Mainos

Vancouver Canucks (1) - Nashville Predators (5), Playoff 2011, Western 2nd round

  • 27 838
  • 111

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
En halua vähätellä Nashvillen ja Rinteen Pekan hienoa taisteluvoittoa Anaheimista enkä oikeastaan haluaisi verrata edes Chicagoa Anaheimiin (vaikka tuossa sitä juuri teinkin...), vaan haluan kertoa, että minun nähdäkseni Vancouverin voitto Chicagosta oli todella iso juttu - isompi kuin monissa paikoissa annetaan ymmärtää.

Ainakin täällä puolen näyttöä pidetään Chicagoa selvästi kovempana joukkueena mitä Anaheimia. Tuolla Ducks-Nashville ketjussa tulikin jo asiaa enemmän puitua, mutta mainitaan vielä et siellä oli tasan Getzlafin ketju ja Teemu joista jotain vaaraa oli. Ei mitään pois Koivulta tai Blakelta, mutta kyllähän tuo ketju eli täysin Teukan maalien varassa. Näillähän ei sinänsä ole mitään merkitystä enää kun 0-0 tilanteesta lähdetään tähänkin sarjaan taistelemaan. Luongolle kyllä selvää edgeä heitän tässä parissa ihan vaikka pelkän kokemuksen perusteella.

Ja mitä tulee noihin kovia joukkueita vastaan pelattuihin peleihin, niin Nashvillen saldo Läntisen konferenssin neljää parasta seuraa (Vancouver, San Jose, Detroit ja Anaheim) vastaan oli muuten runkosarjassa oikeastaan murhaavan kova 11-4-3. Detroitin joukkue hoiteli saldolla 4-1-1, San Josen saldolla 2-0-2, Anaheimin 3-1-0 ja Vancouveria vastaan voitot tasattiin lukemin 2-2-0. Vaarallisuus on tiedossa, pian se nähdään myös kentällä.

Detroit ja Anaheim pelit oliki hyvässä tiedossa, mutta silti yllättävän kovalta tuo saldo näyttää. Näilläkään tilastoilla ei toki tee tässä vaiheessa mitään, mutta onpahan hyvää faktaa muutamille jatkis kirjoittajille jotka eivät Nashvillen joukkueesta tunnu mitään tietävän.

Pelotti muuten sen verran pahasti herääkö sitä kesken unien joten katsoin viisaammaksi valvoa sinne neljään asti. Onhan tässä jo yhden kierroksen ajan treenattu kestävyyttä ja siirretty sisäistä kelloa vähän tuonne P-Amerikan aikaan. Toivotaan siis tapahtumarikasta peliä niin ettei ala nukkumatti liikaa houkuttelemaan.

E: Nashvillen kotisivujen sarjaennakkopaketti. Pari mielenkiintoista knoppitietoa tuolta:

"Rinne has an all-time record of 4-4-0 with a 1.89 goals-against average and a shutout against Vancouver."

"The Predators are 18-25-6 against the Canucks all time, but 5-5-0 in the last 10 meetings"
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
1-0 Vancouverin voitto

Predsin pelejä on kohtuullisesti tullut nähtyä tällä kaudella ja tämän ottelun suoritus oli heiltä erittäin kehno. Kahdessa ensimmäisessä erässä Nashville ei saanut aikaan juuri minkäänlaista hyökkäyspään painetta. Oli harhasyöttöjä ja kevyitä kiekonmenetyksiä. Näihin syyllistyivät pahiten Patric Hörnqvist, Sergei Kostitsyn (varsinkin ylivoimalla) ja Steve Sullivan. Matt Halischuk erottui positiivisesti, tehtyään joka kerta viisaita siirtoja kiekon kanssa ja sai aikaan myös pari riistoa karvauksen aikana.

Canucksin ainoaa maalia edelsi tilanne, jossa Hörnqvist luisteli hyökkäysalueelle ja siniviivan ylitettyään teki jättösyötön. Vaikka lähimpänä häntä olivat kaksi Vancouverin pelaajaa. Seurasi vastahyökkäys ja painostus, jonka päätteeksi kohta Chris Higgins onnistui maalinteossa. Tuo maali omiin oli ansaittu, sillä Hörnqvistin tekemä jättösyöttö oli täydellisessä ristiriidassa Barry Trotzin odottaman pelitavan kanssa.

Canucksilla Ryan Kesler tuntui olevan lyömätön aloitusympyrässä. Keith Ballardilta komea lonkkataklaus, jonka seurauksena Jordin Tootoo lensi miltei täyden voltin. Pekka Rinteen ansiosta Vancouver ei karannut useamman maalin karkumatkalle. Vancouverin ylivoima toimi ihailtavan hyvin, vaikka maalia ei syntynytkään. Tärkeintä oli että laukauksia tuli paljon ja niitä päästiin vielä ohjaamaan. Nashvillen onnettoman ponnettomaan ylivoimaan tuskin on tulossa parannusta. Heillä oli hyvin vaikeaa saada kiekko edes pysymään Canucksin alueella. Vasta kolmannen erän lopulla - viidennellä ylivoimallaan - Preds sai rauhoitettua tilanteen ja muutaman syötön peräjälkeen omille. Vancouverin alivoima toimi loistavasti, useimmiten heillä ei ollut edes minkäänlaista hätää vaikka pelasivatkin vajaalla.
 
Samaa mieltä JP:n kanssa, Nashville pelasi huonosti. Tuntui vähän, että kunnioittivat liikaa vastustajaa eivätkä keskittyneet pelaamaan omaa peliään. Puolustuspäässä taistelua riitti ja maalinedus pidettiin varsin hyvin puhtaana, mutta hyökkäyspäässä jatkuvasti huonoja ratkaisuja ja liian aikaisia kiekonmenetyksiä, minkä vuoksi rouhijaosasto ei oikein päässyt rouhimaan.

Kolmannessa erässä Predatorsien peli alkoi jo näyttää paremmalta ja saivat ihan kunnon painostusta. Viimeisellä ylivoimalla Weberillä oli suht avoin maalipaikka, mutta taisi juuri mennä yli (vai saiko Luongo siihen hanskansa väliin). Jos Nashville jatkaa samaan tapaan, niin kyllä tästä vielä sarja tulee. Jos taas jatkavat turhien kiekonmenetysten linjalla, niin Vancouverilta löytyy kyllä taitoa ratkaista homma nopeasti. Tänään Rinne piti homman tasaisena.
 
Game 1

Ensimmäinen peli pelattu ja kyllä Canucks oli siinä parempi. Oikeastaan Rinteen ansiosta peli päättyi vain 1-0. On se kyllä hyvä veskari tuo Rinne. Erittäin hienosti ottaa pahemmatkin vedot haltuun ja ei näin ollen anna ripareita juuri ollenkaan. Hienosti siinä kyllä Predatorsin pakistokin siivosi oman maalinedustaa. Hyökkäyspeli Nashvillellä olikin sitten aika surkeaa. Heti pelin alussa he saivat muutamia hyviä tilanteita, mutta sen jälkeen sai Luongo olla aika rauhassa maalillaan. Lopussakaan ei kunnon kiriä tullut, lukuunottamatta viimeistä ylivoimaa, joka oli Predatorsin paras tässä pelissä. Muut ylivoimat oli suorastaan surkeita. Olihan siinä osansa hienosti toimineella Canucksin alivoimalla. Tuomareille sen verran risuja, että Ballardin jäähy pelin hienoimmasta taklauksesta oli vähintäänkin naurettava. Raymondille olisi taas pitänyt jäähy antaa, kun hän huitaisi Weberiä käsille. Siitä olisi vielä tullut Nashvillelle 5-3 yv

Canucksilta Kesler otti kyllä hienosti aloitukset tässä pelissä (19-30 / 63%). Toinen joka hoiti aloitukset erinomaisesti oli Lapierre (6-6 / 100%.) Bieksa teki hienon esityön maaliin, mutta omassa päässä tuli monta surkeaa purkukiekkoa. Nämä ei onneksi kostautuneet. Raymond oli aika pirteällä pelipäällä ja luistin kulki erinomaisesti. Sedinit ei vieläkään ollut oikein omalla tasollaan. Henrik sai kyllä pelin lopussa läpiajon, mutta muuten 5vs5 pelissä ei ollut parasta peliä kaksoilta hyökkäyspäässä. Ylivoima pyöri hienosti, mutta maalit jäi vielä puuttumaan. Monta kertaa Canucks sai katkaistua Nashvillen purkuyritykset Yv:llä ja saivat monesti vielä rauhoitettua pelin uudestaan.

Maalitekotilanteisiin pikkaisen lisää tarkkuutta, niin hyvä tästä tulee. Ensimmäinen peli takana ja uskon, että Nashville tulee parantamaan peliään paljon. Seuraavaa peliä odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
On se kyllä hyvä veskari tuo Rinne. Erittäin hienosti ottaa pahemmatkin vedot haltuun ja ei näin ollen anna ripareita juuri ollenkaan.
Tuntuu aika pitkälti tuohon nojaavan Nashvillen puolustus, ettei ripareita tule. Näyttävät puolustavan lähinnä poikittaissyöttöjä pois, muut vetopaikat jättävät suosiolla Rinteen hoidettavaksi. Mikäs siinä, jos Rinne hoitaa suorat laukaukset ilman reboundeja, niin eipä sinne kovin montaa maalia tulla tekemään.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Predsin pelejä on kohtuullisesti tullut nähtyä tällä kaudella ja tämän ottelun suoritus oli heiltä erittäin kehno. Kahdessa ensimmäisessä erässä Nashville ei saanut aikaan juuri minkäänlaista hyökkäyspään painetta. Oli harhasyöttöjä ja kevyitä kiekonmenetyksiä. Näihin syyllistyivät pahiten Patric Hörnqvist, Sergei Kostitsyn (varsinkin ylivoimalla) ja Steve Sullivan. Matt Halischuk erottui positiivisesti, tehtyään joka kerta viisaita siirtoja kiekon kanssa ja sai aikaan myös pari riistoa karvauksen aikana.

Järkyttävä määrä harhasyöttöjä, kiekon menetyksiä, huonoja ratkaisuja kiekollisena, liian monta jäähyä ja heikko menestys aloitusympyrässä. Siinäpä ne tärkeimmät syyt tappiolle. Hörnqvist oli kyllä luokaton tässä pelissä, varsinkin kun otti vielä kolme pikkukakkosta. Sullyltä en kyllä niin paljon nähny huonoja ratkaisuja tai sitten katoin peliä sen verran tunteet pinnassa ettei ihan täysin puolueettomasti pysty näiden jätkien suorituksia arvioimaan.

Vähissä oli maalintekopaikat tai edes kunnon pyöritykset, mutta kyllähän tuolta Fisher pisti silmään kaverina jolta voi jotain pelinrakentelua odottaa. Laidoilla oli taas tutut Hörnqvist ja Kostitsyn vaikkakin pelin loppua kohden siellä nähtiin jo pieniä kokeiluja ja ainakin Erat kävi muutaman vaihdon vetämässä Hörnqvistin tilalla. Melkein lähtisin tähän jotain pientä muutosta hakemaan seuraavaan otteluun ja pienentäisin juurikin Hörnqvistin peliaikaa tasakentällisin.

Pekka Rinteen ansiosta Vancouver ei karannut useamman maalin karkumatkalle. Vancouverin ylivoima toimi ihailtavan hyvin, vaikka maalia ei syntynytkään. Tärkeintä oli että laukauksia tuli paljon ja niitä päästiin vielä ohjaamaan.

Oikeastaan Rinteen ansiosta peli päättyi vain 1-0. On se kyllä hyvä veskari tuo Rinne. Erittäin hienosti ottaa pahemmatkin vedot haltuun ja ei näin ollen anna ripareita juuri ollenkaan. Hienosti siinä kyllä Predatorsin pakistokin siivosi oman maalinedustaa.

Tuntuu aika pitkälti tuohon nojaavan Nashvillen puolustus, ettei ripareita tule. Näyttävät puolustavan lähinnä poikittaissyöttöjä pois, muut vetopaikat jättävät suosiolla Rinteen hoidettavaksi. Mikäs siinä, jos Rinne hoitaa suorat laukaukset ilman reboundeja, niin eipä sinne kovin montaa maalia tulla tekemään.

Nyt nähtiin kyllä sitä Vezina- tason Rinnettä enkä halua mitään ottaa mieheltä pois, mutta kyllähän siellä puolustuskin hoiti oman hommansa. Ja kuten Megadethin mies tuossa mainitsi niin aika rauhassa annettiin Vancouverin vetää niitä suoria laukauksia ja pidettiin vaan miehet pois maskista sekä ripareilta. Mitä nyt laskeskelin tuolta NHL:com:n Ice Trackerista niin n. 15laukausta hyvästä maalintekosektorista, loput sitten siniviivalta ja/tai pienestä kulmasta.

Sinänsä vähän ihmettelin pelin aikana miten paljon siellä yritettiin suorilla laukauksilla ilman maskia kokeilla Rinnettä, mutta olikohan siellä annettu sen verran painoa tuolle heikolle Ducks- sarjalle ja toivottiin ettei Rinne vielä ihan omalla tasollaan ole? Vai onko tuo ihan tyypillistä Vancouverille, että pommitetaan veskaa ja haetaan sit riparien kautta maaleja?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kentän parhaasta pelaajasta ei ollut ainakaan epäselvyyttä ensimmäisessä pelissä. Vancouverin laukausten laatu ei ollut ehkä paras mahdollinen, joukkue piti Rinteen lämpimänä ja Predatorsin puolustus pelasi kyllä hyvin ykkössektorin, mutta ilman Rinteen hienoa peliä ottelu olisi ollut ohi aikaisin. Yhdyn täysin Chris Higginsin sanoihin Rinteestä; "He played phenomenal. He made a lot of hard saves look easy."

Chris Higginsin avausmaali oli harvinaisen tärkeä ottelun kulun kannalta. Jos Vancouver ei olisi avausmaalia saanut kahden ensimmäisen erän aikana ja taktiikkaa oltaisiin muutettu hyökkäävämmäksi, pelissä olisi voinut käydä kylmät. Hienon esityön Higginsin maaliin pelannut puolustaja Kevin Bieksa tiivisti Vancouverin taktiikaa tässä sarjassa sanomalla puolestaan (alleviivattu kohta kannattaa lukea tarkkaan, koska se kertoo paljon);

'I think it was stingy, it was good defensively, we were patient. I don't think we forced things, that's where you can get into trouble with these guys. They don't give you a whole lot and eventually you get frustrated and start trying to force things through the middle.

"They are an extremely patient team and to be beat them you have to be patient.
Minus the breakaway they got, I don't think we gave them a whole lot of chances from forcing it through the neutral zone."


Nashvillen saldo Läntisen konferenssin neljää parasta seuraa vastaan oli tällä kaudella 11-4-3 ja väitän, että ainakin osasyy tuossa on se, että nuo taitavat hyökkäyskalustot turhautuivat ja alkoivat pelata keskustaa huolimattomasti maaleja hakiessaan, mikä avasi paikkoja. Vancouver yrittää siksi luultavasti jatkossakin laukoa paljon heti paikan saadessaan ja turvata paremmin omat. Etenkin tasakentin tuo peli korostuu.

Nashville pelaa kärsivällisesti ja osaa käyttää aukeavat tilanteet nopeilla nousuilla hyödykseen tavallista paremmin (kun joukkue on harjaantunut siihen), joten neliön sisälle on normaalia riskialttiimpaa pistää syöttöjä. Siksi Canucksin taktiikkana tullee olemaan tässä sarjassa Chicago-sarjaa ahkerampi suora laukominen ja maski- / irtokiekkopeli (toki välillä tuota keskustaakin pitää horjuttaa ja ylivoimilla tuota varmasti näkee). Tuohon Nashvillen maalin eteen pitää vain saada ehdottomasti lisää liikennettä jatkossa. Nyt Rinne näki hienosta pelistä huolimatta liikaa kiekkoja.

Tuo suoraviivainen peli ei ole "sedin-peliä" tai välttämättä Rinnettä ja Preds-pakkeja vastaan isojen maalien peliä, mutta uskon tuon suoraviivaisen taktiikan olevan parempi tässä kuin esimerkiksi edellisessä sarjassa, jossa Cancks pyrki saamaan enemmän kiekonhallintaa syöttelemällä ja pitämällä kiekkoa. Tässä sarjassa kiekonhallinta on nähdäkseni helpompi saada muutenkin kuin Chicagoa vastaan (koska Chicago pystyy hallitsemaan kiekolla enemmän kuin työteliäs ja nopeita iskuja hakeva Nashville). Ja tietenkin, jos Nashville pääsee johtoon ja Vancouver on kiriasemassa, syöttöjä tulee varmaan enemmän keskustaan.

Pari viivaa;

- Mats Sundin oli katsomassa peliä. Hieno nähdä, että hän pitää yhteyksiä joukkueeseen ja pelaajiin, jossa hän kävi pelaamassa puolikkaan kauden toissa kaudella.

- Vancouver on tehnyt vain kolme maalia kahdessa viime pelissä, joten pitäisikö asiasta olla huolissaan? Ei niin kauan, kun voittoja tulee. Uskon joukkueen pystyvän lisäämään raivoa ja päättäväisyyttä maalipaikoissa jos tilanne niin ehdottomasti vaatii.

- Taas narisen (alkaa tulla jo uhkaavasti tapa), mutta tuomaritoiminta ei ollut kovin hyvää - kummankaan joukkueen kannalta. Raymond olisi kuulunut jäähylle selvästä rikkeestä Weberia kohtaan, Ballardin taklauksesta jäähyn antaminen oli iso virhe ja kummaltakin joukkueelta jäi viheltämättä tilanteita. Ihme, että esimerkiksi Shane O'Brien ei päässyt kertaakaan jäähylle mailankäytöstään.

- Vancouverin ylivoima ei tuonut maaleja, mutta se oli hyvää kuten nimimerkki JP tuolla jo kertoi. Jos Nashville jatkaa jäähyjen ottamista, jatkossa tuo ylivoima tekee varmasti tuhoa.

- Luongo pelasi nollan ja Higgins teki sarjan avausmaalin - ihan kuin ensimmäisellä kierroksella Hawksia vastaan.

- Aloitusten ihmeellinen maailma: Nashville hävisi aloitukset avauserässä ihan pystyyn (olikohan 22-3?). Sen jälkeen loppupelin aloitukset menivät heille 23-18. Erikoinen kääntyminen tuossa ja saa nähdä miten käy jatkossa.

- Ryan Kesler oli jälleen kerran pelipäällä: Kesler pelasi pääosin Fisherin ketjua vastaan, kulutti jäätä noin 23 minuuttia, voitti aloitukset 19-11, otti kolme riistoa, taklasi pari kertaa ja oli ketjunsa moottorina. Lisäksi Keslerilla oli iso asema niin ylivoimalla (7:21) kuin alivoimalla (4:41). Tehot jäivät puuttumaan tällä kerralla, mutta mies jatkaa hienoa kevättä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
- Ryan Kesler oli jälleen kerran pelipäällä: Kesler pelasi pääosin Fisherin ketjua vastaan, kulutti jäätä noin 23 minuuttia, voitti aloitukset 19-11, otti kolme riistoa, taklasi pari kertaa ja oli ketjunsa moottorina. Lisäksi Keslerilla oli iso asema niin ylivoimalla (7:21) kuin alivoimalla (4:41). Tehot jäivät puuttumaan tällä kerralla, mutta mies jatkaa hienoa kevättä.

Sanonpahan vaan, että Ryan Kesler on Vancouverin paras pelaaja. En väheksy Sedinejä, mutta Kesler on niin täydellinen paketti kuin vain voi olla. Ja kun pelit kovenevat, Keslerin panos kasvaa entisestään. Keslerin ei tarvitse olla Vancouverissa päävastuussa pisteiden muodossa, mutta olisi monessa joukkueessa heittämällä ykkössentteri. On sitä mielestäni myös Canucksissa, vaikka muodollisesti näin ei olekaan.

Predators pystyi muuten huomattavasti Chicagoa paremmin vastaamaan fyysiessä pelissä, mutta kiekollisesti eivät odotetusti olleet niin hyviä. Pekka Rinne otti tukun tärkeitä koppeja ja Higginsin maalissakin oli hyvin mukana. Mielenkiintoista nähdä miten tämä sarja etenee jatkossa. Predatorsilla paljon petrattavaa kenttäpelaamisessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sanonpahan vaan, että Ryan Kesler on Vancouverin paras pelaaja. En väheksy Sedinejä, mutta Kesler on niin täydellinen paketti kuin vain voi olla. Ja kun pelit kovenevat, Keslerin panos kasvaa entisestään. Keslerin ei tarvitse olla Vancouverissa päävastuussa pisteiden muodossa, mutta olisi monessa joukkueessa heittämällä ykkössentteri. On sitä mielestäni myös Canucksissa, vaikka muodollisesti näin ei olekaan.
Olen samaa mieltä, vaikka Daniel Sedin voitti NHL:n pistepörssin ja on ehdolla Hart Trophyyn ja Henrik Sedin voitti NHL:n syöttöpörssin. Kesler tekee kentällä joka puolella töitä, hallitsee kaiken mitä pitää, johtaa seuraa esimerkillään ja puolustaa vastustajan kärkiketjuja vastaan, ottaa ylivoimaisesti eniten kiekonriistoja ja blokkeja joukkueen hyökkäyksestä, on yksi joukkueen ahkerimpia taklaajia ja pelaa ykköskoostumuksissa sekä yli- että alivoimissa.

Hän teki runkosarjassa NHL:n neljänneksi eniten maaleja (samoissa Daniel Sedinin kanssa, 41), oli pistepörssissä 15. sijalla, teki NHL:n 4. eniten yv-maaleja, sai tehopörssiin lukeman +24, vaikka pelasi paljon vastustajan kärkiketjuja vastaan (ja Keslerin ketjukaverit Samuelsson ja Raymond jäivät samassa ketjussa +8 -lukemaan), pelasi hyökkäyksen eniten alivoimaa, oli NHL:n 7. paras aloittaja 57.4%:n lukemalla, blokkasi kaikista NHL-hyökkääjistä neljänneksi eniten kuteja ja hänen kiekonriistojen ja kiekonmenetysten välinen suhde (+44) oli NHL:n viidenneksi paras.

Noin monipuolisen koviin lukemiin pääsee koko NHL:stä... aika harva pelaaja.

Ja kun katsoo Vancouverin hyökkääjien peliaikoja, niin tuo Keslerin monipuolisuus ja laatu palkitaan peliajoillakin;

Runkosarja:

Ryan Kesler: 20:29 (peliä kohden)
Henrik Sedin: 19:15
Daniel Sedin: 18:33
Alex Burrows: 17:01
Mikael Samuelsson: 16:37
Manny Malhotra: 16:09

Playoffit:

Kesler: 22:13
Burrows: 20:08
Henrik Sedin: 19:35
Daniel Sedin: 18:46
Mason Raymond: 17:40
Samuelsson: 17:38

Eli Sedinit ovat pitäneet peliaikansa suunnilleen samoissa runkosarjaan nähden, mutta Kesler nostanut sitä melkein kahdella minuutilla. Keslerin peliaika johtuu juuri tuosta miehen monipuolisuudesta, kun hän pelaa tasakenttävaihtojen lisäksi Vancouverin ykkösalivoimassa ja ykkösylivoimassa.

Sedinien ketju on joukkueen nimellinen ykkösketju ja he pelasivat runkosarjassa hieman enemmän (noin minuutin ero) tasakentin kuin Kesler, mutta tuo johtui siitä, että Sedinien ketjussa oli tasakentin runkosarjassa oikeastaan kolmekin laatupelaajaa (Sedinit ja Burrows), Keslerin ketjussa oli hyvän ykkösketjun hyökkääjän tasoisen Keslerin lisäksi kaksi epätasaista kakkosketjun pelaajaa (pääosin Raymond ja Samuelsson).

Usein puhutaan Sedinien peliaikojen jäävän jälkeen monista muista NHL:n tähtipelaajista, mutta oikeastaan peliajassa todellinen häviäjä (jos tuollaista nimeä voi käyttää) on Kesler. Kesler olisi tosiaan monessa muussa joukkueessa ykkösviulun soittaja joka suhteessa peliajoissa, mutta jää nyt Vancouverissa tasakentin Sedineiden taakse, kun ykkösketju toimi kolmella hyvällä pelaajalla usein kokonaisuutena paremmin kuin tuo kakkonen.

Ihan pelkästään yksilöitä verratessa Kesler on Vancouverin paras pelaaja.
 
Kesler olisi tosiaan monessa muussa joukkueessa ykkösviulun soittaja joka suhteessa peliajoissa, mutta jää nyt Vancouverissa tasakentin Sedineiden taakse, kun ykkösketju toimi kolmella hyvällä pelaajalla usein kokonaisuutena paremmin kuin tuo kakkonen.

Kyllähän asia näin on. Mutta toisaalta uskon, että Keslerille sopii tämä nykyinen rooli enemmän kuin hyvin. Jos Sedinejä ei olisi ja Kesler olisi joukkueen ykköspyssy, niin häneltä myös odotettaisiin pisteitä huomattavasti enemmän. Nyt mies tekee hyvät pistemäärät ja on samalla yksi liigan parhaita (ellei jopa paras) kahden suunnan centteri. Sedinien takoessa pisteitä Kesler saa keskittyä ns. omaan työhönsä. Ehdottomasti joukkueen tärkein pelajaa. Joskun mietinkin, että miten kusessa Canucks olisi jos Kesler loukkaantuisi, koska mies välillä pitää kakkosta yksin hengissä.

Löytyi muuten ihan mielenkiintoinen tilasto seuraavan ottelun ennakosta, jonka luin Nucksien sivuilta:

"In five games against Nashville this season, Vancouver's power play is 0-for-19. It was 0-for-5 Thursday. ... In five games against Vancouver this season Nashville's power play is 1-for-21. It was similarly 0-for-5 Thursday."

Joukkueiden välisissä otteluissa tehty koko kauden aikana yksi YV maali. Tähän jos jompi kumpi joukkue tekee parannuksen, niin on aika kovilla tässä sarjassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllähän asia näin on. Mutta toisaalta uskon, että Keslerille sopii tämä nykyinen rooli enemmän kuin hyvin. Jos Sedinejä ei olisi ja Kesler olisi joukkueen ykköspyssy, niin häneltä myös odotettaisiin pisteitä huomattavasti enemmän. Nyt mies tekee hyvät pistemäärät ja on samalla yksi liigan parhaita (ellei jopa paras) kahden suunnan centteri. Sedinien takoessa pisteitä Kesler saa keskittyä ns. omaan työhönsä.
Kyllä tuo noinkin on. Nyt Kesler saa pelata tasakentin tosiaan tuota varjostavaa peliä vastustajan kärkiketjuja vastaan. Ilman Kaksosia Keslerin ketju olisi joukkueesta puolestaan se (tätä hetkeä enemmän) varjostettava ketju. Jotain Chicagoa vastaan Quennevillelle näytti käyvän hienosti Toewsin peluutus Kesleria vastaan ja kun V haki tuota, niin kaksi Selke Trophy -finalistia ottivat sitten toisiaan pois menestyksellä.

Ja vaikka sanoin Keslerin "häviävän", niin eihän hän oikeasti mitään kärsi. Mies on joukkuepelaajana varmasti enemmän kuin tyytyväinen siihen, että Vancouverissa pelaa Sedinit ja joukkue on sitä kautta parempi kuin ilman heitä. Ja kyllä Kesler alkaa saada huomiota tuosta pelistään "taustalta" näinkin.

KesLord on mennyt pelaajana koko ajan eteenpäin ja saa nähdä meneekö vielä tästäkin. Tulevaisuuden pelipaikkakin on vielä hieman auki. Nyt tuo sentterin tontti on hänelle tässä tilanteessa tasakentin selvästi paras, mutta myös laiturina hän oli varsin pätevä pelatessaan Sundinin kanssa yhdessä kauden 2008-09 lopussa (32 pelissä laiturina pelatessa 15+18=33 ja Sundinkin heräsi peleihin).

Oma toiveeni olisi, että Cody Hodgsonista kehittyisi hyvän tason top6-hyökkääjä ja Kesler-Hodgson -kaksikko toimisi yhdessä Sedinien kanssa.

Jäkälä kirjoitti:
Löytyi muuten ihan mielenkiintoinen tilasto seuraavan ottelun ennakosta, jonka luin Nucksien sivuilta:

"In five games against Nashville this season, Vancouver's power play is 0-for-19. It was 0-for-5 Thursday. ... In five games against Vancouver this season Nashville's power play is 1-for-21. It was similarly 0-for-5 Thursday."

Joukkueiden välisissä otteluissa tehty koko kauden aikana yksi YV maali. Tähän jos jompi kumpi joukkue tekee parannuksen, niin on aika kovilla tässä sarjassa.
Onhan tuo erikoinen tilasto - etenkin kun Vancouver oli muuten kuitenkin runkosarjan paras yv-joukkue. Tuossa Nucksin sivun ennekossa on joku katsonut vähän väärin noita ylivoimia, sillä Vancouver on tehnyt sen yhden ylivoimamaalin (Nashvillessa 17.2 - pelissä, jossa Vancouverilta puuttui viisi runkopakkia) ja Predators on vielä maaleitta ylivoimilla meitä vastaan.

Mitenkään kovin hyvää tuo yv-maali ei kuitenkaan luvannut. Daniel Sedin teki Nashvillen väärän vaihdon jälkeen sen yv-maalin toisen erän lopussa ja tasoitti pelin 1-1 lukemiin. Siitä maalista seitsemän sekunnin jälkeen Predatorsin Spaling iski Nashvillelle johtomaalin ja Fisher teki lopulliset 3-1 numerot toisen erän loppuun myös heti tuon Spalingin maalin jälkeen. Tuo oli Fisherin ensimmäinen maali Nashvillelle.

Eli tuosta voisi joku ajatella, että on ihan hyvä jos ylivoimamaaleja ei Vancouverille tule.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Katsotaan alkaako Vancouverin pelaajilla puristaa maila kädessä, kun heitän ilmoille tällaisen tilastokummajaisen. Kanadassa on järjestetty kolme kertaa Olympialaiset:

1976 Montrealissa kesäolympialaiset: Canadiens voitti runkosarjan ja Stanley Cupin 1976-77 kaudella

1988 Calgaryssä talviolympialaiset: Flames voitti runkosarjan ja Stanley Cupin 1988-89 kaudella

2010 Vancouverissa talviolympialaiset: Canucks voitti runkosarjan ja ? 2010-11 kaudella
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Game 2 takana ja tuloksena Nashvillen hieno 2-1 voitto toisella jatkoajalla. Mitä nyt ekan pelin jälkeen nostin esille niin aloituksissa petrattiin huomattavasti (51-38) ja jäähyjä otettiin vain se yksi kappale. Aloituksissa erityisesti Legwand oli rautaa prosentilla 78. Yhtä pahoja kiekonmenetyksiä tai harhasyöttöjä ei nähty, mutta turhan usein päästettiin kaveri ylivoimahyökkäykseen. Pelkästään toisessa erässä nuita nähtiin 7-8kpl, osa tuli ihan Keslerin ansiota ja osassa vain kaikki hyökkääjät oli liian syvällä. Sedinit pidettiin jälleen hyvin kurissa, mutta paha vaan et siel on viel toi Kesler joka tässäkin matsissa järkkäsi tukun hyviä paikkoja Burrowsille tai itselleen. Miehellä saldona 0 kiekon menetystä, 5 kiekon riistoa ja yksi syöttöpiste.

Ensimmäiseen matsiin verrattuna nyt nähtiin molemmin puolin paljon fyysisempää peliä ja pari hyvää torikokoustakin. Taklauksia oli yhteensä 75 joista muutama ihan komea niitti. Tuomaritoiminta oli heikkoa jälleen kerran ja saa nähdä meneekö tää sarja vielä miten rumaksi kun näin paljon katsotaan sormien läpi.

Maalivahtipeli. Rinne nyt oli ihan maaginen. Burrowsin maalille ei oikein mitään voinu ja game seivereitä nähtiin taas melkein liukuhihnalta joista jatkoajalla semmonen 3-4 kappaletta. Heikompaa maalivahtia vastaan Vancouver olisi iskeny sen 4-5 häkkiä. Luongo oli tasaisen varma eikä sillä mitään hätää näyttäny olevan missään vaiheessa. Halischukin maali tosin näytti uppoavan suht helposti etuyläkulmaan.

Maalivahtien ja Keslerin jälkeen tästä pelistä voisi esille nostaa Martin Eratin. Todella pirteää pelaamista ja vielä jatkoajallakin luistin tuntui liikkuvan ihan kiitettävästi. Jos ketjukavereina ois jotain muuta kuin Ward ja Legwand niin tulostakin tulisi ihan eri tavalla. Sinänsä vähän paska ketju kun Erat on hyvä pelinrakentaja, Ward on kova duunari/kulmavääntäjä ja Legwandin vahvuudet on enimmäkseen siellä puolustuspelaamisessa. En sit tiedä oisko paha veto vaihtaa tuohon Wardin tilalle joko Kostitsyn tai Hörnqvist.

Mainitaan vielä tähänki ketjuun tuo miten hyvin Rinne kiteytti tämän joukkueen kysyttäessä uskoiko Halischukin ratkaisevan tämän ottelun: "Well that´s our team. It´s not one line, it´s not two line - it´s all of them". Kenttäpelaajista ainoastaan O'Brien on vailla tehopistettä ja maalitilastoon on merkinnän saanut jo 13 jätkää. Rinteeltäki löytyy se yksi syöttöpiste.
 

Ralph

Jäsen
Aivan loistava peli Pekka Rinteeltä, eikä se Roberto Luongokaan huonosti esiintynyt. Luongo torjui enemmän, mutta Rinne näyttävämmin. Erityisesti se Bieksan ryöstö ensimmäisessä jatkoerässä. Kuten ennustin, tästä sarjasta ei tule maalirikasta.

Mielenkiintoinen seikka on kyllä tuo Sedinien tehottomuus. Vaikka heidät, tottakai, erityisen tarkasti pidetäänkin, kyllä heille siunautuu hyviä paikkoja joka peliin mutta ei Danielkaan niistä sisään saa. Runkosarjassa olisi pistänyt. Ja sitten Ryan Kesler. Pelaa hyvin, kuten thego yllä kirjoittaa, mutta ei hänkään viimeistele kuin runkosarjassa. Hänellekin siunaantuu lukuisia hyviä paikkoja, mutta ei uppoa. Hän myös tarjoilee Burrowsille ja tämä iskee.

Miten muuten Sami Salo? Kuinka vakava loukkaantuminen on kyseessä, pelaako hän vielä tässä sarjassa saati sitten koko kaudella? Vai eikö vain mahdu pelaavaan kokoonpanoon pikkuvammojen vuoksi?
 

L.Stanley

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Calgary Flames
Ainakin eilisen On The Fly-ohjelman mukaan Salon vamma ei ole vakava ja hän matkustaa joukkueen mukana Nashvilleen.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Mielenkiintoinen seikka on kyllä tuo Sedinien tehottomuus. Vaikka heidät, tottakai, erityisen tarkasti pidetäänkin, kyllä heille siunautuu hyviä paikkoja joka peliin mutta ei Danielkaan niistä sisään saa. Runkosarjassa olisi pistänyt. Ja sitten Ryan Kesler. Pelaa hyvin, kuten thego yllä kirjoittaa, mutta ei hänkään viimeistele kuin runkosarjassa. Hänellekin siunaantuu lukuisia hyviä paikkoja, mutta ei uppoa. Hän myös tarjoilee Burrowsille ja tämä iskee.

Runkosarjassa Sedinit + Burrows olivat selvästi Vancouverin tuhoisin ketju Nashvilleä vastaan, mutta nyt Samuelsson on pelannut kaksosten kanssa (tuo koostumus toimi viime vuonna playoffeissa). Saa nähdä laitetaanko Burrows takaisin Sedinien ketjuun jossain vaiheessa. Burrowsilla on yllättävän nopeat kädet ja hän saa pienestäkin tilasta kummasti lähes aina nostettua kiekot ylös, tuollaisia ratkaisuja tarvittaisiin, kun Rinne peittää maalin alaosan lähes täydellisesti. Maalinteon tökkiessä mietin myös, että päästetäänköhän Jeff Tambellini irti tässä sarjassa...

Miten muuten Sami Salo? Kuinka vakava loukkaantuminen on kyseessä, pelaako hän vielä tässä sarjassa saati sitten koko kaudella? Vai eikö vain mahdu pelaavaan kokoonpanoon pikkuvammojen vuoksi?

Gillis sanoi viime keskiviikkona radiohaastattelussa, että Salo on noin viikon päässä pelikunnosta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Maalinteon tökkiessä mietin myös, että päästetäänköhän Jeff Tambellini irti tässä sarjassa...

Kyllä itselle tuli tuossa kakkosottelua katsoessa mieleen Hodgson - Tambellini kaksikko. Edelleen siirtäisin Lapierren takaisin neloseen ja siihen Hodgson tilalle. Tambellini onkin vaikeampi sijoittaa, kun Higgins ja Hansen ovat pelanneet ihan hyvin. Tosin kumpikin kokeili jo ykkösessäkin. Ykkösketjun paikka tuntuu nyt olevan avoinna ja vähän odotetaan, että kuka sen ottaa itselleen (Samuelsson, Higgins, Hansen tai jopa Tambellini). Joka tapauksessa uusille jaloille on varmasti käyttöä seuraavassa pelissä, joten kyllä Tambellinillekin paikka löytyy jostain ketjusta. Siis omissa ajatuksissa, V voi olla toistakin mieltä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Sedinit hoitavat Vancouverin pleijareihin, mutta siihenkö se heidän roolinsa jää? Jälleen 0+0 tehot siskoksille ja Nashville nappaa kotiedun. Ylättävän helposti pääsi Nashville muutenkin ajelemaan Vancouverin maalille tässä ottelussa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Parempi joukkue voitti sarjan toisen pelin. Runkosarjassa Vancouverilta ei nähdä enää juuri koskaan näitä pahempia pakittelueriä johtoasemassa, mutta playoffeissa näitä on nähty parin viime vuoden sisään pari. Enkä muista näin äkkiseltään yhtään hyvin tällä tyylillä mennyttä erää. Nashvillen onnekas tasoitus pelin lopussa oli pelin kulkuun nähden täysin ansaittu.

Sarjasta näyttää tulevan vähämaalinen, pienten marginaalien ja maalivahtien sarja, mikä oli odotettavissakin kun samassa parissa ottavat mittaa kaksi Vezina-kisan maalivahtia. Vancouver pelasi tässä toisessa pelissä kaksi ensimmäistä erää puolustussuuntaan sen tärkeimmän melko hyvin ja vaikka Predators vaikutti usein liikkuvammalta ja energisemmältä, ykkössektorin laukauksia ei tullut kahteen erään kuitenkaan Luongolle kuin kuusi (Vancouverilla samat kuusi).

Tuo kahden ensimmäisen erän puolustus oli kaverin muutamasta paikasta ja hyvästä liikkeestä huolimatta tärkeimmän asian osalta hyvää puolustusta näissä peleissä, mutta koko kolmas erä ei sitä enää ollut. Predators sai keskialueen ilmaiseksi haltuunsa, Canucks päästi takaa-ajavan vierasjoukkueen laukomaan erässä kuusi ykkössektorin vetoa ja kokonaislaukauksetkin hävittiin kotona tylysti 5-15.

Kolmannen erän loppu Nashvillen maalin jälkeen toi kuitenkin heti ryhtiä Vancouveriin ja Canucks vei tasoitusmaalin jälkeen pelin lopussa ykkössektorin vedot 7-2 ja kokonaislaukauksetkin 19-10. Rinne ryösti Nashvillen maalilla avopari paikkaa hienoilla torjunnoilla ja etenkin Kevin Bieksan ryöstö oli ottelun avaintorjunta.

Kokonaisuutena Nashville paransi otteitaan huomattavasti, voitti pelin työt ja näytti siltä joukkueelta, mitä odotin ensimmäiseenkin peliin. Joukkue pysyi jäähyltä pois (pelin jäähyt Vancouverin tappioksi 1/4) ja menestyi aloituksissa runkosarjan parasta aloitusjoukkuetta vastaan hienosti voittamalla ne 51-38. Toisaalta Predatorsin keskialueen peli ei ollut nyt kovin hyvää ja Vancouver sai liikaa ylivoimahyökkäyksiä (ansio tuosta tosin myös Vancouverille).

Vancouverilta nähtiin puolestaan kahdessa ensimmäisessä erässä ja jatkoerissä sen tärkeimmän alueen osalta hyvää puolustusta (kahdessa ensimmäisessä erässä ja jatkoerissä ykkössektorin vedot Canucksille 13-8), mutta joukkue floppasi aloituksissa ja niin pahasti kolmannessa erässä, että tulos teki jatkoerien Vancouverin paikoista huolimatta oikeutta pelille.

Nashville on kyllä erittäin hyvä joukkue. Vancouverilla oli ongelmia avata peliä omista Predatorsin hyvän karvauksen ansiosta. Lisäksi kun aloitukset hävittiin tänään pahasti, niin kiekonhallintaa ei saatu siten kuin toivottiin. Nuo kaksi asiaa tekivät pelistä hankalan, eikä sitä helpottanut sekään, että Predators taklasi ja blokkasi vetoja enemmän sekä Rinne pelasti joukkueen jatkoilla parikin kertaa.

Maalivahdit pelasivat kummatkin erittäin hyvät ottelut. Luongo piti Vancouverin pelissä varsinaisella peliajalla etenkin kolmannessa erässä mukana ja Rinne pelasi voittavaa peliä puolestaan enemmänkin jatkoajalla. Kun on katsonut noita maalivahteja, niin ei ole mikään ihme, että tässä sarjassa on tehty toistaiseksi varsinaisella peliajalla 120 minuuttiin vain kolme maalia.

Kummankin joukkueen puolustukset pelasivat myös hyvin. Nashvillen kärkipari Weber-Suter pelasi yli 42 minuuttia ja Suter oli mukana kummassakin Nashvillen maalissa. Vancouverin alakerran paras pakki oli Bieksa, joka taklasi seitsemän kertaa ja tuki hyvin hyökkäystä. Ikävä kyllä hän ei saanut Sedineiden jatkoajalla petaamaa avopaikkaa maaliin saakka. Toinen Canucks-puolustuksen onnistuja oli mielestäni Christian Ehrhoff, joka pisti vaikeana iltana kiekkoa omien lapaaan kiitettävällä varmuudella ja pelasti pari tiukkaa paikkaa.

Edlerilta jäin kaipaamaan vetoja (ei yhtään laukausta), mutta hän niittasi taas painavia taklauksia kuusi kertaa ja blokkasi neljä kutia. Bieksalla on kärkipaikka playoffeissa kaikista NHL-pakeista taklauksissa ja Edler on samassa tilastossa kolmas. Edler on kunnostaunut lisäksi blokeissa - 20 blokkia ja pakkien tilaston 8. sija.

Hyökkäyksessä Nashvillelta erottui mielestäni Erat, kolmosketju Tootoo-Smithson-Spaling sekä Legwand, joka vei aloitukset peräti 18-5 (78.3%) ja huolehti isossa asemassa noilla aloitusvoitoillaan siitä, että Vancouver ei saanut peliä rullaamaan ensimmäisen pelin tavoin. Hän oli runkosarjassa 47.2%:n aloittaja, joten tämä toisen pelin luku on vähän ihmeellinen.

Vancouverin parhaat hyökkääjät olivat jälleen kerran Kesler-Burrows -kaksikko, kuten kaikissa niissä viimeisissä neljässä pelissä, joissa he ovat pelanneet playoffeissa yhdessä. Tuota kuumaa kaksikkoa ei saa missään nimessä rikkoa, vaikka Burrowsin siirto Kaksosten ketjuun voisikin auttaa Kaksosia. Burrows ei tehnyt juuri mitään Sedineiden ketjussa aikaisemmin playoffeissa, mutta on syttynyt todella pelaamaan saatuaan siirron Keslerin viereen.

Burrows teki siihen Chicago-sarjan 7. peliin kaksi maalia ja nyt tähän peliin tuli tuo Vancouverin ainoa maali. Kesler oli puolestaan läpi illan kentän paras hyökkääjä jälleen kerran: syöttö tuohon Burrowsin maaliin, erinomaista alivoimaa, kuusi vetoa, kolme taklausta, aloitukset kotiin voittopuolisesti ja peräti viisi riistoa. Ketjun tehopörssiluku ei tee oikeutta heidän pelilleen.

Sedinit olivat näkymättämiä varsinaisen peliajan ja heidän ketjussaan pyöritettiin Hansenia ja Higginsia Samuelssonin tilalla, mutta he syttyivät jatkoajoille ja petasivat siellä pari hyvää paikkaa joukkuekavereille (lisäksi kummallakin Kaksosista oli erinomaiset paikat jakoerissä). Varsinaisella peliajalla Legwand vei liikaa aloituksia Henrik Sedinia vastaan ja se söi Kaksosten ketjun mahdollisuutta saada kiekonhallintaa.

Nashville on tehnyt Chicagon tavoin Sedineistä tehottomia hyvällä ja järkevällä puolustuspelillä, mutta uskon edelleen heidän pääsevän tulostaululle jatkossa paremmin. He ovat pelanneet nyt kolme peliä peräkkäin ilman osumia, mutta toisaalta nuo ovat olleet kaikki vähämaalisia pelejä (2-1 ot, 1-0, 1-2 ot). Heidän kannaltaan positiivista on edes se, että paikkoja on kuitenkin ollut.

Daniel Sedin on esimerkiksi laukonut 23 kertaa viimeisissä neljässä pelissä, enkä usko, että hänen tasoinen maalintekijä pysyy noilla vetomäärillä kovin pitkään ilman osumia. Jatkossa on kuitenkin selvää, että Kaksosilta pitää saada niitä tehoja eikä vain paikkoja. Harva joukkue menestyy kuitenkaan pitkissä sarjoissa ilman ykkösketjunsa tehoja.

Nashville on vienyt nyt kotiedun tässä sarjassa, joten Vancouverilta vaaditaan vähintään toisen pelin viemistä vieraissa ottaakseen taas kotiedun sarjassa. Kovassa otteluruuhkassa olleelle Vancouverille tämä edessä oleva kahden päivän tauko tekee varmasti hyvää ja omissa toiveissa olisi, että tuota kolmannen erän kaltaista peruuttelua ei jatkossa noin voimakkaana enää nähdä.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Mielenkiintoinen seikka on kyllä tuo Sedinien tehottomuus. Vaikka heidät, tottakai, erityisen tarkasti pidetäänkin, kyllä heille siunautuu hyviä paikkoja joka peliin mutta ei Danielkaan niistä sisään saa. Runkosarjassa olisi pistänyt. Ja sitten Ryan Kesler. Pelaa hyvin, kuten thego yllä kirjoittaa, mutta ei hänkään viimeistele kuin runkosarjassa. Hänellekin siunaantuu lukuisia hyviä paikkoja, mutta ei uppoa. Hän myös tarjoilee Burrowsille ja tämä iskee.

Suter-Weber pari näistä on tässä sarjassa huolta pitänyt vaikkakin se välistä on vaikeaa ollut kun vieraissa pelataan. Eikä Sedineillä kyllä kovin montaa hyvää paikkaa ole tässä sarjassa ollut ja varmasti siellä on melko karvaset apinat jo harteilla. Keslerillä taas niitä maalipaikkoja on kyllä ollut, mutta onko se sitten Rinteen hyvyyttä ettei uppoa vai onko sielläki niin suuret peikot selässä? Tosin Kesler kärsii myös "heikoista" ketjukavereista ja voisi ehkä laukoa vähän useammin. Tässä sarjassa on kyllä molemmissa päissä niin huikeat veskarit, että pitäis vaan saada se ukko liikkeeseen ja ruuhkaa maalille.

Runkosarjassa Sedinit + Burrows olivat selvästi Vancouverin tuhoisin ketju Nashvilleä vastaan, mutta nyt Samuelsson on pelannut kaksosten kanssa (tuo koostumus toimi viime vuonna playoffeissa). Saa nähdä laitetaanko Burrows takaisin Sedinien ketjuun jossain vaiheessa. Burrowsilla on yllättävän nopeat kädet ja hän saa pienestäkin tilasta kummasti lähes aina nostettua kiekot ylös, tuollaisia ratkaisuja tarvittaisiin, kun Rinne peittää maalin alaosan lähes täydellisesti.

Ei ainakaan vieraspeleihin ole mitään järkeä lyödä Burrowsia Sedinien rinnalle, helpottaisi Nashvillen duunia huomattavasti. Ensimmäisellä kierroksella saatiin Getzlafin- ketju aika hyvin kuriin ja nyt on Sedinit pidetty täysin nollilla ja miksei jatkossakin pidettäisi, erityisesti kotona. Jos ei Vancouverilla alemmista ketjuista ala nousta ratkaisijoita niin kyllä se rooli vähän näyttää Keslerin harteille lankeavan.
 

Vigil Ignis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Boston, Skins.
Katsoin juuri tuon 2. pelin ja pakko tulla vieraaseen pöytään hehkuttamaan Pekkarinteen... anteeksi, Nashvillen taistelua. Pekkarinne näytti että maalivahti pystyy yksin voittamaan matsin kun kaikki natsaa kohdille, pari aivan älytöntä torjuntaa Pekkarinteeltä!!!! Fiilistä kohotti vielä se että Luongo hörppäsi käsittämättömästi tasoituksen 3. erän viimeisellä minuutilla. Ja Sedinien tehottomuus myös lämmittää. Go Predators, punapartaisten tyttöveljesten jengi ulos!!!

Jännä on jenkkiselostajien tapa sanoa toi nimi: Pekkarinne. Aina, lähes poikkeuksetta etu- ja sukunimi. Mitenkä olisi esim. "Nikolaikhabibulin makes a great save..."
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kyllä, Rinteen hehkutuksiin on helppo yhtyä. Kaverin myötä sympatia pisteet ovat korkealla Nashvillen puolesta, heti Red Wingsien menestyksen jälkeen. Aivan mahtavaa katsoa tätä Rinteen suoranaista dominointia ja vastustajan kyykyttämistä ilta toisensa jälkeen.

Viime yön ottelussa etetenkin jatkoerän torjunnat olivat kunnon gamesavereitä jos jotkut. Unohtamatta kuitenkaan jo läpi kauden jatkunutta tasaisuutta ja varmaa työskentelyä.

Thomasia väheksymättä, kyllä tässä sarjassa pelaa NHL:n tämän hetken kaksi kuuminta ja parasta maalivahtia. Molemmat ovat hyvin nykytyylin veskareita edustavia esimerkkejä, todella pitkiä, teknsiä ja hyvin sijoittuvia kavereita, joilla kuitenkin on lisäksi todella hyvät refleksit.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Suter-Weber pari näistä on tässä sarjassa huolta pitänyt vaikkakin se välistä on vaikeaa ollut kun vieraissa pelataan. Eikä Sedineillä kyllä kovin montaa hyvää paikkaa ole tässä sarjassa ollut ja varmasti siellä on melko karvaset apinat jo harteilla.
Kolme peliä Kaksosilla tosiaan jo yhteensä peräkkäin maaleitta, joten kyllä heiltä odottaisi enemmän. Mutta toisaalta nuo pelit ovat olleet kaikille pelaajille niin vähämaalisia (2-1, 1-0, 1-2), että tukossa se maalinteko on ollut kaikilla. Tokihan sitä aina ykkösketjun toivoisi kääntävän pelejä, mutta siellä on se kova vastustaja ja heidän huippumaalivahtinsa myös mukana hommaa ikävästi vaikeuttamassa.

Tässä toisessa pelissä Kaksosilla oli kummallakin jatkoerissä hyvät maalipaikat. Lisäksi he petasivat esimerkiksi Bieksalle sen yhden paikan, jonka Rinne upeasti otti. Daniel Sedin on ampunut kahdessa pelissä yhteensä 12 vetoa kohti maalia, viisi ohi ja yhden on ottanut Predatorsin puolustus blokkina. Yhteensä hän on siis ampunut sarjan selvästi korkeimmat 12 kutia (toiseksi korkeimmat on Burrowsin ja Keslerin seitsemän vetoa) kohti maalia ja normaalisti noilla määrillä verkko venyy. "Normaalisti" ei vain ole vastassa Rinteen Pekkaa vetämässä sirkustemppuja luukulla.

Pitää myös sanoa, että Nashvillen alivoima toimi tuossa ensimmäisessä pelissä. Toisessa pelissä Predators ei puolestaan jäähyä kuluttanut kuin yhden kakkosen verran, joten joukkue todella teki läksynsä (Vancouverilla oli toisessa pelissä ne neljä alivoimaa). Kun tässä sarjassa mennään tasakentin niin tiiviillä paketeilla ja ylivoimaa ei tule (tai jos tulee, niin Nashville pelaa tuota hyvin), niin maalinteko on tietysti vaikeaa.

Ei silti, vaikka Sedinit paransivat jatkoerissä ja saivat muutaman paikan, he eivät voi olla tyytyväisiä toisessa pelissä etenkään varsinaisen peliajan peliinsä. Nashville pelaa kyllä hyvin heitä vastaan tilan pois, paikkoja ei tule kovin usein ja Rinne on todella hyvä, mutta silti tehoja pitää vaan saada jos tästä mielitään jatkoon. Minä luotan edelleen siihen, että Sedinit pystyvät niihin tehoihin, kun paikkoja on kuitenkin tullut edes jonkin verran.

thego kirjoitti:
Keslerillä taas niitä maalipaikkoja on kyllä ollut, mutta onko se sitten Rinteen hyvyyttä ettei uppoa vai onko sielläki niin suuret peikot selässä? Tosin Kesler kärsii myös "heikoista" ketjukavereista ja voisi ehkä laukoa vähän useammin.
Mielestäni pitkälle Rinteen hyvyyttä, mutta onhan tuo maalinteko myös vähän väkinäistä kun ei ole onnistumisia tullut. Yksi maali voisi vapauttaa sitä puolta paljon. Toisaalta on taas pitkälle Keslerin hyvyyttä, että hän niihin paikkoihin pääsee ja tekeehän mies niin paljon muuta hyvää joukkueelle, että ei ole ollut kahta sanaa tämän sarjan parhaasta hyökkääjästä toistaiseksi. Riistojen ja menetysten välinen ero on hänellä kahteen peliin hyökkääjälle todella hyvä +7 (8-1), aloitukset tulevat kotiin hienosti, alivoima on ollut erinomaista ja hän pelaa itselleen ja Burrowsille paikkoja kiitettävällä tahdilla.

Mitä laukauksiin tulee, niin ensimmäisessä pelissä Kesler olisi voinut kyllä laukoa enemmän, mutta sitä puolta hän paransi toiseen peliin: kuusi laukausta kohti maalia, neljä ohi ja yksi vedoista blokattiin. Mielestäni tuo Keslerin ketju (jossa myös Burrows pelaa hyvin) on ollut kahdessa pelissä kentän paras hyökkäysvitja. Toki tuonkaan ketjun pelaajat eivät ole tehneet kahdessa pelissä kuin yhden maalin ja sekin tuli alivoimalla, joten jos tuota katsotaan, niin pitäähän heidänkin parantaa.

Tiukka sarja kaiken kaikkiaan ja hyökkäystehot ovat olleet noiden maalivahtien edessä todella tukossa, joten tehoissa onnistuneita hyökkääjiä ei löydy ainuttakaan. Ja usein kun on näin tiukkaa maaleissa, epätavallisten maalien määrä korostuu. Tässäkin sarjassa on tehty kahteen peliin yhteensä neljä maalia ja noista maaleista puolet on ollut normaalista vähän poikkeavia: toinen on tullut alivoimalla ja toinen nollakulmasta Luongon luistimen ja mailan kautta.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Canucks on treenannut ketjuilla:
Sedin-Sedin-Burrows
Higgins-Kesler-Raymond
Torres-Lapierre-Hansen
Glass-Hodgson-Samuelsson


Minusta tuossa on kaikista epäilyistä huolimatta ideaa. Ruotsalaisketjusta on puuttunut terävyyttä, Samuelsson voi hakea itseään nelosesta, johon kokoonpanoon nostettu Hodgson tuo hieman käsiä. Kesler vetää kakkosta yksinäänkin. Kaksoset voivat Rinteen patjojen sijasta pelata kiekot Burrowsin lapaan, jolta tämä koostumus kieltämättä huutaa isoa peliä, jos ei toimi, niin saahan niitä ketjuja kesken pelinkin muuttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös