Valmennus

  • 295 135
  • 1 235

Kyle

Jäsen
Logoon veto menisi kohti maalia. Vain maalia kohti menneet laukaukset voivat mennä maaliin. Ja vain maalit merkitsevät lopputuloksen kannalta. Maalia kohti menneet laukaukset TPS peli 16 (3 sisään), Tappara peli 13 (3 sisään)i, Pelicans peli 16 (3 sisään).

Siis tällähän väitteellä saadaan vain tilastodata kuntoon. Todellisuudessa ohi menevät laukaukset voivat olla yhtä vaarallisia tilanteista kuin logoon menevät, jos ne ovat oikeasti maalipaikkoja.
Kuvitellaan tilanne jossa maalivahti on sijoittunut siten, että peittää koko maalin, mutta jättää kiekon mentävän reijän takayläkulmaan. Maalintekijä hakee 10 vetoa sinne kiekon mentävään reikään josta 9 menee ohitse/tolppaan ja yksi sisään, hänellä on tällä logiikalla ollut yksi paikka. Vastaavasti intoa täynnä ollut tulokas sutii kymmenen kertaa logoon ja ei tekisi maalia maalivahdin läpi - ei vaikka saisi laukoa 50 kertaa. Hänellä olisi siis 10 maalintekopaikkaa (tai 50)?

Toinen tilanne Eemeli Suomi ja Joona Ikonen 2-0 läpiajo, Joona Ikonen syöttää Suomelle tyhjän maalin josta Suomi laittaa kiekon harjoituksissa 10/10 sisään. Nyt kiekko pyörähtää oudosti jäässä olevasta hileestä Suomen mailan yli ja laukaus jää torspoksi. Ei maalipaikkaa. Hetkeä myöhemmin Elorinne ja Nalli karkaavat myös 2-0 läpiajoon ja Elorinne päättää viihdyttää yleisöä ja vetää lämärillä p-pisteen kohdalta suoraan maalivahdin syliin - selkeämpi tilastoitava maalipaikka?
Ensimmäinen tilannehan nähtiin Pelicans ottelussa sillä erotuksella, että puolustava pelaaja sai mailaa väliin sen sijaan, että kiekko olisi käyttäytynyt oudosti.

Kyllä itse laskisin Suomen ja Ikosen tilanteen maalipaikaksi, vaikka varsinaista vetoa eivät saaneet aikaan. Toki ymmärrän, että tilastoihin näitä on vaikea saada. Nyt maalia ei syntynyt oikeastaan Ikosen henkilökohtaisen virhearvioinnin takia, mutta jos kyseinen tilanne simuloitaisiin 16 kertaa peräkkäin uskon että jopa neljä maalia olisi realistista odottaa. Tämä olisi enemmän kuin ottelun todelliset laukaukset/maalit, mikä olisi jo siinä mielessä hyvä jos tilanteessa ei ollut edes maalipaikkaa. Tietysti yksikin maali olisi hyvä suoritus näistä lähtökohdista.

Toki ymmärrän, että tämä on vähän turhaa vänkäystä onko maalipaikka vasta lavasta lähtenyt maalia kohti lähtenyt veto vai voidaanko maalipaikaksi laskea esim vetoon päättynyt syöttökuvio. Ja en minä tässä nyt halua haastaa tilastodataa sen enempää, mutta käytännössähän data ei laske sitä henkilökohtaista epäonnistumista vetopaikassa.
 

vilho

Jäsen
Olin tulossa kirjoittamaan samaa kuin mitä Kyle yllä, mutta eipä mainioon viestiin ole oikein lisättävää. Torjunnoiksi ja maaleiksi lasketaan tietyt ennalta määritellyt asiat, mutta maalipaikka voi olla maalipaikka vaikkei siitä mitään jälkeä esimerkiksi torjuntatilastoon jääkään. Mutta joo, turhaa vänkäystä – kaikki varmasti on siitä samaa mieltä, ettei tilastodata aina vastaa todellisuutta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ei tietenkään laukaustilasto vastaa todellisuutta, mutta toisaalta ei vastaa sekään, että Ikonen syöttää ja Suomi sutii kiekosta ohi...

koska pitäisi tietää kuinka kauan Suomi on ollut jäällä, tämän luistelunopeus ja jo luistellut matkat, samoin Ikosesta. Näin vasta tiedetään millainen fyysinen tila pelaajalla on paikan auetessa. Mitä väsyneempi pelaaja, sen heikompi suoritus. Tämä kaikki olisi datakasi AI:lle louhittavaksi tehtävissä.

Se mitä sitten on vaikeampi tuohon ympätä on pelaajan fyysinen kunto (sillekkin on toki lääketeteellisiä mittareita, mutta niiden soveltaminen pelitapahtumaan on haastavaa.. AI siinäkin töihin) sekä taitotas (tän mittaaminen on se hankalin asia, miten se pisteytettäs)

..mutta jo siis haluttasiin aukotonta dataa maalipaikkojen hyvyydestä, kaikki tämä tarvittaisiin..



Mutta tuossa siis missaatte koko kirjoituksen pointin. Kyse oli siis siitä, että Ilves pärjäsi kun se pelasi nopeaa pystysuunnan kiekkoa vastahyökkäyksin. Pärjäsi siis pelin lopuun asti jalalla puolustusalueella. Kun se pelasi Pelicanseja vastaan pitkien hyökkäysten kiekkoa hirvittävällä liikkeellä ja pelipaikattomalla pelaajien paikanvaihdolla, oltiin kusessa pelin lopussa, kun jalka ei enää liikkunut.

Pelitapaeroista huolimatta ilves kykeni tekemään sen samat 3 maalia, ne about samat laukaukset kohti maalia jne.

Takertumalla johonkin ”mikä nyt lasketaan maalipaikaksi” asiaan ei muuta sitä havaintoa, että Ilves luisteli itseltään jalalta alta ennen pelin loppua, eikä valmennus tähän reagoinut eikä varsinkaan ollut peliä hidastavia keinoja käytössä tilanteessa, jossa oltiin jäämässä jalkoihin,.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta tuossa siis missaatte koko kirjoituksen pointin. Kyse oli siis siitä, että Ilves pärjäsi kun se pelasi nopeaa pystysuunnan kiekkoa vastahyökkäyksin. Pärjäsi siis pelin lopuun asti jalalla puolustusalueella. Kun se pelasi Pelicanseja vastaan pitkien hyökkäysten kiekkoa hirvittävällä liikkeellä ja pelipaikattomalla pelaajien paikanvaihdolla, oltiin kusessa pelin lopussa, kun jalka ei enää liikkunut.

Sinun mielestäsi siis Ilves pärjäsi Tapparaa vastaan hyvin puolustusalueella loppuun asti? Melkoinen väite kun siinä matsissahan me oltiin koko kolmas erä täysin jaloissa ja pulassa. Pelicansia vastaan ei oltu kolmannessa erässä pulassa ennen kuin aivan viimeisillä minuuteilla kun pelattiin vähän turhan passiivisesti eikä saatu aloitusvoittoja ratkaisevissa oman pään aloituksissa.

Sinulla on tyypillinen ajatusharha eli haet yksittäisten ottelujen lopputulosten perusteella selityksiä miksi näin kävi vaikka itse ottelutapahtumat kertoisivat ihan toista. Eli lopputulos ohjaa liian paljon ajatteluasi. Olihan Pelicans-ottelu pelillisesti aivan eri tason tekemistä Ilvekseltä kuin paikallismatsi. Lopputuloksesta huolimatta. Siitä onko Ilvekselle pitkässä juoksussa parempi pelitapa vetää passiivisesti vastahyökkäyksillä vai Pelicans-ottelun tapaisella aktiivisuudella en vetäisi vielä tällä otoksella isoja johtopäätöksiä. Alkukauden pelit on aina vähän oma lukunsa ja niiden osalta sorrutaan yleensä ylianalysointiin. Tammikuussa pelataan ihan eri kiekkoa kuin nyt. Ratkaisevaa on se, mitkä joukkueet onnistuvat kehittämään omaa peliään parhaiten seuraavien kuukausien aikana.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Pelicansia vastaan ei oltu kolmannessa erässä pulassa ennen kuin aivan viimeisillä minuuteilla kun pelattiin vähän turhan passiivisesti eikä saatu aloitusvoittoja ratkaisevissa oman pään aloituksissa.

eli pointti menee edelleen ohi..
jokainen näki n 6min ennen loppua, että jalka painaa, eikä ajatus ja suoritukset ole enää riittävällä tasolla. Jos ei nähny, ei juuri ole kiakkoo kattonu.

Väsyneenä kaikki on huonompaa, syötöt, aloitukset, sijoittuminen..


Eli se pointti, joka taas meni näemmä ohi…

On Valmennuksen
(tämä ketju käsittelee valmennusta) reagoida näihin tilanteisiin muutamalla peluuttamista ja taktiikkaa. Esim siirtyä trappamaan keskialuetta sen sijaan että koitetaan pitkillä pystysyötöillä edelleen tavotteleen sitä hyökkääjää ja koska syötöt oli heikkoja, kiekonmenetys tai päätykiekko. Kun olisi voitu kiekkoa kuljettaa "kulmalipulle" ja kiekonmenetyksen jälkeen trapata kesialuetta. Kenties sitten ois ollu bensaa viimeisellä kahdella minuutilla pelata maaliapaikat pois.. mutta kun se ajatus ei kulje enää kirkkaasti, käy noin.



JA kyllä.. yksittäinen ottelu jne. jne. mutta kun ketju on Valmennus, niin aiheena on silloin valmennukselta löytyvä työkalupakki reagoida pelin sisällä muuttuviin tilanteisiin tai tilanteiden tunnistaminen. Myrrällä tää peliin reagointi ei ole koskaan ollut vahvuus, mutta vähän nyt kehitystä tän suhteen kyllä odottelisin
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koko viesti
En ole ikinä ollut kilpatasolla aikuisurheilussa jääkiekon parissa, mutta sen verran nuorisopuolelta katsontaa, että luullakseni ei sitä puolustuspelitapaa yhdellä lauseella muuteta kesken pelin sanomalla "ruvetaas trappaan viimeset viis minsaa".
Tuota olisi ensinnäkin pitänyt harjoitella (ja isosti) mikä olisi vienyt alkukaudella tehoja omasta pelitavan harjoittelusta.

Myös liika ohjeistaminen saattaa sekoittaa pelaajan ajatukset. Aikalisällä yleensä isoin vaikutus on rauhoittumiselle, hengenvetotauolla ja ehkä muistutellaan harjoiteltuja kuvioita. Ei siinä uutta ehdi opettaa ja suunnitella.
Taikka sitä isommin sen toimiminen -> momenttumi vaikuttaa jatkuvan liikkeen pelissä aina.

Kuitenkin Pelsu peli oli hyvä opinpaikka, että pelin tappamista pitää ehdottomasti harjoitella ja kuvoita sopia. Aika hyvä statistiikka Jokelta on 3. erän pelaamisesta päävalmentaja aikakaudeltaan.
 

vilho

Jäsen
Puhutaanko hetki hyökkäyspelaamisesta? HPK:ta vastaan neljä maalia suorista hyökkäyksistä (3-0 Baptiste, 4-0 Suomi, 5-1 Ikonen YV, 6-1 Baptiste). Pelicansia vastaan tuli myös paikkoja suorista hyökkäyksistä vaikkei niistä maaliverkko heilunutkaan. Näissä kahdessa matsissa Ilves on päässyt omista pois kiekon kanssa, päässyt keskialueen yli vauhdilla ja hyökkäysalueella on pystytty rakentamaan syöttöketjuja. Vastustajilla pitää kiirettä ja pelaajia jää merkkaamatta – ja sehän on juurikin Ilveksen suorahyökkäyspelin tarkoitus. Laadukkaita maalipaikka tulee tällä hetkellä riittävästi ja kiekko löytää hyökkääjien lavasta maalikehikon sisäpuolelle.

Viime kauteen nähden Ilves pystyy luomaan paikkoja myös pitkistä pyörityksistä ja tämä on varsin positiivista. Näin täytyykin olla, sillä suorahyökkäyspeli ei varmasti tule toimimaan joka päivä. Silloin kun vastustajat saa karvauspelillä Ilveksen avauspelin sakkaamaan, täytyy paikkoja luoda myös muuten.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Lisää valmennuksesta.. tänään Kalpalta turpaan ”komeasti”..

Sama vaiva kuin viimekaudella peräkkäisissä otteluissa monesti, varsinkin alkukaudesta. Jalat ei riitä ja se näkyy heti alussa. Silti pelataan ”omaa peliä” vaikka valmennuksen pitäisi nimenomaan nähdä tää vireystilan heikkous ja peluuttaa jotain hidasta ja tylsää sumppua, jotta peliin päästäsi mukaan. Nyt kun ei perässä pysytty, otetiin paljon jäähyjä…

Ei en usko että olisi auttanut, koska Kalpa oli hyvällä liikkeellä pelissä, mutta jotenkin neuvottomalta siä valmennuksessa oltiin tämmöisessä selkeässä ”huonompi liike kuin vastustajalla” tilanteessa. Aivan kuten viimekaudellakin.

Näihin pitää olla variaatioita. Jos jäädään jalalla noin pahasti jälkeen, niin sit pelataan hitaasti ja koitetaan tapaa pelin tempo paljoilla katkoilla ja kiekottelulla ja hitailla hyökkäyksillä.

Joku voi kaivaa viimesyksyn vastaavia tilanteita, samoista asioista oli puhe.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En ole ikinä ollut kilpatasolla aikuisurheilussa jääkiekon parissa, mutta sen verran nuorisopuolelta katsontaa, että luullakseni ei sitä puolustuspelitapaa yhdellä lauseella muuteta kesken pelin sanomalla "ruvetaas trappaan viimeset viis minsaa".

Jos tämä onnistuu koripallossa, niin se onnistuu myös jääkiekossa. Kunhan asiat on harjoituksissa opeteltu ja läpi käyty. Koriksessa pelitapa ja taktiikka muutetaan aikalisällä ja vaihdoilla jatkuvasti. Kyllä kiekon evoluutio pelinä, jossa on paljon katkoja, menee samaan suuntaan.

Tai ainakin Pitäisi mennä .. Jefussa tämä on ollut arkipäivää vuosikymmeniä, samoin tosiaan koriksessa.. kiekko tulee tässäkin perässä.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Mitä tässä nyt pitäisi Koskelan ja Jalon tuumia?

Mä vaan toivon että liian kauan ei mietitä ja funtsita tota valmennusta koska eihän tää nyt hyvältä näytä. Pisteitä tulee kun yksilöt pärisee, mutta onhan toi nyt omalaatuista sekoilua ihan yhden eränkin sisällä.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä tässä nyt pitäisi Koskelan ja Jalon tuumia?

Mä vaan toivon että liian kauan ei mietitä ja funtsita tota valmennusta koska eihän tää nyt hyvältä näytä. Pisteitä tulee kun yksilöt pärisee, mutta onhan toi nyt omalaatuista sekoilua ihan yhden eränkin sisällä.
Pakko tätä silti katsella vielä ainakin 10 kierrosta. Peli kehittyy kaikilla ja voi kuukauden päästä olla hyvinkin erinäköistä.
MV -peluutus oli outo tällä viikolla. Olisin laittanut itse Marekin maaliin ti ja pe. Tänään venäläiselle debyytti.
Kahden pinnan keskiarvolla kuitenkin edetään. Sinänsä työrauhaa on.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Koskelan pyydykset
Kai vierasreissuille voisi vaan ottaa sellaisen Pahvi-Jokken vaihtoaitioon seisomaan? Kun näin maallikosta tuntuu siltä, että vaikka Ilves tekisi niin sanotusti JYP:it ja lomauttaisi Myrrän, se ei vaikuttaisi yhtään mihinkään. @Tarinankertoja huomio koripalloon liittyen, joka itselleni tuttua kentän puolelta, tuntuu minusta oikeansuuntaiselta: siis täytyyhän sitä nyt jääkiekkossakin hyvänen aika reagoida siihen, millainen vastustaja on ja mitä vastustaja tekee? Pelkästään ketjuja nyt pystyisi sekoittamaan vaikka Ilveksen tuulipukuun puettu mäyräkin.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Tänään olisi toiminut taas se kauden kahdessa ekassa pelissä nähty pelkästään puolustamalla pelaaminen. Ehkä. Tai ainakin lukemat olisi olleet inhimillisemmät. Nyt ei ollut missään kohtaa mitään ideaa hyökkäyksissä, pitkää vaan päätyyn ja perään tai sitten vaihtoehtisesti syötetään kiekko vastustajalle.

Pari kertaa maltettiin kääntyä omiin ja ottaa se viivelähtö, joka taas päättyi huonosti. Ei hyvä. Pakko oli vaan puskea hyökkäyksiin, joista Kalpa komeasti katkoi ja käänsi vastahyökkäyksiin.

Av-tilastoista jo näki, että nyt on väsynyttä sakkia kentällä. Kyllä noi olisi pitänyt hoitaa.

Mutta hankala tilanne, "yhtäkkiä" tuli tämä kolmen pelin viikko päälle kun aiemmin menty rauhallisella tahdilla. Valmennuksen olisi kyllä tämä pitänyt ottaa huomioon ja keventää reeniä tätä viikkoa silmällä pitäen. Mutta vaikea homma, jos kevättä kohti tähdätään, niin reeit tietenkin sen mukaan ja alkukaudesta tällaisia ohipuhalluksia sitten tulee. Mieluummin nyt, kuin keväällä. Edelleen luotto joukkueeseen ja valmennukseen, tästä pelistä ei jäänyt muuta käteen kuin kokemus miltä tuntuu olla paska paskalla pelillä. Toi joukkue pystyy parempaankin.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Pakko tätä silti katsella vielä ainakin 10 kierrosta. Peli kehittyy kaikilla ja voi kuukauden päästä olla hyvinkin erinäköistä.
MV -peluutus oli outo tällä viikolla.

Kyllä kai, mutta Myrrän alaisuudessa peli ei ole kehittynyt ollenkaan. Tätä on nyt pari kautta katseltu ja ainakaan minä en ymmärrä mikä se pelisuunnitelma on?

MV-peluutus oli kummallinen myös omaan makuun
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ammatikseen jääkiekkoa pelaavat ei väsy edes peräkkäisten päivien peleissä saati yksittäisessä pelissä, jos kaikki on kunnossa. Omasta mielestäni Ilveksen ongelma on pelin rakenteessa eli valmennuksessa. Yhä edelleen siis. Mikään ei ole muuttunut viime kauden lopusta, paitsi nyt on parempia pelaajia, jotka voittaa pelejä huonollakin pelitavalla.

Avauspelasminen on yhä hirvittävää kuraa. Puolustuspään pelaaminen samoin, mutta hyökkäyspäässä, jos sinne päästään ollaan tehokkaita.

Energiaa kuitenkin kuluu kohtuuttomasti sinne pääsemiseen ja kyllä, pelaajat väsyy.

Kyllä tämä valmennuksen osaamattomuus vaan syö Ilvekseltä tämänkin kauden. Harvemmin kesken kauden vaihtokaan auttaa, enkä usko Jalon siihen kovin helposti lähtevän.

Josko sitten ensi tai seuraavalla kaudella.
 

Taapertaja73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilveksen alkukausi on ollut erikoinen. Naapurista katsottuna on totuttu viime vuodet siihen, että Ilves on energinen ja vie peliä (Toki näkemäni otanta on suppea käsittäen lähinnä Tappara -pelit ja joitain sivusilmällä seurattuja muita Ilves -otteluja). Pelillisesti Ilves on paikallisissa ollut niskan päällä jo useamman vuoden ja viimeisinä vuosina tämä on näkynyt lopputuloksissakin.

Tällä kaudella Ilves oli aivan jaloissa paikallismatsissa ja voitto oli lähinnä onnekasta sattumaa (hyvä maalivahtipeli ja ilmiömäinen viimeistely maalipaikoista). Tasoero oli tuossa pelissä merkittävä joukkueilla.

HPK-peliä pari erää kuikuilin, ja tulos mairittelee. Kerho ei todellakaan ollut 6-1 huonompi kenttätapahtumien perusteella. Pelicans-pelistä näin viimeisen erän ja siinä Ilves oli kyytiläisenä. Eilisestä KalPa -pelissä numerot kertovat tasoeron yhden erän seurannan perusteella.

Väkisin herää kysymys, mitä Ilveksen valmennus joukkueen pelistä hakee? En itse ainakaan ole löytänyt punaista lankaa näkemäni perusteellä tällä kaudella. Viime kaudella bussi parkkiin ja kanadakiekolla ylös riistosta, oli näkyvissä koko kauden.
 
Viimeksi muokattu:

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
HPK-peliä pari erää kuikuilin, ja tulos mairittelee. Kerho ei todellakaan ollut 6-1 huonompi kenttätapahtumien perusteella. Pelicans-pelistä näin viimeisen erän ja siinä Ilves oli kyytiläisenä. Eilisestä KalPa -pelissä numerot kertovat tasoeron yhden erän seurannan perusteella.
HPK ei ollut 6-1 huonompi perjantaina, eikä Ilves 5-0 huonompi lauantaina. Pelitapahtumiin nähden "oikeudenmukaiset" tulokset olisivat olleet ehkä 3-3 perjantaina ja 2-1 lauantaina. Pelicans-pelissä kaksi ensimmäistä erää oli täyttä Ilveksen dominointia, kolmannessa lopetettiin pelaaminen. Sen pelin olisi ehkä "pitänyt" päättyä 3-1 Ilvekselle. Jääkiekko on hyvin sattumanvarainen peli, joskus maaleja tulee joka paikasta ja toisinaan taas ei mistään.

Jos katsotaan numeroiden taakse, eilinen oli varsin tyypillinen kahden tasaisen joukkueen kohtaaminen, jossa kotijoukkueella on lepoetu. KalPa oli aavistuksen verran niskan päällä koko ajan, muttei mitenkään merkittävästi. Maalipaikkojen määrä ja laatu pysyi varsin tasaisena ottelun ratkeamiseen asti, vaikka KalPan hyökkäykset olivatkin Ilvestä pidempiä. KalPa pisti paikoista sisään, ja pari kertaa pomppikin suotuisasti. Ilves sortui jäähyilyyn ja oli etenkin toisesta erästä eteenpäin varsin aseeton.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Omaan silmään Pelsut-peli näytti kyllä siltä, että siinä ei todellakaan dominoitu kahta ensimmäistä erää, vaan ensimmäisen erän viimeinen viisi minuuttia sekä toinen erä. Ottelun alussa ja lopussa Pelicans oli pelin päällä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
HPK ei ollut 6-1 huonompi perjantaina, eikä Ilves 5-0 huonompi lauantaina. Pelitapahtumiin nähden "oikeudenmukaiset" tulokset olisivat olleet ehkä 3-3 perjantaina ja 2-1 lauantaina. Pelicans-pelissä kaksi ensimmäistä erää oli täyttä Ilveksen dominointia, kolmannessa lopetettiin pelaaminen. Sen pelin olisi ehkä "pitänyt" päättyä 3-1 Ilvekselle. Jääkiekko on hyvin sattumanvarainen peli, joskus maaleja tulee joka paikasta ja toisinaan taas ei mistään.

Jos katsotaan numeroiden taakse, eilinen oli varsin tyypillinen kahden tasaisen joukkueen kohtaaminen, jossa kotijoukkueella on lepoetu. KalPa oli aavistuksen verran niskan päällä koko ajan, muttei mitenkään merkittävästi. Maalipaikkojen määrä ja laatu pysyi varsin tasaisena ottelun ratkeamiseen asti, vaikka KalPan hyökkäykset olivatkin Ilvestä pidempiä. KalPa pisti paikoista sisään, ja pari kertaa pomppikin suotuisasti. Ilves sortui jäähyilyyn ja oli etenkin toisesta erästä eteenpäin varsin aseeton.

Täytyy sanoa, että on vissiin katsottu ihan eri pelejä. HPK:ta vastaan Ilvestä piti pystyssä Langhamer ja toki hyökkäyspäässä oltiin vahvoja. Eilen oltiin täysin vastaantulijoita koko 60min. En oikeastaan huomannut, että olisi missään vaiheessa oltu edes lähellä päästä peliin mukaan. KalPa suorastaan nöyryytti meitä.

Pelicans-pelissä pelattiin hyvä toinen erä tasaisen ensimmäisen jälkeen. Kolmannessa erässä oltiin sitten taas turisteja.

Onneksi pisteitä on tullut, sillä muuten voisi nakata jo kirveen kaivoon. Langhamer on voittava maalivahti ja Ilves on hyökkäyspäässä todella hyvä ja tehokas. Puolustus- ja avauspeliä Myrrä ja Ojanen ei vissiin osaa organistoida. Kukahan osaisi?
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Selvää on se, että nykyinen valmennus ei riitä, kun aletaan pelaamaan mitaleista. Olisikin parasta hakea osaamista välittömästi penkin taakse.

Miksiköhän Ilves teki pitkän jatkosopimuksen Myrrälle? Ei voi käsittää.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Selvää on se, että nykyinen valmennus ei riitä, kun aletaan pelaamaan mitaleista. Olisikin parasta hakea osaamista välittömästi penkin taakse.

Miksiköhän Ilves teki pitkän jatkosopimuksen Myrrälle? Ei voi käsittää.

Kannattaako asioita mitä ei ymmärrä alkaa listaamaan? Voi tulla nimittäin aika pitkä lista.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Selvää on se, että nykyinen valmennus ei riitä, kun aletaan pelaamaan mitaleista.
Saisiko tälle jotakin perusteluita? On minullakin omat epäilykseni valmennuksen suhteen, mutta en asiaa selvänä pitäisi suuntaan taikka toiseen.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saisiko tälle jotakin perusteluita? On minullakin omat epäilykseni valmennuksen suhteen, mutta en asiaa selvänä pitäisi suuntaan taikka toiseen.

Pari vuotta täynnä ja samat ongelmat toistavat itseään. Ja siksi toivoisinkin nopeasti apuja valmennukseen, eritoten taktiikkapuolelle, kun näyttää siltä, että Ojanen ei ole siinä riittävän hyvä.

Lisäksi Myrrästä on jäänyt kuva liian kilttinä päävalmentaja. Joukkueen herättelyä en ole juurikaan nähnyt. Molaria ei vaihdeta, aikalisää ei oteta, lopussa otetaan molse veks, kun aikaa on jäljellä alle 30 sek, jne...

Ei vaan riitä. Toivon tietenkin, että olisin totaalisen väärässä ja Myrrä kumppaneineen näyttää "kaapin paikan" tällä kaudella.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Tuossa kun nyt on Hpk-pelin kahta ensimmäistä erää vartavasten katsonut, niin mielestäni pelin rakenne on parantunut ja Meidän pelin peruselementit ovat siellä olemassa. Viisikko on tiiviimpi, etenee rintamana. Keskusta ja kaikki syöttösuunnat pyritään hyödyntämään ja tarvittaessa pudotetaan alaspäin, eli ei lähdetä alivoimaisena puskemaan. Kiekkoa pyritään hallitsemaan ja pitkiin hyökkäyksiinkin pyritään, mikäli suorahyökkäyksestä ei saada maalia/paikkaa.

Yleensä kun hyökkäystilanne epäonnistuu ja katkeaa, on syynä huono syöttö tai syötön vastaanotto. Joskus myös huono valinta tai ajoitus, mutta pääosin syöttöpelin laatu. Eiköhän näitä asioita saada jumpattua kauden edetessä paremmiksi, kun joukkue hitsaantuu yhteen (kuten viimekauden Tps) ja toivottavasti saa tulosta niin, että itseluottamus pysyy hyvällä tasolla. Joillain pelaajilla (esim. Parikka) huomaa että laidoille ja laidan kautta roiskiminen sekä pystysuunnan kiekko on vielä syvällä selkärangassa.

Hpk:n vaarallisimmat maalipaikat tulivat pääsääntöisesti räikeiden yksilövirheiden seurauksena. Pääosin Hpk:n kiekonhallinta melko vaaratonta, jota osaltaan myös selittää se, että Ilves on jo johdossa, joten Hpk tietenkin epätoivoisesti takaa-ajajana pelaa desperate hockey - modessa.

Kiekonhallinta muutenkin vähän niin ja näin kun arvotetaan, kumpi joukkue on parempi. Jokatapauksessa lähes joka pelissä on jaksoja välttämättä, että oma joukkue on ns. "mankelissa", siinä on sitten eroja, miten nämä hetket kestetään ja kuinka ne pelataan. Sitten on erikseen että tuottaako se hallinta jotain oikeasti vaarallista.

Tuntuu myös monelta unohtuneen, että välillä oli myös Kerho melkoisessa mankelissa. Kun lukee joidenkin kirjoituksia (etenkin Ilvesfoorumilla), niin saa kuvan, että Hpk-matsi oli alusta loppuun täyttä kuraa, mutta maalivahti ja tehokas viimeistely pelasti Ilveksen kairaukselta.

Mutta en nyt lähtisi pelitavasta vielä tekemään lopullisia johtopäätöksiä, kun tässä on vähän joka sektorilla petraamista. Ajoittainhan on ollut jopa väläyksiä erinomaisesta pelaamisesta, Hpk-pelissäkin. Tasaisuutta täytyy löytää.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös