Vancouver Canucks (3) - Los Angeles Kings (6), Playoffs 2010, Länsi, 1. kierros

  • 10 491
  • 48

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Jostain syystä luotto joukkueeseen on vielä suuri, vaikka nyt on sitten pettänyt niin pakisto, maalivahti, alivoima kuin ylivoimakin. Mutta edelleen tuntuu siltä, että pienillä korjauksille tuosta voisi tulla hyvääkin jälkeä. Turhaa optimismia?

Kingsin näkökulmasta pelejä katsoneena voisin sen verran sanoa, että kyllä Vancouver tämän sarjan kääntää edukseen jos todellakin saa noita mainitsemiasi asioita vähän kuntoon, edes vähän. Kuitenkin tasakentällisin on ollu selvästi vahvempi joukkue. Itseasiassa mielestäni vasta tässä kolmannessa pelissä Kings sai ensimmäisen kerran tämän sarjan aikana pelin kunnolla pyörimään Vancouverin päädyssäkin tasakentällisin, eikä pelkästään jotain pieniä hajapyöritystä kuten edellisissä. Ja ennen kaikkea kaikkien kolmen ensimmäisen ketjun taholta. Tosin alkuhan pelissä oli erittäin vaikea. Hyvä kun puolustajat sai kiekon omalta-alueelta saati omien hyökkääjien lapaan. Luongon harmillinen loukkaantuminen voi olla aika ratkaiseva, jos siis tämä vamma kädessä häiritsee kovin pelaamista. Ikävän näköinen tilanne oli. Seuraava peli todellakin on aika ratkaiseva, varsinkin jos Kings sen pystyy hoitamaan. Saa nähdä.

Richardsonin peli on pistänyt positiivisesti silmään. Liike tehoo hyvin Vancouverin pakkeihin ja järkeviä ratkasuja tuntunut tekevän. Mukava että sai vielä maalin tekaistua, vaikkakin hieman helposti livahti. Muutenkin Modin-Handzus-Richardson -ketjulla tuntui homma toimivan keskenään. Koskaan ei voi myöskään kehua liikaa Doughtya. Upeasti nuorukainen on jatkanu playoffeissa ja näyttänyt, että on tämän sarjan paras puolustaja. Tosin pari pientä virhettä game 3 tuli, yhdestä vähän kehnosti pelatusta tilanteesta mm. Samuelssonin kavennusosuma. Täytyy silti ihmetellä kaverin kykyjä. Ja se viivapelaaminen ylivoimalla, ai että. Toki vastustajan puolelta Edler on myös ollut varsin hyvä.

Sedinit olivat aika pimennossa tässä game 3, mutta vähän on sellanen kutina että juurikin nuo kaverit tämän sarjan saattaa kääntää. Tosin Samuelsson on ollut erittäin hyvä. En oikein koskaan pitäny miestä kovin kummoisena, mutta nädien kolmen pelin jälkeen nostanut arvoaan huimasti minun silmissäni. Toivottavasti saataisiin seuraavassa pelissä mies kuriin ja jäis ilman tehoja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kings siis voitti kolmannen pelin kotonaan maalein 5-3 ja pakotti näin Canucksin selkä seinää vasten seuraavaan peliin. Vancouverin olisi aivan pakko voittaa seuraava peli, sillä vaikka sarja ei vielä siihen katkeisikaan, niin 1-3 sarjan tappioasemasta on käytännössä melkein mahdoton enää nousta.

Kolmas peli oli mielestäni sarjan paras Kingsilta, ja joukkue onnistui haastamaan Vancouverin aika ajoin myös tasakentin. Edelleen pelin ratkaisuna toimi kuitenkin Kingsin ylivoima/Canucksin alivoima. Vancouverin on todella vaikea voittaa pelejä tuolla alivoimalla ja tuossa on sarjan jatkon kannalta kohtalon kysymys.

Kuninkaat ovat tehneet sarjassa toistaiseksi seitsemän maalia yhteensä 10 maalistaan ylivoimalla. Luku on aivan järkyttävä ja yhtä järkyttävä on Vancouverin alivoima - alivoimaprosentti 41.7% on todella onneton luku kolmen pelin jälkeen. Kaikki kunnia Kingsin ylivoimalle, mutta en muista Canucksin pelanneen näin huonoa alivoimaa kolmea peliä peräkkäin.

Vaikea sanoa mistä tuo surkea alivoima juontaa juurensa. Mitchell ja Johnson olivat joukkueen eniten käytetty puolustaja ja hyökkääjä alivoimissa aikaisemmin kaudella, mutta kuten täällä sanottiin, Canucks pelasi runkosarjassa varsin hyvää alivoimaa ilman noita kahta pelaajaa. Heistä etenkin blokkikuningas Johnson on ollut helpohkosti korvattavissa Keslerilla ja Burrowsilla. Mitchell nyt olisi selkeä ykköspakki tuolle alueelle, mutta yhden pelaajan perään huuteleminen on turhaa.

Alivoimassa on kyse pohjimmiltaan samasta asiasta kuin ylivoimassa: koko ryhmän yhteistyöstä. Vancouverilla on heittää ykkösalivoimaan Selke-finalisti Kesler ja Selke-äänestyksessä luultavasti 10 sakkiin sijoittuva Burrows, kokenut ja hyvin peliä omassa päässä lukeva Salo sekä nuoremman polven pakki Edler, joka on pelannut hyvin ja ollut Canucksin ykköspakki. Maalilla on Luongo, jonka torjuntaprosentti on kaikkien playoff-joukkuevahtien paras - tasakentin.

Jostain syystä tuo koostumus ei kuitenkaan toimi tällä hetkellä. Kolmannessa pelissä Kings teki kaikki kolme ylivoimamaaliaan tälle Canucksin ykkösalivoimalle. Tällä hetkellä Kings saa liikaa tilaa viivalla, syöttöjä ei katkota riittävän tehokkaasti ja oman maalin edessä hävitään liikaa irtokiekkoja. Ongelmia on siis alivoimassa sekä ylhäällä, että alhaalla maalin edessä.

Hankalaksi tilanteen tekee se, että Vancouverin on vaikea korvata tällä hetkellä tuota nelikkoa muilla pelaajilla. Tuossa kun on joukkueen parhaat terveenä olevat alivoimapelaajat, ja toisaalta, jos tuota koostumusta mentäisiin sekoittamaan, niin homma saattaisi sotkeentua entisestään. Hankaluuksia tuon tärkeän osa-alueen pettämisestä tulee myös siinä, että Kingsilla on selkeästi henkisellä puolella etu tällä hetkellä. Canucksin alivoimapelaajat näyttävät olevan kotikatsomoon saakka jäässä ja pelaamassa liian kovilla paineilla noita tilanteita - tänne saakka on nähtävissä jännite, mitä ei usein muuten ole näkynyt.

Vaikea sanoa mitä tuolle alivoimalle pitäisi jatkossa tehdä. Mielestäni ehkä tärkein asia olisi se, että alivoiman hyökkääjät Kesler ja Burrows saisivat annettua Kingsin pakeille (joista etenkin Doughty on ollut erinomainen) enemmän painetta. Doughtylla on meidän kannalta ikävä kyllä vain taitoja pelata itsensä 1-1 -tilanteissa voitoilla irti karvaajista jos nämä ovat liian aktiivisia, ja mikäli näin käy, niin ongelmissa ollaan siinäkin tapauksessa.

Alivoimassa on sarjan jatkon suhteen siis tärkein kohtalon kysymys. Muutenhan Canucksin peli on toiminut ihan hyvin. Vancouver on ollut parempi 5-5 -pelissä kokonaisuutena, joukkue on pelannut uhrautuvasti ja taistellut hyvin. Negatiivista on ollut alivoiman lisäksi valaslaseilla sarjassa se, että tuomarit ovat ottaneet roolia tärkeillä paikoilla (toisen pelin voittomaalia edeltänyt jäähy ja kolmannen pelin luistinmaali) ja Canucksin yksi pelaaja otti liian suurta roolia kahdessa ensimmäisessä pelissä jäähyillään.

Masentavaa kun joudutaan sarjassa tappiolle, mutta tunne on, että sarjassa ollaan vielä kaukana ratkaisusta tämän hetken isosta ongelmasta huolimatta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pian alkaa Vancouverin tämän kauden tärkein peli. Joukkueen olisi aivan pakko voittaa, jotta Kings ei pääsisi laittamaan veistä kurkulle. Vancouver on tehnyt peliin yhden muutoksen kun loukkaantunut syvyyspuolustaja Aaron Rome joutuu tekemään tilaa Nolan Baumgartnerille. Andrew Alberts on ilmeisesti hyllytetty kokonaan, kun AHL-tasoinen Baumerkin menee jo edelle.

Hyökkäyksessä Sedinin kaksoset saattavat ottaa pelissä normaalia enemmän alivoimavastuuta. Kaksoset pelasivat takavuosina onnistunutta alivoimaa, mutta V ei ole heitä alivoimalla viime kausina juurikaan käyttänyt. Itse näen Kaksoset ihan mielelläni alivoimalla, sillä he ovat älykkäitä ja hyvin sijoittuvia pelaajia, jotka pystyvät myös nostamaan peliä omista.

Maalilla Luongon loukkaantuminen ei ollut niin paha, että hän jättäisi tämän pelin väliin. Toivottavasti hän palaisi jälleen sarjan ensimmäisen pelin tasolle, niin Canucksilla olisi ainakin yksi epävarmasti toiminut tontti paremmassa kunnossa. Pelin suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin jälleen erikoistilanteisiin, joiden kautta Kings on jyrännyt sarjassa toistaiseksi. Lähdetään katsomaan jatkuuko Kuninkaiden voitonmarssi erikoistilanteiden kautta vai keksiikö Vancouver jonkun lääkkeen.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Maalikoosteen perusteella kommentoiden vaikutti, että tämä oli varsinkin pari erää ihan selkeästi Kingsin peli, mutta Canucks teki sen verran maaleja, että pysyi elossa. Kolmannessa sitten momentum heittelehti ja lopulta Henrik Sedin ratkaisi maalin pelin Vancouverin eduksi.

Ehkä tässä nyt sitten toteutui se, ettei Canucksia vielä sovi haudata, vaikka sillä on vaikeuksia riittänytkin. Luongo sai isoja torjuntoja, vaikka jossain tilanteissa jahtasikin kiekkoa turhaan kuin kissa lankakerää. Salo pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä vastapalloon ja teki hienon maalin. Tuuletuksen perusteella jokin kädellinen putosi reppuselästä.

Unelmat elävät taas Vancouverin kannalta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Maalikoosteen perusteella kommentoiden vaikutti, että tämä oli varsinkin pari erää ihan selkeästi Kingsin peli, mutta Canucks teki sen verran maaleja, että pysyi elossa. Kolmannessa sitten momentum heittelehti ja lopulta Henrik Sedin ratkaisi maalin pelin Vancouverin eduksi.

Varsin tasaiset olivat noi ensimmäiset erät ja omaan silmään vaikutti paljon varovaisemmalta peliltä kuin aiemmat pelit. Hyviä taklauksia, taistelua ja loistavia maalipaikkoja oli vähemmän kuin aiemmin, mutta yksi asia pysyi - Kingsin loistava ylivoima. Tosin aiempien hyvien fiiliksien sijaan nyt tuntui siltä kuin oltaisiin löysässä hirressä koko ajan.

Kolmannessa erässä tahti sitten muuttui. Jostain Sedinit taikoivat uuden vaihteen silmään ja kymmenessä minuutissa veljekset takoivat joukkueen tasoihin, johtoon sekä vielä uudestaan johtoon. Näistä maaleista veljekset keräsivät sitten viisi pistettä. Pisteiden lisäksi Sedinit saivat nyt vastuuta alivoimalla ja ehkäpä se vähän paremmalta nyt näyttikin, vaikka yksi maali heidän aikanaan tulikin. Alivoiman tappo onnistui nyt jopa 50 prosenttisesti.

Vancouverista erottui negatiivisesti taas välillä Kevin Bieksa. Hän otti turhan kakkosen, josta Kings tietysti rokotti. Loput Kings-maalit Bieksa sitten katseli aitiopaikalta. Bieksa oli ainoa pakki, joka jäi tänään miinukselle (-2). Tähän kun yhdistää epävarman kiekollisen pelin niin johan oli esitys. Voi kun sais Bieksan jotenkin katsomoon. Missäs Lukowich on? Ei hän voi olla millään Bieksaa huonompi ja kauden ottelut hän pelasi varsin tyydyttävästi.

Seuraavaan peliin jää teemaksi edelleen alivoiman parantaminen ja jäähyjen välttäminen. Ja noi viimeisessä erässä auenneet maalihanat saa jättää auki. Sitä peliä ei ilmeisesti tule ESPN:ltä, mutta kuudes peli pitäisi taas tulla.
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Missäs Lukowich on? Ei hän voi olla millään Bieksaa huonompi ja kauden ottelut hän pelasi varsin tyydyttävästi.

Lukowich perhana joutui tuossa kuukausi sitten olkapääleikkaukseen joten kausi (ja Canucks-ura?) oli sitten siinä. Harmihan tuo, ihan mukiimenevää luutimista oli niissä harvoissa peleissä kun pelasi. Kyllähän tuo puolustus, varsinkin av:lla, huutaisi ihan mitä tahansa vahvistusta, jos ei muuta niin vaikka Lee Sweattia.
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Emme päässeet Albertsista eroon vaikka kuinka sitä täällä palstalla ollaan toivottu.
Lähde: nhl.com

Mutta on se hienoa että kotietu on taas Canuckseilla, vaikka toisaalta tässä sarjassa kumpikin on voittanut ja hävinnyt kerran kotona. Nyt Kings tulee varmasti kovaa päälle etteivät heidän tarvitse lähteä kotipelissään hakemaan pakkovoittoa. Uskon että nyt Nuckseja ärsytetään ja pakotetaan virheisiin jotta tämän sarjan tärkein ase YV pääsee Kingseillä taas otsikoihin. Vasta-aseena Canucks varmasti tietysti koittaa välttää jäähyjä viimeiseen asti, jännä nähä miten Alberts siinä onnistuu. Luotto mieheen ei kenelläkään nucks-fanilla taida kovin korkealla olla mutta eiköhän nämä Vigneaultit sun muut tiedä mitä tekevät, varsinkin jos/kun muita vaihtoehtoja ei pakiksi ole tarjolla.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver otti kuin ottikin sarjan neljännessä pelissä sen tarvitsemansa pakkovoiton, ja tasoitti puntit näin 2-2 otteluvoittoihin. Kings näytti jo menevän pelin voittoon, kun joukkue johti peliä sen eri kohdissa 1-0, 2-1 ja 3-2, mutta Sedinit käänsivät Canucksin johtavina pelaajina ottelun vain alle kolme minuuttia ennen peliajan loppua. Sarjan neljännessä pelissä Kings jatkoi jälleen hyvää ylivoimaansa ja teki kaksi ylivoimamaalia, mutta Vancouverin pelastuksena oli joukkueen johtavien pelaajien nousu johtaviksi pelaajiksi kolmannessa erässä.

Ensin erän alkupuolella Roberto Luongo otti pelin lopun kulun kannalta erittäin tärkeän torjunnan tekemällä lumienkelin eteiseen Kingsin johtaessa 3-2, kun peliä oli jäljellä enää 13 minuuttia. Jos Frolov olisi tehnyt tuosta läpiajosta 4-2 maalin, peli (ja ehkä koko kausi...) olisi hyvinkin voinut olla ohi. Tuo menee minun papereissa melkein samaan tärkeysluokkaan, kuin se Luongon ensimmäisen pelin jatkoajan ryöstö, vaikka nyt peli ei ollutkaan niin vedenjakajalla vielä tuossa vaiheessa. Molemmissa Canucksin voitoissa Luongo on ollut kuitenkin iso tärkeillä hetkillä, mikä antaa sopivasti anteeksi niitä hieman heikompia hetkiä sarjassa.

Aika nopeasti tuon Luongon lumienkelin jälkeen Silmäväli tasoitti puntit 3-3 lukemiin ja Salo iski 3-4 johtomaalin Sedinien alustuksesta (miksi et ottanut Quick kiinni tuota...). Kings tuli Simmondsin maalilla vielä tasoihin, mutta runkosarjan pistekuningas Henrik Sedin upotti kuningaslaivan pelaamalla seinää veljensä kanssa vain kolme minuuttia ennen loppua. Viimeisen maalin teki Ryan Kesler tyhjiin.

Kings oli siis jo hyvin lähellä kääntää sarja 1-3 lukemiin, mutta aika pitkälle Luongon ja Kaksosten ansiosta sarja on nyt tasan. Tuo nousu ohi oli kova temppu Vancouverilta, sillä Kingsin runkosarjan saldo oli huima 29-0-2 peleissä, joissa Kuninkaat johtivat kahden erän jälkeen. Vancouverin voitto oli siis Kingsille kauden ensimmäinen tappio, jossa joukkue hukkasi kolmannessa erässä johtonsa ja hävisi varsinaisella peliajalla.

Yksi pelin ratkaisuista oli mielestäni Samuelssonin siirtäminen viimein Kaksosten ketjuun kolmanteen erään. Kaksoset ja Silmäväli tuhosivat tuon jälkeen Kuninkaiden ratsumiehet yksi toisensa jälkeen. Saa nyt sitten nähdä saako tuo uusittu ykkönen jatkossa kuninkaalliset kokonaan shakitettua ja mitä tuo Burrowsin siirto alemmas tekee muille ketjuille.

Henrik Sedinin lausunto pelin jälkeen kuvasti kuitenkin luottoa omaan joukkueeseen;

"We knew what we had to do, and we didn't need the coach or the fans to tell us. If this had been a couple of years ago, we would have started cheating up the ice, given up some breakaways, and it would have been over. We're a better team than that now."

ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun kirjoitti sarjan neljännen pelin jälkeen lukemisen arvoisen jutun omassa blogissaan. Siinä Canucksin valmentaja Vigneault antoi myös tunnustusta Kingsille, joka on profiloitunut parin nuoren tähtensä vuoksi useiden silmissä nuoreksi joukkueeksi, mutta josta löytyy lopulta paljonkin kokemusta näistä karkeloista.

"I believe this group has learned every year, and we're ready for this moment," Vigneault said. "You can tell how bad the guys want it. I mean, it's a tough series; they're all one-goal games basically and they're going back and forth. That's a real strong team on the other side. They were two points behind us this season, but they were in a better division. It's a really challenging series, and we're trying our best out there and they're trying their best."

Canucksin ongelmana ollut puolustus herättää jatkossa pahaa huolta. Neljännessä pelissä koko joukkue (jopa Baumer) pelasi hyvän pelin, paitsi puolustaja Kevin Bieksa, joka oli umpisurkea. Bieksan lasku kiekkokartalla on ollut surullista seurattavaa. Vielä muutama vuosi sitten hän oli joukkueen kantavia voimia ja minä pidin hänen asenteestaan valtavan paljon. Nyt tilanne on mennyt ikävä kyllä kuitenkin jo niin pahaksi, että pakko sulkea silmät useimmiten kun Bieksa on kentällä.

Bieksa yhdistettynä paluun kentille viidenteen peliin tekevään Albertsiin herättää pelon sekaisin tunteita jo nyt. Heidän rinnallaan jäähyjä vähentänyt Shane O'Brien on kovan luokan luottopakki ja harvinaisen älykäs(heh...!) kiekkoilija. Todella harmi, kun puolustus on niin pahassa jamassa, että ykköspakki Mitchellin lisäksi sivussa ovat syvyyspakit Rome ja Baumer sekä farmiin laitettu Lukowich'kin, joten hyvällä mallilla aikaisemmin ollut joukkueen puolustuksen syvyyskartta on nyt revitty rikki.

Kingsin puolustuksessa tämä nuori herra on puolestaan aivan loistava puolustaja ja kumpaankin suuntaan, kuten Norris-ehdokkaan toki pitääkin olla. Jos Doughty vie pystin, hänestä tulisi Bobby Orrin jälkeen historian toiseksi nuorin Norris Trophyn voittaja. Minä veikkaan tosin Chicagon Keithia, mutta tämä ei vähennä Doughtyn pelin arvoa nyt playoffeissa.

Mielenkiintoisin tunnelmin lähdetään katsomaan sarjan viidettä peliä. Viides peli on ollut perinteisesti ottelu, jolla on ollut playoffeissa paljon painoarvoa. Tai etenkin niin, että viidennen pelin jälkeen sarjassa johdolla ollut joukkue on ollut todella vahvoilla mennä jatkoon. Työsulkukauden jälkeen NHL:ssä on pelattu yhteensä 60 pudotuspelisarjaa. Noissa vain neljässä sarjassa on käynyt niin, että sarjassa viidennen pelin jälkeen häviöllä ollut joukkue on voittanut sarjan.

- Keväällä 2006 Calgaryn ja Anaheimin välisessä ensimmäisen kierroksen sarjassa Calgary voitti viidennen pelin ja johti sarjaa tuossa vaiheessa voitoin 3-2. Anaheim voitti kuitenkin kaksi viimeistä peliä ja otti sarjavoitoin numeroin 4-3. Ducks vaihtoi tuona keväänä juuri viidennen pelin jälkeen maalivahtiaan Gigueresta Bryzgaloviin.

- Viime keväänä New Jersey johti Carolinaa ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 3-2 viiden pelin jälkeen. Carolina teki kuitenkin nousun voittamalla kaksi viimeistä peliä ja voitti sarjan voitoin 4-3.

- Viime keväänä NY Rangers johti Washingtonia ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 3-1, mutta Caps käänsi sarjan voittamalla kolme peliä peräkkäin ja viemällä sarjan voitoin 4-3.

- Viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa Detroit johti Pittsburghia viiden pelin jälkeen otteluvoitoin 3-2. Pittsburgh tuli kuitenkin mestaruuteen voittamalla kaksi viimeistä ottelua.

Kuitenkin, saldo viidensien pelien jälkeen on työsulun jälkeen murskaava 56-4 sen puolesta, että sarjoissa johdolla ollut joukkue on vienyt sarjan jatkopaikan. Tuotakin taustaa vasten katsottuna ensi yön pelillä on iso merkitys jatkon kannalta.

Kingsin puolesta puhuu edelleen joukkueen murskaava ylivoimapeli verrattuna Vancouverin alivoimaan. Tasakentin Canucks on ollut kuitenkin selvästi parempi joukkue. Vancouverin puolelta joukkueen johtavat pelaajat nostivat viime pelin kolmannessa erässä tasoaan pykälällä, joten toivottavasti tuo lupaa hyvää jatkoon. Katsotaan joukkueita lopuksi hieman tilastojen kautta:

Maaleja/ottelu: Vancouver: 3.5 / Los Angeles: 3.5

Päästettyjä maaleja/ottelu: Vancouver 3.5 / Los Angeles 3.5

5-5 peli/tehdyt/päästetyt: Vancouver: 2.25 / Los Angeles 0.44!!

Ylivoima: Vancouver: 26.7% / Los Angeles: 56.2!!

Alivoima: Vancouver: 43.8% / Los Angeles: 73.3%

Laukaukset/peli: Vancouver: 33.8 / Los Angeles: 27

Voitto% kun on tehnyt pelin ensimmäisen maalin *: Vancouver 0% / Los Angeles 0%!!

Voitto%, kun johtanut ensimmäisen erän jälkeen *: Vancouver 0% / Los Angeles 0%!!

Voitto%, kun on johtanut toisen erän jälkeen: Vancouver: 0% / Los Angeles 50%

Aloitukset: Vancouver: 55.3% / Los Angeles: 44.7%

Jäähyt/ottelu: Vancouver: 12.8 / Los Angeles: 10.0

* Noista tilastoista voi katsoa ja miettiä ainakin sitä, että kumpihan joukkueista haluaa tehdä tällä kerralla pelin ensimmäisen maalin... Toivottavasti Kings iskee ensin ja Canucks hoitaa sitten loput.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Olympialaisissa kuntokäryä oli pystysuoraan ylöspän, mutta nyt taas näyttää toistuvan tämä Demitran ikuinen heikkous keväisin: mies katoaa kuvasta kun tosipelit alkavat NHL:ssä ja tie on vienyt Kings-sarjassa välillä 4. ketjuun. Vaivautuisiko joku tekemään ihan lyhyen tiivistelmän Demitran otteista neljässä ensimmäisessä taistossa.

Viimeisen viikon tiivis aikataulu on estänyt seuraamasta tyystin tätä ottelusarjaa, mutta tulevana yönä pääsen ensimmäisen kerran ruudun ääreen joukkueiden kohdatessa Vancouverissa. Voitot ovat tasan 2-2, joten viidennen mittelön tärkeyttä ei tarvitse korostaa. Kiitokset nuckille jälleen kerran mahtiennakosta!
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Nuckille ja muille kiitokset hyvistä analyyseistä ja mietteistä. Aamulla pitää kyllä nousta taas kattoon peliä pelipaita+lippis combolla kun se toimi viimeksikin :)

Vähän kyllä hirvittää tuo Kingsin yv:n tehokkuus, vaikkakin viime pelissä Sedinit pelasivat ihan ok alivoimaa. Toivottavasti Lui jatkaa ja mahdollisesti parantaa otteitaan, jotta joukkueella on varmempi olo pelata kapteeninsa edessä.

Nyt nukkuun,että saa ees hitusen yöunia.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Game 5: 7-2

Kyllä kannatti pukea kamat ylle, sillä Canucks hallitsi lähestulkoon koko matsia. Av oli hyvää, vaikka Kings toisen maaleistaan yv:llä tekikin, maali tosin oli hieman onnenkantamoinen kun pomppi nucksien puolustuksen törttöilyista.

Illan onnistujia olivat ainakin koko ykkösketju ja varsinkin Samuelsson, joka teki pari häkkiä. Myös Bernierillä oli kahden maalin ilta ja Demitra alkaa hänkin löytämään virettään. Demo pääsi pari kertaa lataamaan kunnolla, ensimmäinen veto tolppaan ja toinen menikin nätisti ylänurkkaan. Luongo pelasi myös vahvan pelin maalilla.

Pakollinen Bieksa-haukunta on myös antaa. Jälleen kerran aivan naurettava jäähy, jossa Bieksa kauan tilanteen jälkeen käy ohimennen työntämässä Dustin Brownin Kingsin aitioon, kun Brown on menossa vaihtoon. Noh, kyllähän Brown ärsytyksen taidon osaa ja Bieksa ei taida niitä cooleimpia tyyppejä olla ja lopputulos oli tuo.

Kings oli koko pelin altavastaajana vähän joka osa-alueella ja vaihtoivat Quickin pois 4-1 tilanteessa. Noh eipä Ersbergään montaa laukausta ehtinyt torjumaan, ku oli pari kiekkoa taakseen päästänyt ja Quick pääsi/joutui takaisin maaliin.

Lopussa O'Brien ja Simmonds ottivat ujon tanssin, joka päättyi tasan molempien halaillessa toisiaan jään pinnassa. Painin jälkeen O'Brien villitsi kotiyleisöä showmiehen elkein tuulettelemalla :). Heti perään Rypien ja Clune ottivat myllyn, koska heillä oli koko pelin ajan ollut närää keskenään. Riper vei matsin nimiinsä, vaikka suurta myllyä ei nähtykkään. Tilanteessa Clune saattoi myös loukata itseään, kun kaatui jään pintaan.

Hyvä ja vauhdikas peli kaikin puolin. Tämmösiä matseja jatkossakin!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver oli kokonaisuutena selvästi parempi joukkue sarjan viidennessä pelissä, minkä numerotkin toki kertovat. En muista joukkueen pelanneen vastaavaa playoff-peliä pitkään aikaan. Yksikään joukkue ei pysty pelaamaan Kingsin tehoilla ylivoimaa pitkään, ja kun Canucks on ollut sarjassa alusta saakka selvästi parempi joukkue tasakentin, niin nyt alivoiman toimiessa peli repesi.

Uusittu ykkönen (Sedinit ja Silmäväli) teki 3+4=7 pistettä ja ratkaisi pelin hyviksille. Kaksi maalia iskeneellä Silmävälillä on seitsemän maalia playoffeissa ja koko NHL:n ykköspaikka maaleissa tällä hetkellä. Vastaavaan seitsemään maaliin playoffeissa ovat päässeet Vancouverista vain Ed Jovanovski (2002-03) ja Pavel Bure (1994-95) viimeisten 15 vuoden sisään. Kaudella 1993-94 Bure, Geoff Courtnall ja Linden menivät parempiin maalisaldoihin, mutta tuolloin Canucks meni finaaleihin ja pelasi 24 peliä.

Myös kolmosketju (Wellwood-Demitra-Bernier) oli erittäin pirteä. Demitra pelasi todella hyvän pelin, teki 1+2=3 pistettä ja laukoi neljä kertaa. Kun "vetoo" kyseli tuossa edellä Demitran esityksiä playoffeissa, niin vastaan niihin, että Demitra on ollut epätasainen, mutta tehnyt peliälyllään paljon pieniä hyviä asioita. Kaksi viime peliä ovat olleet häneltä todella hyviä, "ykkösketjun pelaajan tasoisia" pelejä (etenkin tämä sarjan viides peli). Ja kun kolmosen pelaaja pelaa kuin ykkösen pelaaja, niin joukkue on aina vahvoilla.

Kakkonen (Kesler-Raymond-Burrows) ei päässyt juurikaan tehopisteiden makuun, mutta Keslerin ketju kunnostautui työn määrässä ja puolustustehtävissä kiitettävästi. En lähde moittimaan ketjun hyökkäyspeliä nyt kun muilta tuli onnistumisia senkin edestä ja ketju hoiti periaatteessa sen, mitä siltä odotettiinkin tällaisessa pelissä. Keslerin aloitusprosentti oli tässä pelissä tosin hänelle sarjan heikoin, 47%.

Puolustus pelasi kokonaisuutena hyvän pelin sekin. Ehrhoff, Salo ja Edler olivat jälleen parhaita ja pakko kehua miestä kun sille on aihetta, AHLberts oli tässä pelissä jopa hyvä. Bieksa taas... kelvollinen peli, mutta tuo typerä ja tarpeeton jäähy jätti taas hänen puumerkkinsä pelistä. Puolustusta peluutettiinkin tässä pelissä hienosti, sillä ketään ei kuormitettu kovin paljon (Ehrhoff pelasi eniten ja hänkin vain 21:26). Maalilla Luongo oli hyvä ja varma, otti taas yhden upean torjunnan pelin ollessa vielä 3-1 lukemissa, eikä voinut maaleille mitään.

Kokonaisuutena tärkeä viidennen pelin voitto ja nyt sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Los Angelesissa. Canucks pystyy kyllä tällä pelillä kaatamaan kenet tahansa, joten pitää toivoa että tämä A-luokan peli jatkuu seuraavassakin ottelussa, niin sarjassa päästäisiin niihin minun veikkaamiin lukuihin. Mutta ei lähdetä paukuttamaan henkseleitä vielä tässä vaiheessa - Kings tulee pelaamaan seuraavassa pelissä kaudestaan, joten edessä on jälleen haastava peli.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ketjussa onkin jo hyvät raportoinnit ottelusta orpolta ja nuckilta, joten jätetään raportointi vähemmälle ja keskitytään muutamaan kohtaan mitkä iski silmään.

Henrik Sedinin aloitukset pelissä 19/23 = 83 %. Varsin uskomaton dominointi aloituksissa ja varsinkin kun aloituksia on ollut se reilut kaksikymmentä. Ja vastassa oli varsin hyviä aloittajia ja jopa NHL:n parhaisiin lukeutuvia, kuten Jarret Stoll (nyt 31 %). Sedin oli hyvä runkosarjassakin, mutta toki Kesler oli silloin huomattavasti voitokkaampi. Nyt Sedin on kahminut aloituksia käsittämättömällä prosentilla 62,4 %.

Bieksan esityksistä sitten ollaan jo kirjoitettukin, mutta on se kyllä huono. Tosin ei nyt niin huono kuin viimeksi, mutta turha jäähy taas kerran. Alberts vastaavasti yllätti ja jäi jäähyittä, jonka lisäksi keräsi syötön ja +2 saldon.

Wellwoodin voisin nimetä playoffien yllättäjäksi Vancouverista. Toki myös Edler on nostanut peliään melkoisesti, mutta silti Wellwood ja playoffs ei aiemmin olisi kuulostanut hyvältä yhdistelmältä. Nyt Wellwood alkoi pelaamaan joukkueelle jo kauden aikana ja playoffeissa hän ollut hyvä puolustuspäähänkin ja tehnyt arvokasta duunia. Aloitukset Wellwood on vienyt nyt 55 prosenttisesti ja tehnyt kolmosessa ok pisteet 0+3 viiteen peliin.

Tästä on hyvä jatkaa nyt maanantaina ja luotetaan siihen, että tuossa game nelosen kolmannessa erässä alkanut ja nyt jatkunut maalinteko sujuu yhtä hyvissä merkeissä. Nyt on neljään erään tehty se 11 maalia, joten tuollainen vähän vajaa kolme tulee tuosta erää kohden. Se 2-3 per erä pitäis riittää kuudennessa pelissä voittoon.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tästä on hyvä jatkaa nyt maanantaina ja luotetaan siihen, että tuossa game nelosen kolmannessa erässä alkanut ja nyt jatkunut maalinteko sujuu yhtä hyvissä merkeissä. Nyt on neljään erään tehty se 11 maalia, joten tuollainen vähän vajaa kolme tulee tuosta erää kohden. Se 2-3 per erä pitäis riittää kuudennessa pelissä voittoon.

Vaikea on voittaa pudotuspeleissä, jos maalivahti ei pelaa huipputasolla. Quickin on nostettava tasoaan parilla pykälällä, jotta Losilla olisi saumaa venyttää sarjaa seitsemään otteluun. Murrayn mukaan hän tulee aloittamaan kotiottelun.

Murray oli sekoittanut ketjuja viime ottelusta. Kopitarin ketju oli pysynyt samana, mutta kakkosen keskelle oli laittettu Richardsson ja Stoll oli pudotettu nelosen keskelle. Justin Williams oli tullut Scott Parsen tilalle. Eli ketjut olivat:

Smyth-Kopitar-Simmonds
Frolov-Richardson-Brown
Modin-Handzus-Williams
Clune-Stoll-Halpern

Doughty-Scuderi
Greene-O'Donnell
Johnson-Jones

Quickin lisäksi pahimmat epäonnistujat olivat kokeneemmasta päästä: Sean O'Donnell ei enää pysy nykyvauhdissa mukana, Randy Jones nukahtelee kentällä ja jättää asiat puolitiehen, Justin Williams ei vaan uskalla pelata täysillä - ilmeisesti arastelee loukkaantumisten jälkeen - ja Jarrett Stoll pörrää vailla tehoja.

Kokeneista pelaajista viime hetken hankinta Frederik Modin on ollut todella miellyttävä yllätys. Ennen sarjan alkua uskoin Modinin hitauden pistävän silmään, mutta hänhän on painanut kuin parhaina vuosinaan. Oli ensimmäisissä otteluissa kentän paras #33.

Losin kannalta positiivista on ollut, että joukkueen nuoret runkopelaajat ovat olleet joukkueen parhaita pelaajia. Doughty, Johnson, Kopitar, Simmonds, Brown ovat painaneet menemään eikä Richardson ja Greenekään ole huonoja olleet. Greene on eniten kärsinyt O'Donnellin surkeudesta ja siksi plus/miinus on -3.

Murray on yrittänyt peluttaa Handzusia Sedinejä vastaan, mutta minusta hänen kannattaisi laittaa Kopitarin ketju ruotsalaisia vastaan. Kopitarin kahdensuunnan pelaaminen on ollut tähän asti yllättävän hyvää, Simmonds on varma puolustuspelaaja ja ehkä Smyth pystyisi yrityksellään korvaamaan hitautensa.

Losin farmijoukkue Manchester voitti AHL:n pudotuspeleissä ensimmäisen kierroksen sarjansa Portlandia vastaan 4-0. Siellä on pelaaja - maalivahti Bernier - joka voisi vielä kääntää tämän sarjan Losin eduksi, mutta en usko Lombardin / Murrayn / Hextallin kutsuvan häntä ylös. Eiköhän Kings mene näillä miehillä kauden loppuun asti ja kesän aikana yritetään parantaa joukkueen liikkuvuutta ja nopeutta. Siinähän suurin ero näiden joukkueiden välillä on.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Uusittu ykkönen (Sedinit ja Silmäväli) teki 3+4=7 pistettä ja ratkaisi pelin hyviksille. Kaksi maalia iskeneellä Silmävälillä on seitsemän maalia playoffeissa ja koko NHL:n ykköspaikka maaleissa tällä hetkellä.

Eikö tuon Silmävälittelyn voisi lopettaa, kun miehellä on kuitenkin nimikin. Ja se nimi tosiaan koristaa maalintekijätilaston ykköspaikkaa.

Siitä ei tosiaan taida hirveää erimielisyyttä olla, että Canucks oli viidennessä pelissä selkeästi edellä kaikilla osa-alueilla. Jopa tappeluissa. Quick ei ollut hyvä edes ottelun alkupuolella ja sitten neljäs maali sammutti valot lopullisesti ja mies tuijotti pitkään tyhjyyteen. Kasaamista riittää tuon jälkeen. Ersbergikin kävi nolaamassa itsensä tuossa maalivahtikatastrofissa, joten heikolta näyttää Kingsin kannalta.

Juuri nyt näyttää siltä, että Kingsillä oli iso momentum sarjassa, mutta se oli ja meni. Jos päivät olisivat veljekset, olisi helppo ennustaa, että Canucks voittaa kuudennen pelin, mutta eivät ne ole, joten se on taas uusi tarina.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eikö tuon Silmävälittelyn voisi lopettaa, kun miehellä on kuitenkin nimikin. Ja se nimi tosiaan koristaa maalintekijätilaston ykköspaikkaa.
On vai? No herran jestas, käytetään sitten ihmeessä sitä nimeä.

Myönnän, että pahana tapanani on työntää joillekin pelaajille noita ylimääräisiä nimiä "värittämään" tekstiä kun ei aina jaksa puhua vain oikealla nimellä. Samuelssonista olen puhunut nimellä ja sitten tuolla Detroit-ketjusta pongatulla ja omiin havointoihin pohjautuvalla nimellä (mitä ei saa sanoa), Chicagon Campbell on ollut minulle välillä Campbell ja välillä Kalkkuna, Kesler on ollut Kesler tai KesLORD, Sedineita olen kutsunut nimillä ja esimerkiksi punapäiksi/Kaksosiksi, Burrows on ollut Burrows, Burr tai Koulukiusaaja (tulee hiuksista repimisestä tappelussa) jne. Yritän pysyä asialinjalla, sillä kaikki lempinimet eivät ole yhtä mukavia ja kaikki eivät ole edes kovin hyvän tavan mukaisia, mutta se unohtuu joskus. Onneksi pelaajat eivät näitä ketjuja kuitenkaan lue.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
On vai? No herran jestas, käytetään sitten ihmeessä sitä nimeä.

Jos rupeaa hernettä ottamaan nenään keskustelufoorumilla jengin sanamuodoista ja liikanimistä niin loppuu sieltä tila aika vauhdilla. Kari Jalostakin on vuosia sanottu Nokaksi eikä miehen psyyke ole siitä mihinkään heilunut. Itse olen ottanut Silmäväli-nimikkeen omakseni, enkä sillä koskaan mitään pahaa ole meinannut.

Monesti jos puhuu samasta kaverista pitempään niin tuntuu turhauttavalta laittaa koko ajan sitä koko nimeä kun ei jaksaisi itseään toistaa niin tuollaisen lempinimen käyttö on siinä kohdin aika normaalia.


Sarja jatkuu taas su-ma yönä ja yhden harha-askeleen jälkeen ESPN on taas asetellut asiat tärkeysjärjestykseen eli Kings-Nucks pyörähtää neljän korvilla käyntiin. Vancouver on nostanut Lavrence Nycholatin NHL-rinkiin. Tämä tarkoittanee että Canucks yrittää kaikkensa jotta AHLbertsiä ei olisi pakko peluuttaa. Viime pelissä meni jo paremmin mutta uskoisin että Nycholat kuitenkin ottaa tuon kutospakin paikan.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Mikähän tuolle Clunelle kävi tuossa tappelussa Rypieniä vastaan? Aika pahan näköisesti näkyi loukkaantuvan, kun oli kiire koppiin.

Highlightit katsoin ja olihan se menoa Losin osalta. Molemmat maalivahdit kävivät kokeilemassa onneaan, mutta liikaa oli Vancouverin meno.

O´Briankin voitti oman tappelunsa, ja vaikka en pahemmin noista nyrkkihippasista perustakkaan (varsinkaan järjestetyistä ja sovituista), niin suht hyvätasoiset pätkimiset oli.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Henrik Sedinin aloitukset pelissä 19/23 = 83 %. Varsin uskomaton dominointi aloituksissa ja varsinkin kun aloituksia on ollut se reilut kaksikymmentä. Ja vastassa oli varsin hyviä aloittajia ja jopa NHL:n parhaisiin lukeutuvia, kuten Jarret Stoll (nyt 31 %). Sedin oli hyvä runkosarjassakin, mutta toki Kesler oli silloin huomattavasti voitokkaampi. Nyt Sedin on kahminut aloituksia käsittämättömällä prosentilla 62,4 %.
Eipä tuosta voi enää juuri paremmaksi laittaa ja ehkä tuo oli Henrikin kaikkien aikojen paras peli juuri aloitusten suhteen. Sedinin 62.4%, Wellwoodin 55.4% ja Keslerin 55% aloitusmenestys sarjassa on ollut muutenkin tärkeää. Kingsin puolelta Stoll (51.2%) ja Kopitar (50%) ovat olleet aloittajina toistaiseksi ihan kelvollisia, mutta jäävät toki selvästi tuon Canucks-kolmikon taakse. Handzusin 39.4% ja Halpernin 37.5% lukemat ovat jo aika kevyttä tavaraa vertailussa. Toivottavasti tuo aloitusmenestys jatkuisi sarjan loppuun saakka.

Ensi yönä olisi sarjan kuudes peli Canucksilla olisi mahdollisuus laittaa homma pakettiin. Uskon edelleen sarjan voittoon tuon viidennen pelin selvän voiton jälkeen, mutta väkisin sisäinen varoitusvaloni alkaa muistuttaa samalla viime kaudesta. Tuolloinhan Canucks johti Chicagoa otteluvoitoin 2-1 ja oli neljännessä pelissä johdolla 1-0 vain alle kolme minuuttia ennen peliajan loppumista.

Voitolla Canucks olisi mennyt sarjassa jo 3-1 johtoon ja Chicago siis tilanteeseen, josta ei olla oikein koskaan historiassa enää noustu. Vancouverilta odotettiin vain naulan lyömistä arkun kanteen ja kolmen minuutin kulumista päätökseen. Martin Havlat teki kuitenkin tasoituksen ajassa 57:16, Chicago iski voittomaalin jatkoajalla, sai sarjassa "hetkensä" Vancouverin samalla menettäessä otettaan ja lopulta Chicago käänsi sarjan.

Pudotuspelit ovat näyttäneet vuosien saatossa useinkin sen, että sarjassa voi tapahtua lyhyessä ajassa hallinnan (ns. "momentumin") vaihto, jos jollekin tulee sopivaan paikkaan onnistuminen/toiselle epäonnistuminen. Menestyksen sanotaan olevan pitkälle kiinni pään sisältä, eli siitä, miten pelaajat luottavat toisiinsa ja pelitapaan ja miten joukkue luottaa yhdessä itseensä suhteessa vastustajaan.

Viime kaudella Canucks sai henkisen yliotteen St. Louisista ja marssi otteluvoitoissa lopulta 4-0 jatkoon. Canucks tuli myös seuraavalle kierrokselle Chicagoa vastaan uskoen itseensä ja aloittikin hienosti mennen 2-1 sarjajohtoon, mutta Chicago sai otetta koko loppusarjaan tuon neljännen pelin lopun tärkeällä maalilla ja jatkoi "momentumin" saamista viidennen pelin lopussa, kun Wellwoodin kuti osui ensin vain tolppaan ja sen perään Bolland onnistui ylivoimalla voittomaalin tekemisessä ("periaatteessa 5-3 ylivoimalla").

Toivon mukaan Vancouver olisi saanut viime kaudesta tiettyä oppia tuon voittamisen suhteen. Toivottavasti joukkue olisi nyt valmiimpi pelaamaan raskaimman vaiheen yli omalla tyylillään (mahdollisissa tulevissakin sarjoissa) ja toivon mukaan joukkue saisi tärkeisiin paikkoihin onnistumisia. Lähtökohdiltaan Vancouverin ainakin pitäisi olla saanut nuo oppinsa joukkueena viime kaudella jollain tasolla ja Los Angeles vaikuttaisi puolestaan joukkueelta, joka on vasta saamassa oppia.

Mutta katsotaan nyt mitä tuleman pitää. Järkevä oma peli ainakin pitäisi riittää Canucksille, sillä vaikka Kingsilta löytyykin hyvin playoff-kokemusta syvyydestä, Kings on tärkeiden paikkojen suhteen (ykkössentteri, ykköspakki ja erityisesti ykkösmaalivahti) pelaamassa kuitenkin kokemattomalla joukkueella. Mielenkiinnolla pitää seurata esimerkiksi sitä, miten kokematon Quick kasaa itsensä Kingsin maalilla tähän peliin edellisen pelin epäonnistumisen seurauksena.

Viime pelissä Kingsilta ei löytynyt juurikaan onnistujia, ehkä Handzusia lukuun ottamatta. Jopa Norris Trophy -kandinaatti Drew Doughty pelasi melko vaatimattoman ottelun. Voidaan ennustaa, että tässä kuudennessa pelissä, jossa Kings pelaa nyt kaudestaan, yhtä montaa tasonsa alle pelannutta pelaajaa ei tulla näkemään. Vancouverin pitää pelata vähintään samanlainen peli kuin viimeksi ja ykkösen olisi pystyttävä jatkamaan viime pelin tasolla, eikä se tule olemaan helppoa Kingsin kotiedulla ja pelin panoksella.

Ottelun pääkohdat:

Kingsin ylivoima vs Canucksin alivoima:

Los Angeles hallitsi selvästi neljän ensimmäisen pelin erikoistilanteita, mutta Vancouver näytti viidennessä pelissä löytäneen keinot ylivoiman pysäyttämiseen. Kun tasakenttäpeli on mennyt läpi sarjan selvästi Vancouverille, Kingsin olisi melkein pakko saada jälleen kovaa tulosta ylivoimallaan pystyäkseen taistelemaan voitosta.

Pelin alku:

Viime pelissä nähtiin ensimmäistä kertaa sarjassa se, että avausmaalin tehnyt joukkue voitti pelin. Enää ei siis tarvitse varoa avausmaalia... Vancouverin pitäisi saada peliin hyvä startti ja romuttaa näin Quickin itseluottamusta. Mitä pidemmälle Kings pystyy pitämään pelin hallussaan ja vaikka 0-0 lukemissa, sitä enemmän Quick pystyy kokoamaan itseään edellisen pelin tyrmäyksen jälkeen.

Maalivahtipeli:

Edelliseen kohtaan liittyen, Quickia on nyt mielenkiintoista seurata. Luongo on ollut toisessa päässä nyt kokonaisuutena parempi. Hän on pelastanut Vancouverin voitoissa tärkeitä tilanteita, tehnyt muutaman todellisen ryöstön, eikä hän ole romahtanut. Kokeneempana maalivahtina uskon Luongoon enemmän paineen alla, eli sarjan ratkaisevissa tilanteissa ja sarjan edetessä kohti loppuaan.

Vancouverin ykkösketju:

Sen jälkeen kun Silm... Samuelsson laitettiin Kaksos.. Sedinien ketjuun, ketju on tehnyt 5+8=13 pistettä neljään erään. Huomion arvoista noissa tehoissa on ollut lisäksi se, että esimerkiksi Sedinit eivät edes pelanneet paljon viime pelin jo ratkettua. Saa nähdä, saako Los Angeles tuota ketjua kuriin, vai jatkaako ketju tuhojaan.

Joukkueiden mahdolliset kokoonpanot:

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Mikael Samuelsson
Mason Raymond - Ryan Kesler - Alex Burrows
Pavol Demitra - Kyle Wellwood - Steve Bernier
Michael Grabner - Rick Rypien - Jannik Hansen

Alex Edler - Sami Salo
Shane O'Brien - Christain Ehrhoff
Andrew Alberts - Kevin Bieksa

Roberto Luongo

Los Angeles:

Ryan Smyth - Anze Kopitar - Wayne Simmonds
Fredrik Modin - Michal Handzus - Dustin Brown
Brad Richardson - Jarrett Stoll - Alex Frolov
Scott Parse - Jeff Halpern - Justin Williams

Rob Scuderi - Drew Doughty
Jack Johnson - Randy Jones
Sean O'Donnell - Matt Greene

Jonathan Quick

Veikkaan pelistä tulevan melko tasaista, mutta uskon valaspaitoihin edelleen. Canucksilta löytyy tällä hetkellä mielestäni enemmän liikettä, taitoa ja kokemusta ja erityisesti tärkeillä paikoilla. Lisäksi Luongoon on etukäteen helpompi uskoa kuin Quickiin edellisen pelin jälkeen.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Monesti jos puhuu samasta kaverista pitempään niin tuntuu turhauttavalta laittaa koko ajan sitä koko nimeä kun ei jaksaisi itseään toistaa niin tuollaisen lempinimen käyttö on siinä kohdin aika normaalia.

Ihan yhtä lailla sitä voi juuttua sitten sen lempi/haukkumanimen toistoon kiinni. Ja sitten kun tällainen gloryhunter, kuin minä, tulee paikalle, niin ihmetys on suuri. Voihan sitä [titityy] -nimitystäkin käyttää, mutta alkoi olla jo viestejä, joissa se on ainoana nimenä Samuelssonille, niin tähän tartuin.

Nimenvääntelylle alttein pelaaja joukkueessa täytyy olla Rypien, koska se on sellaisenaankin äärimmäisen koominen.

Canucksin soisi tietysti jatkavan siitä, mihin viimeksi jäi, koska ihan turha sitä Kingsiä on enää sarjaan mukaan ottaa, kun on jo niitä henkisiä lukkoja saatu rassattua auki.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Game 6: 2-4

Hienoa Canucks! Tiukasta pelistä makea voitto ja sarja poikki!

Peli oli tiukka ja Kings meni pariin otteeseen johtoon, mutta Canucks tuli Sedinien johdolla ohi ja kolmannessa erässä ratkaisivat pelin.
Luongo esitti maagisia otteita maalilla vaikka ensimmäinen maali ehkä Luin piikkiin voitaisiinkin laittaa. Molemmissa Luongon päästämissä maaleissa hänellä ei ollut maila täysin mukana ja toisessa maalissa taisi Dustin Brown jopa lyödä käsistä?

Syvemmän analyysin jätän muille, kun peliä jokseenkin väsyneenä katoin enkä toista erää nähnyt ollenkaan. Mutta hieno nousu jälleen kolmannessa erässä, sillä koko pelin ajan Kings oli hallinnut laukauksia mutta kolmannessa erässä Canucksien puolustuskin rupesi laukomaan viivalta ja O'Brien kolkutteli rimojakin.

Luongo, Edler, Bernier pelasivat hyvän pelin kuten myös Sedinit kolmannessa erässä. Positiivista oli myös Burrowsin maalitilin aukeaminen, vaikkakin se tapahtui tyhjään maaliin. Myös parjattu Kevin Bieksa pelasi ok matsin vaikka yhden jäähyn ottikin, mutta teki myös maalin. Perinteistä paniikkia en vaan miehen otteissa nyt hirveästi nähnyt, mikä on hyvä asia.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle kiekalle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Luongo esitti maagisia otteita maalilla vaikka ensimmäinen maali ehkä Luin piikkiin voitaisiinkin laittaa.

Luongo, Edler, Bernier pelasivat hyvän pelin kuten myös Sedinit kolmannessa erässä.

Myös parjattu Kevin Bieksa pelasi ok matsin vaikka yhden jäähyn ottikin, mutta teki myös maalin. Perinteistä paniikkia en vaan miehen otteissa nyt hirveästi nähnyt, mikä on hyvä asia.

Bieksa itse asiassa otti kaksi kakkosta, joista toinen oli ihan ok, mutta toisen olisi voinut jättää ottamatta. Kokonaisuutena ihan ok esitys tällä kertaa.

Luongo oli ottelun hahmo, sillä hän piti Vancouverin pelissä useammalla maagisella torjunnalla. Smythin laukauksen torjunta oli jotain uskomatonta ja sitä sitten hehkutettiinkin melkoisesti. Sen torjunnan lisäksi siellä oli pari-kolme muuta pirun tärkeätä koppia. Itse olisin ehdottomasti nostanut Luongon ottelun ykköstähdeksi.

Daniel Sedin otti game vitosessa jäähyn kolmannessa erässä ja jäähyn jälkeen tekaisi kolme pistettä ja oli osaltaan ratkaisemassa matsia. Tässä matsissa Danny otti jäähyn toisen erän lopussa ja taas jäähyn jälkeen ensin tasoitusmaaliin syöttö ja sitten voittomaali hänen lavastaan. Jos hän tykkää kuitata aina jäähynsä parilla - kolmella maalilla niin senkun ottaa vaan jatkossakin jäähyjä.

Peli oli aika vaikea Vancouverille tai sitten Kings vaan oli hyvä selkä seinää vastaan pelatessaan. Hieno homma, että saatiin heti ensimmäisestä ottelupallosta sarja poikki, koska game seiskassa olisi voinut tapahtua mitä vaan. Pitää jossain vaiheessa laittaa jotain koostetta ottelusarjasta, mutta nyt annetaan puheenvuoro muille.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Luongo oli ottelun hahmo, sillä hän piti Vancouverin pelissä useammalla maagisella torjunnalla.
...
Peli oli aika vaikea Vancouverille tai sitten Kings vaan oli hyvä selkä seinää vastaan pelatessaan.

LA hallitsi kenttätapahtumia, mutta Vancouverilla oli paljon parempi maalivahti. Smythn lisäksi Parsella, Handuzilla, Stollilla ja Frolovilla oli hyvät paikat ja Kopitar kilautti kehikkoa. Bieksan tasoitus ja Sedinin voittomaali olisivat olleet Quickille hyvänä päivänä ihan otettavissa.

Frolov taisi pelata viimeisen ottelunsa Losin paidassa ja hyvin pelasikin. Toinen silmiin pistänyt oli Matt Greene, joka oli normaaliakin fyysisempi. Harmittaa Kingsien puolesta, koska porukka pelasi katkaisupelissä hyvin mutta maalivahti ei ollut samalla tasolla kuin muu joukkue.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno voitto Kingsista, ja päästiin ainakin toiselle kierrokselle toisena vuonna peräkkäin. Peli oli sarjan ensimmäinen, jota Kings selvästi vei tasakentin, mutta Vancouver oppi onnekseen viimein pelaamaan tuota Kingsin uskomattoman hyvin sarjan alussa pelannutta ylivoimaa vastaan ja otti lopulta ansaitun voiton sarjassa.

Los Angeles tuli kuudenteen peliin todella hyvin, otti keskialueen haltuun, puolusti tarkasti ja loi ensimmäisessä erässä paljon paikkoja. Kings laukoi erässä yhteensä 16 laukausta Vancouverin viittä vastaan - noista Kingsin laukauksista tosin vain kolme tuli ykkössektorilta, mutta kuitenkin. Los Angeles meni erässä myös 1-0 johtoon Frolovin playoffien avausmaalilla.

Toinen erä oli vähän kuin ensimmäisen toisinto. Jää vaikutti aika heikolta, Canucks näytti kärsivän siitä liikkuvampana joukkueena enemmän, Kings hallitsi jälleen tapahtumia, mutta Canucks kesti jälleen omat alivoimansa. Erässä nähtiin pari maalia ja yksi Luongon loistava torjunta. Steve Bernier toi Vancouverin tasoihin ylivoimalla erän puolivälissä, mutta Doughty vei erän viimeisellä neljänneksellä Los Angelesin uudelleen johtoon.

Kahden erän jälkeen Kingsin tilanne oli hyvä ja joukkue oli pelannut sekä järkevästi että energisesti, mutta Canucks tuli kolmannessa erässä kuitenkin ohi. Ensin surkeasti sarjassa esiintynyt puolustaja Kevin Bieksa toi Canucksin tasoihin kolmannen erän alussa ja sitten erän lopussa iski Vancouverin ykkönen tekemällä pelin voittomaalin Daniel Sedinin toimesta.

Burrows teki lopulliset 2-4 lukemat tyhjiin, ja varmisti näin Vancouverin jatkopaikan. Hieno juttu Burrowsin kannalta oli se, että vaikka hän on pelannut uhrautuvasti alivoimaa sarjassa, niin olisihan se nyt ollut häpeällistä olla sarjan jälkeen Albertsin jäljessä pisteissä. Nyt hänellä on sentään yhtä monta pistettä kuin Albertsilla. Burrowsin tuuletus maalinsa jälkeen oli muuten hieno "jousiammunta-tuuletus", jolla hän kunnioitti pari vuotta sitten menehtynyttä hyvää ystäväänsä, puolustaja Luc Bourdonia.

Pelin parasta antia tarjosivat Vancouverin puolelta Luongo, ykkösketju ja Steve Bernier, joka tuntuu nostavan jälleen tasoaan playoffeissa - neljä maalia on kova suoritus vammojen jälkeen. Luongo pelasi ehkä parhaimman pelinsä moneen viikkoon. Ykkösketju teki 2+3 pistettä ja ratkaisi pelin kolmannessa erässä. Tällä hetkellä NHL:n playoffien pistepörssin kakkonen (Samuelsson) ja kolmonen (D.Sedin) ovat Vancouverin pelaajia. Henrik on pörssissä 12. sijalla, mutta vain pisteen päässä pörssin nelosesta Ovechkinista.

Los Angelesin kokenut valmentaja Terry Murray sanoi pelin jälkeen sarjan ratkaisijaksi Canucksin ykkösen;

"There's an easy answer. Two of the best players in the league did it. The Sedin line was tremendous. They won the series. ... And that's what the best players are supposed to do."

Sedinit ratkaisivat tosiaan sarjan, mutta heidän lisäksi Samuelssonin ja Luongon voisi nostaa erikseen niminä esiin. Samuelsson teki kuudessa pelissä seitsemän maalia, 11 pistettä ja oli koko sarjassa vain yhden omiin tulleen tasakenttämaalin aikana kentällä. Luongo otti puolestaan muutaman erittäin tärkeän torjunnan ja peittosi lopulta selvästi Quickin. Kokemus Quickiin näkyi Bobbyn pelissä sitä enemmän mitä pidemmälle sarja meni.

Kuudennessa pelissä Luongon torjunta Smythin laukaukseen menee sarjan kolmen parhaan torjunnan joukkoon tämän ja tämän Luongon aikaisempien pelastusten sekaan. Luongolla oli sarjan alussa omat ongelmansa vaisun runkosarjan lopun jälkeen ja hänet otettiin kolmannessa pelissä pois maalilta, mutta hän palasi sarjassa kokonaisuutena siis sille totutulle tasolle, millä olemme hänet tottuneet näkemään. Ensimmäisen pelin jatkoajan pelastus toi lopulta sarjan avausvoiton ja tuo Frolovin läpiajon torjunta oli huipputärkeä jatkon kannalta. Luongo itse kertoi sarjasta seuraavasti;

"I felt good the whole series, to be honest with you. I don't really care about the stats. Tonight, it was a bit tighter, and I got a few more shots and I was able to make a few extra saves than the other games."

Kuten on mainittu, Los Angeles oli runkosarjassa loistava kolmannen erän joukkue (saldo oli 29-0-2 peleissä, joita Kings oli johtanut kahden erän jälkeen). Tässä sarjassa Vancouver onnistui kuitenkin rikkomaan tuon huikean sarjan jopa kaksi kertaa, ja tuo Canucksin venyminen oli myös lopulta sarjan yksi ratkaisuista. Canucksin tärkeimmät pelaajat ovat olleet näissä tilanteissa useammin kuin Kingsin avainpelaajat. Daniel Sedin totesi tuosta oppireissusta;

"In the Dallas and Anaheim playoff series a few years ago, we got easily rattled and changed our game. I think this time around we stuck with it. Like tonight, we played really bad for 40 minutes, but we kept playing the same way. We know it worked for 82 games in the regular season and it'll work in the playoffs, too.

"We've been able to come through in the third periods and that feels good."

Kokemuksen merkitystä ei voi koskaan aliarvioida. Vaikka aina välillä tuleekin sarjoja, joissa tuo kokemus ei näy lopulta voittoon asti, useimmiten kokemus näyttäytyy positiivisella tavalla. Sarjan ratkaisuna Vancouverin valmentaja Alain Vigneault piti neljännen pelin loppua, jolloin Canucks tuli itseensä uskoen kolmannessa erässä takaa ohi ja tasoitti ottelusarjan. Mikäli Kings olisi vienyt tuon pelin, sarjan tilanne olisi ollut Los Angelesille 3-1, ja Vancouverin olisi ollut todella hankala nousta siitä sillasta.

"I think that was a big moment as far as our confidence and our play," Vigneault said of the Game 4 victory. "I don't know if it hurt [the Kings] mentally, but obviously we won three in a row."

Niinpä, toinen joukkue sai tuosta tilanteesta uskoa ja toinen menetti sitä. Luongo otti tuossa pelissä ensin tuon Frolovin läpiajon kiinni ja ykkösketju hoiti sen jälkeen hommansa toisessa päässä. Vancouverin johtavat pelaajat käänsivät sarjan tuossa tilanteessa, kuten johtavien pelaajien pitikin.

Los Angelesilla on edessään lupaava tulevaisuus. Kingsin johtavat pelaajat kuten Kopitar, loistava 20-vuotias Norris Trophy -ehdokas Doughty, Dustin Brown ja Jack Johnson olivat saamassa nyt kokemusta, mistä he tulevat ammentamaan myöhemmin menestystä. Kings pelasi hyvän sarjan kaiken kaikkiaan, ja oli jo lähellä kääntää tämän itselleen, mutta romahti sitten lopussa kolmeen peräkkäiseen tappioon. Seuraavalla kerralla he ovat varmasti taas askeleen pidemmällä näissä karkeloissa.

Vancouverin Ryan Kesler antoikin ansaittua tunnustusta Kingsin nuorille pelaajille ja valmennukselle;

"That's a very good hockey club. They're coached well. They have a lot of young talent. For a lot of guys in that room, at least the core, it was their first time. It's a learning lesson for them. They're going to be a good team for a lot of years."

Los Angelesin kapteeni Dustin Brown sanoi omia mietteitään joukkueestaan puolestaan seuraavasti;

"Sometimes you have to lose before you can win. There's a lot to learn from this series. We had the momentum, and it can switch just like that. It's a huge learning experience. We lost, but we had games in our grasp and that's something that, at this time of year, it's disappointing. From a team standpoint, I'm proud of the group and how we played. A lot of guys, this was their first time for this, and it's a whole different level from the regular season.

You've got guys who have been through it, but they can't sit there and tell you about it. You have to experience it, and that's part of the process.

Vancouverin seuraava vastustaja on tätä kirjoitetteassa vielä avoinna. Hyvin mahdollista on, että Canucks saa vastaansa viime kauden toisen kierroksen vastustajansa Chicagon. Se sarja olisi herkullinen lähtökohdiltaan, sillä Canucksilla olisi revanssin mahdollisuus ja joukkue näyttää tällä hetkellä kokonaisuutena valmiimmalta kuin viime kaudella.

Vancouverilla on tällä kaudella viime kautta parempi ja kokeneempi hyökkäys. Erityisesti liikkeessä Canucks on viime kautta edellä. Yksilöistä Sedinit ovat nostaneet pelinsä uudelle tasolle, Kesler on ollut parempi kuin viime kaudella, Raymond on selvästi viime kautta edellä, Demitra on ainakin tällä hetkellä vielä terveenä (toisin kuin viime kauden playoffeissa) ja pelaamassa hyvin ja Samuelsson on kovan luokan vahvistus kokemuksellaan ykkösketjuun.

Maalilla Luongo on jälleen kokeneempi playoffien suhteen ja toivottavasti saanut oppia viime kaudesta. Vancouverin kysymysmerkkinä on puolustus, mutta terveenä pysyessään sekään ei ole välttämättä ainakaan viime kautta huonompi. Mitchellin poissaolo on toki paha menestys, mutta vastaavasti Ehrhoff on ollut hitaaksi käynyttä Öhlundia tärkeämpi pala alakerrassa ja Edler on kokonaisuutena parempi kuin viime kaudella.

Mielestäni myös O'Brien on pelannut viime kautta paremmin ja on nykyisellään jo hyvä palanen puolustuksessa. Viime kaudella erittäin hyvin pelannut Salo joutui sivuun ja se oli joukkueelle paha menetys. Voihan Sami toki joutua vielä tälläkin kaudella sivuun, mutta ainakin tällä hetkellä hän on kunnossa. Albertsin kaksi viimeistä peliä olivat puolestaan hänen roolissaan jo melko hyviä. Bieksa on Bieksa, parhaimmillaan edelleen ihan hyvä pakki ja huonoimmillaan pilaa joukkueen illan tyhmillä jäähyllään ja koomailulla omassa päässä.

Vancouverin puolustus on ennen kaikkea laadukas hyökkäyspäähän, mistä kertoi sekin, että Canucks-puolustus teki runkosarjassa koko NHL:n eniten maaleja, vaikka kärsi yhteensä noin 100 pelin verran loukkaantumisista. Nyt playoffeissa neljällä pakilla on kolme pistettä ja kaikki neljä ovat playoffien pistepörssissä 22 parhaan puolustajan joukossa. Mutta silti, etenkin kun Willie on sivussa, niin tuo alue herättää joukkueen eniten huolta tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös