Vancouver Canucks 2023–2024

  • 106 335
  • 598

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En tiedä johtuuko siitä, että Abbotsfordin rosteri on nimekkäämpi kuin aiemmin vai siitä, että @nuck on pitänyt ajan tasalla käänteistä jo hyvän aikaa ja pelaajat ovat itselle tutumpia, mutta täysi paniikki ei tässä vielä valtaa mieltä, kun loukkaantuneiden tilalle nostellaan väkeä.

Ei minullakaan täyttä paniikkia ole, mutta pitää se kyllä sanoa että joukkue heikkenee tällä loukkaantumisella. Ei tuo kuitenkaan ole lähellekään pahin loukkaantuminen mikä voisi tulla, mutta kuitenkin kun puhutaan ihan hyvin pelanneesta pakista, niin tuntuva vaikka onkin kolmosparin pakki.

Kuinka paljon tämä sitten vaikuttaa kokonaisuuteen, riippuu muutamastakin asiasta. Yksi noista on Hughesin ja Colen pelaaminen. Kummankin peliaika saattaa nyt vähän nousta. Hughesilla tuohon on periaatteessa ainakin kykyjä, kun on pelannut tällä kaudella lähes kaksi minuuttia vähemmän peliä kohden mitä viime kaudella.

Viime kaudella Hughes pelasi pakeista NHL:n neljänneksi eniten peliä kohden ja tällä kaudella on pelannut 22. eniten. Tuo nyt johtuu ennen kaikkea siitä, että tämän kauden puolustus on viime kauden vastaavaa parempi, mutta lisäksi joukkueella on nyt ollut pelejä joissa kärkeä on voitu vähän lepuuttaa. Sinällään minulla ei ole isoja pelkoja sitä kohtaan, etteikö Hughes kykenisi nostamaan peliaikoja mutta joissakin paikoissa tuo saattaa näkyä.

Mielenkiintoista nähdä kuitenkin Hirose takaisin NHL:ssä. Nyt edessä on peliruuhka, mikä kaipaisi luotettavaa ryhmää myös sinne syvyyteen ja mahdoton sanoa miten Hirose tuon nyt selvittää. Kohtahan sen sitten näkee käytännössä. Jos hän onnistuu, niin sitten häntä varmasti kaavaillaan jatkossakin tuonne. Hänellä on nyt oman uran kannalta tärkeä paikka edessä, vaikka ei vielä se ratkaiseva olekaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sen verran pitkä poissaolo, että tarvitaan kyllä pakistoon vahvistusta

Tuo alkaa olemaan tarkentuneena jo sellainen määrä pelejä, että jotenkin tuohon pitäisi reagoida ellei sitten Hirose todella yllätä otteillaan. Tuossa puhutaan kuitenkin nyt 20-30 pelin pätkästä. Harmi sinällään, koska Soucy rauhoitti Myersia pelaamisellaan. Tuo loukkaantuminenkin tuli vähän harmittavasti (tosin kaikkihan nämä tällaiset tulevat), kun Soucy ei edes nähnyt blokkaamaansa kiekkoa ennen kuin osui jalan takapuolelle. Sinällään siis ikävä vahinko.

Tocchet;

It kind of sucks because I thought his last three or four games, he and (Tyler) Myers had been coming together as a really good pair. It’s 82 games, and you’re going to get injuries, and we’ve been fortunate enough on the injury front with some parts of our lineup.

But that’s where the depth and Abbotsford comes into play to fill some holes. Hirose has a really good hockey IQ and has played double-digit games with us and knows the systems.

Tuossa joulukuun lopun - tammikuun puolenvälin paikkeilla nähdään sitten toivottavasti niin Soucyn kuin Bearin paluut kokoonpanoon. Mutta sinne on todella pitkä aika eikä ole sanottu, että puolustuksen loukkaantumiset jäisivät siihen mennessä vain Soucyyn. Ylimaksamisen vaarahan tässä nyt on kun kausi on alkanut noin hyvin ja pitäisi jotenkin kuitenkin koittaa reagoida.

***


Ensi yönä se vanhan kapteenin Horvatin paluu Vancouveriin sitten nähdään. Ensimmäistä kertaa 10 vuotta sitten tulleen varauksen jälkeen Horvat pelaa toisen seuran paidassa Vancouverissa. Saa nähdä miten fanit ottavat vastaan niiden Horvatin sanomisien jälkeen. Hughes toivoo ainakin ihmisten toivottavan Horvat tervetulleeksi takaisin kaupunkiin, mutta jo pelkästään tuosta sanominen tietää kertoa että siellä on omia epäilyjä jo pelaajienkin puolella myös niistä toisenlaisista toivotuksista.

I think the reaction should be really good. People should welcome him and celebrate him. He put in nine really good years here. He was really solid and never complained. A leader who just put in his work and a guy you could go to, if you needed to talk to someone. It wasn’t always the easiest years, and he would always step right in front of it (demands). It’s easy when you’re 11-3-1.

Itse toivon hyvää paluuta Horvatille (toki tappiota tuosta pelistä). Vancouver on ollut parempi joukkuekin nyt muutosten jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
"Quinn wins it, I'll tell Ya that for free..."

Oli aika lailla kuin sadusta tuo Islanders-peli. Vancouver nousi kahden maalin takaa jatkoaikavoittoon ja Horvat sai yleisöltä "standing ovationit" koostevideon jälkeen. Näytti tuo niin koskettavan, että hän meni kyyneliin saakka.





Tuohon satuun sopivasti osuen Horvat teki maalin Vancouveria vastaan. Pelin alkupuolen "konna" Cole (kaksi jäähyä ensimmäisessä erässä) pelasti maaliviivalta Islandersin osuman ja pelasi lopulta hienon pelin. Ja lopulta vanha kapteeni Horvat unohti uuden kapteenin Hughesin jatkoajalla vartioimatta voittomaalissa.





- Pettersson pelasi yli 23 minuuttia. Jos ja kun siellä jotain on, niin tarvittaessa hän pystyy pelaamaan edelleen isot minuutit.

- Miller on ollut mielestäni yhtä tärkeä hyökkääjä tälle joukkueelle kuin Pettersson. Jälleen loistavaa pelaamista 1+2 tehoilla ja hienolla maskilla Hronekin täydelliseen lämärimaaliin. Jokaisessa maalissa merkitys erittäin iso ja tuon lisäksi aloitukset kotiin 16-10 lukemilla (Horvatia vastaan noista 14 aloitusta ja voittoprosentti noissa 61%).

- Hronek jatkoi pisteputkeaan jo 11 pelin mittaiseksi ja tuo on jaettu kärkipaikka Vancouverin historiassa pakkien pisteputkessa. Ensimmäistä maalia saatiin odotella tähän saakka, mutta tuo oli sitten sitäkin kovempi pommi ja tärkeään paikkaan.





- Kuzmenko sai pahan näköisen osuman kiekosta kasvoihin ja jätti kentän, mutta Millerin mukaan hän olisi ollut kopissa kunnossa ja hymyillyt.

- Puolustus kesti tämän pelin, mutta ei tuo hyvä tilanne ole, että Juulsen ja Friedman pelaavat noin 10-11 minuutin pelejä ja Hughes yli 29 minuuttia.

Voittomaali:





***

Vancouver on Läntisen konferenssin kärjessä kun kautta on viidennes pelattu. Pitää koittaa tarkastaa jostain milloin on viimeksi ollut vastaava tilanne. Tuota sijoitusta olisi mahdollista parantaa ensi yönä, kun pelataan Calgarya vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Vai että pakki-loukki huolia.

Jotenkin siistiä, että Canucks pärjää taas. Raikasta peliä ja kärkiyksilöitä.

Mites jatkossa. Isot pojat ja tilastoniilot viestittänyt, miten onnekkuuslukemat on olleet puolellaan ja yv erityisen tehokasta. Miten pitää toimia jotta jänne kestää jossain määrin jatkossakin, vai jatkammeko samaan malliin?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Näytti tuo niin koskettavan, että hän meni kyyneliin saakka.
Bo Horvat sai kyllä lämpimän vastaanoton. Tervehdysvideon jälkeen silminnähden liikuttunut Horvat meni ottamaan hyökkäysaluealoitusta. Tuomari taisi kysäistä, että onko kaikki ok ja Horvat nyökkäsi. Nyt en muista voittiko vielä aloituksen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Sori vieraisiin pöytiin huutelu, mutta onko Kuzmenko askissa ensi yönä/ tietoa loukista saatuaan kiekon naamariinsa? HokiGM:n kannalta kyselen.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Bo Horvat sai kyllä lämpimän vastaanoton. Tervehdysvideon jälkeen silminnähden liikuttunut Horvat meni ottamaan hyökkäysaluealoitusta. Tuomari taisi kysäistä, että onko kaikki ok ja Horvat nyökkäsi. Nyt en muista voittiko vielä aloituksen.
Minusta tämä meni juuri kuten piti. Ensin kunnon aplodit seisovilteen ja sitten buuaukset, kun pelin alkupuolella koski kiekkoon. Maali Horvatille ja sama mies unohtaa Hughesin täysin jatkoajalla, mistä tulee pelin ratkaisu.

Mutta samaan hengenvetoon on todettava, että Canucks taisi veikata oikeaa hevosta, kun valitsivat Millerin noista kahdesta.
 

juuh eliccäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Sori vieraisiin pöytiin huutelu, mutta onko Kuzmenko askissa ensi yönä/ tietoa loukista saatuaan kiekon naamariinsa? HokiGM:n kannalta kyselen.
Aika 50/50, ei oo kukaan sisäpiiritoimittajakaan twiitannu. Oota johonki vähän ennen ysiin että onko tullu mitään uutta. Miller oli ainaki pelin jälkeen sanonu että Kuzmenko oli ollu kopissa ihan ''fine'' ja hymyilly.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mites jatkossa. Isot pojat ja tilastoniilot viestittänyt, miten onnekkuuslukemat on olleet puolellaan ja yv erityisen tehokasta. Miten pitää toimia jotta jänne kestää jossain määrin jatkossakin, vai jatkammeko samaan malliin?
Jatketaan samaan malliin vaan jos nuo kerran riittävät. Mutta tästä samasta itsekin tänne kirjoitin sunnuntaina hävityn Toronto-pelin jälkeen. Tocchetilla ja muulla valmennuksella on kyllä hyvin tiedossa se, että tämä joukkueen luotujen maalipaikkojen määrä pitää parantua. Lisäksi siellä haetaan edelleen vahvempaa laitapeliä. Muun muassa noista Tocchet sanoi Canucks Centralin haastattelussa viikonloppuna:





Toisaalta nuo koko kauden numerot antavat ehkä myös vähän harhaanjohtavaa kuvaa tässä vaiheessa. Vancouver avasi kauden Edmontonia vastaan kahdella pelillä. Ensimmäisen pelin joukkue voitti näytöstyyliin 8-1 ja jokainen joka näki tuon pelin, näki kumpi oli illan aikana selvästi parempi joukkue silloin kun piti. Tuossa pelissä edistyneet lukemat menivät kuitenkin aika tasan. Seuraava peli Oilersia vastaan pelattiin vieraissa ja tuohon Oilers pisti kaiken peliin nolon avauksen jälkeen ja loikin todella kovat lukemat, mutta hävisi senkin. Kolmas peli oli Flyersia vastaan ja tuo oli joukkueelta kauden selvästi huonoin peli myös tilastoilla ja siitä tuli ansaittu tappio.

Noiden kolmen pelin jälkeen Vancouverilla on ollut viimeisen kuukauden aikana vaarallisten maalipaikkojen suhde suunnilleen samaa tasoa kuin kahdella muulla tuolla ajalla top6 pisteitä keränneillä Vegasilla ja Bostonilla niin 5v5 pelissä kuin kaikissa tilanteissa. Selvästi paremmat lukemat kuin esimerkiksi Rangersilla, joka on myös noita kuuden eniten pisteitä keränneiden joukkueiden sisällä olevia. Vancouverilla on noista neljästä hyvin pisteitä keränneestä joukkueesta tuon ihan alun jälkeen parhaat 5v5 tilastot odotettujen maalien suhteessa.

Eli jos nuo kolme ensimmäistä peliä jätetään laskuista, Vancouver on pärjännyt ihan hyvin noissa edistyneissä tilastoissa verrattuna muutamaan muuhun kovaan joukkueeseen. Joukkue on pystynyt olemaan myös hyvä usein silloin kun peli on ollut vedenjakajalla. Nyt esimerkiksi Islandersia vastaan kolmannessa erässä Islandersille annettiin noin 0,5 maalin maaliolettama. Samoin Montrealia vastaan luotiin kolmannessa erässä tuplasti enemmän 5v5 maaliolettamaa kolmannessa erässä. Ottawalle jätettiin 0,3 maalin olettama 5v5 pelissä kolmannessa erässä viikonloppuna. Dallasia vastaan on ollut kauden kovin peli ja siinä 2-0 johdossa annettiin kolmannessa erässä vain kaksi vaaralliseksi maalipaikaksi laskettavaa tilannetta.

En tiedä sitten millainen merkitys sillä on ollut, että Vancouver on johtanut pelejä tällä kaudella koko NHL:n eniten toistaiseksi. Voisi kuvitella, että esimerkiksi tuo ensimmäinen Oilers-peli olisi ollut sen illan joukkueiden vireellä erilainen mikäli Canucks olisi ollut takaa-ajajana silloin. Monet muutkin varmaan. Kuitenkin joukkueen pitää pystyä parantamaan peliään tästä vielä lisää, jotta tuo jänne tosiaan kestäisi pidemmälle kautta. Juuri nyt en itse ole kovin huolissani tuosta, kun joukkue on kyennyt tosiaan olemaan pelien tärkeillä hetkillä... riittävän hyvä ja Demko pystynyt hoitamaan pääosin loput.

Mike Kelly (Sportlogiq) sanoi, että Vancouver on ollut nopeiden vastahyökkäysten vaarallisissa paikoissa omaan päähän ihan kärkeä, vaikka noissa Natural Stat trickin laskemissa muissa tilanteissa ei olekaan pärjännyt koko kauden mittarilla niin hyvin. Nuo nopeat vastahyökkäykset ovat usein todella tärkeitä paikkoja (Edmonton ei niissä Kellyn mukaan kuulemma pärjännyt, vaikka Natural Stat trickin monissa muissa pärjäsi). Toivotaan nyt tuon jatkuvan ja muuten pelin menevän parempaan suuntaan suhteessa vastustajiin, niin kyllä tuon päälle voi sitten jo alkaa rakentamaan lisääkin uskoa.

Bo Horvat sai kyllä lämpimän vastaanoton. Tervehdysvideon jälkeen silminnähden liikuttunut Horvat meni ottamaan hyökkäysaluealoitusta. Tuomari taisi kysäistä, että onko kaikki ok ja Horvat nyökkäsi. Nyt en muista voittiko vielä aloituksen.

Tuossa edellisessä viestissäni ylimmässä videossa on nuo Horvatin tunteelliset ilmeet ja tuo aloitus (ei näy tuosta miten siinä kävi, mutta hävisi senkin aloituksen Millerille). Samaa mieltä kuin @Danone että paluu Vancouveriin meni siten kuin sen pitikin. Vähemmän tuli buuauksia mitä Keslerille aikanaan.

Ja tämäkin jää mieleen tuosta pelistä:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vaikea peli Calgarya vastaan ja kun tuossa oli juuri puhetta noista edistyneistä tilastoista, niin tällaisen pelin jälkeen niissä saa jälleen kiivetä ennen kuin nuo tasoittuvat. Vancouverilla näytti olevan energiat vähissä, joukkue teki väsyneenä aika paljon yksilötason virheitä ja toisaalta Flames pelasi vahvan kotipelin ottamalla vakuuttavan 5-2 voiton.

Canucksille tuo oli viides peli viimeisiin kahdeksaan iltaan, joten ehkä tuokin jotain selittää noiden otteiden takana. Silti Tocchet sanoi, että joukkueen pitää vain oppia pelaamaan myös väsyneenä. Valmentaja oli toisaalta kuitenkin asenteeseen tyytyväinen.

A little tired. I think we were tired. It caught up to us. The second half of the game, listen, they didn’t quit. I got no problem. But you’ve got to learn how to play tired. You’ve got to manage the puck a little more.

Sometimes you have to play tired, better angles, protect the middle, live for other shifts. You can’t hit a home run every shift. I think that’s our downfall tonight.

Tuo tasakenttäpelin tehokkuus (mistä minäkin Toronto-pelin jälkeen kirjoitin) on laskenut nyt ja tuon osasi ennustaakin noin tekevän. Kun tuolla ennen neljää viimeistä peliä oltiin lauottu jopa 15% prosenteilla tasakentin ja kun normaalisti tuo luku on lähellä kymmentä, niin nyt näissä neljässä viimeisessä pelissä tasakentin osumaprosentti on ollut vain neljän prosentin tasoa. Tuo on taas normaalia matalampi, mutta tasoittaa noita koko kauden lukuja.

- Hughesilta kauden vaikein peli ja laukaukset hävittiin jopa 4-14 hänen ollessa jäällä. Quinnilta nähtiin myös pari selvää virhettä, joita ei hänelle ole muuten juurikaan tullut. Tässä peliruuhkassa edellisen pelin 30 minuutin ilta maksoi nyt näköjään takaisin.

Entinen pakkipari Tanev antoi kehuja Quinnille;





- Juulsen näytti Calgaryn toisessa maalissa tuon hänen pelinsä kokonaisuuden. Ensin kova taklaus sinisen tuntumassa mistä plussaa, mutta sitten omiin päin seikkaili jossain enkä oikein tiennyt koittaako pelata miestä vai kiekkoa. Ei näyttänyt sitten pelaavan kumpaakaan. Laukaukset hävittiin Juulsenin aikana tasakentin 3-13 lukemilla.

- Kuzmenko puuttui pelistä ja Garland pelasi ykkösessä. Tuo sotki ykkösen pelin ja Hughesin lailla myös kauden heikoimman pelinsä pelannut Pettersson oli ottamassa vastaan neljää osumaa tasakentin vastaan. Garland oli kolmosketjussa hyvä, vaikka vähän "yhden miehen bändi" (ei osaa hyödyntää ketjuaan mielestäni hyvin) olikin. Tocchetin mukaan Kuzmenkon pitäisi olla onneksi taas seuraavassa pelissä mukana ja ehkä tuo parantaa jälleen sitten myös kolmosta.

- Linus Karlsson pelasi syntymäpäivänään elämänsä ensimmäisen NHL-pelin ja suoriutui siitä minun mielestä ihan kelvollisesti. Karlsson on pystynyt parantamaan tällä kaudella farmissa tuota maalinedustan pelaamista ja on siinä mielessä pystynyt ottamaan hänelle tärkeitä askelia eteenpäin. Hirose oli ilmeisesti palannut Abbotsfordiin toistaiseksi.

- Höglanderilta nähtiin jo kauden neljäs maali. Nils on parantanut, mutta en tiedä olisiko kentällä mikäli joukkue olisi terve. Nyt Kuzmenkon ja Suterin loukkaantumisten jälkeen on pelannut kuitenkin kaksi peliä.

- Vähän ihmeellistä tuomaritoimintaa nähtiin, kun Garland sai mailasta naaman auki eikä tullut jäähyä ja sitten oli tämä Pospisilin tilanne Milleria kohtaan:





- Millerille tuli yhden tilaston rajapyykki syötöllä Petterssonin maaliin:





Miller on tällä vuosikymmenellä (siis alkaen 1.1.2020) nyt NHL:n pistepörssin kymmenes ja pisteen edellä Crosbya.

Seuraava peli on sunnuntaina kotona Seattlea vastaan. Toivottavasti tuohon löytyy enemmän energiaa mitä nyt nähtiin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford oli saanut toivottuja pelaajia takaisin kokoonpanoon Henderson Silver Knightsia vastaan, kun joukkueen kapteeni Chase Wouters ja tärkeä laituri Vasili Podkolzin palasivat aivotärähdysten jälkeen peleihin. Lisäksi Jack Studnicka pelasi farmin puolella ensimmäisen pelinsä Abbotsfordissa ja ylipäänsä ensimmäisen pelinsä AHL:ssa sitten 2021-22 kauden.

Kokoonpanosta puuttuivat uusina pakkipuolelta vastaavasti Akito Hirose (jälleen takaisin ylhäällä) ja Christian Wolanin (loukkaantunut). Vanhoista loukkaantumisista Tristen Nielsenin ja Aiden McDonoughin pitäisi olla kohta takaisin.

Kokoonpano Silver Knightsia vastaan oli seuraava:





Peli Hendersonia vastaan oli nyt tasainen. Avauserässä Abbotsford onnistui tekemään pelin avausmaalin alivoimalla (jäähy väärästä vaihdosta), kun Sheldon Dries karkasi läpiajoon. Jo kuudes maali Driesille viimeisiin seitsemään peliin. Henderson tuli pelissä kuitenkin tasoihin, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Brendan Brisson ampui kiekon ohi Silovsin. Erän lopulla nähtiin vähän yksipuolinen tappelu, kun Dries möyhensi Bischoffia.





Toisen erän alkupuolen paras paikka tuli Abbotsfordille alivoimalla, kun Studnicka löysi hienosti Åmanin, mutta tuon hyvän pelin pelannut Hendersonin maalivahti Patera otti kiinni. Abbotsford joutui kakkoserän puolivälissä ongelmiin ottamalla kaksi tarpeetonta jäähyä (Schmiemannilta hölmö poikittainen ja alivoimalla Irwinilta kiekko katsomoon) ja Brisson iski pelin toisen osumansa kahden miehen ylivoimalla Korczakin syötöstä.

Kolmannen erän alussa Canucks pääsi tasoittamaan Danila Klimovichin hyvän karvauksen seurauksena ja tuosta Nils Åman teki jo kauden kahdeksannen maalinsa. Kotijoukkue Hendersonin tuskaa lisäsi erän puolivälin jäähysuma, jossa Abbotsford sai pelata pitkään kahden miehen ylivoimalla, mutta Patera ja Silver Knightsin alivoima kesti tuon Abbotsfordin ihan hyvän näköisestä ylivoimasta huolimatta.

Kolmannen erän aikana kummallakin joukkueella oli voiton avaimia kädessään lisäksi muutenkin, kun Hendersonilta Rempal ja Abbotsfordilta Studnicka olivat yksin läpi, mutta Silovs ja Patera ottivat nuo kiinni. Näin pelissä mentiin lopulta jatkoerään saakka ja tuossa Studnicka pääsi iskemään voiton Abbotsfordille nousten laitaa pitkin ja tehden osuman etukulmasta.





Abbotsfordille jo neljäs peräkkäinen voitto. Joukkue oli aika syvissä vesissä tuossa vielä hetki sitten, mutta sai pelinsä toimimaan sen jälkeen selvästi paremmin ja on nyt pelaamassa toistaiseksi tämän kauden parasta jaksoaan. Vuoristorataahan sielläkin tullaan vielä elämään, mutta juuri nyt asiat näyttävät paremmilta. Vielä kun tärkeä laituri Nielsen palaa takaisin, niin tilanne näyttää ainakin paperilla vieläkin paremmalta.

Tämän ensimmäisen pelin perusteella pelin ykköstähdeksi valitusta Studnickasta tulee olemaan niin paljon apuja joukkueelle mitä uskalsi toivoakin. Nyt tuli pelin voittomaalin lisäksi seitsemän laukausta ja vaikka negatiivisen puolelle pitääkin laittaa niin missattu läpiajo kuin kolmannen erän hyökkäyspään jäähy, kokonaisuutena esitys oli vahvasti plusmerkkinen.

Joukkueet kohtaavat toisensa heti perään ensi yönä ja sekin peli pelataan Hendersonin kotijäällä.

***

Willanderille tuli kauden toinen maali viime yönä ja pelin parhaan pelaajan takki.








Kauden 10 pelin jälkeen kasassa on kuusi (2+4) pistettä, +4 tehosaldo ja yhdeksän minuuttia jäähyjä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vaikea peli Calgarya vastaan ja kun tuossa oli juuri puhetta noista edistyneistä tilastoista, niin tällaisen pelin jälkeen niissä saa jälleen kiivetä ennen kuin nuo tasoittuvat. Vancouverilla näytti olevan energiat vähissä, joukkue teki väsyneenä aika paljon yksilötason virheitä ja toisaalta Flames pelasi vahvan kotipelin ottamalla vakuuttavan 5-2 voiton.

- Juulsen näytti Calgaryn toisessa maalissa tuon hänen pelinsä kokonaisuuden. Ensin kova taklaus sinisen tuntumassa mistä plussaa, mutta sitten omiin päin seikkaili jossain enkä oikein tiennyt koittaako pelata miestä vai kiekkoa. Ei näyttänyt sitten pelaavan kumpaakaan. Laukaukset hävittiin Juulsenin aikana tasakentin 3-13 lukemilla.
On tosiaan ollut vaikeat pari peliä nyt ja varsinkin Hughes on tiputtanut tasoaan merkittävästi puolustuspelin osalta. Alkaako kuorma painamaan vai missä vika? Joka tapauksessa tuokin korostaa sitä, että pakistoon olisi pakko saada vähän parempia pakkeja kuin mainittu Juulsen. Tuosta laitan kyllä jo nykyisellään jotain valmennuksenkin piikkiin, kun epätoivoisesti vaan toivotaan toivotaan, että Juulsen pärjäisi kentällä. No, se on nähty että ei vaan riitä taso NHL:ään, joten kylmästi miestä vaihtoon ja seuraavaa yrittäjää sisään. Valmennus tuntuu täysin sokealta Juulsenin osalta. Väitän edelleen, että farmista löytyy useampia pakkeja, jotka pelaisivat paremmin noi minuutit ylhäällä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
On tosiaan ollut vaikeat pari peliä nyt ja varsinkin Hughes on tiputtanut tasoaan merkittävästi puolustuspelin osalta. Alkaako kuorma painamaan vai missä vika?
Pieni kylmempi jakso Hughesilla menossa juuri nyt. Ei kuitenkaan mitään hätää tuon suhteen. Noita nyt vaan tulee kaikille ja sitä osasi odottaakin, että koko kausi ei olisi ihan sellaista mitä ensimmäiset reilu 10 peliä.

Tuo pelikuorma varmaan näkyy kyllä myös silloin etenkin kun hän pelaa ensin 30 minuuttia ja seuraavana iltana on vieraspeli. Olisi ihme jos se ei missään näkyisi.

Mutta toki tuonne varmaan nyt koitetaan parhaillaan hakea vahvistusta kun tuo Soucyn loukkaantuminen oli noin pitkä. Ihan hetkessä ei välttämättä kuitenkaan saada sitä aikaan ja noin muuten tuossakin pitää muistaa pitää kuitenkin järki mukana vaikka tarve suuri onkin.

Juulsen on tosiaan nähty. Kai nuo vaan jaksavat vielä toivoa että pystyisi pelaamaan samalla tasolla mitä viime kaudella parhaimmillaan. Koon puolesta siellä halutaan kai katsoa tuo ihan loppuun asti mutta näillä näytöillä tuon kärsivällisyyden pitäisi loppua ellei ole jo tehnyt sitä.
 

Letangi

Jäsen
Mihinkäs Suter on hävinnyt kun ei pariin peliin ole mukana ollut? Kolmonen oli kuitenkin hyvässä iskussa Suterin ollessa mukana. Kipeänä vai jotain pientä loukkia?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toinen tappio putkeen ja vaikeaa tuntuisi olevan juuri tällä hetkellä joukkueen pelaaminen. Toki peli oli aika tasainen ja kahden erän jälkeen oltiin 2-2 tasatilanteessa, mutta henkilökohtaisia virheitä tehtiin taas vähän liikaa. Seattlen avausmaalissa Petterssonin ja Mikheyevin paha vaihtovirhe maksoi maalin, kolmas oli Hughesilta heikon purun seurausta ja neljännessä Myersin huono kulmapeli kostautui. Toinen maali puolestaan pomppi jostain sisään. Pitää antaa kyllä tunnustusta myös vieraille. Seattle pelasi mielestäni hyvän vieraspelin ja blokkaili paljon kuteja.

Tocchet antoi kritiikkiä etenkin noille joukkueen vaihdoille;

Our changes were awful. Long shifts. That’s .500 hockey. You can’t win with that.

We had some awful changes. Awful changes. Changes lose your hockey games. They lose you playoff series. You have to change properly. And we didn’t.

Terveisiä meni tuossa etenkin tuolle avausmaalille. Ei vaan voi vaihtaa noin.

Joukkue on näyttänyt väsyneeltä parissa viime pelissä, mutta oli siellä nyt Seattlellakin ollut paljon pelejä alla. Seattle pelasi kuitenkin vähemmillä virheillä ja otti ansaitun voiton. Vancouver ei vaan pelannut riittävän nöyrästi ja yksinkertaisesti, vaikka pelin yksinkertaistaminen oli yhtenä isona teemana. Lisäksi Seattle teki vähän enemmän töitä voiton eteen etenkin kolmannessa erässä.

Tocchet;

When you’re tired, you just got to be really smart. You’re out there for 30 seconds, you get the red (line), get (the puck) deep. Get one guy safely off and (then) get another guy. Stay in your structure.

If we’re going to really have a ‘staples’ as our Bible, it wasn’t good. Awful changes and long shifts, and that’s what happens. They were hungrier on pucks and that’s really the game.

En mene nyt sen enempää yksilöitä syynäämään, mutta joukkue tarvitsisi sen yhden pakin Soucyn tilalle ja Suterin takaisin tuomaan kolmosketjuun eloa. Blueger ei ole vielä tuonut paljonkaan, mikä on toki ihan ymmärrettävää loukkaantumisen jälkeen. Kuzmenkoltakin odotellaan enemmän mitä on nähty, Pettersson ei ole ollut normaali itsensä ja Miller pelasi avauserässä vain 3:30 tasakentin. Syvyydestäkin kaivattaisiin lisää tehoja. Kysymyksiä ja huolta on ilmassa tällä hetkellä.

Otteluohjelmakaan ei kovin helpolla tule päästämään. Tuossa pelattiin juuri viisi peliä kahdeksaan iltaan ja nyt on edessä ihan vastaava rupeama. Kaksi noista peleistä on San Josea vastaan ja vaikka Sharks onkin pystynyt parantamaan siitä kamalasta alkukaudesta (voittivat juuri St. Louisin 5-1 kotona), nuo pelit etenkin pitäisi pystyä hoitamaan. Sen tiesi, että joukkueen meno ei tule ilotulitusta olemaan koko kautta ja matkalle tulee näitä kuoppia, mutta näistä selviäminen kertoo sitten siitä millainen tämä joukkue lopulta on. Nyt olisi näytönpaikka vaikka haasteita onkin.

Hyvä pitää tämän kaiken keskellä mielessä kuitenkin iso kuva. Vaikka tämä joukkue onkin aloittanut kautensa hienosti kokonaisuutta katsoen, tässä on vielä paljon hommia edessä. Oikeaan suuntaan tuota joukkuetta on kuitenkin viety ja kiekon seuraamisesta saatu jälleen paljon mielenkiintoisempaa ja hauskempaa, mutta kasvaminen ottaa edelleen aikaa. Lisäksi ihan kaikille tulee ongelmia. Viime kauden mestari Vegas esimerkiksi pelasi viime kaudella yhden 10 pelin jakson 2-6-2 saldolla (enkä ole nyt vertaamassa Vancouveria Vegasiin).





***

Farmin puolella Abbotsford otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun Henderson kaatui toistamiseen ja tällä kertaa rankuissa. Nikita Tolopilo pelasi hyvän pelin maalilla ja ketjuista nousi mielestäni parhaiten esiin Sassonin, Rädyn ja Karlssonin ketju. Kentille palannut Tristen Nielsen ratkaisi ottelun rankuissa. Ikävä uutinen oli puolestaan se, että juuri kun pelaajia alkoi tulla takaisin, Bains loukkaantui (en edes nähnyt missä tilanteessa). Tulosten puolesta oikein hyvä viikonloppu siellä sentään ja etenkin kun kokoonpanosta puuttuivat niin loukkaantunut Wolanin kuin toinen vasemman puolen pakki Hirose.

Nielsenin voittomaali:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tocchet pitänyt joukkueelle kalvosulkeiset jäätreenien sijaan:


Kahden tappion jälkeen joku toinen valmentaja olisi voinut vetää kovat jäätreenit ja kurinpalautuksen, mutta nyt valmennuksessa katsottiin paremmaksi mennä peliruuhkassa levon ja sanojen kautta.

We had a good meeting today and our leadership has done a great job this year of resetting — good or bad, That’s something we keep growing. And sometimes, you have to be careful. We’ve played a lot of hockey and you have to pick and choose.

You have to worry about the energy level. It makes no sense to skate guys if it’s not there.

Kalvosulkeisissa on keskitytty mm niihin vaihtoihin, joiden kanssa kieltämättä oli ongelmaa viime pelissä.

When the other team makes a push, you want to change it so bad that you think you can make a play — even though you’ve been out for 50 seconds. And when the next guy does it, it’s just cumulative. That’s where you get in trouble.

Edessä on neljä peliä kuuteen iltaan ja kaikki eri kaupungeissa, joten joukkue tarvitseekin nyt mahdollisimman paljon energiaa tuohon rypistykseen. Tuo pelirypäs avataan kotona San Josea vastaan ensi yönä, josta lennetään Coloradoon, palataan takaisin länsirannikolle ja pelataan peräkkäisinä iltoina Seattlea ja uudelleen San Josea vastaan. Kaksi peliä Sharksia vastaan, mutta silti jos tuosta saisi kasaan neljä pistettä olisin jo tyytyväinen saldoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tarvittiin kapteeni Q:n tekemää helpottavaa avausmaalia ja kahden alemman ketjun yhteisvoimin tekemää alivoimamaalia kymmenenteen peräkkäiseen voittoon San Josesta. San Jose oli selvästi parempi joukkue kuin viimeksi Vancouveria vastaan, mutta ei kuitenkaan näyttänyt siltä, että tässä vieraat olisivat ryöstöretkeä tekemässä.

Vancouverin pelin ongelmahetki tuli, kun Höglander sai vitosen toisen erän loppupuolella slew-footista. Tuolla alivoimalla Blueger ja Lafferty iskivät kuitenkin ensin alivoimamaalin, ennen kuin Sharks onnistui kolmannen erän alussa tekemään ylivoimalla kavennuksen. Miller iski sitten onneksi kuitenkin lopullisen 3-1 ratkaisun tuon jälkeen.

Hughes meni tosiaan näin marraskuun kääntyessä kohti loppuaan NHL:n pistepörssin kärkeen ja Miller on toisena tasoissa Bostonin David Pastrnakin kanssa. Pettersson on tällä hetkellä viidentenä. Boeser on maalipörssin toisena. Demkolla toiseksi eniten voittoja ja 92,9% sekä 2,12 päästettyä maalia peliä kohden. Ongelmiakin on ollut ja on edelleenkin voitosta huolimatta, mutta kokonaisuus näyttää hyvältä ja tärkeää oli, että tuo tappioputki jäi kahden pelin mittaiseksi.

Miller antoi tunnustusta San Joselle:

We weren’t perfect, but for the most part we played fast and had a lot of good looks. It was just a good response from us and it was important to think that this wasn’t going to be like last time (10-1). It was hard-fought and they (Sharks) worked their butts off.

Ja kahdelle alemmalle ketjulle myös;

They were awesome. They created a lot of turnovers and we were able to capitalize.

Hughes saavutti pelissä 30 pisteen rajan, eikä tuo ole ihan joka päiväistä kuitenkaan ollut Vancouverin pakeille;





Tosin tällä kaudella myös Hronek on menossa tällä tahdilla helposti tuon 30 pisteen yli. Hänellä on nyt 18 pistettä kauden 19 pelistä.

- Bluegerille tuli seitsemän vetoa ja syöttö tuohon alivoimaosumaan. Noiden lisäksi 70% aloitukset. Näyttäisi siltä, että se peli on loukkaantumisen jälkeen löytynyt. Suter puuttui edelleen riveistä.

- Kuzmenko osui tolppaan, mutta ei vieläkään maaliin. Jo kahdeksas peräkkäinen peli ilman maaleja hänelle.

- Hronek pelasi 26 minuuttia ja Hughes reilu 23 minuuttia. Myers otti neljä blokkia ja puolustuksesta pitää tilastoilla nostaa esiin vielä Friedman, joka ampui viisi kertaa.

Pelissä nähtiin myös kuninkaallisia:





Prinssi Harry ja Meghan Markie asuivat Vancouver Islandilla kun lähtivät Englannin hovista. Prinssi Harry kävi pudottamassa pelin avauskiekon kuten isoäitinsä kuningatar Elizabeth 21 vuotta sitten. Tuolloinkin oli vastassa San Jose. Silloin avauskiekossa nähtiin Vancouverin kapteeni Markus Näslund ja San Josen Mike Ricci kun nyt oli King Hughes ja San Joselta Tomas Hertl.

Tocchet;

It was pretty cool. I gave him (Prince Harry) a fist bump. I don’t know if you’re allowed to do that, but I did it and he did it. He kind of looked at me though and did it. Pretty cool to get a fist bump from him.

Paremmilla tunnelmilla kohti Coloradoa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Höglanderille tuli sakkoja tuosta slew-footista:





Nuo pitää saada pois ja ottelurangaistus oli oikea tuomio. Lisäpelien kieltoa tuosta ei tullut.

***

Tuota Hughesin kauden kahdeksatta maalia kelpaa vielä katsella uusintana:





***

Siellä oli noilla kuninkaallisilla oikeat reaktiot Vancouveriin maaleihin:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hunter Brz:lle tuli taas viime yönä kolmen syötön peli ja nyt kauden pisteet näyttävät 22 pelin jälkeen jo 39 (6+33) pistettä. Vain kahdessa pelissä Hunter on jäänyt ilman tehoja. Tämän hetken tahtihan lupailee jopa 121 pistettä, mutta tuo tahti tuosta varmaan rauhoittuu vielä.





***

Suterilla on ilmeisesti näitä "day-to-day" loukkaantumisia, jotka eivät näytä heti parantuvan.





Montrealia vastaan pelatussa pelissä Vancouver sai ainoan kerran tällä kaudella kaikki nuo neljä sentteriä samaan aikaan jäälle ja siinä Blueger oli vielä selvästi peliä hakemassa. Yhtään kertaa ei olla vielä muuten päästy pelaamaan kaikilla niillä neljällä sentterillä pelejä siten, että he olisivat olleet kaikki pelissä parhaalla tavalla kiinni eikä näköjään päästä hetkeen jatkossakaan. Toivottavasti tuo Suterin vamma paranee tuosta nyt nopeasti, sillä hän oli hyvä tuossa kolmosen keskellä.

Myös Garland on missannut harjoitukset.





Garlandilla on ollut joukkueen parhaat odotettujen maalien suhteet. Peliaikaa on tullut silti vasta hyökkäyksen 10. eniten. Viime kaudella nuo edistyneet lukemat näyttivät myös hyviltä (kolmanneksi parhaat vakihyökkääjistä Petterssonin ja Kuzmenkon jälkeen) ja silloin tuli kahdeksanneksi eniten peliaikaa ottelua kohden. Yksi iso syy tuolle on varmasti tuo mitä Canucks Centralin podcastissa ovat sanoneet jo useaan kertaan parin kauden aikana.





Tuosta 35 minuutin kohdalta eteenpäin.

Sat Shahilla tuntuu menevän Garlandin pelaaminen tunteisiin aika ajoin. Kieltämättä Garlandilla on tapana hakea usein helppoa vetoa sinisen ylityksen jälkeen. Analyyseissä nuo näyttävät hyviltä, mutta ovat tosiasiassa peliä pysäyttäviä tilanteita ja vastustajalle ilmaisia kiekon menetyksiä. Ehkä siksi Garlandia eivät valmentajat arvosta samalla tavalla mitä analyysiporukka tuntuu tekevän?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Numeroista (5-2) huolimatta mielestäni tasainen ja hyvätasoinen peli kovaa Coloradoa vastaan. Vancouver teki siinä ehkä kuitenkin vähän enemmän virheitä eikä voitto mennyt väärään osoitteeseen. Kolmannessa erässä oltiin vielä tasoissa, mutta sitten vähän lepsu puolustuspeli antoi Coloradolle avaimet voittomaaliin. Tuon jälkeen Vancouver pelasi ihan hyvin mutta Colorado puolusti järkevästi eikä taipunut kuitenkaan missään kohtaa. Millerin riskipelaaminen maalin tappiolla ja Makarin hieno pelinluku maksoi nyt 4-2 osuman ja viimeisen iski Rantanen tyhjiin.

Mielestäni Shah kiteytti pelin Vancouverin kannalta lyhyesti ja ytimekkäästi hyvin:





Itse olin ihan tyytyväinen esitykseen, pettynyt tulokseen. Pelin vaaralliset paikat 5v5 pelissä tasan ja odotetut maalit Vancouverille 1,99 <-> 1,31, mutta tuo meni noin varmasti tällä kerralla pitkälle siitä syystä, että Canucks oli enemmän aikaa takaa-ajajana pelissä. Kuitenkin tappiosta huolimatta tuossa ei ole aihetta pistää päätä pensaaseen ja Tocchet antoi kiitosta monille hyvästä taisteluilmeestä. Syytti sitten samalla kyllä myös puolustuspelin lepsuilua tuossa voittomaaliksi jääneessä kolmannen erän 3-2 maalissa.

Their third goal, you’ve got to stop in the slot there and they score and we gave them that one. You’ve got to play good defence. But our guys played hard. We had a lot who emptied the tank. We had some really good moments and there were a lot of penalties.

- Petterssonin pelaaminen herättää pientä huolta ja jotain vammaa siellä on (Tocchetkin on sanonut tuosta jo kahteen eri otteeseen). Edellinen 5v5 maali tuli 10 peliä sitten ja tuo hänen normaalisti erinomainen kahden suunnan peli on ollut nyt heikkoa. Nyt tuli erikoista kaatuiluakin parissa kohtaa. Ilmeisesti tuo ei nyt sitten ole kuitenkaan niin vakavaa, että pitäisi jättää tässä pelejä väliin. Ja olisihan se tehottomuudesta huolimatta iso kolaus keskikaistalle, jos Pettersson ja Suter puuttuisivat molemmat. Kuzmenkolta odotan myös lisää.

- Tämän pelin iso asia ennakkoon oli tämän kauden ehkä kahden parhaan pakin Makarin ja Hughesin välinen peli. Tuossa pakkivertailussa tässä pelissä voiton vei Makar. Molemmat pelasivat kyllä hienot ottelut, mutta Makar nousi etenkin tuolla 4-2 maalillaan paremmin esiin. Hughes on kuitenkin mukana tuolla ihan eliittitason pakkien vertailussa ja se on paljon se.

- Vancouverin ylivoima on pelannut nyt 10 kertaa peräkkäin ilman maalia. Kokonaisuutena joukkueen yv on NHL:n neljänneksi parasta, mutta juuri nyt siellä on joku huonompi jakso, joita tulee myös kaikille. Hughesin mielestä siellä on nyt joitakin asioita pistettävänä kuntoon:

I liked our game in the second but the big question was our power play. Our compete level was there and we were ready to play. There are a couple of things we can work on with the power play and we’ll just keep moving on.

- Friedman jätti pelin loukkaantumisen vuoksi kesken toisessa erässä ja Myers loukkaantui kolmannessa. En olisi vielä pari viikkoa sitten uskonut sanovani tätä, mutta toivottavasti etenkään Myers ei joutuisi olemaan sivussa. Hän on ollut nyt ihan hyvä.

- Höglander teki jo kauden kuudennen maalinsa. Vielä jos pystyisi vähän parantamaan kokonaispeliä, peliaikaakin tulisi varmaan enemmän. Nyt Nils pelasi reilu 11 minuuttia.

- Garland pelasi loukkaantuneen Friedmanin jälkeen joukkueen vähiten, vain reilu 10 minuuttia. Avauserässä otettu tyhmä jäähy (jonka aikana Colorado tasoitti pelin) ilmeisesti yhtenä syynä ainakin tuohon? Jos Conoria kuvitellaan saatavan kaupaksi jonnekin järkevään hintaan, tuon pelaamisen pitäisi kyllä tuosta parantua aika paljon.

- Millerin tekemä kauden 13 maali oli samalla hänen kauden 30 piste. Kun Hughesilla on myös tuo 30 pistettä jo rikki, Vancouverissa nähdään nyt kahden pelaajan 30 pisteen ylitys nopeammin kuin kertaakaan seurahistoriassa. Edellinen ennätys "kaksi pelaajaa yli 30 pistettä -sarjassa" nähtiin 87-88, kun Tony Tanti ja Greg Adams rikkoivat 30 pisteen rajan 23 pelissä (nyt pelejä 20).

- Moneypuck pistää Vancouverin playoff-mahdollisuuksiksi 66%, mutta tässä on vielä pitkä matka kautta tietysti edessä.





Seuraavaksi Vancouver jatkaa tätä vieraspelireissuaan Seattleen, jolle hävittiin juuri kotona vähän kirvelevä tappio (3-4). Tuo on lauantai-aamuna pelattava peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös