Mainos

Vancouver Canucks 2023–2024

  • 119 724
  • 639

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vähän vaikuttaa luovalta tilastoanalyysiltä. Otetaan kaikki yli 40 minuuttia alivoimaa pelanneet ja katsotaan kuka on päästänyt vähiten. Saattaa olla, että on se joka on pelannut vähiten yli 40 minuutista. Jos tuo suhteutetaan /60 alivoimaminsaa niin sitten saadaan todellisempi tulos tuosta. Siinäkin Juulsen on ihan hyvin sijoittunut, sijalle 26. Jos pitää tuon paikan minuuttien kertyessä niin loistava juttu.

Tämä on kyllä ihan totta, että noitakin tilastoja saadaan usein väänneltyä vähän miten omaan tarkoitusperään parhaiten sopii. Vaikka sitten leikkaamalla tietty otoskoko. Myös siitä voidaan olla montaa mieltä, miten totuuden mukaisina nuo edistyneet tilastot loppujen lopuksi ylipäänsä osuvat tarkoituksiinsa.

Daniel Wagner kirjoitti tuosta syvemmän jutun:


Alkukaudesta Wagnerkin kyseenalaisti vahvasti Juulsenin mukanaoloa joukkueessa ja nuo hänen tilastonsakin olivat ihan NHL:n viimeisten joukossa (teki siitä silloin toisen jutun). Nyt sitten ennen kuin hänet pistettiin katsomoon, hänen tilastonsa olivat joukkueen puolustuksen parhaat odotetuissa päästetyissä maaleissa 5v5 pelissä. Eikä noissa puhuta mistään ihan pienistä minuuteista.

Siltikään hän ei ole noiden tilastojen arvoinen pakki joukkueen sisällä (kertoo tuokin omaa kieltään ylipäänsä tuosta tilastoinnista) ja noihin lukemiin vaikuttavia tekijöitä on muitakin kuin suoraa yksilön pelaamisen vaikutusta pelin kulkuun. Mutta joka tapauksessa Juulsenin pelaaminen on mennyt kauden aikana selvästi eteenpäin syksystä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Kaudessa tultu tasan puoliväliin runkosarjan osalta ja kohta myös tämän reissun osalta.

Onneksi ei tullut laitettua taloa kiinni vetolappuun, sillä Vancouver jatkoi erittäin hyvää vieraspeliä toisena peräkkäisenä iltana Islandersia vastaan. Kolmen voiton putki nyt vieraissa päällä ja tämä kurssihan alkaa olla jo niin kova, että tässä saadaan katsella aina sinne 10-11 joukkueen suuntaan haettaessa seuratasolla verrokkeja.

Tällä Vancouverin joukkueella on nyt yhtä monta voittoa (27) runkosarjan ensimmäisten 41 pelin jälkeen mitä tuolla takavuosien menestysjoukkueella oli. Maaliero on myös NHL:n paras, kuten oli sillä. NHL:n paras voittoprosentti kahden erän jälkeisissä johdoissa. Eniten tehtyjä maaleja. Ykkösketjua ei saada pidettyä ja puolustus pitää. Maalivahdeilta saadaan joka pelissä hyvä suoritus. Hyökkäyksen syvyys toimii hienosti.

Vielä jos ylivoima olisi NHL:n parasta ja alivoima kolmanneksi parasta sekä päästettäisiin liigan vähiten maaleja (nyt on päästetty viidenneksi vähiten)... No, en mene tosissani vielä niin pitkälle, mutta olihan tuo Islanders-peli kyllä hieno vieraspeli joukkueelta. Harvinaisia nuo kolmen voiton putket näistä New Yorkin alueen joukkueista ja nyt kolmeen peliin Vancouver teki kuusi, kuusi ja viisi maalia.

Tocchet:

It was the consistency and a lot of good efforts from everybody. We had a good first and a lot of energy. When we came out with a lot of good shifts, I knew these guys were ready to play. To win three games in New Jersey and New York is tough to do.

Lotto Line jatkoi tehoputkeaan ja teki tuon myös kovan työn kautta:





Hughes jatkoi upeaa kauttaan tekemällä kauden 11. maalinsa. Hughesin pistekeskiarvo on aavistuksen parempi mitä Erik Karlssonilla oli viime kaudella. Jos tuohon takavuosien 2010-11 joukkueeseen vertailisi, niin siinä joukkueessa ei ollut yhtään lähellekään tuon tason pakkia.









Seuraavaksi Pittsburghiin. Tältä vieraspelireissulta on nyt neljän pelin jälkeen kasassa kuusi pistettä ja juuri nyt näyttää, että tästä seitsemän pelin reissusta joukkue voisi selvitä ainakin siihen tavoitteeseen pinna per peli -tahtiin tai jopa paremmin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt kun kausi on puolessa välissä niin heitetään nopea tilastoihin perustuva tsekkaus, joka omasta mielestäni tukee aika hyvin nähtyjä otteita kaukalossa. Poikkeuksena ehkä maalivahdit, joita malli ei kohtele kovinkaan tasapuolisesti.

Hockeystatcards pinnat nyt 41 ottelun jälkeen (päälle 1.00 lukema on jo loistava):

Hyökkääjät:
Pettersson 1.46
Miller 1.16
Boeser 1.06
Garland 0.96
Mikheyev 0.93
Blueger 0.89
Suter 0.81
Joshua 0.76
Kuzmenko 0.70
Lafferty 0.59
Höglander 0.56
Beauvillier 0.45
Åman 0.39
PDG 0.06

Hyökkäyksessä kolme yli yhden pinnan miestä, mutta myös Garland on kyllä tehnyt hyvää jälkeä varsinkin viimeiset parikymmentä matsia. Hyökkäyksestä ei oikein heikkoja lenkkejä löydy, kun Beuavillier saatiin myytyä. PDG ollut selvästi heikoin hyökkääjä melko hyvän alun jälkeen.

Puolustajat:
Hughes 1.45
Hronek 0.91
Soucy 0.51
Myers 0.46
Friedman 0.45
Cole 0.39
Zadorov 0.31
Juulsen 0.18

Hughes ihan suvereeni ja Hronek yhtä selvä kakkonen. Kolmosesta seiskaan vain 0.2 sisällä. Soucy ollut hyvä, mutta pelimäärä pieni. Myers noussut koko ajan paremmaksi, kuten myös Juulsen joka oli pitkään miinuksella.

Maalivahdit:
Demko 0.51
DeSmith 0.27

Maalivahdit ihan oikein, että Demko selvästi edellä, mutta pisteitä pitäisi olla tuolla yhden luokassa, jotta olisi jossain suhteessa kenttäpelaajien onnistumisiin. Demkon huonommat pelit näkyvät tilastoissa selvästi korostetummin kuin kenttäpelaajien huonot pelit.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lähellä oli mennä tuo kahden erän jälkeinen voittoputki poikki Pittsburghissa, mutta Pettersson päätti ratkaista tämänkin ja naulasi jo neljännessä peräkkäisessä pelissä ottelun voittomaalin. Hieno pohjatyö tuohon maaliin Hronekilta. Petterssonilla on nyt seitsemän maalia neljästä viime pelistä tältä reissulta. Vancouverilla puolestaan 28-11-3 saldo kaudelta.

Pelkäsin tätä seitsemän pelin vierasputkea ennen tämän alkua, mutta joukkue on ottanut jo nyt tästä voittopuoleisen saldon ja tehnyt ehkä jotain mikä näkyy kauemminkin vielä. Viimeisten yli neljän tunnin vieraskiekon aikana joukkue on ollut tappiolla 53 sekuntia. St. Louisia vastaan kärsityn tappion jälkeen joukkue kokosi puolestaan yhteen Lotto Linen, joka on ollut voittojen pääosassa neljässä viime pelissä.

Zadorov;

We're building consistency; this is all about that. I think every guy shows up every night to play their best hockey. If we're going to do it the rest of the year and in playoffs, we're going to be beating a lot of teams. That's definitely a success for all 23 guys in here. We're all working our asses off, playing for each other. That's the main thing.

It's great when you have a mentality you can beat any team, you can win any game in any situation. I think that's where we're going. But definitely, there's a difference between being confident and being overconfident, so we're going to find that fine line. There's a new day every day in our lives to get better — to get better as a group, to get better as individuals. I think that's our mindset, for sure.

Samaa mieltä tuosta, että suurin ansio toki koko joukkueelle eikä yksikään joukkue voita pidempään parilla pelaajalla. Pitää kuitenkin sanoa, että nyt viidennessä pelissä energiat näkyivät jo. Pelinä tuo oli mielestäni kuitenkin hyvä ja Pittsburgh pelasi etenkin Crosbyn ja Jarryn johdolla hyvän ottelun. On tuo Crosby kyllä vaan edelleen erittäin kovan tason pelaaja. Luultavasti suuruus tullaan ymmärtämään vielä paremmin muutaman vuoden päästä.

Vancouverin kärjellä on hyvä motivaation paikka pelata. Joukkueen ympärillä on ollut viime vuodet niin paljon sirkusta, että he osaavat varmasti arvostaa nyt tätä parempaa jaksoa seuran historiassa. Mutta sinne on tuotu noita syvyyspelaajia, jotka ovat päässeet ammentamaan ammattilaisurille vahvuutta muiden joukkueiden loistavien pelaajien kautta. Juuri Penguinsilla on iso rooli noissa.

Vähän harvinaisempaa valmentamista haettiin myös tämän vieraspelireissun aikana:





Tekemisen laatua valvotaan nyt myös kauden raskaimpien ohjelmien aikana.

Heti tänään kiertue jatkuu Buffalossa ja viimeinen seitsemäs peli pelataan Columbuksessa. Saa nähdä nyt sitten miten noiden energioiden kanssa käy noissa, kun tässä pelissä tuolla puolella oli jo merkkejä siitä, että maileja alkaa olla kiertueella takana.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Buffaloa vastaan Vancouver voitti tuollaisen "tarkan markan pelin" 0-1 lukemilla. Sam Lafferty teki pelin ainoan maalin ja tuon jälkeen Canucks pelasi tiiviin puolustuspelin, antaen kotijoukkueelle kolmannessa erässä vain kaksi vaarallista maalipaikkaa. Demko pelasi maalilla taas hyvin ja otti kauden neljännen nollapelinsä. Demkon lukema on 93,4% niissä tilanteissa joita Vancouver on johtanut maalilla.

Jokaisessa pelissä ei nähdä hyökkäyspään yksilösuorituksia kauheasti, mutta hienoa nähdä, että erilaisia pelejä on kyetty voittamaan tällä kaudella. Tuo tiivis puolustuspeli ja Vancouver on ollut sanakirjassa aikaisemmilla kausilla kirjan eri osissa. Tocchet kehui tuota peliä ja sanoi pitävänsä tuon tyylisestä kiekosta. Katsojalle tuo oli rikkonainen peli, mikä oli varmaan tarkoituskin ottaen huomioon otteluohjelman haastavuuden.

Viiden vierasvoiton jälkeen Vancouver on saanut selvitettyä reittinsä Columbukseen. Buffalossa oli kova lumimyrsky eikä lentäminen onnistunut, joten joukkue matkusti bussilla Torontoon, söi joukkuelounaansa lentokentällä ja lensi sieltä Columbukseen. Ei ihan täydellisin peliin valmistautuminen, mutta ei tuossa ollut varmasti vaihtoehtoja.

Yksi poimittava tilasto tässä vaiheessa liittyy alivoimaan:





***

Vancouver sai viisi pelaajaa (ja valmentajan) tähdistöpeliin, kun fanit saivat äänestää. En itse tuosta tapahtumasta juuri perusta katsojana, mutta jos tuo on pelaajille edelleen tärkeä, niin ymmärtäähän sen. Joka tapauksessa Pettersson, Miller, Boeser, Hughes ja Demko ovat tuossa mukana eikä yhdenkään mukanaoloa voi kyseenalaistaa tämän kauden perusteella. Pakkien pistepörssin seiskaa Hronekia tuossa pelissä ei kuitenkaan nähdä. Jossain toisessa tilanteessa tuosta olisi voinut tulla sanomista.

Demko oli äänestyksen ääniharavana keräämällä 1,4 miljoonaa ääntä.

***

Hunter Brz:lla kulkee edelleen hienosti OHL:ssa:





Brz on OHL:n pistepörssin kärjessä ja tehnyt 67 pistettä 42 peliin.

***

Vancouver Provincen juttu AHL:n tähdistöpeliin valitusta Arshdeep Bainsista:


Bains teki 1+2 tehot viime pelissä, kun Abbotsford voitti Tucsonin 5-2 lukemilla. Bainsilla on kauden 31 pelin jälkeen 32 pistettä ja on noilla AHL:n pistepörssin 12. tällä hetkellä. Hän on ottanut hyviä askeleita eteenpäin tuloksen teon lisäksi kahden suunnan pelissä ja pelannut aika paljon myös alivoimaa Abbotsfordissa.
 
Viimeksi muokattu:

Crank

Jäsen
Tulenpa vieraisiin pöytiin huutelemaan, kun tuli mielenkiintoinen video vastaan. Onko tää joukkuetta seuraaville edes mikään uusi juttu?
Boudreau kertoi, että joku organisaatiossa yritti saada (painostaa?) hänet laittamaan Hughes sentteriks viime kaudella. Vaikka Hughes'lla junnuissa taustaa hyökkääjänä onkin, niin aika erikoinen idea silti mielestäni.
Vancouver Sunin jutussa olikin vähän spekuloitu, et miten tosissaan ajatusta on tarjottu, mut tosta videosta saa käsityksen, et siirtoa sentteriks olis ehdotettu useampaankin kertaan.




 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Boudreau kertoi, että joku organisaatiossa yritti saada (painostaa?) hänet laittamaan Hughes sentteriks viime kaudella. Vaikka Hughes'lla junnuissa taustaa hyökkääjänä onkin, niin aika erikoinen idea silti mielestäni.
Luin tuon myös ja kuulostaa kieltämättä erikoiselta. Tuohan olisi tarkoittanut aikaa, jolloin joukkueessa olivat vielä senttereinä Pettersson ja Horvat jos kerran Boudreaun ajalle osui. Pettersson pelasi lähellä Selke-tasoa samalla kun oli menossa yli 100 pisteen ja Horvatilla oli menossa uran paras kausi. Kolmossentteriksi sitten Hughes?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Seitsemän pelin vierasputki päättyi rankkutappioon Columbusta vastaan. Ei ollut hyvä peli Vancouverilta ja Columbus pelasi nähdäkseni aika vauhdikkaan pelin, mutta olosuhteisiin nähden pisteeseenkin pitää olla tuosta tyytyväinen. Harmittava asia oli nyt kuitenkin se, että tuo hieno putki kahden erän jälkeisissä johdoissa katkaistiin pelissä. Saldona on nyt 26-0-1 niissä peleissä joita Vancouver on johtanut kahden erän jälkeen. Ei kuitenkaan vieläkään varsinaisen peliajan tappiota noissa kahden erän jälkeisissä johdoissa.

Tocchet antoi kiitosta joukkueelle tappiosta huolimatta;

We grinded, we were a tired group. We made mistakes that we usually don’t make and mentally it was a tough game for some guys, but we hung in there.

It’s been a hell of a trip. A lot thrown at the guys. To get a point in the seventh game, I’m really proud of the guys. You have to give them a lot of credit.

Seitsemän vieraspeliä reiluun yhdeksään iltaan ja noiden aikana bussimatkailua lumimyrskyn vuoksi. Kasaan tarttui 11 pistettä 14 mahdollisesta, joten tuo reissu ylitti kaikki ennen sitä laitetut odotukset. Ajattelin ennen tätä piste/peli -tahdin olevan jo hyvä tältä kiertueelta ja nyt tuo ylitettiin neljällä pisteellä. Nyt on edessä vähintäänkin ansaittu neljän päivän tauko, paluu kotiin ja siellä pelataan viisi seuraavaa ottelua. Noista (Arizona, Toronto, Chicago, St. Louis ja Columbus) olisi hyvä saada vähän yli piste/peli tahdilla pisteitä.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Boudreau kertoi, että joku organisaatiossa yritti saada (painostaa?) hänet laittamaan Hughes sentteriks viime kaudella. Vaikka Hughes'lla junnuissa taustaa hyökkääjänä onkin, niin aika erikoinen idea silti mielestäni.
Voisiko sanoa, että Columbuksessa tämä olisi onnistunut….?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver palasi kotiin ja pelasi viime yönä kovan pelin Arizonaa vastaan. Vieraat rimpuilevat vielä playoff-paikasta ja tuon kyllä huomasi otteistakin hyvin. Pettersson teki kauden 24. osumansa ylivoimalla ja Joshua oman maaliennätyksensä ampumalla kauden 12 maalinsa toisen erän loppuun, mikä jäi voittomaaliksi. Kolmannen erän Vancouver pelasi aika hyvin johtoasemassa ja onnistui pitämään tuon maalin johdon.

Tocchet:

That was hard fought. We had enough juice to lock it down. The Coyotes are trying to make the playoffs and we're going to run into desperate teams. And we have to play the same way.

There are moments when we have the puck and we throw it away, but it’s happening less frequently and these are good pressure situations to be in. And we didn’t give them a lot.

Arizonan valmentaja Andre Tourigny antoi kehuja Vancouverille:





Peli oli aika fyysinen ja siinä nähtiin mm. Zadorovin ja Arizonan Liam O'Brianin välinen tappelu, joka sytytti Vancouverin kotiyleisöä:





Zadorov oli sanonut Iain MacIntyrelle, että O'Brian oli tullut sanomaan "ilkeitä asioita" koko Canucksin joukkueelle ja kävi haastamassa Laffertya, joten tuohon piti puuttua. Ja hyvä kun puuttui. Zadorovilla on ollut hieman omaa seikkailua ajoittain Vancouverissa, mutta tuo tuollaisen ison, hyvin liikkuvan ja fyysisen pakin jolle joukkueella on kyllä ajoittaisesta seikkailusta huolimatta käyttöä. Saattaa arvo nousta vielä lisää playoffeissa. Kopin puolella MacIntyre kehui Zadorovia, joka on ottanut muuten melko hiljaisessa kopissa roolia ja tuonut sinne ääntä ja huumoria tullessaan.

Vancouver paranteli voitolla kotisaldoaan 15-4-1 lukemiin ja koko kauden saldo on nyt 30-11-4, joten tuo kauden 30. voitto tuli nyt tällä kaudella jo tässä vaiheessa kun viime kaudella tuo sama voittomäärä saavutettiin maaliskuun 19. päivänä eli tasan kaksi kuukautta myöhemmin.

Tuo voittojen määrä menee kärkeen koko seuran historiassa nopeudessa:





- Vancouverin ylivoima yskii tällä hetkellä. Se oli alkukaudesta ihan NHL:n parhaita, mutta viimeisen kuukauden aikana 33 ylivoimalla vain viisi maalia, mikä tekee 15.2% tehon ja on NHL:ssä vasta 26. parasta. Chicago on ollut samoissa tehoissa. Paikkoja siellä on ollut, mutta tulosta ei ole vaan tullut.

- Alivoima on puolestaan ollut viimeisen kuukauden aikana kääntäen NHL:n viidenneksi parasta. Canucks on pelannut 34 alivoimaa kuukauden aikana ja päästänyt vastustajan tekemään neljä maalia, mistä tulee jo ihan hyvä 88,2% lukema.

Vähän erikoisesti nuo erikoistilanteet ovat kääntyneet nyt tässä kuukauden sisällä noin päin. Ylivoima ei tehottomuudesta huolimatta kuitenkaan kuulemma huoleta joukkueen sisällä. Tilanne olisi varmaan erilainen, mikäli se ei tuottaisi edes tilanteita. Mutta pitää toivoa niiden tehojen löytyvän vielä loppukaudesta. Kyllä siellä Petterssonin, Hughesin, Millerin ja Boeserin kautta on kykyjä nyt nähtyä parempaan.

Kuzmenkon tilanne huolestuttaa jälleen. Nyt mies huilasi koko kolmannen erän ja antoi pelissä yhden huonoimmista tämän kauden Vancouverin syötöistä. Jos viime kaudella hän oli loistava piristysruiske huonolle joukkueelle, tällä kaudella on ollut erilainen meno päällä. Muutenkin tuo Suter-Mikheyev-Kuzmenko -ketju ei ole pystynyt tuottamaan paljonkaan. Onneksi kolme muuta ketjua toimivat hyvin, mutta en tiedä sitten kauanko joukkue tulee pitämään nuo yhdessä mikäli tuo nimellinen kakkonen ei onnistu. Vancouver haluaa olla neljän kentän joukkue ja juuri tällä hetkellä tuo on kolmen kentän joukkue.

Seuraavaksi pelataan Torontoa vastaan sunnuntai-aamusta.

***

Rutherfordille ansaittu jatko Vancouveriin ja hieno nähdä, että motivaatiota löytyy edelleen.





***

Pistetään tämä Allvinin haastattelu parin päivän takaa tänne:


Tuosta voisi poimia pari kohtaa:

- Allvin antaa erityisesti kiitosta Teddy Bluegerille noista viime kesän hankinnoista;

I don't think he gets as much attention (as he should for) how professional he is every day, how he goes about his business every day to prepare for the next practice or next game or next whatever. I think Teddy has shown this group a lot.

Kuulostaa siltä, että Allvin tulee kokkaamaan vielä lisää kauden lopussa joukkuetta vahvistaakseen;

Well, I think I owe it to the players. The players dictate how good we are and how they're buying into the way we want to play. We know that they are capable of playing at this high level. And if they continue to do that, then it's on me to make sure I support them and give them opportunities to be successful.

Itse pitäisin kiinni Willanderista ja Lekkerimäestä, mutta muuten esimerkiksi tuo ensi kesän ykköskierros voisi olla kaupan mikäli sillä saataisiin sopiva joukkuetta vahvistava pelaaja. Selvää on, että jos joukkue aikoo vahvistaa rivejään, jostain arvokkaasta pitää sitten myös kyetä luopumaan. Viime kaudella Hronekin kauppa nähtiin tammikuun loppupuolella, joten katsotaan nyt nähdäänkö siellä jo parin viikon sisään jotain. Tuossa tapauksessa palkkoja pitäisi saada myös pois ja tämän hetken tilanteessa esimerkiksi Kuzmenko saattaisi olla pois kaupattava pelaaja. Kiinnostusta kuulemma löytyy tästä kaudesta huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
En yritä nyt ulkomuistista tarkkaa sijaa sanoa, mutta Canucks Centralilla oli puhetta kuinka joulukuun alusta Bluegerin kenttä on ollut koko sarjan tehokkaimpia. Top 5:ssa kuitenkin.

Tuo Lotto Linen tilanne on mielenkiintoinen. Pleijareissa tarvitaan leveyttä, joten miksi pitää yhdessä runkosarjassa? Toisaalta Kuzmenkon vireen kanssa Pettersson menee tuossa tällä hetkellä hieman hukkaan. Näillä palikoilla on kyllä vaikea keksiä toimivaa ratkaisua, etenkin kun PDG on loukissa.

Lista tarjolla olevista hyökkääjistä, kun niin moni on vielä kiinni pleijaripaikassa, on todella lyhyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En yritä nyt ulkomuistista tarkkaa sijaa sanoa, mutta Canucks Centralilla oli puhetta kuinka joulukuun alusta Bluegerin kenttä on ollut koko sarjan tehokkaimpia. Top 5:ssa kuitenkin.
Ainakin tasakentin varmaan onkin. Siellä on Bluegerilla joulukuun alusta (noin viimeiset 20 peliä) laskien saman verran tasakenttäpisteitä kuin esimerkiksi Dallasin Jason Robertsonilla tai New Jerseyn Jesper Brattilla ja siellä jää mm. Edmontonin Leon Draisaitl tai Floridan Aleksander Barkov taakse. Joshualla on puolestaan enemmän maaleja kuin esimerkiksi Crosbylla tai Tkachukin veljeksillä. Eikä Garland jää kauaksi noista.

Tuo Lotto Linen tilanne on mielenkiintoinen. Pleijareissa tarvitaan leveyttä, joten miksi pitää yhdessä runkosarjassa? Toisaalta Kuzmenkon vireen kanssa Pettersson menee tuossa tällä hetkellä hieman hukkaan. Näillä palikoilla on kyllä vaikea keksiä toimivaa ratkaisua, etenkin kun PDG on loukissa.

Näkisin tuo Lotto Linen olevan nyt hetkellinen ratkaisu, jolla joukkue sai tuolla raskaalla vieraspelireissulla piristystä maalintekoon ja onnistuikin tuossa. Mutta en nyt näe sitä kuitenkaan pidemmän tähtäimen ratkaisuna ainakaan tuolla "kakkosketjun" tehokkuudella. Se tuossa nyt voi olla, että tiukoissa paikoissa joukkuetta saatetaan tiivistää kuitenkin jatkossakin ja pistää tuo Lotto yhteen. Pääosan kaudesta joukkue on pelannut kuitenkin hyvin niin, että Miller ja Pettersson ovat vetäneet senttereinä eri ketjuja.

Jannik Hansenin näkemys Canucks Centralilla oli selkeä, että Vancouver tarvitsisi yhden laiturin Petterssonin vierelle. Juuri nyt tuossa voi olla tosiaan hieman hankala löytää sopivaa pelaajaa. Mutta ei siellä viime kaudellakaan ollut Hronekin nimeä pohdinnoissa. Voi olla, että jos joku siirto tulee, niin tulija on joku hieman puskista tuleva laituri? Mutta ehkä tosiaan kauppa nähtäisiin vähän myöhemmin kuin viime kaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Tuo Rutherfordin jatkosopimus on kolmevuotinen. Tarkoittaa siis sitä, että on 78 vuotias kun tuo loppuu. Onneksi ei jäällä tarvitse enää olla ja Demko/DeSmith hoitavat sen puolen. Ansaittu jatko kuitenkin ja Rutherfordin/Allvinin aikana organisaatio on saanut joka puolelle organisaatiorakennetta oikeiden asioiden tekemisen laatua. Tärkeimpänä pelillinen menestys samalla kun prospectien määrää ja laatua on kuitenkin kasvatettu entisestä. Seuraavaksi saadaan odotella Allvinin jatkoja.





Uusista harjoittelutiloista on neuvoteltu tässä samalla ja niissä on tapahtunut edistystä, mutta ei vielä mitään virallista. Tuo homma on ollut vireillä sen jälkeen kun Rutherford tuli seuraan.

Petterssonin jatkosopimuksen suhteen jaksetaan olla edelleen kärsivällisiä, mutta ehdottomasti tuo halutaan jossain vaiheessa saada päätökseen. Rutherfordin poika on kuulemma kysellyt tuosta usein ja viimeksi tänään;








Kuzmenkosta Rutherford antoi lausunnon, joka pistää miettimään onko joukkue jo valmis myymään hänet toiseen seuraan;



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En yritä nyt ulkomuistista tarkkaa sijaa sanoa, mutta Canucks Centralilla oli puhetta kuinka joulukuun alusta Bluegerin kenttä on ollut koko sarjan tehokkaimpia. Top 5:ssa kuitenkin.

Kuuntelin muuten tuon kohdan uudelleen ja siinä jaksossa vieraana ollut Mike Kelly (NHL network/Sportlogiq) sanoi tuon Bluegerin ketjun olleen joulukuun viidennen päivän jälkeen NHL:n kolmanneksi tehokkain ketju ja nimenomaan 5v5 pelissä, kun eivät ylivoimaa edes pelaa.

Jakso löytyy täältä:


Jakson lopussa on mielestäni ansiokasta pohdintaa joukkueen rakentamisesta. Kaikki eivät ole tyytyväisiä tähän kiekkoliikkeillä rakentamiseen ja tuntuu, etteivät osaa olla onnellisiakaan nyt kun olisi sen paikka.

Pistetään Canucks Centralilta nyt tähän samaan yhteyteen kaksi kuuntelun arvoista tuoretta haastattelua Jannik Hansenilta ja Jim Rutherfordilta.

Hansen:


Rutherford:


Rutherford sanoi tuossa, että tekemättä jättäminenkin olisi myös riski siinä kuin joukkueen vahvistaminen. Paljon suurempi todennäköisyys on noissa vahvistamisissa luonnollisesti se, että käy mm. "Bostonit" kun vain yksi joukkue tulee lopulta voittamaan, mutta aika harvoin on vastaava paikka satsata mitä nyt olisi tämän kauden ensimmäisen puoliskon perusteella.

***

Tuossa muuten vielä Arizonan valmentajan Andre Tourignyn näkemys tuosta viime pelistä (lähinnä Vancouverin otteista). Mutta tosiaan pitää tuosta sanoa sekin, että on tuo Arizonakin mennyt viime kaudesta selvästi eteenpäin.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kaksi vähän samanlaista kotipeliä peräkkäin. Torontoa vastaan erinomainen ensimmäinen erä, siitä 3-0 johto ja sen jälkeen olikin ongelmia johdossa pelaamisen kanssa. Chicagoa vastaan 2-0 johtoon ensimmäisessä erässä, jälleen huonoa peliä toisessa erässä ja loppu rimpuiltiin, mutta voitto tuostakin. Toronton hyökkäyspään terävyys sai siinä pelissä pelin vaakalaudalle. Pahasti siipirikkoinen (noin 29 miljoonaa sivussa ja lisäksi Connor Bedard) Chicagokin pelasi mielestäni ihan hyvin, mutta ei vaan saanut maaleja.

Hyvä asia tietysti, että heikommalla pelillä on tullut voittoja eikä voi odottaakaan jokaisessa pelissä sirkustemppuja. Silti hieman tuntuu siltä, että se pitkä ja rankka vieraspelijakso olisi syönyt vähän energiaa joukkueelta. Onneksi Demko on ollut viimeisenä turvana kovilla hetkillä. Kuitenkin tähdistöpelitauko tulee varmaan hyvään aikaan. Tulisi vielä parempaan mikäli siellä ei noita viittä pelaajaa olisi mukana.

Tocchet Chicago-pelin kokonaisuudesta;

I thought we were just okay. It was like we got the two goals and I think we just kind of coasted it in. It’s good we got the two points but it wasn’t a pretty game for us.

Nollapeliin valmentaja oli kuitenkin tyytyväinen;

I love shutouts. I’d rather win two-nothing than eight-four any day of the week. It gets you in the game, it means that you’re tracking, you’re doing the right things most times when you get a shutout.

Ja onhan tuo iso kuva tällä hetkellä harvinaisen hyvä, vaikka kaikki pelit eivät loistavia olekaan olleet;





Siinä mielessä tuntuu vähän hölmöltä kritisoida kauneuspisteillä, kun kerran voittoja on tullut tuohon tahtiin. Joukkue on ollut viimeisten yhdeksän pelin aikana tappiolla yhteensä 53 sekuntia.

Positiivista kahdessa viime pelissä on ollut Kuzmenkon pelaaminen. Tuo aikaisemmissa peleissä mitään sanomaton Suterin ketju oli nyt Canucksin paras. Kuzmenko sai nyt jopa pelin lopussa peliaikaa ja antoi kaksi syöttöä. Ehkä parasta peliä häneltä nyt pitkään aikaan ja toivottavasti tuo jatkuu. Suter teki nyt maalin, Mikheyev antoi syötön ja Kuzmenkolle tuli kaksi syöttöä.

Tocchet tuosta ketjusta;

There was more triangles, more holding onto pucks — they were closer together, so even if a guy lost it, there was another guy there to pick the loose puck up. Hopefully, that’s a good start. They did a lot of video sessions the last couple of days and I think it worked for them.

Negatiivista Chicagoa vastaan oli Lotto Linen pelaaminen. En tiedä onko Millerilla siellä jotain vammaa tai mahdollisesti jotain flunssan poikasta, kun pelasi kovin lyhyitä vaihtoja ja kellotti koko pelissä vain reilu 14 minuuttia. Noidenkin minuuttien aikana Miller ei ollut kyllä omalla tasollaan.

Pakkipäässä tuli ikävä loukkaantuminen, kun hyvin pelannut Carson Soucy ei pelannut Torontoa vastaan kolmannessa erässä ja on nyt 5-6 viikkoa sivussa. Noah Juulsen palasi tuon vuoksi kentille ja lisäksi joukkue nosti Abbotsfordista pari peliä alhaalla pelanneen Mark Friedmanin ylös. Soucy oli pelatessaan luotettava eikä yrittänyt mitään ylimääräistä. Juulsen aloitti aika epävarmasti, mutta pystyi onneksi sitten parantamaan.

Hughes teki pelissä jo kauden 12. maalinsa.





Tuo on korkein Vancouverin pakin maalimäärä sitten 2010-11 kauden ja Chistian Ehrhoffin (14 maalia). Oma maaliennätys luonnollisesti on Hughesilla jo hallussa. Aikaisemmasta heikkoudesta (laukaus) on tullut vahvuus työn kautta. Tocchet puhui noista maaleista, tuosta paikasta, mistä kapteeni Quinn on noita upottanut ja laukauksen kehityksestä.

I think he’s had about five of those goals in that same spot top shelf short side. That’s probably the hardest shot in hockey to hit, to hit that short side, and he’s hit five of them. Some guys, it’ll take three years to hit that and he’s had five this year. That’s credit for how hard he worked on his shot this summer. I bet you he’s added 10 or 15 miles more per hour than it was last year.

Mike Kellylta yksi tilasto Hughesin hienosta kaudesta;





Tuo on muuten samalla aika hyvää puolustamista.

Tocchetin ja Vancouverin välinen yhteistyö on nyt kestänyt tasan vuoden. Se alkoi myös Chicagoa vastaan ja seuraavalla kokoonpanolla:





Menestys on ollut kiitettävällä tasolla:





Tämän kotipelin putken aikaisten kolmen kotipelin jälkeen on kasassa nyt kolme voittoa ja kaksi peliä olisi vielä jäljellä tätä jaksoa. Kuitenkin jo nyt kolmen pelin jälkeen joukkue on sen piste per peli -tahdin päällä mitä toivoin kokonaisuudelta. Vielä tällä kotipelien jaksolla olisi vastassa St. Louis ja Columbus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Vancouver sai PDO:ta! Ikävämpi puoli oli, että uusilla kypärillä pelannut Canucks hävisi jatkoajalla Bluesille. St. Louis pelasi pelin toisena peräkkäisenä iltana ja tuosta olisi voinut kaivaa kyllä voitonkin, mutta Blues pelasi hyvin puolustuksen keskustan tukkien syöttölinjat ja ottamalla ison määrän blokkeja. Joel Hofer maalilla pelasi lisäksi varman oloisen pelin.

Vancouverin paras oli kolme kolmannen erän maalia tehnyt Pius Suter. Viimeinen noista tuli vain alle minuutin ennen varsinaisen peliajan loppua ja varmisti tästä pelistä pisteen. Jatkoajalla Brayden Schennin kyseenalaisesta poikittaisesta mailasta kiekottomaan Petterssoniin ei jäähyä vihelletty ja Schenn teki tilanteesta pelin voittomaalin.

Vancouver teki pelissä vähän liikaa virheitä eikä hyökkäyksen kärki ollut parhaimmillaan. DeSmith oli maalilla, mutta en hänen piikkiin tätä tappiota laittaisi. Puolustuksessa muuten viime aikoina hyvin pelannut Zadorov huilasi käytännössä koko kolmannen erän yhden lepsuilun jälkeen. Hughes sai puolestaan Oskar Sundqvistilta poikittaista kylkeen, mutta pelasi pelin loppuun. Toivottavasti tuosta ei tule mitään myöhemmin. Tai ehkä tuon tähdistöpelin voisi huilaillakin.

Petterssonilla on juuri nyt hieman vaikea vaihe pelissä, mistä Tocchetkin sanoi pelin jälkeen. Isommassa kuvassa Eliaksesta on turha kantaa huolta (kuten jotkut fanit tuntuvat heti tekevän) ja tuosta esimerkkinä kävi juuri tuore valinta NHL:n viikon pelaajaksi tai se, että Pettersson on ollut tässä kuussa NHL:n viidenneksi paras pistemies.

Tocchet sanoi kuitenkin aika suorat sanat hänen parista viimeisistä pelistä;





Tuo on toki totta, että Petterssonin pitää saada pelinsä takaisin normaalille raiteille mahdollisimman nopeasti, sillä parhaimmillaan hän on joukkueen paras pelaaja tai ainakin paras hyökkääjä. Onneksi nuo Blueger ja Suter (vaikka ei nyt sentterinä pelannutkaan) ovat olleet molemmat erinomaisia hankintoja. Bluegerin tehoiluista tuossa olikin aikaisemmin puhetta ja Suter on matkalla tällä tahdilla yli 20 maalin.

Jatkoaikatappio tuli ehkä ansaitustikin, mutta 10 pelin pisteputki säilyi edelleen tuon Suterin osuman ansiosta. Viimeisissä 10 pelissä Vancouverilla on kahdeksan voittoa, yksi jatkoaikatappio ja yksi rankkutappio. Sunnuntai-aamusta vastaan vielä Columbus ja sitten on tähdistöpelin tauko. Toivottavasti kukaan joukkueesta ei lähde tauolla Balille lomailemaan.

***

Hughes oli Rick Dhaliwalin mukaan esittänyt seurajohdolle toiveen;

Quinn Hughes has gone to bat for him this year and told management that Tanev is a guy you guys should target. And Tanev loves Vancouver, I know for a fact that if he became a free agent July 1st, Vancouver would be very, very, very, very high on his list of potential places to go. But how do you get him out of Calgary?



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuosta Tocchetin suorasta sanomisesta Petterssonin pelaamista kohtaan Iain MacIntyren juttu:


In the article, I blasted him? That's you guys. What do you want me to say? Like, Petey's a big man. You know, he had a tough night skating-wise, I thought. It's over with. He played 21 minutes. He's not on the end of the bench, so we're taking this to a different level. I was on your side as a media guy, right? I get it. But you guys have got to analyze the game, too. You've got to understand certain things, too. It's not: ‘Tocchet has a problem with Pettersson.’ You ask me a question: who was good, who was bad?

I've got to be careful because if you guys are going to ask me questions now on a player. . . I'm going to say ‘no comment’ and let you guys analyze it. So you guys have got to be careful. He's (Pettersson’s) out there smiling. It's not a big deal. So maybe it's a story that we're winning a lot, and we're looking for negativity. That's the way I look at it. Not to blast you guys, I'm just frustrated because. . . over the internet: 'Tocchet blasts Pettersson.' I don't know how I blasted him. I just said he had a tough night.

Petterssonin vastaus tuohon oli häneltä aika odotettu;



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Olihan mahtava nousu kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin ja jatkoajalla lopulta voittoon asti. Columbus ei päästänyt taaskaan helpolla ja tuosta Tocchet sanoi jo aikaisemmin kaudella, että tulee olemaan hankala poimia pisteitä kaikkia joukkueita vastaan sarjan kärkijoukkueena. Kaikki haluavat näyttää ja pistää parastaan peliin. Ei olla oltu ihan hetkeen vastaavassa tilanteessa.

Vancouver pelasi kyllä erinomaisen ensimmäisen erän (odotetut maalit Natural Stat trickin mukaan 83%-17%), mutta ei saanut aikaan maaleja. Toinen erä oli puolestaan todella hankala, mutta onneksi kolmannessa erässä joukkue tuli hienosti mukaan taistelemaan voitosta. On tuolla enemmän tahtoa ja uskoa omaan tekemiseen, kun eräällä Jatkoajan keskustelupalstalle kirjoittavalla fanilla, joka löi hanskat tiskiin jo toisessa erässä tämän pelin osalta. Se on hieno nähdä.

Brock Boeser teki hattutempun pelissä ja on nyt sitten virallisestikin 30 maalin mies. Aikaisemmin tuo raja olisi varmasti mennyt rikki ilman loukkaantumisia ja ilman covid-kausia, mutta nyt on sitten tuo rajapyykki virallisesti saavutettu. Enkä voisi olla kenenkään pelaajan puolesta tyytyväisempi, kun kaksi viime kautta Boeserilla on ollut niin vaikeita.

Viime kesänä hän jätti jotkut kesän tutut kiekkokarkelot väliin, vaihtoi fysiikkavalmentajaa ja keskittyi tähän kauteen täysillä näyttääkseen. Nyt kauden aikana siellä on tehty harjoituksissa todella paljon ylimääräistä työtä laukauksen kanssa. Nyt on sitten palkintojen lunastamisen aika. Olisi tässä mahdollisuuksia vielä lisäksi jopa 40 maalin kauteen, mutta ei mennä siihen vielä. Nyt on tuo 30 maalia rikki ja se on paljon ottaen huomioon miten paljon tuolla miehellä on ollut ongelmia.

I don't know if it's hit me yet. I think more so just that we won that game; I think that's really exciting for me right now -- the fact that we came back from 4-1. We still had the mindset after the second period that, you know, if we get one on the power play, we can go from there and come back.

Tämäkin oli pelissä harvinaista nähdä:





Vancouverin kolmannen erän alivoimalle, missä joukkue tappoi Myersin saaman vitosen, osoitettiin suosiota seisaaltaan. Kun muistelee sitä viime kauden NHL:n huonointa alivoimaa ja sen täydellistä sekaannusta, niin onhan siitä tultu todella paljon eteenpäin. Joulukuun 6. päivän jälkeen Vancouver on ollut NHL:n kolmanneksi paras joukkue alivoimilla. Tuon jälkeen on tehty 23 pelin matka, joten puhutaan jo ihan merkittävästä ajasta.

Ylivoima oli puolestaan tuloksen puolesta heikkoa tuossa aina sieltä joulukuun puolivälistä kuukausi eteenpäin, mutta sekin parani nyt ennen taukoa ja näissä viidessä kotipelissä Vancouver pelasi 38,9% teholla ylivoimansa. Erikoistilanteet nostivat siis hienosti päätään vielä ennen taukoa. Viiden kotipelin saldoksi tuli hieno neljä voittoa ja yksi jatkoaikatappio, eli 10 mahdollisesta pisteestä Canucks sai napattua yhdeksän.

Loppuun vielä Tocchetin mediatilaisuus:




Nyt on edessä pitkä tauko ja Vancouver palaa takaisin peleihin helmikuun 7. päivä. Silloin edessä on (taas) vieraspelimatka itään ja pelataan viisi vieraspeliä seitsemään päivään. Siellä on Boston, Detroit ja Washington -pelit merkattuina peräkkäisille päiville. Tässä välissä viisi pelaajaa ja valmentaja käyvät näyttäytymässä tähdistöpelissä. Toivottavasti muu joukkue onnistuu viettämään hyvin tuon tauon. Ei tule välttämättä kovin helppoa paluuta takaisin peleihin tuon kiertueenkaan puolesta.
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Columbus on tehnyt taidetta noista kolmannen erän sulamisista, mutta olihan se hieno nousu! Tocchet kommentoi Canucks Centralilla, että toisella erätauolla piti muistuttaa ettei joka vaihdossa tarvitse tehdä kunnaria vaan peli kyllä tulee luokse kun tekee hommia. Näinhän siinä kävi.

Miellyttää myös, kuinka on tullut voittoja niin johtoasemaa puolustaen tiukoissa peleissä kuin tällaisilla takaa-ajoillakin.

P.S. Pelasiko Juulsen parhaan ottelunsa tällä kaudella? Tuntui etenkin ensimmäisessä erässä olevan joka paikassa oikeaan aikaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Columbus on tehnyt taidetta noista kolmannen erän sulamisista, mutta olihan se hieno nousu! Tocchet kommentoi Canucks Centralilla, että toisella erätauolla piti muistuttaa ettei joka vaihdossa tarvitse tehdä kunnaria vaan peli kyllä tulee luokse kun tekee hommia. Näinhän siinä kävi.

Tosiaan siellä nähtiin toisessa erässä niin Millerilta kuin Petterssonilta ikävät kiekon menetykset, joista kummastakin Columbus iski maalit. Ilmeisesti tuo ensimmäisen erän tehottomuus paikkoihin nähden sai toisessa erässä juuri tuon aikaan, että alettiin koittamaan pienellä riskilläkin saada niitä ratkaisuja. Onneksi nuo kaksi vastasivat sitten kolmannessa erässä noihin aikaisempiin virheisiin.

Petterssonilla on mahdollisuuksia tehdä tällä kaudella vielä jotain harvinaista:





P.S. Pelasiko Juulsen parhaan ottelunsa tällä kaudella? Tuntui etenkin ensimmäisessä erässä olevan joka paikassa oikeaan aikaan.

Mahdollisesti? Juulsenilla oli 5v5 pelissä yli 80% maaliolettama ja joukkueen paras maalipaikkojen suhde. Isossa roolissa jälleen alivoimalla ja Fantilli sai vastaan hyvän taklauksenkin:





***

Jatketaan tätä vielä sen verran Abbotsfordin kuulumisilla, että viikonloppuna joukkue pelasi kaksi vieraspeliä Bakersfieldia vastaan. Ensimmäisen joukkue hävisi jatkoajalla 3-4 entisen Canucksin Lane Pedersonin tehdessä 2+1 tehot. Abbotsfordilta onnistui maalinteossa tuossa pelissä Johansson, Wouters ja Podkolzin (1+1). Toisessa pelissä oli puolestaan Abbotsfordin vuoro voittaa jatkoajalla ja nyt maalein 2-3 Podkolzin tehdessä 2+1 tehot. Jälleen Bakersfieldilla maalintekijänä oli Pederson (1+1), mutta nyt tuo ei riittänyt.

Podkolzin oli näkyvästi esillä pelissä muutenkin kuin tehojen puolesta:

Pelin 1-1 tasoitus oli hyvä osoitus Podkolzinin laukauksesta:





Tappelu Condorsin Raphael Lavoieta vastaan:





Pelin voittomaali oli Max Sassonin käsialaa ja Bains sekä Podkolzin syöttivät tuon osuman.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tammikuun Vancouverin pistepörssi. Tuossa pistää ehkä eniten silmään Petterssonin maalimäärät:





Tammikuussa saldoksi 13 pelistä jäi siis tuo 10-1-2 pisteprosentin ollessa NHL:n toiseksi paras 84,6%. Ylivoimalla Vancouver oli NHL:n kuudenneksi paras ja alivoimalla viidenneksi paras joukkue. Pettersson oli tammikuussa NHL:n pistepörssin viides ja Miller kahdeksas. Hughes samoissa pisteissä pakkien pörssikärjessä kuin Avalanchen Makar ja Islandersin Dobson. Demkolla toiseksi eniten voittoja lukemien ollessa 92,6% ja 2,39 päästettyä maalia pelissä.

Hieno kuukausi siis takana niin joukkueena kuin yksilötasolla. Tosin kuukauden aikana nähtiin Petterssonin ja Millerin laukausprosenttien nousut sieltä joulukuun alle 10% lukemista yli 30% samoin kuin Höglanderin 22,2% laukausprosentti, eikä noiden lukujen voi odottaa jatkuvan. Eipä tuolla ollut oikeastaan kuin nuo venäläishyökkääjät Kuzmenko ja Mikheyev, jotka eivät onnistuneet. Noistakin Mikheyev alkoi ottamaan hyvää roolia alivoimilla ja laukoi kuitenkin enemmän kuin esimerkiksi Miller. Häntä on tuon viime kauden jalkaleikkauksen jäljiltä ajettu alivoimiin näköjään hitaasti, mutta nyt alkaa löytyä vastuuta. Jos ja kun tuon kärjen laukausprosentit laskevat, niin tällä kaksikolla olisi mahdollisuus nostaa puolestaan tehoja.

Hyvä asia pidemmällä tähtäimellä myös, että kärkeä ei kuormitettu kauheasti. Pettersson löytyy tammikuusta hyökkääjien keskimääräisistä peliajoista sijalta 46. ja Miller 54. sijalta. Kertoo tämän hetken syvyydestä ja osin siitä peluutuslinjasta, että joukkueesta on haluttu tehdä aikaisempaa kestävämpi pitkän kauden rasituksiin. Hyökkäyksen kärjeltä on puolustuksen kärjen tavoin leikattu alivoimaa tälle kaudelle.

Puolustuksessa Hughesin peliaikoja ei varmaan saada leikattua nykyisestä enempää etenkään nyt kun Soucy on sivussa eikä ole varmaan tarvekaan. Tuota alivoimaroolia häneltä on leikattu pois noiden tarpeeseen tehtyjen hankintojen (Cole, Soucy, Zadorov) jälkeen ja enää hän ei ole ollut muutenkaan top5 NHL:n peliajoissa. Maalilla Demkoa kuormitettiin tammikuussa aika paljon ja DeSmith voisi pelata muutaman pelin enemmänkin. Aika samoissa GSAA- ja HDSV% -lukemissa hän on kuin vaikka Bluesin Binnington tai Flyersissa pelannut Hart. Toki onhan noissa eroa NHL:n toiseksi parhaisiin Demkon lukemiin esimerkiksi GSAA-tilastossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
MacIntyren lukusuosituksen arvoinen juttu Tocchetista.


***

Elliotte Friedman heitti pari huhua ilmoille:








Siis Kuzmenko Chicagoon tuomaan hyökkäyspään taitoa Bedardin viereen ja Elias Lindholm tilalle? Mikähän mahtaa olla Lindholmin hinta Vancouveriin. Nyt hänellä on ollut tehottomampi kausi omaan normaalitasoon nähden, mutta ennen tätä oli kolmella edellisellä kaudella NHL:n pistepörssissä yhteispisteissä 33. sijalla ja pari kertaa Selke-kisassa top10 joukossa (huippuna tuo Selken kakkossija 21-22 kaudella).

Huhujen asteella nämä vielä vaan, joten uskoo kuka tahtoo. Lindholm olisi kyllä pelaajatyyppinä sellainen mikä sopisi hyvin joukkueeseen oikean kätisyyden sentterinä, mutta tietysti sopivaan hintaan. Ja miten olisi hänen jatkosopimuksensa kanssa, kun on kesällä UFA? Lindholmia voisi pitää ehkä yleisesti noin 25-30 maalin ja 65 pisteen sentterinä, vaikka siellä pari noin 80 pisteen kautta (ja 40 maalin kausikin) on ollut. Selke kisassa ollut sitten selvästi paremmin sijoittunut urallaan mitä esimerkiksi Horvat tai Dubois, jotka saivat 8,5 miljoonan sopimukset.

Jos Lindholm tulisi, niin vaikea nähdä jatkoa ellei sitten sieltä saada palkkoja siivottua kunnolla pois. Enkä tiedä miten tuossa onnistuttaisiin. Ehkä tämän kauden jälkeen pari pelaajaa herättäisivät aikaisempaa enemmän kiinnostusta ja onhan siellä toki noita päättyviä sopimuksia sopivasti, joten siinä mielessä olisi mahdollisuus hankinnoillekin. Kuitenkin kun Pettersson ja Hronek tarvitsevat jatkosopimukset, niin en tiedä miten tuohon vielä Lindholmin saisi mahtumaan.

Lindholm olisi siinä mielessä tuttu pelaaja Vancouverille (paitsi että on pelannut Calgaryssa pidempään), että hän oli Carolinan ykköskierroksen varaus silloin kun Rutherford oli siellä managerina. Tämä vanha "yhdistävä silta" Rutherfordin aikoihin oli yksi syistä myös Brett Pesceen (saman draftin kolmannen kierroksen varaus, missä Lindholm oli ykköskierroksen varaus), joka jossain vaiheessa oli myös keskusteluissa, mutta tuo ei taida toteutua.
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Lindholm sopisi erinomaisesti sapluunaan, jos Petterssonin jatkolapun hinta olisi tiedossa. Nyt maksaisi vuokramiehenä todnäk suht reippaasti, ja vaikka voisi saada luvan neuvotella jatkosta etukäteen, mutta kukaan Canucksissa ei uskalla laittaa nimeä alle jatkolappuun ennen kuin Pettersson on signattu. Kinkkinen tilanne.

Mahdollisesti liikkuvien pelaajien markkknat ovat tänä keväänä todella ohuet, joten saas nähdä miten hommat kääntyy. Vaikka olen vahvistamisen kannalla niin haluaisin sen tapahtuvan myös jatkoa ajatellen enkä vetämällä nyt all in tälle keväälle.

Jos Kuzmenkolle löytyy ottaja, ilman että tarvitsee antaa kauheasti kylkiäisiä niin otan sen ilolla vastaan. Suhteellisen skeptinen asian suhteen, mutta Rutherford ja Allvin ovat kyllä yllättäneet monta kertaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Elias Lindholm tuli sitten Vancouveriin, kuten nuo aikaisemmat huhut kertoivat. Vaihdossa Calgaryyn lähti Andrei Kuzmenko, ensi kesän ykköskierros, pakkiprospecti Hunter "Brz" Brzustewicz, toinen pakkiprospecti Joni Jurmo ja ehdollinen neloskierroksen varaus myös ensi kesältä. Sanoisin, että lähtökohtaisesti kauppa hyödyttää molempia joukkueita, mutta Vancouverin näkökulmasta pidin tästä paljon.

Lindholmilla on ollut omaan normaaliin tasoon nähden heikompi kausi, mutta pidän häntä vähintään hyvänkin joukkueen kakkossentterinä eikä tuollaisia saa markkinoilta koskaan halvalla. Monikäyttöinen pelaaja, joka on erinomainen kahden suunnan hyökkääjä, pystyy pelaamaan kumpaakin erikoistilannetta ja pelaamaan myös laidalla. Itse asiassa tämä on etukäteen kovin Vancouverin tekemä siirtorajan hankinta hyökkäykseen sitten... Murray Cravenin ja 1993 vuoden??

Hienoa nähdä, että tältä johdolta löytyy rohkeutta tehdä tällaisia siirtoja ja nyt mielestäni oikeaan aikaan. Vancouverilla on tällä kaudella menneet pelit sen verran hyvin, että nyt oli paikka satsata. Joukkueessa on uransa parhaita kausia pelaavia pelaajia, tähtitason pelaajia jokaisella pelipaikalla, hienosti syvyyttä, pääosin terve kokoonpano ja vielä Tocchetin tuomaa uuden valmentajan systeemin ostamista. Välttämättä vastaavaa tilannetta ei ole hetkeen tulossa.

Allvin tuosta aikaisemmin sanoikin, että tulee pyrkimään auttamaan hyvin pelaavaa joukkuetta ja sen hän nyt tosiaan teki. Veikkaan, että Lindholm tullaan pistämään Petterssonin kanssa yhteen ja Lindholmille pelaaminen Petterssonin kanssa on ihan eri asia kuin pelaaminen Sharangovichin kanssa. Mitkään pistevertailut Lindholmin alkukaudesta esimerkiksi Kuzmenkon pisteisiin (Petterssonin kanssa pelannut selvästi eniten) eivät kerro noiden pelaajien tasosta ja kokonaisuudesta joukkueen eteen kyllä mitään.

Kuzmenko oli viime kaudella loistava piristysruiske, mutta on ollut tällä kaudella katsomossa edelleen joulu- ja tammikuun peleissä. Mahdollisuuksia hän on saanut vähintään riittävästi, mutta ei vain lähtenyt missään vaiheessa. Eikä minulta olisi löytynyt kyllä yhtään luottoa sen puolesta, että hänet oltaisiin nähty playoffeissa kentällä jos runkosarjassakin paikka löytyy välillä katsomosta.

Tämä ei tee Kuzysta huonoa pelaajaa jatkoon. Mahdollisesti hänen Balin kesänsä ei mennyt parhaalla tavalla (ei jäänyt välttämättä kiinni työstä, vaan ehkä painotuksista vääriin asioihin), kausi sai huonon alun, itseluottamus meni eikä se koskaan palannutkaan. Tämä siirto saattoi olla parasta mitä on NHL-uralla sopimuksen tekemisen ja Petterssonin kanssa pelaamisen lisäksi käynyt. Taitoa siellä on edelleen paljon, enkä usko NHL:ssä kenenkään tekevän 39 maalia vahingossa. Mutta tämän hetken pelaaminen ei ole välttämättä voittavaa kiekkoa hyvässä joukkueessa.

Calgary sai kaupassa Kuzmenkon lisäksi ykköskierroksen varauksen, mitä pidin selvänä mikäli Vancouver haluaa vahvistaa rivejään. Tuo tulee olemaan ykköskierroksen lopusta näillä näkymin, joten vaikka sieltä voikin saada pelaajan ja joskus hyvänkin, niin tuota en nyt tässä tilanteessa jää harmittelemaan. Voisin jopa ajatella tuon olevan hinta millä 5,5 miljoonan tarpeettoman pelaajan saisi monesti ostettua ulos (en nyt välttämättä pidä Kuzmenkoa vielä tuollaisena, vaikka vaikea kausi onkin ollut). Pidemmällä tähtäimellä tuo avaa ensi kesänä Vancouverille ainakin tilaa, mikäli Lindholmia ei saada jatkoon kiinni.

Hunter Brz:n lähtö harmittaa, sillä hänen kautensa on ollut pisteellisesti erittäin kova. Mutta tuosta pistetehtailusta huolimatta minä en osaa nähdä häntä minään tulevaisuuden tähtipakkina. Hyvin kehittyessään hänestä voi kasvaa kuitenkin Forslingin kaltainen puolustaja (mikäli noin kävisi, Vancouver voisi poimia sitten myöhemmin hänet vielä waivereista). Tällä hetkellä hän näyttää olevan kuitenkin sellaisella tiellä, että mahdollisuuksia saattaisi olla tuolta NHL:ään saakka, mutta toki tie on edelleen pitkä. Jurmon tai tuon ehdollisen vuoron mukana olemista tuossa kaupassa en jää harmittelemaan, mutta toki toivon suomalaispakin onnistuvan vielä.

Kokonaisuutena silloin kun Lindholm tuli huhuihin, pidin tätä kauppahuhua toteutuessaan hyvänä mikäli Vancouver ei menettäisi parhaita prospectejaan (Lekkerimäki ja Willander) tai parhaita nuoria pelaajiaan (Höglander, Podkolzin, Räty). Ykköskierroksen vuoron olin omissa kuvitelmissani valmis uhraamaan, koska tiesin sen olevan "automaationa" mukana. Hunter Brz:n kehityksestä katselen nyt sitten tätä kauppaa myöhemmin. Kuzmenkon mahdollinen onnistuminen ei kaupan arvoa muuta, sillä Tocchetin systeemissä hänellä oli seinä edessä ja pian mahdollisesti vielä vähemmän arvoa.

Katsotaan nyt tuleeko sieltä vielä lisääkin kauppoja. Allvin on tuntunut rakentavan tätä palapeliä aina pienissä sumissa. Viime kerralla kun Beauvillier lähti, ei mennyt pitkään kun Zadorov tuli. Lindholmin sopimuksessa Canucks teki pienen säästön verrattuna Kuzmenkoon tälle kaudelle, joten tuo ei ainakaan tuota lisätreidien mahdollisuutta vienyt. Suurella mielenkiinnolla nyt katselen Lindholmia loppukauden joukkueessa ja ihmetellään sitten myöhemmin onko siellä jatkoakin vielä tulossa, mutta se on toisen luvun aika aikanaan. Nyt kuitenkin se "tärkein"; peräti kuusi pelaajaa ja valmentaja tähdistöpelissä!

Vakavammin, hienoa työtä tunnutaan jatkavan ja seura on kokenut aika lailla täydellisen remontin tässä viimeisen vuoden aikana. Kävi aikanaan playoffeissa miten tahansa, tämän joukkueen pelejä ja otteita on pitkästä aikaa todella hieno katsella. Jokaisella pelillä on vielä tässä vaiheessa kautta oikeaa merkitystä ja nimenomaan niin päin, että sieltä toivoo voittoja.

Loppuun vielä se, että oli tämä millainen kausi tahansa, Kuzmenkoa tulee kyllä tietyllä tavalla ikävä. Hieno persoona ja nousi viime kaudella omaksi suosikiksi. Kaikkea hyvää jatkoon sinne ja varmasti tulee kiusaamaan vielä mikäli Calgaryssa pysyy. Flames oli muuten Kuzmenkon listalla yhtenä 12 seurasta, minne ei olisi halunnut siirtyä (mahdollinen uudelleen rakentaminen edessä, joten tuon ymmärtää) mutta tuo neuvoteltiin pois. Tuota taustaa vasten mietin vaan, että mahtaako pysyä Calgaryssa miten pitkään.


 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös