Vancouver Canucks 2014–2015

  • 88 337
  • 369

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Saa nähdä miten kohta puolin alkavassa pelissä käy ja tuo Bärtschin mahdollinen ensiesiintyminen Vancouverissa tuo peliin lisää mielenkiintoa.

Harvoin tulee näin hyvään aikaan Vancouverin pelejä, joten pakkohan tuo matsi on katsoa suorana. Eikä toki yhtään kiinnostusta vähennä tuo Bärtschin debyytti.

Hiljalleen pitäisi sekä playoff-paikka varmistaa, että saada kaikki ketjut vireeseen. Hyvä puoli toki se, että ratkaisijoita on tähän asti löytynyt ihan nelosketjua myöten tai paremminkin varsinkin sieltä. Onhan noi nelosketjun Horvatin ja Hansenin maalimäärät ihan poikkeukselliset nelosen miehille - jos noita nyt enää voi nelosen miehiksi kutsua.

Nyt pelin pariin ja toivotaan voittoa Vancouveriin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eilen illalla tuli tappio Winnipegille 4-5. Neljäs vieraspeli kuuteen iltaan painoi vähän jaloissa ja hyökkääjien tuki puolustajille ei näyttänyt kummoiselta. Molemmilla joukkueilla oli avointen ovien pelissä paikkansa ja näin Canucks-lasien takaa jäi harmittamaan neljä rautaa ja niistä etenkin Higginsin tolppa reilu minuutti ennen loppua. Henrik petasi reiluun metriin paikan Higginsille, mutta hän sai vielä kiekon tolppaan. Pelistä olisi hyvin voinut pistekin irrota, mutta hyvin kotonaan viime viikkoina onnistunut Jets näytti haluavan pakkovoittoaan enemmän ja sikäli ansaitsi pisteet.

Positiivista pelissä oli ykkösen selvä piristyminen kun ehdin toivomaankin heiltä sitä. Neljä maalia tuli ykkösen kautta tuossa fyysistä joukkuetta vastaan pelatussa pelissä, mutta kun muut eivät tehneet mitään, niin sekään ei tällä kertaa riittänyt. Negatiivista oli puolestaan Veyn ketjun peli sekä Bieksa-Sbisa pakkipari. Richardsonia kaivattaisiin nyt kipeästi takaisin ja tuolle pakkiparille pitäisi tehdä jotain. Etenkin Bieksan peli näyttää olevan yhtä seikkailumatkaa. Edler-Tanev on pelannut koko kauden pääosin hyvin ja nyt kun Weber on onnistunut Hamhuisin kanssa, niin en tiedä sitten miten noita lähtisi muuttamaan.

Maalilla Läck on näyttänyt vähän siltä, että lepopäivä ei olisi huono asia. Siinä mielessä ihan ymmärrettävää, kun 43 päivään on tullut 21 peliä. Taitaa Dubnyk olla ainoa jolla on ollut enemmän töitä? Läck ei ole ollut vielä yhtään kautta edes ykkösenä, joten tuollaisen määrän on pakkokin jo näkyä. Näin jälkikäteen on helppo spekuloida, mutta ehkä Markströmiä oltaisiin voitu peluuttaa Chicagoa vastaan.

Vancouverin saldo oli ennen Jets-peliä 27-0-0 kun joukkue oli tehnyt neljä maalia. Nyt tuo puhdas saldo meni rikki.

Seuraavaksi pelataan Kingsia vastaan ja sen jälkeen Arizonaa ja Edmontonia vastaan. Loppukauden peleillä on vielä iso merkitys kun viime yön kierroksella Winnipegin lisäksi myös Kings ja Flames ottivat odotetut voitot. Kohta alkaisi olla Vancouverillekin pakkovoiton paikka kun takaa tulevat lähestyvät. Seuraavasta Kings-pelistä lienee luvassa hyvä kiekkopeli.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Negatiivista oli puolestaan Veyn ketjun peli sekä Bieksa-Sbisa pakkipari. Richardsonia kaivattaisiin nyt kipeästi takaisin ja tuolle pakkiparille pitäisi tehdä jotain. Etenkin Bieksan peli näyttää olevan yhtä seikkailumatkaa.

Maalilla Läck on näyttänyt vähän siltä, että lepopäivä ei olisi huono asia.

Tuossa oikeastaan ne omaan silmäänkin ottaneet kohdat. Bieksa-Sbisa pari tais jäädä nollille ja Tanev-Edler selvästi miinukselle (-3), mutta olihan tuo pelillisesti aivan hirveää katseltavaa ensin mainitun parin peli. Siinä maalissa minkä katsoivat läheltä Bieksa päätti yksin jäädä maalin taakse ja Sbisa oli muuten vaan aivan kebabilla. Jos ei muuta niin tuohon on saatava joku muu pakki toisen rinnalle. Enkä laittaisi yhtään vastaan jos tuo Bieksa katselisi taas useamman pelin sivusta. Tuollaisella pelillä, mitä tuo pakkipari esitti, ei tulla voittamaan playoffeissa yhtään sarjaa.

Läck oli tuossa pelissä normaaliin tasoonsa nähden varsin huono, vaikka ei suoraan hänen piikkiinsä voi laittaa kuin ehkä Stempniakin toisen maalin. Mikä sekin tilanne lähti Hansenin käsittämättömän heikosta pelistä. Itse olisin kanssa nähnyt jossain pelissä mielelläni Markströmin, jotta meillä olisi playoffeissa vireessä oleva moke tai kaksikin (Miller). Ja kun noita ns helppoja pelejä ei kärsi hävitä niin olisi pitänyt tosiaan Markströmiä peluuttaa esim Chicagoa vastaan. Saas nähdä miten tuo peluutus menee viimeisissä peleissä, kun pisteitä olisi pakko saada, mutta myös Millerille pitäisi saada jokin peli.

Se on muuten tulossa niitä harvoja kausia, kun Henkka Sedin osuu useammin maaliin kuin Daniel. Toki eroa ei ole kuin yksi maali, joten vielä toi voi vaihtuakin. Kumpikin voi vielä rikkoa 20 maalin rajan, mutta kiire taitaa tulla. Muutenkaan 20 maalia ei ole rikkonut kuin Vrbata, joten vähän huonosti on ollut tasaisesti maaleja tekeviä pelaajia pl tuo Vrbata. Burrows (18), Matthias (18), H.Sedin (18), D.Sedin (17), Bonino (15) ja Higgins (15) ovat toki tasainen nippu, mutta kyllähän noita suvantovaiheita on tullut noille kaikille. Yleensä päälle 20 maalin tekijöitä on ollut kolme kappaletta. Toki viime kaudella vedettiin sitten ihan pohjanoteeraus, kun ei paljoa maaleja tehty.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Läck oli tuossa pelissä normaaliin tasoonsa nähden varsin huono, vaikka ei suoraan hänen piikkiinsä voi laittaa kuin ehkä Stempniakin toisen maalin.
Läck on mielestäni näyttänyt pari viime peliä väsyneeltä, vaikka pelasikin Chicagoa vastaan hyvän pelin. Eikä se ole mikään ihme kun katsoo tuota pelikuormaa, mikä hänelle on viime viikkoina tullut. Sen jälkeen kun Miller loukkaantui, Läck on pelannut 21 peliä. Vertailun vuoksi tuossa samassa ajassa Rask on pelannut 18, Price 18, Rinne 17, Crawford 16, Fleury 14, Howard 14 ja Bishop 13 peliä. Ja Läck on tuosta ryhmästä poiketen maalivahti, joka ei ole vielä ollut NHL:ssä ykkösmaalivahtina.

Läckin viimeisen puolentoista kuukauden pelitahti Millerin loukkaantumisen jälkeen tarkoittaisi kaudessa 90 peliä.

Mr. Smith kirjoitti:
Se on muuten tulossa niitä harvoja kausia, kun Henkka Sedin osuu useammin maaliin kuin Daniel. Toki eroa ei ole kuin yksi maali, joten vielä toi voi vaihtuakin. Kumpikin voi vielä rikkoa 20 maalin rajan, mutta kiire taitaa tulla. Muutenkaan 20 maalia ei ole rikkonut kuin Vrbata, joten vähän huonosti on ollut tasaisesti maaleja tekeviä pelaajia pl tuo Vrbata. Burrows (18), Matthias (18), H.Sedin (18), D.Sedin (17), Bonino (15) ja Higgins (15) ovat toki tasainen nippu, mutta kyllähän noita suvantovaiheita on tullut noille kaikille. Yleensä päälle 20 maalin tekijöitä on ollut kolme kappaletta. Toki viime kaudella vedettiin sitten ihan pohjanoteeraus, kun ei paljoa maaleja tehty.
Totta, kärkeä ei ole juuri ollut kun 20 maalia jää monelta haaveeksi. Bonino, Higgins ja Burrows esimerkiksi vetivät keskellä kautta todella pitkät kuivat kaudet. Higginsin maalimäärä on vain 12, mutta Hansenilla on 15 osumaa. Kassian olisi saattanut myös hätyytellä tuota 20 maalin rajaa mikäli olisi pystynyt pelaamaan enemmän. Joukkueen pakit ovat tehneet myös todella vähän maaleja, vaikka sieltä yhdeksän maalin Weber yllättäjänimenä nouseekin esiin.

Positiivista tämän kauden maaleissa on ollut tuo leveys ja tulokkaiden onnistuminen. Peräti 11 pelaajalla on 10 maalia kasassa ja noiden joukossa tulokkaat Horvat ja Vey. Ylipäänsä tuo kahden tulokkaan 10 maalin rajapyykin rikkominen saman kauden aikana on harvinaista Canucksin historiassa, sillä saadaan mennä aina Petr Nedvedin tulokaskaudelle 1990-91 saakka, jolloin kaksi (tai enemmän) tulokkaita saavutti saman kauden aikana 10 maalia. Tuolloin Pat Quinnin edeltäjällä Bob McCammonilla oli käsissä Lindenistä, Larionovista, Lumpeesta ja Lidsteristä huolimatta yksi NHL:n heittopusseista ja tulokkaat saivat paljon vastuuta. Tuolla kaudella peräti neljä tulokasta (Nedved, Kron, Valk ja Mazur) iskivät 10 maalia tai yli. Mutta aika kauas saa katsoa kun Vancouverissa viimeksi kaksi tulokasta on rikkonut 10 maalia samalla kaudella.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Se olisi sitten kauden tärkein peli edessä yöllä. Voitolla ollaan lähes varmasti playoffeissa, tappiolla taas playoffit eivät ole enää omissa käsissä. Ja vastassa se pirun ikävä tiimi eli Kings. Mikäli tuonne playoffeihin päästään niin siellä voi hyvinkin olla vastassa sama Kings. Siinäkin mielessä olisi mukava ottaa puhdas voitto ja tehdä Kingsien matka playoffeihin mahdollisimman vaikeaksi.

Jäljellä on kolme kotipeliä ja jo nyt on selvää, että Vancouver otti enemmän pisteitä vieraista kuin kotoa. Playoffeihin matkalla olevista joukkueista Vancouver on ollut heikoin kotitiimi. Ja enää ei tarvitsisi tuota tilastoa heikentää. Vieraissa ollaankin oltu sitten ihan kärkitasoa ja vain Rangers on ottanut vieraissa enemmän voittoja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Se olisi sitten kauden tärkein peli edessä yöllä. Voitolla ollaan lähes varmasti playoffeissa, tappiolla taas playoffit eivät ole enää omissa käsissä.

Vaikealta näytti peli Kingsejä vastaan, mutta Sedin-Sedin kaksikko nosti sitten Vancouverin peliin ja jatkoajalle. Olihan se varsin näyttävä maali kaksikolta ja Henrikiltä vähintäänkin nätti 700 syöttöpiste. Rankkareissa sitten Higgins nosti Vancouverin johtoon ja Läck nollasi Kingsien vetäjät, joten äärettömän tärkeät kaksi pistettä jäi Vancouveriin. Viime yönä Kings sitten hämmästyttävästi hävisi Oilersille, joten Vancouver varmisti samalla paikkansa playoffeihin.

Nyt toivotaan, että Flames voittaa Kingsit perjantaiaamusta. Sitten olisi hieno sarja edessä; Canucks - Flames. Siitä sarjasta ei tunnetta varmastikaan puuttuisi.

Pakko myöntää, että playoffit maistuvat tällä hetkellä hyvältä, vaikka ei ole mitään havaintoa kuinka tiimi tulee siellä pärjäämään. Mutta kyllä tuo viime kevät meni jotenkin pilalle, kun ei ollut jännitettävää huhtikuussa. Kyllähän ne pelit vasta alkavat playoffeissa!
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Luca Sbisalle 3 vuoden jatkopahvi 3.6 miljoonaa per vuosi, Dorsettille 4 vuotta ja 2.65 miljoonaa. Mielestäni molemmat selkeästi liikaa, Sbisa räikeämmin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Luca Sbisalle 3 vuoden jatkopahvi 3.6 miljoonaa per vuosi, Dorsettille 4 vuotta ja 2.65 miljoonaa. Mielestäni molemmat selkeästi liikaa, Sbisa räikeämmin.

En nyt tiedä kuinka paljon noissa on liikaa, mutta jos sopimukset piti saada aikaiseksi niin paljoa halvemmalla niitä ei olisi saanut. Sbisa tienaa tästä kaudesta 2,9 miljoonaa, joten seuraavan kolmen kauden sopparilla caphit nousi tuohon verrattuna alle 25 %. Kun tuossa vielä saatiin UFA-vuosia niin ei tuo sinällään paha korotus ole. Se on taas toinen juttu, että kannattaako Sbisaa pitää joukkueessa vai olisiko hänet kannattaa jättää RFA:ksi ja siitä mahdollisesti UFA:ksi.

Dorsett taas mielestäni teki jopa edullisen jatkon, kun hän olisi kesällä ollut UFA ja tämän kauden palkka oli 2,0 miljoonaa. Neljän vuoden soppari ja ainoastaan reilun 30% palkankorotus neljän vuoden aikana. Hyvinkin maltillista omasta mielestä, kun huomioidaan Dorsettin kehittyminen ja oma piste-ennätys sekä tiimin taklaus- ja jäähypörssien voitot.

Fyysisyyttähän nämä kaksi pelaajaa tiimiin tuovat, kun Dorsett tosiaan on tiimin taklauspörssin ykkönen ja Sbisa kakkonen. Blokeissa Sbisa on myös kakkonen. Jäähyissä Dorsett on selvä ykkönen ja tiputtanut hanskat tarvittaessa. Hän tuo tiimiin juuri oikeanlaista kovuutta, mutta ei ole missään nimessä huono myöskään kiekollisena.

Oma tuomio kaupoista on että, Dorsett saatiin jopa halvalla kun huomioidaan että pelaaja on parhaassa iässä (27-vuotias), tehnyt juuri oman piste-ennätyksen ja kyseessä on pelkkiä UFA-vuosia. Todella hyvä signaus. Sbisan vastaavasti pitää parantaa todella paljon peliään, jotta tulee olemaan sopimuksensa arvoinen. Ja toisaalta Sbisan sopimus pakottaa (omasta mielestä) joukkueen tekemään jotain tuolle pakistolle kesän aikana. Nyt siellä on viisi pelaajaa joiden caphit on 3,6 ja 5,0 miljoonan välissä. Mikäli Bieksa ja hänen 4,6 miljoonaa saadaan pois capistä niin sitten tuo Sbisan palkka sinne menee vähän paremmin. Siitä huolimatta Sbisan pitää nyt nousta tuonne kakkospariin, kun tällä kaudella on ollut vähän heikkoa peliä kolmospakkiparissa. Toki siitä oman osansa tekee myös pakkipari (Bieksa).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuten Mr. Smith jo kirjoittikin. Kings pystyttiin lopulta voittamaan edellisessä ottelussa kovan väännön jälkeen rankuilla. Pelissä näytti jo siltä, että Canucks puskee päätään seinään, kun tasoitusmaalin sijaan Weber ja Higgins osuivat vain tolppiin (Higginsille toinen tolppa kahteen viime peliin kolmansissa erissä), mutta onneksi Sedinit jatkoivat Winnipeg-pelistä tuttua hyvää peliään ja toivat joukkueen tasoihin kolmannen erän puolivälissä. Erityismaininta kaksosten lisäksi tuosta pelistä Läckille, jonka jaksamisen suhteen olin täysin väärässä, Kopitarin ketjua vastaan paljon pelanneelle Horvatin ketjulle sekä "Sbieksa-pakkiparille", joka oli pelaamassa paljon Kingsin ykköstä vastaan. Higginsin ratkaiseva maali rankuilla loppuun antoi hänelle anteeksi noille kahdelle tolpalle.

Kuten täällä on jo mainittu, Canucks raivasi tiensä playoffeihin erittäin kovan Läntisen konferenssin playoff-kilpajuoksun keskeltä. Saavutus tuntuu todella hyvältä surkean viime kauden jälkeen. Ennen kautta suurin osa nettipalstoille kirjoittelevista Canucks-faneista epäili joukkueen mahdollisuuksia ja uusi seurajohto sai kritiikkiä joukkueen hankinnoista. Näin runkosarjan lopulla voi jo sanoa, että kyllä siellä jotain oikein tehtiin, kun nuorentunut joukkue pelasi itsensä uuden pelisysteemin kanssa playoffeihin, saavutti selvästi voitollisen saldon noista nyt jo playoff-paikkansa varmistaneista joukkueista sekä pystyi voittamaan vähintään kerran jokaisen mestaruussuosikin.

Playoffeissa tulevaa vastustajaa ei vielä tiedetä, mutta sielläkään Vancouver ei lähde kisaan suosikkina. Pudotuspelipaikan saavuttaminen on kuitenkin jo pelkästään hyvä opintomatka joukkueen nuoremmille pelaajille kuten Läckille (mikäli pelaa), Taneville, Horvatille, Veylle, Keninsille ja Kassianille (mikäli on kunnossa). Joukkueen kokeneimmilla pelaajilla tuota kokemusta riittääkin jo ihan tarpeeksi. Uskoisin, että Vancouver ei tule myymään nahkaansa helpolla playoffeissakaan, mutta suuremmasta menestyksestä haaveileminen jätetään silti muille joukkueille.

***

Farmin puolelta pitää nostaa tässä lyhyesti esiin se, että Utica on jo 10 peräkkäisen voiton putkessa vaikka joukkueen ykkösvahti istuu Vancouverin vaihtopenkillä. Melkoinen kehitys sielläkin siis menossa viime kauteen verrattuna ja mielenkiintoiset playoffit edessä.

***

Dorsettin ja Sbisan uusia sopimuksia on erittäin vaikea arvioida tilastojen perusteella. Toinen on hyökkäyksen fyysisin pelaaja ja toinen puolustuksen fyysisin pelaaja kun mittarina käytetään taklausmäärää ja silmämääräistä asennetta fyysiseen peliin, mutta he eivät menesty Corsivertailuissa eivätkä tee valtavasti pisteitä. Toisin sanoen, he ovat helppoja kohteita kritisoida Corsien tai pisteiden kautta, mutta näkisin molemmista olleen hyötyä joukkueen kokonaisuudelle fyysisen pelin (ja Dorsettin tapauksessa johtajuuden) kautta. Vancouver on menestynyt tällä kaudella molempien pelaajien ansiosta selvästi paremmin kummankin maalin edessä kuin aikaisemmin ja vaikka tätä tekijää eivät tilastot kerrokaan, tuolla on tärkeä merkitys jokaiselle joukkueelle.

Dorsettin tekemät 25 pistettä nelosketjun jääajoilla eivät hänen parasta puolta pelaajana kerro, mutta antavat kyllä hyvän kuvan siitä, että hän osaa tehdä tehojakin rajoitetuista minuuteista huolimatta. Dorsett on noussut minun yhdeksi suosikeista ja ymmärrän nyt paremmin miksi tuollainen syvyyspelaaja oli aikanaan Columbuksessa varakapteeni ja mitä Columbus Dispatchin toimittaja Aaron Portzline tarkoitti kun hän sanoi Gaborikin kaupan yhteydessä, että Dorsettista luopuminen oli kaupan vaikein asia Columbuksen kannalta.

Dorsett painaa jokaisen vaihdon täysillä ja pistää itsensä vaihto vaihdon jälkeen täysillä joukkueelle. Hyvä luistelija lyhyillä matkoilla, menee jatkuvasti maalille antamaan painetta ja pienestä koostaan huolimatta hän pystyy antamaan kovia taklauksia. Joukkueen ahkerin ottamaan jäähyjä, mutta toisin kuin monet muut Canucksin nelosketjun pelaajat lähivuosina, vastustaja on joutunut ottamaan enemmän jäähyjä Dorsettin vuoksi verrattuna hänen ottamiin jäähyihin (sama tilanne hänellä oli viime kaudella Rangersissa ja sitä edellisellä kaudella Columbuksessa). Miinusta Dorsettille tulee joistakin tappeluista (yhteensä tällä kaudella 17 tappelua), joista osa ei ole ollut järkeviin paikkoihin ajoitettuja. Hänestä näkee, että hän ei pelkää ketään, mutta jonkun John Scottin kanssa tappeleminen on vain tyhmää.

Seurajohto on jo aikaisemmin sanonut, että hänellä on ollut suuri merkitys joukkueen kemialle ja tuon näkee jokainen pelistä toiseen. Erityismaininta Dorsettille nuorten tulokkaiden ottamisesta siipiensä suojaan ja esimerkiksi Horvatin kanssa muodostunut kemia kaukalon ulkopuolella on tärkeä kokonaisuuden kannalta. Olin itse kaavaillut Dorsettiille 2-2.5 miljoonan dollarin jatkoa, joten sopimuksessa on hintaa vähän enemmän mitä toivoin, mutta mikäli hän pystyy jatkamaan näin neljä kautta, olen vain tyytyväinen tuohon nelivuotiseen jatkoon.

Sbisa on vaikeampi tapaus arvioitavaksi. Joukkueen puolustuksen selvä ykköspaikka taklauksissa, kakkospaikka blokeissa ja rooli NHL:n toiseksi parhaassa alivoimassa kertovat hänen pelistä hyvää, mutta kokonaisuutena Sbisa oli etenkin alkukaudesta virheherkkä puolustaja. Tuon jälkeen hän paransi, mutta yhteispeli Bieksan kanssa ei vaan toimi. Hyvää Sbisassa on ollut kuitenkin se, että hän on ollut parhaimmillaan fyysisissä peleissä ja pystyi kantamaan puolustuksen pahimmassa loukkaantumissumassa ne 22-25 minuutin illat ilman suurempia moitteita.

Sopimus on kalliimpi mitä Sbisalle minun mielestä kuuluisi, mutta tämä kuuluu niihin vaikeasti arvioitaviin sopimuksiin. Mikä on sopiva hinta tuollaiselle 25-vuotiaalle fyysiselle puolustajalle, joka pystyy pelaamaan hyvässä roolissa alivoimaa, tuomaan oman maalin eteen vääntövoimaa ja hyvin taklauksia? Viime kesänä esimerkiksi Stoner otti selvästi isomman sopimuksen mitä olin itse kaavaillut. Isommassa kuvassa olin kaavaillut ensi kaudelle Corradolle paikkaa ylhäältä, mutta nyt tämä sopimus tietää kyllä sitä, että ilman muutoksia Corradon reitti pelaavaan kokoonpanoon on mutkia täynnä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lisätään vielä yksi linkki Dorsettiin liittyen; Vancouver Province kirjoitti viime kuussa Dorsettista ja tämän merkityksestä joukkueelle.

Kevin Bieksa sanoi hänestä tuolloin;

When we got him, I thought, great, we’ve got some toughness on the fourth line. I just had no idea about the kind of player he is. He can dominate. There have been times he’s carried us this season. He’s a heart-and-soul guy, the kind of player every team covets.

Ja Willie Desjardins sanoi puolestaan;

It’s his ability to play hard at all times. When (the other Canucks) see a guy like him going that hard, they say, ‘I’ve got to go hard too.’ It kind of pushes other guys to raise their level.

Desjardins oli Dorsettin valmentaja hänen WHL-urallaan Medicine Hat Tigersissa ja siksi Dorse olikin viime kesänä Vancouverin hankintalistalla korkealla. Dorsett on pelannut ehkä uransa parhaan kauden tällä kaudella (ainakin piste-ennätys on tullut), vaikka olikin Columbuksessa kahdella viimeisellä kaudellaan 15 ja 16 minuutin aikoja pelannut hyökkääjä on ollut tällä kaudella "vain" 12 minuutin aikoja kellottanut hyökkääjä.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En nyt tiedä kuinka paljon noissa on liikaa, mutta jos sopimukset piti saada aikaiseksi niin paljoa halvemmalla niitä ei olisi saanut.
Minä olen tässä asiassa voimakkaasti eri mieltä. Luca Sbisan neuvottelussa Canucksilla oli kaikki edut puolellaan. Kehittyneiden tilastojen mukaan Sbisa on koko NHL:n huonoin jatkuvia vakiominuutteja pelaava puolustaja - kun arvioidaan joukkueen päästetyt maalit per tietyn pelaajan pelaamat tasakentällisminuutit. Olen ymmärtänyt myös, että Sbisa on erittäin altis menettämään kiekkoja eikä hänestä ole juuri hyötyä kiekollisessa pelissä. Näin ollen myös perinteiset arviointimenetelmät kuten mututuntuma eivät ole Sbisan puolella.

Sen lisäksi Canucksilla olisi jo omasta takaa runsaasti erittäin edullisia puolustajia kilpailemaan kolmannen pakkiparin asemasta: Frankie Corrado, Adam Clendening, Bobby Sanguinetti (jonka tasoa Canucks ei testannut NHL:ssä, täysin käsittämättömistä ja nurinkurisista syistä) ja Andrei Pedan. Jos manageri Jim Benning vasiten halusi pitää Sbisan, miksei hän tehnyt kantonipakille pelkästään 2,9M arvoista qualifying offeria? Tai vienyt tätä välimiesoikeuteen ja saanut sieltä 2,5M ja yhden vuoden sopimuksen? Yhden vuoden sopimus olisi viesti Sbisalle siitä, että parempia otteita täytyy esittää, ennenkuin ansaitsee pitkän sopimuksen.

Minun mielestäni paras ratkaisu olisi ollut antaa Sbisan poistua, mikäli hänelle ei kelpaisi tuo välimiehen ratkaisu. Näin ollen Canucks säästäisi kolmosparin kohdalla. Kaikista näistä neuvottelutilanteen valteista huolimatta Benning hyväntekeväisyyden ja höveliyden puuskassa lahjoitti Sbisalle 700k:n korotuksen ja vielä kaksi vuotta kaupan päälle.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kehittyneiden tilastojen mukaan Sbisa on koko NHL:n huonoin jatkuvia vakiominuutteja pelaava puolustaja - kun arvioidaan joukkueen päästetyt maalit per tietyn pelaajan pelaamat tasakentällisminuutit. Olen ymmärtänyt myös, että Sbisa on erittäin altis menettämään kiekkoja eikä hänestä ole juuri hyötyä kiekollisessa pelissä. Näin ollen myös perinteiset arviointimenetelmät kuten mututuntuma eivät ole Sbisan puolella.

Sen lisäksi Canucksilla olisi jo omasta takaa runsaasti erittäin edullisia puolustajia kilpailemaan kolmannen pakkiparin asemasta: Frankie Corrado, Adam Clendening, Bobby Sanguinetti (jonka tasoa Canucks ei testannut NHL:ssä, täysin käsittämättömistä ja nurinkurisista syistä) ja Andrei Pedan. Jos manageri Jim Benning vasiten halusi pitää Sbisan, miksei hän tehnyt kantonipakille pelkästään 2,9M arvoista qualifying offeria? Tai vienyt tätä välimiesoikeuteen ja saanut sieltä 2,5M ja yhden vuoden sopimuksen? Yhden vuoden sopimus olisi viesti Sbisalle siitä, että parempia otteita täytyy esittää, ennenkuin ansaitsee pitkän sopimuksen.

Minun mielestäni paras ratkaisu olisi ollut antaa Sbisan poistua, mikäli hänelle ei kelpaisi tuo välimiehen ratkaisu. Näin ollen Canucks säästäisi kolmosparin kohdalla.

Nyt olen kyllä monesta asiasta eriä mieltä. Jos Sbisa on tosiaan huonoin vakiominuutteja pelaava niin näyttää Trevor Daley olevan sitten NHL:n neljänneksi huonoin puolustaja ja Dion Phaneuf yhdeksänneksi huonoin. Kyllä minut ainakin yllättää, jos NHL:n 40 huonoimman pakin joukkoon kuuluu mm Alex Pietrangelo, Erik Karlsson, Ryan McDonagh, Brent Burns ja Brooks Orpik. Jos siis Sbisa on kohtuu lähellä noiden pakkien tasoa niin tuo sopparihan on jopa halpa! Palkka kun ei ole lähellekään noita mainittuja pelaajia. Voisiko olla, että pakkien paremmuutta ei voi päätellä ihan suoraan kehittyvistä tilastoista?

Siellä on tosiaan edullisia pakkeja tulossa, mutta kai nyt jotain vikaa on esim Sanguinettissa, jos hän 27-vuotiaana on pelannut alle 50 peliä NHL:ssä, kun Sbisa on pelannut yli 300 peliä 25-vuotiaana. Toki omasta mielestä tällä kaudella olisi pitänyt antaa enemmän mahdollisuuksia Corradolle ja Sanguinettille, kun peruspakit, Bieksa etunenässä, pelasivat surkeasti. Mutta ei kai Sanguinettin peliaika (tai sen puute) mikään ihme ole, kun Rangers, Hurricanes ja Canucks ovat kaikki järjestäen jättäneet hänet ilman peliaikaa. Ja sinällään vähän huono verrata noita pakkeja, kun varsinkin Clendening ja Sanguinetti ovat kiekollisia pakkeja ja Sbisa enemmän fyysinen pakki. Ennemmin sitten vertaisi Weberiä noihin Clendeningiin ja Sanguinettiin.

Jos Vancouver olisi lähtenyt tuolla QO tai välimiehen tielle niin saldona olisi ollut yhden vuoden soppari. Ja jos tuo paras vaihtoehto olisi toteutunut eli Sbisa alkanut oikeasti lunastaa odotuksia niin hän olisi ollut seuraavana vuonna UFA. Nyt selvästi johto näkee hänessä jotain, kun hänet haluttiin Anaheimista tänne ja nyt tehtiin suora kolmen vuoden sopimus. Halpa tuo soppari ei missään nimessä ole, joten toivotaan että Sbisa parantaa edelleen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Monet ovat tutkineet noita kehittyneitä tilastoja kai liiankin tarkasti kun tässä on saanut tutkia erilaisia tilastoja ja grafiikkakäyriä liiankin kanssa muilla foorumeilla? Niiden perusteella Sbisa ei ole missään nimessä jatkosopimuksen arvoinen, ei edes SM-Liiga kelpoinen. Mutta kun katsomme kentälle, Sbisa on pelannut edelleen Canucks-pakkien ollessa terveitä playoff-paikkaa ratkaisevissa peleissä noin 20 minuuttia ottelussa. Juuri menneissä vieraspeleissä St. Louisia (voitto), Nashvillea (voitto) ja Chicagoa (tappio) vastaan Sbisa pelasi keskimäärin noin 20 minuuttia peliä kohden ja selvisi noissa ilman suurempia ongelmia. Viimeisessä kotipelissä Los Angelesia vastaan Sbisa pelasi paljon Kopitarin ketjua vastaan, kun Canucksilla oli vaihtoetu ja selvisi tuosta hyvin.

Pelkästään tilastoja katselemalla Desjardinsin ja Lidsterin päätös peluuttaa Sbisaa esimerkiksi Stantonin edellä tuntuu ihmeelliseltä. Mutta peli on ihan muuta kuin nuo tilastot ja kyllä Sbisa on paikkansa ansainnut valmennuksen lisäksi myös minun papereissa. Eihän tämä kausi täysin putkeen ole kuitenkaan mennyt, kun alkukausi oli vaikea ja tuon jälkeen Sbisa on joutunut kantamaan välillä muiden pakkien loukkaantumisten vuoksi liian suurta kuormaa, mutta kokonaisuutena peli on mielestäni kehittynyt (tuokin asia, mitä tilastot eivät tue).

Toinen asia on sitten tuo nimimerkki JP:n ansiostakin esille tuoma sopimustilanne ja jatkosopimus. Vancouverillahan ei olisi ollut välttämätöntä tarvetta tehdä Sbisan kanssa kolmevuotista jatkoa vielä. Nähtävästi Benning ja kumppanit - varmaan valmennustakin kuunneltuaan? - näkevät Sbisassa kuitenkin kehittymisen varaa nykyisestä ja ehkä nykyistä isompaa roolia jo ensi kaudella kun tuollaiseen päädyttiin tässä vaiheessa. Saa sitten nähdä onko arvio oikea.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olipahan melkoinen runkosarjan lopetus tuo Edmonton peli. Ei tuntunut enää oikein tuo puolustaminen kiinnostavan ja heikkoja suorituksia nähtiin useampaan otteeseen. Toki myös hyviä suorituksia hyökkäyspäässä, kun onnistuttiin 6-5 voitto jatkoajalla ottamaan. Pelissä ei sinällään ollut panosta, mutta olisihan tuon pelin voinut paremminkin hoitaa. Varsinkin kun huomioidaan, että se Millerin peluupeli ja osaltaan varmisti sitten sen, että Läckillä lähdetään playoffeihin. Olisi toivonut, että oltaisiin saatu kaksi kuumaa mokea playoffeihin, mutta nyt ei käynyt niin.

Bärtchi antoi kyllä hyvät näytöt kahdella maalillaan ja hänellä olisi varmasti näyttöhaluja Flamesia vastaan. Vastaavasti Vey oli edelleen omaan päähän varsin heikko ja aiheuttikin vähän huolimattomalla pelillään yhden maalin. Viimeiseen 24 otteluun Vey on tehnyt tehot 1+2, joten hänen pelipaikkansa ei ole mitenkään varma. Vey tekikin noista 10 maalistaan loka-marraskuussa jo 6 maalia ja sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.

Koko kolmosketju (Matthias - Richardson - Kassian) huilasi viimeisen matsin ja Richardson ja Kassian ovat olleet sivussa jo pidempään. Tuo ketju toisi mukavasti kokemusta ja ratkaisuvoimaa alempiin ketjuihin, mutta saas nähdä ketkä heistä ovat pelikunnossa. Jos nyt edes osa noista on pelikunnossa niin omat ketjut olisivat jotain tätä luokkaa:

Sedin - Sedin - Burrows
Higgins - Bonino - Vrbata
Bärtschi - Richardsson/Matthias - Dorsett
Kenins - Horvat - Hansen

Mikäli sekä Richardsson että Matthias ovat pelikuntoisia niin Bärtschi tai Kenins tippunee pois ja mikäli myös Kassian niin sitten kummatkin. Jos taas Richardsson että Matthias ovat edelleen rikki niin kolmosen keskusta on ongelma. Itse en siihen Veytä haluaisi vaan jonkun varmemman pelaajan. Mutta eipä ole farmistakaan sellaista nostaa, joten tuossa tapauksessa varmaan Vey olisi siten se pelipaikan lunastava pelaaja.

Kyllähän tuo hyökkäyksen rosteri näyttää varsin hyvältä ja laajalta. Pakisto ei sitten näytäkään, mutta sen osalta pitää vaan toivoa parasta. Mielenkiintoiset playoffit joka tapauksessa varmaan saadaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ennen kuin lähden sen enempää höpöttämään Vancouverin ja Calgaryn playoff-ketjuun, niin pistetään vielä runkosarjan lopun tapahtumista lyhyesti:

Ryan Miller palasi kentille runkosarjan viimeisessä ottelussa Edmontonia vastaan. Miller ei vakuuttanut paluuottelussaan oikein millään tasolla, mikä oli ymmärrettävääkin tuon pitkän sairausloman jälkeen. Saa nähdä sitten kummalla maalivahdilla joukkue lähtee playoffeihin, mutta kyllä minä kääntyisin nyt Läckin puoleen, vaikka Miller selvästi kokeneempi maalivahti onkin.

Kakkosketjussa Oilersia vastaan testipaikan saanut ja Canucksin farmissa hienosti pelannut Sven Bärtschi iski pelissä kaksi maalia ja valittiin pelin ykköstähdeksi. Hieno näyte sveitsiläiseltä, vaikka peli merkityksetön höntsäpeli Oilersia vastaan olikin. Ensi kaudelle hänelle saatetaan kaavailla kunnon näytönpaikkaa juuri tuosta Vrbatan ja Boninon ketjusta. Tälle kaudelle kokeneemmat pelaajat saavat kuitenkin vielä vastuuta ja Bärtschi pistettiin takaisin farmiin Higginsin tieltä.

Vancouver voitti kauden viimeisen ottelunsa jatkoajalla ja saavutti näin viidennen kerran kuuteen viime kauteen yli 100 pistettä kun työsulkukausi jätetään pois laskuista. Vancouverin runkosarjan lopullinen pistesaldo oli 101 pistettä ja tuolla pistemäärällä Canucks oli NHL:n runkosarjan kahdeksas. Läntisen konferenssin kärkijoukkue Anaheimiin eroa jäi lopulta seitsemän pistettä. Omassa Pacific-divisioonassa Vancouver oli toinen Anaheimin jälkeen.

Vancouver oli NHL:n kärkijoukkueita koko kauden alivoimalla ja lopullinen sijoitus NHL:n parhaiden alivoimajoukkueiden tilastossa oli toinen Minnesotan jälkeen. Ylivoimansa Canucks sai toimimaan kauden lopulla ja sijoittui lopulta ylivoimapörssissä yhdeksänneksi. Erikoistilanteet sujuivat siis kohtalaisen hyvin, mutta vastaavasti tasakentin tehtyjen ja päästettyjen maalien erotuksessa homma ei toiminut ja Canucks sijoittui tuossa tilastossa 22. sijalle. Lisäksi aloituksissa joukkue antoi paljon tasoitusta ja oli NHL:n toiseksi heikoin aloittajajoukkue yhdessä Rangersin kanssa (huonompana vain Buffalo).

Vancouverin paras pistemies oli Daniel Sedin 20+56=76 tehoilla. Koko NHL:n pistepörssissä nuorempi Sedin oli 9. sijalla. Henrik jäi veljestään kolme pistettä tehden 18+55=73 pistettä ja sijoittuen NHL:n pistepörssissä 13. sijalle. Harvinainen tilasto, että Danielilla oli enemmän syöttöjä kuin Henrikillä. Vancouverin paras maalintekijä oli hienon kauden pelannut Radim Vrbata 31 maalilla. Joukkueen puolustuksen tehokkain oli uuden kevään löytänyt Alexander Edler 23 pisteellä ja tehokkain maalintekijä oli puolustajista yllättäen Yannick Weber 11 maalilla. Weberillakin melko harvinainen tilasto, kun maaleja tuli pakille enemmän kuin syöttöjä.

Vancouverin runkosarjan parhaat pelaajat on äänestetty ja voittajat eri kategorioissa olivat;

MVP (Cyclone Taylor Trophy)&Most Exciting player (Pavel Bure Award): Radim Vrbata

Vrbata äänestettiin kahdessa eri luokassa voittajaksi. Vrbata hankittiin Sedinin ketjun kolmanneksi lenkiksi, mutta taitava tsekki pelasi etenkin kauden jälkimmäisellä puolikkaalla paljon kakkosketjussa, tuoden joukkueelle toisenkin pelistä toiseen vaarallisen hyökkäyspään ketjun Sedinien lisäksi. Vrbata iski runkosarjassa 31 maalia ja keräsi maaliensa ohessa 32 syöttöä. Vrbata oli erittäin tasainen pisteiden kerääjä koko kauden ja hänen pisin pisteetön putkensa koko kauden aikana jäi vain neljän pelin mittaiseksi. Hän oli keskeinen pala Vancouverin viime kaudesta selvästi kehittynyttä ylivoimaa (Canucks oli viime kaudella NHL:n ylivoimatilaston 26. kun nyt joukkue oli yhdeksäs), erittäin tasaisesti pelannut hyökkääjä, joukkueen arvokkain pelaaja kääntämään rankkareita ja hän teki kauden aikana monta hienoa maalia.

Paras puolustaja (Babe Pratt Trophy): Chris Tanev

Tanev pelasi pakkiparinsa Edlerin kanssa puolustuksen kovia minuutteja ja jäi useimpina iltoina voitolle vastustajien kärkiä vastaan pelatessa. Tanevin oman pään virheet jäivät todella vähiin, hän oli erinomainen alivoimilla ja pisteellisesti hän meni jälleen vähän eteenpäin. Kauden lopulla Tanev kirjoitti viisivuotisen jatkosopimuksen ja hänelle alkoi tulla vastuuta myös toisessa ylivoimakoostumuksessa, jota hänen pelinsä myös paransi.

Unsung Hero (Fred J. Hume Trophy): Derek Dorsett

Toinen Vancouverissa ensimmäistä vuottaan pelaava ja samalla palkittu pelaaja Derek Dorsett oli tärkeä roolipelaaja joukkueelle. Hänen pelkäämätön asenne, aina 110% joukkueelle laitettu työmoraali, fyysiseen peliin vastaaminen, kovat taklaukset ja kaksinkamppailupelaaminen, johtajuus ja (pääosin) nelosketjusta tehdyt 25 pistettä olivat joukkueelle arvokas voimavara läpi kauden. Pelaaja, jonka henkistä merkitystä esimerkiksi tulokasvuottaan pelaava Horvat kehui isoin sanoin.

Paras pistemies (Cyrus H. McLean Trophy): Daniel Sedin

Three Star Award: Ryan Miller

Miller palkittiin tällä, vaikka maalivahti jätti kauden toisella puolikkaalla ison kasan pelejä väliin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viime yö oli muutenkin Canucks-rintamalla hyvä, kuin tuon Flames-pelin osalta:

- Utica voitti AHL:ssa pelinsä Rochesteria vastaan ja piti Läntisen konferenssin kärkipaikan, pisteen erolla Grand Rapidsiin ja kahden pisteen erolla Rockfordiin. Kaikilla kärkijoukkueilla on vielä yksi peli jäljellä runkosarjaa. Utica kohtaa ensi yönä Läntisen konferenssin 12. sijalla olevan Adirondackin vieraissa ja tuosta pitää ottaa voitto jotta tuo Läntisen konferenssin kärkipaikka varmistettaisiin.Utican viimeiset 10 peliä ovat menneet saldolla 8-1-1-1, joten uskoisin joukkueen pystyvän pitämään tuon kärkipaikan. Joukkueella on ollut puolustuksessa loukkaantumishuolia, mutta nyt sekä Andersson että Pedan ovat palanneet harjoituksiin ja saattavat olla mukana playoffeissa. Kummankin pelaaminen olisi tärkeää, jotta Negrin saataisiin katsomoon.

- OHL:ssa Cole Casselsin Oshawa voitti playoffien toisen kierroksen pelinsä Niagaraa vastaan ja selvitti tiensä jatkoon otteluvoitoin 4-1. Oshawan kapteenina toiminut Cassels teki 4-1 voitossa 3+1 pistettä ja valittiin pelin ykköstähdeksi. Sarjansa yhtenä parhaista puolustavista hyökkääjistä tunnettu toisen polven kiekkoilija sai Niagara-sarjassa Oshawalta ison roolin Niagaran tähtien Josh Ho-Sangin ja Brendan Perlinin varjostamisessa ja kaksikko teki yhteensä kaksi maalia sarjassa. Casselsilla on nyt playoffeissa 10 peliin 16 pistettä.

Itäisen konferenssin finaalissa Oshawa saa vastaansa voittajan otteluparista Barrie - North Bay johtaa sarjaa otteluvoitoin 3-1. OHL:n Läntisen konferenssin finaalijoukkueet ovat jo selvillä, kun viime kesän Canucksin ykköskierroksen varauksen Jared McCannin Sault Ste. Marie kohtaa superlupaus Connor McDavidin Erien. Sekä Sault. Ste. Marie että Erie voittivat toisen kierroksen sarjansa puhtaasti 4-0. OHL:n runkosarjan lopussa loukkaantuneella McCannilla on ollut Soo:ssa playoffeissa puolustava rooli runkosarjan tapaan ja hän saanee kohtalaisen "helpon" roolin eteensä, Connor McDavidin pysäyttämisen. McCannilla on 8 pelin jälkeen playoffeissa 10 pistettä.

- WHL:ssa Canucksin toisen viime kesän ykköskierroksen varauksen Jake Virtasen Calgary voitti viime yönä Medicine Hatin WHL:n Itäisen konferenssin toisella kierroksella. Peli meni aina toiseen jatkoerään saakka ja päättyi Calgaryn 4-3 voittoon. Virtanen tasoitti pelin kun ottelua oli jäljellä alle minuutti. Jake teki lisäksi maalin pelin avauserässä ja hänet valittiin tuon sarjan ratkaisevan pelin ykköstähdeksi. Calgary kohtaa WHL:n Itäisen konferenssin finaalissa Brandonin, joka onnistui voittamaan Reginan toisella kierroksella voitoin 4-1. Runkosarjassa Brandon oli koko WHL:n paras joukkue, joten Calgary joutuu nyt kovaan paikkaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica Comets voitti viime yönä Chicago Wolvesin 4-2 ja eteni AHL:n playoffeissa toiselle kierrokselle. Sarja meni aina ratkaisevaan viidenteen peliin saakka, vaikka Utica jokaista ottelua veikin laukausten ja maalipaikkojen osalta. Chicago oli sarjassa fyysisempi joukkue ja antoi hyvän vastuksen, mutta lopulta Utican materiaalin syvyys ja liikkuvampi puolustus näytteli ratkaisevaa osaa sarjassa. Maalivahdeissa ei eroa juurikaan ollut, sillä pari kautta sitten OHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu ja Kanadaa nuorten MM-kisoissa edustanut Jordan Binnington pelasi Markströmin tasolla sarjassa.

Ratkaisevassa viidennessä ottelussa Brendan Gaunce iski kaksi maalia, Cal O'Reilly antoi kolme syöttöä ja erinomaisen pelin pelannut Sven Bärtschi teki 1+1 pistettä. Nicklas Jensen istui katsomossa terveenä ja hienosti ennen loukkaantumistaan pelannut puolustaja Andrey Pedan huilasi myös koko sarjan. Bärtschilla on kolmen AHL:n playoff-pelin jälkeen kasassa viisi pistettä ja hän loi viidennessäkin pelissä ison kasan vaarallisia tilanteita. Puolustuksessa Adam Clendening ja Alex Biega nousivat sarjassa parhaiten esiin.

Utica kohtaa toisella kierroksella joko Toronto Marliesin tai Grand Rapids Griffinsin. WHL:n playoffeissa kautensa Brandonia vastaan odotetusti päättänyt Jake Virtanen liittyy joukkueen matkaan. Connor McDavid -shown jälkeen mukaan pääsisi myös Jared McCann, jonka kausi päättyi McDavidiin, mutta en tiedä onko hän vieläkään täysin pelikuntoinen vamman jälkeen. McCann teki tosin Erie'ta vastaan kolmessa viimeisessä ottelussa kuusi pistettä, joten hän paransi selvästi sarjan edetessä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuohon nuckin viestiin jatkoksi tuosta Utican ensimmäisen kierroksen voitosta, että hienosti nuoret nostivat tasoaan runkosarjasta. Bärtschi tosiaan teki viisi pistettä kolmeen pelin, mutta myös Shinkaruk (2+1) ja Gaunce (2+0, kolmeen peliin) osuivat paremmin kuin runkosarjassa. Jensenin osalta kausi on ollut suurta pettymystä ja niin oli tämä ensimmäinen kierroskin. Viimeisen pelin Jensen oli jo katsomossa ja neljään ensimmäiseen syntyi vain yksi maali.

Vancouverin pelaajista vain harvat lähtivät MM-kisoihin, etunenässä kisoihin lähtivät Hamhuis ja Bonino. Ainakin Sedinit, Edler, Hansen, Kenins, Sbisa ja Weber taisivat kieltäytyä. Lisäksi ainakin Burrows, Richardson, Kassian ja Dorsett olivat rikki ja tarvitsevat useamman viikon toipumisen kauden jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuohon nuckin viestiin jatkoksi tuosta Utican ensimmäisen kierroksen voitosta, että hienosti nuoret nostivat tasoaan runkosarjasta. Bärtschi tosiaan teki viisi pistettä kolmeen pelin, mutta myös Shinkaruk (2+1) ja Gaunce (2+0, kolmeen peliin) osuivat paremmin kuin runkosarjassa.
Shinkarukin tehovire alkoi oikeastaan jo runkosarjan loppupuolella, jolloin hän teki 16 viimeiseen otteluun yhdeksän maalia ja 13 pistettä ja oli muutenkin ihan eri tasolla kuin alkukaudella. Ehkä koko viime kauden pelaamattomuus vei häneltä noin pitkään päästä kunnolla peliin kiinni tai sitten häneltä otti vaan paljon aikaa opetella AHL-kiekkoa juniorikausien jälkeen (kyseessä voi toki olla myös "kuuma jakso"). Mielenkiintoista seurata miten hän ensi kaudella pelaa, sillä pelaajatyyppinä Shinkarukia on kyllä hieno seurata. Kukaan ei nauti pelistä ja etenkin onnistumisista yhtä paljon kuin Hunter.

Gaunce on ollut Horvatin ohella minun suosikkiprospecti pari vuotta, mutta en tiedä saako hän kahden alemman ketjun laiturina (jossa hän on koko kauden pelannut, vaikka oli junioreissa lähes pelkästään sentterin tonttia pelaava hyökkääjä) itsestään parasta irti. Taitotasoltaan Gauncesta ei varmaan tule koskaan kärkiketjujen pelaajaa, mutta hyvä alempien ketjujen puolustava hyökkääjä ja johtajatyyppi hänestä voi hyvinkin vielä kehittyä. Ensimmäisiin potkuihin pitää saada terävyyttä ja voi olla, että hän on vähän pidemmän aikavälin prospecti kehityksessä, mutta hänellä on ollut tapana nostaa pelinsä tasoa ratkaisevilla hetkillä ja asenteen puolesta hän on arvokas pala Utican joukkuetta jo tällä ensimmäisellä kaudella.

Mr. Smith kirjoitti:
Jensenin osalta kausi on ollut suurta pettymystä ja niin oli tämä ensimmäinen kierroskin. Viimeisen pelin Jensen oli jo katsomossa ja neljään ensimmäiseen syntyi vain yksi maali.
Jensen on ollut yksi koko organisaation suurimmista pettymyksistä, ellei jopa suurin. Hän pelasi viime kauden lopulla hyvin jopa NHL:ssä alkuun ja näytti kehittyneen tällä kaudella kokonaispelissään, mutta hän ei ole saanut mitään aikaan. Hän kyllä yrittää ja väläytteleekin ajoittain, mutta vetää sitten pitkiä mitään sanomattomia jaksoja. Monet ovat jo vetäneet hänen koko NHL-uransa päälle rastin tämän kauden perusteella. Itse en ihan vielä tuohon lähde, mutta ei tuo hyvältäkään näytä. Ensi kausi näyttää paljon.

***

Molemmat 18-vuotiaat viime kesän ykköskierroksen varaukset Jake Virtanen ja Jared McCann liittyivät Utican vahvuuteen. Peliaika voi olla kuitenkin tiukassa, sillä joukkue on syvä ja tällä hetkellä terve. Benningin mukaan heille tekee kuitenkin hyvää päästä mukaan jo ammattilaistason joukkueen harjoituksiin ja saada näkemys mitä peli ylemmällä tasolla on joukkuetta läheltä katsottuna. Kummankin pelaajan kausi oli epäonninen loukkaantumisten vuoksi. McCann jätti pelejä väliin mononukleoosin ja sittemmin mononukleoosin jälkitaudin vuoksi sekä meni vielä rikkomaan sormensa blokatessaan laukausta. Virtanen huilasi puoli vuotta olkapäävamman vuoksi.

Virtanen kehittyi kauden aikana hänen heikoilla osa-alueillaan, mutta ei ollut yhtä tehokas maalintekijänä kuin viime kaudella. Kauteen mahtui pääseminen Kanadan nuorten MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen sen kolmanneksi nuorimpana pelaajana ja tuttua kovaa taklauspeliä, jonka seurauksena hän tosin joutui esimerkiksi kolmen ottelun pelikieltoon kesken Brandon-sarjan taklattuaan sivusta Brandonin Tanner Kaspickia. Virtanen on jo 18-vuotiaana reilu 180 senttinen ja 95 kiloinen hyökkääjä eikä taklauspeliä haittaa asenne tai se, että hän on yksi junioriliigojen parhaista suoraluistelijoista. Maaleja (tällä kaudella keskimäärin 0.42 maalia pelissä kun viime kaudella tuli 0.66 maalia pelissä) olisin silti toivonut enemmän ja sikäli kausi oli vähän pettymys, mutta toisaalta tavoite oli oppia pelaamaan kokonaisvaltaisesti parempaa kiekkoa ja siinä Virtanen myös kehittyi.

Jake kertoi itse kaudestaan seuraavaa;

Personally, it was kind of an up-and-down season. I had some really good weeks and ones that weren’t so good. I think overall it was a good season for me. I worked on some details that the Canucks have wanted me to, some defensive zone things and playing big minutes and being a leader on the team.

McCann puolestaan yllätti minut positiivisesti kehittyneellä hyökkäyspelillä, unohtamatta puolustuspeliään. McCannin valmentaja Sheldon Keefe sanoi Jaredin keskittyneen ensisijaisesti parantamaan edelleen puolustuspelinsä heikkoja alueita, vaikka hyökkäyspään peli oli viime kaudella se eniten kehitystä vaatinut osa-alue ja se, mikä pudotti hänet ensimmäisen kierroksen varauksissa #24 sijalle. Siinä mielessä hyökkäystehojen kehitys viime kauden alle "piste per peli -pelaajasta" (64 peliä, 62 pistettä) tämän kauden reilusti päälle "piste per peli -pelaajaksi" (56 peliä, 81 pistettä) oli erittäin hieno nähdä. Vielä kun ottaa huomioon McCannin osalta sen, että hän menetti kauden ensimmäiset seitsemän peliä mononukleoosin vuoksi ja hänen alkukautensa oli huono (McCann kertoi, että häneltä otti pari kuukautta saada taudin jälkeen normaalit voima-arvot takaisin). Mikäli hän olisi saanut pelata ehjän kauden, uskoisin hyökkäystehoja tulleen vieläkin paremmalla pelikeskiarvolla.

McCannin valmentaja Keefe sanoi Jaredin kehityksestä maaliskuun alussa;

I know, last year at the draft and being compared to the other prospects taken ahead of him or around him, he didn't have the same offensive numbers, so a lot of the perception was that he's going to be a reliable third-line centre.

But I've always felt since I've coached him that he had another offensive gear to put up numbers. I think he's starting to find that now and he's as dangerous as anyone in the league. Right now his confidence is really high. So if he's taking that next step in his development, there's no doubt in my mind he can push to be a second-line centre.

He had mono and he had another illness after that. Now, he's been really good on faceoffs, a lot harder to play against in the defensive zone and his offensive game has really taken off. Putting that together he's been really good for us of late. He's had a stretch of games (recently) where the opposition hasn't been able to generate an even-strength shot on goal when he's out there.

A lot of Jared's two-way game comes from his natural tenacity on the backcheck and from playing really sound offensively, where he doesn't have to defend a whole lot. He's really good with the puck and often in control of the game. In order to take it to the next level, there were some areas he really needed to focus on in the defensive zone. He's really paid a lot of attention to that and there's been a lot of progress.

Mielenkiintoista nähdä mille tasolle McCann vielä kehittyy, mutta hänen kehityksensä vaikuttaa kyllä lupaavalta tällä hetkellä.

Mr. Smith kirjoitti:
Vancouverin pelaajista vain harvat lähtivät MM-kisoihin, etunenässä kisoihin lähtivät Hamhuis ja Bonino. Ainakin Sedinit, Edler, Hansen, Kenins, Sbisa ja Weber taisivat kieltäytyä. Lisäksi ainakin Burrows, Richardson, Kassian ja Dorsett olivat rikki ja tarvitsevat useamman viikon toipumisen kauden jälkeen.
Myös Kenins on tuolla toipumuslistalla. Hän sai osumaa polveen Flames-sarjan viidennessä pelissä ja huilaa tuon vuoksi neljästä kuuteen viikkoa. Mikäli hän olisi ollut kunnossa, hän olisi mennyt auttamaan Uticaa AHL:n playoffeihin. Ehkä hänen vammansa helpottaa Virtasen mahdollisuuksia päästä pelaamaan AHL:n playoffeissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica kohtaa toisella kierroksella joko Toronto Marliesin tai Grand Rapids Griffinsin.
Tähän lipsahdukseen korjaus; Utica olisi kohdannut Toronton, mikäli Toronto olisi voittanut Grand Rapidsin. Grand Rapids kuitenkin voitti tuon ratkaisevan pelin, joten Utica kohtaa toisella kierroksella Oilersin farmin Oklahoman. Toisessa parissa pelaavat Grand Rapids (Detroit) ja Rockford (Chicago). Utican ja Oklahoman sarjassa ensimmäinen peli pelataan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa ja heti seuraavana yönä joukkueet pelaavat sarjan toisen pelin. Kaksi ensimmäistä peliä pelataan Utican kotihallissa, kolme seuraavaa tarvittaessa Oklahomassa ja kaksi viimeistä tarvittaessa kotona.

Oklahoma voitti playoffien avauskierroksella Läntisen konferenssin kolmosen ja runkosarjassa 98 pistettä keränneen San Antonion suoraan kolmessa pelissä. Runkosarjassa Utica kohtasi Oklahoman kahdesti ja voitot tasattiin joukkueiden kesken. Oklahomalla on veteraanipitoinen ykkönen joka on ollut tehokas niin ylivoimilla kuin tasakentin. Puolustuksessa Oilersissakin pelannut Brad Hunt on tehoillut jälleen ja hänen kanssaan pitää olla tarkkana. Kokonaisuutena Oklahomaa pidetään ennakkoon sarjassa fyysisempänä joukkueena, joten Utica ei saa lähteä Chicago-sarjan tavoin kuittaamaan tilanteita. Tulossa on varmasti jälleen mielenkiintoinen sarja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver teki sopimuksen viime kesänä 7. kierroksella varaamansa puolustajan Mackenze Stewartin kanssa. En kyllä odottanut Stewartin saavan sopimusta noilla näytöillä ja todella vaikea kuvitella hänestä tulevaisuuden NHL-pelaajaa. Stewart on WHL:ssa noin 15 minuutin peliaikoja kellottava kolmosparin puolustaja, joka teki viime kaudella 11 pistettä. Toki Stewart on iso ja kova, hänen peliaikansa nousi varauskauden alle yhdeksästä minuutista kuusi minuuttia peliä kohden menneelle kaudelle ja hänen tarinansa on hieno, mutta noilla meriiteillä ei vielä sopimuksiin kuuluisi päästä. Historia kertoo, että tuollaisista 11 pisteen WHL-puolustajista ei tule NHL-pelaajia. Ihan kuin Vancouverissa oltaisiin unohdettu sopimusmaksimi.

Jordan Subbanin sopimusta odotellaan yhä ja vähän tässä alkaa tulla jo pelko puseroon siitä, että OHL:n pakkien maalipörssin voittaja Subban menisi takaisin varattavaksi. Toivottavasti Canucks onnistuisi saamaan nyt nimen paperiin, sillä Jordan olisi hyvä projekti kiekolliseksi puolustajaksi ja vie kyllä esimerkiksi Stewart-vertailut 100-0.

***

AHL:ssa Utica johtaa Oklahomaa voitoin 2-1 tasaisessa sarjassa. Utica hävisi ensimmäisen kotipelinsä neljännellä jatkoajalla 1-2, voitti sarjan toisen pelin jatkoajalla 2-1 (Grenierille voittomaali) ja otti kolmannessa pelissä 2-3 vierasvoiton. Markström, Bärtschi, Clendening ja Grenier (kolmeen peliin 2+2) ovat olleet toistaiseksi Utican näkyvimmät pelaajat sarjassa. Myös puolustus on pelannut kokonaisuutena hyvin, vaikka kaipaakin kokenutta Huskinsia ja fyysistä Pedania. Ehrhardt on ollut yhden miehen "Sbieksa-kloonina" ja toivottavasti Huskins tai Pedan palaisivat pian. Parhaimmillaan Utica saa jalkeille AHL-tasolle varsin kovan puolustuksen kuusikon:

Sanguinetti
Biega
Corrado
Huskins/Pedan
Andersson
Clendening

Ja kun Markström on tuon kuusikon takana, niin ei tuota vastaan helppoa ole pelata. Huttonia kaipaisin itse kentälle, mutta hänen on vaikea päästä tuohon mukaan. Virtanen ja McCann eivät ole vielä pelanneet peliäkään ja Oklahoman puolella Nurse on istunut katsomossa. Pelien tasosta kertoo se, että maajoukkuetason kärkiprospecteilla on vaikeuksia päästä AHL:n playoffeissa pelaamaan syvyysrooleissakin. Sarjan neljäs peli pelataan ensi yönä Oklahoman kotikentällä.

***

OHL:n finaaleissa Cole Casselsin Oshawa johtaa Connor McDavidin Erieta otteluvoitoin 2-1. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Oshawan pelatessa kotikentällä Cassels pelasi jatkuvasti McDavidia vastaan ja Erien superlupaus jäi yhteen syöttöpisteeseen sekä -4 lukemaan, Casselsin tehdessä 1+2 ja +4 lukemat. Sarjan kolmannessa pelissä Erie peluutti odotetusti kotonaan McDavidia erossa Casselsista ja McDavid oli heti pelin ykköstähti 1+1 tehoilla Erien ottaessa 4-3 voiton. Cassels iski tuossa kolmannessa pelissä kaksi maalia kolmannessa erässä ja oli jälleen tähdillä, mutta Erie pystyi pitämään johtonsa. Finaalien neljäs peli pelataan ensi yönä Erien kotikentällä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver teki sopimuksen viime kesänä 7. kierroksella varaamansa puolustajan Mackenze Stewartin kanssa. En kyllä odottanut Stewartin saavan sopimusta noilla näytöillä ja todella vaikea kuvitella hänestä tulevaisuuden NHL-pelaajaa.

Jordan Subbanin sopimusta odotellaan yhä ja vähän tässä alkaa tulla jo pelko puseroon siitä, että OHL:n pakkien maalipörssin voittaja Subban menisi takaisin varattavaksi.

AHL:ssa Utica johtaa Oklahomaa voitoin 2-1 tasaisessa sarjassa.

Ehrhardt on ollut yhden miehen "Sbieksa-kloonina" ja toivottavasti Huskins tai Pedan palaisivat pian. Parhaimmillaan Utica saa jalkeille AHL-tasolle varsin kovan puolustuksen kuusikon:

Prospecteista täsmälleen samaa mieltä. En todellakaan odottanut, että Stewart saisi sopimuksen, kun jo pelkkä draftaaminen herätti pelkkiä kysymysmerkkejä. Voisi noilla viimeisillä kierroksilla varata niitä toivotaan toivotaan lupauksia (vaikka vähän vanhempiakin) Euroopasta tai pienikokoisia väkkäriä Pohjois-Amerikasta. Subban olisi tosiaan syytä saada sopimuksen alle. Siinä saa Benning ja Linden näyttää osaamistaan hänen kanssaan.

AHL:ssä tosiaan johdetaan 2-1 voitoin, mutta noi AHL:n pelit ovat kyllä erikoisesti ajoitettu. Siellä on idässä jo ensimmäinen jatkoonmenijä selvillä (voitoin 4-1 Manchester). Muissa sarjoissa on pelattu 4, 3 tai jopa vasta 2 ottelua. Manchester veti viisi peliä seitsemään päivään, joten tahti oli siellä melkoinen. Tuota Ehrhardtia olen ihmetellyt, mutta hyvä kun selvisi, että siellä on pakit vähissä ja sen takia Ehrhardt pelaa (toivottavasti ainakin). Saisi tosiaan Huskins tai Pedan palata jo back-to-back otteluihin Oklahomassa. Noista ainakin toinen pitää nyt voittaa, jotta päästään kotikentälle hyvissä asetelmissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuota Ehrhardtia olen ihmetellyt, mutta hyvä kun selvisi, että siellä on pakit vähissä ja sen takia Ehrhardt pelaa (toivottavasti ainakin). Saisi tosiaan Huskins tai Pedan palata jo back-to-back otteluihin Oklahomassa. Noista ainakin toinen pitää nyt voittaa, jotta päästään kotikentälle hyvissä asetelmissa.
Utican selostaja Burke tosin sanoi, että vain Acton ja Archibald olisivat loukkaantuneina, mutta kun Pedan ei ole pelannut kevään loukkaantumisensa jälkeen peliäkään, niin uskoisin hänen olevan edelleen puolikuntoinen. Ennen loukkaantumistaan hän oli kuitenkin top4 pakkeja Uticassa ja pelasi erittäin hyvää fyysistä kiekkoa, joten uskoisin hänen kunnossa ollessaan pelaamaan pääsevän. Huskins oli puolestaan ensimmäisessä ottelussa ehkä paras Utican puolustaja ja teki joukkueen ainoan maalinkin siinä pelissä, mutta ei ole tuon jälkeen pelannut ja näin ollen ihmettelisin kovasti jos tuo entinen Stanley Cup -voittaja ja puolustuksen isähahmo olisi terveenä katsomossa. Mitään virallista uutista noiden kahden puolustajan poissaoloista ei ole kuitenkaan tullut, mutta ei tässä vaiheessa kautta välttämättä tulisikaan, ellei sitten heidän kautensa olisi jo varmuudella ohi.

Ehrhardt pelasi mielestäni tällä kaudella ihan hyvää syvyyspakin roolia ennen loukkaantumistaan ja sai tuosta myös muualla kehuja, mutta loukkaantumisen jälkeen meno ei ole ollut samanlaista. En tiedä onko hänellä joku vamma edelleen vai eikö peli vain löydy muuten sille entiselle tasolle. En näe hänelle tulevaisuutta Uticassa (Anderssonin lähdöstä huolimatta) ja veikkaisin, että hän tulee ensi kaudella pelaamaan jossain muussa joukkueessa - ehkä mahdollisesti Euroopassa, jossa hän on käynytkin jo TPS:ssä ja Norjassa Stavangerissa.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vancouver teki sopimuksen viime kesänä 7. kierroksella varaamansa puolustajan Mackenze Stewartin kanssa.
Vilpittömät osanotot Canucks-fanien puolesta. Alkaa vähitellen vaikuttaa siltä, että Jim Benning on GM-versio Ron Delormesta. Viittaan tässä aiempaan viestiini, jossa tarkastelin Benningin suorittamaa Luca Sbisan nostamista kullatulle jalustalle. Edellisen kauden onnistujien Mike Santorellin ja Jason Garrisonin lemppaaminen. Viime kauden lopulla joukkueen parhaimmistoon kuuluneen Zack Kassianin kohtelu - Benningin käskystä Willie Desjardins olisi jakanut tälle reilummin jääaikaa. Tähän yhtälöön lisätään vielä Mike Gillis -varaus Jordan Subbanin väheksyntä sekä erittäin kyseenalainen päätös MacKenze Stewartin signaamisesta.

Canucksin prospectitilanne on kuitenkin parantunut mukavasti, joten seurajohdon täytynee täydentää kokoonpanoa AHL:n puolelta. Sbisan, Derek Dorsettin ja Ryan Millerin sopimusten johdosta palkkakatossa ei ole kovin runsaasti tilaa vapaiden agenttien hankintaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vilpittömät osanotot Canucks-fanien puolesta.
Kiitos osanotosta. Minä en vielä tuohon Delorme-vertaukseen ihan lähde kun katsotaan kokonaiskuvaa. Vaikka playoffit tappioon päättyivät ja niiden jälkeen nyt olisi hyvä lytätä koko organisaatio, pitää muistaa sekin, että joukkue saavutti kuitenkin yli 100 pistettä runkosarjassa samalla kun joukkueeseen tehtiin nuorennusleikkausta. Joskus parhaat kaupat ovat niitä joita ei tehdä ja tuollaisena toimii muun muassa Edlerin pitäminen vastoin laajaa fanien toivomusta tai hyvän runkosarjan pelanneen Weberin pitäminen.

Benningin hankintoja ollaan kritisoitu siitä syystä, että osa hänen hankkimista pelaajista ovat parhaimmillaan fyysisessä pelissä. Samalla hän hankki kuitenkin myös Vrbatan, Boninon, Veyn, Clendeningin ja Bärtschin taitopuolelle sekä uskoi jo kesällä Horvatiin, joten kyllä sinne taitopuolellekin on pyritty tekemään jotain. Lisäksi joukkueen valmennukseen hankittiin valmentaja, jonka tiedettiin panostavan pelinopeuteen sekä koko joukkueen käyttämiseen ja olevan "anti-Tortorella".

Mitä noihin yksittäisiin pelaajiin tulee, niin Keslerin kaupassa Benningilla ei ollut juuri vaihtoehtoja. Keslerin kerrottiin olevan viime kaudella joukkueen kopissa tyytymätön oloonsa ryhmässä (ilmeisesti henkilökemioita joidenkin pelaajien kanssa) ja haluavan pois. Benning ja Linden keskustelivat ensimmäisen viikon Benningin palkkaamisen jälkeen Keslerin kanssa ja tämän haluttiin jäävän, mutta pelaaja viestitti vahvasti lähdön puolesta. Tämän vuoksi seurajohdolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kaupata Kesler.

Kun tuohon ratkaisuun päädyttiin, Kesler antoi seurajohdolle ntc-pykälänsä ansiosta tasan kaksi vaihtoehtoa joihin suostuu siirtymään (Anaheim ja Chicago). Aika heikot neuvotteluasetelmat ja aika hankala saada aikaan hyvää kauppaa. Monet fanit kritisoivat tuosta Benningia kun hän ei saanut Keslerista muuta kuin Boninon, Sbisan ja ykköskierroksen varauksen (Jared McCann). He olisivat toivoneet Ducksilta Vatasta ja 10. varausta draftista. Mutta kun käytännön vaihtoehdot olivat vahvasti Ducksin ja Chicagon puolella neuvotteluissa, niin nuo toiveet eivät käytännön kanssa lyöneet välttämättä ihan yksiin. Mikäli muualla NHL:ssä olisi ollut muitakin vaihtoehtoja antamassa Ducksille ja Chicagolle painetta neuvotteluihin, uskoisin Keslerista irronneen enemmän.

Garrisonista puolestaan luovittiin uskoakseni siitä syystä, että hän oli viime kaudella joukkueen vitospakki peliajoissa, hänen palkkansa oli lähes 5 miljoonaa ja hän oli yksi neljästä ntc-pykälän omaavista puolustajista. Yksikään toinen NHL-joukkue ei maksanut vitospakilleen yhtä paljon. Olin jo viime kesän alussa sitä mieltä, että Canucksin pitää saada yksi tai useampia ntc-sopimuksista pois vanhenevasta puolustuksestaan ja sikäli ei ollut yllätys, että sieltä yksi lähti. Se, että tuon pelaajan olisi näin jälkeenpäin pitänyt olla Garrisonin sijaan Bieksa, on vain fanien toive. Bieksa ei välttämättä suostunut purkamaan tuota pykälää. Hänellä on perhettä ja varmasti paljon ystäviä Vancouverissa pelattuaan kaupungissa jo pitkään, joten ei tuollaisen pelaajan ulostaminen kesken sopimuksen ole niin helppoa kuin se fanien toiveissa on. Garrison antoi seurajohdolle Keslerin tapaan myös tasan kaksi seuraa joihin suostuu siirtymään (Florida ja Tampa Bay).

Santorellille puolestaan tarjottiin vuoden sopimusta, mutta hän ei tuohon tarttunut ja kerrottiin, että hän olisi halunnut pidempää sopimusta. Hänellä oli hyvä alku kaudella 2013-14 Vancouverissa, mutta hän ei ole vielä pelannut yhtään kokonaista onnistunutta kautta NHL:ssä (ellei yhtä 41 pisteen kautta lasketa sellaiseksi). Hän on selkeä kahden ensimmäisen ketjun pelaaja mikäli hänen kyvyistään halutaan saada irti paras, mutta ei lähellekään niin hyvä, kuin jotkut Canucks-fanit antavat ymmärtää. Ennemmin otan Canucksin joukkueen rakennustilanteessa riskin vaikka Bärtschin, Veyn tai Kassianin kanssa, kun pistän tänä vuonna 30 vuotta täyttävälle pelaajalle pitkää sopimusta pöytään.

Benning on tehnyt kokonaisuutena joitakin kyseenalaisia kauppoja ja sopimuksia, sitä en kiistä ollenkaan, En olisi maksanut Sbisalle tuota sopimusta, Dorsett'kin saa vähän enemmän mihin olisin tyytyväinen, Millerin hankinta oli kyseenalainen näin jälkeenpäin kun Läck osoittautuikin pystyvän kantamaan ykkösvahdin roolia menestyksellä Millerin ollessa loukkaantuneena ja Stewartin sopimus oli vähintäänkin erikoinen. Aika hankala tilanne tulla kuitenkin tuollaiseen vanhenevaan joukkueeseen uutena managerina, kun sen tähtihyökkääjä haluaa pois, joukkueella ei ole minkäänlaista syvyyttä 20-23 vuotisissa haastajissa (tuohon Benning on satsannut hyvin), joukkueen farmi ei toimi (nyt tuokin toimii) ja seurassa on 10 siirtoja estävää pykälää estämässä isompaa nuorennusleikkausta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös