Vancouver Canucks 2024–2025

  • 83 907
  • 441

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Blaisin osalta odotukset oli aika korkealla, että olisi pystynyt tuomaan lisää fyysisyyttä sekä vähän maalejakin nelosketjuun. Mutta omat junnut pelasi paremmin ja näin ollen ei sopparia Blaisille.

Tocchet puhui kuntopohjasta Blaisin kohdalla. En sanoisi Blaisin pelanneen huonosti, mutta ei myöskään erottunut riittävästi. Mahdollisesti nuo loukkaantumiset ovat tuoneet sinne kuntopohjaan takapakkia? Joka tapauksessa Blaisilla on sopimus Abbotsfordiin jo olemassa, joten jos siellä pelaa hyvin, myöhemmin tehtävä sopimus on mahdollinen sekin.

***

Vancouver hävisi rankuilla Oilersille vieraspelinsä. Kokoonpanoissa oli melkoinen ero ja Edmontonilla mielenkiintoinen kokeilu Vancouveria vastaan;








Varmaan oli Ty Muellerille hieno kokemus päästä jatkoajalla pelaamaan McDavidia ja Draisaitlia vastaan. Mueller aloittaa ensi kaudella ammattilaistason pelinsä Abbotsfordissa. Vancouverin koko pelaavan joukkueen palkkabudjetti oli noin 18 miljoonaa. Sinänsä hyvä tuloksena viedä tuolla kokoonpanolla peli rankuille saakka. Olisin kyllä jo odottanut kovempaa nippua tähän toiseksi viimeiseen harjoituspeliin.

- Lankiselta hyvä peli ja mielestäni nosti tasoaan ensimmäisestä, vaikkei sekään huonosti mennyt.





- Sherwood pelasi reilut 15 minuuttia, eikä hänen aikana tullut yhtään vetoa omaan päähän. Hän oli myös syöttämässä Bainsin osumaa.





- Nuorelle Suomi-Ruotsi -ketjulle haastava ilta. Ketju hävisi maalipaikat 1-7 lukemilla. Lekkerimäki oli noista rankuissa lähimpänä maalintekoa, mutta osui tolppaan.

- Vancouverin paras hyökkäysketju oli Suterin ketju, joka voitti maalipaikkansa 5-1 lukemilla. Suter tosin konttasi jälleen aloituksissa (3-8). Bains on rajatapauksena NHL:ään tasoltaan tällä hetkellä. Toinen jalka sisällä, mutta tuskin vie paikkaa kuitenkaan Sprongilta tai Höglanderilta.

Vielä olisi yksi harjoituspeli edessä (Edmontonia vastaan lauantaina) ja siinä lienevät mukana sitten Vancouveriltakin kärkipelaajat. Ennen sitä tulee nyt luultavasti niitä pudotuksia aika kovalla kädellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tänään tuli isoja leikkauksia.





Eli Lekkerimäki aloittaa farmista, mikä oli ihan odotettuakin. PDG waiversiin ja saattaa tulla poimituksi. Wolanin toinen mahdollinen poimittava. Patera ja Smith menivät sinne myös, mutta heidät näen tällä hetkellä farmipelaajina. Räty aloittaa kauden ylhäällä, mikä on hieno asia.

Ihan puhtaasti suomalaisnäkökulmasta katsoen... enpä olisi uskonut tuossa kesällä vielä kahden suomalaispelaajan aloittavan kauttaan Vancouverissa.

Allvin on niin supermies, että osaa ennustaakin. Noin hän sanoi jo nuorten MM-kisojen aikana:





***

Alkaa käydä vähiin tämä kauden odottaminen...



 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Toivotaan, että PDG menee läpi.

Onko jokin muu syy olla lähettämättä Hirosea farmiin kuin, että onpa viimeiseen treenipeliin yksi pelaaja lisää? Ei kai ole tehnyt campilla mitään sellaista, että Friedmanin ja Juulsenin ohittaisi?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toivotaan, että PDG menee läpi.

Tuota pitää kyllä toivoa. PDG on hyvä pelaaja pienissä pelin yksityiskohdissa ja esimerkiksi laitojen lähellä. Ilmeisesti myös hyvä joukkuepelaaja.

Edit: Kertoo kyllä Rädyn leiristä, että joukkue päätyi lopulta tällaiseen ratkaisuun.





Onko jokin muu syy olla lähettämättä Hirosea farmiin kuin, että onpa viimeiseen treenipeliin yksi pelaaja lisää? Ei kai ole tehnyt campilla mitään sellaista, että Friedmanin ja Juulsenin ohittaisi?

Ei ole tehnyt. Luultavasti vaan parantelee vammaansa minkä sai Adam Klapkan taklauksesta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itseä ei varsinaisesti haitannut Pateran menetys, kun syystä tai toisesta en oikein häneen uskonut. Toki oli organisaation 4/5-moke niin ei kovin lähellä ollut hänen NHL:ssä pelaaminen.

Hyväähän tuossa on se, että nyt tuli yksi sopimuspaikka lisää. Young voi ainakin alkuunsa pelata kakkosena ja jos ei taso riitä niin vaikka Kaskisuo tai joku muu vapaana oleva moke AHL-sopimuksella kakkoseksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Minuakaan ei tässä vaiheessa tuo Pateran poiminta enää juuri haitannut, kun Lankisen kanssa saatiin sopimus aikaiseksi. Ainakaan siis Vancouverin suhteen. Abbotsfordissa lyhyellä ajalla voi toki tulla kysymystä, mikäli Youngilla ei koppi tartu.

Tietysti voisihan sitä sitten siinä vaiheessa katsella markkinoita, mutta toisaalta luultavasti Youngille annetaan nyt kuitenkin sen verran aikaa, että saattavat ne kiinnostavimmat nimet karkailla jo pois eikä korvaaja ole välttämättä Youngia parempi. Tosin aina on mahdollisuus kaupoillekin eikä Demkon paluun aikataulua tiedetä.

Patera ei varsinaisesti vakuuttanut pelaamassaan harjoituspelissä. Kolme maalia meni 19 vedosta ja noista yksi helppo. Hän oli lisäksi luultavasti Clarkin suosittelema hankinta kesällä, enkä tiedä mitä Torenius/Pogge hänessä olisi nähnyt. Hyvää tässä on tosiaan tuon sopimuspaikan raukeaminen. Huonoa sitten maalivahtisyvyyden heikentyminen.

Paterallekin tämä oli toki hyvä asia. Demkon paluun jälkeen Abbotsfordissa olis voinut olla kolmekin maalivahtia (Silovs, Tolopilo ja Patera) viemässä toisiltaan peliaikaa ja mahdollista olisi ollut siinä vaiheessa, että Patera olisikin ollut ECHL-maalivahti. Silovs ja Tolopilo ovat kuitenkin luultavasti ne, joihin organisaatio on panostamassa enemmän mikäli he farmissa pelaavat.

***

Harjoituksissa menty seuraavalla kokoonpanolla:




Joshua puuttuu edelleen riveistä ja Suterilla on jotain pienempää vammaa.

Ylivoimaan Jake DeBrusk oltiin pistetty bumper-spotin pelaajaksi. Katsellaan miten pitkään tuo kantaa.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvää tässä on tosiaan tuon sopimuspaikan raukeaminen. Huonoa sitten maalivahtisyvyyden heikentyminen.

Tähän aikaan vuodesta molareja varsinkin on saatavilla. Jos näkevät, että tuota syvyyttä pitää täyttää määrällisesti, niin waivereilla on kavereita kohta lisää tarjolla. Vaikkapa juuri Bostonista vanha tuttu Michael DiPietro.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tähän aikaan vuodesta molareja varsinkin on saatavilla. Jos näkevät, että tuota syvyyttä pitää täyttää määrällisesti, niin waivereilla on kavereita kohta lisää tarjolla. Vaikkapa juuri Bostonista vanha tuttu Michael DiPietro.
Määrää riittää varmasti tosiaan. Toinen asia on sitten miten Canucksin maalivahtivalmentajat näkevät nuo. Ilmeisesti ainakin Bostonissa Patera kiinnosti enemmän kuin jotkut toiset.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Provincen jutussa on parista pelaajasta Tocchetin näkemyksiä leiriltä ja näin ennen kautta:


Sprongista;

I’ve liked Sprong’s camp and he still has a way to go with coverage, but he’s done a nice job. He hasn’t given up Grade As (scoring chances) and I see him diligently trying to understand and asking questions. There’s a lot of potential, and that could be a damn good line. But they have to make sure they play inside and come up with loose pucks.

Sprong on joukkueen johdolle tuttu pelaaja vahvuuksineen ja heikkouksineen ja olihan siellä Tocchet Sprongin kanssa aikanaan samaan aikaan Pittsburghissa apuvalmentajanakin. Tietävät mitä odottaa ja mitä pelätä. Tocchetin näkemyksen mukaan Sprong haluaa oppia ja kyselee miten pelata tiettyjä tilanteita.

Hän näkee ketjussa paljon mahdollisuuksia, mutta myös uhkana tuon, että ketjun pitää pysyä pelin sisällä ja taistella kiekottomana. Sprong on ketjussa omanlaisensa virtuoosi viime kauden Kuzmenkon tavoin, mutta ketjun vahvuus tai heikkous rakentuu kokonaisuudelle. Sprong tuo arvoa kakkosylivoimaan.

Rädystä;

Raty between (Nils) Hoglander and (Conor) Garland have had some good games. Garland does a good job of making that line go, and they were good today. And with faceoffs, Raty on the right dot is a luxury we had last year with (Lindholm). If he does make the team, he has to check the box and be a really good faceoff guy.

You look to see if it can be sustainable, and there are a couple of coverage things that weren’t mistakes, but stuff he has to learn whether it’s here or in Abbotsford. He’s making it a hard decision. Two years ago, there weren’t a lot of hard decisions to make, but you have to credit the management of Jim (Rutherford), Patrik (Allvin) and R.J. (Ryan Johnson) for creating more depth. You always have to be strong at centre and defence.

Rädyn ominaisuuksista parissa muussakin paikassa tuotu yksityiskohta on tuo oikean puolen aloittaja, mikä Lindholm oli viime kaudella. Aatu tekee paljon hommia kehittyäkseen myös aloittajana ja tuota joukkueen valmennus arvostaa. Vaikea sanoa kuitenkaan vielä, minkä tasoinen aloittaja Räty olisi NHL:ssä. Noita 10 kauden sentteriveteraaneja vastaan on ihan erilaista mitä AHL:ssa on ollut vastassa.

Tocchet oli medialle erittäin iloinen PDG:n mennessä läpi waivereista ja sanoi tuon tuoneen lisää vaihtoehtoja, joten katsotaan nyt sitten kuinka pitkään Räty saa olla ylhäällä. Toivottavasti hän pystyisi pitämään paikan. Joka tapauksessa Räty on nyt erittäin paljon lähempänä vakituista NHL-sentteriä mitä oli vielä viime kaudella ja uskallan sanoa kun kehitys on mennyt noin, että Vancouver saa hänestä pelaajan. Mahdollisesti kolmossentteriksi.

Räty kokee olevansa itse nyt valmis ja kokemus ammattilaistason pelistä auttaa;

I’ve had a great camp with good details and good linemates who I matchup well with. I’m ready for this. Two years ago, I played 15 NHL games (12 with the Islanders and three with the Canucks) and thought I belonged. My skating is better and I’ll keeping working at it and stick battles. Just getting more comfortable in the North American game.

Bainsista;

He’s getting stronger and I’ve liked his last two games. Can he keep that level because we have guys pushing? It’s winning battles and no turnovers and if you get a chance to score — his power-play goal was helluva goal — and just things like that. It’s the next level for him. To me, he’s an energy guy with quickness and puck skills to win battles, and he could be a very good guy for us in that category.

Bains on Tocchetinkin näkemyksen mukaan saanut lisää voimaa ja odottaa hänen voittavan kaksinkamppailuja sekä olla antamatta vastaiskuja omiin. Lisäksi hän toivoo Bainsin tuovan syvyyttä hyökkäystehoihin. Bains on tällä hetkellä matkalla kolmosketjun laitaan mikäli luistelua ja voimaa tulee jatkossakin, kuten sitä näyttää tulleen nyt kesän aikana. Tuo viime kauden ansaittu Abbotsfordin arvokkaimman pelaajan palkinto sekä pari peliä NHL:ssä olivat hyvä alku tuolle polulle.

Lekkerimäestä;

Just a sneaky guy and has a great shot. He’s a talented kid, and in the organization, you’re looking for those kind of guys. A game changer. He’s knocking at the door and he’s got a good coach in Abbotsford in Manny (Malhotra). He can play a little inside more and he’s got to win more 50-50 pucks. That’s the next level. But who knows, he might be back in 30 days. We have to make sure he gets the proper development.

Lekkerimäen ominaisuudet tulivat heti leirillä hyvin selviksi ja hän johtaa harjoituspelien Canucksin pistepörssiä tällä hetkellä. Tocchet haluaa hänen oppivan pelaamaan kuitenkin vielä enemmän pelin sisällä ja voittavan enemmän 50-50 kiekontavoittelutilanteita. Lekkerimäki aloittaa kauden farmista, mutta saattaa olla hyvinkin noston ylös saava pelaaja kauden aikana. Kahden ensimmäisen ketjun laiturin tontti on se paikka, minne Lekkerimäen odotetaan kehittyvän.

Åmanista;

He’s a good penalty killer and played well in Edmonton. He’s the same as everybody else, he has to string some games together. You can’t have a good one and then kind of fall off. That’s the hard part of the NHL. Being a regular is about sustainability, and it’s hard. We know what he is and he wants to improve.

Tocchet kehui Åmania hyväksi alivoimahyökkääjäksi, mutta ruotsalaisen heikkous on tason heittely pelistä toiseen. Tuota puolta pitää saada eteenpäin, jos hän aikoo pelata pidemmän uran NHL:ssä. Åmanista tuskin on koskaan nelosketjua ylemmäs, mutta tuonnekin pitää tehdä paljon oikeita asioita koska kilpailu on kovaa ja hyvän nelosketjun merkitys kuitenkin kokonaisuudelle sekin tärkeä.

Karlssonista;

He’s sticky. A first call-up guy and he could have easily stayed and he was fighting for job, but then there’s the righty, lefty (shot) thing and a lot of factors to that. He’s close, but again it’s the same thing, can he sustain it?

Taitava ja ihan hyvän kokoinenkin ruotsalaislaituri oli Abbotsfordissa viime kaudella "piste per peli -pelaaja" ja nyt lähellä paikkaa, mutta ei sitten kuitenkaan riittävän lähellä ja aloittaa kauden farmissa. Karlsson on tyypillinen rajatapaus NHL-pelaajaksi. Periaatteessa ominaisuudet olisivat perinteisen ajattelun tavoin ehkä enemmän kahden ensimmäisen ketjun pelaajaksi sopivammat, mutta sinne ei taida riittää taitotaso. Syvyyspaikoille on sitten ehkä enemmän näitä Sherwoodeja ja PDG:itä, jotka pelaavat vähän luotettavammin tai fyysisemmin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Iain MacIntyren juttu Millerista:





We've been told how great a season it was so many times by fans and media and whatever, but that's not the end-all-be-all. We want to be contending for a Stanley Cup every single season. We showed (last season) we can do that. We've been talking about setting a standard and a culture and an environment — character as a group. To do that, you just have to do it every time, every year.

Millerin kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt nyt koko ajan eteenpäin, kun Vancouverin pelin rakenne on kehittynyt. Viime kaudella Millerille tuli uran paras Selke Trophy -sijoitus (15.), kun edellinen oli kaudelta 19-20 ollut 19. sija. Neljä kertaa viimeisiin viiteen vuoteen hän on saanut ylipäänsä ääniä tuonne. Luultavasti tuo puolustuspelin puoli on kuitenkin se, missä hän haluaa kehittyä nyt eniten mitä pidemmälle tästä mennään.

Mitä hänen pisteisiin tulee, minulle tulee yllätyksenä että kolmesti viimeisten viiden vuoden aikana NHL:n pistepörssissä top20 ryhmään päässeen pelaajan viime kautta pidetään joissain paikoissa poikkeuksellisena tykkikautena. Toki siinä meni rikki se maaginen 100 pisteen raja eikä jääty 99 pisteeseen ja veikkaisin, että se jää uran piikiksi ja ainoaksi 100 pisteen ylitykseksi, mutta onhan siellä noita pistepörssin kärkipään top20 sijoituksia ollut ennenkin.

Millerilla on ollut nyt jotain pienempää vammaa eikä hän ole pelannut vielä yhtään harjoituspeliä. Ensi yönä pitäisi kuitenkin olla mukana. Eihän tuo ole ihanteellinen valmistautuminen kauteen kuitenkaan. Yleensä hän on pelannut sen noin kolme peliä. Voi olla, että nyt kauden alussa hän ei ole ihan parhaimmillaan.

Entistä NHL-pelaajaa Chris Higginsia haastateltiin noista harjoituspeleistä vähän aikaa sitten Canucks Centralilla ja Higgins kertoi, että nuo ovat aina yksilöllisiä, mutta hänelle kolme oli sopiva määrä. Ensimmäisessä vähän totuttiin jäähän ja otettiin karstoja pois, toisessa hän pyrki pääsemään vähän paremmin mukaan peliin ja joukkueeseen ja kolmas oli sitten se, missä hän pyrki saamaan itsensä jo valmiiksi.

***

Daniel Wagnerin juttu Canucksin kattotilanteesta:


Tuo Hirosen vamma tuli vähän hankalaan paikkaan.

***

Kapteeni Hughes on lukumiehiä:





30 kirjaa vuoteen on jo ihan hyvä määrä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viimeisestä harjoituspelistä 4-1 voitto Edmontonista. Molemmat joukkueet olivat nyt lähellä ennakoituja NHL-kokoonpanoja. Vancouverilta Miller pelasi ensimmäisen harjoituspelinsä ja Hughes toisen. Vancouverilta onnistui maalinteossa Hughes, Soucy, Bains ja DeBrusk (tyhjiin). Silovs pelasi maalilla ja pelasikin hyvin. Näiden joukkueiden pelaajat eivät tunnu pitävän toisistaan ja hyvä niin.
















Bains pelasi nyt sellaisen pelin, että tulee kyllä mielenkiintoinen ratkaisu noiden syvyyspaikkojen kanssa. Myös Åmanilta näiden harjoituspelien paras peli tähän kohtaan. Saapa nähdä nyt sitten millainen se avauskokoonpano tulee olemaan.




Edit: Miller oli täydessä kesäterässä etenkin alkuun. Viime vuonna hän sanoikin, että on pelannut aina ensimmäisen harjoituspelinsä ihan vihkoon. Saa nähdä sitten missä kunnossa hän avaa kauden, mutta voisin veikata parin pelin sisään ajoa.

***

Hirose oli palannut harjoituksiin. Hänet voidaan nyt pistää farmiin kauden alla.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Minä vuonna Bains olikaan varausiässä? Kun ei varausta löydy ollenkaan. Voitti varmaankin vasta sen jälkeen WHL:n pistepörssin ja taakse jäi mm. Conor Bedard, Logan Stankoven ja Dylan Guenther.

Komea pornonimi kyllä. Arshdeep Bains.

Ja aika erikoisesti jakautui pisteet ja maalit tuolla 112 pisteen tykkikaudella joukkueen sisällä.

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Minä vuonna Bains olikaan varausiässä? Kun ei varausta löydy ollenkaan. Voitti varmaankin vasta sen jälkeen WHL:n pistepörssin ja taakse jäi mm. Conor Bedard, Logan Stankoven ja Dylan Guenther.

Komea pornonimi kyllä. Arshdeep Bains.

Ei ole "pornotaiteilijaa" koskaan varattu. Varausiässä olisi ollut kesällä 2019, mutta eihän hän tuolloin tehnyt WHL:ssa kuin 18 pistettä 63 peliin. Pitkä työhän Bainsilla on ollut tuonne, kun ei tainnut olla kärkiporukassa kun lahjoja jaettiin. Viime kaudella oli kuitenkin Abbotsfordin arvokkain pelaaja ja ansaitusti.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
PDG:n kohdalla kävi tuuri kun ei poimittu waivereista. ja Åmanin kohdalla luulen poiminnan olevan vielä todennäköisempää. Ymmärtääkseni Bains on ollut se vakuuttavampi, mutta Åman on monipuolisempi. Todella kinkkinen tilanne.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
PDG:n kohdalla kävi tuuri kun ei poimittu waivereista. ja Åmanin kohdalla luulen poiminnan olevan vielä todennäköisempää. Ymmärtääkseni Bains on ollut se vakuuttavampi, mutta Åman on monipuolisempi. Todella kinkkinen tilanne.
Åman on pelaaja jonka aikana ei tapahdu mitään. Viime kaudella noista yli 20 peliä pelanneista pelaajista Åmanin aikana Canucks ei juurikaan saanut mitään aikaan hyökkäyspäähän, mutta Åmanin aikana tuli peliaikaan nähden kaikkein vähiten maalipaikkoja ja vaarallisia maalipaikkoja omiin. Omasta mielestäni tylsä pelaaja.

Tuo on toki eri asia kuin huono. Tuon puolustuspelin vuoksi Åman kuului Tre kronorin vahvuuteenkin MM-kisoissa ennen NHL-uraansa. Valmennukselle sikäli hyvä pelaaja täyttämään tuota syvyystonttia, että tuollaiselle ”mitään sanomattomalle” pelaajalle voi juuri olla tarve täyttämään ne 10-12 minuuttia nelosketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin toimittajakolmikko Shayna Goldman, Sean Gentille ja Dom Luszczyszyn tekivät kausiennakon Vancouverista.


Ennakko ennustaa Canucksin keräävän 105,4 pistettä, millä joukkue olisi NHL:n runkosarjan neljäs. Playoffeihin pääsemisen mahdollisuuksiksi he ennustavat 95% (NHL:n kolmanneksi korkein) ja historian ensimmäinen Stanley Cup tulisi 9% (NHL:n neljäs) mahdollisuuksilla.

Kokoonpanoksi tuolla on kaavailtu:

Heinen - Miller - Boeser
Höglander - Pettersson - DeBrusk
Joshua - Suter - Garland
Sprong - Blueger - Sherwood

Hughes - Hronek
Soucy - Myers
Forbort - Desharnais

Demko
Lankinen

Omia sekalaisia kysymyksiä ja joitakin ajatuksia ennen kautta:

Maalivahtitilanne

Demko olisi joukkueelle erittäin tärkeä maalivahti, joka pystyy kääntämään huonoina iltoina pisteitä kotiin. Vezina-tason maalivahti. Silovs ja Lankinen ovat enemmän kysymysmerkkejä. Kuinka paljon ainakin nyt tässä vaiheessa epävarma maalivahtitilanne muokkaa joukkueen peliä? Playoffeissa se vaikutti siihen hieman.

Pettersson

Miller oli joukkueen hyökkäyksen tärkein pelaaja, mutta Petterssonilla on mahdollisuudet olla sitä samaa. Viime kaudella helmikuun 15. päivänä Pettersson oli NHL:n pistepörssin viides kun kautta oltiin pelattu noin 55 peliä. Helmikuun 15. päivästä runkosarjan loppuun välisellä ajalla hän oli pistepörssin 127 eikä häneltä saatu playoffeissa paljonkaan. Ilmeisesti siellä oli polvivammaa ja kun ei tiedä minkä tasoisesta oli kyse, niin vaikea on lähteä suuremmin lyttäämään. Mutta selvää on, että Vancouver tarvitsee sitä viime kauden ensimmäisten noin 55 pelin sentteriä eikä sitä loppukauden latteaa versiota.

Tehokkuuden jatkuminen

Lienee epärealistista odottaa viime kauden laukausprosentin jatkuvan vaikka miten joukkue tekisi maalinteon tukitoimet. Tuon tietää valmennuskin. Siksi he viettivät kesällä kolme päivää yhdessä miettien (ja Tocchet on viettänyt paljonkin kesästään) miten saada joukkue tuottamaan maaliuhkaa tasaisemmin läpi kauden. Tocchetin ajatuksena ainakin oli antaa hieman enemmän vapauksia. Tuo oli tosin ennen Demkon loukkaantumista.

Yhtenä pelastuksena tuohon voisi olla hyökkäykseen tehdyt muutokset. Millerin ketjun pitäisi olla parantunut Heinenin korvatessa PDG:n. Petterssonin ketjussa viime kaudella Kuzmenko oli kieltämättä riippakivi ja polvensa kanssa tuskaillut Mikheyev ei saanut mitään aikaan. Ainakin paperilla DeBruskin ja mahdollisesti Sprongin pitäisi olla parannuksia. Mutta ainahan se ei mene niin, että "kun X korvaa Y:n, tilanne kehittyy".

Kantaako puolustuksen bottom4?

Ykkösparista en ole huolissani. Hughes tulee ilman vammoja olemaan yksi sarjan parhaista pakeista ja Hronek antaa vierellä hyvää tukea. Se on tuo kärjen takana oleva "lihamylly-osasto", missä ei käsiä kauheasti ole. Toki Myers teki viime kaudella noin 30 pistettä ja Soucylta löytyy 10 maalin kausi kaudelta 21-22, mutta joukkueelta puuttuu kuitenkin selkeä kolmospakki. Tuollainen pitäisi jostain löytää.

Terveystilanne

On kaikkea muuta kuin hyvä tilanne lähteä kauteen niin, että ykkösvahdin paluun ajankohtaa ei tiedetä. Lisäksi Pettersson on viimeksi joukkueessa pelatessaan ollut kaukana parhaastaan. Nyt Millerilla oli vammaa leirillä, eikä tuostakaan tiedetä millaista. Tärkeiden pelaajien ympärillä velloo minulle liikaa kysymyksiä juuri nyt.

Lindholm ja Zadorov olivat menetyksiä, joita on hankala korvata

Syvyyttä on tullut lisää, mutta eihän siitä mihinkään pääse, että Lindholm ja Zadorov olivat menetyksiä. Kumpaakin Vancouver yritti saada jatkamaan, mutta ei onnistunut (enkä olisi ehkä itsekään Canucksin tilanteessa ihan tuollaisia sopimuksia antanut). Runkosarjassa en heidän panostaan jää välttämättä niinkään kovasti kaipaamaan, sillä Zadorov oli peliajoissa joukkueen kutospakki tulonsa jälkeen ja Lindholm ei runkosarjassa ollut vielä puolikuntoisena kova vahvistus.

Lindholmin maaliolettama hänen tulosta siihen kun hän pisti pelin poikki (6.2-23.3) jälkeen oli vakipelaajista hyökkäyksen huonoin. Runkosarjan lopussa hän pelasi neljä peliä paremmassa kunnossa ja oli tärkeä pelaaja playoffeissa. Tuohon viime kauden runkosarjaan etenkään Lindholmilla ei kovin isoa merkitystä siis ollut, mutta playoffeihin puolestaan oli. Allvin luultavasti tekee jälleen siirtoja kauden aikana, mutta tuon tason playoff-pelaajia on hankala löytää.

Tocchetin toinen kausi

Viime kausi oli ensimmäinen kokonainen kausi Tocchetille Canucksin penkin takana ja kauden jälkeen tuli Jack Adams Trophy NHL:n parhaana valmentajana. Hän on juuri nyt arvostettu valmentaja ja hieno oli kuulla Quinn Hughesin sanovan häntä parhaaksi valmentajaksi mitä hänellä on koskaan ollut. Selvästi välit ovat kunnossa pelaajiin ja Tocchetin huoneen ovet aina auki. Tocchetista kerrotaan myös täydellisestä omistautumisesta lajille. Hänen kanssaan voi jutella jääkiekosta 24 tuntia vuorokaudessa.

Kuitenkin se tiedetään samalla, että NHL:ssä valmentajamarkkinat ovat tuuliset. Liigassa on ennen kautta neljä valmentajaa, jotka ovat olleet nykyisessä pestissään yli kolme kautta. Viime kausi meni Tocchetilla Vancouverissa lähes kaikin puolin odotuksia paremmin, mutta mitä tehdään sitten kun tuleekin ongelmia? Kyllä niitäkin ennemmin tai myöhemmin on luvassa. Jos joukkueen peli syystä tai toisesta ei alakaan sujumaan, miten tuollaisen yli mennään?

Ennakkotilanne

Edelliseen liittyen, viime kaudelle Vancouver lähti poikkeuksellisesta tilanteesta. Pelaajilla oli muistoissa ne sekavat aikaisemmat ajat ja Tocchetin tulo toissa kauden loppupuolella oli uuden alku, mikä varmasti kantoi viime kesänä. Uusi kapteenikin tuli lisäksi sisään, joten pöytä oli puhdas ja näyttämisen halu selkeä. Nyt joukkue lähtee jo vähän erilaisista asetelmista kauteen. Vancouver lähtee parantamaan viime kaudesta ja näyttämisen halu on kenties muuttunut tietynlaisiksi ulkoisiksi paineiksi. Miten tuota uudenlaista tilannetta joukkue onnistuu käsittelemään?

Ainakin tällaisia ajatuksia tulee nyt näin ennen kautta mieleen. Onko muilla jotain muita?

Joka tapauksessa nyt on kesän suurimmat asiat käsitelty ja katseet suunnataan niihin tärkeimpiin eli oikeisiin runkosarjan peleihin. Kaikille tätä palstaa lukeville Canucks-faneille ja muillekin toki mielenkiintoisia ja jännittäviä hetkiä NHL:n parissa. Jääkiekon seuraamisen pitäisi olla kuitenkin pohjimmiltaan ainakin omasta mielestäni jännittävää ja niitä positiivisia ajatuksia herättävää. Toivottavasti tämä palsta olisi kauden aikana jälleen aktiivinen.
 

Ralph

Jäsen
Aiemmin oli intoa hankkia Brännström, mutta eihän tuo vakuuta, kun Colorado näin nopeasti hankkiutui eroon pelaajasta jonka signasivat kesällä.
Ja Canucks itse heitti heti waivereihin. Eli ei tainnut Canucksiakaan juuri Brännström kiinnostaa vaan Poolmanista eroon pääseminen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja Canucks itse heitti heti waivereihin. Eli ei tainnut Canucksiakaan juuri Brännström kiinnostaa vaan Poolmanista eroon pääseminen.
Juu, toki pääasia oli tuo Poolmanin siirtäminen. Brännströmin sopparin voi haudata kokonaan farmiin, joten se ei haittaa kuin omistajaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Brännströmistä voi olla apujakin farmin puolella. NHL:ssä ilmeisesti sitten ei vaan riitä.

Natural Stat Trickin mukaan ainakin mahdollisuuksia annettiin harjoituspeleissä, kun pelasi Coloradon pakeista eniten. Mutta ainakin noiden tilastojen perusteella ei onnistunut lainkaan. Olisi ollut Coloradolla varmasti muuten waivereissa, mutta Vancouver tuli väliin tuon Poolmanin LTIR-laatikon kanssa.

Vancouverilla on ollut nyt loukkaantumisia ennen kautta (Garlandilla ja Suterilla on nyt Joshuan lisäksi vammaa), joten joukkue olisi joutunut ottamaan käyttöön tuon tilan ilman kauppaa. Vähän kuin pakkorako tehdä jotain, jos ja kun aikovat pyrkiä keräämään tilaa siirtotakarajalle.

Nyt vaan odotellaan Gustav Forslingin seuraajaa tästä.




Edit:

Tuolla kävivät juuri tänään läpi tuota palkkatilannetta



 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös