykset ovat liian ailahtelevia sille Luongolle, mikä on totuttu näkemään (hän ei ole siis pelaamassa kuin tähtipelaaja). Pitää kuitenkin muistaa, että Canucksin tämän hetken suurimmat ongelmat ovat olleet silti muualla kuin maalilla.

CBS:lla epäillään muuten Luongon pelaavan loukkaantuneella kiinniottokädellä...

Lisää tekstiä masentavasta pelistä myöhemmin kun on aikaa paremmin...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
CBS:lla epäillään muuten Luongon pelaavan loukkaantuneella kiinniottokädellä...

Kyllähän tuo tilanne sen verran pahalta näytti, kun Smyth kädelle hyppäsi luistimen terä edellä, että voi hyvinkin olla käsi paskana. Ja siihen astihan Luongo pelasi varsin hyvin, mutta tuon jälkeen meni kaksi maalia helposti ja vaihtopenkki kutsui.

Tasakentällisin peli omaan silmään näytti ihan hyvältä tai ainakin paremmalta kuin aiemmin. Kentät mielestäni toimivat ja lähes kaikki ketjut saivat luotua maalintekopaikkoja. Ali- ja ylivoimat eivät sitten toimineetkaan edes sinnepäin. Alivoima on tällä hetkellä surkeaa tai sitten Kingsien ylivoima on vaan todella mahtavaa. Itse en osaa sanoa mikä alivoimassa tarkalleen on vialla.

Lopussa tuli tunne, että onneksi tämä on vain yksi peli. Seuraavasta voitto ja kotietu on taas meillä. Mutta toki häviämällä seuraava tilanne on 1-3 ja todennäköisyys first round exitiin on suuri. Ei mitään paineita, mutta seuraava peli on pakko voittaa. Jostain syystä luotto joukkueeseen on vielä suuri, vaikka nyt on sitten pettänyt niin pakisto, maalivahti, alivoima kuin ylivoimakin. Mutta edelleen tuntuu siltä, että pienillä korjauksille tuosta voisi tulla hyvääkin jälkeä. Turhaa optimismia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös