Mainos

Vancouver Canucks 2024–2025

  • 60 249
  • 320

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Blueger on noin viikon sivussa leirin alusta:





Demko, Joshua, Blueger ja McWard ovat sivussa leirin alusta. Bluegerin status on day-to-day, McWardin week-to-week, Demkon tarkempi tilanne selviää näinä päivinä ja Joshuasta ei osata vielä sanoa oikein mitään.

Tuo Joshuan ikävä tilanne saattaa avata mahdollisuuden nyt Sammy Blaisille ottaa kokoonpanosta paikka. Voi toki olla, että tuo menee nyt sitten PDG:lle tai Nils Åmanille, jotka olisivat etukäteen olleet paperilla 13. ja 14. hyökkääjinä. Jos Åman ottaa paikan, Suter siirtyy mahdollisesti taas laitaan.

Jos leirillä nuorille onkin vaikea nähdä aukeavan paikkaa, kilpailua siellä kuitenkin riittää. Mielenkiintoista on myös nähdä miten nuo ketjut alkavat tuosta muokkaantumaan.

***

Maksumuurin takaa Athleticin Thomas Drancen haastattelu Allvinin kanssa.

- Allvin on sanonut, että noille nuorille kehitysmatka NHL:ssä on maraton, eikä sprintti. Lekkerimäen kohdalla hän näkee kesän olleen hyvää tekemistä ja Allvinin näkemyksen mukaan Lekkerimäellä on "seuraavan päivän ajattelun asenne" eli kuinka tulla leirillä seuraavaan päivään tai valmistautua seuraavaan peliin. Allvin uskoo, että Lekkerimäki on niitä pelaajia, joiden ominaisuudet pääsevät paremmin esiin pelatessa tiiviimmässä systeemissä laadukkaampien ketjukavereiden kanssa.

- Allvin haluaa nähdä Rädyn ennemmin sentterinä kuin laiturina. Räty pelasi viime kaudella kumpaakin paikkaa, mutta loppukausi meni enemmän laidalla. Räty oli kuitenkin Abbotsfordissa yksi joukkueen parhaista aloittajista ja pelasi usein kuin sentteri laiturin asemasta huolimattta. Allvinin mukaan sentteristä laituriksi siirtyminen on helpompaa tulevaisuudessa kuin toisinpäin, mikäli Rädyn kehitys ei keskellä pelaamisen tulisi riittämään.

- Näkee Kirill Kudryavtsevin (joka pelasi Pentictonin turnauksessa McWardin loukkaantumisen vuoksi oikealla puolella, vaikka on vasemman puolen pakki) arvon joukkueelle merkityksellisenä koska pystyy pelaamaan kumpaakin puolta. Friedman on vastaava noista syvyyspakeista, mutta kehityksen mennessä venäläisellä hyvin, Kudryavtsev voisi periä syvyydessä Friedmanin paikan.

- Haluaa saada leirille kuusi maalivahtia koska siellä on kolme ryhmää ja jokaisessa kaksi maalivahtia. Tuo Fergusonin hankinta tehtiin koska Demkon tilanne on kysymysmerkki ja joukkue varmisti sillä jokaiselle ryhmälle ne kaksi.

- Boeserista Allvin sanoi, että oli erittäin tyytyväinen Boeserin viime kesään kun hän vaihtoi harjoitteluaan ja on tänä kesänä pystynyt vetämään hyvän kesän playoffien veritulpasta huolimatta. Odotukset sopimuskaudelle ovat isot niin joukkueella kuin pelaajalla. Haluaa nähdä kuitenkin enemmän tasaisuutta otteissa. Allvin nosti esiin Boeserin viime kauden lopun pelin pienen himmaamisen sen jälkeen, kun Boeser oli saanut 30 maalia rikki.

- Tuon LTIR-tilan käytöstä Allvin uskoo joukkueella olevan erilaisia keinoja välttää sitä. Näkee, että tilanne on haastava kun se on käytössä ja nyt kun ei ole, se avaa erilaisia mahdollisuuksia.

- Kertoo käyneensä Tocchetin kanssa neuvotteluja kauden jälkeen siitä, mitä joukkue tarvitsisi ja näkee luistelunopeuden lisäämisen laidoille tärkeänä asiana, missä uskoo joukkueen myös menneen eteenpäin. Harmitteli erinomaiset playoffit pelanneiden Lindholmin ja Zadorovin lähtöä, mutta kun noiden kahden kanssa näytti umpikujalta, näki vaihtoehdoksi joukkueen syvyyden parantamisen. Jake DeBrusk halusi päästä pelaamaan länsikanadaan ja Vancouveriin.

- Näkee joukkueella olevan nyt erilaiset haasteet edessä. Viime kaudella joukkueessa uskottiin, että jos asiat menisivät oikein, joukkueella olisi mahdollisuus playoffeihin. Nyt vastustajat asennoituvat eri lailla viime kauden jälkeen. Jos asiat tehdään samalla lailla kuin viime kaudella, tuloksena on sama tai heikompi tulos. Tavoitteena olisi saada hyvä startti heti leirin ensimmäisestä päivästä lähtien nostaakseen rimaa. Avainasemassa on valmentajat, miten he asettavat tuon heti alusta lähtien joukkueelle.

***

Allvin oli myös Canucks Centralin haastateltavana:





***

Canucks Armyn Dave Hall kertoo näkemyksensä Elias "D-Petey" Petterssonin Pentictonin turnauksesta:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Paikkoja on kyllä varsin vähän jaossa ja ilman loukkaantumisia ei kyllä yllätyksiä tulla näkemään hyvilläkään otteilla. Blais tuolta nyt erottuu ja hänet mielellään näkisi vähintään NHL/AHL-välimaaston pelaajana.

Paikkoja on lukumääräisesti tosiaan vähän jaossa ja tuo tekee kilpailusta kovaa. Samoin kuin luonnollisesti se, että leirillä nuoret antavat näyttöjä kauden varalle.

Puolustus tuntuisi olevan aika lukossa.

Hughes - Hronek
Soucy - Myers
Forbort - Desharnais
Friedman - Juulsen

Hyökkäys sen sijaan on vähän auki. Itse hahmottelisin hyökkäystä nyt tällä hetkellä (lasken mukaan Bluegerinkin, kun on näiden tietojen mukaan vain viikon sivussa) näin:

? - Miller - Boeser
? - Pettersson - DeBrusk
Sherwood? - Blueger - Garland
? - ? - ?

Boldatut kohdat ovat niitä, joiden näkisin olevan vähän varmemmilla kantimilla. Aika paljon tuonne jää kisaa rooleihin, vaikkei paikkoja juuri jääkään.

Ykkösketjun kaksikko Miller ja Boeser jatkavat luultavasti yhdessä. Ketjun kolmantena lenkkinä oma veikkaus on Heinen, mutta tuossa voisi olla myös Höglander tai viime kauden tapaan Suter.

Kakkosessa Petterssonin ja DeBruskin voisi kuvitella olevan yhdessä. Ketjun kolmanneksi lenkiksi ovat ehkä lähinnä tarjolla samat Heinen, Höglander ja Suter, mutta myös Sprong.

Kolmosessa näkisin sisäradalla Bluegerin ja Garlandin viime kauden tapaan. Joshua olisi tuossa "varma", mutta nyt kun on sivussa, nostin Sherwoodin tuonne.

Jos Heinen ottaisi paikan Millerin ja Boeserin ketjusta ja vaikka Höglander Petterssonin ketjusta, tuonne jäisi tarjolle myös Suter tai Sprong.

Nelonen muodostunee sitten lähinnä niiden ympärille, jotka eivät kolmeen ensimmäiseen ketjuun mahdu. Riippuen nyt siitä, haluaako joukkue koittaa panostaa sentteritontille vähän enemmän viime kauden tapaan.

Ehkä oma tämän hetken hahmotelma (Bluegerin kanssa, mutta ilman Joshuaa) voisi olla:

Heinen - Miller - Boeser
Höglander - Pettersson - DeBrusk
Sherwood - Blueger - Garland
Blais/PDG - Suter - Sprong

Åman/Karlsson/Bains/Räty/Lekkerimäki/Sasson
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo Lekkerimäen paikka Petterssonin ketjussa on mielenkiintoista nähdä, samoin kuin se että Tocchet ja harjoituksia seuranneet toimittajat tuntuivat olevan tyytyväisiä näkemäänsä. Itse uskon Lekkerimäen jatkossa ottavan juuri tuosta paikan, mutta en tiedä onko vielä sen aika kuitenkaan.





Pitää muistaa, että viime vuonna leirin alussa Podkolzinia ajettiin Millerin ja Boeserin ketjussa sisään. Jos viime vuodesta jotain voisi muistutuksena ottaa ylös nyt tähän leiriin, niin ainakin seuraavat asiat:

Leirin alun ketjukoostumuksilla ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Podkolzin oli tosiaan viime vuonna leirin alussa Millerin ja Boeserin kanssa, mutta pistettiin muutaman päivän päästä B-ryhmään kun ei toiminut. Höglander pelasi Petterssonin kanssa ja muutenkin roikkui pitkään top6-ryhmässä, mutta oli leirin lopussa ajoittain 13. hyökkääjänä, kun Tocchet ei luottanut hänen kiekottomaan peliin. Tuolloin Podkolzinilla oli kaksi kautta NHL:aa/AHL:aa takana ja Höglanderilla kolme.

Viime vuonna Tocchetilta tuli Höglanderin kiekottomasta pelistä suora palaute;

We need him to be first on the forecheck and be a pest out there — somebody who’s always in somebody’s face. Not running guys, but we need better forecheckers.

Playing with Petey, sometimes I think he’s a little fancy. He’s fast and a first-forecheck player. And if he does that, he’ll be really effective. He gets a little too east-west with Petey

Katsotaan nyt sitten mitä mieltä on Lekkerimäestä. Toki tuo ketjun kokonaisuus on nyt erilainen DeBruskilla kuin oli Kuzmenkolla. Muutenkin ketjuja tullaan mylläämään. Vuosi sitten vasta neljännessä harjoituspelissä pistettiin Garland, Suter ja Joshua yhteen.

Leirin alun pakkipareilla tai pakkien peluutuksilla ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Viime vuonna leirin alussa Soucya ajettiin sisään Hughesin parina ja Colea Hronekin parina. Hughesia ja Hronekia peluutettiin koko leiri erikseen, mutta sitten kun kausi alkoi, tuo kaksikko palautettiin heti yhteen ja pidettiin yhdessä. Akito Hirose pistettiin pelaamaan 21 minuuttia harjoituspelissä.

Joukkue hakee yhteisiä parivaljakoita, mutta ketjujen kolmas lenkki on auki. Tocchet sanoi tuosta viime vuonna, että haluaa ketjun kolmannen lenkin olevan vahva kiekottomassa pelissä. Mitään Harlem Globetrottersia (kolmen taitopuolen pelaajan yhdistelmää) Tocchet ei suunnittele varmaan yhdeksikään ketjuksi. Tuo ei silti tarkoita sitä, etteikö esimerkiksi Petterssonin ketjussa voisi sellainen taitopuolen hyökkääjä pelatakin, kun Petterssonilta ja DeBruskilta löytyy arsenaalista muutakin. Millerin ketjuun halutaan luultavasti luotettava kahden suunnan hyökkääjä, kun etenkin tuo ketju tulee pelaamaan paljon vastustajien kärkiä vastaan.

Harjoituspeleissä saatetaan nähdä erikoisia koostumuksia ja tiettyä kokeilua, mutta mihinkään paniikkiin ei noiden vuoksi kannata vajota. Viime vuodelta muistuu mieleen se 0-10 tappio Calgarylle. Aatu Räty pelasi siellä yhden harjoituspelin ykkösketjun sentterinä.

Jos jotkut pelaajat ottavat yhteen leirillä, niin silläkään ei ole mitään merkitystä. Ainakaan välttämättä negatiivista. Joshua ja Garland nahistelivat viime vuonna ja heistä kasvoi kauden aikana toistensa parhaat kaverit.

Leirillä tullaan luultavasti pudottamaan melko nopeasti ne, jotka eivät sinne vielä fyysisesti kuulu. Viime vuonna ensimmäinen karsinta tehtiin neljä päivää leirin alkamisesta. Ensimmäinen iso pudotus Abbotsfordiin nähtiin 10 päivän kohdalla ja siinä ryhmässä lähtivät sitten mm. Podkolzin ja Räty alas.

Vastaavasti kesällä kovaan kuntoon treenanneet saavat pidempää köyttä, mutta tuokaan ei tarkoita automaationa paikkaa. Viime vuonna Nils Åman oli leirin top3 pelaaja kuntotesteissä ja myös Studnickan kesää kehuttiin paljon. Joshualla oli puolestaan kuntopuolessa puutteita.

Leirillä tullaan harjoittelemaan paljon taktista puolta ja yksityiskohtia sekä jätetään Greenin aikaiset oksennusharjoitukset väliin. Ne ketkä noissa pärjäävät siten, että saavat ne valmennuksen toivomat asiat tuotua kentälle, ovat vahvoilla. Uudet syvyyspelaajat aloittavat lähes aina syvältä.

Toissa kaudella harjoituspeleissä loukkaantui Mikheyev, viime vuonna Soucy. Toivottavasti tuo karma uusien pelaajien kohdalla ei nyt toistu.

Ainakin noita asioita silmällä pitäen pitää lähteä seuraamaan leiriä. Vielä tässä vaiheessa asiat ovat pahasti auki ja siellä voidaan nähdä montakin yllättävää asiaa. Siis jos viime kausi on mittarina.

Kovaa arvostusta tulee Lekkerimäen laukauksesta DeBruskilta:





Kokonaisuutena Tocchet oli tyytyväinen leirin ensimmäisen päivän näkemäänsä (asia mitä ei viime vuonna sanottu ihan noin):





***

Demko tuli eilen esiin. Tuota pelättiin, sillä yksin median eteen tulon veikattiin tarkoittavan jotain pahempaa. Lopulta Demko totesi suunnilleen sen mikä oli jo tiedossakin eli tuo loukkaantuminen on mysteeri jopa lääkäreille. Lisäksi hän sanoi sen olevan sellainen, josta hän uskoo palautuvansa kuitenkin lopulta 100% kuntoon.





Tocchet sanoi puolestaan, ettei usko Joshuan olevan kaikesta huolimatta kuitenkaan pitkään sivussa.

***

Edit:

Pistetään nyt tähän ne ketjut joilla tämän vuoden leiri aloitettiin:

Heinen-Miller-Boeser
DeBrusk-Pettersson-Lekkerimäki
Höglander-Räty-Garland
Bains-Suter-Sprong
PDG-Sasson-Sherwood
Blais-Åman-Karlsson

Joshua ja Blueger sivussa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aivan loistavaa, että saatiin Lankinen mukaan täksi kaudeksi. Nyt Demko - Lankinen - Silovs kolmikkoon voi luottaa vaikka joku välillä olisikin rikki.

Sen ensimmäisen tarjouksen hintaa ei tiedetä tarkasti luotettavista lähteistä, mutta hieno juttu että Lankinen tulee tuomaan turvaa maalivahtiryhmään ja vielä tuollaisella sopimuksella. Minä pidän Lankisesta kakkosvahdin roolissa ja persoonana on kuulemma hyvä tyyppi myös.

Tärkeä saada nyt tuota maalivahtiosastoa varmistettua ennen kautta. Aika samoihin aikoihin tämä tuli kuin DeSmithin hankinta viime kaudella. Vuoden sopimus on sellainen, mitä tähän hetkeen toivoinkin tulevan. Tätä osasi vähän tuossa noin tunti sitten odotellakin, kun Dhaliwalilta tuli X:n puolella uutta tietoa:




Edit:



 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edullisesti saivat Lankisen, on kyllä osoittanut olevansa nimenomaan luotettava kakkosmaalivahti. Saroksen tasoisen maalivahdin takana, kun eivät kakkosmaalivahdit juurikaan peliaikaa saa, niin se on sitten varmasti herättänyt epäilyjä muissa seuroissa onko miehestä suurempaan vastuuseen tarvittaessa ja sekin vaikuttanut tuohon hintaan. Nyt tietysti Vancouver oli pakkorakosessa kun ei tiedetä kuinka kauan Demko on poissa ja Silovs on hyvin kokematon, vaikkakin erittäin lupaava. Eli se on nyt Lankisen peli esityksistä kiinni kuinka paljon peliaikaa saa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuolla Nashvillen podcastin juontajakaksikko kehui kesällä kilpaa Lankista ja etenkin persoonaa. Toisen mukaan Lankisessa on kehittymässä elämäntapa-valmentaja.





Tuon jakson mukaan Vancouver saattoi osua aika hyviin hankintoihin. Ainakin nuo kaksi pitivät Lankista ja myös Vancouveriin tullutta Kiefer Sherwoodia pelaajina ja persoonina, joita Predators tulisi eniten kaipaamaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver aloitti tänä vuonna harjoituspelinsä ainakin selvästi paremmin kuin viime vuonna. Silloin joukkue hävisi sen ensimmäisen 0-10 ja ensimmäisiä paniikkinappuloita alettiin joidenkin fanien toimesta jo painelemaan. Nyt tuli 3-1 voitto Seattlesta. Maalit Höglanderille ja Hronekille ylivoimalla sekä Suterille tyhjiin. Lekkerimäelle ja Boeserille kaksi syöttöä. Pelin paras Vancouverin pelaaja oli Silovs maalilla.

Vancouverin kokoonpano oli seuraava:

Lekkerimäki - Suter - Boeser
Höglander - Räty - Garland
Alriksson - Sasson - Bains
Heinen - Åman - Karlsson

Pettersson - Hronek
Wolanin - Myers
Forbort - Friedman

Silovs

Tunnepitoinen ja hyvä ottelu harjoituspeliksi. Peli piti sisällään pari tappelua ja muuta isompaa mylläkkää sekä Myersin supermies syöksyn Borgeniin. Jäähyjä peliin kertyi 44 minuuttia.

Myersin supermiessyöksy Borgeniin.





Fyysisellä puolella nähtiin Vilmer Alrikssonin tappelu John Haydenia vastaan. Tuo sai alkunsa Alrikssonin kovasta taklauksesta Logan Morrisoniin. Hayden on paljon kokeneempi myös tuolla saralla (uralla 44 tappelua, kun Alrikssonilla on yksi), mutta Alriksson piti ihan hyvin puolensa tuossa. Toinen tappelu nähtiin Brandon Tanevin ja Mark Friedmanin välillä.

Vancouverin kannalta hyvä oli nähdä nuorten Lekkerimäen, Silovsin ja Rädyn pelanneen hyvän pelin, sillä heiltä juuri sitä toivottiin. PTO:lla oleva Blais ei puolestaan säväyttänyt ainakaan tässä pelissä. "Omista" jopa Vilmer Alriksson ja Linus Karlsson olivat enemmän esillä. Vancouverin nuorista Elias Pettersson tuntuisi kaipaavan tämän pelin perusteella puolestaan lisää kehittymistä farmissa. Petterssonilla nähdään tulevaisuus NHL:ssä, mutta vielä ei ainakaan tuon pelin perusteella ole sen aika.

Noiden nuorten Rädyn ja Lekkerimäen pitäisi nyt kuitenkin edelleen tehdä yllätyksiä pelipaikan heti leiriltä saadakseen. Veteraanit parantavat kuitenkin ja nyt on ihan erilainen tilanne kuin oli esimerkiksi Podkolzinin ja Höglanderin tullessa ensimmäistä kertaa haastamaan paikoista. Rutherford sanoi toki jo ennen leiriä, että siellä tullaan näkemään kunnolla paikoista haastamista nuorten toimesta ja jos tuo noin jatkuu, niin vaikeita päätöksiä on vielä edessä.

Silovs näytti olevan paremmassa iskussa kuin viime vuonna harjoituspeleissä. Tuo oli tärkeä nähdä etenkin nyt alkukaudesta Demkon puuttuessa.





Lekkerimäen peli oli hyvä myös kokonaispelin kannalta. Alku oli pientä hermoilua, mutta hän paransi koko ajan ja pelasi lisäksi luotettavasti. Lekkerimäki sai kahden syötön lisäksi hankittua myös jäähyn Seattlelle rohkealla nousulla keskelle. Lekkerimäki osaa löytää vapaat kaistat, mutta tärkeä olisi saada häneltä juuri tuollaisia säännöllisiä tilanteisiin menemisiä kiekollisena.





Rädyn kehittyneeseen luisteluun tuli kiinnitettyä huomiota jo Pentictonin nuorten turnauksessa. Luistelu on ollut Rädyn ominaisuuksista se heikoin osa-alue ja tuo eteenpäin meneminen on hieno asia, sillä hän tietää nyt reseptit sen saamiseksi paremmaksi eikä tuo kehitys tule jäämään vielä tähän. Aatu pelasi vahvan kahden suunnan pelin.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pelin paras Vancouverin pelaaja oli Silovs maalilla.

Vancouverin kannalta hyvä oli nähdä nuorten Lekkerimäen, Silovsin ja Rädyn pelanneen hyvän pelin, sillä heiltä juuri sitä toivottiin. PTO:lla oleva Blais ei puolestaan säväyttänyt ainakaan tässä pelissä.

Peliä kun ei tullut nähtyä niin ainakin malleissa Räty oli meidän TOP3-pelaaja:





Räty oli kentällä aktiivinen:
- blokkeja 2
- taklauksia 3
- laukauksia 2
- aloitusvoitot 14/18 (78%)

Joukkueesta eniten aloituksia sekä hit+blks yhteensä laskettuna. Vastaavasti Suter hävisi 15 aloituksesta 12.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Räty oli kentällä aktiivinen:
- blokkeja 2
- taklauksia 3
- laukauksia 2
- aloitusvoitot 14/18 (78%)

Joukkueesta eniten aloituksia sekä hit+blks yhteensä laskettuna. Vastaavasti Suter hävisi 15 aloituksesta 12.

Minä en noista malleista niin välitä, kun monta kertaa on tullut todettua niiden laskevan aika erikoisella tavalla pelin tapahtumia. Lisäksi niissä ei mitata sitä peluutusta, mikä kuitenkin ratkaisee paljon otteluissa. Mutta tuosta on toki helppo olla samaa mieltä, että Räty oli ensimmäisessä pelissä aktiivinen ja hieno nähdä tuon hyvän aloittamis osaamisen siirtyvän farmista näihin harjoituspeleihin. Tocchetin mukaan Aatu on tehnyt joka päivä kaikkensa saadakseen paikan ja selvästi lunastanut valmennuksen luottoa.

Suter on ollut NHL:ssä tuollainen noin 48% aloittaja viime kausina, joten tuo luultavasti riittää joukkueen nelossentteriltä sen suhteen. Rädylläkin tulee olemaan aika erilaista aloittaminen NHL:n varsinaisissa peleissä kuin näissä. Mutta tietysti on hyvä nähdä ennemmin onnistumista kuin että olisi ollut häviämässä suurinta osaa. Rädyn kannalta hyvää on se, että Suter voisi pelata myös laidalla viime kauden tapaan.

***

Viime yön peliä en nähnyt, mutta Vancouver otti 4-3 jatkoaikavoiton Calgarysta Jake DeBruskin jatkoajan maalilla. Canucksilla oli paperilla selvästi nimekkäämpi joukkue kuin Flamesin nuorisokaarti, mutta toisaalta Canucksin nuoret pelasivat toisena peräkkäisenä iltana ja etenkin näihin alun harjoituspeleihin on veteraanien puolestaan usein vaikea syttyä. Nyt kuitenkin peli käytännössä kuitenkin ratkesi tuon Canucksin kärjen toimesta. Lähellä oli tappiokin, sillä Sprong tasoitti pelin vain 15 sekuntia ennen loppua.

Vancouverin kokoonpano oli seuraava:

DeBrusk-Pettersson-Lekkerimaki
Bains-Raty-Sprong
DiGuseppe-Sasson-Sherwood
Blais-Smith-Karlsson

Hughes-Juulsen
Soucy-Desharnais
Wolanin-Woo

Patera

DeBruskille tuli kahden maalin ilta tässä ensimmäisessä pelissään Canucksin paidassa, Sprongille yksi ja Sasson teki yhden. Uusista pelaajista Sherwood keräsi myös kehuja. Hughes oli ollut "yllättäen" hyvä ja keräsi kaksi syöttöä. Maalilla oli koko pelin Patera, joka ei nyt noussut esiin samalla tavalla kuin Silovs edellisessä pelissä. Patera on varmasti nyt farmissa, kun Vancouverilla on terveinä ollessaan kolme maalivahtia selvästi hänen edellä.

Pari Vancouverin osumaa oli ihan hienoja:








- Sprong oli pelannut muutenkin hyvän pelin ja luonut paljon tilanteita. Jos ja kun Lekkerimäki kisaa paikasta häntä (ja Höglanderia) vastaan, niin näillä hyvillä harjoituspelien otteilla (vaikka kyse onkin vain harjoituspeleistä) Sprongia on kyllä aika vaikea nähdä 13. hyökkääjänä. Saattaisi olla Petterssonin ja DeBruskin ketjussa vähän tehokkaampikin kuin tuollainen 40-50 pisteen laituri, mikä on kahden viime kauden aikana ollut.





- Lekkerimäki pelasi toisena peräkkäisenä iltana eikä ollut nyt kuulemma niin näkyvä hyökkäyspäähän, mutta pelasi jälleen hyvin omaan päähän. Lekkerimäki on tehnyt vaikutuksen kokonaisvaltaisella pelillä näissä kauden alun harjoituspeleissä. Hän kisaa edelleen paikasta ylhäällä, mutta kauden aloitus farmin puolella ei olisi mielestäni huono asia tässä vaiheessa.

- Rädylle tuli myös toisena peräkkäisenä iltana pelattu peli. Räty oli ollut pelin ensimmäisen puolikkaan jälleen hyvä ja luonut tilanteita, mutta pelin toinen puolikas ei ollut mennyt yhtä hyvin. Kokonaisuutena Räty on kuitenkin edelleen vahvasti mukana mietittäessä kokoonpanoja kauden alkuun.

- Puolustuksessa nähdyt Wolanin, Juulsen ja Woo eivät keränneet kehuja otteistaan. Edelleen aika iso ero noiden ja NHL-pakkien kesken. Toivottavasti Pettersson kehittyisi kauden aikana niin, että hänestä olisi haastamaan. Puolustukseen joukkueen pitänee varmaan joka tapauksessa jotain vielä muutenkin tehdä.

- Hyökkäyksessä Blaisin luistelu ei vakuuttanut tässäkään pelissä, vaikka pari taklausta saikin. Onneksi se sopimus on toistaiseksi Abbotsfordiin kuitenkin, sillä hyvällä työmäärällä hän voi tulla luomaan sieltä vielä uraa NHL:ssä. Smith ja Karlsson ovat myös farmin hyökkääjiä melkoisella varmuudella. Samoin Bainsin ja Sassonin on vaikea nähdä aloittavan ylhäällä.

Nyt tässä vaiheessa kokoonpanot ovat vielä auki, mutta jos Sprong tuolta hyvillä harjoituspeleillä tuon kakkosketjun laituripaikan paikan ottaisi, top6-hyökkäys voisi olla seuraava:

Heinen - Miller - Boeser
DeBrusk - Pettersson - Sprong

Kahteen alempaan ketjuun riittäisikin sitten kisaa. Hyökkääjien ollessa terveenä yksi vaihtoehto voisi olla:

Joshua - Blueger - Garland
Suter/Höglander - Räty - Sherwood

Tuossakin jäisi sitten yksi varma NHL-hyökkääjä ulos. Siinä mielessä Räty saa tehdä kyllä edelleen ison kurotuksen paikkaan. Mutta hyvä tilanne olisi kuitenkin, että farmista on nostettavissa tarvittaessa sekä keskelle että laitaan leirillä onnistuneita pelaajia. No, tilanne varmaan elää vielä seuraavissa peleissä. Miller aloittanee kautensa seuraavassa ottelussa lauantaina aamulla Seattlea vastaan.

Canucks Centralin peliraportti:

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aika odotetut pudotukset, mutta pitää toivoa kummankin menevän läpi. Ja eiköhän niin myös käy. Woo nyt on mennyt eteenpäin, mutta en pidä häntä ainakaan vielä NHL-pakkina. Briseboisilla viime kauden aivotärähdys tekee sen, että hänen omalle parhaalle tasolleenkin on vielä matkaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuusi Vancouverin pelaajaa mahtui mukaan Athleticin Dom Luszczyszynin hierarkia-rankkaukseen, jossa toimittaja rankkasi 150 parasta pelaajaa hierarkioihin.


Viisi eri tasoa pelaajilla. Vancouverin pelaajista olivat siellä mukana;

Taso 1 - MVP:

NHL:n top10 pelaaja. Pelaaja, joka on mitä luultavimmin haastamassa kauden jälkeen paikasta johonkin palkintoon ja jonka ympärille mestarijoukkuetta on hyvä rakentaa. Paras pelaaja melkein missä tahansa joukkueessa.

Quinn Hughes 1C: Norris-voittajalle ansaittu sijoitus ja tuota on mahdollista parantaakin vielä jos hän pelaa samanlaisen +90 pisteen peliä kontrolloivan kauden ensi kaudella. Hughes sai ison parannuksen edelliskauteen, jolloin hän oli All-Star -tasossa. Tuolloin ihmettelin sitä, kuinka paljon listan tekijät ovat katsoneet häneltä pelejä. Se Vancouverin joukkue oli joukkue, missä oli erittäin vaikea kenenkään loistaa (etenkään ennen Tocchetin aikaa), mutta Hughes loisti sielläkin.

*

Taso 2 - Franchise:


NHL:n top30-pelaaja. Pelaaja, joka on joukkueen paras pelaaja Stanley Cupin haastajajoukkueissa ja joukkueen toiseksi paras pelaaja mestaruusjoukkueessa. Eliittitason pelaaja.

Elias Pettersson 2B: Petterssonin viime kausi oli häneltä uran toiseksi paras ja hän sijoittui samoille sijoille rankkauksessa kuin senttereistä Crosby, Aho, Eichel, Point ja Hischier. Luultavasti alkuvuodesta tullut polvivamma vähän rokotti sijoitusta. Helmikuun puolivälissä Pettersson oli vielä NHL:n pistepörssin viides. Terveenä ollessaan hänellä on mahdollisuus kisata samoista sijoista ja olla jälleen kympin sakissa Selke-kisassa.

*

Taso 3 - All-Star:

NHL:n top60-pelaaja. Pelaaja, joka ei ole haastajajoukkueen paras pelaaja, mutta on tärkeä lenkki sellaista joukkuetta. Hyvä ykkösketjun hyökkääjä, keskitasoa parempi ykköspakki tai rajoilla oleva NHL:n top5-maalivahti.

Thacher Demko 3B: Vezina-kisan viime vuoden kakkonen kuuluu ainakin tälle tasolle terveenä. Polvivamma kiusaa parhaillaan, mutta taso on kuitenkin nähty. Vasilevski ja Swayman ovat maalivahdeista samalla tasolla tuolla Domin jutussa kuin Demko. Jos Demko ei pysty pelaamaan ehjää kautta, sijoitus mahdollisesti laskee ensi kauteen, vaikka kykyjen puolesta tänne kuuluukin.

J.T. Miller 3C: Miller on aliarvostettu pelaaja ja se näkyy tuossakin listassa. Harvinainen voimahyökkääjä sentteri. Palkkakattoaikana vain Miller ja Ryan Getzlaf kuuluvat siihen ryhmään, missä ovat isokokoinen sentteri (+6'1/200lbs) ja ovat tehneet vähintään kaksi kertaa yli piste per peli kauden sekä tuoneet samalla +100 taklausta. Miller oli fanien mielestä viime kauden arvokkain Canucksin pelaaja, vaikka joukkueessa oli Norris-voittajakin. Viimeisten kolmen kauden aikana Miller on yhteenlasketussa NHL:n pistepörssin kymmenes ja tuo kentälle paljon muutakin kuin pisteitä.

*

Taso 4 - Star:

-

*

Taso 5 - Support:


NHL:n top150-pelaaja. Pelaaja, joka tuo vahvan tuen haastaja- tai mestarijoukkueisiin, mutta joka ei ole kuitenkaan itse seuran kärkipelaaja. Keskitasoa huonompi hyvän ykkösketjun hyökkääjä, hyvä kakkospakki tai keskitason yläpuolella oleva ykkösmaalivahti.

Brock Boeser 5B: Boeserilla olisi uralla jo muutama 30 maalin kausi ilman covidia tai vammoja, mutta viime kaudella hän iski urallaan ensimmäistä kertaa 40 maalia rikki. NHL:n maalipörssissä Boeser oli Nylanderin ja Stamkosin kanssa 15. sijalla. Kesällä '23 kesäharjoitteluaan muuttaneella Boeserilla on nyt sopimuskausi edessä, joten katsellaan millainen maalivire siellä on luvassa. Pelaa Millerin kanssa paljon ns. vaikeita minuutteja.

Filip Hronek 5C: Hronek teki viime kaudella uransa kovimmat pisteet 48 pistettä ja keräsi lisäksi tehopörssiin kunnioitettavan +33 lukeman. Hronek hyötyi paljon Hughesista, mutta se meni myös toisinkin päin. Hughes antoi suoran toiveen nyt ennen kautta, että valmennusjohdon ei kannata rikkoa sellaista mikä toimii ja toivoo saavansa myös jatkaa Hronekin parina. Hronek pelasi viime kauden viimeisen kolmanneksi Petterssonin tavoin loukkaantuneena. Ehjä kausi ja siellä on mahdollisuuksia viime kautta parempaankin tuossa paikassa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Wagnerin juttu Rädyn mahdollisuuksista päästä aloittamaan kausi NHL:ssä.


Tuo on jo hyvin, että Tocchetilta tulee pelaajalle kehoitus ottaa vähän löysemmin harjoittelun suhteen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Woo ja Brisebois läpäisivät odotusten mukaisesti waiversit ja matkaavat Abbotsfordiin.





***

Maalivahtivalmentaja Ian Clarkin ja Vancouverin tiet saattavat erkaantua. Clark on toiminut yhteensä 12 vuotta Canucksin maalivahtivalmentajana (kahdessa eri osassa) ja häntä pidetään omassa hommassaan yhtenä parhaista. Clarkin osoitteeksi on huhuttu Devilsia. Pitää toivoa Marko Toreniukselle yhtä pitkää ja menestyksellistä uraa mitä Clarkilta on saatu.





***

Ensi yönä Seattlea vastaan Kevin Lankinen pelaa ensimmäisen pelinsä Vancouverin paidassa (Silovs pelaa seuraavan yön Calgary-pelin). Lankisella ei pitäisi olla runkosarjassa ihan mahdoton urakka nousta kaikkien aikojen eniten pelejä pelanneeksi Canucksin suomalaisvahdiksi. Nykyistä ennätystä pitää hallussaan Mika Noronen, joka pelasi neljässä pelissä 2005-06 kaudella.

Canucksin sivuilla tuohon Seattle-peliin on nimetty seuraava joukkue:





Sivussa siis puolustuksesta mm. Hughes, Soucy, Desharnais sekä hyökkäyksestä mm. Miller, Garland, Höglander, Räty, Lekkerimäki ja Sprong. Mahdollisesti Sherwoodia ainakin kokeillaan tuossa pelissä Petterssonin ketjussa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Ensi yönä Seattlea vastaan Kevin Lankinen pelaa ensimmäisen pelinsä Vancouverin paidassa (Silovs pelaa seuraavan yön Calgary-pelin). Lankisella ei pitäisi olla runkosarjassa ihan mahdoton urakka nousta kaikkien aikojen eniten pelejä pelanneeksi Canucksin suomalaisvahdiksi. Nykyistä ennätystä pitää hallussaan Mika Noronen, joka pelasi neljässä pelissä 2005-06 kaudella.
Ensimmäisellä voitolla Lankinen sivuaa suomalaisten Canucks-veskarien voittoennätystä. Tosin sama on tappioiden osalta. Jagr:n pelinumeron verran kun ottaa torjuntoja niin tämäkin ennätys haltuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Seattlea vastaan nähtiin huono harjoituspeli Vancouverilta, mutta eipä ollut ensimmäinen etenkään vieraissa tuohon tyyliin pelattu harjoituspeli kuitenkaan. Karvauksissa oltiin askel jäljessä eikä kaksinkamppailuihin löytynyt etenkään joukkueen veteraaneilta panosta. Pelin ensimmäinen puolikas oli näiden harjoituspelien huonointa peliä, mutta jälkimmäisen puolikkaan aikana sentään vähän piristyivät.

Tämä kertoo olennaisen pelin ensimmäisen puolikkaan pelaamisesta:





Vancouverin kokoonpano oli seuraava tuossa pelissä:





Seattle otti tuosta ansaitun 3-1 voiton. Vancouverin ainoan maalin teki Myers Petterssonin ja Sherwoodin syötöistä.





Tocchetin mediahetki:





- Bains oli Vancouverin pirtein pelaaja. Hän näyttää vähän vahvemmalta ja nopeammalta kuin viime kaudella. Muutenkin tuo Sassonin ketju oli joukkueen paras tässä ottelussa. Luultavasti noiden kaikkien osoite on Abbotsfordissa, mutta ovat kuitenkin mahdollisesti ylös nostettavia pelaajia kauden aikana.

- Lankiselta ihan kelvollinen ensimmäinen peli. Ei tehnyt mitään häikäisevää, mutta ei häntä voi syyttää tuosta. Toinen maali ohjautui vielä maalin edessä seisoneesta Forbortista sisään.

- Pakkipäässä nähtiin ehkä positiivisimmat yllätykset Mynion ja Kudryavtsevin toimesta, kun molemmat näyttivät tuolla paremmilta mitä odotin. Etenkin Myniolla nähtiin hyvää luistelua ja pelin lukemista. Tocchet nosti nuo molemmat nuoret pakit erikseen esiin median edessä. Feltonillakin luistelu on hyvällä tasolla.

- Heinen ei häikäise pelissä, mutta hän osaa olla oikeissa paikoissa jatkuvasti. Tocchet nosti jo aikaisemmin esiin hänen pelinäkemyksensä. Luultavasti juuri sellainen pelaaja, mitä paljon vastustajien kärkiä vastaan pelaava Millerin ketju kaipaa. Parannettu versio PDG:sta, joka oli viime kaudella tuossa ketjussa useimmin käytetty kolmas pelaaja.

- Blais paransi peliään ja näyttää saavan nyt joukkueen systeemistä enemmän irti. Hyvä kulmapeli ja toi itseään esiin enemmän kuin ennen. Tocchet nosti esiin hänen iltansa jälkimmäisen puolikkaan. En silti usko tuon vielä riittävän paikkaan.

- Sherwoodista on tuskin uudeksi Burrowsiksi. Toki en hänen tuohon Petterssonin ketjuun missään vaiheessa uskonutkaan menevän ainakaan pysyvästi. Hyvä kahden alemman ketjun laituri kuitenkin ja siihen rooliin hankittu.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daily Faceoffin Matt Larkin rankkasi joukkueiden maalivahti"tandemit".


Vancouver löytyy tuolta sijalta 15, mikä on ihan ymmärrettävä sijoitus. Canucksin kohdalla todetaan, että terve Demko nostaisi sijaa 10 sijalla. Kuitenkin nyt tässä tilanteessa kun Demkon paluusta ei tiedetä, tuo 15 sija on ihan perusteltu. Larkinia ei yllättäisi mikään erinomaisen ja surkean välillä. Toivottavasti Silovs-Lankinen kaksikko pystyisi olemaan ainakin tuon keskiarvon mukainen sarjassa.

***

Sportsnet rankkasi 50 parasta pelaajaa järjestykseen.


Vancouverilta Hughes oli listan kahdeksas, Miller 23. ja Pettersson 25. Kolme pelaajaa 25 parhaan joukossa lämmittää fanin silmää ja tuolla Millerkin on siinä ryhmässä, mihin jo viimeisten vuosien sisällä mielestäni kuuluukin. Eipä tuossa ajassa ole nähty häneltä kuin yksi pidempi heikompi jakso, se Boudreaun aikojen jälkimmäisen kauden muutama kuukausi ja silloin oli koko joukkue ihan sekaisin. Miller on 11. sijalla viimeisten viiden vuoden NHL:n pistepörssissä.

***

Vancouverin tämän vuoden kolmannen kierroksen varaus Melvin Fernström teki tänään uransa avausmaalin SHL:ssä. Kolmen pelin jälkeen Fernströmilla on kasassa 1+1 pisteet. Hän pelasi Örebron kolmosketjussa ja pelasi 15:38 pelissä Skellefteåta vastaan, mutta Örebro hävisi pelin 2-4 lukemilla.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Calgarya vastaan vieraissa 4-2 tappio neljännestä harjoituspelistä. Flames oli tässä pelissä puolestaan nimilistan perusteella kovemmalla joukkueella liikenteessä ja otti ansaitun voiton. Vancouverilta nähtiin parempaa peliä nyt mitä edellisiltana Seattlessa. Maalit Lekkerimäelle ja Rädylle. Maalilla Silovs pelasi kaksi erää ja Tolopilo yhden.

Kokoonpano:





Neljäs harjoituspeli jo, mutta eipä tuolla minun papereissa varmoja NHL-pelaajia ollut kuin kolme hyökkääjää (Garland, Höglander ja Sprong) sekä puolustuksessa kaksi pakkia (Soucy ja Desharnais). Mark Friedman jos pelaa yli 23 minuuttia, niin kertoohan tuo aika paljon. Kaksi harjoituspeliä olisi enää jäljellä, joten odotettavissa on nyt pudotuksia niihin ja tuon NHL-rungon peluuttamista yhdessä.

- Räty teki maalin ja pelasi jälleen hyvän pelin. Hän saattaa vielä ottaa kauden avauksesta paikan, koska paitsi että on ollut edukseen, pystyy lisäksi pelaamaan sekä keskellä että laidalla. Aatu otti pelissä peräti 26 aloitusta, mutta tällä kertaa joutui tyytymään 42% lukemiin. Kovaa NHL-aloittajaa Mikael Backlundia vastaan tuli noista 10 aloitusta ja niissä Räty hävisi kymmenestä kahdeksan.

Rädyn maali:





Maalin lisäksi tuli tolppa:





- Lekkerimäelle tuli myös maali (onnekas sellainen) ja vaikka kolmen harjoituspelin saldo on kolmessa pisteessä, näkisin kuitenkin todennäköisemmäksi ja myös parhaaksi aloittaa Abbotsfordissa. Näyttää siltä, että Vancouverissa Millerin ketju ja kolmonen (sitten kun Joshua ja Blueger palaavat) ovat lukittuja, joten Lekkerimäen pitäisi syrjäyttää molemmat Sprong ja Höglander ottaakseen paikan eikä tuo ole vielä mielestäni ajankohtaista.

Lekkerimäen maali:





- Silovsille meni kaksi osumaa vähän helpon näköisesti. Selvästi nuo kauempaa tulevat laukaukset aiheuttavat välillä yllättäviä ongelmia. Jos ensimmäisen harjoituspelin pelin ykköstähden jälkeen oli vielä luottavainen olo, niin tämä muutti vähän tilannetta. No toisaalta harjoituspelit ovat oma maailmansa ja oli siellä viime kaudella Bobrovskylla ja Sorokinilla 87% lukemat. Tänä vuonna Hellebuyckilla on puolestaan 78% eikä se tule tuollaisena pysymään. Eli ei kannata siinä mielessä vedellä vielä suuntaviivoja.

Miller sai Sassonilta pisteitä pelin aikana tulleessa ilmoituksessa:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Alrikssonin sopimuksen lisäksi tuli muutama kokoonpanoa leirillä muokkaava liike:





Siirroissa ei yllätyksiä ollut. Alriksson on ollut hyvä aina prospectien leiriltä lähtien, mutta onhan tuossa vielä paljon matkaa ennen kuin pääsee tosissaan edes haastamaan paikasta Canucksiin. Toivottavasti onnistuisi olemaan nyt alkuun viime kautta tehokkaampi OHL:n Guelphissa. Siellä on uusi valmentaja, kun Arizonassa kakkosvalmentajana kolme viime kautta ollut Corey Stillman on nyt puikoissa.

Edit:

Pistetään vielä Rädyn haastattelu viime yön jälkeen tänne.





Räty käänsi omien sanojensa mukaan menneenä kesänä muutamankin kiven saadakseen luisteluaan paremmaksi ja tuolla on ollut kyllä vaikutusta. Yhtenä tekijänä tuolle on saattanut olla jo terän vaihtokin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös