Vancouver Canucks 2011-2012

  • 143 894
  • 496

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mielestäni Canucksin pitäisi vain tuo Schneider kaupata kauden jälkeen. Hänen vaihtoarvonsa tuskin enää kakkosmaalivahtina voi nousta, joten nyt voisi saada ainakin vähintään tarpeellisen korvauksen. Luongo saa jo sopimuksensa ansiosta peliaikaa riittävästi pelaisi Schneider miten hyvin tahansa. Schneider alkaa olemaan kuitenkin melko kypsässä iässä eli voi hyvinkin olla valmis kantamaan pysyvän ykkösmaalivahdin paikan NHL:ssä. Ainakin itse hyväksyisin diilin jos esimerkiksi tulisi ensi kesän draftin top-5 pick vastineeksi. Vaikka lupauksilla kestää jonkun aikaa kehittyä ja Canucks tavoittelee Cupia nyt, mutta kuitenkaan lupaavia pelaajia ei ole missään organisaatiossa liikaa. Sekin top-5 varaus voi nousta hyvin nopeasti joukkueen tärkeimpiin pelaajiin. Pelkkää spekulointia kuitenkin, mutta katsellaan miten tilanne etenee ja kesällä luultavasti pitää tehdä ratkaisu.

Mitenkäs on muuten Zack Kassian pelannut Canucksissa? Tilastojen perusteella on pelannut tehottomasti, mutta mitenkäs on yleisilmeeltään mennyt?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Cory Schneiderista kun on ollut tässä puhetta, niin pitää laittaa tuoreet "After Hours -videot" tänne:

1. osa

2. osa

Videoilla päästään muun muassa Schneider-tanssin saloihin.

Iggy12 kirjoitti:
Mitenkäs on muuten Zack Kassian pelannut Canucksissa? Tilastojen perusteella on pelannut tehottomasti, mutta mitenkäs on yleisilmeeltään mennyt?
Kassian on projekti. Hän opettelee Malhotran siipien alla pienessä roolissa ammattilaiskiekkoa sen monissa haasteissaan ja tuon päälle vielä uuden joukkueen pelisysteemiä. Hänen tilastonsa ovat olleet huonoja ja otteissa on aika paljon epätasaisuutta (joissakin vaihdoissa hän näyttää tulevalta pelejä dominoivalta voimahyökkääjältä ja useissa vaihdoissa hetkittäin Jan Bulisilta). Hänellä on hyvät ja lupaavat yksilölliset ominaisuudet ja pää vaikuttaisi olevan kunnossa, mutta hän ei saa vielä kaikkea yhteen.

Pari asiaa hänessä on kuitenkin erityisen hyvää;

1. Hän on erityisen vahva (etenkin jalat näyttävät melkoisilta tukeilta), hän pystyy näyttämään parhaimmillaan lupaavia otteita voimahyökkääjänä ja väläyttelee osaamistaan.

2. Kassian on nostanut jäällä ollessaan toiveiden mukaisesti joukkuekovuutta ja tuonut luonnollisesti myös itse lisää kovuutta ja kokoa jäälle.

3. Hänellä vaikuttaisi olevan hyvä asenne, mikä tarvitaan kaikilta huipulle tähtääviltä pelaajilta.

Joukkuekovuudelle Kassian on lisä, mitä toivottiinkin, mutta miehen henkilökohtainen kehitys tulee vähän hitaamman reitin kautta.

***

Maxim Lapierrella on muuten selvä johto Vancouverin taklaustilastossa. Kun kautta on jäljellä kolme peliä, Lapierre on NHL:n taklaustilaston 10. sijalla 241 taklauksella. Määrä on harvinaisen suuri Canucks-pelaajalle. Varmuudella se on suurin määrä työsulkukauden jälkeen ja ennen sitäkin taidetaan mennä aika kauas, kunnes löytyy ahkerampi taklaaja. Matt Cookelta löytyy vanhasta Hockey Newsin kausikirjasta 238 taklausta kaudelta 2001-02 ja tuo taitaa olla virallisesti tilastoitujen taklausten korkein määrä Vancouverin pelaajalle toistaiseksi.

Lapierre on muuten muutenkin aika kovassa vedossa. Mies on päässyt pelaamaan Henrik Sedinin vieressä edelliset kaksi peliä ja tehnyt tuossa paikassa kahteen peliin 2+2=4 pistettä. Saapa nähdä nouseeko hän tälläkin kaudella playoffien koittaessa normaalia suurempaan rooliin peluutuksessa. Tämän hetken kolmosketjuun ei ole asiaa, mutta ykkösen tai kakkosen laiturin paikka on ihan mahdollista saavuttaa, jos hän jatkaa tuota viime aikojen peliään.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
St. Louis menetti pisteen Detroitille, joten nyt riittäisi yksi voitto lännen ykköspaikkaan. Vastassa on vielä Albertan joukkueet, jotka eivät varmasti tule Canucksia helpolla päästämään, vaikkei panosta olekaan.

Sijoituksen merkitys sinänsä on melko vähäpätöinen, mutta takaisihan ykkössija potentiaalisesti pienemmät lentomailit, ja jos Blues myöhemmin kohdataan, niin kotietu olisi ihan kiva lisä, kun Bluesilla on kuitenkin melko huikea ero koti vs. vieras recordissaan (30-5-5 Vs. 18-16-6).

Schneider aloittaa Calgaryssä, Luongo Edmontonia vastaan ja sitten siitä eteenpäin. Bieksa ja Rome ovat vetäneet normitreenit, Kassian ja Tanev sen sijaan vedetty pikkuvammojen vuoksi sivuun. Byron Bitz on kutsuttu ylös ja hän ottanee Kassianin paikan kokoonpanossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver voitti runkosarjan viimeisessä pelissään Edmontonin maalein 3-0 ja kun Rangers hävisi yön kierroksella pelinsä Washingtonille, Canucks voitti NHL:n runkosarjan toisen kerran peräkkäin. Tänä vuonna Canucks eteni 111 pisteeseen - Vancouver on ainoa joukkue, joka on rikkonut viimeisten kahden kauden aikana 110 pisteen rajan ja Canucks teki tuon molempina kausina.

Vancouverin runkosarjavoitto on saavutuksena harvinainen - edellinen kaksi runkosarjavoittoa peräkkäin ottanut joukkue oli Detroit, joka voitti runkosarjan molemmin puolin työsulkua (kausina 2003-04 ja 2005-06). Edellinen kaksi peräkkäistä runkosarjavoittoa peräkkäisinä vuosina ottanut joukkue oli puolestaan Dallas, joka voitti runkosarjat vuosina (1997)-98 ja (1998)-99.

Vancouverille viime kausi oli seurahistorian ensimmäinen runkosarjavoittoon päättynyt kausi. Tämä kahden peräkkäisen runkosarjavoiton saavutus on puolestaan sellainen, mitä ei tulla näkemään meiltä ehkä pitkään pitkään aikaan, jos koskaan. "Isossa seurahistorian kuvassa" tätä aikajaksoa tullaan varmasti muistelemaan myöhemmin.

Tämän kauden runkosarjassa tulos on loistava, mutta kaudesta jäi silti parannettavaa - etenkin jos kautta vertaa viime kauteen. Vancouver pelasi tällä kaudella huipputasaisesti; koko kaudella ei nähty päälle kahden pelin mittaista tappioputkea, mitä voidaan varmaan jo pitää melkein ennätyksenä nykyaikaisessa NHL-kiekossa, mutta vastaavasti myös pitkät voittoputket jäivät vähiin. Marraskuussa Canucks pelasi yhden viiden pelin mittaisen voittoputken ja aivan kauden lopussa mentiin seitsemän peliä ilman tappiota, mutta muuten voittoputkia ei päästy kunnolla kasaamaan.

Joukkueen asennepuoli vaikutti olevan paremmalla tolalla viime kaudella kuin nyt (tai sitten kyse oli vastustajista, jotka keskittyivät varmasti erityisesti voittaakseen viime kauden runkosarjan voittajan). Tänä vuonna Vancouver tyytyi pelaamaan usein vain pelien voitosta, tyylipisteistä niinkään välittämättä. Pelit olivat tasaisia (yli puolet voitoista saatiin yhden maalin erolla) ja aikaisemmilta kausilta tuttuja pelien repeämisiä ei juuri nähty. Asennepuoli vaikutti normaalisti pelejä ratkovien kärkipelaajien tehoihin - Sedinit jäivät viime kaudesta yhteensä yli 50 pistettä ja Keslerkin noin 25 pistettä. Aikaisempaa parempi syvyys tarkoitti onneksi kuitenkin sitä, että maaleissa joukkue ei paljon viime kaudesta sentään jäänyt (262->249).

Kokoonpanoaan Vancouver täydensi kauden aikana oikeaan suuntaan. Joukkueen eniten kaipaamat alueet ennen kauden alkua olivat hyökkäyksen suoraviivaisuudessa ja fyysisyydessä ja noita kohtia pyrittiin ihan oikein myös paikkaamaan. Alkukaudesta Canucks nappasi voimahyökkääjä David Boothin Floridasta. Booth pelasi lopulta hieman rikkonaisen ja tehottoman kauden (56 peliä ja 16 maalia), mutta hän on pelaajatyyppinä Vancouverin kaipaama nopea ja suoraviivainen pelaaja ja saattaa vielä nousta arvokkaaksi pudotuspelipelaajaksi.

Loppukaudella Canucks teki parikin siirtoa, joilla pyrittiin myös lisäämään hyökkäyksen suoraviivaisuutta ja fyysisyyttä. Buffalosta tuli isokokoinen tulevaisuuden projekti Zack Kassian laiturin tontille tuomaan joukkueeseen taklausvoimaa ja kokoa. Kolmosketjua sentteröinyt lahjakas tulokas Cody Hodgson korvattiin puolestaan Samuel Påhlssonilla, joka on aika lailla erilainen pelaaja kuin Hodgson.

Hodgsonilla on takuuvarmasti parempi tulevaisuus, mutta ruotsalainen on kokenut ja voittamaan tottunut (mm. Stanley ja Olympiakulta) sentteri, joka on hyvä puolustuspään erikoisosaaja (mm. entinen Selke Trophy -finalisti), aloittaja, karvaaja ja todella älykäs työntekijä. Påhlssonin tulo paransi Canucksin keskustaa ja siirto olikin lyhyellä tähtäimellä positiivinen. Kolmosketju oli loppukaudella Canucksin paras yhdistelmä ja tärkeässä asemassa runkosarjan voittotaistelussa.

Kokonaisuutena Canucks on mennyt mielestäni joukkueena viime kaudesta eteenpäin, vaikka kärkimiesten tehot eivät viime kauden tasolla olleetkaan ja joukkue jäi kuusi pistettä viime kauden runkosarjan pistesaldosta. Joukkue on nyt kuitenkin viime kautista versiota astetta syvempi, uudet pelaajat ovat vahvistaneet joukkueen heikoimpia osa-alueita, tämän kauden terveystilanne on ollut viime kautta selvästi parempi ja Canucks on nyt myös kokeneempi kuin vuosi sitten.

Vancouverilla on kaikki mahdollisuudet mennä pudotuspeleissä vaikka päätyyn saakka, mutta selvää on, että jokaiselta joukkueelta päätyyn asti meneminen vaatisi venymistä. Ensimmäisellä kierroksella Canucks saa vastaan kevään 2010 tavoin Los Angelesin ja heti tuosta ottelusarjasta lähtien on luvassa kova vääntö, jonka rinnalla 82 pelin pitkä runkosarja on enää pelkkä muisto. Kirjoitellaan siitä parista enemmän otteluparin ketjuun myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
AHL:n playoffit alkavat Wolvesin osalta torstaina. Wolves otti runkosarjassa lopulta divisioonavoiton ja pääsee sen turvin playoffeihin konferenssin sijalta #3 (91 pistettä). Vastaan asettuu #6 sijan San Antonio (87 pistettä).

Loppukaudesta Wolvesissa on nähty juniorikautensa päättäneet Nicklas Jensen, Frankie Corrado ja Joe Cannata. Viimeisen yliopistokautensa pelannut Cannata pääsi aloittamaan Wolvesin viimeisen, merkityksettömän, runkosarjaottelun ja avasi ammattilaisuransa 4-2 voitolla Preoriasta. Pelin jälkeen Cannata vapautettiin Wolvesin vahvuudesta.

Jensen on ollut odotetusti junioreista näkyvämmin esillä, hän on pelannut kuusi peliä, joissa saalistanut kiitettävät tehot 4+0. Kolme näistä maaleista syntyi tuossa kauden viimeisessä pelissä, viimeinen maaleista tuli tyhjiin. Corrado ehti myös avata pistetilinsä tässä samaisessa päätöspelissä saatuaan yhden syöttöpisteen. Kaikkiaan Corrado pelasi 4 runkosarjapeliä.

Joukkueen runkosarjan piste- ja maalipörssin voitto meni Mark Mancarille (30+28), syöttöykkösen Darren Haydarin jäädessä pisteen päähän (21+36). Jordan Schroeder (21+23 / viime kausi 10+18) pelasi ainoana joukkueessa kaikki 76 peliä. Schroeder alkoi loppukautta kohden ottaa sellaista roolia joukkueessa, jota ykköskierroksen varaukselta voisi odottaakin, McTavish on lisännyt hänen peliaikaansa kauden edetessä. Myös Kevin Connauton on juttujen mukaan McT:n opissa parantanut kokonaispeliään, tehoja kertyi 13+20, mikä on 10 pistettä enemmän kuin tulokaskaudella.

Maalilla Eddie Läck (21-20-3) sai kovempaa kilpailua Matt Climielta (20-11-0), kuin mihin Tyler Weiman edelliskaudella pystyi, mutta tappioista huolimatta Läck pelasi Climieta paremmilla tilastoilla.

Runkosarjassa Wolves ei voittanut San Antoniota kertaakaan (0-3-0-1 saldona), joten sikäli saattaa olla hankala vastus. Tosin nuo tappiot tulivat kaikki vain maalin erolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nicklas Jensen teki kaksi maalia Wolvesille pudotuspelien ensimmäisessä pelissä, mutta San Antonio voitti pelin jatkoajalla maalein 5-4. Susilta onnistuivat Jensenin lisäksi Tim Miller ja Bill Sweatt. Maalilla Eddie Läck otti 32 torjuntaa. San Antonion voittoparaati Wolvesista on siis tällä kaudella jo viiden pelin mittainen.

Jensenin alku AHL:ssa on ollut tähän mennessä lupauksia nostava. Viime kesän Canucksin ykkösvaraus on pelannut AHL-tasolla seitsemän peliä ja tehnyt kuusi maalia. Kolmessa viime pelissä Jensenin ollessa joukkueensa kahdessa ensimmäisessä ketjussa, tanskalainen on tehnyt viisi maalia. Junnusarja ei mennyt Jensenilta tilastollisesti ihan niin hyvin kuin olisin toivonut (Oshawassa 57 peliä ja 58 pistettä), mutta hän näytti jo kauden alla ammattilaisia vastaan lupaavia otteita ja on jatkanut noita nyt. Ilmeisesti Jensenin parhaat puolet (ulottuva, hyvä laukaus, hyvä kiekonkäsittelijä) saadaan ammattilaistasolla paremmin esiin kuin junioreissa.

Jensenin ohella pitää kehua tuota Moustache Daven mainitsemaa Jordan Schroederia, jonka suhteen olin vuosi sitten jo melkein heittämässä rätin nurkkaan. Schroeder on mennyt tällä kaudella isoin askelin eteenpäin etenkin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja selvästi löytänyt sen "punaisen langan", millaiseksi pelaajaksi hänestä voisi olla NHL:ssä. Hän on ollut Wolvesille tärkeä kahden suunnan hyökkääjä ja kehitys on ollut niin hyvää, että hänellä voisi olla mahdollisuuksia NHL:ään ensi kaudella kolmosketjuun. Vancouverin kesän 2009 ykkösvaraus Schroeder menestyy AHL:ssä selvästi isompiaan vastaan liikkeellään ja älykkyydellään.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Miten on nuck uskotko, että Jensen tulee pelailemaan ensi kaudella AHL:ssä junioriliigan sijaan? Ellei sitten nyt todellisesti lyö itseään training campillä läpi? En ole ihan varma, että kuinka monta alle 20-vuotiasta ei pohjois-amerikkalaista saa pelata AHL:llää, mutta se luku taisi olla 1-2.

Itse en hirveästi kuitenkaan laske noille junnusarjojen pistemäärille arvoa, koska niiden määrä lopulta johtuu niin monesta eri tekijästä. Esim Jordan Staal oli #2 overall, vaikka teki myös "vain" P/G. Paljon tärkeämpään miten pärjää miehissä ja Jensen nyt 7 pelin otannalla näyttää pärjäävän loistavasti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Miten on nuck uskotko, että Jensen tulee pelailemaan ensi kaudella AHL:ssä junioriliigan sijaan? Ellei sitten nyt todellisesti lyö itseään training campillä läpi? En ole ihan varma, että kuinka monta alle 20-vuotiasta ei pohjois-amerikkalaista saa pelata AHL:llää, mutta se luku taisi olla 1-2.
Jensenin mahdollisuudet ovat ensi kaudella joko NHL tai sitten OHL. Oshawa Generals omistaa hänen oikeutensa niin kauan kun hän on 20-vuotias.

Mitenkään ihan mahdottomana en pitäisi kuitenkaan ajatusta hänen pelaamisestaan ensi kaudella Vancouverinkaan paidassa, sillä hän teki viime syksynä jo isoa vaikutusta Canucksin valmennuspuoleen. Esimerkiksi Alain Vigneault kertoi viime syksynä Jensenista seuraavaa Vancouver Sunin jutussa:

Love him,” said Coach V with an enormous grin. “I mean, I was waiting for somebody to ask me a question about him. There’s a young man that, from what I’ve seen so far, has a tremendous amount of upside. No fear. He just goes out and plays and I’m really happy the organization was able to come to terms with him.”

[...] Now it’s our responsibility to develop him,” Vigneault said. “There is so much upside there and you just can’t buy that size and skill. We’ll do everything we can to help him become the best player he can be.”

Ja Vancouver Provincessa Valmentaja-Vee sanoi Jensenista puolestaan;

"Both those guys [Hodgson, Schroeder] I was expecting they could handle it, but the young man who has impressed me more in terms of handling the workload in Jensen," Vigneault said of the Danish winger who had an assist and four shots in 18:18 of ice time. "He went to Penticton [prospects camp] and played three games, came here and put through the paces and hasn't missed a beat.

"We've got a very good kid there and we've got to do everything we can to develop him the right way."

Which means Jensen could get a longer look.

"I'm enthusiastic right now," added Vigneault.

Tuossa ensimmäisessä Vancouver Sunin jutussa "Pass it to Bulis" bloggaaja Harrison Mooney kirjoittaa lopussa, että Jensen saattaisi ottaa paikan kolmosketjusta, jos Chris Higgins oltaisiin pudotettu neloseen. Jensen ei pystynyt Higginsia syrjäyttämään ja Canucks näki Jensenille parhaaksi kehittyä OHL:ssa, mutta sekin kertoi Jensenin otteista ja mahdollisuuksista leirillä, kun tuollaisesta edes pohdittiin. Hän oli lähellä pelipaikkaa.

Steegil kirjoitti:
Itse en hirveästi kuitenkaan laske noille junnusarjojen pistemäärille arvoa, koska niiden määrä lopulta johtuu niin monesta eri tekijästä. Esim Jordan Staal oli #2 overall, vaikka teki myös "vain" P/G. Paljon tärkeämpään miten pärjää miehissä ja Jensen nyt 7 pelin otannalla näyttää pärjäävän loistavasti.
Joo, kyllähän tuolta löytyy paljon esimerkkejä pelaajista, jotka ovat flopanneet pahasti hyvien junioriurien jälkeen ja sitten on myös paljon esimerkkejä toisinpäin. Eikä Jensenin kausi OHL:ssä kuitenkaan ihan huonostikaan mennyt noin piste per peli -tahdilla ja 25 maalilla. Tuo valmentaja Veen mainitsema pelaajan upside on Jensenin kohdalla korkea ja se on loppujen lopuksi asia, joka määrittelee pelaajan NHL-mahdollisuuksia kahteen ensimmäiseen ketjuun (mihin Jensenia ollaan lopulta ajamassa).
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vancouverilainen medialähde kertoo erittäin huvittavasta tapahtumaketjusta neljännen pelin jälkilöylyissä. FOX Sportsin toimittaja luuli Kevin Bieksaa Ryan Kesleriksi ja ryhtyi haastattelemaan. Bieksa veti toimittajaa höplästä ja säilytti normaalin äänensävyn vaikka taustalla muutamat joukkuekaverit repeilivät "Keslerin" lausunnoille.
 

RaZzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Los Angeles Kings, KelA
Onko Vancouverista uutisoitu mellakoita viime yön tuloksen selvittyä? (Ja tämä ei ole mitään kettuilua)
 

Stemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Vancouver Canucks
Sitä vain miettii että olisikohan tilanne nyt toinen jos eräs Duncan Keith ei pelaisi jääkiekkoa. Kuitenkin yksi avainpelaajista oli poissa kun Kings otti kolme voittoa ja pisti veitsen Canucksin kurkulle.

..
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Onko Vancouverista uutisoitu mellakoita viime yön tuloksen selvittyä? (Ja tämä ei ole mitään kettuilua)

Ei ole ollut mellakoita. Porukka paineli pettyneinä koteihinsa jupisemaan.

Canucks fans head home quietly after overtime loss (Vancouver Sun)

Ei noita mellakoita muutenkaan ole ollut kuin SC-finaalien häviämisten jälkeen, vaikka ei niitä silloinkaan olisi tarvittu. Viime vuoden mellakoista ollaan parhaillaan heittelemässä riehujia vankilaan, sitä mukaa kun todisteet saadaan kasattua ja tuomioita jaettua. Ensimmäinen tuomio oli 17 kuukautta ehdotonta jollekin parikymppiselle jannulle.

En jaksa Canucksin esitystä pudotuspeleissä sen kummemmin analysoida, kun en kaikkia pelejä nähnyt. Ne, jotka näin, oli melkoisen kamalia esityksiä. Pelaamisen taso oli selvästi alempana kuin runkosarjassa, ja sen saa valmennus ottaa piikkiinsä. Eilisen pelin tasoitusmaali kuvasti ikävällä tavalla Canucksin pudotuspeli-ilmeen: yksi luistelee kiekonkuljettajan vieressä, ja kolme seisoo maalintekijän vieressä katsomassa, tekiskö joku muu jotain ettei maalia tulisi.

Nyt on toimistolla melkoinen kasa likapyykkä pestävänä, ja uskon, että rapatessa tulee roiskumaan. Ainakin Floridan osavaltioon asti.
 

CptCannon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, AC Oulu
Luongo says he would waive his no-trade clause if the team asked. "It's about this group".
Retweeted by Bob McKenzie

Luongon aikakausi Canuckseissa tulossa päätökseen? Kenet kakkosveskaksi jos Schneider nousee ykköseksi ja Luongo suuntaa johonkin muualle?
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
En kyllä ymmärrä miksi Vancouverin fanit on niin vihaisia maalivahdille. Luongolla on mahdollisuus päästä finaalien seiskapeliin ja olympiakultaan. Onhan siinä jo jotain, miksi ei muka voisi vielä sitä yhtä merkkipaalua saavuttaa? Luongoa tuskin kiinnostaa enää palata maalinsuulle kaupunkiin, jossa hänelle ei enää anneta mahdollisuutta onnistua. Fanit jopa hurrasivat hänelle runkosarjassa kun AV vaihtoi Schneidsiin kesken pelin. Mitä helkkarin käytöstä sellainen on?

Tietysti jos joukkueen johtavat pelaajat ovat sitä mieltä, että nuoreen Bostonilaiseen Schneideriin luotetaan enemmän, on Luongon pois heivaaminen helpoin vaihtoehto. Nämä kuviot selviävät aikanaan, itsellä ei vesiselvää mielipidettä asiaan ole. Viideltä aamulla on Gillisillä & kumppaneilla lehdistötilaisuus. Siinä voi osa tulevaisuuden kuvioista selvitä, mielenkiintoisia aikoja elämme. Jotenkin itsellä sellainen tunne, että valmennus vaihtuu. Aamulla ollaan viisaampia tän suhteen...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Muistan vielä kun eilisen sen päivän kun Luongo siirtyi Vancouveriin. Elettiin kesää 2006, kun heräsin mökillä juhannus"fiiliksissä" hyvän ystäväni tekstiviestiin, joka kertoi Luongon, Krajicekin ja yhden varausvuoron (Sergei Shirokov) tulleen meille ja Bertuzzin, Auldin ja Allenin lähteneen pois. En alkuun edes kunnolla uskonut koko viestiä, niin epätodennäköiseltä tuntui se, että kaikista joukkueista juuri Canucks olisi saanut kerrankin eliittiluokan maalivahdin dancloutierien ja alexauldien tilalle.

Ystäväni vakuutettua minut uutisen todenperäisyydellä, tiesin nukkuvani sen jälkeen yöt rauhassa. Olin melkein varma, että Vancouver tulisi voittamaan Luongon johdolla seurahistoriansa ensimmäisen Stanley Cupin jossain vaiheessa. Helpot maalit vähenivät yli puoleen, koko ajan seura meni maalivahtinsa vetämänä eteenpäin, Luongo sidottiin loppu-urakseen Vancouveriin, annettiinpa Luongolle kapteenin virkakin hoidettavaksi ja viime keväänä Canucks kävi Luongon johdolla jo niin lähellä Stanley Cupia kuin voi käydä.

Yksi askel olisi enää otettavana niin seuralla kuin Luongolla. Jääkiekossa asiat muuttuvat kuitenkin nopeasti ja nyt Luongoa kaupataan mahdollisesti jo pois. Olen ollut kova Luongo-fani nämä vuodet, joten tuntuu oudolta huomata tänä keväänä, että en itsekään enää tiedä kumman maalivahdin jatkoa toivoisin. Luongo on saanut sanavalmiista, fiksusta ja lahjakkaasta Vancouverin omasta maalivahtiprojektista Cory Schneiderista vähintäänkin hyvän haastajan. Kahdesta hyvästä vaihtoehdosta pitäisi pystyä valitsemaan parempi ja tällä hetkellä päätös näyttää kohdistuvan Luongon kauppaamiseen.

Fanit jopa hurrasivat hänelle runkosarjassa kun AV vaihtoi Schneidsiin kesken pelin. Mitä helkkarin käytöstä sellainen on?
Huonosti menneen pelin turhautumista joskus liioilla kierroksilla käyneiltä faneilta. Onhan tuota nähty Vancouverissa(kin) jo kauan ja maalivahtihan sen kaiken turhautumisen saa ottaa vastaan, kun joutuu ainoana pelaajana kokemaan ulosvedon kesken pelin - siinä on fanien helppo syyllistää, yhtä helppo kuin playoff-tappiosta, vaikka olisi ollut joukkueensa sarjan paras pelaaja kuten viime kevään finaaleissa. Mutta jos noilta samoilta faneilta kysyttäisiin seurahistorian parasta maalivahtia, Luongo olisi varmaan lapussa noin kahdeksan tai yhdeksän kertaa kymmenestä.

Olen ihan samaa mieltä kanssasi, että Luongon kohtelu ei ole ollut usein osalta äänekästä fanijoukkoa reilua. Tähdistökentällisvalinnat, Olympiakulta, kaksi peräkkäistä runkosarjan voittoa, (viimeisiin kuuteen vuoteen) viisi Luoteisen divarin voittoa, jatkuvat yli 100 pisteen kaudet, joukkueen vieminen finaalien seitsemänteen peliin ja Lester B Pearson Award - ja/tai Vezina Trophy -finalistisijat eivät ole olleet mitään, kun vain Stanley Cup olisi kelvannut. Stanley Cup, jonka voi voittaa joka vuosi yksi joukkue 30 joukkueesta.

Luongo on kaikesta kritiikistä huolimatta Vancouverin seurahistorian yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista ja seurahistorian paras maalivahti. Johtaja ja seuran kapteeninakin toiminut pelaaja, joka on pystynyt pitämään tasonsa harvinaisen kauan korkealla. Ehkä juuri siksi häneen onkin kohdistunut valtavat odotukset ja noiden odotusten sekä jääkiekon näkyvimmän pelipaikan myötä miehen pari epäonnistunutta peliä tärkeillä hetkillä muistetaan paljon paremmin kuin joidenkin toisten pelaajien epäonnistumiset. Kuinka moni muu pelaaja on epäonnistunut esimerkiksi jossakin pudotuspelisarjassa saamatta puoltakaan Luongoon kohdistuneesta kritiikistä? Todella moni.

I prefer to do what's best for the team. It's a unique circumstance with a guy (Schneider) who's going to dominate the league.

Nämä Luongon sanat kannattaa poimia tarkasti. Vaikka Luongo onkin saanut Vancouverissa paljon kritiikkiä osakseen, hänen halunsa pelata Vancouverissa ja yrittää seurassa Stanley Cupin voittoa tiedetään. Luongolla olisi mahdollisuus myös pysyä Vancouverissa sopimuksessaan olevan siirrot kieltävän pykälän vuoksi vielä pitkään ja kun maalivahdin korkealla pysyvä pelitaso tiedetään, Luongon kanssa ei tulisi varmasti romahdusta.

Nuo Luongon sanat tarkoittavat kuitenkin sitä, että Luongo tietää asemansa Schneideriin nähden ja on valmis ottamaan sopimuksessaan olevan NTC-pykälän pois, mikäli Gillis niin haluaa. Ja nämä sanat merkitsevät Gillisille mahdollisuutta. Gillis'han on aikaisemmin todennut pariinkin kertaan, että ei tule pyytämään ketään NTC-pykälän omaavaa pelaajaa riisumaan sopimustaan ellei pelaaja itse sitä halua. Luongo ei varmasti halua, mutta antaa seuralle ja lahjakkaalle Schneiderille mahdollisuuden. Luongolle joukkueen etu on tullut aina etusijalla ja siksi häneen oli helppo kiinnittää megasopimuskin aikanaan.

Käytännössä Vancouverilla olisi nyt kaksi hyvää mahdollisuutta:

1. Luongo on seurahistorian paras maalivahti ja todennäköisesti varma huippumaalivahti vielä vuosia. Luongon johdolla Canucks on edennyt useisiin päälle 100 pisteen kausiin, useisiin Luoteisen divisioonan voittoihin, ollut melkein takuuvarma pudotuspelijoukkue (Luongon johdolla vain yksi hänen kuudesta kaudesta on jättänyt joukkueen ulos pudotuspeleistä) sekä finaalien seitsemänteen peliin, vaikka joukkueen hyökkäyspeli oli finaalikevään toisella kierroksella ja finaalisarjassa märempää kuin rankin kaatosade.

Luongo on myös johtaja ja seuran kasvot sekä arvostettu persoona suurimmalle osalle mediaa. Luongon sopimus pitäisi hänet Vancouverissa ehkä hänen uransa loppuun saakka. Luongossa riskinä on hänen pari heikompaa playoff-peliä, joiden perusteella voi kysyä niin kauan kun hän voittaa Stanley Cupin, "kolmeen finaalivoittoon Luongo pystyy ja pystyy pelaamaan pari nollaakin finaalisarjaan, mutta onko Luongosta kuitenkaan voittamaan neljää finaalisarjan peliä - kestääkö pää?"

2. Oma projekti Schneider pelasi tämän kauden pelaamissaan peleissä jopa hieman paremmin kuin Luongo. Schneider oli myös valmennuksen valinta pudotuspelien tärkeimpiin peleihin ja joukkue näytti pelaavan hänen kanssaan rauhallisempaa kiekkoa kuin Luongon - Schneider torjuu rauhallisemmalla tyylillä, joten tuo voi ehkä selittää joukkueenkin rauhallisuutta. Schneideria on kasvatettu pitkään ja kärsivällisesti omasta varauksesta eteenpäin ja tuntuisi vähän tyhmältä myydä tuollainen pitkään kypsytetty hedelmä. Hän oli huippulupaava yliopistovahti, sen jälkeen AHL:n paras maalivahti ja tällä hetkellä jo erinomainen NHL-maalivahti, jonka tekniikka on erinomaista.

Schneider on sanavalmiudellaan ja sosiaalisuudellaan saanut paljon kannatusta fanien toimesta. Hän on myös Luongoa selvästi nuorempi, joten hänen kanssaan olisi ehkä mahdollista mennä pidempään. Lisäksi hänen kanssaan olisi ehkä mahdollista päästä halvempaan sopimukseen ainakin tällä hetkellä. Kysymyksinä pidetään Schneiderin kokemattomuutta NHL:stä - vaikka hän on ollut AHL:ssa parina kautena eliittiluokan ykkösvahti ja pelannut siellä selvänä ykkösvahtina paljon, NHL:ssä hän ei ole vielä ollut ykkösenä. Kuuma kysymys mitä pohditaan on se, että onko noissa sarjoissa (AHL/NHL) eroa olla ykkösvahtina kylmäpäisenä vahtina tunnetulle Schneiderille ja kannattaako maalivahtiosastolla ottaa tuollaista riskiä (jos tuossa riskiä edes on)?

Vastaus Vancouverin kuumaan kysymykseen saadaan tietää tämän kesän aikana, ehkä herään juhannuksena taas johonkin uutisviestiin Canucksin maalivahtitontin osalta.
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Nuckilta erittäin hyvä kirjoitus Luongosta. Omasta näkökulmastani voisin sanoa, että kyllä Schneider olisi valmis ykköseksi. Erittäin herkullinen tilanne, jos nyt näin voidaan sanoa. AHL:n maalivahti huipulta on yllättävän lyhyt matka NHL:n maalivahti huipulle.

Jos mietitään mitä Luongosta voitaisiin saada, niin johan aukeaa kumppaneita kauppoihin. Nash on lähtökuopissa Columbuksessa, Burke kaipaa Torontoon selkeää ykköstä... Luongosta saataisiin erittäin hyvä korvaus jos unohdetaan ystävyyssuhteet ja keskitytään bisnekseen. Julmaa, mutta näinhän se Selännekin sai kyytiä Winnipegistä aikoinaan.

Kaiken kaikkiaan, fanille hankala tilanne. Seuran puolesta herkullinen, Luongon puolesta haasteellinen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
AHL:n maalivahti huipulta on yllättävän lyhyt matka NHL:n maalivahti huipulle.

Itse taas olen lähestulkoon päinvastaista mieltä tuosta matkan lyhyydestä. Schneider pelasi kolme loistavaa kautta AHL:ssä ja voitti jo toisen kauden jälkeen tuon "AHL:n paras moke" tittelin. Sen kauden jälkeen Schneider on pelannut kolme kautta ja nyt hänestä voidaan puhua haastajana ykkösmaalivahdin tontille.

Ja jos tarkastellaan seitsemää viimeistä AHL:n parasta maalivahtia (Yann Danis, Brad Thiessen, Jonathan Bernier, Cory Schneider, Michael Leighton, Jason LaBarbera, Dany Sabourin) niin tuolta ei ole tullut yhtään ykkösmokea, kaksi hyvää kakkosta (Bernier, Schneider), yksi kohtuullinen kakkonen (LaBarbera) ja loput keikkuvat edelleen siinä NHL/AHL rajamaastossa.

Toki sieltä on tullut pari ykkösmokeakin, kun tarkastellaan lisää vuosia taaksepäin; Ryan Miller (04-05), Dwayne Roloson (00-01), Martin Biron (98-99) ja Felix Potvin (91-92), mutta ei tuo tie tuolta AHL:n huipulta NHL:ään nopea ole eikä edes kovinkaan varma.

Itse tuohon Luongo - Schneider keskusteluun on vaikea vielä tarkemmin ottaa kantaa, mutta kyllähän tuo siltä näyttää, että tämän hetken tiedoilla Luongon kauppaamisella aloitetaan ja mikäli tarjoukset ovat kohtuullisia niin hänen pelinsä Vancouverissa ovat pelatut. Itseltä luottoa löytyy Schneideriin, vaikkakin tuo ykkösmoken paikka ja sen luomat paineet ovatkin vielä uusi asia hänelle.

Mikäli tosiaan Schneiderilla mennään niin jännä nähdä myös, että hommataanko ulkopuolelta kokenut kakkonen tukemaan Schneideria vai nostetaanko AHL:stä hyvin pelannut, Schneideria pari vuotta nuorempi, Eddie Läck kakkoseksi. Läck on pelannut kaksi ensimmäistä kautta AHL:ssä hyvin (92,6 % ja 92,5 %), joten paikan kakkosena hän kyllä ansaitsisi. Mutta haluaako valmennut siihen tehtävään kokeneemman kaverin?

Kyllähän tämä nopea tippuminen tekee kesästä entistä mielenkiintoisemman, kun muutoksia sekä joukkueeseen että organisaatioon on varmastikin tulossa. Saas nähdä kuinka käy Vancouveria kuusi kautta valmentaneen Alain Vigneaultin? AV:n voittoprosentti runkosarjassa on näiltä vuosilta 0,634, joten aivan uskomattoman hyvin on AV koutsannut nuo vuodet runkosarjassa. Toki playoffit ovat sitten toinen luku ja siellä saldo 1 (ulkona playoffeista) - 1 (first round exit) - 3 (second round exit) - 1 (lost finals) ei todellakaan ole runkosarjaa vastaava. Vain kerran AV on saanut joukkueen toiselta kierrokselta eteenpäin ja se on heikko saldo hienojen runkosarjojen jälkeen.

On siinä seuran johdolla miettimistä ensin valmennuksen (AV:n lisäksi tietysti koko muu valmennusporukka), sitten maalivahtien ja tämän jälkeen vielä kenttäpelaajien osalta. Ja kun ei GM voi olla täysin varma omastakaan paikastaan.

Kenttäpelaajista voisi nostaa mietittäviksi kohdiksi

- Kevin Bieksan (kallein pakki, näytöt aivan jotain muuta)
- Sami Salon (UFA, vieläkö jatketaan vai muutoksia pakistoon)
- Alex Edlerin (vuoden päästä UFA)
- Keith Ballardin (kallis pakki, joka pelaa 6/7-pakin roolia)
- syvyyspakkien sopimukset (Gragnani RFA, Rome UFA)
- Booth (kallis ja paljon mahdollisuuksia annettiin, vain 16 maalia ja loppukausi heikko)
- Raymondin kohtalo (RFA, heikko kausi, silti potentiaalia)
- Påhlsson (UFA, hyvä kolmosen sentteri)
- Burrows (vuoden päästä UFA)

Ja listaa voisi toki vielä jatkaa pitkäänkin. Itse vahvasti miettisin Bieksan ja Ballardin kauppaamista mikäli vaan joku niistä edes jotain maksaisi (tai pienellä lisällä ottaisi). Vancouverilta on puuttunut se oikea ykköspakki ja sellainen olisi omasta mielestä saatava porukkaan. Hyökkäyksestä taas puuttuu edelleen maalintekijä kakkosketjusta (tai ykkösestä jos Burrows kakkoseen), joten siinä mietittävä onko Boothista siihen, kehitetäänkö Kassian siihen vai lähdetäänkö kauppojen kautta hakemaan sitä.
 

Kyle

Jäsen
Puolueettomasta näkökulmasta tämä tilanne tuo mieleen kauden 2010 kesän ja maalivahtikaksikon Thomas - Rask. Rask oli pelannut juuri ensimmäisen kokonaisen kauden NHL:ssa torjuntaprosentilla 93.1% ja ottanut play-offeissa ykkösveskan viitan.
Silloin Bostonissa koko spekuloitiin koko kesän, että oliko Thomasin aika ohi vai pitäisikö nuoresta Raskista luopua. Bostoni omisti kuitenkin sen hetken kaksi top5 maalivahtia.

Näin jälkeenpäin, ainoa oikea vaihtoehto oli heidän tekemänsä ratkaisu jatkaa tuolla tandemilla. Rask pelasi edelleenkin hyvin, mutta Thomas nosti tasoaan vielä yhden pykälän, ollen kauden 10-11 ylivoimaisin maalivahti voittaen kaiken mahdollisen Vezinasta Conn Smytheen.

Mielestäni aivan liian suuri riski treidata Luongo tässä vaiheessa reilun 50 nhl-ottelua pelanneen miehen tieltä. Maalivahdeilla tuppaa menemään se muutama kausi, jolloin heistä voi sanoa että pysyvätkö he pitämään tasonsa tai vaihtoehtosesti saavuttamaan tasonsa.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Puolueettomasta näkökulmasta tämä tilanne tuo mieleen kauden 2010 kesän ja maalivahtikaksikon Thomas - Rask. Rask oli pelannut juuri ensimmäisen kokonaisen kauden NHL:ssa torjuntaprosentilla 93.1% ja ottanut play-offeissa ykkösveskan viitan.
Silloin Bostonissa koko spekuloitiin koko kesän, että oliko Thomasin aika ohi vai pitäisikö nuoresta Raskista luopua. Bostoni omisti kuitenkin sen hetken kaksi top5 maalivahtia.

Äkkikatsomalta Vancouverin tilanne saattaa muistuttaa Bostonin parin kesän takaista, mutta todellisuudessa näin ei ole. Rask oli 2009 syksyllä kirjoittanut Bruinsin kanssa halvan 2 vuoden jatkopestin, kun taas Schneider on tänä kesänä RFA. Mikäli Vancouver ei anna Schneiderille ykkösveskan palkkashekkiä, niin joku toinen joukkue taatusti tekee sen. $4.7 miljoonan offer sheetistä korvaus on ekan + kolmannen kiepin varaukset, jotka esim. Chicago tai Tampa Bay olisivat taatusti valmiit Schneiderin tasoisesta kaverista antamaan. Mikäli Canucks vastaa tuohon niin heillä on 10 miljoonaa kiinni maalivahdeissa, mikä on näin palkkakaton aikana aivan liikaa. Siksi olen hyvin yllättynyt, jos sekä Luongo että Schneider jatkavat Vancouverissa. Todennäköisesti Luongo kaupataan jonnekin ennen draftia ja monet tulevat yllättymään korvauksen pienuudesta.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
~900 sanaa päättyneestä kaudesta

Canucksin kausi 2011-2012 päättyi perinteisin menoin, pettymykseen. Valmistautuminen kauteen meni pitkälti finaalikolhuista toipuessa. Viime kesä palautti myös vakavampien asioiden äärelle, niin monen kiekkokasvon poistuessa elävien kirjoista ennenaikaisesti. Canucks-perhettä lähimmin kosketti tietysti Rick Rypienin kohtalo. Pre-seasonin joukkue kikkaili kokoonpanosääntöjen rajamailla, haalimalla try-outeille eläköityneitä NHL-veteraaneja, mikä mahdollisti runkopelaajien lepuuttamisen. Runkosarjan alkaessa runkopelaajisto olikin sitten ihan harjoituspelivireessä (tai IR:ssä)... Kauden vanhetessa otteet paranivat ja Canucks napsi pisteitä hämmästyttävän tasaisesti, vaikkei eheitä 60 minuuttisia joukkueelta juuri nähty. Hieman yllättäen, finaalikrapulainen, kärkipelaajistoltaan alisuorittanut ja yhtäjaksoiseen dominointiin kykenemätön Canucks löytyi kuitenkin runkosarjan päättyessä liigan kärkipaikalta.

Merkittävimmät muutokset pääsääntöisesti pelaavassa kokoonpanossa viime kauden aikana olivat Christian Ehrhoffin lähtö pakistosta, jota ei hankinnallisesti paikattu mitenkään. Hyökkääjissä kolariosasto Torres, Glass, Oreskovich vaihtui oikeastaan edelliskauden deadline hankintoihin Higgins, Lapierre sekä kesän waiverpoiminta Dale Weiseen. Alkukaudesta Mikael Samuelsson vaihtui David Boothiin ja deadlinellä Cody Hodgson Samuel Påhlssoniin ja Zack Kassianiin. (Menihän vaihdoissa toki muitakin palasia, mutta tässä asia lähinnä kokoonpanomuutosten näkökulmasta.)

Kaudesta en voi antaa kiitettävää arvosanaa kovinkaan monelle pelaajalle. Pidän kiitettävän kriteerinä sitä, että pelaaja on esiintynyt tasaisesti parhaalla suoritustasollaan, häneltä odotetussa roolissa. Tällä kriteerillä jakaisin kiitettävät Cory Schneiderille, Dan Hamhuisille, ja hyökkääjistä nelikolle Alex Burrows, Chris Higgins, Jannik Hansen, Maxim Lapierre ja siinäpä ne sitten olisivatkin. Maalivahtien osalta tämä ei tarvinne sen kummempia perusteluja. Puolustusta ja hyökkäystä voisin hieman kommentoida.

Puolustus

Pisteiden valossa puolustus paransi kautta linjan viime kauteen verrattuna. Olihan Ehrhoffilta jäänyt paljon pisteitä jaettavaksi. Bieksan ja Edlerin arvosanaa playoffit eniten pudottavat. Muutoin Bieksa oli selvästi viime kautta parempi. Edlerin osalta en ole aivan varma, toki piste-ennätys tuli, mutta asiaa pähkäiltyäni väittäisin, että kokonaispeli ei yltänyt Edlerillä runkosarjassakaan viime kauden tasolle. Salo ja Rome olivat sinänsä hyviä, mutta heille tarjottiin liian suuria saappaita, enkä voi heitä aivan laskea kiitettävään. Keith Ballardin rooli, taitotaso, palkka ja valmennuksen luottamus yhtälöstä ei vain Canucksissa ole saatu mitään järkevää lopputulemaa.

Tuosta ainoaksi kiitettäväksi jää Dan Hamhuis. Hän oli kärkipakeista playoffeissa lähimpänä tasoaan ja runkosarjassa totutun varma. Lisäksi Hamhuis pystyi ottamaan isompaa roolia hyökkäyspäässä. Ainoana miinuksena, että ylivoimaa ajatellen, hän on harmittavan heikko viimeistelijä.

Kokonaisuudessaan, olin kauden edetessä jossain välissä jo kääntynyt sille kannalle, että Ehrhoffin menetys ei juuri puolustusta ole heikentänyt, mutta loppujen lopuksi on sanottava, että kyllä Hoffin ruudun paikkaamattomuus kuitenkin jossain määrin kostautui.

Lähinnä se näkyi siinä, mitä ennen kauden alkua pelkäsinkin, että Sami Salon varaan laskettiin liikaa. Vaikka Sami pelasikin hyvän kauden, hänen roolinsa oli sittenkin liian iso. Salon ylisuurista saappaista oli viitteitä kauden mittaan, kun Vigneault yritti muuttaa pakkipareja pienentääkseen Salon 5vs5 minuutteja. Homma ei kuitenkaan toiminut, Bieksa vain pelasi paremmin Hamhuisin kuin muiden parina, eikä top4:ään sitten lopulta vain ketään Saloa parempaa pelaajaa löytynyt. Salo ei kuitenkaan pystynyt pitämään parasta tasoaan yllä yrittäessään pelata Edlerin minuutteja ja ylivoimalla, vaikka Salo teki näyttäviä maaleja, hän oli myös riskitekijä, hidas reagoimaan kiekonmenetyksiin ja lopulta aktiivista huippualivoimaa vastaan se tykin virittäminenkin vain kesti useimmiten liian kauan.

Tämä ei ole Salon vika, vika on oikeastaan siinä, ettei hänelle saatu sopivaa roolia kolmospariin, mikä taas on heijastusvaikutusta hudista Keith Ballardin suhteen, Ballardin palkan kohdalla jos olisi se top4 pakki, niin Salo olisi hyvin voitu ujuttaa kolmospariin.

Toinen liian isoihin saappaisiin yritetty puolustaja oli Aaron Rome. Rome oli runkosarjassa selvästi Vigneaultin suosikkipelaajia ja hänen minuuttejaan nostettiin monissa kokeiluissa, Chris Tanev pidettiin farmissa ja Keith Ballard tiukassa nuhteessa. Romen peliä kritisoimatta, ei hänellä selvästikään potentiaalia isompaan rooliin ollut. Kevin Bieksakin vitsaili Romen päästyä pisteille, että älkää nyt hemmetissä menkö ottamaan Romea fantasiajoukkueisiinne. Playoffeissa Tanev-Ballard sitten lopulta heitettiin Romen edelle. Ihmetyttää miksei Ballardia tai Tanevia koulittu kauden mittaan isompaan rooliin, kun tässä kaksikossa sitä potentiaalia kuitenkin olisi ollut, vai valkeniko tämä asia Vigneaultille tosiaan vasta pudotuspelien aikana. Kyllähän loukkaantumisetkin sotkivat kaksikon kautta, mutta nähtävissä oli, ettei varsinkaan Ballardin nimeä Vigneaultin pelikirjan sivuilta näytä löytyvän.

Hyökkäys

Jos kerrataan kiitettävällä päästämäni nelikko Burrows, Higgins, Hansen, Lapierre, niin tuossa olivat oikeastaan ne pelaajat, jotka kärjen tylsistyttyä pystyivät nostamaan pelinsä tasoa, mukautumaan eri rooleihin ja antamaan valmennukselle vaihtoehtoja. Burrows oli kärkihyökkääjistä tehopisteiden valossa lähinnä tasoaan ja hänellä tuntui olevan positiivinen vaikutus ketjuun kuin ketjuun. Muut mainitut pelasivat tasaisen kauden, Higgins osoitti parempaa soveltuvuutta jopa kakkosketjuun, kuin mihin kauden alussa uskoin. Hansen löysi vihdoin itsestään jonkinasteisen viimeistelijän. Lapierre pystyi huoletta pelaamaan nelosketjua ylempänäkin, kun tarve vaati.

Tuolle nelikolle oikeastaan miinusta siitä, ettei heistä playoffeissa kukaan noussut esiin, vaan tätä ns. karaktäärielementtiä välittyi enemminkin Kingsin vastaavien roolien pelaajistosta.

Muista pelaajista Sedineiden neroleimaukset jäivät kauttaaltaan viime vuotuista harvinaisimmiksi. Playoffeissa heidän otteensa olivat ihan ok, mutta kun toinen missasi kolme peliä, eikä taustatukea juuri tullut, niin pitkälle se ei riittänyt. Kesler ja Malhotra eivät ehkä tainneet olla missään vaiheessa kautta ihan 100% kunnossa tai ainakin otteet vaikuttivat sellaisilta. Mason Raymond näytti kuntoutuneen fyysisesti hyvin, mutta peli on yhä sitä samaa väliinputoamista, ei oikein liikkeen lisäksi muita riittävän hyviä ominaisuuksia mihinkään rooliin (mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa). David Booth on pelaajatyyppinä Keslerin ketjuun selvästi Samuelssonia sopivampi, mutta Booth ei oikein osaa hyödyntää ketjukavereitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Toivottavasti tässä nähdään kehitystä jatkossa.

Påhlssonia pidän lähinnä kevättä varten tehtynä hankintana, ja kun kausi päättyi lyhyeen, en voi hänellekään kiitettävää antaa, vaikka hän olikin osa loppukauden erinomaista kolmosketjua. Ikuisuusjossitteluksi jää, olisiko Hodgsonilla menty pidemmälle. Luultavasti tehottomuuteen CoHo olisi ollut parempi apu, mutta vastaavasti puolustuspäässä Kopitaria ja Kingsin hyvävireistä duunariosastoa vastaan CoHo olisi ollut Påhlssonia suuremmissa vaikeuksissa. Joka tapauksessa treidi on tässä vaiheessa vielä vahvemmin Canucksin kannalta häviö-sarakkeessa, kuin mitä se kaupantekohetkellä oli. Ensi kaudella vertailu kääntyy enemmän Kassianiin ja täytyy toivoa, että Zack tulisi leirille paremmalla kuntopohjalla ja hieman hioutuneemmalla taitotasolla varustettuna.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
nuck kirjoitti:
tuntuu oudolta huomata tänä keväänä, että en itsekään enää tiedä kumman maalivahdin jatkoa toivoisin
Erinomaista tekstiä maalivahdeista, hyvin samanlaiset tuntemukset minullakin on tilanteesta. Liputan kummankin maalivahdin puolesta yhtä paljon, joten ei kai tässä sitten lopulta voi kovin huonosti käydä.

Schneideriin liittyvät riskit ovat tässä myös jo tulleet esiin. Niiltä kohdin olen Mr. Smithin linjoilla siinä, että hyppäys ykkösmaalivahdiksi ei ole mikään itsestään selvä juttu. Fyysinen ja psyykkinen rasitus ovat aivan eri luokkaa, kakkosmaalivahdin kannustamisessa on monella fanilla kyse altavastaajasympatiasta, Schneider ei ole siksi vielä todella joutunut maalivahtien hautuumaalla vellovien voimien koeteltavaksi.

Kuten Kyle totesi, maalivahtien osalta ei yksi onnistunut kausi vielä kerro tulevista onnistumisista mitään, Luongolla on tuota track recordia sen verran, että hänen osaltaan tietää tarkemmin mitä saa.

Luongon oma kommentti on minusta avain koko maalivahtivalintaan. Canucksin on tehtävä joukkueen kannalta paras ratkaisu. Mielestäni nykyinen pelaajarunko ja sopimusrakenne mahdollistavat Cupin tavoittelun kauden 2013-2014 loppuun saakka. Saako Luongosta vaihdossa jotain, joka ratkaisevasti auttaa joukkuetta kahden vuoden tähtäimellä? Frostburn näyttää epäilevän tätä ja taidan taipua jokseenkin samalle kannalle hänen kanssaan, mutta pitää huomioida, että Luongosta vapautuva cap hit mahdollistaisi lisäkompensaation muuta kautta.

Jos Canucks pitää Luongon, maalivahtitilanne on edelleen hyvä. Schneiderista saatava korvaus voisi lisäksi olla jotain sellaista, jolla joukkue todella kahden vuoden ikkunalla vahvistuu. Eli onko Luongo + Läck + Vahvistus > Schneider + Läck + Cap space? Täytyy toivoa, että Gillisillä on paras vastaus tähän.

Kuten sanoin tällä pelaajarungolla on vielä mahdollista tavoitella mestaruutta, sitä ei kannata räjäyttää palasiksi, mutta jotain herättelyä olisi tehtävä. Yksi mahdollisuus on uusi maalivahti, toinen olisi valmentajanvaihdos, josta pääsemmekin tähän:

Mr. Smith kirjoitti:
Saas nähdä kuinka käy Vancouveria kuusi kautta valmentaneen Alain Vigneaultin? AV:n voittoprosentti runkosarjassa on näiltä vuosilta 0,634, joten aivan uskomattoman hyvin on AV koutsannut nuo vuodet runkosarjassa. Toki playoffit ovat sitten toinen luku ja siellä saldo 1 (ulkona playoffeista) - 1 (first round exit) - 3 (second round exit) - 1 (lost finals) ei todellakaan ole runkosarjaa vastaava.
Vaatiiko joukkueen vahvistaminen siis seurahistorian parhaan maalivahdin ja valmentajan vaihtamista? Voi olla, että ainakin toisen. Pitäisin hieman outona sitä, jos Vigneault ja Luongo molemmat palaisivat ensi kaudella Vancouveriin.

Vigneault on saanut melko vapaat kädet, hän on saanut tehdä kokeiluja, hänelle on hankittu mieluisia pelaajia. Runko on pysynyt pitkään kasassa ja ajoittaisista ketjulotoista huolimatta roolit ovat harvinaisen selvät. Onko pelaajilla ja valmennuksella jo liiankin selvät sävelet ja lokoisat oltavat? Toisiko uusi valmentaja uudenlaista näyttämisen halua pelaajistoon, kun roolit pitäisi lunastaa uudestaan?

Brian Burken tunnetun, valmentajanvaihtosykliin viittaavan, analogian mukaan, kun olet asunut viisi vuotta lentokentän vieressä, et enää huomaa melua. Mutta onko sitten löydettävissä parempaa valmentajaa Vigneaultin tilalle? Kannattaako yhtä parhaista vaihtaa, koska hän ei enää ”kuule melua”, voisiko hänelle ehkä vain vaihtaa ohuemmat ikkunat?

Paljon kysymyksiä, Mr. Smithin esittämien pelaajapohdintojen lisäksi, joista varmaan osan käsittely jatkuu ensi kauden ketjussa aikanaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä kertaus kaudesta Moustache Davelta. Kauden onnistujat ovat samat kuin minullakin, mutta nostaisin esiin vielä Chris Tanevin, jota kehitettiin alkukausi farmissa isoilla minuuteilla ja joka osoitti mielestäni kauden aikana myös kehittymistä lunastamalla ansaitusti pelipaikan pudotuspeleissä kokoonpanosta ennen Romea, Albertsia ja Gragnania. Nyt hänelle voi jo suunnitella paremmin pelipaikkaa ensi kauden kokoonpanosta ja tulevaisuus näyttää hänen osaltaan hyvältä - hyvin liikkuva ja rauhallinen puolustaja. Voimaa pitää saada lisää, mutta eiköhän sitä punttisalilta luulisi nuoreen pelaajaan tarttuvan.

Joukkuetasolla Canucksin kausi oli pelillisesti jo runkosarjassa selvästi astetta heikompi kuin edelliskaudella, vaikka runkosarjan voitto pystyttiinkin raapimaan. Pitkälle mennyt finaalikevään kausi painoi kuitenkin selvästi jaloissa, ehjät hyvät jaksot olivat harvinaisia ja etenkin ylivoimapeli tökki pahasti jo pitkältä runkosarjasta. Avainpelaajat jäivät melkein järjestäen tasostaan ja maalivahtien piti venyä ilta illan jälkeen parhaimmilleen.

Pudotuspeleissä Canucks jäi hyvin pelanneen Los Angelesin jalkoihin, eikä toivomaani (ja kieltämättä myös odottamaani) piristymistä tapahtunut kauden tärkeimmällä hetkellekään. Lopulta pudotuspelien otteet olivat kuin peilikuva kaudesta ja kevätpuolikkaasta: maalivahdit onnistuivat, mutta pelillisesti joukkueelta jäi paljon kaivattavaa ja etenkin ylivoima tökki todella pahasti. Jotenkin peli oli laiskan ja hitaan näköistä myös tärkeimmillä hetkillä.

Toisaalta kun katsoo edelliskausien finalistijoukkueita, niin Vancouverin kaava noudatti aika tarkasti useimpien muiden edelliskausien finalistien kaavaa: sitten kauden 2001-2002 vain Detroit ja Pittsburgh ovat finalistijoukkueita, jotka ovat edenneet finaalikevään jälkeisellä kaudella playoffeissa edes toista kierrosta pidemmälle. Lähes järjestäen finaalikevään joukkueilla on ollut seuraavalla kaudella vaikeuksia ja näin oli asia myös Vancouverilla.

Vancouverin suhteen pitää toivoa, että joukkue ei hajoaisi nyt pettymyksen jälkeen (jos joukkueen johto näkee asian näin) samalla tavalla kuin joukkue hajosi vuoden 1994 finaalikevään jälkeen parin seuraavan kauden sisällä. Tai jos joukkue hajoaa, niin rakennustyö olisi ainakin onnistuneempaa kuin tuolloin. Nykyisen joukkueen rakenne on kuitenkin hyvä, eikä Canucks kaipaa tähän tilanteeseen mitään isompia muutoksia - pari tärkeää palasta voi kuitenkin muuttua, kuten maalivahtitilanne.

Sitten yksittäisten pelaajien kommentointiin Moustache Daven viestin pohjalta:

Moustache Dave#44 kirjoitti:
]Bieksan ja Edlerin arvosanaa playoffit eniten pudottavat. Muutoin Bieksa oli selvästi viime kautta parempi. Edlerin osalta en ole aivan varma, toki piste-ennätys tuli, mutta asiaa pähkäiltyäni väittäisin, että kokonaispeli ei yltänyt Edlerillä runkosarjassakaan viime kauden tasolle.
Näistä samaa mieltä. Jos runkosarjasta puhutaan, Kevin Bieksan panos oli joukkueelle suurempaa ja parempaa kuin edelliskaudella. Hänen peliaikansa nousi tasakentin ja Bieksa pelasi kaikista NHL-puolustajista 26. eniten. Joukkue sai myös Bieksan lisääntyneistä minuuteista tasakentin katetta, sillä hän teki kaikista NHL-pakeista toiseksi eniten tasakenttäpisteitä (vain Ottawan Karlsson teki enemmän tasakenttäpisteitä kuin Bieksa).

Edler teki kauden aikana piste-ennätyksensä, mutta myös minun mielestä hänen kokonaispelinsä ei ollut monen muun Canucks-pelaajan tavoin edelliskauden tasolla. Näkyviä virheitä tuli aikaisempaa enemmän ja peli näytti myös useimmin väsyneemmältä kuin edelliskaudella. Lisäksi pisteitä katsoessa pitää huomioida se, että hän teki edelliskaudella enemmän tehoja pelattuihin peleihin nähden, mutta kärsi tuolloin pitkästä loukkaantumisesta.

Moustache Dave#44 kirjoitti:
Tuosta ainoaksi kiitettäväksi jää Dan Hamhuis. Hän oli kärkipakeista playoffeissa lähimpänä tasoaan ja runkosarjassa totutun varma. Lisäksi Hamhuis pystyi ottamaan isompaa roolia hyökkäyspäässä. Ainoana miinuksena, että ylivoimaa ajatellen, hän on harmittavan heikko viimeistelijä.
Hamhuisin viimeistely oli kauden aikana vähän erikoista. Hän laukoi uransa korkeimmat laukausmäärät ja ylivoima-aika nousi hieman edelliskauteen, mutta hän teki uransa vähiten maaleja. Edelliskaudella Hammer teki 64 pelissä kuusi maalia 109 laukauksella ja tällä kaudella 82 pelissä vain neljä maalia 140 laukauksella.

Viimeistely saisi olla parempaakin, mutta uskon Hammerilla olevan siinä kykyjä mennyttä kautta parempaan. Heikosta maalimäärästä (4) huolimatta joukkueen paras puolustaja ja kahden menneen kauden aikana Hamhuisin tehopörssisaldo on kiitettävä +58. Menneellä kaudella Hamhuisin tehopörssiluku oli +29, kun seuraavaksi paras Canucks-pakki Bieksa sai +12 lukeman.

Moustache Dave#44 kirjoitti:
Vaikka Sami pelasikin hyvän kauden, hänen roolinsa oli sittenkin liian iso. Salon ylisuurista saappaista oli viitteitä kauden mittaan, kun Vigneault yritti muuttaa pakkipareja pienentääkseen Salon 5vs5 minuutteja.
Salon kausi oli kaksijakoinen: alkukausi oli mielestäni erittäin hyvä, kauden loppu jäi tuosta. Tuossa välissä oli Brad Marchandin kyykkytaklaus ja Salon loukkaantuminen. Oliko tuolla loukkaantumisella merkitystä loppukauteen, sitä voi vain arvailla. Ehkä Salon roolia pitäisi kuitenkin leikata jatkossa, mikäli Canucks päättää jatkaa Salon kanssa ja Salo Canucksin kanssa. Salon kaudesta annan kokonaisarvosanaksi kuitenkin myös hyvän ja yhdeksän maalia oli hyvä suoritus veteraanipakilta.

Moustache Dave#44 kirjoitti:
Ihmetyttää miksei Ballardia tai Tanevia koulittu kauden mittaan isompaan rooliin, kun tässä kaksikossa sitä potentiaalia kuitenkin olisi ollut, vai valkeniko tämä asia Vigneaultille tosiaan vasta pudotuspelien aikana.
Kaksikossa on selkeää potentiaalia yhdessä pelaamiseen ja ehkä ensi kaudella tuossa on valmis pari. Chis Tanev pistettiin alkukaudesta farmiin saamaan isompia minuutteja ja tuo oli mielestäni hyvä liike kehityksen kannalta. Ballard'han loukkaantui helmikuun alussa ja Tanev taas nousi vakituiseksi pakiksi helmikuun puolenvälin jälkeen, joten he eivät tällä kaudella päässeet pelaamaan yhdessä kuin vasta pudotuspeleissä Ballardin palattua kentille. Ehkä he olisivat päässeet pelaamaan yhdessä aikaisemminkin ilman Tanevin kehitysminuutteja ja Ballardin loukkaantumista.

Muista Canucks-pakeista Rome täytti syvyyspakin tonttinsa, mutta nousi tosiaan aika ajoin liian isoihin saapaisiin näennäisen luotettavuutensa takia. Alberts ei yllättänyt positiivisesti ja jäi sinne minne odotinkin. Hänelläkään ei yli miljoonan sopimus käy yksiin käyttöarvon kanssa. Gragnanissa voi puolestaan olla vielä käyttöarvoa, vaikka alku ei ollutkaan kovin vakuuttava. Pidän Gragnanissa kuitenkin hänen syöttötaidostaan ja mahdollisesta upsidesta kiekollisena pakkina. En odota kuuta taivaalta, mutta kuka tietä.. ensi kausi näyttää enemmän.

Hyökkäyksestä olen Moustache Daven kanssa samaa mieltä nelikosta Hansen, Burrows, Higgins ja Lapierre. He olivat joukkueen hyökkäyksen selkeitä onnistujia eri ketjuissa ja pelasivat kaikki hyvän kauden. Vancouverin onneksi koko nelikko jatkaa seurassa myös ensi kaudella ja tuolloin heille voisi yrittää tehdä myös jatkosopimuksia (Hansenilla sopimus jatkuu vielä pari kautta).

Sedinit eivät puolestaan nousseet oikein missään vaiheessa viime kausien lentoon ja pelasivat tuloksellisesti heille heikon kauden, vaikka Henrik olikin Läntisen konferenssin tehokkain pelaaja runkosarjassa. Danielin loukkaantuminen teki ison loven pudotuspeleissä joukkueen iskukykyyn kolmessa ensimmäisessä pelissä - kaksi viimeistä peliä meni mielestäni jopa yllättävän hyvin pitkään pelaamattomuuteen nähden.

Kesler pelasi tasoonsa nähden vaatimattoman kauden ja lonkka taisi vaivata läpi kauden. Pitää vain toivoa, että hän ei ole pysyvästi hidastunut, vaan tämä kausi oli vain väliaikaisesti vaikea. Boothia pidän hyvänä hakuna Keslerin viereen ja hän pystyi pelaamaan kuumia jaksoja, mutta vielä ei nähty kokonaisuutena parasta Boothia ja mies jäi 16 maaliin, mikä ei ollut sitä mitä odotin. Ehkä 18 peliä kestänyt polvivamma vaikutti hänelläkin peliin.

Malhotra oli nelosessa pienessä roolissa, mutta kaapi paljon tärkeitä aloitusvoittoja läpi kauden pelien tärkeillä hetkillä. Hänkin oli ehdottomasti kuitenkin parempi edelliskaudella ennen ikävää silmävammaa (tuolloinhan mm. Hockey News valitsi hänet kauden puolivälissä NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi), joten toivottavasti mies saa itsensä kuntoon. Weise pelasi ihan kelvollisen tulokaskauden pienessä roolissa, samoin Ebbett runkosarjassa. Kassian on selvästi vielä raakile NHL:ään - onneksi hyvinkin kehityskelpoinen sellainen ja parin seuraavan kauden aikana nähdään enemmän millainen pelaaja hänestä on tulossa.

Påhlsson oli järkevältä tuntuva hankinta tämän kauden tarpeisiin ja piristi kolmosketjun kokonaisuutta, mutta hänkin jäi muun joukkueen ohella pudotuspeleissä varjoon runkosarjasta. Kauttaaltaan Påhlsson pelasi Vancouverissa joukkueen pelillisen tason ollessa kauden matalimmilla, mutta täytti runkosarjassa hyvin roolinsa. Jatko riippunee pyynnöstä, ruotsalaiselle voisi olla käyttöä, mutta tilalle on muitakin hyviä mahdollisuuksia. Raymond oli pieniä väläyksiä lukuun ottamatta paha floppi palkkaan nähden (ehkä vaikean loukkaantumisen vuoksi) ja saattaa olla lähdössä. Hän pyörii liikaa pelin ulkopuolella hyökkäyspäässä, enkä näe hänelle tulevaisuutta seurassa.
 

mchi

Jäsen
Vancouverin maalivahtitilanne on kyllä yksi mielenkiintoisemmista seurattavista kesällä. Se tuntuisi olevan selvää, että molempia ei oikein voi enää pitää. Tällä hetkellä tuntuu median keskusteluissa Luongo olevan lähtokuopissa, mutta eiköhän tässä Gillis anna vähän pölyjen ja tunteiden laskeutua ennen kuin alkaa tekemään päätöksiä.

Schneider olisi siinä mielessä "helppo" treidattava, että ottajia varmasti löytyy useita, ja hänestä saisi luultavasti erittäin hyvän hinnan. Kyseessä on kuitenkin tasonsa todistanut nuori veskari, jolla parhaat vuodet ovat vielä edessä. Samalla Vancouverille jäisi kuitenkin kaikesta keskustelusta huolimatta erinomainen ja kohtuullisella sopimuksella pelaava huippimaalivahti, eikä hänkään vielä mikään ikäloppu ole.

Toisaalta Schneideriin vaikuttaa olevan tällä hetkellä luotto kovempi fanien ja valmennuksen keskuudessa, ja onhan hänellä paljon enemmän uraa vielä edessä. On kuitenkin muistettava, ettei hyppy huippu-AHL-veskarista tai erinomaisesta NHL-kakkosesta paljon pelaavaksi ykköseksi ole kovin helppo, niin kun täällä on jo keskusteltukin. Mitäs sitten, jos Luongo palaa jossain toisessa huippujoukkueessa Vezina-tasolle ja Schneider onkin vaikeuksissa lisääntyneen vastuun kanssa? No, eipä kai näihin koskaan voi etukäteen vastausta tietääkään.

Luongosta puolesta tavallaan vähän "harmittaa", onhan hän ollut joukkueen parhaita pelaajia koko Canucks-uransa, eikä tämänvuotinen mahalaskukaan hänen piikkiinsä mennyt. Nyt hänen on tavallaan pakko kumota ansaitsemansa NTC, jos sitä pyydetään, ellei halua saada kritiikkiä niskaansa siitäkin, että asettaisi itsensä joukkueen edelle. Itse siis en NTC:stä kiinni pitämistä sellaisena näe, mutta monet fanit ilmeisesti näkisivät.

------

Asiasta toiseen, osaako Canucks-aktiivit sanoa millaisia skismoja Hodgsonilla on Vancouverissa ollut, jos hän oikein oli pyytänyt siirtoa? Jotain tuollaista ainakin TSN:llä eilen puhuttiin. Ilmeisesti hänen tilannettaan oli jouduttu puimaan enemmän kuin muiden, ja hänelle annettiin vastuuta juuri siirtoa varten. Siksi vaan kiinnostaa, koska olen aina pitänyt Hodgsonia fiksuna ja "ei-diivamaisena" kaverina, joten kuulostaa oudolta, jos hänenlaisensa pelaaja, joka ei vielä ole edes kunnolla vakiinnuttanut paikkaansa liigassa, alkaa pyytämään siirtoa. Oliko siellä kenties jotain suurempaa taustalla, vai kyllästyikö Cody vaan odottamaan vastuuta Sedinin ja Keslerin takana?

Anteeksi ulkopuolisen jaarittelu, mutta tulipa kirjoitettua.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Asiasta toiseen, osaako Canucks-aktiivit sanoa millaisia skismoja Hodgsonilla on Vancouverissa ollut, jos hän oikein oli pyytänyt siirtoa? Jotain tuollaista ainakin TSN:llä eilen puhuttiin. Ilmeisesti hänen tilannettaan oli jouduttu puimaan enemmän kuin muiden, ja hänelle annettiin vastuuta juuri siirtoa varten. Siksi vaan kiinnostaa, koska olen aina pitänyt Hodgsonia fiksuna ja "ei-diivamaisena" kaverina, joten kuulostaa oudolta, jos hänenlaisensa pelaaja, joka ei vielä ole edes kunnolla vakiinnuttanut paikkaansa liigassa, alkaa pyytämään siirtoa. Oliko siellä kenties jotain suurempaa taustalla, vai kyllästyikö Cody vaan odottamaan vastuuta Sedinin ja Keslerin takana?

Anteeksi ulkopuolisen jaarittelu, mutta tulipa kirjoitettua.

Onhan tuosta ollu aika paljon keskustelua ja spekulointia siitä, että Cody itse ois halunnu pois Vancouverista. Ymmärrän kyllä osittain että haluaa pois, kun reitti ylempiin ketjuihin on muutamaksi vuodeksi aika hyvin suljettu Keslerin ja Sedinin toimesta. Mutta silti, ei rookiena voi tuollalailla diivailla eli tavallaan ihan hyvä, että eroon päästiin. Mutta toki asian oikean laidan tietävät vain Gillis ja Hodgson itse. Oon kuitenkin tyytyväinen Kassianin hankintaan ja elättelen suuria toiveita, että Zachista tulee uuai Cam Neely, joka 80-luvulla treidattiin pois,potentiaalia ainakin on.

Tässä on tuo TSN:n juttu: http://tsn.ca/nhl/story/?id=394143
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Siksi vaan kiinnostaa, koska olen aina pitänyt Hodgsonia fiksuna ja "ei-diivamaisena" kaverina, joten kuulostaa oudolta, jos hänenlaisensa pelaaja, joka ei vielä ole edes kunnolla vakiinnuttanut paikkaansa liigassa, alkaa pyytämään siirtoa. Oliko siellä kenties jotain suurempaa taustalla, vai kyllästyikö Cody vaan odottamaan vastuuta Sedinin ja Keslerin takana?
Onhan noista skismoista ollut paljonkin huhua vuosien varrella. Huhujen keskiössä on väärin diagnosoitu selkävamma kesältä 2009. Tuon loukkaantumisen jälkeen, lepuutettuaan selkäänsä pari kuukautta, Hodgson sai syksyllä 2009 kahdelta lääkäriltä vihreää valoa ja lähti Canucksin harjoitusleirille tavoittelemaan paikkaa joukkueessa. Leiri meni heikosti, Hodgson pudotettiin. Pian tämän jälkeen Hodgson lähti hakemaan kolmannelta lääkäriltä lausuntoa selästään. Tuossa vaiheessa Alain Vigneault antoi ymmärtää, että Hodgson oli vain tullut leirille huonossa kunnossa ja hakee tekosyitä. Tästä lähtivät liikkeelle edelleen jatkuvat spekulaatiot Hodgsonin ja Vigneaultin huonoista väleistä.

Hodgson oli kuitenkin ollut oikeassa siinä, että selkä ei ollut kunnossa. Lisätutkimukset paljastivat vamman todellisen laadun ja alkoi pitkä kuntoutusjakso, jonka vuoksi Hodgson missasi kauden 2009-2010 lähes kokonaan. Samalla Hodgson kieltäytyi harjoittelemasta Canucksin kuntovalmennuksessa (kesäisin) ja kuntoutti itseään seuran ulkopuolisen lääkärin ja valmentajan (Gary Roberts) ohjauksessa. Seuraavana syksynä 2010 Hodgson ei edelleenkään saanut harjoitusleiriltä paikkaa joukkueessa, vaan hänet pudotettiin AHL:ään.

Varmasti tämä ajanjakso on aiheuttanut paljon turhautumista puolin ja toisin. Ykkösvarauksen tuomat kovat odotukset, pudotus harjoitusleirillä kolmesti peräkkäin 2008, 2009, 2010, selkä paskana vaikka lääkärit väittävät sen olevan kunnossa, valmentaja haukkuu... Nousu NHL:ään ei todellakaan mennyt Hodgsonilta helpoimman kautta ja sitten kun se paikka 2011 leiriltä lopulta tuli astui kuvioon agentti Ritch Winter.

Winter on Hodgsonin lyhyen uran kolmas agentti, jonka lausunnot ovat tuoneet vielä oman mausteensa soppaan. Winter on myöntänyt käyneensä useita keskusteluja Canucks johdon kanssa asiakkaansa peliajasta. Lisäksi Winter herätti hämmennystä lausumalla, että Hodgsonilla ja Canucksilla on eri tavoitteet, tätä ei oikein ymmärretty Vancouverissa, jossa Canucksin viime vuosien tavoitteena on yleisesti pidetty Stanley Cupin voittamista.

Viimeisin ylimääräinen tapaaminen Hodgsonin ja seurajohdon välillä oli tiettävästi kaksi päivää ennen trade deadlineä. Vain huoneessa olleet tietävät pyysikö Hodgson tuolloin treidiä vai oliko kyse jostain muusta. Gillisin lausuntojen ja Hodgsonin pelitilannetilastojen pohjalta näyttäisi, että Hodgsonin showcaseaminen alkoi kuitenkin jo tammikuun alusta, kun CoHon hyökkäyspään start rate pomppasi n. 30%:sta n. 80%:iin ja jääaika lisääntyi. Treidi tuskin syntyi minkään äkkipikaisen pyynnön pohjalta, vaan asetelma oli rakentunut jo pidempään.

Kaikkinensa tämä on aika sekava ja huhupainotteinen kokonaisuus, josta ei varmasti yhtä totuutta saada koskaan irti. Kaikki juniori ja draft ajan lausunnot Hodgsonista puoltaisivat juuri tuota ”fiksu ja ei-diivamainen” kaveri mielikuvaa. Missä määrin tämän hetken keskusteluissa on kyse median paisuttelusta, Hodgsonin ja Vigneaultin henkilökemioista, turhautumisesta loukkaantumisiin, omaa etua ajavasta agentista tai Mike Gillisin valmistautumisesta tiettävästi ensi viikon tapaamiseensa Canucksin omistajien kanssa, voi kukin itse arvuutella. Eipä tapaus Hodgson varmaan miltään osapuolelta ole aivan putkeen mennyt, Cody on kuitenkin hieno pelaaja, joka toivottavasti saa jatkaa puhtaalta pöydältä Buffalossa ja keskittyä pelaamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös