Mainos

Vancouver Canucks 2015–2016

  • 82 518
  • 414

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver ei ole vielä koskaan saanut draftin ykkösvarausta. Kakkosvarauksia sen sijaan on neljä; Daniel Sedin, Petr Nedved, Trevor Linden ja Dale Tallon.

Jos tuollainen Sedin/Linden/Nedved tasoinen pelaaja tulisi kakkosvuorolla niin voisin tyytyä siihenkin vuoroon. Jos tuollainen 1000 ottelun ja vähintään 700-800 pisteen pelaaja saataisiin niin joukkueen tulevaisuus näyttäisi heti paljon valoisammalta. Mikäli sitten ykkösvuoro tulisi niin olen edelleen Matthewsin kannalla. Horvat/McCann ja kumppanit ovat kyllä hyviä senttereitä tulevaisuudessa (Horvat jo nyt), mutta silti Matthews olisi pari pykälää parempi ja valmis ykkössentteri lähes heti - tai viimeistään kun Henkka Sedin jättää kaukalot.

Toki Laine kiinnostaa tuon huikean maalintekopotentiaalinsa takia, mutta enemmän riskejä myös näen hänessä. Toki jos kahden joukkoon päästään niin ei pidä valittaa, tuli sieltä kumpi tahansa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Yliopistoista tuli nyt sitten myös Michael Garteig maalivahtiosastoon. Ens kaudella maalivahdit ovat ainakin Miller-Markström, Bachman-Demko, Garteig-? . Ja Cannata nyt on vielä ilman sopimusta, mutta tuskin nyt UFA:na suostuu jatkoon, jos pelipaikka on korkeintaan ECHL:ssä. Cannata on mielestäni pelannut jopa paremman kauden kuin Bachman ja on pari vuotta nuorempi, joten hänellä on vielä mahdollisuudet nousta jopa NHL:ään. Toki todennäköisyys siihen on pieni, mutta kehitystä on tullut viime vuosina.

Syvyyttä siis löytyy maalivahdeista mikä on hyvä asia, mutta ongelmaksi tuo muodostuu jos ja kun osa joutuu pelaamaan ECHL:ssä. Äkkiäkös tuosta Bachman treidataan, mutta sitten AHL:ssä olisi kokematon kaksikko Demko-Garteig - joilla toki omasta mielestä tuo Bachmanin taso pitäisi olla aika nopeasti saavutettavissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Arvonnan tulos oli minulle suuri pettymys. Kausi oli yhtä tuskaa ja kun oli kuitenkin tuon jälkeen kolmanneksi paras mahdollisuus saada riveihin toinen huippulahjakkaista suomalaisista tai Matthews, hävittiin arvonta. Luonnollisesti oltiin tässäkin asiassa väärään aikaan liikkeellä. Jokaisena muuna kesänä aikaisemmin todennäköisesti Puljujärvi olisi tarttunut mukaan, mutta ei nyt.

Paikalliskilpailijat Edmonton ja Calgary ovat rakentaneet uutta tulemistaan pidempään, mutta kyllä tällä tahdilla Canucksin sieltä vielä tulee. Nyt saatavalla vuorolla ei nimittäin rakenneta luultavasti uutta tulemista niin nopeasti kuin oltaisiin voitu rakentaa top3-varauksella. Mutta erinomainen nuori tuolla vitosvuorollakin - joka on muuten korkein vuoro sitten kesän 1999 - on mahdollista saada. Ehkä tuon pelaajan kypsyminen ja samalla Canucksin rämpiminen vain kestää vähän pidempään.

Veikkaan kesän draftista Canucksille Duboisia, Tkachukia, Juolevia tai yllätysvarauksena Buttonin Canucksille heittämää Logan Brownia. Viimeksi mainittu on entisen Canucks-puolustaja Jeff Brownin poika. Logan on paljon isäänsä kookkaampi (198cm, 99kg) ja sentteri. Hän oli kauden puolivälissä Centralin listalla N-A -pelaajista 14, mutta nousi lopulta 7, sijalle ohi mm. Sergachevin. Brown olisi toki listojen ulkopuolelta tuleva varaus, mutta hänen upsidensa voi olla vielä kovakin.

Pidin Brownin pelistä 18-vuotisten kisoissa. Hän on kehittynyt hyvin ja teki menneellä kaudella Windsorille 74 pistettä 59 pelissä, pelaten myös hyvin kahteen suuntaan. Jos Bo Horvat (joka jäi varausiässä alle piste per peli -tilastoon OHL:ssa) varattiin yhdeksäntenä ja Pavel Zacha (joka jäi myös alle piste per peli tilastoon varausiässä OHL:ssa, mutta pelasi juuri todella hyvää kiekkoa Uticaa vastaan AHL:n playoffeissa) varattiin kuudentena viime kesänä, niin en pitäisi Brownin varaamista viidentenä mitenkään ihmeellisenä. Edelleen joukkueet arvostavat isoja pelaajia korkealle ja Benning ei ole tuossa mitenkään poikkeus.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Arvonnan tulos oli minulle suuri pettymys.

Veikkaan kesän draftista Canucksille Duboisia, Tkachukia, Juolevia tai yllätysvarauksena Buttonin Canucksille heittämää Logan Brownia.

Oli toi toki pettymys, mutta jos Tkachuk tulisi niin pettymys vähän lievenisi. Luulen kyllä, että Tkachuk on lähempänä mennä kolmosena kuin tippua vitoseksi. Ehkä kuitenkin menee "juuri sopivasti" nelosena. Sitten jos jäljellä jää Dubois, Juolevi, Nylander, Brown ja Chychrun niin jännä nähdä mitä joukkue tekee. Siinä olisi kaksi laituria, kaksi pakkia ja yksi sentteri. Pakille olisi suurin tarve, sitten ykköskentän laiturille.

Itse ohittaisin Duboisin pitkälti sarjan takia (QMJHL) sekä vaisujen kv-pelien takia. Viime vuonna Dubois teki U18-kisoissa tehot 0+1, kun draftin kärkinimet takoivat vähän erilaisia pinnoja (Matthews 15, Tkachuk 12, Laine 11, Puljujärvi 7). Vastaavasti tällä kaudella aiemmin mainitut Matthews, Tkachuk, Laine ja Puljujärvi loistivat jo U20-kisoissa ja Brown oli hyvä sitten U18-kisoissa (12 pistettä). Nylander oli ihan hyvä kummassakin kisoissa (11 ja 8 pistettä). Toki pakko myöntää, että en ole Duboisin pelejä nähnyt QMJHL:ssä.

Pakeilla kun kestää kehittyä pisempään niin pakko veikata, että Vancouver tulee ottamaan hyökkääjän tuolla numerolla. Siellä ei vaan seuran johdolla ole malttia rakentaa joukkuetta useampaa vuotta, vaan paluuta playoffeihin rakennetaan nopeammalla aikataululla. Oma toive olisi siis Tkachuk, mutta saas nähdä onko mies tosiaan edes vapaana tuolla vuorolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse ohittaisin Duboisin pitkälti sarjan takia (QMJHL) sekä vaisujen kv-pelien takia. Viime vuonna Dubois teki U18-kisoissa tehot 0+1, kun draftin kärkinimet takoivat vähän erilaisia pinnoja (Matthews 15, Tkachuk 12, Laine 11, Puljujärvi 7).
Itse en kyllä noille kansainvälisille kisoille juurikaan pistäisi painoarvoa - etenkaan alaikäisenä. Esimerkiksi Aleksandr Barkov pelasi aikanaan Suomen 18-vuotisissa alaikäisenä tehden kolme pistettä kun saman ikäinen Artturi Lehkonen veti kisat 10 pisteellä. Mitään Lehkoselta pois ottamatta, mutta onhan heillä pieni ero tällä hetkellä. Noita vastaavia esimerkkejä löytyy paljon muitakin. Toki on aina parempi onnistua missä sitten pelaakin, mutta ihan noista peleistä ei voi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää.

Tuo Q on toki mörkönä tuossa. Canucksin Q:sta varatuille ykköskierroksen varauksille ei ole kovin hyvin käynyt.

Dubois on itse kertonut olevansa luontaisempi sentterinä kuin laidalla. Hän nosti hienosti itsensä kauden puolivälin Centralin listoilta kauden lopun ykköseksi ja oli ensimmäinen Centralin ykköseksi pistämä N-A -pelaaja Q:sta sitten Crosbyn. Hän ainakin vaikuttaa menevän hienosti eteenpäin ja koko, taidot sekä asenne povaavat hienoa tulevaisuutta. Vielä on toki liian aikaista sanoa sen enempää kun puhutaan tuon ikäisestä pelaajasta, mutta minulle tuollainen iso ja taitava sentteri kävisi hienosti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyökkääjien kautta arvosanojen kanssa tuossa tulikin jo pistettyä yhteen, joten kirjoitellaan viimein myös pakit ja maalivahdit lyhyesti;

Matt Bartkowski, 80, 6+12=18, -19, 50PIM

Bartkowski näytti, että hänellä on työkaluja, mutta ei kunnollista työpakkia. Hän oli hyvä nostamaan kiekkoa omista vahvalla liikkeellä ylös, mutta ei osannut tehdä kiekolle mitään sen jälkeen. Hän pärjäsi omissa yksi-yksi -tilanteissa voimakkaana pelaajana hyvin keskittyessään, mutta saattoi seuraavassa hetkessä nukahtaa ja jättää miehensä vartioimatta. Hän oli kuudella tasakenttämaalilla tehokkaampi kuin Duncan Keith, mutta ei tuonut useimpina iltoina mitään vaarallisuutta hyökkäyspäähän.

Kokonaisuutena Bartkowski täytti roolinsa syvyyspuolustajana, mutta joutui pelaamaan liian suurissa saappaissa. Hän sai koko joukkueesta kauden aikana eniten tasakenttäjääaikaa ja tuo oli kyllä kaikkea muuta kuin ihannetilanne. Vaikka hänen aikanaan tehtiin omaan päähän enemmän maaleja kuin kenenkään toisen Canucksin puolustajan, hän ei ollut joukkueen heikoin puolustaja. Hän pelasi kuitenkin tasolla, jossa hänen ohi mennään nuorempien pakkien toimesta melko helposti.

Sopimus: Bartkowskista tulee kesällä rajoittamaton vapaa agentti.

Tilasto: Bartkowski pelasi Bostonissa 131 peliä tekemättä maaliakaan, mutta osui Vancouverissa kuusi kertaa.

Arvosana: 7½

Alex Biega, 51, 0+7=7, -11, 22

Farmikiertolainen ja farmijoukkue Utican kulttipuolustaja sai paikan NHL:stä 28-vuotiaana ja yllätti otteillaan monet. Ei Biega mikään tähti ollut NHL:ssä, mutta ihan kelvollinen syvyyspuolustaja ja sai ansaitun kaksivuotisen jatkosopimuksen Vancouveriin. Pienikokoinen, mutta voimakas ja terrierimäinen puolustaja pärjäsi hyvin kaksinkamppailuissa ja pelasi yksinkertaista peliä.

Hyökkäyssuuntaan Biegalla on vähän annettavaa, mutta puolustavana syvyyspuolustajana hän täyttää ruutunsa kohtalaisesti. Halpa puolustaja pitänee paikkansa nykyisellä sopimuksellaan ja häntä pystytään käyttämään pienemmässä roolissa paikkaamassa loukkaantumisia.

Sopimus: Teki kauden aikana kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Tilasto: Biega oli joukkueen ahkerin taklaaja (peliä kohden) yli 20 peliä pelanneista pelaajista.

Arvosana: 8

Alexander Edler, 52, 6+14=20, -8, 46

Edler oli joukkueen työjuhta pelaten korkeimmat minuutit (24:27) peliä kohden. Hyökkäyspäässä hän jäi pienimpiin pisteisiin sitten tulokaskautensa, mutta pelasi joukkueen eniten vastustajien kovimpia pelaajia vastaan ja sai joukkueen eniten oman pään aloituksia pakkipari Tanevin kanssa. Fyysisesti hän näytti pystyvän edelleen jakamaan katsomon seisauttavia taklauksia halutessaan, mutta ei yrittänyt enää kovia pommeja yhtä usein kuin ennen.

Ikävä kyllä Edler näyttää onnistuvan loukkaantumaan joka kausi. Hänen ainoa täysin ehjä kausi NHL:ssä on 2011-12, jolloin tuli myös uran piste-ennätys 49 pistettä. Kapealla puolustuksen kärjellä pelaavalle joukkueelle Edlerin loukkaantuminen on luonnollisesti kova isku ja niin tälläkin kaudella. Canucks oli pelaamassa vielä voittopuoleista saldoa ennen Edlerin loukkaantumista, mutta veti tuon jälkeen loppukauden 10-18-1 saldolla.

Sopimus: Edlerin sopimus jatkuu vielä kolme kautta.

Tilasto: Vaikka Edler joutui jättämään 30 peliä väliin loukkaantumisen vuoksi ja otti puolustuksen kovimpia minuutteja, hän oli jäällä useamman Canucksin tehdyn maalin aikana kuin yksikään toinen joukkueen puolustajista.

Arvosana: 8

Dan Hamhuis, 58, 3+10=13, -2, 28

Hamhuisin kaksi viimeistä kautta ovat olleet vaikeita loukkaantumisten vuoksi ja menneelläkin kaudella Hammer kärsi vammoista. Kunnossa ollessaan Hamhuis pelasi kelvollisesti, mutta kausi ei ollut – johtuen ehkä hänen loukkaantumisestaan - häneltä parasta kiekkoa. Kokemuksensa ansiosta hän pystyi kuitenkin rauhoittamaan joukkueen alakerran peliä ja oli alivoimalle tärkeä pelaaja Edlerin ja Tanevin kanssa.

Hamhuis on yksi joukkueen johtavista pelaajista kentän ulkopuolella ja pelaajana edelleen kelvollinen top4-puolustaja – ehkä jopa hyväkin, mikäli pelaisi kokonaisen kauden. Hamhuis pystyy edelleen tekemään noin 20 pistettä kaudessa huonostikin maaleja tekevässä joukkueessa ja olemaan samalla luotettava puolustaja omaan päähän. Uran jatkopaikka on tällä hetkellä kysymysmerkki, kun sopimus loppuu kesällä ja hänestä tulee kuuden Canucks-kauden jälkeen rajoittamaton vapaa-agentti.

Sopimus: Kesällä UFA ja yksi kesän pakkimarkkinoiden halutuimmista pelaajista.

Tilasto: Hamhuis jäi pitkän uran matalimpaan pistesaldoon ja myös pelasi vähemmän kuin koskaan kauden aikana.

Arvosana: 7½

Ben Hutton, 75, 1+24=25, -21, 14

Hutton oli pirteä yllätys menneellä kaudella ja hänestä on vaikea keksiä mitään valittamista. Kukaan ei odottanut tämän kesän 2012 viidennen kierroksen varauksen ottavan suoraan paikkaa yliopistouran jälkeen vielä tässä vaiheessa, mutta hän otti ja nosti itsensä kauden aikana Weberin, Bartkowskin ja Sbisan ohi joukkueen top4-puolustajaksi. Hutton oli yksi kauden parhaita tulokaspuolustajia ja teki lopulta eniten pisteitä Canucksin tulokaspakeista sitten Mattias Öhlundin 1997-98 kauden.

Hutton oli kiekollisena puolustajana todella tervetullut lisä Vancouverin hieman kädettömän puolustuksen joukkoon. Hän keräsi tuplasti enemmän ykkössyöttöjä joukkueen maaleihin kuin kukaan toinen puolustajista ja koko joukkueestakin vain Sedinit ja Horvat keräsivät niitä enemmän. Plussaksi pitää vielä laskea tuo hänen aina positiivinen asenteensa. Hänestä tuli todella pidetty pelaaja joukkueen keskuudessa.

Keväällä Hutton törmäsi pieneen seinään, mikä oli ihan odotettuakin ammattilaisena yliopistouran jälkeen, mutta näytti jälleen parantavan ihan runkosarjan lopussa. Puolustuspelissä ja voimapuolella on edelleen eniten kehittymistä, mutta jos hän kehittyy tulevaisuudessa kokonaisvaltaisessa pelissä nyt nähdyllä tavalla, hänellä on mahdollisuuksia aina ykköspariin saakka. Menneen kauden jälkeen hänet äänestettiin fanien toimesta joukkueen parhaaksi puolustajaksi.

Sopimus: Hutton jatkaa tulokassopimuksellaan vielä yhden kauden. Canucks tehnee hänen kanssaan jatkon kauden aikana.

Tilasto: Voitti tulokkaana Vancouverin puolustajien pistepörssin.

Arvosana: 9

Andrey Pedan, 13, 0+0=0, -3, 18

Isokokoinen (196cm, 97kg) ja fyysinen puolustaja jäi varsin pieneen rooliin. Kauden kohokohdaksi ylhäällä jäivät Canucksin sisäisen taitokilpailun voitot sekä luistelukilpailussa että laukauskisassa, mutta nuo eivät NHL-paikkaa tuoneet luonnollisesti yhtään lähemmäksi. Pedan onkin edelleen projekti ja vaikka viime kaudella näytti hyvältä, tämä projekti ei ole valitettavasti kehittynyt ihan riittävän nopeasti.

Pedanin suurimmaksi ongelmaksi näen hieman hitaan pelin lukemisen. Hän reagoi edelleen tilanteisiin vähän myöhässä ja tuo poikii jäähyjä sekä muita ongelmia. Farmitasolla Pedan on top4-puolustaja, mutta tuolta on vielä matkaa luotettavaksi NHL-puolustajaksi. Hänellä on toki aikaa kehittyä ja onnistuessaan hän olisi palaajatyypiltään pelaaja, jollaista Canucks kaipaisi noihin fyysisiin oman divisioonan peleihin.

Sopimus: Pedanista tulee kesällä rajoitettu vapaa agentti. Ensi kaudella hänet joudutaan siirtämään siirtolistan kautta farmiin tai pitämään ylhäällä, vaikka farmi olisi vielä paras kasvualusta.

Tilasto: Taklasi joukkueen eniten per peli.

Arvosana: 7

Luca Sbisa, 41, 2+6=8, +5, 26

Pelasi Hamhuisin ja Edlerin tavoin rikkinäisen kauden. Toi kunnossa ollessaan alakertaan fyysisyyttä ja pelasi mielestäni paremmin omaa päätä kuin edellisellä kaudella, mutta oli edelleen pelillisesti kolmosparin puolustaja. Sbisalla on samaa ongelmaa kuin Pedanilla, eli fyysisiä avuja olisi, mutta ajatus ei aina kulje riittävän nopeasti. Toisaalta joukkue tarvitsee mielestäni (terveen) Sbisan tyylistä puolustajaa puolustukseen pistämään itseään peliin.

Sopimus: Sbisa on sopimuksessa vielä kaksi kautta.

Tilasto: Voitti joukkueen puolustajien tehopörssin +5 lukemalla.

Arvosana: 7

Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä...

Chris Tanev, 69, 4+14=18, -8, 8

Puolustuksen paras oman pään pelaaja pelasi melko tyypillisen kauden; Sai vastaansa vastustajien kovimpia pelaajia, otti suurta kuormaa oman pään aloituksissa, teki noin 20 pistettä, kantoi päävastuun alivoimilla, voitti ylivoimaisesti blokkitilaston ja ”sikaili” itsensä neljä kertaa kakkoselle - vastustajien parhaat pelaajat pysyvät kurissa muutenkin.

Makuasia pitääkö Edleria vai Tanevia parempana puolustajana, mutta oman pään pelissä ei ole kahta sanaa joukkueen tämän hetken parhaasta puolustajasta. Hyökkäyspäähän Tanev ei tule puolestaan varmaankaan koskaan nousemaan esiin. Tällä kaudella oli hienoa nähdä Tanevin kehittyneen viimein ”veteraaniksi” ja ottavan tulokkaista Huttonin oppiinsa. Kaksikko lähti päättämään kautta MM-kisoihin.

Sopimus: Tanevin sopimus jatkuu vielä neljä kautta.

Tilasto: Pelasi ensimmäistä kertaa urallaan yli minuutin ottelua kohden ylivoimalla.

Arvosana: 8½

Nikita Tryamkin, 13, 1+1=2, -3, 10

Yli kaksimetrinen ja päälle 100 kiloinen 21-vuotias venäläinen teki loppukaudesta sopimuksen Vancouveriin ja pelasi yllättävän hyvää kiekkoa. Hänen liikkeensä riitti ja hän toi alakertaan hyvän fyysisen puolustajan. Kiekollisessa pelissä Tryamkin ei ehkä nouse koskaan esiin (ellei taitopuolella tapahdu ihmeitä), mutta hän näytti, että hänestä voi hyvinkin kasvaa hyvä puolustava puolustaja ja sellaiselle olisi tilausta.

Vaikka hänen uransa NHL:ssä on vielä lyhyt, Tryamkin pitää vähintäänkin nyt lukita ensi kauden puolustusta mietittäessä. Tuo on jo paljon enemmän mitä ennen kauden alkua hänen osalle uskalsin toivoa.

Sopimus: Tryamkin on sopimuksessa vielä ensi kauden ja sen jälkeen hänestä tulee rajoitettu vapaa agentti. Luultavasti Canucks pyrkii tekemään myös hänen kanssa kauden aikana jatkosopimuksen.

Tilasto: Kesällä 2014 varattu Tryamkin oli ensimmäinen Canucksin venäläisvaraus sitten vuoden 2007 Ilya Kablykovin.

Arvosana: 8½

Yannick Weber, 45, 0+7=7, -17, 24

Huolimatta kehittyneistä tilastoista, sveitsiläinen oli joukkueen runkopuolustajista heikoin. Häneltä nähtiin hieno edelliskausi ja odotukset taisivat olla miehellä itselläänkin jo tulevassa, sillä niin paljon uneksivaa puolustajaa en ole hetkeen nähnyt Canucksin runkopuolustajissa.

Kiekollinen puolustaja oli jatkuvissa vaikeuksissa omassa päässä ja teki kaksi pistettä tasakentin. Hänet pistettiin kesken kauden farmiin siirtolistan kautta, mutta yksikään toinen joukkue ei huolinut edes ”ilmaiseksi” - ei, vaikka hänen sopimuksensa loppuu ja hän olisi ollut sikäli melko riskitön poiminta. Weberilla ei pitäisi olla mitään asiaa jatkoon ainakaan Vancouverissa.

Sopimus: Weberista tulee UFA kesällä (onneksi seurajohto teki hänen kanssaan vain vuoden sopimuksen vuosi sitten).

Tilasto: Sai joukkueen eniten hyökkäyspään aloituksia, kun ei omiin uskallettu pistää. Seitsemän pistettä tuohon nähden ei sekään hurraa-huutoja kerää.

Arvosana: 5

MAALIVAHDIT

Jacob Markström, 13-14-4, 91.5%, 2,73

Tuli kauteen odottaen itseltään paljon erinomaisen edelliskauden (AHL) jälkeen, mutta loukkasi takareitensä harmittavasti harjoituspelien viimeisessä ottelussa ja joutui olemaan sivussa ensimmäisen kuukauden. Millerin aloittaessa kauden hyvin, Markström pelasi joulukuuhun mennessä vain neljä peliä 90.4% lukemilla. Sai kuitenkin vastuuta Millerin puolestaan loukkaannuttua ja pelasi hienoa peliä kahdeksan ottelun jakson (6-2-1, 2.18, 93% - Millerin neljä edellistä peliä ennen loukkaantumista olivat tuoneet tilastot 4.23 ja 88.1%) verran joukkueen ykkösvahtina.

Markströmin kuuma jakso päättyi Millerin paluuseen, mutta hän sai runkosarjan loppuun mennessä kuitenkin hyvin torjuntavastuuta. Kaiken kaikkiaan kausi oli epätasainen, mutta sen aikana näki, kuinka Markström pelasi sitä paremmin mitä enemmän sai vastuuta ja nyt hänen voi hyvin nähdä olevan NHL:n ykkösvahti tulevaisuudessa. Markströmin tappiolliset tilastot selittyvät pitkälle joukkueesta. Esimerkiksi maalis- ja huhtikuussa hän pelasi 11 peliä, joiden aikana Canucks teki joukkueena vaivaiset 1.72 maalia pelissä.

Sopimus: Markströmin sopimus jatkuu vielä yhden kauden. Sen jälkeen hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti, joten Canucks tehnee jatkon kauden aikana.

Tilasto: Pelasi 26-vuotiaana uransa korkeimman pelimäärän NHL:ssä.

Arvosana: 8½

Ryan Miller, 17-24-9, 91.6%, 2.7

Kokenut Miller joutui aloittamaan kauden Markströmin loukkaantumisen vuoksi ylityöllistettynä. Hän aloitti kauden ensimmäisistä 15 pelistä 14 peliä ja vaikka hän pelasi hyvin lokakuussa, tuon jakson peluutus näkyi 35-vuotiaan maalivahdin otteissa marraskuussa. Joulukuussa Miller loukkaantui, mutta palasi jälleen hyvässä iskussa takaisin tammikuun puolivälissä ja pelasi kohtalaisen hyvän runkosarjan lopun.

Kokonaisuutena Millerin kausi oli heikosta marraskuusta huolimatta melko hyvä ja parempi kuin edelliskausi. Hän pelasi aggressiivisemmin ensimmäisiin laukauksiin ja vaikka hänen saldonsa ei maalivahtia mairittele, hän antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa useimpina iltoina. Edessä ollut joukkue ei vaan ollut riittävän hyvä. Millerilla on vielä annettavaa NHL-maalivahtina, joskin asema saattaa ensi kaudella kääntyä enemmän Markströmin suuntaan.

Sopimus: Millerilla on vielä vuosi jäljellä sopimusta. Sen jälkeen hän on rajoittamaton vapaa agentti.

Tilasto: lokakuussa Millerin tilastot olivat 92.3% ja 2.16 päästettyä maalia pelissä, marraskuussa hänen numeronsa romahtivat 89.8% ja 2.96 päästettyyn maaliin.

Arvosana: 8

Yhteenveto puolustajien arvosanoista:

Hutton 9
Tanev 8½
Tryamkin 8½
Edler 8
Biega 8
Bartkowski 7½
Hamhuis 7½
Pedan 7
Sbisa 7
Weber 5

Maalivahdit:

Markström 8½
Miller 8
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset nuck taas kattavista ja omasta mielestä hyvinkin pelaajien kautta kuvaavista arvioista.

Hyökkääjät osui omaan makuun todella hyvin kohdilleen, kuten myös maalivahdit. Pakkien osalta itse olisin laskenut Bartkowskia seiskaan tai jopa vähän allekin. Toki siinä mielessä vaikea arvioitava, että palasi välillä sen pelin tai pari hyvin ja sen jälkeen taas heikosti. Sitten vastaavasti nostaisin Tanevia sinne ysiin, kun mielestäni hän oli joukkueen ykköspakki ja ns tärkein pakki.

Mutta kuten todettua niin arviot osuivat hyvin kohdilleen ja omat muutokset olisivat ihan marginaalisia.

Tuli tässä kauden jälkeen mieleen, että tämän syvemmälle ei pitäisi pystyä omien lätkäsuosikkien vajota saman kauden aikana. Jos ja kun Ilves on kyntänyt viime vuodet niin Vancouver on järjestäen ollut playoffeissa. Silloin aikoinaan kun Canucks oli heikko niin Ilves oli sentään kohtuullinen. Nyt sitten 2x pohjasakkaa, jippii.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta kuten todettua niin arviot osuivat hyvin kohdilleen ja omat muutokset olisivat ihan marginaalisia.
Aika lailla samoilla linjoilla sitten. Bartkowskin numeron pistin siksi tuonne, koska hän pelasi koko joukkueen eniten tasakentin kauden aikana vaikka ei todellakaan olisi pitänyt. Vaikea tuollaisena syvyyspakkina kantaa sellaista kuormaa. Mielestäni oli maltillisella peluutuksella ihan ruutunsa täyttävä puolustaja, mutta ikävä kyllä joukkueen puolustus vain pääsi pelaamaan kovin vähän yhdessä ehjänä.

Tanevin numero putosi minulla kiitettävästä hyvään loukkaantumisen vuoksi. Eihän hän sille itse mitään voinut, mutta kokonaisuutta arvioidessa en voinut nyt kiitettävää kaudesta antaa. Odotusarvon hän täytti pelillisesti muuten täysin.

Mr. Smith kirjoitti:
Tuli tässä kauden jälkeen mieleen, että tämän syvemmälle ei pitäisi pystyä omien lätkäsuosikkien vajota saman kauden aikana. Jos ja kun Ilves on kyntänyt viime vuodet niin Vancouver on järjestäen ollut playoffeissa. Silloin aikoinaan kun Canucks oli heikko niin Ilves oli sentään kohtuullinen. Nyt sitten 2x pohjasakkaa, jippii.
Ihan samaa olen miettinyt. Mitähän sitä on tullut tehtyä edellisessä elämässä..?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
MM-kisat lopettivat viimeistenkin Canucks-pelaajien kauden ja mitään yllättävää ei pelaajilta nähty. Markström, Hansen, Kenins ja Weber pelasivat joukkueissaan suunnilleen niissä rooleissa mitä odotin, Demko oli täysi turisti jenkeillä ja Huttonin minuutit jäivät Kanadalla minimiin etenkin Ellisin liityttyä mukaan. Tanev pelasi Kanadan ykköspakkiparissa ja sai hyvin peliaikaa (finaalin kolmannessa erässäkin lähes yhdeksän minuuttia), mutta pienet tehot. Täytti kuitenkin roolinsa. Taneville ja Huttonille tuli kisoissa kokemuksen lisäksi kultaa.

Seuraavaa kausiketjua voisi nyt laittaa jossain vaiheessa käyntiin. Mikäli joku toinen (Mr. Smith?) haluaa avata pelin, siitä vaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Seuraavaa kausiketjua voisi nyt laittaa jossain vaiheessa käyntiin. Mikäli joku toinen (Mr. Smith?) haluaa avata pelin, siitä vaan.

Nyt ei ole aikaa ollut eikä jostain syystä oikein intoakaan. Joten avaa vaan nuck ketju niin päästään hämmästelemään Benningin puuhia tulevan kauden ketjuun.

Tähän voi vielä mainita, että pari pakkia on taas tullut lisää rosteriin. Tom Nilsson oli halpa eli ilmainen signaus, mutta Erik Gudbranson maksoi sitten aika helevetisti. Pelkkä McCann olisi maksuna ollut jo ihan riittävä, mutta Benning roiskaisi vielä #33 pickin ens kesälle mukaan ja 4th round pickin kylkeen. Saatiinhan me toki Floridan 5th round pick kaupan päälle...

No, Gudbranson kyllä kelpaa pakistoon, mutta maksu oli - taas kerran - liian kova. Markus Granlundista maksettiin Shinkaruk ja nyt Gudbransonista lähti McCann (+ tuo loistava #33 picki kesälle). Johan tuo hyökkäys alkoikin näyttämään lupaavalta. Toki samaan hengenvetoon on sanottava, että pakistossa on nyt sitten huomattavasti enemmän taas mahdollisuuksia niin Gudbransonin myötä kuin myös Nilssonin. Siellä alkaa olla 6-7 potentiaalista pakkia ikähaarukkaan 21-24 vuotta. Ja sitten pari vuotta vanhemmat Tanev ja Sbisa päälle. Pakistossa ilmeisesti luotetaan määrään - tarpeeksi kun hommataan pakkeja niin joku sieltä breikkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös