Mainos

Vancouver Canucks 2024–2025

  • 79 118
  • 424

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
Laitetaan tähän väliin ihan puhdasta omaa mutuilua ja pohdintaa mahdollisista kaupoista. Omasta mielestä tuo puolustuksen oikea puoli on tällä hetkellä sen verran heikoilla kantimilla, että sinne toivoisi vahvistusta jo hyvissä ajoin ennen kauppojen sulkeutumista. Viime viestissä vähän näitä pohdinkin, mutta parissa viikossa ehtii tapahtumaan sen verran paljon, että nyt siellä alkaa hahmottumaan pari selkeää potentiaalista kauppakumppania, joilla voisi olla tarjolla vahvistusta pakiston oikealle puolelle niin, että eivät jäisi itse valtavaan pulaan. Itseä kiinnostavat pelaajat olisivat:

Buffalon Henri Jokiharju,
Columbuksen Dante Fabbro,
Seattlen Willam Borgen.

Jokiharju ja Fabbro eivät ole kovinkaan suurikokoisia, mutta voisivat omata vielä potentiaalia ”top 4 -rooliin”. Tässä skenaariossa pyrkisin ajamaan Willanderia sisään hieman hitaammin Myersin sopimuspaikalle. Borgen on näistä vaihtoehdoista se isokokoisin ja näin ollen sopisi ehkä parhaiten nykyvalmennuksen linjaan. Hänelle en kuitenkaan näkisi sen pidempää käyttöä, vaan hän täyttäisi nykyvalmennuksen kokokriteerit ja tämän hetken tarpeen solidille top 6 puolustajalle. Palkkojen puolesta kenen tahansa hankkiminen vaatisi todennäköisesti Desharnaisin sopimuksen kauppaamista pois edestä, mutta muutoin kauppahintojen ei pitäisi olla mahdottomia.

Sitten spekuloin vähän isommalla ja riskialttiimmalla kaupalla, joka perustuu myös pelkkiin huhuihin ja omaan spekulaatioon. Rangersin peli on tällä hetkellä kriisissä ja siellä pohditaan varmasti keinoja kurssin kääntämiseksi. JT Millerin poissaolon aikana huhuttiin myös, että Rangers olisi ollut hänestä kiinnostunut. Samaan aikaan on huhuttu, että Millerin ja Petterssonin välillä ei olisi kaikki kunnossa, joten mieleen hiipii väistämättä ajatus siitä, että olisiko Miller täysin korvaamaton palanen Vancouverin joukkueessa ja voisiko Petterssonista saada irti nykyistä enemmän Millerin kauppaamisen myötä? Mitä Rangersista voisi sitten irrota tällaisessa kaupassa?

Kakon kehitys on polkenut paikallaan viimeiset viisi vuotta, joten hän voisi olla osa tällaista kauppaa. Voisivatko Sedinit kenties auttaa Kakkoa hänen pelinkehittämisessä sekä 2. varaukselle asetettujen odotusten lunastamisessa? Itse näen Kakon pelissä jotain samaa Sedinien pelityylin kanssa (tuloksentekoa lukuunottamatta), joten Vancouver voisi olla se paikka, jossa Kakko pystyisi lunastamaan hänen potentiaaliaan.

Toisaalta Vancouver tarvitsisi myös korvaavan runkopelaajan Millerin tilalle ja näkisin, että Mika Zibanejad täyttäisi nämä saappaat riittävästi. Hän olisi joukkueelle 2. sentteri Petterssonin takana, pelaisi kaikkia pelitilanteita, toisi rightin kätisyyden aloituksiin, sekä ylivoiman siipeen. Hänen sopimus ei näytä tällä hetkellä kauhean hyvältä, mutta toisaalta tuo 8,5 miljoonaa alkaa olla aika lähellä monipuolisen 2. sentterin palkkaa tulevaa kattoa vastaan. Rangers saisi kaupassa selkeästi paremman pelaajan tähän hetkeen heidän stanley cup ikkunan ollessa auki.

Tarvittaessa tähän kauppaan voisi lisätä höysteitä molemmille puolille, kuten draft pickejä, Höglanderia, tai Desharnaisia (joiden arvo voi olla tällä hetkellä jopa negatiivinen). En jaksa tarkistaa minkälaisia pykäliä näiden pelaajien sopimuksissa on, kun tänä päivänä nuo näyttävät olevan muutenkin tarpeen vaatiessa vain muodollisuuksia. Eihän tämänkaltaisia kauppoja nähdä juuri koskaan ja Vancouverin johto on tiukasti kiistänyt Millerin kauppaamisen, mutta tällainen ajatus nousi kuitenkin mieleen ja näkisin, että tässä voisi kuitenkin olla muokattavissa ihan järkevä kauppa molemmille osapuolille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Pakkiosastolle ottaisin noista melkeinpä kenet vaan, ellei Friedman nyt vakuuta lähiaikoina.

Sen lisäksi, että Rutherford on kuitenkin todennut The Providencen haastattelussa hyvin kovasanaisesti, että J.T. Milleriä ei tulla treidaamaan niin viimeistään sopparin NMC aika hyvin torppaa tuon koko ajatusleikin. Lisäksi, jos jotain haluaa voittaa lähitulevaisuudessa, niin heivaisin ennemmin Petterssonin muualle kuin Millerin. Luulen, että aika moni seura kyseli Canucksin toimistolta, että onko Millerin poissaolo sellainen, että voisi tulla kaupan. Nyt vaan Rangersista on syystä tai toisesta enemmän varmuutta kuin muista.
 

drazzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
En usko Waddellin ihan helpolla Fabbrosta luopuvan. Muodostavat Werenskin kanssa Columbuksen heittämällä parhaan pakkiparin, pidän todennäköisempänä että Fabbrolle tarjotaan jatkosopimusta varsinkin nyt Jiricekin poistuttua ei noita rightin pakkeja oikein liikaa ole. Toki jos jatkoa ei jostain ihmeen syystä tarjota tai Fabbro ei sitä halua on asia tietysti ihan eri.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Ennen kuin @nuck ehtii tekemään kattavan koonnin yön pelistä, niin halusin vaan tulla sanomaan, että Kiefer Sherwood ja Kevin Lankinen maksavat yhteensä alle 2,5 miljoonaa kaudessa. Sherwood muuten johtaa liigan taklaustilastoa lähes 60 taklauksen erolla seuraavaan. (Sherwood 182 vs Bostonin Matt Kastelic 125)

Kun noita Ekman-Larssoneiden ja Loui Erikssoneiden soppareita on tässä katseltu muutamia vuosia, niin ihan kivaa vaihtelua tällainen.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ennen kuin @nuck ehtii tekemään kattavan koonnin yön pelistä, niin halusin vaan tulla sanomaan, että Kiefer Sherwood ja Kevin Lankinen maksavat yhteensä alle 2,5 miljoonaa kaudessa. Sherwood muuten johtaa liigan taklaustilastoa lähes 60 taklauksen erolla seuraavaan. (Sherwood 182 vs Bostonin Matt Kastelic 125)

Kun noita Ekman-Larssoneiden ja Loui Erikssoneiden soppareita on tässä katseltu muutamia vuosia, niin ihan kivaa vaihtelua tällainen.
Sherwoodista tuli aamulla twiitti vastaan. Ihan hyvää arvoa sopparille.



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jälkiviisaus on helppo laji, mutta Nashvillessä olisi kenties ollut vielä käyttöä? Sherwood vaikuttaa kyllä niin valmentajansa näköiseltä pelaajalta kuin voi vain olla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jälkiviisaus on helppo laji, mutta Nashvillessä olisi kenties ollut vielä käyttöä? Sherwood vaikuttaa kyllä niin valmentajansa näköiseltä pelaajalta kuin voi vain olla.

Niin tai kenties jopa Coloradossa? No, Sherwoodin tarina tuolle tasolle on sen verran harvinainen (varaamaton pelaaja jne.), että noita vanhoja joukkueita ei voi liikaa moittiakaan kun eivät nähneet enää käyttöä. Vancouverille toki hyvä näin, sillä vaikka nyt unohdettaisiin tämä kolmen maalin peli, Sherwood on tuonut jokaiseen kauden peliin paljon taistelua, fyysistä peliä ja myös tulosta. Ollut ehdottomasti joukkueen alkukauden valopilkkuja Hughesin ja Lankisen kanssa.

Taustalla on nuo tehokkaat AHL-kaudet, jotka kertovat siitä, että ihan kädetön pelaaja ei ole tämä Sherwoodin metsien mies. Kuten olen jo aikaisemmin sanonut, niin harmittaa vaan kun eivät tehneet kuin kahden vuoden sopimuksen. Hughesille pitäisi antaa tuosta joku bonus, kun meni suosittelemaan seurajohdolle Sherwoodia kesällä pelattuaan viime kaudella playoffeja häntä vastaan.

Oikein hyvä peli kovaa joukkuetta Coloradoa vastaan joukkuetasolla eikä flunssasta ollut merkkejä. Erinomaista Florida-peliä seurasi yksi kauden latteimmista esityksistä Bostonia vastaan ja nyt sitten jälleen tällainen mikä menee pelinä kauden top5-ryhmään. Ei voi siinä mielessä liikaa mennä tuulen mukana tämän kauden joukkueen kanssa. Siinäkin mielessä tämä oli kuitenkin hieno voitto, että joukkueen oli pakkokin tehdä nyt selvä tason nosto ja sellainen saatiin kovassa paikassa.

Tocchetin mediatilaisuus:





Sherwood nousi pelissä parhaiten esiin, mutta myös Millerilta ja Petterssonilta saatiin hyvät pelit nyt samaan aikaan (vaikka eivät tehoja tehneet). Tuolla kaksikolla on erittäin iso merkitys siihen, millainen joukkue tämä Canucks on ja nyt alkukausi on ollut kummaltakin vaikea. Onneksi tätä kautta on kuitenkin vielä noin 50 peliä jäljellä, joten heillä riittää aikaa parantaa.

Demko pelasi maalilla kauden parhaan pelinsä ja näytti nyt siltä Demkolta, mikä on totuttu näkemään tehden vaikeatkin torjunnat helpon näköisiksi. Hänen osaltaan nämä ensimmäiset pelit olivat varmasti haastavia, kun ei ollut lainkaan pelituntumaa edes leiriltä. Varmaan itseluottamuksenkin kannalta tärkeä voitto. Harmittaa vain, kun Avalanche sai ihan lopussa Thatcherin nollapelin rikki. Hyvin pelasi kyllä myös tuo puolustus hänen edessään.

Pidin Soucy-Juulsen parin pelaamisesta, joka kantoi suurinta kuormaa MacKinnonin ketjua vastaan. Myös Myers pelasi mielestäni ihan hyvin ja saatiin kauden paras esitys Desharnaisilta. Toivottavasti siellä oli muiden joukkueiden scoutteja paikalla. Desharnais on mielestäni alivoimalla hyvä puolustaja ja iso puolustaja liikkuukin ihan hyvin, mutta kiekko pomppii ja kutospakilta pitää saada paljon tasaisempia iltoja mitä on nähty. Nyt alkukauden Desharnaisiin ei ole pystynyt luottamaan.

Vancouver on tuloksellisesti ihan hyvässä kurssissa (tasan 100 pisteen tahdissa), mutta tältä joukkueelta ei olla nähty vieläkään mihin tästä on. Nyt Demkon ja Millerin palattua aletaan näkemään paremmin. Siinä mielessä nuo Petterssonin treidihuhut tulevat outoon aikaan. Frank Seravalli sanoi Canucks Centralin puolella, että hänen lähteissään ei tuollaisia huhuja ole liikkunut, joten ota näistä nyt sitten selvää. Ihmettelisin kuitenkin jos siellä jotain oikeasti olisi. Toki varmaan kaikki ovat sopivan tarjouksen tullessa myynnissä ja kyllä Buffalo on Dhaliwalin mukaan kysynyt Petterssonia jo alkukaudella.

Kiefer Sherwood ja Kevin Lankinen maksavat yhteensä alle 2,5 miljoonaa kaudessa. Sherwood muuten johtaa liigan taklaustilastoa lähes 60 taklauksen erolla seuraavaan. (Sherwood 182 vs Bostonin Matt Kastelic 125)

Menevät muuten molemmat top5-ryhmään viimeisten 10 vuoden aikana mielestäni noissa Vancouverin hankinnoissa. Erinomaiset hinta-laatusuhteen paperit noilla kahdella.

MacIntyren juttu Sherwoodista vähän yli kuukauden takaa oli lukemisen arvoinen ja laitetaan se myös tänne:


Kuuden pelin kotiputkesta tuli kotiin seitsemän pistettä, mikä oli välttävä-kelvollinen suoritus pisteellisesti. Sen aikana nähtiin aallonpohjaa ja aallonharjaa, joten toiveissa olisi lisää sitä paremman puolen peliä ja ennen kaikkea tasaisempia esityksiä. Kaikkia pelejä ei voi voittaa, mutta kyllä tältä joukkueelta pitää saada nuo huonot illat vähemmän huonoiksi jatkossa. Nyt Vancouver lähtee kahden pelin mittaiselle reissulle Utahiin ja Vegasiin ja palaa jouluksi kotiin.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Niin tai kenties jopa Coloradossa?

Kyllä varmasti. Viittasin kommentillani lähinnä Predatorsiin siksi, että kun nyt tiedämme kesän vahvat satsaukset siellä ja nykyiset otteet, niin olisko vähemmän ollut enemmän? No se siitä ja hieno todistaa näitä Sherwoodin kaltaisia tarinoita, jossa kovalla työllä on raivattu tie kirkkaimpiin valoihin ja läpimurto tehdään hieman normaalia myöhemmin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä varmasti. Viittasin kommentillani lähinnä Predatorsiin siksi, että kun nyt tiedämme kesän vahvat satsaukset siellä ja nykyiset otteet, niin olisko vähemmän ollut enemmän? No se siitä ja hieno todistaa näitä Sherwoodin kaltaisia tarinoita, jossa kovalla työllä on raivattu tie kirkkaimpiin valoihin ja läpimurto tehdään hieman normaalia myöhemmin.

On tosiaan hienoja tarinoita nuo vastaavat.

Ymmärsin miksi viittasit juuri Nashvilleen. Tässäkin yksi viittaus sinne:





Siinä mielessä nuo sopivatkin parhaiten sinne, että nykyinen joukkue on ollut tuollainen suorittaja isoista satsauksista huolimatta ja lisäksi Sherwood pelasi koko viime kevään noin 40 viimeistä peliä siellä noin 40 pisteen kausitahtia. Lisäksi hän oli playoffeissa NHL:n taklauspörssin kakkosena kun Predatorsin kausi loppui. Joten siellä varmaan tiedettiin enemmän mitä menetettiin ja ehkä Vancouverissa taas tiedettiin vähän mitä saatiin kun pelasivat vastakkain?

Sherwood oli playoffeissa mm. juuri pelaaja, joka sämpylöi Hughesin eikä Quinn ollut tuon jälkeen ihan samalla tasolla mitä ennen sitä. Sherwood kertoi saaneensa kesällä tarjouksia, mutta Vancouverilla oli kuulemma pelaajalle joku tietty suunnitelma, joka kiinnosti. En tiedä sitten mitä siellä on sanottu tuoksi suunnitelmaksi, mutta aika paljon Sherwood on tuollainen Tocchetin näköinen pelaaja tosiaan.

***

Rick Dhaliwalin kertomina huhuina Vancouverista:





Vancouverista:

- Canucks on tällä hetkellä hyvin aktiivinen markkinoilla.
- Hakevat edelleen pakkia.
- Hinnat ovat korkeita, seurat kysyvät ensimmäisen tai toisen kierroksen varausvuoroja sekä kärkiprospecteja.
- Vancouver oli kiinnostunut mm. Cam Fowlerista ennen kuin hänet kaupattiin.
- Ei olisi yllättynyt jos Canucks ei olisi kysynyt Bostonista Fredericia.

Petterssonista:

- Aikaisemmin kaudella kun Pettersson pelasi huonosti, Buffalo kyseli saatavuutta ja joukkueet keskustelivat.
- Tiedossa on ollut, että Canucks on ollut kiinnostunut Byramista jo jonkin aikaa.
- Cozensin tehokkuus ei ole ollut hyvää (siinä mielessä voisi mahdollisesti ollakin kaupan?).
- Byramilla on ollut aivotärähdysongelmia ja pelaa sopimuskauttaan.

Boeserista:

- Joukkueen ja pelaajan välillä saattaa olla eri näkemykset pelaajan seuraavan sopimuksen arvosta.
- Hänelle on kerrottu, että neuvottelut ovat prosessissa eikä Rutherfordin kommenteista voi päätellä osapuolten olevan kaukana toisistaan.
 
Viimeksi muokattu:

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
Petterssonista:

- Aikaisemmin kaudella kun Pettersson pelasi huonosti, Buffalo kyseli saatavuutta ja joukkueet keskustelivat.
- Tiedossa on ollut, että Canucks on ollut kiinnostunut Byramista jo jonkin aikaa.
- Cozensin tehokkuus ei ole ollut hyvää (siinä mielessä voisi mahdollisesti ollakin kaupan?).
- Byramilla on ollut aivotärähdysongelmia ja pelaa sopimuskauttaan.
Kaikista vaikeuksista huolimatta toivon, että Vancouver jatkaa joukkueen rakentamista enemmän tai vähemmän Petterssonin ja Hughesin ympärille. Petterssonin alavire on jatkunut jo pitkään ja omaan silmään tuo näyttää tavalliselta ”itseluottamuksen menettämiseltä”. Uusi sopimus on tuonut varmasti paineita ja kun peli ei ole lähtenyt kulkemaan, niin pelaaminen menee helposti väkinäiseksi.

Joukkueen menestymismahdollisuuksien kannalta olisi todella tärkeää, että Pettersson saisi jälleen omasta pelistä kiinni. Ketjukoostumuksia hänen ympärillä on kokeiltu lukuisia ja tässä kohtaa rauhoittaisin itse tuota rulettia ja antaisin enemmän aikaa esimerkiksi Debruskin ja Sherwoodin kanssa. Ajattelisin itse, että kadonnut itseluottamus voisi löytyä helpoiten ylivoimapelin kautta onnistumisella siellä. Koska viimeksi Pettersson on tehnyt ylivoimamaalin?

Niinhän siinä kävi, että Borgen irtosi Kakolla, joten nämä nimet voidaan vetää yli noista minun edellisen viestin haihatteluista. Realistisia vaihtoehtoja puolustuksen oikean puolen vahvistamiseen on melko vähän, joten toivoisin edelleen, että toimistolla otettaisiin Buffaloon yhteyttä ja kyseltäisiin vähän heidän suunnitelmista Jokiharjun varalle. Ei tarvitsisi enää ensi vuoden puolella katsoa, kun pelin ratkaisuhetkillä tasatilanteessa Desharnais ja Myers ovat puolustamassa kentällä samaan aikaan omaa maalia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt voidaan taas polttaa fanipaidat. Utah otti kokonaisuuden kannalta ehkä ihan ansaitun voiton, mutta näin Canucks-lasien takaa harmittavasti. Vancouverin ensimmäinen erä oli syystä tai toisesta huono ja Utahin kiekkokerho puolestaan todella hyvä, mutta kahdessa seuraavassa Canucks pelasi paremmin ja meni 0-2 johtoon kahden erän jälkeen.

Kolmannen erän puolivälissä Demko pudotti hänelle normaalisti helpohkon irtokiekon eteensä, mistä kovilla energioilla pelannut ja levännyt kotijoukkue pääsi kaventamaan. Pelin viimeisellä vitosella Myersille tuomittiin helpon puoleinen kakkonen (pelin linjaan verrattuna) ja lisäksi ylivoimalla kiekko pomppi Utahin kannalta onnekkaasti Bluegerista sisään. Jatkoaika oli viihdyttävää kiekkoa Utahin hienosti pelissä eläneen kotiyleisön edessä ja kotijoukkue pääsi tekemään voittomaalin 12 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Ensimmäiseen erään ei voi missään nimessä olla tyytyväinen Vancouverin kannalta, mutta kahteen seuraavaan kaikesta huolimatta olen. Toinen erä oli Vancouverin pelin paras eikä Vancouver antanut kolmannessa erässä Utahille kuin yhden vaarallisen maalipaikan. Tuo, että tasoitus tuli onnekkaalla pompulla... näitä vain sattuu joskus. Jatkoajalla olisi ollut kummalla tahansa joukkueella puolestaan mahdollisuus lisäpisteeseen. Ensimmäisen erän vuoksi Utahin voittoa ei voi lopulta pitää kuitenkaan vääränä.

Vancouver pelasi nyt ensimmäisen pelinsä Utahissa. Utah on mielenkiintoinen, nuori ja vauhdikas joukkue, jolla voi olla edessä vielä hyvä tulevaisuus. Ehdottomasti lisäpisteitä pitää antaa heille vielä tuosta kotiyleisöstä, vaikka yleisömäärä ei Delta Centerissa kovaksi (11131) nousekaan. Nythän siellä on myös saatu voittojakin, sillä viimeisistä kuudesta pelistä on kasassa viisi voittoa ja yksi rankkutappio. Viimeisen viikon sisään Utah on nyt voittanut Coloradon ja Vancouverin, eikä siitä kauan ole kuin voittivat Vegasin 0-6 numeroilla.

Demko pelasi tuota yhtä lipsahdusta lukuun ottamatta jälleen oikein hyvän pelin ja piti Vancouverin mukana ottelussa etenkin pelin alussa. Tuolle tasoitukselle hän ei voinut mitään eikä myöskään jatkoajan osumaa voi hänen piikkiin laittaa.

Hughesille jälleen kahden syötön peli, mutta nyt kapteeni ei ollut ihan normaalilla tasollaan muuten. Juuri tällä hetkellä hänellä on menossa pieni slumppi, joka johtunee varmasti myös osaltaan Hronekin puuttumisesta.

Soucylta jälleen kerran oikein hyvä peli. Hänen syöttönsä Garlandille maalin eteen noin minuutti ennen loppua oli lähellä jo ratkaista koko pelin, mutta Vejmelka taisi saada pienen osuman sinänsä oikein tehtyyn Garlandin harhautukseen.

Brännström seikkailee nyt hyvän alun jälkeen jossain ihan muissa maailmoissa. Viime pelin 10 minuutin iltaa seurasi nyt 12 minuutin ilta ja laukaukset tuona aikana Utahille 1-8. Lisäksi hänen peliinsä mahtui yksi turha kakkonen, kuten viime pelissäkin. Vancouver pelasi käytännössä taas viidellä pakilla. Kuinka kauan tuohon on varaa?

Petterssonin pelaaminen on muun joukkueen tavoin ollut todella epätasaista. Siellä on paljon hyviä iltojakin nähty, vaikka tulosta ei olekaan tullut aina. Varmasti henkisellä puolella ne suurimmat lukot ovat tällä hetkellä, mutta ei minulla ole lainkaan epäilyjä, etteikö noiden yli päästäisi vielä. Mutta tietysti tuolla sopimuksella pitää saada paljon tasaisempaa ja myös parempaa suorittamista.

@TuH0 kun kysyit siitä viimeisestä ylivoimamaalista, niin ei siitä ole kuin viisi peliä aikaa (St. Louisia vastaan). Tuohan tuli toki sitten Paraykon kautta. Edellinen varsinainen "tehty" ylivoimamaali tuli Nashvillea vastaan 18.11, joten tuosta on jo aikaa. Toisaalta sitten tuon jälkeen Pettersson on pelannut viimeiset 15 peliä vähän yli piste per peli -tahdilla.

Joshua näytti maalillaan viimeinkin merkkejä paremmasta. Olisi erittäin tärkeä saada tämä pelaaja mukaan talkoisiin, sillä parhaimmillaan Joshua on joukkueelle eräänlainen X-factor, joka pystyy vaikuttamaan pelien lopputuloksiin merkittävästikin toisen syvyysroolin hyökkääjän Sherwoodin tavoin.

Boeser ei ole ollut aivotärähdyksen jälkeen se sama pelaaja mikä oli ennen sitä. Viimeisiin 12 peliin on tullut vain kaksi maalia ja alle kaksi laukausta peliä kohden. Joukkueen parhaalta maalintekijältä pitäisi saada myös enemmän.

Garland on nyt vähän kadonnut kuvasta tuloksen tekemisessä ja jäänyt yhdeksän peliä peräkkäin maaleitta, vaikka peliaikaa on tullut keskimäärin 20 minuuttia pelissä. Nyt oli kyllä lähellä, ettei noussut ratkaisijaksi pelin lopussa. Ellei tuo Suter-Sherwood-Heinen olisi juuri edellisessä pelissä pelannut niin hyvää peliä Coloradoa vastaan, minä kasaisin yhteen sen viime kauden ketjun Suter-Joshua-Garland. Mutta tuo vaihtoehto pitää olla mielessä.

Epätasaiset otteet tuntuvat jatkuvan, mutta viimeisiin viiteen peliin Canucks on hävinnyt kuitenkin vain kerran varsinaisella peliajalla, pelannut mielestäni vain tuon yhden huonon pelin ja vastaavasti kaksi kauden viidestä parhaasta pelistään. Nyt on kuitenkin tiukka paikka, kun joukkue jatkaa kautta jo ensi yönä vieraspeliin Vegasiin. Vegas on kotona saldossa 11-3-0 ja pelaaminen peräkkäisinä iltoina tarkoittaa tuolle viiden pakin puolustukselle ehkä jotain sellaista mitä en haluaisi olla katsomassa.

Mitä noihin mahdollisiin pakkivahvistuksiin tulee, niin olen samaa mieltä mm. Jannik Hansenin kanssa siitä, että tämä joukkue tarvitsisi Hughesin ja Hronekin taakse selkeän kolmospakin. Soucy pystyy pelaamaan hyvin nelospakkina ja Myersille sekä Forbortille jäisi silloin kolmosparin rooli. Sellainen hankinta ei myöskään liikaa pistäisi luultavasti panoksia puolustukseen muun joukkueen kustannuksella. Toinen asia on sitten löytyykö sellaista ja etenkään mihinkään järkevään hintaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tuli nyt vilkaistua missä mennään suomalaisittain tilastoissa ja eipä siellä nyt mitään ihmeitä ole tapahtunut.

Aatu on noussut 23 ottelullaan jakamaan Olli Juolevin kanssa sijaa 10 Vancoucerissa pelatuissa otteluissa. Kevin Lankinen on vain kaksi ottelu perässä ja hän on ohittanut jo sellasia Vancouverin suurmiehiä kuin Raimo Summanen, Jussi Jokinen, Mika Noronen, Ossi Väänänen ja Mikko Jokela. Maaleissa, syötöissä ja pisteissä Räty ei ole vielä tavoittanut Top10-sijoja, mutta jäähyissä sentään sekä tehotilastoissa. Vancouverin suomalaiset ovat muuten tehneet 444 maalia runkosarjassa Vancouverin paidassa. Niin ja Lankinen tietenkin meritoitunein suomalaisveskari seurassa, mutta sehän oli jo kaikille selvää.

Eipä mulla muuta. Jatkakaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jatkoaika oli viihdyttävää kiekkoa Utahin hienosti pelissä eläneen kotiyleisön edessä ja kotijoukkue pääsi tekemään voittomaalin 12 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.
Melkoisesti syletti tapa jolla peli hävittiin. Kiekko oli siinä 30 sekkaa ennen jatkoajan loppua omilla, Hughesilla. Ei otettu pitkän vaihdon jälkeen vaihtoa vaan tehtiin omasta mielestä ihan järjetön hyökkäys, josta tosiaan vastustaja viimeisillä sekunneilla 2-1 hyökkäykseen ja kiekko reppuun.

Miller on pelannut nyt neljä peliä ja niissä peleissä Petterssonin lukema on ihan puhdas 0+0. Olisi mielenkiintoista nähdä tämän kauden tilastot Petterssonin osalta Millerin kanssa ja ilman. Veikkaan, että pinnakeskiarvo voi olla jopa tuplasti korkeampi peleissä ilman Milleriä. Syystä tai toisesta homma ei vaan toimi, kun kyseiset starat ovat yhtä aikaa kokoonpanossa.

Hyvää toki se, että oltiin lähellä voittoa vaikka se Miller että Pettersson pelasivat nollatehoilla. Demko - Lankinen kaksikko on nyt ollut hyvässä iskussa ja Demko tuolta varmasti parantaakin, kun saa enemmän tuntumaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin suomalaiset ovat muuten tehneet 444 maalia runkosarjassa Vancouverin paidassa. Niin ja Lankinen tietenkin meritoitunein suomalaisveskari seurassa, mutta sehän oli jo kaikille selvää.

Niin on ja Vancouver on suomalaispelaajien pelien ja pisteiden määrässä mitattuna molemmissa kaikkina aikoina kuitenkin top10-ryhmässä mitä tulee organisaatiovertailuun noissa. Maalivahtipuolella onkin ollut sitten ihan kuollutta ainakin ennen Lankisen ajan.

Lankinen on nyt ollut flunssassa ja Räty saa farmissa isompia minuutteja mitä saisi NHL:ssä. Rädyn uskon olevan kyllä vielä tulevaisuuden pelaajia Canucksissa. Tällä hetkellä Vancouverin neljä parasta sentteriä ovat terveinä ja joukkue ilmeisesti haluaa kouluttaa Aatusta sentterin.

Saapa nähdä milloin Lankinen pääsee parantelemaan noita tilastoja seuraavan kerran. Terveenä luulisi pelejä tulevan nyt ihan hyvin kun alkukausi on ollut noin hyvä.

Mr. Smith kirjoitti:
Miller on pelannut nyt neljä peliä ja niissä peleissä Petterssonin lukema on ihan puhdas 0+0. Olisi mielenkiintoista nähdä tämän kauden tilastot Petterssonin osalta Millerin kanssa ja ilman. Veikkaan, että pinnakeskiarvo voi olla jopa tuplasti korkeampi peleissä ilman Milleriä. Syystä tai toisesta homma ei vaan toimi, kun kyseiset starat ovat yhtä aikaa kokoonpanossa.

Tilastojen mukaan Millerin paluu on kuitenkin parantanut Petterssonin pelaamista 5v5 pelissä muuten paitsi pisteissä tuo ei ole (ainakaan vielä) näkynyt:





Melkoisesti syletti tapa jolla peli hävittiin. Kiekko oli siinä 30 sekkaa ennen jatkoajan loppua omilla, Hughesilla. Ei otettu pitkän vaihdon jälkeen vaihtoa vaan tehtiin omasta mielestä ihan järjetön hyökkäys, josta tosiaan vastustaja viimeisillä sekunneilla 2-1 hyökkäykseen ja kiekko reppuun.

Tuo voittomaali toki syletti minuakin, kuten usein jatkoajan voittomaalit tekevät kun ne ratkeavat aika ajoin johonkin virheeseen. Miller pelasi siinä liian kovalla riskillä ja se kostautui vastahyökkäyksenä. Osa näkee nuo tyhminä riskiliikkeinä jatkoajalla, osan mielestä tuo on sitä voitontahtoa ratkaista, mikä samalla on tehnyt Millerista Millerin.

***

Petterssonista juttua Sportsnetilla:


Melkoisesti tilastojen mukaan nuo hyökkäyspään tilastot ovat sukeltaneet sopimuksen teon jälkeen. Toisaalta siellä oli se polvivamma, mikä noihin on myös osaltaan vaikuttanut kun vertailukohta on näinkin lyhyt. Vastaavasti sitten nuo puolustuspään tilastot ovat jopa erinomaisia. Puolustuspäässä estetyissä syötöissä hän on ollut jopa koko NHL:n paras hyökkääjien osalta ja kaksinkamppailuvoitoissakin 11. paras.

*

Donnie&Dhalilla keskustelua tuon Miller&Pettersson -kaksikon väleistä:




Greenin ajoista saakka tiedetty jo, että nuo kaksi eivät ole parhaita ystäviä ja tuosta käyty keskustelua aika ajoin podcastien puolella. Kumpikin halusi kuitenkin pistää nimensä pitkään jatkosopimukseen.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Niin on ja Vancouver on suomalaispelaajien pelien ja pisteiden määrässä mitattuna molemmissa kaikkina aikoina kuitenkin top10-ryhmässä mitä tulee organisaatiovertailuun noissa. Maalivahtipuolella onkin ollut sitten ihan kuollutta ainakin ennen Lankisen ajan.

Lankinen on nyt ollut flunssassa ja Räty saa farmissa isompia minuutteja mitä saisi NHL:ssä. Rädyn uskon olevan kyllä vielä tulevaisuuden pelaajia Canucksissa. Tällä hetkellä Vancouverin neljä parasta sentteriä ovat terveinä ja joukkue ilmeisesti haluaa kouluttaa Aatusta sentterin.

Saapa nähdä milloin Lankinen pääsee parantelemaan noita tilastoja seuraavan kerran. Terveenä luulisi pelejä tulevan nyt ihan hyvin kun alkukausi on ollut noin hyvä.
Suomalaisittain seurassa näyttää juuri nyt mielenkiintoiselta. Rädystä voi olla pitempäänkin iloa seurassa. Lankisen tilanne vielä hakee paikkaansa, kun tiedä sitten mitä mies itsekään ajattelee jos jää Demkon taakse? Onkos sitten poolissa tulossa muita mielenkiintoisia suomalaisnimiä?

Tuossa Top10-ryhmässä jos haluaa pysyä jatkossakin, niin saattaisi olla hyvä nousta pelaajamäärissä mitattuun Top10-ryhmään. Eihän määrä korvaa laatua, mutta kyllä määrä lisää laadunkin mahdollisuutta. Siellä on 9. sijalla 18 suomalaisen seuroja Nyr, Lak ja NJD ja sitten sijalla 12. tulee 17 suomalaisen seurat VAN, CAR, CBJ, MTL ja SJS. Pari uutta suomalaista seuraan, niin pysyy tilastot hyvinä.

Canuckissa on pelannut koviakin suomalaisia, mutta ihan sellainen todella vetovoimainen pelaaja on puuttunut. Skriko voi olla sitä monelle, mutta ei minun ikäluokalle. Lumme ja Salo ovat todella kovia nimiä, mutta pakkeina silti vähemmän esillä. Muita sadan ylittäneitä on Rudi, Pikku-G ja Tiki. Monta kautta on mennyt siitä kun oikeasti kova suomalaisedustus on seurassa viilettänyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Suomalaisittain seurassa näyttää juuri nyt mielenkiintoiselta. Rädystä voi olla pitempäänkin iloa seurassa. Lankisen tilanne vielä hakee paikkaansa, kun tiedä sitten mitä mies itsekään ajattelee jos jää Demkon taakse? Onkos sitten poolissa tulossa muita mielenkiintoisia suomalaisnimiä?

Ei ole tulossa tällä hetkellä, ellei sitten Harvardissa pelaava Aku Koskenvuo ala tekemään itselleen uraa. Maalivahtiprospecti, joten noiden kanssa on vaikea sanoa oikein mitään.

Mutta jos ihan suomalaisittain tilannetta miettii, niin se näyttää ainakin tällä hetkellä ruotsalaismanagerin vetämänä siltä, että sinne on ainakin noita pohjoismaalaisia pelaajia hankittu. Allvin tuli joukkueen manageriksi 2022 ja sen jälkeen organisaatioon on nyt hankittu noin reilun kahden vuoden sisään Räty, Lankinen ja maalivahtivalmentajaksi Torenius suomalaisnimistä.

Tosin minä olen varma, että Vancouverin toimistolle on sinällään aika sama onko uusi pelaaja vaikka Sveitsistä tai Suomesta jos se vain parantaa joukkuetta. Täällä suomalaisella palstalla voidaan sitten antaa sympatiapisteitä asioista, jotka eivät niillä ainoilla merkitsevillä eli seuran toimiston tai maksavien katsojien suunnalla merkitse lopulta mitään.

Itse olen jo sitä ikäluokkaa, että minulle Skriko ja Lumme olivat aikanaan kovia nimiä. Osin sitä kautta valikoitui sitten joukkuekin 90-luvun alussa, eikä tuo muutu vaikka vuosien aikana seura on tullut enemmän tutuksi ruotsalaisista kuin suomalaisista pelaajista. Silti suomalaispelaajat saavat omat "sympatiapisteeni" mikäli noita joukkueeseen tulee. Jopa suomalaisista sukujuurista (Pettersson, Lekkerimäki) on tullut omia sympatiapisteitä varausten aikana. Noidenkin kanssa lopulta sitten se pelin taso ja kehitys on ainoa merkitsevä asia.

***

Aika tasainen peli vaikeassa paikassa nähtiin Vegasia vastaan, mutta lopulta tuostakin tuli tappio. Nyt oli vähän käänteinen ottelu Utahia vastaan pelattuun peliin siinä mielessä, että Canucks tuli tähän peliin hienosti ja Vegasilla oli vain seitsemän kutia pelin ensimmäisen puolikkaan aikana, mutta lopulta taipui kuitenkin ehkä ansaitusti 3-1 tappioon (viimeinen tyhjiin). Lankinen keräsi tilaston suomalaislukemiin, Forbort teki paluun (Brännström oli katsomossa) ja hyökkäyksessä Höglander ja Sasson oli korvattu Di Giuseppella ja Karlssonilla.

Vancouverin pelin parhaaksi ketjuksi nousi alkukaudesta palautettu Blueger-Sherwood-Heinen, joka teki myös ainoan maalin ja vei vaaralliset maalipaikat tilastoissa 5-1 lukemilla. Toinen syvyysketju Suter-Garland-Joshua pelasi sekin ihan kelvollisen pelin, vaikka tuota voittomaalia olivatkin ottamassa vastaan. Ensimmäisen erän Suterin paikka (ja Hillin komea torjunta) saattoi olla aika isokin kohta lopulta koko pelille. Tuosta 0-2 johtoon ja kuka tietää... No, Hillilta tosiaan hieno venytys:





Lankinen pelasi maalilla ihan hyvin hänkin ja otti yhden todella hienon pelastuksen, mutta tuon pelin kulun kannalta tärkeäksi osumaksi nousseen Pietrangelon tasoituksen hänen olisi pitänyt kyetä ottamaan. Laukaus oli toki hyvä, mutta tuo tuli kaukaa ja ilman maskia.




Toisaalta tuo Lankisen mailatorjunta oli puolestaan todella hyvä vähän ennen Vegasin voittomaalia:





Ikävä kyllä tuo hyökkäysuhan tekeminen Millerin ja Petterssonin ketjuille tuntuu olevan juuri nyt mahdoton tehtävä ja he pelasivat ehkä yhdessä pelatessaan nyt huonoimman pelinsä mitä olen heiltä nähnyt. Kummaltakaan seuran kärkisentteriltä ei tullut edes laukauksia koko pelissä. Boeser ja DeBrusk laukoivat kerran tässä pelissä. Vaikea on saada voittoja jos kärki ei tuota parempaan tällä hetkellä kykene.

Ihan jo laukausten tuottokin tuntuu juuri nyt vaikealta tuolle kaksikolle:





Tuohon kun yhdistää Boeserin kaksi maalia viimeisiin 13 peliin, Garlandin nolla maalia viimeisiin 10 peliin ja DeBruskin nollan viimeisiin viiteen peliin, niin maalinteko tuottaa juuri nyt kovaa tuskaa. Tuskin tuo tuolla tasolla tulee ikuisuuksia kestämään, mutta vähän huolestuttavassa tahdissa menevät samaan aikaan nuo Pacificin kärkijoukkueet. Vegas on viimeisistä kymmenestä pelistä 7-2-1, Los Angeles 8-1-1 ja Edmonton 8-2-0 saldoissa. Vancouverilla on sitten vain tuollainen 4-3-3, mikä ei tule tuossa riittämään.

Nyt on ollut kova otteluohjelmakin, kun tässä on ollut Vegasia, Coloradoa, Floridaa ja Tampa Bayta (noista neljästä pelistä tuli neljä pistettä) ja noista tämä viimeinen vielä vieraissa peräkkäisenä iltana myös hyvin pelanneesta Utahista. Vancouver pelaa kolme seuraavaa ottelua kotona, kun vastaan tulevat Ottawa, San Jose ja Seattle. Noista olisi nyt pakko ottaa melkein maksimipisteet, jotta tämä kurssi tästä lähtisi kääntymään ja kärki saisi itseluottamusta ruokkivia onnistumisia.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Centralissa mielestäni hyvää pohdintaa mm. Petterssonista ja joukkueen kemiasta.


Ovat tuolla sitä mieltä, että etenkin Colen mutta myös suorasanaisen Zadorovin lähdöt jättivät aukon johtajuuspuolelle. Utahin manageria Bill Armstrongia haastateltiin tuolla juuri ja hän nosti Colen isoksi osaa Utahin nykyistä koppia. Canucks Centralin toimittajat toivovatkin, että seuraavassa hankinnassa kiinnitettäisiin huomiota siihen puoleen.

Kuuntelusuositus myös tuon jakson jälkeiselle Landon Ferraron haastattelulle. Ferrarolta tulee paljon hyvää kuunneltavaa paitsi joukkueesta, mutta pelaajien puolelta ja hän vaikuttaa asioista hyvin perillä olevalta tyypiltä. Isä Ray Ferraro on mielestäni hyvä tv-kommentaattori ja äitipuoli Cammi Granatohan toimii Vancouverin apulaismanagerina.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford kohtasi AHL:n puolella aika samoilla sijoilla olevan Tucsonin. Karlsson, Di Giuseppe ja Sasson olivat vielä Vancouverin matkassa, mutta Sammy Blais teki paluun kokoonpanoon pitkän sairauslomansa (pelasi viimeksi lokakuussa) jälkeen. Joukkueen isoja muutoksia kokenut kokoonpano oli seuraava:





Räty pelasi siis laiturina tämän pelin. Tuosta Petterssonin viereltä Abbotsfordin kärkiparista putosi Woo heti pelin avauserässä pois, joten Abbotsford pelasi viidellä pakilla lähes koko pelin. Silovs oli maalilla.

Abbotsford tuli peliin hyvin ja hallitsi selvästi ensimmäistä erää. Joukkue laukoi erässä 15 kertaa ja Tucsonin seitsemää vastaan ja nuo laukauksensa Tucson sai osaksi vasta erän lopussa Abbotsfordin ajautuessa jäähyille. Lekkerimäellä oli erän alkuun tolppa 2-1 hyökkäyksestä ja samassa erässä hän teki ylivoimalla kauden 11. maalinsa.





Toisessa erässä peli tasottui. Tucsonin veteraanihyökkääjä Hunter Drew pääsi ensin tasoittamaan b-pisteen takakaarelta hyvän maskin ohi, mutta erän lopussa Abbotsford meni jälleen johtoon Bainsin löydettyä hyvän päätypelin jälkeen Klimovichin maalin kulmalta. Klimovichin ja Bainsin välinen yhteispeli näytti pelissä muutenkin toimivan hyvin.





Kolmas erä oli Abbotsfordilta sitten varmaan huonoin mitä olen hetkeen joukkueelta nähnyt. Tucson tasoitti ensin pelin erän puolivälissä Petterssonin menetettyä tasapainonsa oman pään kulmassa ja erän 14. minuutilla Tucson pääsi luomaan aika helpon näköisesti nopean vastahyökkäyksen keskialueen yli laidan kautta. Pelin ykköstähdeksi noussut Drew teki illan toisensa ja vei vieraat 2-3 johtoon. Viimeisen maalinsa Tucson teki tyhjiin ja voitti pelin 2-4 lukemilla.

Abbotsfordilla päättyi nyt sitten tähän tappioon joukkueen neljän pelin mittainen voittoputki. Eipä tuo sinällään isona yllätyksenä kuitenkaan tullut, sillä paitsi että Tucson on ihan hyvä joukkue, nuo isot kokoonpanomuutokset eivät usein lupaile sitä ehjintä suoritusta. Eikä tuota auttanut viidellä pakilla lähes koko pelin pelaaminenkaan. Molemmat maalivahdit nousivat pelin eturiviin ja olivat ansaitusti tähdillä.

Tuosta muuten tuon twiitin takaa Dave Hallin vastaus liittyy molempiin, Lekkerimäkeen ja Rätyyn:





Eli ei ole nopeuskisa tuo pelaajakehitys. Tai ei ainakaan pitäisi olla, vaikka aikanaan siltä tuntuikin mm. Gaudetten ja Virtasen Jaskan kohdalla. Kyllähän nuo kysymykset tietysti siinä mielessä nyt ymmärtääkin, että Vancouverin kärkipelaajat eivät lauo eivätkä ole tehneet maaleja ja Lekkerimäki on tuolla 47 maalin ja 300 laukauksen tahdissa (viime kaudella AHL:n eniten laukonut Mavrik Bourque laukoi 256 kutia).
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hughes vastaa toimittajien kysymyksiin Millerin ja Petterssonin väleistä:





Yeah I mean, I think that it’s been a lot of learning for everybody in here. Obviously, not to beat around the bush, everybody knows what the reports are out there, but I think that everyone expects a lot from each other. There’s times I get upset with Millsy; there’s times I get upset with Petey; there’s times I get upset with Hronek. That doesn’t mean I don’t love those guys and vice versa. I’m going to make some bad plays; they’re going to make a play where I wish they saw me here or saw me there, but over the course of playing together for six years, I think those things are normal; they’re going to happen.

As far as my leadership, I think continuing to keep everyone on the yellow brick road and what our ultimate goal is, which is short term, having a good game tonight and long-term, being a successful team and making it to the playoffs.

100% I believe it’s workable, and I know it’s workable. We saw it last year. I think that both of them have been going through their own struggles this year. I believe in both of them; they’re both great players and great people. Like I said, there’s times where we all get into it but it is a family in here and we just have to continue to push forward and play the way we want to play. If there’s a positive looking forward to this, I think Petey and Millsy will both say they haven’t played their best hockey this year and we’re still where we are in the standings. That’s a positive thing that we can look at. Two of the best players out there can be better.

Tocchet samoista asioista myös toimittajien tentattavana. Tocchetin mukaan finaalitason joukkueissa joissa hän on saanut olla, on ollut jotain menossa:





Listen, it’s all about the crest. As long as I coach, it’s all about the crest. It’s not about what’s on the back. You’re going to have arguments; you’re going to have fights. I’ve been fortunate to be [in] the Stanley Cup [finals] three times, two as a coach, one as a player. There’s always been something that has galvanized a team. Whether people are bickering or complaining, it happens all the time.

It’s my job to make sure that, you know, guys have a voice and you move on from certain stuff. But, you also need to be mature, too. You don’t have to play PlayStation together or go to dinner together, but [if] it’s your turn to go to the net, go to the net. It’s really what it comes down to.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mielestäni viihdyttävä suomalaisveskarien välinen peli Ottawaa vastaan, vaikka tappio tulikin. Vancouver nousi 0-2 tilanteesta 2-2 tilanteeseen, 2-3 tilanteesta taas tasoihin ja 3-4 tilanteesta jälleen tasoihin, mutta jatkoajalla kuumassa vireessä oleva Ottawa vei pelin. Senatorsille jo kuudes peräkkäinen voitto (viimeisistä yhdeksästä heillä jo kahdeksan voittoa) ja Vancouverille puolestaan jälleen kerran jatkoaikatappio. Vancouver on nyt hävinnyt viimeisistä 10 pelistään jo neljä kertaa jatkoajalla.

Hughes oli Vancouverin ylivoimaisesti paras pelaaja tässä pelissä ja pitkälle hänen panostaan on kiittäminen tuosta pisteestä. Ikävä kyllä etenkin nyt kun Hronek on pois ja muut joutuvat pelaamaan tasoaan ylempänä, Hughesin ero muuhun puolustukseen on erittäin iso. Ottawan puolelta voittomaalin tehnyt Jake Sanderson oli selvästi paras tässä pelissä, mutta siellä Chabot pelasi myös hyvän 24 minuutin pelin.

Tämä ottelu oli vähän kuin alkukausi pienoiskoossa. Pelin sisällä nähtiin paljon hyvää, mutta myös huonoa. Miller pelasi hyvän pelin hyökkäyspäähän, mutta on ollut paluunsa jälkeen ongelmissa kahden suunnan pelissä ja niin nytkin. Pettersson pelasi puolestaan hyvän pelin omaan päähän, mutta ei tehnyt juurikaan mitään hyökkäyspäähän. Puolustuksessa Vancouver pysyi mukana niin kauan kuin Hughes oli kentällä, mutta antoi sitten liikaa Senatorsille muiden pakkien ollessa jäällä. Positiivista pelissä oli Boeserin kaksi maalia, toivottavasti se lähtisi tuosta.

Vancouverille tuli kolmas tappio peräkkäin ja tuolla joukkue sivuaa kauden pisintä tappioputkea. Tuollainenhan nähtiin ihan alkukaudesta kolmen ensimmäisen pelin aikana. Tässä on myös nyt menossa Petterssonin uran pisin pisteetön putki (kuusi peliä). Samaan aikaan Hughes on matkalla jälleen lähes 100 pisteen. Turhauttavaa aikaa, kun nyt Hronekia lukuun ottamatta joukkue on vielä lisäksi terve ja tässä olisi pitänyt alkaa kerryttämään voittoputkea, eikä tappioputkea.

Seuraavaksi San Jose ja Macklin Celebrini:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin ketjut harjoituksissa ennen tuota Sharks-peliä:





Hughes tulee tuohon Brännströmin paikalle.

"Oman kylän poika" Macklin Celebrini kohdataan tuossa nyt kauden toista kertaa, mutta ensimmäisen kerran hän tulee nyt pelaamaan Vancouveriin.

NHL.comin juttu Celebrinista:


Skating here when I was younger, I kind of tried to put myself in an NHL player’s situation or shoes and pretend to be them and now I’m practicing here and getting ready for the game. It’s pretty surreal.

En ehdi huomenna kirjoittelemaan mitään tuosta pelistä, joten toivotan jo tässä vaiheessa kaikille tätä lukeville palstatovereille hyvää ja rauhallista joulua!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ehkä kauden kirvelevin tappio takana. Viisi peliä hävinnyt Seattle tuli viimeisen viiden minuutin sisään Vancouverin 4-1 kotijohdosta tasoihin ja jatkoajalla voittoon saakka. Kauden ensimmäinen kahden kotivoiton putki oli niin lähellä, mutta kuitenkin liian kaukana. Ennen tuota viimeistä seitsemää minuuttia Canucks olikin pelannut hyvän kotipelin ilman Petterssonia, Hughesia ja Hronekia, mutta kauden teemana ollut epätasaisuus nosti jälleen lopussa päätään.

Petterssonin ja Hughesin saman aikaiset poissaolot olivat nyt ensimmäinen kerta, kun nuo molemmat puuttuivat samaan aikaan kokoonpanosta. Kun sitä viime kaudella sai katsella joukkueen ydinrungon pysymistä pitkään terveinä, niin tällä kaudella siellä on nähty sitten Millerin, Demkon, Boeserin, Hronekin, Hughesin ja Petterssonin loukkaantumisia. Siltikään tuota kotona nähtyä selvä johdon hukkaamista ei voida selitellä mitenkään.

Myersin jatkoajan paha harhasyöttö nousee pelin puheen aiheeksi ja syystäkin. Kuitenkaan siellä ei oltaisi oltu edes tuolla jatkoajalla ilman Demkon harvinaista hörppyä, hyvin pidempään pelanneen Juulsen-Soucy -parin oman pään koomailua tai Juulsenin seisomista oman maalivahdin edessä (toisessa peräkkäisessä pelissä oma maali). Toisen kerran peräkkäin Vancouverin selvä johtoasema (San Joseakin vastaan edellisessä kotipelissä johtivat 4-1 kolmannessa erässä, kunnes tarjosivat avaimia silloin Sharksille) haihtui ilmaan ja nyt tappion myötä.

Pelin positiivisina puolina pitää nostaa esiin Boeserin kaksi maalia ja uransa 500. pelin pelanneen DeBruskin 1+1 iltaa. Lopulta nuokin olivat sitten kuitenkin laiha lohtu. Canucks on ollut NHL:n toiseksi huonoin joukkue jatkoajalla ja jälleen nähtiin syykin siihen. Liian huolimatonta pelaamista, mikä vielä maksaa tällä hetkellä kovalla prosentilla omiin. Liikaa tärkeitä pisteitä on menetetty 3-3 -pelin aikana.

Kolmen kotipelin putki toi mukaan lopulta vain yhden voiton ja kaksi tappiota jatkoajalla. Seuraavaksi sitten Calgary tiistai-aamuna vieraissa. Edelleen haussa on ehjä 60 minuutin peli.

***

Nuorten MM-kisoista lyhyet päivitykset Vancouverin pelaajilta:

- Ruotsin Tom Willander pelasi Slovakiaa vastaan hyvän 25 minuutin illan, millä hän oli noin kolmen minuutin kaulalla eniten Ruotsilta pelannut pelaaja. Willander jatkoi tuota pelaamalla joukkueensa eniten myös seuraavassa ottelussa Kazakhstania vastaan. Willander on ollut Ruotsille monikäyttöinen kaikkien tilanteiden puolustaja, mikä oli odotuksissakin. Kisojen kahteen avauspeliin on tullut tilastoihin kaksi syöttöä.

- Sveitsin Basile Sansonnens on pelannut molemmissa maansa avauspeleissä identtiset 15:33 pelit. Sansonnensin pelipaikkana on ollut Sveitsin kolmosparin vasemman puolen pakki. Sansonnens on päässyt pelaamaan Rimouskissa isoja minuutteja tällä kaudella ja tuo näyttää kehittäneen häntä, sillä mielestäni peli on ollut parempaa kuin oli nuorten turnauksessa syksyllä. Toki tästä viime kesän seitsemännen kierroksen varauksesta ei nyt ihan äkkiä kannata odotella mitään NHL-pakkia ylös.

- Kanadan Sawyer Mynio ei ole päässyt vielä pelaamaan kisoissa, mutta nyt hänelle taisi aueta paikka, kun Kanadan suurlupaus Matthew Schaefer loukkaantui. Ikävä juttu tietysti Kanadan, Schaeferin ja kisojen seuraamisen kannalta, vaikka tästä Mynio saakin näyttöpaikan.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Quinn Hughes week-to-week. Tämähän tästä vielä puuttui. Nyt sitten mennään ilman ykköspakkiparin pelaajia.

Tuntuu, että kiekollisesta yv-pakista pitäisi maksaa nyt sellaista hintaa, ettei kaupoille lähteminenkään innosta, etenkin kun kaikki tietävät tarpeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Quinn Hughes week-to-week. Tämähän tästä vielä puuttui. Nyt sitten mennään ilman ykköspakkiparin pelaajia.

Tuntuu, että kiekollisesta yv-pakista pitäisi maksaa nyt sellaista hintaa, ettei kaupoille lähteminenkään innosta, etenkin kun kaikki tietävät tarpeen.

Kyllähän tuo tuntuu nyt siltä, että ei siellä ole järkeä maksella niitä hintoja mitä kuuleman mukaan pyydetään. Syksystä saakka huonoa uutista toisensa perään. Hughesin loukkaantuminen on nyt pahin takaisku mitä kuvitella voi.

***

Tom Willander teki nuorten MM-kisoissa kaksi maalia ja antoi yhden syötön Ruotsin voittaessa Sveitsin 7-5 lukemilla. Hattutemppukin oli lähellä, kun Willander ampui tolppaan. Maalit olivat oikeastaan aika kopioita ja molemmissa Willander käytti tuota hyvää rannettaan siniviivalta:








Willanderilla on kisoissa nyt kolmen pelin jälkeen 2+3 pisteet.

Sawyer Mynio pelasi ensimmäisen pelinsä kisoissa Kanadan voittaessa Saksan 3-0 ja sai yhden syötön. Mynio paransi mielestäni peliään läpi ottelun ja pelasi ihan kelvollisen dybyytin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vuosi on tullut taas siihen vaiheeseen, että opetellaan kirjoittamaan uusi vuosiluku. Paljon on tämänkin vuoden varrelle mahtunut niin muuten kuin kiekon puolella. Koska tämä on kiekkopalsta, ajattelin koota omasta mielestäni isoimmat tarinat ja parhaat muistot Vancouverista vuoden 2024 varrelta.

Vuoden muistelu ja yhteenveto on aina siinä mielessä mielenkiintoista, että kun katsomme taaksepäin, huomaamme kuinka paljon yhdessäkin vuodessa ehtii lopulta tapahtumaan. Kokonaisuutena menneeseen vuoteen mahtui onneksi nyt paljon enemmän positiivisia asioita kuin negatiivisia, mutta onhan siellä ollut tapauksia myös sinne toiseen suuntaan.

Tammikuussa Canucksin peli kulki hienosti. Joukkue oli saanut '23 vuoden lopussa Nikita Zadorovin vahvistamaan rivejä sekä hankki alkuvuodesta vielä lisäksi Elias Lindholmin Calgarysta tuomaan keskelle lisää laatua ja syvyyttä. Zadorov toi alakertaan hyvin fyysisyyttä ja kykeni myös nostamaan peliä. Lindholmin runkosarjan alku oli vaikea ja hän kärsi rannevammasta, mutta playoffeissa Lindholm oli ehdottomasti paikkansa täyttävä vahvistus.

Yksilöistä Elias Pettersson valittiin tammikuussa NHL:n kuukauden kolmostähdeksi ja Petterssonin kokonaisvaltainen pelaaminen oli todella hyvällä tasolla. Lisäksi prospectien puolella Jonathan Lekkerimäki valittiin tammikuun alussa ensimmäisenä Vancouverin prospectina historiassa nuorten MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Alkuvuoden aikana Petterssonin kanssa tehtiin odotettu kahdeksan vuotinen ja yli 90 miljoonan dollarin jatkosopimus.

Vancouverin hyvä vire kesti koko tammikuun ja aina NHL:n tähdistöpeliin saakka tammi-helmikuun taitteeseen asti. Tuohon tähdistöpeliin Canucks sai mukaan peräti viisi pelaajaa ja lisäksi Rick Tocchetin valmentamaan joukkuetta. Tuon tähdistöpelin jälkeen Canucksin peli syystä tai toisesta kuitenkin vähän sukelsi ja lisää murheita tuli Thatcher Demkon loukkaantumisesta sekä Petterssonin saamasta polvivammasta, mikä heijastui Eliaksen pelaamiseen koko loppukauden ja myös playoffit.

Runkosarja oli kokonaisuutena yksi organisaation historian parhaista ja peräti 109 pisteen runkosarja. Quinn Hughesille tuli kauden jälkeen seuran historian ensimmäinen Norris Trophy selvällä äänten enemmistöllä. Canucks-fanit ovat tienneet jo kauan miten hyvä puolustaja Hughes on, mutta viimeistään viime kauden aikana tuo huomattiin myös ympäri liigan. Demko kisasi Vezina Trophy -kisassa tasapäisesti Connor Hellebuyckia vastaan vielä helmikuussa, mutta tuo kisa meni Demkon polvivammaan. Tocchet voitti parhaan valmentajan Jack Adams Trophyn.

Viime kaudella 103 pistettä tehnyt J.T. Miller valittiin Vancouverin fanien äänestyksessä joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi Hughesin Norris Trophysta huolimatta. Muita joukkueen hienoja tarinoita runkosarjan aikana olivat mm. Brock Boeserin komea 40 maalin kausi, Nils Höglanderin 24 maalin kausi sekä joukkueen Unsung Hero -palkinnon voittaneen Dakota Joshuan jättämä iso merkitys niin tehoihin kuin fyysisellekin puolelle.

Playoffeissa Vancouver kohtasi avauskierroksella Nashvillen ja tuosta sarjasta tuli vähämaalinen, mutta fyysinen. Tuossa sarjassa Canucks pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa playoffien kotipelin vuosikymmenen tauon jälkeen, mikä oli jo sinällään harvinainen merkkipaalu pitkään kipuilleelta organisaatiolta. Playoffeissa huomattiin myös, miten nuo kevään pelit sytyttivät koko kaupungin hienoon kiekkojuhlaan ja energiat olivat koko playoffien ajan katossa.

Nashville-sarjan neljättä peliä voi pitää myöhemmin katsoen käänteen tekevänä pelinä tuossa sarjassa, sillä tuolla voitolla Canucks meni sarjassa 3-1 johtoon. Boeserin hattutemppu tuosta pelistä jää Vancouverin yhdeksi parhaaksi esitykseksi yhden pelaajan toimesta yhdessä ottelussa ja hyvien playoff-hetkien muistoihin historian kirjoihin. Boeser näytti playoffeissa muutenkin, että hieno 40 maalin runkosarja ei ollut sattumaa.

Toisella playoff-kierroksella Vancouver kohtasi Edmontonin, mistä muodostui lopulta jännittävä ja mieleen jäänyt sarja. Vancouver johti tuota sarjaa vielä viiden pelin jälkeen vielä 3-2 otteluvoitoin ja itse kuvittelin sarjan olevan tuossa vaiheessa jo kääntynyt, mutta niin tuossa sitten kuitenkin lopulta kävi, että Oilers oli vähän parempi ja eteni lopulta aina Stanley Cupin finaaleihin saakka. Jossittelu on turhaa, mutta terveet Demko ja Pettersson olisivat saattaneet vaikka pystyä kääntämään osaltaan tuota sarjaa.

Kesällä joukkue joutui tekemään isoja muutoksia. Lindholmia ja Zadorovia seurajohto yritti pitää, mutta eivät onnistuneet Bostonin tarjotessa isompaa rahaa mitä Vancouver suunnitteli. Jake Guentzel oli lisäksi huhujen mukaan ison kiinnostuksen kohteena, mutta Tampa Bay voitti tuon tarjouskisan. Kesällä Vancouverin haaviin tarttuivat Jake DeBrusk, Kiefer Sherwood, Danton Heinen, Daniel Sprong, Derek Forbort, Vincent Desharnais, Erik Brännström sekä Kevin Lankinen, joten yhdeksän uutta pelaajaa puki seuran paidan tälle kaudelle.

Muutokset olivat isompia mitä seurassa varmaan edes suunniteltiin, mutta toiveita herättänyt viime kausi toi mukana kuitenkin positiivisen ilmapiirin joukkueen tekemisestä. Ikäviä uutisia alkoi kuitenkin kuulua kauden lähetyessä. Ensimmäisinä tulivat Demkon mystinen polvivamma ja Joshuan syöpä. Kun vielä hyvin playoffeissa pelannut Arturs Silovs loukkaantui kesän lopulla, niin käsissä oli maalivahtiongelma. Onneksi Vancouver onnistui kuitenkin saamaan Lankisen kesän lopussa sopimukseen.

Jäällä avainpelaajista Hughes oli heti kauden alusta saakka erinomainen ja jopa parempi mitä Norris-kaudellaan, mutta ongelmia nähtiin heti kauden alussa esimerkiksi sentterikaistalla Millerin ja Petterssonin pelaamisessa. Viime kauden MVP Miller kärsi jostain vammasta ja tuo heikko kauden aloitus sai jatkoa Millerin jäädessä vielä lisäksi sivuun joukkueen toiminnasta joihinkin henkilökohtaisiin syihin vedoten. Petterssonin tilanteesta ei tiedetty tuonkaan vertaa, mutta Eliaksella nähtiin erittäin haastava kauden alku.

Kun noita kahden kärkisentterin pelaamista sekä Demkon ja Joshuan poissa oloa seurasi vielä lisäksi joukkueen parhaan maalintekijän Boeserin uran ensimmäinen vakavampi aivotärähdys ja hyvin kauden aloittaneen Filip Hronekin loukkaantuminen, niin joukkueen kärkiryhmästä puuttui useampi tärkeä tekijä. Onneksi alkukauden onnistujat Lankinen ja Sherwood kykenivät tuomaan moneen peliin jopa voittojen kannalta tärkeän tekijän.

Demko, Miller ja Joshua palasivat hiljalleen kentille ja joukkue näytti saavan viimein ne tärkeimmät pelaajat Hronekia lukuun ottamatta yhteen, mutta sitten Pettersson ja Hughes joutuivat hyppäämään kelkasta pois loukkaantumisten vuoksi. Joukkueen viime kesän hankinnoista on onneksi enemmän onnistuneita hankintoja kuin epäonnistuneita, joten tuo on auttanut joukkuetta. Sherwood, Lankinen, DeBrusk ja Brännström voidaan laskea isommassa kuvassa niihin onnistuneisiin. Heinenilla on ollut epätasainen uran alku Vancouverissa. Epäonnistuneisiin hankintoihin voi laskea ainakin toistaiseksi Sprongin, Desharnaisin ja loukkaantumisista kärsineen Forbortin.

Uusista pelaajista Sherwood johtaa ylivoimaisesti NHL:n taklauksia ja tehnyt hyvin tulostakin. DeBrusk on ollut marraskuun ensimmäisestä päivästä (viimeiset 26 peliä) NHL:n seitsemänneksi tehokkain maalintekijä. Lankinen on ollut alkukaudella ehkä jopa koko NHL:n parhaalla hinta-/laatusuhteella pelannut pelaaja. Brännström on isommassa kuvassa tuonut joukkueeseen enemmän positiivista kuin negatiivista, vaikka ongelmiakin on ollut. Ikävä kyllä puolustuksessa on sitten muuten ollut niitä epäonnistujia Desharnaisin ja Forbortin muodossa eikä tuon päälle Hughesin ja Hronekin loukkaantumisia pysty oikein kantamaan menestyksellä.

Nyt kysymyksenä vuoteen 2025 on, mikä tämä Vancouverin joukkue oikein on? Joukkue ei ole vielä päässyt pelaamaan koko kaudella ehjänä ja tälläkin hetkellä riveistä puuttuu puolustuksen kärkipari sekä Pettersson. Siinäkin vaiheessa kun kaikki sylinterit olisivat käytössä, ottaa usein hetken aikaa ennen kuin joukkueen palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen. Voi hyvinkin olla, että tällä kaudella tuota ehjää kokonaisuutta ei tulla näkemään lainkaan.

Toki vielä tällä hetkellä tämä joukkue on kaikesta huolimatta mukana playoffeissa vuoden taittuessa kohti uutta vuotta. Katsotaan sitten miten ensi vuosi lähtee liikkeelle ja millainen tulee muuten olemaan Vancouverille vuosi 2025. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, vuoden aikana ehtii tapahtumaan taas paljon.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2025 kaikille tätä lukeville!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös