Vancouver Canucks 2012-2013

  • 87 945
  • 275
Suosikkijoukkue
Canucks
Oilersilta piste. Sikäli sama kaava kuin Ducksia vastaan, että eka erä oli paras ja sen jälkeen alamäkeä. Canucksin peli oli edelleen sekavaa, käsittämättömiä harhasyöttöjä riittää, kärkipakeilta ehkä vähän parempi peli kuin edellinen, mutta silti paljon jäi parannettavaa.

- Ylivoima ei saanut tulosta aikaan, tehottomuuteen YV:llä ei nyt olisi varaa, kun hyökkäyksen syvyys on mitä on.
- Öljyn eka maali oli aika synkkää, pari sekuntia ennen erän loppua, kiekko oli tilanteen alkaessa vieläpä Canucksilla ja Oilers päädyssä, mutta Daniel kompuroi ja Oilers sai vastahyökkäyksen, sekin oli vain 2 vs. 3 hyökkäys, mutta Edler ei pysynyt Eberlen vauhdissa ja Luongon sijoittuminen oli jotakin kummallista.
- Edlerin lämäämä maali oli sinänsä ihan tyylikäs, mutta puolustuspäässä häntä kyllä kierrettiin muutoinkin kuin maalitilanteessa, eikä maalineduskamppailussakaan ollut nyt ihan parasta ryhtiä.
- Kassian löysi itsensä maalintekosektoriin, veteli pari kertaa maalista ohi, mutta osuikin sitten kun tarpeeksi läheltä pääsi vetämään, tarpeeksi juonikkaan Sedin rakentelun alustamana. Kassian sai tänään alkuun alivoimien jälkeiset Sedin vaihdot, mutta pääsi pelin edetessä muutenkin Sedinien ketjuun. Kassianin tappelun jälkeen Weise otti Kassianin paikan ykkösketjussa.
- Mielenkiintoisesti Burrowsia ei laitettu Kassianin noston jälkeen kakkosketjuun vaan kolmosen keskelle, Lapierre siirtyi neloseen ja ”kakkonen” oli hetken muodossa Raymond - Ebbett - Weise, vakuuttavaa.
- Eager haki Kassianin hanskaamaan, ei ilmeisesti tykännyt kun Kassian oli vihellyksen jälkeen taklannut Taylor Hallia. Kassian sai parhaan iskun sisään.
- Hartikainen ehti vähäisestä peliajastaan huolimatta tutustumaan Ballardin lonkkaan.

-- --

- Canucks on laittanut Vandermeerin waivereihin, tämä voisi ennakoida sitä, että Schroeder kutsutaan ylös.
- Keskiviikkona vastassa Flames, jos vaikka saisi YV-maalin ja yhden secondary scoring osuman ja jaksaisi luistella kolme erää.
 

adston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
TSN:n mukaan Canucks on saanut potentiaalisen tarjouksen Luongosta: Report: Gillis says "potential deal in place" for Luongo

Mike Gillis:
"We have a potential deal in place with one team that has to do something with another player that they have — and it's not who anybody thinks it is — and so we have to wait. (But) we've been offered packages that don't fit what our plan is, what we need," Gillis told the Sun.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Canucks on laittanut Vandermeerin waivereihin, tämä voisi ennakoida sitä, että Schroeder kutsutaan ylös.

Ja näin tapahtui. Nyt sitten odotetaan mihin muotoon tuo kakkosketju asettuu seuraavassa pelissä. Alkaa tuntumaan siltä, että jos Raymond lähtee Luongo-kaupassa niin eipä paljoa menetetä. Toki harmittavan vähän on farmissa valmiita pelaajia, mutta ei Raymondistakaan mitään irti saada. Näin ollen tässä odotellessa voi kokeilla muitakin siinä.
 

Napsteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Fc Liverpool
En nyt laittaisi tätä kakkoskentän täydellistä tehottumuutta Raymondin piikkiin. Ebbett kuuluisi olla korkeintaan neloskentän pelaaja ja Kassian ei ole ihan Raymondin tyylinen pelaaja. Tosi asia on, että Canucksilla on 1kenttä, 3kenttä, 4a kenttä ja 4b kenttä. Niin kauan kun Kesler ja Booth ovat poissa niin näillä on mentävä. Ongelmana on minusta tällä hetkellä puolustus ja myös yv. Sen pitäisi tuottaa joka pelissä maalin/maaleja, jotta voidaan matseja voittaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
En nyt laittaisi tätä kakkoskentän täydellistä tehottumuutta Raymondin piikkiin. Ebbett kuuluisi olla korkeintaan neloskentän pelaaja ja Kassian ei ole ihan Raymondin tyylinen pelaaja.

Ongelmana on minusta tällä hetkellä puolustus ja myös yv. Sen pitäisi tuottaa joka pelissä maalin/maaleja, jotta voidaan matseja voittaa.

Näistä ihan samaa mieltä. Ei toki kaikkea voi Raymondin piikkiin laittaa, mutta kun Raymond on nyt ollut - tai olisi pitänyt olla - kakkosketjun paras pelaaja niin jotain näkyvää pitäisi saada aikaankin. Yleensähän hän on ollut kakkosen heikoin lenkki ja pelannut sen mukaisesti. Jos ja kun Raymond ei onnistu nytkään kakkosessa niin turha häntä on peluuttaa 3/4-ketjuissakaan. Sinne on parempia roolipelaajia tarjolla.

Mutta toki siis suurimmat ongelmat ovat mainitsemasi puolustus ja heikko yv. Ne kuntoon niin voitetaan kakkosketjusta huolimatta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ei Raymondista saada hyötyjä irti, jos siinä vieressä on sentteri tasoa Ebbett. Ikävä sanoa, mutta ei Ebettin peliäly riitä ruokkimaan Raymondille kiekkoa täyteen vauhtiin, ja tämän seurauksena Raymondin nopeus jää hyödyntämättä. Kakkosketjuna Raymond - Jokumuukuin Ebbett - Kassian voisi vaikka toimia. Se joku muu pitää sitten ostaa muualta.

Minä en usko enää mitään huhuja Luongoon liittyen. Odotan siihen, että julkaistaan kauppa eikä spekulointeja.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Tänään katkeaa Canucksin tai Flamesin tappioputki. Vigneault on arponut ketjut seuraavaan muottiin:

Sedin-Sedin-Kassian
Higgins-Burrows-Hansen
Raymond-Schroeder-Weise
Volpatti-Malhotra-Lapierre

Schneider aloittaa maalilla.

- Ben Eagerin saikulle passittanut Kassian ykkösketjussa
- Burrows sentterinä
- Jordan Schroederille tulossa uran ensimmäinen NHL-peli

Sivuun joutunut Ebbett ei saanut kahdessa pelissään aikaan mitään, ei tehnyt suuria virheitä, muttei auttanutkaan joukkuetta millään tavalla. Yhteispeliaika 24:41, josta ylivoimaa 2:27. Ebbettille ei merkattu ainuttakaan yritettyä laukausta, ei yhtään kiekonriistoa, ei yhtään taklausta, yksi tarjoilu Kassianille Oilers-pelissä, siinä kaikki.

Keslerin puuttuminen vaikeuttaa Vigneaultin hyökkäyspään peluutusta, kun hänellä ei ole sinne toista aloittajaa. Nyt V on joutunut käyttämään Malhotraa hyökkäyspään aloituksissakin, mikä ei ole ideaali tilanne, varsinkin ylivoiman kannalta toisen aloittajan puute on ongelma.

Tässä kahdesta ekasta pelistä hyökkäyspään aloitustilasto:

H. Sedin 31 hyökkäyspään aloitusta (voittoprosentti 42%)
Ebbett 10 (20%)
Malhotra 9 (56%)
Burrows 4 (50%)
Hansen 3 (0%)
Lapierre 2 (0%)
Kassian 1 (0%)

Burrows ja Schroeder tuskin onnistuvat sen huonommin kuin Ebbett, mutta kyllä hekin ovat kaukana Keslerin tasosta, myös Henkka Sedinillä olisi aloituksissa parantamisen varaa.

Puolustuksessa oikealle puolelle siirtyneellä Edlerillä on pahoja vaikeuksia 1 vs. 1 tilanteissa, kun ei voi pelata mailalla ulkopuolelta ohittavaa hyökkääjää (samalla tavalla kuin jos pelaisi vasemmalla).

Ballardin peli on hyvin epävarmaa, pistänyt muutaman kerran silmään, kuinka Ballard ei löydä avausmahdollisuutta ja siirtää sitten kiekon Taneville pahoihin paikkoihin, joissa Tanev saa karvaajat niskaansa. Ballard ikään kuin vain siirtää kuuman perunan ja pistää kevyemmän pakkikaverinsa hoitamaan kulmaväännöt.

Bieksan ja Hamhuisin yhteispelin toimivuutta kuvaa se, että he törmäilevät toisiinsa oman maalin takana - ja kokonaisuutta se, että nämä toisiinsa törmäilijät muodostavat kuitenkin puolustussuuntaan Canucksin parhaan parin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tänään katkeaa Canucksin tai Flamesin tappioputki. Vigneault on arponut ketjut seuraavaan muottiin:

Sedin-Sedin-Kassian
Higgins-Burrows-Hansen
Raymond-Schroeder-Weise
Volpatti-Malhotra-Lapierre

Kai näissä ketjuissa joku logiikka on, mutta itselle se ei heti hahmotu. Ykkösessä luotetaan Sedineihin ja siihen, että Kassian osuu edes kerran-kaks oikeeseen paikkaan oikeaan paikkaan. Kakkosen yhteispeli on sitten täysi mysteeri ja en muutenkaan ymmärrä Burrowsin peluuttamista keskellä. Eiköhän Higgins-Lapierre-Burrows olisi ollut vähintään yhtä hyvä vaihtoehto?

Kolmosessa on sitten taas kolme toisilleen tuntematonta kaveria. Raymond "2-ketjusta", Weise "4-ketjusta" ja Schroeder "AHL:stä" yrittävät löytää kemiaa. Onhan siinä sikäli roolitusta, että yksi on nopea, yksi taitava ja yksi fyysinen. Nelonen onkin sitten vähän normaalimpi kokoonpano. Mutta ei pidä valittaa. Ketjumuutoksia halusin ja niitähän tuli.

Kyllähän toi kokoonpano suorastaan huutaa Kesleriä takaisin eikä Boothinkaan paluu olisi huono juttu.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Täytyy sanoa, että itse tykkäsin tuosta Kassianin pelaamisesta ykköskentässä tänään. Tuo sopivasti fyysisyyttä kulmavääntöihin ja maalinedustalle. Ja tänään ehdottomasti Canucksin parhaimpia pelaajia! Vielä kun oppisi ampumaan maalia kohti useammin niin olisi loistava pelaaja ykköseen tulevaisuudessa. Kaverin kylmäpäinen viimeistely voittomaalikilpailussa kyllä kruunasi pelin.

Jos Kassian jatkaa noin mallikasta peliä, niin tulevaisuudessa kun Kesler ja Booth pääsee sairastuvalta, voitaisiin mielestäni Burrows laittaa heidän kanssa kakkoseen ja antaa Kassianin pelata myös jatkossa kaksosten kanssa. Näin ollen Canucksilla olisi mahdollisesti kaksi varsin tasokasta hyökkäysketjua.

Schneider kokosi myös huonon ensimmäisen ottelun jälkeen itsenä ja pelasi hyvän pelin, esittäen muutaman hyvin tärkeän torjunnan. Maalit ei kyllä mennyt mielestäni mitenkään hänen piikkiin vaan Bieksan virhearvion ja kurittomuuden.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Täytyy sanoa, että itse tykkäsin tuosta Kassianin pelaamisesta ykköskentässä tänään.

Jos Kassian jatkaa noin mallikasta peliä, niin tulevaisuudessa kun Kesler ja Booth pääsee sairastuvalta, voitaisiin mielestäni Burrows laittaa heidän kanssa kakkoseen ja antaa Kassianin pelata myös jatkossa kaksosten kanssa. Näin ollen Canucksilla olisi mahdollisesti kaksi varsin tasokasta hyökkäysketjua.

Taas samaa mieltä kummastakin kohdasta. Kassian todellakin syttyi tästä näytönpaikasta ja käytti sen hienosti hyväkseen. Burrows taasen ei ollut ollenkaan niin huono kakkosen keskellä mitä pelkäsin. Mielestäni hän oli ketjun paras pelaaja, vaikka Raymond maalin tekikin. Mutta Burrows järjesteli hienosti paikkoja ketjukavereilleen ja muutenkin pelasi hyvän pelin. Kyllähän Kesler - Burrows kaksikko on aina pelannut varsin hyvin yhdessä, joten siinä olisi kyllä hyvä kaksikko kakkoseen jos Kassian lunastaa paikan ykkösestä.

Muutenhan peli oli oikein turhauttava, kun hallinnasta huolimatta menetetään jälleen kerran johtoasema. On muuten aiempiin kausiin nähden todella erikoinen saldo näistä ensimmäisistä peleistä. Kaikkia pelejä on johdettu, mutta yhdessäkään pelissä johto ei ole pitänyt loppuun asti.

- Anaheim-peli 2-1 johto - lopputulos 3-7
- Edmonton-peli 2-0 johto - lopputulos 2-3 (so)
- Calgary-peli 2-0 johto - lopputulos 3-2 (so)
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Oli kyllä loistava vastaus Canucksilta Anaheimin lauantaiseen 7-3 voittoon Vancouverissa!

Ensimmäisen erän alun Canucks oli kyllä ihan altavastaajana kun Anaheim painoi hyökkäyksiä toisen perään Vancouverin päätyyn eikä Canucks saanut mitään aikaiseksi. Vancouverin onneksi Anaheim sortui nyt vuorostaan kurittomuuteen ja peli tasoittui ja Canucks sai myös tärkeät maalit.

Omasta mielestäni 5-0 lukemista huolimatta peli oli hyökkäyksen osalta aika yksitoikkoista. Paikoista tehtiin maalit ja peli kyllä ajoittain pyöri hyökkäyspäässä ihan hyvin, mutta sitä mihin on aikasempina vuosina tottunut näkemään Canucksilta ei vielä nähty. No ehkäpä se siitä lähtisi kulkemaan kun saadaan miehet sairastuvalta takaisin remmiin.

Tänään kyllä mielestäni puolustus hoiti hommansa ilman mitään suurempia ongelmia ja Schneiderilla oli loppujen lopuksi kohtuu helppo työ pitää nollat. Täytyy vielä sanoa, että Kassian pelasi mielestäni roolinsa ykköskentässä hyvin ja ruuti on kuivaa kun se paikka tulee maaliin, I like!

Lopuksi vielä voin naureskella, että meneepä tuolla Corey Perryllä helposti herne nenään. Kuvaa hyvin Anaheimin iltaa kun asiat ei mene niin kuin parhaana iltana niin tähtipelaajat sortuvat tälläisiin hölmöilyihin eikä oma pääkoppa pidä.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Lopuksi vielä voin naureskella, että meneepä tuolla Corey Perryllä helposti herne nenään. Kuvaa hyvin Anaheimin iltaa kun asiat ei mene niin kuin parhaana iltana niin tähtipelaajat sortuvat tälläisiin hölmöilyihin eikä oma pääkoppa pidä.

Perryn puolustukseksi on pakko todeta että tuomarit eivät olleet ihan tasapuolisia vihellyksissään Perryä kohtaan. Tai ainakin Perry koki näin, samoin kun koko Anaheimin joukkue, ja täälläkin värilasit päässä peliä katsonut fani.
Peli itsessään oli kaikkineensa turhauttava, ja sehän nyt on tiedossa että jos Perryn ja Getzlafin saa turhautumaan, niin he ottavat tyhmiä jäähyjä.
Mutta tällä kertaa uskon turhautumisen johtuneen enemmän tuomareista kuin omasta pelaamisesta tai Vancouverin kuumentamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Voittoputkessa mennään, mutta ei tuo peli-ilme vielä vakuuta, vastustajilla on ollut enemmän maalipaikkoja kummassakin voittopelissä. Ducks hallitsi 5vs.5 peliä selvästi, mutta Canucksin onneksi Ducks ei viitsinyt keskittyä pelin hallitsemiseen, vaan johonkin hiekkalaatikkoleikkitasoiseen itkemiseen. Canucksin ylivoima ja loisto-ottelun pelannut Cory Schneider riittivätkin sitten hämäävän selvänumeroiseen voittoon ottelussa, jota Canucks ei pelillisesti hallinnut. Toki Canuckskin olisi voinut tehdä lisäosumia, mutta Vigneault tapansa mukaan käytti pelin jo ratkettua ylivoimassa nelosketjun pelaajia ja kolmatta pakkiparia.

Cory Schneider pelasi Flamesiä vastaan huipputorjunnoista huolimatta välillä hieman hapuilevan näköisesti, Ducks pelissä hän oli sitten jo tasoa äärimmäisen vakuuttava.

Mason Raymond on ollut todella hyvä näissä voittopeleissä, hänen onnistumisiaan tässä tarvitaankin, Raymond haastaa jalalla viime kausia vakuuttavammin, ei ole kokoajan turvallaan ja selviää kiekon kanssa tilanteista ulos.

Zack Kassian, jos pystyy ylläpitämään nykyvireensä, niin Canucks voisi kenties vihdoin lopettaa sen kauan puuttuneen top 6 laiturin metsästyksen. Toki Kassian saa ketjussa eniten tilaa, koska Sedinit otetaan tarkemmin, mutta mielestäni Kassianilla on selvä oma panos ketjussa, onnistumiset eivät tule vain Sedinien siivellä, Kassian on vahva suojaamaan kiekkoa ja lukee peliä hyvin. Luulisi tappelupotentiaalin ykkösketjussa myös hieman hillitsevän ylilyöntejä Sedinejä vastaan, vaikka tämän kaikki aina kiistävätkin.

Kesler - Burrows olisi tosiaan valmis tutkapari kakkosketjuun, jos Kassian onnistuu ykkösessä. Kassian näyttää nyt ottaneen tuon Sedinien laiturin paikan myös ylivoimissa, joista Hansen on heitetty sivuun. Burrows hätäapusentterinä ei ole ollut huono, mutta ei hänestä parasta irti tuolla pelipaikalla saa.

Jordan Schroeder on avannut NHL-uransa ihan kohtuullisesti, saanut vastuuta tärkeillä minuuteilla ja Ducks pelissä aloitusvoittajakin tuli hyvin. Ebbett pelasi ehkä toistaiseksi parhaan pelinsä Ducksia vastaan. Molemmat taitavat tietää, että paikka lähtee alta, jos yritys ei ole riittävää. Parempi kuitenkin tämä tilanne, että molemmat ovat ylhäällä, kuin kolmen katsomopakin ylhäällä pitäminen. Schroederin isä kertaa poikansa polkua NHL:ään Vanvoucer Sunin haastattelussa.

Puolustussuuntaan pakeilla on voittopeleissäkin ollut ajoittain ongelmia, varsinkin Edlerillä ja Bieksalla.

Keith Ballard oli kommentoinut huuto-otteluaan Corey Perryn kanssa. Ballard sanoi haastaneensa Perryä tappeluun pariin otteeseen (Perryn hakiessa pitkin peliä hyvitystä kokemilleen vääryyksille), mutta Perry ei ollut lähtenyt. Ballard ei sitten tykännyt siitä, että Perrylle ei square offit kelvanneet, vaan piti tulla yllätyshyökkäyksen avulla päälle.

Lapierrellä on ilmeisesti nivusongelmia, mutta hän on pystynyt pelaamaan. Malhotra oli vaimonsa mukana synnytyksessä, ja sen vuoksi sivussa, mutta liittyy tiettävästi tänään joukkueen vahvuuteen San Josessa.

Canucks jatkaa vierasturneeta pelaamalla siis tänään San Josessa ja heti huomenna Los Angelesissa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Garrison - Edler kaksikko päätti hävitä matsin San Josea vastaan parissa minuutissa. Ensin Garrison antaa kiekon suoraan Thorntonin Joelle ja sen jälkeen pakkipari Edler laittaa vielä hienomman passin Pavelskin Joelle. Joet kiittävät ja tilanne on reilussa kolmessa minuutissa 2-0.

Toisessa erässä tuurilla noustaan vielä maalin päähän, mutta Sharksien pari yv-kassia lopettavat turhat pyristelyt. Vancouverin ylivoima oli pelissä surkeaa. Viime pelissä kaikki kenttäpelaajat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa ja ehkäpä syytä olisi ollut tässäkin vetää samalla taktiikalla. Ylivoimaa voisi vaikka yksinkertaistaa jos ei muu auta saamaan sitä tehokkaammaksi. Nyt Garrison - Edler pelasivat 8 ja puoli minuuttia ylivoimaa ja laukoivat pelissä yhteensä kaksi kertaa maalia kohden.

Weise ja Volpatti pelaavat omissa rooleissaan tällä hetkellä hyvin. Kaksikko keräsi yhteensä 11 taklausta ja osassa mentiin ihan sääntöjen rajamailla kovuuden kanssa. Tämän lisäksi Weise otti eniten kiekonriistoja (2 kpl) ja kaksikon aikana Vancouverin verkko ei heilunut kertaakaan. Vastaavasti Ebbettin suoritusta ja sitä, että hän edelleenkin on ylhäällä, en tajua. Aloitukset Ebbett vei huikealla 27 % teholla ja kumpaakin ylivoimamaalia hän oli todistamassa. Mitä Ebbett edes tekee alivoimalla kentällä? Huono aloittaja eikä mikään puolustusexpertti. Toivottavasti Malhotra ehtii jo seuraavaan peliin.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Luongo pelasi kyllä hyvän ottelun Kingsiä vastaan, torjui ison kasan hyviä maalintekopaikkoja. Schneiderin tilastot alkukaudelta eivät ole hyvät, missä menee Vancouverin maalivahtitilanne?

Muuten pisti silmään tuosta pelistä Weise, hyvännäköistä vääntöä ja fyysisyyttä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Mitä mieltä Canucks tietäjät ovat sellaisesta skenaariosta, että Luongo ei lähdekkään Canuckseista? Possible?

Tuo on koko ajan ollut mahdollista, tai siis ei Luongon myynti ole mikään pakko sen enempää joukkueelle kuin Luongolle itselleen. Kaupan toteutuessa vaan Luongo olisi todennäköisesti joukkueensa ykkösmaalivahti, ja Canucks saisi tilaa hankkia tilkettä muualle pelaajistoon (lue = sentteriä kaipaa ja pahasti). Nykyisessä tilanteessa on aika turvallista sanoa, että ei Canucks ainakaan maalivahtipeliinsä tule kaatumaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viime yönä vaihteeksi Canucks taas härsi 2-0 johtonsa. Oli sitten jo kauden kolmas kerta, kun kahden maalin johtoasema onnistutaan menettämään. Tällä tahdilla tulee todella tiukka taisto edes playoffeihin pääsystä.

Luongo oli matsissa hyvä, Kassian iski taas maalin ja Burrowskin alkaa vertymään kauden toisella maalillaan. Muuten noita onnistujia ei ihan liiemmältä ollutkaan sitten.

Seuraavana vastassa sitten Colorado, joka olisi pakko voittaa, kun sitä seuraava peli on tulikuumaa Chicagoa vastaan.

Ai niin ja jos tuo Vancouverin maalivahtitilanne mietityttää niin siitä on kyllä hyvin viestejä tässäkin ketjussa, eikä edes niin kovinkaan kauas tarvitse ketjussa mennä. Itse olen edelleen sitä mieltä, että jos/kun Luongo ei heti alkukaudesta liikahda mihinkään niin sitten mennään kesään asti tällä kaksikolla. Toki esim loukkaantumiset muuttavat tilannetta nopeastikin, mutta tämä nyt tämän hetken fiilis.

Ja laitetaas vielä linkki TSN:n sivuille ja ansiokkaaseen Kerry Fraserin analyysiin (jälleen kerran) Burrowsin rankkarista. Kyseinen rankkari mietitytti jo aamulla, mutta näköjään jopa tuollainen rankkari on sitten sallittu.

Fraser: Checking out Alex Burrows's shootout attempt
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Ei tällä kaudella välttämättä kannata luopua kummastakaan veskarista. Paljon pelejä lyhyessä ajassa. Vieraissa selkä-selkää, vieras kiertueita eri aikavyöhykkeillä. On ihanteellinen tilanne, jos on kaksi maalivahtia, jotka voivat antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa ottelubjoka ilta. Ja Luongon arvo on kyllä oltava kohdillaan siirrossa. Jotain hyvää siitä on saatava. Ja en vieläkään ole ihan sata varma, että se on Luongo joka lähtee...

Aika kaksijakoisesti on pelit käynnistyneet. Paljon huonoa ja vähemmän hyvää. Sedinit on vaisuja, toivottavasti pelien myötä pääsevät rytmiin vahvemmin mukaan. Ylivoima paskaa. Neljä leftiä pyörittää peliä ja Hank hakeutuu liian usein samaan vanhaan laitaan, jossa pelasi ennenkin kun oli vielä Kesler ja Salo kehissä. Garrisonille ei saada pelattua vetopaikkoja lainkaan. Pitäis kokeilla sitä kakkos ylivoimassa viivalla ja ottaa vaikka Bieksa rightina ykkös ylivoimaan...

Alivoimakin on huonoa. Alotuksia hävitään aivan liikaa. Losiakin vastaan otettiin maali alivoimalla ja toinen 6vs 5 tilanteessa. Tanev pelannut hyvin, oli viime pelissä paras mielestäni. Kuitenkaan hyvät otteet ei näy peliajassa miten haluaisin. Tanev oli ainoa puolustaja joka pelasi lockoutin aikan, otteista päätellen ei olisi ollut muillekkaan pahitteeksi.

Nyt pitäs ruveta harjottelemaan pilkkuja ja rankasti. Tällä kaudella niihin on suhtauduttava äärimmäisellä vakavuudella, eikä millään saatanan Burrowsin spinnorama kyhäelmällä. Niissä on tarjolla yksi pinna, joka on vielä pois pahalta vastustajalta, joka taistelee samasta paikasta suuressa tanssissa. Liian usein Canucksia vastaan riittää yksi maali kolmesta yrityksestä...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ja laitetaas vielä linkki TSN:n sivuille ja ansiokkaaseen Kerry Fraserin analyysiin (jälleen kerran) Burrowsin rankkarista. Kyseinen rankkari mietitytti jo aamulla, mutta näköjään jopa tuollainen rankkari on sitten sallittu.

Fraser: Checking out Alex Burrows's shootout attempt

Näköjään. Katsoin tuon YouTubesta, ja kyllähän kiekko on koko ajan liikkeessä kohti päätyä. Mitenhän mahtaa rankkareiden luonne muuttua, jos maalivahdit alkavat toteuttaa tuota Fraserin neuvoa lähteä hakemaan kontaktia kiekkoon ja pelaajaan, jos pelaaja näyttää yrittävän jotain sirkustemppua?
 

Napsteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Fc Liverpool
Minusta tämä Canucksin kyntäminen voi olla jopa hyvästä. Viimeiset kaksi vuotta ollaan päästy "helpolla" runkosarjassa. Viime vuonna tuli sit kyytiä Losilta, joka oli pelannu paikasta auringossa useamman kuukauden. Runkosarjan loppusijoituksella ei ole merkitystä. Viime vuoden finalistit olivat 6.sija ja 8.sija runkosarjassa. Tästä vaikeasta polusta johtuen Canucksista voi kasvaa hyvä joukkue playoffeja varten.

Sitten muutamia huomioita:
Garrisonille ei saada veto paikkoja yv:ssä, koska hänen pakkiparinsa pelaa välillä "hevosläpät" silmillä eikä huomaa syöttää oikealla poikkisyöttöä, millä saataisiin av neliöö rikki ja Garrisonille veto mahdollisuuksia. Edler tuntuu välillä pelaavan omista pisteistä (vaikka juuri sai uuden sopparin) ja sen takia laukoo aivan typeristä paikoista vaikka olisi syötölle mahdollisuus. Oma parannusehdotus asiaan: Kesler toivuttuaan Edlerin paikalle viivan tai sit pelataan yhdellä pakilla viivassa, joka olisi Garrison.

Jordan Schroeder on positiivinen yllätys minulle. Tiesin miehen liikkuvan hyvin, mutta hän pystyy pelaan aika kokonaisvaltaisesti. Voittaa kaksinkamppailuja ja aloituksia koostaan huolimatta. Paremmalla tuurilla hänellä voisi olla enemmän tehoja kasassa kuin yksi syöttö. Voisiko hän olla mahdollinen kolmossentteri, josta Canucksilla on huutava pula? Malhotra ja Lapierre eivät pysty kyseistä tärkeää tonttia hoitamaan.

Minun kokoonpano kaikkien ollessa terve:
Sedin-Sedin-Kassian
Booth-Kesler-Burrows
Higgins-Schroeder-Hansen
Weise-Lapierre-Volpatti

Mayray ja Malhotra purisivat tuppia.

sit tärkein huomio: Missä on Nuck? Meidän Canucks fanien "jumala" viiltävällä analyysillä.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Eddie Läckin kausi on lonkkaleikkauksen myötä ohi. Läck ei ollut pelannut marraskuun lopun jälkeen ja vaivan hoitamiseksi päädyttiin nyt lopulta leikkaukseen.

Kolmosmaalivahdin loukkaantuminen tuskin vaikuttaa Luongon mahdolliseen treidaamiseen juuri mitenkään. Jatkon kannalta maalivahtitilanne ehkä aavistuksen kuitenkin mutkistuu, sillä Läckin sopimus on ensi kaudella yksisuuntainen. Nyt hän menettää melkein yhden kauden kehityksen, eikä Canucksilla välttämättä ole luottoa nostaa häntä vielä ensi kaudellakaan ylös, ennen kuin Läck pystyy osoittamaan pelitasonsa toipumisen jälkeen.

Chicago Wolvesille tilanne on ollut myös tukala sillä heidän kakkosmaalivahtinsa, Matt Climie, on myös ollut loukkaantuneena. Canucks prospekti Joe Cannata onkin hoitanut torjuntavastuun viime peleissä ja onnistunut hämmentävän hyvin (kausi alkoi häneltä hapuilevasti ECHL:n puolella). En kuitenkaan usko Cannatan olevan lyhyellä tähtäimellä relevantti vaihtoehto nousemaan maalivahtihierarkiassa kolmen joukkoon, joten en yllättyisi jos Canucks hankkisi jostain yhden syvyysmaalivahdin lisää.

Mr. Smith kirjoitti:
Weise ja Volpatti pelaavat omissa rooleissaan tällä hetkellä hyvin.
Weise on välillä näyttänyt siltä, että potentiaalia voisi olla nelosketjua ylemmäksikin, mutta sitten kun sitä peliaikaa on tullut enemmän, on Weise ikävä kyllä ollut se pelaaja johon ketjun hyökkäyspeli kuolee. Taklauksia on kyllä irronnut kaksikolta hyvin ja vaikuttaa, että eräänlaista korostettua ärsytystaktiikkaa on tiettyihin peleihin valmennuksen toimesta haettu. Tuon taktiikan toimiminen vain edellyttäisi, että oltaisiin erikoistilanteissa vastustajaa parempia, mikä ei nyt tunnu onnistuvan.

KokkosEsa kirjoitti:
Ylivoima paskaa. Neljä leftiä pyörittää peliä /…/ Garrisonille ei saada pelattua vetopaikkoja lainkaan.
Napsteri kirjoitti:
Garrisonille ei saada veto paikkoja yv:ssä, koska hänen pakkiparinsa pelaa välillä "hevosläpät" silmillä eikä huomaa syöttää oikealla poikkisyöttöä /…/ Oma parannusehdotus asiaan: Kesler toivuttuaan Edlerin paikalle viivan tai sit pelataan yhdellä pakilla viivassa, joka olisi Garrison.
Garrisonia ei tosiaan ole juuri pystytty YV:ssä hyödyntämään. En usko, että kyseessä on pelkkä kätisyysongelma, pyörihän YV leftin miehillä aikanaan loistavasti, kun Ehrhoff pelasi Edlerin kanssa. Tuolloin YV:tä pelattiin enemmän niin, että viivassa oli yksi pakki (Edler) ja Ehrhoff seilasi sitten missä lystäsi. Luulisi, että Canucks voisi kehittää YV:tä tähän suuntaan, jättäen Garrisonin yksin viivaan. Ehkä Garrison ei vain vielä oli päässyt kuvioihin mukaan ja nyt häntä ajetaan sisään vähäriskisemmällä YV-kuviolla, joka ei ikävä kyllä tuota maaleja. Toki San Joseakin vastaan YV päätyi pari kertaa tolppalaukaukseen.

Ylivoimalla kiekon sisään tuonti on myös välillä hankalaa, Kassian ei oikeastaan osallistu tähän lainkaan, joten variaatioita on vähemmän kuin jos vaikkapa Kesler olisi käytettävissä.

Mr. Smith kirjoitti:
Garrison - Edler kaksikko päätti hävitä matsin San Josea vastaan parissa minuutissa.
Näiden jälkeenhän tuo pari muuten rikottiin, sittemmin Hamhuis on pelannut Edlerin kanssa ja Bieksa Garrisonin.

KokkosEsa kirjoitti:
Tanev pelannut hyvin… Kuitenkaan hyvät otteet ei näy peliajassa miten haluaisin. Tanev oli ainoa puolustaja joka pelasi lockoutin aikan, otteista päätellen ei olisi ollut muillekkaan pahitteeksi.
Ballard - Tanev on ollut hyvä pari, mutta selkeästi heitä on peluutettu lähinnä vastustajan bottom 6:tta vastaan. En tiedä auttaisiko peliajan lisääminen lopulta kokonaisuutta, kyllä top 4:n tulisi löytää tasonsa. Tuosta työsulkuajan pelaamattomuudesta muuten, en tiedä johtuuko siitä, mutta varsinkin tuossa Kings-pelissä vaikutti, että Canucksilta oli bensa aivan lopussa, eivät yksinkertaisesti jaksa pelata täyttä kiekko-ottelua.

KokkosEsa kirjoitti:
Alotuksia hävitään aivan liikaa.
Canucks on aloitustilastossa sijalla 27. mikä on todella poikkeuksellista Gillisin aikakaudella. San Jose-peliä huonompi yksittäisen pelin aloitusprosentti joukkueelle on kirjattu viimeksi vuonna 2009. Keslerin puuttuminen näkyy.

Napsteri kirjoitti:
Jordan Schroeder on positiivinen yllätys minulle. Tiesin miehen liikkuvan hyvin, mutta hän pystyy pelaan aika kokonaisvaltaisesti. Voittaa kaksinkamppailuja ja aloituksia koostaan huolimatta. Paremmalla tuurilla hänellä voisi olla enemmän tehoja kasassa kuin yksi syöttö. Voisiko hän olla mahdollinen kolmossentteri, josta Canucksilla on huutava pula? Malhotra ja Lapierre eivät pysty kyseistä tärkeää tonttia hoitamaan.
Schroeder voisi muotoutua kolmossentteriksi kenties paremmin kuin vaikkapa Cody Hodgson, mutta en nyt vielä tässä vaiheessa näe häntä shut-down roolissa Malhotran tai Lapierren edellä, aloituksetkaan eivät ole vielä mikään varsinainen vahvuus, vaikka Ebbettiä ja Burrowsia paremmin Schroeder niitä pilkkiikin. Mitä terveeseen kokoonpanoon tulee, Raymond on minusta pelannut sikäli hyvin, että hänen voisi katsoa ansaitsevan pitää paikkansa. Mutta jos nyt joskus nähdään se päivä, että kaikki ovat terveinä, niin hyvähän se on, jos siellä on pelipaikoista pientä kilpailua.

KokkosEsa kirjoitti:
Nyt pitäs ruveta harjottelemaan pilkkuja ja rankasti. Tällä kaudella niihin on suhtauduttava äärimmäisellä vakavuudella, eikä millään saatanan Burrowsin spinnorama kyhäelmällä.
Alexander ”kääntyy kuin risteilyalus satama-altaassa” Burrows. Tasapelejä ei taidata saada takaisin, joten kai se olisi itsekin pikkuhiljaa opittava hyväksymään rankkarit vakavasti otettavana osana jääkiekko-ottelua. Jotenkin ei vain ole koskaan innostanut tämä nykyinen pelinratkaisumalli.

Napsteri kirjoitti:
sit tärkein huomio: Missä on Nuck? Meidän Canucks fanien "jumala" viiltävällä analyysillä.
Niinpä, ketju kaipaisi omaa koviin minuutteihin kykenevää veteraaniaan vähintään yhtä paljon kuin Canucks Kesleriä, mutta jos Nuck on onnistunut vieroittamaan itsensä tästä turhauttavasta joukkueesta, olen iloinen hänen puolestaan. Tosin vielä iloisempi olisin, mikäli saisimme vielä joskus todistaa Nuckin jälleen sortuvan Canucksin otteiden analysoimisen synkkiin syövereihin.
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Maalivahtitilanne puhuttaa edelleen. Jos Schneids on ykkösvahti, Hänen tulisinaloittaa tämä Colorado peli. Mutta kuitenkin aloittava maalivahti on Luongo. Jos, ja uskon vakaasti, kun Lou onnistuu loistavasti on häntä vaikea sivuuttaa Chicago ottelusta. Se olisikin jo kolmas aloitus kakkosmokelle, jolloin ei enää voida puhua Luongosta Schneiderin backuppina...

AV kuitenkin näin valitsi ja kriteerinä on ollut sellaisen maalivahdin valitseminen, jonka hän uskoo paremmin auttavan joukkuetta voittoon. Aika kovaa luottoa siis löytyy kakkosmokkeen, joka on koko ajan kaupan. Voimasuhteet näyttävät minun mielestä tällä hetkellä Vigneaultin papereissa hieman erilaisilta kun sikariportaan papereissa. Se ei välttämättä ole aina hyvä asia kenenkään kannalta...
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Avalanchesta 3-0 voitto, oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Canucks hallitsi peliä. Ilman parhaita pelaajiaan esiintynyt Avs ei ollut kummoinen vastus.

Mielestäni Canucksilla ei ollut suuria epäonnistujia, mutta selvästi heikoin osa-alue tänään oli Schroederin ketju, eivät juuri päässeet hyville paikoille, eikä aloituksetkaan tarttuneet nyt mukaan. Sedinin & Burrowsin ketjut saivat pelin painopisteen Avs päätyyn ja nelosketjultakin tuli pari hyvää vaihtoa. Pakit onnistuivat tänään hyvin. Burrows pelasi todella hyvän 3 vs 5 alivoiman, mikä oli yksi ottelun ratkaisuhetkistä.

Jason Garrison sai ensimmäisen pisteensä Canucks-paidassa, lämäämällä 1-0 maalin Erik Johnsonin hätäpurun toimiessa tarjoiluna. Johnson oli muutenkin puolustuspäässä hukassa pitkin peliä.

Ailahtelevasti kauden aloittanut Maxim Lapierre oli tänään iskussa ja teki kauden avausmaalinsa. Colorado voitti hyökkäyspään aloituksen, mutta Lapierre kamppaili pomppivan kiekon pois Greg Zanonilta, pääsi puolittain läpi ja pisti kiekon Varlamovin käsittämättömän avoimista haaroista sisään.

3-0 tuli YV:llä, Jan Hejda ei vissiin uskaltanut tulla paria metriä lähemmäs maalin eteen parkkeerannutta Zack Kassiania, niin rauhassa Kassian sai siirtää Hamhuisin tarkan syötön verkkoon. Kassianin laukaisuprosentti on muuten tällä hetkellä 33%, josta voisi veikkailla, ettei maalivire tule ikävä kyllä tällaisena koko kautta kestämään.

Cody McLeodia koeteltiin kovasti tänään. Hän jäi Ballardin lonkkataklauksen uhriksi, tappeli Weisen kanssa, sai Raymondin mailan naamaansa seurauksella, että naama aukesi. McLeod meni sitten vertavuotavana valittamaan tuomarille, kun Raymond ei saanut jäähyä, josta tuomari päätti antaa McLeodille kakkosen. Ihmeellistä herkkänahkaisuutta tuomarilta, voisi myöntää oman virheensä, eikä passittaa siitä kärsinyttä uhria jäähylle, vaikka tältä vähän f-sanaa tulisikin niskaan. Jos tätä joku Avs-puolelta muuten lukee, niin mainittakoon detailina, että selostajien mukaan McLeod siirtyi Weise-tappelun myötä Avalancen franchise tilaston kärkeen tappelujen määrässä ohi Jeff Odgersin. En tiedä puuttuuko näistä tilastoista Nordiquesin luvut, sillä luulisi vaikkapa Dale Hunterille jokunen määrä matseja kertyneen.

Maalivahtitilanne puhuttaa edelleen. Jos Schneids on ykkösvahti, Hänen tulisinaloittaa tämä Colorado peli. Mutta kuitenkin aloittava maalivahti on Luongo. Jos, ja uskon vakaasti, kun Lou onnistuu loistavasti on häntä vaikea sivuuttaa Chicago ottelusta. Se olisikin jo kolmas aloitus kakkosmokelle, jolloin ei enää voida puhua Luongosta Schneiderin backuppina...
Nollapelihän sieltä tuli, muttei siihen nyt mitään parasta peliä ikinä vaadittu. Tärkeisiin paikkoihin kuitenkin isot torjunnat, kuten Duchenen läpiajoon. Ei tässä kuitenkaan kannata liikaa vaivata itseään pohdinnoilla siitä kuka on ykkösvahti, Canucksilla on kaksi aloittavana NHL-maalivahtina pelaamaan kykenevää veskaria, joten miksi väkisin laittaa kaikki paineet toisen harteille. Vigneault sanoi jo ennen kauden alkua, että suunnittelee peluuttavansa veskareita lähempänä 60/40 suhdetta, eikä lähde sen selvemmällä ykkösellä kauteen, eli AV:n paperit on kyllä olleet sikariportaan tiedossa, ja tuskin heitäkään liiemmin stressaa jos kaksi veskaria pelailee nollapelejä.
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Ens yönä matsi, josta ei latausta tai jännitettä puutu! Vastassa Canucksin viime kauden päättänyt Chicago. Tai ainakin osaksi Canucksin kausi päättyi Keithin rumaan päätilttiin, jolla Canucksin paras maalintekijä otettiin pois pelistä...

Aloittava maalivahti on Luongo itse. Kolmas aloitus peräjälkeen Herralle, jota koko kaupunki oli ajamassa pois viime kauden lopussa. Nyt huippupeli tähän rakoon vielä niin taivaspaikka on taas takaisin Bobbylla.

Jos Chicagoa jollain osa-alueella pystyttäisiin horjuttamaan, on se taklauspeli. Vihollinen on ollut kaikissa peleissä taklaustilanteissa alakynnessä, tulostauluun se ei tosin ole vaikuttanut. Nyt pitää kuitenkin taklata ja taklata ja taklata. Alivoimalla Chicago on ollut liekeissä ja meidän hieman yskähdellyt ylivoima on saatava toimimaan nyt tai ei koskaan. Ja taas toisaalta vastustajan huipputaitava ylivoima olisi pystyttävä eliminoimaan jollain ihmeen konstilla, vaikka ei alivoima ole toiminut toivotulla tavalla.

Uskon, että näemme monta kertaa hanskat jäässä ensi yönä. Duncan Keith saa varmasti jonkin sortin ehdotteluita ottelun aikana, mutta tuskin hän kuitenkaan valssiin lähtee. Mahdollisuuksia jonkin sortin ylilyönteihinkin on, saa nähdä. Kellot joka tapauksessa soimaan viideltä, tämä peli on nähtävä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös