Vancouver Canucks 2023–2024

  • 119 861
  • 639

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Varmaan kauden maistuvin voitto Bostonia vastaan pelatusta pelistä. Boston pelasi vahvasti oman maalin edustansa kaksi ensimmäistä erää, mutta Vancouver nousi kahden maalin takaa kolmannessa erässä ja lopulta jatkoaikavoittoon. Canucks lisäksi katkaisi neljän pelin tappioputkensa, joukkue onnistui ylivoimalla tärkeässä paikassa ja vihreät miehet tekivät paluun katsomoon. Hronekilta tärkeä tasoitus ilman maalivahtia pelatessa reilu minuutti ennen loppua. Millerilta, Boeserilta ja Zadorovilta nähtiin monsteri-pelit.








Boeserille tuli kaksi maalia, joista jälkimmäinen pelin voittomaali. Kauden maalimäärä jo 33 osumassa. Neljä maalia häneltä on hylätty tällä kaudella jonkun seistessä molarin alueella tai sitten joistakin turhista peliin kulkuun mitään vaikuttaneista paitsioista. Muutenhan tuo ylivoimakuvio (Millerin syöttö maalille Boeserille) oli jostain aikaisemmasta tuttu.

Millerilta jälleen erittäin vahva peli. Reilu 20 minuuttia peliaikaa, kolme syöttöä, neljä laukausta, peräti kahdeksan taklausta ja aloitukset kotiin 13-6 (68%). Miller on ollut selvä joukkueen kärkimies hyökkäyksessä nyt kun tällä kaudella on ollut nämä vaikeimmat ajat. Nyt tuo Boeserin kavennus oli sovittu kuvio, jossa Miller oli sanonut Zadoroville mihin pelata jos voittaa aloituksen. Tuo on johtajuutta.

Zadorov pelasi parhaan pelinsä Vancouverissa. Zadorov tuntuu syttyvän parhaimmillaan hyvään fyysiseen kahden suunnan kiekkoon. Ongelma on vain, että miten tuon saisi kestämään. Pitää katsella mielenkiinnolla miten hän playoffeissa tulee pelaamaan.

Bainsilla oli noin 100 ystävää ja perhetuttua paikalla katsomassa hänen ensimmäistä kotipeliä Vancouverin paidassa. Taisi mennä yliyrittämisen piikkiin, kun otti yhden turhan kakkosen mailasta kiinnipitämisestä. Muutenkin pelasi melko vähän nyt reilun 11 minuutin ajoilla (vain PDG ja Lafferty pelasivat vähemmän). Laukaukset Bainsin ollessa jäällä kuitenkin 9-3 omille ja hyvä oli myös nähdä, että hänelle annettiin jääaikaa aika loppuun saakka.

Demko ja Bostonilla Swayman pelasivat molemmat hyvät pelit. Ilman Swaymania tuossa olisi nähty erilainen pelin kulku mitä nähtiin.





Helpottava voitto kovasta Itäisen konferenssin joukkueesta. Seuraavaksi tulee Pittsburgh vastaan keskiviikkona.

***

Abbotsford otti 2-5 vierasvoiton San Josesta Aatu Rädyn toimiessa siellä joukkueen parhaana pelaajana. Rädylle 2+1 pisteet ja hyvää kahden suunnan peliä. Toinen maaleista tuli alivoimalla ja jäi pelin voittomaaliksi. Räty on kehittynyt tämän kauden mittaan eteenpäin.

Akito Hirose palasi kentille pitkän sairauslomansa jälkeen. Silovs oli maalilla hyvä 29 torjunnalla ja otti yhden pelin mahdollisesti kääntäneen torjunnan pelin ollessa tasan. Hyvä viikonloppu sielläkin, kun molemmat pelit kääntyivät voitoiksi ja pakkipäähän saatiin tärkeät paluut Hirosen ja Johanssonin kautta.


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Erittäin tasaisesti on kautta tultu eteenpäin tähän saakka. Ei tarkoita sitä, etteikö matkalla olisi ollut niitä kuoppiakin (joistakin sellaisista selvitty silti ilman tappioita), mutta kun 25 pisteen kerääminen 20 peliä kohti tarkoittaa noin 100 pistettä kauden lopussa, niin hyvä ja tasainen kurssi on ollut kuukaudesta toiseen.





***

Bruins-peli oli muuten kauden ensimmäinen, jossa nuo sentterit (pl. Suter ja Åman) oli jaettu kaikkiin ketjuihin. Peluutusjärjestyksessä (5v5 peliaika) ketjut olivat seuraavat (suluissa minuutit ja vaaralliset paikat Natural Stat Trickin mukaan 5v5 pelissä):

Suter - Miller - Boeser (11:06, 3-1)
Bains - Lindholm - Garland (9:34, 1-1)
Höglander - Pettersson - Mikheyev (9:06, 3-0)
PDG - Blueger - Lafferty (5:58, 1-1)

Millerin ketju pelasi siis vähän enemmän, Lindholmin ja Petterssonin ketjut oikeastaan tasasivat minuutit ja neloselle jäi pari minuuttia vähemmän.





***

Boeserilta on niitä maaleja lähtenytkin tässä jo ja tuosta kävivät IMacin kanssa keskusteluja.





***

Tocchet on kerännyt vancouverilaistoimittajien suosion tällä kaudella ja lisää tulee vain näillä heitoilla.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tocchetin sanat Bainsista lämmittävät tämän fanin sydäntä;





Mutta saa nähdä sitten mitä käy, kun Joshua palaa takaisin. Joshua nyt ainakin ottaa paikkansa kolmosketjun tärkeimpänä karvaajana, mutta nähdäänkö Bainsiin vielä muuten riittävästi luottoa vai olisiko paras paikka pelata farmissa isoilla ykkösketjun minuuteilla ja ensi kaudeksi sitten koittaa sitä paikkaa kun joistakin pitää luopua?

Siirtotakarajakin siellä lähestyy koko ajan eikä sitä tiedä olisiko laituripuolelle tulossa vielä joku. Lisäksi on Kessel jossain treenaamassa itseään kuntoon, jolla haluttiin antaa mahdollisuus. No, se Bainsin pelipaikka selviää lähiaikoina, mutta voi olla että joukkueelle merkitsee kokemus nyt kauden lopulla.





Kumpaakin tarvittaisiin ehdottomasti takaisin ja pian. Joshuan kausi on ollut erittäin hyvä (jopa liian hyvä jatkon suhteen?) ja Soucy on rauhoittanut pelatessaan puolustuspäätä hyvin, vaikka rikkonainen kausi hänellä onkin ollut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harmittava kotitappio Pittsburghille, kun Canucks hukkasi kahden maalin johtonsa (ja kolmannessa erässä vielä 3-2 johtonsa) häviten lopulta jatkoajalla. Pelin odotetut maalit Natural Stat Trickin mukaan Vancouverille 5v5 pelissä 3,04vs1,76 vaikka olivat 40 minuuttia johdossa, mutta ei riittänyt kun tekivät pahoja virheitä.

Bluegerin pahasta harhasyötöstä tuli kavennus, Zadorov-Myers hölmöilivät lähes täyden 5-3 ylivoiman vieraille, jonka aikana tulivat toisessa erässä tasoihin ja Tocchet nosti erikseen esiin kolmannen erän lepsuilun oman pään puolustuspelissä tasoitusmaalissa. Täysin voitettava peli, mutta ei tänään noilla virheillä. Toki pitää sanoa, että Pittsburgh pelasi organisoitua hyvää vieraspeliä.

There was sloppy stuff, details stuff and some guys looked tired out there. We give them the third goal on bad coverage. There were a lot of average guys out there. Millsy drove the play again and he was very good.

We need some individuals to up their game. Some guys are just OK and it’s been OK for a while but some guys have to contribute — not just goals and assists — but making sure you get the puck in deep and are good defensively. Hope we get some of the legs and the brains back.

- Miller oli 1+1 tehoilla ja alivoimamaalilla jälleen erinomainen ja yleisö kertoi hänelle sen myös. Ollut joukkueen paras pelaaja jo jonkin aikaa. Yhdeksän maalia tähdistöpelin jälkeen, kun joukkueella on ollut vähän vaikeampia aikoja. Ei tuo peli Millerin otteisiin näytä vaikuttaneen.





- Boeserille tuli jo kauden 34. maali ja on tällä hetkellä jopa 46 maalin tahdissa. Viimeisten 30 vuoden sisään Bure, Mogilny, Näslund, Bertuzzi, Kesler ja Daniel Sedin ovat rikkoneet 40 maalin rajan, joten hyvällä kauden lopulla Boeserilla on mahdollisuuksia mennä harvalukuiseen ryhmään maalintekijänä.

- Bluegerin ketju (laidoilla PDG ja Lafferty) toimi tuota yhtä pahaa harhasyöttöä lukuun ottamatta hienosti ja vei maalipaikkansa 5v5 pelissä 8-2. Ikävä kyllä tuo yksi tilanne teki ketjun pelistä tappiollisen. Ei tuo taida olla enää sattumaa, että meni Blueger mihin ketjuun tahansa, tuo ketju nousee esiin (ja siis isossa kuvassa hyvässä).

- Lindholmin ketju (laidoilla Bains ja Garland) oli puolestaan ottamassa vastaan ja hävisi laukaukset 5v5 pelissä 0-9 lukemin. Tuolle pitäisi tehdä jotain ja ikävä kyllä se saattaa olla Bains, joka tuosta tullaan pudottamaan pois. Bains oli toisaalta noussut joukkueen ylivoimaan ja sai Petterssonin syötöstä yhden hyvän paikan, mutta laukaus meni ohi. Lindholmin toivoisi nousevan nyt enemmän esiin loppukaudella ja eiköhän hän tule vielä nousemaan. Playoffeja varten (ja mahdollisesti jatkoa) tuo hankinta kuitenkin pääosin tehtiin.

- Mikheyevin tuloksen tekemisestä ei tule tällä hetkellä yhtään mitään. En tiedä sitten vaikuttaako leikkaus pelaamiseen vieläkin, mutta tällä kaudella on nähty paljon huonompi Mikheyev mitä nähtiin viime kaudella hänen pelatessa yhdellä jalalla. Nyt on menossa 29 pelin maaliton putki, vaikka mahdollisuuksia on tullut Petterssonin vieressä.

- Demko pelasi jälleen hyvän pelin, eikä tappiota voi hänen piikkiin laittaa. Harmitti jatkoajalla, miten hän melkein sai tuon voittomaalin paikat pelastettua, mutta ei sitten kuitenkaan lopulta riittänyt. Joukkue ei auttanut Demkon pelaamista tässä pelissä.

- Pittsburghilla Crosby oli jälleen loistava. Kahden ensimmäisen erän Penguinsin paikat tulivat hänen kautta. Hieno nähdä tuon pelin tason pysyvän edelleen noin kovana.

Täytyy seurata tämän äänestyksen kehitys loppuun saakka, että mitä mieltä fanit ovat lopulta:





Seuraavaksi Los Angeles perjantaina.

***

Abbotsford hävisi pelinsä Coloradolle kotona 5-2 lukemilla. Peli oli kolmannen erän lopussa 2-3 vieraille ja kaksi viimeistä tuli tyhjiin. Paikkoja oli hyvin, mutta Coloradon maalilla pelin parhaaksi valittu Prosvetov jatkoi kuumaa putkeaan NHL:stä pudottamisen jälkeen.

Aatu Räty ja Cole McWard toimivat Abbotsfordin maalintekijöinä, joten molemmat jatkoivat tuota hyvää putkeaan. Rädyn maali tuli tosin nyt luistimesta ohjautuen, mutta kuumassa putkessa onnistuu moni asia. Viimeisiin viiteen peliin Aatulle 4+4 tehot. Tolopilo pelasi maalilla ja hänet valitiin pelin kakkostähdeksi.

***

Lekkerimäelle eilen taas kaksi maalia ja nosti noilla kauden maalimääränsä 18 maaliin. Kaksi maalia matkaa kaikkien aikojen top10 sijoille SHL:ssa alle 20 vuotiaana. Kaikkien aikojen kakkosena olevan Elias Petterssonin maalimääriä ei taida saada kuitenkaan enää kiinni, kun Eliaksella oli 24 maalia tuossa iässä ja tuonne nouseminen vaatisi jatkossakin tuota kahta maalia pelissä (tai sitten maali/peli -tahtia).


 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kahdeksan vuoden mittaisella sopimuksella AAV mennee sinne huhuttuun $12 miljoonaan? Tai no tässä vaiheessa aika sama onko sopimusvuosia minkä verran neljän ja kahdeksan väliltä, ei liikauttane juurikaan tuota AAV:ta. $12 miljoonaa veisi ensi kauden osalta neljännelle sijalle AAV:ssa Matthewsin, MacKinnonin ja McDavidin taakse, ja puolestaan Nylanderin, Karlssonin ja Pastrnakin edelle. Tuo kuulostaisi hyvinkin oikealta sijoitukselta Petterssonille. Ansaitsee isomman sopimuksen kuin Nylander, mutta ei pitäisi nousta McDavidin rinnalle kuitenkaan.

Onko Kesselistä kuulunut mitään päivityksiä sitten kun tuossa pari viikkoa sitten liittyi Canucksin organisaatioon treenaamaan itseään pelikuntoon?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kahdeksan vuoden mittaisella sopimuksella AAV mennee sinne huhuttuun $12 miljoonaan? Tai no tässä vaiheessa aika sama onko sopimusvuosia minkä verran neljän ja kahdeksan väliltä, ei liikauttane juurikaan tuota AAV:ta. $12 miljoonaa veisi ensi kauden osalta neljännelle sijalle AAV:ssa Matthewsin, MacKinnonin ja McDavidin taakse, ja puolestaan Nylanderin, Karlssonin ja Pastrnakin edelle. Tuo kuulostaisi hyvinkin oikealta sijoitukselta Petterssonille.

Uskoisin sen menevän suunnilleen sinne 12 miljoonaan. Se olisi se 14% katosta mikä kuulostaa sopivalta eikä ole vielä McDavid/Matthews/MacKinnon tason osuutta katosta kuten ei minunkaan mielestä pidäkään.

Onko Kesselistä kuulunut mitään päivityksiä sitten kun tuossa pari viikkoa sitten liittyi Canucksin organisaatioon treenaamaan itseään pelikuntoon?

Ei kauheasti tarkkaa tietoa. Kuulemma tietyt asetetut ”checkpointit” (mitä nyt sitten ikinä tarkoittaakaan) on Kesselin puolelta saavutettu, kuntopuolen kehitys menee ajantasalla ja molemmat osapuolet haluavat sopimuksen edelleen.

Laituripuolelle on huhuissa nyt Jake Guentzelin ja Brandon Duhaimen nimiä liitetty, joten en tiedä mihin kohtaan Kessel menisi mikäli nuo huhut pitävät paikkansa. Enkä tiedä kuinka lähellä noiden kohdalla ollaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lekkerimäelle yksi maali illan kierroksella ja tuo olikin sitäkin näyttävämpi ilmaveivi:





Toinen maali oli näin lähellä:





Nyt on kauden maalimäärä sitten 19 osumaa ja tuolla ollaan jo ihan siinä kynnyksellä tuon ikäisten SHL-pelaajien kaikkien aikojen maalipörssin top10 sijoista:





Ilolla otan vastaan sen, että viime kaudella Lekkerimäen selvästi parhaat pelit osuivat Djurgårdenin pelatessa karsintasarjaa SHL:ään, nuorten MM-kisoissa hän nousi usein esiin tärkeillä hetkillä ja nyt kun Örebro kisaa paikasta playoffeihin, Lekki on taas selvästi parantanut peliään.

***

Petterssonista:





***

Kingsia vastaan Demko aloittaa ja muuten(kin) on sama kokoonpano kuin viime pelissä, eli sille Lindholmin ketjulle halutaan antaa aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kingsia vastaan nähtiin saamaton esitys eikä numerot valehtele. Kings pelasi hyvällä karvauksella paineistaen, voitti ison määrän laitapeleistä eikä päästänyt Vancouveria riittävästi paikoille. Tähdistöpelin jälkeen otteet ovat olleet erittäin epätasaisia ja tässä pelissä nähtiin kahden paremman pelin jälkeen Seattle-pelin kaltainen aallonpohja. Työn määriä ollaan hävitty nyt liikaa ja siellä on muutama pelaaja, jolta ei saada juuri mitään.

IMacilla oli hyvää taas hyvää ja mielenkiintoista pohdintaa Canucks Centralilla niin yksilöistä kuin joukkueestakin (IMacin haastattelu alkaa noin 1:32 kohdalta):

IMac epäilee, että se tähdistöpelin jälkeinen 10 pelin pelaaminen 17 iltaan olisi saanut joukkueen väsyneeksi niin fyysisesti kuin henkisestikin ja vaikka tuosta selvittiin jotenkuten (yhdeksän pistettä 10 peliin), väsymys olisi iskenyt nyt vasta tuon puristuksen jälkeen. Kieltämättä joukkueen pelaamisessa on näkynyt aivopieruja ja laiskaa pelaamista nyt aika ajoin, joten saattaa tuossa olla totuuttakin.

Petterssonista IMac sanoi, että hänellä on nyt haasteita harjoittelusta ja peleistä palautumisen kanssa. Petterssonilla on ollut tapana vetää vähän palautuen osaa harjoituksia, koska pelaa niin paljon, menee ahtaisiin tiloihin ja on kuitenkin ruumiinrakenteeltaan edelleen hintelän puoleinen. Tocchet on nyt yrittänyt iskostaa häneen jokaisen harjoituksen vetämistä täysillä eikä hyväksy noita palauttavia harjoituksia. Tuloksena tuosta on ollut kropan ja mielen meneminen ajoittain vähän tukkoon. Pidemmän päälle tuo voi palvella vuosia eteenpäin, mutta nyt juuri tässä hetkessä haasteita on näkynyt.





Tocchet on tehnyt erinomaista työtä, mutta on siellä varmaan vähän erilaisen kulttuurin ja vaatimustason kanssa painimista edelleen. Enkä ole kaikkien liikkeiden kanssa ihan samaa mieltä. Esimerkiksi Demko on pelannut helmikuun alun jälkeen selvästi eniten kaikista NHL-maalivahdeista eikä lepoa näytä tulevan. Hughes on ollut puolestaan kaikista NHL:n pakeista selvästi eniten pelannut pakki helmikuun ensimmäisen jälkeen ja Hronek on tuossa samassa peliaikojen määrässä neljäntenä. Ihme olisi ellei tuo missään näkyisi.





Hyökkääjien peliajoissa helmikuun ensimmäisen jälkeen Miller on seitsemäs ja Pettersson kymmenes, joten tuolla ei olla ihan kärjessä, mutta nyt muutenkin raskaassa jaksossa sielläkin kärkeä on kuormitettu paljon. Varmasti valmennus tietää paremmin nämä, mutta tuntuisi ainakin omasta mielestäni siltä, että tuollaisella kuormalla voisi olla vaikutusta näiden yksilöiden pelaamiseen. Toivoisin kyllä lepopäiviä esimerkiksi Demkolle nyt nähtyä vähän useammin, jotta hän olisi sitten kauden ratkaisupaikoissa terävämpänä. Tocchetin sanoista saa kyllä päinvastaisen käsityksen, että hän odottaa kärjeltään enemmän ja tuota lepoa ei välttämättä ole tulossa.

Kauden vaikein vaihe juuri nyt päällä ja itse olin aikaisemmin sitä mieltä, että olisin huolissani ilman tällaista, joten sitä kai saa mitä tilaa eikä tämä nyt välttämättä tee huonoa loppujen lopuksi. Mutta katsellaan mihin pelin suunta tästä lähtee. Nyt on edessä kolmen pelin vieraspeliputki, jonka aikana vastaan tulevat Anaheim, Los Angeles uudelleen ja Vegas. Neljä pistettä tuosta olisi toiveissa, mutta katsellaan miten tuossa onnistutaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bains sai kutsun farmiin:





Pari paikkaa sai, mutta ei tullut tulosta niissä. Lisäksi kolme kakkosta tuli istuttua, joten ne pitää saada jatkossa pois. Kokonaisuutena Bains ei ollut vielä valmis vakipaikkaan enkä oikein sitä jaksanut odottaakaan tässä vaiheessa. Nyt hän tietää kuitenkin vaatimustason ja ne pelin alueet, joita pitää saada paremmaksi. Uusi yritys tulee varmasti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Mahtava uutinen tuo Petterssonin jatkosopimus! Omasta ennakoidusta 12 miljoonasta ja 14% osuudesta katossa jäätiin vähän alle ja lisäksi ennen kaikkea tuo on kahdeksanvuotinen sopimus katon samalla noustessa lähemmäs 100 miljoonaa. Kiitettävä+ paperi tästä kaikki primevuodet sisältävästä sopimuksesta kyllä seurajohdolle. Tämä ylitti jopa omat toiveet.

Hieman tuossa oli samanlaista "kotijoukkuealennusta", mitä Sedineillä oli aikanaan. Kaksoset solmivat aikanaan 6,1 miljoonan sopimukset ennakoidusta 6,5-6,9 miljoonan sopimuksista. Kahdeksan vuotisen sijaan tässä neuvoteltiin alkuun hieman lyhyemmästä sopimuksesta, mutta osapuolet neuvottelivat tästä myöhään iltaan ja sopimus julkaistiin lopulta pitkänä aamulla.





Pitkä sopimus kertoo ennen kaikkea siitä, miten tyytyväinen Pettersson on tähän nykyhetken tekemiseen ja joukkueen suuntaan. Väittäisin, että vielä toissa vuonna tämä ei olisi ollut pitkä. Vancouver halusi puolestaan saada ehdottomasti selvyyttä tähän asiaan ennen siirtotakarajaa, jotta pystyttäisiin saamaan parempi kuva jatkosta. Tuo pistää taas mielenkiintoisen tilanteen nyt päälle.

Ensi kesänä vapaata palkkatilaa on nyt noin 27 miljoonaa tämän jälkeen, mutta siellä on mm. Hronekin, mahdollisesti Lindholmin ja alaketjujen pelaajien sopimuksia tekemättä. Kuitenkin periaatteellisella tasolla neuvottelutilanne on sikäli hyvä, että ketään ei ole pakko päästää pois. Osan kanssa tuota tullaan tekemään ja toivotaan sitten paikkaajia löydettäväksi joko omista tai sitten sopivilla hankinnoilla (joukkue on näitä näyttänyt onneksi osaavan tehdä).

Muutenkin siinä mielessä nyt on pitkästä aikaa hyvä tilanne noiden kanssa, että joukkue ei ole varsinaisesti vankina yhdenkään sopimuksen kanssa. Toki ongelmasopimuksiakin on kuten kaikilla (se OEL:n ulososto yhtenä), mutta enemmän siellä on nyt posiviitista ongelmaa pääosin hyvin pelanneen joukkueen pelaajien jatkoissa kuin noissa riippakivisopimuksissa, joita on totuttu liiaksi näkemään.

Pettersson, Hughes, Miller ja Demko ovat nyt kaikki kiinni mielestäni hyvissä sopimuksissa ja esimerkiksi tuo keskusta on luultavasti pitkälle tulevaisuutta turvattu sen tärkeimmän osalta. Tähän ympärille jos pystytään rakentamaan riittävästi laatua, niin joukkue tulee olemaan kilpailukykyinen kauan. Petterssonin osalle jäädään odottamaan sopivia laitureita jatkossa (Lekkerimäki toivottavasti olisi sellainen) ja seuraava isompi sopimus tulee luultavasti olemaan Hronekin jatko sitten aikanaan.

Hyvää aikaa olla nyt Vancouverin fani.

***

Podkolzin ja Irwin saivat noston ylös. Kumpikaan ei ole NHL:ssä vielä tällä kaudella pelannut, mutta ehkä kohta pääsevät näyttämään tasonsa.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Anaheimia vastaan nähtiin askel parempaan suuntaan pelillisesti ja etenkin pelin ensimmäinen puolikas oli melko hyvä. Se tärkein eli voitto sieltä tuli ja samoin tuli varmasti DeSmithille henkisesti tärkeä voitto. Hieno asia tässä pelissä oli, että Höglander pelasi mielestäni kauden parhaan pelinsä ja oli joukkueen paras hyökkääjä (paras pelaaja oli mielestäni Hughes). Lisäksi Podkolzinin kauden ensimmäinen peli NHL:ssä oli kovan työn onnistunut ilta.

Tocchet:

It's a grindy type of game. I think we got a little loose in the second with some turnovers. But I just liked the team effort. It wasn't like we had a lot of outstanding guys; they just grinded it out.

DeSmithille voitto oli henkisesti tärkeä, sillä tämä oli ensimmäinen peli hänelle sen masentavan Minnesota-pelin jälkeen. Tässäkään peli ei alkanut hyvin, kun ensimmäinen kuti meni maaliin (huonoa tuuriakin tuossa DeSmithin kannalta) ja saattoi käydä mielessä uusinta siitä Wild-pelin kiekkojen pomppimisesta, mutta onneksi ei enempää mennyt ja yhden päästetyn maalin ilta palautti varmasti uskoa pelaamiseen.

Podkolzin pelasi samassa ketjussa Lindholmin ja Garlandin kanssa ja näytti hyvältä. Hän on ollut farmissa vähän tehoton saamaansa vastuuseen nähden enkä tiedä onko tulosta tulossa myös NHL:ssä, mutta hän on arvokas kahden suunnan pelaaja joukkueelle kovan työmäärän kautta kun vaan jaksaa pitää työnsä määrän isona.





Petterssonin ketju (laidoilla Höglander ja Suter) oli mielestäni pelin paras ketju. Höglander teki jo kauden 19. maalinsa ja näytti olleen hyvällä pelipäällä muutenkin. Siitä viime kauden Abbotsfordin hyökkääjästä ja tämän kauden alun katsomopaikasta tähän nykyiseen tasoon on tultu pitkä matka. Toivottavasti tuo ura nyt pomppujen jälkeen lähti tästä kaudesta lopullisesti parempaan, sillä toivon ilman värilasejakin onnistumista pelaajalle, joka omistaa uraansa nuorena kuolleelle sisarelleen. Pettersson tarjoaa nyt uuden sopimuksen kunniaksi lounaan koko joukkueelle.





Myers on sivussa nyt viikosta pariin jonkun vamman vuoksi. Friedman pelasi hänen paikallaan kolmannen pelinsä tämän vuoden puolella eikä oikein onnistunut tässä pelissä. Soucyn pitäisi palata onneksi takaisin mahdollisesti tällä viikolla.

Lindholm ja Mikheyev hakevat peliään tällä hetkellä ja etenkin Mikheyevin panos on kyllä mitätöntä. Ei pelaa kyllä ehjänä (tai sitten kärsii masennusta Kuzmenkon lähdöstä) ja Lindholmilla tuntuisi olevan edelleen systeemin kanssa hakemista. En tiedä sitten saisiko joukkue millä hinnalla myytyä Mikheyevin pois vaihdossa johonkin laituriin, mistä olisi hyötyä loppukaudella.

Siirtotakaraja on tällä viikolla, joten saa nähdä sitten tuleeko siellä jotain. Itse odottelisin Petterssonille jotain laituria, josta olisi mahdollisesti hyötyä pidempäänkin, kun Kuzmenkon ja Mikheyevin kaudet eivät näytä täyttävän lainkaan odotuksia. Yksi sellainen mahdollinen saattaisi olla vanha tuttu, joka pelaa Devilsissa.

Neljä kovaa peliä edessä, kun vastaan tulevat järjestyksessä Los Angeles, Vegas, Winnipeg ja Colorado. Kaksi ensimmäistä pelataan vieraissa ja kaksi viimeistä kotona. Piste per peli olisi tuolta jaksolta hyvä suoritus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverilta hienot kolme vieraspeliä kiertueella ja kolmen peräkkäisen voiton jälkeen on hyvä lopettaa tuo reissu. Jokaisessa pelissä vain yksi päästetty maali sekä yksi otettu jäähy. Turhien jäähyjen ottamisesta puhuttiin ja joukkue ei ole sellaisiin nyt sortunut. Kingsia vastaan oli hankaluuksia murtaa vastustajan 1-3-1 systeemin sumppu, mutta siitä tuli jatkoaikavoitto. Nyt nähtiin vakuuttava esitys tässä viimeisessä pelissä Vegasia vastaan.

Demkolle kauden 33. voitto ja tuo sivuaa hänen voittoennätystään. Tietää maalivahdin pelanneen hyvin, kun vastustajajoukkueen toimittajakin yhtyy ihailijoiden kerhoon;





Juuri nyt näyttäisi myös siltä, että hyökkäyspäässä Lindholm olisi saamassa vähän paremmin pelistä kiinni. Tärkeitä pieniä asioita on alkanut tapahtumaan ja yhtenä sellaisena oli nyt nyt nuo Garlandin maalin esityöt:





Pettersson meni 400 pisteen rajapyykkiin pelissä ja teki tuon historian toiseksi nopeimpana Vancouverin pelaajana:





Runkosarjaa on jäljellä 17 peliä ja nyt on sitten vieraspelipainotteinen ohjelma takana. Viimeisistä 17 pelistä 12 pelataan kotona ja vain viisi vieraissa.

Tänään on NHL:ssä siirtojen takaraja ja pari itselleni enemmän kiinnostavaa pelaajaa on jo ehtinyt vaihtamaan joukkuetta (Guentzel ja Duhaime), mutta olisi siellä vielä kiinnostavia pelaajia mahdollista saada. Olen kyllä tyytyväinen tähänkin mitä on nyt tässä siirtojen takarajan tuntumassa jo nähty (Petterssonin pitkä jatkosopimus ja Lindholmin hankinta - toki Lindholmin pelin pitäisi parantua, jotta voisi olla tyytyväinen mutta lähtökohdiltaan mielestäni täytti monta laatikkoa), mutta ehkä siellä olisi vielä jotain mahdollista tehdä.

Veikkaan, että Canucks tulee olemaan hyökkäyksessä Jason Zuckerin ja/tai Tyler Toffolin perässä sekä hakee puolustukseen yhtä syvyyspakkia. Lopulta noidenkin kauppojen suhteen avainasiaksi nousee hinta ja sopivuus muutenkin joukkueeseen, mutta jos jotain noista kahdesta pelaajasta laittaisi lyhyesti, niin;

Toffoli: Olisi aika varma maalintekijä ja oikean käden maila näytti toimivan Petterssonin kanssa aikanaan hyvin. Harmitti aikanaan, kun tuo yhteispeli jäi niin lyhyeksi. On voittanut urallaan mm. Stanley Cupin, joten toisi arvokasta kokemusta. Tällä kaudella 34 maalin ja noin 60 pisteen tahdissa New Jerseyssa. Ilmeisesti ihan hyvä koppipelaaja.

Zucker: Tuttu pelaaja näille Penguinsin entisille hahmoille. Ei ole yhtä varma maalintekijä kuin Toffoli, mutta on fyysisempi ja viime kauden 27 maalia esimerkki siitä, että sopivassa paikassa voisi tulostakin tulla vaikkei tällä kaudella olekaan Arizonassa onnistunut. Muutama kausi sitten voitti King Clancyn johtajuuspalkinnon keräämällä rahaa lastensairaaloille. Ilmeisesti hyvät arvot ja myös johtajuuspuolelle löytyisi annettavaa.

Ja sitten ehkä tosiaan joku syvyyspakki saattaisi olla kiikarissa vielä lisäksi. Etenkään pakkeja ei ole playoffeissa koskaan liikaa.

***

Abbotsfordin seuraaminen saa kohta paljon lisää mielenkiintoa loppukaudelle:



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tänään on NHL:ssä siirtojen takaraja ja pari itselleni enemmän kiinnostavaa pelaajaa on jo ehtinyt vaihtamaan joukkuetta (Guentzel ja Duhaime), mutta olisi siellä vielä kiinnostavia pelaajia mahdollista saada.

Guentzelin hinta jäi mielestäni vaisuksi, kun ei tarvinnutkaan ykköstä maksaa (ellei pääse finaaliin) ja samoin organisaation ynnä muut kategorian (6, 7, 9) prospectit riitti. Tuohan on mielestäni selvästi huonompi hinta mitä esim Canucks maksoi Lindholmista. Tuollaisella "jos päästään finaaliin" ykkösellä olisin kyllä itsekin ollut valmis laittamaan ykkösen peliin.

Veikkaan, että Canucks tulee olemaan hyökkäyksessä Jason Zuckerin ja/tai Tyler Toffolin perässä sekä hakee puolustukseen yhtä syvyyspakkia.

Toffoli: Olisi aika varma maalintekijä ja oikean käden maila näytti toimivan Petterssonin kanssa aikanaan hyvin. Harmitti aikanaan, kun tuo yhteispeli jäi niin lyhyeksi. On voittanut urallaan mm. Stanley Cupin, joten toisi arvokasta kokemusta. Tällä kaudella 34 maalin ja noin 60 pisteen tahdissa New Jerseyssa. Ilmeisesti ihan hyvä koppipelaaja.

Zucker: Tuttu pelaaja näille Penguinsin entisille hahmoille. Ei ole yhtä varma maalintekijä kuin Toffoli, mutta on fyysisempi ja viime kauden 27 maalia esimerkki siitä, että sopivassa paikassa voisi tulostakin tulla vaikkei tällä kaudella olekaan Arizonassa onnistunut. Muutama kausi sitten voitti King Clancyn johtajuuspalkinnon keräämällä rahaa lastensairaaloille. Ilmeisesti hyvät arvot ja myös johtajuuspuolelle löytyisi annettavaa.
Toffoli on pelannut hyvän kauden ja on matkalla 34 maaliin (26 maalia kasassa). Tuo olisi sama maalimäärä minkä Toffoli teki viime kaudella Lindholmin rinnalla. Kokemusta on siis sekä Petterssonin viereltä että Lindholmin viereltä. Siinä mielessä Toffoli olisi ihan no-brainer, jos vaan järkevällä hinnalla irtoaisi.

Zucker on huomattavasti vaikeampi tapaus. Kasassa on tällä kaudella 9 maalia (matkalla 12 maaliin), joten ruuti on ollut todella märkää. Lisäksi pelimäärät on pahasti vajaita viime vuosilta (60, 38, 41, 78) ja tältäkin vuodelta on jäänyt useampia pelejä väliin ja kasassa on 51 peliä. Zucker on myös syystä tai toisesta selvästi vähentänyt fyysistä peliään (taklausmäärät noin -50%).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Guentzelin hinta jäi mielestäni vaisuksi, kun ei tarvinnutkaan ykköstä maksaa (ellei pääse finaaliin) ja samoin organisaation ynnä muut kategorian (6, 7, 9) prospectit riitti. Tuohan on mielestäni selvästi huonompi hinta mitä esim Canucks maksoi Lindholmista. Tuollaisella "jos päästään finaaliin" ykkösellä olisin kyllä itsekin ollut valmis laittamaan ykkösen peliin.

Minun mielestä tuossa oli suunnilleen sellainen paketti mitä odottelinkin, mutta olisin odottanut sitä ykköskierrosta. Carolinassa noita B-korin prospecteja riitti, kun joukkue on saanut rakentaa terveellä pohjalla jo pidempään eikä siellä olla nähty sellaista sekametelisoppaa, mitä Vancouverissa tämä seurajohto sai käsiinsä edeltäjältä (lupausten allas oli käytännössä tyhjä ja riveissä oli iso kasa huonoja sopimuksia, joita on ostettu ulos vuoroilla).

Noissa riippuu tietysti muutenkin aina kyseisen organisaation näkemyksistä miten näkevät nuo prospectit. Itse katselin viime kaudella pari peliä Ponomaryovilta Chicago Wolvesissa ja hän pisti kyllä silmään hyvänä työntekijänä. Ville Koivunen oli puolestaan TSN:n prospect-asiantuntija Craig Buttonin tuoreimmalla listalla korkeammalla kuin esimerkiksi Chicagon ykköskierroksen varaus Frank Nazar tai Arizonan ykköskierroksen varaus Conor Geekie.

No jokainen arvostaa noita listoja miten haluaa, enkä itse ole samaa mieltä Buttonin kanssa niiden pelien perusteella mitä olen noilta nähnyt, mutta saattaa olla niinkin, että Pittsburghissa asiat nähtiin Buttonin lailla? Jos nähtiin, niin sitten siellä tuollaiset prospectit ovat korkeammassa huudossa kuin ykköskierroksen lopun vuoro ja tuota pakettia voivat pitää parempanakin.

Vancouver haki tuolla Lindholmilla aloitusvoittotaitoista ja myös alivoimaa pelaavaa sentteriä. Ehkä Canucks uskoo hyökkäysvoiman riittävän ilmankin, että panoksia oltaisiin pistetty maalintekoon laidalle? Lindholmin alku seurassa ei ole kyllä ollut tuon maksun arvoinen, mutta katsotaan nyt saako hän peliään paremmaksi. Hankinta tehtiin ennen kaikkea playoffeja varten, joten ne vasta määrittävät tämän varsinaisesti.

Toffoli..Zucker...

Noissa tietysti pitäisi olla hinnoissakin eroja. Zuckerin viime kausi oli poikkeuksellisen kova taklausmääriltään (9,2 taklausta 60 minuuttia kohden), kun kaksi aikaisempaa olivat suunnilleen samaa tasoa mitä tällä kaudella (noin 6-7 taklauksen per60 minuuttia väliin). Silti Zucker on Toffoliin verrattuna fyysisempi laitahyökkääjä.

Tosiaan yhteistä pelitaustaa löytyy myös Lindholmin kanssa. Itse pistäisin Toffolin silti tullessaan Petterssonin kanssa samaan ketjuun, kun tuo kaksikko näytti lukevan toisiaan niin hyvin. Enkä sano sitä, etteikö tuo yhteispeli onnistuisi hyvin myös Lindholmin kanssa tarvittaessa, mutta haluaisin vaan itse katsella tuota Pettersson-Toffoli -yhdistelmän pelaamista mikäli Toffoli tulisi mukaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver ei tehnyt yhtään siirtoa eilen siirtotakarajalla. Myös Kesselin kanssa ei lopulta päädytty sopimukseen. Pettymyksen puolelle mentiin noiden kanssa kyllä. Kesselin tilanne on hankalampi arvioitava, mutta olisin itse kuvitellut yhtä top6-laituria ja ehkä syvyyshyökkääjää ja/tai pakkia hankittavan. Toisaalta jos Lindholmin ja Zadorovin hankinnat oltaisiin tehty eilen eikä jo aikaisemmin, eilinen ei olisi ollut pettymys. Ja tuo aikaisemmin liikenteessä oleminen ei ole huono asia.

Ehkä yhdeksi ongelmaksi eilisessä koitui lopulta se, että joukkueella ei ollut enää noita kolmoskierroksen vuoroja seuraavaan kolmeen draftiin. Yksi sellainen meni Pearsonin sopimuksen siirrossa, yksi Zadorovin aikaisemmassa kaupassa ja yhtä kai piti kuitenkin pitää mukana jos nyt vaikka satuttaisiin menemään konferenssin finaaleihin (Flames saisi siinä tapauksessa tuon).

Toffolin kauppahintana oli kakkos- ja kolmoskierroksen vuorot, joten tuohon ei pystytty vastaamaan ainakaan suoraan vuoroilla. Huhuissa olleen Duhaimen hintana oli myös kolmoskierros. Niin ikään huhuissa olleeseen Zuckeriin ei sen sijaan ollut ilmeisesti riittävästi tilaa tuolle sopimukselle (hinnan suhteen tuossa ei olisi ongelmia tullut) suhteessa siihen, mitä olisi pitänyt antaa pois esimerkiksi yksi sopimus samalla ulos pistämällä.

Pettymyksestä huolimatta pitää sanoa sekin, että yleensä joukkueet kasvavat menestykseen pienen ajan ja kasvukipujen kanssa. Niin hieno kun tämä kausi onkin ollut, Vancouverissa katsotaan tätä edelleen prosessina eikä "all in -tilanteena". Petterssonin jatkosopimus muutti tuota kuviota ja siksi seurassa haluttiin tietää tuon sopimuksen kohtalo jo ennen siirtotakarajaa.


I think this is a balance of today’s Vancouver Canucks and next year’s and the following year’s Vancouver Canucks and I think this is a process that we started getting in here two years ago and we’re not finished. We’re not satisfied. We’re always trying to get better and improve and would I have liked to have another player today? Yeah, sure.

Jos Petterssonia ei oltaisi saatu sopimukseen, tilanne olisi muuttunut mutta nyt joukkue ei halunnut käyttää niin aggressiivisesti enempää kauppanappuloitaan. Silti siellä oli kuitenkin neuvotteluja käyty joidenkin vahvistusten saamiseksi, mutta noita neuvotteluja ei vaan saatu maaliin saakka. Allvinin mukaan joukkuetta kiinnostava tarjonta markkinoilla oli melko vähäistä, mutta ilmeisesti niiden parin kiinnostavan nimen kohdalla (Guentzel, Toffoli) oltiin käyty niitä neuvotteluita mistä oli puhettakin.

Jos nyt hyvää tuosta eilisestä kaivaisi, niin ehdottomasti ainakin se, että kaikki parhaat prospectit, parhaat nuoret pelaajat, samoin kuin kahden seuraavan vuoden kahden ensimmäisen kierroksen vuorot pidettiin eikä lähdetty tekemään niillä mitään tyhmää tai liian lyhytnäköistä. Katsellaan sitten myöhemmin oliko päätös uskosta tähän nykyiseen joukkueeseen oikea.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Erittäin hyvä kotipelien avaus Winnipegia vastaan viime yönä ja hieno 5-0 voitto. Tämä oli yksi kauden parhaista esityksistä ja toinen peräkkäinen peli mestarisuosikkia vastaan, jossa Canucks hallitsi selvästi peliä etenkin kaksi ensimmäistä erää. Neljäs peräkkäinen voitto ja kolmessa viime pelissä Los Angelesia, Vegasia ja Winnipegia vastaan on tullut kolme peräkkäistä voittoa 8-2 maalierolla. Vaikeuksien jälkeen joukkue on palannut taas kovan tuloksenteon pariin.

Silti, Jets-pelin jälkeen tämä hieno tunne voidaan pyyhkäistä pois yhdellä ilmoituksella. Demko jätti pelin kesken toisessa erässä eikä enää palannut. Tässä pelissä Vancouver kesti hyvin ilmankin, mutta Demkon pitkä loukkaantuminen veisi menestysmahdollisuuksista paljon pois. Hyvä tilanne saattaisi olla puolestaan se, että Demko olisi nyt hetken pois ja saisi lepoa kauden tärkeimpiin peleihin.

Tocchetin ensimmäiset ajatukset tuosta olivat, että loukkaantumisen ei pitäisi olla kovin vakana, mutta tuo arvioi ilmeisesti ilman lääkärin kanssa tehtyä keskustelua:





Hughesilta yksi kauden parhaista peleistä ja vaaralliset maalipaikat tasakentin kotiin 14-2 lukemilla. Kaksi syöttöä tuli tilastoihin.

Pettersson pelasi hyvän kahden suunnan pelin ja teki maalin sekä 1+1 tehot.

Höglander rikkoi 20 maalin rajan ja kaikki osumat tehty tasakentin. Kun niitä hankintoja ei tehty kerran eikä Kesselin kanssakaan tehty jatkoa, niin Nilsilta toivotaan onnistumisia sitten jatkossakin. Hienosti hän on kyllä tällä kaudella tullut mukaan tuloksenteossa ja saa nähdä nyt sitten missä menee Nilsin katto.

Zadorovilta vahvaa tekemistä nyt kun piti vastata fyysisellä puolella Jetsille. Näissä fyysisyyttä vaativissa peleissä Z on ollut pääosin arvokas.

Torstaina sitten kovien vastustajien putki saa jatkoa, kun Colorado tulee Vancouveriin. Tuossa tarvittaisiin varmasti sitten Demkoakin, mutta saa nähdä nyt sitten millaisia uutisia tuosta tulee.

Loppurunkosarjassa riittäisi .500 tahti 107 pisteen kauteen.


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Silti, Jets-pelin jälkeen tämä hieno tunne voidaan pyyhkäistä pois yhdellä ilmoituksella. Demko jätti pelin kesken toisessa erässä eikä enää palannut.
Hienon pelin tosiaan jätti alleen tämä loukkaantuminen. Onneksi viikon sisään ei ole kuin kaksi peliä, joten DeSmith voi nuo hoitaa ja toivotaan Demkolle pikaista paluuta seuraavalle viikolle.

Hughesilta yksi kauden parhaista peleistä ja vaaralliset maalipaikat tasakentin kotiin 14-2 lukemilla. Kaksi syöttöä tuli tilastoihin.

Hughes on kyllä melko mahtavassa vireessä ja hänen peliään on ilo katsella. Uskaltaa ja haluaa tehdä rohkeita ratkaisuita kiekollisena, jotka usein kantavat hedelmää.

Hughes on kyllä melko korkealla useammassakin tilastossa:

+36 (2. koko liigassa)
26 yv-syöttöä (3. koko liigassa ja paras pakki)
63 syöttöä (4. koko liigassa ja paras pakki)
76 tehopistettä (14. koko liigassa ja paras pakki)

Höglander rikkoi 20 maalin rajan ja kaikki osumat tehty tasakentin. Kun niitä hankintoja ei tehty kerran eikä Kesselin kanssakaan tehty jatkoa, niin Nilsilta toivotaan onnistumisia sitten jatkossakin. Hienosti hän on kyllä tällä kaudella tullut mukaan tuloksenteossa ja saa nähdä nyt sitten missä menee Nilsin katto.
Hyvä peli tosiaan Höglanderilta. Järjesteli useita paikkoja pelissä ja käytti hyvin saamansa peliajan (12 min). Peliaika oli Podkolzinin jälkeen joukkueen toiseksi pienin. Vaikea ymmärtää mitä esim Mikheyev tekee tasakentällisin paremmin, kun ansaitsee 4 minuuttia enemmän peliaikaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
NHL:n viime viikon kolmostähdeksi valittu Demko on sivussa ilmeisesti polvivamman vuoksi alle kuukauden, mutta kuitenkin hieman pidempään siis mitä oli toiveissa. Runkosarjassa maalivahtipeli ottaa nyt kolahduksen tästä, mutta ei välttämättä ole huono asia sitten pidemmän päälle, kun saa vähän latailla akkujaan.








Olisiko nollapelin viikonloppuna pelanneelle Silovsille sitten vastuuta ylhäällä luvassa DeSmithin kaverina?
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Silovs nostettiin Demkon loukkaantumisen vuoksi odotetusti ylös.





Vancouver on pelannut jo yhtä vaille kaikki kauden 12 peräkkäisinä päivinä pelattua peliään, joten Silovsille ei välttämättä kauheata työtaakkaa ehdi tässä tulla mikäli DeSmithin peli kestää. Tuo ainoa jäljellä oleva peräkkäisenä iltoina pelattava pelipari pelataan huhtikuun alussa (Vegas ja Arizona) ja Demko saattaa tuossa kohtaa olla jo kunnossa.

Silovsin lisäksi Myers oli palannut harjoituksiin. Joshua laitettiin LTIR:iin, mutta tuolla ei välttämättä ole tekemistä hänen paluunsa kanssa.

***





Lekkerimäki ja Örebro selvittivät tiensä SHL:n playoffeihin jännittävien hetkien jälkeen. Ensin MoDo hävisi oman kauden ratkaisupelinsä jatkoajalla Röglelle 1-0 (MoDon voitto olisi tiennyt Örebron putoamista). Sitten Örebron piti vielä voittaa oma pelinsä Linköpingiä vastaan säilyttääkseen mahdollisuudet. Tuon joukkue lopulta onnistui tekemään, kun Lekkerimäen syötöstä Glenn Gustafsson toi Örebron tasoihin reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Lopulta Örebro voitti rankuilla.

Örebro kohtaa tuossa ensimmäisessä vaiheessa paras kolmesta sarjassa nyt sitten Luleån ja kieltämättä Luleå lähtee runkosarjan puolesta sarjaan suosikkina. Luleå keräsi runkosarjassa 13 pistettä Örebroa enemmän ja joukkueen maaliero oli plussalla 14 maalin verran, kun Örebro oli miinuksilla 23 maalia. Silti playoffeissa noilla runkosarjan otteilla ei sinällään enää merkitystä ole ja täytyy kyllä katsella kaikki nuo pelit. Nuo saattavat olla mahdollisesti Lekkerimäen viimeiset SHL-pelit.

Tuossa pelin loppuhetkien tasoitus:







 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Odottelin kovaa peliä Avalanchea vastaan, kun molemmilla joukkueilla oli neljän pelin voittoputket alla ja sellainen sieltä tulikin. Lopputuloksena tuli kirvelevä jatkoaikatappio ja kolmen maalin johtoaseman hukkaaminen kotona. Kaksi ensimmäistä erää Vancouver pelasi hyvin, mutta kolmas oli enemmän "travisgreen-kiekkoa".

Colorado on niin vahva joukkue, että heitä vastaan keskialueen karvaamisen vähentyminen yleensä näkyy, kun hyökkäysvoimainen joukkue pääsee kovemmalla vauhdilla keskialueen yli. Vancouver on ollut edelleen NHL:n paras joukkue kahden erän jälkeisissä johdoissa, mutta muutaman kerran tällä kaudella on nähty näitä vastaavia. Noista pari peliä Demko on pelastanut, mutta nyt ei ollut Demkoa turvaamassa tuota tilannetta. Toki pitää sanoa sekin, että en tätä tappiota DeSmithin piikkiin laita kuitenkaan.

Tocchet:

They started to go, MacKinnon started to fly and we just couldn’t get anybody to grab hold of a puck, whether on the forecheck or breakout, to slow things down. We were a little hot potato and we were kind of soft on the puck. We needed some guys to dig in on certain situations.

Millerin ketjulta nähtiin vahva pelin alku ja Millerilta pelin avausmaali ennen kuin peliä oltiin pelattu alle minuutti. Alle kolmen minuutin kohdalla peli oli 2-0, kun Miller löysi Mikheyevin ja tämä teki ensimmäisen maalinsa viimeisiin 34 peliin. Toisessa erässä Zadorovin laukaus ohitti Georgievin ja Canucks oli 3-0 johdossa. Tuohon maaliin jäivät sitten ne tämän pelin hyvät puolet.

Rantaselta nähtiin toisen erän loppuun melkoinen koppimaali, kun hän teki Juulsenin ja Lindholmin oman pään lepsuilun keskeltä kavennuksen alle kaksi sekuntia ennen erän loppua. Kolmannessa erässä Colorado sai pitkän kahden miehen ylivoiman ja MacKinnonin loistava laukaus kavensi pelin 2-3 lukemiin. Erän puolivälissä Ross Coltonin kuti ohitti maaliviivan parilla sentillä ja vieraat olivat jo tasoissa.

Jatkoajalla sitten kiekko pomppi Juulsenin blokista Nichushkinin visiiriin ja siitä maaliin ratkaisten pelin. Tuota maalia edelsi Soucyn kiekko katsomoon jäähy, kun kiekko meni pari senttiä yli pleksin.

- Mikheyevilta viimein maali ja tosiaan ensimmäinen 34 peliin. Lauantain peli antoi jo toiveita sen suhteen, että sieltä se tulos saattaisi olla tuloillaan, kun silloin tuli kuusi kutia, yhdeksän laukausyritystä, kolme taklausta ja pari ykkössektorin paikkaa. Nyt sitten lopulta se apinan poisto selästä.





- Zadorovilta nähtiin Gordie Howe -hattutemppu, joskin tuo tappelu jäi ihan torsoksi kun menetti tasapainonsa ennen varsinaista tappelua. Muuten peli oli häneltä vaikea.

- Millerilta nähtiin erinomainen alku ja 1+1 tehot, mutta Mansonin taklauksen jälkeen ei noussut esiin samalla lailla. Tuosta olisi voinut antaa kyllä isommankin jäähyn.





Kirvelevästä tappiosta huolimatta piste Coloradoa vastaan on tyydyttävä tuloksena. Coloradosta pitää sanoa se, että tuo joukkue tulee olemaan vaikeasti kaadettava vastustaja playoffeissa. Avalanche osaa voittaa ja kykenee nostamaan pelinsä tasoa. Vancouverin en näkisi olevan vielä vastaavalla tasolla, mutta Demkon kuuma putki aikanaan playoffeissa saattaisi olla sellainen asia mikä voisi antaa avaimia Canucksillekin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
D Petey saapui Abbotsfordiin.





Saa nähdä sitten milloin pelaa ensimmäisen pelinsä siellä. Pakki-Pettersson on harvinainen lupaus organisaatiossa tuon koko/fyysisyys -yhdistelmän kautta ja mielenkiintoinen seurattava. Tulee olemaan erilaista peliä hänelle mitä on tällä kaudella pelannut, mutta uskon hänen sopeutuvan hyvin farmikiekkoon.

***

Vancouver teki sopimuksen oikean puolen pakin Christian Feltonin kanssa.





Felton on pelannut yliopistojoukkue Merrimackissa kolme kautta. Pisteet eivät tosiaan lupaile hänelle mitään erikoista ammattilaistason tulevaisuutta (tällä kaudella 26 peliin 3+4 pistettä) eikä hän ollut Elite Prospectin tai Athleticin yliopistopelaajien listauksissa. Hän oli joukkueensa kärkipakki peliajoissa (noin 22 minuuttia pelissä) ja viime kesänä myös Canucksin prospectien leirillä, joten jotain organisaatio näki hänessä silloin.

***

Willander valittiin sarjansa tähdistöön yhtenä Bostonin pelaajista:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään joukkueen viime hetkien tekemisestä kaikkea sekalaista samaan nippuun;

Vancouver oli uusinut kokoonpanoaan harjoituksiin.





Pettersson saa ketjuunsa kaksi pienempi kokoista nopeaa laituria, joilla on kiekollista osaamista ja ovat pelanneet hyvää kautta. En pidä noita kahta yhdessä ihanteellisina laitureina Petterssonille, mutta saattaahan tuo ketju toki toimiakin. Eivät nuo kaksi ole ainakaan niminä sellaisia, joita muualla pidettäisiin ykkösketjun laitureina.

Toki 5v5 pelissä (yli 500 minuuttia pelanneista hyökkääjistä) peliaikaan nähden Pettersson on ollut NHL:n yhdeksänneksi tehokkain hyökkääjä, Höglander 16. tehokkain hyökkääjä ja Garland 69. tehokkain. Kaikki kolme ovat siis peliaikaan nähden olleet suunnilleen ykkösketjun tasolla tehollisesti. Toinen juttu on sitten kokonaispelaamisessa.

Pitää noista sanoa se, että etenkin Höglander on kehittynyt tuossa kokonaispelissä. Pari kertaa esimerkiksi näissä viime peleissä on ollut tilanne, jossa entinen Nils olisi koittanut varastaa puolittaisen paikan tullessa puolustuspelin kustannuksella, mutta joka on nyt oppinut pitämään oman asemansa paremmin. Tuon kanssa on nähty paljonkin materiaalia, jossa häntä on opetettu lähes kädestä pitäen ja tuo näyttää auttavan.

Miller ja Boeser saavat ketjuunsa Suterin takaisin, jonka kanssa peli on toiminut. Tuo ketju on pelannut yhdessä noin kaksi ja puoli tuntia 5v5 peliä ja voittanut maaleissa pelinsä 14-3 sekä vaarallisissa maalipaikoissa 44-17 oman osansa. Nyt tuosta ketjusta viimein peliään parantanut Mikheyev otetaan pois ja tuo tehdään luultavasti siksi, että hänen uskotaan puolestaan tämän hetken vireessä parantavan Lindholmin vetämää kolmosketjua. Ihan hyvin (mutta tehottomasti) pelannut Podkolzin menee kolmosketjusta neloseen.

Puolustuksessa Zadorovin ja Soucyn yhteispeliä ei olla kauheasti ehditty näkemään, mutta sen lyhyen pätkän aikana tuo pari on toiminut hyvin (5v5 pelin maaliolettama yli 80%). Cole on kokemuksellaan puolestaan rauhoittanut Myersin pelaamista ja tuo pari on pystynyt pitämään tasonsa vedenpinnan päällä. Kärkipari Hughes-Hronek on ollut NHL:n parhaita, joten tuota kaksikkoa ei ole tarvetta rikkoa ja tuo tulee varmaan kantamaan jatkossakin isoa roolia joukkueessa.

Harjoituksissa oli ollut taas työhaalarit päällä, kun pelaajat olivat jatkaneet harjoituksia niiden päättymisestä huolimatta. Tällä kaudella on ollut kyllä harvinaisen hyvä sitoutumisen tilanne noissa muutenkin, kun vertaa vapaaehtoistenkin harjoitusten osallistumismäärää ja videoiden perusteella nähtyä intensiteettiä entiseen.





***

Washingtonia vastaan hävittiin viime peli 1-2 lukemilla ja tuli taas huomattua siinäkin, miten hankala noita viivalla olevia joukkueita on tällä hetkellä kaataa. Capitalsin työn määrä esimerkiksi takakarvauksissa oli iso eikä tilaa tahtonut löytyä. Vancouverilla oli pelissä selvä etu hyökkäyspään kiekonhallinnan pelissä, mutta pelaajat olivat kiekottomina passiivisia hakemaan syöttöpaikkoja.

Joukkueessa on koko kausi puhuttu ja pyritty luomaan "laatu määrän edellä", mutta tuossa pelissä tuosta hyökkäyspään tukipelaamisesta ei ollut kyllä tietoakaan. Esimerkiksi kolmannessa erässä Canucksin laukausyrityksiä oli 32, mutta vain kaksi paikkaa luokiteltiin vaarallisiksi Natural Stat Trickissa. Ansaittu tappio, kun ei siellä pidäkään palkita kiekonhallinnasta vaan niistä toimista mitä tehdään oikeasti maalipaikkojen eteen.

***

Abbotsford pelasi viikonloppuna kaksi peliä Vegasin farmia Hendersonia vastaan ja noista oli tuloksina suurilukuinen tappio (3-7) ja suurilukuinen voitto (8-3). Ensimmäisessä pelissä Aidan McDonough teki kaksi maalia ja jälkimmäisessä pelissä Aatu Räty teki 2+2 pisteet. Tolopilo pelasi maalilla melkein kokonaan nuo molemmat pelit. Elias "D Petey" Pettersson ei ollut vielä noissa peleissä mukana.

***

Lekkerimäen ja Örebron kausi päättyi eilen jatkoaikatappioon 0-1 lukemilla. Tasaisia pelejä, mutta Örebron kohtaloksi koitui nähdäkseni etenkin runsaat jäähyt, jotka sotkivat pelaamista. Kahdessa viimeisessä pelissä Örebro otti yhteensä 51 minuuttia jäähyjä ja jäähyltä noita pelejä on hankala voittaa. Samalla nuo sotkivat Lekkerimäenkin pelaamista, kun alivoimalla ei roolia löytynyt.

Nyt onkin sitten edessä mielenkiintoiset ajat hänen seuraavan pelipaikan puolesta. Vancouverilla oli tarkoitus kutsua hänet Abbotsfordiin, mutta ilmeisesti Ruotsin maajoukkueessa pelaaminen MM-kisoissakin nähdään myös vielä vaihtoehdoksi. Athleticin Pierre LeBrunin haastattelu ja juttu Allvinin tekemisestä taustoitti hieman tuota Lekkerimäenkin tilannetta:


Well, I think he’s got his final game (in the Swedish League) coming up, but I do think he’s in the discussion for the world championship team.

That’s something we’ll talk about. Initially our plan was to bring him over to Abbotsford. But then the Swedish (national team) coach reached out.

Alunperinhän Lekkerimäen liittymisestä AHL:aan Allvin antoi nuorten MM-kisojen yhteydessä kuvan hänen liittymisestä vasta ensi kaudeksi Abbotsfordiin, mutta nyt tuohon on tainnut tulla suunnitelmiin muutos?





Katsellaan nyt sitten, mutta en pidä noita kumpaakaan reittiä huonoina vaihtoehtoina. Ensi kaudella Lekkerimäen kaavaillaan ainakin aloittavan kuitenkin farmissa ja sitten mahdollisesti löytää sieltä reittiä ylöspäin mikäli peli toimii odotuksia nopeammin hyvin.

***

Laitetaan tähän loppuun vielä Canucks Centralin Allvinin haastattelu siirtotakarajan jälkeen:





Tuosta voisi nostaa esiin pari asiaa:

- Joukkueella oli ilmeisesti pari selkeää kiinnostavaa pelaajaa siirtotakarajalla (Tanev, Guentzel, Toffoli). Muiden kanssa ei lähdetty väkisin vääntämäänkään, vaan luotettiin sitten ennemmin omiin. Luultavasti tuo Podkolzinin pelaaminen teki sen, että ei haluttu lähteä satsaamaan syvyyshyökkääjiin vuoroja.

- Hronekille tehtiin sopimustarjous, jota Allvin piti reiluna pelaajalle. Vielä ei tuosta ole tullut mitään, mutta katsellaan nyt sitten milloin sieltä tulee. Hronek on noista vapaiksi agenteiksi tulevista Petterssonin jälkeen toiseksi tärkein. Niin hyvä pelaaja kuin Hughes onkin, iso merkitys hänen kaudelle on ollut siinäkin, että hän on saanut uransa parhaan pakkiparin vierelle.

- Joistakin pelaajista Allvinilla oli ollut keskusteluja, mutta noiden suhteen hän näki ehkä paremmaksi ajankohdaksi vasta kesän. Ilmeisesti noissa oli sitten joitakin nimiä, jotka pelaavat playoff-kisassa mukana olevissa joukkueissa vielä tällä hetkellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös