Räty tekee kyllä kentällä asioita hyvin aloitusvoittojen ja taklaukset lisäksikin. Näyttää siltä, että Räty pakottaa valmennuksen pitämään hänet ylhäällä...Oli varsin erikoista, kun pelissä aloituksiin laitettiin joko Miller tai Räty. Räty vei aloituksia tosiaan 78% ja Miller 59%. Lopuista Blueger aloitti 5 kertaa voittaen vain yhden ja Pettersson yhden kuudesta ja Suter hävisi kahdesti (0/2).
Toki tekee, ei tuolla kukaan pelkillä aloituksilla pelaa. Kuitenkin aika pieni osa pelaamista lopulta siihen muuhun nähden. Jos noiden aloitusten perusteella pitäisi pelkästään arvioida pelaajia, niin esimerkiksi Michael Chaput olisi luonut erilaisen uran mitä loi Vancouverissa. Mutta tuo, että Rädyllä on pelissä noita omia vahvuuksia lisäksi, helpottaa varmasti luottamuksen pitämistä.
Rädyn maaliolettama 5v5 pelissä on 64,55% (Natural Stat Trickissa), mikä on todella hyvä. Toisaalta peliaikaa on tullut sen alle 10 minuuttia keskimäärin, mutta kuitenkin ainakin noiden tilastojen kautta on tuossa roolissa onnistunut tähän mennessä. Toisaalta sekin on nähty, että myöskään noiden tilastojen kautta ei voi tehdä vertauksia siihen, miten valmennus pelaajien sopivuuden ketjuihin näkee.
Jos pelkästään noista aloituksista puhutaan, niin tuo Rädyn 66,7% on kaikkien aikojen paras lukema Vancouverissa NHL.com mukaan kaikista yli 50 aloitusta urallaan ottaneista Vancouverin pelaajista.
(Katsoin muuten eilen noita lukemia vain 5v5 pelissä ja siksi tuo Rädyn lukema oli vielä parempi kuin tuo kokonaisuudessa oli.)
Oli kyllä todellinen lottovoitto, että Lankinen saatiin hommattua syksyllä.
Tuo pelasti Vancouverin alkukautta pitkälle. Demkon vamman vakavuus selvisi liian myöhään ja sen jälkeen joukkue pisti nopeasti verkkoja vesille, mutta tuolla ei siirtoja aina ole nopeassa tahdissa mahdollista kuitenkaan tehdä. Ainakaan sellaisia, joita voi pitää perusteltuina. Joku maalivahti siellä olisi luultavasti kuitenkin tullut, mutta ei varmaan Lankisen tasoinen.
Lankiselle tällä kaudella saattaa olla myös iso merkitys jatkoa ajatellen. Hänelle tämä oli myös hyvä tilaisuus. Seuraava sopimus tuleee näillä näytöillä olemaan ihan erilainen, kun katselee millaisia sopimuksia jotkut maalivahdit ovat tehneet melko lyhyilläkin näytöillä.
Silovshan on ollut tuollainen maalivahti, että kuumat putket osuvat hyvin kohdalle, mutta muuten ei loista AHL:ssäkään.
Olihan Silovs kuitenkin Abbotsfordin arvokkain pelaaja toissa kaudella ja pelasi 44 peliä siellä. Tilastot eivät siltä kaudelta mitenkään häikäise, mutta kyllä tuo meni täysin oikeaan osoitteeseen kun katseli joukkueen peliä, vaikka siellä Wolanin valittiin silloin AHL:n parhaana pakkina. Viime kaudella oli heikompi jakso, minkä aikana Silovs menetti jopa ykkösvahdin aseman Tolopilolle. Loppukaudesta pelasi sitten NHL:n playoffeissa hienosti kuitenkin, joten tuo heikompi jakso farmissa unohtui.
Projektihan Silovs vielä näyttää olevan noin muuten, mutta liian lyhyt aika toisaalta arvioidakaan. Tällä kaudella on tullut kolme peliä. Kauden avaus Flamesia vastaan meni penkin alle ja myös Devilsia vastaan pelasi huonosti (kuten ihan koko muukin joukkue). Tampaa vastaan pelasi ihan hyvin vaikka tappio sieltä kauden kolmannesta pelistä tulikin. Tampa loi siinä pelissä 4,31 maalin olettaman ja Silovs päästi kolme kiekkoa taakse.
Sanoisin ennemmin, että tähän mennessä Silovs on ollut muuten hyvä ja lupaava maalivahti, mutta pari heikompaa jaksoa vievät luottoa valmennuksen silmissä. Kaksi kuumempaa putkea on toki myös - viime kevään NHL:n playoffit ja sitten ne MM-kisat, joista tuli myös arvokkaimman pelaajan palkinto. Noissa Abbotsfordin peleissä varmaan noin 90% otteluista Silovs on ollut hyvä, joten on siellä näyttöjä pidemmältä ajaltakin.
Jos hän saa jatkossa pelinsä pysymään pidempään lähempänä sitä parasta tasoa, niin tuossa voi hyvinkin olla vielä maalivahti ylös. Toreniukselle varmaan hyvä projekti jatkoon.
***
Vancouver kauppasi sitten Sprongin Seattleen vaihdossa johonkin C-kasettiin (eli käytännössä rosteripaikkaan). Kukaan ei kai sitten suostunut maksamaan mitään tuosta?
Ei ollut Sprongin ura Vancouverissa kyllä oikein mitenkään onnistunut, vaikka sille varovaisia toiveita aseteltiinkin ja Sprong teki Canucksin kauden avausmaalin. Kovassa Kings-pelissä Sprong pelasi vain kolme vaihtoa kolmannessa erässä. Sellainen pelaaja kuitenkin, joka voi tulostakin tehdä vielä, mutta Tocchetin ryhmästä ei luottoa tullut, kun tuo kokonaispelaaminen ei ollut riittävää.