Lankinen oli pelin ykköstähti, kakkostähti ja kolmostähti Tocchetin mukaan ja tuohon on helppo yhtyä. Kauden toinen nollapeli jo Lankiselle kauden parhaalla esityksellä ja 32 torjunnalla. Voitolla Canucks paranteli vierassaldoaan 8-1-0 lukemiin. Tämä oli erittäin vaikea peli Vancouverille, mutta toki kaikki voitot ei voikaan olla kauniita.
Nyt nähtiin maalivahdin varastamat pisteet ja näitä tarvitaan 82 pelin runkosarjassa. Pitkään jatkuessa tällaiset jyrän alla olevat pelit eivät kyllä lupaisi mitään hyvää, mutta yksittäiset pelit silloin tällöin vielä menevät. Pitää antaa kiitosta Lankisen ohella myös Vancouverin uhrautuvalle puolustuspelille 26 blokin ansiosta.
-
Lankinen sanoi pelinsä parantuneen paljon ja antoi kiitosta tuosta Vancouverin maalivahtivalmentajalle Marko Toreniukselle;
It's been pretty hectic, so I haven't really had time to recap everything. But I think, as a whole, my game has grown a lot. Marko Torenius, our goalie coach, has helped me a lot here. I think it shows on the ice. I feel calm, I feel composure. I feel like I'm tracking the puck well. So there's a lot of good things going on.
But part of hockey is there's always the next game and always the next practice. Obviously, I'm going to enjoy this one tonight. But at the same time, keep that working mentality and the big picture in mind. I think that has always been the key.
Lankisen saldo alkukauden 15 pelin jälkeen on 10-3-2 ja tuo alle miljoonan cap hitilla. Lankinen on ollut tuolla sopimuksellaan yksi koko NHL:n alkukauden parhaista hinta-/laatusuhteista. Hän oli hieman väsynyt tuossa kotipelien putken lopussa oltuaan pitkään aloittava maalivahti, mutta sai tankkeja täytettyä Silovsin pelattua Rangersia vastaan.
-
Jake DeBruskille tuli kauden ensimmäinen voittomaali entistä seuraansa vastaan. Varmasti maittava osuma DeBruskille, joka pelasi seitsemän kautta Bostonissa. DeBrusk on hitaan alun jälkeen matkalla tällä hetkellä 25 maalin ja 60 pisteen kauteen, vaikka senttereiltä ei ole tällä kaudella isommassa kuvassa tullut apuja siten kuin on totuttu.
- Erinomaisesti viime peleissä toiminut
Petterssonin ketju ei noussut nyt oikein mitenkään esiin.
DeBrusk teki maalinsa ylivoimalla ja
Sherwood taklasi kahdeksan kertaa, mutta kokonaisuutena Canucks oli niin pahasti alakynnessä pelillisesti, ettei tuo ketju päässyt luomaan oikein mitään.
-
Joshua ja
Garland nousivat mielestäni hyökkäyksestä parhaiten esiin. Garlandin koko alkukausi onkin ollut hyvä, mutta hienoa nähdä Joshuan parantavan nyt alkuvaikeuksien jälkeen.
-
Räty pelasi hyvän pelin kahteen suuntaan ja pelasti mahdollisesti varman maalin puolustamalla Pastrnakin tilanteen onnistuneesti mailallaan. Hän sai nyt kutsun myös alivoimalle ensimmäistä kertaa. Tai no, Aatu kävi raapimassa kolme aloitusvoittoa siellä ja luisteli noiden jälkeen vaihtoon, mutta pääsi kuitenkin maistamaan tuota vaikeaa osa-aluetta enemmän kuin koko alkukaudella yhteensä.
- Mielestäni
Hronek oli puolustuksen paras puolustaja tässä pelissä. Tuo
Myers-Brännström ei kyllä toiminut ja tuo pari syötiin elävältä. Brännströmille annettiinkin tuon vuoksi vähemmän peliaikaa mitä hän on nyt muuten pelannut viime aikoina ja hän pelasi vain 13 minuuttia. Myers pelasi kuitenkin sen 19 minuuttia. Iso ero kantaa top4-pakin roolia pidempään verrattuna tuohon kolmospariin.
-
Boeserin paluu loukkaantumisen jälkeen meni mielestäni kohtalaisesti muuten, mutta hän otti kaksi kakkosta. Kertoi luultavasti siitä, että tahto tehdä asioita oli isompi kuin asioiden oikea ajoitus tässä vaiheessa. Tulee tuosta kyllä varmasti parantamaan, joten sen suhteen ei ole huolta.
Tämä on samalla hyvä ja huono asia:
Syvyyttä on nyt löytynyt maalintekoon, mutta kyllähän sitä toivoisi noiden kärkipelaajien olevan korkeammalla pisteissä. Petterssonin alkukauden pitkä huono vaihe kesti kuitenkin pitkään, Boeser sai sen aivotärähdyksen ja Millerin alkukausi on ollut jostain syystä hänen Canucks-uransa vaikein. Hyvää tuossa on, että en ainakaan usko noiden kolmen ongelmien jatkuvan tuollaisena koko kautta.
Ensi yönä vastassa Pittsburgh. Saa nähdä löytyykö jalkoja tuohon tämän Bruins-pelin mankelin jälkeen.
***
Kiinnostava nähdä, miten tuolle kakkosparille käy. Jos muistan oikein, Brännström on ollut erittäin hyvä aiempinakin kausina juuri hieman suojatussa roolissa. Kun Myersin ja Soucyn meno on ollut tällaista, niin hyvä jotakin kokeilla. Hassua miten toimiva parivaljakko menee noin pahasti epäkuntoon kesän aikana. Toki näitä käy myös hyökkäysketjuille, mutta kolme liikkuvaa osaa on huomattavasti kahta vaikeammin ennustettava.
Ei ainakaan alun perusteella mitenkään hyvin.
Brännström oli Ottawassa ainakin monikäyttöinen. Hän pelasi alivoimaa, ylivoimaa, puolustuksen molemmilla puolilla ja lisäksi häntä käytettiin hyökkääjänäkin. Pitää myöntää, että viime kaudella tammikuussa kun katselin Ottawan peliä Vancouveria vastaan ja Brännström pelasi siellä Senatorsin nelosketjussa Mark Kastelicin ja Zack MacEwenin kanssa samassa ketjussa, mieleen tuli ajatus tuon pakin NHL-uran olevan mahdollisesti ohi. Ainakin puolustajana.
Kuvaavaa viime kaudesta taisi olla myös se, että Brännström meni alkukaudesta waivereissa läpi kenenkään poimimatta alle miljoonan hinnalla pelaavaa pakkia sinne syvyyteen. Sinällään tuollainen waivereista läpi meneminen ei kuitenkaan merkitse vielä uran päätöstä, sillä menihän mm. Markströmkin aikanaan sieltä läpi. Mutta kyllä tuollainen jostain kertoo kuitenkin.
Hieno on ollut kuitenkin nähdä, että tuossa kolmosparin suojatussa roolissa ruotsalaiselta on nähty nyt tällä kaudella hyvää pelaamista. Hän on ilmeisesti löytänyt Vancouverissa nyt sen kotinsa, mistä hän aikaisemmin puhui. Silti itse en osaa nähdä häntä playoffeissa pelaamassa. Toivottavasti olisin kuitenkin väärässä ja hän yllättäisi vielä siinäkin mikäli joukkue sinne menee.