Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 112 267
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
HF Boardsilta tuli bongattua tämä sama ja silmään on monella osunut tuo kommentti, jossa Rutherfordin kiinnostuksen kohteena on NHL:ssä alisuorittaneet U24 -ikäiset pelaajat.

Samaan syssyyn kun on tullut Bo Horvat -huhut (mm. Detroitiin) ja Wingsissä olisi noita alisuorittaneita U24 ikäisiä...
Horvat ei kyllä varmasti kuulu siihen listaan mistä hän yrittää noita löytää. Ainakaan toivottavasti. Tai toki aina riippuu siitä millainen nuori pelaaja olisi siinä alisuorittajissa.

Lähinnä tuo koskee käsitykseni mukaan tuollaisia Ethan Bearin kaltaisia pelaajia ja "hieman" halvempaa vaihtoarvoa (Bearissa ja Lane Pedersonissa meni vitoskierros).
 
Silti minun mielestä tuo Martininkaan pelaaminen ei ole ollut kovin onnistunutta. Ehkä juuri korkeintaan keskitason kakkosvahti, mutta tällä hetkellä ei ole ollut usein sitäkään. Ehkä hän on myös vähän henkisesti imetty kuiviin noilla takaiskuilla tuon puolustuksen takana?

Joo ei missään nimessä. Eikä tuo kova pelimäärä varmasti myöskään helpota Martinin pelaamista. Edes AHL:ssä hän on vain yhtenä kautena pelannut tällaisella kuormalla ja nyt puhutaan kuitenkin NHL-peleistä eikä AHL.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Rutherford piti medialle tilaisuuden jossa hän kertoi missä organisaatiossa mennään tällä hetkellä ja vastaili toimittajien kysymyksiin.
...
Ihan rehellisesti myönsi ainakin että on pettynyt tekemäänsä työhön toistaiseksi ja sanoi että olisi hänen hommansa saada tuo cappi-tilanne kuntoon. Allvin tuntuisi noilla sanoilla olevan entistä enemmän vain pelkkä taustahahmo Rutherfordin takana. Voi toki olla niinkin, että Rutherfordilla on enemmän kannuksia ottaa kritiikki vastaan kuin tulokasmanagerilla ja haluaa nyt vaikeiden hetkien keskellä ottaa "iskut vastaan".
....
Rutherford kuvitteli tullessaan työnsä haastavaksi, mutta kuitenkin helpommaksi mitä se on ollut. Tai sitten tuossa joukkueen kemiassa on havaittu käytännössä eri tilanne mitä tullessa töihin kuvitteli? Joka tapauksessa Rutherfordin mukaan joukkueessa tarvitaan iso muutos.

Pian 75 -vuotias Jim Rutherford organisaation johdossa rakentamassa seuralle tulevaisuutta ja alle viisikymppinen Allvin katselee ja nyökyttelee sivusta? Ja Millerin 8 miljoona per kausi sopimuksella ei ole tulevaisuudessa vaikutusta, koska palkkakatto on nousussa. Ei hyvää päivää.

Kukahan tuosta Millerin sopimuksesta lopulta mahtoi päättää? Omistajalla oli tietenkin sanansa sanottavana, koska kyseessä oli hemmetin iso kasa rahaa, mutta kuka kiekkopuolelta antoi Milleriä puoltavan lausunnon? Rutherford? Allvin? Melkoista tunarointia British Columbiassa eikä sekoilusaaga varmastikaan tähän lopu.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joo ei missään nimessä. Eikä tuo kova pelimäärä varmasti myöskään helpota Martinin pelaamista. Edes AHL:ssä hän on vain yhtenä kautena pelannut tällaisessa kuormalla ja nyt puhutaan kuitenkin NHL-peleistä eikä AHL.
Tuo pelimääräkin on tosiaan yksi hyvä nosto tuossa. AHL:ssa hän oikeastaan jakoi Syracusessa pelit kahden viimeisen kauden aikana (Wedgewoodin ja Montembeaultin kanssa). Nyt pitäisi olla sitten NHL:n ykkönen, niin onhan tuossa iso ero tosiaan siihen mihin hän on pääosin tottunut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kukahan tuosta Millerin sopimuksesta lopulta mahtoi päättää? Omistajalla oli tietenkin sanansa sanottavana, koska kyseessä oli hemmetin iso kasa rahaa, mutta kuka kiekkopuolelta antoi Milleriä puoltavan lausunnon? Rutherford? Allvin? Melkoista tunarointia British Columbiassa eikä sekoilusaaga varmastikaan tähän lopu.
Iain MacIntyre epäili että joukkue olisi uskotellut itselleen saavansa Horvatin helpommin sopimukseen kuin Millerin kun Miller on ollut aikaisemmilla kausilla tehokkaampi kuin Horvat tai Pettersson. Huhujen mukaan Horvatille laitettu tarjous olisi ollut selkeästi seuraystävällinen ja jos noin vahvasti oli, tuossa seura teki kyllä ison luokan virhearvion. Toinen oli luultavasti se, että seurassa kuviteltiin viime kauden viimeisten noin 60 pelin perusteella tilanne paremmaksi mitä se lopulta on ollut.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Sopivasti kapteenilla sopimuskautena selvästi uran paras kausi ja valinta vielä All-Stars peliin.

***






Kannattako tätä nyt sotkea valmentajan vaihdolla kun tämä kurssi voi viedä jopa top5-varaukseen? Toisaalta ei se vaihto välttämättä kurssia paranna kun ottaa huomioon sen, että joukkueesta on luultavasti lähdössä vielä lahjakkuutta pois. Lisäksi esimerkiksi Calgary ei syttynyt heti liekkeihin Sutterin tultua remmiin (pelasi itse asiassa tappiollisen loppukauden tuolloin). Mutta toki mahdollisuudet tuossa on olemassa sitten ehkä paremmin kuin Boudreaulla jatkaessa enkä haluaisi nähdä edes noita mahdollisuuksia tässä tilanteessa.

Ilmeisesti sen vaihdon puoltavia asioita olisivat se, että Tocchet (jonka tuloksi on veikattu jossain sunnuntai tai maanantai) ja mahdollinen muu uusi valmennusjohto (huhuissa on ollut ainakin Gonchar ja Matvichuk) saisivat jo tällä kaudella tutustua pelaajiin paremmin ja joukkue saisi tuota kautta näkemyksen ensi kaudelle siitä, keitä siellä ei tarvita ja keitä tarvitaan. Lisäksi tämä kohtelu Boudreauta kohtaan ei ole kyllä oikein hänen kannaltaan. Ja yksi yksittäinen asia joukkueurheilussa olisi myös tämä:






Millerin kerrotaan olevan Boudreaun suosikki voitontahdon ansiosta, mutta onko saanut liikaakin vapauksia ja tarvitseeko tiukemmat suitset? Onhan se ollut tiedossa jo kauan (mm. Miller vertasi itseään nuoreen Jake Virtaseen), että ei ole helpoiten käsiteltävä persoona perusluonteensa kanssa seurassa. Silti ilmeisesti molemmat päävalmentajat ovat tykänneet. Nyt tällä kaudella on varmaan näkynyt sitten ne kaikki hänen huonot puolensa suurennuslasin kanssa.



 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jotenkin sopisi Canucksin tämän kauden meininkiin, jos Horvat treidattaisiin ennen Allstars karkeloita.

Jos saavat vaan omasta mielestään sopivan paketin, niin ihan mahdollista tuo on vaikka olisi se median kannalta kyllä vähän erikoinen esittely. Pacificin joukkueessa Horvat joka tapauksessa tulee varmaan pelaamaan vaikka olisi esimerkiksi Bostonin pelaaja.
 

ipaz

Jäsen
Kun tuossa jäädytetyt pelinumerot-ketjussa kävin äsken avautumassa Buffalon hieman heppoisesta tavasta vetäistä joku numero kattoon, niin eri seurojen tilastoja vertaillessa huomasin että Canucks on jäädyttänyt kaikki muut tehokkaimmat pelaajansa paitsi historiansa 6. parhaan pistemiehen Thomas Gradin #23. Palstan Canucks-tietäjät. Onko tuolla ollut puhetta että Gradinin numero jäädytettäisiin, tai miksi sitä ei ole vielä jäädytetty. Vai lasketaanko Gradin samaan kastiin Tony Tantin, Patrik Sunsdstömin ja Petri Skrikon kanssa. Kuitenkin 613 ottelua Canucks-paidassa 0,90 pisteen keskiarvolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks on jäädyttänyt kaikki muut tehokkaimmat pelaajansa paitsi historiansa 6. parhaan pistemiehen Thomas Gradin #23. Palstan Canucks-tietäjät. Onko tuolla ollut puhetta että Gradinin numero jäädytettäisiin, tai miksi sitä ei ole vielä jäädytetty. Vai lasketaanko Gradin samaan kastiin Tony Tantin, Patrik Sunsdstömin ja Petri Skrikon kanssa. Kuitenkin 613 ottelua Canucks-paidassa 0,90 pisteen keskiarvolla.
Gradinin paidan jäädyttämisestä on ollut jossain joskus puhetta, mutta ei taida olla kuitenkaan noista päättävien henkilöiden mielestä ihan riittävän merkittävä ura siihen? Tehnyt pitkän päivätyön myös Canucksin scouttina, mutta tuokaan ei paitaa saa erikseen nousemaan niihin jäädytettyihin. Gradinin paitahan on Ring of Honour -kategoriassa parin muun merkittävän pelaajan kanssa ja uskoisin, että jää sinne.
 

ipaz

Jäsen
Ring of Honour, tietenkin. Pakeista siellä on Mattias Öhlund ja Harold Snepsts. Milloinkohan Canucks-historian kolmanneksi tehokkain ja ylivoimaisesti tyylikkäin puolustaja Jyrki Lumme saa tuon kunnian.

Aika hurjaa muuten, että Quinn Hughes on jo nyt Canucksin historian 10. eniten pisteitä tehnyt puolustaja 205:llä pisteellään. Jos jatkaa loppukauden samaa tahtia, niin nousee sijalle 6. Doug Lidsterin ja Kevin Bieksan väliin vielä tällä kaudella.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aika perustulos Coloradoa vastaan kotona, kun tuli 1-4 tappio. Pettersson Vancouverin ainoan maalin tehnyt pelaaja tuossa pelissä. Ei kuitenkaan vieläkään ylivoimalla. Joukkue tuntuu pelaavan Boudreaulle edelleen, mikä kertoo paljon hänestä persoonana. Kyvyt eivät vaan riitä ja ihan varmasti siellä on henkisellä puolellakin otettu jo riittävästi kolhuja vastaan. Saa nähdä onko ensi yön peli Oilersia vastaan Brucen viimeinen päävalmentajana NHL:ssä.

Yleisö antoi tukensa Boudreaulle huutamalla seisaaltaan "Bruce there is it-huutoaan" ja Bruce näytti liikkeellään penkin takana, että tuo lämmitti.

















Ja sitten on se yksi twiitti, että jotain oltaisiin käsketty penkille kun tuki Boudreauta. Ottamatta nyt kantaa sen enempää siihen pitikö se paikkansa, nämä ovat niitä aikoja organisaation historiassa kun pitää laittaa se vahvistettu suodatin päälle. Aika paljon paskaa siellä on näinä hetkinä ilmassa, kun tuo on pettyneille ihmisille niin tärkeä juttu. Joillekin on ilmeisesti mukavampi aukoa ranteitaan vielä syvemmältä jotta tuska olisi perinpohjainen.

Horvatinkin siirtohuhut ovat voimistuneet muuten viime päivinä. Saa nähdä onko sielläkin tulossa vielä ensi viikon aikana jotain.

Pian 75 -vuotias Jim Rutherford organisaation johdossa rakentamassa seuralle tulevaisuutta ja alle viisikymppinen Allvin katselee ja nyökyttelee sivusta?

Tähän manageriasiaan pitää ottaa vielä kantaa, vaikka päätin jo olla kommentoimatta koska en tosiaan tiedä mikä heillä on todellinen marssijärjestys. Mutta ainakin aikaisemmilla kausilla nuo päätökset on tehty yhdessä. Burke ja Nonis tekivät tiivistä yhteistyötä, samoin Benning ja Weisbrod. En tiedä mikä oli totuus, mutta joidenkin aikaisempien tornihuhujen mukaan esimerkiksi "kuuluisa" Gudbransonin kauppa jossa Canucks sai Erikin ja toiseen suuntaan meni oma tuore ykköskierroksen varaus Jared McCann ja toisen kierroksen alun varausvuoro (tässä puheiden mukaan Canucks olisi ollut kiinnostunut DeBrincatista), oli enemmänkin Weisbrodin aloitteesta lähtenyt asia.

Nuo Burke, Nonis ja Benning ovat saaneet tietysti ansiot ja syyt niskoilleen siitä, että he ovat olleet mediassa esillä. Se mediassa istuminen ikään kuin tietää kertoa, että myös kaikki ajatukset ovat lähtöisin sieltä, vaikka välttämättä näin ei olisikaan. Toki tuossa varsinaisella päämanagerilla on sellainen paikka, että se vastuu on hänen. Apulaismanagerit istuvat omissa bokseissaan sivussa saamatta sen enempää syitä tai ansioita osakseen. Olennainen osa tuossa on tietysti se, että varsinainen manageri nimeää sen apulaisensa ja hänen pitääkin tuotta kautta olla se joka kantaa vastuun.

Tämä nykyinen Canucksin tilanne on kieltämättä erikoinen. Allvin on virallinen manageri, mutta Rutherford esiintyy kuin asiat olisivat hänestä lähtöisin. Tuon mediahuomion johdosta itse olen miettinyt, että olisiko Rutherford edelleen varsinainen asioista päättävä taho tai ainakin hyvin isossa roolissa tuossa, siis eräänlainen manageri vaikka ei virallisesti näin olekaan (presidentti antaa yleensä suuntaviivoja organisaatiolle) ja Allvin edelleen tuosta managerin tittelistä huolimatta harjoittelemassa/ottamassa hiljalleen enemmän vastuuta tuollaisen kokeneen miehen taustalla?

Toki tuossa voi olla hyvin myös kyse siitä, että nyt kun lunta on tullut ovista ja ikkunoista pari metriä lattialle tämän kauden aikana, toimiston näkemyksen mukaan kolme Stanley Cupia managerina voittanut ja Hockey Hall of Fameen nimenomaan tältä johtopuolelta nimetyllä Rutherfordilla olisi huomattavasti enemmän katu-uskottavuutta yleisesti kuin märkäkorvamanagerilla. Saattaa olla, että he ovat sopineet asiat noin tässä tilanteeessa ja jos tilanne olisi parempi, Allvin ottaisi vetovastuuta tuolla?

No oli miten oli, tämä marssijärjestys on kieltämättä vähän hämmentävä. Varmasti tuohon saadaan vastauksia vielä tulevaisuudessa paremmin. Uskon tuosta medianäkyvyydestä huolimatta siihen, että asioista päätetään yhdessä ja siinä olisi mukana myös tuo apulaismanagereiksi nimetty naiskaksikko Castonguay/Granato. Tässä tilanteessa Rutherford on tuolla ulostulollaan kyllä laittanut itsensä peliin sitten sen puolesta, että nämä kaikki asiat olisivat hänestä kiinni. Tuolla kokemuksella ja uran ollessa muutenkin jo varmaan viimeisiä vetelevä, hänellä on tuohon varmaan varaa enemmän kuin tulokkaalla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Canucks on aina ollut enemmän ja vähemmän oman tutkan alla, mutta tällä kaudella on tullut seurattua niin tiiviisti, että jopa oma suosikkijoukkue on välillä jäänyt huomiossa paitsioon. Kausi on ollut kaikkea muuta kuin mitä odotettiin. Melkoista saippuaopperaa ja viihdettä on tarjottu sitten senkin edestä. Muistuttaa hieman Blackhawksin viime kautta, mutta sentään ja onneksi aivan yhtä syvissä vesissä eivät ole käyneet.

Sieltä marraskuulta alkaen on jo melkein odotettu, että jotain tapahtuu ja nyt aletaan olla lähellä sitä pistettä, jossa muutokset ovat väistämättömiä. Todennäköisesti ensimmäisenä vaihtuu valmentaja. Ensi yön peli saattaa olla jopa BB:n viimeinen Canucksin päävalmentajana. Kovin kauaa ei mene, kun kapteeni Horvat löytää uuden osoitteen. Ei tämä nyt mikään ideaali tilanne ole, mutta muutos on aina myös mahdollisuus. Jaksamista kaikille Canucks-faneille ja kenties kesällä kaikki kärsimys korvataan korkojen kera.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jaksamista kaikille Canucks-faneille ja kenties kesällä kaikki kärsimys korvataan korkojen kera.

Kiitos, sitä tässä tarvitaan. Kaudesta 2015 lähtien NHL:n viidenneksi huonoimpia (kun laskee laajennusseurat pois), käsissä iso kasa huonoja sopimuksia ja heikko prospect-tilanne toisin kuin noilla muilla huonoilla (kiitos näistä pitkälle Benningin). Ei tästä organisaatio kauheasti voi enää alemmas mennä missä nyt ollaan. Mutta onhan siellä hyviäkin asioita joiden ympärille voi onnistuessa mahdollisesti rakentaa ja sen verran kauan olen tuota seurannut, että tiedän että mikään ei ole ikuista. Sekin pitäisi olla aika selvää, että tästä ei ole kauheasti suuntia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Edmonton voitti tuon Boudreaun viimeisen pelin 2-4 ja se oli yhden aikakauden päätös Canucksin historiassa. Pelaajat pelasivat Boudreaulle tuossa viimeisessä tanssissa, mutta tuo ei vaan riittänyt tälläkään kertaa. Surullinen olen tästä päätöksestä, että tämä hienon valmentajan ja persoonan ura päävalmentajana päättyi luultavasti näin. Fanit antoivat taas tukensa hienosti Boudreaulle huutamalla useamman kerran "Bruce there is it -huutoaan" pelin aikana.











Toisaalta ammattilaisurheilussa tämä on kuitenkin karu totuus, että tarinat eivät aina pääty hyvin. Boudreaun ei tarvinnut ainakaan Gallantin tavoin tilailla itse taksia hallilta pois muun joukkueen jatkaessa matkaansa yhdessä vaan pelaajat saivat jättää jäähyväiset hänelle. Uskon, että tämä kuitenkin lyhyt pesti Canucksin penkin takana jää historiaan yhtenä asiana niistä varjoisista puolista, mutta päällimmäisenä siitä, että kuitenkin Bruce tullaan muistamaan aina lämmöllä.

Pitää sanoa, että seurajohto olisi voinut hoitaa tämän kyllä paremminkin. En kannata tätä päätöstä, mutta ymmärrän sen toisaalta kyllä (jos tällä on tarkoitus kartoittaa ensi kauden kokoonpanoa jo tällä kaudella). Ei tässä mitään laitonta tai sääntöjen vastaistakaan tehty. He eivät myös sanoneet että "Brucen päivät ovat kohta luetut", vaan tuo lähti liikkeelle somesta yhdistelemällä asioita. Mutta seurajohdolta ei tullut alusta lähtien minkäänlaista tukea valmentajalle. Eikä tämä saisi olla näin.

Välillä on tullut tunne, että Rutherford olisi kuin Kummelin pääministeri Jermu noissa lausunnoissaan. Kaikki sanotaan (tai jätetään ainakin hyvin vahvasti rivien välistä luettavaksi) mitä kysytään. Onko tuo rehellisyys sitten huono asia ja olisiko potkut pitänyt kieltää? Tässä asiassa tuossa oltaisiin voitu jo alusta lähtien käyttää erilaisia, enemmän Boudreauta tukevia sanoja. Ehkä siltä some-huhultakin oltaisiin vältytty? Vaikka toki realiteetti oli se, että tällä menestyksellä lopputulos ei voinut olla muu kuin tämä ja enemmänkin tässä oli vaan kyse ajankohdasta.

Kuten Jason Brough tuolla ylempänä olleeseen twiittiin kirjoitti, seuraavan päävalmentajan Tocchetin alku ei tule olemaan helppo. Tuossa tullaan Broughin sanoja mukaillen olemaan faneille vähän kuin äiti esittelisi uutta poikaystäväänsä vihaisille lapsille jotka ovat juuri menettäneet isänsä. Mutta ei tämä tietenkään Tocchetin vika ole jos hänet on palkattu uudeksi valmentajaksi. Aika erilainen persoona sieltä on tulossa Boudreauhin verrattuna (pidä OEL varasi niissä harjoituksissa, ettet taas lennä valmentajan taklauksesta jäähän).

Seurajohto saa nyt ainakin "oman miehensä" penkin taakse. Sitä tässä sitten toivoo, että vuoden päästä ei ole taas uudet potkut edessä. Ehkä se suurin virhe tässä koko episodissa tehtiin lopulta jo silloin kun Green sai kenkää yhdessä Benningin kanssa ja seuraan palkattiin Bruce optiolla ilman että oli manageria/presidenttiä valittu. Tuolloin se tuntui hyvältä päätökseltä, kun peli parani heti. Nyt reilu vuosi tuosta tuo tuntuu virheeltä, mistä maksettiin nyt näillä tunteikkailla jäähyväisillä. Boudreau kun ei ollut alusta saakka Rutherford/Allvin -kaksikon mies penkin taakse.

Mielenkiinnolla tulen seuraamaan joukkueen otteita loppukaudesta. Usein aikaisemmin valmentajan potkut ovat olleet raikas ilmaa parantava asia, joka on saanut pelin rullaamaan aikaisempaa vapautuneemmin vaikka aina tuo ei ole näkynyt tuloksissa. Nyt tällä kertaa tilanne on kuitenkin erilainen lähtökohdiltaan. Pelaajatkin olisivat halunneet ainakin heidän sanojensa mukaan pelata Boudreaulle vielä. Esimeriksi Curtis Lazarin mukaan tämä oli yksi raskaimmista päivistä mitä hänellä on koskaan ollut. Jos Boudreaun edeltäjää ei saatu ulos pelin ollessa mitä tahansa pidemmän aikaa, niin nämä tuntuivat liian nopeilta potkuilta.

No, eteenpäin tästä on vaan mentävä. Ei tämä nykyinen seurajohto ole ainakaan jättänyt sitä kuvaa itsestään etteikö joukkueessa tulisi riittämään tapahtumia. Vielä jos ja kun kapteeni myydään, niin siinä sitä riittää tälle kaudelle tapahtumia ihan riittävästi. Itse toivoinkin tälle organisaatiolle kunnon muutoksia, mutta pitää sanoa että en kuitenkaan ihan tätä. Tulevaisuus tulee sitten näyttämään sen, mihin suuntaan tämä joukkue tästä tulee menemään. Seuraavaksi tarvitaan ennen kaikkea työrauhaa ja johdon tukea valmentajalle, joka tulee kaikkea muuta kuin helppoon rakoon.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Valmentajahuhuja:





Foote ja Gonchar olisivat varmaan edelleen parannuksia myös tuohon puolustukseen...

***

Ei ole Martinin vika, että puolustus on tuollainen ja hänellä on nyt tuo paikka ollut jo kohta kaksi kuukautta, mutta ei ole myöskään kovin voittavia tilastoja nämä:





***

...Eikä toisaalta myöskään Martinia auta tämä asia mitä tällä kaudella on ihan liikaa nähty:





Toistensa summana Vancouver on nyt noiden päästettyjen maalien määrissä NHL:n kakkosena, vain Anaheim on päästänyt vielä enemmän.
 

ipaz

Jäsen
Pian 75 -vuotias Jim Rutherford organisaation johdossa rakentamassa seuralle tulevaisuutta ja alle viisikymppinen Allvin katselee ja nyökyttelee sivusta? Ja Millerin 8 miljoona per kausi sopimuksella ei ole tulevaisuudessa vaikutusta, koska palkkakatto on nousussa. Ei hyvää päivää.

Kukahan tuosta Millerin sopimuksesta lopulta mahtoi päättää? Omistajalla oli tietenkin sanansa sanottavana, koska kyseessä oli hemmetin iso kasa rahaa, mutta kuka kiekkopuolelta antoi Milleriä puoltavan lausunnon? Rutherford? Allvin? Melkoista tunarointia British Columbiassa eikä sekoilusaaga varmastikaan tähän lopu.
Yksinkertaisuudessa kaiken kokenut JR ottaa mediavastuun ja rookie-GM asettuu hieman sivummalle nyt kun myrskyää. Toinen tätä selittävä asia voi olla se, ettei JR ole vielä täysin hyväksynyt / omaksunut rooliaan ylimpänä suuntaviivoja vetävänä jääkiekkojohtajana, vaan mieli vetää edelleen GM:n toimiin. Ja kun Allvin ei ollut edes Pensissa apu-GM kuin reilu vuoden ajan ennen Canucks-pestiään, niin minusta on ymmärrettävää että mentori ottaa roolia tällaisessa tilanteessa kun peli ei kulje. Allvin vielä opettelee olemaan GM ja hänellä on siinä esimiehenä varsin kokenut herra opastamassa.

Ja mitä tulee Millerin sopimukseen, niin eikös koko Canucks-aikansa yli piste-per-peli keskiarvolla operoiva kaveri tuon 8 miljoonaa ole ansainnut. Sinnehän se menee samaan kastiin Matt Duchenen, Taylor Hallin ja kumppaneiden kanssa.

Tämä kausi on menetetty ja nyt on aika realisoida mahdolliset lähtijät ja samalla pyrkiä vahvistamaan puutteita. Tämän hetken tilanteen mukaan ensi kesänä capissa on 15 miljoonaa tilaa. 2,4 miljoonaa vapautuu pelkästään Virtasen ja Holtbyn ulos ostoista. RFA-puolella ei ole ketään joka tulisi saamaan reilun palkankorotuksen. Kuzmenko on ainoa jonka palkka nousee reippaammin, jos UFA:na päättää jäädä Vancouveriin. Mutta hänkin voi kilpailuttaa palkkansa kesällä, niin mistäs näistä tietää. Horvat kannattaa nyt treidata muualle "vuokralle" ja lähtee varmasti kesällä haalimaan isoa rahaa, mutta en sulje pois sitäkään vaihtoehtoa että palaisi heinäkuussa uudelleen Vancouveriin.

Canucks on kuitenkin keski-iältään enemmän nuori, kuin vanha NHL-joukkue ja siellä on vahvaa potentiaalia Petterssonissa ja Huhgesissa. Podkolzin opettelee amerikankiekkoa AHL:ssa ja Linus Karlsson pelaa siellä hyvää kautta. Klimovich täytti reilu viikko sitten vasta 20v ja pelannut jo kohta kaksi kautta AHL:ssä. Horvat-treidistä saa parikin hyvää nuorta prospectia sekä ykköspickin. Ja oma ensi kesän vuoro tulee näillä otteilla olemaan jopa viiden ensimmäisen joukossa. Vaikka juuri nyt on todella synkkää, niin ei se kokonaisuudessaan minun silmiin ihan huonolta näytä. Tuo laiva saattaa kääntyä nopeastikin menestykseen muutamalla oikealla muutokselle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Bruce Boudreaun tuki Canucksin kannattajilta on ollut ainutlaatuista. Vaikka kyse on lopulta tuloksesta, niin Vancouverissa kansa ymmärtää, että valmentajan kohtelu ei ole ollut reilua. Tuollaisella recordilla mitä Canucks on vetänyt tämän kauden ollaan yleensä valmentajaa potkimassa pihalle säälittä hyvin nopeasti. Mielestäni hieno ele faneilta ja osoitus siitä, että kysymys on joskus myös muustakin kuin vain voitoista ja häviöistä.

Canucksin tilanteesta olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. En näkisi tilannetta aivan niin synkkänä, kuin se ehkä nyt näyttää. Kurssin muutos voi olla mahdollista hyvinkin nopeasti. Connor Bedardin saaminen toimisi tietenkin parhaana hiukkaskiihdyttimenä kohti parempia aikoja. Mutta ilman Bedardiakin joukkueessa on perustat, johon rakentaa kilpailukykyistä joukkuetta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vaikka juuri nyt on todella synkkää, niin ei se kokonaisuudessaan minun silmiin ihan huonolta näytä. Tuo laiva saattaa kääntyä nopeastikin menestykseen muutamalla oikealla muutokselle.

Hyvä kirjoitus @ipaz eikä tuohon ole kauheasti vastaan väittämistä.

Kyllä siellä palikat on olemassa millä tuon saisi mahdollisesti kääntymään, mutta tietysti se vaatii niitä oikeita liikkeitä kuten kaikilla. Itselläni tuo puolustus on suurin murheenkryyni ollut jo kauan ja olen samaa koulukuntaa esimerkiksi Mike Sullivanin kanssa sen suhteen, että se kuitenkin puolustus joka voittaa.

Ikävä tosiasia on se, että Canucks ei ole löytänyt varauksistaan hyvää pakkivarausta 2004 vuoden jälkeen kuin kaksi - Quinn Hughesin ja Gustav Forslingin. Noistakin Benning myi Forslingin farmipakkia vastaan pois juuri kun hänet oltiin valittu nuorten MM-kisojen tähdistöön. Lisäksi noissa ulkopuolisissa hakemisissa edellisen seurajohdon aikana epäonnistuttiin täysin hommaamalla vuoroilla mm Derrick Pouliot, Adam Clendening (Forslingiin) ja Andrey Pedan.

Tuo on osaksi "pakottanut" hankkimaan sitten noita pakkeja ylihinnoilla muualta, mikä näkyy huonona rakenteena. Ei tämä Canucksin puolustus ole lähellekään NHL:n viiden parhaan joukossa, vaikka puolustuksen palkat ovat. OEL sinne luultavasti tulee jäämään (omistusporras tuskin on valmis maksamaan noin 20 miljoonaa siitä hyvästä ettei pelaa enää peliäkään) ainakin pariksi seuraavaksi kaudeksi, mutta Myersin sopimus sieltä lähtee ensi kauden jälkeen pois ja tuo voi helpottaa (vaatii sitten tietysti sen onnistuneen jatkohankinnan).

Ihannetilanteessa tuo osasto voisi olla mahdollista saada parempaan kuntoon suhteellisen nopeastikin. Paperilla ajatellen siihen ei tarvita "kuin Johnny Boychukin myynti kahteen kakkoskierroksen vuoroon, joilla varataan peräkkäisinä vuosina "Brandon Carlo" ja "Ryan Lindgren", eikä oteta "Rick Nashia" tilalle." Siis noin ikään kuin toisen seuran historiassa tekemänä liikkeinä. En tiedä sitten vaan että mistä niitä kakkoskierroksen vuoroja saisi ja etenkin se on kysymysmerkkien alla, että millainen todennäköisyys tuollaiselle varaamiselle on tällä Canucksin historialla.

Mutta ainakin periaatteellisella tasolla joukkueella on mahdollisuudet kyllä nousta tästä ylöspäin suhteellisen nopeastikin jos oikeita liikkeitä vaan osataan tehdä. Mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä sieltä on tulossa jatkossa. Luultavasti tästä joukkueesta lähtee nyt tärkeitä palasia eteenpäin ja varausvuoro on top10 sisällä, jolla on mahdollista saada varattua merkittävä pelaaja. Nuo avaisivat niitä mahdollisuuksia joita tässä tarvittaisiin. Ihan positiivisesti katselen sitä, jos uusiksi apuvalmentajiksi olisi tulossa kaksi entistä pakkia (tähän joku sanoisi, että olihan se Benning'kin entinen pakki).

Mitä tulee tuohon Millerin sopimukseen, niin Miller oli ennen tätä kautta kolmen edellisen kauden aikana NHL:n 12. tehokkain hyökkääjä ja sopimus olisi (tuo kahdeksan miljoonaa jos se olisi jo voimassa) hyökkääjien osalta 34. korkein caphitiltaan. Eroa huhujen mukaan samanlaista sopimusta hakevaan Horvatiin noiden kausien aikana oli yli 70 pistettä. Luultavasti sieltä tullaan oikealta ja vasemmalta lähikausina tuosta ohi, siitä huolimatta että siellä on muutama joilla sopimus myös päättyy. Ei tuo siinä mielessä paha ole. Toki tällä hetkellä tuo on helppo ampua alas, kun tämä kausi on ollut huono. Jatkon osalta on sitten vaikea sanoa, mihin tuo tuosta kääntyy. Toiveissa on, että tämä on ollut hänelle välikausi joita joskus pelaajille tulee.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kevin Bieksa muisteli niitä aikoja kun Alain Vigneault tuli aikanaan Crawfordin seuraajaksi:





Muistan myös nuo ajat kun oli kovin tukkoista alkuun ja Canucks taisi tehdä Vigneaultin ensimmäisellä kaudella NHL:n lähes vähiten maaleja vuodenvaihteeseen mennessä. Kevätkaudella hanat ja peli aukesi vasta kunnolla, mutta mestari Anaheim oli lopulta playoffien toisella kierroksella parempi. Tuossa sarjassa kolme peliä meni jatkoille, mutta lopulta parempi voitti sarjan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver pyöritti valmentajakarusellia.

Hyvää työtä pakkien kanssa yhden kauden tehnyt Brad Shaw lähtee Philadelphiaan hänelle tutun valmentajan John Tortorellan aisapariksi. Shaw'n lähtöä voi pitää menetyksenä, mutta ei ihan kovin isona yllätyksenä kuitenkaan.

Uusina kakkosvalmentajina tulevat olemaan farmia viime kaudet valmentanut Trent Cull sekä Philadelphiasta tuleva Mike Yeo. Pitää sanoa, että itselleni Cull'in lähtöä farmista ei tule ikävä, sillä hänellä tuntui olevan aika erikoisia peluutuksellisia ratkaisuja viime kaudella nuorten kanssa.

Yeo on näitä nykyisen seurajohdon tuttuja persoonia. Hän aloitti valmentajauransa Pittsburghissa, jossa valmensi seuran farmia sekä Penguinsin NHL-miehistöä 11 kaudella peräkkäin kakkosvalmentajan rooleissa. Näin siis Yeo'n tulo Vancouveriin ei tule mitenkään yllätyksenä, kun seurajohto tuntee miehen varmasti hyvin ja mitä ilmeisemmin myös luottavat häneen ainakin kakkosvalmentajan tehtävässä.

Vancouver 2022-23:
  • Bruce Boudreau, päävalmentaja
  • Mike Yeo, kakkosvalmentaja
  • Jason King, kakkosvalmentaja
  • Trent Cull, kakkosvalmentaja
  • Ian Clark, maalivahtivalmentaja
  • Dylan Crawford, videovalmentaja

Tässä kun on yrittänyt pohtia miksi tämä kausi on ollut umpisurkea varsin hyvän viime kauden (Boudreaun aikakausi) jälkeen niin kyllähän tuo kesällä tapahtunut Shawn lähtö ja Yeo / Cull tulo näyttelee merkittävää roolia. Shaw sai pakiston kuntoon, mutta nyt tuo osa-alue on vuotanut eniten. Ei ollut luottoa aiemminkaan Yeo / Cull kaksikkoon, joten pakko uskoa että heistä kummastakin päästään nyt samalla kertaa eroon. Yeo vähän tuoksui uuden johdon valinnalta kakkoseksi, joten tästä tullee miinus heille.

Nyt on sitten uuden johdon ensimmäinen oma valinta päävalmentajaksi, kun tuo Boudreaun jatko taisi olla omistajan tekemä sopimus josta johto ei päässyt eroon ennen kuin nyt. Häpeällisen huono on kyllä tämä ajanjakso viime keväästä aina tähän päivään asti. Sekoilut Boudreaun jatkon kanssa, huonot valinnat kakkosvalmentajiksi ja nyt tämä Boudreaun pitäminen valmentamassa vaikka kaikki tiesivät potkuista jo viikkoja. Uuden valmentajan nimi on tainnut olla tiedossa jo useita viikkoja ja nyt tiedetään jo tulevat apuvalmentajatkin. Pikkasen tiedot vuotavat Vancouverin johdolta medialle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös