Mainos

Vancouver Canucks 2024–2025

  • 77 165
  • 419

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Columbusta vastaan ei saatu kuin yksi hyvä erä ja tuli voitto. Nyt Tampaa vastaan saatiin kaksi hyvää erää, mutta tuli 2-4 tappio (viimeinen tyhjiin). Vancouver istui ihan liikaa huolimattomia jäähyjä ja Tampa kuittasi nuo hienoilla ylivoimakuvioilla. Huono "taktiikka" antaa marraskuun 1. päivän jälkeen olevaa NHL:n parasta ylivoimaa vastaan noita ylivoimaminuutteja ja odottaa voittavansa.

Tampan ykkösylivoima pääsi pelaamaan yli seitsemän minuuttia ylivoimaa ja teki pelin ratkaisut. Ja mistä jäähyistä; kampitus, kampitus, koukkaaminen ja ratkaisumaalissa väärä vaihto. Samaan aikaan Vancouverin ylivoima (viimeiset kaksi viikkoa 31,6%) yski tässä pelissä. Toisaalta se pelasi nuo minuutit isoksi osaksi ilman Hughesia, joka sai tikkejä naamaan saatuaan Brandon Hagelin mailasta naaman auki pelin ensimmäisellä minuutilla.

Tocchet;

I liked our five-on-five play. You know, special teams won the game for them. And their best players. You can't have that too many men. And then that's it — the Kucherov show. There you go.
We're close. But like I said, it's a special-teams game. Their best players won the game for them. That's it. We've just got to learn from that.

Aika turhauttava tappio, sillä Vancouver pelasi isolta osin hyvän pelin jäähyjä lukuun ottamatta ja pelin voittomaali kimposi sisään Guentzelin hanskasta neljä minuuttia ennen loppua tuon väärän vaihdon jäähyn aikana. Toisen erän viimeiset 10 minuuttia oli mielestäni vain heikompaa peliä. Canucks pelasi systeeminsä pääosin hyvin ja taisteli. Ratkaiseva ero nähtiin kärkipelaajien pelissä. Vancouverilta Pettersson ja Boeser pelasivat huonot pelit, kun Kucherovin takaisin saanut Lightning onnistui hyvin kärjellään. Mutta Canucks antoi noita avaimia noille ylivoimilla. Tasakentin tuo huippuketju hävisi pelinsä.

Vancouverilta onnistuivat mielestäni hyvin koko top4-puolustus Hughes, Myers, Soucy ja Juulsen. Myers pelasi ehkä koko kauden parhaan pelinsä. Räty ja Sasson pelasivat myös hyvin tässä pelissä. Vancouverin kolmospari oli ongelmissa ja siellä etenkin Desharnais. Forbortin pitäisi onneksi olla kohta takaisin. Lankinen oli jälleen erinomainen maalilla. Ihan hyväkin varmaan, että Demko ei palannut tähän peliin, vaan saatiin kuuma maalivahti luukulle.

Sherwood;

We're still. . . I think our goal is obviously 60-minute efforts, and there's going to be ebbs and flows of every game and momentum shifts. But I thought our five-on-five play. . . was a lot better tonight. I think our defensive detail was a lot better. I mean, their power play is just so good for so many years, and you saw. They just capitalized.

Kyllähän se tekee, kun annetaan mahdollisuudet siihen.

Seuraavaksi vähän aikaa sitten valmentajaa vaihtanut St. Louis. Valmentajan vaihdon jälkeen Blues on ollut saldossa 4-1-1, joten ei tule varmaan helppoa peliä tällä hetkellä. Ennen tuota vaihtoa tilanne olisi voinut olla erilainen (3-6-1 saldo silloin viimeisistä kymmenestä). Tai ei nyt helppo silloinkaan, mutta ehkä helpompi. Saa nähdä olisiko Demko sitten jo siinä pelissä maalilla.

***

Abbotsford otti 5-2 voiton tuosta Colorado-sarjan jälkimmäisestä pelistä. Pelin ykköstähti oli Lekkerimäki (2+1), kakkostähti Pettersson (0+3) ja kolmostähti Mueller (0+3). Joukkueen nuoret ovat menneet hyvin eteenpäin ja saaneet siellä myös isoa roolia. Malhotran alku penkin takana ei näyttänyt olevan kovin hyvä, mutta tuo on nyt kääntymässä. Etenkin kun katselee tuota peluutusta ja nuorten kehitystä.

Siellä parikymppiset tulokkaat Lekkerimäki, Pettersson, Kudryavtsev ja Mueller vetävät laivaa tällä hetkellä. Kaikilta saatiin erinomaiset pelit noissa kahdessa pelissä Coloradoa vastaan. Lekkerimäeltä tuli hienot kuusi pistettä kahteen peliin. Loukkaantuneita tai ylös nostettuja pelaajia kuten PDG:ta, Rätyä, Sassonia, Friedmania, Bainsia, Blaisia ja Karlssonia ei olla juurikaan jääty tämän kauden aikana alkua lukuun ottamatta kaipaamaan, kun nuo nuoret ovat pelanneet noin hyvin saatuaan vastuuta. Nyt tosin Åmanilta ja Wolaninilta on saatu kaivattua onnistumista veteraanien puolelta.

En pidä tuota Abbotsfordin joukkuetta enemmän veteraanipitoisilla kärjillä meneviä joukkueita vastaan vieläkään suosikkina, mutta otan tämän tilanteen vastaan mielelläni kun puhutaan pelaajien kehityksestä kohti NHL:ää. Toki sitä toivoisi, että siellä olisi saatavilla vielä lisää myös niiden kokeneempien puolelta jatkossa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Josh Yohen tänään tulleessa jutussa pohdintaa myös Höglanderista

Höglander is absolutely the kind of player the Penguins like. They do specifically like him, I’ve been told, and others have reported this as well. He’s right in the wheelhouse of what the Penguins have been doing in recent months. Höglander is talented, he’s only 23, he was drafted in the second round and thus has a pedigree, and things aren’t really working out with his current place of employment. He might as well be a bull’s-eye for Kyle Dubas.

I will caution you on something, however.

Höglander hasn’t just fallen out of favor with a coach. He’s fallen out of favor with Rick Tocchet.

People in the NHL talk. A lot. Tocchet and Mike Sullivan talk. A lot. I assure you they will discuss players if a trade is being considered, and I assure you they’re both straight shooters, especially with one another. If Höglander has fallen out of favor with Tocchet — and that seems to be the case — I would have to think the Penguins would have serious reservations about acquiring him. Sullivan trusts Tocchet’s opinion as much as anyone’s in hockey and, while Dubas has the ultimate say on his roster, it’s not like Sullivan has no say. Just something to keep in mind.

*

Miller on palaamassa keskiviikkona harjoituksiin:


*

Nuo Lekkerimäen neljä maalia viikonlopulta tulivat nyt muuta kautta kuin laukomalla vähän kauempaa:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harman Dayalin Athleticin Tampa-pelin raportissa käsiteltiin mm. tuota Vancouverin tulevaa peliohjelmaa

Tuosta kovasta Tampa-pelistä alkoi siis 12 päivään pelattava seitsemän pelin jakso. Tuon aikana Vancouver tulee kohtaamaan Tampan lisäksi vielä mm. Floridan, Bostonin, Vegasin ja Coloradon (noilla joukkueilla viimeiset 10 peliä 25-13-2), joten nyt on kovia joukkueita vastassa ja vielä lisäksi lyhyeen aikaan. Noista joukkueista Colorado sai maalille juuri Blackwoodin, mitä pidän huonona uutisena Läntisen konferenssin joukkueille näin etukäteen.

Vancouverin kannalta Demkon ja pian nähtävä Millerin paluu on iso asia. Miller on Canucksille johtaja vähän joka sektorilla; hyökkäyspäässä, fyysisessä pelissä, aloituksissa ja kopissa. Mutta Millerinkin pääseminen täyteen kuntoon voi ottaa aikaa Boeserin ja Joshuan tavoin (vaikka Millerin kohdalla ei puhutakaan fyysisestä vammasta). Filip Hronekin puuttuminen on sen sijaan näkynyt heti ja aika merkittävästi. Paitsi, että Hronek oli 24 minuutin pakki ja paransi Hughesinkin peliä, nyt Vincent Desharnaisin peliaika on lisääntynyt puolellatoista minuutilla. Tuo on kaukana hyvästä asiasta näillä näytöillä.

Vancouverin onneksi Carson Soucy ja Noah Juulsen ovat pystyneet nostamaan peliensä tasoa paljon alkukaudesta. Pian pitäisi lisäksi Forbortin tehdä paluu, mutta hänen pääseminen täyteen pelikuntoon voi myös viedä aikaa. Tuo jo alkukaudesta vähän huolta aiheuttanut puolustus on nyt kuitenkin Hronekin pitkän loukkaantumisen jälkeen aika huolestuttava asia. Etenkin kun katselee tuota otteluohjelmaa. Tämä on mahdollisesti Vancouverin runkosarjan kovin jakso kun mitataan vastustajien tasoa, otteluohjelman tiiviyttä ja Vancouverin tilannetta juuri nyt.

Mistä päästäänkin sitten mahdolliseen pakkihankintaan.

Hockey Writersin Matthew Zator suuntasi katseita kahteen pakkiin omassa jutussaan, kenties realistisesti saataviin Marcus Petterssoniin ja Mike Mathesoniin:


Molemmat ovat Canucksin johtoportaalle tuttuja pelaajia. Rutherford treidasi aikanaan Petterssonin Penguinsiin vaihdossa Daniel Sprongiin ja Mathesonin vaihdossa Patric Hörnqvistiin. Näissä hankinnoissa pitää toisaalta pitää mielessä, että vaikka Canucksiin on Pittsburghissa pelanneita pelaajia päätynytkin, yhtään varsinaista NHL-tason kauppaa joukkueiden välillä ei ole näkynyt, ellei sitten Friedmanin hankintaa pidä tuollaisena. Nämä kaikki ex-pingviinit (Blueger, Cole, Heinen, Lafferty ja DeSmith) ovat olleet joko UFA-hankintoja tai tulleet kaupalla jostain toisesta organisaatiosta.

Zatorin jutun mukaan hinnaksi Petterssonista ei riitä Höglander (tuosta Rick Dhaliwal'kin sanoi aikaisemmin), vaan mukaan pitäisi laittaa vielä yksi prospecti ja varausvuoro. Zator pistää juttuun mukaan D-Peteyn ja tuo olisi minulle ei. Mathesonin hinnaksi Zator arvioi Höglanderin ja ykköskierroksen vuoron (Mathesonilla on vielä vuosi sopimusta jäljellä). Itse en myöskään ykköskierrosta tällä hetkellä olisi valmis uhraamaan, vaikka tarvetta pakkivahvistukselle olisikin.

Jos nyt ylipäänsä nuo joukkueet kaupoille olisivat siis valmiita (Pittsburghillakin on enää piste playoff-viivaan), niin pakkien hinta muodostuu joka tapauksessa kovaksi. Saati sitten jos puhutaan vielä kovemmista pakeista. No, kaiken kaikkiaan taitaa Vancouverin cap-tilanne olla kuitenkin sellainen, että tässä katsellaan mihin tästä joukkueesta on suunnilleen terveenä vaikka ykkösparin pakki puuttuukin ja tehdään mahdollisesti vasta siinä vaiheessa hankinta jos sellaista nyt ylipäänsä siinä vaiheessa on enää järkevä tehdä. Jos tällä hetkellä joukkue alkaisi tuollaista kauppaa tehdä, niin se tarkoittaisi luultavasti lisämaksua päästä tuosta tähän saakka epäonnistuneesta Desharnaisin hankinnasta eroon ja kauppahinta olisi vieläkin kovempi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vähän jo vanha nosto, mutta tää oli hauska. Voin tuntea niskassani tuon Tocchetin katseen ja korvissa sen sanat. Ei liene vaikea ennustaa, että Nilsin päivät Canucks-paidassa käyvät vähiin.

Aika vaikea tuosta on tosiaan uskoa, että Höglander saisi kerättyä itseluottamusta niin paljon, että saisi peliään parempaan suuntaan. Hankala yhtälö valmentajallekin tietysti, kun pelaaja ei ole tehnyt oikein mitään sellaista miksi palkitakaan vaan lähinnä päinvastoin. Esimerkiksi ne turhat hyökkäyspään jäähyt eivät tuota kyllä aja eteenpäin tai tuo 21 pelin maaliton putki.

Uskon kyllä, että Höglanderista olisi mitattavissa jossain toisessa seurassa enemmän. Mutta tämän hetken Vancouverin on vaikea kuvitella olevan tuo paikka. Ensi kaudella astuu vielä voimaan uusi kolmen miljoonan sopimus, joten periaatteessa joukkueen pitäisi nyt koittaa saada edes jotain tai sitten toivoa jonkinlaista ihmettä tapahtuvaksi. Mutta eivät ole kuulemma myymässä kuitenkaan ilmaiseksi.

Toivottavasti joku vain pelkkään yleiseen dataan keskittyvä katsoisi, että Höglanderilla on kuitenkin positiivinen maaliolettama 5v5 pelissä viime kauden Kuzmenkon tavoin ja uskoisi, että peli on ollut hyvää. No, tosiassa taitaa seurojen oma tarkempi tilastointi olla aika erilainen. Peliaikakin jäänyt viimeisen kuukauden aikana 10 minuuttiin kiikaritehoilla (14 peliin lisäksi vain yhdeksän laukausta), niin kai siellä myös tuota tulostakin katsellaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver saa ilmeisesti Forbortin takaisin ja Vincentin sivuun:




Forbort pelasi lokakuussa kauden alettua kolme peliä, sitten kuoli isä ja oli sivussa ja kun palasi, niin ehti pelaamaan yhden pelin ennen polvivammaa. Edellinen peli tuli marraskuun toisena päivänä. Erittäin vaikea kauden alku uudessa joukkueessa.

Miller on palannut joukkueen harjoituksiin, mutta ei pelaa vielä. Hughesilla oli harjoituksissa vielä koko maski. Demko saattaa pelata nyt lopulta sen ensimmäisen pelinsä pitkän polvivamman jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Zatorin jutun mukaan hinnaksi Petterssonista ei riitä Höglander (tuosta Rick Dhaliwal'kin sanoi aikaisemmin), vaan mukaan pitäisi laittaa vielä yksi prospecti ja varausvuoro. Zator pistää juttuun mukaan D-Peteyn ja tuo olisi minulle ei. Mathesonin hinnaksi Zator arvioi Höglanderin ja ykköskierroksen vuoron (Mathesonilla on vielä vuosi sopimusta jäljellä). Itse en myöskään ykköskierrosta tällä hetkellä olisi valmis uhraamaan, vaikka tarvetta pakkivahvistukselle olisikin.
Täysin poskettomia heittoja hinnoista. Noilla hinnoilla saisi jo ihan oikeita kärkipakkejakin. Hinta olisi samaa luokkaa mitä Vegas maksoi Hanifinista palkanpidätyksellä. Ja kyseessä oli nuorempi pakki, jonka kanssa tehtiin pitkä sopimus.

Pitää toivoa, että järki pysyy päässä ja Allvin viileänä näiden mahdollisten pyyntien kanssa. Jos tuon tason pakista pyydetään ykköskierrosta niin helppo jatkaa matkaa eteenpäin. Juurihan Mathesonin arvo oli Petry ja kylkeen sai vielä pickinkin. Hyvä tietysti pyytää nyt, kun takana on kaksi tehokasta kautta. Ei toki kannata katsoa yhtään lukujen taakse.

Ennemmin tuolta tarvitsisi löytää se oma "Olli Määttä" sopivalla pickillä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Täysin poskettomia heittoja hinnoista. Noilla hinnoilla saisi jo ihan oikeita kärkipakkejakin. Hinta olisi samaa luokkaa mitä Vegas maksoi Hanifinista palkanpidätyksellä. Ja kyseessä oli nuorempi pakki, jonka kanssa tehtiin pitkä sopimus.

Olen samaa mieltä noista hinnoista. Näistä pakkien hinnoista mm. Frank Seravalli on jo pariinkin kertaan maininnut Canucks Centralin puolella. Sanonut lisäksi jonkun managerin kertoneen, että hinta tuplaantuu kun toiset näkevät selvän tarpeen. Lisäksi kertonut, että jos puolustajalla on sopimusta jäljellä, tuollakin on paljon merkitystä hintaan (olettaen tietysti, että tuo sopimus ei ole mikään Canucksin aikainen OEL:n sopimus). Hanifinilla oli sopimus katkolla kaupan aikaan ja tulossa UFA-pakiksi.

Noita toisia kauppoja on aina hankala verrata. Samoin pelaajien entisiä hintoja markkinoilla, kun nuo muuttuvat aina (tuoreimpana esimerkkinä vaikka juuri nähty Blackwoodin kauppa) ja ajoittain noissa tulee virheitä managereille. Esimerkiksi tuossa Hanifinin kaupassa Calgarylle taisi olla tärkeä pelaaja Daniil Miromanov, joka esitti Silver Knightsissa hienoja otteita parin kauden ajan ja josta on nyt tullut kakkosparin oikean puolen pakki Flamesissa. Lisäksi siinä liikkui tuon ilmaan leijumaan jätetyn ykköskierroksen lisäksi mahdollinen kakkoskierros. Tuosta toki tuli kolmoskierros, kun Vegas hävisi seitsemännessä pelissä Dallasille playoffeissa maalilla (muuten tuo olisi ollut kakkoskierros).

Tuo kauppa olisi hyvin voinut olla kuitenkin Miromanov + 1:st + 2:nd. Paljon riippuu kuitenkin tuon kaupan arvossa, millaisena pelaajana Flames näki 26 vuotiaan isokokoisen oikean puolen sopivalla hinnalla pelaavan pakin Miromanovin. Entä millaisena nähdään taas ensi kaudella kolmen miljoonan sopimuksella pelaava tehoton Höglander tällä hetkellä markkinoilla. Mutta minä en uskaltaisi maksaa Vancouverina yhtään ilmaan heitettyä ykköskierrosta kahden vuoden päähän. En tosin nyt tässä tilanteessa edes tuota ensi kesän ykköskierrosta (tai vaikka Petterssonia), kun ei tämän joukkueen suunta ole vielä selvillä.

Olen samaa mieltä siitä, että pitäisi kyetä löytämään se Olli Määttä tai vaikka "edes" Devon Toews. Ongelmaa tuossa tuottaa se, että pitäisi olla palkkakattoa käytössä ja se, että sopivan hintaisia pakkeja metsästää 31 muutakin joukkuetta. Uskoisin, että jos sopiva kauppa olisi löytynyt, Allvin olisi sen jo tehnyt. Tällä hetkellä hän kuulemma aktiivisesti vain kartoittaa markkinoita.

***

Valmentajaa vähän aikaa sitten vaihtanutta Bluesia vastaan tuli aika lailla niin vaikea peli, mitä pelkäsinkin. Vancouverilla oli ongelmia keskialueen ylityksissä, Canucks antoi viisi läpiajoa (tai puolittaista sellaista) ja St. Louis otti mielestäni ansaitun voiton. Aika nihkeää on tämä kotipelien pelaaminen edelleen Vancouverilta. Piste tuosta pelistä oli mielestäni enemmän kuin nyt oltaisiin ansaittu.

Demkon paluu oli hieno nähdä ja hän pelasi mielestäni hyvän pelin, etenkin kun ottaa huomioon noin pitkän pelaamattomuuden. Piti joukkuetta pariinkin kertaan mukana. En tiedä sitten olisiko tämän hetken Lankisella tullut erilainen lopputulos tuosta, mutta hyvä oli nähdä kuitenkin Demkon pelaamista.

Joshua teki kauden avausmaalin ja ensimmäisen sitten syöpätaistelun. Eihän tuo pelaaminen vieläkään ole lähelläkään samaa mitä on kahden viime kauden aikana nähty, mutta toivottavasti tuo maali saisi aikaan positiivisia asioita. Hienon syötön maaliin antanut Garland kävi poimimassa tuon kiekon Joshualle talteen, joten tuo oli varmasti iso maali.

Boeser ei ole ollut loukkaantumisensa jälkeen sama pelaaja mikä oli ennen sitä. Kasassa on nyt yksi maali kahdeksaan peliin palaamisen jälkeen, mutta edes tuo ei ole se suurin juttu ongelmien puolella. Ajoitukset ovat edelleen myöhässä eikä hän kykene luomaan oikein uhkaakaan. Saa nähdä nyt sitten kun Miller palaa, että millaisena tuo kaksikko esiintyy. Voi olla, että mennään joulun jälkeiseen aikaan kun he ovat parhaimmillaan.

Desharnais pelasi sittenkin ja lisäksi Friedman pelasi kauden ensimmäisen pelinsä. Ilmeisesti Forbort ei sitten vielä kuitenkaan ollut valmis hyppäämään kehiin, vaikka harjoituksissa olikin nyt ollut ensimmäistä kertaa "normaali paita" päällä. En pitänyt tuosta päätöksestä, kun tuntuu muutenkin olevan ongelmia pelin avaamisessa ja vaikka Brännström ei viime aikoina olekaan kaksisesti esiintynyt, hän tuo kuitenkin edes tuota puolta. Nythän siellä ei ollut sitten kahta kolmesta parhaasta pelin avaajasta mukana.

Parhaasta pelin avaajasta tai Vancouverin parhaasta pelaajasta ei ollut kuitenkaan tässäkään pelissä kysymystä;





On kuin joku sytyttäisi valot kun Hughes tulee jäälle ja joku sammuttaisi valot kun hän hyppää vaihtoon.

Tocchet alkaa olemaan kyllästynyt median kysymyksiin tässä pelissä 1+1 tehot ja 23:15 pelanneesta Petterssonista;





Seuraavaksi hallitseva mestari Florida. Floridalla oli myös omat vaikeutensa, mutta on nyt voittanut viimeisistä seitsemästä pelistään kuusi.
 
Viimeksi muokattu:
Noita toisia kauppoja on aina hankala verrata. Samoin pelaajien entisiä hintoja markkinoilla, kun nuo muuttuvat aina (tuoreimpana esimerkkinä vaikka juuri nähty Blackwoodin kauppa) ja ajoittain noissa tulee virheitä managereille.

Minun mielestä tässä tuo on hyvin kiteytettynä. Pelaajien sopimuksia vielä voidaankin ottaa verrokiksi uusia neuvoteltaessa. Mutta treidejä arvioitaessa on hieman hankala verrata edellisten kausien treideihin kun markkina on kuitenkin aina eri.

Nimenä Pettersson on minusta kiinnostava ja sopisi hyvin tuohon Canucks-puolustukseen. Tietenkään mitään hulluja ei pidä maksaa. Ensi kesän UFA-pool on puolustajien osalta varsin heikko ja Pettersson yksi sen porukan kärkinimistä ja samalla ainoa, joka liikkuu vielä tämän kauden aikana. Joku sen pyydetyn hinnan kuitenkin lopulta maksaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nimenä Pettersson on minusta kiinnostava ja sopisi hyvin tuohon Canucks-puolustukseen.

Olisihan se hienoa jos tilastoissa lukisi 1-0 Pettersson (Pettersson, Pettersson).

Tai jos haluaisi hifistellä niin Elias Pettersson (Elias Pettersson, Marcus Pettersson). Myös selostuksessa tuollainen kolmen Petterssonin kentällinen olisi hienoa kuultavaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nimenä Pettersson on minusta kiinnostava ja sopisi hyvin tuohon Canucks-puolustukseen. Tietenkään mitään hulluja ei pidä maksaa. Ensi kesän UFA-pool on puolustajien osalta varsin heikko ja Pettersson yksi sen porukan kärkinimistä ja samalla ainoa, joka liikkuu vielä tämän kauden aikana. Joku sen pyydetyn hinnan kuitenkin lopulta maksaa.

Olen samaa mieltä tuosta kiinnostavuudesta. Sopivan ikäinenkin vielä ja tuo hankinta voisi laittaa terveenä ollessaan puolustuksen palikat suunnilleen sellaiseen järjestykseen, miten ne pitäisikin olla:

1. Pakki - Hughes
2. Pakki - Hronek
3. Pakki - Pettersson
4. Pakki - Soucy/Myers
5. Pakki - Myers/Soucy
6. Pakki - Forbort

Ensi kaudella kutospakiksi sitten toinen Pettersson tai Willander?

Mutta juuri nyt pelkästä loppukauden lainasta en ihan älyttömiä lähtisi maksamaan. Jos olisi takuut sopivasta jatkosta niin se muuttaisi asiaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Canucksin toimituksen näkemykset kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen niistä pelaajista joiden suunta on mennyt/menossa ylöspäin ja niistä, joilla suunta menee alaspäin.

Toimitus jätti ison osan kaudesta sivussa olleet/olevat pelaajat Millerin, Demkon ja Hronekin käsittelemättä ja keskittyi lähinnä viimeisten 10 pelin tasoon.

Ylöspäin:

Quinn Hughes


Hughes on pelannut lähes 30 minuuttia pelissä Hronekin loukkaantumisen jälkeen ja tehnyt kuudessa pelissä yhdeksän pistettä. Puolustuspäässä Hughes on ollut erinomainen katkomaan hyökkäyksiä. Vancouver on ollut ilman Hughesia viime aikoina surkea tuottamaan yhtään mitään. Esimerkiksi tuossa viime pelissä joukkue sai aikaan vain kaksi laukausta 5v5 pelissä ensimmäisten 52 minuutin sisällä, kun Hughes ei ollut kentällä.

Hughes on NHL:n puolustajien pistepörssin toisena ja matkalla 97 pisteen kauteen tällä hetkellä, vaikka ykkössentteri Miller on puuttunut jo pitkään, peliään parantanut Pettersson ei ole saanut isossa kuvassa tasakentin kauheasti aikaan ja Boeserkin etsii peliään. Pidän Hughesin pelaamista jopa viime kautta parempana, mutta noille minuuteille pitäisi jotain tehdä. Lisäksi ei haittaisi, jos joukkueen parhaat hyökkääjät pystyisivät auttamaan talkoissa enemmän.

Carson Soucy

Soucyn pelin suunta on mennyt selvästi eteenpäin noin 10 viime pelin aikana. Ei hän ole vieläkään samalla tasolla mitä oli viime kaudella, mutta ero alkukauteen on ollut erittäin iso. Nyt hän ei ole ollut jäällä viidessä viime pelissä 5v5 pelin aikana vastustajien tehdessä maalin ja pelaa kuitenkin niitä vaikeimpia puolustuspään minuutteja.

Soucyn edistyneet tilastot eivät tuosta peluutuksesta johtuen tule olemaan koskaan hyviä, mutta jos hän pystyy olemaan voittopuoleinen pelaaja 5v5 pelin maaleissa, hän on tehnyt työnsä hyvin tai erinomaisesti. Vieraspelijakson alusta laskien (yhdeksän peliä sitten) Canucks on voittanut 5v5 pelinsä 6-2 lukemin Soucyn ollessa jäällä.

Pius Suter

Millerin jätettyä joukkueen 10 peliä sitten Suterin tehtäväksi tuli kakkosketjun vetäminen ja tuossa sveitsiläinen on onnistunut hyvin. Suter on tehnyt 10 peliin viisi maalia ja yhdeksän pistettä, pelannut keskimäärin yli 18 minuuttia ja Canucks on voittanut 5v5 pelin maalinsa +4 lukemilla. Hän on ollut myös joukkueen kolmanneksi ahkerin laukoja ja pelannut hyvin omaan päähän. Ikävämpi puoli tässä on se, että Suteria voi olla hankala pystyä pitämään tämän kauden jälkeen.

Jake DeBrusk

DeBrusk on ollut kuuma pelaaja hitaan alun jälkeen ja tehnyt 10 maalia viimeisissä yhdeksässä pelissä. Lähes kaikki hänen maalinsa ovat tulleet maalin edestä ja hänellä on 26 vaarallisilta paikoilta tullutta laukausta viimeisten yhdeksän pelin aikana, kun Vancouverin kakkonen tuossa on ollut Pettersson yhdeksällä laukauksella. Tuo maalipaikkoihin ajautuminen ei ole ole ollut sattumaa, vaan DeBrusk on mennyt sinne kovimmalle alueelle kovan työn kautta. Jos hän menee sinne jatkossakin, ihme on ellei tule osumia.

Alaspäin:

Arturs Silovs


Sen jälkeen kun Silovs vei joukkueen viime keväänä playoffien toiselle kierrokselle, odotukset häntä kohtaan tälle kaudelle nousivat paljon ja nousivat liikaakin. Pitää muistaa, että vaikka Silovs onkin lahjakas maalivahti ja hänellä voi hyvin olla tulevaisuus NHL:ssä, Silovs on vielä projekti ja tuo viime kauden marssi tuli nopeammin kuin oikeastaan pitikään. Silovs pistettiin farmiin, jossa hän torjui viikonloppuna Coloradoa vastaan 17 kohti tulleesta laukauksesta 16 ja saa nyt siellä toivottavasti itseluottamusta ja peliään taas parempaan suuntaan. Canucks näkee hänessä edelleen NHL-maalivahdin, sitä eivät nämä alkukauden kuusi peliä häneltä poistaneet.

Erik Brännström

Brännström oli joukkueelle hieman hitaan alun jälkeen oikein hyvä kolmosparin pakki noin kuukauden verran. Hän toi alakertaan kiekollista osaamista ja pystyi suojatuilla minuuteilla olemaan voittopuoleinen pelaaja. Brännström nostettiin puolustuksessa onnistumisten jälkeen ylöspäinkin, mutta tuosta alkoivat ongelmat. Hän ei ole viimeisten noin 10 pelin aikana kyennyt tuomaan enää ihan sitä samaa kiekkoa ylöspäin tuovaa peliä, mitä alkukaudesta teki ja omassa päässä on ollut ongelmia. Viime pelissä Brännström oli katsomossa.

Danton Heinen ja Nils Höglander

Kotiseudun poika Heinen oli joukkueelta mielestäni hyvä hankinta kesällä, mutta pettymyksen puolelle tämä kausi on nyt ikävä kyllä viime aikoina kääntynyt. Hän aloitti kautensa ykkösketjussa Millerin ja Boeserin kanssa, pelasi sen jälkeen erinomaisesti pelanneessa kolmosketjussa Bluegerin ja Sherwoodin kanssa, toi isoa arvoa alivoimiin ja teki kauden ensimmäisten 17 pelin aikana 10 pistettä tasakentin.

Tuon jälkeen nyt viimeiset 10 peliä ovat olleet hankalia ja viimeisissä viidessä pelissä peliaika on jäänyt alle 10 minuutin keskiarvon. Viimeisten 10 pelin aikana Heinen ei ole tehnyt pistettäkään, on laukonut vain seitsemän kertaa ja alivoimissakin on nyt ollut vaikeaa. Joukkue on hävinnyt tasakentin laukaukset viimeisten 10 pelin aikana 32-52 lukemilla Heinenin ollessa jäällä. Nyt tällä hetkellä pelkona on, ettei tässä käy samalla lailla kuin kotiseudun pojan Curtis Lazarin kanssa kävi. Heinenin vanhemmat ovat pitkäaikaisia Canucksin kausikorttien omistajia, joten jo heidänkin puolesta sitä toivoisi pojan onnistuvan.

Höglanderin kaikki tähdet olivat viime kaudella kohdallaan, mutta ei tuo pelkkään tuuriinkaan mennyt. Hän tuli harjoitusleirillä joukkueen kovimmassa kunnossa ja pelasi erinomaiset harjoituspelit, joiden aikana seurajohto ilmeisesti hätäili jatkosopimuksen kanssa. Ihan hyvän alun jälkeen pelin taso laski, hän ei saanut tulosta ja alkoi pelaamaan liiankin kovalla yrittämisellä taikoa kaneja hatusta, mikä vei peliä vain huonompaan suuntaan. Höglander on ollut jo pidempään Tocchetin koirankopissa ja hänen suhteen lanka on hyvin lyhyt. Juuri nyt Nils on Canucksin ykkössuosikki kauppanappulaksi, mikäli hänestä jotain hyödyllistä olisi mahdollisuus saada.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Centralin vieraana oli tänään maalivahtiasiantuntija Kevin Woodley, joka puhui Demkosta, mutta puhui myös tilastoanalyytikkona Vancouverin tämän hetken tilastoista (Woodleyn tilastot eivät tule Natural Stat Trickista vaan jostain missä on tarkemmin yksilöity erilaisia asioita):


Woodley kertoo, että Canucks on ollut koko kauden mittarilla NHL:n 11. paras tuottamaan vaarallisia maalipaikkoja, nopeissa vastahyökkäyksissä joukkue on heikompi ja vasta 18., mutta viime kauden tapaan menestynyt jälleen hyökkäysalueen ykkösektorin pelissä, jossa Vancouver on viidentenä. Mutta sen jälkeen kun Hronek putosi loukkaantumisen vuoksi kelkasta, odotetut maalit ovat olleet 22. parasta, nopeissa vastahyökkäyksissä 17. parasta ja hyökkäysalueen paikoissa vasta 29. parasta.

Joten kokonaisuutena Vancouver on ollut ihan hyvä noissa tilastoissa, mutta Hronekin loukkaantumisen jälkeen huono ja oikeastaan NHL:n alimman kolmanneksen tasolla. Vielä huonompi tilanne on ollut omaan päähän, sillä Hronekin loukkaantumisen jälkeen Vancouver on päästänyt koko NHL:n toiseksi eniten nopeita hyökkäyksiä omiin. Vastustajissa on ollut joitakin kovia joukkueita tuolla jaksolla, mutta ei tuo ryhmä kokonaisuutena liigan kärkeä ole; Buffalo, Detroit, Minnesota, Columbus, Tampa Bay ja St. Louis.

Tuohon Hronekin puuttumiseen on muutama muukin ottanut jo kantaa silmätestillä ja nyt Woodleyn analytiikka tukee kyllä tuota aika selvästi. Tilannetta ei parantanut esimerkiksi Bluesia vastaan se, että puolet puolustuksesta koostui herroista Desharnais, Juulsen ja Friedman. Noista esimerkiksi Juulsen on pelannut hyvin, mutta hyvässä joukkueessa hänen kuuluisi olla kutospakki. Brännströmin tämän hetken asemasta kertoi puolestaan se, ettei hän päässyt edes pelaamaan noiden sijaan. Itse toivon kyllä näkeväni hänet jo seuraavassa pelissä kaikesta huolimatta, ellei sitten Forbort kykene pelaamaan.

***

Entinen apulaismanageri Laurence Gilman luottaa kaikesta huolimatta tuohon Vancouverin puolustussysteemiin.





Ei siis varmaan yksittäisiin pakkeihin, vaan enemmän koko viisikon puolustukseen isossa kuvassa? Gilman on syystäkin entinen? No ei, itse asiassa hän jäi ihmisten mieliin aika positiivisena managerina Gillisin aikoina. Kausi Benningin touhuja riitti hänelle ja sen jälkeen Gilman lähti Torontoon, jossa toimi kuusi vuotta apulaismanagerin ja varapresidentin hommissa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyviä uutisia peliin:





Pitää toivoa, että puolustuskin toimisi vähän paremmin kuin viimeksi. Itsellä jäi mieleen siitä pelistä Myersin puolustaminen ensimmäisessä maalissa. Jostain syystä Myers ei taklannut, ei mennyt iholle, mutta ei myöskään estänyt syöttöä maalipaikkaan. En vaan pysty ymmärtämään miksi Myers pelasi tilanteen tuolla tavalla.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves








Miller tosiaan lopulta pelaa ja tuo on kyllä iso asia joukkueelle, vaikka ei varmasti vielä parhaassa kunnossa olekaan. Floridalla on pohjilla tuo viimeisistä seitsemästä pelistä kerätyt 13 pistettä, joten vaikea peli on varmuudella tiedossa.

***

Athleticin Scott Wheeler teki jutun Vancouverin '23 kesän kolmannen kierroksen varauksesta Sawyer Myniosta.

Mynio kisaa paikasta tuonne kovaan Kanadan nuorten MM-joukkueeseen. Mukana kisassa on mm. viisi ykköskierroksen varausta ja ensi kesän oletettu top5-varaus Matthew Schaefer. Mutta Myniollakin on omat ihan realistiset mahdollisuutensa päästä joukkueeseen.

Kanadan nuorten joukkueen scoutti Al Murray - joka on saavuttanut komealla urallaan kaksi Stanley Cupia vetäessään Tampa Bayn ja Los Angelesin scouttiosastoja - sanoi Myniota eniten kehittyneeksi junioripelaajaksi Kanadan isoissa juniorisarjoissa viimeisten kahden vuoden aikana. Kovia kehuja kokeneelta ammattilaiselta.

The most improved player in junior hockey over the last two years.

We liked him but we weren’t sure what part of his game would stand out. Usually a guy needs one part of his game to really pop and have an NHL chance or a World Junior chance. But in his case, every part of his game is very good. I don’t know if any part of his game is elite except for his hockey sense. He’s really smart, he’s competitive (and) he doesn’t make mistakes which coaches love.

Mynio pelasi junioreihin tultaessa kovassa Seattle Thunderbirdsin joukkueessa ja oli mm. mukana Memorial Cupissa vielä juuri ennen draftiaan. Hän joutui pelaamaan siellä kovempien lupausten takana eikä häntä noteerattu draft-listoillekaan kovin korkealle, mutta lopulta tuosta syvyyspuolen paikasta saattoi olla hyötyäkin. Ainakin jos on uskomista Mynioon ja Seattlen manageriin Bill LaForgeen;

Mynio;

It was a big eye-opener to make the WHL at 16. And then when I was 17 I was playing good minutes but I was the fifth defenseman. I just made a name for myself there on the penalty kill and now I’m developing into a two-way guy.

It’s a lot on my body but it definitely gets me to improve myself. Last year was big for me. I was on the first power play, so that really opened it up for me to show my offensive instincts and the numbers that I can put up.

LaForge;

What happened to Sawyer is he learned how to penalty kill, he learned how to defend, and he’s really developed a complete game because of that. And then obviously last year and this year’s he’s a horse offensively as well, so I think the fact that he got to come up with a really good team and learn the style of game that maybe most young defensemen don’t learn right away, he got a chance to do that playing behind the guys that he did.

We always knew that there was offence there because he’s got a cannon of a shot and he can really skate, so you could see the offence but he just wasn’t put in those positions. I mean his skating is elite. He can play special teams very well, both penalty killing and on the power play, he eats shots. I mean he blocks more shots than you probably want him to sometimes because he has to limp around. And then just the ability to defend speed and skill. With his movement and his hockey sense, he can really defend high-skill players.

***

Aika odotetusti Abbotsford pisti Ty Youngin ECHL:aan saamaan pelejä, kun Silovs palasi Abbotsfordiin.


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään vielä pelistä, että Forbort taitaa nyt ihan oikeastikin palata, Friedman jatkaa mukana ja Brännström istuu edelleen katsomossa. Ei vain löydy nyt pienikokoiselle ruotsalaiselle luottoa oman pään pelissä. Itse pistäisin kyllä pelaamaan, sillä hän toisi sitä kaivattua pelin avaamisen taitoa. Toisaalta viime kauden jälkeen en lähde ihan hirveästi kalistelemaan sapeleita pakkitietämykseni kanssa Tocchetia ja Footea vastaan.





Olisihan se Brännström'kin voinut oikealla pelata, kun pelasi siellä viimekin kaudella ja pelasi jopa hyökkääjänä. Mutta jos on luottamusta mennyt oman pään peliin, niin Florida ei ole ensimmäisenä jonossa missä mitataan miten taso nyt tällä kertaa riittää.

Teddy Bluegerin äiti on tullut katsomaan poikaansa Latviasta saakka. Samalla sai kivasti matkakassaa ja vähän muutakin.





***

Desharnais ollaan liitetty jo kauppahuhuihin:


Donniesta&Dhalista;

A couple of people have told me they’ve heard Desharnais’ name out there. Some think his name is out there in the trade market. They signed him in the summer, great size, great potential, but he’s having a hell of a time being a regular defenceman. And what this regime has told us in the past, when something doesn’t work out for these guys, whether in a trade or July, 1, they rectify. They rectify it. So, let’s go down the list of guys they made a decision on quickly. Curtis Lazar, three year deal. July 1, they get rid of them after a year, gone. Daniel Sprong — nine games, gone.

It’s just something a couple of people told me, that they’ve heard Desharnais’ name out there. Wouldn’t surprise me, because the history we just talked about with this regime. Sometimes they make mistakes and they rectify them. It wouldn’t surprise me. The other thing is, it’s going to be tough to move him. And why is it going to be tough to move him? Well, he hasn’t played that well. He hasn’t played that well, but he’s got term [as well]. If it was less than two years, yeah, okay. If it was a one year deal, and you’re trying to move them, it’s a lot easier. But when you add term to a guy, that makes it tougher. So we’ll see what happens out there. Well, we’ll see what happens there.

Ei ollut onnistunut hankinta tämä Desharnaisin projekti-kortti, kun en ole vieläkään huomannut oikeastaan minkäänlaista kehitystä. Parempi nyt tässä tapauksessa vaan pyrkiä nollaamaan sopimus. Tämä seurajohto on ennen ainakin pystynyt tekemään nuo mikäli joku pelaaja ei sopeutunut syystä tai toisesta seuraan. Desharnaisin kanssa tosin tuo oli alun perinkin toivetta, joka pohjautui lähinnä isoon kokoon ja myöhäiseen kehitykseen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Batman saapui pelastamaan Gothamia ja Vancouverille tuli hieno 4-0 kotivoitto kuumasta Floridasta! Vancouverin selvästi parhaat esitykset viimeisten 10 pelin aikana ovat tulleet näitä NHL:n kuumia kärkijoukkueita Minnesotaa ja nyt Floridaa vastaan. Tai oikeastaan nuo kaksi ja peli Los Angelesissa ovat koko kauden kolme parasta. Canucks oli Floridaa vastaan terävä vastahyökkäyksissä ja pelasi oman pään hyvin. Lopusta huolehti jälleen upeasti pelannut Kevin Lankinen, joka otti jo kauden kolmannen nollapelinsä.

Saan syödä taas hatullisen pas*aa kun menin kritisoimaan valmennuksen valintoja tuonne peräpäähän. Floridan valmentaja Maurice sekä pari pelaajaa antoivat pisteitä Vancouverin puolustukselle ja etenkin sille, miten vaikeaa tuonne keskustaan oli murtautua tai miten vähän maalin edessä oli tilaa. Tuo on se iso pluspuoli sitten näitä kovia maalille ajavia joukkueita vastaan verrattuna siihen, että siellä joku häviää kaksinkamppailuja kun ei fysiikka riitä.





Millerin paluu oli iso asia joukkueelle ja Millerille tuli kaksi syöttöä tässä paluupelissä. Uransa 500. pelin pelannut Boeser oli heti vaarallisempi, kun pääsi pelaamaan tutussa paikassa. Höglanderille tarjottiin paikkaa tuon ketjun kolmantena lenkkinä, jotta saatiin leveyttä muualle ja vaikka Nilsin peli ei jälleen toiminutkaan, tuo muihin ketjuihin jäänyt syvyys oli tärkeä asia kokonaisuudelle. Miller pelasi heti tässä avauspelissä erittäin vaativaa peluutusta Barkovin ketjua vastaan.

Nelosketju oli erinomainen ja värkkäsi kaksi maalia. Ikävä kyllä Räty joutui sieltä nyt sivuun, mutta kun katseli jälleen Bluegerin peliä tuossa, niin onhan tuossa vielä Aatulla matkaa samalle tasolle. Onneksi on kaikki aika hänen puolellaan kuitenkin. Danton Heinen ja uransa yhdeksännen pelinsä NHL:ssä pelannut Max Sasson nousivat tuolla hienosti esiin. Sasson on ollut parempi NHL:ssä tähän mennessä mitä uskalsin edes toivoa. Heinen pelasi koko hyökkäyksen korkeimmat minuutit 5v5 pelissä ja rikkoi peräti 16 pelin maalittoman putkensa.

Petterssonin ketju oli saanut Kiefer Sherwoodin jälleen samaan ketjuun, mutta tämä ketju ei oikein toiminut. Petterssonilta kyllä hyvää puolustuspeliä, NHL:n taklauspörssiä ylivoimaisesti johtavalta Sherwoodilta jälleen paljon rähinää ja DeBruskilta jälleen yksi maali maalin edestä, mutta ketjun yhteispeli jäi vajaaksi. DeBrusk nousi maalillaan Mikko Rantasen kanssa samaan maalimäärään (14) NHL:n kärkeen marraskuun alusta laskien, eli noin 20 viime pelin aikana.

Kolmosketju Suter-Garland-Joshua pelasi lupauksia herättävän pelin. Etenkin Joshua oli mielestäni parempi mitä on nyt loukkaantumisen jälkeen nähty. Tuolla ketjulla voisi olla jälleen iso arvo joukkueelle mikäli Millerin ketju pystyy pitämään vastustajan kärjen pois taululta ja Petterssonin ketju ottamaan sen toisen aallon. Silloin tuolle Canucksin kolmoselle jää sopivasti ratkaisumahdollisuuksia nousta esiin ja nuo ovat kaikki kuitenkin sen tason pelaajia, että pystyvät siihen.

Puolustuksessa Carson Soucy sai palkkion koko ajan nousujohteisesta pelistään maalilla. Soucya ajettiin kaikissa mahdollisissa tilanteissa Barkovia vastaan ja pelin jälkeen numerot eivät näyttäydy hyvinä, mutta Soucy teki työnsä hyvin. Myers pelasi koko joukkueen korkeimmat minuutit ja nyt kerrankin Hughesin minuutit eivät huidelleet siellä 30 minuutin paikkeilla.

Myersilla on muuten Hronekin loukkaantumisen jälkeen puolustuksen korkein maaliolettama hyökkäyspäähän eikä yhtään maalia ole tehty seitsemässä viime pelissä hänen aikana vielä vaaralliselta maalipaikalta omiin. Ehkä tuossa voisi sittenkin olla mahdollisuus sille, että Hughes-Myers toimisi kuitenkin ja Hronek pääsisi johtamaan kakkosparia Soucyn vierellä?

Pidin myös tuon kolmosparin Forbort-Friedman pelistä. Forbortilta hieno sisääntulo loukkaantumisen jälkeen ja kokemus näkyi oman pään tilanteissa. Friedman on melkoinen takiainen ja varmasti aika ärsyttävä pelaaja pelaaja pelata vastaan. Eihän tuolta parilta voi odotella mitään hienouksia, mutta jos pystyvät pitämään oman maalin edustan suhteellisen puhtaana, niin saavat valmennukselta kiitoksen.

Mitä Lankisesta voi sielä sanoa? Onko koko NHL:ssä yhtään parempaa hinta-/laatusuhteen pelaajaa ollut näiden kauden noin 30 ensimmäisen pelin aikana?

Otetaan vielä lyhyesti uransa 500 pelin Vancouverissa pelanneesta Boeserista kiinni:





Boeser on nyt historian 27. pelaaja, joka on pelannut Vancouverissa 500 peliä. Tällä kaudella hän nousee ilman loukkaantumisia tuon tilaston 22. sijalle ohi Brendan Morrisonin. Maaleissa Boeser on Canucksin historian 12. eniten maaleja tehnyt pelaaja ja enää olisi yksi maali matkaa Todd Bertuzziin ja neljä maalia matkaa maalipörssin top10 sijalla olevaan Alex Burrowsiin. Pisteissä Boeser on kaikkina aikoina nyt sijalla 15. ja tällä kaudella pitäisi tulla ainakin historiassa 12. olevan Bo Horvatin selkä vastaan, kun sinne on enää 17 pistettä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Myersilla on muuten Hronekin loukkaantumisen jälkeen puolustuksen korkein maaliolettama hyökkäyspäähän eikä yhtään maalia ole tehty seitsemässä viime pelissä hänen aikana vielä vaaralliselta maalipaikalta omiin.
En tiedä miten vaaralliseen maalipaikat määritellään, mutta eihän tuolla tilastoilla ole mitään merkitystä jos edellisen pelin maalikaan ei tullut "vaarallisesta maalipaikasta". Päästetään kaveri suoraan syötöstä ampumaan b-pisteen kaarelta täysin vapaasti.





Itse en vaan pysty tuota millään maalivahdin maaliksi laskemaan.

Nythän Myers, kuten koko pakistokin, pelasi hyvän pelin. Mutta vaikka yhtään maalia Myersin aikana ei ole tullut "vaarallisilta paikoilta" niin omissa on kyllä ropissut säännöllisesti.
- Bluesia vastaan kaksi maalia omiin (eka ja yv-maali)
- Tampaa vastaan yksi maali omiin (yv-maali)
- Columbus ei maaleja omiin
- Minnesotaa vastaan kaksi maalia omiin (tasakentin)
- Detroitia vastaan kaksi maalia omiin (tasakentin, ylivoimalla)
- Buffaloa vastaan ei maaleja omiin

Omasta mielestäni hyviltä maalipaikoilta tehtiin tasakentin vähintään neljä maalia (Blues, Wild X2, Red Wings) noissa peleissä. Tilastot eivät noita ilmeisesti noteeraa ollenkaan, mutta en kyllä todellakaan itse saa noita suorituksia laitettua maalivahdin piikkiin, että olisivat tulleet huonoilta tonteilta.

Tilastoissa voi tosiaan lukea, että:
- ei yhtään maalia 7 pelissä omiin (vaarallisilta maalipaikoilta)
tai
- 7 maalia 7 pelissä omiin

Kumpikin pitää paikkaansa. Hyvä esimerkki tilastojen käytöstä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En tiedä miten vaaralliseen maalipaikat määritellään, mutta eihän tuolla tilastoilla ole mitään merkitystä jos edellisen pelin maalikaan ei tullut "vaarallisesta maalipaikasta". Päästetään kaveri suoraan syötöstä ampumaan b-pisteen kaarelta täysin vapaasti.

Tuo b-pisteen takakaarelta lauottu kiekko ei ole enää vaarallinen paikka tilastojen mukaan. Kuten eivät nuo muutkaan hänen aikana nyt omiin menneet maalit sitten kun pelissä kerran tuollainen tilasto näytettiin. Tilastot lukevat tuon ilmeisesti niin, että nuo kauempaa tulevat laukaukset kuuluvat maalivahdille eivätkä huomioi esimerkiksi maskin merkitystä noissa?

Veikkaan, että jos juteltaisiin hetki valmennuksen kanssa, niin tuo ykkössektorin puolustaminen nousisi siellä ensimmäiseksi asiaksi mitä he vaativat puolustajilta omassa päässä. Jos laukaus päästään tekemään kauempaa, niin tuo menevät jo sitten yhtälailla hyökkääjien piikkiin. Nyt näissä viime peleissä Myersiin ollaan oltu selvästi tyytyväisiä kun on pelannut noin 23 minuutin aikoja.

Nuo "kaikki päästetyt maalit" ovat siinä mielessä vähän hankala paikka arvioida pakkien suoritusta, että siellä tilastojen kärjessä roikkuvat usein ne paljon pelaavat puolustajat. Monin paikoin vielä huonosti pelanneissa joukkueessa ne kärkipakit ja/tai paljon vastustajien kärkiä ja alivoimaa pelaavat. Roman Josi ja Cale Makar ovat siellä esimerkiksi nyt molemmat top5-ryhmässä.

Viime kaudella top10-ryhmässä olivat mm. Rasmus Anderson, Travis Sanheim, Brock Faber, Moritz Seider ja MacKenzie Weegar. En nyt noista alkaisi vetämään minkäänlaisia yhtäläisyysmerkkejä pakkien tasosta. Tosin pitää sanoa, että en nyt muutenkaan lähde tilastoilla arvioimaan yleisesti ottaen noiden suorituksia. Kyllä minä esimerkiksi Chris Tanevia pidin selvästi parempana pakkina aikanaan kuin Myersia, vaikka Myersilla olikin selvästi parempi odotettujen päästettyjen maalien lukema 5v5 pelissä.

Ihmeen paljon sai taas yksi Myersista mainittu positiivinen asia aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Sawyer Mynio valittiin tuohon Kanadan u20 MM-joukkueeseen. Hienosti on mennyt kehitys tällä kolmoskierroksen varauksella ja mukava päästä (mikäli nyt vielä kisoissakin saa peliaikaa) katsomaan Mynion turnausta parin viikon päästä. Kovia nimiä jäi Kanadan joukkueesta rannallekin. Toki tuo joukkue ei nimennyt tuonne tähdistöä vaan joukkueen ja tuossa kokonaisuudessa Myniolla on mahdollisuus auttaa.

Sinänsä näillä valinnoilla ei nyt niin mitään lopullista tuomiota ole, että muutama vuosi sitten esimerkiksi Seth Jarvis pudotettiin joukkueesta ja on nyt ainoana tuosta silloisesta joukkueesta mukana neljän maan turnauksessa. Mutta kuitenkin näin fanina on aina hieno katsella kisoja, missä on mukana Vancouverin prospecteja.

Edellinen Vancouverin saama kenttäpelaaja tuohon Kanadan joukkueeseen oli 2018 kisoissa pelannut Jonah Gadjovich, joten olihan tuo jo aikakin. Tuossa oli pitkään sitä Benningin ja entisten scouttien aikakautta, jolloin joukkueessa ei toiminut oikein mikään syvyysvarausten puolella. Viime vuoden kisoissa oli Ruotsilla kolme Vancouverin lupausta (Lekkerimäki, Willander ja Pettersson) ja nyt kisoissa nähdään luultavasti jälleen kolme pelaajaa, kun Willander pelaa pääkisansa Mynion kanssa ja lisäksi Sveitsillä on luultavasti Vancouverin menneen kesän seitsemännen kierroksen varaus Basile Sansonnens.

Viime vuoden kisoista jäi muistoihin Lekkerimäen valinta turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, joten tuota samaa vain toistamaan ja ilman paineita.

***

Halford and Broughissa oli vieraana Rick Dhaliwal:


Viimeisestä pelistä Floridaa vastaan:

- Ehjä 60 minuutin peli.
- Hiljensi ne kriitikot, jotka sanoivat ettei joukkue pysty voittamaan hyviä joukkueita.
- Sen tyylinen voitto, jolla koko kausi saadaan parhaimmillaan käännetyksi.
- Miller teki joukkueesta heti selvästi paremman ja tasapainoisemman, auttoi ylivoimilla.
- Vain Hellebuyckilla on enemmän voittoja kuin Lankisella.
- Vancouver ei tarvitse kiirehtiä Demkon kanssa, kun Lankinen pelaa noin.
- Kolikon kääntöpuolena Lankisella on se, että jos hän pelaa noin, Vancouver ei pysty jatkamaan sopimusta.

Sassonista ja farmista:

- Sassonin perässä oli ollut 20 joukkuetta kun hän oli yliopistosarjan vapaa agentti.
- Jos hänestä tulee vakikokoonpanon pelaaja, muut joukkueet alkavat katsoa mitä Canucks tekee Abbotsfordissa.
- Työskentely Sedinien kanssa farmissa on auttanut Sassonia paljon.
- Yhä useampi agentti on kysynyt Dhaliwalilta Abbotsfordin tekemisestä.
- Malhotra sanoi, että kun pelaajat pistetään takaisin alas, he tulevat sinne aina hienolla asenteella.
- Agentti Dan Milstein sanoi Sassonille, että hän tulee saamaan hyvää kehitystyötä Sedinien kanssa ja tuolla oli iso merkitys joukkueen valintaan.

Desharnaisista:

- Canucks katsoo jos joukkueella on mahdollisuus kauppaan.
- Desharnais on ollut tarjolla jo jonkin aikaa.
- Ei ole vain onnistunut saamaan valmennuksen luottoa ja joutunut sivuraiteelle.
- Friedman on pelannut paremmin.
- Kiekkovaikuttavat rakastavat kokoa ja miettivät olisiko Desharnaisista parantamaan joukkuetta toisaalla.
- Kiekkovaikuttajien arvostus pelaajien kokoa kohtaan ei koskaan laske.
- Desharnais on vaikeasti kaupattavissa, kun hänellä on ensi kausi sopimusta jäljellä eikä ole onnistunut.
- Vancouver koittaa kartoittaa markkinoita kolmosparin oikean puolen pakilla.
- Vancouverin johtoryhmä ei odottele mikäli huomaavat tehneensä virheen (kuten Desharnaisin kohdalla).
- Mahdollisuus on pistää pelaaja myös farmiin mikäli sopivaa kauppakumppania ei löydy.

***

Pistetään vielä tuosta Florida-pelistä pari klippiä kentille paluun tehneestä Millerista:

Tuo avauksen kuuluttaminen oli hieno koko hallin yhtyessä tuohon nimen huutoon:





Pelin aikana noita kannatushuutoja kuultiin pariin kertaan ja tässä yksi:





Millerin merkityksen pelissä näki mm. aloituksissa. Floridan suomalaistähteä Aleksander Barkovia vastaan tuli esimerkiksi 13 aloitusta, joista Miller voitti kahdeksan (62%). Barkov on kuitenkin ollut NHL:ssä 62% aloittaja tällä kaudella. Voisin melkein varmuudella sanoa, että noista oltaisiin ennen Millerin paluuta hävitty valtaosa ja kiekon haliinta olisi ollut sitä kautta Floridalla. Nyt tärkeitä aloituksia pystyttiin onneksi Millerin ansiosta viemään.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uusimman 32 Thoughtsin jaksossa juttua Vancouverista (heti jakson alussa):

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
On tämä joukkue ainakin arvaamaton ryhmä. Takana kauden paras kotipeli Floridaa vastaan jonka aikana saivat Millerin takaisin ja tuota kautta kovalla pumpilla kääntämään (kokonaisuutena) mustaa kotisaldoa... Lopputuloksena todella laiska ja saamaton esitys Bostonia vastaan ja vähintään ansaittu 1-5 tappio. Bruins pelasi toisaalta myös hyvin ja pesi kasvojaan runsasmaalisten Jets- ja Kraken-tappioiden jälkeen.

Tocchetin mukaan joukkueella oli hyvä pelisuunnitelma. Kuuluikohan siihen nuo turhat pitkät, surkeat syötöt ja saamaton karvauskin? Ei tuosta pelistä löydy kyllä yhtään onnistujaa. Ehkä Max Sasson, joka teki uransa avausmaalin NHL:ssä? Tuli mieleen se Islandersia vastaan pelattu kotipeli kuukauden takaa. Siinäkin tulokas teki uransa avausmaalin NHL:ssä, mutta siihen ne sen pelin tähtihetket jäivätkin.

Vaikea edes keksiä mikä tuossa pelissä nyt petti pahiten. Flunssa-aalto on varmaan huono selitys? Ei tämä ollut nimittäin kauden ensimmäinen tällainen kotipeli. Joka tapauksessa viime pelissä nollan pelannut Lankinen ja hienosti viime pelissä pelannut Forbort jättivät nyt tämän pelin väliin flunssan vuoksi. Jätti siellä useampikin osallistumatta yhteisiin talkoisiin, vaikka peliin paperilla osallistuivatkin.

Tiistaina Colorado. Toivottavasti saisivat siihen paremman esityksen eikä tulisi lisää poistumisia nyt flunssan vuoksi.

Rutherfordin haastattelu alkukaudesta:





Hän pitää vielä toiveita Lankisen jatkosta yllä tuolla. No onhan Lankinen toki ainakin noin teorian tasolla mahdollista saadakin jatkamaan joukkueessa, mutta tietysti se pyyntö on sitten aikanaan ratkaiseva asia.

***

Abbotsford jatkoi hyviä otteitaan ja otti 3-0 kotivoiton Manitobasta. Viimeisistä yhdeksästä pelistä on nyt seitsemän voittoa ja joukkue on parantanut peliään alkukaudesta paitsi yksilötasolla mutta myös joukkueena. Tolopilolle tuli torjuntavastuuta Silovsin oltua korvaamassa Lankista NHL:n puolella ja Tolopilo pelasi kauden toisen nollapelinsä. Tuo tuli kyllä helpolla, sillä ei tuolla Manitoballa juuri paikkoja ollut.

Jett Woo teki kauden toisen maalinsa ja Linus Karlsson osui kahdesti (ensimmäinen tuli kyllä tuurilla). Phil Di Giuseppe palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen peliin. Bains ja Klimovich jättivät tämän pelin puolestaan väliin. Samat joukkueet kohtaavat toisensa ensi yönäkin ja toivottavasti Abbotsford kykenee siinä jatkamaan tuota hyvää virettään.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sasson on noussut Petterssonin ketjuun harjoituksissa. Forbort tehnyt sinne paluun, mutta Lankinen puuttuu vielä riveistä.

***

Tilastoista:

JFrershin joukkuepuolustus 5v5 pelissä:





MoneyPuckin tilastoissa pari Vancouverin pakkiparia on aika hyvin sijoittuneina:





Tuon ykkösparin aseman voisin ostaakin. Kyllähän nuo yhdessä pelasivat todella hyvin.

***

Miller nousi tosiaan tuossa Bruins-pelissä Canucksin kaikkien aikojen pisteissä Horvatin kanssa tasoihin 139 peliä vähemmän pelanneena:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin uudet ketjut ja pakkiparit ovat olleet kokonaisuudessaan seuraavat:





Eli Myers-Soucy -pakkiparia kokeillaan jälleen yhdessä ja Hughes saa entistä enemmän vetovastuuta omaan pariinsa. Forbort-Friedman toimi Floridaa vastaan hyvin, mutta se oli kauden ainoa peli missä olivat yhdessä.

Hyökkäyksessä Sasson saa paikan Petterssonin ja DeBruskin ketjusta. Hän on ollut tuloksellisesti tämän kauden Höglander toistaiseksi. Saa nähdä sitten miten tulee pelaamaan, kun noissa alkukauden kymmenessä pelissä on ollut vain yksi missä peliaikaa on tullut yli 11 minuuttia.

Sassonin aikana laukausprosentti on ollut huomattavan korkea (26,09%), kun tuota vertaa nyt esimerkiksi Petterssonin vastaavaan (9,19%) ja tuo tulee tuosta kyllä tasoittumaan. Sinänsä ihan ymmärrettävä näyttöpaikka kuitenkin, että Sherwood tuo leveyttä kolmoseen ja Höglanderille on mahdollisuuksia tarjottu jo eikä niillä olla saatu oikein mitään.

*

Tocchet käytti aika kovia sanoja tuon Bruins-pelin jälkeen nostamalla joukkueesta neljästä viiteen tällä hetkellä alisuorittavaa pelaajaa, jotka eivät laita itseään riittävästi pelille (toki nimeämättä heitä).

Let's face facts, we have four or five guys, they're struggling. They're struggling to get emotionally invested in the game.

Yksi noista on noista varmasti Pettersson, jonka keskimääräinen peliaika kahdessa viime pelissä on ollut 14:49, noissa peleissä on saatu häneltä yhteensä kaksi laukausta ja hän sanoi itsekin, että hänen pitää pelata paremmin. Viimeiset 19 peliä pisteittä pelannut Höglander on varmasti yksi. No, valmennus näkee nuo usein eri lailla kuin fanit, joten ehkä on parempi ettei lähde sen enempää arvailemaan. Noista uusista ketjuista voi ehkä päätellä jotain kuitenkin (toki nelosen sentterinä oleva Blueger ei varmuudella tuollainen ole).

Tocchet sanoi myös, että Bostonia vastaan oli pelaajia jotka eivät olleet peliin valmiita.

We don't have the team to have three or four or five passengers. We just don't have it. Edmonton, they can have four or five guys sleeping, and they've got guys that can win the game for him. We are a team that needs everybody to play. That was kind of the most disheartening thing yesterday is, you know, we had some guys that weren't ready.

***

Abbotsford otti 4-0 voiton Manitobasta ja jatkoi tuota hyvää pelaamistaan. Joukkue on voittanut nyt viimeisistä 10 pelistään kahdeksan maalierolla 41-19. Tolopilolle tuli kaksi aika helppoa nollapeliä, mutta nollapeli on aina hyvä suoritus joka tapauksessa. Nyt Manitoba sai ensimmäistä peliä enemmän kuteja etenkin pelin alussa, mutta hyytyi sitten ja kolmannessa erässä oli vasta erän 14. minuutti, kun Tolopilo torjui erän ensimmäisen laukauksen.

Bains palasi kokoonpanoon ja pelasi hyvän pelin kahdella syötöllä. Myös Räty oli mennyt vahvistamaan joukkuetta ja Aatulle tuli heti maali. Lekkerimäki jäi nyt viikonloppuna pisteittä, mutta hyvin siellä olisi voinut olla muutamakin piste kasassa paikkoihin nähden. Puolustuksessa Pettersson ja Kudryavtsev jatkoivat hyviä otteitaan. Samoin Wolanin on nyt nostanut paljon tasoaan alkukaudesta.

Rädyn maali:





Abbotsford jatkaa kauttaan ensi viikonloppuna Tucsonia vastaan kahdella kotipelillä. Sen jälkeen joukkueessa vietetään joulutaukoa ja pelit lähtevät käyntiin jälleen vasta vuodenvaihteessa. Tämän hetken vire lupailee joukkueelle hyvää kauden jatkoa ja kevättä, kun pelin taso on ollut nousujohteista ja moni yksilö on mennyt eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös