Valmentajan vaihto

  • 56 521
  • 252
Tila
Viestiketju on suljettu.

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
vero puhuu (taas kerran) asiaa. Tuosta sentteritilanteesta olin huolissani jo ennen kauden alkua mutta kaikki vain ovat sitä mieltä että Ässien ongelmat ovat vain ja ainoastaan maalin suulla. Mielestäni kaikkein suurin ongelma on juurikin sentteritilanne:

Häppölä: Aivan liian flegmaattinen puolustaja, ykkösketjussa peli ei toiminut Maven kanssa. Häviää selkeästi AUK:lle, huomattavasti selkeämmin mitä kauden alussa oletin.
Hirvonen: Vaikka onkin hyökkäyspelissä onnistunut niin oman pään pelissä ollut suoraan sanottuna saatanan huono. Ei ehkä yhtä flegu kuin Häppölä mutta ei ikinä korvaa Rauteeta.
Wandell: Pelannut mielestäni parhaat pelinsä laitahyökkääjänä. Ollut ihan positiivinen yllätys, mutta ei ole Tompastakaan ykkössentteriksi Maven ja Krissen väliin. Ensi kaudella voi lyödä itsensä läpi jos jatkaa Suomessa.
Kuparinen: Kuten olen moneen kertaan sanonut liigan parhaasta nelossentteristä ei saa ykkössentteriä yhdessä yössä eikä välttämättä kahdessa vuodessakaan. Vahvuudet ihan muualla kuin ylivoimapelin pyörittämisessä. Puolustaa kyllä tunnollisesti mutta aivan liian diesel ykkösketjuun vaikka nuori sälli onkin.
Kemppainen: Vielä kirjoittamaton kortti, mutta jo alkujaan väärä kaveri puolustavaan rooliin koska parhaat avut ovat hyökkäyspäässä.

Kyllä on iso ikävä kolmikkoa Uusikartano - Rautee - Hisey. Ei jukolauta mutta tuolla kolmikolla oltaisiin ihan eri sijoilla, siksi paljon vastustajan maaleista on syntynyt sentterin unohtaman miehen toimesta.
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Otteluiden alut on ollut mielestäni liian usein synkkiä. Eikö olla heti valmiina peliin vai missä mättää?
Monasti joudutaan lähtemään takaa liikenteeseen alun höntsäilyn tähden. Hifkiä vastaan todella mustaa. Kalpaa vastaan en peliä nähnyt muttei sekään välttämäti pelkkää Kalpan hyvyyttä ollut. Ilves päästettiin parin maalin johtoon jo vartin pelin jälkeen. En tiedä mitä on tapahtunut Kärppiä vastaan, mutta tuskin koko pelissä oli mitään jakoja, ei siitä kovin moni ainakaan ole semmoista kuvaa antanut.
Kolmesta ensimmäisestä olisi kunnon alulla ollut täydet pisteet otettavissa, mutta vaikea on ketään voittaa jos päästetään parikin maalia kaveri eteen.

Otteluiden alut olisi mielestäni syytä hoitaa kuntoon tuon puolustuksen ohella.
Valmentajan vaihtoa en kuitenkaan kannata, koska parempaa tuskin olisi saatavilla ja rahallinen panostus olisi liikaa.
 

Peltiselkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viimekaudella Ässien vahvuuksia olivat nimenomaan otteluiden alut. Pajuoja on sen verran untuvikko vielä valmentaja, että joukkueen psyykkaaminen otteluiden alkuihin ottaa aikansa. Tiettyä uskon puutettaja Pajuojalla on omaan tekemiseensä. Jatkuva ketjujen sekoittaminen ei johda pitkälle. Herätyskeinona yksittäisten otteluiden sisällä se saattaa toki toimia. Suurin työ Pajuojalla on kuitenkin puolustuspelaamisen tiivistämisessä. Joten paukkuja sille saralle kaivataan.
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Hyviä analyysejä joukkueen heikkouksista. Valitettavaa Kaltiaisen ja Kilpeläisen puolesta siinä mielessä, että rumista numeroista syytellään aina ensimmäiseksi maalivahteja. Pari gamesavea ei paljon lämmitä, jos vihulainen pääsee jatkuvasti takomaan hyvästä sektorista laukauksia. Isoon määrään laukauksia kun tuppaa osumaan joukkoon niitä laadukkaita vetoja ihan poikkeuksetta aina, joita ei kiinni ota edes Hasek tai sitten se viimekauden jumala Riksman. Samoin myös seuraavaksi lunta tupaan saavat puolustajat voivat olla osasyyllisiä, mutta kuitenkin vain se osasyy.

Sentterin rooli tosiaan puolustuspäässä on käsitykseni mukaan hyvinkin oleellinen. Sentterin merkkausvirheet ja fleguilu johtavat yleensä maalintekomahdollisuuteen todella hyvästä sektorista parhaassa tapauksessa niin, että omat pakit tekevät veskarille maskia.

Mietitäänpä sitä. Puolustus on kuitenkin hyvinkin monessa tapauksessa puhtaasti asennekysymys/ongelma juurikin hyökkääjille. Täällä tuli jo selvitys Ässien mahdollisesta todellisesta ongelmasta. Olisko AUK ja Rautee kaksikko olleet jo riittävästi muuttamaan tämän kauden alun ilmeen toisenlaiseksi? No sitä emme tietysti saa tietää.

Nyt vaadittais kuitenkin Pajuojalta kykyä korjata ne ongelmat, jotka jopa me täältä näemme. Äijistä täytyy vaan saada enemmän irti sitä asennetta kokonaisvaltaiseen tekemiseen. Siitä on paljon jo kiinni.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Kyllä Pajuojaa voi syyttää tämän hetken ongelmista. Mies sai vaikuttaa joukkueen kokoamiseen, esim. jättää Rautee ulos. Mikko oli kuitenkin "ammattilainen", tasainen suoritus ja pleijareissa tärkeimpiä miehiä. Lisäksi merkitystä myös henkisellä puolella. Toinen juttu on joukkueen peli-ilme, nimenomaan se asenne puoli. Ei haittaa jos tulee turpaan, mutta kunhan vihataan häviämistä ja taistellaan joka tilanne loppuun saakka. Tästä ei ole ollut merkkejä kuin ajoittain. Pelien alut ovat olleet aivan surkeita, joukkueen tahtotila ei voi olla kovin korkea. Kyllä jokainen kiekkoilija lämpenee otteluissa vähitellen, mutta valmius heti kiekon pudotessa jäähän on kyllä valmentajan/valmentajien vastuulla. Pajuojan on esitettävä taistelevampi Pata-pakka, tulos on toissijainen.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pajuojan lähtölaskenta alkaa lauantaina jos Blues kaataa Padan Isomäessä ja joukkueen ilme on entisellään. Eikä Hirsimäkeä kannata sen jälkeen syytellä hätäilystä. Ässät ei pelaa voittavaa kiekkoa ja henki on kadonnut. Lähes jatkuvasti saa lukea lehdistä ja muista medioista, ettei Ässien pelissä ole mitään järkeä. Pelitapaa tai sitä Sihvosen peräänkuuluttamaa pelikirjaa ei ole olemassakaan. Pahinta on kuitenkin ettei joukkueella näytä olevan oikeaa tahtoa ja paloa kentällä ja tästä saa valmentaja kantaa vastuun. Jotain on tehtävä.

Jos taas Hirsi antaa Pajuojan jatkaa niin sillä voi olla kauskantoisia negatiivisia vaikutuksia. Jos esim. Mave ja Kuusela eivät luota valmentajaan lainkaan niin tuskin tulevat edes neuvottelupöytään keskustelemaan jatkosta jos Pajuoja jatkaa penkin takana. Samoin osaksi tuttelikiekkoon ja osaksi valmentajaan kyllästynyt Peltonen voi laittaa hokkarit naulaan.

Pisteitä on tullut peliesityksiin nähden hyvin joten kautta ei ole vielä totaalisesti kustu. Nyt vain seurajohdon täytyy olla hereillä ja muuttaa laivan kurssi keinolla millä hyvänsä.
 

Gaff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL, Philadelphia Eagles
Haluttomalta Ässä joukkue tosiaan vaikuttaa. Varsinkin ottelujen ensimmäiset erät ovat olleet erittäin huonoja joukkueelle. Onko otteluun valmistautumisessa jotain vikaa vai mistä johtuu? Vaikeea on uusillakin säännöillä kahden-kolmen maalin takaa enään kuroa johtoa kiinni. Joukkueen maalinteko on liikaa kaksikon Kuusela - Kivenmäki varassa. Pajuoja ei ole kokeiluista huolimatta löytänyt ykkös/kakkoskenttään täysin toimivia kokonaisuuksia. Joensuu-Hirvonen-Huhtanen toimii aikaajoin näyttävästi.

Puolustus kaipaa kaksikkoa Toivonen ja Nickerson. Tosiasia on että pitkän poissaolon jälkeen kummallakin menee tovi ennenkuin ovat parhaassa iskussa. Joten en usko että heidän paluunsa ei heti Ässien kurssia käännä.

Mitä Pajuojaan tulee, niin merkit ovat sellaiset että hänen avullaan Ässien ilme ei parempaan suuntaan mene. Toivottavasti olen väärässä ja lauantaina tapahtuu muutos parempaan. Joku ratkaisu valmentajakysymykseen täytyy tehdä viimeistään joulutaukoon mennessä.

Mutta kuka Pajuojan tilalle? Nyt ei heti tule ketään kovaa valmentajaa mieleen ketä olisi vapaana. Risto Dufva on ehkäpä kovin nimi tällähetkellä, mutta taitaa keskittyä täysin maajoukkueeseen. Mika Saarinen sai suhteellisen hyvin Jypin aikanaan pelaamaan, mutta epäonnistui Tapparassa täysin. Joten Saarinen, kiitos ei.

Härkälän nostoa ykköseksi ei olisi mikään ratkaisu ja Korpisalo on liian kokematon päävalmentajaksi. Jos valmennus menee täysin vaihtoon olisi Korppi silloin hyvä ratkaisu kakkosvalmentajaksi. Karri Kiven FPS majailee tällähetkellä mestiksen pohjalla mutta pelaajalista ei taida olla kuitenkaan kummoinenkaan. Kivi olisi tietysti yksi mahdollisuus. Päällimmäisenä tulisi mieleen valmentajan hankkiminen Pohjois-Amerikasta. Dallasin organisaatiosta tai muualta.

Toivotaan, että joukkueen peli paranee ja valmentajan vaihto spekuloinnin voisi jättää vähemmälle. Kuitenkin maajoukkuetauko on mielestäni hyvä paikka tarkastella miltä tilanne näyttää. Jos tilanne pysyy samana, niin silloin myös seuran johdon on aika reagoida tilanteeseen jotenkin.
 

Fortuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Fortuna Sittard
Tule apuun Ika!

Pajuoja ulos, Ika tilalle. Ika puikoissa ja Forsbacka, Toivonen ja Nickerson laatikossa, niin alkaa taas laidat ryskyä ja Isomäki laulaa. Pajuoja voi lähteä takaisin valmentamaan urheilullisia junioreita. Voitaisiinkohan Rautee muuten saada takaisin, jos Pajunköysi saataisiin potkittua pihalle?

Hirsimäki teki tässä ensimmäisen virheensä, kun palkkasi täysin kokemattoman Ilvesfrendinsä valmentamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Redhot

Jäsen
Fortuna kirjoitti:
Pajuoja ulos, Ika tilalle. Ika puikoissa ja Forsbacka, Toivonen ja Nickerson laatikossa, niin alkaa taas laidat ryskyä ja Isomäki laulaa. Pajuoja voi lähteä takaisin valmentamaan urheilullisia junioreita. Voitaisiinkohan Rautee muuten saada takaisin, jos Pajunköysi saataisiin potkittua pihalle?

Ikan kanssa mentäisi kyllä ojasta allikkoon! Pelitapa jolla Lehkosen TuTo pelaa, on 90-luvun jääkiekkoa, jolla ei nykyliigassa yksinkertaisesti pärjää.

Ennemmin tiedustelisin Jyrkkiön halukkuutta ottaa iso harppaus maltillisesti edenneelle valmentajan uralleen. Siinä on mies joka ymmärtää nykyjääkiekon vaatimukset.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lauantaihin asti annan itse Pajuojalle aikaa. Jos Blues hakee pisteet Isomäestä, alan vaatia Pajuojan päätä vadillle. Ässillä on tällä hetkellä "liikaakiin" pisteitä peliesityksiin nähden. Kun kerran Pajuoja EI saa joukkuetta pelaamaan, puhumattakaan, että sais pelaamaan JOUKKUEENA, niin en näe mitään järkeä pitää kaveria penkin takana.

Ja jos valmentaja vaihdetaan niin tilalle ei kiitos mitään toista projektivalmentajaa vaan kaveri joka herättää joukkueen ja kääntää laivan kurssin. Pelastetaan tämä kausi ja ensi kaudella sit uusi projektivalkku ruotuun kun junnutkin ovat vuoden kokeneempia ja materiaali muutenkin toivottavasti parempi.

Olen puhunut.
 

Jarsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hertat
Mikähän osa-alue mahtaa olla kakkosvalmentajan eli Härkälän Jarin vastuulla joukkueessa.
Peluuttaako hän puolustajia, kuten Kivi teki vai mikä hänen roolinsa on?
 

Wrister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täytyy myöntää, että alkaa kärsivällisemmälläkin luonteella varustettua kannattajaa mietityttämään, pystyykö Ässät vielä nousemaan omalle tasolleen. Tasolla en tarkoita mitään tiettyä sijoitusta liigassa, vaan oman normaalin pelitason löytämistä. Se sitten tuo sen sijan sarjassa mikä on ansaittua. Mutta tämän hetkisellä pelillä ja ilmeellä, ollaan pirun kaukana tästä normaalista.

Tappioita tulee jokaiselle joukkueelle, mutta hävitäkin voi monella tavalla. Ässien tappiot ovat olleet pääsääntöisesti munattomia esityksiä ja omiin on kolissut oikein kunnolla. Joukkue on nuori ja kokematon, virheitä sattuu luonnollisesti, mutta joku raja tässäkin on. Ei Ässät ole näin huono joukkue oikeasti, miltä kentällä on tällä kaudella näyttänyt.

Peli on sekavaa, ei tarvitse olla sihvonen tämän seikan huomatakseen. Etäisyydet hyökkääjien ja puolustajien välillä ovat liian pitkät. Peliä ei pystytä kääntämään kiekon riiston jälkeen nopeasti. Puolustajan katsellessa avauspaikkaa, hyökkääjät liihottavat jo hyökkäyssinisellä. Seurauksena pakin heittämä päätykiekko, (jos pääsee edes punaviivan yli kiekon kanssa) jota hyökkääjät lähtevät tavoittelemaan seisovilta jaloilta. Ei synny taklauksia, koska ei yksinkertaisesti ehditä.

Oman pään pelissä pelaajat juoksevat ympäriinsä kiekon perässä ja maalille jää äijiä vapaaksi. Ässiä vastaan on tehty helvetin monta ns. koulumaalia, eli vastustaja on syötellyt paikan takatolpalle, josta tulee veto suoraan syötöstä ja verkko soi. Ei ole helppoa maalivahdeilla.

Joku sanoi täällä jo hyvin, että nyt pitäisi lähteä ihan perusasioista rakentamaan sitä omaa peliä. Laitetaan ensin se oma puolustuspeli kuntoon eli otteluun lähdetään asenteella, että yksikään kiekko ei omiin mene ja vastahyökkäyksistä ja ylivoimasta hierotaan tarvittavat maalit.

Jos ei Pajuoja tätä ymmärrä, niin sitten on väärässä paikassa. Enkä sitä kyllä epäile etteikö ymmärtäisi, mutta onko ongelmana sitten saada joukkue pelaamaan haluamallaan tavalla? Onko tarpeeksi luottamusta joukkueelta? Näihin kysymyksiin olisi hyvä saada vastaus.

Ihmettelen kyllä suuresti ettei Rautee kelvannut Pajuojalle. Siinä tapahtui suuri virhe, jota nyt maksetaan kalliisti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Myrvold kirjoitti:
Lauantaihin asti annan itse Pajuojalle aikaa. Jos Blues hakee pisteet Isomäestä, alan vaatia Pajuojan päätä vadillle. Ässillä on tällä hetkellä "liikaakiin" pisteitä peliesityksiin nähden. Kun kerran Pajuoja EI saa joukkuetta pelaamaan, puhumattakaan, että sais pelaamaan JOUKKUEENA, niin en näe mitään järkeä pitää kaveria penkin takana.
........

Olen puhunut.

Itse yhdyn täysin tähän. Toivottavasti jos/kun Espoo rankaisee Pataa lauantaina, niin jotain tapahtuu. Sinänsä hassua, miten jotkut kirjoittelevat täällä, että " ei ainakaan sitä kaveria" ja "että silloinhan vasta pulassa oltaisiin".
Tosiasiahan on, että kun maalieroa/sarjataulukkoa katsoo niin ei tämä nyt huonommin enää voi mennä( Kalpa jää taakse joka tapauksessa ).
Toinen fakta on se, että JP olisi jo saamassa kenkää, ellei toimistolla ajateltaisi samalla tavalla kuin jotkut täälläkin tekevät: Toivolallekin annettiin hemmetisti aikaa, ja lopputulos oli loistava. Eipä hätäillä tälläkään kertaa.
Voi kuitenkin olla, että JP ei samaan pysty. Muistatte varmaan, että Toivolan aikoina joukkuehenki pysyi pääpiirteittäin hyvänä, ja uskoa parempaan tulevaisuuteen löytyi takataskusta. JP on tämän luottamuksen kyllä menettänyt, niin paljon on julkisuuteen asti näitä pukukoppimussutuksia vuotanut.
Hirsille ja Penalle haluan omasta puolestani antaa täyden työrauhan - uskon yhä pitkäjännitteiseen tekemiseen. Itse en lähtenyt tähän kauteen takki auki, vaan uskoin sijojen 9-10 olevan realismia. Silti pieni haikeus hiipii mieleen kun katselee peliä. On aivan sama mitä puhutte siitä yhdestä veskarista, Rauteen lähdöstä tai Häppölän huonoudesta. Kyltti joka hallissa heilui, - se "Periksi ei anneta" - ei tällä kaudella ole Patapakan otteissa näkynyt. Jokerit- pelissä henkisen selkärangan katkeamisen saattoi kuulla aitiohin asti - kun Jokerit tasoitti pelin.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
MustatKortit kirjoitti:
...Toivolallekin annettiin hemmetisti aikaa, ja lopputulos oli loistava. Eipä hätäillä tälläkään kertaa.
Voi kuitenkin olla, että JP ei samaan pysty. Muistatte varmaan, että Toivolan aikoina joukkuehenki pysyi pääpiirteittäin hyvänä, ja uskoa parempaan tulevaisuuteen löytyi takataskusta. JP on tämän luottamuksen kyllä menettänyt, niin paljon on julkisuuteen asti näitä pukukoppimussutuksia vuotanut.

Aika lyhyt muisti tuntuu olevan monella, kun Toivolan Ässiä ja neljää vuotta muistellaan.. Peli oli täyttä paskaa vielä kolmannellakin kaudella pääsääntöisesti, jos kerran pitää haukkumaan ja avautumaan lähteä. Jopa viime kauden alkupuolella oli samaa menoa tarjolla jokunen peli, peli, jossa ei tapahtunut yhtään mitään.

Mitähän järkeä uusi joukkueen rakennus-/kehitystyö olisi laittaa jäihin tässä vaiheessa, kun valmentajan vaihdolla saavutetaan todennäköisesti korkeintaan Kalpan tyylinen muutaman ottelun extra-voitto? Pahimmillaan käynnistetään hirveä pelaajaruletti, rahaa palaa ja junnujen tilalle raahataan jotain uuden valmentajan vanhoja kavereita. Tuskinpa Hirsimäki &Co. antaa paljoakaan uudelle kaverille mahdollisuuksia poiketa uusista linjavedoista, joilla nyt on tarkoitus edetä tämä kausi. Kertokaa nyt ihmeessä kuka on se kaveri, joka tulee valmentamaan tuon nuoren ryhmän selkeästi parempiin suorituksiin? Mielellään nimiä, jotka ovat realistisia valmentajaehdokkaita. Se nyt vaan on niin, että valmentaja ei paljon voi tehdä, jos isoille hävitään vieraissa tylyin lukemin, lähinnä erikoistilannepelillä. Nykyiset suuret alivoimaminuutit ovat omiaan tuomaan esille joukkueiden materiaalieroja, suurten ja pienten välillä. Tätä liiga ilmeisesti tahtookin.

Entä pitäisikö Pajuojan sitten ottaa Toivolan linja, virheestä vilttiin? Kuka siellä sitten enää pelaisi? Joukkue on liigan nuorin ja valmentaja kun ei voi kuin toivoa, että pelaaja muistaa mitä tehdä siellä kentällä.

Ja tosiaan, kumpa meillä olisi ollut Rautee, niin kausi olisi alkanut vähintään yhtä hyvin kuin TPS:llä.. ei jumalauta mitä juttuja.
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Ei vieläkään päitä vadille

Annetaan nyt vaan aikaa. Niin Toivolakin sai aikaa, vaikka rämpiminen oli välillä aika kovaa. Ässille on tänä vuonna tärkeintä taloudellinen onnistuminen, urheilullinen menestyminen tulee sen jälkeen. Kyllähän tuollaiset rökäletappiot aina harmittavat, mutta en usko, että uusi valmentaja paljon parempaa saisi aikaan.

Ja täytyy muistaa, että Ässät tulee vahvistumaan seuraavien kuukausien aikana. Nicke, Toivonen ja Fobba palaavat rosteriin. Kaikki ovat selkeitä vahvistuksia joukkueeseen. Ja nyt kun tämä Naurov on "loukkaantunut", niin kaipa sinne hyökkäyspäähänkin voi joku tulla jos vaan suomimiehiä sinne kohtuuhinnalla löytyy.

Sanoisin, että jos 20-25 ottelun jälkeen peliesitysten suunta on laskeva, niin silloin täytyy jotain harkita tehtäväksi. Mitään rahaa ei kuitenkaan kannata alkaa tuhlailemaan, vaan ainoastaan varmistaa, että tulos jää positiiviseksi. Uskon kuitenkin, että suunta tästä on ylöspäin, kunhan pelaajat ja valmentaja saavat työrauhan ja Ässäfanit yhdistävät voimansa ja ovat omiensa takana, kävi miten kävi.

Periksi ei anneta!!!!
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Myrvold kirjoitti:
Ja jos valmentaja vaihdetaan niin tilalle ei kiitos mitään toista projektivalmentajaa vaan kaveri joka herättää joukkueen ja kääntää laivan kurssin. Pelastetaan tämä kausi ja ensi kaudella sit uusi projektivalkku ruotuun kun junnutkin ovat vuoden kokeneempia ja materiaali muutenkin toivottavasti parempi.

Ei näin. Ei olisi mitään järkeä maksaa kahdelle valmentajalle palkkaa pelkästä loppukaudesta. Kyllä sen uuden valmentajan pitäisi olla takuuvarma huippumies, joka sitoutuisi seuraan samantien pidemmäksi aikaa. Itseasiassa olen varma, että tuo on ensimmäinen Hirsimäen kriteeri, mikäli valmennusta alettaisiin muokkaamaan. Toisaalta olen myös lähes varma, ettei Pajuoja saa potkuja.
 

JerryC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni koko alkukauden on ollut näkyvissä selviä piirteitä muutamista valmentajan vaikuttamista asioista.

-Peliajatus eli ukot tuntuu olevan aika tuuliajolla, eikä järkevää ajatusta löydy.

-Taklauspeli, surkeaa, johtuneeko uusista säännöistä vai haluttomuudesta.

-Peleihin valmistautuminen. Lähes aina alussa soi ja se siitä pelistä sitten.

Siinä muutama kommentti, jotka itse olen pistänyt puutteina huomiolle. Olihan Toivolankin aikana alussa vaikeeta. Tosin Toivolan aikana Ässät oli yleensä vedossa kauden alussa. Ja sitä yrittämistä oli huomattavasti enemmän.

Luultavasti valmentajaa ei vaihdeta ja näillä mennään. Harmi, sillä nyt ässillä olisi ollut sauma nousta keskikastiin ja neuvotella luottopelaajien jatkoista, mutta jos sama piipitys jatkuu, ei jatko taida kiinnostaa ykköskentän miehiä.

Herätystä tarvitaan mutta mistä se saadaan, siinäpä meillä pähkinää.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Vähän kaksipiippuinen juttu. Sanotaan että varmistellaan taloudellinen tulos. Toivottavasti ei ajauduta myymään pelaajia kauden puolivälissä, koska sillä kustaan suoraan kannattajien silmiin. Täksi kaudeksi on myyty paljon kausareita, ja voi vain kuvitella jos kausi menee täysin perseelleen, montako kausaria tulevalle kaudelle myydään? Toivottavasti tähän ei ajauduta, mutta jos näin käy, niin seuraavalla kaudella on aloitettava yleisön kosiskeleminen uudestaan perseelleen menneen kauden jälkeen.

Nickerson, Toivonen ja Forsbacka. Voi olla että peli parantuu huomattavasti näiden herrojen palatessa, mutta täytyy ottaa myös huomioon että kaverit tulee saikulta, joten pelaamisen taso on täysi arvoitus. Tämä voisi olla se yksi käännekohta, mutta jos pelin agressiivisuudessa ja tahtotasossa ei näy muutoksia niin pistän sen täysin Pajuojan piikkiin. Se on valmentaja tehtävä saada pelaajat pelaamaan täysillä, ja nämä kolme edellämainittua ovat omiaan tuomaan lisää sitä agressiivisuutta.

mic82 kirjoitti:
Sanoisin, että jos 20-25 ottelun jälkeen peliesitysten suunta on laskeva, niin silloin täytyy jotain harkita tehtäväksi.

Jos tähän tilanteeseen ajaudutaan, niin eihän siinä ole muuta tehtävissä kuin pelaajien myynti. Se taas vaikuttaa suoraan tulevan kauden kausarimyyntiin, kun tällä kaudella ollaankin vain rahastamassa yleisöä, ja luovutetaan jo joulun tienoilla.

Todella vaikea tilanne, kun pitäisi saada kausi pelastettua ja samalla pitää talous kunnossa. Katsotaan nyt vaihdetaanko sitä valmentajaa vai ei, mutta jos vaihdetaan niin kokeillaan sitten vaikka Jyrkkiötä(Jos tulee). K.Kivi siihen kaveriksi penkin taakse, niin eiköhän jotain muutosta pelitavassa tapahtuisi.

Itse olen sitä mieltä, että katsotaan nyt ainakin seuraavat kolme kotipeliä. Jos näistä tulee turpaan munattoman esityksen jälkeen, niin jotain on tapahduttava.
 
Viimeksi muokattu:

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näkkäri kirjoitti:
Ei näin. Ei olisi mitään järkeä maksaa kahdelle valmentajalle palkkaa pelkästä loppukaudesta. Kyllä sen uuden valmentajan pitäisi olla takuuvarma huippumies, joka sitoutuisi seuraan samantien pidemmäksi aikaa. Itseasiassa olen varma, että tuo on ensimmäinen Hirsimäen kriteeri, mikäli valmennusta alettaisiin muokkaamaan. Toisaalta olen myös lähes varma, ettei Pajuoja saa potkuja.

Taloudelliselta kannalta Pajuojan mahdollinen ulkoistaminen ei ole missään mielessä merkittävä asia. Miehellä on vain vuoden sopimus ja se on hyvinkin halpa. Jos jatkoa tulee kahdelle optiovuodelle, myös sopimuksen arvoa tullaan tarkastamaan. Valmentajavaihdossa veikkaan päätösvallan olevan 95%:sti Kari Takolla, Hirsi ja Pena tyytyvät hyvinkin todennäköisesti Takon päätökseen asiassa. Aivan ristiriidaton yhteiselämä Takon ja Pajuojan välillä ei ole ollut ja ainakin tähän asti näyttää hyvinkin siltä, että Takon näkemykset tietyistä pelaajista ja heidän kyvyistään ovat olleet paremmin puolustettavissa kuin Pajuojan käsitykset tai mieltymykset ko. pelaajista.

Kuitenkin Pajuoja valmentaa suurella todennäköisyydellä tämän kauden loppuun ja hänen lopullinen luottamus seurajohdon silmissä on nähtävissä vasta siinä vaiheessa kun tiedetään noiden soipimuksen optiovuosien kohtalo.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Kaikki joiden mielestä valmentaja pitäisi vaihtaa, voisivat nyt laittaa oman ehdokkaan nimen näytille. Ja ehdokkaanhan pitää olla realistinen....

Omasta mielestä Pajupilli saa jatkaa, ehkä se siitä....

Tähän mielipiteeseen saattaa vaikuttaa se ettei itsellä ole mitään odotuksia tälle kaudelle.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katsotaan maaottelutauon jälkeen

Se nyt lienee selvä, että pahalta tämä Ässien tilanne näyttää. Totuus on, että kyllä tuolla joukkueella pitäisi olla taistelemassa helposti sijoista 7-10. Olen itse nähnyt tällä kaudella 2 peliä (HPK ja TPS), jotka Ässät sattui voittamaan, mutta sen jälkeen on kyllä peliesitykset ollut suorastaan surkeita. tosin ei peli Tepsiäkään vastaan mitään erikoista ollut, mutta siinä sentään puolustus ja maalivahtipeli olivat kohdallaan. Sen verran mitä olen otteluraportteja lukenut, niin Ässien viisikkopeli, koko joukkueen puolustuspeli sekä hyökkäyksiinlähdöt ovat olleet heikkoja. Maalivahtien piikkiin ei mielestäni yhtään joukueen tappiota voi laittaa, vaikka muutamissa peleissä on pahoja hörppyjä tapahtunut.

Kyllä totuus on, ettei Toivolan aikana peli missään vaiheessa näin sekaisin ollut. Toki Mikulinkin aikana pelattiin monta enemmän tai vähemmän surkeaa peliä, mutta harvoin Ässät kärsi mitään isoja rökäletappioita kuten tällä kaudella on nähty. Muistetaan nyt, että jokaisella Toivolan kaudella Ässät on aloittanut kauden todella vahvasti ja se notkahdus on tapahtunut yleensä maajoukkuetauon jälkeen. Poikkeuksena tosin viime kausi. Materiaali vertailussa tämän kauden joukkue on huomattavasti heikompi kuin viime kaudella, mutta taas parempi kuin Toivolan ensimmäinen joukkue kaudella 2002-2003. Olen sitä mieltä, että annetaan nyt Pajuojalle vielä aikaa ainakin maaottelutaukoon asti. Jos ei peli ole siihen mennessä parantunut, on Ässien syytä hankkia uusi valmentaja. Maaottelutauon jälkeen on vielä mahdollisuus taistella hyvistä sijoituksista, mutta mitä pidemmälle huonot esitykset jatkuvat sitä pienemmäksi käyvät mahdollisuudet.

Mielestäni koko Ässäjoukkueella on syytä katsoa peiliin ja miettiä miksi peli ei kulje. Tosin valmentajan tehtävä on löytää oikea pelitapa ja saada pelaajien vahvuuksista kaikki irti. Toistaiseksi Pajuoja on epäonnistunut lähes jokaisessa asiassa. Mielestäni nyt tulisi keskittyä ihan perusasioihin eli toisin sanoen oman pään puhtaana pitämiseen ja saada yv ja av toimimaan. Viisikkopelaaminen on mielestäni Ässien suurin ongelma tällä hetkellä, joka vaatii nopeasti korjausta. Itse muutaman pelin nähneenä, olen huomannut, että Ässien hyökkäys lähtee siitä, että hyökkääjä kuljettaa kiekon siniviivan yli ja tämän jälkeen kiekko lyödään kulmaan. Tähän pitäisi tulla muutos eli ennen sinistä annetaan syöttö vauhdissa olevalle pelaajalle, joka tekee ratkaisunsa joko laukomalla tai syöttämällä. En jaksa enempää spekuloida, mutta sanon vaan, että Pajuojan lähtölaskenta o alkanut ja luulen, että monelta ei löydy luottamusta hänelle.
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
peno kirjoitti:
mic82 kirjoitti:
Sanoisin, että jos 20-25 ottelun jälkeen peliesitysten suunta on laskeva, niin silloin täytyy jotain harkita tehtäväksi.
Jos tähän tilanteeseen ajaudutaan, niin eihän siinä ole muuta tehtävissä kuin pelaajien myynti. Se taas vaikuttaa suoraan tulevan kauden kausarimyyntiin, kun tällä kaudella ollaankin vain rahastamassa yleisöä, ja luovutetaan jo joulun tienoilla.
Höpö höpö. Ei mitään pelaajia jouduta myymään. Miksi ihmeessä? Ässät seilailee sijoilla 10-14 mikä ei ole taloudellisesti katastrofi. Se on se tosiasia, mikä on otettu huomioon jo kun joukkuetta on aloitettu kasata. Tämä on vuosien projekti, viime kausi on vain sekoittanut joidenkin pään.

Viime kauden menestyksestä pyritään ottamaan kaikki irti mahdollisimman pienellä riskillä. Ässät on budjetoinut kauden loppuvan 6.3.2007 ja siihen mennessä tuloksen on oltava positiivinen. Kaikki mitä sen yli pelataan on budjetin ulkopuolella. Tähän mennessä kaikki näyttää hyvältä, koska kausarimyynti on ollut odotettua parempi ja sitä rahaa ei Ässiltä pois oteta.

Viime vuosi meni reilusti yli odotetun. Se oli M.O.I. millaista tapahtuu ani harvoin. Se vain nopeutti Ässien taloudellista paranemista. Kuitenkaan budjettiin se ei vaikuttanut, niin kuin sen ei kuulunutkaan. Me olemme edelleen pieni seura ja Ässät on edelleen talousahdingossa. Nyt vain ei enää eletä koko ajan kädestä suuhun.

Tottakai Ässät on hereillä jos joku hyvä kiekkopelaaja on vapailla markkinoilla, mutta ei Ässät siitä paljoa maksa. Tällä joukkueella mennään eteenpäin. Uskon, että jos joukkue ei itse pyydä valmentajan eroa, niin sellaista ei tule tapahtumaan.

Pajuoja on nuorten pelaajien kehittäjä ja hänelle on annettu nyt vuosien projekti Ässistä NHL:ään. Kyllä tästä hyvä tulee, kunhan sekä pelaajilta, että yleisöltä löytyy uskoa omiin. Ja mitä takuita uuden valmentajan hankkiminen toisi mukanaa? Varman paikan pleijareissa? Rahaa palaisi varmasti, mutta toisiko se mitään muuta?

Haluammeko rakentaa Poriin pitkäjänteisesti huippujunioreita maailmalle kasvattavan, vauraan kiekkoseuran vai hopeakrapulassa rahansa tuhlanneen konkurssikypsän pikkukiekkoseuran?

Periksi ei anneta!
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
mic82 kirjoitti:
Höpö höpö. Ei mitään pelaajia jouduta myymään. Miksi ihmeessä? Ässät seilailee sijoilla 10-14 mikä ei ole taloudellisesti katastrofi. Se on se tosiasia, mikä on otettu huomioon jo kun joukkuetta on aloitettu kasata. Tämä on vuosien projekti, viime kausi on vain sekoittanut joidenkin pään.

No joo, olet siinä kyllä oikeassa, että tuskin pelaajia ruvetaan myymään. Taisin hiukan hätäillä. Mutta eniten huolestuttaa se, miten yleisö tähän taapertamiseen reagoi, jos se jatkuu koko kauden. Varmasti tulee monen suuhun paska maku tästä kaudesta, ja se näkyy suoraan seuraavan kauden myynnissä. Tähän taas ei ole muuta lääkettä kuin peliesitysten paraneminen.

Ainoa keino on vaihtaa valmentajaa, jos ei muutosta ala tapahtumaan. Tottakai toivon että Pajuoja saa homman toimimaan kunnolla. Täytyy myös muistaa se, että jos Juupe ei nyt satu jostain syystä onnistumaan ja hänelle annetaan useampi vuosi aikaa, niin ollaan taas miltei samassa kusessa kuin ennenkin. Tasaista persnettoakaan ei ole varaa ottaa pitkään, joten toivotaan nyt että Pajuoja onnistuu.

mic82 kirjoitti:
Periksi ei anneta!

Ei todellakaan, ja se pitäisi Juupen hakata ensimmäisenä pelaajien kalloon. Asennetta perkele!
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
peno kirjoitti:
Ei todellakaan, ja se pitäisi Juupen hakata ensimmäisenä pelaajien kalloon. Asennetta perkele!
No nythän me ruvetaan olemaan täysin samoilla linjoilla! Tämä on juuri se, mitä Juupen täytyy saada aikaiseksi. Itse uskon, että näin tulee tapahtumaan, varsinkin sitten kun Nicke, Toivonen ja Fobba palaavat punamustiin.

Juupen on saatava porilainen hulluus takaisin. Hän itse heitti jo nämä "pirullisuus"höpinät roskakoriin. Nyt vaan asennetta kehiin ja peluutus kuntoon, niin kyllä tästä hyvä tulee. Kunhan porilaisyleisö pysyy Ässien takana. Hei, ollaanhan me ennenkin pohjalla oltu, mutta AINA on noustu ja taisteltu!

Periksi ei anneta, perkele!
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mondie kirjoitti:
Kaikki joiden mielestä valmentaja pitäisi vaihtaa, voisivat nyt laittaa oman ehdokkaan nimen näytille. Ja ehdokkaanhan pitää olla realistinen....

En ole vaihtamassa nyt valmentajaa, mutta tällaiset heitot ovat mielestäni aivan turhia. Ei se ole fanien tehtävä palkata valmentajaa, eikä alkaa soittelemaan kuulumisia ympäri maailmaa eri koutseille. Ässissä on ammattilaiset sitä varten.

Kyllähän hyviä valmentajia on takuuvarmasti saatavilla Ässiinkin, ei se siitä ole kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös