Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 997
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pientä peliruuhkaa Vancouverillakin edessä:





Ei mitään ennakkoon kovimpia vastustajia kaikki paperilla (Arizona, Anaheim, San Jose ja Chicago), mutta noistakin Ducksia ja Blackhawksia vastaan pelataan toisena peräkkäisenä iltana pelit. Ensi yönä Dallas kotona vastassa ja tuo on puolestaan Starsille toisena peräkkäisenä iltana pelattava peli.

Dallasilla on nyt kolmen peräkkäisen voiton putki päällä ja seitsemästä viimeisestä voittaneet kuusi. Starsilla olisi se pari viikkoa sitten jatkoajalla kärsitty kotitappio Vancouverille kuittaamatta. Stars on voittanut viimeksi Vancouverissa marraskuussa 2019, joten sovitaan nyt täällä että tuo putki katkeaa ensi yönä. Joukkueet kohtaavat toisensa vielä toisenkin kerran tässä reilun viikon päästä.

***

MacIntyren artikkeli Demkosta:


It's easy to speculate, you know what I mean?” Demko said Monday when asked about the cause of his slow start. “You can find anything and make it the reason if you want to. For me, something that I've been working on a lot my whole career has just been (being) a little bit easier on myself at times. I definitely felt like I was applying a lot of pressure on myself as things were getting worse and worse, and the tension kind of builds a little bit.

“I definitely think I'm better off for this season, having learned a lot – a ton, to be honest. I feel like a whole new person going through these last five months.”
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun (myös) vahva vierasjoukkue Dallas (vieraissa 20-9-5) kaatui maalein 5-2. Dallas oli nytkin mielestäni hyvä, mutta Canucks onnistui nyt maalipaikoissa paremmin. Demko palasi maalille kuusi peliä sitten, joten noilla Demkon paluulla ja tällä voittoputkella saattaa olla yhtäläisyyksiä toisiinsa. Etenkin kun vertailukohtana oli pahimmillaan tilanne, jossa joka viides laukaus upposi maaliin. Ei tankkauksen vuoksi paras tulos, mutta toisaalta vaikea olla omien voittoa vastaankaan.




Phil Di Giuseppe ja Guillaume Brisebois tekivät pelissä maalit tuoreiden jatkosopimustensa kunniaksi. Brisebois muistaa tämän pelin varmasti ainakin pitkään, kun kyseessä oli hänen NHL-uransa avausmaali. Hieno tarina Briseboisillakin tähän pisteeseen. Varaus tuli kahdeksan vuotta sitten ja tuon jälkeen kova työ (ja kieltämättä muiden loukkaantumiset myös) on avannut hänelle paikan lopulta useammaksi peliksi NHL:ssä ja nyt tuli palkinto.






On tuossa matkalla tullut varmaan mieleen lähteä vaikka Eurooppaan pelaamaan, mutta hän on pysynyt samassa organisaatiossa ja noussut farmissa johtavaksi pelaajaksi. Nyt tämä pätkä ylhäällä yhdessä jatkosopimuksen kanssa takaa sen, että hänen nimensä pitää huomioida ensi kauden paikkoja mietittäessä. Vielä jos nyt loppukaudella tulee onnistumisia, niin toiveet varmaan nousevat lisääkin.

Kuzmenkolle tuli jälleen maali ja kun laukoi nyt vain kaksi kertaa (ei ollut Kuzmenkon paras peli), niin tuo laukausprosentti kohosi jälleen. Tuollaista prosenttia ei voi pitää kukaan yllä pitkään (vaikka Kuzmenko on sen pitänyt nyt 66 peliä), mutta hän osaa haistaa paikat ja tehdä yllättäviä harhautuksia keskivertopelaajaa paremmin, joten tuo prosentti tulee luultavasti olemaan jatkossakin aika korkea. Siellä oli ollut melkoinen jono nimikirjoituken metsästäjiä tässä välipäivänä ja Kuzmenko oli tuosta aika liikuttunut.

Boeser ja Garland pelasivat molemmat nyt mielestäni hyvät pelit. Boeserille tuli kolme syöttöä ja Garlandille kaksi. Etenkin se Garlandin syöttö Kuzmenkon osumaan oli hyvä yksilösuoritus pelin sisällä. Beauvillier teki ohjauksella yhden ja katkaisi tuolla viiden pelin maalittoman putkensa. Beauvillierilla on Vancouverin paidassa nyt 17 peliin 14 (7+7) pistettä.

Millerille tuli 1+1 tehot ja tuo oli hänelle jo neljäs useamman pisteen peli viimeisiin viiteen peliin. Miller on jäänyt Canucksin kausina vain kerran alle piste/peli tahdin (20-21 kaudella 53 pelissä 46 pistettä) ja nyt on kasassa 62 pistettä 65 pelistä, joten toivottavasti tuo tuosta taas nousisi yli piste per peli -tahdin. Jos noin kävisi, niin hän olisi tämän kauden jälkeenkin Buren kanssa ainoa Vancouverissa pelannut pelaaja jolla on yli piste/peli-tahti päällä Vancouverin paidassa.

Nuo joukkueen farmipakit pelaavat kyllä yllättävän hyvin. Väistämättä tulee mieleen ajatus, miten nuo olisivat selviytyneet aikanaan esimerkiksi Greenin pelisysteemissä. Mutta ei oteta yhtään heiltä pois kuitenkaan. Jokainen tuntuu tietävän rajoitteensa ja pelaavan uransa ja tämän joukkueen puolesta enemmän kuin jotkut toiset tässä joukkueessa esiintyneet puolustajat ovat tehneet. Tälläisiäkin mielipiteitä siksi ymmärrän:




Vancouverin kuuden kotiottelun putki päättyi nyt ja tuloksena oli noista viisi voittoa ja Minnesotalle kärsitty maalin tappio. Tuohon lottokisaan tämä voittoputki on tehnyt vähän pahaa jälkeä, mutta toisaalta kesän draftia kun katselee, niin minulle on aika sama onko Vancouverin ykkösvuoro kuudennella vai 10 sijalla. Seuraavaksi sitten kolmen pelin vieraskiertueelle, jonka aikana kohdataan järjestyksessä Arizona, Los Angeles ja Anaheim. Ducks-peli on toisena peräkkäisenä iltana.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Maksumuurin takaa Harman Dayalin artikkeli Podkolzinista:


Selviää mm. Hughesin mentorointi Podkolzinille ja Höglanderille kun vei nämä leffaan ja kumpikin nukahti...

Miller on Podkolzinille mentori; “Millsy, that’s like a leader for me. If I have questions, I can ask J.T. and (he) helps me and that’s important for me.”

Ja Podkolzin itse samaa jo Kravtsoville. Gonchar sitten eräänlainen näiden venäläispelaajien isähahmo:

“He’s been a mentor to (Vitali) Kravtsov,” said Rick Tocchet. “They’re Mutt and Jeff, they go everywhere and I think that’s really going to help Kravtsov. The key is Sergei Gonchar’s here. If we have three or four Russians, he’s going to be key for those guys to develop.”
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Arizona pelasi Canucksia vastaan odotusten mukaisesti (mikä ei ole sama kuin sarjataulukon mukaisesti) ja katkaisi tuon Vancouverin viiden pelin voittoputken ottaen kotivoiton. Kojootit ovat juuri nyt tällä hetkellä pelin päällä tuloksellisesti - ei yhtään varsinaisen peliajan tappiota viimeisiin seitsemään peliin ja kuudesta viimeisestä viisi voittoa.

Tankkikisan kannalta hyvä tulos, kun Arizona nousi samoihin pisteisiin Vancouverin kanssa (toki heillä on kaksi peliä enemmän pelattuna). Mutta jos tässä loppukauden aikana joillekin joukkueille toivoo häviämistä, niin ne ovat juuri nämä muut jumbopuolen joukkueet.

Vaikka en näekään isoa merkitystä onko vuoro kuudes vai 10 ja vaikka en lottotuuriin luota pätkääkään, siihen lottoon on kuitenkin tietysti parempi lähteä mitä enemmän näitä "keskinäisiä hegemoniapelejä" ehditään tässä häviämään. Tällä hetkellä Canucks on kahdeksanneksi huonoin ja nyt näyttää siltä, että se numero tulisi olemaan kuuden ja yhdeksän välissä.

Garlandille ja Beauvillerille näkisin nyt itse roolia ensi kauden joukkueessa. Myersille, OEL:lle ja Boeserille puolestaan en. OEL noista on kaikkein hankalin tuolta saada pois sopimuksen vuoksi. Eikä tuossa ole siitä kyse, että tätä joukkuetta pitäisi nyt mihinkään mestaruusikkunaan parantaa.

Näen vain, että nuorillekin on parempi ympäristö pelata kun mukana ei ole tuollaista kiekkojen alta väistelevää riippakiveä mitä OEL on tällä kaudella pelillisesti ollut. Ennemmin tuolla tilalla näkisin jonkun joukkuetta auttavan pelaajan. Ja minulle on ihan sama vaikka OEL lähtönsä jälkeen löytäisi jostain uuden uran toisaalla ja Canucks näyttäisi hölmöltä kun ostivat sopimuksen ulos.

Seuraavaksi Kingsia vastaan vieraissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Burella ja Kuzmenkolla olleet aika identtiset uran alut laukauksia lukuun ottamatta NHL:ssä kun pelkkiä tilastoja katselee:





Ei tietenkään vertailukelpoisia pelaajia muuten keskenään iän puolesta, mutta aika hyvin nuo lukemat osuvat yksiin.

***

Boudreau uskoo Petterssonin olevan joukkueen seuraava kapteeni:





Horvatin lähtö jätti (tai jätettiin) johtajuusvajetta ja minunkin mielestä näyttäisi siltä, että tuohon tehtävään ei ole kuin yksi hyvä vaihtoehto.

***

Beauvillier on matkalla uransa parhaaseen pistesaldoon:





Kolmen pisteen päässä nyt uran parhaasta pistesaldosta, joten eiköhän tuo tällä kaudella tule. Viimeisiin 10 peliin yhdeksän pistettä.

Saa nähdä sitten onko Beauvillier tälle joukkueelle pidempi aikainenkin ratkaisu vai käytetäänkö myyntinappulana ensi kauden siirtotakarajan tuntumassa.

Uran alku on ainakin alkanut hyvin Vancouverissa: Noihin 18 peliin 16 pistettä, 5v5 maaliolettama 56.94% ja vaaralliset paikat 54.63%.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
MacIntyren artikkeli Bearista, joka koki kovia menettäessään koiransa ja loukkaantui itse myös vähän sen jälkeen:






It was really hard losing our dog, especially because he was only five. He'd been with me my whole pro career. I got him for Lenasia when I turned pro (in 2017-18), so she would have someone there when I was away most of the year.
He was with me in my second year in Bakersfield (in the American League), the whole year, in Edmonton and Carolina. He was like part of the family. The way we talked to him ... he was so smart. You could tell what he was thinking, what he was feeling. He was the perfect dog for me. And to lose him just suddenly?
I came home from the Colorado game and when I got home ... his eyes were still there when he was lying on the couch. But we picked him up and he was like a rag doll. We just dropped everything, tried to rush to the hospital and on our way to the vet, he passed on our way there. That's one of the most heartbreaking experiences.
You just can't believe it. You're trying to stay strong for Lenasia because she's pregnant, but to see how heartbroken she was, it was just really hard.
He was a wiener dog. He was only five, which is really young. But we always called him an old man because he always liked his own space. He was like an old soul

Bearin vaimo on kotoisin Kelownasta, joten Vancouver olisi parille varmaan sopiva paikka asua vaikka pidempäänkin. Hughesin parina pelikin toimi hyvin tällä kaudella, kun 5v5 pelissä kaksikko oli jäällä 18 tehdyn ja 11 päästetyn maalin aikana. Tuo maalierotus (GF%) oli yli 250 minuuttia pelanneista pakkipareista (yhteensä 117 pakkiparia) 11 paras. Maalipaikkajakautumassakin he olivat 10 paras pakkipari noista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Abbotsfordille yöltä 4-0 kotivoitto tuloksellisesti heikosti viime aikoina pelanneesta Ontariosta (Ontariolle tuo oli jo kahdeksas peräkkäinen tappio). Martinille maalilla aika vähän pahoja tilanteita, kun Abbotsfordin joukkuepuolustus toimi maalivahdin edessä hyvin. Klimovich katkaisi 10 pelin pisteettömän putkensa tekemällä maalin. Woo ja Höglander mielestäni (jälleen) Abbotsfordin parhaat.





Abbotsfordille tämä maaliskuu ei ole ollut parasta kiekkoa tuloksellisesti kun saldona on nyt neljä voittoa ja neljä tappiota. Mutta jokainen joukkue heikentyy merkittävästi kun sieltä otetaan pois kolme avainpakkia (Wolanin, Brisebois ja Juulsen ovat pelanneet jo jonkin aikaa ylhäällä). Nuo pakit ja Podkolzin hyökkääjistä ovat menossa AHL:n playoffeihin pelaamaan mikäli ylhäälle saadaan riittävästi pelikuntoisia pelaajia ennen sitä takaisin.





Jeremy Collitonin aikakausi Chicagon päävalmentajana NHL:ssä ei mennyt onnellisimpien tähtien alla ja luultavasti Colliton ei vaan ollut valmis vielä siinä vaiheessa tuohon NHL:n päävalmentajan paikkaan. Mutta farmissa Colliton on tehnyt kyllä hyvää työtä (kuten teki aikanaan Rockfordissakin) ja on nyt jo varmasti parempi valmentaja. Tai sanotaan, että ainakin enemmän kokemusta omaava valmentaja.

Colliton on ihan mahdollinen päävalmentaja vielä jonain päivänä myös NHL:ssä kun ottaa huomioon senkin, että hän on vasta 38 vuotias. Tocchet'kin sanoi oppineensa Collitonilta asioita valmentamisesta käydessään visiitillä farmin puolella. Organisaatiossa on häntä kohtaan arvostus selvästi nousussa ja tuo Abbotsfordin pelikin on kehittynyt kauden mittaan, mikä on hyvä merkki valmennusta kohtaan.

***

Lucas Forsellin Färjestad aloitti SHL:n playoff-sarjansa eilen Philip Johansonin Frölundaa vastaan. Färjestad voitti fyysisen ja kovatasoisen pelin 3-2 lukemin. Forsellille uran ensimmäisessä SHL:n playoff-pelissä komeat 2+1 tehot, eli hän oli jokaisen Färjestadin maalin aikana jäällä. Tuo runkosarjan lopun hieno pelaaminen jatkui siis myös tuolla playoffeissa. Forsell näyttää kyllä ihan eri kierroksen varaukselta tuolla mitä oli (seitsemännen kierroksen varaus). Sähäkkää ja energistä pelaamista, erinomainen lähtönopeus ja hyvät kiekolliset taidot. Pelaa myös fyysisen pelinsä hyvin ja etenkin ikäisekseen pärjää väännöissä oikein mainiosti.

Katsomissuositus samalla tuota sarjaa ja muutenkin SHL:n playoffeja kohtaan. Jos runkosarjakin oli hyvä, nuo ovat nyt eri tason pelejä mitä siellä runkosarjassa pelattiin. Vauhtiero on aika huomattavakin. En vain tiedä jaksavatko pelaajat pitää yllä tuollaista ykköspelin tempoa läpi tuon sarjan. Borgmanilta nähtiin tuossa ensimmäisessä pelissä aika törkeä taklaus Ejdsellia kohtaan, mutta onneksi kokenut hyökkääjä palasi jäälle. Noita ei toivoisi näkevän, mutta muuten nautittavaa kiekkoa seurata.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Demko piti Kingsin kurissa, vaikka Los Angeles oli selvästi muuten parempi joukkue viime yön ottelussa. Sellaisia voittoja, joista en niin nauti tässä vaiheessa. Tulee mieleen monet viime kauden lopun voitot, jolloin Demko varasteli pisteitä vaikka muu joukkue ei olisi niitä ansainnut. Tämä joukkue ei luultavasti tule onnistumaan koskaan retoolissa kunnolla niin kauan kuin Demko on maalilla.

Nyt tällä kaudella Tocchetin aikana voitoista pääosa on tullut enemmän viisikkopelin kautta muuten, kun viime kaudella ne tulivat ylivoiman ja maalivahtipelin kautta. Nuo viisikkopelin kautta tulevat voitot luovat sentään enemmän uskoa jatkolle (siitä huolimatta, että muutoksia tulee ensi kauden pelaajiin), kun systeemi näyttää niissä toimivan yksilöiden sijaan.

Nyt Kingsilla oli pelissä 33 maalintekopaikkaa ja 16 vaarallista maalipaikkaa. Toisaalta Canucksilla oli Arizonaa vastaan edellisessä pelissä 32 maalipaikkaa ja 17 vaarallista paikkaa, mutta hävisi tuon pelin. Eli siinä mielessä puntit menivät nyt näiden kahden pelin aikana tasan.

Demkon paluun jälkeen Vancouver on pelannut nyt yhdeksän ottelua joista voittanut seitsemän. En olisi uskonut näin nopeaan pelin saamiseen tuolle tasolle kolmen kuukauden tauon jälkeen, mutta olin tuossakin väärässä. Ensi yönä pelataan heti seuraava peli ja se Anaheimia vastaan. Siinä pitää olla Delia maalilla.

***

Abbotsford otti voiton myös Kingsin organisaatiosta viime yönä, kun AHL:n Canucks otti 5-2 voiton Ontariosta. Pelin tähdillä Alfaro (2+1), Silovs (42 torjuntaa) ja Bains (1+1). Rädylle kaksi syöttöä ottelussa ja hänellä on nyt kuusi pistettä viimeisistä kahdeksasta pelistä. Sielläkin oli kuitenkin maalivahti isossa roolissa tuossa voitossa.








 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Wagnerin artikkeli Canucksin vaihtoehdoista OEL:n kanssa.


According to Natural Stat Trick, among the Canucks defencemen who have played at least 250 minutes at 5-on-5 this season, Ekman-Larsson has been on the ice for the highest rate of shots against and the second-highest rate of expected goals against and actual goals against, behind only Riley Stillman, who has already been traded.

The difference is shocking. With Ekman-Larsson on the ice at 5-on-5 this season, the Canucks have given up a massive number of shots from directly in front of the net and a heavy concentration of shots within the home plate area on Ekman-Larsson’s left side of the ice.

The simple truth is that Ekman-Larsson hasn’t been good this season. He hasn’t even been average or mediocre; he’s been downright bad.

Tuo OEL:n grafiikkakartta on kyllä pahan näköinen. Olen kääntynyt sille kannalle, että paras vaihtoehto olisi ostaa sopimus ulos nyt, mutta sopimuksen ulososto toimisi ehkä parhaiten kuitenkin vasta ensi kauden jälkeen pidemmällä tähtäimellä? Vai voiko tuo löytää vielä jostain pelinsä takaisin jos huilailee nyt puolen vuoden pätkän vammojaan parannellen ja itseään henkisesti etsien? Viime kausi OEL:lla oli kuitenkin ihan hyvä. En löisi tuon puolesta vetoa, mutta kai sitä on ihmeellisempiäkin asioita sattunut?

***

Tuossa viimeisessä Ducks-pelissä otettiin pelillisesti aika selvä voitto. Vaikka numerot jäivätkin Gibsonin johdolla tiukalle, ei tuossa pelissä ollut kyllä missään kohtaa sellaista tunnetta, että miten tässä mahtaa käydä. Anaheim oli hävinnyt ennen peliä viimeisistä 11 pelistä kaksi ottelua varsinaisella peliajalla ja ottanut kuusi voittoa, mutta tuossa pelissä ankkalauma ei ollut parhaimmillaan.







Edit:

Tiedetään, että pelaajille nämä loppukauden tappiot eivät ole yhdentekeviä. Hughesin mediatilaisuudessa hävityn Arizona-pelin jälkeen tunnelma oli vähän kuin hävityn seiskapelin jälkeen playoffeissa:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensi yönä Vancouver pelaa kotona Vegasia vastaan. Vegas on 10 viimeistä peliä 8-2-0 saldolla. Samat ketjut näyttäisivät olevan ja edelleen loukkaantumisesta toipuva Hronek ja McDonough istuvat pelin ulkopuolella. McDonoughin suhteen on olemassa kuitenkin ihan ymmärrettävä syykin.









 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vegasia vastaan nähtiin onnistunut peli. Joukkue pelasi hyvän ottelun ja hallitsi kahta viimeistä erää, mutta hävisi Läntisen konferenssin kärkijoukkueelle kuitenkin 3-4 lukemilla. Joukkueen kärki Petterssonin, Millerin ja etenkin tässä pelissä Hughesin johdolla pelasi erinomaiset pelit. Myös nelosen kaksoisveljet Podkolzin ja Kravtsov onnistuivat syvyydessä. Pelin kaksi viimeistä erää toivat vaaralliset maalipaikat Vancouverille 16-3, mutta tuo ei lopulta kuitenkaan riittänyt.

Pelin ensimmäinen erä oli aika huonoa pelaamista Vancouverilta ja kirsikkana kakussa oli Bearin ja Boeserin lahjoittamat paikat omassa päässä, jotka Vegas myös käytti täydellisesti hyödyksi. Knights on ihan riittävän laadukas joukkue ilmankin, että tuollaisia lahjoja tarvitsee heille antaa. Tuon jälkeen Canucks kuitenkin pystyi parantamaan selvästi ja tuo kertoo hyvää joukkueen kemiasta ja valmennuksesta tällä hetkellä.





Ilta oli muutenkin aika sopiva Vancouverille. Canucks hävisi ja samaan aikaan Philadelphia, Montreal ja Detroit ottivat voitot. Lisäksi St. Louis keräsi pisteen Detroitilta. Myös kauhuskenaariot siitä Islandersin ykköskierroksen vuorosta ensi kaudelle vapaasti liikkuvaksi helpottivat, kun Islanders otti kolmannen peräkkäisen voittonsa. Erikoista muuten siellä, että Islanders on tehnyt viimeisiin kolmeen peliin 17 maalia ja Horvatilla on noissa peleissä 0+0 tehot. Hyvin Bo on muuten kuitenkin pelannut, mutta tehot ovat jääneet piippuun.

- Hughes on pelannut Norris-tason peliä viimeiset viikot. Nyt nähtiin peliä kontrolloiva esitys, kun kokonaispeliaikaa tuli 30 minuuttia ja noiden aikana maalipaikat 16-6 ja vaaralliset maalipaikat 9-1 lukemilla. Quinn antoi pelissä kaksi syöttöä ja rikkoi noilla tuon oman viime kaudella tulleen ennätyksensä yhden kauden Canucks-pakin syötöissä.

Tuota nykyistä 62 syötön määrää paremmaksi ei Vancouverin seurahistoriassa ole muutenkaan päästy kuin Sedinien ja viime kauden Millerin toimesta. Henrik Sedinin 83 syöttöä paremmaksi Hughes ei tule pääsemään, mutta tilaston kakkosnimeksi on täydet mahdollisuudet (Miller antoi viime kaudella 67 syöttöä ja Daniel Sedinin syöttöjen osalta paras kausi toi 63 syöttöä).

Hughes on lyönyt jo tässä vaiheessa vahvaa merkkiä Canucksin pakkien yhden kauden pistepörsseihin viimeisen 50 vuoden aikana:

1. Quinn Hughes (2021-22): 76, 8+60=68
2. Quinn Hughes (2022-23): 66, 5+62=67
3. Doud Lidster (1986-87): 80, 12+51=63
4. Dennis Kearns (1976-77): 80, 5+55=60
5. Rick Lanz (1983-84): 79, 18+39=57

Eli Hughes on pisteen päässä viime kauden ennätyksestä organisaation yhden kauden pakkien pisteissä ja tällä kaudella on mahdollisuus rikkoa jopa 80 pisteen raja. Aika varmana asiana näkisin ainakin tuon yhden kauden piste-ennätyksen menevän rikki. Uskon, että niin Goncharista kuin Footestakin entisinä NHL-pakkeina on Hughesille hyötyä.

- Millerilta tuli 2+1 tehot ottelussa ja tuo nosti hänet nyt jälleen kiinni tuohon piste/peli tilastoon. Toinen maaleista tuli alivoimalla ja tuo osuma nosti hänet NHL:n alivoimamaalien kärkeen tällä kaudella. Tocchetin tulon jälkeen Miller on ollut samoissa pisteissä kuin Pastrnak ja Rantanen omissa joukkueissaan. Lisäksi aloitukset ovat tulleet kotiin yli 56% lukemilla. Jos jatkaa näin, jopa 90 pistettä on taas mahdollista laittaa rikki.

Miller teki parin päivän sisällä kaksi vähän samanlaista maalia rankkareista Korpisalon ja Quickin taakse:





- Kuzmenkolta nähtiin nyt huonoin hänen pelaama peli pitkään aikaan ja ihan syystäkin joutui Tocchetin penkittämäksi pelin aikana. Sytytyslanka hänen suhteen on ollut lyhyt, kun ottaa huomioon esimerkiksi kuinka paljon Boeserille tai Garlandille ollaan annettu kauden aikana siimaa vastaavista illoista. Toisaalta Kuzmenkolta on nähty "kovan rakkauden" jälkeen aina parasta, joten ehkä valmennus luottaa siihen että tuota on luvassa hänen kohdalla jatkossakin ja ei välttämättä usko samaa esimerkiksi Boeserista.

- Demko otti huonossa avauserässä (josta Tocchet antoi myös kovan palautteen pelin jälkeen) pari tärkeää torjuntaa, mutta päästi pelissä vähän luvattoman helpon näköisesti yhden osuman selkänsä taakse.

- Boeser on parantanut peliään siirtotakarajan jälkeen. Hän on ollut tilastoilla (46 pistettä) parempi tällä kaudella kuin silmätestillä tai edistyneillä tilastoilla ja minun suurin kritiikki häntä kohtaan on ollut kiekoton pelaaminen, mutta Brock on mennyt nyt maalille aikaisempaa paremmin ja ansaitsee kehut tuosta. Hyvää maskipelaamista jälleen tässäkin pelissä.

- Bear on ollut huono sen jälkeen kun palasi kentille. Hughesin parina sai kyllä hyvät lukemat aikaan, mutta muuten hakee peliään ja antoi nyt tuon yhden karmean harhasyötön omissa. En ole hänestä näiden kolmen pelin perusteella huolissani, kun näki aiemmin että pystyy olemaan eri tason puolustaja, mutta toivon Ethanin kannalta että saisi pelinsä mahdollisimman pian sille entiselle tasolle.

Alivoima on ottanut pieniä askeleita parempaan, mutta on edelleen kokonaisprosentteja katsoen surkea:





Vancouver jatkaa kotona sarjaansa, kun seuraavassa pelissä vastaan tulee perjantaina San Jose. Sharks on ollut helmikuun puolivälin jälkeen selvästi NHL:n huonoin joukkue, joten tankkikisalle tuo ennakkoasema ei lupaile hyvää. Tietysti yksittäisissä peleissä voi silti käydä miten tahansa, kuten vaikka viime yön tulokset NHL-kierroksella osoittivat.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ikäviä uutisia kuuluu näin fanin kannalta Vancouverista. John "Cheech" Garrett lopettaa toimittajan uransa. Asiantuntevaa ja samalla hyvällä huumorilla kiekkoasioista kommentoivaa Cheechia tulee kyllä ikävä ja tämä on iso menetys. Garrettille toivoo samalla tietysti mitä parhaimpia eläkepäiviä sitten kun on niiden aika.








***

Wolaninin kanssa tehtiin kaksivuotinen jatkosopimus. Hyvä sopimus ja menee samaan sarjaan sen Di Giuseppen jatkon kanssa. Farmissa Wolanin on ollut tähtipakki (johtaa edelleen AHL:n pakkien pistepörssiä, vaikka ei ole pelannut AHL:ssa yli kuukauteen) ja NHL:ssä on pystynyt täyttämään paikkansa syvyyspakkina ihan hyvin. Wolanin on hoitanut saman ja vähän enemmän mitä OEL mutta lähes seitsemän miljoonaa pienemmällä hinnalla.





***

Sharksista otettiin 7-2 kotivoitto. Kaikki seitsemän maalintekijää oli hyökkääjiä ja kaikki maalit merkittiin eri miehille. Di Giuseppelle, Joshualle, Garlandille, Kuzmenkolle ja Millerille 1+1 peli. Boeser ja Kravtsov olivat hyökkääjistä ainoita ilman tehomerkintöjä jäänyttä tuossa pelissä. Kuzmenkolle maali oli kauden 35. osuma ja Joshua sai samalla kympin maaleissa täyteen.

Hronek pelasi uransa ensimmäisessä pelissä Canucksin paidassa joukkueen eniten. Hyvä startti häneltä, vaikka takana oli loukkaantuminen. Etenkin puolustussuunnassa Hronek luki peliä hyvin enkä tiedä hävisikö hän koko iltana yhtään kaksinkamppailua. Aktiivinen ote koko kentän pelaamisessa, hyvä liike, syötöt olivat tarkkoja, pelasi sopivan kovaa omassa päässä ja hän pystyi viemään peliä oikeaan suuntaan.

Vancouver on ollut nyt viimeisen kuukauden sisään NHL:n seitsemänneksi paras joukkue. Canucks on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja ja joukkueen alivoimaprosentti on ollut NHL:n viidenneksi paras. Melkoinen kurssin muutos siihen nähden, että ennen tätä viimeistä kuukautta Canucks oli päästänyt NHL:n toiseksi eniten maaleja ja alivoimaprosentti oli koko liigan huonoin.





***

Filip Johansson teki 1+2 tehot eilisessä pelissä SHL:n playoffeissa Färjestadia vastaan. Lucas Forsellin Färjestad johtaa Frölundaa kuitenkin edelleen otteluvoitoissa 3-2. Johanssonin kaksi viimeistä peliä ovat olleet parasta pelaamista playoffeissa. Edellisessä pelissä tuli yli 24 minuuttia peliaikaa ja nyt sitten tuota seurasi kolmen pisteen ilta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Unohtui mainita edellisestä, että Wolanin jätti tuon Sharks-pelin kesken noin reilun minuutin peliajan jälkeen ja Vancouver pelasi lähes koko pelin viidellä pakilla. Siellä oli siis siinä mielessä harvinainen tilanne, että jäällä oli yksi leftin pakki (Hughes). Kaikki neljä pelaavaa muuta pakkia (Hronek, Myers, Bear ja Burroughs) olivat rightin puolen pakkeja.

Tuo Vancouverin puolustuksen oikea puoli oli varmaankin NHL:n huonoin ennen kauden alkua. Tämän kauden aikana sinne on saatu nyt Hronek ja Bear mukaan. Tosin Schenn on sieltä lähtenytkin, mutta Luke olisi noiden takana pakkihierarkiassa ja on mahdollinen paluumuuttaja vielä jatkossa. Tuo oikea puoli tulee tuottamaan mietittävää (mitä on varmasti jo tosin tehtykin) jatkossa.

Nyt siellä olisi oikealla puolella seuraava syvyyskartta (tasollisesti) puolustuksessa:

Hronek
Bear
Myers
Burroughs
(Poolman)

Ja se Schenn sitten kenties jatkossa mukaan? Loukkaantuneista pakeista Dermott pystyy lisäksi pelaamaan oikealla.

Tuo Myersin kuuden miljoonan sopimus yhdistettynä tuohon hänen asemaansa tietää sitä, että jos pelaajalla vain on arvoa (mitä kuulemma tällä kaudella kuitenkin oli), niin hänen jatkoa on vaikea nähdä. Mutta jos kauppaa ei saada aikaan, niin en näkisi välttämättömänä ongelmana myöskään tuon sopimuksen viimeisen kauden pois pelaamista. Saattaa olla jopa parasta Myersia kun sopimus on katkolla.

Ensi kaudella tuo oikea puoli voisi olla Myersin lähdettyä seuraava:

Hronek
Bear
Schenn/Dermott/Poolman

Bearista olen tuolla pitänyt, mutta olisi ehkä hyvässä tilanteessa kuitenkin enemmän kolmosparin pakki. Hughesin parina voi pelata aika lailla kuka tahansa ja tuo on ollut toimiva pakkipari, joten Bear voisi jatkaa siinä (ellei sitten kakkospariksi saada toimivaa kaksikkoa ja tuota Hughes-Hronek -paria haluta yhdistää).

Hronek voisi sitten pelata hyviä minuutteja kakkosparissakin. Pakkipari vasemmalla puolella on hakusessa. OEL on ollut tällä kaudella enemmän kolmosparin pakin tasolla ja jatko joukkueessa muutenkin kysymysmerkki, mutta halutaanko sitä NHL-historian viidenneksi kalleinta sopimuksen ulosostoa tehdä?

Gavrikov esimerkiksi voisi tulla kysymykseen jos päätyy vapaille markkinoille ja hänen kanssa saataisiin sopiva sopimus aikaan. Mutta sitten tuossa olisi OEL:n ulososton lisäksi tuo Gavrikovin sopimus yhdessä capia kuluttamassa. Vaikea paikka tuo on miettiä, kun OEL:n jatkaminen ei saa ääntäni ja ulkoapäin tulleessa hankinnassa olisi pakko onnistua jotta tuo tilanne ei menisi vielä pahemmaksi.

Syvyyspakeista Burroughs, Wolanin ja Brisebois ovat näyttäneet, että heille voisi olla ainakin kolmosparin paikkaa tarjolla. Dermott voisi olla jatkossa lisäksi käyttökelpoinen puolustaja sinne. Poolmanille sopisi parhaiten ulososto (kuten noista Benningin hankinnoista monelle muullekin), mutta en tiedä lähteekö joukkue tuohon jos OEL:n kanssa mietitään tuota mahdollisuutta?

No katsellaan nyt sitten miten tuota rakennetaan pidemmälle. Veikkaan, että minun kaavailut ei mene maaliin. Tällä hetkellä puolustuksen terveystilanne olisi hälyttävä jos tässä olisi vielä jotain mistä pelata. Nyt kun ei kuitenkaan ole, niin saa nähdä sitten millainen on loppukauden puolustus mikäli Wolanin on pidempäänkin sivussa.





OEL, Poolman, Dermott, Brisebois, Wolanin ja Juulsen sivussa? Schenn ja Stillman myyty. Olisiko vaikka Rathbonen paikka nyt päästä pelaamaan? Itse tosin toivoisin nyt farmissa pysyvän mahdollisimman hyvä kokoonpano, kun sieltä on muutenkin nähty tuota katoa noilla nostoilla, mutta en tiedä sitten kenet sinne pistää paikkaamaan ellei jotain farmipakkia. Gonchar tai Foote?
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä lisäys tämäkin prospects-pooliin. Yli pinna per peli toisella yliopistokaudella.
Hyvin mennyt toinen yliopistokausi ja raporttien mukaan kehittyvä ura poiki sopimuksen. Sasson ei ole seksikkäin yliopistosta tuleva vapaa-agentti, kun kattoa ei pidetä niin korkeana kuin joillakin toisilla. Sassonsin kehityskaari kun lupailisi raporttien mukaan lähinnä syvyysketjujen (ehkä lähinnä nelosketjun sentterin paikkaa).





Elite Prospectin J.D. Burke kirjoitti Sassonsista kauden aikana yhteen peliraporttiinsa mm;

"He was characteristically dilligent in the defensive zone too. He's the sort of player you can performing admirably on a defensive calibrated NHL fouth-line with even a little development."

Kun miettii sitä, että kuinka monesta yliopiston vapaasta agentista kehittyy kahden ensimmäisen ketjun sentteri verrattuna esimerkiksi draftien tuottoon, niin tälläiset puolustusorientoituneet syvyyspaikoille hankitut sentteriprospectit voivat olla järkeväkin päätös, vaikka sitä Gaudetten kaltaista kattoa ja ylivoima-avuja ei niin paljon olisikaan. Sassonia puoltaa se, että hän on -00 syntynyt (monet muut ovat vuoden tai parikin vanhempia), sentteriprospecti ja tuo menneen kauden aikana nähty kehitys (22 pisteen pelaajasta -> 42 pisteen pelaajaksi).

Ja tämähän on ihan selkeä plussa:





Pettersson
Miller
Räty
Åman/Sasson

Tuossa voisi olla sentteriosaston syvyyskartta tulevaisuuteen mikäli kehitys Rädyllä menee hyvin. Kolme uutta sentteria tuossa verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Åman on näyttänyt tällä kaudella pystyvän täyttämään nelosketjun sentterin tontin hyvin ja Sasson voi haastaa ehkä häntä. Toki mahdollisuus on haastaa myös Rätyäkin (Rädyn hyvästäkin kehityksestä huolimatta), mikäli kaikki loksahtaa ihan paikalleen.

Tulevat draftit tulevat muokkaamaan tuota kuitenkin varmasti vielä. Lisäksi Canucksin tiedetään hakevan ensi kaudeksi kolmossentteriä. Myöskään Millerin jatko ei ole 100% varma jos on uskominen Frank Seravallia. Hänen kaupalla pitää tulla takaisin kuitenkin nuori sentteri, muuten ei ole mieltä tämän kauden alusta huolimatta lähteä myymään 80-90 pisteen fyysistä ja aloitushommissa pätevää sentteriä, joka on ottanut selvästi isompaa roolia joukkueesta Horvatin kaupan jälkeen myös johtajuudessa.

***

McDonough pelaa yöllä Chicagoa vastaan ensimmäisen NHL-pelinsä:





***

Hronekin alku Vancouverissa on ollut erittäin hyvä. En enää muistanutkaan, miltä näyttää Hughesin ohella toinen hyvä top4-pakki. Samalla Hronek vie taakkaa pois Hughesilta. Canucks Armyn artikkeli:


No matter what you think about the purchase price, after two games it’s hard to say that Hronek isn’t exactly what the Canucks defence group needed. He can play in all situations, handle a ton of minutes, and plays a very steady game. All of this means that he can handle a lot of the team’s dirty work.

Getting a defenceman like Hronek is not cheap in the NHL and his first two games have proven why. He’s a very valuable player that is going to make this team more competitive and is still just 25 years old. As the Canucks push for a re-tool and to overhaul on the fly, acquiring Hronek brings in the perfect archetype to help make the top-four competitive.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kaksi erää kisattiin Chicago-pelissä lähinnä siitä, onko tämä tämän kauden unettavin jääkiekkopeli. Kolmannessa erässä Vancouver onnistui tekemään pari maalia Petterssonin toimesta ja käänsi niillä pelin. Kolmas peli neljään iltaan ja kun edellisestä oli ehtinyt kulua vain 20 tuntia, niin tuo kyllä näkyi nyt otteissa. Chicago on puolestaan ehkä tullut tuon tämän loppukauden parhaan pelillisen piikkinsä ohi jo.

Vancouverin kärki Petterssonin, Hughesin ja Millerin johdolla ei ollut nyt parhaalla peli-ilmeellä liikkeellä, vaikka Petterssonille nuo pari maalia tulikin. Kuzmenko antoi pari syöttöä ja tuo ylivoima kummasti parani heti kun hänet laitettiin taas sinne. Boeserille on tullut tässä kuussa yhdeksän pistettä ja siirtoarvon luulisi olevan nousemassa noilla kehittyvillä otteilla.

Syvyydessä Åmanilta ja Joshualta jälleen hyvä ilta, vaikka Åman oli nyt vain häviämässä aloituksia. McDonoug pelasi "ihan ok" ensimmäisen pelinsä NHL:ssä ja oli hyvässä paikassa tehdä maalinkin. Puolustuksessa Hronek ja Bear pelasivat mielestäni parhaiten. Rathbonekin on täyttänyt paikkansa nyt, vaikka farmissa ei peli oikein kulkenutkaan ennen nostoa ylös. Ilmeisesti tuo parempi systeemi auttaa häntäkin.

Tankkikisan kannalta tämä loppukausi ei todellakaan lupaile hyvää, mutta tämä tiedettiinkin. Tämä joukkue ei ole niin huono mitä alkukausi osoitti ja millä tasolla nuo oikeasti huonot joukkueet ovat. NHL:n huonoin maalivahtikaksikko touhusi maalilla sen kolme kuukautta, päästi pahimmillaan joka viidennen kudin taakseen ja nyt kun sinne palasi top10 maalivahti takaisin, niin tuo tekee jo ison eron myös edessä olevan joukkueen peliin.

Lisäksi Canucks on pelannut nyt paremmalla systeemillä mitä vuosiin. Joukkue on saanut myös tuota sekavaa johtajuuspuolta oikaistua. En missään nimessä syytä Horvatia tuosta, mutta tuo ei vain toiminut - kenties siellä oli liikaa kokkeja hämmentämässä? Nämä kaikki asiat ovat niitä tämän loppukauden hyviä puolia yhdessä sen kanssa, että joidenkin yksilöiden arvo on varmasti nousussa. Pelkän draft-sijan tuijotus ei ole välttämättä se tärkein asia nyt Vancouverille. Sieltä voi hyvänäkin vuonna tulla Juolevi tai Virtanen ja ihmettelisin kovasti jos kaikki top10 varatut onnistuvat luomaan hyvät urat.

Draftissa Canucksin sijoille jää periaatteessa joka tapauksessa saman arvoisia lupauksia mitä vähän korkeammallakin, vaikka Canucks olisi 10 tai 12. huonoin tällä kaudella. Reinbacher, Dvorsky, Leonard, Danielsson, Moore, Cristall, Barlow, Yager... Esimerkiksi noista kahdeksasta "ei ihan kärkeen sijoitetusta" on pari tuolla vuorolla tarjolla ja pitää vain sitten osata tehdä oikea valinta. Tuo on se homman vaikein osuus, mutta kyllä tuolta voi oikein hyvän pelaajan saada.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Alivoimatilastoja voisi muuten nostella esiin.

Tuo Vancouverin alivoimahan oli selvästi NHL:n huonointa ja menossa historiallisen huonoihin lukemiin koko NHL:n mittarilla vielä kuukausi sitten. Kolmen kuukauden ajan Martin-Delia -tandemi veti alivoimaa niin huonoilla prosenteilla (78%), että tuollaisia ei olla nähty yhdessäkään joukkueessa noin pitkää aikaa ainakaan sitten 2007-08 kauden. Edessä pelannut joukkue ei sekään millään lailla loistanut tuossa, mutta oli kuitenkin lähempänä NHL:n keskiarvoa alivoiman odotetuissa maaleissa ja vaarallisissa maalipaikoissa.

Demko palasi kentille kuukausi sitten. Tilastot siellä ovat nousseet sinne top10 sisälle ja Demkolla on ollut NHL:n paras alivoiman prosentti. Tuo yhtälö on toiminut niin, että Vancouverilla on ollut NHL:n kolmanneksi paras alivoiman prosentti sen jälkeen kun Demko palasi. Tuo on tehty Demkoa lukuun ottamatta pitkälle samoilla pelaajilla millä tehtiin tuo historiallisen huono alivoima. Tai no sitä yhtä kiekkojen edestä pois pomppivaa pakkia ei ole tarvinnut nyt katsella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Abbotsford varmisti viime pelissä paikkansa AHL:n playoffeissa, vaikka hävisi vieraissa jatkoajalla Ontariolle. Joukkueen paras ketju viime aikoina on ollut Rädyn sentteröimä ketju, jossa laidoilla ovat Gatcomb ja Alfaro. Woo on ollut puolustuksessa selkeä johtaja ja etenkin nyt kun noita muita pakkeja on jouduttu nostelemaan ylös.

Joukkue on pelannut noihin muutoksiin nähden jopa yllättävän hyvää puolustuspeliä, mutta neljän farmipakin nosto näkyy kyllä pelin nostamisessa ylöspäin. Etenkin kun noiden joukossa ovat AHL:n pakkien pistepörssiä edelleen johtava Wolanin (edellinen peli farmissa 15. helmikuuta) ja Jack Rathbone. Näin ollen ei tullut yllätyksenä, että Abbotsford koittaa hakea pientä nostetta nyt sitten Minnesotan yliopistossa menneellä kaudella 25 pistettä tehneestä Andy Carrollista (Carroll oli toivomani Jake Livingstonen joukkuekaveri).





Positiivisten nostojen puolelle joukkueessa menee ehdottomasti Arshdeep Bains, jonka peli on ottanut isoja loikkia kauden aikana eteenpäin ja etenkin luistelussa tullut huomattavaa kehitystä. Bainsin luistelun riittäminen oli kysymysmerkki vielä kauden alkupuolella ja nyt tuosta on tullut hänen vahvuus.

Organisaatiossa luotetaan kuulemma farmin luisteluvalmentajaan MacKenzie Braidiin kovasti ja työn jälki näyttää myös olevan hyvää. MacKenzie Braidin äiti Dawn on tunnettu luisteluvalmentaja, joka on toiminut mm. muutamien korkean profiilin NHL-pelaajien luisteluvalmentajana. Tuohon nuoremman Braidin kädenjälkeen joukkue luottaa myös mm. Rädyn suhteen.

***

Canucks Centralilla Max Sassonin haastattelu:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ole päässyt tänne nyt päivittelemään joukkueen asioista, mutta laitetaan nyt jotain nopeaa sekalaista:

Tuon huonon Chicago-pelin jälkeen Vancouver hävisi kaksi peliä jatkoajalla St. Louisia ja Calgarya vastaan. Kolme viimeistä Canucksin peliä ovat olleet joukkueelta heikkoa pelaamista pisteistä huolimatta ja etenkin tuossa Flames-pelissä tuli viime kausi mieleen kun pitkälle Demkon johdolla napsittiin pisteitä. Flamesia vastaan etenkin Myers "kunnostautui" kunnon tankkikenraalina.

Sinällään nuo jatkoajoilla hävityt pisteet eivät nyt kuitenkaan harmita. Vancouver on pisteprosenteissa tällä hetkellä kahdeksanneksi huonoin ja tuo top10-lottosija pitäisi kyetä pitämään, vaikka minimaaliset mahdollisuudet sieltä olisikaan lottoa voittaa. Luultavasti Canucks lähtee lottoon sijojen kahdeksan ja 11 väliltä.

- Quinn Hughes rikkoi 70 pisteen rajan ensimmäisenä Vancouverin puolustajana seurahistoriassa. Quinnilla on nyt 73 pistettä 71 pelistä.

- Elias Pettersson on enää neljän pisteen päässä 100 pisteen rajasta ja lisäksi nyt 14 peräkkäisen pelin pisteputkessa. Tuo on enää yhden pelin päässä organisaation ennätyksestä, joten seuraavassa pelissä olisi mahdollista liittyä Nedvedin ja Bertuzzin kanssa samaan ennätyskerhoon. Ei ihan joka päiväisistä asioista ole kyse, kun Bertuzzilla tuo nähtiin 21 vuotta sitten ja Nedvedilla 30 vuotta sitten.





- Pride Nightia vietettiin Calgarya vastaan ja tuossa puheisiin ja otsikoihin nousi Andrei Kuzmenko, joka kieltäytyi perhesyihin vedoten osallistumasta alkulämpöihin.





- Tocchetin mukaan Filip Hronekin kausi olisi ohi ja hienosti Vancouverissa esiintynyt tsekkipakki saisi nyt rauhan parannella olkapäätä. Kyllä tuo vamma näkyikin joissakin tilanteissa, kun mietin että miksei hän käytä tuota hyvää lämäriään laukaisupaikoissa.

- Aidan McDonough teki uransa toisessa NHL-pelissä Calgarya vastaan uransa avausmaalin. Ensimmäisenä onnittelijana paikalle tuli McDonoughin paras kaveri Jack Rathbone, josta McDonoug sanoi että Rathbonella oli tilanteessa vielä leveämpi hymy kuin hänellä itsellään.

- Peluutuksellisesta puolesta nostona se, että Dakota Joshuan hyvä kausi toi hänelle kahteen viime peliin paikan ykkösketjun toiselta laidalta Petterssonin ja Kuzmenkon viereltä. Mikheyev, Beauvillier ja Joshua ainakin tuonne mahdollisina vaihtoehtoina ensi kaudella ja jokainen tuo vähän eri asioita ketjuun.

***

Kaksi sopimusta tehtiin noiden Carrollin ja Sassonin sopimusten lisäksi ja noilla tuotiin lisää noita nuoria mahdollisia tulevaisuuden pelaajia organisaatioon:

Yliopistosta tehtiin sopimus hienosti liikkuvan puolustajan Akito Hirosen kanssa:





Hirose pelasi menneen kauden Minnesotan yliopistossa, jossa tuli 38 peliin 27 pistettä. Hän oli toivomani Jake Livingstonen ja Abbotsfordiin sopimuksen tehneen Andy Carrollin joukkuekaveri. Livingstone teki sopimuksen Nashvilleen, joten ykköstoivetta ei saatu, mutta kaksi muuta pakkia kuitenkin eikä näistä vielä tässä vaiheessa pysty sanomaan tulevaisuuden paremmuusjärjestyksestä mitään.

*

Allvenskanista tehtiin sopimus puolestaan maalivahti Nikita Tolopilon kanssa:





Valko-Venäläinen maalivahti on kookas (198cm/104kg) 22 vuotias ja pelasi tällä kaudella Södertäljessä 45 peliä hyvillä tilastoilla: 28-17-0, 2,1 päästettyä maalia pelissä ja 92.4%. Maalivahtiprospecteja ei yleensä ole koskaan liikaa, mutta katsellaan sitten millainen on hänen tulevaisuutensa. Torenius saa ainakin tästä varmaan ihan mielenkiintoisen projektin jatkoa ajatellen.

Yksi sentteri, pari pakkia ja maalivahti ovat nyt siis allekirjoittaneet sopimukset seuran kanssa muutamien päivien aikana. Prospectipuolta ainakin nyt pyritään saamaan parempaan kuntoon, mutta olihan tuossa niin paljon takamatkaa Benningin ajoista ehtinytkin tulla, että on ollut aikakin.

***

Farmin kuulumisista vielä lyhyesti:

Abbotsford otti kaksi peräkkäistä vierasvoittoa Manitobasta ja kummassakin noista peleistä maalivahtipelillä oli iso merkitys pisteisiin. Ensin Silovs pelasi kokonaisuutena hyvän pelin Canucksin 2-4 voitossa ja eilen illalla Martin piti joukkuetta pystyssä etenkin ensimmäisessä erässä, jossa Moosella oli monia hyviä paikkoja. Martin on löytänyt hyvin takaisin sen kadonneen itseluottamuksensa, minkä kanssa oli ongelmia aikaisemmin kaudella. Viimeisten kahden viikon saldona yli 94% lukemat.

Kenttäpelaajista muiden pakkien NHL:aan nousemisen ansiosta selväksi ykköspakiksi noussut Jett Woo pelaa tällä hetkellä selvästi uransa parasta kiekkoa. Woo teki maalin molemmissa Moose-pelissä ja pelasi hyvän oman pään tilanteet. Liike ja kokonaisvaltainen pelaaminen on kehittynyt hänenkin kohdalla ja vaikka olin jo vähän luovuttamassa hänen kohdalla aikaisemmin, tällä hetkellä saattaa olla se tilanne, että tulevaisuus on lähempänä NHL:aa kuin farmia jos tuo peli tuosta vielä kehittyy.

Ikävämpi puoli tuossa on sitten se, että jos Woo ei kykene ottamaan ensi kaudella paikkaa ylhäältä, joku toinen joukkue saattaa hyvinkin poimia hänet siirtolistalta. Woo on pelannut mielestäni nyt vastuuta saatuaan parempaa peliä mitä monet ylös nostetut pakit pelasivat aikaisemmin. Tai sanotaanko, että nyt kun tuo rooli on noussut, niin nuo Woon vahvuudet ovat päässeet entistä paremmin esiin. Vancouverin pitää nyt miettiä tarkasti tuo tilanne, että onko tärkeämpi tuoda sinne oikean puolen pakki kesällä mukaan ja ottaa riski Woon menetyksestä vai yrittää katsoa Woon tilanne paremmin.

Hyökkääjistä Max Sasson on näyttänyt mielestäni oikein hyvältä näissä uransa ensimmäisissä peleissä farmissa. Liike riittää hyvään kahden suunnan pelaamiseen ja on muodostanut toimivan kaksikon Bainsin kanssa. Vielä on tietysti liian aikaista sanoa Sassonin tulevasta urasta sen enempää, mutta alun perusteella tuo vaikuttaa kyllä hyvältä projektilta. Bainsia tulikin tuossa jo kommentoitua ja hänen pelinsä on mennyt hienosti eteenpäin tämän kauden aikana.

Pettymysten puolella siellä ovat tällä hetkellä olleet ruotsalaiset Höglander ja Karlsson sekä Klimovich. Höglanderilla oli pitkä hyvä putki menossa, mutta juuri nyt peli on aallonpohjassa. Tuo taas heittää vähän miettimistä jatkoon, kun hänen ongelmansa on ollut tasaisuuden löytämisessä ja toivoin farmissa pelaamisen kehittävän tuota, mutta ei tuo näytä ainakaan näillä näytöillä sittenkään toimivan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverille 4-1 kotitappio Kingsia vastaan tylsässä kiekkopelissä. Pitkään tuo oli 1-2 tilanteessa, mutta Kaliyevin maali kolmannen erän 14 minuutilla ratkaisi pelin lopullisesti (viimeisen Kings teki tyhjiin). Tilastojen mukaan aika tasainen vääntö, kun odotetut maalit olivat Natural Stat Trickissa 2.92-3.03, mutta Kings oli noista numeroista huolimatta vähän parempi minun mielestä.





Tuolta tuo on näyttänyt viime peleissä. Ei tässä olla mitenkään kokonaan heitetty hanskoja tiskiin, mutta ihan sitä viimeistä kipinää ei ole ollut pelaamiselle mitä pitkään oli. Toki noinhan tuo on ollut niin kauan kuin minä olen tätä sarjaa seurannut, että joukkueille tulee aaltoliikettä yleensä kauden aikana.

Nyt on Canucksin pelillinen aallonpohja Tocchetin aikana menossa ja saa nähdä nyt sitten saako joukkue tuota enää loppukaudesta oikaistua. Viime yön peli sinetöi myös teoriassa mahdollisuudet playoffeista. Käytännössä nuo mahdollisuudet ovat menneet jo aikoja sitten. Tuon vuoksi on mahdollista, että Delialle tulee nyt pelejä ehkä normaalia enemmän.

- Petterssonin pisteputki ei jatkunut enää ja tuo 14 peliä jää nyt sitten hänen toistaiseksi parhaaksi putkeksi ja seurannätykset voimaan. Uskon kyllä, että jonain päivänä Elias tulee noita vielä myöhemmin haastamaan. Nyt tässä pelissä Pettersson oli syystä tai toisesta huono ja tuota en ole joutunut sanomaan tällä kaudella kuin yhden käden sormilla laskettavan määrän.

- Hughes on pelannut kahdessa viime pelissä keskimäärin puoli tuntia pelissä, kun nyt tuli 29:38 ja edellisessä pelissä 30:16 minuutit. Maaliskuun ensimmäisestä päivästä laskien nuo minuutit ovat selvästi NHL:n korkeimmat yhden pelaajan pelaamat minuutit (seuraavana listalla oleva Erik Karlsson jää peliä kohden yli minuutin päähän tuossa).

- Millerin ketju (laidoilla Boeser ja Di Giuseppe) oli nyt ainoa joka sai tuolla jotain aikaan. Millerille yli 25 minuuttia jääaikaa ja maaliolettama tasakentin yli 70% luokkaa.

- Boeser on pelannut nyt parasta kiekkoaan muutamaan viime vuoteen. Peli alkoi parantua jo aikaisemmin (siirtotakarajan jälkeen oikeastaan) ja nyt on tullut sitten vähän tulostakin, kun viiteen viime peliin on kasassa neljä maalia.

- Akito Hirose pelasi uransa ensimmäisen NHL-pelin ja selviytyi noista suojatuista minuuteista pääosin ihan hyvin. Lupaavampi startti tämä oli mitä esimerkiksi Raffertylla aikanaan ja sai ihan aiheestakin Tocchetilta kehuja. Haastattelujen perusteella ainakin itseluottamus tuntuisi olevan kunnossa.

- Ikävä oli nähdä Edlerin pelaavan loukkaantumisen vuoksi vain reilu neljä minuuttia tässä hänen ehkä viimeisessä pelissään Vancouverissa.

Kings pelaa joukkueena hyvällä systeemillä enkä ylläty tuosta, että joukkueella on vain kaksi varsinaisen peliajan tappiota 16 viime peliin (ja noista 16 pelistä 12 voittoa). Kiva oli nähdä oman suosikkini Lizotten onnistuvan (tosin tyhjiin), vaikka Canucksia vastaan onnistuikin.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vancouverille 4-1 kotitappio Kingsia vastaan tylsässä kiekkopelissä. Pitkään tuo oli 1-2 tilanteessa, mutta Kaliyevin maali kolmannen erän 14 minuutilla ratkaisi pelin lopullisesti (viimeisen Kings teki tyhjiin). Tilastojen mukaan aika tasainen vääntö, kun odotetut maalit olivat Natural Stat Trickissa 2.92-3.03, mutta Kings oli noista numeroista huolimatta vähän parempi minun mielestä.

Canuckseilla oli paikka iskeä 1-0 tilanteessa ylivoimalla (Mooren jäähy), kun LA oli hiukan telineissä ensimmäisen kympin ajan. Toinen maali heti alkuun olisi voinut olla väsyneen oloiselle Kingseille kova paikka. Mutta toisin kävi - tasoituksen jälkeen peli oli välillä melkoista läpsyttelyä (varsinkin toisessä erässä), jossa nähtiin kiekonmenetyksiä suuntaan jos toiseenkin.

Ennen Kaliyevin ratkaisumaalia kotijoukkueella oli hyvä jakso (mm. yv), mutta kiekko pomppi Korpisalolle suotuisasti. Pelitapahtumiin nähden kolmen maalin ero oli turhan iso, mutta mukavaa kun Kaliyev ja Lizotte saivat palkinnon hyvästä yrittämisestä.

Losin "boring, but winning" -hockey olisi paljon katsottavampaa ja piristävämpää, jos joukkueessa olisi yksi Quinn Hughesin tapainen dynaaminen puolustaja. Tällä hetkellä sellaista "superpakkia" ei ole, mutta vielä vuosi tai kaksi, niin Brandt Clarke on näiden matsien huomiota herättävin pakki.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canuckseilla oli paikka iskeä 1-0 tilanteessa ylivoimalla (Mooren jäähy), kun LA oli hiukan telineissä ensimmäisen kympin ajan... Ennen Kaliyevin ratkaisumaalia kotijoukkueella oli hyvä jakso (mm. yv), mutta kiekko pomppi Korpisalolle suotuisasti.
Joo, kyllähän siellä oli noita yksittäisiä hetkiä ja tilanteita tässäkin pelissä ja Vancouverin kannalta vähän paremmalla pompputuurilla tuo peli olisi saattanut mennä vaikka jatkoille. Mutta isommassa kuvassa Kings oli kyllä mielestäni vähän parempi.

Losin "boring, but winning" -hockey olisi paljon katsottavampaa ja piristävämpää, jos joukkueessa olisi yksi Quinn Hughesin tapainen dynaaminen puolustaja. Tällä hetkellä sellaista "superpakkia" ei ole, mutta vielä vuosi tai kaksi, niin Brandt Clarke on näiden matsien huomiota herättävin pakki.
Täytyy ottaa tämä viimeinen lause talteen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Säälittää noiden maksavien katsojien puolesta. Tuntuu, että siellä on pyyhe kehässä jo joidenkin osalta. Sinällään ihan ymmärrettävää tässä vaiheessa, mutta toisaalta kun puhutaan ammattiurheilijoista, ymmärrystä ei löydy sitten yhtään.

Tocchet sanoi että oli antanut pelaajille vapaapäivän eikä ollut yhtään energiaa. Vetivätkö kännit? Ehkä tai ehkä ei, mutta siltä tuo näyttää että siellä on mentaalipuolella revitty jo irti se mikä on saatu ja nyt osalla katseet ovat jo kauden loppumisessa.





Boeseria sylettää olla taas mukana tässä tilanteessa. Varmasti noin. Mutta surkea kahden suunnan pelaaminen on loistanut oikeastaan koko kauden hänellä itsellään. Tocchet sanoikin tuohon viitaten(?), että ne ovat sanoja mutta ainoa mikä ratkaisee on tekeminen.

Ei voi olla toisaalta liiankaan ankara joukkuetta kohtaan. Siellä on nyt pelaajia joiden ei kuuluisi olla noissa rooleissa. Esimerkiksi puolustuksessa on nyt niitä varaluistimien varaluistimia. Dominopelinä Hughes on pelannut älyttömiä minuutteja tuon vuoksi ja näköjään tuo alkaa jo näkyä (näissä sinällään merkityksettömissä peleissä) hänelläkin.

Lottokisan kannalta hyvä kierros (St. Louis ja Detroit voittivat) ja voi olla, että tuo on kuitenkin tärkeintä. Kahdeksas sija olisi taskussa tällä hetkellä kun viisi peliä on jäljellä. Edellä olevan Washingtonin pitäisi kerätä loppukaudesta viidestä pelistä kolme pistettä Vancouveria vähemmän noustakseen vielä lottokisaan ohi. St. Louis ja Detroit Capsin edellä ovat neljän pisteen päässä. Tasatilanteessa myös nuo sijoittuvat Canucksin edelle (sarjataulukossa).

Mahdollisuudet pääpalkintoon ovat pienet, mutta kuitenkin olemassa jos nämä sijat pysyvät. Kahdeksannella top2 sijoihin on noin 12% mahdollisuus kun esimerkiksi viidennellä noin 17% mahdollisuus. Tärkeintä olisi pitää ylipäänsä mahdollisuudet elossa kotikaupungin poikaan ja siihen tämä kierros saattoi olla tärkeä.

Positiivisena puolena tässä hetkessä on ollut Hirosen ihan hyvä alku. Kova itseluottamus paistoi taas haastattelussa. Tocchet kehui taas peliälyä.





Uutta yliopistopelaajaa pukkasi taas putkesta:


Eli jo viides vapaa agentti nyt lyhyen ajan sisään tämä ja kolmas pakki. Toivottavasti McWard onnistuu siinä kuin Hirosekin. Vähintäänkin tulisi Abbotsfordille pelaaja siinä tapauksessa.

Nämä yliopistopuolen vapaat agentit taitavat olla viime kesänä seuraan tulleiden Frank Goldenin ja Scott Youngin kädenjälkien tuloksia? Golden tuli Vancouveriin Pittsburghista jossa toimi scouttina aikaisemmin. Hänen tehtävänsä on kartoittaa nimenomaan noita yliopistopuolen vapaita agentteja.

Young tuli (yllätys yllätys) myös Pittsburghista. Hän toimi Pittsburghissa viisi vuotta Director on Player Personnel -nimikkeellä ja jatkoi tuota samaa tehtävää Vancouverissa. Hirose ainakin nosti juuri Youngin nimen esiin kun kysyttiin seuravalinnasta. Hänen perässä oli ollut yli 10 seuraa.

Tuo Youngin tehtävänimikehän haudattiin Vancouverissa Benningin ensimmäisen kauden jälkeen ja nyt viime kesänä kaivettiin taas esiin. Edellinen Director of Player Personnel oli Eric Crawford, jolle Benning antoi kenkää noin kahdeksan vuotta sitten. Nyt Crawford on toiminut Montrealin Director of Professional Scouting nimikkeellä seitsemän viime vuotta.

•••

Athleticin Canucks-toimittajat Dayal ja Drance tekivät yhteisesti oman listansa Vancouverin parhaista prospecteista:



Eli Dayalin ja Drancen lista:

1. Aatu Räty
2. Jonathan Lekkerimäki
3. Elias Pettersson
4. Danila Klimovich
5. Arturs Silovs
6. Aidan McDonough
7. Josh Bloom
8. Filip Johansson
9. Lucas Forsell
10. Jacob Truscott

HM:

Jack Rathbone
Connor Lockhart
Linus Karlsson
Joni Jurmo
Arshdeep Bains

Nämä ovat vain viihdettä, mutta oman näkemyksen mukaan hyvää ja huonoa tuossa listassa. Hyvää oli ainakin se, että nyt Silovs oli top5 eikä se 14 mikä oli Wheelerilla tammikuussa. Voisi olla korkeammallakin, mutta maalivahti kun on eikä hirveästi kuitenkaan ammattitason pelejä, niin tuon ymmärtää tässä vaiheessa.

Mutta sitten en ymmärrä Rathbonea tuolla kunniamaininnoissa vaikka tämä kausi onkin ollut vaikea. Myös Bains on minun mielestä liian matalalla ja Abbotsfordin ykköspakki Woon puuttuminen listalta kokonaan on kyllä erikoista. Toki pitää sanoa, että Woo on vasta nyt tämän vuoden puolella näyttänyt kunnon kehityksen merkkejä ja saattaa olla, että tuota ajatellaan enemmän hetkellisenä piikkinä?

Pistetään nyt omakin lista kun kerran purnaan (jätän Rathbonen pois kun pelaa nyt NHL:ssä)

1. Räty
2. Lekkerimäki
3. Silovs
4. Pettersson
5. Johansson
6. Bains
7. Forsell
8. Woo
9. Klimovich
10. McDonough
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei voi olla toisaalta liiankaan ankara joukkuetta kohtaan. Siellä on nyt pelaajia joiden ei kuuluisi olla noissa rooleissa. Esimerkiksi puolustuksessa on nyt niitä varaluistimien varaluistimia. Dominopelinä Hughes on pelannut älyttömiä minuutteja tuon vuoksi ja näköjään tuo alkaa jo näkyä (näissä sinällään merkityksettömissä peleissä) hänelläkin.

Taisi selvitä syy tuolle Hughesin vaisummalle pelille. Hän on ollut sairaana.

Tocchet:

”He's dealing with a little bit of a viral thing, so it was better that he just stay off the ice," head coach Rick Tocchet said following practice. "I give him a lot of credit. He was pretty sick last night so for him to tough it out just goes to show you what kind of tough kid he is."

Saa nähdä nyt sitten pelaako Hughes ensi yönä Chicagoa vastaan. Tocchet sanoi, että Wolanin ja Brisebois ovat luultavasti loppukauden sivussa. Hronek, OEL, Dermott ja Poolman noiden lisäksi myös sivussa eli kuusi pakkia yhteensä.

McWard ilmeisesti pelaa Chicagoa vastaan ensimmäisen pelinsä NHL:ssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös