Hyökkääjien kautta arvosanojen kanssa tuossa tulikin jo pistettyä yhteen, joten kirjoitellaan viimein myös pakit ja maalivahdit lyhyesti;
Matt Bartkowski, 80, 6+12=18, -19, 50PIM
Bartkowski näytti, että hänellä on työkaluja, mutta ei kunnollista työpakkia. Hän oli hyvä nostamaan kiekkoa omista vahvalla liikkeellä ylös, mutta ei osannut tehdä kiekolle mitään sen jälkeen. Hän pärjäsi omissa yksi-yksi -tilanteissa voimakkaana pelaajana hyvin keskittyessään, mutta saattoi seuraavassa hetkessä nukahtaa ja jättää miehensä vartioimatta. Hän oli kuudella tasakenttämaalilla tehokkaampi kuin Duncan Keith, mutta ei tuonut useimpina iltoina mitään vaarallisuutta hyökkäyspäähän.
Kokonaisuutena Bartkowski täytti roolinsa syvyyspuolustajana, mutta joutui pelaamaan liian suurissa saappaissa. Hän sai koko joukkueesta kauden aikana eniten tasakenttäjääaikaa ja tuo oli kyllä kaikkea muuta kuin ihannetilanne. Vaikka hänen aikanaan tehtiin omaan päähän enemmän maaleja kuin kenenkään toisen Canucksin puolustajan, hän ei ollut joukkueen heikoin puolustaja. Hän pelasi kuitenkin tasolla, jossa hänen ohi mennään nuorempien pakkien toimesta melko helposti.
Sopimus: Bartkowskista tulee kesällä rajoittamaton vapaa agentti.
Tilasto: Bartkowski pelasi Bostonissa 131 peliä tekemättä maaliakaan, mutta osui Vancouverissa kuusi kertaa.
Arvosana: 7½
Alex Biega, 51, 0+7=7, -11, 22
Farmikiertolainen ja farmijoukkue Utican kulttipuolustaja sai paikan NHL:stä 28-vuotiaana ja yllätti otteillaan monet. Ei Biega mikään tähti ollut NHL:ssä, mutta ihan kelvollinen syvyyspuolustaja ja sai ansaitun kaksivuotisen jatkosopimuksen Vancouveriin. Pienikokoinen, mutta voimakas ja terrierimäinen puolustaja pärjäsi hyvin kaksinkamppailuissa ja pelasi yksinkertaista peliä.
Hyökkäyssuuntaan Biegalla on vähän annettavaa, mutta puolustavana syvyyspuolustajana hän täyttää ruutunsa kohtalaisesti. Halpa puolustaja pitänee paikkansa nykyisellä sopimuksellaan ja häntä pystytään käyttämään pienemmässä roolissa paikkaamassa loukkaantumisia.
Sopimus: Teki kauden aikana kaksivuotisen jatkosopimuksen.
Tilasto: Biega oli joukkueen ahkerin taklaaja (peliä kohden) yli 20 peliä pelanneista pelaajista.
Arvosana: 8
Alexander Edler, 52, 6+14=20, -8, 46
Edler oli joukkueen työjuhta pelaten korkeimmat minuutit (24:27) peliä kohden. Hyökkäyspäässä hän jäi pienimpiin pisteisiin sitten tulokaskautensa, mutta pelasi joukkueen eniten vastustajien kovimpia pelaajia vastaan ja sai joukkueen eniten oman pään aloituksia pakkipari Tanevin kanssa. Fyysisesti hän näytti pystyvän edelleen jakamaan katsomon seisauttavia taklauksia halutessaan, mutta ei yrittänyt enää kovia pommeja yhtä usein kuin ennen.
Ikävä kyllä Edler näyttää onnistuvan loukkaantumaan joka kausi. Hänen ainoa täysin ehjä kausi NHL:ssä on 2011-12, jolloin tuli myös uran piste-ennätys 49 pistettä. Kapealla puolustuksen kärjellä pelaavalle joukkueelle Edlerin loukkaantuminen on luonnollisesti kova isku ja niin tälläkin kaudella. Canucks oli pelaamassa vielä voittopuoleista saldoa ennen Edlerin loukkaantumista, mutta veti tuon jälkeen loppukauden 10-18-1 saldolla.
Sopimus: Edlerin sopimus jatkuu vielä kolme kautta.
Tilasto: Vaikka Edler joutui jättämään 30 peliä väliin loukkaantumisen vuoksi ja otti puolustuksen kovimpia minuutteja, hän oli jäällä useamman Canucksin tehdyn maalin aikana kuin yksikään toinen joukkueen puolustajista.
Arvosana: 8
Dan Hamhuis, 58, 3+10=13, -2, 28
Hamhuisin kaksi viimeistä kautta ovat olleet vaikeita loukkaantumisten vuoksi ja menneelläkin kaudella Hammer kärsi vammoista. Kunnossa ollessaan Hamhuis pelasi kelvollisesti, mutta kausi ei ollut – johtuen ehkä hänen loukkaantumisestaan - häneltä parasta kiekkoa. Kokemuksensa ansiosta hän pystyi kuitenkin rauhoittamaan joukkueen alakerran peliä ja oli alivoimalle tärkeä pelaaja Edlerin ja Tanevin kanssa.
Hamhuis on yksi joukkueen johtavista pelaajista kentän ulkopuolella ja pelaajana edelleen kelvollinen top4-puolustaja – ehkä jopa hyväkin, mikäli pelaisi kokonaisen kauden. Hamhuis pystyy edelleen tekemään noin 20 pistettä kaudessa huonostikin maaleja tekevässä joukkueessa ja olemaan samalla luotettava puolustaja omaan päähän. Uran jatkopaikka on tällä hetkellä kysymysmerkki, kun sopimus loppuu kesällä ja hänestä tulee kuuden Canucks-kauden jälkeen rajoittamaton vapaa-agentti.
Sopimus: Kesällä UFA ja yksi kesän pakkimarkkinoiden halutuimmista pelaajista.
Tilasto: Hamhuis jäi pitkän uran matalimpaan pistesaldoon ja myös pelasi vähemmän kuin koskaan kauden aikana.
Arvosana: 7½
Ben Hutton, 75, 1+24=25, -21, 14
Hutton oli pirteä yllätys menneellä kaudella ja hänestä on vaikea keksiä mitään valittamista. Kukaan ei odottanut tämän kesän 2012 viidennen kierroksen varauksen ottavan suoraan paikkaa yliopistouran jälkeen vielä tässä vaiheessa, mutta hän otti ja nosti itsensä kauden aikana Weberin, Bartkowskin ja Sbisan ohi joukkueen top4-puolustajaksi. Hutton oli yksi kauden parhaita tulokaspuolustajia ja teki lopulta eniten pisteitä Canucksin tulokaspakeista sitten Mattias Öhlundin 1997-98 kauden.
Hutton oli kiekollisena puolustajana todella tervetullut lisä Vancouverin hieman kädettömän puolustuksen joukkoon. Hän keräsi tuplasti enemmän ykkössyöttöjä joukkueen maaleihin kuin kukaan toinen puolustajista ja koko joukkueestakin vain Sedinit ja Horvat keräsivät niitä enemmän. Plussaksi pitää vielä laskea tuo hänen aina positiivinen asenteensa. Hänestä tuli todella pidetty pelaaja joukkueen keskuudessa.
Keväällä Hutton törmäsi pieneen seinään, mikä oli ihan odotettuakin ammattilaisena yliopistouran jälkeen, mutta näytti jälleen parantavan ihan runkosarjan lopussa. Puolustuspelissä ja voimapuolella on edelleen eniten kehittymistä, mutta jos hän kehittyy tulevaisuudessa kokonaisvaltaisessa pelissä nyt nähdyllä tavalla, hänellä on mahdollisuuksia aina ykköspariin saakka. Menneen kauden jälkeen hänet äänestettiin fanien toimesta joukkueen parhaaksi puolustajaksi.
Sopimus: Hutton jatkaa tulokassopimuksellaan vielä yhden kauden. Canucks tehnee hänen kanssaan jatkon kauden aikana.
Tilasto: Voitti tulokkaana Vancouverin puolustajien pistepörssin.
Arvosana: 9
Andrey Pedan, 13, 0+0=0, -3, 18
Isokokoinen (196cm, 97kg) ja fyysinen puolustaja jäi varsin pieneen rooliin. Kauden kohokohdaksi ylhäällä jäivät Canucksin sisäisen taitokilpailun voitot sekä luistelukilpailussa että laukauskisassa, mutta nuo eivät NHL-paikkaa tuoneet luonnollisesti yhtään lähemmäksi. Pedan onkin edelleen projekti ja vaikka viime kaudella näytti hyvältä, tämä projekti ei ole valitettavasti kehittynyt ihan riittävän nopeasti.
Pedanin suurimmaksi ongelmaksi näen hieman hitaan pelin lukemisen. Hän reagoi edelleen tilanteisiin vähän myöhässä ja tuo poikii jäähyjä sekä muita ongelmia. Farmitasolla Pedan on top4-puolustaja, mutta tuolta on vielä matkaa luotettavaksi NHL-puolustajaksi. Hänellä on toki aikaa kehittyä ja onnistuessaan hän olisi palaajatyypiltään pelaaja, jollaista Canucks kaipaisi noihin fyysisiin oman divisioonan peleihin.
Sopimus: Pedanista tulee kesällä rajoitettu vapaa agentti. Ensi kaudella hänet joudutaan siirtämään siirtolistan kautta farmiin tai pitämään ylhäällä, vaikka farmi olisi vielä paras kasvualusta.
Tilasto: Taklasi joukkueen eniten per peli.
Arvosana: 7
Luca Sbisa, 41, 2+6=8, +5, 26
Pelasi Hamhuisin ja Edlerin tavoin rikkinäisen kauden. Toi kunnossa ollessaan alakertaan fyysisyyttä ja pelasi mielestäni paremmin omaa päätä kuin edellisellä kaudella, mutta oli edelleen pelillisesti kolmosparin puolustaja. Sbisalla on samaa ongelmaa kuin Pedanilla, eli fyysisiä avuja olisi, mutta ajatus ei aina kulje riittävän nopeasti. Toisaalta joukkue tarvitsee mielestäni (terveen) Sbisan tyylistä puolustajaa puolustukseen pistämään itseään peliin.
Sopimus: Sbisa on sopimuksessa vielä kaksi kautta.
Tilasto: Voitti joukkueen puolustajien tehopörssin +5 lukemalla.
Arvosana: 7
Jatkuu...