Valmennus

  • 294 630
  • 1 235
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Koville näköjään otti Ilveksen organisaatiossa lauantainen Kerho-tappio. :D

Eihän siinä, tsemppiä Pendolle, ja pääsee onneksi tuttuun ympäristöön, jossa ovat jo mm. Ruokonen, Latvala, Tikka ja Tuulola.
 

Kyle

Jäsen
Katso nuo pudotuspelisarjat niin miksi meno ei ollut niin vakuuttavaa.
Näistä on keskusteltu ja minä olen taatusti katsonut jokaisen noista sarjoista. Pointti on se, että Myrrä on ansainnut statuksen "huonona pudotuspelivalmentajana" sillä, että urallaan on perjaatteessa pelannut miesten tasolla urallaan kahdet pudotuspelit kahdesta mahdollisesta.

Näistä ensimmäinen oli juuri tuo korona-Lukko jonka tappion laittaminen valmennuksen piikkiin on itselleen valehtelua. Niin paljon materiaaliltaan Ilves oli perässä ihan jokaisella osa-alueella.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ilveksen pelejä kun katsoo, niin ymmärtää miksi valmentajaa vaihdettiin.

Tämä. Ilveksen pelissä ei näkynyt rakenteellisia muutoksia parempaan vaan yhä edelleen taisteltiin samojen ongelmien kanssa kuin aiemmilla kausilla. Pennanen oli vapaana ja mitä ilmeiseimmin Ilveksen ykkösvaihtoehto myös tuleville kausille.

Tämä osoittaa sen, että Ilves haluaa olla muutakin kuin syksyn mestari. Jos meinaa voittaa, on tehtävä kovia ratkaisuja ja tämä on nimenomaan sellainen.

Hyvä Ilves!
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ilveksen pelejä kun katsoo, niin ymmärtää miksi valmentajaa vaihdettiin.

Ilveksellä on materiaalietu useampaa joukkuetta vastaan, silti peli on selviytymistä vaihdosta vaihtoon. Selviytymistä se on ollut koko Myrrän ajan, mutta nyt kun on hankittu laadukkaampaa pelaajaa, niin pelitapa ei ole muuttunut sen mukana.

Oikea ratkaisu! Hyvä Ilves!
Tämä niin tuhannesti.

Mietin myös sitä, että onko pelitapa ollut sellainen joka selittää jonkin verran jatkuvaa saikuttelua?
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Aika monessa paikassa Ilvestä veikattiin ennen kauden alkua kolmanneksi. Valmennus oli se osa-alue missä Ilves antoi monessa arviossa tuntuvasti tasoitusta Tapparalle ja Kärpille. Nyt Myrrä saa potkut ja Liigan mittapuilla se kärkivaihtoehto palkataan tilalle niin tilanne on yhtäkkiä hirveä skandaali myös monille samoille henkilöille jotka Ilvestä kolmanneksi (tai huonommin) uumoilivat koska Myrrä on valmentaja. Taitaa tässä aika monessa suunnassa hiertää itseasiassa se, että Pennanen ei ole enää vapailla markkinoilla kuin se, että Myrrä sai potkut.

Päätös on selvästi tehty jo hyvissä ajoin ennen eilistä peliä. Sitä ennen Ilveksen rekordi tältä kaudelta on 7-6. Hyvin todennäköisesti putoaminen CHL:stä. Karua Myrrälle? Kyllä. Skandaali? No ei todellakaan, huomioon ottaen kenet saatiin tilalle.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
3.sija oli viime kaudella hyvä suoritus, mutta enemmän oli otettavissa. Myrrän kohtaloksi koitui se, että käytännössä heti pudotuspelien alussa miehen pelikirja oli luettu ja opeteltu niin että Myrrä joutui täysin muuttamaan Ilveksen pelitavan. Ei ole hyvä merkki valmentajalle että pudotuspeleissä joudutaan heti vetämään paletti kokonaan uusiksi, sitä valmistautumista varten on pitkä runkosarja aikaa.

Muistetaan nyt, että siellä oli iso osa joukkueessa paketissa pleijareiden aikaan. Sen näki jokainen TPS-sarjassa, että ei vaan irtoa ollenkaan. Joo, valmennus voi muuttaa asioita tiettyyn pisteeseen, mutta nyt on monelta suunnalta tullut tietoja että koko joukkueen treenattiin jonkun kuukauden aikana tyyliin 5 kertaa. Sitten pohjilla vielä kova Kärpät-sarja, niin vaikeeta on.

Myrrä ei ollut missään tapauksessa täydellinen, mutta tässä on jotain suurempaa taustalla väkisinkin. Sinällään positiivista, että kerrankin Ilveksen kohdalla ei koko maailma tiedä mitä siellä on menossa. Eli ainakaan itse en pysty edes arvailemaan, että mitä taustalla on tapahtunut.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksellä on tavoitteena vain ja ainoastaan mestaruus. Kuinka moni vakavissaan uskoi, että Myrrän kanssa se mestaruus on otettavissa? Tämä on äärimmäisen kova, mutta silti mielestäni tarpeellinen ratkaisu.

Itse en välttämättä edes usko mihinkään isompaan draamaan taustalla. Siellä on analyyttisesti katsottu pelejä ja todettu tilanne, että Myrrän kanssa peli ei todennäköisesti tule tästä juuri kehittymään. Sitten tehty tarvittavat ratkaisut vain ja ainoastaan seuran parasta ajatellen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mietin myös sitä, että onko pelitapa ollut sellainen joka selittää jonkin verran jatkuvaa saikuttelua?

Tämä on hyvä pointti. Ilveksellä on kuitenkin älytön määrä loukkaantumisia koko ajan. Ja monesti nämä vieläpä tuntuu tulevan mitä erikoisimmista syistä, joten vaikea uskoa että Näppilän tekemisissä olisi suoraan ongelma.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksellä on tavoitteena vain ja ainoastaan mestaruus. Kuinka moni vakavissaan uskoi, että Myrrän kanssa se mestaruus on otettavissa?
Minä en usko, että Ilves on nyt Pennasen kanssa edes finaaleissa tällä kaudella. En olisi kovin yllättynyt mikäli joukkue kyykkäisikin pleijareissa. Myrrän johdolla olisin uskonut välieräsarjan voittoon tällä kaudella. Mestaruudesta vaikea sanoa.

Pennasen uskon olevan pitkällä tähtäimellä (eli alkaen ensi kaudesta) erinomainen vaihtoehto ja hyvin todennäköisesti paras saatavilla olevista, ellei Jaloset Jukka ja Kari yhtäkkiä tule saataville.
 

Janis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Osana ratkaisua on varmasti ollut myös se, että parin viikon sisään IFK tullee vaihtamaan valmentajaa. Sen jälkeen olisi voinut olla niin, että kerään yhtä meritoitunutta ei olisiollut enää saatavilla. Samaan aikaan on varmasti jo tiedetty, että Jokke ei enää ensi kaudella valmentajana jatka.

Kova päätös, mutta ymmärrettävä. Jokesta on helppo pitää ja ihan kiitettävän numeron itseltäni saa.

Ei jää myöskää epäilystä siitä, että ollaanko tosissaan liikkeellä.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
ennasella on semmoset meriitit, että JOS on useamman seuran kilpailevia tarjouksia selannut ensi kauden valmennuksesta, niin pystyISI asettamaan ehdon, että haluaa aloittaa jo tänä vuonna. Tämä toki spekulaatiota.

Ainakin itseltä sivusta katsoessa tuntuu, että Myrrä sai kenkää vain, koska Pennanen oli vapaana.
Uskon juuri tätä samaa. Lisäksi Joukolla oli paikka näyttää CHL- peleissä, mutta ne meni vihkoon eikä peli ole liigassakaan näyttänyt kovin hyvältä kuin ajoittain. Näyttänyt koko ajan siltä, että vastustajien avauspeli ja pelin rakenteet yleensä koko ajan paremmalla tasolla Kuin Ipalla. Vaikea olisi ollut uskoa mihinkään suureen muutokseen tässä, kun ei sellaista ole näkynyt kolmeen vuoteenkaan.
Jokke on hyvä ihmisjohtaja ja sympaattinen kaveri, mutta ehkä enemmän sellainen nuorten pelaajien kehittäjä. Pennanen on taas sellainen tulosjohtaja, jolla saadaan kilpailuetua muihin nähden.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Erittäin kova peliliike, mutta näitä täytyy olla valmis tekemään jos mestaruuksia halutaan. Tässä samalla pystyttiin laittamaan jauhoja suuhun Tapparalle ja HIFK:ille, jotka ovat tottuneet siihen, että voivat aika vapaasti rekrytoida isolla rahalla kenet tahtovat.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Pikku hiljaa Ilves siis hankkii valtakunnan kärkiosaamista eri paikoille. Ainoa suuremmin arveluttava asia on tässä vaiheessa fyysinen valmennus, sillä esimerkiksi keväällä Ilves oli aika raihnainen porukka. Erityisesti TPS-sarjassa tuo asia oli silmiinpistävä, kun TPS:lta ei puuttunut käytännössä ketään, vaikka sen rosteri oli hillittömästi kapeampi kuin Ipalla.
 

Kyle

Jäsen
Pidänkö Pennasta Myrrää parempana valmentajana? Ehdottomasti.

Onko tulos tänä vuonna Pennasella parempi kuin Myrrällä? No se tässä eniten jännittää. Pennanen sanoi HPK mestaruusvuotena, että kesti kolme kautta iskostaa pelitapa joukkueeseen. Miten koppi ottaa Pennasen vastaan? Kontiola, Suomi, Parikka aina kiitellyt Myrrää, toivottavasti heiltä löytyy ymmärrystä.

Tämä ajankohta? Myrrän Ilvekselle olisi tullut varmasti 2-4 ottelun tappioputki jossain vaiheessa. Kaikille joukkueille tulee. Tälläisen jälkeen valmentajavaihdos olisi helppo perustella isolle yleisölle. Viikonloppuna aina iso Tampereen paikallinen. Mielestäni ehdottomasti pitänyt vielä vetää Myrrällä.

Itse henkilökohtaisesti olen harmissani Myrrän puolesta. Tuloksellisesti parasta Ilvestä yli 20 vuoteen. Pelillisesti Myrrän aikakautena Ilves on pelannut viihdyttävintä lätkää mitä minä muistan Ilvekseltä koskaan nähneeni. Kuitenkin Pennasen valinnan takana seison, mutta kriittisesti seuraan tätä tämän kauden projektia. Myrrällä mentiin viime kaudella kolmanneksi ja oli sanomatta selvää, että sitä ollaan lähdetty parantamaan niin siinä on myös Pennasen tämän kauden tavoite. Nyt on turha Jalon, Koskelan, Pennasen tai Raipen puhua mistään kolmen vuoden projektista jossa matka on vasta alussa. Nyt oli Myrrän projektin viimeinen kausi joka kuitenkin toistaiseksi puksutti eteenpäin. Ei joukkueen pelin tarvitse olla syyskuussa vielä valmista, kysykää keltä tahansa organisaatiolta tässä sarjassa.

Kiitos Myrrälle vuosista Ilveksessä. Kuten joku eilen mainitisi niin melkein ennätyksen pitkään Myrrä kuului yhtäjaksoisesti Ilveksen valmennustiimiin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Uhkapeliä. Pahimmassa tapauksessa alkaa nakertaa joukkuehenkeä rotan lailla. Kaikki ovat kuin ei mitään, mutta olan yli pälyillään vaivihkaa.
 

Kyle

Jäsen
Ilveksellä on tavoitteena vain ja ainoastaan mestaruus. Kuinka moni vakavissaan uskoi, että Myrrän kanssa se mestaruus on otettavissa? Tämä on äärimmäisen kova, mutta silti mielestäni tarpeellinen ratkaisu.

No sanotaan näin päin, että pitää muistaa tämän olleen vasta kolmas päävalmentaja kausi aikuisissa Myrrällä kun oli mahdollisuus pelata pudotuspelejä. Varsin alkutaipaleella siis vasta päävalmentajaura. Jos saa oikeat työkalut niin Myrrä voi tulevaisuudessa olla mestaruuden voittanut valmentaja.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Anteeksi vieraisiin pöytiin "huutelu" mutta ihmetyttää suuresti tämä ajankohta vaihtaa valmentajaa. Ilves on ollut ehdottomasti alkukauden paras joukkue sen sarjasijoituskin näyttää. Melkoinen pyllistys ja epäluottamus Myrrää kohtaan seurajohdolta. Julkisia eripuraisuuksiakaan ei ole ollut seuransisällä, pelaajat on tyytyväisiä ,kaikki on ok ja sitten vaan potkut perseelle. Joukkue on täksi kaudeksi kasattu varmaankin Myrrän toiveiden mukaiseksi. Onko se sitten Pennasen valmennus filosofianmukainen joukkue sen aika näyttää? Tsemppiä Myrrälle jota kohdeltiin väärin. Kaikkein törkeintä seurajodolta on se että se kieltää Myrrää hyvästelemästä joukkuetta.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue

En tiedä miten muut tuota lukee, mutta minusta kaikki ei ole ollut kunnossa, jos tällä tavalla laitetaan ukko ulos.

Muuten vaikuttaa todella erikoiselta ja ihan tällaista julkisuutta ei Ilves varmaankaan halunnut. Tietenkään mitään tietoa ei ole taustajutuista, eikä varmaan koskaan tulekaan.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näyttääkö sitä mikään muu kuin sarjasijoitus? Oletko nähnyt Ilveksen pelaavan tällä kaudella?
Ei tyylipisteitä jaeta. Joka joukkueella on peleissä ailahteluja niin Ilveksellä ,Tapparalla kuin TPS:llä jne. Mikään joukkue ei ole vakuuttanut esityksillään näin kauden alussa ja se on ihan hyvä. Pisteet ratkaisee.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
:D Tyyliä ei todellakaan voi ostaa. Olivatko tässä kaikkien aikojen tökeröimmät fudut valmentajalle? Aika kilpailtu genre, mutta kärkipään suoritus ehdottomasti!
 

Pablito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, Toronto Maple Leafs
YV 26,67% ja AV 85,71%

Jatkakaa.

Hieno otanta 9 pelin jälkeen.

Viime kaudella koko runkosarjan yv prosentti 16,76%, joka nousi valehtelematta tuon 5-6 prosenttia kun Haapala liittyi mukaan.

Jatkakaa.
 
Jos tässä vaiheessa kautta ollaan pistetavoitteesta jäljessä ja seuran johto on huolissaan playoof-junasta jäämisestä niin ihan ymmärrettävää on vaihtaa valmentajaa. Toisaalta, jos kärkijoukkue vaihtaa valmentajaa niin silloin on korkki auennut, käsi on puristanut väärää pakaraa tai on vahingossa käytetty r-sanaa tai n-sanaa. Jotain outoa tässä kyllä on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös