Valtonen ja Nurminen

  • 105 532
  • 238

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Jokerit pyrki kiekkokontrolliin jota Valtonen oli valmentanut Jokerien A:ssa pari kautta. Lämsä ei ollut valmentanut sitä koskaan missään.
...

Tässä puheenvuorossa on paljon asiaa. On tehnyt pitkään mieli kysyä, että mihin perustuu Tomi Lämsän asema 'suomalaisena valmentajalupauksena ja kiekkokontrollin puolestapuhujana'. Ei ole viitsinyt, kun se täällä nykyisin otettaisiin pelkästään provona. Itse uskon, että Jokerit tulee pelaamaan huomattavasti nykyistä vahvempaa kiekkokontrollia (joka ei edelleenkään ole sama asia kuin hitaus) ja pelitapa tuskin perustuu pelkästään riehumiselle. Joka tapauksessa on mielenkiintoista nähdä, mihin peli kehittyy.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Tässä puheenvuorossa on paljon asiaa. On tehnyt pitkään mieli kysyä, että mihin perustuu Tomi Lämsän asema 'suomalaisena valmentajalupauksena ja kiekkokontrollin puolestapuhujana'. Ei ole viitsinyt, kun se täällä nykyisin otettaisiin pelkästään provona.

Olen miettinyt ihan samaa. Onko sitten se että nämä Vierumäen jampat ovat niitä lupaavia siis ne jotka mm luennoivat siellä kuten Lämsä ja kovat meriitit omaava Antti Pennanen. Toinen seikka on se kun koko Suomi ihmetteli kuka vitun Lämsä tulee Erkan kakkoseksi on helppoa heittää se "lupaava mies Lahdesta". Mene ja tiedä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Olen miettinyt ihan samaa. Onko sitten se että nämä Vierumäen jampat ovat niitä lupaavia siis ne jotka mm luennoivat siellä kuten Lämsä ja kovat meriitit omaava Antti Pennanen. Toinen seikka on se kun koko Suomi ihmetteli kuka vitun Lämsä tulee Erkan kakkoseksi on helppoa heittää se "lupaava mies Lahdesta". Mene ja tiedä.

Westerlund itse halusi Lämsän aisapariksi ja saikin. Kannattaa varmaan kysyä mitä Erkka hänessä näki. Mielestäni viime kauden runkosarjan voitto on ihan hyvä saavutus ensimmäiseltä päävalmentajakaudelta. Kirkkaimmat meni sitten Eeron sulamiseen.

Kulunut syksy meni päin helvettiä, mutta suurimmassa osassa peleistä maalipaikkoja luotiin enemmän kuin vastustaja, mutta maaleja ei Jokerit osannut niistä tehdä. Mielestäni se, että saa maalipaikkoja on se mihin valmentaja tähtää ja pelaaja sitten toteuttaa pelitapaa ja tekee paikoista maaleja. Nyt kun sentterivajaalla jengillä jouduttu yli puoli kautta menemään ja Kurri ei ole uusia hankkinut niin jotain piti tapahtua. Kurri ei voi Hjallista paskan joukkueen rakentamisen vuoksi erottaa ja varmasti itse katsoo tehneen kaikkensa joten Lämsä sai lähteä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit

Pakko olla hieman erimieltä. Tomek valmensi Jokereiden A-junnuja kuten sitä pitikin valmentaa eli silloisen A:n rosteri oli erittäin, erittäin kiekkovarma ja taitotaso lähes ylivertainen muihin joukkueisiin nähden. Tällöin kiekon kontrollointi tapahtuu pelitavasta riippumatta lähes itsestään. Tomekin pelitavassa A:ssa oli paljon elementtejä pystysuunnan kiekosta, jota pelasivat mm. finaaleissa HIFK:ta vastaan. Tomekin A-junnut toivat kiekkoa suurin piirtein puolet kerroista hyökkäysalueelle laidoista ja puolet keskeltä. Toisinsanoen Tomekin A-junnuilla peluuttama pelitapa ei ollut poikkeuksellisen sentteririippuvainen ja täten se ei edusta kiekkokontrollipeliatapaa puhtaimmillaan. Kiekon kontrollointi perustui mielestäni enemmän rosterin yksilötaitoon kuin pelitavan määritelmään.

Lämsä oli ja on eräs puhtaimman kiekkokontrollipelitavan puolestapuhuja tässä maassa ja Lämsälle tuli todellisena yllätyksenä Dufvan asettama ansa viimekauden pudotuspeleissä, jossa Dufva miehitti molempien maalien edustan ja voitti sen tilan toistuvasti. Lämsä ei osannut tähän reagoida, sillä on niin puhtaan kiekkokontrollin edustaja ja joukkueelle ei oltu rakennettu ja harjoiteltu toissijaista pelitapaa. Lämsä päätteli sarjan luisuneen Lukolle liian hitaan suunnanmuutospelaamisen seurauksena, jolloin Lukko ehti soveltamaan Dufvan halua voittaa tila maalin edessä. Lämsä siis pyrki nopeuttamaan peliä täksi kaudeksi ja samaan aikaan Jokereiden keskikaistan taitotaso kokonaisvaltaisen sentteripelaamisen suhteen koki edelliseen kauteen verrattuna rankan pudotuksen. Toisinsanoen Lämsän tämänkauden pelitapa - nopeutettu kiekkokontrolli - oli vaikeampi toteuttaa kuin edellisellä kaudella ja samaan aikaan sen suorittajat olivat heikompia. Yhtälö luonnollisesti on mahdoton toteuttaa ja tästä syystä pelitapa ja sen toteutus oli toistensa vastakohtia. Lämsä halusi nopeaa suunnanmuutospelaamista, nopeutettua kiekkokontrollia ja eräänlaista paikatonta pelitapaa, jossa Jokereiden puolustajilla (erityisesti) Erosella ja Kousalla on enemmän vapauksia vapautua omalta pelipaikaltaan. Kaikki nämä muutokset loivat lopulta sekasortoa ja pelaajien etäisyydet ja rytmitykset koko viisikon suhteen olivat erittäin epätasapainossa. Tämän johdosta myös alkukaudesta sentään tiivis viisikkopuolustaminen on murentunut.

Summasen HIFK:ssa oli havaittavissa samankaltaisia elementtejä alkukaudesta - varsinkin ET pelien aikaan - ja siellä peli purettiin paloiksi alkaen erikoistilannepelaamisen kohentamisesta. Kun erikoistilannepelaaminen oli saatu toimimaan oli aika yksinkertaistaa viisikkopelaamista, jossa keskityttiin vain ja ainoastaan siihen kuinka hyökkäyksiin lähdetään ja kuinka etäisyydet pysyy kasassa ei pelkästään ketjun osalta vaan nimenomaan viisikkona. HIFK pelaa tällä hetkellä erästä tiiveintä viisikkopelaamista koko liigasta.

Mä puolestani en usko, että Tomek haluaa nähdä hitaita lähtöjä ja kiekon palauttamisia ja pakki-pakki syöttöjä lähellekään niin paljon kuin Lämsä. Mun mielikuva on, että Tomekin Jokerit tekee sen mitä Summanen HIFK:ssa eli peliä tullaan yksinkertaistamaan, laiturit tukevat sentteriä pelaamalla hieman enemmän keskellä - jolloin etäisyyksien hallinta paranee - ja pakit tukevat nykyistä rohkeammin hyökkäyksiä. Sillon se pelaaminen näyttää paljon siltä miten Tomek peluutti A-junioreitaan.

Siitä kanssasi samaa mieltä, että uskon Tomekin tulevan yllättämään positiivisesti. Huonompaan suuntaan on tässä vaiheessa mahdotonta mennä.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä puolestani en usko, että Tomek haluaa nähdä hitaita lähtöjä ja kiekon palauttamisia ja pakki-pakki syöttöjä lähellekään niin paljon kuin Lämsä. Mun mielikuva on, että Tomekin Jokerit tekee sen mitä Summanen HIFK:ssa eli peliä tullaan yksinkertaistamaan, laiturit tukevat sentteriä pelaamalla hieman enemmän keskellä - jolloin etäisyyksien hallinta paranee - ja pakit tukevat nykyistä rohkeammin hyökkäyksiä. Sillon se pelaaminen näyttää paljon siltä miten Tomek peluutti A-junioreitaan.

Näin mäkin näkisin asian. Cobolille sen verran, että en todellakaan tiedä Valtosen pelifilosofiaa sen enempää koska en nähnyt jokereiden A-junnujen pelejä, voin olla täysin metsässä siis ajatusteni kanssa. Mutta Lämsä oli kyllä täysin kiekkokontrollipelaamisen miehiä ja viimekausi oli mun mielestä täydellinen osoitus tästä. Se, että joukkue rakennettiin..'oudosti' täksi kaudeksi+viimekauden PO fiasko varmasti vaikutti Lämsän ajatteluun miten kiekkoa tulisi pelata. Mutta olisi kyllä jännä juttu, jos Tomek jatkasi sillä linjalla mitä Lämsä yritti tuoda koko syyskauden ajan mikä ei tuolla jengillä vaan onnistunut. Tietysti, voi olla että Tomek tuo kiekkokontrollin elementtejä peliin jossain määrin mutta pääsääntöisesti näkisin C.Orrin kirjoittaman pelin yksinkertaistamisen sinä suuntana mihin peliä nyt tullaan rakentamaan. Uskoisin myös että taiturit Nagy-Teräväinen-(Moses kun kuntoutuu) saavat jossain määrin vapauksia hyökkäysalueella.

Pääsääntöisesti uskoisin pelin menevän enemmän pystysuunnan pelaamiseen+yyvee puolen paratamiseen.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Mielenkiinnolla odotan mitä tämä "kauhu" kaksikko saa aikaan. Ainakin työn sarkaa riittää.

Jokereiden pelin nopeuttaminen, viisikon tiiveys. Oikeastaan avain asemassa joka mielestäni näkyi erittäin selvästi jokereiden pelistä oli hitauden tuoma viisikko pelin sulaminen. Jos peli tapa toimii saadaan jatkuvasti kiekon läheisyyteen kolme pelaajaa, nämä muodostavat kolmion jos tämä kolmio on kasassa niin silloin voidaan sanoa että viisikkopeli on ottanut jo harppauksen eteenpäin.

Tuo kolmio on erityisen tärkeä koska sillä sekä hyökätään että karvataan kiekkoa huomattavasti tehokkaammin, syöttösuuntia on huomattavasti enemmän sekä puolustaessa syöttö suuntien eliminointi on huomattavasti helpompaa. Tämän toimivuuteen avainasemassa ovat juuri ne kaksi pelaajaa jotka levittävät peliä. Selkä ei saa suoristua ja pitää lukea peliä niin että aina on valmius siirtyä ja muodostaamaan tämä kolmio, jos kiekko tulee omalle tontille. Jokainen tilanne jossa vastustajan kolmio toimii tarkoittaa, että vastustajalla on jatkuvasti ei toimivaa kolmiota vastaan ylivoimainen tilanne. Karkesti mitä hitaampaa peli on sitä tiiviimpää on oltava viisikkopelin jotta tämä toimisi, jokereilla tämä kyllä on ollut ongelma.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Mielenkiintoisia ajatuksia ja eiköhän totuus löydy jostain eri näkemysten yhdistelmästä. Itse olen kyllä pitkälti C.Orrin ja Red Machinen linjoilla tuon pelitavan suhteen. Siirrän osan kirjoituksestani tuolta Lämsä-ketjusta tänne:

Aikaa ei ole rakentaa uusia pohjia ja opettaa mitään mullistavaa pelisysteemiä, vaan nousun avain on että mentaalipuoli pitää saada kuntoon. Seuraava kaksinkamppailu on mentävä voittamaan ja sitä kautta tulee myös maalipaikkoja, maaleja ja itseluottamusta. Tähän tehtävään kaksikko Valtonen+Nurminen sopinee hyvin. Luulen että Jokerit tulee ainakin lähiaikoina pelaamaan nopeampaa ja suoraviivaisempaa jääkiekkoa jossa vahvat ja agressiiviset laiturit saavat pelata enemmän vahvuuksillaan. Välillä tulee tapahtumaan värikkäitä asioita, mutta jos tunne saadaan tuotua takaisin Jokereihin niin siitä voi pitkässä juoksussa seurata vain hyvää. Puolustus- ja maalivahtipeli on onneksi ollut kunnossa koko ajan, joten perusta on olemassa.

Tässä tulee todennäköisesti tapahtumaan sama asia kuin HIFK:ssa Summasen astuttua ruoriin viime vuonna: sekaisin oleva joukkue ryhdistäytyy ja tiivistyyy. Sitten on ihan joukkueen johdosta kiinni että mitä tavoitellaan. Jos ei tule senttereitä niin ylempi keskikasti on se mihin puukäsillä ja hyvällä asenteella sekä tiiviydellä tullaan yltämään, mutta jos taitoa saadaan lisää keskikaistalle niin on mahdollista nousta myös välieriin kamppailemaan uskottavasti.
 

Norwich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston, Barca, Norwich
No niin wannabee valmentajat ja harjoittelevat kiekkoanalyytikot, eiköhän nyt heitetä hetkiseksi turha analyyttisyys ja pohtiminen erilaisista pelitavoista roskakoriin ja ihan ensimmäiseksi nosteta sitä tunnetasoa pelaamiseen. Jokereiden tunnetaso on ollut muutamia yksittäisiä välähdyksiä lukuunottamatta aika nollissa tällä kaudella. Kun tunnetaso pelaamiseen on kohdillaan, niin silloin pelaaja tekee vaistonvaraisesti oikeita asioita jäällä riippumatta siitä mitä se kansiota kantava ja vaihtopenkin takana seisova valmentaja on erätauolla puhunut. Tottakai pitää olla valmiksi mietittynä jonkinlainen sapluuna ja pelitapa, mutta kun kuitenkin vastustajan tapa pelata viime kädessä määrittää myös aika paljon pelin kulkua, niin on ihan turha alkaa antamaan liikaa arvoa jollekn yksittäiselle pelitavalle.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti uusi kaksikko onnistuu, kannattajien tuki ainakin on valmiina vanhasta muistista. Potentiaalia joukkueella on paljon nähtyä enemmän.

Tässä kun paljon puhutaan pelitavoista niin hyvä muistaa myös se lätkän toinen puoli eli tahto. Minua ketutti viimeisissä peleissä ehkä eniten se, että 80 % kaksinkamppailuista hävittiin ja maalinedustat meni 100-0 vastustajille. Nämä asiat heti kuntoon niin silläkin pärjätään kohtuullisesti.

Edit. Norwich jo ehtikin samasta aiheesta.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Naapurista katsottuna:

1. Nyt loppuu, ainakin hetkeksi, piimä&villasukka- meno ja selänsuoristusideologia. Eiköhän peliin tule roppakaupalla asennetta lisää.
- Tuleeko liikaa? Nupe ja Tyrväiset ja 'vittu siellä kolataan kaikki vastaantuleva!' Tämä lienee vaarana mutta toisaalta, eipä se Lämsäkään mikään auktoriteetin esikuva ollut joten eiköhän ole sinänsä huoleton aihe.

No jaa, uskaltaisin väittää, että Jokerit oli Lämsän aikana liigan fyysisin ja eniten taklaava joukkue. En ole muutenkaan nähnyt pelaajien asenteessa mitään ongelmaa.

Uskon, että Tomek ja Nupe eivät lähde suuresti muuttamaan pelitapaa, koska veikkaan Erkan astuvan remmiin Sotshin jälkeen. Lämsän pelikirja on vain variaatio Erkan pelikirjasta, eikä tässä kannata lähteä isoja uusia linjauksia vetämään pariksi kuukaudeksi, vaan lähinnä sammutella tulipaloja.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulipalojen sammuttelu ei riitä. Joku pelitapa pitää valita ja eteenpäin. Toivottavasti mennään kiekkokotrollin kautta, koska semmoista peliä on mukavampi katsella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pakko olla hieman erimieltä.

Hyvä niin!

Meillä on yksi käsite-erokin. En pidä Lämsän Jokerien hitaita lähtöjä kiekkokontrolliin kuuluvina. Alku menee oikein, mutta ennen keskialuetta homma leviää eikä Lämsän hidas lähtö toimi (kerroin yllä miten se leviää). Mikään muukaan hyökkäyspelin osa Lämsällä ei toiminut kuten sen pitäisi kiekkokontrollissa toimia. Ihan perusasiat kuten viisikon etäisyydet ja kenttätasapaino, porrastukset ja syötöt olivat lähes aina pielessä.

Väitteesi että "Lämsä oli ja on eräs puhtaimman kiekkokontrollipelitavan puolestapuhuja tässä maassa" ei perustu mihinkään mitä Lämsä näytti pelissä. Älä katso Lämsän suuta vaan tekoja :)

Olen sanonut tämän aiemminkin mutta sanon vielä kerran: Jokerit pelasi viime kaudella paikoin hyvää kiekkokontrollia (ja samalla kunnon Jokerikiekkoa) Erlkka Westerlundin opein, Filppuloilla ja Erkan vanhalla joukkueella joka tiesi miten pitää pelata. Kun Jokerien miehistössä tuli isompia muutoksia, Lämsältä loppui osaaminen eikä hän saanut syys-joulukuun aikana edes Jokerien avauspeliä toimimaan hyökkäyspelistä ja erikoistilannepelaamisesta nyt puhumattakaan. Juuri tässä tuli Lämsän oman taustan ongelmat esille.

Mutta pidän kaikesta huolimatta Lämsää oppivana valmentajana ja toivon kaikkea hyvää jatkossa. Pelillisesti Lämsä oli iso pettymys eikä Valtonen tule sortumaan samoihin virheisiin vaan peluuttaa Jokereita huomattavasti enemmän kiekkokontrollin suuntaan. Tähän kuuluu kenttätasapaino, keskikaistan hyödyntäminen ja rintamahyökkäykset joissa kiekko viedään jalalla hyökkäysalueelle. Toki kiekkoa kulmaan tai ristikulmaan nähdään, mutta se ei tule olemaan Valtosella samassa mielessä määräävä tapa kuten se oli Lämsällä. Totean vielä että vaikka Lämsän Jokerit näytti joidenkin silmiin pelaavan kiekkokontrollia niin todellisuus oli kaukana siitä. Ensimmäinen ratkaisu oli ehkä oikein, seuraava ei enää ollut eikä valittu seuraava ratkaisu tukenut oikein mm. hyökkäyspelaamista. Tästä puolestaan johtui Jokerien maalinteko-ongelmat.

Sananen vielä hitaista lähdöistä mitä Lämsä käytti. Sehän meni niin että omalla alueella tuli pakki-pakki ja usein vielä pakki-syöttö ilman mitään porrastusta tai ensimmäisen syötön saaneen pakin nousua jalalla. Sen jälkeen pakki joko nousi keskialueelle ja laukoi kiekon kulmaan tai ristikulmaan tai syötti oman puolen laiturille joka eteni keskiallueelle ja veti kiekon joko kulmaan tai ristikulmaan tarkoituksenaan se, että painottoman puolen laituri saa kiekon. Tämä ei ole todellakaan se mitä kiekkokontrollissa tarkoitetaan hitaalla lähdöllä ja kaikkea muuta kuin "puhdasta" kiekkokontrollia. Vastustajat oppivat hetkessä näin yksinkertaisen pelitavan ja eliminoivat sen.

Uskon että Valtosen Jokerit pelaa hitaat lähdöt eri tavoin. Pakki-pakki ihan kuten Lämsäkin, mutta tämän jälkeen kiekollinen pakki lähtee heti nousemaan ja kun saa vastustajan ryhmityksen painolliselle puolelle, tulee syöttö porrastuksessa olevalle toiselle pakille joka jatkaa kiekon nopeasti joko keskustaan sentterille tai painottoman puolen laiturille joka pyrkii ajamaan jalalla sisään hyökkäysalueelle ja häntä tukee sentteri ja toinen laituri sekä toinen pakeista. Tällöin voidaan nähdä kiekollisen hyökkääjän leikkaus eri kaistalle, valelaukaus ja laukaus tai syöttö tai jättö joissa on useampia varitaatioita. Hyökkäyspeli monipuolistuu merkittävästi eikä vastustaja pysty enää samalla todennäköisyydellä tukkimaan Jokerien syöttö- ja laukaussuunnat kuin tähän asti.

Jokainen voi pohtia onko kiekon kontrolloimista (kiekkokontrollia) se että kun se saadaan omalle joukkueelle, Lämsän Jokereissa kiekko vedetään hyvin pian vastustajan kulmaan tai ristikulmaan ja luovutaan näin yhden ottelun aikana kymmeniä kertoja kiekosta. Sen jälkeen kiekko pyritään voittamaan takaisin hyökkäysalueella ja ehkä kerran viidestätoista onnistutaan niin, että saadaan aikaan kohtullinen maalitilanne. Miettikää mikä on suhde! Ei tämä peli oli kiekkokontrollia nähnytkään. SaiPat, Kärpät ja monet muut joukkueet tuovat kiekon usein jalalla hyökkäysalueelle ja näin heidän suhdelukunsa kohtuullisen maalipaikkaan per hyökkäys on aivan eri sfääreissä kuin Lämsän kiekosta luopuvalla Jokereilla...

Katsotaan pari ekaa peliä ja palaan tähän.
 
Viimeksi muokattu:

ACE74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Cobolin kanssa samaa mieltä. Käytännössä tuo Lämsän pelitapa johti toistuvasti tilanteeseen, jossa porrastamaton pakki-pakki mahdollisti vastustajan organisoitumisen Jokereiden hyökkäystä silmälläpitäen. Kun toisekseen kiekosta luovuttiin keskialueella ristikulmakiekolla, muodostui hyökkäykseenlähdöstä paradoksaalisesti tilanne, jossa on valittu sekä hitaan että nopean lähdön huonot puolet. Hidas lähtö siis mahdollisti vastustajan organisoitumisen, kun taas keskialueella tapahtunut pystysuunnan pelaaminen johti siihen, että painottoman puolen laitahyökkääjä joutui ristikulmassa toistuvasti 1-3 tilanteeseen.

Itse näen tämän niin, että näennäisestä hitaudestaan huolimatta Lämsän pelitavassa ei kuitenkaan ollut kysymys käsitteellisesti hitaasta lähdöstä. Ennemminkin pelitapa vaikutti katsomoon kiekkokontrollijääkiekon ja pystysuunnan pelaamisen väliseltä hybridiltä, joka johti poikkeuksellisen suureen määrään kiekonmenetyksiä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Itse näen tämän niin, että näennäisestä hitaudestaan huolimatta Lämsän pelitavassa ei kuitenkaan ollut kysymys käsitteellisesti hitaasta lähdöstä. Ennemminkin pelitapa vaikutti katsomoon kiekkokontrollijääkiekon ja pystysuunnan pelaamisen väliseltä hybridiltä, joka johti poikkeuksellisen suureen määrään kiekonmenetyksiä.

Nimenomaan näin. Mun käsitys edelleen on se, että Lämsä pyrki peluuttamaan kiekkokontrollia ja erinäiset ongelmat ajoivat pelitavan soveltamisen kohti hybridikiekkoa. Yksi perustavanlaatuinen ongelma oli siinä, että sentterit eivät pelanneet itseään pelattavaksi ja pakeilla oli syöttölinjoja pääsääntöisesti kaksi eli pakkiparille tai laiturille. Tämä pelitavan ennalta-arvattavuus - aivan kuten Cobol totesikin viestissään - johti siihen, että vastustaja pääsi paineistamaan Jokereiden kiekollista pelaajaa ja seurauksena kiekosta luopuminen dumppaamalla kiekko hyökkäysalueelle. Kun tähän soppaan lisätään se mauste, että rytmistystenkin kanssa oli ongelmia purkautui hyökkäyspään paine liian usein ja helposti.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Youtubessa on video, mistä löytyy Tomekin ja Nurmisen haastattelut sekä pieniä pätkiä päivän treeneistä. Itse odotan innolla mitä Tomek tuo joukkueeseen, sillon kun itse pelasi niin oli suosikkipelaaja Jokereissa.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Nyt on joukkueessa varmasti rennompi fiilis. Kun hissukka Lämsä on saatu pois sieltä. Vaatimustaso tulee korkealla tasolla, ja nyt ei niitä viive lähtöjä nähdä, veikkaan ainakin niin.

Jos Jokerit jäällä himmailee, niin samantien on luvassa satikutia. Nyt mennään eikä vaan meinata mennä. Tästä lähtien joukkueen pelitapa täytyy perustua aktiiviiseen peliin sekä maalille pitää mennä ottaa niitä iskuja vastaan. Nopeat lähdöt on varmasti joukkueen tavoitteena.

Jatkaako muuten Hantta vielä, vai saiko hän myös lähteä?
 

Norwich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston, Barca, Norwich
hidas lähtö, kiekkokontrolli, pakki-pakki, vastakarva, myötäkarva, perskarva, hyökkäysalue, keskialue, oma-alue, jne....on siinä yksinkertaisessa pelissä paljon asioita, toivottavasti Tomek onnistuu. Ihan oikeesti jääkiekko on nopeatempoinen kamppailulaji, missä on paljon 1vs1 tilanteita. Älkää tehkö tästä rakettitiedettä.
 
Youtubessa on video, mistä löytyy Tomekin ja Nurmisen haastattelut sekä pieniä pätkiä päivän treeneistä.

Hyvää settiä Nupelta. "Eilen tuli ensimmäinen puhelu.. viimeiset pari viikkoa on kutkuttanut että pääsis takaisin valmentamaan, siinä mielessä tuli ihan oikeaan aikaan kysely".

Kurrihan kyseli ensimmäisen kerran joskus kuukausi sitten.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Mikä meikäläistä häiritsee on, jos Tomek on valmentajana niin paljon poikkeava pelitaktiikan osalta ja jos tuossa taktiikassa on enemmän ideaa, kun Lämsän harjoittamassa, miksi tätä suuntaa ei ole edes kokeiltu? Oliko Lämsä hakannut kiveen tuon oman versionsa ja siinä oli Tomekin vaan tyytyminen sivusta peesaamaan?

Siihen en nimittäin usko, että nyt valmennuskaksikolla Tomek/Pasi on niin paljon tiukempi asenne mahdollisia "löysälijöitä" kohtaan. Vai onko Tomek suostunut katselemaan tällaisia jengissä ilman asiaan puuttumista kun oli vain kakkosvalmentaja? Eihän tuo voi niin toimia, että vain päävalmentaja saa puuttua mahdollisiin epäkohtiin ja muun valmennusjengin pitää vain niellä ylpeytensä.

Minun on vain vaikea ymmärtää mitä uutta tuo hiukan muokattu valmennuskolmikko voi tuoda?
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Hyvää settiä Nupelta. "Eilen tuli ensimmäinen puhelu.. viimeiset pari viikkoa on kutkuttanut että pääsis takaisin valmentamaan, siinä mielessä tuli ihan oikeaan aikaan kysely".

Kurrihan kyseli ensimmäisen kerran joskus kuukausi sitten.

Kaikki mitä Iltasanomat kirjoittaa, ei ole välttämättä totta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mikä meikäläistä häiritsee on, jos Tomek on valmentajana niin paljon poikkeava pelitaktiikan osalta ja jos tuossa taktiikassa on enemmän ideaa, kun Lämsän harjoittamassa, miksi tätä suuntaa ei ole edes kokeiltu? Oliko Lämsä hakannut kiveen tuon oman versionsa ja siinä oli Tomekin vaan tyytyminen sivusta peesaamaan?

Tomek oli kauden alussa Narriradion haastateltavana. Siinä hän totesi - suunnilleen ensitöikseen - että kyllä hänellä ja Lämsällä on erilaisia näkemyksiä pelistä ja se kuuluu sinänsä asiaankin ja että kun Lämsä on vastuuvalmentaja niin Lämsän mukaan mennään. Tomek myös totesi muistaakseni senkin että ei tämä nyt niin ihmeellistä ole kun on erilaisia näkemyksiä kun on kaksi valmentajaakin.

Joten kun Lämsä oli vastuussa, Lämsän pelillä mentiin ainakin pääosin.

Kaiken kaikkiaan Lämsästä jäi vähän sellainen olo että Jokerien vastuupesti tuli liian nopeasti. Lämsästä ei myöskään ollut siihen että olisi vaatinut Hjallkselta työkalut ja kun ei niitä saanut, tuonut joko asian julkisuuteen tai uhannut lähdöllä.

Tomekista tulee mieleen yksi juttu. Joskus vuosia sitten kun Tomek vielä pelasi Jokereissa, istuttiin jossain kaiketi kahvilla Areenalla. Kysyin Tomekilta, että milloin hän ottaa matsia jonkun pelaajan kanssa. Tomek katsoi kuin typerystä on tapana katsoa ja sanoi, miksi vitussa mä ottaisin enää yhtään matsia kun haluan kehittyä jääkiekkoilijana ja se matsien tie ei vie mihinkään...

Uskon että valmentaja Tomekissa on paljon samaa kuin jääkiekkoilija Tomekissa.
 

Norwich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston, Barca, Norwich
Luulen että suurin muutos tulee uuden valmennustiimin osalta olemaan mentaalipuolella. Karrikoidusti sanottuna Lämsän aikana mietittiin enneku mentiin ja nyt tullaan menemään eikä mietitä.
 

lego

Jäsen
Ei ihan lähtenyt Valtosella Iltalehden haastattelussa, työskentelyssä median kanssa on selkeästi vielä hiomista. Aika ihmeellisiä vastauksia rookie-koutsilta kautta linjan, kuten esimerkiksi toimittajan kysymykseen siitä mikä meni Lämsän kanssa pieleen. "Sitä sun pitää kysyä Tomi Lämsältä" ei mielestäni ole korrekti vastaus. Toki päävalmentaja kantaa aina isoimman vastuun, mutta kyllä menestys on loppujen lopuksi koko valmennustiimin vastuulla, enkä siksi hirveästi pidäkään näistä apuvalmentajien siirtymisistä kesken kauden päävastuuseen.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Westerlund itse halusi Lämsän aisapariksi ja saikin. Kannattaa varmaan kysyä mitä Erkka hänessä näki. Mielestäni viime kauden runkosarjan voitto on ihan hyvä saavutus ensimmäiseltä päävalmentajakaudelta. Kirkkaimmat meni sitten Eeron sulamiseen.

Ne meni kyllä viime kaudella siihen samaan syyhyn kuin pieleen mennyt syksykin. Jos ei pysty tekemään maaleja, ei yksinkertaisesti voi voittaa pelejä. Yksin Kilpeläisen syyttäminen viime keväästä on yksi joukkuepelien myyteistä. Se jää elämään ja tulee esiintymään älyllisesti köyhänä hokemana vielä vuosia suomalaisessa palloilussa ainakin pääkaupunkiseudulla.

Tomekilla on vain voitettavaa, joten siinä mielessä hyvä paikka ja varmasti auttaa häntä matkalla kohti Vaasaa. Hänen kannaltaan tämä on hieno tilaisuus. Nurminen tulee antamaan hänelle hyvää tukea.

Jaksan hieman epäillä, että Jokerit tulevat pelaamaan voittavaa kiekkokontrolliin perustuvaa kiekkoa. Voi hyvin olla, että sitä haluttaisiin pelata ja mahdottomampiakin asioita on tiedetty tapahtuvan. Se on monella valmentajalla tavoitteena. Onnistuuko se enää saman joukkueen sisältä tulevalla couchilla jää nähtäväksi.

Sen sijaan olen varma, että vastustajaa yritetään horjuttaa puoli- tai täysrikollisin keinoin. Valtonen ja Nurminen eivät varmasti jätä yhtään kiveä kääntämättä koittaessaan voittaa. Valmentajien tahtoa voittaa ei täydy enää epäillä, keinoista piittaamatta. En olisi yhtään hämmästynyt, että mahdollinen turhautuminen jossain vaiheessa tulee johtamaan myös toimitsijakieltoon. Pidän esimerkiksi toimitsijakieltoa huomattavasti todennäköisempänä vaihtoehtona kuin kotietua.

Venäjän liigan lähtevällä Jokereilla ei ole oikeastaan kuin taloudellisia tavoitteita tällä välikaudellaan. Markkinointimielessä pari hyvää ylilyöntiä voi pelastaa muuten aika synkän kauden ja jättää kuvan kaikkensa antavasta joukkueesta. Se on hyvä selitys ja aina voidaan selittää, että olisi pitänyt ottaa Tomek jo aiemmin, jos menestys kiertää Ilmalan. Sinänsä tämä voi olla tervehdyttävää ja puhdistavaa koko organisaatiolle ja faneille, että kokevat olevansa elossa ennen pitkää Siperian matkaa.

Paikallispeleistä ei varmasti tule puuttumaan tunnetta, joten minun puolestani tervetuloa vain. Piotrków Trybunalskin toiseksi kovin poika, heti Stefan Roweckin jälkeen, onkin päässyt pitkälle. Muutos on tunnelman kannalta varmasti parannus. Raimo ja Tomek tuntevat toisensa hyvin yhteiseltä mestaruuskaudelta asti. Kumpikin tietää myös mitä on valmis tekemään voittaakseen. Tunnetta tuskin tulee paikallisista tai jälkipuinneista puuttumaan ...
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Sen sijaan olen varma, että vastustajaa yritetään horjuttaa puoli- tai täysrikollisin keinoin. Valtonen ja Nurminen eivät varmasti jätä yhtään kiveä kääntämättä koittaessaan voittaa. Valmentajien tahtoa voittaa ei täydy enää epäillä, keinoista piittaamatta. En olisi yhtään hämmästynyt, että mahdollinen turhautuminen jossain vaiheessa tulee johtamaan myös toimitsijakieltoon. Pidän esimerkiksi toimitsijakieltoa huomattavasti todennäköisempänä vaihtoehtona kuin kotietua.
Eihän Summasellekaan toimitsijakieltoa annettu hänen pyrittyään horjuttamaan Jokereita hankkimalla Trevor Gilliesin ja ohjeistamalla tämän vetämään Ruutua turpaan. Miksi ihmeessä Tomekkikaan mitään kieltoja saisi? Jos psyko-Rami on pystynyt kohta kauden verran toimimaan ilman toimitsijakieltoja, niin siihen pystyy kuka tahansa.

Ihan pikkaisen täällä vedetään mutkia suoraksi, kun kuvitellaan Valtosen roolin pelaajana siirtyvän Jokereiden joukkueeseen kentällä. Sama intohimo toki on Valtosella mukana, mutta ei se mikään idiootti ole. Tässä liigassa ei saa tapella varsinkaan jos on Helsingistä ja Tomek aivan varmasti tietää sen.

Se taannoinen voittoputki lähti liikkelle Lämsän, Tomekin tai herrojen yhteisestä päätöksestä yksinkertaistaa peliä. Se hyvä hetki suli sitten sekä loukkaantumisiin, että muuten vaan huonoon suorittamiseen, mutta veikkaisin että samoille urille tähdätään Jokereissa taas seuraavan tauon jälkeen. Kun loukkaantuneet avainpelaajat saadaan takaisin ja peliä nopeutettua, voi se hyvinkin luoda positiivisen kierteen, jolla mennään keväällä vielä pitkälle.

Aina on tottakai mahdollista, ettei homma tule jatkossakaan toimimaan, mutta pari huomionarvoista seikkaa tässä on. Jokerit ei ole lainkaan niin huono joukkue kuin viimeaikaiset esitykset antavat ymmärtää. Nelossijaa varten ei tarvitse ylisuorittaa, vaan ihan oman tason löytäminen riittää. Jokereiden suurin ongelmahan on ollut viimeistelytehokkuudessa. Toki paikkojakin voitaisiin luoda enemmän, mutta joukkueen laukaisuprosentti on lähinnä säälittävä. Meillä on muutamakin maalitykiksi profiloitunut pelaaja joukkueessa ja kykyä tuloksentekoon kaukana kärkimiesten takanakin, joten siitä homma ei ole kiinni. Osa viasta on pelitavassa, mutta suurempi osuus on henkisten lukkojen ja toisinaan keskimääräistä kehnomman tuurinkin takana.

Se voittava joukkue on jossain Areenan uumenissa piilossa, mutta jonkun pitää pystyä potkimaan se sieltä esiin. Nyt yrittämään lähtee parivaljakko Valtonen & Nurminen ja ainakin mahdollisuudet onnistumiseen ovat selkeästi olemassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös