Valmentajat yliarvostettuja

  • 11 999
  • 66

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pointti nyt pitäisi kuitenkin aueta, eli huippuvalmentaja pitää joukkueen suoritustason vakaana suurienkin muutosten kourissa. Alatalo ei ole huippuvalmentaja, joskin tunnen sympatiaa häntä kohtaan, koska saappaat joita hän on lähtenyt viime aikoina täyttämään, olisi olleet liian suuret lähes kenelle tahansa.
Kiitos, kun löysit hiukan faktaakin väitteelle, jonka kaikki Kerho-fanit tietävät ihan silkasta kokemuksesta. Joillekin tuollainen tilanne on lähellä maailmanloppua. Toisille se on jokavuotista inhorealismia. JJalosen suuruus näkyy mielestäni siinä, että vaihtuvuuteen myös reagoitiin. Jos saatiin mikkolaineita, pelattiin sellaista kiekkoa kuin mikkolaineilla kannattaa pelata. Ei joka kaudella voi olla anttimiettisiä ja tommisantaloita Kerhon resursseilla.

Bozikille sanoisin, että ihan kaikki eivät pidä KJalosta huippuvalmentajana ;)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uuh, luitko nyt sitä viestiä ollenkaan? Siinä oli lueteltu aika monta kautta, jolloin lähti paljon pelaajia ja suoritustaso pysyi. 04 Kerho tosiaan hävisi HIFK:lle pronssiottelussa, eli jos tuota pitää romahtamisena, niin pitäköön. Viime kaudella olikin hankittu muuan kaljupää, joka viimeisteli katastrofin. En usko, että Jalosen kanssa olisi samaan tyyliin menty.

Pointti nyt pitäisi kuitenkin aueta, eli huippuvalmentaja pitää joukkueen suoritustason vakaana suurienkin muutosten kourissa. Alatalo ei ole huippuvalmentaja, joskin tunnen sympatiaa häntä kohtaan, koska saappaat joita hän on lähtenyt viime aikoina täyttämään, olisi olleet liian suuret lähes kenelle tahansa.
Luin kyllä. En kylläkään nähnyt kuin noilla erikseen mainitsemillasi kausilla poikkeuksellisen suurta vaihtelua. Jos joukkueesta vaihtuu kentällinen pelaajia, kuten useimmilla kausilla Jalosen HPK:ssa, se on vielä kohtuullisesti paikattavissa. Kaksi kentällistä onkin jo pikkuisen huonompi juttu kun ne osuu vielä kärkimiehiin. Edes Jalonen ei pystynyt sellaista menetystä kääntämään voitoksi, puhumattakaan Alatalosta.

Jos tarkastellaan Kärppien menetyksiä viime vuosilta niin huomataan että sieltäkin on se kentällinen kärkimiehiä lähtenyt vuosittain haittaamatta menestystä. Nyt pitkästä aikaa lähtijöitä oli se kaksi kentällistä ja heti tuntuu.

03-04
Ton
Potaitchuk
Mettovaara
Pitkänen
Kukkonen
Bannister

04-05
Smyth
Lievers
Machulda
Myllykoski
Stepanek

05-06
Jokinen
Somervuori
Palsola
Sihvonen
Niinimaa
Boumedienne

06-07
Tenkrat
Haataja
Saarenheimo
Vallin
Kukkonen
Lehtonen
Bäckström

07-08
Pyörälä
Ujcik
Boumedienne
Lupaschuk

Eroaako nuo lähtijät tasoltaan HPK:n vastaavista? Mielestäni ei. Molemmissa joukkueissa on osattu kuitenkin paikata lähtijät hyvillä hankinnoilla kun lähtijöitä on ollut tuo 5-6. Samaten molemmissa taso tipahti heti kun rosteri vaihtuikin vähän enemmän.
 

TomTom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja HPK
Shedden valittu vuoden joukkuelajien valmentajaksi....ei voi käsittää......raadissa ollut varmaan Kummeli...eiku Kummola yksin

Ensi vuonna sitten varmaan Juhani Tammisen vuoro
 

temmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Tänne ketjuunhan toi SHEddenin uutinen passaa kuin nenä päähän. Kyllä se vaan naurattamaan pisti kun uutisen näki. Miten voi arvostaa valmentajia, jos he itse valitsevat parhaaksi tämän kyseisen crybabyn. Melkein Duffan Kärppä aikakin näyttää hyvältä tähän verrattuna. Oishan siellä nyt ollut muitakin valkkuja, jopa "pienemmistä" lajeista löytää heti monta ukkoa edelle. Ei kyllä mitenkään pysty käsittään.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
ja toisaalta uskooko joku, ettei Kärpät olisi saavuttaneet mestaruuksiaan, jos Alatalo olisi ollut puikoissa Brosien ja Pesosten aikaan ?


Minä uskon! Voi olla, että Alatalo on ollut väärässä paikassa, tai ainakin väärään aikaan, mutta on suorastaan ihmeellistä, että Alatalon Jyp oli hännillä, Alatalon HPK oli hännillä ja nyt Alatalon Kärpät on, jos ei hännillä, niin kaukana entisestä.

Täytyy myöntää, että JYPin aikana pidin Alataloa jonkinlaisena guruna. JYPin piti olla jumbo joka vuosi, mutta säälipleijarit kutsuivat vuosi toisensa jälkeen. Voiko olla vain huonoa tuuria, että kolme peräkkäistä joukkuetta, kolme peräkkäistä kautta sama valmentaja on taistellut enintään säälipleijari paikasta. Kärpät sentään on hallitseva mestari, HPK:kin on menestynyt kivasti. Ja nyt Alatalon jälkeen JYP menestyy (samoin HPK)? En usko pelkkään tuuriin. Miksi? Siksi, koska jos oikein muistan, niin ei HPK:n viimekauden pelaajalistan pitänyt sarjan hännille viedä. Kaikkien ennakkokeskustelujen mukaan Kärpillä piti edelleen olla sarjan kovin joukkue, ja kallein ainakin. Toki kovia menetyksiä on ja joukkue on heikentynyt, mutta mestaruudesta säälipleijareihin??? (ennen eilistä voittoa KalPasta, sijoitus taisi olla 12.)

Myönnettäköön vielä se, että Kärpilläkin välillä peli on oikein mallikasta, eikä yllättäisi kovasti jos lauantaina JYP kaatuisi Raksilassa. Alatalo vain ei tunnu koskaan saavan sitä viimeistä pisaraa joukkueesta irti. Alatalo saattaa olla strategina loistava, mutta kovuutta taitaa puuttua.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Alatalo vain ei tunnu koskaan saavan sitä viimeistä pisaraa joukkueesta irti. Alatalo saattaa olla strategina loistava, mutta kovuutta taitaa puuttua.
Kerhossa ei kyllä ollut näkyvissä tuota strategista osaamista. Hommasta puuttui punainen lanka koko kauden ajan. Paketti ei pysynyt kasassa koko 60-minuuttista oikein missään vaiheessa. Rosteri olisi kyllä oikeuttanut vähintään sääläreihin.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Palautellaanpa mieliin tässä vaiheessa ne Kärppien lähtijät viime kaudelta:

Pesonen-Bros-Hyvönen
Lehtonen-Laamanen

Kratena-Sahlstedt-Mustonen
Jaakola-Haakana

Chiodo
Näitä asioita voi myös vähän vertailla suhteessa siihen mitä nämä pelaajat ovat joukkueelleen tarjonneet. Chiodo 2. veska, Mustonen 13. hyökkääjä...

No ne näistä ja kyllähän Kärpillä pelaajamateriaali on heikompi kuin viime kaudella, mutta eihän se nyt herran jumala huono ole. Kyllä Kärppien materiaalilla pitäisi saavuttaa kevyesti suora pudotuspelipaikka. Joukkueessa ainoa huono asia on tuo valmentaja. Jos Kärpät tällä kaudella tulee pärjäämään, johtuu se tasan vain siitä että joukkueen kärkiosaaminen hyökkäyspäässä on kahdessa ensimmäisessä kentässä niin hyvä, että jos jollain tavalla kiekko vastustajan alueelle saadaan niin kyllä ne kiekkoja maaliin mättävät.

Ihan parin pelin perusteella voi sanoa että Kärppien ongelmat ovat melko samoja kuin Kerholla viime kaudella. Suurimpana ongelmana epätasaisuus puolustuksessa, epätasaisuus kokonaisvaltaisesti otteissa ja aivan järkyttävän huonot ja hitaat hyökkäyksiinlähdöt.

Vaikka nyt Viuhkola ja Corsokin ovat takaisin geimeissä niin tuli vaan aatos mieleen Kerhon viime kauden hirveistä loukkaantumismääristä. Seuraisiko valmentajan mukana...

Just face it. Alatalo ei ole hyvä valmentaja.

Ps. Jos Kärpät voittaa tällä kaudella jotain, lupaan olla töissä alasti päivän.
 
Näitä asioita voi myös vähän vertailla suhteessa siihen mitä nämä pelaajat ovat joukkueelleen tarjonneet. Chiodo 2. veska, Mustonen 13. hyökkääjä...

Entäs nuo muut. En vieläkään osaa sanoa onko Alatalo huono vai hyvä, johtunee yritystaustasta. Yrityksissä esimiehen muuttuessa tulos näkyy aika kauan jälkijättöisesti. Ihmisjohtaminen on aika monimutkainen asia ja sitä ei selitä yleensäkään yksinkertaistetut päätelmät. Fakta on vaikka miten kiveä käänneltäisiin, niin nyt on Matilla ensimmäistä kertaa urallaan takana organisaatio jolla oikeasti on resurssit vaikka mestaruuteen. Eli en vertaisi tilannetta kerhon ja Jypin aikaisiin, koska tilanne oli aivan eri. Tosin nyt Mattia hankaloittaa se että käytännössä ykkös- ja kakkosketju on vaihtunut kokonaan, ja hieman kolmosketjukin (+ avainpelaajat loukkaantuneet). Tilanne on johtamisen kannalta erittäin haasteellinen. Mikäli tilanne on ollut tiedossa jo keväällä, saattaa olla että Matti on ollut ainoa joka on halunnut haasteen ottaa vastaan. Tottakai voi olla myös mahdollista että Matti on vain huono valmentaja. En vain itse viitsisi näillä tiedoilla lähteä ketään tuomitsemaan, koska perustelut tällekin ovat hieman keveät.

Noihin pelaajien mielipiteisiin liittyen, suhtaudun samalla tavalla kuin alaiset moittivat esimiehen tietämättömyyttä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Lyhyesti pitää todeta että Alatalo tarvitsee pari Puollustajaa isolla P:llä pärjätäkseen. Tosin saattaa mennä yhdelläkin jos hyvin käy, lue: Järventie kuntoutuu ja pelaa hyvin. Mopolla ei kuitenkaan kuuhun se on selvää!
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No ne näistä ja kyllähän Kärpillä pelaajamateriaali on heikompi kuin viime kaudella, mutta eihän se nyt herran jumala huono ole.
Kärppien sentterit: Keränen, Karppinen, Paakkolanvaara, Kuusela.

Näillä Kärpät pelasi pitkän pätkän. Onko tuo mielestäsi hyvä sentterikalusto? Millä liigajoukkueilla on huonompi?

Puolustuksessa puolestaan ei ole yhtään huippua mutta divaritason pakkeja useampi. Usemmastakin liigaseurasta löytyy vähintään neljä pakkia, jotka jokainen menisivät Kärppien ykköspakkipariin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Valmentajan vaihtamisesta

Tapparan tämän hetken tilanne pisti pohtimaan valmentajan vaihtamisen merkitystä. Onhan näitä tässä ketjussa jo pyöritelty, mutta omat johtopäätökseni seuraavassa - pätee niin tämän hetken Tapparaan kuin yleensäkin valmentajan vaihdon harkitsemiseen:

Valmentajaa kannattaa vaihtaa vain kahdesta syystä A) Jos valmentaja osoittautuu epäpäteväksi, B) jos valmentajan ja joukkueen henkilökemiat ajautuvat korjaamattomaan ristiriitaan.

Valmentajaa ei kannata vaihtaa, mikäli hän on sinänsä pätevä (omaa toimivan pelikirjan, osaa vetää laadukkaat treenit, pystyy henkisesti johtamaan), mutta on vain hieman keskimääräistä huonompi omassa vertailuryhmässään. On eri asia olla "hieman keskimääräistä heikompi formulakuski" (sijoittuu yleensä keskivälin alapuolelle) kuin olla epäpätevä formulakuski (ajaa usein pihalle ja aiheuttaa onnettomuuksia). Sinänsä pätevän valmentajan vaihtaminen toiseen keskinkertaisuuteen tuskin tuo olennaista muutosta pelisuoritukseen. Ja markkinoilla harvoin on järkevään hintaan olennaisesti parempia vaihtoehtoja tarjolla. Jos valmentajan taso vaihtaessa paranee vain hieman, se ei näy juuri ollenkaan joukkueen pelissä. Syyt alisuorittamiseen löytyvät jostain muualta (rakenteellisesti väärin koottu joukkue, loukkaantumiset, avainpelaajien epäonnistuminen, jne.).

Tosielämälle on tietenkin tyypillistä, että useat syyt saattavat kasaantua yhtäaikaa - hieman keskimääräistä heikompi valmennus, muutama loukkaantuminen ja pari alisuorittavaa tähteä... Kuulostaako tutulta? Tässäkään tilanteessa valmentajan vaihdos tuskin tuottaa merkittävää muutosta - ellei tilalle saada todellista huippumiesta, joka todennäköisesti on myös huippukallis.

En ole jääkiekkoanalyytikko, joten kykyni arvioida Tapparan pelaamista on hieman puutteellinen. En kuitenkaan ole nähnyt pelikirjassa tai pelitavassa niin suuria ongelmia kuin Mika Saarisen aikoina amatöörikin huomasi helposti - vaikka tulokset ovat olleet jopa vielä huonompia. Sitä mitä tapahtuu pukukopissa ja treeneissä, en pysty arvioimaan ollenkaan. Puhtaasti pelillisten syiden takia en siis erottaisi Mikko Saarista, koska uusi keskinkertainen valmentaja tuskin saisi tuosta ryhmästä yhtään enempää irti.

Sen sijaan jos joukkeen ja valmentaja välisessä dynamiikassa on ilmennyt merkittäviä ongelmia, tällöin valmentajan vaihtaminen on käytönnössä ainoa vaihtoehto, koska pelaajia ei voi kaikkia vaihtaa. Jos kyse olisi muuten hyvin toimivasta joukkeesta, jossa on vain yksi "riidankylväjä" rosterissa, toki tällöin hänet kannattaa ulostaa ennen valmentajaa, mutta jotenkin en usko että Tapparassa olisi kyse tästä.

Seurajohdon pitäisi siis pystyä arvioimaan ensinnäkin, tekeekö Saarinen jotain olennaisesti väärin vetäessään joukkuetta? Ja jos tekee, niin mikä on se konkreettinen virhe, ja kuka pystyisi sen korjaamaan? (Tämän johtopäätoksen jälkeen seurajohdon pitää kyllä katsoa itseään peiliin, miksi palkattiin epäpätevä valmentaja?) Toiseksi pitäisi tietää joukkueen sisältä, toimiiko pelaajien ja valmennuksen välinen dynamiikka? Jälkimmäisen arvioiminen lienee sisäpiiriläiselle helpompaa...

Jos jommassa kummassa edellä mainituista asioista löytyy ongelma, tällöin valmentajan erottaminen on todennäköisesti ainoa oikea ratkaisu. Toki ennen lopullista päätöstä pitäisi jo tietää kuka on seuraaja - ja tarjoaako hän oikeasti muutoksen haluttuihin asioihin. Jos valmentaja taas ei ole ongelman pääsyy, muutoksia pitää tehdä pelaajapuolella - taloudellisten voimavarojen puitteessa.

Fanien kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että analyysi saattaa päätyä tulokseen, että mitään ei ole tehtävissä. Jos vika ei ole valmentajassa, eivätkä resurssit salli merkittäviä muutoksia pelaajarinkiin, ainoaksi vaihtoehdoksi jää pelin kehittäminen treenaamalla nykyisen joukkueen kanssa ja odotella sairastuvalta saapuvia pelaajia vahvistukseksi. Missään tapauksessa joukkeen tulevaisuutta ei pidä tuhlata siihen, että syödään tulevia resursseja, jotta nostetaan joukkuetta pari pykälää sarjataulukossa (ainostaan putoamispelko voisi oikeuttaa tämän). Menestyshimoisimmille faneille tämä voi olla kova paikka, mutta kovassa paikassa kaikki suhteet testataan....
 

Puolikaspakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito kilpailu ja rehellinen tuomaritoiminta
Valmentajien arvostuksesta

Mikäli valmentajan arvostamisella tässä tarkoitetaan valmentajan ammatin arvostamista, niin ei taatusti ole yliarvostettu. Ammatin arvostaminen ilmenee yleensä siten, että kuka tahansa kadulla tallaava lotto-kansalainen ei väitä olevansa parempi kyseisen ammatin harjoittaja kuin keskustelun kohteena oleva henkilö.

Jos tässä arvostamisella taas tarkoitetaan henkilön arvostamista, joka ilmenee mm. kyseisen henkilön tekemisistä puhumisena ilman henkilökohtaisuuksia ja loukkauksia, niin arvostusta on vielä vähemmän (jos mahdollista) kuin edellisessä kohdassa.

Mikäli arvostamisella viitataan yleiseen käsitykseen valmentajan merkityksestä yksittäisen ottelun lopputulokseen, ovat valmentajat suunnattoman yliarvostettuja. Viitattaessa taas koko kauden lopputulokseen valmentajan arvostus on hieman ylimitoitettua suhteessa pelaajiin kohdistuvaan mielenkiintoon tulosta arvioitaessa. Tämä näkyy siten, että alisuorittavia pelaajia puolustellaan huonolla tai kusipäisellä valmentajalla ja vedotaan siihen, että kyseinen jamppa on jonkun toisen valmentajan joukkueessa tehnyt sitä ja tätä. Yleensä tällöin unohdetaan autuaasti muiden pelaajien vaikutus yksilön menestymiseen.​

Valmentajan vaihtamisesta

Valmentajan vaihtaminen kesken kauden, vaikkakin on melko usein käytetty keino, on enemmänkin joukkueen sidosryhmien rauhoittamiseksi kuin tilanteen nopeaksi parantamiseksi tehty toimenpide. Tilannetta voisi verrata odotuksiin nähden huonon tuloksen tehneen pörssiyrityksen YT-kierrokseen jossa irtisanotaan joitakin prosentinosia työntekijöistä ja "toimintoja tehostaan". Tällä ostetaan aikaa, ei muuta. Siinä missä tuollainen pieni YT-kierros ei paranna yrityksen tulosta etenkään lyhyellä aikavälillä, ei valmentajan vaihto tuo kuuta taivaalta.

Sen sijaan valmentajan vaihtaminen kesken kauden on omiaan synnyttämään kierteen, jossa aina päädytään uuten valmentajaan kesken kauden ja menestys menee aina ohikulkutietä naapurikaupunkeihin. Viime kädessä syy tähän on valinnanvara - tai sen puute - valmentaja markkinoilla kesken kauden. Esim.

Joukkue A kenkäisee valmentajan pellolle ja apuvalmentaja jatkaa työtä kunnes uusi löytyy. Seura etsii uutta valmentajaa ja päätyy vaihtoehtoon B palkaten tämän loppukauden + 1v tai 2v -sopparilla. Seurajohto myhäilee tyytyväisyyttä kun työrauha on taattu fanien eläessä kuherruskuukautta ja sponsoreiltakin on saatu lisäaikaa joukkueen rakentamiseen. Valmentaja B aloittaa työnsä paikaten omasta mielestään alkukauden aikana tehtyjä virheitä ja "rakentaa" tulevan kauden joukkuetta. Loppukauden tulokset eivät kiinnosta ketään, kunhan pelissä näkyy muutos.

Uuden kauden tullessa eteen seurassa on pelaajat vaihtuneet, eikä uusi valmentaja ole saanut haluamiaan pelaajia, koska edellisen valmentajan aikana tehdyt sopimukset ovat kuitenkin voimassa. Jopa osa uusista pelaajista on ns. vääriä. Kun eri tyyliä toteuttamaan hankitut pelaajat eivät sitten toteutakaan uuden valmentajan mallia tarpeeksi tehokkaasti, alkaa fanien keskuudessa - median suosiollisella avustuksella - herätä vastarintaliike valmentajan erottamiseksi. Samaan aikaan tyytymättömyys seuran johdossa lisääntyy, koska valmentaja oli vain paras tarjolla olevista vaihtoehdoista, ei suinkaan hän, kenet tehtävään olisi aivan oikeasti haluttu. Jossain kohtaa koutsi saa kenkää ja sama ruljanssi alkaa uudestaan.

Kun seurajohto vaihtaa valmentajaa kesken kauden ja valitsee parhaan tarjolla olevan vaihtoehdon, tämän olematta kuitenkaan hän tai kukaan niistä, jotka parhaiten sopisivat seuraan, tilanne on suunnilleen sama kuin kusisi omiin muroihinsa. Muutos saadaan aikaiseksi, mutta harvemmin parempaan suuntaan.​
 
Viimeksi muokattu:

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpät vs HPK

Vähä jälkijunassa tuleva kommentti tuohon Alatalo- keskusteluun.
On kiistaton totuus, että Kärpiltä lähti paljon taitoa ja joukkue heikentyi merkittävästi viime kauden jälkeen. Niin teki kuitenkin myös HPK. Mielestäni Alatalo joutuu kuitenkin epäedullisen vertauksen kohteeksi jos häntä verrataan Kerhon Jaloseen. Suuri vaihtuvuus on aina hankalaa. Se, mitä ei olla otettu huomioon on, että Kärpissä vaihtui pelaajat JA valmentaja.
Kerhossa vain toinen näistä. On ihan eri asia ympätä suurikin määrä pelaajia valmiiseen systeemiin kuin jos valmentajakin on uusi. Asian voi nähdä niin, että joukkue voi olla jaettuna kahteen toisilleen ennestään tuntemattomaan osaan: uusi valmentaja-pelaajat, tai entinen valmentaja ja puolet pelaajista-uusi runko, mutta jos joukkue ikäänkuinjakautuu kolmeen osaan (uusi valmentaja-vanhat pelaajat-uudet pelaajat) se on jo liikaa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vähä jälkijunassa tuleva kommentti tuohon Alatalo- keskusteluun.
On kiistaton totuus, että Kärpiltä lähti paljon taitoa ja joukkue heikentyi merkittävästi viime kauden jälkeen. Niin teki kuitenkin myös HPK. Mielestäni Alatalo joutuu kuitenkin epäedullisen vertauksen kohteeksi jos häntä verrataan Kerhon Jaloseen. Suuri vaihtuvuus on aina hankalaa. Se, mitä ei olla otettu huomioon on, että Kärpissä vaihtui pelaajat JA valmentaja.
Kerhossa vain toinen näistä. On ihan eri asia ympätä suurikin määrä pelaajia valmiiseen systeemiin kuin jos valmentajakin on uusi. Asian voi nähdä niin, että joukkue voi olla jaettuna kahteen toisilleen ennestään tuntemattomaan osaan: uusi valmentaja-pelaajat, tai entinen valmentaja ja puolet pelaajista-uusi runko, mutta jos joukkue ikäänkuinjakautuu kolmeen osaan (uusi valmentaja-vanhat pelaajat-uudet pelaajat) se on jo liikaa.
Mistä sinä nyt oikein puhut? Jatkoajan kausiennakko näyttää, että vaihtuvuus oli ihan normaalia (=rajua) Kerhossa Alatalon kaudella. Niin kuin oli muuten tälläkin kaudella. Ja kuten edellä erääästä viestistä nähdään, suurinpiirtein joka kaudella. JJalonen oli mestari sopeutumaan käytössä olevaan materiaaliin ja osasi muokata pelitapaa tarvittaessa rankastikin. Rautakorpi on taas tunnettu siitä, että materiaali näyttää rautakorpimaiselta, kuten pelikin. Ja tulostakin usein tulee. Alatalo kunnostautui lähinnä selittelypuolella.

Kärpät on tosin näyttänyt viime aikoina piristymisen merkkejä. Ei siis teilata Alataloa vielä ihan kokonaan. Vai annetaanko jälleen kaikki kunnia joukkueelle ;)
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Kärppien sentterit: Keränen, Karppinen, Paakkolanvaara, Kuusela.

Näillä Kärpät pelasi pitkän pätkän. Onko tuo mielestäsi hyvä sentterikalusto? Millä liigajoukkueilla on huonompi?

Puolustuksessa puolestaan ei ole yhtään huippua mutta divaritason pakkeja useampi. Usemmastakin liigaseurasta löytyy vähintään neljä pakkia, jotka jokainen menisivät Kärppien ykköspakkipariin.

Tuo on totta, Alatalo on jäänyt vähän tuollaiseen loukkuun missä tulee joukkueeseen joka on saavuttanut menestyshuipun ja hakee uutta aaltoa.

Kumminkin Kerhon menetykset ovat olleet pienempiä ja moni jätkä joka on lähtenyt on pelannut vasta läpimurtoaan, kun Kärpistä lähti pari ketjua maailmanmestareita, ex-maajoukkuejätkiä ja monivuotisia pistemiehiä. Lisäksi valmentaja lähti kävelemään.

Toki Jukka Jalonen oli hyvä saamaan porukasta irti enemmän, mutta sai tehdä niin aika rauhassa ilman mitään suurempia paineita, toisin kuin esim Kärppien valmennus. Ja osa näistä JJ:n "löydöistä" oli luokkaa Eero Somervuori josta jokainen näki lahjakkuutta, mutta Jokereilla oli niin kova jengi että ei mahtunut ylemmäksi, kun ei saanut itsestään irti.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä sinä nyt oikein puhut? Jatkoajan kausiennakko näyttää, että vaihtuvuus oli ihan normaalia (=rajua) Kerhossa Alatalon kaudella. Niin kuin oli muuten tälläkin kaudella. Ja kuten edellä erääästä viestistä nähdään, suurinpiirtein joka kaudella. JJalonen oli mestari sopeutumaan käytössä olevaan materiaaliin ja osasi muokata pelitapaa tarvittaessa rankastikin. Rautakorpi on taas tunnettu siitä, että materiaali näyttää rautakorpimaiselta, kuten pelikin. Ja tulostakin usein tulee. Alatalo kunnostautui lähinnä selittelypuolella.

Voi olla, että luin viestejä huolimattomasti. Se, mitä yritin sanoa on, että kun JJalosen HPK:ssa vaihtui suuri osa pelaajista valmentajat kuitenkin olivat vuodesta toiseen samat. Alatalolla taas vaihtuivat pelaajat JA valmentajat. Tähän eroon yritin kiinnittää huomiota. Jotta JJalosen tulokset olisivat vertailukelpoisia pitäisi ottaa huomioon vain ensimmäinen kausi uudessa joukkueessa (Leon voi varmaan kertoa miten se meni, itse en jaksa penkoa menneitä)
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Voi olla, että luin viestejä huolimattomasti. Se, mitä yritin sanoa on, että kun JJalosen HPK:ssa vaihtui suuri osa pelaajista valmentajat kuitenkin olivat vuodesta toiseen samat. Alatalolla taas vaihtuivat pelaajat JA valmentajat. Tähän eroon yritin kiinnittää huomiota. Jotta JJalosen tulokset olisivat vertailukelpoisia pitäisi ottaa huomioon vain ensimmäinen kausi uudessa joukkueessa (Leon voi varmaan kertoa miten se meni, itse en jaksa penkoa menneitä)
Aaa, ymmärsin lievästi väärin. No, pronssia Kerho joka tapauksessa otti JJalosen ensimmäisellä kaudella. Lähtijäpuolella normaalit 5-6 kärkipelaajaa.

Kerho Wikipediassa

Kuten näkyy, Kerholla on 90-luvulla vaihtunut valmentaja tiheään tahtiin. Teisa Räsänen sai jatkaa peräti kolme kautta, ja Jalonen on oikeastaan ensimmäinen pitkän linjan valmentaja Kerhossa. Eikä sen Alatalonkaan pitänyt ihan vielä lähteä, mutta toiseen katastrofikauteen ei Kerhon kaltaisella organisaatiolla ole yksinkertaisesti varaa. Uskon vahvasti, että tulokset olisivat olleet tällä kaudella hänenkin johdollaan paremmat. On tosin toinen juttu, miten pelaajamarkkinoilla olisi tässä tilanteessa käynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös