Mainos

Vancouver Canucks 2015–2016

  • 82 549
  • 414

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Toki ymmärtäähän tuon siinä mielessä, että tavallaan on myös hyvä tuntea tuleva pelaaja etukäteen henkilökohtaisella tasolla - tietää mm. millainen persoona hän on ja millainen hän on kentän ulkopuolella. Näin ehkä vähentää negatiivisten riskien määrää.

Toki näinkin, mutta toisaalta tuolla tavalla meidän scouttiosasto on melko tarpeeton jos pelaajat hankitaan vanhojen meriittien / tuntemusten perusteella. Siellä on varmasti tarjolla (tai sopivalla tarjouksella irroitettavissa) niitäkin pelaajia joilla ei ole tuota Benning/Desjardins/Weisbrod-linkkiä ja jotka voisivat sopia hienostikin Vancouverin tarpeisiin. Yksi tälläinen hankinta oli Andrey Pedan joka toi sellaista organisaatioon mitä sieltä selvästi puuttui. Eli ehkä tässä nyt peräänkuulutan jonkunlaista riskiä ja menoa sinne mukavuusalueen (tuttujen pelaajien) ulkopuolelle.

Tästäkin huolimatta tuo Larsen oli todella hyvä haku tähän paikkaan minimaalisella riskillä. Mutta toisaalta esim Vey alkaa näyttämään tyhjältä arvalta ja siitä maksettiin toisen kierroksen varaus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eli ehkä tässä nyt peräänkuulutan jonkunlaista riskiä ja menoa sinne mukavuusalueen (tuttujen pelaajien) ulkopuolelle.
Ymmärrän mitä peräänkuulutit ja olen tuosta osittain ihan samaa mieltäkin. Andrey Pedanin kaltaiset riskit kelpaavat minulle aina. Eli jos huomataan jollakin joukkueella olevan vahva prospectitilanne esimerkiksi puolustuksessa, pyritään hankkimaan sieltä yksi kortti katsottavaksi jollakin kaupalla. Toki jos joku kohtalaisen lupaavan prospectin pistää markkinoille, niin tuossa kisassa ei olla sitten varmasti yksin, vaan siellä on useita muitakin seuroja mukana.

Nämä Veyt, Etemit, Granlundit, Bärtschit ja Larsenit ovat sitten luontaisempia kiinnostuksen kohteita noiden taustojen vuoksi ja heidän tilanteitaan tarkkaillaan ehkä tarkemmin. Ymmärrän tuon ja saattaisin olla itse Benningin housuissa myös tuttujen pelaajien perässä. Ehkä maksaisin vaikka toisen kierroksen varauksen ennemmin pelaajasta jonka valmentaja tuntee henkilökohtaisesti entuudestaan kuin ei tunne - jos näiden olettaisi olevan suunnilleen samalla tasolla pelillisesti. Välttämättä tuo ei poikisi parasta tulosta, mutta niin se vain ehkä menisi.

Pitää sekin muistaa, että kaikki ulkoapäin scoutatut pelaajat eivät ole olleet "pedaneita" vaan kiekollisemman pakin kaavailuihin on mahdutettu myös Clendening, joka osoittautui turhaksi arvaksi - ja näyttää osoittautuvan tuoksi muissakin seuroissa. Selvää on toki myös se, että läheskään kaikki tutut pelaajat eivät myöskään onnistu, kun puhutaan nuorista pelaajista. Ihan kuin kaikki toisen- tai kolmannen kierroksen varauksetkaan eivät iske läpi.

Vuodesta 2000 vuoteen 2012 Canucksin toisen ja kolmannen kierroksen varauksia olivat Tim Branham, Thatcher Bell, Fedor Fedorov, Denis Grot, Kirill Koltsov, Brett Skinner, Marc-Andre Bernier, Alexander Edler, Mason Raymond, Daniel Rahimi, Taylor Ellington, Yann Sauve, Kevin Connauton, David Honzig, Alexandre Grenier ja Alexandre Mallet. Pari hyvää löytöä, mutta oikeastaan vain Edleria pidän oikeasti hyvänä pelaajana (Raymondillakin oli pari hyvää kautta silloin kun Canucks oli huipulla). Suuri osa tuosta porukasta ei mahtunut kuitenkaan edes farmiin.

Noiden sankareiden rinnalla 100 NHL-peliä Vancouverissa toistaiseksi pelannut ja 34 pistettä tehnyt Vey ei kalpene. Olkoonkin että mitään tähteä hänestä ei saa tekemälläkään, hän on kuitenkin tuon porukan parhaita. Samat sanat menevät Bärtschille. Granlund, Larsen ja Etem ovat vielä liian vähän aikaa / ei lainkaan pelanneet seurassa.

Mutta kokonaisuutena ymmärrän kyllä mitä ajat takaa ja olen täysillä ajatuksessa mukana "uuden Pedanin" suhteen jos sellainen tilanne tulee.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Benning sitten aloitti hommat ja lähetti 29 seuralle listan pelaajista jotka ovat saatavilla. Lista on ihan odotettu, mutta sieltä puuttuu pari nimeä; Vrbata ja Hamhuis. Ainakaan tuon perusteella kumpaakaan ei oltaisi myymässä, joka on kyllä käsittämätöntä.
Soundcloudista löytyy lyhyt Hamhuisin haastattelu koskien mahdollista siirtoa.

Lyhyt tiivistelmä Hamhuisin kommenteista löytyy TSN Radio Vancouverin twiiteistä:

-Everything is in the realm of possibility because there's so many moving parts. It's not fun seeing all the speculation
-This is not what you play for. You play to be in a playoff race
-The team hasn't asked me to waive anything. I've got a family so that's an important thing
-There's so many different things, that we (wife and Dan) are doing the best we can to prepare for any possibility
-Hamhuis on leaving, then returning: That's one of the options. And a very interesting one. We've loved Vancouver and would welcome more
-You can argue the pros and cons until you're blue in the face. No one has asked me to waive anything
-I don't know if there's any specific list. If it means leaving, obviously you're going to a contender
-But if that's the case, you'd want to go to the best chance
-It's a huge desire of mine to win. It's a strong desire, but is it the be-all, end-all for me? No, there's a lot of factors
-We don't know (if I'd waive) for the right situation. That's going to be an in-the-moment decision. We'd have an open mind
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Canucks hankki Oilersilta Philip Larsenin oikeudet. Vaihdossa meni neljännen tai viidennen kierroksen varausvuoro, riippuen miten Larsen onnistuu Vancouverissa. Edellisen kerran kun Larsen pelasi NHL:ssä (Edmonton), hän teki 30 peliin 12 pistettä. Pieni jakso, mutta ihan kohtalaiset tehot (tasaisen vauhdin taulukolla nuo olisivat tienneet lähes 30 pistettä kaudessa NHL:n neljänneksi vähiten maaleja tehneessä joukkueessa), mutta omassa päässä ja fyysisyydessä on puutteita.

Nyt Larsen on kuitenkin toivottavasti vähän kypsempi. Ainakin hänen KHL-kautensa on mennyt hienosti, mutta NHL on erilainen paikka. Larsenin agentin mukaan Oilers olisi halunnut hänet takaisin, mutta Larsen ei ollut jostain syystä luottavainen organisaatioon.

Hyvä haku ehdottomasti. En Larsenin KHL-pelejä ole nähnyt ja työsulkukaudella viimeeksi livenä Liigassa. Tosin näin vaan yhden pelin paikanpäällä ja muutaman telkusta joten jollain Lukon seuraajilla parempi kuva.

Sillon oli ainaki heti silmään pistävä ja ei ehkä paras puolustaja, mutta osas pitää kiekkoa ja tehdä peliä. Tai oli se vastustajiin verrattuna paras.

Jamie McBain oli myös Liigassa samaa aikaa ja ihan onneton. Sama tyyppi on kuitenki saanu jostai itellee vielä NHL-pelejä sen jälkee... Yllättävän paljo saanukki. No eiköhän tähänki löydy taas selittelijät motivaation puutteesta jne.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ottawalla on Erik Karlsson, mutta Vancouverilla onkin Matt Bartkowski.. Kahden maalin ilta puolustajalle, jota Canucks on myymässä. Ei välttämättä ollenkaan huonoon saumaan tullut tehoilta. Ennen tätä kautta Bartkowski ehti pelata Bostonissa 131 runkosarjan peliä maaleitta, mutta on osunut nyt tällä kaudella jo viidesti.

Muuten Senators-peli oli Canucksin nuorempien pelaajien. Etem teki kaksi maalia, Vey antoi pari syöttöä, McCann pääsi pisteille, Horvat katkaisi neljän pelin tehottoman jaksonsa ja Virtanen (1+1) teki pelin voittomaalin ja taklasi kuusi kertaa. Virtasen fysiikka on 19-vuotiaalle pelaajalle harvinaisen kovalla tasolla. En muista ketään toista tuollaista tuon ikäistä Canucksissa.

Granlundiltakin nähtiin mielestäni hyvä peli, vaikka aloitukset menivät järjestäen Senatorsille ja kehittyneissä tilastoissa tuli miinusta. Hän pääsi kuitenkin heti pisteille, karkasi läpiajoon (Andersson torjui tuon vaivoin) ja järjesti Veylle hyvän paikan. Hän oli negatiivisista corseistaan huolimatta ketjussaan nyt ainoa, jota kiinnosti puolustaminen. Vey ja Etem pelasivat lähinnä hyvän hyökkäyspelin.

Illan harvinaisuus oli Tanevin ottama jäähy pelin viivyttämisestä. Tanev pelaa joka ilta vastustajien parhaita vastaan, mutta ei ollut ottanut lainkaan jäähyjä marraskuun 4. päivän jälkeen. Nyt sellainen tuli. Toivottavasti jaksaa mennä sen yli.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ottawalla on Erik Karlsson, mutta Vancouverilla onkin Matt Bartkowski.. Kahden maalin ilta puolustajalle, jota Canucks on myymässä. Ei välttämättä ollenkaan huonoon saumaan tullut tehoilta. Ennen tätä kautta Bartkowski ehti pelata Bostonissa 131 runkosarjan peliä maaleitta, mutta on osunut nyt tällä kaudella jo viidesti.

Granlundiltakin nähtiin mielestäni hyvä peli, vaikka aloitukset menivät järjestäen Senatorsille ja kehittyneissä tilastoissa tuli miinusta. Hän pääsi kuitenkin heti pisteille, karkasi läpiajoon (Andersson torjui tuon vaivoin) ja järjesti Veylle hyvän paikan. Hän oli negatiivisista corseistaan huolimatta ketjussaan nyt ainoa, jota kiinnosti puolustaminen. Vey ja Etem pelasivat lähinnä hyvän hyökkäyspelin.

Bartkowski 2+1 (+2) vs Karlsson 0+0 (-4) - kuka dominoi ja ketä! Noilla 5+10 tehoillahan Bartkowski näyttää ihan passelilta pakilta lähes tulkoon mille tahansa playoff-tiimille. Eikun kovia ja vieläkin kovempia tarjouksia tuleen. Katsotte sitten vaan ne highlightit!

Peli tuli katseltua aamulla pikaisesti, mutta Granlund pisti silmään hyvällä pelillä. Aloitukset ei tosiaan tarttunut, mutta tuota mainittua Karlssonia käytti hienosti pujottelukeppinä. Kyllä tuosta Granlundista saattaa olla vielä paljonkin iloa, mutta noille aloituksille on pakko tehdä jotain. Tai sitten Sutter samaan ketjuun laidalle ja hoitamaan aloitukset.

Etem sai nyt maalihanoja vähän auki, joten toivotaan että jatkossakin tulee onnistumisia. Ei tuo Etem mahdoton olisi tulevina vuosina tuonne alempiin ketjuihin tuomaan vauhtia ja toivottavasti vähän noita tehojakin. Toki tuota kokonaisvaltaista pelaamista pitää vielä parantaa reilusti.

Vancouverilla on nyt neljä 15-20 pisteen pakkia (Edler, Hutton, Tanev, Bartkowski) ja Sbisa-Hamhuis pitävät perää (normipakeista) kuudella pisteellä. Weber ja Biega ovat sitten tehneet 5 ja 4 pistettä. Noista neljästä ensimmäisestä pakista kolmella on mahdollisuus tehdä (tai Hutton jo tekikin) oma piste-ennätyksensä tällä kaudella ja se on aika hyvin, kun maaleja ei liikaa ole tällä kaudella tehty. Toki siellä Weber on flopannut täysin ja sitä kautta avannut mahdollisuuksia muille.

Ihan mukavia yllätyksiä tälläiset viimeisen erän rynnistykset voittoon. Niitäkään ei ole tällä kaudella paljoa näkynyt vaan lähinnä ollaan viimeisessä erässä menetetty johto. Ja Virtasen onnistumiset lämmittää mieltä, kun hän on kuitenkin pelaaja joka pelaa hyvällä sykkeellä ja tekee hommia koko ajan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bartkowski 2+1 (+2) vs Karlsson 0+0 (-4) - kuka dominoi ja ketä!
Tuota se teettää kun ei vaan osaa! Ei osu, vaikka saa 29:13 peliaikaa ja laukoo 10 kertaa. Bartkowski käyttää paikkansa..

Bartkowskilla oli muuten pelin toiseksi paras Corsi For -lukema (22) tasakentin. Vain eräällä Senatorsin kapteenilla oli parempi (25).

Mr. Smith kirjoitti:
Kyllä tuosta Granlundista saattaa olla vielä paljonkin iloa, mutta noille aloituksille on pakko tehdä jotain. Tai sitten Sutter samaan ketjuun laidalle ja hoitamaan aloitukset.
Tilastojen mukaan Granlundin aloitukset näyttäisivät menevän muuten onneksi vähän eteenpäin, vaikka tuo ensimmäinen peli ei onnistunutkaan:

2014-15: 36.8%
2015-16: 44.7%

Jos tuo suunta jatkuisi, niin vuoden-parin päästä noissa saatettaisiin päästä jo plussan puolelle.

Desjardins sanoi Granlundin ensimmäisestä pelistä lyhyesti pressissä;

I thought he was good. I thought the line was good early, I thought it tailed off a little as the game went on, but his (Granlund’s) attention to detail is very good. He’s good defensively.

Mr. Smith kirjoitti:
Etem sai nyt maalihanoja vähän auki, joten toivotaan että jatkossakin tulee onnistumisia. Ei tuo Etem mahdoton olisi tulevina vuosina tuonne alempiin ketjuihin tuomaan vauhtia ja toivottavasti vähän noita tehojakin. Toki tuota kokonaisvaltaista pelaamista pitää vielä parantaa reilusti.
Etemista samaa mieltä. Kokonaisvaltaista pelaamista pitää parantaa, mutta ihan mahdollista nähdä hänet pidemmänkin aikavälin pelaajana kahdessa alemmassa ketjussa. Hyvä liike, usein hyvä työmoraali ja lahjoja tehdä kohtalaisia tehojakin. Toki kilpailutilanne noihin alempiin ketjuihin on myös farmista kova. Esimerkiksi Gaunce, Kenins ja Zalewski haastavat tällä hetkellä.

Mr. Smith kirjoitti:
Ja Virtasen onnistumiset lämmittää mieltä, kun hän on kuitenkin pelaaja joka pelaa hyvällä sykkeellä ja tekee hommia koko ajan.
Ehdottomasti lämmittää tällä hetkellä tuo Jaken peli. Reisille menneet nuorten MM-kisat olivat hänelle jonkinlainen kauden taitekohta. Hyvä nähdä, että julkiseksi sylkykupiksi kisojen jälkeen joutunut nuori hyökkääjä ei noista taittunut, vaan on ollut ihan uusi mies niiden jälkeen.

Kisojen jälkeen Jake on tehnyt neljä maalia 16 peliin, eli osunut kerran joka neljännessä pelissä. Otanta on vielä pieni, mutta tasaisen vauhdin taulukolla tuo vauhti tietäisi noin 20 maalia. Tuohon päälle vielä tuo silmään pistävä fyysisyys ja kova työnteko, niin pitää kyllä olla tyytyväinen Virtasen otteisiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Senators-pelistä tuli muuten vielä mieleen, että pistettiinköhän Hamhuis nyt tarjottimelle? Hän pelasi 24:55, millä oli joukkueen peliaikakuningas ja jätti pitkästä aikaa tuon ykkösparin taakseen. Tosin omasta päästä tuli tasakentin joukkueen eniten aloituksia - pärjäsi noissa hyvin, kun Zone Start% oli 25% ja 5-5 Corsit menivät kuitenkin 16-16.

Jos Hamhuis myydään, joukkueen hallintatilastoihin tuolla tulee olemaan jälleen näkyvää merkitystä kuten nähtiin hänen pitkän loukkaantumisensa alussa. Tuota ei vaan aina muista arvostaa kun hän on pelaamassa.
 

ipaz

Jäsen
Sunnuntai-illan pelissä nähdään suomalaisväriä, kun Sami Salo ja Jyrki Lumme ovat paikan päällä juhlimassa "Defence Never Rests" iltaa. Salo ja Ed Jovanovski pudottavat kiekon seremonia-aloituksessa. Peli alkaa jo 4 pm eli kahdelta yöllä täkäläistä aikaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Larsen teki tänään kaksi maalia Jokereille, mutta samalla taisi mennä polvi paskaksi. Saas nähdä miten vaikuttaa sitten tuohon mahdolliseen sopimukseen. Jos kuntoutukseen menee 6 kuukautta niin heikko lähtökohtahan se on NHL:n uudelleen valloitukselle. KHL:n playoffeissa Larsen on ollut kyllä hyvä ja selvästi Jokerien paras pakki. Neljään matsiin on tullut tehot 3+1, joten mahdollisuuksia olisi onnistua myös NHL:ssä. Toivotaan, että tuo polvi saataisiin kuntoon kevään aikana, jotta Larsen saisi hyvän kesän allensa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viime yön kauden ensimmäinen Sharks-peli ei paljon positiivisia asioita jättänyt. Salon ja Jovanovskin kiekonpudotus pelin alla oli parasta antia Canucksin puolelta. Niin, ja pääsihän joukkue jälleen pelissä johtoonkin ja johti vielä kahden erän jälkeen. Vähemmän yllättäen Sharks kuroi kuitenkin tuon johdon kiinni ja paineli ohi.

Vancouver on edelleen NHL:n selvästi huonoin joukkue turvaamaan johtoaan kolmansissa erissä. Tuo tilasto kertoo yleensä hyvistä joukkueista ja se kertoo ikävä kyllä tämän kauden Vancouverista paljon. Puolustus vuotaa (eikä toisaalta saa myöskään osumia) ja nuoret hyökkääjät pelaavat vaihtelevasti.

Dan Hamhuis pelasi monen yllätykseksi ja vetikin hyvän pelin. Pisteitä ei tullut, mutta tuli pelin kakkostähti Canucksin 1-4 tappiossa. Pelaaminen jätti kysymysmerkkejä siitä, kaupataanko miestä lainkaan. Edellisessä pelissä 2+1 tehot tehnyt Matt Bartkowski ei sen sijaan pelannut. Hänen osaltaan pohditaan nyt, oliko kyseessä oikeasti flunssa vai "flunssa".

Markus Granlund pääsi nyt aloituksissaan 50%:iin ja keräsi kehuja usein kriittiseltä vancouverilaismedialta;

It’s the shortest of studies — just two games — but it’s not hard to see why Markus Granlund piqued management interest, why Hunter Shinkaruk was expendable in a trade for the speedy, smart and versatile forward and why Linden Vey is on the ‘Gang of Seven’ availability list.

Granlund always appears to be on the right side of pucks, processes the game well and gets there in a hurry.

In one penalty-killing sequence with Jannik Hansen, the double threat helped defuse the Sharks’ second-ranked power play and it’s one of those hopeful silver linings for next season — if the Canucks don’t sell high Monday and contemplate moving Hansen.

It wasn’t just what Granlund was doing with the puck, it’s what he did without it. Hard on the back check, he negated a chance in the slot and calmly slipped the puck to an open winger for an easy zone exit.

In the big picture, Granlund isn’t a big get for the Canucks, but could be a useful piece of the roster puzzle.

Granlundin ketju oli nyt ehkä Canucksin paras, joten hyvä alku kokonaisuutena nuoremmalle Granlundille Canucks-paidassa. Tämän tason jos pystyy pitämään tai vaikka nostamaan sitä, niin Granlundista on vielä paljon apua joukkueelle.

Kohta alkaa olla käsillä kriittiset hetket, mielenkiintoinen ilta tulossa.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Tuli katseltua TSN trade deadline lähetys ja eipä voi olla kuin pettynyt. Tiedossa toki oli, että Hamhuis ei moneenkaan joukkueeseen suostu siirtymään (ainoastaan Hawks ja Stars) joten treidaaminen oli varmaan jokseenkin haastavaa Benningille. Mutta eikai se niin haastavaa voinut olla, ettei olisi mitään saanut verrattuna siihen, että nyt saatiin vain tyhjää? Oman kylän poika kuitenkin olisi 100 varmasti tullut takaisin kesällä. Hamhuisia ymmärrän kyllä, tehnyt aikanaan markkinahintaista halvemman diilin itselleen, että saa pelata kotikylässä mutta samalla tietty neuvotellut NTC:n mukaan, jotta saa kotona myös pelailla.

Minulle olisi esimerkiksi kelvannut tuo, mitä Dallas pisti Calgarylle vaihdossa Kris Russelista, mutta ei. Ei mitään. Ja kai Vrbatasta edes joku jämäpick olisi ollut mahdollista saada? Ilmeisesti ei?

Eipä kyllä voi käsittää tätä Jim Benningin touhua?

Edit: Katsoin vielä tuon Benningin lehdistötilaisuuden ja melko vaikealta näytti herran olo olevan. Kuulemma ei saanut tarjouksia Vrbatasta (en usko) ja että Dallas valitsi mieluummin Russelin kuin Hamhuisin (en usko tätäkään). Benning kertoi, että koska hän on vanha draft-guru, niin haluaa saada pikkejä draftiin ja rakentaa draftin kautta. Tätäkin on vähän vaikea uskoa tai ymmärtää, kun herra on syytäny pikkejä lähes kaikkien kauppojen mukana ikäänkuin bonuksena kauppakumppanille.
 
Viimeksi muokattu:

Duffeldof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Dallasin huhuiltiin olevan Hamhuisin perässä ihan loppuun asti joten Benningin selittelyt ontuvat ja pahasti. Hamhuis kertoi julkisesti siirron Dallasiin kelpaavan. Voisin kuvitella ettei Benning selviä organisaation sisällä ihan puhtain paperein.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Siirtotakaraja jätti kyllä erittäin huonon maun jälkeensä. Käsittämätöntä touhua Benningilta. Jos omistajat vielä sotkeutuivat mukaan, niin entistä huonommalta näyttää.


Vancouver Provincessa oleva Jason Botchfordin juttu kertoo taustaa Dallas-kuvioille ja vetää muutenkin yhteenvedon Benningtonin epäonnistumisesta;


In the most important deadline since 2011, the general manger picked an awful time to have a bad week.

He had six pending unrestricted free agents, several veterans, and the OK from ownership to retain as much salary as was necessary.

He got nothing.

Not even a late-round draft pick for Radim Vrbata, who teams were lining up for when the Canucks signed him, in a league where Lee Stempniak was just traded for a second-round draft pick and a fourth.[

The Stars had moved on to Hamhuis, thinking the Russell asking price was too high.

There have been reports that Calgary even thought their deal was dead.

Then, the Stars thought they had a trade for Hamhuis.

But Vancouver came back, asking for more. Dallas then essentially flipped the Canucks the bird, took their offers and went to Calgary.

There will be plenty of people reporting the reason the Canucks asked for more was ownership.

It’s believed Canucks owners were reluctant to trade Hamhuis to Dallas. Would they do it for a premium? Sure.

The thing is, Dallas was the only team left that Hamhuis would waive his no-trade contract to. The Canucks had to do everything they could to make that deal work.

Don’t think many fans will see it that way. The Canucks had to come away with something this week.

This will really test the faith of their biggest fans.

Usko tähän seurajohtoon on tosiaan nyt koetuksella.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Siirtotakaraja jätti kyllä erittäin huonon maun jälkeensä. Käsittämätöntä touhua Benningilta. Jos omistajat vielä sotkeutuivat mukaan, niin entistä huonommalta näyttää.

Usko tähän seurajohtoon on tosiaan nyt koetuksella.

Jep. Eipä oikein sanat riitä kuvaamaan tuntemuksia Benningin onnistumisesta trade deadlinella. Paljon puhetta, vuotoja kaupattavista pelaajista, Hamhuisilta NTC:n purkuun lupaa ja ... niin ei mitään. Ei yhtikäs mitään. Täysi hiljaisuus. Ei Weberiä seiskarundiin, ei Veytä kolmos-/neloskierrokseen (tai edes vaihdossa Matteun), ei Vrbataa mihinkään eikä varsinkaan Hamhuisia Dallasiin. Aivan käsittämättömän surkea suoritus.

Jos tuohon vielä omistajakin on sekaantunut ja estänyt kaupat Dallasiin henkilökohtaisten kaunojen takia niin huh huh. Ei siis oikeasti ole mitään halua viedä joukkuetta eteenpäin ja anneta mahdollisuutta rakentaa tulevaisuutta. Romahti kyllä hienosti kerralla koko korttitalo.

Kesälle ei ole nyt yhtään extrapickiä. Aika hienosti saatu niitä kerättyä, kun joukkue on kuitenkin muutoksessa ja UFA-pelaajia olisi kourallinen. Oma vitonen puuttuu ens kesällä ja sen tilalla on Carolinan seiska kierros.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ihan hyvää peliä Canucksilta Islandersia vastaan, mutta kiekko pomppi tänään vieraille. Islanders teki kaikki kolme maaliaan Canucks-pakkien kautta tulleista pompuista, mikä on kyllä harvinaista yhteen peliin.

Canucks oli tehnyt Hansenin loukkaantumisen jälkeen ketjumuutoksia. Etem nostettiin kolmosesta ykköseen ja ihan hyvin hän tuossa paikassa pärjäsi. Hyvin uransa Canucks-paidassa aloittanut Granlund sentteröi puolestaan kakkosketjua ja tuo ketju oli mielestäni joukkueen paras. Horvat oli pelaamassa kolmosketjussa Veyn ja Dorsettin kanssa ja nelosessa nähtiin Weber laidalla McCannin ja Burrowsin kanssa. Gaunce nostettiin farmista, mutta hän ei ehtinyt vielä peliin mukaan.

Canucksin hyvästä otteesta peliin yksi esimerkki oli ensimmäinen erä, jonka aikana Canucks päästi Islandersin laukomaan vain kaksi kertaa. Toisella noista laukauksista tuli kuitenkin maali, kun kiekko kimposi Hamhuisin jalasta sisään. Toisessa erässä näkyi jo lisää tuskaa, kun Islanders teki pelin kahdeksannella laukauksellaan toisen maalinsa Huttonin jalan kautta ja kolmannessa erässä Islandersin voittomaali tuli sitten Tanevin mailasta. Markströmille turhauttava ilta.

Canucksin maalit merkittiin Linden Veylle ja Daniel Sedinille. Sedinille maali oli kauden 24. osuma. Hänellä voi olla mahdollisuuksia 30 maalin rajapyykkiin saakka. Edellisen kerran hän on päässyt 30 maaliin 2011-12 kaudella. Vey on tehnyt puolestaan nyt 10 (3+7) pistettä viimeisiin 16 peliin. Ihan hyvin joukkueessa, jolla on maalinteon tuskaa.

Negatiivisena tämän hetken asiana on tuo Henrik Sedinin kunto. Pisteitä tulee tuolla pelinäkemyksellä puolikuntoisenakin, mutta yksittäisissä asioissa näkyy pahasti tuo puolikuntoisuus. Yksi noista asioista on aloitukset, jotka jäivät Islandersia vastaan 25%:iin (5-15). Henrikilla on joulukuun puolivälin jälkeen vain kolme kokonaan pelattua peliä, joissa hän on päässyt 50%:n aloituksiin. Alle 40%:n aloitusiltoja on peräti 17 peliä ja joissakin peleissä on jääty noihin alle 30%;n lukemiin. Henrikin ja Sutterin vammat jättävät keskustaan pahan aukon.

- Hutton pelasi avauserässä peräti 9:48 ja keräsi kokonaisuutena uransa kovimmat minuutit (25:03 - joista tasakentin yli 22 minuuttia). Desjardins on nostanut B-Hutin vakituiseksi päälle 20 minuutin puolustajaksi. Islanders-peli oli jo yhdeksäs peräkkäinen yli 20 minuutin ilta hänelle. Viimeisiin 10 peliin Huttonilla on kuusi pistettä. Komea tulokaskausi.

- Bärtschi laukoi peräti kahdeksan kertaa (viisi laukauksista Greissille saakka). Hänellä oli hyvä paikka kolmannessa erässä tasoitukseen, mutta Greiss veti komean torjunnan.

- Granlund ja Horvat johtivat Canucksin peliä aloituksissa hienosti. Kummatkin ottivat aloituksensa 64%:sti - Bo 7-4 ja Granlund 9-5. Horvat pelasi joukkueen hyökkääjistä eniten tasakentin.

Nuorten otteet jättivät tappiosta huolimatta hyvän maun pelistä. Seuraavaksi vastaan tulee jälleen Sharks perjantai-aamuna.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vähän jäi ihmetyttämään tuo Cracknellin waiveriin laitto. Mitään järjellistä selitystä en ole sille keksinyt, kun sopimuksiakin on vain 45 kappaletta tällä hetkellä. Pelaajia toki on ensi kaudeksi reilusti tulossa farmista ja nykyisille on osittain vaikea löytää pelipaikkaa. Mutta miksi Cracknelliä ei voinut jättää loppukaudeksi, kun nyt sitten jouduttiin heti peluuttamaan Weberiä hyökkäyksessä. Cracknell olisi ollut hyvä pelaaja nelosketjuun ja vaikka mielelläni näen Gauncen parissa pelissä ylhäällä niin kyllähän oikea paikka tällä hetkellä on farmissa isolla vastuulla ja sitten kokemusta toivottavasti playoffeista.

Saas nähdä tuleeko noita hakuja yliopistopelaajista tai muista yli-ikäisistä junnuliigojen pelaajista. Dryden Hunt nyt valitsi Floridan, mutta on siellä muutamia mielenkiintoisia nimiä tulossa, kuten Jimmy Vesey tai vaikkapa Brandon Tanev (Chrisin veli).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vähän jäi ihmetyttämään tuo Cracknellin waiveriin laitto. Mitään järjellistä selitystä en ole sille keksinyt, kun sopimuksiakin on vain 45 kappaletta tällä hetkellä..Mutta miksi Cracknelliä ei voinut jättää loppukaudeksi, kun nyt sitten jouduttiin heti peluuttamaan Weberiä hyökkäyksessä.
Nähdäkseni tuo oli vain sopimustekninen siirto(yritys). Siirtorajalla ennen 3PM sikäläistä aikaa farmiin siirretyt pelaajat saavat pelata AHL:n playoffeissa. Tuohan ei tarkoita pelaajan varsinaista pelaamista farmissa loppukautta ja esimerkiksi Cracknell olisi voinut olla jo Sharks-pelissä NHL:ssä mukana Canucksin paidassa jos olisi mennyt läpi. Hänellä olisi ollut vain loppukaudella käyttöä myös AHL:n puolella. No ei mennyt kun Oilers keksi käyttöä.. Harmitti hyvän joukkuepelaajan menetys, mutta saapahan McCann ainakin nyt varmemman reitin pelaavaan ryhmään vähän vielä entistä useammin.

Markus Granlundia odotin vähän käytettävän "paperiasioissa" myös farmin puolella samaan aikaan (Canucks ei olisi menettänyt häntä, kun hän ei ole pelannut 160 peliä ja sopimuksen teosta on tällä kaudella menossa kolmas vuosi), mutta niin ei käynyt.

Mr. Smith kirjoitti:
Saas nähdä tuleeko noita hakuja yliopistopelaajista tai muista yli-ikäisistä junnuliigojen pelaajista. Dryden Hunt nyt valitsi Floridan, mutta on siellä muutamia mielenkiintoisia nimiä tulossa, kuten Jimmy Vesey tai vaikkapa Brandon Tanev (Chrisin veli).
Ainakin Yalen maalivahti Alex Lyon on kuulemma kiinnostuksen kohteena. Yale ei ole mikään kovin hyvä joukkue hyökkäykseltään, mutta Lyonilla on sarjan paras torjuntaprosentti (Demkolla kolmanneksi paras). Nopeista käsistään tunnettu Lyon on entinen Demkon joukkuekaveri ja toivottavasti tuo palvelisi sopimusneuvotteluissa. Häneen on kyllä muillakin seuroilla kiinnostusta, joten mitenkään helppo saatava hän ei ole. Hän oli Jenkkien kolmosvahtina MM-kisoissa, mutta ei pelannut.

Canucksilla on kapea prospectimolareiden tarjonta Demkon takana ja vaikka Demko yksi kiekkomaailman parhaista maalivahtilupauksista (ja lupauksista ylipäänsä) onkin, syvyys tuolle tontille ei olisi haitaksi. Demkoon verrattuna nuo tilastot eivät ole vertailukelpoisia, sillä hän on selvästi vanhempi ja yliopistossa ikä näyttelee isoa roolia menestyksessä. Hän on myös selvästi pienempi. Mutta hän on mennyt hyvin eteenpäin ja saattaa olla vielä hyväkin projekti.

***

Sedinit ja Markström valittiin Ruotsin World Cup joukkueeseen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hockey's Future julkaisi tuoreimman Canucksin prospect-rankkauksensa.

McCann, Virtanen ja Hutton olivat listattuina tuohon rankkaukseen, vaikka ovat jo NHL-pelaajia. Itse rankkaisin kyseiset pelaajat päinvastaiseen järjestykseen tällä hetkellä. Virtanen on yllättänyt positiivisesti nuorten MM-kisojen jälkeen ja kehittynyt selvästi kauden aikana. Hän oli Huttonin kanssa mielestäni joukkueen paras pelaaja esimerkiksi tuossa viimeisessä pelissä Islandersia vastaan. Muutenkin Jake on ollut lähes jokaisessa pelissä vuodenvaihteen jälkeen näkyvästi esillä joko fyysisesti tai sitten tehoissa.

Käsistään McCann on mielestäni Horvatinkin edellä ja ehkä tuo näkyy sitten rankkauksessa, mutta kun Horvat on kokonaisvaltaisessa pelissä edellä saman ikäisiä Kesleria ja Henrik Sedinia aikanaan, McCannilla on vielä matkaa. Hutton on 22-vuotiaana tuosta kolmikosta vanhin, mutta pelaa tulokaspakkina parasta kautta Vancouverissa sitten Edlerin 2007-08 kauden ja näyttää jopa paremmalta hyökkäyspäähän kuin Edler aikanaan.

Listan muista pelaajista;

Pidän Tryamkinia Zhukenovin edellä. Toki on sanottava se, että en ole Zhukenovilta nähnyt kuin pätkiä peleistä ja Tryamkinilta kuitenkin useita pelejä. En yhdy niihin pelkästään tilastoihin perustuviin näkemyksiin, että Zhukenov olisi "uusi Krejci". Mielestäni Zhukenov ei ole yhtä taitava, vaikka ihan kohtalaista tulokaskautta onkin pelaamassa. Tryamkin liikkuu kuitenkin kokoisekseen (202cm, 116kg) hyvin ja hän on nähdäkseni hyvällä tiellä puolustavaksi puolustajaksi mikäli päättää lähteä. KHL:n runkosarjassa hän lähes tuplasi pisteensä viime kaudesta ja peliaikaakin tuli keskimäärin noin kolme minuuttia enemmän.

Pidän Pedania ja Zalewskia Grenierin edellä. Grenier pelasi ihan hyvän uran ensimmäisen NHL-pelin tällä kaudella ja hänellä on kokoa, mutta Pedan on vieläkin fyysisempi ja ollut kuitenkin Utican ykkösparissa. Zalewski on taas Grenieria monipuolisempi sekä parempi kahden suunnan pelaaja. Keninsin asemakin listalla sijalla 8. on kyseenalainen minun mielestä, kun hän on ollut peliajoissa Utican kahden alemman ketjun pelaajia. Ehkä viime kauden pelit NHL:ssä vaikuttavat tuohon sijoitukseen?

Listan kaksi suurinta kysymystä ovat Tate Olsonin puuttuminen kokonaan listalta ja Cole Casselsin rankkaaminen Gauncen edelle. Helmikuun loppupuolella Canucks Armyn Jeremy Davis kirjoitti tilastojen pohjalta jutun Utican nuorista. Gauncella oli koko joukkueen eniten peliaikaa (21:55) kun Casselsin rooli on ollut nelosketjun paikka (8:30 peliä kohden). Toki Gaunce on vuoden vanhempi kuin Cassels, Casselsin viime kausi junioreissa oli erittäin hyvä ja viime kesä ja tämän kauden alku meni häneltä kokonaan pieleen loukkaantumisen vuoksi, mutta juuri tällä hetkellä en näe mitään järkevää perustetta rankata noita kahta noin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vrbata on lähellä paluuta jätettyään pari peliä loukkaantumisen vuoksi väliin.

Hän kertoi, että hänen vaimonsa on raskaana ja laskettu aika perheen kolmannelle lapselle on toukokuussa. Hänen sopimuksessaan on rajoitettu siirtoja estävä pykälä ja hän sai listata sen mukaan kahdeksan joukkuetta, joihin suostuu siirtymään. Maantieteellinen näkökohta painoi tuossa listauksessa vaimon raskauden vuoksi.

Jutussa kerrotaan, että tämän vuoksi hän olisi suostunut lopulta siirtymään vain kolmeen joukkueeseen. Ilmeisesti ainakin Ducks oli yksi niistä ja he hankkivat ihan ymmärrettävästikin McGinnin mielummin kuin kaksi maalia viimeisiin 25 peliin tehneen viiden miljoonan tsekin.

You have to look at the money and you have to look at my injury and my season and I don’t think it was a shock that I wasn’t moved. And I don’t think Jim should be blamed for it. I didn’t handcuff him with the list and some teams called who were not on the list, but I stuck with my list for family reasons. It probably wasn’t easy for him because if my family situation was different — the end game would have been different.

I would have approached it differently and it would have been easier for them.

Veikkasin jäässä olevan Vrbatan siirron olevan hankalaa jo ennen kuin tiesin tuosta perhekuviosta ja kyllähän tuollainen vain hankaloitti asioita. Ehkä teki sen käytännössä jopa mahdottomaksi. Vrbatan suhteen ymmärrän Benningia nyt paremmin.

***

Brendan Gauncen pitäisi olla mukana ensi yön Sharks-pelissä. Jos hän pelaa, niin tuo on hänen uransa ensimmäinen kotipeli NHL:ssä. Kahteen peliin hän on pukenut ja tehnyt yhden maalin shown puolella. Uticassa hän on ollut joukkueen paras hyökkääjä tällä kaudella (43 peliä, 33 pistettä ja iso rooli alivoimissa) ja ansaitsee kyllä näyttöpaikan. Aika kiven alla nuo vaan ovat ja nytkin ilman Sutterin, Hansenin ja Vrbatan(?) vammoja häntä tuskin ylhäällä nähtäisiin. Luultavasti Gaunce pelaa nelosessa Burrowsin ja McCannin kanssa.

Vancouver Provincessa Desjardins kertoi Gauncen tehneen harjoitusleirillä vaikutuksen asenteellaan.

We didn’t know two years ago if he was going to be a player. I like his smarts and skating ability, but I thought his compete level went up in camp and he competed harder than he did the year before.

Desjardinsin usein nuorista käyttämä sana "compete level" tuossakin tuli taas esiin. Wiiksen kirjoissa ilman tuota on vaikea saada paikkaa ja tuo saattoi olla syynä, miksi hyökkäyspäähän Gauncea yksilötaidoilta lahjakkaampi Shinkaruk ei oikein vakuuttanut ja miksi Jensenkin pistettiin eteenpäin. Gaunce näyttää ymmärtävän Desjardinsin filosofiaa;

For a lot of top-six forwards, unless you’re a highly skilled player, you have to play a certain way to succeed.

Ihan pelkillä lahjoilla nuoret eivät saa paikkaa, vaan Desjardinsin kirjoissa pitää olla myös tuota taisteluhalua. Tämä saattoi maksaa viime kaudella myös Kassianin uran Vancouverissa.

Gaunce kertoi itse omasta haasteestaan ammattilaisena tuossa jutussa;

It’s consistency. It’s hard to be a pro and play every day at the top of your game, because I had injury troubles from November to January and played with a cast on my thumb for four weeks after falling. I learned to play defence first when I was younger, and it’s something that comes naturally to me, and the goal-scoring is something I wanted to improve on this year. And you have to be very confident on the ice and you can’t be afraid to play against guys that you watched growing up. You have to go in with the attitude that you’re as good as them — if not better.

I feel comfortable playing centre or wing. The wing gets you into the game quicker. At centre, you’re not in as many battles, but defencemen now pinch more than they used to, so I’ve had to adapt my game to it.

En tiennytkään, että hän pelasi tällä kaudella lastan kanssa kuukauden päivät, mutta se toki selittää keskikaudella nähtyjä ongelmia hyökkäyspäässä. Suurin osa hänen tähän astisesta ammattilaisurasta on mennyt laidalla, kun ilmeisesti Canucks halusi saada Gauncen jalat liikkeelle pistämällä hänet sinne. Saa nyt sitten nähdä mikä on hänen tuleva pelipaikkansa pysyvämmin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tryamkin liikkuu kuitenkin kokoisekseen (202cm, 116kg) hyvin ja hän on nähdäkseni hyvällä tiellä puolustavaksi puolustajaksi mikäli päättää lähteä. KHL:n runkosarjassa hän lähes tuplasi pisteensä viime kaudesta ja peliaikaakin tuli keskimäärin noin kolme minuuttia enemmän.

Canucks yrittää ilmeisesti tuoda nyt tämän tornitalon kokoisen puolustajan NHL:ään loppukaudeksi, mikäli saavat vaan muutamat ongelmat ratkaistua. Tryamkinin kausi KHL:ssä päättyi eilen, mutta kun sopimus kestää huhtikuun loppuun saakka niin pitäisi KHL-seuran vapauttaa pelaaja sopimuksestaan. Lisäksi Canucksilla on ilmeisesti hieman cappiongelmia, eikä tulokassopimuksen lisääminen ihan noin vaan onnistu tässä vaiheessa. Sitten on tietenkin vielä viisumiasiat joiden hoitamisessa menee oma aikansa. Mutta onhan tässä vielä aikaa sen verran kerkeäisi noin kymmenen ottelua pelaamaan, jos nuo asiat hoituvat kuntoon nopeasti ja pelaaja haluaa tulla NHL:ään.

Canucks prospect report: Vancouver could soon be the next stop for Nikita Tryamkin | Metro News
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Taas tuli turpiin pelissä, jota johdettiin kahden erän jälkeen (ja puolivälissä peliä 2-0) ja taas tuli kotitappio. Canucksin masentava kausi saa aina uusia jatko-osia ja tämä joukkue kisaa kohta ennätyksistä:

- Viimeisiin 11 vuoteen vain NY Islanders (2013-14), Columbus (2009-10) ja St. Louis (2005-06) ovat menettäneet kahden erän jälkeisiä johtojaan yhtä menestyksekkäästi tai vielä paremmin kuin tämän kauden Vancouver. Canucks on nyt hävinnyt 11 kahden erän jälkeen johtamaansa peliä, kun noista kolmesta masentavimman saldon omaava Blues hävisi tuolla "huippukaudellaan" 13 kertaa kahden erän jälkeen johtaman pelin. Tätä kautta on jäljellä Vancouverin osalta vielä 19 peliä, joten tässä saatetaan nähdä jotain mitä ei olla NHL:ssä pitkään aikaan nähty. Tuo syö väkisin joukkuetta, etenkin nuorta sellaista... Tuo syö itse asiassa kaikkia.

- Vancouverin saldo kotona on tältä kaudelta 11-16-5. Organisaation 46 vuotisen historian heikoin kotivoittojen määrä on 13 voittoa kausilta 1976-77 ja 1977-78. Kotona on jäljellä vielä yhdeksän peliä, joten tuskin tuo ennätys menee rikki, mutta lähellä se voi olla. Canucks ei ole kuitenkaan hävinnyt täydellä kaudella kotonaan alle 20 peliä sitten kauden 1998-99, mutta tänä vuonna häviää, ellei sitten käy maailman seitsemättä ihmettä ja joukkue pysty voittamaan loppuja kotipeleistään. Ei ole mikään ihme, että ihmiset ovat keksineet muuta tekemistä kiekkokaupungissa kuin tulla katsomaan suosikkiensa jatkuvia tappioita.

Hyvää Sharks-pelissä oli jälleen nuorten onnistuminen, tosin nyt vain avauserässä. Virtanen teki 1+1, Bärtschi teki kauden 13. maalinsa ja Hutton pelasi 26 minuuttia. Gaunce pelasi uransa ensimmäisessä kotipelissä NHL-tasolla lähes 14 minuuttia, laukoi kolme kertaa ja taklasi kaksi kertaa, Hän ajoi hyvin maalille ja saikin sinne kerran kiekon kohtalaiseen paikkaan, mutta ohjasi ohi. Muuten joukkueesta on nyt vaikea keksiä mitään hyvää sanottavaa. Niin, paitsi vaikka nämä kolmansien erien sulamiset syövätkin huolella, kesän varausvuoro paranee näiden myötä. Tällä hetkellä on vain tuskaa katsoa suosikkijoukkueen pelejä.

Sharks vaikuttaa hyvältä joukkueelta ja Martin Jonesin isä (joka on Canucksin kotihallin Rogers Arenan hallituksessa) saa olla tyytyväinen poikansa otteisiin.

***

Bosco kirjoitti:
Canucks yrittää ilmeisesti tuoda nyt tämän tornitalon kokoisen puolustajan NHL:ään loppukaudeksi, mikäli saavat vaan muutamat ongelmat ratkaistua. Tryamkinin kausi KHL:ssä päättyi eilen, mutta kun sopimus kestää huhtikuun loppuun saakka niin pitäisi KHL-seuran vapauttaa pelaaja sopimuksestaan. Lisäksi Canucksilla on ilmeisesti hieman cappiongelmia, eikä tulokassopimuksen lisääminen ihan noin vaan onnistu tässä vaiheessa. Sitten on tietenkin vielä viisumiasiat joiden hoitamisessa menee oma aikansa.
Mielenkiinnolla pitää seurata miten tätä Tryamkinin tapaus tästä etenee. Onhan tuossa monta mutkaa matkassa, mutta olisi mielenkiintoista nähdä miten Tryamkin NHL:ssä pärjäisi. Uskoisin kapean kaukalon sopivan hänelle paremmin, mutta varmasti tulee kasvukipuja eteen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hockey's Future julkaisi tuoreimman Canucksin prospect-rankkauksensa.

McCann, Virtanen ja Hutton olivat listattuina tuohon rankkaukseen, vaikka ovat jo NHL-pelaajia. Itse rankkaisin kyseiset pelaajat päinvastaiseen järjestykseen tällä hetkellä.

Pidän Tryamkinia Zhukenovin edellä. Toki on sanottava se, että en ole Zhukenovilta nähnyt kuin pätkiä peleistä ja Tryamkinilta kuitenkin useita pelejä.

Pidän Pedania ja Zalewskia Grenierin edellä. Grenier pelasi ihan hyvän uran ensimmäisen NHL-pelin tällä kaudella ja hänellä on kokoa, mutta Pedan on vieläkin fyysisempi ja ollut kuitenkin Utican ykkösparissa. Zalewski on taas Grenieria monipuolisempi sekä parempi kahden suunnan pelaaja. Keninsin asemakin listalla sijalla 8. on kyseenalainen minun mielestä, kun hän on ollut peliajoissa Utican kahden alemman ketjun pelaajia.

Listan kaksi suurinta kysymystä ovat Tate Olsonin puuttuminen kokonaan listalta ja Cole Casselsin rankkaaminen Gauncen edelle.

Nämä näkymykset voi kyllä oikeastaan allekirjoittaa sanasta sanaan. Grenier ja Kenins ovat mielestäni väärällä puolella tuota listaa, kun ovat päässeet TOP10:een. Kumpikin on koko listan vanhimpia (24-25 v) pelaajia ja tuo potentiaali on listan matalampia (alempien ketjujen pelaajia maksimissaan). Zalewski ehkä itselle menee vähän samaan osastoon, vaikka hänen osaltaan näyttöjä ei olla vielä saatu niin pitkältä ajalta. Tosin Zalewski on parantanut huomattavasti viime kaudesta ja esiintynyt hyvin noissa parissa NHL-pelissään. Mutta hänenkin tapauksessaan puhutaan jo 23 vuotiaasta pelaajasta ja rooli tulee olemaan alemmissa ketjuissa.

Oma lista lähtisi liikkeelle Virtanen - Hutton kaksikosta, mutta varsin vaikea on tällä hetkellä arvottaa kolmikkoa McCann, Boeser ja Demko. Ovat niin eri tilanteissa urillaan ja vielä eri pelipaikoilla joten vertailu on äärimmäisen vaikeaa. Boeser ja Demko ovat toki tällä kaudella vakuuttaneet osaltaan enemmän kuin McCann, mutta vastaavasti McCann on pelannut NHL:ssä - eikä edes mitenkään huonosti.

Kärkiviisikin ulkopuolella Gaunce olisi kuudentena, jonka jälkeen nostaisin Subbanin Casselsin edelle. Samanikäiset pelaajat ja kummallakin ensimmäinen kausi AHL:ssä. Subban veti kauden heti loistavasti, mutta Casselsin kausi ei sujunut oikein sinnepäinkään. Toki vastuussakin oli hirvittävä ero. Viimeiset sijat kärkikympistä pitäisi mielestäni mennä kivitalon korkuisille Pedan - Tryamkin kaksikolle. Tosin se on vähän mielipidekysymys sitten, että arvostaako puolustavaa pakkia (kolmosparin) enemmän vai alempien ketjujen hyökkääjää (Kenins, Zalewski). Itse nyt laittaisin nuo pakit tuohon hyökkääjien edelle.

Brisebois on sitten myös vaikea tapaus, kun itse en juurikaan seuraa QMJHL liigaa, mutta yleensä QMJHL:stä ei Vancouverille ole juuri laatua tullut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Oma lista lähtisi liikkeelle Virtanen - Hutton kaksikosta, mutta varsin vaikea on tällä hetkellä arvottaa kolmikkoa McCann, Boeser ja Demko. Ovat niin eri tilanteissa urillaan ja vielä eri pelipaikoilla joten vertailu on äärimmäisen vaikeaa. Boeser ja Demko ovat toki tällä kaudella vakuuttaneet osaltaan enemmän kuin McCann, mutta vastaavasti McCann on pelannut NHL:ssä - eikä edes mitenkään huonosti..Kärkiviisikin ulkopuolella Gaunce olisi kuudentena, jonka jälkeen nostaisin Subbanin Casselsin edelle..Viimeiset sijat kärkikympistä pitäisi mielestäni mennä kivitalon korkuisille Pedan - Tryamkin kaksikolle.
Samanlainen lista olisi minullakin tällä hetkellä. Noita yliopistonuoria Boeseria ja Demkoa on tosin kyllä vaikea arvioida kun olen nähnyt kummaltakin kokonaan vain muutaman pelin, nekin nuorten MM-kisoissa (Boeserilla vielä isossa kaukalossa) ja muuten vain videopätkiä. Demko on pelannut ikäisekseen paremmilla tilastoilla kuin Cory Schneider aikanaan, mutta tuokaan ei oikeastaan kerro vielä paljonkaan kun heillä on erilaiset joukkueetkin. Boeser on taas rikkomassa noita kymmenen vuoden takaisia ennätyksiä North Dakotassa, mutta ei tuostakaan vielä voi kauheasti sanoa tulevaisuutta ainakaan NHL-tasolle.

Hyvin huomaa ainakin minun vaikeuden arvioida yliopistopelaajia tämän viestiketjun ensimmäisistä viesteistä, jossa rankkasin prospectit viime kesänä järjestykseen. Ei ihan osunut Huttonin kohdalla tuo arvio... Muutenkin vaikea pistää järjestykseen pelaajia, jotka pelaavat eri sarjoissa. Nuo Utican nuoret pelaavat sentään samassa sarjassa ja joukkueessa ja siksi heidän kesken on helpompi tehdä arvioita.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Tervehdys nucks-faneille vieraasta pöydästä.

Millaisena täällä nähdään Sedinien tulevaisuus? Molempien sopimus kattaa 2 tulevaa kautta 7M caphitillä per naama. Haluaisiko seurajohto aloittaa rebuildia? Haluavatko Sedinit pysyä uran loppuun asti Vancouverissa vai ovatko he halukkaita vaihtamaan seuraa & luopumaan NMC:stä sopivan joukkuen löytyessä? Onko teoriassa mahdollista että toinen lähtisi ja toinen jäisi? Mitä mielestänne pitäisi tehdä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös